facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή για την Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, την Κυριακή 13 Μαϊου 2018, λόγω της 38ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, σε περιοχές των Δήμων Μαραθώνα-Ν. Μάκρης, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης-Γέρακα, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, και Ψυχικού-Φιλοθέης. Ειδικότερα, από τις 8.00 έως τις 18.30, θα πραγματοποιηθούν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης αυτών στις εξής λεωφόρους και οδούς:

-Μαραθωνομάχων, στο τμήμα της μεταξύ του τύμβου Μαραθώνα και της Λ. Μαραθώνος, κατά τις ώρες 08.00΄ - 09.30΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μαραθωνομάχων και της Λ. Διονύσου, κατά τις ώρες 09.30΄ - 10.30΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Διονύσου και της οδού Αεροπορίας, κατά τις ώρες 09.30΄ - 10.30΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αεροπορίας και Φλέμιγκ (διασταύρωση Ραφήνας), κατά τις ώρες 10.30΄ - 13.00΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Χριστοφόρου (Επ. οδός Πικερμίου - Μαραθώνα, διασταύρωση Πικερμίου) και Ευ. Πουλάκη (διασταύρωση Μοναξιάς), κατά τις ώρες 14.00΄ - 14.30΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ευ. Πουλάκη (διασταύρωση Μοναξιάς) και Εθν. Αντιστάσεως (διασταύρωση Παλλήνης), κατά τις ώρες 14.30΄ - 15.30΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Εθν. Αντιστάσεως (διασταύρωση Παλλήνης) και της Λ. Λαυρίου-Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού), κατά τις ώρες 15.30΄ - 16.30΄.

-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Λαυρίου-Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού) και Μεσογείων-Χαλανδρίου (πλ. Αγίας Παρασκευής), κατά τις ώρες 16.30΄ - 17.30΄.

-Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Χαλανδρίου (Πλατεία Αγίας Παρασκευής) και Δημοκρατίας (Πεντάγωνο), κατά τις ώρες 17.30΄ - 18.00΄.

-Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Δημοκρατίας και της οδού Κύπρου (Υπ. ΕΘ.ΑΜ.), κατά τις ώρες 18.00΄ - 18.30΄.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή για την Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης"

Καθιστική διαμαρτυρία στη Σταδίου -Χήρες στρατιωτικών διαμαρτύρονται για τις κομμένες συντάξεις [εικόνες & βίντεο]

Καθιστική διαμαρτυρία επι της οδού Σταδίου πραγματοποιούν οι χήρες στρατιωτικών που διαμαρτύρονται για τον νόμο Κατρούγκαλου.
Οι χήρες των στρατιωτικών που με τις νέες ρυθμίσεις είτε χάνουν την σύνταξη είτε θα λάβουν ένα μικρό μέρος της σύνταξης του θανόντος συζύγου τους, έχουν συστήσει την οργάνωση Αξία και διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Εργασίας.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθιστική διαμαρτυρία στη Σταδίου -Χήρες στρατιωτικών διαμαρτύρονται για τις κομμένες συντάξεις [εικόνες & βίντεο] "

Ξεπέρασε τον...κακό εαυτό του ο Ερντογάν - Γιατί χαρακτήρισε "τελειωμένη" την Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

"Επίθεση" στους οίκους αξιολόγησης για την υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας μέσω... Ελλάδας εξαπέλυσε για πολλοστή φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ερντογάν έκανε λόγο για «ακροβάτες» που αναβάθμισαν την «τελειωμένη», όπως χαρακτήρισε, Ελλάδα.

«Αφήστε αυτούς, μην τους δίνετε σημασία, είναι ακροβάτες. Αυτοί έναν γείτονα που τελείωσε και χρεοκόπησε, τον αναβάθμισαν τέσσερις βαθμίδες. Αυτοί λαμβάνουν νέα χρέη και ζουν με αυτά», είπε χαρακτηριστικά για τους οίκους αξιολόγησης ο Τούρκος Πρόεδρος.

««Συγγνώμη δηλαδή, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Πώς γίνεται αυτή η αναβάθμιση; Στην Ελλάδα αναφέρομαι», επισήμανε στη συνέχεια αναφερόμενος ονομαστικά στη χώρα μας ο «σουλτάνος».

Καταλήγοντας, επισήμανε: «Προσπάθησαν να μας πνίξουν σε μικρά κύματα. Είμαστε όλοι μαζί στα ασφαλή λιμάνια της χώρας μας».

Πηγή ρεπορτάζ: Anadolu Ajansi
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπέρασε τον...κακό εαυτό του ο Ερντογάν - Γιατί χαρακτήρισε "τελειωμένη" την Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ"

Αυτά είναι τα μέλη της μαφίας των αντικαρκινικών φαρμάκων [εικόνες]

