facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Τα βρήκαν Λάτσης - Δημόσιο για τα ΕΛΠΕ: Θα πουλήσουν το 51%

Και επισήμως το Δημόσιο και ο Όμιλος Λάτση επιβεβαιώνουν τις μεταξύ τους συζητήσεις για την από κοινού πώληση μετοχών τους που αντιστοιχούν αθροιστικά στο 51% των Ελληνικών Πετρελαίων.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε χθες η διοίκηση των ΕΛΠΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σύμφωνα με αυτή σε διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο μεταβίβασης από κοινού πλειοψηφικού πακέτου μετοχών τους στα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται το Ελληνικό Δημόσιο και η «PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A» του ομίλου Λάτση.

Όπως ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο οι διαπραγματεύσεις αφορούν ακόμη την διαδικασία της από κοινού μεταβίβασης και την ρύθμιση των μεταξύ τους σχέσεων. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους μετόχους, οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη καταλήξει, αναμένεται όμως εντός του προσεχούς διαστήματος η έκβαση των σχετικών διαπραγματεύσεων. Η «PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A», ελέγχει το 45,47% των μετοχών της εταιρίας ενώ το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 35,477%, με την χρηματιστηριακή αξία υπερβαίνει τα 2,4 δισ.ευρώ.

Πηγές αναφέρουν ότι οι δύο βασικοί μέτοχοι θα διατηρήσουν στα ΕΛΠΕ ποσοστό 15% έκαστος και θα διαθέσουν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ σε στρατηγικό επενδυτή, που θα αναζητηθεί με τις διαδικασίες του διεθνούς διαγωνισμού, ποσοστό κοντά στο 31% ο όμιλος Λάτση και κοντά στο 20% το ελληνικό Δημόσιο, καθώς επίσης και το μάνατζμεντ.

Οι δύο μέτοχοι έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους προτεινόμενα σχέδια shareholder agreement τα οποία και βρίσκονται αυτή την περίοδο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να καταλήξουν στο οριστικό σχέδιο που θα παρουσιάσουν στη συνέχεια στους υποψήφιους επενδυτές.

Αυτό που η πλευρά του ομίλου Λάτση επιδιώκει να διασφαλίσει με την πρότασή της για τη συμφωνία μετόχων είναι η λειτουργία των ΕΛΠΕ στη βάση σαφών κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης.

fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα βρήκαν Λάτσης - Δημόσιο για τα ΕΛΠΕ: Θα πουλήσουν το 51%"

Αδ. Γεωργιάδης για Novartis: Αρνούμαι να παραστώ στην Επιτροπή για έκφραση γνώμης

Για παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την κλήτευση του από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis, προκειμένου να προβεί σε έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητας της επιτροπής.
«Λυπούμαι που θα σας το πω, αλλά δέκα χρόνια στο Κοινοβούλιο δεν έχω συναντήσει πιο παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο, της Επιτροπής κ. Δρίτσα. «Στη γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κ. Τσίπρας, δεν πρόκειται να συμμετάσχω», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.
«Η Επιτροπή σας, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες, και αυτό που μου ζητάτε είναι σαν να με καλούσε ένας εισαγγελέας για να με ρωτήσει τη γνώμη μου, εάν έχει αρμοδιότητα να με καλέσει ή όχι», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «ένα παρόμοιο αίτημα θα προκαλούσε τον γέλωτα ακόμα και στον ταχυδρόμο που θα έφερνε την επιστολή», ζητώντας παράλληλα από τον κ. Δρίτσα να μην εξευτελίζει, όπως είπε, για πολιτικούς λόγους ούτε το Κοινοβούλιο ούτε το Σύνταγμα. «Δεν πρόκειται να παραβώ τον όρκο μου στο Σύνταγμα των Ελλήνων εμφανιζόμενος στην Επιτροπή σας κατά αυτόν τον τρόπο» πρόσθεσε.
«Εάν επιθυμείτε να κάνουμε φιλολογική συζήτηση εκτός Κοινοβουλίου στην διάθεσή σας», δηλώνει ο πρώην υπουργός Υγείας και συνεχίζει: «Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε τα καθήκοντά σας και να με ελέγξετε για την υπόθεση Νοvartis, έτσι ώστε να αποκαλύψω την σκευωρία και τους σκευωρούς, πολύ ευχαρίστως να καταθέσω στην Επιτροπή σας μετά φυσικά την εξέταση μαρτύρων που με κατηγορούν».
«Αρνούμαι, λοιπόν, να παραστώ στην Επιτροπή σας προς έκφραση γνώμης ως προς την αρμοδιότητά σας», καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αδ. Γεωργιάδης για Novartis: Αρνούμαι να παραστώ στην Επιτροπή για έκφραση γνώμης"

