facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Λαθρομετανάστες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν χωρίς λόγο, κάτοικο στη Χίο - Τρεις προσαγωγές [Βίντεο]

Στο Νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας 9/4 συμπολίτης μας Κ.Π. δεχόμενος επίθεση από ομάδα μεταναστών έξω ακριβώς από το φυλάκιο των κατοίκων του Hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς.

Οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν στον «π» κάτοικοι που βρίσκονταν στο σημείο, το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα της αλλαγής της βάρδιας.

«Πηγαίνοντας προς το φυλάκιο για να αλλάξω τη βάρδιά μου συνάντησα 5 άτομα. Το ένα προχωρούσε μπροστά και τα υπόλοιπα πίσω σε δυάδες και είχαν μία ένταση μεταξύ τους με χειρονομίες και φωνές», περιγράφει η μία εκ των δύο μαρτύρων στον «π».

Η συνέχεια σύμφωνα με την επίσης μάρτυρα Ε. Κουτσουράδη, δόθηκε λίγη ώρα αργότερα όταν η ομάδα των μεταναστών είχε φθάσει ήδη στο φυλάκιο.

«Προσπαθούσαμε να μεταφέρουμε κάποια πράγματα από έξω που καθόμασταν μέσα στο φυλάκιο. Εκείνη τη στιγμή ενώ βρισκόμουν μέσα στο φυλάκιο, άκουσα έντονες φωνές απέξω, βγήκα έξω και είδα 4 άτομα ή 5, τα οποία ήταν σε έξαλλη κατάσταση και τα είχαν βάλει με ένα παιδί που επίσης ήταν εδώ μαζί μας στη βάρδια. Του φώναζαν και του έκαναν χειρονομίες σαν να είχαν κάτι μαζί του. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συνέβαινε γιατί τα έλεγαν στη γλώσσα τους. Ούτε ο ίδιος που τον ρώτησα τι έγινε και αν τους προκάλεσε, μου είπε ότι δεν κατάλαβε τι έγινε. Ξαφνικά ένας εξ αυτών τον άρπαξε και έπεσαν κάτω όλοι μαζί, κουβαριάστηκαν δίπλα στο φυλάκιο και άρχισαν να χτυπιούνται. Tο παιδί που χτυπήθηκε είχε μείνει ημίγυμνος, έτρεχαν στο πρόσωπό του αίματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο», ανέφερε η κα. Κουτσουράδη.

Στα επείγοντα για τις πρώτες βοήθειες

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον τραυματία στα Επείγοντα του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα του προτάθηκε η εισαγωγή του για προληπτικούς λόγους όμως εξήλθε με δική του ευθύνη.

Από την πλευρά της η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 3 μεταναστών που φαίνεται να ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, οι οποίοι όμως με τη σειρά τους αρνούνται ότι προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους οποιοδήποτε επεισόδιο έξω από το φυλάκιο.


politischios
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαθρομετανάστες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν χωρίς λόγο, κάτοικο στη Χίο - Τρεις προσαγωγές [Βίντεο]"

Εκτός λειτουργίας το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από τη Μ.Πέμπτη! Χωρίς φάρμακα και εξετάσεις οι ασθενείς

Ταλαιπωρία και πάλι για εκατοντάδες ασθενείς που έσπευσαν στα ιδιωτικά ιατρεία να πάρουν τις συνταγές τους για τα φάρμακά τους ή για τις εξετάσεις τους, καθώς το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τέθηκε για άλλη μία φορά εκτός λειτουργίας.

Ειδικότερα από το απόγευμα τις Μεγάλης Πέμπτης η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ παρουσίαζε πρόβλημα στη βάση του ΑΜΚΑ, με συνέπεια να μην μπορούν να καταχωρηθούν τα στοιχεία των ασθενών που μπορεί να χρειάζονταν επειγόντως φάρμακα μέσα στις γιορτές του Πάσχα.

Παρότι όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του HealthReport.gr δεκάδες γιατροί από όλη τη χώρα επιδίωξαν να τηλεφωνήσουν στην ΗΔΙΚΑ και να δηλώσουν τη βλάβη στο σύστημα από το απόγευμα της Μ.Πέμπτης, στα γραφεία της εταιρείας δεν υπήρχε κανείς.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και το πρωί της Τρίτης μετά το Πάσχα το σύστημα εξακολουθούσε να είναι εκτός λειτουργίας και να μην μπορούν να καταχωρηθούν τα στοιχεία των ασθενών ώστε να εκδοθούν οι συνταγές.

