facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Απήγαγε 80 άτομα από 18 χώρες η τουρκική MIT – Κάνουν ό,τι θέλουν οι Τούρκοι πράκτορες

Η επιχείρηση με την απαγωγή από το Κόσοβο έξι ατόμων από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται ότι είναι μόνο η κορυφή του “παγόβουνου” στη δράση της MIT. Όπως είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας σε συνέντευξή του οι Τούρκοι πράκτορες απήγαγαν ως τώρα 80 άτομα από 18 διαφορετικές χώρες.

Μάλιστα ο Μπεκίρ Μποζντάγ διεμήνυσε ότι οι επιχειρήσεις των Τούρκων πρακτόρων σε ξένο έδαφος θα συνεχιστούν. Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέφερε ότι στόχος είναι οι “γκιουλενιστές”, όπως ονομάζει άλλωστε το καθεστώς Ερντογάν όλους τους αντιπάλους του. Ο Μποζντάγ, είπε ακόμα ότι η επιχείρηση της περασμένης εβδομάδας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Παρότι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός δεν κατονόμασε τις χώρες στις οποίες έγιναν οι επιχειρήσεις της ΜΙΤ, σύμφωνα με την Χουριέτ, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «επιχειρήσεις» έγιναν σε συνεργασία με χώρες όπως το Σουδάν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.



Η απαγωγή των έξι δασκάλων στο Κόσοβο

Η μόνη γνωστή περίπτωση απαγωγής τούρκων από ξένο έδαφος από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και μάλιστα προκάλεσε και κυβερνητική κρίση, ήταν αυτή των έξι δασκάλων στο Κόσοβο. Η απαγωγή αποκαλύφθηκε από βίντεο ντοκουμέντο που διέρρευσε στα ΜΜΕ του Κοσόβου. Πριν ακριβώς από μια εβδομάδα άνδρες των μυστικών υπηρεσιών συνέλαβαν σε συνεργασία με τις αρχές του Κοσόβου αλλά χωρίς να το γνωρίζει η κυβέρνηση έξι Τούρκους δσσκάλους που δίδασκαν σε σχολεία του Γκιουλέν στην Πρίστινα. Και τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν περιγράψει το περιστατικό ως ξεκάθαρη απαγωγή. Οι έξι απήχθησαν κανονικά και με ειδική πτήση μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα.

Οι έξι κατηγορούνται ότι είναι μέλη του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν και βοηθούσαν όσους θέλουν να διαφύγουν από την Τουρκία. «Δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις από τις τουρκικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες για να κλείσουμε τα σχολεία του Γκιουλέν στο έδαφός μας αλλά και για το προσωπικό τους», είχε δηλώσει στο Reuters Κοσοβάρος αξιωματούχος. Οι αρχές του Κοσόβου ξεκαθάριζαν νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να βάλουν λουκέτο στα σχολεία του Γκιουλέν που είναι στην χώρα.

Δείτε την στιγμή της απαγωγής


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απήγαγε 80 άτομα από 18 χώρες η τουρκική MIT – Κάνουν ό,τι θέλουν οι Τούρκοι πράκτορες"

Μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στα σύνορα με την Ελλάδα: Η “παγίδα” στα ελληνικά περίπολα

Σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες κατω από τις οποίες έγινε η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, προκαλεί η πληροφορία που περιήλθε στην ιστοσελίδα μας για μονομερείς ενέργειες, που ειχε προβεί η Τουρκία στην συνοριακή γραμμη, στήνοντας ουσιαστικά «παγίδα» για τα ελληνικά περίπολα. 

Σύμφωνα με την πληροφορία αυτή, αρκετές ημερες πριν από το επεισόδιο με την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, η Τουρκια μονομερώς ειχε αφαιρέσει  πασσάλους οι οποίοι βρίσκονται στο όριο του ανοίγματος, πλάτους περίπου 2,5 μέτρων που οριοθετεί ουσιαστικά την συνοριακή γραμμη. 

Συνήθως για οποιεσδήποτε εργασίες τέτοιας μορφής απαιτείται να εχει προηγηθεί συμφωνία στο επίπεδο της προβλεπόμενης μεθοριακής επιτροπής. 

Αν και δεν είναι γνωστό εάν ειχε υπάρξει τέτοιου είδους συνεννόηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αφαίρεση των πασσάλων και η καθυστέρηση στην επανατοποθέτηση τους ειχε προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στην ελληνική πλευρά. 