Αγριο επεισόδιο στη Βουλή -Επίθεση χυδαιότητας του χρυσαυγίτη Λαγού-Παραλίγο να πέσει ξύλο [βίντεο]

Αγριο επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή μεταξύ βουλευτών από όλα τα κόμματα και χρυσαυγιτών.
Ολα ξεκίνησαν όταν στο βήμα της Ολομέλειας, ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.
Με μια εμπρηστική φρασεολογία, άρχισε να επικαλείται την επιστολή των παμμακεδονικών ενώσεων προς τους βουλευτές η οποία απειλούσε με ισόβια σε όσους υπογράψουν για σύνθετη ονομασία στο σκοπιανό. «Βγήκε και έκλαιγε ο πρόεδρος της Βουλής» είπε ο Γ. Λαγός. Είπε ακόμη ότι οι χρυσαυγίτες μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο, να μιλούν και να ακούνε τους πολίτες, γιατί δεν είναι «λαμόγια σαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», και επιτέθηκε και στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου λέγοντας ότι θα κάνει γενίτσαρους τα παιδιά.
Οταν από τα έδρανα κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν, ο Γ. Λαγός... απασφάλισε ξεσπώντας σε οχετό ύβρεων: «Σταμάτα ρε, προδότη! Προδότες, πουλημένοι!» ούρλιαζε εκτός εαυτού ο χρυσαυγίτης βουλευτής. Εκείνη την ώρα ο Νίκος Ξυδάκης του ΣΥΡΙΖΑ και του έκανε νόημα να κατέβει από το βήμα. «Φύγε από δω ρε!» του φώναξε ο Γ. Λαγός. Ο Ν. Ξυδάκης δεν πτοήθηκε και πήγε μπροστά του διαμαρτυρόμενος έντονα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν.
Ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης, φώναξε την φρουρά της Βουλής να παρέμβει και μόνο χάρη στην επέμβαση των αστυνομικών αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. «Αποκλείεται να συνεχίσει την διαδικασία το προεδρείο με τέτοια εξυβριστική συμπεριφορά. Εάν συνεχιστείθα έχουμε χειρότερη εξέλιξη, Καλύτερη απάντηση από την δική σας ηρεμία δεν πρόκειται να υπάρχει» είπε ο Σπ. Λυκούδης.
Προσωρινά διεκόπη η συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ενώ οι χρυσαυγίτες βουλευτές βγήκαν ομαδόν από την αίθουσα βρίζοντας χυδαία.
Δείτε το σχετικό βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Ο Νίκος Ξυδάκης εξιστορεί το περιστατικό
Ο Νίκος Ξυδάκης εξιστόρησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως ξεκίνησε το περιστατικό με το Χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγό που παραλίγο να καταλήξει σε χειροδικία μεταξύ των δύο βουλευτών.
