facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και αναδοχή

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή. «Ναι» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι ενώ «ΌΧΙ» ψήφισαν η Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων με το ΚΚΕ να δηλώνει παρών.

Η επίμαχη διάταξη (σ.σ το άρθρο 8) που ανοίγει τον δρόμο στην αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια ψηφίστηκε επίσης με 161 υπέρ και 103 κατά.

Υπέρ της διάταξης τάχθηκε η πλειοψηφία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΣΥ, του Ποταμιού και μικρός αριθμός βουλευτών της ΝΔ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και αναδοχή "

Ανοίγει αύριο ο σιδηροδρομικός σταθμός Ζεφυρίου

Ανοίγει αύριο Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 στις 05:49 π.μ. και δίνεται προς χρήση στο επιβατικό κοινό ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Ζεφυρίου, ο οποίος χωροθετείται επί της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Αθηνών - Κορίνθου μεταξύ του Σ.Κ.Α και του Σ.Σ. Λιοσίων.

Πρόκειται για σιδηροδρομικό σταθμό που κατασκευάσθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ, εντός υπάρχουσας κατασκευής cut & cover της Αττικής Οδού και αποτέλεσε αυτοτελές τεχνικό αντικείμενο του έργου: «Κατασκευή Β΄ Λειτουργικής Φάσης Συγκροτήματος Θριασίου και κατασκευή Σ.Σ. Ζεφυρίου»

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει αύριο ο σιδηροδρομικός σταθμός Ζεφυρίου"

Δύο νεκροί στο τροχαίο στη λεωφόρο Κηφισού

Σοκάρει η εικόνα από τη στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης στη λεωφόρο Κηφισού που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Δύο άνδρες νεκροί και μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 5.40 τα ξημερώματα στον Κηφισό, στο ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος του ΙΚΕΑ.

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν μια νταλίκα και δύο ΙΧ με το μεγάλο όχημα να παρασύρει τα δύο μικρότερα. Νεκρός είναι κατά πληροφορίες ο οδηγός του ενός εκ των ΙΧ ενώ η πυροσβεστική απεγκλώβισε χωρίς τις αισθήσεις τους, δυο άτομα από το δεύτερο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ νεκρός είναι και ένα δεύτερο άτομο.





Στο ένα αυτοκίνητο επέβαινε ένα ζευγάρι και στο άλλο ένας νεαρός και για τα τρία θύματα χρειάστηκε να γίνει επιχείρηση απεγκλωβισμού από άντρες της Πυροσβεστικής, αφού τα αυτοκίνητα είχαν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο αλκοτέστ που έγινε από τους άντρες της Τροχαίας στον οδηγό της νταλίκας βγήκε θετικό, άρα οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και πιθανόν έχασε τις αισθήσεις του κατά την οδήγηση.

Από τον οδηγό που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα λήφθηκε και δείγμα αίματος για να γίνει λεπτομερέστερη μέτρηση του αλκοόλ στο αίμα του, ενώ αναμένεται αργότερα να καταθέσει την δική του εκδοχή στην Τροχαία.

Λίγο μετά τις 09.30 η νταλίκα απομακρύνθηκε από το σημείο και οι δύο λωρίδες – οι οποίες είχαν αποκλειστεί από τις αρχές – δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία. Στο σημείο είχε δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση ειδικά στο ρεύμα προς Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο νεκροί στο τροχαίο στη λεωφόρο Κηφισού "

Eurovision 2018: Αυτές είναι οι 10 χώρες που πέρασαν στον μεγάλο τελικό

Η Ελλάδα με την Γιάννα Τερζή δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό της Eurovision.

Από τον πρώτο ημιτελικό, οι δέκα χώρα που πέρασαν στον μεγάλο τελικό είναι οι εξής:

Αυστρία, Εσθονία, Κύπρος, Λιθουανία, Ισραήλ, Τσεχία, Βουλγαρία, Αλβανία, Φινλανδία και Ιρλανδία.

Να υπενθυμίσουμε ότι στον τελικό βρίσκονται επίσης η διοργανώτρια Πορτογαλία και οι Big 5 (Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία).

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurovision 2018: Αυτές είναι οι 10 χώρες που πέρασαν στον μεγάλο τελικό"

Τον Λευκό Πύργο θέλουν τώρα οι Αλβανοί! Θέλουν και «αποζημιώσεις» 350 εκατ.

Μέχρι τον Λευκό πύργο θέλουν να φθάσουν οι Αλβανοί που σε ένα κατάπτυστο και αλυτρωτικό 30λεπτο ντοκιμαντέρ, ισχυρίζονται ότι τα αρχαία μνημεία της συμπρωτεύουσας χτίστηκαν από εκείνους!
Οι Αλβανοί ιστορικοί λένε ότι οι γείτονες μας ήταν από τους πρώτους κατοίκους της πόλης.
Μάλιστα ο ιστορικός και ερευνητής Βάλτερ Στούλλα, ο οποίος αποκαλείται «ειδικός σε θέματα Αρχαίων» υποστηρίζει ότι «δεν τους συμφέρει (τους Έλληνες) να τα πουν για ιστορικούς λόγους»!
«Εδώ κτίστηκαν και οι βίλες των δυο μεγάλων αλβανών γαιοκτημόνων, Μεχμέτ και Αχμέτ Καπάντζη, κανείς δεν μιλά για την αλβανική τους καταγωγή» αναφέρουν για τη Βίλα Καπαντζή, οι οποίοι όμως ήταν εβραϊκής καταγωγής και δεν είχαν καμία σχέση με τους Αλβανούς!
Ζητούν αποζημιώσεις 35 εκατ.
Οι εθνικιστές Αλβανοί κάνουν λόγο και για «χαμένες περιουσίες τους» και μετά το «τσάμικο» ζήτημα δημιουργούν και ζήτημα «Σελανίκ» ή αλλιώς… ζήτημα Θεσσαλονίκης.
Όπως υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ «μόνο στη Θεσσαλονίκη οι αποζημιώσεις που αναλογούν στους Αλβανούς είναι 35 εκατομμύρια και δεν είναι τα μόνα, γιατί εκτός απο την Τσαμουριά που η ιστορία της είναι γνωστή και αδιαπραγμάτευτη, οι Αλβανοί έχουν περιουσίες σε όλη την Ελλάδα».
Διεκδικούν ακόμη και την… Κρήτη!
«Οι περιουσίες αυτές βρίσκονται στην Αθήνα με 190 περιουσιακά στοιχεία , στη Θεσσαλονίκη 115.Στα Γιάννενα 70.Σε Καβάλα, Κέρκυρα , Πάτρα,Φλώρινα, Αρτα , Ξάνθη,Κρήτη, Φιλιάτες, Κατερίνη και άλλα» ισχυρίζεται το ντοκιμαντέρ.
«Οι περιουσίες αυτές δεν υπάρχουν. Οι Αλβανοί εσκεμμένα συγχέουν τους Αρβανίτες με τους Αλβανούς» δηλώνει στο Star o διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών Φάνης Μαλκίδης.
Μάλιστα έχουν βγάλει και κοστολόγιο για το ποσό των αποζημιώσεων. «Η αξία των περιουσιών στην Ελλάδα ανέρχεται στα 300 με 350 εκατομμύρια δολάρια» αναφέρει πάντως το ντοκιμαντέρ, ενώ ο Αλβανός ακαδημαϊκός Μπεκίρ Μέτα υποστηρίζει ότι «πρέπει να τεθεί ως βασικό ζήτημα στην επόμενη συνάντηση Ελλάδας – Αλβανίας»!
Μπορεί εμείς να γελάμε με τις ανιστόρητες καταγραφές που δεν πείθουν ούτε παιδιά Δημοτικού, όμως στην Αλβανία η συγκεκριμένη εκπομπή προβάλλεται απο το μεγαλύτερο αλβανικό κανάλι και καθηλώνει κάθε Σάββατο εκατομμύρια τηλεθεατές οι οποίοι μαθαίνουν την ιστορία απο την ανάποδη και κάπως έτσι γεννιούνται οι αλυτρωτικές διαθέσεις.
«Η παραδοχή της αλήθειας μας βοηθάει να προχωράμε ενωμένοι» αναφέρει ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ Μαρίν Μέμα.
Πηγή: Himara.gr,star.gr,Youweekly.gr



