facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Επίθεση Τσιάρτα σε Τσίπρα στον απόηχο της επίθεσης στον Μπουτάρη

Με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη, ο Βασίλης Τσιάρτας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά το ποστ του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή:

«Αλέξη, είμαι κατά της βίας. Αλλά ξέρεις κάτι; Αναρωτήθηκες μήπως αντί για ακροδεξιούς, φασίστες,ομοφοβικούς και ο,τι άλλη σαχλαμάρα λέτε, αυτοί που ξέσπασαν είναι απλοί,προδομένοι, ταπεινωμένοι και εξαπατημένοι από την κυβέρνησή σας Έλληνες πατριώτες; Αποθέωση στον Κεμάλ,δε με νοιάζει αν σκοτώθηκαν Έλληνες όπως δήλωσε ο κυρ Γιάννης και παρουσία στην εκδήλωση για την γενοκτονία δεν πάει. Είναι πολύ υποκριτικό. Βία είναι Αλέξη προς τους Έλληνες και ο τρόπος που χειρίζεστε τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Βία είναι και τα προκλητικά νομοσχέδια που ψηφίζετε. Βία είναι να αλωνίζουν οι λάθρο-οτιδήποτε και σεις να τους λέτε πρόσφυγες όλους.

Υπάρχουν λάθρο-οτιδήποτε και υπάρχουν και πρόσφυγες, μην μπερδεύεστε. Βία είναι και το ξεπούλημα της χώρας. Ωμή θα έλεγα πολλές φορές. Βία είναι να βγαίνει με άδεια ο Κουφοντίνας. Βία ήταν και στη MARFIN. Η χειρότερη βία όμως Αλέξη είναι η ελπίδα που πούλησες στους Έλληνες και τους εξαπάτησες. Όπως και οι εξαγγελίες που δεν τήρησες.

Βία δεν είναι μόνο με χειροδικίες. Τον Έλληνα κάνατε το λάθος και τον υποτιμήσατε παίζοντας με τη φωτιά. Ξαναλέω, είμαι κατά οποιασδήποτε μορφής βίας. Φτάνει όμως με την υποκρισία».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Τσιάρτα σε Τσίπρα στον απόηχο της επίθεσης στον Μπουτάρη"

Ο Ρουβίκωνας και άλλες ομάδες ανέλαβαν την ευθύνη για την εισβολή και τις ζημιές στο ΣτΕ

Ζημιές στη είσοδο του Συμβουλίου της Επικρατείας προκάλεσαν περί τα 70 άτομα, τα οποία δήλωσαν στον φρουρό του κτιρίου ότι ήταν μέλη του “Ρουβίκωνα”, αλλά σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αλλά και αναρτήσεις σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου συμμετείχαν και μέλη άλλων ομάδων.

Σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές πηγές, τα άτομα εισήλθαν στο κτίριο σε δύο ομάδες, ζήτησαν επιτακτικά από τον φρουρό να μην αντιδράσει, έσπασαν υαλοπίνακες της εισόδου, προκάλεσαν ζημιά στο μηχάνημα ελέγχου της εισόδου και έριξαν χρώματα στο κτίριο. Φιάλη που περιείχε χρώμα δέχθηκε στο χέρι ο φρουρός του κτιρίου. Ακολούθως αποχώρησαν.



Την ώρα εκείνη συνεδρίαζε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, η οποία λίγο αργότερα διακόπηκε προγραμματισμένα.

Την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, οι οποίες, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε “συνταγματικό” τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

Πηγή: Ο Ρουβίκωνας και άλλες ομάδες ανέλαβαν την ευθύνη για την εισβολή και τις ζημιές στο ΣτΕ

hellasjournal
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρουβίκωνας και άλλες ομάδες ανέλαβαν την ευθύνη για την εισβολή και τις ζημιές στο ΣτΕ"

Τουρκία: Ισόβια σε 104 άτομα για ανάμειξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα 104 πρόσωπα σε ισόβια κάθειρξη για ανάμιξη στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, αναφέρει η εφημερίδα Hürriyet, διευκρινίζοντας πως είναι από τις βαρύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί μετά την απόπειρα.

Σύμφωνα με τη Hürriyet, το δικαστήριο της Σμύρνης επέβαλε σε 104 από τους 280 κατηγορουμένους την ποινή της «επιβαρυμένης» ισόβιας κάθειρξης, που είναι η αυστηρότερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί βάσει της τουρκικής νομοθεσίας, καθώς αυξάνει τον ελάχιστο χρόνο που πρέπει να μείνει κανείς στη φυλακή πριν μπορέσει να ζητήσει αναστολή.

Σε άλλα 21 πρόσωπα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών για εξύβριση του προέδρου, ενώ 31 άλλα καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 10 ετών και έξι μηνών για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρει η Hurriyet.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Ισόβια σε 104 άτομα για ανάμειξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα"

Μεταλλωρύχοι από τις Σκουριές αύριο το πρωί στο γραφείο του υπουργού

Στο γραφείο του υπουργού θα βρεθούν αύριο το πρωί εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομεών στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, για τις άδειες που εκκρεμούν. 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματαεία των εργαζομένων αναφέρουν τα εξής:
«Αύριο στο γραφείο του Υπουργού εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία Χαλκιδικής για τις άδειες που εκκρεμούν.
  • Έλληνες πολίτες, εργαζόμενοι και αγωνιστές της ζωής, οι εκπρόσωποι των Σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας αύριο θα είμαστε πάλι στην Αθήνα, στο γραφείο του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος.
  • Εκεί που ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την μεταλλευτική ανάπτυξη της Χαλκιδικής με προτεραιότητα στο δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον. 
  • Εκεί που κρατάει την θετική απόφαση της διαιτησίας για την ανάπτυξη των Μεταλλείων. 
  • Εκεί που μένουν ανυπόγραφες χωρίς δικαιολογία, τις άδειες για την πρόοδο των έργων στη Χαλκιδική. 
Απαιτώντας υπεύθυνες πράξεις και θέτοντας τα εξής ερωτήματα:
  • Ποιες θα είναι οι ενέργειες του Υπουργείου για τη μεταλλευτική ανάπτυξη και τη διαφύλαξη του συμφέροντος των πολιτών;
  • Γιατί δεν εκδίδονται οι άδειες που εκκρεμούν, εφόσον η διαιτησία ολοκληρώθηκε;
  • Τι προβλέπεται για 2.000 οικογένειες που δεν σχεδιάζουν το αύριο γιατί κοιμούνται και ξυπνούν με το φόβο και την αβεβαιότητα;
  • Εμείς αυτούς τους ανθρώπους τους κοιτάμε στα ματιά και τους δίνουμε κουράγιο κάθε μέρα. Τους λέμε πως δεν παλέψανε άδικα. Πως δεν θα πάνε χαμένοι οι κόποι τους. Πως όσα πετύχαμε όλοι μαζί για τον τόπο μας δεν θα μας τα πάρει πίσω κανείς. 
  • Αυτά τους λέμε και θα πράξουμε αναλόγως.
Και περιμένουμε:
  • Να διασφαλιστεί η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός.
  • Να διασφαλιστεί η ομαλή αδειοδότηση, λειτουργία και ανάπτυξη των έργων.
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.
  • Να διασφαλιστεί το μέλλον μας και των παιδιών μας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταλλωρύχοι από τις Σκουριές αύριο το πρωί στο γραφείο του υπουργού "

Έρευνα: Οι πολίτες εμπιστεύονται πιο πολύ ΜΚΟ - κοινωφελή ιδρύματα απ' ό,τι κυβέρνηση - κόμματα

Εμφανώς αντιληπτή γίνεται η παρουσία και η δραστηριότητα των κοινωφελών ιδρυμάτων στη χώρα μας από του πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της "διαΝΕΟσις", που παρουσιάστηκε σήμερα στην Αίγλη Ζαππείου.

Η έρευνα εκπονήθηκε από τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης ΕΠΙ ΠΑΜΑΚ τον Ιανουάριο του 2018.

Η "διαΝΕΟσις" σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη χαρτογραφεί τις απόψεις των Ελλήνων πολιτών σε μία σειρά από θέματα που σχετίζονται με τον ρόλο της Κοινωνίας των Πολιτών και της φιλανθρωπίας στη χώρα μας.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, όπως διαπιστώνεται από τα αποτελέσματά της, φαίνεται πως έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στα κοινωφελή ιδρύματα και στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (69% και 53,2%) από ό,τι στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, 15% και 7%, αντίστοιχα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η εκκλησία συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη του 48,3% των ερωτηθέντων.

Ακόμη, το 46,4% θεωρεί ότι στην υλοποίηση δράσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας τα κοινωφελή ιδρύματα είναι πιο αποτελεσματικά από το κράτος (14,5%), τις επιχειρήσεις (15,9%) ή τις ΜΚΟ (12,1 %). Παρόμοια αποτελέσματα διαπιστώνονται και στο πεδίο των υποτροφιών για σπουδές, καθώς το 39,2% των ερωτηθέντων θεωρεί τα κοινωφελή ιδρύματα πιο αποτελεσματικά σε αυτόν τον τομέα.

Όσον αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας το σκηνικό αλλάζει, καθώς οι επιχειρήσεις και το κράτος (39,5% και 30%, αντίστοιχα) θεωρούνται πιο αποτελεσματικοί σε αυτό το πεδίο σε σχέση με τις ΜΚΟ και τα κοινωφελή ιδρύματα.