«Εγώ όποτε μιλάει Χρυσαυγίτης φεύγω από την αίθουσα αμέσως, ποτέ δεν κάθομαι μέσα. Είχα βγει έξω και με το που βγαίνω έρχεται ένας βουλευτής και μου λέει, “έλα μέσα βρίζει τον Βούτση ο Λαγός”. Πάω στον Λυκούδη και του λέω “Σπύρο, μάζεψέ τον”. Μου απαντά “άστον να τελειώσει θα το κάνουμε χειρότερα”.
Εκείνη την ώρα ο Λαγός φορτώνει και αρχίζει να φωνάζει «πουλημένοι προδότες είστε όλοι». Του φωνάζω “αφού αρνείσαι την Δημοκρατία κατέβα ρε από το βήμα”. Μου απαντάει “φύγε από δω πουλημένε, προδότη”».
Η ένταση μεταξύ Ξυδάκη και Λαγού ήταν τόσο μεγάλη που στο παρά ένα αποφεύχθηκε η χειροδικία . Οπως αναφέρει ο κ. Ξυδάκης ένας άνδρας της φρουράς και ένας βουλευτής ήταν αυτοί που μπήκαν ανάμεσα τους και τους χώρισαν
«Στη συνέχεια μπήκε στην αίθουσα η φρουρά. Ο Λαγός είχε απειλητική διάθεση εναντίον μου.
Του είπα “θα με δείρεις ρε; Τι συμβαίνει;” και άρχισε να φωνάζει “προδότη, πουλημένε, πήγαινε να πουλήσεις τη Μακεδονία”. Εγώ του απάντησα: “Χιτλερόψυχε, αρνητή της δημοκρατίας, υπόδικε, εσύ πούλησες στην Κύπρο”. Στη συνέχεια όλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την ολομέλεια».
Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ
Δανέλλης: Δεν είναι κόμμα είναι εγκληματική οργάνωση τραμπούκων
Την ώρα που η συνεδρίαση είχε διακοπεί ο βουλευτής του ποταμιού Σπύρος Δανέλλης είπε στον πρόεδρο της βουλης οτι όλες οι προβλέψεις του κανονισμού  της βουλης δεν πτοούν τους  Χρυσαυγίτες και επιτέθηκε τις Παμμακεδονικές οργανώσεις που  το προηγούμενο διάστημα με τα εξώδικα τους απειλούσαν τους έλληνες βουλευτές με φυλάκιση ή θάνατο  
«"Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις" επιβεβαιωνόμαστε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένας από μας, δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα, είναι μια εγκληματική οργάνωση τραμπούκων. Γι αυτό δεν συνδιαλεγόμαστε με αυτούς. Ας δουν οι πολίτες που μέσα στη σύγχυση και την οργή τους, τους έστειλαν εδώ μέσα, με ποιους έχουν να κάνουν. Κύριε Πρόεδρε της Βουλής μόλις προχθές λέγαμε πως θα αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για να προκαλούν επεισόδια γιατί οι προβλέψεις του Κανονισμού δεν τους πτοούν. Τα επεισόδια και οι ύβρεις τους τρέφουν. Και ας δουν οι "περίφημοι πατριώτες" των Παμμακεδονικών Σωματείων που αμφισβητούν τον πατριωτισμό των Ελλήνων βουλευτών ποιους τρέφουν με τα καμώματά τους (εξώδικα κτλ)».     
Δείτε αποκλειστικά βίντεο του iefimerida.gr με χρυσαυγίτες βουλευτές να αποχωρούν από την Ολομέλεια και να βρίζουν χυδαία:



