facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Κλείνουν σχολεία στο Κερατσίνι από την έντονη δυσοσμία

Λύση στην έντονη δυσοσμία που παρατηρείται στις περιοχές του Κερατσινίου «Λιπάσματα», Χαραυγή και Ευγένια αλλά και του δήμου Πειραιά στο λιμάνι και τον Αγ. Διονύσιο, αναζητούν οι αρχές, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών.

«Είναι εύλογες οι ανησυχίες και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων» δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίοι ωστόσο τόνισαν πως προς το παρόν, δεν υπάρχει ταυτοποίηση του ρύπου και κανένας ποιοτικός και ποσοτικός προσδιορισμός.

Στην περιοχή πραγματοποιούν ελέγχους οι επιθεωρητές περιβάλλοντος του υπουργείου, κλιμάκια της ΕΥΔΑΠ και της διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. «Ωστόσο, οι ενέργειες αυτές που είναι σε εξέλιξη» σημειώνεται στην ανακοίνωση «δεν είναι ικανές από μόνες τους να οδηγήσουν στην οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και τον δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις, τις συναντήσεις και τις συζητήσεις με όλους τους συναρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς (υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομίας και Ανάπτυξης) το πρόβλημα των έντονων και δυσάρεστων οσμών στην περιοχή δεν έχει αντιμετωπιστεί. Όπως εξηγούν μάλιστα, το φαινόμενο τείνει να αποκτά μόνιμα και έντονα χαρακτηριστικά και να επιβαρύνει την ευρύτερη περιοχή, ενώ μέχρι και σήμερα, δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια η αιτία και τα ειδικότερα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά των ρύπων, ούτε και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία.

«Οι θεσμικές δυσκολίες, τα τυπικά ή μη εμπόδια, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και προθεσμίες των διαγωνισμών δεν μπορούν να παραμένουν οι αιτίες συντήρησης του προβλήματος, ούτε να αναιρούν την κατεπείγουσα ανάγκη αντιμετώπισής του» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και ζητούν, καλώντας τα συναρμόδια υπουργεία, να προβούν σε άμεσες ενέργειες ώστε να εξεταστεί η διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων στην περιοχή «αρχής δεδομένης από τις εγκαταστάσεις της Oil One και σε όποιες άλλες επιχειρήσεις κριθεί αναγκαίο και απαραίτητο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, μέχρι να αποσαφηνιστεί πλήρως η εμπλοκή και συμμετοχή τους στο φαινόμενο της ρύπανσης και των έντονων δυσάρεστων οσμών» τονίζουν.

Ζητούν ακόμη, να εξεταστεί από την ΕΥΔΑΠ, το δίκτυο της ευρύτερης περιοχής, πέραν των τυπικών διοικητικών ορίων του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, καθώς και τις εγκαταστάσεις του ΚΕΛ Ψυττάλειας.

Επιπλέον ζητούν την επέκταση των ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς παρατηρούνται φαινόμενα δυσάρεστων οσμών και στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου επίσης υπάρχουν μεγάλες βιομηχανικές μονάδες επεξεργασίας, αποθήκευσης, διακίνησης προϊόντων πετρελαίου, συσκευασίας αερίου και άλλων χημικών προϊόντων.

Τέλος ζητούν την εντατικοποίηση των ελέγχων για να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη μονάδων που διαχειρίζονται χημικά και συναφή προϊόντα «χωρίς να έχουν ζητήσει και λάβει τις κατά νόμον προβλεπόμενες εγκρίσεις ή λειτουργούν καθ' υπέρβασιν αυτών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως εξαιτίας των οσμών και της πιθανής ρύπανσης της ατμόσφαιρας, με απόφαση του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, για αύριο Παρασκευή 4 Μαΐου θα παραμείνουν κλειστές ορισμένες σχολικές μονάδες της περιοχής, για προληπτικούς λόγους.

Πρόκειται για τα παρακάτω σχολεία: 5ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου, 1ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, 2ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, 3ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, 13ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, 21ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, 5ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, 6ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, 1ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας, 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας, 4ο Λύκειο Κερατσινίου, 1ο Λύκειο Δραπετσώνας, 2ο Λύκειο Δραπετσώνας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν σχολεία στο Κερατσίνι από την έντονη δυσοσμία"

«Θερμή» υποδοχή Πολάκη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης -Με συνθήματα και πανό [εικόνες]

«Θερμή» υποδοχή στον Παύλο Πολάκη επεφύλαξαν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Με συνθήματα όπως «δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «τέρμα πια στην κοροϊδία, δουλειά για όλους-μόρφωση-υγεία» οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν στην είσοδο τον Παύλο Πολάκη.
Η διαμαρτυρία, όπως αναφέρει το lesvospost, φαίνεται πως ενόχλησε τους υπευθύνους καθώς θα πραγματοποιούνταν τα εγκαίνια του νοσοκομείο. Αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν όλες τις πόρτες και τα παράθυρα της κεντρικής εισόδου του νοσοκομείου.
Τη «θερμή» υποδοχή προετοίμασαν, όπως αναφέρει το δημοσίεύμα, το εργατικό κέντρο, μέλη σωματείων και το ΠΑΜΕ Υγειονομικών στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Πολάκη, ο οποίος παραβρέθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εγκαινίασε το ανακαινισμένο νοσοκομείο της πόλης, κόβοντας την καθιερωμένη κορδέλα. Μετά τον αγιασμό, ξεναγήθηκε σχεδόν σε όλα τα τμήματα από την διοίκηση του Βοστανειου.
Μετά την ξενάγηση, ο αναπληρωτής υπουργός βρέθηκε στο αμφιθέατρο, καθώς ακολούθησε παρουσίαση των πεπραγμένων και διάλογος με τους εργαζομένους.
Τότε, ανέβηκαν οι τόνοι με το θέμα του μεταναστευτικού να βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς πλήττει και το νοσοκομείο.
Φωτογραφίες: lesvospost
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Θερμή» υποδοχή Πολάκη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης -Με συνθήματα και πανό [εικόνες]"

Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη – Ο δήμαρχος δεν θα υποδεχθεί τον Τσίπρα (Photos)

Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η Μυτιλήνη, λόγω της επίσκεψης  του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία στο αναπτυξιακό συνέδριο του Βορείου Αιγαίου το απόγευμα.
Τα καταστήματα και οι δρόμοι στο ελληνικό νησί είναι άδεια, ενώ στην πόλη δεν κυκλοφορεί κανένας κάτοικος.
Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη
Παράλληλα, τίποτα στο νησί δεν θυμίζει την παρουσία των προσφύγων που, αν εξαιρέσει κανείς τις αφίσες και τα συνθήματα για την αποσυμφόρηση του νησιού, είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ στο σημείο.
Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη
Στα στενά και τους τείχους της Μυτιλήνης δεσπόζουν ακόμη τα αιτήματα για διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ και της επίλυσης του προσφυγικού ζητήματος.
Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη
Οι κάτοικοι του νησιού ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» στον Αλέξη Τσίπρα  και αναμένεται να συγκεντρωθούν στις επτά το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς.
Η Μυτιλήνη είναι από νωρίς σήμερα το πρωί «νεκρή» πόλη, αφού ακόμη και τα περίπτερα παραμένουν κλειστά και τα ρολά των καταστημάτων είναι κατεβασμένα.  Οι κάτοικοι του νησιού περιμένουν πώς και πώς τον πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθούν έντονα για τα δύο θέματα που τους «καίνε», το προσφυγικό και τον ΦΠΑ, ενώ περιμένουν φυσικά όχι απλά υποσχέσεις, αλλά λύσεις.
Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη
Όμως, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να υποβαθμίσει την ένταση και την έκταση των μέτρων ασφαλείας για την πρωθυπουργική επίσκεψη οι φωτογραφίες αποτελούν την απόδειξη της κινητοποίησης.
Αυτή την ώρα δρόμοι είναι αποκλεισμένοι με κλούβες των ΜΑΤ και με κορδέλες, δυνάμεις της Ασφάλειας βρίσκονται παντού στην πόλη. Σημειώνεται ότι επί τόπου βρίσκονται  διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα και άλλες πόλεις, κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αλλά και άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών καθώς και ειδικών της ΕΛΑΣ για τις τηλεπικοινωνίες
Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη

«Όχι» του δημάρχου Λέσβου στον Τσίπρα- Θα παραδώσει υπόμνημα και θα πάει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

Ακόμα, οι εκπρόσωποι των φορέων της Μυτιλήνης, δηλώνουν ότι δεν θα παραστούν στο Περιφερειακό Συνέδριο που θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, και θα προτιμήσουν να πάνε στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.
Συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι επαγγελματικοί φορείς του νησιού, στις 7 στην πλατεία Σαπφούς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και για την αύξηση του ΦΠΑ.
Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη
Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Lesvosnews.gr ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, αμέσως μετά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί, θα του παραδώσει ένα υπόμνημα με τα αιτήματά του και στη συνέχεια θα προσέλθει στην Πλατεία Σαπφούς και θα συμμετάσχει στο Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο.
Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη
Μάλιστα, ενημέρωσε τους εφτά αντιδημάρχους του δήμου Λέσβου να δώσουν και αυτοί το παρόν τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
poli-fadasma-mytilini-7
Στο μεταξύ εκδηλώνονται και έντονες διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι αντί ο Αλέξης Τσίπρας να πάει στην Λέσβο, προτίμησε από τον φόβο των αντιδράσεων, να επισκεφθεί την Λήμνο και να φθάσει στην Μυτιλήνη την τελευταία στιγμή, μόνο και μόνο για να μιλήσει στο Περιφερειακό Συνέδριο.

photo_1_mit

photo_4_mit

photo_3_mit
photo_2_mit
lykavitos
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη – Ο δήμαρχος δεν θα υποδεχθεί τον Τσίπρα (Photos)"

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα περιγράφουν τη δραματική κατάσταση στη Μόρια

Έκκληση προς τις ελληνικές αρχές για άμεση μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών από τη Λέσβο στην ηπειρωτική χώρα απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα με ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, ενόψει της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο, προειδοποιούν για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια καθώς και για την πολιτική που εφαρμόζεται σχετικά με τον περιορισμό των μεταναστών και προσφύγων στα νησιά.