Η περιπολία των δυο στρατιωτικών ειχε και αυτό το περιεχόμενο, του ελέγχου δηλαδή της επανατοποθέτησης των πασσάλων στην θέση τους, κατι που δεν ειχε γίνει. Αντιθέτως οι δυο στρατιωτικοί εντόπισαν τα ίχνη από πατημασιές τις οποίες και προσπάθησαν να ακολουθήσουν για να εντοπίσουν τι ειχε συμβεί και εάν ειχαν τοποθετηθεί σε λαθος σημειο οι πάσσαλοι. 

Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία περί αφαίρεσης των πασσάλων ώστε να προκληθεί το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς, είναι προφανές ότι ειχε στηθεί ουσιαστικά «παγίδα» για μια προμελετημένη «παράσυρση» των ελληνικών περιπόλων που οδήγησε τελικά  στην  σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. 

Σημειώνουμε ότι  υπουργός Εθνικής Άμυνας επαναλαμβάνει συχνά τον χαρακτηρισμό “όμηροι” για τους δύο στρατιώτες που βρίσκονται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. 
Επίσης πρόσφατα παρομοίασε την υπόθεση με εκείνη του Αμερικανού πάστορα ο οποίος κρατείται στην Τουρκία και η Άγκυρα έχει ζητήσει την ανταλλαγή του με τον Φετουλάχ Γκιούλεν.

hellasjournal
Διαβάστε Περισσότερα » "Μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στα σύνορα με την Ελλάδα: Η “παγίδα” στα ελληνικά περίπολα"

Ηλεκτρονικό σφυρί για κινητά και ακίνητα από την εφορία

Πρεμιέρα στις 27 Απριλίου κάνουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο και το πρώτο διαδικτυακό «σφυρί» έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει για διαμέρισμα του Λάκη Γαβαλά στην Αγία Παρασκευή.

Στη σχετική λίστα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν ήδη ενταχθεί 15 ακίνητα, με το πλήθος τους να αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες. Εκτός από ακίνητα, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το δημόσιο θα αφορούν και κινητές αξίες όπως αυτοκίνητα, κότερα, κοσμήματα και έργα τέχνης.

Η διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο δεν ήταν της μόδας τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο «χτύπημα» στο ύψος των αντικειμενικών αποτελούσε αιτία μηδενικού ενδιαφέροντος ενώ η κατάταξη του δημοσίου στην τελευταία θέση μεταξύ των πιστωτών καθιστούσε και το ενδιαφέρον του ίδιου του δημοσίου μηδενικό, ξέχωρα από το όποιο πολιτικό κόστος.

Τα δεδομένα στο ύψος της πρώτης προσφοράς έχουν αλλάξει. Η αντικειμενική αξία έχει προβλεφθεί με νόμο ότι υποκαθίσταται από την εμπορική για την πρώτη προσφορά ενώ μετά τη διενέργεια δύο άγονων πλειστηριασμών, η τιμή μπορεί να πέσει και κάτω από την εμπορική. Η κατάταξη του δημοσίου παραμένει αμετάβλητη. Εργαζόμενοι και τράπεζες προηγούνται.

Το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ για το 2018 προβλέπει 17.000 πλειστηριασμούς στη διάρκεια του έτους. Οι πιθανότητες είναι ήδη μηδενικές για την τήρηση του στόχου.

Σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό πάντως, στο διάστημα 27 Απριλίου έως 15 Μαΐου θα βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τα ακόλουθα:

1. Διαμέρισμα (δώμα) τετάρτου ορόφου 12 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή με τιμή πρώτης προσφοράς στις 9.000 ευρώ.

2. Γραφείο πρώτου ορόφου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, 95 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς στις 96.000 ευρώ.

3. Μεζονέτα 130 τ.μ., Πάρου και Τσακάλωφ στον Δήμο Βάρης, με τρία πάρκινγκ (246.000 ευρώ).

4. Μεζονέτα τετάρτου ορόφου με πάρκινγκ στην Αγία Παρασκευή. Τιμή πρώτης προσφοράς 187.091 ευρώ.

5. Οικόπεδο στα Καλύβια Αττικής 800 τ.μ. με κτίσματα 480 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς 599.000 ευρώ.

6. Οικόπεδο 113,49 τ.μ. στην περιοχή του Ψυρρή με τιμή πρώτης προσφοράς 210.000 ευρώ.