crashonline
Διαβάστε Περισσότερα » "Τον Λευκό Πύργο θέλουν τώρα οι Αλβανοί! Θέλουν και «αποζημιώσεις» 350 εκατ."

Φρικτός θάνατος νεαρού στο Χαλάνδρι

Τραγικός επίλογος για έναν 25χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο Χαλάνδρι
.
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στις 23:40 το βράδυ της Τρίτης (08/05/2018).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η μηχανή που οδηγούσε ο 25χρονος προσέκρουσε αρχικά σε αυτοκίνητο που οδηγούσε 64χρονη. Στη συνέχεια, αφού εξετράπη, συγκρούστηκε με δεύτερο όχημα, οδηγούμενο από 51χρονο.

Από τη σφοδρή σύγκρουση ο άτυχος 25χρονος βρήκε τραγικό θάνατο.

Για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Φρικτός θάνατος νεαρού στο Χαλάνδρι"

Ζούμε με σύνταξη εξαθλίωσης 364 ευρώ, λένε οι συνταξιούχοι

Ισχυρό πλήγμα στους συνταξιούχους έχει επιφέρει ο νόμος Κατρούγκαλου (4387/2016), ο οποίος κλείνει δύο χρόνια από την εφαρμογή του, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Οπως αναφέρει, ο νόμος αυτός επέφερε περικοπές στις νέες κύριες συντάξεις έως 30%, στις επικουρικές, στα εφάπαξ, στις συντάξεις χηρείας κ.α. ενώ αύξησε και τις ασφαλιστικές εισφορές, όταν 1,16 εκατ. συνταξιούχοι σήμερα ζουν με κύρια σύνταξη εξαθλίωσης μόλις 364 εύρω!

Παράλληλα, σημειώνουν, ο ίδιος νόμος δημιούργησε σοβαρές αδικίες και ανισότητες. Ετσι τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν ότι με το νόμο Κατρούγκαλου καταγράφονται αδικίες σε βάρος ασφαλισμένων που καταβάλλουν μεγάλες εισφορές επί πολλά χρόνια, προς όφελος άλλων που έχουν μικρότερη ασφαλιστική συνεισφορά. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ασφαλισμένοι με υψηλές συντάξιμες αποδοχές που υφίστανται μεγάλες μειώσεις.

Μάλιστα, με τον ίδιο νόμο, οι συντάξεις είναι χαμηλότερες από τις εισφορές που καταβάλλονται. Από το 2019 και μετά, οι συντάξεις του δημόσιου συστήματος ασφάλισης θα είναι υποχρηματοδοτημένες. Δηλαδή οι εισφορές που καταβάλλονται θα είναι πολύ υψηλότερες από τις τελικές συντάξεις!

Οπως τονίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου ληστεία αφού η πλειονότητα των ασφαλισμένων δεν πρόκειται να πάρει πίσω τα λεφτά που έχει καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία, καθιστώντας το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας αναλογιστικά άδικο και ληστρικό. Οπως επισημαίνεται σε επιστημονικές μελέτες, η γενική ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος (συντάξεις προς εισφορές) για όλους τους ασφαλισμένους από 150% που ήταν το 2011 έπεσε στο 121% το 2014, στο 101% το 2016 και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω στο 89% το 2019. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων, για 20 χρόνια υπηρεσίας και συντάξιμες αποδοχές 600 ευρώ, ο συντελεστής αναπλήρωσης είναι κοντά στο 90%, κατακρημνιζόμενος στο 57% για 30 χρόνια υπηρεσίας και συντάξιμες αποδοχές 2.200 ευρώ.

To ΕΝΔΙΣΥ υπενθυμίζει ότι επιπλέον 20 δισ. ευρώ θα χάσουν οι συνταξιούχοι με τα νέα μέτρα που έχουν ψηφιστεί από τη σημερινή κυβερνηση, για να ισχύσουν από 1/1/2019, όπως είναι η μείωση κατά 18% στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, η μείωση του αφορολόγητου, η κατάργηση των οικογενειακών παροχών στους συνταξιούχους, το «πάγωμα» των αυξήσεων στις συντάξεις μέχρι το 2022 καθώς και η κατάργηση του ΕΚΑΣ από 1-1-2020. Το ποσό των απωλειών έρχεται να προστεθεί στα 67 δίσ. ευρώ που έχασαν μέχρι τώρα οι συνταξιούχοι από τις 27 μνημονιακές περικοπές, οδηγώντας στη φτωχοποίηση τους απόμαχους της δουλειάς.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ Νίκος Χατζόπουλος, σήμερα περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι (με εισόδημα 4.500 ευρώ τον χρόνο) «βουλιάζουν» στη φτώχεια, τη στιγμή που οι νέες περικοπές στις σημερινές συντάξεις το 2019 θα οδηγήσουν σε συνολική μνημονιακή απώλεια εισοδημάτων για τους συνταξιούχους έως 70%. Οι 8 στους 10 συνταξιούχους έχουν φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης, προσθέτει ο κ. Χατζόπουλος.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατέθεσε αίτηση ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ, κατά των εφαρμοστικών-ερμηνευτικών διατάξεων και των υπουργικών αποφάσεων του ν.4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), που έχουν να κάνουν με τον επανυπολογισμό - αναπροσαρμογή κύριων συντάξεων και επικουρικών καθώς και την περικοπή άνω των 1.300,00 ευρώ μικτών κύριας και επικουρικής (στις οποίες αλλάζει την αρχική απόφαση συνταξιοδότησης, μειώνοντάς την δραματικά). Η αίτηση ακύρωσης συζητήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2017 και αναμένεται η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζούμε με σύνταξη εξαθλίωσης 364 ευρώ, λένε οι συνταξιούχοι"

«Κόκκινη κάρτα» του ΣτΕ στους πρώην μετόχους του ΟΑΣΘ -Απέρριψε την αίτησή τους

«Κόκκινη κάρτα» έδειξε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε 353 πρώην μετόχους και εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, οι οποίοι στρέφονταν κατά απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών που αφορούσε την προκήρυξη διαγωνισμού για την αποτίμηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του οργανισμού.