«Χιλιάδες άνθρωποι, άντρες, γυναίκες και παιδιά στη Λέσβο ζουν σε άθλιες συνθήκες, με ανεπαρκή πρόσβαση σε αναγκαία ιατρική βοήθεια. Καθώς γύρω στους 500 ανθρώπους φτάνουν στη Λέσβο κάθε εβδομάδα, η υπερσυγκέντρωση και η αυξανόμενη ζήτηση για ιατρικές και άλλες υπηρεσίες έχουν φέρει τον καταυλισμό της Μόριας για άλλη μια φορά σε οριακό σημείο.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απευθύνουν έκκληση στις ελληνικές αρχές για άμεση μεταφορά των ανθρώπων από τη Λέσβο στην ηπειρωτική χώρα, καθώς και για άμεση κλιμάκωση της παροχής υγείας στο νησί», υπογραμμίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Δίνοντας στοιχεία για το καμπ στη Μόρια, η οργάνωση αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή ζουν στη Μόρια περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι, «μια δομή με μέγιστη χωρητικότητα 2.500 ατόμων». Ακόμη, συμπληρώνουν ότι «Οι συνθήκες διαβίωσης και η περιορισμένη παροχή ιατρικής βοήθειας αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι στο νησί».

«Οι συνθήκες στον καταυλισμό της Μόριας είναι επικίνδυνες και εντελώς ανθυγιεινές, ιδίως για τα παιδιά», αναφέρει ο παιδίατρος και ιατρικός συντονιστής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ντέκλαν Μπάρυ.

«Καθημερινά αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα υγείας που συνδέονται με την έλλειψη υγιεινής, όπως εμετό και διάρροια, λοιμώξεις του δέρματος και άλλα λοιμώδη νοσήματα, και στη συνέχεια αφού τα αντιμετωπίσουμε, οι ασθενείς πρέπει να επιστρέψουν στις ίδιες κακές συνθήκες. Είναι ένας αφόρητος φαύλος κύκλος. Ο συνδυασμός των ανθυγιεινών και επικίνδυνων συνθηκών που αυξάνουν τις παιδικές ασθένειες, η απουσία κατάλληλων συνθηκών ανάρρωσης για τα άρρωστα παιδιά και η ανεπαρκής πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι ολέθρια για την υγεία των παιδιών», προσθέτει ο κ. Μπάρυ.

Από την πλευρά της η νοσηλεύτρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Λέσβο, Κατερίνα Κατωπόδη αναφέρει: «Εδώ και μήνες έχουμε προειδοποιήσει για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης σωματικής και ψυχικής υγείας στη Λέσβο. Οι αρχές δεν έχουν ανταποκριθεί σε αυτή την ξεκάθαρη ανάγκη και το μαρτύριο των ανθρώπων συνεχίζει να μεγαλώνει. Καθημερινά βλέπουμε στην κλινική μας ασθενείς με επείγουσες ανάγκες, πολλοί από τους οποίους έχουν αυτοτραυματιστεί ή διαπράξει απόπειρες αυτοκτονίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα περιγράφουν τη δραματική κατάσταση στη Μόρια"

Χριστοδουλοπούλου: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ντρέπεται για την κατάσταση στη Μόρια

Με την διατύπωση της θέσης πως «η Ευρώπη και όχι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ντρέπεται» για την απαράδεκτη κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών στα ελληνικά νησιά, επιχείρησε σήμερα η - γνωστή και για άλλες, σχετικές δημόσιες παρεμβάσεις της - κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου στην κριτική την οποία δέχεται η συγκυβέρνηση, αναφορικά με τις ελλείψεις και της παραλείψεις που χαρακτηρίζουν την κυβερνητική πολιτική ως προς το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

«Είναι ατιμωτική η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα», είπε με έμφαση η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνεδρίαση της Επιτροπής που έχει συσταθεί στη Βουλή για την παρακολούθηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με αφορμή όσα και εξ Ευρώπης λέγονται για την κατάσταση στη Μόρια και τα άλλα νησιά.

«Η κατάσταση στη Μόρια πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε. Δεν μπορεί να μην σας γίνεται κριτική», συνέχισε η κυρία Μπακογιάννη απευθυνόμενη στα στελέχη, κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συνιστά ντροπή ο τρόπος μας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Χρειαζόταν γρήγορη απονομή ασύλου – δεν τα καταφέρατε. Έπρεπε να δημιουργούσατε απαραίτητες υποδομές – είναι ντροπή αυτό που βλέπουμε σήμερα».

Απαντώντας, η κυρία Χριστοδουλοπούλου, αφού επέκρινε την αντιπολίτευση ότι αντί για τέτοια ζητήματα να δείχνει διάθεση συνεργασίας, ασκεί κριτική και διαμορφώνοντας ένα αρνητικό πολιτικό κλίμα, «τορπιλίζει την δυνατότητα να συμπέσουμε σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Για να προσθέσει: «Η Ευρώπη πρέπει να ντρέπεται για αυτά που συμβαίνουν στα νησιά, όχι η Ελλάδα και η κυβέρνηση».

Αμέσως μετά δε, επέρριψε ευθύνες και στους Θεσμούς, επειδή δεν επιτρέπουν, μέσω των μνημονίων, προσλήψεις, και έτσι - όπως υποστήριξε - δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος αριθμός υποθέσεων αιτημάτων ασύλου.

«Το μνημόνιο απαγορεύει να γίνονται προσλήψεις. Με ποιούς υπαλλήλους να αποδοθεί άσυλο όταν υπάρχουν χιλιάδες πρόσφυγες και με τις ροές να συνεχίζονται. Να μην αξιοποιούμε τέτοια θέματα για πολιτικές αντιδικίες».

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, εξάλλου, καταγράφηκε νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή βουλευτή της Χρυσής Αυγής: ο Π. Ηλιόπουλος μιλώντας και για το προσφυγικό, αλλά και για το θέμα της δυνατότητας αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, χρησιμοποίησε χυδαίες εκφράσεις και λέξεις, προκαλώντας την αντίδραση και τις διαμαρτυρίες τόσο του Προέδρου της Επιτροπής Α. Συρίγου, όσο και άλλων βουλευτών.

«Δεν επιτρέπεται ρητορική μίσους σε αυτή την αίθουσα», «ακούγονται λόγια μίσους και ρατσισμού», ελέχθη χαρακτηριστικά, ενώ σημειώθηκε επιπροσθέτως και πως παραβιάζεται ευθέως ο Κώδικας Δεοντολογίας – γεγονός το οποίο συνεπάγεται λήψη μέτρων κατά του βουλευτή που τον παραβιάζει. Τέτοια πειθαρχική διαδικασία, πάντως, δεν δρομολογήθηκε.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Χριστοδουλοπούλου: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ντρέπεται για την κατάσταση στη Μόρια"

Προκαλεί ο γιος του Τούρκου που συνελήφθη στον Έβρο: Η σύλληψη ήταν αντίποινα των Ελλήνων

Κατά των ελληνικών Αρχών στράφηκε ο γιος του Τούρκου, ο οποίος συνελήφθη χθες στις Καστανιές του Έβρου, ενώ είχε περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε δηλώσεις του στην Haberler είπε πως οι Έλληνες στρατιώτες έπιασαν τον πατέρα του ως αντίποινα για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Σε μια προκλητική καταγγελία και παρά το γεγονός οι ελληνικές Αρχές έχουν αποδείξει πως σέβονται τους κρατούμενούς τους, ο γιος του Μούσα Αλερίκ, είπε πως οι Έλληνες στρατιώτες δεν του επέτρεψαν να δώσει στον πατέρα του, τα χάπια που λαμβάνει για την υπέρταση.