7. Βιομηχανικό κτίριο 5.094 ,60 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 27.453 τ.μ. στον δήμο Αυλώνας. Τιμή πρώτης προσφοράς 982.000 ευρώ.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικό σφυρί για κινητά και ακίνητα από την εφορία"

Προς «κανόνι» ο δήμος Δελφών: Δέσμευσαν τους λογαριασμούς του για χρέη 3,3 εκατ. στην ΕΥΔΑΠ!

Σε μία πρωτοφανή κατάσταση έχει περιέλθει ο δήμος Δελφών, αφού εξαιτίας των υπέρογκων οφειλών του στην ΕΥΔΑΠ (φτάνουν τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ!!!), έχει δεσμευτεί οι λογαριασμοί του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και με «κανόνι».

Οι τεράστιες οφειλές ρεκόρ αφορούν στην περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2012 έως και τον Απρίλιο του 2017, δηλαδή για την κατανάλωση νερού επί σχεδόν μία πενταετία. Στο διάστημα αυτό η δημοτική αρχή του Θανάση Παναγιωτόπουλου, αδιαφορούσε για το θέμα, θεωρώντας προφανώς ότι μπορούσε να καταναλώνει δωρεάν το νερό και να φεσώνει την ΕΥΔΑΠ.

Το ανεξήγητο και άκρως εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι η οικονομική υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ (Εταιρία Παγίων, που διαχειρίζεται την υπόθεση) είχε αποστείλει το προειδοποιητικό έγγραφο στον δήμο Δελφών, από τις 27 Ιουλίου του 2017, αλλά ούτε τότε η δημοτική αρχή αντιλήφθηκε το πρόβλημα και παρέμεινε αδρανής – και κυρίως χωρίς να σπεύσει να διευθετήσει το θέμα.

Στο σχετικό έγγραφο μάλιστα αναφέρεται ρητά και με αφορμή τη μεταφορά της οφειλής για το διάστημα από το 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2014, που η υδρότηση πέρασε από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ στην Εταιρία Παγίων ΕΥΔΑΠ, ότι η διαδικασία έγινε «χωρίς να έχει διατυπωθεί από τον δήμο αντίρρηση ως προς το ύψος του οφειλομένου ποσού»! Άρα η δημοτική αρχή γνώριζε και ενημερωνόταν σε αυτή την πενταετία για τη διόγκωση του χρέους, αλλά επιδεικτικά απέφυγε να κάνει οτιδήποτε!

Στο προειδοποιητικό έγγραφή της η ΕΥΔΑΠ Παγίων καλούσε το δήμο να προβεί «στην πληρωμή των ως άνω οφειλών σας, έως 31-08-2017, σε διαφορετική περίπτωση θα επιδιώξουμε την είσπραξη των ως άνω οφειλομένων ποσών αναγκαστικά, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) ή με_κάθε άλλο νόμιμο μέσο».

Παρά ταύτα η κινητοποίηση της δημοτικής αρχής έγινε μόνον όταν δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί και ο δήμος έφτασε στα όρια της πτώχευσης, καθώς κινδυνεύει με αναγκαστικές κατασχέσεις, μέχρι της αποπληρωμής του οφειλόμενου ποσού!

Η δε αντίδραση της δημοτικής αρχής ήταν μάλλον για την τιμή των όπλων, παρά μία πειστική κίνηση. Ο δήμαρχος κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «παράλογες και αστήρικτες» τις θέσεις της ΕΥΔΑΠ και υποστήριξε ότι «οι οικονομικές αξιώσεις που εγείρει η εταιρεία για τη χρέωση του νερού στους πολίτες του δήμου κατ’ ουσίαν παραβιάζουν τις αρχές της κοινής λογικής και ηθικής». Ισχυρίστηκε δε ότι «αυτή η θεση αποτελεί την πάγια προσέγγιση των προηγούμενων αιρετών αρχών της περιοχής, των παρατάξεων που συναπαρτίζουν το παρόν δημοτικό συμβούλιο αλλά και όλων των κατοίκων του δήμου πάνω σε αυτό το θέμα».

Ο βασικός ισχυρισμός της δημοτικής αρχής είναι ότι η ΕΥΔΑΠ παίρνει νερό από τον Μόρνο, που είναι στη Φωκίδα και άρα οφείλει, ως αντιστάθμισμα, να μην χρεώνει το δήμο Δελφών, ο οποίος προφανώς μπορεί να καταναλώνει όσο θέλει, ακόμα και δύο ωκεανούς, χωρίς να καταβάλλει ούτε ευρώ!