Βούτσης: Πρότεινε να αποβληθεί όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής
Αφού επαναλήφθηκε η συνεδρίαση μετά το πρωτοφανές περιστατικό με τις ύβρεις των Χρυσαυγιτών κατά όλων των βουλευτών ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πήρε το λόγο και ανέφερε ότι η στρατηγική της έντασης της χρυσής Αυγής πρέπει να καταγγελθεί ενώ πρότεινε να παραπεμφθεί όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής στην επιτροπή δεοντολογίας και να τιμωρηθεί με την ποινή της αποβολής από το κοινοβούλιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο.
«Η στρατηγική της έντασης θα πρέπει να καταγγελθεί με όλους τους τόνους και με όλη τη δύναμη, από όλο το πολιτικό σύστημα του δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου. Χωρίς συμψηφισμούς, χωρίς τακτικισμούς οι οποίοι έδειξαν και στην Ευρώπη και στην χώρα μας που οδηγούν όταν το αυγό του φιδιού συνεχώς με την ατζέντα την οποία αναδεικνύεις και παράγεις το ζεσταίνεις και το διαμορφώνεις. Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να συνεχιστεί τουλάχιστον μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει για τις αναφορές που έγιναν. Να συγκληθεί ξανά η επιτροπή δεοντολογίας. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σαφείς ότι εάν αποτελούν συνέχιση μιας στρατηγικής έντασης οι επιθέσεις διχασμού, μισαλλοδοξίας και επικινδυνότητας στις διεθνείς σχέσεις της χώρας τις οποίες δυναμιτίζουν με τις δηλώσεις τους έτσι ώστε να δημιουργούνται αντισώματα και να ανατροφοδοτείται μία ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις Γκρίζων και άλλων πολύχρωμων λύκων στην γείτονα χώρα αυτά όλα θα πρέπει να αποκαλυφθούν να στηλιτεύουν να απομονωθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο από τον κανονισμό της Βουλής αλλά και στο Δημόσιο λογο . Εάν δεν το κάνουμε εμείς εδώ δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος» τόνισε ο Ν. Βούτσης.
Νέο επεισόδιο: Σύζυγος χρυσαυγίτη καθύβρισε μουσουλμάνο βουλευτή
Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και σε επεισόδιο που έγινε λίγες ώρες νωρίτερα από σύζυγο επίλεκτου στελέχους της χρυσής Αυγής.
«Έγινε ένα επεισόδιο απο σύζυγο επίλεκτου στελέχους της χρυσής Αυγής όπου παίρνοντας τα παιδάκια της από το βρεφονηπιακό σταθμό εξύβρισε κατα το χειρότερο τρόπο το βουλευτή Ζεϊμπέκ με απίστευτες ύβρεις . Παρενέβη ο φρούραρχος ζήτησε συγγνώμη η κυρία , δεν ειδοποιήσαμε καν τον σύζυγό της που είναι επίλεκτο στέλεχος της χρυσής Αυγής. Πήρε η ίδια την ευθύνη επάνω της ο ίδιος ο βουλευτής ήταν παρών και είπε ότι αποδέχεται την συγνώμη. Αν αυτά συμβαίνουν καθημερινά εδώ μέσα που είμαστε προστατευμένοι πολλαπλά και όχι μόνο απο την ασυλία ,τι θα συμβεί έξω από δω εαν φύγει το σήμα ότι δεν πειράζει λέμε και μια κουβέντα παραπάνω».
ΣΥΡΙΖΑ: Νοοτροπία υποκόσμου, σύμφυτη με τους νεοναζί
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:
«Το νέο φασιστικό παραλήρημα του υπόδικου Γ. Λαγού από το βήμα της Βουλής αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα και η νοοτροπία υποκόσμου είναι σύμφυτη με τους νεοναζί βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης που παρουσιάζεται ως κόμμα.
Όλα τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κόμματα οφείλουν να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές, και να απαιτήσουν την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων από τον Κανονισμό της Βουλής μέτρων εναντίον του χρυσαυγίτη βουλευτή».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγριο επεισόδιο στη Βουλή -Επίθεση χυδαιότητας του χρυσαυγίτη Λαγού-Παραλίγο να πέσει ξύλο [βίντεο]"

Στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τους δύο στρατιωτικούς ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Τη στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για το ζήτημα.
Παράλληλα, κατά τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκε στην υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την υπόθεση με τρόπο προσεκτικό και υπεύθυνο, με αποφασιστική καταδίκη του γεγονότος, χωρίς όμως να φτάσει σε ακραία ένταση με τη Μόσχα.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τους δύο στρατιωτικούς ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας"

Παναγιώτης Πικραμμένος: Δεν θα καταθέσει στην προανακριτική για τη Novartis

Ούτε ο Παναγιώτης Πικραμμένος θα παραστεί στην προανακριτική εξέταση για την υπόθεση Novartis, όπως γνωστοποίησε με επιστολή του.