Ως προς το νομικό κομμάτι ο Τούρκος υπήκοος καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ μετά την άσκηση έφεσης, απελάθηκε στην Τουρκία.

hellasjournal
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί ο γιος του Τούρκου που συνελήφθη στον Έβρο: Η σύλληψη ήταν αντίποινα των Ελλήνων"

Αντιπρύτανης ΑΠΘ: Οι διακινητές παρενοχλούσαν φοιτήτριες - Η Αστυνομία έχει άδεια να παρεμβαίνει για θέματα ναρκωτικών

Με απόφαση της Συγκλήτου η Αστυνομία έχει άδεια να παρεμβαίνει στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για θέματα ναρκωτικών τόνισε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ, καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος.
Όπως τόνισε ο ίδιος στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα της Συγκλήτου η διακίνηση ναρκωτικών είναι διακριτική στη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο το πρόβλημα εντείνεται τις βραδινές ώρες προσθέτοντας ότι «θα θέλαμε η παρουσία της Αστυνομίας να είναι μεγαλύτερη». Παράλληλα σημείωσε ότι λόγω της παρουσίας της Αστυνομίας και φυλάκων το πρόβλημα πλέον είναι λιγότερο έντονο. Όπως πρόσθεσε διακινητές ναρκωτικών παρενοχλούσαν φοιτήτριες, ωστόσο αυτό έχει σταματήσει.
«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την λογική ότι εξακολουθεί να υπάρχει διακίνηση. Κάνουμε ότι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τη διακίνηση ναρκωτικών σε συνεργασία με την Αστυνομία. Το πανεπιστήμιο ενισχύει με κρατικούς και με ιδίους πόρους από ερευνητικά πρόγραμμα την υπηρεσία φύλαξης πανεπιστημίου και σε συνεργασία με την αστυνομία. Η αστυνομία με απόφαση της Συγκλήτου  έχει  διαρκή και συνεχή άδεια να παρεμβαίνει στο Πανεπιστήμιο για θέματα ναρκωτικών. Θα θέλαμε πάντα η παρουσία της Αστυνομίας να είναι μεγαλύτερη αλλά υπάρχει και δρα αποτελεσματικά», ανέφερε ο κ. Λαόπουλος.
«Η διακίνηση είναι διακριτική στη διάρκεια της ημέρας όσο διαρκεί η συνεχή παρουσία φυλάκων στο χώρο.  Το πρόβλημα εντείνεται τις νυχτερινές ώρες. Η φύλαξη δουλεύει μέχρι το βράδυ. Μετά τα πράγματα παίρνουν τροπή που δεν θέλουμε. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να έχουμε φύλαξη το βράδυ. Δυστυχώς το Πανεπιστήμιο είναι στο κέντρο της πόλης. Δεν κρύψαμε ποτέ το πρόβλημα. Το μεγάλο πρόβλημα που ήταν ότι διακινητές εμπόδιζαν την λειτουργία του Πανεπιστημίου, παρενοχλούσαν τις φοιτήτριες. Αυτό έχει σταματήσει. Και σταμάτησε με την φύλαξη του Πανεπιστημίου και την Αστυνομία. Θεωρούμε ότι έχουμε κάνει πολύ καλά αποτελέσματα και οι χώροι του πανεπιστημίου έχουν αποδοθεί τους φοιτητές», πρόσθεσε.
Ο αντιπρόεδρος ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, Δήμος Φωτόπουλος σημείωσε ότι «στόχος είναι να μπει φρένο στην παράλληλη αγορά μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Υπάρχει σχέδιο να υπάρξει ένα πιο αυστηρός έλεγχος σε σχέση με το ποιος κάνει χρήση και κυρίως ποιος συνταγογραφεί. Υπάρχουν και κάποιο γιατροί που παίζουν το ρόλο τους».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Διεπιστημονικής Επιτροπής Μελέτης Προτάσεων κατά των Ναρκωτικών του ΑΠΘ, καθηγήτρια Ελισάβετ Συμεωνίδου αναφερόμενη στη δράση τη Επιτροπής, που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών τόνισε ότι «θέλουμε να διώχνουμε το πρόβλημα, αλλά δεν έχουμε αυταπάτες. Χρειάστηκαν επανειλημμένες συναντήσεις και των πρυτανικών αρχών και της Επιτροπής με του εισαγγελείς. Οι εισαγγελείς τρεις φορές έχουν συγκεντρώσει την αρμόδια αστυνομική διεύθυνση για να οργανώσει τον τρόπο παρέμβασης. Έχουμε αποτελέσματα, υπάρχουν και διώξεις και καταδίκες και μάλιστα με αυστηρές ποινές σε ανθρώπους που συνελήφθησαν μέσα στο Πανεπιστήμιο. Το ότι ενοχλούμε τους διακινητές θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ θετικό πρώτο βήμα. Σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με το ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ γίνεται streetwork στο χώρο του Χημείου και του Πολυτεχνείου».
Η πρώτη μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη
Ως μονάδα κοινωνικής επανένταξης λειτουργεί εδώ και δύο μήνες το κέντρο του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, εντός της Πανεπιστημιούπολης. Το κέντρο έως τώρα λειτουργούσε ως μονάδα χορήγησης υποκαταστάτων, ενώ πλέον θα μπορεί να προσφέρει εντατική ψυχοθεραπευτική στήριξη.
Οι εξυπηρετούμενοι χρήστες υποκατάστατων μεταφέρθηκαν σε άλλες μονάδες του ΟΚΑΝΑ εντός της πόλης. Στη μονάδα θα φιλοξενηθούν 35 άτομα ενώ η δυναμικότητα της μονάδας φτάνει τα 60-70 άτομα.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των πρυτανικών αρχών και μελών της Διεπιστημονικής Επιτροπής Μελέτης Προτάσεων κατά των Ναρκωτικών του ΑΠΘ με εκπροσώπους του ΟΚΑΝΑ κατά τη οποία συζητήθηκαν προτάσεις του Οργανισμού στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το ΑΠΘ.
«Είμαστε μαζί με τους χρήστες και απέναντι στη διακίνηση», τόνισε ο αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ, ενώ ο Πρόεδρος ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελος Καφετζόπουλος σημείωσε ότι στόχος της μονάδας είναι να «βοηθήσει έτσι ώστε περισσότερα άτομα να βγαίνουν καθαρά στην κοινωνία».
Τέλος, η Υπεύθυνη Τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Επανένταξης Θεσσαλονίκης, Μαίρη Μάντση υπογράμμισε πως «το ΑΠΘ δεν μπορεί να είναι χώρος πώλησης ναρκωτικών. Ο Εξαρτημένος πρέπει να υποστηριχτεί και να γίνει ενεργό μέλος της κοινωνίας».
Στο πλαίσιο δράσεων του ΑΠΘ σε συνεργασία με το ΟΚΑΝΑ θα πραγματοποιούνται προγράμματα άθλησης, όπως ο Αριστοτέλειος δρόμος, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου στις 18:30 εντός του ΑΠΘ.
thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπρύτανης ΑΠΘ: Οι διακινητές παρενοχλούσαν φοιτήτριες - Η Αστυνομία έχει άδεια να παρεμβαίνει για θέματα ναρκωτικών"

Τσίπρας: Κανείς δεν θα μπορεί να μας επιβάλει τι θα κάνουμε

Πρώτο καθήκον είναι η προστασία των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στη Λήμνο. «Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί δύναμη σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή διαθέτοντας ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα ώστε να διασφαλίζει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Ως δεύτερο καθήκον χαρακτήρισε την διαρκή μέριμνα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ζουν σε ακριτικές περιοχές, για το οποίο χρειάζεται σχέδιο. Όπως είπε περπάτησε στο δρόμο και άκουσε από απλούς ανθρώπους τα προβλήματα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περάσαμε οκτώ δύσκολα χρόνια αλλά η χώρα κατάφερε να σταθεί όρθια. Το τελευταίο διάστημα πετύχαμε εξαιρετική δημοσιονομική εξισορρόπηση και πλέον κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλει τι θα κάνουμε. Μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και στο τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη και καθαρά από μια περιπέτεια στην οποία μας οδήγησε μια αλόγιστη διαχείριση», τόνισε.

Επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την προηγούμενη εβδομάδα για να τονίσει ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε, συμπληρώνοντας ότι τα ίδια επανέλαβε και ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Α. Γκούρια.

Συμπλήρωσε πάντως ότι «θα καταφέρουμε να βγούμε πράγματι από την περιπέτεια όχι όταν τυπικά περάσουμε το πρόγραμμα, αλλά όταν θα μπορούμε αμέσως μετά να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα στήριξης και ενίσχυσης των χαμηλότερων στρωμάτων και της μεσαίας τάξης και ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα κάνει πράξη το όραμα για δίκαια ανάπτυξη».