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των μελών της οργάνωσης που διακινούσε παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα, εις βάρος του δημοσίου. 
Πρόκειται για τους:
Α) (επ.) DEYAB HUSSEIN (ον.) MOHAMMED RABIE του MOHAMED DEYAB και της ZEINAB ABDEL MAKSOUD,  που γεννήθηκε την 21-01-1948 στην Αίγυπτο,
Β) ΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα του Ιωάννη και της Παναγιώτας, που γεννήθηκε την 27-11-1961 στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου,
Γ) ΒΑΡΒΕΡΗ Εμμανουήλ του Νικολάου και της Ευφροσύνης, που γεννήθηκε 19-11-1954 στο Περιστέρι,
Δ) (επ) ΜΑΧΜΟΥΤ (ον) ΜΑΧΕΡ του  AHMED Οrabi και της Bahia,  που γεννήθηκε 01-11-1959 στην Αίγυπτο,
Ε) ΛΑΓΟΥΔΗ Δημήτριο του Θεοδώρου και της Αθηνάς, που γεννήθηκε 18-06-1959 στην Πρέβεζα,
ΣΤ) ΚΑΤΑΠΟΔΗ Αικατερίνη του Χρήστου και της Γεωργίας, που γεννήθηκε την 13-02-1965 στην Αιτωλοακαρνανία,
Ζ) ΠΑΤΗΛΑ Γεωργία του Γρηγορίου και της Ανδριανής, που γεννήθηκε 10-06-1969 στην Άρτα,
Η) (επ) MOUSSA (ον) SALEM του ABDELMOATI και της SAYIDA που γεννήθηκε 07-09-1967 στην Αίγυπτο,
Θ) ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Λάζαρο του Φιλίππου και της Αντιγόνης που γεννήθηκε την 08-12-1957 στην Αθήνα.
Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ο 70χρονος Αιγύπτιος.
Παράλληλα η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται και όπως φαίνεται αναζητούνται και άλλοι γιατροί (ίσως και 9 στον αριθμό) που εμπλέκονται στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι έχουν συλληφθεί δύο γιατροί 61 και 59 χρόνων που φαίνεται να έχουν συνταγογραφήσει τα υπό έρευνα φαρμακευτικά σκευάσματα. 
Η μαφία των αντικαρκινικών φαρμάκων είχε διεθνή δράση –Ελέγχονται και άλλοι γιατροί
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση της μαφίας των αντικαρκινικών φαρμάκων.
Από τη μία πλευρά προκύπτει πως τα μέλη της σπείρας είχαν επεκτείνει τις «δουλειές» τους και εκτός των ελληνικών συνόρων με τη συνδρομή αστυνομικών υπηρεσιών άλλων χωρών και από την άλλη φαίνεται πως κάποιοι εξ αυτών λειτουργούσαν και αυτόνομα προβαίνοντας στις δικές της εξαγωγές.
Παράλληλα η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται και όπως φαίνεται αναζητούνται και άλλοι γιατροί (ίσως και 9 στον αριθμό) που εμπλέκονται στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι έχουν συλληφθεί δύο γιατροί 61 και 59 χρόνων που φαίνεται να έχουν συνταγογραφήσει τα υπό έρευνα φαρμακευτικά σκευάσματα. 
Οι... δουλειές στο εξωτερικό
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, που δημοσιοποιεί ο «Ελεύθερος Τύπος», η εγκληματική οργάνωση εκτός από την Ελλάδα προμηθευόταν αντικαρκινικά φαρμακευτικά σκευάσματα και από χώρες του εξωτερικού. Τα φάρμακα έφταναν στην Ελλάδα και μετά αναλάμβανε η 57χρονη φαρμακοποιός από την Καλλιθέα και τα νομιμοποιούσε εκδίδοντας εικονικά τιμολόγια μέσω του φαρμακείου της οδού Σκρα.
Ερευνα και στο Ελ.Βενιζέλος
Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση υπαλλήλου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Ενδέχεται τα μέλη του κυκλώματος να δωροδοκούσαν υπάλληλο του αεροδρομίου προκειμένου να διασφάλιζουν την απρόσκοπτη διακίνηση των αντικαρκινικών φαρμάκων.
Το κόλπο της παράνομης εισαγωγής από τη Γερμανία  
Από γράφει ο Ελεύθερος Τύπος στις 2 Ιουνίου 2017, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για τον έλεγχο που έκανε σε φαρμακείο «ηλικιωμένου» στην οδό Σκρα στην Καλλιθέα, έπειτα από άλλον έλεγχο που είχε που είχε διενεργηθεί από τις Γερμανικές Αρχές στην φαρμακαποθήκη LUNAPHARM Γερμανίας. Είχαν διαπιστώσει ότι η φαρμακαποθήκη εισήγαγε σημαντικές ποσότητες φαρμάκων νοσοκομειακής χρήσης και υψηλού κόστους από το φαρμακείο της Καλλιθέας. Τα φάρμακα ήταν με ελληνική επισήμανση, χωρίς ταινία γνησιότητας, καθώς και τιμολόγια του φαρμακείου.
Το κόλπο ήταν πως στους Γερμανούς αστυνομικούς, επεδείχθη μεταφρασμένη άδεια του φαρμακείου της Καλλιθέας, όπου στην αγγλική μετάφραση υπήρχε προσθήκη της δυνατότητας χονδρικής πώλησης, η οποία δεν υπήρχε στο αρχικό κείμενο.
Τελικά από του ελέγχους που έγιναν στο φαρμακείο προέκυψε ότι η 57χρονη εισήγαγε νοσοκομειακά φάρμακα υψηλού κόστους από την αιγυπτιακή εταιρεία «PRITEMPS HOSPITAL SUPPLIES GMBH DEUTSCHLAND, AGYPTISCHE, NIEDERLASSUNG» με έδρα το Κάιρο Αιγύπτου, τα οποία εν συνεχεία εξήγαγε στις εταιρείες «LUNAPHARM LTD»  και «RHEINGOLD PHARMA-MEDICA LTD»  με έδρα τη Γερμανία.
Από έγγραφο του ΕΟΦ και την ενημέρωση που είχαν από τις Γερμανικές Αρχές, η εταιρεία «LUNAPHARM LTD» διαθέτει άδεια χονδρικής πώλησης ως φαρμακαποθήκη στη Γερμανία, ενώ η εταιρεία «RHEINGOLD PHARMA-MEDICA LTD»  δεν διαθέτει άδεια χονδρικής πώλησης. Διαχειριστής και των δύο εταιρειών, εμφανίζεται ο 71χρονος «Αιγύπτιος», όπως και της «PRITEMPS HOSPITAL SUPPLIES GMBH» στην Αίγυπτο.
Γνωστός της INTERPOL ο Αιγύπτιος 
Σύμφωνα με έγγραφο της INTERPOL ο «Αιγύπτιος» έχει εμπλακεί σε παραβάσεις σχετικά με εμπόριο μη εγκεκριμένων ιατρικών προϊόντων, πλαστογραφία, απειλές, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και απάτες.
Σημειώνεται ότι, με βάση τα συγκεκριμένα τιμολόγια, το συνολικό χρηματικό ποσό αγορών του φαρμακείου από το εξωτερικό ανέρχεται στο ύψος 24.913.375 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό πώλησης ανέρχεται στα 25.073.196 ευρώ.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα μέλη της μαφίας των αντικαρκινικών φαρμάκων [εικόνες] "

Νέα υπόθεση προϊόντων μαϊμού αποκάλυψε το ΣΔΟΕ στην Κρήτη

Nέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων και λαθραίων προϊόντων κατάφερε το ΣΔΟΕ. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το χρονικό διάστημα από 23 - 28 Απριλίου 2018, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με άνδρες του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, μετά από συντονισμένους ελέγχους σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου:

- Κατέσχεσαν (σε δύο αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης) εμπορεύματα (244.755 τεμάχια / ζεύγη), με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών (απομιμήσεις), διαφόρων κατηγοριών (υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ, καπέλα, γυαλιά ηλίου, ζώνες, πορτοφόλια κ.λ.π.). Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η ανωτέρω ποσότητα απομιμητικών προϊόντων, είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχει κατασχεθεί, σε μία επιχειρησιακή δράση, από διωκτική υπηρεσία της χώρας. Επίσης, κατασχέθηκαν 34.500 τεμάχια πλαστά σήματα γνωστών εταιριών, μηχανολογικός εξοπλισμός επικόλλησης των σημάτων και συσκευασίας των προϊόντων, 3.828 κυτία συσκευασίας προϊόντων και κατάλογοι πώλησης απομιμητικών προϊόντων. Συνελήφθη μία Ελληνίδα υπήκοος. Διέφυγε τη σύλληψη ακόμη ένα άτομο. Σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους, σε ποσό άνω των 50.000.000 ευρώ. Ζητήθηκε, από το Τελωνείο Ηρακλείου, ο προσδιορισμός των αναλογούντων δασμών και φόρων για τα κατασχεθέντα είδη.

