facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν την ελληνική σημαία από την εκκλησία της Κρανιάς στη Φοινίκη

«Ακτιβιστές του «Κινήματος της Ενωμένης Αλβανίας»- LSHB, συνέχισαν την αποστολή τους για την ‘απολύμανση’ της περιοχής στη νότιο Αλβανία»,  γράφει η αλβανική ιστοσελίδα των εθνικιστών-φασιστών Αλβανών.

Συνεχίζει, λέγοντας «η ελληνική σημαία/κουρέλι, που ήταν τοποθετημένη στην κορυφή της εκκλησίας της Κρανιάς στη Φοινίκη, χωρίς κανείς να ενοχλείται στην αλβανική επικράτεια, κατέβηκε χθες».



«Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του Κινήματος, Καστρίτ Μπερισάι έφθασε στις Κρανιές μαζί με ορισμένους ακτιβιστές του Κινήματος και κατέβασαν το ελληνικό πανί.


Όπως μπορείτε να δείτε η σημαία κατέβηκε από την εκκλησία της Κρανιάς, έγινε κομμάτια και πετάχτηκε στα σκουπίδια. Η αντι-αλβανική πολιτική τάξη ευνόησε πολλές ελληνικές δομές στο νότο της Αλβανίας, αλλά ο πραγματικός Αλβανός ακόμη δεν είναι νεκρός.



Στις 28 Νοεμβρίου η αλβανική εθνική σημαία θα ανεγερθεί στην Πρέβεζα, που την κατέλαβαν οι Έλληνες κατακτητές. Περιμένετε και θα δείτε».

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν την ελληνική σημαία από την εκκλησία της Κρανιάς στη Φοινίκη"

Λεβέντης: Να κόψουμε συντάξεις για τους εξοπλισμούς - Θα τα τίναζα όλα στον αέρα για την Ελλάδα!

«Να κόψουμε συντάξεις για να κάνουμε εξοπλισμούς. Να κοπούν δύο κατοστάρικα όλες οι συντάξεις που είναι πάνω από τα 1.000 ευρώ. Και να δώσουν και οι βουλευτές τρεις μισθούς»: αυτή την πρόταση έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σήμερα στο ΘΕΜΑ 104,6 και τον δημοσιογράφο Αντώνη Λιάρο για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

«Οι δανειστές να πάνε να πνιγούν» ήταν μάλιστα η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Λεβέντη, όταν ρωτήθηκε για τις ενστάσεις που διατυπώνουν οι εταίροι της Ελλάδας για τις δαπάνες στα εξοπλιστικά. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι δεν μπορούν οι δανειστές να ζητάνε από την Ελλάδα να μην κάνει τίποτα, όταν ένας γείτονας, όπως η Τουρκία, την απειλεί.

«Θα τα τίναζα όλα στον αέρα για την Ελλάδα. Αυτός είναι ο Λεβέντης» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το Σκοπιανό, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε υποχωρήσεις: από τη μία, η ΠΓΔΜ θα υποχωρήσει στο αίτημα της Αθήνας για ένα όνομα «erga omnes» («για όλες τις χρήσεις»), ενώ, στον αντίποδα, η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχτεί το γεγονός ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων, που να απαλείφουν τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις.

Εκτίμησε μάλιστα ότι η συμφωνία Ελλάδας και ΠΓΔΜ θα περάσει από την ελληνική Βουλή, καθώς, αν και δεν θα την ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, θα λάβει ψήφους από το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά, αλλά από τη μισή Νέα Δημοκρατία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Άφησε μάλιστα αιχμές ότι υπάρχει ήδη συμφωνία, για την οποία έχει «φροντίσει» η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας, δε, την ανεξαρτητοποίηση του μέχρι πρότινος βουλευτή Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργου Κατσιαντώνη, ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι έκανε λάθος που δεν είχε διαγράψει τον βουλευτή, όταν εκείνος είχε διαφοροποιηθεί από την γραμμή του κόμματος κατά της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ.

Προχώρησε σε δραπέτευση, είπε χαρακτηριστικά για τον μέχρι πρότινος βουλευτή του, συνδέοντας την εξέλιξη αυτή με την εκδήλωση για το Σκοπιανό που προγραμματίζει η Ένωση Κεντρώων στις 7 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Εκτίμησε μάλιστα ότι, παρά τις αποχωρήσεις από το κόμμα του, εκείνο τελικά θα μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, ξεπερνώντας ακόμα και το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο εμφανίζεται να λαμβάνει την τρίτη θέση σε πολλές δημοσκοπήσεις.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεβέντης: Να κόψουμε συντάξεις για τους εξοπλισμούς - Θα τα τίναζα όλα στον αέρα για την Ελλάδα!"

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και στον τομέα οριοθέτησης της ΑΟΖ

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, ότι "οφείλει να σέβεται, και στον τομέα οριοθέτησης της ΑΟΖ, το διεθνές δίκαιο" έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Al-Ahram».

Απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), η οποία έχει, όχι μόνον οικονομική αλλά και γεωστρατηγική σημασία, για τις τρεις χώρες, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι "ο τρόπος οριοθέτησης της ΑΟΖ στην περιοχή της Μεσογείου θ’ αποτελέσει και ένα γενικότερο προηγούμενο, ως προς τον τρόπο εφαρμογής των κανόνων του διεθνούς δικαίου αναφορικά με αυτή την οριοθέτηση".