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «τώρα το κυριότερο ζήτημα είναι το πέρασμα σε μια νέα εποχή παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Γι’ αυτή την εποχή εργαζόμαστε, αυτή σχεδιάζουμε παρά τις δυσκολίες. Ότι καταφέρνουν είναι αποτέλεσμα σχεδίου και σκληρής δουλειάς σε αντίξοές συνθήκες. Για το λόγο αυτό έχουμε θέσει προτεραιότητα τη συνεργασία με τους περιφερειακούς φορείς για να συνδιαμορφώσουμε τη στρατηγική για τα επόμενα χρόνια».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά σε έργα που υλοποιούνται στο νησί.



euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Κανείς δεν θα μπορεί να μας επιβάλει τι θα κάνουμε"

Βουλή: Βενιζέλος και Ντόρα υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Υπέρ της κυβερνητικής ρύθμισης που αναγνωρίζει δικαίωμα αναδοχής παιδιών και σε ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης τάχθηκαν στην Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε στη Βουλή ότι δεν είναι δυνατό νομικά να εξαιρεθούν τα ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης από το δικαίωμα στην αναδοχή . «Ο νόμος δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων οικογενειών ως εν δυνάμει αναδόχων» τόνισε ο κ. Βενιζέλος. «Η γραμμή μας πρέπει να είναι η προστασία των δικαιωμάτων» είπε και συμπλήρωσε: «δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα μιας κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας». «Δεν μπορούμε να είμαστε υπερευαίσθητοι σε μορφές όπως η αναδοχή» τόνισε στο ίδιο πνεύμα και θύμισε το δράμα της κοπέλας στην Κύπρο που αυτοκτόνησε ενώ ήταν σε αναδοχή από έγγαμη οικογένεια κληρικού. «Η συνταγματική και η νομοθετική ηθική στα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν είναι ούτε η ατομική ηθική του καθενός, ούτε η ηθική των χριστιανικών Εκκλησιών ούτε η ηθική της Ορθόδοξης Εκκλησίας» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ντόρα: Συμμερίζομαι τις απόψεις Βενιζέλου για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια
Με τις θέσεις του κ. Βενιζέλου συμφώνησε και η Ντόρα Μπακογιάννη διαφοροποιούμενη από το κόμμα της που καταψηφίζει τη σχετική διάταξη και ζητά μάλιστα να αποσυρθεί. «Η πολιτική δεν γίνεται στο κενό» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ και διασαφήνισε ότι η ενημέρωση της κοινωνίας αποτελεί υποχρέωση των βουλευτών.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Βενιζέλος και Ντόρα υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια"

Μεγάλο «χτύπημα» της αστυνομίας σε παράνομο κύκλωμα εκμετάλλευσης φαρμάκων

Μεγάλο χτύπημα σε παράνομο κύκλωμα που εκμεταλλευόταν ακριβά φάρμακα κατάφερε η Οικονομική Αστυνομία.

Σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση που είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη σε περιοχές της Αττικής αλλά και στην επαρχία, οι αστυνομικοί εντόπισαν βασικά πλοκάμια της σπείρας, η οποία είτε με ψευδείς συνταγογραφήσεις, είτε με παράνομα παραστατικά, κατάφερνε να υπεξαιρεί μεγάλες ποσότητες φαρμάκων, ακόμα και ακριβών ιατρικών σκευασμάτων και να τα πουλά στην παράνομη αγορά.

Τα αντικαρκινικά σκευάσματα σε πολλές περιπτώσεις είναι πανάκριβα. Υπάρχει μάλιστα και έλλειψη σε πολλές περιπτώσεις και έτσι το κύκλωμα βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί τον πόνο και την ανάγκη των ασθενών.
Με παράνομες φωτογραφίσεις ή ακόμη και με υπεξαίρεση από τα νοσηλευτικά ιδρύματα το κύκλωμα εξασφάλιζε μεγάλο αριθμό σκευασμάτων τα οποία στη συνέχεια διακινούσε εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι εντόπισαν παρακλάδια του κυκλώματος να κλέβουν φάρμακα από νοσοκομεία όπου είχαν και την αποκλειστική διάθεσή τους, και μετά να τα μεταπουλούν με μεγάλο κέρδος.

Στο στόχαστρο της σπείρας ήταν κυρίως φάρμακα για τον καρκίνο. Η επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το πρωί.

Οι πληροφορίες λένε ότι στην επιχείρηση που στήθηκε από την οικονομική αστυνομία έχουν προσαχθεί 20 άτομα, μεταξύ αυτών γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί. Εκτιμάται ότι τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δένουν τις κατηγορίες σε βάρος των προσαχθέντων και έτσι είναι θέμα χρόνου να γίνουν συλλήψεις και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλο «χτύπημα» της αστυνομίας σε παράνομο κύκλωμα εκμετάλλευσης φαρμάκων"

Φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή στον Τούρκο και επιστρέφει Τουρκία

Στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να επιστρέψει στην Τουρκία ο 37χρονος Τούρκος χειριστής του σκαπτικού μηχανήματος, που συνελήφθη χθες στις Καστανιές Έβρου, επειδή μπήκε με το μηχάνημά του στο ελληνικό έδαφος. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 5 μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για παράνομη είσοδο, όμως κρατείται καθώς διατάχθηκε διοικητική απέλαση από την αστυνομία, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στο δικαστήριο, όπως έγραψε σήμερα το protothema.gr ο Τούρκος χειριστής ισχυρίστηκε πως έκανε λάθος και αντί να κατευθυνθεί με το μηχάνημά του προς την τουρκική πλευρά, πήγε προς το ελληνικό φυλάκιο. «Δεν κατάλαβα ότι ήταν Έλληνες στρατιώτες νόμιζα ότι είναι Τούρκοι», είπε στο δικαστήριο. Ανέφερε πως εισήλθε ελάχιστα μέσα στο ελληνικό έδαφος, αφού ακινητοποιήθηκε, ενώ είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε στην περιοχή και δεν γνώριζε τα σημεία.

Στην απολογία του ο 37χρονος Τούρκος χειριστής υποστήριξε ότι μετέβη στην περιοχή για να αρχίσει την εκτέλεση έργων στο τουρκικό τελωνείο και συγκεκριμένα την προετοιμασία του χώρου για τη διάνοιξη γεώτρησης. Ωστόσο στις ερωτήσεις της εισαγγελέα της έδρας σχετικά με τη διάσταση του συγκεκριμένου έργου δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει. «Ήταν λάθος, δεν ήθελα να μπω στο ελληνικό έδαφος, μπερδεύτηκα», έλεγε ο 37χρονος.

Αμέσως μετά τη δίκη τα περί λάθους επανέλαβε και ο συνήγορος υπεράσπισής του Χρήστος Καπετανίδης, ελπίζοντας γρήγορα να ολοκληρωθεί η διαδικασία απέλασής του.

Μετά την έκδοση της απόφασης ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση, όμως θα χρειαστούν ορισμένες ημέρες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκτέλεση της διοικητικής απέλασης.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου αναμένεται να μεταφέρει στις αστυνομικές αρχές ότι θα παραιτηθεί ο 37χρονος απ’ όλα τα ένδικα μέσα της διοικητικής απέλασης, ελπίζοντας το μέτρο να εφαρμοστεί άμεσα, ακόμη και το επόμενο 24ωρο για να επιστρέψει στην Τουρκία. Όμως η τελική απόφαση εξαρτάται από την αστυνομία, που ενδεχομένως να κρατήσει όλες τις προθεσμίες που προβλέπονται από το νόμο.

Το δικαστήριο αποφάσισε ακόμη τη δήμευση του σκαπτικού μηχανήματος, καθώς από καμία πλευρά δεν προσκομίστηκε έγγραφο ότι ανήκει στον δήμο Αδριανούπολης. Πάντως στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας ήταν και ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή στον Τούρκο και επιστρέφει Τουρκία"

Χαμηλώνει τον πήχη για την ανάπτυξη η Κομισιόν

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε σήμερα προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος και του χρόνου, ενώ με εξαίρεση την ανεργία που μειώνεται με ρυθμό μεγαλύτερο από την προηγούμενη πρόβλεψη, οι υπόλοιποι βασικοί δείκτες της ελληνικής οικονομίας αναθεωρούνται επίσης προς το χειρότερο.
Αντίθετα, τόσο για την Ευρωζώνη όσο και το σύνολο της Ε.Ε., η Κομισιόν διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2018 και 2019, δηλαδή διαπιστώνει ότι η ισχυρή ανάπτυξη θα συνεχιστεί έστω κι αν αναμένεται μια μικρή επιβράδυνση του χρόνου.
Ειδικότερα, σε σχέση με την Ελλάδα το ΑΕΠ θα αυξηθεί 1,9% φέτος και 2,3% το 2019. Η Επιτροπή χαμηλώνει τον πήχη της ανάπτυξης στο πλαίσιο των σημερινών εαρινών προβλέψεων, δεδομένου ότι στις προηγούμενες εκθέσεις, το Νοέμβριο και το Φεβρουάριο εκτιμούσε ότι η ανάκαμψη φέτος και του χρόνου θα κυμαινόταν στο 2,5%.
Αναφορικά με τους δημοσιονομικούς δείκτες το 2018 η Ελλάδα θα εμφανίσει πλεόνασμα της τάξης του 0,4% του ΑΕΠ, ενώ το 2019 θα είναι 0,2%. Και στις δύο περιπτώσεις οι προβλέψεις αναθεωρούνται προς το χειρότερο δεδομένου ότι το Νοέμβριο προέβλεπε πλεόνασμα 0,9% φέτος και 0,8% του χρόνου.
Η πρόβλεψη για τη εξέλιξη του χρέους κινείται στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη. Το 2018 θα κυμανθεί στο 177,8% του ΑΕΠ και το 2019 στο 170,3%.
Η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται με ρυθμό καλύτερο των προηγούμενων προβλέψεων. Ετσι το 2018 θα υποχωρήσει στο 20,1% του ενεργού πληθυσμού και το 2019 στο 18,4%.
Η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα ανέλθει φέτος στο 2,3% και του χρόνου στο 2,0%, ενώ στο σύνολο της ΕΕ το ΑΕΠ θα αυξηθεί 2,5% το 2018 και 2,2% το 2019.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμηλώνει τον πήχη για την ανάπτυξη η Κομισιόν"

"Ελληνοτουρκικός πόλεμος" στο διαδίκτυο- Οι Anonymous Greece «έριξαν» τουρκικό κανάλι

Οι Anonymous Greece, απάντησαν στις τελευταίες κυβερνοεπιθέσεις των Τούρκων χάκερ. Όπως ισχυρίζονται παραβίασαν και χρησιμοποίησαν 13.000 router και server για να «ρίξουν» για δώδεκα ώρες το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 24TV.