- Κατέσχεσαν - σε τρεις επιχειρήσεις και ένα αποθηκευτικό χώρο σε περιοχές της Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης - εμπορεύματα (29.125 τεμάχια / ζεύγη), με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών (απομιμήσεις), διαφόρων κατηγοριών (ενδύματα, υποδήματα, γυαλιά ηλίου, αρώματα κ.λ.π.). Συνελήφθησαν τρεις (3) Έλληνες υπήκοοι. Σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους, σε ποσό άνω των 3.000.000 ευρώ. Ζητήθηκε, από το Τελωνείο Ηρακλείου, ο προσδιορισμός των αναλογούντων δασμών και φόρων για τα κατασχεθέντα είδη.

- Κατέσχεσαν - σε ένα αποθηκευτικό χώρο στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης - εμπορεύματα (32.305 τεμάχια / ζεύγη), με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών (απομιμήσεις), διαφόρων κατηγοριών (υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου κ.λ.π.). Σε άλλο αποθηκευτικό χώρο κατέσχεσαν 694.800 τεμάχια εμπορευμάτων (υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου και οράσεως, ηλεκτρονικά είδη κ.λ.π.) τα οποία αποτελούσαν προϊόντα (no name) λαθραίας εισαγωγής. Συνελήφθησαν δύο Κινέζοι υπήκοοι. Διαφεύγει τη σύλληψη ακόμη ένα άτομο. Σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν ενώπιον του κου Εισαγγελέως. Τον εν λόγω έλεγχο συνέδραμαν και υπάλληλοι του Τελωνείου Ηρακλείου. Τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα μεταφέρθηκαν σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης στην Αττική, όπου και καταστράφηκαν.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα υπόθεση προϊόντων μαϊμού αποκάλυψε το ΣΔΟΕ στην Κρήτη"

Αχαΐα: Νεκρός 44 χρονος αγρότης - Αβοήθητος για ώρες κάτω από τρακτέρ.

Σε ηλικία 44 ετών κόπηκε το νήμα της ζωής του Παναγιώτη Τσαρούχη, όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του, ενώ εκτελούσε αγροτικές εργασίες στα κτήματα του στο Ανω Διακοπτό Αχαΐας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη. Ο άτυχος άνδρας πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε δώσει σημεία ζωής και η οικογένεια του, τον αναζήτησε. Εντοπίστηκε τελικά εγκλωβισμένος κάτω από το βαρύ αγροτικό όχημα. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας έστησαν επιχείρηση απεγκλωβισμού, όμως ήταν ήδη πολύ αργά για τον 44χρονο Παναγιώτη. Πηγές αναφέρουν πως ο 44χρονος παρέμεινε αβοήθητος επί ώρες.......... Ο εκλιπών το 2014 είχε συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποφήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Ο Παναγιώτης Τσαρούχης γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στο Άνω Διακοπτό, ενώ μαζί με τη σύζυγο του και τα δυο τους παιδιά διέμενε στο Αίγιο. Ασχολείτο με την καλλιέργεια αμπελιών, σταφίδων και ελιών.


Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών Αιγίου (Π.Ε.Σ.) και Τοπικός Σύμβουλος στο Άνω Διακοπτό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για δυστύχημα με θανάσιμο τραυματισμό 44χρονου ημεδαπού, το οποίο συνέβη χθες το βράδυ, στο Διακοπτό Αιγίου.

Ειδικότερα, ο 44χρονος ενώ οδηγούσε γεωργικό ελκυστήρα σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο ελκυστήρας ανετράπη και το θύμα εγκλωβίστηκε από κάτω του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας ενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες πρόκλησης του δυστυχήματος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαΐα: Νεκρός 44 χρονος αγρότης - Αβοήθητος για ώρες κάτω από τρακτέρ."

Χαμός στην επιτροπή εξοπλισμών για τα F-16 -Συμφώνησε τελικά και η ΝΔ

Στον αέρα κόντεψε να τιναχτεί η συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων στην οποία ο Πάνος Καμμένος ενημέρωσε τους βουλευτές για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F 16.

Η ημερήσια διάταξη της επιτροπής προέβλεπε ενημέρωση των μελών όμως ο υπουργός άμυνας ζητης η επιτροπή να γνωμοδοτήσει για την αναβάθμιση που όμως ήδη έχει αποφασιστεί στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ . Για το θέμα αντέδρασαν έντονα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν πρώτα ο κ. Καμμένος να αποφασίζει και εκ των υστέρων να έρχεται στην επιτροπή και να ζητεί την γνωμοδότηση επι τετελεσμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από βουλευτές που μετείχαν στην επιτροπή προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο ο κ. Καμμένος ζήτησε η ημερήσια διάταξη να μετατραπεί από ενημέρωση σε γνωμοδότηση και είπε στους βουλευτές ότι εφόσον υπάρξει γνωμοδότηση μπορεί να συνεδριάσει εκ νέου το ΚΥΣΕΑ για να εγκρίνει εκ νέου και τυπικά την αναβάθμιση των αεροσκαφών γιατί με βάση τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε για θέματα εξοπλισμών το ΚΥΣΕΑ μπορεί να αποφασίζει αφού προηγουμένως έχει γνωμοδοτήσει θετικά η επιτροπή εξοπλιστικών.