Στην επιστολή του εκφράζει την προσδοκία, η κρίση της Επιτροπής να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τους νόμους.

Η επιστολή του κ. Πικραμμένου:

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Κύριο Θεόδωρο Δρίτσα

Πρόεδρο
Ειδικής Κοιν. Επιτροπής για την Διενέργεια Προκαταρτικής Εξέτασης

Βουλή των Ελλήνων

Κύριε Πρόεδρε,

Σε εκτέλεση της Απόφασης της Επιτροπής καλούμαι, σύμφωνα με το άρθρο 156 του Κανονισμού της Βουλής, ιδίως «για έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητας της Επιτροπής».

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση «σε περίπτωση που η Επιτροπή θεωρήσει εαυτή ως αρμόδια, μπορεί να καλέσει εκ νέου τα δέκα (10) αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα».

Σας δηλώνω, ότι δεν θα παραστώ για «έκφραση γνώμης» για τα ως άνω διαδικαστικά θέματα και προσδοκώ, ότι η κρίση της Επιτροπής επ' αυτών θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ, και τους Νόμους.

Επιφυλάσσομαι για το δικαίωμά μου να παραστώ σε συνεδρίαση της Επιτροπής επί της ουσίας της υπόθεσης.

Μετά τιμής,

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ο. ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγιώτης Πικραμμένος: Δεν θα καταθέσει στην προανακριτική για τη Novartis"

Προειδοποίηση Ταγιάνι στην Αγκυρα για τους Ελληνες στρατιωτικούς

Προειδοποίηση προς την Αγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ζητώντας και την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών.

«Η Τουρκία πάντα λέγαμε ότι όφειλε να σέβεται το διεθνές δίκαιο και σε ό,τι αφορά την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτών, την καλέσαμε να τους απελευθερώσει πολύ σύντομα», ανέφερε ο κ. Ταγιάνι και πρόσθεσε:

«Η Τουρκία είναι ένας συνομιλητής μας, αλλά, όπως σε όλα τα θέματα, έτσι και σε αυτό, πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση Ταγιάνι στην Αγκυρα για τους Ελληνες στρατιωτικούς"

Ούτε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα καταθέσει στην προανακριτική για τη Novartis

Μετά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, ούτε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα καταθέσει στην επιτροπή προανακριτικής εξέτασης για τη Novartis.

Ο Ελληνας Επίτροπος με επιστολή του αρνείται να καταθέσει ωστόσο τονίζει ότι μεταξύ άλλων πως «εφόσον εξασφαλισθεί η νόμιμη σύνθεση της Επιτροπή σας με την παρουσία όλων των Μελών της και τηρηθούν οι κανόνες της Δικονομίας (κληθούν επωνύμως οι μάρτυρες να καταθέσουν) θα προσέλθω και θα καταθέσω».

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρεται τόσο στην αποχώρηση των βουλευτών από τις εργασίες της επιτροπής θέτοντας ζήτημα νομιμοποίησης, ενώ επισημαίνει ότι τίθεται θέμα παραβίασης των δικονομικών κανόνων, λόγω των προστατευόμενων μαρτύρων.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αβραμόπουλου έχει ως εξής:

«Θέμα: Η από 21.3.2018 Α.Π. 8 Κλήση σας

Κύριε Πρόεδρε,

Σε απάντηση της άνω κλήσης με την οποία καλούμαι να προσέλθω ενώπιον της Επιτροπής σας κατ’ αρθρ. 156§4 του Κανονισμού της Βουλής σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Με την παρούσα σας ενημερώνω ότι στην παρούσα φάση δεν θα προσέλθω στην Επιτροπή σας κατά την οριζόμενη στην σχετική πρόσκληση ώρα και μέρα, για τους ακόλουθους ορθούς και νόμιμους λόγους:

1. Διότι μετά την αποχώρηση από τις εργασίες της Επιτροπής του συνόλου των Βουλευτών όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, οι παραμένοντες στην Επιτροπή Βουλευτές, ταυτίζονται απολύτως με εκείνους οι οποίοι υπέγραψαν την πρόταση κατηγορίας και κατά συνέπεια η Επιτροπή έχει απωλέσει με αυτή την σύνθεση, την νομιμοποίηση η οποία παρασχέθηκε σ’ αυτήν με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για το διορισμό της, εις την οποία προβλέπεται η
εκπροσώπηση όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

2. Δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν κατά παραβίαση κάθε δικονομικού και ουσιαστικού κανόνα Δικαίου, ο οποίος ρυθμίζει την διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προηγουμένως οι μάρτυρες της υπόθεσης, οι οποίοι αναφέρονται στο πρόσωπό μου στην Δικογραφία, χωρίς προστασία και αφού αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

Για την υπόθεση αυτή έχω υποβάλλει:

(α) Μηνυτήρια Αναφορά, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, κατά των μαρτύρων και επιπλέον ζητώ την διερεύνηση των εγκλημάτων της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος, από συνεργούς και ηθικούς αυτουργούς.

(β) Δύο αιτήσεις στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την Ανάκληση των πράξεων του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών με τις οποίες παρανόμως οι δύο ψευδομάρτυρες χαρακτηρίσθηκαν προστατευόμενοι μάρτυρες (αρθρ. 9§2 Ν.
2928/2001) και την Ανάκληση της χορηγηθείσας έγκρισης του κ. Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον όψιμο χαρακτηρισμό των ιδίων μαρτύρων ως μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος (αρθρ. 9§7 N. 2928/2001 σε συνδυασμό με το αρθρ. 45Β Κ. Ποιν. Δικ.). Όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, οι αιτήσεις μου μελετώνται και θα αποφανθεί σχετικώς.

Αιτούμαι και προς τα Μέλη της Επιτροπής σας εφόσον συνεχίσει νομίμως την λειτουργία της, να αποφανθεί ότι οι άνω χαρακτηρισμοί είναι παράνομοι και να καλέσει τους μάρτυρες αυτούς να καταθέσουν με τα στοιχεία της ταυτότητας τους γνωστά σε όλους.

3. Είναι αυτονόητο κ. Πρόεδρε, Ότι εφόσον εξασφαλισθεί η νόμιμη σύνθεση της Επιτροπή σας με την παρουσία όλων των Μελών της και τηρηθούν οι κανόνες της Δικονομίας (κληθούν επωνύμως οι μάρτυρες να καταθέσουν) θα προσέλθω και θα καταθέσω το σύνολο των εις χείρας μου συντριπτικών στοιχείων, τα οποία προέρχονται από δικαστικές και άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και αποτελούν πλήρη και καταλυτική απάντηση σε όλα τα τεθέντα προς διερεύνηση ζητήματα.

Τέλος, θεωρώ ότι η Επιτροπή σας είναι κατά το Σύνταγμα αποκλειστικά αρμόδια για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αρμοδιότητα η οποία, έχει ήδη κριθεί καταρχήν με την διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στην Βουλή από την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ιδίως με την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής να ορίσει την Επιτροπή σας για την Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης (Καν. 156§1)»

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ούτε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα καταθέσει στην προανακριτική για τη Novartis"

Μπαλαούρας: Μειωμένη κατά 70% η σύνταξή μου

Για εκ νέου αήθη επίθεση στο πρόσωπό του με αφορμή δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι ο ίδιος ευνοήθηκε από διάταξη για τους συνταξιούχους της ΤτΕ κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

Οπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωση «συνταξιοδοτήθηκε από την ΤτΕ και έλαβε την σύνταξή του το 2010, ενώ στις 7.5.2015, λόγω της εκλογής του στη Βουλή, και με αναδρομικότητα από την ημέρα εκλογής του, εξεδόθη απόφαση αναθεώρησης της κύριας σύνταξής του και του περικόπηκε το 70% αυτής, όπως προβλέπει το άρθρο 8 του ν.2592/1998».