Η συγνώμη της ΗΔΙΚΑ

Αφού «έπεσαν» αμέτρητα τηλεφωνήματα από διαμαρτυρόμενους γιατρούς από όλη τη χώρα, η ΗΔΙΚΑ η εταιρεία του δημοσίου που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με ανακοίνωσή της ζητά συγνώμη.

Ωστόσο αξιοπερίεργο είναι πως μιλά για πρόβλημα που προέκυψε από το πρωί της Τρίτης και όχι από την Μ.Πέμπτη, παρά τις σχετικές καταγγελίες των γιατρών. Προφανώς τις ημέρες του Πάσχα δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας ή το δημόσιο βάζει απλά …λουκέτο τις εορτές.

Αναφέρει η ΗΔΙΚΑ:

«Σαν ενημερώνουμε ότι σήμερα Τρίτη 10.4.2018 το πρωί παρουσιάσθηκε τεχνικό πρόβλημα σε σύστημα της ΗΔΙΚΑ. Θα σας ενημερώσουμε με επόμενη ανακοίνωση για την ώρα αποκατάστασης του προβλήματος. Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση».

Τελικά το πρόβλημα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ αποκαταστάθηκε στις 11 το πρωί της Τρίτης μετά το Πάσχα.

healthreport
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός λειτουργίας το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από τη Μ.Πέμπτη! Χωρίς φάρμακα και εξετάσεις οι ασθενείς"

Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» για 4 περιφέρειες

Από σήμερα, Τρίτη, ανοίγει και πάλι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» για την υποβολή αιτήσεων στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων και Κρήτης, μέχρι να καλυφθούν οι διαθέσιμοι πόροι.

Οι ενδιαφερόμενοι των συγκεκριμένων περιφερειών, έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Ακόμα, σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες όσοι έχουν ήδη εγγραφεί θα έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας και οριστικής υποβολής της αίτησης.

Στην Περιφέρεια Αττικής, 7.729 νοικοκυριά είχαν ολοκληρώσει την υποβολή αίτησης τη Μεγάλη Τρίτη και 4.855 ενδιαφερόμενοι είχαν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρώσει την σχετική διαδικασία.

voucherergasia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» για 4 περιφέρειες"

Τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω - Πυρά από το ελληνικό φυλάκιο

Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο που έκανε χαμηλή πτήση στη Ρω σημειώθηκε περίπου στις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr την απολύτως ασυνήθιστη νυχτερινή πτήση έκανε ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν την είσοδο του ελικοπτέρου. Το ελικόπτερο προσέγγιζε τη Ρω από ανατολικά προς δυτικά όταν έγινε αντιληπτό από τον αρχιφύλακα του φυλακίου, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε ιεραρχικά. Ο αρχιφύλακας έλαβε έγκριση για προειδοποιητικές βολές προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ετσι οι άνδρες που βρίσκονταν στο φυλάκιο έριξαν «τροχιοδεικτικά» πυρά από ελαφρύ οπλισμό, 7,62 χιλιοστών. Οπως χαρακτηριστικά σχολίασε το ΓΕΣ για την ελληνική αντίδραση «πρόκειται για προβλεπόμενη ενέργεια».

Το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε χαμηλά, κάτω από τα 300 μέτρα, και μόλις είδε τα πυρά άλλαξε πορεία και έφυγε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το σημερινό δεν ήταν το πρώτο επεισόδιο στη Ρω. Και το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ελικόπτερο είχε κάνει διέλευση πάνω από το νησί, γεγονός που ίσως εξηγεί και την αντίδραση των ανδρών του φυλακίου το βράδυ της Δευτέρας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω - Πυρά από το ελληνικό φυλάκιο"

" Καμπανάκι" από τον Ρέγκλινγκ για την ενίσχυση της Ευρωζώνης

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι μπορεί να χαθεί το momentum για την ενίσχυση της Ευρωζώνης έκρουσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ, εάν δεν υπάρξει τώρα συμφωνία για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης.