"Την οριοθέτηση της ΑΟΖ διέπουν κυρίως οι διατάξεις της Συνθήκης του Montego Bay του 1982, μέσω των οποίων κωδικοποιήθηκε το Δίκαιο της Θάλασσας. Τις διατάξεις αυτές πρέπει να τις εφαρμόσουμε πιστά για την οριοθέτηση της ΑΟΖ καθεμιάς Χώρας στην περιοχή μας. Και εμείς, δηλαδή Ελλάδα και Κύπρος σε συνεργασία με την Αίγυπτο, το πράττουμε. Δυστυχώς, η Τουρκία κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, και μάλιστα πολλές φορές με άκρως αυθαίρετο ως προκλητικό τρόπο" είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: "Οφείλουμε όλοι -δηλαδή όχι μόνον οι τρεις χώρες μας αλλά, γενικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ -να καταστήσουμε σαφές στην Τουρκία ότι οφείλει να σέβεται, και στον τομέα οριοθέτησης της ΑΟΖ, το διεθνές δίκαιο, συγκεκριμένα δε το Δίκαιο της Θάλασσας".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται η Τουρκία ότι δεν δεσμεύεται από το Δίκαιο της Θάλασσας, διότι, δήθεν, δεν έχει προσχωρήσει στην Συνθήκη του Montego Bay, καθώς "το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει νομολογήσει, σε πολλές περιπτώσεις, ότι το Δίκαιο της Θάλασσας κατά την Συνθήκη του Montego Bay, επειδή έχει γίνει αποδεκτό, μέσω προσχωρήσεως, από μέγιστο αριθμό κρατών, παράγει πλέον γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Ήτοι κανόνες που δεσμεύουν τους πάντες, ακόμη και κράτη, τα οποία δεν έχουν προσχωρήσει στην Συνθήκη αυτή". Άρα "οφείλουμε όλοι ν’ αναρωτηθούμε τι προηγούμενο θα εδημιουργείτο διεθνώς, αν ανεχόμαστε τέτοιες αυθαίρετες ερμηνείες από την Τουρκία ως προς τις διατάξεις περί οριοθέτησης της ΑΟΖ. Πως θα μπορούσαμε ν’ αντιταχθούμε, και μάλιστα με κυρώσεις, σε τέτοιες συμπεριφορές άλλων κρατών, αν θ’ ανεχόμασταν, χωρίς κυρώσεις, τις αυθαιρεσίες της Τουρκίας εις βάρος του διεθνούς δικαίου που αφορά την οριοθέτηση της ΑΟΖ;"

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Αιγύπτου, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι η επίσκεψη "επιβεβαιώνει, με τον πιο εμβληματικό τρόπο, το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Επίπεδο, που προκύπτει από τις πολλές πτυχές της συνεργασίας μας, οι οποίες διαρκώς διευρύνονται", σημειώνοντας ότι επί προεδρίας Αλ Σίσι, "οι πατροπαράδοτες καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ενισχύθηκαν σημαντικά".

Μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες της Αιγύπτου κατά της τρομοκρατίας του ISIS, λέγοντας ότι "ιδίως η Δύση και, πρωτίστως, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στην Αίγυπτο, επί των ημερών του Προέδρου Αλ Σίσι, το ότι αποτελεί αναντικατάστατο ανάχωμα εναντίον της τρομοκρατίας. Και μάλιστα της πιο στυγνής τρομοκρατίας, εκείνης του ISIS, η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για "ραγδαία" πρόοδο στις σχέσεις Αιγύπτου και ΕΕ "προς την κατεύθυνση της οποίας η Ελλάδα, όπως καθένας γνωρίζει, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο", όπως είπε, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται "και στο ότι η ΕΕ αντιλαμβάνεται πλέον πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Αιγύπτου στη ευρύτερη περιοχή".

"Η ειρήνη και η σταθερότητα στην Μέση Ανατολή αφορά, πέραν των γειτονικών χωρών, κατ’ εξοχήν την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως απέδειξαν και τα στυγερά εγκλήματα της τρομοκρατίας του ISIS. Κι όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν, δυστυχώς, όσο έπρεπε παρούσα όταν υπήρχε αδήριτη ανάγκη να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να μην επεκταθούν οι πολεμικές επιχειρήσεις και για ν’ ανακοπεί, εν τη γενέσει της, η τρομοκρατία του ISIS" δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, αναφέροντας ότι τα θεσμικά "εργαλεία" για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού πυλώνα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας υπάρχουν και είναι επαρκή, αλλά και πως οφείλουμε να εργασθούμε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση. "Είναι ήδη αρκετά αργά. Και δεν πρέπει να φθάσουμε σε σημείο όπου δεν θα υπάρχει επιστροφή. Σε καμία περίπτωση" κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση για το πρόγραμμα «Nόστος – Η επιστροφή» που έχει έδρα την Αλεξάνδρεια, σημείωσε ότι "με τις δράσεις του εφαρμόζει τις αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν στην Αίγυπτο, στις 2 Οκτωβρίου 2017, κατά την πρώτη Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, όπου επισφραγίσθηκε η αρχή μίας νέας, κοινής, πορείας των τριών Κρατών. Τότε, ως βασικός άξονας της συνεργασίας, επελέγη να είναι η διασπορά των τριών λαών, οπότε τα θέματα της ομογένειας καθενός από τους τρεις λαούς αποφασίσθηκε να ενταχθούν στο πλαίσιο της ατζέντας των συνομιλιών, όπου και άρχισαν να συζητούνται διεξοδικώς. Επιδιώχθηκε, έτσι, να δοθεί μια σημαντική ώθηση για συνεργασία μεταξύ των διασπορών, η οποία να οδηγήσει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αντίστοιχων παροικιών".