Το… «πρόβλημα» όμως είναι ότι ο Μόρνος βρίσκεται στα όρια του δήμου Δωρίδος και όχι σε εκείνα του δήμου Δελφών!

Η δημοτική αρχή του τελευταίου εμφανίζει πρόχειρους, κατ’ ουσίαν υπολογισμούς σύμφωνα με τους οποίους υπάρχουν πηγές στα όρια του δήμου Δελφών, που εμπλουτίζουν τον Μόρνο και άρα υπάρχει βάση για τη διεκδίκηση αντισταθμιστικών, όπως η μη πληρωμή του νερού τελικά στην ΕΥΔΑΠ. Ωστόσο ουδεμία ολοκληρωμένη και απολύτως στοιχειοθετημένη μελέτη δεν έχει καταρτιστεί μέχρι τώρα από τον δήμο Δελφών, ούτε φυσικά παρουσιάστηκε στην ΕΥΔΑΠ, ώστε να καταστεί δυνατή οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση, που να οδηγεί στον επανακαθορισμό των σχέσεων του δήμου με την εταιρία και τη διευθέτηση των οφειλών του προς αυτή.

Τουναντίον ο κ. Παναγιωτόπουλος επιχείρησε, ανεπιτυχώς, όπως αποδείχθηκε, να διαχειριστεί την υπόθεση με πολιτικούς όρους, προσεγγίζοντας τον βουλευτή Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Κωστοπαναγιώτου και προσβλέποντας στην παρέμβασή του για χαριστική διαγραφή του χρέους!

Η αβελτηρία του δήμου Δελφών στο συγκεκριμένο θέμα, προκαλεί τεράστια ερωτήματα, ενώ άλλου είδους απορίες εκφράζονται και για την στάση του δημάρχου Δωρίδος Γιώργου Καπετζώνη, που ενώ περίμεναν όλοι ότι θα προβάλει με ένταση τα αιτήματά του προς την ΕΥΔΑΠ, για τα αντισταθμιστικά που ο δικός του δήμος έχει τη βάση να τα θέσει, καθώς η περιοχή του επιβαρύνεται περιβαλλοντικά από το έργο του Μόρνου, έχει χαμηλώσει αναίτια τους τόνους το τελευταίο διάστημα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς «κανόνι» ο δήμος Δελφών: Δέσμευσαν τους λογαριασμούς του για χρέη 3,3 εκατ. στην ΕΥΔΑΠ!"

Φάμελλος: Η χώρα δεν θα πληρώσει πρόστιμο για τον Σχοινιά

Στην εκπομπή του Ρ/Σ 24/7 “Βρε καλώς τους” μίλησε σήμερα ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της παραλίας του Σχινιά και την κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι αποτελεί την οριστική επίλυση μιας εκκρεμότητας 20 χρόνων, για την οποία έγιναν πολλά πολιτικά παιχνίδια, μέχρι και αντισυνταγματική νομοθέτηση το 2014: “Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και η χώρα μας δεν θα πληρώσει πρόστιμο για τον Σχινιά, γιατί και αυτή ήταν μια υπόθεση που είχε πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού δικαίου, αλλά και για μια σοβαρότατη προσβολή ενός από τους σημαντικότερους οικοτόπους που έχουμε στην Ελλάδα.

Δεν ήταν εύκολο να διευθετηθεί το θέμα. Κάναμε μια δύσκολη συζήτηση για οκτώ μήνες με τους ιδιοκτήτες των ταβερνών, οι οποίοι φυσικά ήταν γνώστες ότι εδώ και χρόνια είχαν μια οριστική απόφαση κατεδάφισης. Yπήρχε μεγάλη παραβατικότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ακόμα και απόβλητα αμιάντου υπήρχαν μέσα στο δάσος. Και μιλάμε για ένα από τα δύο μοναδικά δάση κουκουναριάς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ένα δάσος που έφθινε με την ανθρώπινη παρουσία, τουλάχιστον όσο κυκλοφορούσαν μέσα σε αυτό αυτοκίνητα σε αυθαίρετους δρόμους πάνω στο ριζικό σύστημα της κουκουναριάς, όπου αφαιρούνταν αυθημερόν όλες οι μπάρες διακοπής κυκλοφορίας που τοποθετούσε ο Φορέας Προστασίας της περιοχής”.