Όσον αφορά τη δράση των κοινωφελών ιδρυμάτων, το 53,4% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν γνωρίζει πολλά σχετικά με τη δράση τους.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, παρατηρείται ότι υπάρχει ένα τμήμα της κοινής γνώμης που εκδηλώνει έναν βαθμό καχυποψίας για τον ρόλο των κοινωφελών ιδρυμάτων, καθώς σε σχετική ερώτηση το 55,6% αντιμετωπίζει τις δράσεις τους με επιφυλακτικότητα. Ένα μεγάλο ποσοστό ερωτώμενων πιστεύει πως τα κοινωφελή ιδρύματα, με τη δράση τους, καλύπτουν άλλες παράλληλες δραστηριότητες ή σκοπούς, ενώ πολλοί, επίσης, θεωρούν πως υπάρχουν φορολογικά κίνητρα γι' αυτές τις δραστηριότητες.

Τέλος, τον τελευταίο χρόνο, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό έχει συμμετάσχει σε κάποια φιλανθρωπική δράση με την παροχή είτε χρηματικής, είτε υλικής βοήθειας. Μικρότερο είναι το ποσοστό εκείνο που έχει συμμετάσχει σε εθελοντική εργασία.

ΑΜΠΕ/capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα: Οι πολίτες εμπιστεύονται πιο πολύ ΜΚΟ - κοινωφελή ιδρύματα απ' ό,τι κυβέρνηση - κόμματα"

To ΚΙΝΑΛ απαντά στον Τσίπρα για Μπουτάρη: Κοίτα ποιος μιλάει! Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους αγανακτισμένους

Αιχμηρά σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής αυτά που ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο υπουργικό συμβούλιο, για την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Συγκεκριμένα το Κίνημα Αλλαγής τόνισε: «Αναφερόμενος στη φασιστική επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη ο κ. Τσίπρας μίλησε λες και προσγειώθηκε σήμερα στην Ελλάδα. "Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο τού έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά;” είπε.

Ξέχασε τις εποχές που διαγκωνιζόταν με τη ΝΔ στον λαϊκισμό και στα αντιμνημονιακά συνθήματα; Να του θυμίσουμε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούσε σε επιθέσεις και στις πλατείες των αγανακτισμένων αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή; Φθάνει πια με την υποκρισία».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "To ΚΙΝΑΛ απαντά στον Τσίπρα για Μπουτάρη: Κοίτα ποιος μιλάει! Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους αγανακτισμένους "

Ο Λοβέρδος θυμάται: Το 2011 παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ μου επιτέθηκαν με ροπαλιές

Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος θυμίζει ότι το 2011 είχε δεχθεί επίθεση κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων.

«Ως Υπουργός Υγείας δέχθηκα την πλέον βίαιη επίθεση έξω από το ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων» αναφέρει ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και συνεχίζει: «Οι ροπαλιές «των αγανακτισμένων» προορίζονταν για μένα, στόχευαν στο κεφάλι μου».

«Δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά τους να με προστατέψουν τραυμαστίστηκαν σοβαρά κατά την επίθεση που δεχθέκαμε, την οποία επισημαίνω και υπογραμμίζω οργάνωσαν και συντόνισαν τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος και υπενθυμίζει ότι το 2011 τραυματίστηκαν «ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων Θεόδωρος Μαξούρας, ο οποίος έσπασε το χέρι του και ο νυν βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος νοσηλεύτηκε για δύο και πλέον μήνες στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. Γεννηματάς».

Δείτε το βίντεο με την επίθεση που είχε δεχθεί το 2011 ο Ανδρέας Λοβέρδος:


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Λοβέρδος θυμάται: Το 2011 παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ μου επιτέθηκαν με ροπαλιές"

ΝΔ: Ο Τσίπρας έλεγε για κρεμάλες στο Σύνταγμα, θα’πρεπε να ντρέπεται

Η βία είναι βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση

«Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας σε αναφορές του πρωθυπουργού για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ:

«Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία το Δεκέμβριο του 2008.

Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες.

Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για "δικαιολογημένη αγανάκτηση".

Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα.

Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία.

Για τη Νέα Δημοκρατία η βία είναι βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και η αντιμετώπισή της είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης.

Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι…».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Ο Τσίπρας έλεγε για κρεμάλες στο Σύνταγμα, θα’πρεπε να ντρέπεται"

Τζουζέπε Κόντε: Ο άγνωστος καθηγητής Νομικής που αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ιταλίας

Ένας σχετικά άγνωστος καθηγητής Δικαίου με πενιχρή έως ανύπαρκτη πολιτική εμπειρία αναλαμβάνει τον πρωθυπουργικό θώκο στην Ιταλία.
Την ανακοίνωση έκανε ο  ηγέτης των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Τζουζέπε Κόντε γίνεται έτσι το «πρόσωπο» της δύσκολης κυβερνητικής συμμαχίας των δύο μεγάλων λαϊκιστικών κομμάτων της χώρας, του Κινήματος 5 Αστέρων (M5s) και της Λέγκας του Βορρά.
Το πολιτικό σύστημα στην Ιταλία χαρακτηρίζεται αντισυμβατικό από το διεθνή Τύπο, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που τα ηνία της χώρας αναλαμβάνει κάποια κυβέρνηση συνασπισμού και οι εταίροι επιλέγουν συμβιβαστικά όχι τον επικεφαλής ενός πολιτικού κόμματος, αλλά έναν τεχνοκράτη. Κι αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Κόντε.
Ο 54χρονος καθηγητής με τις αριστερές απόψεις μέχρι που έγινε μέλος του M5s κατάγεται από την περιοχή της Απουληίας. Είναι χωρισμένος και πατέρας ενός αγοριού δέκα ετών. και διατηρεί γνωστό δικηγορικό γραφείο στην Ρώμη. Έχει σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης και σε άλλα παγκοσμίου φήμης ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Yale, η Σορβώνης και το Cambridge. Διδάσκει Δημόσιο Δίκαιο στα Πανεπιστήμια της Φλωρεντίας και της Μπολόνια, έχει εμπειρία στις επιχειρήσεις και τη διοίκηση, τα οικονομικά και το αστικό δίκαιο, έχει διατελέσει και διευθυντής σε αρκετά νομικά περιοδικά, ενώ είναι ο προσωπικός δικηγόρος του Λουίτζι Ντι Μάιο, επικεφαλής των 5 Αστέρων. Σύμφωνα με την Corriere Della Sera αν και διαθέτει « ένα μακροσκελές βιογραφικό, δεν έχει καμία ιδέα όσον αφορά την πολιτική».
Ο Κόντε μπορεί να διατηρεί χαμηλό προφίλ, αλλά δεν είναι παντελώς άγνωστος. Κατά την προεκλογική περίοδο του όνομά του είχε ακουστεί για το νεοσύστατο πόστο του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης και Αξιοκρατίας, που θα επιφορτιζόταν με την απάλειψη όλων των μη αναγκαίων νόμων από την ιταλική νομοθεσία.
Δεν αποκλείεται να αναλάμβανε το υπουργείο αυτό σε περίπτωση που το M5s κατόρθωνε να εξασφαλίσει κυβερνητική πλειοψηφία, αφού ο ίδιος ήταν ο εγκέφαλος μιας από τις βασικές προεκλογικές των πεντάστερων,  να περιορίσουν την πολυνομία με την κατάργηση άνω των 400 «άχρηστων» νόμων ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να απελευθερωθεί από τον βρόγχο της η οικονομία και να αυστηροποιήσουν τη νομοθεσία για τη διαφθορά.
Τάσσεται, επίσης, υπέρ της αναθεώρησης της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, η οποία ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.
Πριν συμπορευθεί με το κίνημα Πέντε Αστέρων, ο Κόντε, όπως τονίζουν πολλοί ιταλοί σχολιαστές (και φέρεται να δήλωσε και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι), είχε φιλική σχέση με την πρώην υπουργό υπεύθυνη για τις θεσμικές αλλαγές Μαρία Έλενα Μπόσκι, ένα από τα ισχυρότερα ονόματα της ιταλικής κεντροαριστεράς.
Η κύρια άποψή του Κόντε όμως είναι ότι «αποδεικνύεται χρήσιμο να κρίνουμε μια πολιτική δύναμη βάσει των θέσεών της για τα κύρια δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες» και «ανάλογα με την ικανότητά της να επεξεργάζεται προγράμματα τα οποία αποδεικνύονται χρήσιμα για τους πολίτες».
Ο διορισμός του Κόντε έρχεται δύο και πλέον μήνες μετά τις εκλογές του Μαρτίου , το ασαφές αποτέλεσμα των οποίων οδήγησε την Ιταλία σε μια ρευστή πολιτική κατάσταση. Διεθνή ΜΜΕ επισημαίνουν ότι η συγκυβέρνηση των δύο λαϊκιστικών κομμάτων, που εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, δεν αναμένεται εύκολη, αλλά M5s και Λέγκα ευελπιστούν ότι η διάθεση συμβιβασμού που επέδειξαν και στη συγκρότηση του «Συμβολαίου της Κυβέρνησης της Αλλαγής» θα τους επιτρέψει να κυβερνήσουν όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζουζέπε Κόντε: Ο άγνωστος καθηγητής Νομικής που αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ιταλίας "

Σύλλογοι Μακεδόνων: Ο Κοτζιάς «συγχνωτίζεται» με τους ψευτο-Μακεδόνες των Σκοπίων

Πλήθος και πάθος το απόγευμα της Κυριακής,στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Αμφίπολης και στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων. Χιλιάδες μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων απ΄ όλη την Ελλάδα, παραβρέθηκαν στην κορυφαία εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Την ώρα που στο τραπέζι των συνομιλιών φαίνεται να έχει “πέσει” το “Μακεδονία του Ίλιντεν”, ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γεώργιος Τάτσιος, ζήτησε να υπάρξει άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου, ώστε ν' αποτρέψει λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που θα είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα. 

«Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ένα όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Μετά από την προκλητική και προσβλητική προς τους Έλληνες στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον ανώτατο άρχοντα της χώρας. Είναι εκείνος που οφείλει θεσμικά να διασφαλίζει το εθνικό συμφέρον και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Καθήκον του είναι να διασφαλίζει τη λαϊκή κυριαρχία που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Από εδώ, από την Αμφίπολη καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο να φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας. Να αποτρέψει την ανιστόρητη εθνογέννεση των ψευδομακεδόνων των Σκοπίων που εποφθαλμιούν ελληνικά εδάφη. Τον καλούμε να εκφραστεί ΔΗΜΟΣΙΑ και να αποτρέψει την εθνική προδοσία που συντελείται. Τον καλούμε να απαιτήσει από την κυβέρνηση να γίνει σεβαστή η βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού και σε περίπτωση που δεν εισακουσθεί τον καλούμε να παραιτηθεί, για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, πριν ολοκληρωθεί η εθνική προδοσία. Θα μείνει στην Ιστορία ως ο Πρόεδρος που αγαπούσε την Πατρίδα του» δήλωσε κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο κ.Τάτσιος, που έστρεψε τα πυρά του και κατά του υπουργού Εξωτερικών κ.Νίκου Κοτζιά, κατηγορώντας τον πως ταυτίζεται με την ακριοδεξιά των Σκοπίων.

«Παρόλο που επικαλούνται την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών προδίδουν τον δικό τους λαό, τον λαό της Μακεδονίας και εν γένει τον Ελληνικό λαό, υποθηκεύουν την Ειρήνη και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής. Κύριος εκφραστής αυτής της ενέργειας είναι ο υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς από τον οποίον ζητήσαμε επανηλλειμένα ακρόαση για να του εκθέσουμε τις απόψεις και τα επιχειρήματά μας ως νόμιμοι κάτοχοι αυτού του δικαιώματος, μόνιμοι κάτοικοι αυτού του τόπου γαρ. Δυστυχώς ο κ.Κοτζιάς ουδέποτε δέχθηκε να μας συναντήσει. Αντ’ αυτού συγχνωτίζεται με τους ψευδο-μακεδόνες των Σκοπίων και μάλιστα πολύ συχνά. Αντί να υπερασπιστεί (ως οφείλει) τα συμφέροντα της χώρας, της οποίας είναι Υπουργός εξωτερικών, δείχνει αλληλεγγύη στην ακροδεξιά των Σκοπίων βάζοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ιερό όνομα της Μακεδονίας. Βαφτίζει τους σλαβοαλβανούς ως «μακεδόνες». Πριν από μερικές ημέρες καλέσαμε ΕΠΙΣΗΜΑ τον κ.Κοτζιά να παρευρεθεί στη σημερινή εκδήλωση για να συναντήσει μαζεμένους χιλιάδες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ Μακεδόνες. Να ακούσει τραγούδια μας που μιλούν για τους ηρωικούς μακεδονομάχους. Να αφουγκραστεί τη βούληση των γηγενών Μακεδόνων και να συνομιλήσει μαζί τους. Δυστυχώς μας αγνόησε για μια ακόμη φορά” κατέληξε ο κ.Τάτσιος, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει υπόψιν της, τις ευαισθησίες των Μακεδόνων, όπως εκφράστηκαν και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου», πρόσθεσε κατά την ομιλία του.

Δείτε βίντεο απο την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων στην Αμφίπολη: 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλλογοι Μακεδόνων: Ο Κοτζιάς «συγχνωτίζεται» με τους ψευτο-Μακεδόνες των Σκοπίων"

Τα ΕΛΤΑ έδωσαν 22,5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ

Σε απόλυτη ομαλοποίηση οδεύουν οι σχέσεις των Ελληνικών Ταχυδρομείων με τη ΔΕΗ έπειτα από το τεχνικό πρόβλημα των προηγούμενων ημερών που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση σχετικά με τις πληρωμές των λογαριασμών της ΔΕΗ που έγιναν μέσω των ΕΛΤΑ. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία απέδωσαν 22,5 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ αποδίδοντας μεγάλο μέρος του ποσού που συσσωρεύτηκε από την είσπραξη των λογαριασμών. Τα χρήματα αυτά, που αποδόθηκαν σήμερα στη ΔΕΗ, προήλθαν, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, από μέρος οφειλών του Δημοσίου προς τα ΕΛΤΑ, αποτελούν δηλαδή τμήμα των χρημάτων που δικαιούνται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το 2013 έως το 2014, ως αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας που επιτελούν και δεν ήταν μια ενίσχυση που δόθηκε χαριστικά από το κράτος στα ΕΛΤΑ. Τα 3 επιπλέον εκατομμύρια αποτελούν συμψηφισμό οφειλών της ΔΕΗ προς τα ΕΛΤΑ.

Σήμερα, επίσης , η Διοίκηση των ΕΛΤΑ ξεκίνησε τις διαδικασίες για την εξασφάλιση άλλων 22,5 εκατομμυρίων για την καταβολή μέσα στις επόμενες 10 ημέρες και των υπολοίπων οφειλομένων απο λογαριασμούς στη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με κύκλους της Διοίκησης , παρότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία βρέθηκαν εκ νέου στο στόχαστρο διαφόρων συμφερόντων, «πληρώνοντας» τη γενικευμένη ύφεση που παρατηρείται στη ρευστότητα της αγοράς, επέδειξαν αντανακλαστικά, έδρασαν αθόρυβα, μεθοδικά και χωρίς έπαρση, έχοντας την απόλυτη στήριξη του κυβερνητικού μηχανισμού, έδωσαν ένα τέλος στο θέμα που δημιουργήθηκε. Από αυτή την κρίση έγινε μάλιστα κατανοητό ότι η ΔΕΗ έχει ανάγκη το εκτεταμένο δίκτυο των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε όλη την Ελλάδα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι, παρά τη δημιουργία εντυπώσεων, που προήλθε από αβάσιμες εκτιμήσεις διαφόρων κύκλων, χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να συρρέουν στα ταχυδρομικά καταστήματα καθημερινά για να πληρώνουν εκεί τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αντιστοίχως την ίδια εμπιστοσύνη δείχνουν στα ΕΛΤΑ περισσότερες από τριακόσιες εταιρείες που εξυπηρετούνται από το δίκτυο των καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων για την είσπραξη των οφειλών τους και είναι όλες πληρωμένες και εξοφλημένες, χωρίς να επηρεαστούν στο παραμικρό από το τεχνικό πρόβλημα των προηγούμενων ημερών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα ΕΛΤΑ έδωσαν 22,5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ"

Προκλητικό το μήνυμα του Σουλτάνου στην Ευρωπαϊκή προεκλογική του συγκέντρωση: «Κάντε από τρία παιδιά να τους ξεπεράσουμε κι ελάτε να γίνουμε ένα!» Ευρώπη ακούς;

"Είστε έτοιμοι να γίνουμε ένα;" Αυτό το ερώτημα απηύθυνε ο Ερντογάν στους Τούρκους της διασποράς στην κεντρική Ευρωπαική προεκλογική του ομιλία από το Σεράγεβο αφού άλλες Ευρωπαικές πόλεις αρνήθηκαν οποιαδήποτε εκδήλωση Τούρκου πολιτικού.

«Η Ευρώπη, που ισχυρίζεται ότι αποτελεί το λίκνο της Δημοκρατίας, έχει μείνει… στην ίδια τάξη, ενώ η Βοσνία που μας έδωσε τη δυνατότητα να έρθουμε εδώ, απέδειξε τί εστί Δημοκρατία, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, στνν ομιλία του, που διήρκησε 40 λεπτά.

Στην ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να τονίσει και την «ευρωπαϊκή ταυτότητα» των Τούρκων, υποστηρίζοντας ότι «οι πρόγονοί μας, εδώ και χίλια χρόνια, είναι Ευρωπαίοι.

Οι πρόγονοί μας, που έφτασαν στην Ανατολία, το πρώτο που έκαναν ήταν να περάσουν στον Βόσπορο και να προχωρήσουν προς το εσωτερικό της Ευρώπης. Μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, παρά το ότι αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε μέχρι τη Θράκη, εμείς πάντα συνεχίζαμε τις σχέσεις μας με την Ευρώπη».

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε στους ομογενείς Τούρκους της Ευρώπης ότι το τουρκικό κράτος θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους.

«Σε όποια χώρα κι αν βρίσκεστε στην Ευρώπη να παίρνετε την υπηκοότητα, αν σας τη δίνουν. Μη λέτε “δεν την παίρνω”. Να μαθαίνετε καλά τη γλώσσα της χώρας που είστε, όπως και την τουρκική. Να διδάσκετε την τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό στα παιδιά σας στο εξωτερικό. Η τουρκική προεδρία και οι υπουργοί της θα είναι πάντα δίπλα σας. Είναι χρέος μας», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Image result for erdogan sarajevo
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε στη συνέχεια ότι «όσοι έχουν στόχο να μας γονατίσουν εμάς προσωπικά ή το κράτος μας ή το έθνος μας, θα απογοητεύονται βλέποντας το έθνος μας να στέκεται όρθιο. H Τουρκία δίνει έναν δεύτερο αγώνα της Ανεξαρτησίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Αλάχ Ακμπαρ» και «Σουλτάνος Ερντογάν» φώναζε το πλήθος όταν ο τούρκος πρόεδρος έφθασε μαζί με τον Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, τον Μουσουλμάνο που είναι μέλος της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας, στην οποία συμμετέχει επίσης Σέρβος και Κροάτης.