Το Δ΄ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση των 353, κρίνοντας ότι δεν έχουν έννομο συμφέρον να ζητήσουν την ακύρωση της υπ΄ αριθμ. 5503/400/24.1.2018 αποφάσεως του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Η επίδικη απόφαση αφορά την προκήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού με κατακύρωση την πλέον συμφέρουσα προσφορά για την επιλογή εξειδικευμένου αναδόχου, που θα αναλάβει το έργο της απογραφής και αποτίμησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΟΑΣΘ, η οποία περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο με το άρθρο 22 του νόμου 4482/2017.

Στην προσφυγή τους οι 353 υποστήριζαν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και μη νόμιμη.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, ωστόσο, αποφάνθηκαν ότι από την υπουργική απόφαση δεν προκαλείται βλάβη στα οικονομικά συμφέροντά τους, καθώς έχει εκδοθεί σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις περί δημόσιου λογιστικού και προς εξυπηρέτηση σκοπών δημοσίου συμφέροντος.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κόκκινη κάρτα» του ΣτΕ στους πρώην μετόχους του ΟΑΣΘ -Απέρριψε την αίτησή τους"

Κριμιζής κατηγορεί Παπά για εξαπάτηση- Υποσχέθηκε αξιοκρατία και άρχισαν να παρκάρουν φίλους

Με δραματικό τρόπο περιέγραψε ο διάσημος αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του απο επικεφαλής του Οργανισμού, καταγγέλλοντας κομματική και πελατειακή νοοτροπία από πλευράς κυβέρνησης.

Δεν ήθελα να μείνω σε έναν Οργανισμό που θα είναι «κέλυφος για να παρκάρουν κάποιοι φίλους και γνωστούς», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κριμιζής, προσθέτοντας οτι ο ΕΛΔΟ δεν θα έχει καμία τύχη αν δεν αλλάξει η παλαιοκομματική νοοτροπία της διοίκησης.

Διαφορετικά, τόνισε, αφού πλέον η παραίτησή του έχει γίνει γνωστή και στο εξωτερικό, θα είναι πολύ δύσκολο για τον ΕΛΔΟ να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των ανάλογων φορέων της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.

Εριξε δε καρφιά για τον διάδοχό του, Χριστόδουλο Πρωτοπαππά, λέγοντας πως φυσικά υπάρχουν άριστοι επιστήμονες στον Δημόσιο τομέα, όμως δεν βλέπει να βρίσκονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Ο κ. Κριμιζής δήλωσε ότι εξαπατήθηκε από τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Ν. Παππά, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα υπάρχει «αξιοκρατία, αξιολόγηση και αριστεία» στον Οργανισμό αλλά στη συνέχεια έδωσε ολες τις αρμοδιότητες στον γ.γ. του υπουργείου Βασίλη Μαγκλάρα..

Στην ουσία, είπε, οι επιλογές Παππά οδήγησαν σε μια κατάσταση όπου διεθνώς η Ελλάδα εκπροσωπείται από απλού υπαλλήλους του υπουργείου που δεν έχουν σχέση με το διάστημα. Αντίθετα, οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες εκπροσωπούνται από τους προέδρους των διαστημικών οργανισμών τους.
Σημείωσε μάλιστα οτι υπάρχει και θέμα αδιαφάνειας στον ΕΛΔΟ και φάνηκε στην συζήτηση για τους μικροδορυφόρους, όπου προέκυψε ότι 4 από τα 7 μέλη του τότε Διοικητικού Συμβουλίου είχαν σύγκρουση συμφερόντων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κριμιζής κατηγορεί Παπά για εξαπάτηση- Υποσχέθηκε αξιοκρατία και άρχισαν να παρκάρουν φίλους"

Παμμακεδονικές Ενώσεις εναντίον Κοτζιά για Σκοπιανό: Σταματήστε να μας εξευτελίζετε

Επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, απέστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Είναι φανερό πως οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ έχουν φτάσει σε αδιέξοδο», αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο τονίζουν «Δεν υπάρχει κανένας λόγος εσείς να εκλιπαρείτε εξευτελιστικά τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων όταν ήδη έχετε κάνει οδυνηρές και ανιστόρητες υποχωρήσεις, αποδεχόμενος σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία».

«Πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις σε αυτό το σημείο και να σταματήσετε να εξευτελίζετε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο, με την υποχωρητικότητα και την εμμονή σας να χαρίσετε το όνομα Μακεδονία στους σκλάβους των Σκοπίων», προσθέτουν στη συνέχεια.

Ολόκληρη η επιστολή

Κύριε Κοτζιά,

Από τα λίγα που διαρρέουν στη δημοσιότητα, είναι φανερό πως οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ έχουν φτάσει σε αδιέξοδο λόγω της υπαναχώρησης των Σκοπιανών αξιωματούχων να αποδεχθούν το erga omnes και τη συνταγματική αλλαγή.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος εσείς, εκπροσωπώντας την Ελληνική πλευρά, να εκλιπαρείτε εξευτελιστικά τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων όταν ήδη έχετε κάνει οδυνηρές και ανιστόρητες υποχωρήσεις, αποδεχόμενος σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία.

Έχετε υποχρέωση αν λάβετε υπόψιν σας την άρνηση του ελληνικού λαού, στην ύπαρξη του ονόματος Μακεδονία την οριστική ονομασία του γειτονικού Κεντροβαλκανικού κράτους, όπως επίσης και την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1922.

Πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις σε αυτό το σημείο και να σταματήσετε να εξευτελίζετε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο, με την υποχωρητικότητα και την εμμονή σας να χαρίσετε το όνομα Μακεδονία στους σκλάβους των Σκοπίων.

Συνυπογράφουν οι ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παμμακεδονικές Ενώσεις εναντίον Κοτζιά για Σκοπιανό: Σταματήστε να μας εξευτελίζετε"

Η ΑΔΕΔΥ μποϊκοτάρει και φέτος την αξιολόγηση

Να μποϊκοτάρει και την νέα προσπάθεια αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων επιδιώκει η ΑΔΕΔΥ, εξαγγέλλοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την αποχή της από τη διαδικασία.

Με την έναρξη της αξιολόγησης να αναμένεται εντός της εβδομάδας, το συνδικάτο έχει κηρύξει «απεργία - αποχή» από όλες τις πτυχές της διαδικασίας.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα περσινά ατοπήματα, που ουσιαστικά οδήγησαν στην ακύρωση της αξιολόγησης στους Δήμους, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θεσμοθέτησε φέτος πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων των εργαζόμενων, ώστε να συγκροτηθεί ηλεκτρονικό μητρώο αξιολόγησης.

Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει τους δημόσιους υπαλλήλους να μην δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο τους ζητηθεί για την διαμόρφωση του ηλεκτρονικού μητρώου.

Σε ανακοίνωσή της την προηγούμενη εβδομάδα η ΑΔΕΔΥ επισήμανε πως καλύπτει πλήρως όσους εργαζόμενους δηλώσουν συμμετοχή στην «απεργία - αποχή» από την αξιολόγηση, τονίζοντας πως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν «καμία υποχρέωση» να παράσχουν στοιχεία στο υπουργείο.