ΑΠΕ - ΜΠΕ/enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και στον τομέα οριοθέτησης της ΑΟΖ"

Σκόπια: «Δημοκρατία της Μακεδονίας» erga omnes!

«Ένα ισχυρό μήνυμα οι πολίτες των Σκοπίων έστειλαν χθες σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στη διεθνή κοινότητα. Οι ίδιοι οι πολίτες είπαν ποιοι είμαστε: «Μακεδονία και μόνο Μακεδονία». Δεν ξέχασαν τους προγόνους μας. Καταδίκασαν ομόφωνα την ακύρωση της ιδανικών μας, τις αξίες και του όραμα του (Βούλγαρου) Γκότσε Ντέλτσεφ, του Ντάμε, του Αποστόλσκι, του Σάρλο, του Τσέντο.

Όχι στην ακύρωση των αποφάσεων του ASNOM [σημ. Απελευθερωτικό συμβούλιο της απελευθέρωσης του λαού της ‘Μακεδονίας’], όχι στην ακύρωση του δημοψηφίσματος του 1991.

Περισσότερο από προφανές είναι η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση του Συντάγματος της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας» και των Δηλώσεων Κυριαρχίας, της Ανεξαρτησίας και η διεθνή αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Το ζήτημα είναι ποιοι είμαστε;

Όλα σε μια απάντηση: Είμαι ο «Μακεδόνας», είμαι η «Μακεδονία», Είμαστε οι ‘Μακεδόνες», είμαστε «Μακεδονία».

Για αυτό: «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για κάθε χρήση, erga omnes!
Αν όχι τώρα, τότε πότε; Ποιοι είμαστε αν δεν είμαστε «Μακεδόνες»;

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: «Δημοκρατία της Μακεδονίας» erga omnes!"

Η απάτη με το λάδι στις ταβέρνες και τα εστιατόρια

Ανοίγει ο καιρός και ο κόσμος πλέον βγαίνει περισσότερο στις ταβέρνες και τα εστιατόρια. Όπως όμως θα ανακαλύψουν, κάτι λείπει από το τραπέζι τους: Το γνωστό λαδόξυδο δεν υπάρχει πια, τουλάχιστον στη μορφή, αλλά και στην τιμή που είχαν συνηθίσει, ενώ δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις επιτήδειοι μαγαζάτορες παραβαίνοντας τον Νόμο, βρίσκουν την ευκαιρία να βγάλουν επιπλέον κέρδος χρεώνοντας φυσικά τους πελάτες τους.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Από την 1η Ιανουαρίου 2018 με το νέο νόμο (ΦΕΚ Β' 2983/30-8-2017) απαγορεύεται η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών με ελαιόλαδο στον κλάδο της εστίασης και αντιθέτως είναι υποχρεωτική η χρήση συσκευασιών μιας χρήσης με επώνυμο προϊόν.

Οι φιάλες πρέπει να φέρουν στην ετικέτα όλες τις απαιτούμενες σημάνσεις που έχουν οι συσκευασίες επώνυμου ελαιολάδου. Έτσι πάνω στα τραπέζια των εστιατορίων υπάρχει λάδι μόνο σε σφραγισμένες, μη επαναγεμιζόμενες συσκευασίες, ή σε συσκευασίες μιας χρήσης. Ως εδώ καλά.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία όμως, ο κάθε εστιάτορας είναι υποχρεωμένος όταν σερβίρει ένα πιάτο όπως σαλάτα ή χόρτα, να περιλαμβάνει σε αυτό λάδι, ξύδι ή λεμόνι σε κανονικές ποσότητες, και φυσικά να μην χρεώνει εξτρά το πιάτο της σαλάτας, π.χ., για τη χρήση του λαδιού.

Αυτό που παρατηρείται παρόλα αυτά σε πολλές περιπτώσεις είναι ότι εστιάτορες προσφέρουν αυτά τα πιάτα χωρίς... σταγόνα λαδιού ή ξυδιού, ώστε τελικά ο καταναλωτής να υποχρεώνεται να το παραγγείλει ξεχωριστά, και φυσικά να χρεωθεί για κάτι, το οποίο δικαιούται και περιλαμβάνεται ήδη στη συνολική τιμή του πιάτου του!

Εδώ ακριβώς συνίσταται η κομπίνα... Αν παρατηρήσετε τέτοια φαινόμενα, μην διστάσετε να απαιτήσετε η σαλάτα σας να έχει το προβλεπόμενο λάδι, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση!

Σημειώνεται ότι πριν από την ισχύ του νόμου, η προσθήκη λαδιού ή ξυδιού καλυπτόταν από το κουβέρ.

Γιατί ψηφίστηκε ο νόμος

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, (ΓΓΕΠΚ), η αναθεώρηση των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να γίνει επικαιροποίηση αυτών σύμφωνα με την ισχύουσα ενωσιακή και εθνική νομοθεσία και ενσωμάτωση των αλλαγών που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια.