«Ενός άνδρα που σας έστειλε ο Θεός»

Mόλις χθες, ο Ερντογάν, προκλητικά δήλωσε πως η Τουρκία πρέπει να ξεπεράσει την Ευρώπη και κάλεσε τις γυναίκες να κάνουν από τρία παιδιά. Αυτό είναι το σχέδιο του Ερντογάν, να αλώσει την Ευρώπη και να την πλημμυρίσει με Τούρκους.



iellada
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητικό το μήνυμα του Σουλτάνου στην Ευρωπαϊκή προεκλογική του συγκέντρωση: «Κάντε από τρία παιδιά να τους ξεπεράσουμε κι ελάτε να γίνουμε ένα!» Ευρώπη ακούς;"

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Σύμφωνα με την έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αικατερίνη Μάτση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητεί τη διενέργεια έρευνας από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη διερεύνυση ποινικών ευθυνών τόσο για τους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκτός από τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών διερευνώνται τα αδικήματα που συνδέονται με τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (184 του Π.Κ.) και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος (186 του Π.Κ.).

Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας ζητεί ακόμα να αξιοποιηθούν τα μέσα της τεχνολογίας για την ταυτοποίηση των δραστών, που δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.

Μετά, δε, την παρέλευση του αυτοφώρου και μετά τον σχηματισμό δικογραφίας για τα ήδη ταυτοποιηθέντα-συλληφθέντα άτομα από την Αστυνομία, όπως επισημαίνεται, η έρευνα πρέπει να αφορά τη συνέχιση των δικονομικών ενεργειών στο πλαίσιο πια προκαταρκτικής εξέτασης. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη"

Τρόμος στο Μενίδι: Ληστές γρονθοκόπησαν ζευγάρι ηλικιωμένων για έναν χρυσό σταυρό

Συμμορίες άγριων ληστών, αλωνίζουν στα δυτικα προάστια, εισβάλλουν σε σπίτια βασανίζουν και ξυλοκοπούν άγρια ηλικιωμένους για να αρπάξουν λίγα ευρώ. Μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν δύο άγριες ληστρικές επιθέσεις σε Μεταμόρφωση και Μενίδι με τους δράστες να εισβάλλουν και να αρπάζουν 35 ευρώ απο μία ηλικιωμένη στη μια περίπτωση και έναν χρυσό σταυρό απο ενα ζευγάρι ηλικιωμένων στη δεύτερη εισβολή.

Τους έσπασαν στο ξύλο για έναν χρυσό σταυρό

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 21:30. Το ηλικιωμένο ζευγάρι βρισκόταν στο διαμέρισμα της οδού Ιωάννη Λιόση όταν ξεφνικά, ακούγεται ένας κρότος. Πρίν προλάβουν να αντιδράσουν, βλέπουν μπροστά τους τρείς κουκουλοφόρους οι οποίοι είχαν σπάσει με λοστό την πόρτα. Οι δράστες, αφού γρονθοκόπησαν με μανία το ζευγάρι - ηλικίας 85 ετών ο άνδρας και 80 η σύζυγος του - τους εγκατέλειψαν σχεδον λιπόθυμους έχοντας αρπάξει έναν χρυσό σταυρό καθώς οι ηλικιωμένοι δεν είχαν καθόλου χρήματα.

Την έσυραν με τη βία στο σπίτι

Λίγες ώρες νωρίτερα στη Μεταμόρφωση μια γυναίκα μέρα μεσημέρι έζησε τον τρόμο μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Τρείς Ρομά (δύο άνδρες και μια γυναίκα) που πιθανοτατα είχαν στήσει καρτέρι, εισβάλλουν στις 15:30 στην αυλή της μονοκατοικίας επί της οδού Ιωαννίνων οπού εκείνη τη στιγμή βρισκόταν η 68χρονη ιδιοκτήτρια. Ο ένας ορμάει πάνω της, την ακινητοποιεί και τη σέρνει μέσα στο σπίτι. Ο δεύτερος συνεργός είχε το ρόλο του τσιλιαδορου ενω η τρίτη της συμμορίας, μια γυναίκα, μπήκε μέσα και έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι προκειμένου να βρεί χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Λίγη ώρα αργοτερα και με λεία 35 ευρώ βγήκαν έξω και την κοπάνησαν στα στενά της περιοχής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στο Μενίδι: Ληστές γρονθοκόπησαν ζευγάρι ηλικιωμένων για έναν χρυσό σταυρό"

Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή ο γνωστός κωμικός ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν. 
Ο καλλιτέχνης το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και το βράδυ της Κυριακής, κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, έπαθε κρίση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε
Η υγεία του είχε επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα, μετά από το θάνατο του γιου του και βρισκόταν καθηλωμένος με αναπνευστικά προβλήματα σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Ποιος ήταν ο Χάρρυ Κλυνν
Το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλης Τριανταφυλλίδης και είχε γεννηθεί στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μαΐου του 1940 από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων, τον Νίκο και την Κυριακή Τρανταφυλλίδη.
Εξαιτίας δυσμενών οικονομικών συνθηκών, ωθήθηκε στην εργασία από την ηλικία των 5 χρόνων. Παράλληλα φοιτούσε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Kαλαμαριάς και αργότερα στο Πέμπτο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη αλλάζει τη ζωή του, καθώς, εκτός από το πρώτο βραβείο, «κερδίζει» την πρόταση του Οικονομίδη να τον ακολουθήσει στην Αθήνα.
Για τρία χρόνια ο Οικονομίδης υπήρξε δάσκαλος και οδηγός του. Παράλληλα με τις δραματικές του σπουδές στη σχολή του Π. Kατσέλη, εμφανίζεται περιστασιακά σε κοσμικά κέντρα, όπως το «Kάστρο», ο «Bράχος», το «Tροκαντερό», το «Άλσος», και το «Γκρην Παρκ». Στη συνέχεια άρχισε να δουλεύει σε διάφορες ταβέρνες, αναψυκτήρια και καμπαρέ, που ανθούσαν εκείνη την εποχή, για μια τριετία ως πρώτος νουμερίστας και παρουσιαστής προγράμματος. Μετά τη συμμετοχή του σε δύο ταινίες («Γάμος αλά Ελληνικά» και «Τα 201 Καναρίνια») στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και τις πρώτες του θεατρικές εμφανίσεις στα θέατρα Ακροπόλ και Χατζηχρήστου, άρχισε να γίνεται πιο γνωστός.
Το 1964 ταξιδεύει για μερικές εμφανίσεις στο Μόντρεαλ. Αυτή η περίοδος της ζωής του κράτησε 10 χρόνια όπου δούλεψε στις HΠA και στον Kαναδά, σε κέντρα τις ελληνικής διασποράς, σε καφεθέατρα ως stand up comedian (νέο τότε είδος, που μετέπειτα το εισήγαγε στην Ελλάδα), ως ηθοποιός σε underground παραστάσεις και παράλληλα ως συγγραφέας σατιρικών κειμένων. Συνεργάζεται επίσης για πολλά χρόνια με το περιοδικό «Playboy», την εφημερίδα «Daily Worker», το «Village» και το «On the double». Στο Σικάγο παντρεύεται τη γυναίκα του, Χαρίκλεια και εκεί αποκτά το πρώτο από τα 3 του παιδιά, τον Νίκο. Την περίοδο αυτή του προτάθηκε να παίξει και στη γνωστή ταινία «Καμπαρέ», την οποία προσφορά τελικά δεν δέχτηκε. Αργότερα στο Μόντρεαλ απέκτησε τον δεύτερο του γιο Αποστόλη, ενώ η κόρη του Κορίνα γεννήθηκε στην Αθήνα.
Γυρίζει στην Ελλάδα το χειμώνα του 1974 και πρωτοεμφανίζεται στις μπουάτ της Πλάκας, στον «Aιγόκερω» και μετά στο «Zυγό» και τη «Διαγώνιο». Ύστερα δούλεψε στα νυχτερινά κέντρα «Διογένης», «Δειλινά» και «Στορκ». Άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός με την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου «Για δέσιμο», που κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Columbia το φθινόπωρο του 1978. Αυτός και οι υπόλοιποι δίσκοι του κρατάνε για χρόνια τις πρώτες θέσεις στα δισκογραφικά charts και οι ταινίες του σπάνε όλα τα ρεκόρ των εισιτηρίων.
Οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση του χαρίζουν τον τίτλο του εμπορικότερου καλλιτέχνη της χιλιετίας σύμφωνα με την AGB και οι παραστάσεις του στα θέατρα Ορφέας, Άλσος, Δελφινάριο και Μινώα κ.ά. καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο εισπρακτικό ρεκόρ.
Το 1998 παρουσιάζεται η πρώτη του ζωγραφική έκθεση στον «Εικαστικό Κύκλο». Από το 2006  έμενε μόνιμα στη γενέτειρά του Καλαμαριά και έγραφε βιβλία, έπαιζε σε παραστάσεις και ζωγράφιζε. Είχε μάλιστα ηγηθεί της αντιπολίτευση στο δήμο Καλαμαριάς.
Το καλλιτεχνικό του έργο 
Θέατρο
Πολυτάλαντος, ο Χάρρυ Κλυνν ασχολείθηκε με την τέχνη και το θέαμα, υπερετώντας τα από πολλούς τομείς. 
Στο θεατρικό σανίδι ανέβηκε για πρώτη φορά το 1985. Συμμετείχε σε δεκάδες παραστάσεις με τελευταία την επιθεώρηση «Τα Λαμόγια» (Επιθεώρηση), στο θέατρο Οθέλος στην Κύπρο.
Δισκογραφία
Το 1977 προτείνει στην EMI - Columbia να συνεργαστούν πειραματικά στην παραγωγή ενός σατιρικού δίσκου. Oι δίσκοι του Xάρρυ Kλυνν αποτέλεσαν ένα ιδιαίτερο στοιχείο στο χώρο της Eλληνικής δισκογραφίας. Για πρώτη φορά σατιρικοί δίσκοι φιγουράρουν στην πρώτη θέση του Ελληνικού Top Ten. Όλοι, ανεξαιρέτως, οι δίσκοι του υπήρξαν πρώτοι σε κυκλοφορία και ακόμα τα νούμερα-ρεκόρ πωλήσεων των δίσκων του Xάρρυ Kλυνν παραμένουν ακατάρριπτα.[εκκρεμεί παραπομπή]Κυκλοφορεί ακόμα μεγάλος αριθμός από πειρατικές κασέτες με ηχογραφήματα από ζωντανές του παραστάσεις και οι ραδιοφωνικές εκπομπές «Aραμπάδες με καρούλια», «Βάσανα που 'χει η Αγάπη» που παρουσιάστηκαν από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Eλληνικής Pαδιοφωνίας το 1981 μαζί με τον Aντώνη Aνδρικάκη.
Τηλεόραση
Η σχέση του Χάρρυ Κλυνν με την τηλεόραση άρχισε με πολλά διαφημιστικά σποτ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν βραβευθεί από τα Φεστιβάλ Ελληνικής Διαφημιστικής Δημιουργίας της EΔEE. Το 1990 και για τέσσερις συνεχείς χρονιές παρουσίαζε στον ΑΝΤ1 την εκπομπή «Harry Klynn Special Shows». Στο ίδιο κανάλι το 1995 παρουσίασε ένα one man show 10 επεισοδίων με το όνομα «Πολίτης Κλυνν».
Παρουσία είχε και στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας σε διάφορες ταινίες. 
Βιβλία 
Ο Χάρρυ Κλυνν ξεκίνησε να γράφει από νεαρή ηλικία. Μόλις στα 15 του δημοσίευσε ένα ποίημά του στην εφημερίδα Μακεδονία. Μέχρι την ηλικία των 18 ετών πολλά από τα ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε φιλολογικά περιοδικά της εποχής. Η συγγραφική του δραστηριότητα ήταν συνεχής και είχε εκδώσει 13 βιβλία. 
Ζωγραφική
Επηρεασμένος από τον ζωγράφο πατέρα του, δημιούργησε εκατοντάδες έργα ζωγραφικής, άλλα με τον κλασικό τρόπο και άλλα με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Ποδόσφαιρο
Μεγάλη αγάπη του υπήρξε ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο. Το 1980 ηγείται μίας ομάδας Ποντίων και φίλων του συλλόγου της γενέτειράς του, του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Σκοπός της ομάδας αυτής ήταν η αποκατάσταση του ονόματος του ποδοσφαιρικού σωματείου.[εκκρεμεί παραπομπή] Η προσπάθεια κρίνεται επιτυχημένη αφού η ομάδα κατά το διάστημα της προεδρίας του αποκτά γήπεδο, επανέρχεται στην Α΄ Εθνική Κατηγορία μετά από 20 χρόνια, αποκτά υποδομές, φυτώριο και γύρω της συσπειρώνει παλιούς και νέους φίλους. Ο Χάρρυ Κλυνν προχωρά και σε προτάσεις αναδιάρθρωσης του θεσμικού πλαισίου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή της σύγκρουσης του 1988 μεταξύ συλλόγων και πολιτείας που οδηγεί για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά σε διακοπή του πρωταθλήματος.[εκκρεμεί παραπομπή] Την εποχή εκείνη το επαγγελματικό ποδόσφαιρο περνάει νέα μεγάλη κρίση. H πολιτεία αφαιρεί τη διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΑΕ και την παραχωρεί στην ΕΠΟ. Ομόφωνα όλες οι ομάδες προτείνουν για πρόεδρο της ΕΠΑΕ τον Xάρρυ Kλυνν. O Xάρρυ Kλυνν αναλαμβάνει την προεδρία, αναδιοργανώνει την EΠAE, έρχεται σε επαφές με τη FIFA και την UEFA και προτείνει όρους που είναι εξαιρετικά ελκυστικοί και η πολιτεία δεν μπορεί να αρνηθεί. Το πρωτάθλημα τελικά ξαναγυρίζει στην ΕΠΑΕ. Τρία χρόνια αργότερα αποχωρεί από την προεδρία.Η πρότασή του για την καθιέρωση ημιεπαγγελματικού ποδοσφαίρου απορρίφτηκε από την πλειοψηφία των ΠΑΕ.
Πολιτική
Ο Χάρρυ Κλυνν υπήρξε πολιτικά ενεργός ακόμη και κατά τις περιόδους που δεν συμμετείχε σε κάποιον επίσημο θεσμό. Χαρακτηριστική είναι η εμπλοκή του στο θέμα της Ποντιακής ομογένειας, στης οποίας το επίσημο κίνημα προεδρεύει, καθώς και η γνωστή του πολιτική σάτιρα. Στην πιό πρόσφατη πολιτική του δράση, μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2015, υπήρξε θερμός υποστηρικτής της, δια μέσου των αναρτήσεων κυρίως πολιτικών άρθρων του στο προσωπικό του ιστολόγιο, στα οποία εξέφραζε την σκληρή κριτική αντίθεσή του στις κυβερνήσεις των δύο πρώτων μνημονίων. Η στήριξη του αυτή στην νέα κυβέρνηση, παραδόξως διότι δεν συνάδει με τις πολιτικές του θέσεις πρό της ψήφισης του 3ου μνημονίου, συνέχισε απρόσκοπτα ακόμη και μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου και την εφαρμογή του από τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2015.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν"

Πρόεδρος αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Οι 4 ένστολοι θα έκαναν συλλήψεις για τον Μπουτάρη και δεν θα τους έδερνε ο όχλος;

Με το επιχείρημα ότι «πιστεύετε ότι οι τέσσερις έντσολοι θα έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε και δεν θα τους έδερνε ο όχλος;» επιχείρησε να δικαιολογήσει ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης το γεγονός ότι δεν έγινε καμία επ' αυτοφόρω σύλληψη κατά την επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη.

«Όταν βλέπουμε να κάνουν συλλήψεις ολόκληρες διμοιρίες των ΜΑΤ και να δέχονται επιθέσεις; Τι θέλετε, όταν υπαρχει όχλος 100 ατόμων να προσπαθούν να συλλάβουν ένα άτομο για να γίνουν και αυτοί θύματα;» πρόσθεσε ο κ. Τσαϊρίδης στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Μιλάμε για έναν όχλο δεκάδων ατόμων, μπορεί και 100. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτός ο όγκος δεν μπορεί να κρατηθεί με 4 ένστολους αστυνομικούς» υποστήριξε για όσα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τον ίδιο «σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι λογική εικόνα. Αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα της γενικότερης απαξίωσης». «Σέβεται κανείς τον Έλληνα αστυνομικό;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσαϊρίδης.

«Σκοπός ήταν να φύγει ο κ. Μπουτάρης από το χώρο» πρόσθεσε για τις κινήσεις των συναδέλφων του.
Στο ερώτημα, τέλος, γιατί η αστυνομία έχει μετατραπεί σε θεατή ο κ. Τσαϊρίδης απάντησε ότι «η αστυνομία είναι θεατής γιατί χρησιμοποιείται ως κυματοθραύστης για τις μνημονιακές πολιτικές».

protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Οι 4 ένστολοι θα έκαναν συλλήψεις για τον Μπουτάρη και δεν θα τους έδερνε ο όχλος;"

«Χειροπέδες» σε κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες – «Άκρες» και μέσα στο Ελ. Βενιζέλος

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας συνολικά συνελήφθησαν 7 άτομα και συγκεκριμένα 3 Έλληνες, 2 Σύροι και 2 Πολωνοί.

Μάλιστα, οι Έλληνες που συνελήφθησαν ήταν υπάλληλοι στο Ελ. Βενιζέλος, ώστε να βοηθούν την προώθηση των μεταναστών «από μέσα». Αρχηγός φαίνεται πως ήταν ο ένας Σύρος, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιζε μια γυναίκα από την Πολωνία.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και ναρκωτικά.

Το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στο πεδίο της πλαστογραφίας εγγράφων και της περαιτέρω προώθησης αλλοδαπών από τη χώρα μας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθές, Παρασκευή 18 Μαΐου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Πρόκειται για δυο υπηκόους Συρίας, δυο υπηκόους Πολωνίας και τρεις ημεδαπούς, ενώ αναζητούνται άλλα δυο άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφίας, αντίστασης, παράβασης του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και του νόμου περί ναρκωτικών.

Ο τρόπος δράσης

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi) προέκυψε ότι δραστηριοποιούνταν το τελευταίο οκτάμηνο, με το ηγετικό μέλος της οργάνωσης, υπήκοο Συρίας, να μεριμνά για την κατάρτιση των πλαστών – παραποιημένων έγγραφα και να συντονίζει τις ενέργειες των υπόλοιπων μελών για την επίτευξη των σκοπών της οργάνωσης.