Μιλώντας σε σχετικό συνέδριο στις Βρυξέλλες, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι «φαίνεται να χάνουμε το momentum αντί να το εκμεταλλευόμαστε. Επιτρέψτε μου να προειδοποιήσω για τον κίνδυνο πολιτικής απραξίας. Οι χώρες πρέπει να καταλάβουν ότι η υφιστάμενη μεταρρυθμιστική ατζέντα είναι ένα πακέτο. Δεν πρέπει κάποιος να κοιτάζει απομονωμένα επιμέρους κομμάτια».


Σε ότι αφορά τη μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο υποστήριξε ότι στόχος δεν είναι να παρθούν αρμοδιότητες από την Κομισιόν, αλλά θα πρέπει να παρακολουθεί την κατάσταση σε όλες τις χώρες τις Ευρωζώνης προκειμένου να είναι σε θέση να δράσει άμεσα.

Το Ταμείο θα μπορούσε να προσφέρει περιορισμένη δημοσιονομική ικανότητα για σκοπούς μακροοικονομικής σταθεροποίησης,σημείωσε μεταξύ άλλων.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "" Καμπανάκι" από τον Ρέγκλινγκ για την ενίσχυση της Ευρωζώνης"

Ο Μητσοτάκης αποδεσμεύει τις ομάδες ΔΙΑΣ που φυλάσσουν τα γραφεία της ΝΔ

Την αποδέσμευση όλων των ομάδων ΔΙΑΣ που είναι επιφορτισμένες με τη φύλαξη των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του πολιτικού του γραφείου θα ζητήσει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του προέδρου της ΝΔ πρόκειται για το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της Νέας Δημοκρατίας, «προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές».

«Είμαι σίγουρος ότι αν όλοι - κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες - επαναξιολογήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες φύλαξης, θα αποδεσμεύσουμε ένα σημαντικό αριθμό αστυνομικών για να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο ασφαλείς» καταλήγει στη δήλωση του ο Κυριακός Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ έχει ως εξής:

«Διάβασα την Κυριακή το ρεπορτάζ για την επιλογή της Κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% τους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας. Επιβεβαιώνει πλήρως όσα η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει εδώ και καιρό και μαζί με την αποφυλάκιση εκατοντάδων κακοποιών, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου, εξηγεί την αύξηση της εγκληματικότητας.

Η ασφάλεια του πολίτη - θα το λέω διαρκώς - είναι βασική προτεραιότητά μου. Και αυτή προϋποθέτει την επιστροφή των αστυνομικών στους δρόμους και τις γειτονιές. Χρειαζόμαστε περισσότερες περιπολίες, ενίσχυση της ομάδας Δίας και καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ.

Ξέρω ακριβώς τι θα κάνουμε εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευθούν στις επόμενες εκλογές για να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας. Αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα λόγια.

Για αυτό επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και του ζήτησα να αξιοποιήσει το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές. Συγκεκριμένα του ζήτησα να αποδεσμεύσει το σύνολο της Ομάδας Δίας που φυλάσσει τα γραφεία του κόμματος και το πολιτικό μου γραφείο προς αξιοποίηση για τις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες της αστυνομίας.

Είμαι σίγουρος ότι αν όλοι - κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες - επαναξιολογήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες φύλαξης, θα αποδεσμεύσουμε ένα σημαντικό αριθμό αστυνομικών για να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο ασφαλείς».


Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μητσοτάκης αποδεσμεύει τις ομάδες ΔΙΑΣ που φυλάσσουν τα γραφεία της ΝΔ"

Πόσο διαφέρει το ωριαίο κόστος εργασίας σε Ελλάδα και Ευρωζώνη - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

Το ανά ώρα κόστος της εργασίας (μισθολογικό και μη μισθολογικό) ανήλθε στην Ελλάδα το 2017 στα 14,5 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (EUROSTAT). Στην ευρωζώνη ήταν κατά μέσο όρο στα 30,3 ευρώ, ενώ μεταξύ των κρατών της ΕΕ το μικρότερο εργατικό κόστος είχαν η Βουλγαρία με 4,9 ευρώ, η Ρουμανία με 6,3 ευρώ, η Λιθουανία με 8 ευρώ, η Λετονία με 8,1 ευρώ, και η Ουγγαρία με 9,1 ευρώ.

Στον αντίποδα, το μεγαλύτερο ανά ώρα κόστος εργασίας στην ΕΕ εμφάνισαν για το 2017 η Δανία με 42,5 ευρώ, το Βέλγιο με 39,6 ευρώ, το Λουξεμβούργο με 37,6 ευρώ, η Σουηδία με 36,6 ευρώ και η Γαλλία με 36 ευρώ.