Αναλυτικά, το μήνυμα των Anonymous Greece, το οποίο ανήρτησε η λεγεώνα των χάκερ στον ιστότοπο medium.com:

«Anonymous Greece: Το κορυφαίο τουρκικό κανάλι Channel 24TV και 12.987 δρομολογητές της Cisco από την Τουρκία.

Ένα μήνυμα προς την Τουρκία: κυβέρνηση, πολίτες, χάκερ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σκοτώνει Κουρδούς και ο στόχος του είναι να αναδημιουργήσει το ISIS με την επιχείρηση στην Αφρίν. Ο Ερντογάν θέλει να έχει την πρώτη δύναμη στην Ανατολή, αλλά δεν το καταφέρνει, νομίζει ότι μπορεί να κάνει ο,τιδήποτε, αγνοώντας τα παιδιά και τους αθώους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο Αφρίν, Είστε τρομοκράτες!
Τώρα σχετικά με το θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτών.

Οι 8 στρατιώτες ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα! Και η Ελλάδα, όπως κάθε πολιτισμένη χώρα, τους έδωσε. Οποιαδήποτε χώρα θα το έκανε!

Και τώρα για το ζήτημα των 2 Ελλήνων στρατιωτών.

Οι δύο Έλληνες στρατιώτες διέσχισαν κατά λάθος τα σύνορα της χώρας. Και τους έχετε στη φυλακή για 63 ημέρες. Δεν έκαναν τίποτα, απλά εξαιτίας της ομίχλης έχασαν τον προσανατολισμό τους. Σκεφτείτε τώρα ποιος είναι πιο πολιτισμένος.

Χακαρίστηκαν 12.987 τουρκικά router και σέρβερ

Περισσότεροι από 12.987 τουρκικοί δρομολογητές και διακομιστές έχουν παραβιαστεί μέσω χάκινγκ. Όλα αυτά τα router και οι σέρβερ προέρχονται από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών ISP Turk Telecom. Ο λόγος που τα παραβιάσαμε είναι επειδή με όλους αυτούς τους server στην κατοχή μας, είμαστε σε θέση να επιτύχουμε μια σημαντική επίθεση στη δική σας χώρα με τα δικά σας IP. Όλοι οι σέρβερ και τα router σας ανήκουν σε εμάς και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για οποιαδήποτε επίθεση θέλουμε να ξεκινήσουμε.

Η επίθεση στο κορυφαίο τουρκικό κανάλι Channel 24 TV

Το δίκτυο και ο ιστότοπος της τουρκικής τηλεόρασης Channel 24 (www.yirmidort.tv) έχει δεχτεί τεράστια επίθεση στον κυβερνοχώρο τις τελευταίες 12 ώρες. Και μαντέψτε πού είναι το αστείο εδώ. Τα ριψοκίνδυνα τουρκικά router και σέρβερ επιτίθενται στο δικό σας τηλεοπτικό κανάλι.

Και σκεφτείτε κάτι ακόμα. Οι εκλογές σας έρχονται. Και οι επιθέσεις θα είναι πιο δυνατές».

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » ""Ελληνοτουρκικός πόλεμος" στο διαδίκτυο- Οι Anonymous Greece «έριξαν» τουρκικό κανάλι"

Στον αέρα 400.000 ιδιοκτήτες που «κάρφωσαν» αυθαίρετες βίλες και εξοχικά

Από το ταμείο των αυθαιρέτων θα χρειαστεί να περάσουν οικειοθελώς περίπου 382.000 πολίτες με βίλες, πολυτελείς κατοικίες και εξοχικά με ή και χωρίς οικοδομικές άδειες, προκειμένου να «ξεπλύνουν» τις μεγάλες πολεοδομικές τους αμαρτίες για να πάρουν οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση. Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για αυθαίρετα που ξεπερνούν το 40% των επιτρεπόμενων μεγεθών κάλυψης, δόμησης και ύψους μιας περιοχής, ο νόμος προβλέπει εξαίρεση από την κατεδάφιση για 30 χρόνια.

Όσοι θέλουν να διασφαλίσουν την νομιμότητα του ακινήτου τους για πάντα, το θεσμικό πλαίσιο τους επιτρέπει την αγορά συντελεστή δόμησης μέσα από το νέο θεσμό της Τράπεζας Γης Δικαιωμάτων και Κοινόχρηστων Χώρων που αναθεώρησε ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα (4495/2017), ρύθμιση που έκρινε και την συνταγματικότητα του προηγούμενου νόμου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δηλώσεων που έχει επεξεργαστεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, οι μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις (κατηγορία 5), αντιστοιχούν σε περισσότερα από 54 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα αυθαίρετων κατασκευών. Ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων φτάνει μέχρι σήμερα τις 382.873, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 35% των δηλώσεων. Από αυτές πάνω από 38.500 αφορούν τα αυθαίρετα που δηλώθηκαν στο σύστημα το τελευταίο πεντάμηνο και οι υπόλοιπες τον προηγούμενο νόμο των αυθαιρέτων.

Ενδεικτικό των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των επίμαχων ακινήτων, αποτελεί το γεγονός ότι οι καραμπινάτες αυθαιρεσίες, αντιπροσωπεύουν το 50% των προστίμων για τα αυθαίρετα δηλαδή περισσότερα από 2,5 δις. ευρώ. Τα στοιχεία του ΤΕΕ αποκαλύπτουν άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των μεγάλων παραβάσεων αφού στην κατηγορία 4 (παραβάσεις έως 40% της επιτρεπόμενης κάλυψης, δόμησης, ύψους) και 5, αντιστοιχεί και ο μεγαλύτερος όγκος πισίνων που είναι πάνω από 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα νερού. Τί προβλέπει ο τελευταίος νόμος των αυθαιρέτων για τις μεγάλες αυθαιρεσίες και πόσο γρήγορα θα μπορέσουν οι πολίτες να εκμεταλλευτούν τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις;

Ο κ. Βασίλης Γκοιμίσης, πολεοδόμος-χωροτάκτης και από εκείνους που συμμετείχαν στην Επιτροπή του υπουργείου Περιβάλλοντος που συνέταξε το νόμο για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, δηλώνει στο «business story» ότι θα εξαρτηθεί από το χρόνο που θα ψηφιστούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις αλλά και από το κόστος της τακτοποίησης. Μέχρι στιγμής, εκτιμήσεις υπάρχουν μόνο για το πρώτο, σύμφωνα με τις οποίες, για να λειτουργήσει η Τράπεζα Γης για την κατηγορία 5, θα χρειαστεί τουλάχιστον μία τριετία. Επιστήμονες σημειώνουν ότι για τις Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης (ΖΥΣ) και τις Περιοχές Αυξημένης Επιβάρυνσης Συντελεστή (ΠΑΕΣ) που ορίζει ο νόμος για την λειτουργία της Τράπεζας Γης δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι σχετικές μελέτες και προσθέτουν ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους δήμους για να προχωρήσουν. Για δε τις ΠΑΕΣ, θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα ο νόμος για τα αυθαίρετα ώστε να υπάρχει μια συνολική εικόνα του πλήθους και τους είδους των πολεοδομικών παραβάσεων για να προχωρήσει ο καθορισμός τους. “Κανένας μηχανικός δεν έχει χρονοδιάγραμμα αλλά ούτε το επιπλέον κόστος, για την οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση” αναφέρει πολιτικός μηχανικός που ασχολείται με την νομιμοποίηση αυθαιρέτων κάτι που δείχνει και την ανωριμότητα της διαδικασίας. Ωστόσο, σημείο καθοριστικής σημασίας για την πορεία της τακτοποίησης είναι να οριστεί ποιες υπερβάσεις και με τί κόστος θα παίρνουν οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση. “Οι μελέτες για τις ΠΑΕΣ θα κρίνουν εάν η εξαίρεση θα αφορά το σύνολο ή τμήμα των παραβάσεων” επισημαίνει ο κ. Γκοιμίσης, ο οποίος θεωρεί ότι πρέπει να μπει “ταβάνι” στις αυθαιρεσίες που θα νομιμοποιούνται με οριστικό τρόπο. Επίσης θα πρέπει να διευκρινιστεί, όπως σημειώνει, ο τρόπος υπολογισμού των προστίμων καθώς με βάση την τιμή ζώνης όπως ισχύει για τις άλλες κατηγορίες αυθαιρέτων, το κόστος θα είναι απαγορευτικό.