«Καλούμε τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες για να ενημερώσουν άμεσα με όλα τα μέτρα τους συναδέλφους και να οργανώσουν τη μαζική συμμετοχή όλων στην απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΑΔΕΔΥ μποϊκοτάρει και φέτος την αξιολόγηση"

Φίλης: Γιατί να κόψουμε συντάξεις αφού έχουμε υπερπλεόνασμα;

Λανθασμένη θεωρεί τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, θεωρώντας ότι αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

«Λάθος η συζήτηση τώρα για εκλογές, η συζήτηση τώρα είναι για τη διαπραγμάτευση. Τι μπορεί να κερδίσουμε μετά και πριν την έξοδο. Το άλλο είναι αποπροσανατολισμός. Από την έκβαση της διαπραγμάτευσης θα κριθούν και οι πολιτικές εξελίξεις» σημείωσε μιλώντας στον Real FM.

O κ. Φίλης ανέφερε: «Είμαστε στη μέση μιας διαπραγμάτευσης. Ο δημόσιος διάλογος είναι αναγκαίος για να υπάρξει παρά τις διαφορές των κομμάτων ένας ελάχιστος κοινός παρανομαστής, μια σύγκλιση σε ορισμένους στόχους. Η διαπραγμάτευση δεν έχει ως θέμα συζήτησης τα υπερβολικά πλεονάσματα 3,5%, τα οποία έχουμε υποχρεωθεί ως χώρα να βγάζουμε ως το 2022».

Αναφερόμενος στα πλεονάσματα, είπε: «Αφού όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να μειωθούν τα πλεονάσματα, και η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα και η Τράπεζα της Ελλάδος κλπ, γιατί να μην υπάρξει μια δημόσια συζήτηση που αυτή η κοινή στάση να εκδηλωθεί όχι στα λόγια αλλά σε μια πιο πρακτική πρωτοβουλία; Σε μια εθνική θέση ακριβώς, γιατί να τσακωνόμαστε; Κάνει αντιπολίτευση η ΝΔ. Τι βγαίνει με αυτό;»

Οσον αφορά το θέμα των συντάξεων και του αφορολόγητου, σημείωσε: «Πέρυσι η κυβέρνηση αναγκάστηκε, είναι εκτός της συμφωνίας του '15 η μείωση τους, να το αποδεχθεί για να μην υπάρξει "σκάλωμα" στην αξιολόγηση. Τώρα έχουμε μια οικονομία που παράγει θηριώδη υπερπλεονάσματα, γιατί πρέπει να κόψουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για το 2019; Αφού τα βγάζουμε πέρα. Είναι σκληρή λιτότητα η μείωση» ενώ κατέληξε λέγοντας «Από το θέμα του χρέους κρίνονται πολλά θέματα. Πρέπει να τεθεί στη συζήτηση. Τι λέει η αντιπολίτευση; Αν συμφωνούμε ότι δεν είναι βιώσιμο, πρέπει να βρούμε κοινή στάση, τι ζητάμε για το χρέος».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης: Γιατί να κόψουμε συντάξεις αφού έχουμε υπερπλεόνασμα;"

Πετρόπουλος: Αύξηση μόνο στις επικουρικές συντάξεις, λόγω αναπροσαρμογής στην εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ

Η αύξηση στις συντάξεις λόγω της αναπροσαρμογής στα καταβαλλόμενα ποσά υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) αφορά αυτή τη στιγμή μόνο τις επικουρικές συντάξεις. Τούτο διευκρίνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος.

«Η αύξηση προέκυψε γιατί πράγματι οι επικουρικές συντάξεις αλλάξανε ως προς τον τρόπο καταβολής τους, ενώ δεν ισχύει για τις κύριες συντάξεις, τις οποίες διατηρήσαμε στο ύψος στο οποίο βρίσκονταν το Δεκέμβρη του 2014», ανέφερε ο υφυπουργός και διευκρίνισε: «Ο νόμος 4387/2016 -νόμος Κατρούγκαλου- είπε ότι οι συντάξεις, όπως καταβάλλονταν 31 Δεκεμβρίου 2014, θα εξακολουθούν να καταβάλλονται. Ο τρόπος που το ΑΚΑΓΕ παρακρατείται ορίζεται στον νόμο για το ΑΚΑΓΕ και λέει ότι υπολογίζεται πρώτα στην καταβαλλόμενη σύνταξη και εν συνεχεία από το ποσό που θα προκύψει γίνονται οι μειώσεις. Δεν είχαμε εμείς καμία παρέμβαση στις κύριες συντάξεις, όπως καταβάλλονταν εξακολουθούν να καταβάλλονται. Στις επικουρικές έχουμε αλλαγή του ΑΚΑΓΕ, διότι αλλάξαμε τις επικουρικές συντάξεις».

«Η κουβέντα που γίνεται για 600 εκατ. ευρώ επιστροφή σε ΑΚΑΓΕ για τις κύριες συντάξεις δεν ευσταθεί και δεν ευσταθεί διότι οι κύριες συντάξεις εξακολουθούν να καταβάλλονται όπως καταβάλλονταν. Μετά τον επανυπολογισμό θα δούμε το πώς θα διαμορφωθούν. Διατηρήθηκαν στο ύψος που ήταν, δεν τις πειράξαμε", εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά στον απορρέοντα από την προσωπική διαφορά επικείμενο επανυπολογισμό στις κύριες συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος επισήμανε: «Σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουμε αύξηση των συντάξεων, σε άλλες θα έχουμε μείωση. Το ακριβές ποσό, στο οποίο θα καταλήξει η σύνταξη κάθε ασφαλισμένου, κάθε συνταξιούχου θα το έχουμε όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και αυτό θα το ξέρουμε τον Γενάρη του 2019, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ό,τι λέει κανείς σήμερα, το λέει κατά προσέγγιση και κατά μία αντίληψη, που δεν επιβεβαιώνεται κατ' ανάγκη, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές αλλαγές στο σύστημα, δεν είναι εύκολο να τις δει κανείς». Πρόσθεσε, δε, πως ότι όταν επανυπολογιστούν και οι κύριες συντάξεις θα επαναπροσδιοριστεί και η παρακράτηση του ΑΚΑΓΕ από αυτές.

Ερωτηθείς για τα ζητήματα που θέτουν ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης και 45 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω ερώτησης που κατέθεσαν στη βουλή προς την υπουργό Εργασίας για τις "επικείμενες μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς" ο κ. Πετρόπουλος παρατήρησε: «Το να εγκαλεί η ΝΔ την κυβέρνηση δεν είναι και τόσο φρόνιμο και πάντως δεν είναι ειλικρινές. Η ΝΔ ρωτά και πράγματα που αφορούν τη δική της πολιτική και δεν προέκυψαν τώρα, ζητήματα που θέτει είναι απόρροια της δικής της πολιτικής. Ας ρωτήσει τον εαυτό της κι ας απαντήσει εκείνη πώς προκύπτουν όλα αυτά».