Σημαντικό ρόλο είχε γυναίκα, υπήκοος Πολωνίας, η οποία υπό τις οδηγίες του «αρχηγού» αναλάμβανε την περαιτέρω αναχώρηση των αλλοδαπών, σε συνεργασία με τρεις συλληφθέντες υπάλληλους εταιριών στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Για κάθε άτομο λάμβαναν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ ενώ για την αποφυγή του εντοπισμού τους από τις διωκτικές Αρχές λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικά ονόματα και κάρτες ενεργοποιημένες σε άλλα στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων «ghost cards».

Κατά τις έρευνες σε οικίες, οχήματα και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά πόσα, μικροποσότητα ναρκωτικών και αντικείμενα που σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητα τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό Ανακριτή.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Χειροπέδες» σε κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες – «Άκρες» και μέσα στο Ελ. Βενιζέλος"

Δωρεάν οι παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ

Δωρεάν για τις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ θα είναι για τη σχολική περίοδο 2018-2019, η συμμετοχή των παιδιών τους στους 72 βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων.

Έως σήμερα απαλλάσσονταν από έξοδα τροφείων τα παιδιά οικογενειών με ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία το όριο απαλλαγής αυξάνεται στις 20.000 ευρώ, περίπου 2.300 παιδιά, από τα περίπου 5.000 συνολικά, θα φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα νοικοκυριά. Έως τώρα απαλλάσσονταν περίπου 1.800 παιδιά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών Καλλιόπη Γιαννοπούλου, οικογένειες με παιδί ΑΜΕΑ, με ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας 35% ή γονέα με ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας 50% και ετήσιο οικονομικό εισόδημα 30.000 ευρώ, επίσης απαλλάσσονται από κάθε οικονομική συμμετοχή.

Σημειώνεται ότι απαλλάσσονται ανεξαρτήτως εισοδήματος οι πολύτεκνες οικογένειες, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι χήρες/οι και οι διαζευγμένοι/ες, με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ, καθώς και οι τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Επίσης, απαλλάσσεται από οικονομική συμμετοχή το 3ο παιδί οικογένειας, στην περίπτωση που φιλοξενούνται και τα τρία παιδιά, στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Αθηναίων.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεάν οι παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ"

Ιταλία: «Κλείδωσε» το όνομα του Πρωθυπουργού

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πριν από λίγο ότι «έκλεισε η συμφωνία για την κυβερνητική ομάδα και το όνομα του πρωθυπουργού».

Επίσης δήλωσε ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός «ούτε ο ίδιος, ούτε και ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο».

Σήμερα, οι Σαλβίνι και Ντι Μάιο συναντήθηκαν και πάλι στη Ρώμη για να καθορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Αύριο αναμένεται να έχουν και πάλι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. «Το όνομα του πρωθυπουργού είναι ισορροπημένο και ικανοποιεί όλους», τόνισε ο Σαλβίνι, χωρίς όμως να το αποκαλύψει.

Ο γραμματέας της Λέγκα απάντησε μέσω Twitter και στον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος είχε τονίσει ότι «αν η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις της για το έλλειμμα, το χρέος και τις τράπεζες, θα κινδυνεύσει η χρηματοοικονομική σταθερότητα ολόκληρης της Ευρωζώνης».

«Είναι μια ακόμη απαράδεκτη παρέμβαση. Δεν ζήτησα ψήφους και εμπιστοσύνη για να συνεχίσω να ακολουθώ την οδό της φτώχειας, της επισφαλούς εργασίας και της μετανάστευσης. Πρώτα οι Ιταλοί!», έγραψε ο Σαλβίνι στο Twitter.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: «Κλείδωσε» το όνομα του Πρωθυπουργού"

Σκόπια: Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης απορρίπτει το «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν»

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, το εθνικιστικό VMRO-DPMNE, ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι αντίθετο στην αλλαγή του ονόματος της χώρας σε Δημοκρατία της Μακεδονίας του 'Ιλιντεν, υπονομεύοντας έτσι τις προοπτικές επίλυσης μιας διαμάχης δεκαετιών με την Ελλάδα, σχολιάζει το Reuters.

Ο Ζάεφ χρειάζεται την υποστήριξη του VMRO-DPNE για να ισχύσει οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος.

Ο συνασπισμός του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων στο 120μελές κοινοβούλιο προκειμένου να υποστηρίξει τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται για να εγκριθεί η νέα ονομασία, αναφέρει το Reuters.

«Το VMRO-DPNE δεν θα υποστηρίξει μια αλλαγή στο Σύνταγμα με σκοπό την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος», δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σήμερα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Ζάεφ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης απορρίπτει το «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν»"

Θέμος Αναστασιάδης:Η Μακεδονία θα γίνει ο «τάφος» σας

Είτε βρει είτε δεν βρει ο Τσίπρας πρόθυμους ξεφτίλες-συνοδοιπόρους για να παραχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» στο γειτονικό κρατίδιο, με φτιασιδώματα και ωραιοποιήσεις της πλάκας, το μήνυμα είναι ένα από τον ελληνικό λαό: Για όσους δεν το κατάλαβαν, δηλαδή, ή κάνουν τα «κουνέλια»... Μόνο πάνω από τα ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ/ΣΑΣ! Ή, μάλλον, ούτε πάνω από αυτά, αφού κάτι που είναι ξεκάθαρα αντίθετο με το 90% των Ελλήνων, δεν πρόκειται τελικά να σταθεί πουθενά. Αντίθετα, θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο απρόβλεπτα ισχυρών κλυδωνισμών διαχρονικά, με ένα και μόνο -καθόλου αναπάντεχο- σίγουρο αποτέλεσμα. Οσοι θα συμμετάσχουν στην οργανωμένη εθνική προδοσία μέσα από μια Βουλή που δεν είναι πια ούτε στο ελάχιστο αντιπροσωπευτική των πραγματικών πολιτικών συσχετισμών, σκάβουν τον λάκκο τους. Η Μακεδονία θα γίνει ο τάφος τους, πολιτικά, και θα τους βρίσκουν χιλιάδες χρόνια μετά, κάπως σαν τον Ηλιο της Βεργίνας στις ανασκαφές, και θα λένε: Α, να ένας ακόμη προδότης από το 2018!!!

- Επειδή δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ψευδαίσθηση για τα παιχνιδάκια που παίζει το Εθνικό Ξεπουλητάρι ο Τσίπρας, ο οποίος ενώ είναι ανίκανος να πάρει πίσω δύο Ελληνες στρατιωτικούς από την Τουρκία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ (!), είναι πρόθυμος να δώσει, έτσι εύκολα, ολόκληρη την Ιστορία μας, χωρίς καν να του ανήκει, σε ανύπαρκτους... Επειδή πλέον έχουν ξεσκεπαστεί πλήρως και οι πεμπτοφαλαγγίτες από τα μικρότερα κόμματα, αλλά και στη Ν.Δ., που θα ήθελαν, λέει, να συζητήσουν μια... ισορροπημένη λύση, λες και τους ζήτησε κανείς τη γνώμη τους... Επειδή από όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα, ξεκινώντας από το ότι μέχρι και ανώτατοι δικαστικοί παραιτούνται καταγγέλλοντας τον σφαγιασμό των συνταξιούχων τη στιγμή που «φόνισσες» μένουν ατιμώρητες από τη Δικαιοσύνη λόγω κομματικής προστασίας (υπόθεση μικρής Μελίνας - υπάρχουν όντως ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας;), είναι σαφές ότι ζούμε σε ένα καθεστώς μιας ιδιότυπης χούντας... που απλώς ξεπουλάει Ελλάδα βάσει παραγγελιών εξωτερικού. Από δημόσια περιουσία έως Ιστορία. Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά πρωτίστως επειδή η Μακεδονία είναι Ελληνική, πάει και τελείωσε: Αυτή η έσχατη, αλλά όχι τελευταία, προδοσία Τσίπρα θα γίνει ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΣ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο!!!

- Αν εξαιρέσεις ένα μικρό κομμάτι της τάξης του 3%-5%, το οποίο ανήκει ουσιαστικά σε εκείνη την Αριστερά που ανέκαθεν ήθελε να δώσει τη Μακεδονία, είτε στους Σλάβους γενικά, είτε ειδικά στους ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ, ακόμη και μέσα στους ψηφοφόρους της κυβερνώσας παρακρατικής συμμορίας υπάρχουν Ελληνες, υπάρχουν πατριώτες. Αλλά ο Τσίπρας δεν νοιάζεται πια ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο για το προσωπικό του Κεφάλαιο (πολιτικά και όχι μόνο... τύφλα να ’χουν οι πισίνες του Podemos).

- Η Κεντροαριστερά θα αυτοκτονήσει ΠΟΛΙΤΙΚΑ αν αφεθεί να την παρασύρουν οι συνωμοσίες του Μαξίμου, ενώ στην αρχή είχε καθαρή γραμμή, ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς αυτό τον πρωθυπουργό να χειριστεί τόσο μεγάλα εθνικά θέματα. Εάν δηλαδή διαβεί τον Ρουβίκωνα στο θέμα της Μακεδονίας, τότε θα βλέπει με το κιάλι ξανά τη Χρυσή Αυγή, όπως ήδη δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Πέραν τούτου, όμως, το ΠΑΣΟΚ, η κοιτίδα όλων των αληθινών κεντροαριστερών, ήταν ξεκάθαρα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ κόμμα, το οποίο ουδέποτε θα συνέπραττε σε τέτοια αισχρή μεθόδευση. Επειδή πολλοί πονηροί σκάβουν τον λάκκο της Φώφης Γεννηματά, νομίζω πως ξεχνούν ότι δεν είναι για τα δόντια τους. Προέρχεται από τα παλιά και δεν βγήκε από τίποτα ρετάλια κολαούζων του ΓΑΠ.