Συνεχίζοντας ο Αν. ΥΠΕΝ σημείωσε ότι ετοιμάζεται ένας νέος νόμος για τον αιγιαλό, ενώ ήδη από την προηγούμενη χρονιά, με Υπουργική Απόφαση, οι δραστηριότητες Βeach bar και τα ομπρελοκαθίσματα στις παραλίες δεν θα παίρνουν άδεια αν δεν έχουν νόμιμη οδό πρόσβασης. Γιατί δεν είναι δυνατόν να καταστρέφονται αμμοθίνες ή προστατευόμενοι οικότοποι ή περιοχές ωοτοκίας χελωνών, για να τοποθετηθούν ομπρελοκαθίσματα και ξαπλώστρες, τα οποία στην περιοχή του Σχινιά ήταν χωρίς άδεια, χωρίς μίσθωμα και πακτωμένα με τσιμέντο στην αμμουδιά.

Αναφερόμενος στα ΚΕΛ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Λουομένων) που θα λειτουργήσουν στην παραλία του Σχινιά, σημείωσε ότι αυτά προβλέπονται και στο εγκεκριμένο διαχειριστικό σχέδιο της περιοχής και σε σχετική απόφαση του ΣτΕ. Τα ΚΕΛ θα περιλαμβάνουν σκέπαστρα για την προστασία από τον ήλιο των λουομένων, εμπορία νερού και αναψυκτικών και χώρους υγιεινής. Δεν θα έχουν παραγωγή φαγητού και ψησταριές ή κουζίνες, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Δίνεται η δυνατότητα να μπουν ομπρέλες και καθίσματα, αλλά όχι με μόνιμες κατασκευές, ενώ από την πλευρά του Υπουργείου έχουν γίνει και προτάσεις προς τον δήμο για θέματα στάθμευσης, δημοτικής συγκοινωνίας και διαχείρισης απορριμμάτων. Στις προστατευόμενες περιοχές οι άδειες για αυτού του είδους τις παρεμβάσεις στις παραλίες δίνονται με την έγκριση και την εποπτεία του Φορέα Διαχείρισης της Προστατευόμενης Περιοχής.

“Η πρώτη μας προτεραιότητα για την περιοχή ήταν να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Η περιοχή μέχρι τώρα είχε ένα φορτίο πολύ μεγαλύτερο από ό,τι άντεχαν το οικοσύστημα και το περιβάλλον. Θα πρέπει, λοιπόν, να γίνει μια πιο λογική και οικολογικά ισορροπημένη διαχείριση και του τουριστικού δυναμικού και του φορτίου των λουομένων. Η υπερκατανάλωση μιας παραλίας όπως αυτή του Σχινιά για την οποία συζητάμε σήμερα θα οδηγήσει στο να μην τη χαίρονται τα παιδιά μας.

Στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής το 2017 καταγράφηκαν και θεσπίστηκαν όλες οι περιοχές του δικτύου Natura 2000, νομοθετήθηκε ειδικός νόμος τον Φεβρουάριο του 2018 για τη διοίκηση και διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών, από τον Δεκέμβριο κάναμε όλες τις αναφορές για το δίκτυο Natura στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα το δίκτυο Natura 2000 περιλαμβάνει ακόμα και τη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Μακρόνησο.

Έχουμε βάλει ένα ισχυρό πλαίσιο για την προστασία και τη διαχείριση των περιοχών, που δεν έρχεται σε αντίθεση με την τοπική ανάπτυξη, αλλά την ενισχύει. Οι φορείς των περιοχών και οι διοικήσεις τους θα αξιολογούνται με βάση το τοπικό προϊόν και την εργασία που δημιουργείται, συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος”, υπογράμμισε ο Αν. ΥΠΕΝ και συνέχισε τονίζοντας: “Η ευθύνη που έχουμε αναλάβει απέναντι στο σύνταγμα ως βουλευτές και ως κυβέρνηση είναι να σεβόμαστε και να προστατεύουμε αξίες όπως είναι το περιβάλλον της χώρας μας. Καλούμαστε να κάνουμε μια ισορροπημένη διαχείριση και του τουρισμού και της αναψυχής. Ας βάλουμε ένα στοίχημα οι παραλίες μας φέτος να μην έχουν πλαστικές σακούλες και πλαστικά ποτήρια παντού πεταμένα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς”.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Φάμελλος: Η χώρα δεν θα πληρώσει πρόστιμο για τον Σχοινιά"

Ελληνικός Χρυσός: Καμία πρόοδος στη Χαλκιδική χωρίς τις άδειες στις Σκουριές

Σε καθεστώς συντήρησης θα παραμείνει το έργο στις Σκουριές μέχρι να αδειοδοτηθεί πλήρως, τονίζουν από την Ελληνικός Χρυσός, θεωρώντας ότι η θετική απόφαση της διαιτησίας που δημοσιοποιήθηκε χθες, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη, η οποία όμως δεν επιλύει τα εμπόδια για να προχωρήσει η επένδυση.