Η συνεδρίαση της επιτροπής διακόπηκε και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο Βασίλης Κικίλιας συσκέφθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Βασίλης Κικίλιας διάβασε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες την δήλωση της νέας Δημοκρατίας η οποία κατατέθηκε και στην επιτροπή

«Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι ο υπουργός εθνικής αμύνης φέρει ακέραια την ευθύνη για την μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής για τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F 16 της πολεμικής αεροπορίας. Υπογραμμίζει επίσης ότι ως και σήμερα δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας η ευθύνη υλοποίησης της οποίας βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Παραταύτα θέτοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον της χώρας και της πολεμικής αεροπορίας η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την σύμφωνη γνώμη επί της αρχής για τη συμφωνία αυτή». Με δεδομένη την θετική στάση της νέας Δημοκρατίας, την οποία ο κ. Καμμένος έθεσε ως προϋπόθεση προκειμένου να έχει κύρος η συμφωνία, η επιτροπή ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της χωρίς να χρειαστεί εκ νέου δεύτερη συνεδρίαση και τυπικά εξέφρασε θετική γνώμη για την συγκεκριμένη συμφωνία. Υπέρ της αναβάθμισης των F 16 τάχθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα εκτός του ΚΚΕ.

Κικίλιας: Η ΝΔ βάζει το συμφέρον της χώρας πάνω απ’ όλα

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας, επεσήμανε πως «ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, για τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας».

Η ΝΔ, υπογραμμίζει επίσης, ότι έως και σήμερα δε δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η ευθύνη της οποίας βαραίνει αποκλειστικά της Κυβέρνηση». Και ο κ. Κικίλιας κατέληξε: «Παρά ταύτα, θέτοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον της χώρας και της Πολεμικής Αεροπορίας, η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη της επί της αρχής για τη συμφωνία αυτή».

Πρόεδρος Επιτροπής Εξοπλισμών: Συγκροτήθηκε ισχυρή πλειοψηφία

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της επιτροπής Συμεών Μπαλής μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι «μετά την θετική γνώμη της ΝΔ, και όπως είπε και ο κ,Καμμένος, συγκροτήθηκε μία ισχυρή πλειοψηφία συμφωνίας επί της αρχής και των λεπτομερειών της συμφωνίας και όταν έρθει η αμερικανική απάντηση στην ελληνικό LOA θα γίνει νέα συνεδρίαση της Επιτροπής για να συζητηθεί η αμερικανική απάντηση»

Ο κ. Μπαλής απάντησε και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το γεγονός οτι το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε πριν συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει η επιτροπή. «Ο κ.Καμμένος είπε ότι έληγε η προθεσμία για την απάντηση και γι’ αυτό συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ έχοντας υπόψη τις αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής» είπε.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμός στην επιτροπή εξοπλισμών για τα F-16 -Συμφώνησε τελικά και η ΝΔ "

Τα 4 σενάρια για τον νέο ΕΝΦΙΑ

Τέσσερα σενάρια για το πώς θα διαμορφωθούν τελικά οι νέες αντικειμενικές αξίες και κατ’ επέκταση πόσος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες για την ακίνητη περιουσία τους, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς λίγο πριν την έλευση της τρόικας, υπάρχουν αρκετά προβλήματα που πρέπει να λυθούν και μάλιστα άμεσα.

Το μεγαλύτερο απ’ αυτά αποτελεί η μεγάλη απόκλιση προτεινόμενων τιμών για την ίδια ζώνη. Υπολογίζεται, ότι αυτό αφορά 700 περίπου ζώνες, οι οποίες εντοπίζονται, μεταξύ άλλων, στις εξής περιοχές: Στο Πέραμα, για το οποίο υπέβαλαν εκτιμήσεις τέσσερις εκτιμητές, με κάθε μία απ’ αυτές να έχει απόκλιση έως και 6% η μία από την άλλη, τη Δραπετσώνα, το Μετς, τα Πετράλωνα, το Κουκάκι, το Μεταξουργείο, τον Κεραμεικό κ.α.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μία μεγάλη «ψαλίδα» ανάμεσα στην χαμηλότερη προτεινόμενη αντικειμενική τιμή και την υψηλότερη.

Τα σενάρια

Με αυτά τα δεδομένα στα «χέρια» του, το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών, εξετάζει τα εξής σενάρια:
- Η πρώτη λύση, που μπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και είναι και η απλούστερη, μιλάει για μία αξία, που θα προκύψει από το μέσο όρο των τιμών που υπέβαλαν οι εκτιμητές για κάθε μία από τις ζώνες. Το σενάριο αυτό ελλοχεύει, σύμφωνα με τους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τον κίνδυνο να υπάρξουν προσφυγές των κατοίκων στη Δικαιοσύνη, εάν ο μέσος όρος που προκύψει για την τιμή ζώνης που τους ενδιαφέρει, είναι πολύ μεγαλύτερος από τη μικρότερη τιμή που έχει υποβληθεί.

- Με δεδομένο τον κίνδυνο αυτό το δεύτερο σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών είναι για τις περιοχές που δόθηκαν «ακραίες» εκτιμήσεις (σ.σ. με μεγάλες δηλαδή αποκλίσεις) η αναπροσαρμοσμένη αντικειμενική αξία να είναι η δεύτερη πιο χαμηλή εκτίμηση που δόθηκε από πιστοποιημένο εκτιμητή.

- Προβληματισμός, όμως επικρατεί, εάν θα προλάβουν να είναι συνεπείς απέναντι στους χρόνους που απαιτούνται και καθώς αυτό φαίνεται δύσκολο, μία από τις σκέψεις που τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφορά τη σταδιακή ισχύ των νέων αντικειμενικών αξιών. Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε, το φετινό καλοκαίρι να ισχύσει το 1/3 των νέων αντικειμενικών αξιών και τον επόμενο χρόνο, το υπόλοιπο ισόποσο ποσοστό, έτσι ώστε σε 3 χρόνια να έχουν προσαρμοστεί πλήρως οι νέες αντικειμενικές αξίες, με τις εμπορικές.

- Τελευταία, μία ακόμη πρόταση προστέθηκε στις υπόλοιπες, καθώς η κυβέρνηση κάνει σκέψεις για να αντικαταστήσει το σημερινό τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος γίνεται ανά τετραγωνικό μέτρο, με ένα νέο, που θα υπολογίζει το φόρο με βάση την αξία των ακινήτων.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα 4 σενάρια για τον νέο ΕΝΦΙΑ"

Κέρκυρα: Επί 17 χρόνια έπαιρναν μίζες για να δίνουν διπλώματα οδήγησης

Πρωτοφανείς είναι οι διαστάσεις που έχει πάρει η δράση κυκλώματος εντός της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κέρκυρας όπου υπάλληλοι «λαδώνονταν» επί σειρά ετών για να δίνουν διπλώματα οδήγησης.