Σχετικά με την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων ασφαλιστικών εισφορών Μαρτίου 2018, των αγροτών, αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ο υφυπουργός γνωστοποίησε: «Υπήρξε μία καθυστέρηση που οφείλεται στο ότι θέλουμε να βγάλουμε ταυτοχρόνως και τις διαφορές στον υπολογισμό των εισφορών λόγω του νέου συστήματος, δηλαδή την εκκαθάριση των εισφορών. Μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία ταυτόχρονα με τα ειδοποιητήρια να βγει και η εκκαθάριση και γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Θεωρώ ότι μέσα στις επόμενες μέρες, μέσα στην εβδομάδα, τα ειδοποιητήρια αυτά θα αποσταλούν κι έτσι θα ξέρει και κανείς τι παραπάνω έχει να πληρώσει. Λίγες είναι οι περιπτώσεις που θα πληρώσουν παραπάνω, διότι ο κάθε ασφαλισμένος ήξερε περίπου τι εισόδημα έχει κι έχει επιλέξει να καταβάλει την κατώτατη εισφορά. Δηλαδή το 24% των επιστημόνων έχει κάνει την κατώτατη μερική καταβολή εισφορών, στο κατώτατο ύψος, το 30% των αγροτών και το 22% των ελεύθερων επαγγελματιών, επομένως αυτοί αποκλείεται να έχουν διαφορά».

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Πετρόπουλος: Αύξηση μόνο στις επικουρικές συντάξεις, λόγω αναπροσαρμογής στην εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ"

Δ. Βίτσας για προσφυγικό: Θα περάσουμε δύσκολα

Ανήσυχος λόγω της αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, προειδοποιώντας πως «θα περάσουμε δύσκολες στιγμές το επόμενο διάστημα, τόσο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και τα συναρμόδια υπουργεία».

«Έχω πλήρη επίγνωση γι’ αυτό», είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου.

Αναφερόμενος στην κλιμάκωση του φαινομένου το 2018, τόνισε ότι η μεγαλύτερη αύξηση ροών καταγράφεται τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε ότι οι νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και τον Έβρο έφτασαν τις 6.632, με τις περισσότερες από αυτές στα χερσαία σύνορα της χώρας.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, ξεκινώντας από αυτή την παραδοχή, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τρία θέματα:

πώς κινητοποιείται η Ε.Ε. «δεδομένου ότι η κατάσταση δεν είναι ίδια με αυτή των προηγούμενων μηνών»,
με ποιους τρόπους θα δημιουργηθούν δίαυλοι με την Τουρκία «ώστε να λάβει κι αυτή τα μέτρα της όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα»,
«να μην αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σηκώνοντας τα χέρια ψηλά ή δρώντας με κατεπείγουσα λογική».
Πάντως, ο κ. Βίτσας ενημέρωσε ότι υπήρξε μείωση των ροών τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, ιδίως στα χερσαία σύνορα, κάτι το οποίο -όπως είπε- «παρακολουθούμε και με τη βοήθεια της Ε.Ε. προσπαθούμε να εκτιμήσουμε».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τόνισε ότι δεν αποτελεί λύση το να ανοίγουν καινούρια καμπ παντού.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Βίτσας για προσφυγικό: Θα περάσουμε δύσκολα"

Μετά τις πλαστικές σακούλες και τα καλαμάκια, έρχεται το… τέλος και στα υγρά μαντηλάκια

Η Βρετανία καταργεί σταδιακά, μέσα στην επόμενη εικοσαετία, τα υγρά μαντηλάκια μιας χρήσης, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθαρισμό, για ντεμακιγιάζ ή ως μωρομάντηλα, στο πλαίσιο του περιορισμού των πλαστικών προϊόντων καθημερινής χρήσης.

Τα μαντηλάκια περιέχουν πολυεστέρα τα οποίο είναι μη βιοδιασπώμενο πλαστικό και έτσι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αυτά εντάσσονται στα προϊόντα που πρέπει σταδιακά να εκλείψουν από την καθημερινότητα, εκτός και αν οι κατασκευαστές ξεκινήσουν να φτιάχνουν νέα μαντηλάκια που δεν θα περιέχουν πλαστικό.

Το ΒBC αναφέρει ότι τα υγρά μαντηλάκια ευθύνονται για το 93% των περιπτώσεων φραγής υπονόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, και έτσι η κυβέρνηση και η βιομηχανία καλούν τους καταναλωτές να μην τα πετούν στις τουαλέτες.

«Υπάρχει συνεργασία με τους κατασκευαστές και τους λιανέμπορους των υγρομάντηλων ώστε η προειδοποίηση στη συσκευασία των προϊόντων να είναι εμφανής και οι καταναλωτές να γνωρίζουν που πρέπει να τα πετάνε» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων.

Επιπλέον, το υπουργείο προσπαθεί τώρα να ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να αλλάξουν τη σύσταση των υλικών από τα οποία φτιάχνονται τα υγρά μαντηλάκια ώστε αυτά να ανακυκλώνονται και κατά συνέπεια να πετιούνται άφοβα στις τουαλέτες, καθώς θα είναι βιοδιασπώμενα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει στην αγορά πάρα πολλά είδη υγρομάντηλων, με τους κατασκευαστές να προσφέρουν διαφορετικά προϊόντα για το ευαίσθητο δέρμα, για τον καθαρισμό των μωρών, για ντεμακιγιάζ, για τα τσιμπήματα των κουνουπιών, για προστασία από τον ήλιο ή ακόμα και για αποσμητικό. Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν πολυεστέρα καθώς και άλλα μη βιοδιασπώμενα υλικά.

Τον Ιανουάριο η Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε ότι μέχρι το 2042 θα καταργήσει όλα τα πλαστικά απορρίμματα που δεν είναι αναγκαία και μπορούν να αντικατασταθούν ενώ επιπλέον η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης των πλαστικών καλαμακίων, των μπατονέτων και των αναδευτήρων.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά τις πλαστικές σακούλες και τα καλαμάκια, έρχεται το… τέλος και στα υγρά μαντηλάκια"

Γερμανία - Γαλλία αποφασίζουν μόνες για την Ελλάδα

Στην de facto διάλυση του λεγόμενου Washington Club προχώρησαν Γερμανία και Γαλλία, καθώς σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες και αποκλειστικές πληροφορίες του Euro2day.gr, αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους τις αποφάσεις για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.

Ανώτατοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης επιβεβαίωσαν στο Euro2day.gr την απόλυτη ανατροπή και ανέφεραν ότι το παιχνίδι έχει μεταφερθεί σε Βερολίνο και Παρίσι και έχει κυρίως πολιτική χροιά.

Ενας εκ των ανώτατων αξιωματούχων, που έχει γνώση των «αλλαγών» και των συνομιλιών -καθώς όπως είπε ακόμα δεν έχουμε μπει στις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις- σχολίασε ότι «έχει γίνει πολύ μικρή πρόοδος στο θέμα του χρέους και της επόμενης μέρας, καθώς απλά εξετάζονται σε τεχνικό επίπεδο τα διάφορα σενάρια», που είναι ήδη γνωστά.

Αξιωματούχος που μετέχει στις συζητήσεις αποκάλυψε ότι «ο γαλλογερμανικός άξονας θα αποφασίσει και οι θεσμοί θα ενημερωθούν μετά», αφήνοντας αιχμές για την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Κανονικά, και σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που είχε προετοιμαστεί βάσει και των δύο προηγούμενων αποφάσεων και όπως ανέφεραν τα έγγραφα που αποκάλυψε το Euro2day.gr, ο πρόεδρος του Eurogroup θα αναλάμβανε πρώτα διμερείς επαφές με τις «σκληρές» χώρες για να διερευνήσει τις προθέσεις, μετά θα άνοιγε τον διάλογο στο «μικρό Club» και αφού συμφωνούσαν οι «λίγοι», θα έφερνε το θέμα στην ολομέλεια του Eurogroup.