Με την απόφαση της διαιτησίας που ολοκληρώθηκε μέσα σε έξι μήνες, η Ελληνικός Χρυσός επιστρέφει στο κυνήγι των αδειών, στις οποίες περιλαμβάνεται η έγκριση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τις Σκουριές, η απόφαση του ΚΑΣ για την μετακίνηση αρχαιοτήτων (σ.σ. αναμένει έγγραφο του ΥΠΕΝ), η έγκριση τροποποίησης της τεχνικής μελέτης της μεθόδου απόθεσης των τελμάτων και η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας.

Το χρηματιστήριο υποδέχτηκε, με ενθουσιασμό τις θετικές εξελίξεις από το μέτωπο της διαιτησίας (η μετοχή έκλεισε με άνοδο 2,5%), όμως η απόσταση που έχει να διανύσει η Eldorado Gold για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος είναι πολύ μεγάλη.

Από τον περσινό Μάιο που ανακοινώθηκε η παραπομπή σε διαιτησία η κεφαλαιοποίηση έχει κατρακυλήσει στα 881 εκ. δολάρια, από 5,5 δισ. δολάρια, αποτίμηση που μόνο ικανοποίηση δεν προσφέρει στους μετόχους της. Για αυτό και οι Καναδοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην εκταμιεύσουν ούτε ένα ευρώ εάν δεν αδειοδοτηθεί πλήρως το έργο. Προτάσσουν διάλογο με το υπουργείο και συνεργασία για να υπάρξει μια θετική εξέλιξη στις Σκουριές.

Σήμερα, στη Χαλκιδική σε φάση κανονικής παραγωγής μεταλλευμάτων έχει μπει το εργοστάσιο της Ολυμπιάδας που επεξεργάζεται 1.300 τόνους μεταλλεύματος. Στο Στρατώνι συνεχίζονται οι ερευνητικές γεωτρήσεις για να διαπιστωθεί η δυνατότητα επέκτασης των μεταλλείων ενώ στις Σκουριές γίνονται μόνο τα έργα προστασίας του έργου και του περιβάλλοντος.

Ο κ. Σταθάκης είχε συνδέσει στο παρελθόν την αδειοδότηση στα έργα των Σκουριών με την απόφαση της διαιτησίας. Για αυτό και τώρα που τελείωσε το δικαστήριο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, η στάση που θα τηρήσει.

Η Eldorado Gold και η Ελληνικός Χρυσός προτίθενται να συνεχίσουν να αξιολογούν την απόφαση και να εκτιμήσουν τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω εξέλιξη της επένδυσης στην Χαλκιδική.

Ο Τζόρτζ Μπέρνς επικεφαλής της Eldorado Gold, δήλωσε σχετικά:

«Αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου. Θεωρούμε ότι έχουμε ενεργήσει με καλή πίστη και με τρόπο που συμφωνούσε με τις συμβατικές μας υποχρεώσεις όπως αυτές προσδιορίζονται στη Σύμβαση Μεταβίβασης, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσής μας για την ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας σύμφωνα με την από 2006 έγκριση του επενδυτικού σχεδίου από το Ελληνικό Δημόσιο και την ΚΥΑ έγκρισης των Περιβαλλοντικών όρων του 2011. Έχουμε επανειλημμένα ανακοινώσει αυτή την δέσμευσή μας, όπως και κατά την διάρκεια της διαιτησίας.

Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί το θεμέλιο για την προώθηση του διαλόγου με την Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να συμφωνήσουμε τα κοινά αποδεκτά και ξεκάθαρα επόμενα βήματα για την εξέλιξη του έργου των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Αναμένουμε από το Ελληνικό Δημόσιο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του βάσει της Σύμβασης Μεταβίβασης, που περιλαμβάνουν την έκδοση των αδειών που εκκρεμούν για το έργο των Σκουριών. Η πλήρης, αποτελεσματική και υπεύθυνη ανάπτυξη της επένδυσής μας στην Χαλκιδική θα ωφελήσει το Ελληνικό Κράτος και τους πολίτες του, την τοπική κοινωνία, τους μετόχους και τους εργαζομένούς μας, στην Ελλάδα.