Η δράση του κυκλώματος στο νησί εκτιμάται ότι είχε ξεκινήσει πριν από 17 χρόνια με αποτέλεσμα η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. και οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, που ερευνούν την υπόθεση να αναζητούν στοιχεία για πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν στο παρελθόν σε υψηλές θέσεις την υπηρεσίας.

«Η διαφθορά είχε απλωθεί σε όλα τα επίπεδα. Το νησί έχει 20 σχολές οδηγών. Από αυτές μόνο οι 5 δεν λάδωναν εξεταστές ασχέτως αν αοι περισσότεροι ιδιοκτήτες τους δεν το καταθέτουν» λέει χαρακτηριστικά αμρόδια πηγή.

Οι σημερινοί τμηματάρχες της Διεύθυνσης δεν έχουν καμία ανάμειξη στο κύκλωμα. Αντιθέτως συνεργάζονται με τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ για να χυθεί περισσότερο φως στην υπόθεση.

Ανάμειξη στο κύκλωμα δεν έχει ούτε ο διευθυντής της υπηρεσίας.

Ενδεικτικό πάντως της έκτασης των ερευνών είναι ότι την Πέμπτη 10 Μαΐου σφραγίστηκε η Διεύθυνση προκειμένου οι Αστυνομικοί και οι επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης να «σαρώσουν» όλα τα αρχεία της υπηρεσίας και να βρουν στοιχεία τα οποία μπορούν να «δέσουν» κατηγορίες για αδικήματα του παρελθόντος.

Το κύκλωμα λειτουργούσε ως εξής: Ο πελάτης πήγαινε στη σχολή οδηγών για να πάρει δίπλωμα οδήγησης. Οι σχολές οδηγών είτε ενσωμάτωναν στην τιμή το «λάδωμα» είτε το ανέφεραν ως έξτρα ποσό το οποίο έπρεπε να καταβάλει ο υποψήφιος. Για το δίπλωμα αυτοκινήτου το «λάδωμα» ήταν 100 ευρώ ενώ για ένα επαγγελματικό δίπλωμα για βαρύ όχημα μπορεί να έφθανε και τα 700 ευρώ.

Στην Κέρκυρα πραγματοποιούνται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα εξετάσεις για διπλώματα αυτοκινήτου στις οποίες λαμβάνουν μέρος περίπου 45 υποψήφιοι οδηγοί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο τζίρος από τα «λαδώματα» μόνο για τα ΙΧ ανέρχονταν στα 200.000 ευρώ το χρόνο. Ωστόσο ο μεγάλος τζίρος προέρχονταν από τα επαγγελματικά διπλώματα για τα οποία η μίζα ξεκινούσε από τα 300 ευρώ…

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Επί 17 χρόνια έπαιρναν μίζες για να δίνουν διπλώματα οδήγησης"

Τι λέει η ΔΕΗ για τις πληρωμές λογαριασμών ρεύματος μέσω ΕΛΤΑ

Τον τελευταίο περίπου χρόνο έχει ανακύψει πρόβλημα με τις εξοφλήσεις των λογαριασμών πελατών της ΔΕΗ μέσω ΕΛΤΑ λόγω αστοχιών της εταιρείας αυτής, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και προσθέτει τα εξής:

«Το πρόβλημα κατά καιρούς εμφανίζεται περισσότερο ή λιγότερο οξυμένο και τελευταία έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ ταλαιπωρούνται, ενώ και η ίδια η Επιχείρηση υφίσταται οικονομικές και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά η προσέλευση στα καταστήματά της με συνέπεια τη δημιουργία προβλημάτων στην εξυπηρέτηση αλλά και στο προσωπικό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, «η ΔΕΗ από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να επιλύσει το πρόβλημα με στόχο την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πελατών της και βέβαια την προάσπιση των συμφερόντων της, εξαντλώντας παράλληλα τα περιθώρια διαλόγου και καλής θέλησης έναντι μιας εμβληματικής επιχείρησης όπως τα ΕΛΤΑ. Ελπίζουμε ότι με την παρέμβαση όλων των αρμοδίων πλευρών το πρόβλημα θα διευθετηθεί σύντομα. Τονίζεται ότι τα ΕΛΤΑ, βάσει νόμου και διαθέτοντας την απαιτούμενη άδεια είναι «εισπρακτικό ίδρυμα». Αυτό σημαίνει ότι εισπράττει αυτοδίκαια τους λογαριασμούς και της ΔΕΗ, όπως και άλλων φορέων χωρίς να χρειάζεται ειδική σύμβαση προς τούτο».

Σύμφωνα με την ΔΕΗ, «από το πρώτο διάστημα που προέκυψε το πρόβλημα η ΔΕΗ μερίμνησε ώστε οι πελάτες της να μην υφίστανται καμία οικονομική ζημιά. Έτσι με την προσκόμιση στα καταστήματά μας της απόδειξης πληρωμής μέσω ΕΛΤΑ, το θέμα τακτοποιείται οπότε αφενός δεν γίνεται διπλή χρέωση και αφετέρου διατηρείται η έκπτωση συνέπειας 15%, η οποία εμφανίζεται στον επόμενο λογαριασμό. Εναπόκειται στους ίδιους τους πελάτες μας να επιλέγουν τα ΕΛΤΑ ή όποιον άλλο φορέα επιθυμούν για την εξόφληση των λογαριασμών τους. Από την πλευρά μας τους συστήνουμε και τους καλούμε να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-pos, ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ, και βέβαια με απόλυτη σιγουριά και χωρίς καμία ταλαιπωρία και απώλεια χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη, ζητάμε συγνώμη από τους συνεπείς πελάτες μας για την ταλαιπωρία που υφίστανται, και τους καλούμε να προσέρχονται στα καταστήματά μας με κατανόηση και βεβαιότητα ότι το πρόβλημά τους θα τακτοποιηθεί».

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι λέει η ΔΕΗ για τις πληρωμές λογαριασμών ρεύματος μέσω ΕΛΤΑ"

Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ: Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ο αρχηγός του τουρκικού στρατού, Χουλούσι Ακάρ, τονίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων».

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δηλώσεις του έπειτα από την άσκηση Efes 2018 που διεξάγεται στα παράλια του Αιγαίου, o Τούρκος Αρχηγός ανέφερε ότι Η Τουρκία με κάθε ευκαιρία λέει πως είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στις θάλασσες, και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

“Γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Μαζί με αυτό οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας οι οποίες με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες, δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων», είπε ο κ. Ακάρ.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τα προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘ΤΔΒΚ’ στην Ανατολική Μεσόγειο και να διασφαλίζουν την ειρήνη και ασφάλεια με βάση τις διεθνείς συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχίας στο νησί Κύπρος”, ανέφερε ακόμα, προσθέτοντας ότι “σε αυτό το πλαίσιο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα με αποφασιστικότητα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο”.

liberal
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ: Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο"

Δριμύ κατηγορώ του δήμου Αθηναίων στην κυβέρνηση για την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.»