Εκτός από την κατηγορία 5, η Τράπεζα Γης θα αποτελέσει διέξοδο και για όσους τίτλους μεταφοράς συντελεστή δόμησης έχουν εκδοθεί αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα αλλά και για όσους εκδοθούν από δω και στο εξής. Για αυτή την περίπτωση, αρκεί μια υπουργική απόφαση και η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα διεξάγονται οι συναλλαγές. Υπολογίζεται ότι σήμερα εκκρεμούν 450.000 τ.μ. από τίτλους που δεν έχουν υλοποιηθεί.

Η μεταφορά συντελεστή δόμησης αποτελεί ένα χρήσιμο και διαδεδομένο εργαλείο προστασίας του εξωαστικού χώρου και του περιβάλλοντος και στην διεθνή αγορά. Όπως αναφέρει ο κ. Γκοιμίσης, προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό κεφάλαιο για λόγους πολεοδομικούς ή περιβαλλοντικούς, μεταφέρονται Δικαιώματα Ανάπτυξης (Transfer Development Rights - TDR) από τον εξωαστικό χώρο στις πόλεις. Παραδείγματα ολοκληρωμένων προγραμμάτων, με μεταφορά δόμησης από εξωαστικές περιοχές σε άλλες προκαθορισμένες αστικές περιοχές αποτελούν, η υπερπόντια κτήση του Puerto Rico για τις περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές του, η πολιτεία του New Jersey, για τις αγροτικές περιοχές, την γεωργική γη και τους ελεύθερους εξωαστικούς χώρους της καθώς και η Κομητεία King της Πολιτείας Washington. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που εφαρμόζεται από το 2000, έχουν ήδη προστατευθεί από δόμηση και εκμετάλλευση, 142.000 στρέμματα αγροτικών και προστατευόμενων περιοχών, με μεταφορά δικαιωμάτων δόμησης για 2.647 οικιστικές μονάδες από τις εν λόγω εξωαστικές περιοχές σε προκαθορισμένες αστικές περιοχές.

TEE: Πώς θα γίνουν οι συναλλαγές μέσω Τράπεζα Γης

«Για να υπάρχει και να λειτουργεί ως αγορά δικαιωμάτων η Τράπεζα Γης θα πρέπει να υπάρχει το προϊόν, οι πιθανοί αγοραστές και οι πιθανοί πωλητές» ανέφερε πριν λίγες εβδομάδες σε εκδήλωση για την μεταφορά ΣΔ, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός. Προϊόν, όπως σημείωσε «είναι ο συντελεστής δόμησης ή αλλιώς τα επιτρεπόμενα τετραγωνικά δόμησης. Αγοραστές είναι –μεταξύ άλλων - όσοι θέλουν να νομιμοποιήσουν ένα ακίνητο, που βρίσκεται στις μεγάλες κατηγορίες των νόμων των αυθαιρέτων και αγοράζοντας συντελεστή δόμησης θα μπορούν να τακτοποιήσουν οριστικά το αυθαίρετο κτίσμα. Ακόμη και επενδυτές που θέλουν να χτίσουν περισσότερο από το επιτρεπόμενο. Πωλητές είναι εκείνοι που έχουν τίτλο συντελεστή δόμησης, που προκύπτει για παράδειγμα από συντελεστή που περισσεύει από διατηρητέο κτίριο». Η πρότασή του, κάνει ένα βήμα πιο πέρα, προτείνοντας η Τράπεζα Γης να δίνει στον πωλητή ένα ποσοστό της αξίας του συντελεστή, για παράδειγμα 30%, υποχρεώνοντας τον ιδιοκτήτη ενός διατηρητέου, να βελτιώσει την πρόσοψη με τα χρήματα αυτά και αφού την ανακατασκευάσει και ελεγχθεί από ελεγκτή δόμησης, να του δίνει και το υπόλοιπο ποσό.

«Έτσι απλά και κινώντας ουσιαστικά, αποκλειστικά ιδιωτικούς πόρους θα τακτοποιηθούν οριστικά τα αυθαίρετα των κατηγοριών 4 και 5 , θα φτιαχτούν οι προσόψεις των διατηρητέων και θα κινηθεί η οικοδομή».

Ωστόσο, η πολιτεία θα χρειαστεί να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να προχωρήσει η λειτουργία της τράπεζας γης και της μεταφοράς ΣΔ, η οποία σημειωτέον απαιτεί 10 εφαρμοστικές πράξεις, από τις οποίες δεν έχει εκδοθεί καμία!

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον αέρα 400.000 ιδιοκτήτες που «κάρφωσαν» αυθαίρετες βίλες και εξοχικά"

«Βόμβα» από Τούρκους χάκερς: Θα διαρρεύσουμε στοιχεία του ελληνικού ΥΠΕΞ - Βίντεο - ντοκουμέντο

Τούρκοι χάκερς με ένα βίντεο – σοκ αποδεικνύουν πως έχουν πρόσβαση στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών – Απειλούν πως θα διαρρεύσουν στοιχεία - «Επιτεθήκαμε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων λόγω των 8 Τούρκων»

Απειλές ότι θα προχωρήσουν σε νέες επιθέσεις το επόμενο διάστημα εκτόξευσαν οι Τούρκοι χάκερς, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων η σελίδα του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι Τούρκοι χάκερς δεν διστάζουν να απειλήσουν ακόμη και με διαρροή στοιχείων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία, όπως ισχυρίστηκαν έχουν περιέλθει στην κατοχή τους. Μάλιστα, σε μία επίδειξη ισχύος έδειξαν ένα βίντεο στο οποίο αποδεικνύουν πως όχι μόνο έχουν πρόσβαση στο ελληνικό ΥΠΕΞ, αλλά και πώς μπορούν να ανεβάσουν ότι μήνυμα θέλουν.

«Επιτεθήκαμε στο ΑΠΕ λόγω των 8 Τούρκων»

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για ποιο λόγο προχώρησαν στην επίθεση κατά του ΑΠΕ – ΜΠΕ ήταν σαφείς. «Για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς».

«Πριν από μία εβδομάδα είχαμε ανακοινώσει πως στόχος μας είναι όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί. Και ο λόγος είναι που τα 8 μέλη του FETO (κίνημα Γκιουλέν) που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, δικάστηκαν με άδικο τρόπο στην Ελλάδα και πάρθηκαν άδικες αποφάσεις. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίθεσής μας στις κρατικές ιστοσελίδες».

«Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις αν δεν αλλάξει στάση η Ελλάδα»

Οι Τούρκοι χάκερς υποστηρίζουν πως οι διαδικτυακές επιθέσεις κατά της Ελλάδας θα συνεχιστούν εφόσον η Ελλάδα συνεχίζει τη γραμμή που ακολουθεί, παραπέποντας στους 8 Τούρκους αξιωματικούς.
«Θα συνεχίσουμε ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρει η Ελλάδα για την FETO. Αν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή τη γραμμή της κι εμείς θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις σε όλες τις κρατικές ιστοσελίδες» προειδοποίησε ο Τούρκος χάκερ.

Το γκρουπ των Τούρκων χάκερς, το οποίο βρίσκεται πίσω από τις πέντε συνολικά επιθέσεις που έγιναν μέσα σε δύο ημέρες σε ελληνικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με τους ίδιους αποτελείται από χιλιάδες άτομα.

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Περιστατικά «κυβερνοεπίθεσης» αντιμετωπίζονται άμεσα

«Ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες» απάντησαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με ισχυρισμούς των Τούρκων χάκερς. Οι ίδιες πηγές τόνισαν επίσης ότι η ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ «ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί».




newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» από Τούρκους χάκερς: Θα διαρρεύσουμε στοιχεία του ελληνικού ΥΠΕΞ - Βίντεο - ντοκουμέντο "

«Ξηλώνουν» μάχιμους αστυνομικούς για περιπολίες – Μαζική ασθένεια των vip αστυνομικών

Μόλις 130 αστυνομικοί από τους συνολικά 260 που μετακινήθηκαν απο την υπηρεσία φύλαξης υψηλών προσώπων ή αλλιώς VIP, πήραν φύλλο πορείας και βγήκαν στους δρόμους στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εμπεδώσει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες...

Οι υπόλοιποι 130 βγήκαν σε άδεια ή δήλωσαν ασθένεια προκειμένου να αποφύγουν την δυσμενή μετακίνηση. Κάποιοι μάλιστα κατέθεσαν ακόμη και προσφυγές κατά της απόφασης μετακίνησής.

Τα «τηλέφωνα» σύμφωνα με πληροφορίες ατόμων που διαμαρτύρονται για την απομάκρυνση των αστυνομικών από την φύλαξή τους, έχουν πάρει «φωτιά». Το ζήτημα είναι πως ο Νίκος Τόσκας, δεν έχει καμία διάθεση να υποκύψει σε πιέσεις και ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση πως είναι «πολιτική απόφαση» η τήρηση της εξαγγελίας».