Το μέτρο αναμένεται να ενισχύσει τους παραγωγούς και τις εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου, ενώ ωφελημένος αναμένεται να είναι και ο κλάδος εστίασης, αναφέρεται χαρακτηριστικά...

Σύμφωνα με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, το μέγεθος της νέας αγοράς που ανοίγεται με τις ρυθμίσεις για τα σφραγιστά μπουκάλια αφορά σε 10.000 τόνους ελαιόλαδου -ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4-5% της εγχώριας παραγωγής- προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στον χώρο της μαζικής εστίασης.

Σημειώνεται η χρέωση ή μη στον καταναλωτή έχει να κάνει με τη βούληση του ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Πάντως, όπου υπάρχει χρέωση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμορφώνεται γύρω στο 1 ευρώ η φιάλη των 100 ml.

Πέρα από αυτά, όμως, οι συσκευασίες ελαιόλαδου στη μαζική εστίαση θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός κοινού «brandname» για την ελληνική κουζίνα και γαστρονομία, που θα χτίσει μία ενιαία και αξιόπιστη εικόνα στο εξωτερικό, ενώ θα αποτελέσουν και κίνητρο για τους παραγωγούς να διαθέτουν πιστοποιημένα και επώνυμα προϊόντα.

Και επιτέλους: λίγο σεβασμό στον πελάτη

Η ποιότητα και το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών θα έπρεπε είναι από τις σπουδαιότερες έγνοιες των επαγγελματιών στον πολύπαθο χώρο της εστίασης.

Όποιος επιχειρηματίας θέλει να κάνει τη διαφορά, πρέπει επιτέλους να υιοθετήσει και την κατάλληλη νοοτροπία, σε όλα τα στάδια της παραγωγής και κατανάλωσης. Από την επιλογή προμηθευτή, μέχρι την καθαριότητα των εγκαταστάσεων, τον προσεγμένο τρόπο παρασκευής, την σωστή παρουσίαση και την εξυπηρέτηση του πελάτη, ο οποίος, ας το καταλάβουμε, είναι και το επίκεντρο όλης της διαδικασίας.

Και το κριτήριο, ειδικά στον χώρο της εστίασης, πρέπει πρωτίστως να είναι η ποιότητα και δευτερευόντως η μεγιστοποίηση του κέρδους εις βάρος των παρεχομένων προϊόντων και υπηρεσιών. Όλα αυτά όμως δεν γίνονται χωρίς αγάπη για το επάγγελμα.

Στην προκειμένη περίπτωση η χρήση τυποποιημένου επιτραπέζιου ελαιόλαδου δεν μπορεί να γίνεται αφορμή για οικονομική επιβάρυνση του πελάτη, ο οποίος συχνά βρίσκει εμπρός του ένα πιάτο χωρίς ελαιόλαδο ώστε να αναγκαστεί να παραγγείλλει . Και επειδή η χρέωση ή μη του επιπλέον ελαιολάδου είναι στην ευχέρεια του εστιάτορα, οι έξυπνοι επιχειρηματίες θα βρουν τον δρόμο.

Και επιτέλους είναι ώρα ο καταναλωτής να αρχίσει να επιλέγει. Και θα επιλέξει το καλύτερο προϊόν, την καλύτερη εξυπηρέτηση και τον δέοντα σεβασμό.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάτη με το λάδι στις ταβέρνες και τα εστιατόρια"

Συνελήφθησαν γιατί κατείχαν τα προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατ. Ελλήνων

Συνελήφθησαν μια 46χρονη και ένας 64χρονος, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενοι ότι κατείχαν παράνομα, επεξεργάζονταν και διέθεταν σε τρίτους, ψηφιακά αρχεία και λίστες με προσωπικά δεδομένα πολιτών.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας για την επεξεργασία και προστασία των προσωπικών δεδομένων και για απείθεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα δύο άτομα κατείχαν ψηφιακά αρχεία και λίστες με προσωπικά δεδομένα (ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικούς αριθμούς), για την ύπαρξη των οποίων ενημέρωναν, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κυρίως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, που τυχόν ενδιαφέρονταν για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ψηφιακά αρχεία, με πάνω από 1,5 εκατομμύρια εγγραφές με προσωπικά δεδομένα πολιτών, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εσωτερικός σκληρός δίσκος, 4 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και 3 συσκευές αποθήκευσης USB.

Η 46χρονη και ο 64χρονος οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα ψηφιακά μέσα και πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν γιατί κατείχαν τα προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατ. Ελλήνων"