Δεν θα συμμετάσχει ο δήμος Αθηναίων στη διοίκηση της "Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε."» έτσι όπως προβλέπεται από τον νόμο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος , χαρακτηρίζοντας «θεσμικό έκτρωμα» την ίδρυση αυτής της εταιρίας .

Ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι προχώρησε στη ψήφιση της σύστασης της, παρά τη σύσσωμη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τις ενστάσεις της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής. Σύμφωνα με το δήμο , « η κυβέρνηση, επιχειρώντας να υποκαταστήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε βασικές της αρμοδιότητες, αγνοεί, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων, το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης που με κόπο κατάρτισε και υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων και που φέρει τις υπογραφές 17 υπουργείων.»

Επίσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι « δημιουργώντας μία ακόμη εταιρία και καλλιεργώντας προσδοκίες για νέες προσλήψεις, επιβαρύνει με νέα βάρη τους φορολογούμενους και προκαλεί καθυστερήσεις στο σχέδιο αναβάθμισης της Αθήνας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δριμύ κατηγορώ του δήμου Αθηναίων στην κυβέρνηση για την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.»"

Εγκύκλιος Γεροβασίλη: Για τις αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Εγκύκλιο, ενόψει της ηλεκτρονικής αξιολόγησης στο Δημόσιο, εξέδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Μέσω της εγκυκλίου ενημερώνονται οι φορείς της δημόσιας διοίκησης για τις αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που εισάγονται φέτος, καθώς η διαδικασία θα διενεργείται ηλεκτρονικά μέσω σχετικής εφαρμογής στον διαδικτυακό τόπο της Απογραφής (http://apografi.gov.gr).

Επίσης, καλούνται οι οικείες Διευθύνσεις Προσωπικού/Διοικητικού να να προσδιορίσουν τους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους οργανικών μονάδων για τους οποίους συντάσσονται εκθέσεις αξιολόγησης για το έτος 2017 και να συμπληρώσουν, από σήμερα Πέμπτη έως και τις 25 Μαΐου, τα στοιχεία για κάθε αξιολογούμενο στην αντίστοιχη φόρμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

ΑΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκύκλιος Γεροβασίλη: Για τις αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων "

Σεντένο: Μετά το μνημόνιο, «εργαλείο ενισχυμένης εποπτείας»

Εργαλείο «ενισχυμένης εποπτείας» παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Eurogroup της Σόφιας όπως αναφέρει ο πρόεδρος του oργάνου Μάριο Σεντένο στην καθιερωμένη απολογιστική επιστολή του για τη συνεδρίαση του Απριλίου. 

«Το Eurogroup έλαβε υπόψη το λεγόμενο εργαλείο ΄ενισχυμένης εποπτείας΄ όπως προτάθηκε από την Κομισιόν» αναφέρει συγκεκριμένα ο Πορτογάλος επικεφαλής της Ευρωομάδας.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει στα αγγλικά:

«Τhe Eurogroup took note of the so-called 'enhanced surveillance' tool, as proposed by the Commission»

Λεπτομέρεις για το τι περιλαμβάνει αυτό το εργαλείο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Ωστόσο, όπως επιβαβαιώνουν πηγές της κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών η Γερμανία επιμένει η ελάφρυνση του χρέους να δίδεται υπό όρους. Αυτό σημαίνει ότι μετά τις 20 Αυγούστου θα έχουμε ένα «μνημόνιο χωρίς λεφτά», στο πλαίσιο του οποίου αντί για δόσεις η Ελλάδα θα παίρνει ελάφρυνση χρέους σε δόσεις ανάλογα με την υλοποίηση ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων και την εφαρμογή ψηφισμένων μέτρων όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου από το 2019. 

Κατά τ' άλλα ο κ. Σεντένο επιβεβαιώνει στην καθιερωμένη επιστολή ότι ο στόχος που έχουν θέσει οι θεσμοί και η Αθήνα είναι να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών αποστολών (Staff Level Agreement) έως το επόμενο Eurogroup στις 24 Μαΐου.

Μνημονεύει επίσης ότι έγινε παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της χώρας από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και το ότι συζητήθηκε η μελλοντική παρακολούθηση του προγράμματος.

«Πραγματοποιήσαμε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με ορισμένα βασικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Ο Έλληνας Υπουργός παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση την αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας και στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Αναλυτικά το τμήμα της επιστολής του κ. Σεντένο για την Ελλάδα: 

«3. Greece – state of play

The institutions debriefed the Eurogroup on the state of play of the fourth review of the ESM
stability support programme and announced the return of the mission teams to Athens on 14 May.
The aim is to reach a staff level agreement ahead of the May Eurogroup. We also held an
exchange of views on some key elements to support the successful exit of Greece from the
programme. The Greek Minister presented the growth strategy of Greece for the coming years,
which aims to boost Greece's long-term growth potential and enhance the investment climate. We
also discussed how we can further support the Greek authorities in their continued reform efforts in
the years after the programme. We took note of the intention of the Greek government not to
request a successor arrangement. On the future monitoring of the economic, fiscal and financial
developments, the Eurogroup took note of the so-called 'enhanced surveillance' tool, as proposed
by the Commission. Discussion on the debt strategy will continue in the weeks ahead. On the
basis of a successful review, the Eurogroup will decide in June on all the elements to ensure a
successful exit of Greece from the program by August»


egg1
egg2
egg3
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σεντένο: Μετά το μνημόνιο, «εργαλείο ενισχυμένης εποπτείας»"

Χωρίς Μετρό, τη Δευτέρα -Προκήρυξαν 24ωρη απεργία

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 14 Μαΐου προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Το Σωματείο καταγγέλλει την έλλειψη προσωπικού, ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών.