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν οι 800 αστυνομικοί που έθεσε ως στόχο ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκας, υπάρχει περίπτωση στη Βορειοανατολική Αττική που στο κυνήγι του... εγκλήματος βγήκε αστυνομικός ηλικίας 57 ετών!

Μέχρι στιγμής εκτός από τους 130 των vip, σε τμήματα μετακινήθηκαν 80 άτομα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και 52 απο την ΓΑΔΑ. Ουσιαστικά λοιπόν αντί των 800 αστυνομικών μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μόλις 392. Ειδικά η μετακίνηση των αστυνομικών από την ΓΑΔΑ, έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των συνδικαλιστών αστυνομικών που καταγγέλουν πως αποδυναμώνονται μάχιμες υπηρεσίες, όπως η δίωξη ναρκωτικών, το οργανωμένο έγκλημα, και η αθλητική βία. Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε για το θέμα η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας επισημαίνεται πως, «Ο επικοινωνιακός οίστρος λοιπόν που έχει καταλάβει τους υπευθύνους να υλοποιήσουν τα μεγαλόπνοα σχέδια οδηγεί σε μια σειρά αστοχιών.

Την Παρασκευή 28/4/2018 εκδόθηκε Διαταγή με την οποία μετακινούνται ακόμη 32 αστυνομικοί από μάχιμες Υπηρεσίες της Ασφάλειας στις πεζές περιπολίες είναι πρώτης γραμμής και σίγουρα δεν είναι ούτε Επίσημα ούτε Επιτελεία (η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής από τον Νόμο δεν έχει επιτελική Υπηρεσία). Σύντομα όμως θα είναι Υπηρεσίες «φαντάσματα». Οι υπόλοιποι αστυνομικοί που αναζητούνται έως τον... μαγικό αριθμό 800, όπως υποστηρίζουν συνδικαλιστές αστυνομικοί θα βρεθούν μέ διάφορες αλχημείες απο την ομάδα ΔΙ.ΑΣ και ομάδες ΟΠΚΕ που χρησιμοποιούνταν καταχρηστικά και παρανόμως για τη φύλαξη στόχων.

Οι υπηρεσίες αυτές δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στην φύλαξη στόχων καθώς έχουν δημιουργηθεί για να αντιμετωπίσουν το βαρύ έγκλημα και όχι για να καταγράφουν τις ώρες εισόδου και εξόδου από γραφεία κομμάτων, πολιτικών ή παντώς είδους... αξιωματούχου. Πάντως δεν λείπουν και οι αλχημείες..προκειμένου να μην υπάρχουν γκρίνιες από κυβερνητικά στελέχη μετά την αλλαγή του τρόπου φύλαξης τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως πως την στιγμή που έχει δοθεί διαταγή οι ομάδες ΟΠΚΕ να βρίσκονται στο δρόμο, με μια μόνο ομάδα να βρίσκεται μόνιμα έξω από το Μεγαρο Μαξίμου, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα η προστασία σπιτιών κυβερνητικών στελεχών.

Αυτό συμβαίνει δια της …μετακινούμενης φύλαξη, όπως λόγου χάρη συμβαίνει για την προστασία του σπιτιού του Υπουργού Επικρατείας, του κυρίου Αλέκου Φλαμπουράρη, όπου άνδρες της ΟΠΚΕ επιτηρούν περιμετρικά με οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Το ίδιο …κόλπο γίνεται και με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τους οποίους ναι μεν απέσυραν από υπηρεσίες στατικής φύλαξης κτιρίων, αλλά αυτό δεν αποτρέπει τους επιτελάρχες της ΕΛ.ΑΣ να τους ζητούν να περιπολούν κινούμενοι περιμετρικά των κτιρίων «στόχων»!

policenews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ξηλώνουν» μάχιμους αστυνομικούς για περιπολίες – Μαζική ασθένεια των vip αστυνομικών"

Βερολίνο: Καμία προ-δέσμευση για το χρέος, προέχει η αξιολόγηση

Σκληρή στάση στο θέμα του χρέους εξακολουθεί να τηρεί το Βερολίνο, διαμηνύοντας πως προέχει η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, πριν ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. Η απόσταση ανάμεσα στη γερμανική πλευρά και το ΔΝΤ εξακολουθεί να είναι μεγάλη και τα περιθώρια για συμμετοχή του Ταμείου σε επίπεδο χρηματοδότησης στενεύουν επικίνδυνα.

«Δεν υπάρχουν προ-δεσμεύσεις ή αποφάσεις» για το ελληνικό χρέος ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ,Ντένις Κόλμπεργκ, προσθέτοντας ότι το θέμα τώρα είναι η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος, αλλά και το πώς θα προχωρήσουμε μετά το τέλος του.

«Το θέμα τώρα είναι να γίνει η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος. Σε αυτό υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα να ολοκληρωθούν. Ταυτόχρονα το θέμα είναι πώς θα προχωρήσουμε μετά το τέλος του προγράμματος, εάν πιθανόν είναι απαραίτητα μέτρα για το χρέος» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν «προ-δεσμεύσεις ή αποφάσεις», αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική διαβούλευση. «Η Γερμανία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εταίρους της, με το Eurogroup και τους άλλους διεθνείς θεσμούς και οι αποφάσεις θα ληφθούν εγκαίρως πριν από το τέλος του προγράμματος», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι το Ταμείο συμμετέχει ήδη στον έλεγχο του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής του ΕΜΣ και ότι στις 20 Ιουλίου 2017 αποφάσισε ένα δικό του πρόγραμμα.

«Η εκταμίευση αυτού του προγράμματος προϋποθέτει ότι η Ελλάδα πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ότι εξυπηρετείται η βιωσιμότητα του χρέους, όπως την βλέπει το ΔΝΤ. Σε αυτές τις συνομιλίες βρισκόμαστε τώρα. Δεν μπορώ όμως να σας ανακοινώσω εδώ ακόμα κάποια αποτελέσματα» κατέληξε .

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Βερολίνο: Καμία προ-δέσμευση για το χρέος, προέχει η αξιολόγηση"

Πολυετείς καθείρξεις σε Λιακουνάκο και άλλους 16 για την υπόθεση προμήθειας του «Sonak»

Πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε 17 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, και πρώην στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Σε όλους, όμως, δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής και κανείς δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ειδικότερα, το δικαστήριο μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία επέβαλε τις εξής ποινές:

Κάθειρξη 16 ετών, στους Θωμά Λιακουνάκο και Ηλία Αρκουμανέα, πρώην ιδιοκτήτη και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak.

Κάθειρξη 16 ετών, στους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργο Κολλίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο.

Κάθειρξη 10 ετών, σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ήτοι στους: Κάντα (πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών), και άλλους.

Το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο υλική ζημία της τάξης των 48.408.000 ευρώ, καθώς και χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο, ποσού 100.000 ευρώ στον καθένα και 50.000 ευρώ για τους υπόλοιπους .

Επέβαλε, επίσης, σε όλους ανεξαιρέτως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, η οποία ήταν απαλλακτική για όλους.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυετείς καθείρξεις σε Λιακουνάκο και άλλους 16 για την υπόθεση προμήθειας του «Sonak»"

Αυτοί οι καναλάρχες περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τις άδειες

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συνεδρίαζαν, από τις 10.00 π.μ, για να αποφασίσουν ποιοι από τους έξι ενδιαφερόμενους για τηλεοπτική άδεια θα περάσουν στην επόμενη φάση.

Πριν λίγα λεπτά, δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα, με τους Θοδωρή Κυριακού (ANT1), Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA), Γιάννη Αλαφούζο (ΣΚΑΙ), Ιβάν Σαββίδη (Epsilon TV), Γιάννη Βαρδινογιάννη (STAR) να περνούν στο παρακάτω στάδιο του διαγωνισμού.

Η εταιρία «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ», πίσω από την οποία φαίνεται ότι βρίσκεται ο Φίλιππος Βρυώνης, έμεινε εκτός, καθώς το ΕΣΡ εντόπισε σοβαρά προβλήματα στον φάκελο που κατατέθηκε και τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν την κυπριακή SE.KA. INTERNATIONAL SERVICES LTD (μετόχου της Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ). Να σημειωθεί ότι ο Μένιος Φουρθιώτης, με ένσταση που είχε καταθέσει, ζητούσε τον έλεγχο της συγκεκριμένης κυπριακής εταιρίας.

H ανακοίνωση του ΕΣΡ

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά την σημερινή (2/5/2018) συνεδρίασή του ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Ομοφώνως εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία κατετέθησαν) των:

1. Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)

2. Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (StarChannel)

3. ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)

4. Antenna TV Α.Ε. (Ant1)

5. Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)

Ομοφώνως, επίσης, εκρίθη ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.»

Το στάδιο των ενστάσεων

Μέσα στα επόμενα 24ώρα, θα ξεκινήσει το στάδιο των ενστάσεων, από την μεριά των συμμετεχόντων, όπου -σε περίπτωση που υπάρξουν- θα πρέπει να γίνει έλεγχος επί των καταγγελιών. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, εξέλιξη που φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, θα προχωρήσει η διαδικασία άμεσα και οι πέντε καναλάρχες θα ανακηρυχθούν οριστικοί υπερθεματιστές. Υποχρέωσή τους, τότε, θα είναι να πληρώσουν την πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ, για την άδεια αξίας 35 εκατ. ευρώ, διάρκειας δέκα ετών.