Die Zeit: Αρκετά πια με τους ελέγχους της Ελλάδας

Οι πιστωτές θα πρέπει να δείξουν «αλληλεγγύη» για να εξασφαλίσουν την ανάκαμψη της Ελλάδας και η Γερμανία θα πρέπει να αποδεχτεί αυτή την έκκληση αν θέλει να εμποδίσει την περαιτέρω διάβρωση της ευρωπαϊκής ιδέας, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα πώς φαντάζεται την εποχή μετά το καλοκαίρι. Οι περαιτέρω έλεγχοι του προϋπολογισμού από το εξωτερικό δεν είναι επιθυμητοί, εντούτοις η κυβέρνησή του θέλει να τηρήσει τους συμφωνημένους στόχους. Ωστόσο, για να επιτευχθούν αυτοί οι δημοσιονομικοί στόχοι, η χώρα του χρειάζεται μια νέα συμφωνία για το χρέος», τονίζει η γερμανική εφημερίδα. «Πρέπει να βρούμε έναν μηχανισμό, o oποίος να ελαφρύνει το βάρος του χρέους», όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Η Die Zeit τονίζει επίσης ότι «τις ερχόμενες εβδομάδες, μέχρι το τέλος του Ιουνίου, θα αποφασιστεί εάν η εποχή της ελληνικής κρίσης θα οδηγηθεί σε ένα τέλος ή θα συνεχιστεί επ΄αόριστον. Από την άλλη πλευρά, τα τελευταία οκτώ χρόνια, ο καθένας και η καθεμία σε αυτή τη χώρα αντελήφθη ποιές είναι οι συνέπειες όταν δεν διατηρεί υπό έλεγχο τα δημόσια οικονομικά. Όλη η χώρα έχει μάθει από αυτήν την κρίση. Τώρα είναι η ώρα αντί μόνο εξαναγκασμού να επιδειχθεί εμπιστοσύνη στους Έλληνες και να τους μεταβιβαστεί η ευθύνη, ώστε η χώρα να μπορέσει να ανακτήσει την πλήρη κυριαρχία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αρκετά πια με τους ελέγχους της Ελλάδας

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι μετά από μετά από οκτώ χρόνια και τρία πακέτα βοήθειας, το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα λήξει σύντομα. Μόνο η Γερμανία δεν θέλει να εγκαταλείψει τους ελέγχους.

«Έτσι όμως η χώρα δεν θα γίνεται ποτέ κυρίαρχη... Αρκετά πια. Στις 20 Αυγούστου αυτής της χρονιάς, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να τερματίσει την πιο άτυχη εποχή της - ας ελπίσουμε - ακόμα νεαρής ιστορίας της. Την ημέρα αυτή λήγει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. Επί οκτώ χρόνια, η χώρα τελεί υπό τη δημοσιονομική διαχείριση της νομισματικής ένωσης. Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης μόλις συζήτησαν για πώς θα επιτευχθεί η έξοδος από το πρόγραμμα στη Σόφια. Αλλά μερικοί από αυτούς δεν την εμπιστεύονται», τονίζει.

«Το θέμα εξακολουθεί να παραμένει η ανακούφιση της Ελλάδας στην αποπληρωμή του χρέους. Αυτό το έχουν υποσχεθεί στη χώρα εδώ και χρόνια, αλλά η υπόσχεση τηρείται μόνο σε μικρότερη κλίμακα» γράφει η Die Zeit και προσθέτει: «Όμως η Ελλάδα έχει πάψει εδώ και καιρό να δημιουργεί νέα χρέη και το κράτος έχει μεγαλύτερα έσοδα από ό,τι δαπανά. Το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε τελευταία σε περισσότερο από τέσσερα τοις εκατό. H οικονομία αναπτύσσεται έστω και αργά και η ανεργία μειώνεται επίσης».

ΑΜΠΕ, Die Zeit/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Die Zeit: Αρκετά πια με τους ελέγχους της Ελλάδας"

UNICEF: Γιατί διακόψαμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα

Τους λόγους της διακοπής της συνεργασίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξηγεί η UNICEF με ανακοίνωσή της καθώς έπειτα από διαδοχικούς ελέγχους αποκαλύφθηκαν «διοικητικές δυσλειτουργίες» και αναδείχθηκαν «μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις», ωστόσο, δεν διαπιστώθηκε απάτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Η UNICEF προέβει σε διακοπή της συμφωνίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα, μετά από διεξαγωγή δύο διαδοχικών ελέγχων από ανεξάρτητους φορείς - ο πρώτος κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής και ο δεύτερος με αίτημα της UNICEF - οι οποίοι αποκάλυψαν διοικητικές δυσλειτουργίες και αναδείχθηκαν μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις. Αυτές περιλάμβαναν ανεπαρκή καταγραφή λογιστικών συναλλαγών, αμφισβητούμενες πρακτικές απασχόλησης και ελλιπή διακυβέρνηση. Ο ανεξάρτητος έλεγχος που ανέθεσε η UNICEF δεν διαπίστωσε την ύπαρξη απάτης».

Ακόμη, όπως τονίζει η UNICEF, «επένδυσε σημαντικούς πόρους και συνεργάστηκε μεθοδικά με το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Επιτροπής για το σχεδιασμό και την εφαρμογή πλάνου αναδιοργάνωσης, το οποίο θα επανέφερε την διοικητική διαχείρισή της στα διεθνή πρότυπα που απαιτούνται για το διεθνές δίκτυο Εθνικών Επιτροπών του Οργανισμού και που αναμένονται από τους εταίρους μας. Παρά τις εντατικές προσπάθειες, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, δεδομένης της αναποφασιστικότητας και του διχασμού του διοικητικού συμβουλίου, οι στόχοι μας δεν είναι εφικτό να επιτευχθούν».

Eπιπλέον, σημειώνεται ότι «διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει προς την κατεύθυνση καθορισμού μιας νέας Εθνικής Επιτροπής στην Ελλάδα ώστε η UNICEF να συνεχίσει με υπερηφάνεια το έργο της για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η UNICEF θα συνεργαστεί πλήρως με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην έρευνα που διεξάγει για την Ελληνική Εθνική Επιτροπή».