Και ενώ αρχικά δόθηκε ώθηση στις διαπραγματεύσεις και στο λεγόμενο «γαλλικό κλειδί» και την αυτόματη σύνδεση χρέους - ανάπτυξης, η τοποθέτηση του κ. Σολτς (φωτ. αριστερά) στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προσγείωσε ανώμαλα τις προσδοκίες. Οπως είχαμε αποκαλύψει, στην Ουάσινγκτον ο κ. Σολτς έβαλε βέτο στον αυτοματισμό του «γαλλικού κλειδιού» και επανέφερε μια σειρά από απαιτήσεις.

Διπλωματική πηγή από το Παρίσι ανέφερε στο Euro2day.gr ότι ο κ. Μαρκόν, αντιλαμβανόμενος την πρόθεση του Βερολίνου για «σύγκρουση» στο θέμα τις εμβάθυνσης της ευρωζώνης, πάτησε και αυτός «φρένο» στο θέμα Ελλάδα. «Είναι προσωπικό στοίχημα του κ. Μακρον να περάσει τις θέσεις του στην αναδιάρθρωση της ευρωζώνης. Εκτιμώ ότι δεν επιθυμεί δύο ανοικτά μέτωπα με τη Γερμανία. Συνεπώς το Παρίσι κλίνει προς τις γερμανικές θέσεις όσον αφορά στη χώρα σας», ανέφερε η πηγή.

Τρίτη πηγή από την ευρωζώνη επιβεβαίωσε ότι Γαλλία και Γερμανία θεώρησαν «φρέσκο» και πολύ χαμηλών τόνων τον νέο πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο και αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους το «θέμα Ελλάδα». Πρόσθεσε δε ότι «ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών θεωρείται γερμανόφιλος και έχει άριστες σχέσεις με τον κ. Σολτς».

Τι ζητούν οι Γερμανοί
Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Σεντένο μετέβη χθες στο Βερολίνο όχι για να ενημερώσει αλλά για να... ενημερωθεί.

1. Το Βερολίνο επιθυμεί να ψηφίσει για την Ελλάδα σε μια διαδικασία «όλα σε ένα». Χρέος, μεταμνημονιακό πακέτο, δόσεις, ρευστότητα (μαξιλαρι) να πάνε για μία ψήφο στην γερμανική βουλή. Αυτό γεννά τον κίνδυνο της καθυστέρησης της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης, γι’ αυτό και υπάρχει η προετοιμασία για το λεγόμενο «roll over» του προγράμματος. Πάντως υπάρχει η διάθεση για κλείσιμο ακόμα και μέσα στον Αύγουστο, με ένα «έξτρα» Eurogroup.

2. Οι Γερμανοί αρνούνται την αυτόματη σύνδεση χρέους με ανάπτυξη.

3. Το Βερολίνο επιμένει στο θέμα της «μη ανατροπής» σε ό,τι συμφωνηθεί αναφορικά με ορόσημα που θα τεθούν στη διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους μέχρι το 2022.

4. Θέλουν επίβλεψη ανά τρεις μήνες, στο πλαίσιο της «ενισχυμένης εποπτείας» (enhanced surveillance), όπως υπάρχει στη γραμμή του ΕΣΜ ECCL+. Και εδώ υπάρχει μια παγίδα, καθώς η εν λόγω επίβλεψη επιτρέπει προληπτικές παρεμβάσεις με μέτρα, εάν υπάρχει υποψία παρέκκλισης (derail of fiscal trajectory).

5. Εάν η Ελλάδα δεν πειστεί να ζητήσει προληπτική γραμμή, τότε θα υπάρξουν σκληρές ρήτρες για την όποια «ήπια» ελάφρυνση του χρέους.

6. Το Βερολίνο θέλει κάθε χρόνο συνολική επανέγκριση του δημοσιονομικού και αναπτυξιακού προγράμματος της Ελλάδας, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να το δεχθεί η Αθήνα.

7. Τέλος, το Βερολίνο θα συνομιλήσει με το ΔΝΤ για τη μελλοντική του πορεία στην ΕΕ και συνεπώς στην Ελλάδα.

Η αξιολόγηση και η κάθοδος των θεσμών
Για να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι ως προς το τι πραγματικά συζητείται για το θέμα της Ελλάδας, η ευρωζώνη ετοιμάζεται να εστιάσει στην ολοκλήρωση των 88 προαπαιτουμένων της τέταρτης αξιολόγησης και στο ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θεωρείται ελλιπές. Υπάρχουν, για παράδειγμα, ενστάσεις στη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας, αλλά και ως προς το πόσο εύκολη και εφαρμόσιμη θα είναι αφού ήταν μια προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης που δεν πήρε ακόμα σάρκα και οστά.

Επίσης αξιωματούχοι όπως ο επίτροπος Μοσκοβισί και ο πρόεδρος του Eurogroup Μ. Σεντένο, όταν μιλούν για την Ελλάδα, αναφέρουν τη γνωστή γενικόλογη προτροπή να παραμείνουμε πιστοί στις μεταρρυθμίσεις και «εύχονται» όλα να λήξουν τον Ιούνιο, γεγονός που δείχνει ότι δεν γνωρίζουν λεπτομερώς τι ακριβώς παζαρεύει ο γαλλογερμανικός άξονας.

Πάντως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκειά τους για την αλλαγή στον τρόπο διαπραγμάτευσης, αφού περιορίζονται στο να αναλύουν ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς να ξέρουν ποια τελικά κατεύθυνση θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Προς το παρόν, ο πήχης παραμένει χαμηλά...

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία - Γαλλία αποφασίζουν μόνες για την Ελλάδα"

Αποκάλυψη: Τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κρήτη

Σημαντικός ο ενεργειακός πλούτος της Ελλάδας σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων - Τι σηματοδοτεί για την ελληνική οικονομία μια πιθανή εκμετάλλευση του ενεργειακού κοιτάσματος νότια της Κρήτης
Σημαντικές εξελίξεις δρομολογεί για την Ελλάδα η αποκάλυψη στην οποία προέβη ο επικεφαλής της Ελληνικής Εταιρείας Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Γιάννης Μπασιάς, ότι στα νότια της Κρήτης υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου, με ποσότητες που κυμαίνονται από 3 έως 30 τρισ. κυβικά πόδια.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ο κ. Μπασιάς μίλησε την Δευτέρα (07/05/2018) στη Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών για το Πετρέλαιο (Med Petroleum Summit) για το θέμα αυτό.
Επί της ουσίας, επιβεβαίωσε δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο τα αποθέματα φυσικού αερίου που υπάρχουν νότια της Κρήτης θα μπορούσαν να αποφέρουν στην Ελλάδα έσοδα ύψους 600 δισ. δολαρίων τα επόμενα 25 χρόνια.
Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις για το μέγεθος των κοιτασμάτων, ο κ. Μπασιάς τις απέδωσε:
  • Στις ομοιότητες των γεωλογικών δομών της δυτικής Ελλάδας με εκείνες του Ζορ.
  • Στις αντίστοιχες ομοιότητες της Κρήτης με εκείνες των κοιτασμάτων «Ονησίφορος» και «Καλυψώ» που βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
  • Στις ανακαλύψεις που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου από τέσσερις τύπους γεωλογικών δομών:
  1. Καλυψώ, Ονησίφορος,, Ζορ: 37 τρισ. κ.π. φυσικού αερίου
  2. Αφροδίτη, Τανίν και Καρίς: 6 τρισ. κ.π.
  3. Λεβιάθαν και Ταμάρ: 33 τρισ. κ.π.
  4. Μαρί, Νόα και Γάζα: 2,5 τρισ. κ.π.
Σημειώνεται πως οι δηλώσεις του κ. Μπασιά έρχονται σε συνάρτηση με τη μελέτη του ομότιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνη Φώσκολου αλλά και με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Environmetal Science and Engineering».
Στην τελευταία, μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπολογιζόταν πως στην Ελλάδα υπάρχουν 4 τρισ. κυβικά ποδών φυσικού αερίου (περίπου 3 δισ. βαρέλια).
Εφόσον συνεκτιμηθούν τα παραπάνω στοιχεία, εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η χώρα θα μπορούσε, αφενός να ξεπληρώσει το χρέος της, αφετέρου να εξοικονομήσει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ από τις εισαγωγές καυσίμων, για τις οποίες δαπανά το 5% του ΑΕΠ της.
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη: Τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κρήτη"