Η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ

Την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Μαΐου, αναμένεται να συνεδριάσει και το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να αποφασίσει επί των προσφυγών που κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Alpha, Ant1, Star, Σκάι και Mega ζητούν την ακύρωση του διαγωνισμού για τις άδειες, υποστηρίζοντας ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής -που αφορούν στις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας, ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας- έρχονται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Αν γίνει δεκτό το αίτημα των παραπάνω, τα κανάλια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν με το καθεστώς που υπήρχε. Από την απόφαση του ΣτΕ, επίσης, θα κριθεί και το μέλλον του Mega. Το πάλαι πότε μεγάλο κανάλι συνεχίζει να εκπέμπει μετά την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας να «παγώσει» την απόφαση του ΕΣΡ, που ήθελε το Mega να «ρίχνει μαύρο».

reader
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοί οι καναλάρχες περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τις άδειες"

Frontex: Αύξηση προσφυγικών ροών από Τουρκία προς Ελλάδα

Ο επικεφαλής της Frontex Φαμπρίς Λετζερί κάνει λόγο για σημαντική αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ρευμάτων από την Τουρκία. Σε δηλώσεις του προς τη Bild ο Γάλλος επικεφαλής της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής επισημαίνει ότι τις τελευταίες τέσσερις με πέντε εβδομάδες έχει αυξηθεί κατά 17% ο αριθμός των νεοαφιχθέντων από την Τουρκία προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η σημαντική αύξηση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών από το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία που καταφθάνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην Τουρκία.

Ενίσχυση της Frontex

Ο Φαμπρίς Λετζερί προτείνει την περαιτέρω ενίσχυση της υπηρεσίας του αλλά και πιο δραστικές απελάσεις. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκτελείται σήμερα μόλις το 40% των αποφάσεων επαναπροώθησης και αυτό είναι λίγο, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Πλέον έχουμε τα εξωτερικά σύνορα υπό έλεγχο», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Frontex. O ίδιος εκτιμά ωστόσο ότι οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχιστούν. Πολλοί άνθρωποι στην Εγγύς και Μέση Ανατολή αναζητούν προστασία ενώ στην Αφρική πολλοί οικονομικοί μετανάστες αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Frontex: Αύξηση προσφυγικών ροών από Τουρκία προς Ελλάδα"

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Ενεργοποιείται και για το 2018 η δυνατότητα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία να αίρουν την ακινησία του οχήματος τους καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τη διάρκειά της χρήσης του.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογούμενων. Σύμφωνα με την τροπολογία για άρση ακινησίας του οχήματος διάρκειας ενός μήνα προβλέπεται η καταβολή των 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για άρση ακινησίας διάρκειας τριών μηνών προβλέπεται η καταβολή των 4/12 των ετήσιων τελών, ενώ για άρση ακινησίας για τους υπόλοιπους μέχρι τη λήξη του έτους μήνες η καταβολή των δωδεκάτων που απομένουν συν 2/12.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία σκοπός της συγκεκριμένης διάταξης είναι να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν τεθεί από αυτούς σε ακινησία και αδυνατούν να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας να προβούν σε άρση της για χρονικό διάστημα που επιθυμούν καταβάλλοντας τα αναλογούντα τέλη.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες οχημάτων που τελούν σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας για λόγους ανωτέρας βίας εφόσον αίρεται ο λόγος της ακινησίας αυτής εντός του 2018 να καταβάλλονται από τον κάτοχο τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες του έτους και όχι το σύνολο των τελών κυκλοφορίας.

ΑΠΕ/dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε"

Πεδίον του Άρεως: Μαζεύουν τα σκουπίδια με προστασία ένοπλων αστυνομικών!

Ίσως να συμβαίνει σε περιοχές της Κολομβίας ή του Αφγανιστάν, στην Ευρώπη πάντως δεν πρέπει να υπάρχει άλλος δημόσιος χώρος – και μάλιστα στο κέντρο πρωτεύουσας – που για να γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών θα πρέπει να οργανωθεί κάθε φορά μία συντονισμένη επιχείρηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων με μία επίλεκτη ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας. 



Ακόμα και βάρκες θα βρεις πεταμένες στο χώρο


Η περιοχή είναι το Πεδίον του Άρεως και συγκεκριμένα το νότιο τμήμα του που καταλήγει στην οδό Μαυρομματαίων. Εκεί λειτουργεί η μεγαλύτερη πιάτσα εμπορίας ναρκωτικών της πρωτεύουσας από ένα ιεραρχημένο κύκλωμα Αφγανών και Πακιστανών εμπόρων που προσελκύει εκατοντάδες τοξικοεξαρτημένους και ευκαιριακούς χρήστες, ανάμεσά τους και πολλούς άστεγους που διαβιούν στο χώρο υπό συνθήκες ακραίας εξαθλίωσης, ανάμεσα σε απορρίμματα, αίματα από πληγές και συγκρούσεις και περιττώματα, τα οποία ενίοτε χρησιμοποιούνται για να καλύψουν «καβάντζες» (κρύπτες) ναρκωτικών κάτω από το χώμα του πάρκου. 



Το κλιμάκιο του υγειονομικού της Περιφέρειας Αττικής μετά από πρόσφατη αυτοψία, χαρακτήρισε το χώρο «υγειονομική βόμβα» για τους περιοίκους και τους διερχόμενους από το Πάρκο και κάλεσε την αστυνομία να συνδράμει τις υπηρεσίες καθαριότητας που αδυνατούν να προσεγγίσουν τον χώρο λόγω των ναρκεμπόρων που φέρουν απαξάπαντες οπλισμό (από στιλέτα μέχρι και… χατζάρες). 



Έτσι μία φορά την εβδομάδα οργανώνεται επιχείρηση καθαρισμού του χώρου με την κάλυψη ένοπλων αστυνομικών. Η διαδικασία έχει ως εξής: 

Πρώτα εμφανίζονται οι κλούβες της αστυνομίας και οι δικυκλιστές. Οι έμποροι το σκάνε στις διαδρομές του Πάρκου (ειδοποιημένοι από ένα καλά οργανωμένο σύστημα τσιλιαδόρων) και μένουν στο χώρο οι πιο εξαθλιωμένοι τοξικοεξαρτημένοι – κάποιοι εκ των οποίων δεν μπορούν όχι να τρέξουν, αλλά ούτε να περπατήσουν λόγω της άθλιας κατάστασης της υγείας τους. 



Αυτοί συγκεντρώνονται σιγά σιγά στις κλούβες και πηγαίνουν για «εξακρίβωση στοιχείων» στο τμήμα Κυψέλης, μία διαδικασία που ο καθένας τους θα πρέπει να έχει υποστεί εκατοντάδες φορές...
  
Το διάστημα που η πιάτσα εμπορίας ναρκωτικών μένει χωρίς ανθρώπους, έρχονται βιαστικά οι εργάτες καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και με κινήσεις «καμικάζι» - καθώς οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ δεν μπορούν να μείνουν για πολύ στον χώρο - προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι μαζεύεται: πάσης φύσεως απορρίμματα, χρησιμοποιημένες σύριγγες και σπασμένες γυάλινες πίπες (για το ναρκωτικό σίσα) και μεγάλες ποσότητες κοπράνων τις οποίες οι έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν για να απομακρύνουν τους «περίεργους» από τα μέρη που φυλάνε τα ναρκωτικά. 



Η καθαριότητα του Πεδίου του Άρεως είναι ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, η οποία όμως μέχρι πρόσφατα δεν διέθετε εργολαβία για να την αναλάβει. Έτσι, άτυπα, όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, είχε προσφερθεί ο Δήμος για να ανακουφίσει την κατάσταση και τη ζωή των περιοίκων. 

Οι επιχειρήσεις του Δήμου δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς οι εργάτες καθαριότητας έχουν να περισυλλέξουν μολυσματικά απορρίμματα αλλά και απίθανα αντικείμενα που τα άτομα τις πιάτσας συλλέγουν στον χώρο. 

Το έργο τους μοιάζει «σισύφειο» καθώς με την απομάκρυνση των αστυνομικών και των συνεργείων του δήμου, εμφανίζονται ξανά οι έμποροι και οι ντίλερς, οι οποίοι με ταμπλέτες που παίζουν δυνατά μουσική, ειδοποιούν την πελατεία ότι «το μαγαζί άνοιξε πάλι και σας περιμένει να πάρετε όσο θάνατο αντέχετε…» 

Κι έτσι μέσα σε λίγη ώρα η πιάτσα αποκτά και πάλι τη θλιβερή της καθημερινότητα… 

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ «Δημήτρη Φιλιππίδη της Κίνησης  για την Αναβάθμιση & την Αναζωογόνηση της 6ης Δ.Κ. Αθήνας» 
skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Πεδίον του Άρεως: Μαζεύουν τα σκουπίδια με προστασία ένοπλων αστυνομικών!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news