Η προσήλωση της εταιρείας στην δέσμευση για την ουσιαστική βελτίωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσής μας, αποδεικνύεται και από την υποβολή της τροποποίησης του Προσαρτήματος Τεχνικής Μελέτης για τον Χώρο Απόθεσης Τελμάτων στις Σκουριές, η οποία μειώνει κατά 40% το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του έργου διασφαλίζοντας σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη».

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνικός Χρυσός: Καμία πρόοδος στη Χαλκιδική χωρίς τις άδειες στις Σκουριές"

ΗΔΙΚΑ: Υπάρχουν συνταξιούχοι που εισπράττουν έως και δέκα συντάξεις [pdf]

Συνολικά 4.488.365 συντάξεις πληρώθηκαν με βάση την τελευταία έκθεση του Φεβρουαρίου του 2018, συντάξεις από τις οποίες οι 2.848.208 ήταν κύριες, οι 1.233.978 επικουρικές και 406.179 μερίσματα.
Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοίνωσε τη δημοσίευση των εκθέσεων του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για την αποτύπωση της δημοσιονομικής δαπάνης των χορηγούμενων συντάξεων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2018.
Η μηνιαία δαπάνη που κατέβαλαν τα Ταμεία, ανήλθε στα 2.311.293.276,21 ευρώ και περιλαμβάνει τις κρατήσεις φόρου, τις κρατήσεις υπέρ υγείας και ΑΚΑΓΕ, ενώ δεν περιλαμβάνει την παροχή ΕΚΑΣ.
Ωστόσο από τις εκθέσεις του συστήματος «Ηλιος» της ΗΔΙΚΑ προκύπτουν και νέα, ενδιαφέροντα στοιχεία.
Το πλήθος των συνταξιούχων στην Ελλάδα ήταν 2.580.925 τον Φεβρουάριο του 2018.
Το μέσο εισόδημα από κύριες συντάξεις ανήλθε στα 723,06 ευρώ, το μέσο εισόδημα από επικουρικές στα 171,86 ευρώ και το μέσο εισόδημα από μερίσματα στα 97,99 ευρώ, διαμορφώνοντας, έτσι, το μέσο εισόδημα σε όσους δικαιούνται και κύρια και επικουρική σύνταξη, στα 895,53 ευρώ.
Συνταξιούχοι έως και με δέκα συντάξεις
Οι συντριπτικά περισσότεροι συνταξιούχοι λαμβάνουν μία κύρια σύνταξη, ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες τρανταχτές εξαιρέσεις: Τρεις συνταξιούχοι εμφανίζονται να λαμβάνουν 10 συντάξεις. Δύο εξ αυτών λαμβάνουν 4 κύριες, 4 επικουρικές, και 2 μερίσματα ενώ ένας συνταξιούχος εμφανίζεται να λαμβάνει 3 κύριες, 3 επικουρικές και 4 μερίσματα. Εντεκα συνταξιούχοι λαμβάνουν 9 συντάξεις, και 62 οκτώ συντάξεις.
Επίσης υπάρχουν συνταξιούχοι ηλικίας κάτω των 25 ετών ποθ λαμβάνουν συντάξεις λόγω θανάτου ή αναπηρίας.
Η πλειοψηφία των συνταξιούχων ανδρών είναι ηλικίας μεταξύ 66-70 (σε ποσοστό 18,6%) ενώ των συνταξιούχων γυναικών (σε ποσοστό 15,6 του συνόλου) είναι ηλικίας μεταξύ 76-80 ετών.
Οι εκθέσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.idika.gr.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΔΙΚΑ: Υπάρχουν συνταξιούχοι που εισπράττουν έως και δέκα συντάξεις [pdf]"

DW:Πώς θα χειριστεί το Βερολίνο το θέμα του χρέους;

Το πρόσφατο δημοσίευμα της Handelsblatt για την ελάφρυνση του χρέους πυροδότησε σειρά αντιδράσεων, εκτιμήσεων και αναλύσεων για τα σενάρια μετάβασης στη μεταμνημονιακή εποχή και το τι θα φέρει η επόμενη μέρα.