«Στην τραγική κατάσταση που έχει δηµιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού και από την έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιµων υλικών έρχεται να προστεθεί η αχαρακτήριστη συµπεριφορά της διοίκησης που απρόσκοπτα αρνείται να συζητήσει µε την πλειοψηφία των εργαζοµένων προτιµώντας να συνδιαλέγεται υπογείως µε κοµµατικά προσκείµενους και υποτακτικούς», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΛΜΑ.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως «θα σταθούµε απέναντι σε οποιοδήποτε µέλος του κατεστηµένου που προάγει και αναδεικνύει τα παιδιά του κοµµατικού σωλήνα, µε µοναδικό προσόν τους την κοµµατική υποταγή,που χρησιµοποιούν ακόµα και µαφιόζικες πρακτικές προσπαθώντας να τραµπουκίσουν οποιονδήποτε εργαζόµενο έχει αντίθετη άποψη ή θίγει τα συµφέροντα τους».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς Μετρό, τη Δευτέρα -Προκήρυξαν 24ωρη απεργία"

Γερμανικό περιοδικό για Τσίπρα - Τσακαλώτο: Ποντάρουν στην ανάπτυξη με... ναρκωτικά!

«Περίεργη» χαρακτηρίζει την αναπτυξιακή στρατηγική της Αθήνας το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει σε σημαντικά έσοδα από τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης.

Η συντάκτρια του άρθρου αναφέρει ότι, καθώς λήγει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και πρωτίστως το Βερολίνο ζητούν να μάθουν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πώς θα μπει η χώρα μελλοντικά σε τροχιά ανάπτυξης.

Και σχολιάζει δηκτικά: «Η απάντηση από την Αθήνα είναι αρκετά περίεργη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός του των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασαν μια αναπτυξιακή στρατηγική που ποντάρει μεταξύ άλλων στα ναρκωτικά. Σύμφωνα με κύκλους της ΕΕ, στο 75σέλιδο κείμενο αναφέρεται ότι η νομιμοποίηση της ιατρικής κάναβης θα προσελκύσει επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ. Στις Βρυξέλλες το κείμενο προκάλεσε μικρή εντύπωση. "Οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκαν" λέει υψηλόβαθμος υπάλληλος της ΕΕ. Πρόκειται για απλή διακήρυξη προθέσεων, που δεν μπορούν να επαληθευτούν. Η Κομισιόν έστειλε πίσω το κείμενο με πολυάριθμες διορθώσεις και περιμένει βελτιώσεις».

Το περιοδικό επισημαίνει ότι η Ελλάδα αναρρώνει με πολύ βραδείς ρυθμούς από την ύφεση, υπενθυμίζοντας ότι η Κομισιόν αναθεώρησε πρόσφατα προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Ο τουριστικός κλάδος έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη, αλλά μέχρι τώρα παραμένει ασαφές ποιοι άλλοι κλάδοι μπορούν να προσδώσουν δυναμική. Κι ακόμη και στον τουριστικό κλάδο -αν το εξετάσει κανείς ακριβέστερα- δεν είναι τα πράγματα και τόσο αισιόδοξα. Οι αριθμοί των επισκεπτών αυξάνονται, επειδή πολλοί αποφεύγουν άλλους προορισμούς στη Μεσόγειο, φοβούμενοι για την ασφάλειά της. Και επειδή λείπουν οι επενδύσεις στον τομέα αυτό, οι δαπάνες ανά τουρίστα μειώνονται» γράφει, τονίζοντας πόσο τεράστιο πρόβλημα είναι για τη χώρα η έλλειψη επενδύσεων.

«Με το τρέχον ποσοστό επενδύσεων η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον» είπε στη Wirtschaftswoche o οικονομολόγος Ντάνιελ Γκρος, διευθυντής της δεξαμενής σκέψης Centre for European Policy Affairs των Βρυξελλών. Θεωρεί, δε, ότι θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό αποταμιεύσεων στην Ελλάδα, για να συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις επενδύσεις και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει μελλοντικά να δώσει κίνητρα για την ιδιωτική αποταμίευση, όταν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανικό περιοδικό για Τσίπρα - Τσακαλώτο: Ποντάρουν στην ανάπτυξη με... ναρκωτικά!"

Εξηγήσεις από Καμμένο ζητούν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίδραση 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, στην οποία ο υπουργός Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος εμφανίζεται να φωτογραφίζεται με φερόμενο ως «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής.
Στη ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενοι ως επί το πλείστον από την πτέρυγα των «53») χαρακτηρίζουν «εξαιρετικά ανησυχητικό ότι ακόμα και μετά την καταδίκη του ο Παναγιώτης Μπαντέμης συνεχίζει να συμμετέχει στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας και να εξοπλίζεται με πολεμοφόδια από τον ελληνικό στρατό, ενώ φωτογραφίζεται με στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ζητούν από τον κ. Καμμένο εξηγήσεις.
Συγκεκριμένα ρωτούν:
• Αληθεύει ότι ο Παναγιώτης Μπαντέμης μετέχει στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας;
• Αν αληθεύει, πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό εφόσον έχει πρωτόδικη καταδίκη;
• Ποιοι άλλοι μετέχουν στο ΤΕ Δράμας;
• Έγινε και, αν ναι, πότε η άσκηση «Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων Μακεδονομάχος 2018»;
• Υπάρχει συγκρότηση εθελοντικών Ταγμάτων Εθνοφυλακής;
Οι υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι: Καραγιαννίδης Χρήστος, Βράντζα Παναγιώτα, Γιαννακίδης Ευστάθιος, Δουζίνας Κωνσταντίνος, Δρίτσας Θεόδωρος, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Θεωνάς Ιωάννης, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καββαδία Αννέτα, Καρακώστα Εύη, Κυρίτσης Γεώργιος, Μανιός Νικόλαος, Μορφίδης Κωνσταντίνος, Μπαλαούρας Μάκης, Πάλλης Γεώργιος, Σταματάκη Ελένη, Ψυχογιός Γεώργιος.
Online

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξηγήσεις από Καμμένο ζητούν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ"

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 20,8% η ανεργία τον Φεβρουάριο- Στους 978.072 οι άνεργοι

Στο 20,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας τον Φεβρουάριο, μειωμένο μεν κατά 1,8 μονάδες από το αναθεωρημένο προς τα κάτω 22,6% τον Φεβρουάριο 2017, αλλά αυξημένο, έστω και οριακά, από το αναθεωρημένο προς τα άνω 20,7% τον Ιανουάριο 2018.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 978.072 άτομα και μειώθηκαν κατά 102.296 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2017 (μείωση 9,5%) και κατά 2.045 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2018 (μείωση 0,2%).