Θέμος Αναστασιάδης Στοπ στους λαθραίους, στην κάνναβη στους νέους, στα μωρά στους γκέι, στο dirty plan Τσίπρα

Καραβάνια αλλοδαπών περνάνε από τον Εβρο, ανενόχλητα, χαιρετώντας τις κάμερες, με κοινό και κράτος απλώς να τους κοιτάνε να οδεύουν προς όποιο μέρος της Ελλάδας θέλουν. Προσοχή! Συζητάμε για την πιο καλά φυλασσόμενη, υποτίθεται, και ευαίσθητη περιοχή!!! Αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο να είναι πιο δύσκολο για τους τουρίστες να πάνε στην Ακρόπολη, αφού εκεί τριγυρνάνε αλβανοπακιστανικές συμμορίες που τους ληστεύουν, παρά να περνάνε οι λαθραίοι τον ΕΒΡΟ!!! Εχετε ξαναδεί ποτέ πουθενά χώρα στην οποία να μπαίνει όποιος θέλει όποτε γουστάρει; Δείτε σήμερα στην πρώτη μας μακέτα το χάλι στη Θεσσαλονίκη!

Αλήθεια, πού είναι η πολιτική του push-back; Πώς και δεν υπάρχουν σύρματα παντού κατά μήκος όλου του ποταμού εκτός από το τείχος; Θέλουν να γίνουν παντού «Μόριες» σαν τα χάλια της Μυτιλήνης, όπου ο Τσίπρας κορόιδεψε τον καλοκάγαθο πληθυσμό της ότι θα πάρει και Νόμπελ Ειρήνης, ενώ αξιωματούχοι της Ε.Ε. το χαρακτήρισαν «Αουσβιτς των ημερών μας» παρότι το αφήνουν να εξελίσσεται; Πιο σωστό θα ήταν να μιλήσουμε για τη νέα «Μακρόνησο της Αριστεράς», αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πια τη Μυτιλήνη τόπο «εξορίας» για τους ίδιους τους κατοίκους της. Δεν έχασαν απλώς τον τουρισμό, από τον οποίο ωφελούνται όλα τα άλλα νησιά, δεν είναι ότι απειλείται η ασφάλεια και η υγεία τους από Νιγηριανούς νταγλαράδες ψευτοπρόσφυγες, αλλά λοιδορούνται και από πάνω ως φασιστοειδή όσοι τολμούν να μιλήσουν!!! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ πρέπει να είναι το υπ’ αριθμόν ένα θέμα που να μας απασχολεί. Η Μόρια πρέπει να ξαναγυρίσει στα 3.000 άτομα, όσα αντέχει δηλαδή, και όλοι οι άλλοι πίσω στην Ασία τους. Προχθές υπήρξε κρούσμα με ένα νεαρό θύμα μεταξύ τους.

Αύριο μπορεί να είναι μεταξύ μας. Δεν πάει άλλο! Εδώ, δυστυχώς, δεν ισχύει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, που δεν επιτρέπει σε κανέναν λαθραίο τα σούρτα-φέρτα επειδή ο Τσίπρας ΝΤΙΛΑΡΙΣΕ σαν εθνικός δουλέμπορος τα νησιά μας για αποθήκες ψυχών, κλείνοντας το μάτι στις Βρυξέλλες. Μαζί του κονομάνε χοντρά, τρώγοντας τα χαμένα εκατομμύρια της Ε.Ε., διάφοροι ψευτοαριστεροί, «αλληλέγγυοι»... της αρπαχτής και επιτήδειοι. Με τον εθνικό δουλέμπορο, λοιπόν, βρήκαν να συμμαχήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομόφυλων στην αναδοχή κάτι Κεντροαριστεροί, όταν το 90% των Ελλήνων, το ξαναλέμε, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ούτε τους λαθρο-οτιδήποτε δίπλα στο σπίτι του, ούτε το όνομα στα Σκόπια, ούτε τα παιδιά στα ομόφυλα, ούτε την... ψυχαγωγική κάνναβη ανεξέλεγκτα στους νέους. Δεν θέλει το dirty plan Τσίπρα να μαζέψει ψήφους από όλα τα περίεργα. Αυτό λέει ο λαός που σας εκλέγει και σας πληρώνει!!! Γιατί τον φτύνετε, λοιπόν, κατάμουτρα στηρίζοντας ακόμη τον νάρκισσο τύραννο Τσίπρα; Αυτόν που προφανώς τα έχει χαμένα από τη μέθη της εξουσίας, αφού στον συνταξιούχο που του παραπονέθηκε ότι του κόβει τη σύνταξη γύρισε και του είπε on air στις κάμερες «έλα μωρέ τώρα!». Ούτε ο Μητσικώστας όταν μιμείται τον Φλαμπουράρη!

Την ώρα που ο πρωθυπουργός κυκλοφορεί πια μόνο νύχτα, συνοδευόμενος από ένα τάγμα ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, κομάντο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, όντας ήδη ανεπιθύμητος όχι μόνο στη Λέσβο, αλλά στα 3/4 της ελληνικής επικράτειας επιεικώς, δεν μπορεί να λαμβάνει χείρα βοηθείας από τα πολιτικά σαλόνια των Αθηνών που, κατά τα λοιπά, παριστάνουν ότι κάνουν αντιπολίτευση. Με την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, όπου ο μισός λαός είναι στα όρια της φτώχειας, εσύ κάνεις αλά καρτ αντιπολίτευση με αφορμή τα ομόφυλα ζευγάρια; Αν τα κόμματα του Κυριάκου και της Φώφης θέλουν να έχουν καλή τύχη, τότε πρέπει να ξεκαθαρίσουν σε όλους τους εντός-ολίγον-εκτός και προσκείμενους ότι εδώ δεν παίζουμε τις κουμπάρες. Απέναντι σε έναν αδίστακτο πρωθυπουργό, έναν βαθιά χυδαίο τύπο που τους έχει εξυβρίσει και τους ίδιους προσωπικά, ενώ ασχημονεί και εκβιάζει κάθε πολιτικό του αντίπαλο, δεν μπορεί να υπάρξουν τέτοιου είδους συμπλεύσεις, και δη σε ζητήματα που καίνε την κοινή γνώμη. Καθότι τόσο η συνεχιζόμενη ανοχή απέναντι στους λαθραίους πρόσφυγες που μπουκάρουν από παντού όσο και η κομματική ψηφοθηρία με το σύγχρονο... παιδομάζωμα των ορφανών για αναδοχή ή αλλαγή φύλου στα 15 είναι θέματα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει βρώμικα και πονηρά!!! Και στα δύο, που είναι μεν άσχετα μεταξύ τους, αλλά πηγάζουν από την ίδια άρρωστη μικροκομματική πολιτική, το 90% των Ελλήνων είναι απολύτως αντίθετο. Αρα όποιος κάνει αβάντα στον κρυπτόμενο από νησί σε νησί Τσίπρα, κάνει κακό στο κόμμα του, είτε παριστάνοντας τον χαζό είτε τον πονηρό. Κυρίες και κύριοι, άμα ασχολείστε με την πολιτική, να λειτουργείτε πολιτικά.