Το Βερολίνο προτιμά να κρατήσει καταρχήν κλειστά τα χαρτιά του στο ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους που επανέφερε η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Οτιδήποτε άλλο βέβαια δεν θα ήταν και πολιτικά έξυπνο στην παρούσα φάση. Ο νέος υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ανέλαβε μόλις προ ολίγων εβδομάδων τα καθήκοντά του. Οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν μεν στο ότι θα ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Σόιμπλε και πως -αντί να χτίζει τείχη, όπως σημειώνουν αναλυτές -θα είναι αρκετά πιο συμβιβαστικός.
Εντούτοις αποτελεί κοινή παραδοχή ότι εάν το πρώτο δείγμα γραφής του νέου υπουργού ήταν η πλήρης υπαναχώρηση έναντι των ελληνικών αξιώσεων, τότε αυτό θα προκαλούσε σίγουρα αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας και θα έδινε «γερό πάτημα» στην αντιπολίτευση, πόσο μάλλον στο εθνολαϊκιστικό AfD.
Πρώτες προειδοποιητικές βολές από βουλευτές
Ο Όλαφ Σολτς δεν ανοίγει ακόμη τα χαρτιά του
Ο Όλαφ Σολτς δεν ανοίγει ακόμη τα χαρτιά του
Ήδη χθες ορισμένοι βουλευτές ακόμη και της συμπολιτευόμενης Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης προειδοποίησαν τον Σολτς να μην είναι ιδιαίτερα υποχωρητικός έναντι της Ελλάδας. Συγκεκριμένα το Οικονομικό Συμβούλιο της CDU ζήτησε να μην αποδεσμευτεί η Ελλάδα πρόωρα από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. «Μετά από δέκα χρόνια πολιτικής διάσωσης δεν υπάρχει ουδεμία αφορμή για μια τέτοια κίνηση», σχολίασε ο γγ. του συμβουλίου Στάιγκερ, προσθέτοντας ότι «επ΄ ουδενί ο Τσίπρας κατάφερε να λύσει τα βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας του».
Έτσι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση στις προτάσεις Γαλλίας και ESM για το ελληνικό χρέος. Απαντώντας σε σχετική ερώτης χθες Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου παρέπεμψε στο επόμενο Eurogroup που θα συζητήσει το θέμα, στο αναπτυξιακό σχέδιο που καλείται να παρουσιάσει η ελληνική πλευρά αλλά και στην ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης που είναι βασική προϋπόθεση για τα όποια επόμενα μέτρα.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι και μετά το τέλος του προγράμματος θα υπάρχει ένας «έλεγχος» από πλευράς των θεσμών.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Πώς θα χειριστεί το Βερολίνο το θέμα του χρέους;"

UBER: Αναστέλλει προσωρινά την υπηρεσία UberX στην Αθήνα

Σε προσωρινή αναστολή της υπηρεσίας UberX στην Αθήνα προχωρά από την Τρίτη του Πάσχα η Uber αναζητώντας, όπως αναφέρει, «μία κατάλληλη λύση» ώστε να λειτουργήσει στην ελληνική αγορά μετά την ψήφιση του νέου νόμου που αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας στις μεταφορές. Αντίθετα το πρόγραμμα UberTaxi, που αφορά τη μίσθωση ταξί θα συνεχίσει.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα UberX είναι ο «κορμός» των υπηρεσιών της εταιρείας αφού αφορά τη μίσθωση επιβατικών αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της εταιρείας ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης δήλωσε πως «για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα, έστω ένα γραφείο. Να φορολογείται στην Ελλάδα, η Uber δεν έχει τίποτα. Από πού να φύγει;». Η εταιρεία πάντως δηλώνει ότι δεν αποχωρεί απ' την Ελλάδα αλλά ότι αναζητά τρόπο λειτουργίας στο νέο πλαίσιο.

Το γεγονός πάντως προκαλεί αντιδράσεις και ήδη οδηγοί της UBER πραγματοποιούν με τα οχήματα τους πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ξεκινώντας από μία απλή ιδέα, να μετακινείσαι με το πάτημα ενός κουμπιού, η Uber έχει γίνει παγκοσμίως μία εφαρμογή που διευκολύνει ημερησίως 15 εκατομμύρια μετακινήσεις σε πάνω από 600 πόλεις σε 65 χώρες.

Από τότε που ήρθαμε στην Ελλάδα το 2015, το uberX έχει γίνει μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στην Αθήνα για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη. Περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι και τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις τους μέσα από την εφαρμογή μας.

Ωστόσο, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο και θα αναστείλουμε το uberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε μία κατάλληλη λύση. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε ένα τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να απολαύσουν τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως της Uber.

Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων».

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "UBER: Αναστέλλει προσωρινά την υπηρεσία UberX στην Αθήνα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news