Από την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτουν επίσης τα εξής:

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.735.098 άτομα. Οι απασχολούμενοι αυξηθήκαν κατά 33.636 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2017 (αύξηση 0,9%) και μειώθηκαν κατά 14.195 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2018 (μείωση 0,4%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθαν σε 3.277.165 άτομα και αυξήθηκαν κατά 34.469 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2017 (αύξηση 1,1%) και κατά 12.740 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2018 (αύξηση 0,4%).

Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας (26,2% τον Φεβρουάριο 2018 από 27,1% τον Φεβρουάριο 2017) παραμένει σημαντικά υψηλότερο από εκείνο στους άνδρες (16,4% από 19%).

Ηλικιακά, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στις ομάδες 15- 24 ετών (45,4% τον Φεβρουάριο 2018 από 46,4% τον Φεβρουάριο 2017) και 25- 34 ετών (26,1% από 29%). Ακολουθούν οι ηλικίες 35- 44 ετών (18,8% από 19,7%), 45- 54 ετών (16,3% από 17,5%), 55- 64 ετών (17,6% από 19,1%) και 65- 74 ετών (12% από 14%).

Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (25,9% τον Φεβρουάριο 2018 από 27,7% τον Φεβρουάριο 2017), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (21,4% από 22,9%) και η Αττική (21,1% από 22,1%). Ακολουθούν, η Μακεδονία- Θράκη (20,8% από 22,9%), το Αιγαίο (20,2% από 18,4%), η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (18,8% από 22,7%) και η Κρήτη (16,6% από 20,2%).

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΣΤΑΤ: Στο 20,8% η ανεργία τον Φεβρουάριο- Στους 978.072 οι άνεργοι "

Στα «σκαριά» νέα ρύθμιση για 95.000 στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ

Νέα ρύθμιση για 95.000 στεγαστικά δάνεια επιδοτούμενου επιτοκίου που πήραν οι δικαιούχοι του ΟΕΚ μέσω τραπεζών ανακοινώνει με απόφασή του το υπουργείο Εργασίας.

Στους εν λόγω δανειολήπτες είχε δοθεί μια πρώτη ευκαιρία να ρυθμίσουν τα δάνεια που πήραν παρατείνοντας τη διάρκεια αποπληρωμής τους ως και 25 ή και 30 έτη, σύμφωνα με απόφαση που είχε υπογραφεί το 2014.

Η ρύθμιση κάλυπτε όσους είχαν απλήρωτες δόσεις 6 μηνών αφήνοντας εκτός όσους είχαν υπερβεί το εξάμηνο.

Πολλοί έκαναν νέες συμβάσεις επιμηκύνοντας το χρόνο αποοπληρωμής αλλά τα δύο τελευταία χρόνια το πρόβλημα επανέκαμψε και μάλιστα όσοι είχαν μείνει εκτός ρύθμισης βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με καταγγελμένα τα δάνειά τους και με τον κίνδυνο λήψης αναγκαστικών μέτρων εις βάρος τους, ζώντας με το φόβο ακόμη και κατασχέσεων.

Τώρα όπως αναφέρει σχετική απόφαση της Ε. Αχτσιόγλου, τα 95.000 στεγαστικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην ΟΕΚ – ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τις τράπεζες επανεξετάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη επιλογή που είναι στο τραπέζι αφορά την αύξηση του χρόνου υπερημερίας, από τους 6 μήνες, πιθανότατα στους 12 μήνες, ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δανειολήπτες που έχουν υπερβεί το 6μηνο και κυρίως όσων το δάνειο έχει καταγγελθεί.

Εξετάζεται επίσης η αυτόματη αναστολή των αναγκαστικών μέτρων στην περίπτωση που οι δανειολήπτες αξιοποιήσουν στους όρους της νέα ρύθμισης ενώ το κύριο ζητούμενο είναι αν και σε τι ποσοστό θα γίνει «κούρεμα» σε τόκους ή και σε άληκτο κεφάλαιο.

Στα δάνεια αυτά υπήρχε και διατηρείται τα πρώτα 9 χρόνια της αρχικής ή τροποποιητικής σύμβασης επιδότηση επιτοκίου που έδινε ο ΟΕΚ και έφτανε να μειώνει το τελικό επιτόκιο έως και 50%.

Για μια παράλληλη περίοδο 7,5 ετών υπήρχε και επιδότηση του Δημοσίου για ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι) και έτσι, μαζί με την επιδότηση ΟΕΚ το δάνειο κατέληγε να έχει μηδενικό επιτόκιο τα πρώτα 7,5 έτη, μειωμένο επιτόκιο κατά 50% από τα 7,5% έως τα 9 έτη και κανονικό επιτόκιο από τα 9 έτη και μετά.

Οι λύσεις που εξετάζονται τώρα δεν αφορούν σε καμία περίπτωση την αναβίωση της επιδότησης επιτοκίου αλλά μόνον την ένταξη περισσότερων δανειοληπτών σε μια νέα διευθέτηση με «κούρεμα» τόκων ή/και άληκτου κεφαλαίου και με νέα δανειακή σύμβαση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Χαμηλότερες δόσεις

Με βάση το μοντέλο του 2014 ένας δανειολήπτης που πήρε στεγαστικό δάνειο με επιδότηση επιτοκίου από τον ΟΕΚ το 2008 βρίσκεται σήμερα στο 10ο χρόνο του δανείου και έχει άλλα 5 χρόνια μέχρι να το εξοφλήσει. Η επιδότηση έχει αναλωθεί γιατί διήρκεσε για τα πρώτα 9 έτη. Αν έχει αφήσει απλήρωτες δόσεις 6 ή 12 μηνών μπορεί να ελπίζει σε μια νέα ρύθμιση - επιμήκυνση δανείου έως τα 25-30 έτη, αρκεί η τωρινή προαναγγελία του υπουργείου να μη μείνει στα λόγια και τις υποσχέσεις.

Αν το υπόλοιπο του δανείου είναι 125.000 ευρώ, τότε με μια ανάσα για μοίρασμα των δόσεων στα επόμενα 15 έτη (συνολική διάρκεια 25) η δόση πέφτει στα 380 ευρώ το μήνα. Αν ένας δανειολήπτης πήρε δάνειο με επιδότηση επιτοκίου ΟΕΚ και έχει σήμερα υπόλοιπο 88.313 ευρώ και τρέχουσα δόση 1.000 ευρώ, την οποία αδυνατεί να πληρώσει, με μια παράταση για άλλα 10-15 χρόνια η μηνιαία δόση μπορεί να μειωθεί και στα 300 ευρώ.

Πηγή Πληροφοριών: Ελεύθερος Τύπος

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα «σκαριά» νέα ρύθμιση για 95.000 στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news