Παράλληλα, «η UNICEF δεσμεύεται να συνεχίσει την 70-ετή στήριξη και συνεργασία της με την ελληνική κοινωνία» καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το έργο της «θα συνεχιστεί ως έχει, ως μέρος του πλάνου της προσφυγικής και μεταναστευτικής ανταπόκρισης, το οποίο στηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "UNICEF: Γιατί διακόψαμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα"

Φωτίου: Τι αλλάζει για την αναδοχή και την υιοθεσία με το νέο νομοσχέδιο

Στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την αναδοχή και την υιοθεσία αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου.

Η κυρία Φωτίου τόνισε ότι στόχος είναι τα παιδιά να μην παραμένουν στα Ιδρύματα.

Πλέον, όπως είπε, προωθούνται επιστημονικές και σαφείς διαδικασίες αξιολόγησης των υποψήφιων γονιών, θετών ή αναδόχων. Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης συμπλήρωσε ότι το προσωπικό των Ιδρυμάτων είναι λιγοστό και κάνει μεγάλες υπερβάσεις. «Η δεξαμενή όλου αυτού του προσωπικού αριθμούσε, μέχρι αυτό το νομοσχέδιο, περίπου στα 80 άτομα. Με το νομοσχέδιο, όμως, αυτό το νούμερο πολλαπλασιάζεται, διότι παρέχουμε τη δυνατότητα τόσο στους κοινωνικούς λειτουργούς των δήμων, όσο και στους κοινωνικούς λειτουργούς του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, που πέρυσι η Βουλή έκανε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου» σημείωσε η ίδια.

Επίσης, η κ. Φωτίου δήλωσε ότι τίθενται αυστηρές ημερομηνίες. Όπως εξήγησε, η πρώτη κοινωνική έρευνα θα ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες, ενώ θα ακολουθούν άλλες δύο έρευνες, για να ολοκληρωθεί από τη μια η αναδοχή και από την άλλη ο φάκελος του υποψήφιου ζευγαριού, ώστε να γίνει το δικαστήριο για την πράξη της υιοθεσίας.

«Για πρώτη φορά, η πολιτεία θα γνωρίζει, με προστασία των προσωπικών δεδομένων, πόσα παιδιά βρίσκονται στα Ιδρύματα. Θα υπάρχει ηλεκτρονικός φάκελος, καθώς όλη η διαδικασία ψηφιοποιείται. Δηλαδή, η πολιτεία θα γνωρίζει, ανά πάσα στιγμή, πόσα παιδιά υπάρχουν στα Ιδρύματα, αλλά και πόσα δίδονται απευθείας από τις οικογένειες. Σήμερα, είναι υποχρεωμένη μία οικογένεια που θα δώσει το παιδί της, χωρίς να περάσει το παιδί από το Ίδρυμα, να έχει δημιουργήσει, μέσα από κάποια κοινωνική υπηρεσία, τον ηλεκτρονικό φάκελο ανηλίκου. Με αυτήν τη διαδικασία, τελειώνουν οι τραγωδίες. Το παιδί δεν θα μπορεί να δοθεί για υιοθεσία ή αναδοχή, χωρίς να έχει τον ηλεκτρονικό φάκελό του στα εθνικά μητρώα. Κανένα παιδί στο μέλλον δεν θα αναζητά επί ματαίω τις ρίζες του», διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στο σημείο αυτό, αποσαφήνισε ότι υπάρχει μία μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην αναδοχή και την υιοθεσία. Όπως υπογράμμισε, η υιοθεσία ολοκληρώνεται με μία τελεσίδικη νομική πράξη, που την καθορίζει ο Αστικός Κώδικας, το παιδί αποκόπτεται από τους φυσικούς γονείς και, συγχρόνως, ο θετός γονιός έχει πλήρη δικαιώματα στο παιδί. «Αντίθετα, στην αναδοχή, το παιδί δεν ξεκόβεται από τους φυσικούς γονείς του. Ο ανάδοχος γονιός είναι υποχρεωμένος να έχει αυτήν τη σχέση, εκτός και αν στο περιβάλλον από το οποίο προέρχεται το παιδί, υπάρχει κακοποίηση και τα τραύματα είναι μεγάλα και δεν πρέπει να διατηρείται σχέση», τόνισε η κ. Φωτίου.

Τέλος, είπε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες. «Με το νέο νόμο, η διαδικασία είτε πρόκειται για αναδοχή είτε για υιοθεσία θα διαρκεί από 8 έως 12 μήνες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, η αναδοχή θα έχει ολοκληρωθεί, ενώ στην υιοθεσία θα εκκρεμεί η δικάσιμος», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΑΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτίου: Τι αλλάζει για την αναδοχή και την υιοθεσία με το νέο νομοσχέδιο"