Όπως αναφέρει η EUROSTAT οι εν λόγω εκτιμήσεις προέρχονται από επιχειρήσεις που απασχολούσαν κατ' ελάχιστον 10 εργαζόμενους, ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Διοίκηση.

Το 2008 το ωριαίο κόστος της εργασίας στην Ελλάδα ήταν, όπως αναφέρεται, στα 16,8 ευρώ. Το 2015 είχε πέσει στα 14,1 ευρώ ενώ το 2016 ήταν στα 14,2 ευρώ. Το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας (κυρίως για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα) ήταν το 2017 στην Ελλάδα στο 25,7% του συνολικού κόστους, δηλαδή περίπου όσο ήταν κατά μέσο όρο και στο σύνολο της ευρωζώνης (25,9%).

Στην Ελλάδα, τέλος το μεγαλύτερο ωριαίο κόστος εργασίας ήταν στον βιομηχανικό τομέα με 15,3 ευρώ. Στον τομέα των υπηρεσιών ήταν στα 14,3 ευρώ, ενώ στον τομέα των κατασκευών ήταν στα 10,2 ευρώ.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο διαφέρει το ωριαίο κόστος εργασίας σε Ελλάδα και Ευρωζώνη - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat"

Τραγωδία στην Γερμανία: Σκύλος κατασπάραξε μωρό επτά μηνών

Τραγωδία στην Γερμανία, όταν ο σκύλος μιας οικογένειας επιτέθηκε στο μωρό του ιδιοκτήτη που τον φρόντιζε.

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο σκύλος, ο οποίος ήταν ημίαιμο staffordshire terrier, επιτέθηκε στο μωρό, ένα αγοράκι μόλις επτά μηνών και το δάγκωσε στο κεφάλι.

Το σκυλί, όπως το περιγράφουν οι γείτονες, ήταν ιδιαίτερα επιθετικό.

Ο 23χρονος πατέρας του μωρού ειδοποίησε αμέσως ασθενοφόρο. Το μωρό νοσηλεύτηκε, ωστόσο σύμφωνα με την εισαγγελία της Έσση, αρχικά η κατάσταση του μωρού ήταν σταθερή, αλλά στη συνέχεια επιδεινώθηκε γρήγορα. Αργά το βράδυ το μωρό άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι γονείς του μωρού είναι σε κατάσταση σοκ, ενώ το ζευγάρι δεν έχει άλλα παιδιά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Γερμανία: Σκύλος κατασπάραξε μωρό επτά μηνών"

Παραλήρημα Μπαχτσελί: Οι ανεύθυνοι Ελληνες πολιτικοί τρίζουν τα δόντια, εμείς ξέρουμε να τα ξεριζώνουμε

Σε σκληρές δηλώσεις κατά του Ελληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του σημείωσε για τον Πάνο Καμμένο:

«Ξέχασε τις ήμερες που τους καταδίωκαν και τους έριξαν στη θάλασσα… αν το θέλουν, το να επαναλαμβάνουμε την ιστορία για εμάς είναι παιχνιδάκι αυτή τη φορά δεν θα γλιτώσουν με το να διαφύγουν στη Αθήνα... Φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας της Ελλάδας έχει επηρεαστεί από τη μυθολογία, ζηλεύει τον Δία, μιμείται τον Απόλλωνα και προσπαθεί να γίνει Ποσειδώνας… Αν κοιμάται, ας ξυπνήσει, αν έχει κρίση υστερίας να μπει σε κλινική».

«Οι πρόγονοί τους πλήρωσαν το τίμημα για την εχθρότητα που είχαν εναντίον των Τούρκων. Έλαβαν την απάντηση στο πεδίο των μαχών. Σε μια χώρα που δεν είναι μεγαλύτερη από την πόλη του Ικονίου οι ανεύθυνοι πολιτικοί τους τρίζουν τα δόντια. Αυτό είναι μια άδικη προσπάθεια, εμείς όταν χρειαστεί, μπορούμε να τρίξουμε και να ξεριζώσουμε εκείνα τα δόντια» πρόσθεσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλήρημα Μπαχτσελί: Οι ανεύθυνοι Ελληνες πολιτικοί τρίζουν τα δόντια, εμείς ξέρουμε να τα ξεριζώνουμε"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news