- Οι χρεοκοπημένοι εκείνοι πολιτικοί από το Ποτάμι που διαφημίζουν μάλιστα ότι είναι έτοιμοι να... εκποιηθούν (απίστευτη δήλωση: «Τώρα αντιλαμβάνονται όλοι τη χρησιμότητά μας για το Μακεδονικό και την Κύπρο») για λόγους προσωπικού αδιεξόδου, δεν χρειάζεται να βαδίσουν μόνοι τους τον δρόμο της Ντροπής. Ούτε να ντρέπονται για λογαριασμό τους όσοι τους ψήφισαν και τους έχουν εγκαταλείψει προ πολλού. Ειδικά το ΠΟΤΑΜΙ, επειδή ουσιαστικά και τυπικά δεν υπάρχει πια, δεν δικαιούται ηθικά να πρωταγωνιστεί στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Και αυτό το λέμε με πόνο ψυχής, γιατί οι άνθρωποι που ξεκίνησαν έναν αγώνα αξιοπρεπή και διαφανή, θα κάνουν έγκλημα αν καταλήξουν στου Τσίπρα την αυλή.

- Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήσει το παραμικρό περιθώριο στους ολίγους μεγαλοσχήμονες «πρόθυμους» της Νέας Δημοκρατίας να συμπορευθούν ή έστω να συνηγορήσουν στη Λύση Τσίπρα για τη Μακεδονία, τότε τους κάνει διπλή χάρη. Και ο ίδιος ΞΕΧΝΑ κάθε πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός και η Ν.Δ. θα πληγεί ανεπανόρθωτα, ενδεχομένως και να αφανιστεί ή να διασπαστεί.

Είναι αδιανόητο η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που είπε δακρύζοντας «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική», έστω να ΣΥΖΗΤΑ ένα τέτοιο ενδεχόμενο! Κι αν δεν μπορεί να επαναλάβει δημόσια τη δήλωση του εθνάρχη τουλάχιστον ας παραπέμπει σε αυτήν. Τόσο βαρύ τους πέφτει; Καλά τα είπε για το Ιλιντεν ο Κυριάκος, ας τους το ξεκόψει γενικά κάθετα και με εθνικό τσαμπουκά. Ασε που όσοι «γαλάζιοι» βουλευτές και δη βουλευτίνες λειτουργούν υπέρ ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τεθούν ΕΚΤΟΣ μια και καλή, παραδειγματικά και αμετάκλητα. Αλλιώς και για τη Ν.Δ. το Μακεδονικό θα γίνει ο τάφος της. Θα βάλουν στη Βουλή ακόμη και την «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου που είναι ήδη στο 1,5%.

- Αυτά είναι τα δεδομένα. Ας τα σκεφτούν και ας πορευτούν ανάλογα. Το λιγότερο που μπορούν να ζητήσουν, εύλογο και έντιμο κατά τη γνώμη μας, είναι να προηγηθούν οι εκλογές, ώστε νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή να μπορεί να κάνει χειρισμούς που ο ελληνικός λαός θα γνωρίζει και θα προσυπογράψει! Οχι να του κρύβουν την... περικοπή της Μακεδονίας, όπως κάνουν με τις συντάξεις!!! Ολα τα άλλα αποκαθίστανται, τα εθνικά και άγια χώματα όχι!!! Κόψτε τα κολλητιλίκια με τον Τσίπρα, κι ας πάει να κόψει τον σβέρκο του, όπως φώναζαν και οι συνταξιούχοι στους δρόμους. Οσοι θέλουν να τον ακολουθήσουν στον σίγουρο ενταφιασμό με την προδοσία της Ονομασίας ας θεωρούνται ήδη πολιτικά ζωντανοί-νεκροί. Dead man voting!

Υ.Γ.: Μακεδονία του Ιλιντεν;
Μακεδονία του Ηγγικεν η Ωρα σας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θέμος Αναστασιάδης:Η Μακεδονία θα γίνει ο «τάφος» σας"

ΔΕΗ: Μεγαλύτερη προκαταβολή, λιγότερες δόσεις για όσους χρωστούν

Μεγαλύτερη προκαταβολή και λιγότερες δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από λογαριασμούς ρεύματος αποφάσισε η ΔΕΗ στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιοριστούν τα χρέη, που στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την επιχείρηση.

Αποφασίστηκε παράλληλα πιο λεπτομερές σύστημα ρυθμίσεων, που συνδέεται αφενός με τον βαθμό συνέπειας στην πληρωμή των λογαριασμών κατά το παρελθόν (όπως ήδη ίσχυε) αλλά και, επιπλέον, με το ύψος του λογαριασμού, ούτως ώστε όσοι έχουν χαμηλότερη κατανάλωση να πληρώνουν μικρότερο ποσοστό προκαταβολής και αντίστροφα. Διατηρούνται επίσης τα μέτρα (από εξώδικα μέχρι διακοπή ρεύματος και ένδικα μέσα) για όσους δεν πληρώνουν τις δόσεις των διακανονισμών.

Το νέο «σταυρόλεξο» για τους διακανονισμούς οφειλών προς τη ΔΕΗ εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας στις 27 Απριλίου με έναρξη εφαρμογής από την 1η Μαΐου. Όπως επισημαίνεται, τα προγράμματα ρυθμίσεων οφειλών που εφαρμόστηκαν την προηγούμενη διετία (2016 - 2017) ανέκοψαν την ανοδική τάση των ληξιπρόθεσμων, όμως η αναθεώρησή τους κρίνεται αναγκαία για τους εξής λόγους:

- Οι ρυθμίσεις να γίνουν όσο το δυνατόν πιο εξατομικευμένες για να μπορούν να αποδώσουν περισσότερο.

- Η ρύθμιση να μην εκλαμβάνεται από τους πελάτες ως τρόπος αποφυγής των υποχρεώσεών τους έναντι της ΔΕΗ.

- Η ΔΕΗ να μπορέσει να ανακτήσει σημαντικό μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών και

- Να περιοριστεί η έκθεση της επιχείρησης στον κίνδυνο δημιουργίας νέων επισφαλειών.

Αναλυτικά, για τους οικιακούς πελάτες το νέο σύστημα διακανονισμών έχει ως εξής:

Α. Οι πελάτες διαχωρίζονται κατά το βαθμό της συνέπειας που επέδειξαν στην πληρωμή των λογαριασμών το προηγούμενο δωδεκάμηνο στις εξής έξι κατηγορίες, όπως ίσχυε και πριν:

1.Συνεπείς χωρίς διακανονισμούς.

2.Συνεπείς σε πληρωμές και διακανονισμούς.

3.Περισσότερες από μία ενσωματώσεις λογαριασμών σε επόμενους λογαριασμούς ή και μία αθέτηση διακανονισμού.

4.Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών.

5.Πελάτες με αποκοπή λόγω χρέους, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει αίτημα επανασύνδεσης και ρύθμισης οφειλών εντός 30 ημερών από την ημερομηνία αποκοπής.

6.Διαπιστωμένη ρευματοκλοπή

Β. Για όσους εντάσσονται στις κατηγορίες 1 έως 4 το σύστημα της ρύθμισης κλιμακώνεται με τα παρακάτω κριτήρια:

- Για μέσο μηνιαίο λογαριασμό μέχρι 100 ευρώ απαιτείται προκαταβολή του 10% της οφειλής. Για μηνιαίο λογαριασμό 101 - 250 ευρώ, προκαταβολή 15% και από 250 ευρώ και πάνω η προκαταβολή γίνεται 20%.

- Σε όλες τις περιπτώσεις ο μέγιστος αριθμός των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης είναι 24. Η δόση δεν μπορεί να ξεπερνά το ύψος του μέσου μηνιαίου λογαριασμού (αφού αφαιρεθεί η προκαταβολή). Αν προκύπτει υπόλοιπο, τότε αυτό θα πρέπει να καταβληθεί μαζί με την προκαταβολή.

Γ. Για τις κατηγορίες συνέπειας 5 και 6 η ρύθμιση γίνεται με 30% προκαταβολή και μέχρι 18 μηνιαίες δόσεις. Αν έχει κοπεί το ρεύμα λόγω χρέους, χρειάζεται προκαταβολή 40% και μέχρι 12 δόσεις.

Οι διαφορές από το προηγούμενο καθεστώς

Υπενθυμίζεται ότι με το σύστημα που ίσχυε ως τώρα, για τις κατηγορίες συνέπειας 1 ως 4 και για οφειλές μέχρι 1.000 ευρώ προβλέπονταν 24 δόσεις χωρίς προκαταβολή, ενώ για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ προβλεπόταν προκαταβολή 10% και 18 μηνιαίες δόσεις ή 15% και 36 δόσεις.

Με το νέο σύστημα ρυθμίσεων η ΔΕΗ ευελπιστεί να εντοπίσει και τους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δηλαδή εκείνους που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Ισχύουν οι ειδικές ρυθμίσεις για τους ευάλωτους οικιακούς πελάτες, με άτοκες δόσεις έως 50% του μηνιαίου λογαριασμού που προβλέπει ο Κώδικας Προμήθειας.