Stern: Δεν κοστίζει δεκάρα στους Γερμανούς η ελάφρυνση χρέους

«Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν κοστίζει στον Γερμανό φορολογούμενο ούτε μια δεκάρα. Πολλοί δεν το καταλαβαίνουν, επειδή πιστεύουν ότι γεμίσαμε βαγόνια τρένων με ευρώ και τα στείλαμε από το Βερολίνο στην Αθήνα. Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Από τον γερμανικό προϋπολογισμό δεν εισέρευσε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα», γράφει το γερμανικό περιοδικό Stern. «Αυτό οφείλεται στο περίπλοκο σύστημα διάσωσης. Η Γερμανία βοήθησε την Αθήνα με δύο τρόπους: αρχικά, το Πιστωτικό Ίδρυμα για την Ανοικοδόμηση (Kreditanstalt für Wiederaufbau / KfW) χορήγησε περίπου 15 δισ. ευρώ δάνειο, αργότερα η Γερμανία έδωσε σχεδόν 22 δισ. ευρώ στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας / EΜΣ (ESM). Επρόκειτο για εγγύηση ώστε ο ΕSM να πάρει δάνεια από τις παγκόσμιες αγορές και τα οποία χορήγησε στη συνέχεια στην Ελλάδα, υπό όρους φυσικά», σημειώνει το Stern και εξηγεί ότι «με τη μείωση του χρέους, συμβαίνουν τα εξής: τα δάνεια, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν διάρκεια κατα μέσο όρο 32,5 χρόνια, παρατείνονται κατά μερικά χρόνια, ενώ οι τόκοι καθίστανται αργότερα απαιτητοί. Δεν διαγράφονται τα χρέη της Ελλάδος, ούτε καν μερικώς. Αυτό σημαίνει ότι ο ESM και το KfW θα περιμένουν περισσότερο διάστημα για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Αυτό είναι όλο. Ο Γερμανός φορολογούμενος δεν θα νοιώσει τίποτα».

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι «το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα λήγει στα τέλη Αυγούστου και τα κράτη του ευρώ πρέπει να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε ελάφρυνση του χρέους της. Το σχέδιο πρέπει, επίσης, να το εγκρίνουν τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου, κάτι το οποίο θα είναι δύσκολο, διότι κατά την ψηφοφορία για το τελευταίο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα το 2015 κατά ψήφισαν πάνω από 60 βουλευτές. Τόσους πολλούς διαφωνούντες δεν μπορεί να αντέξει η νέα κυβέρνηση, η πλειοψηφία θα εξανεμιστεί. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ολαφ Σολτς θα τελείωναν, πριν καν ξεκινήσουν. Το AfD και το FDP γνωρίζουν αυτόν τον κίνδυνο και θα προκαλέσουν αναταραχή στο συνασπισμό. Θα κακολογούν τους "πτωχευμένους Έλληνες", θρηνώντας τα δισ. που υποτίθεται ότι έστειλαν στην Αθήνα οι Γερμανοί φορολογούμενοι και πολλοί δήθεν ειδικοί και δήθεν σοβαροί δημοσιογράφοι θα συνταχθούν με τον χορό, επειδή τίποτα δεν είναι πιο εύκολο να ευχαριστήσεις τους θαμώνες στα γερμανικά στέκια από ό,τι με την ρητορική κατά των τεμπέληδων Ελλήνων και το κακό ευρώ».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται επίσης ότι όταν οι πιστωτές ενέκριναν το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας το 2016, διαβεβαίωσαν την Ελλάδα ότι θα γίνει ελάφρυνση του χρέους αν η κυβέρνηση κάνει μεταρρυθμίσεις. Κατά το μάλλον ή ήττον, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα κατάφερε. Η ανεργία μειώθηκε, η οικονομία αναπτύσσεται, ακόμη και στις κεφαλαιαγορές αρέσουν ξανά οι Ελληνες. «Φυσικά», προσθέτει,«και συνεχίζουν να υπάρχουν αδυναμίες. Η διαφθορά και ο νεποτισμός δεν πατάχθηκαν, η αναδιοργάνωση της διοίκησης προχωρά μεν ικανοποιητικά αλλά αργά, η κατάσταση βελτιώνεται πολύ αργά. Αυτήν την πρόοδο πρέπει (όμως) να την ενισχύσουμε και να κρατήσουμε το λόγο μας».

Ένας άλλος βασικός λόγος για την ελάφρυνση του χρέους, σύμφωνα με το Stern είναι η Κίνα. Γράφει συγκεκριμένα: «Οι Κινέζοι εξαπλώνονται στην Ευρώπη. Με τα χρήματα, τις αγορές επιχειρήσεων και τα κατασκευαστικά έργα, αποκτούν επιρροή, για παράδειγμα στην Ουγγαρία και την Τσεχία, αλλά και στην Ελλάδα. Εκεί μισθώνουν το λιμάνι του Πειραιά και επενδύουν σε εταιρείες ενέργειας. Η δραστηριοποίηση αφήνει σημάδια, οι Έλληνες προσανατολίζονται προς την Ανατολή. Όταν η ΕΕ θέλησε να καταδικάσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα πέρυσι, οι Έλληνες απάντησαν όχι. Μια προγραμματισμένη (καταδικαστική) δήλωση δεν αποτελεί "εποικοδομητική κριτική", είπαν. Η συνοχή στην Ευρώπη καταρρέει. Το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου είναι αρκετά μεγάλο, δεν χρειάζεται να διευρυνθεί και να αποξενωθούν οι Έλληνες. Η απόρριψη της ελάφρυνσης του χρέους θα αποτελούσε προσβολή. Οι Έλληνες προσπαθούν, υποφέρουν από μια πρωτοφανή πολιτική λιτότητας, αλλά σημειώνουν προόδους. Το να μην τους βοηθήσουμε θα ήταν σκληρόκαρδο και θα τους οδηγούσε στο στρατόπεδο της Κίνας. Αυτό δεν θα ήταν ξεκίνημα για την Ευρώπη, όπως υπόσχεται η νέα κυβέρνηση. Θα ήταν διάλυση».