Ο κόσμος έχει αλαλιάσει στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να έχει μπροστά του ενάμιση ακόμα χρόνο με το κόμμα-εγγύηση για χειρότερη φτώχεια, βαρύτερους φόρους, αθλιότερη παιδεία και υγεία, άγρια παρανομία με θύματα τους πιο αδύναμους Ελληνες, κι εσείς «καλλωπίζετε» τον ΣΥΡΙΖΑ όπου μπορείτε; Εξαιρείται ο Βενιζέλος, τον οποίο ο Τσίπρας τον έμπλεξε με γελοία στοιχεία και με προφανείς σκοπιμότητες (επειδή τον θεωρεί έναν από τους πιο σοβαρούς και καταρτισμένους αντιπάλους) στην καταγέλαστη υπόθεση Novartis, αλλά, παρά ταύτα, εκείνος τον στηρίζει στην υπόθεση αναδοχής των ομόφυλων λόγω επιστημονικής άποψης. Ειδική περίπτωση.

Δεν συζητάμε για την Μπακογιάννη, που προφανώς έχει άλλη ατζέντα σε σχέση με τον αδελφό της υποψήφιο πρωθυπουργό, μια που προορίζει και τον γιο της για δήμαρχο στην υποτιθέμενη πιο gay friendly Αθήνα... Θα τα έκανε αυτά τα κουζουλά αν ο νεαρός κατέβαινε υποψήφιος στα Χανιά; Το λέμε γενικά για όλα τα Ποταμίσια και τα Κεντροαριστερά στα οποία ποντάρει ο εθνικός δουλέμπορος. Ή θεωρείς ότι άμεση και κύρια προτεραιότητα της Ελλάδας ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ είναι να φύγει η συμμωρία της συμφοράς, άρα η γραμμή πρέπει να είναι ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ απέναντί τους (όπως και με την ονομασία των Σκοπίων, ενώ έχουν παραχωρήσει προδοτικά τα Ιμια στην Τουρκία), ή είσαι μαζί του. Στα πάντα υπάρχουν προτεραιότητες. Πρώτα το δικαίωμα των Ελλήνων για ασφάλεια και υγεία και αμέσως μετά των προσφύγων. Πρώτα τα δικαιώματα των ανυποψίαστων ορφανών παιδιών και μετά θα δούμε πότε και ΑΝ αυτά των ομόφυλων ζευγαριών. Πρώτα απ' όλα ο απλός εργαζόμενος κανονικός Ελληνας που από το αίμα του τρέφονται όλα τα ρεμάλια, αλλόφυλοι Συριζαίοι.

ΥΓ.: Τώρα μπαίνουν και από τη Μάνη! Επόμενο βήμα να μας έρθουν από την Αστόρια τίποτα Μεξικάνοι. Ιδέες για τον Τραμπ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θέμος Αναστασιάδης Στοπ στους λαθραίους, στην κάνναβη στους νέους, στα μωρά στους γκέι, στο dirty plan Τσίπρα"

Μέχρι τέλος του έτους η εγκατάσταση Αξονικών Τομογράφων σε 19 νοσοκομεία της χώρας

Σε φάση τελικής ολοκλήρωσης, εισέρχεται η προμήθεια των αξονικών τομογράφων για συνολικά 19 νοσοκομεία της χώρας, όπως ανακοινώνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι η εν λόγω ενέργεια, κλείνει μετά από μια μακρά και επίπονη διαδικασία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπ. Υγείας:
Με την δημοσιοποίηση της περίληψης της προκήρυξης του Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού, τα δημόσια νοσοκομεία θα ενισχυθούν με εξοπλισμό απαραίτητο που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα προμηθεύσει τα Νοσοκομεία με τον εξοπλισμό και όλες τις σχετικές υπηρεσίες (πλήρης και ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη, ανταλλακτικά, παρελκόμενο εξοπλισμό κ.λ.π), με αποπληρωμή του τιμήματος σε πέντε έτη (5) και με αυστηρές ρήτρες συνεχούς αδιάλειπτης λειτουργίας, για όλη την συμβατική περίοδο.

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο- το οποίο και έχει οριστεί ως αναθέτουσα αρχή- δεσμεύεται για την άμεση ολοκλήρωση της προμήθειας εξοπλισμού ως το τέλος του 2018. Η προσήλωση μας στο δημόσιο σύστημα υγείας και ο στόχος της ανασυγκρότησης και αναβάθμισης του πλέον παίρνει σάρκα και οστά αφήνοντας στο παρελθόν την εικόνα διάλυσης των προηγούμενων μνημονιακών χρόνων.

Ακολουθεί αναλυτικά ο πίνακας των νοσοκομείων που θα προμηθευτούν αξονικούς τομογράφους:
1) ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»: Αξονικός 64 τομών
2) ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ»: Αξονικός 64 τομών
3) ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ»: Αξονικός 16Β τομών
4) Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής: Αξονικός 16Β τομών
5) ΓΝ Ελευσίνας Θριάσιο : Αξονικός 64 τομών
6) ΓΝ-ΚΥ Κω: Αξονικός 16Β τομών
7) ΓΝ Κυθήρων: Αξονικός 16Β τομών
8) ΓΝ Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» - ο Άγιος Δημήτριος – ΝΜ Γεννηματάς: 16Α τομών
9) ΓΝ Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παπανικολάου: Αξονικός 64 τομών
10) ΓΝ Ημαθίας- ΝΜ Νάουσας: Αξονικός 16 Α τομών
11) Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο Έβρου(Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης- ΓΝ Διδυμοτείχου) : Αξονικός 16Α τομών
12) ΓΝ Καρπενησίου: Αξονικός 16Β τομών
13) Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Αξονικός 64 τομών
14) Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας «Αγία Ειρήνη» : Αξονικός 16Β τομών
15) ΓΝ Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου»-ΝΜ Πύργου : Αξονικός 16Β τομών
16) ΓΝ Αιτωλοακαρνανίας- ΝΜ Μεσολογγίου: Αξονικός 16Β τομών
17) ΓΝ Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»: Αξονικός 16Α τομών
18) ΓΝ Αργολίδας- ΝΜ Άργους: Αξονικός 16Β τομών
19)ΓΝ-ΚΥ Σητείας: Αξονικός 16Β τομών

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι τέλος του έτους η εγκατάσταση Αξονικών Τομογράφων σε 19 νοσοκομεία της χώρας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news