Το δ.σ. εξουσιοδότησε, επίσης, τον διευθύνοντα σύμβουλο να εγκρίνει κατ’ εξαίρεση διακανονισμούς για ειδικές περιπτώσεις πελατών, που για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης ως προς τις γενικές ρυθμίσεις εξόφλησης των οφειλών.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Μεγαλύτερη προκαταβολή, λιγότερες δόσεις για όσους χρωστούν"

Γενική Εισαγγελέας Βενεζουέλας: Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τον Μαδούρο [εικόνες]

Ηχηρή παρέμβαση για την σημερινή εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα κάνει μέσω του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» η εξόριστη Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Λουίζα Ορτέγα Ντίας.
Ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης συνάντησε την κ. Ορτέγα στην πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά, όπου βρίσκεται εξόριστη από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε έφυγε κρυφά από τη Βενεζουέλα για να γλυτώσει τις διώξεις του Μαδούρο, επειδή εναντιώθηκε και κατήγγειλε τον αυταρχισμό και την βια του καθεστώτος. Η Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας επί σειρά ετών είχε στηρίξει το καθεστώς των Τσάβες και Μαδούρο και κάλυψε τον αυταρχισμό και τα φαινόμενα διαφθοράς στη χώρα, μέχρι το καλοκαίρι του 2017 που διαχώρισε τη θέση της.
Η Λουίζα Ορτέγα Ντίας στην συνέντευξη της χαρακτηρίζει τις εκλογές στη Βενεζουέλα «φάρσα» και «απάτη» και το καθεστώς «τυραννία». Επιπλέον, κατηγορεί τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ότι δωροδοκήθηκε με τουλάχιστον 35 εκατομμύρια δολάρια από την βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία Odebrecht και καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνδέεται με τα καρτέλ κοκαϊνης. Για αυτούς τους λόγους ζητάει να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του Μαδούρο. Η κ. Ορτέγα στην αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στον «Ε.Τ» της Κυριακής αναφέρεται και στην Ελλάδα και επικρίνει την στάση στελεχών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «είναι λάθος» να στηρίζουν το καθεστώς του Μαδούρο.
«Οι εκλογές είναι μια απάτη»
Τι είναι αυτό το οποίο προέχει αυτή τη στιγμή να γίνει για τη Βενεζουέλα;
Aυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε είναι να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία και τις ελευθερίες στη Βενεζουέλα. Να ανοίξει μια οδός για να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια και να αντιμετωπιστεί η πείνα που υπάρχει στη Βενεζουέλα. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει ένα σχέδιο εξόντωσης του πληθυσμού. Αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα είναι ένα νέο είδος γενοκτονίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βενεζουέλα. Αυτή η διεθνής πίεση θα έχει κάποιο αποτέλεσμα;
Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει καμια εκλογική διαδικασία σε εξέλιξη. Αυτό το οποίο διεξάγεται είναι μια απάτη, μια φάρσα, μια εξαπάτηση της κοινωνίας. Αυτό το οποίο συμβαίνει δεν έχει καμία σχέση ούτε με εκλογική διαδικασία, ούτε με διαφάνεια, ούτε με μια Δημοκρατία. Μπορούμε να το ονομάσουμε όπως θέλουμε, αλλά δεν είναι εκλογές. Εγώ καταδικάζω αυτή τη διαδικασία που εξελίσσεται στη Βενεζουέλα.
Πως χαρακτηρίζετε το καθεστώς που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα;
Στη Βενεζουέλα υπάρχει μια τυραννία. Είναι μια τυραννία γιατί αγνοεί όλους τους νόμους, αγνοεί και παραβιάζει το Σύνταγμα. Τι είναι αυτό που κάνει ο Μαδούρο; Να καταδιώκει την αντιπολίτευση. Στην Βενεζουέλα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ένας υποψήφιος της αντιπολίτευσης, γιατί όλοι βρίσκονται υπό διωγμό. Βρίσκονται ή έξω από τη χώρα, ή στη φυλακή ή εχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.
Τι περιμένετε λοιπόν από αυτές τις εκλογές;
Σε αυτή την απάτη αναμφισβήτητα θα κερδίσει ο Μαδούρο.  
Και μετά από αυτό τι περιμένετε να συμβεί;
Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην οργάνωση του λαού, σε όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς. Να ενωθούν και να κάνουν προτάσεις ώστε κατ’ αρχήν να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια, να αντιμετωπίσουμε την πείνα που περνάει η Βενεζουέλα. Να διώξει αυτούς τους εγκληματίες τυράννους και μετά να ακολουθήσει μια διαδικασία ανοικοδόμησης της Βενεζουέλας.
Ναι, αλλά ποιος μπορεί να είναι ο τρόπος για να συμβεί αυτό, αν όπως λέτε μέσω των εκλογών δεν φαίνεται να υπάρχει λύση στην κρίση;
Την λύση την έχουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι Βενεζολάνοι με τις ενέργειες που θα πάρουν. Ενέργειες που περνάνε μέσα από την διαμαρτυρία, την έκφραση, την άρνηση, ακόμη και ενέργειες στους δρόμους.
«Ο Μαδούρο δωροδοκήθηκε με 35 εκατομμύρια δολάρια»
Τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα η διεθνής κοινότητα;
Εμείς στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο της βραζιλιάνικης κατασκευαστικής εταιρείας Odebrecht, έχουμε ζητήσει να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ για τον Μαδούρο. Η διεθνής κοινότητα μπορεί να μας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την εμπλοκή του Νικολάς Μαδούρο στο σκάνδαλο της Odebrecht;
Απολύτως. Υπάρχουν πέντε μαρτυρίες, υπάρχουν πέντε άνθρωποι που επιβεβαιώνουν ότι ο Μαδούρο πήρε χρήματα από την Odebrecht. Ο Μαδούρο πρώτα έλαβε 35 εκατομμύρια δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία. Εκείνος έλαβε αυτά τα χρήματα για να ευνοήσει την εταιρεία, να κλείσει συμφωνίες, να διαγράψει οφειλές και να μην επιβλέψει αν γίνονται τα έργα, πέντε από τα οποία δεν έγιναν ποτέ. Αυτά συνιστούν αδίκημα. Επιπλέον, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Ούγο Τσάβες εκείνος μεσολάβησε για να κλειστούν συμφωνίες με την Odebrecht. Θυμίζω ότι λόγω αυτού του σκανδάλου φυλακίστηκε ο Λούλα Ντα Σίλβα στη Βραζιλία και στην ήπειρο μας έχουμε αρκετούς πρώην προέδρους που υπέστησαν κυρώσεις λόγω του συγκεκριμένου σκανδάλου.
«Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είναι αναμεμειγμένη με τα καρτέλ κοκαΐνης»
Εσείς έχετε στοιχεία που να συνδέουν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και με τα καρτέλ των ναρκωτικών;
Ναι υπάρχουν αποδείξεις. Υπάρχει μια περίπτωση στην οποία εγώ έχω αναφερθεί. Κάποια στιγμή κατέπεσε ένα μικρό αεροπλάνο γεμάτο με φορτίο κοκαϊνης στη Βενεζουέλα. Εμείς κάναμε έρευνα και εντοπίσαμε παράνομους διαδρόμους προσγείωσης - απογείωσης αεροπλάνων. Όλα αυτά τα στοιχεία τα παρέδωσα εγώ στον υπουργό Άμυνας της Βενεζουέλας. Εγώ μέχρι που έφυγα από τη Βενεζουέλα αυτές οι πίστες δεν είχαν καταστραφεί. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποια “υποχρέωση” απέναντι τους. Για ποιο λόγο ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλαδιμίρ Παδρίνο, δεν κατέστρεψε αυτές τις πίστες; Υπάρχουν υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί στη Βενεζουέλα που συνδέονται με τα καρτέλ ναρκωτικών. Επίσης υπάρχουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης, που είναι αναμεμειγμένοι με τα ναρκωτικά και ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αλλά και ο Αντιπρόεδρος έχουν πλήρη γνώση όλων αυτών.
Θα λογοδοτήσει ο Μαδούρο για αυτά τα οποία υποστηρίζετε ότι έχει διαπράξει;
Για αυτό τον σκοπό εγώ δουλεύω. Αγωνίζομαι για να υπάρξει δικαιοσύνη και αυτός να καταλήξει στη φυλακή. Όχι μόνο εκείνος, αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται στον στενό κύκλο του. Πρόκειται για εγκληματίες.
«Είναι λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τον Μαδούρο»

Στελέχη του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, που κυβερνάει στην Ελλάδα, έχουν εκφράσει την στήριξη τους στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο. Σας προβληματίζει αυτό;
Αναμφισβήτητα πρόκειται για δικές τους πολιτικές αποφάσεις. Αλλά είναι λάθος, γιατί όλες οι χώρες του κόσμου πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη σε μια ανθρωπιστική κρίση, σε όποια χώρα και αν συμβαίνει. Δεν μιλάω μόνο για τη Βενεζουέλα. Για οποιαδήποτε χώρα του κόσμου αντιμετωπίζει μια ανθρωπιστική κρίση πρέπει να ευαισθητοποιούμαστε. Πολύ περισσότερο οι Έλληνες που ζείτε στην κοιτίδα της Δημοκρατίας. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μιλήσει για τα δικαιώματα του ανθρώπου, ανάμεσα στα οποία είναι η πρόσβαση στο φαγητό και στην υγεία. Είναι λυπηρό κάποιοι στην Ελλάδα να μην ευαισθητοποιούνται με αυτά που συμβαίνουν στη Βενεζουέλα.
Εσείς έχετε γνώση για τις σχέσεις που είχε πριν από αρκετά χρόνια το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Μάλιστα, στο Καράκας το 2013 είχατε γνωρίσει και τον κ. Νίκο Παππά.
Ναι. Εγώ γνωρίζω πολύ καλά ποιες ήταν οι σχέσεις που διατηρούσαν και εξακολουθούν να διατηρούν αυτή τη στιγμή οι κυβερνήσεις της Βενεζουέλας και της Ελλάδας.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γενική Εισαγγελέας Βενεζουέλας: Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τον Μαδούρο [εικόνες] "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news