«Και όλα αυτά», συνεχίζει, «εξαιτίας μιας ελάφρυνσης χρέους που δεν μας κοστίζει ούτε μια δεκάρα. Μιας ελάφρυνσης χρέους, εξαιτίας της οποίας δεν θα κλείσει κανένα νηπιαγωγείο, δεν θα πρέπει να απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός και καμιά γέφυρα δεν θα μείνει ανεπισκεύαστη. Είναι μια συζήτηση για πλασματικούς αριθμούς, μια συζήτηση που εξυπηρετεί προκαταλήψεις και δημιουργεί σύγχιση στο κεφάλι».

«Ένα πράγμα θα πρέπει να είναι σαφές: Όποιος είναι κατά της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα των φορολογουμένων. Τον ενδιαφέρει κάτι άλλο. Θέλει να καταστρέψει το μεγαλύτερο επίτευγμα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας οι αξίες, η δημοκρατία, ο διαφωτισμός και η αλληλεγγύη, θα πρέπει να καταστούν περιφρονητέες, έτσι ώστε μια μέρα κάποιοι άλλοι να πάρουν την εξουσία. Οι εθνικιστές. Οι κληρονόμοι του Βίκτορ Ορμπαν και της Μαρί Λεπέν. Όποιος ενδιαφέρεται για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, πρέπει να το εμποδίσει. Ο τελικός της Ευρώπης αρχίζει», καταλήγει το γερμανικό περιοδικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Stern: Δεν κοστίζει δεκάρα στους Γερμανούς η ελάφρυνση χρέους"

Βόλος: Στα 57 του χρόνια καλείται να ξαναπάει... φαντάρος

Ούτε που φανταζόταν ένας 57χρονος από τον Βόλο ότι σε αυτή την ηλικία θα έπρεπε να…υπηρετήσει την υπόλοιπη στρατιωτική θητεία που άφησε στη μέση, όταν αναχώρησε για το εξωτερικό ενώ ακόμη υπηρετούσε στον Στρατό Ξηράς!

Όταν ο 57χρονος πήγε να εκδώσει νέα ταυτότητα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν βούλευμα του Διαρκούς Στρατοδικείου Καβάλας και ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια του Α’ Τμήματος του Διαρκούς Στρατοδικείου Καβάλας για λιποταξία στο εσωτερικό εν καιρώ γενικής επιστράτευσης και κατακράτηση στρατιωτικών πραγμάτων! Έτσι, συνελήφθη και αναμένεται να προσαχθεί στα αρμόδια στρατιωτικά όργανα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Στα 57 του χρόνια καλείται να ξαναπάει... φαντάρος"

Ασφάλιση από το 2019 με 75 ένσημα - Περίθαλψη και σε ωφελούμενους προγραμμάτων του ΟΑΕΔ

Τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους, περιγράφει αναλυτικά εγκύκλιος του ΕΦΚΑ.

Όπως και κατά τα προηγούμενα έτη που δεν υπήρχε το υπερ – ταμείο κύριας ασφάλισης, έτσι και τώρα, η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας θα έχει ετήσια διάρκεια, δηλαδή θα ισχύει από το φετινό Μάρτιο έως τα τέλη Φεβρουαρίου της επόμενης χρονιάς.

Από το 2019 και μετά οι μισθωτοί θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το λιγότερο 75 ένσημα για να μπορούν να λάβουν ασφαλιστική ικανότητα, δηλαδή 25 ένσημα περισσότερα από αυτά που ισχύουν για φέτος. Οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι (πχ ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες) θα πρέπει να έχουν ασφαλιστεί κατά τουλάχιστον τρεις μήνες από το 2019 και μετά, δηλαδή ένα μήνα περισσότερο από το όριο των δύο μηνών που ισχύει για φέτος. Η ικανότητα χορηγείται ακόμα και για περιπτώσεις ασφαλισμένων με χρέος που έχει δημιουργηθεί έως 31.12.2016.

Όμως υπάρχει η προϋπόθεση οι ασφαλισμένοι να έχουν εξοφλήσει τουλάχιστον τις ελάχιστες εισφορές από την 1.1.17 και μετά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν καταβάλλει 168 ευρώ το μήνα, αν πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες και 87 ευρώ εάν πρόκειται για αγρότες. Ειδική αναφορά γίνεται σε όσους ασφαλισμένους αμείβονται με εργόσημο. Για την περίπτωση αυτή η εγκύκλιος ορίζει ότι για να χορηγηθεί ασφαλιστική ικανότητα θα πρέπει να έχουν καλύψει 150 ημέρες ασφάλισης το λιγότερο.

Όσοι είναι μαθητευόμενοι και απασχολούνται σε προγράμματα του ΟΑΕΔ, έχουν δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων τους.

Όσοι μισθωτοί καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όσο διάστημα εκκρεμεί η έκδοση της σύνταξής τους.

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασφάλιση από το 2019 με 75 ένσημα - Περίθαλψη και σε ωφελούμενους προγραμμάτων του ΟΑΕΔ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news