Διευκρινίζει επίσης ότι «η μη εφαρμογή των περικοπών του Ν. 4387 / 2016 στις συντάξεις των συνταξιούχων της ΤτΕ που συνεχίζουν να εργάζονται, λόγω του ότι η ίδια η ΤτΕ έχει την υποχρέωση καταβολής των μισθών και των συντάξεων του προσωπικού της, σε αντίθεση με τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΦΚΑ, τη σύνταξη των οποίων εγγυάται το Ελληνικό Κράτος, δεν αφορά τη δική του σύνταξη».

Η απάντηση του Μ. Μπαλαούρα.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Δήλωση του Μ. Μπαλαούρα, βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το
σημερινό συκοφαντικό δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ»

Με αφορμή την έκδοση εγκυκλίου από το Υπουργείο Εργασίας,
Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή του
άρθρου 20 του ν.4387/2016 που αφορά τις επιπτώσεις στις συντάξεις όσων
συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται, έγινε εκ νέου αήθης επίθεση στο
πρόσωπό μου.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (22-3-18) της εφημερίδας τα
ΝΕΑ, περί φωτογραφικής διάταξης προς το πρόσωπό μου, καθώς και τα
ΜΜΕ και όσα κόμματα της αντιπολίτευσης το αναπαρήγαγαν, δε με
εξέπληξαν. Όσοι έχουμε μια διαδρομή ήθους, αγωνιστικότητας και συνέπειας,
γνωρίζουμε ότι θα προσπαθήσουν να μας κτυπήσουν με ψέματα και λάσπη,
προκειμένου να υπονομεύσουν το ηθικό πλεονέκτημά μας, αλλά και του
ΣΥΡΙΖΑ, εν γένει. Είναι το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει απέναντι
στην κυβέρνηση. Η λέξη ηθικός όμως τους είναι άγνωστη λέξη.

Επειδή δυστυχώς στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση, έχει γίνει
κανόνας η διαστρέβλωση της αλήθειας και η λάσπη, θα ήθελα να σας
παραθέσω τα παρακάτω, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

1. Συνταξιοδοτήθηκα από την ΤτΕ και έλαβα την σύνταξή μου το 2010.
2. Στις 7.5.2015, λόγω της εκλογής μου στη Βουλή, και με αναδρομικότητα
από την ημέρα εκλογής μου, εξεδόθη απόφαση αναθεώρησης της κύριας
σύνταξής μου και μου περικόπηκε το 70% αυτής, όπως προβλέπει το άρθρο
8 του ν.2592/1998.
3. Η μη εφαρμογή των περικοπών του Ν. 4387 / 2016 στις συντάξεις των
συνταξιούχων της ΤτΕ που συνεχίζουν να εργάζονται, λόγω του ότι η ίδια η
ΤτΕ έχει την υποχρέωση καταβολής των μισθών και των συντάξεων του
προσωπικού της, σε αντίθεση με τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης του
ΕΦΚΑ, τη σύνταξη των οποίων εγγυάται το Ελληνικό Κράτος, δεν αφορά τη
δική μου σύνταξη. Η ΤτΕ ανήκει στο Ευρωσύστημα, ως φορέας ασφάλισής
μου, με τον νόμο 3863/2010, του ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου εφαρμόζει
προγενέστερες του ν. 4387/2016 διατάξεις, και με βάση αυτές η δική μου
σύνταξη περικόπτεται και θα παραμείνει κομμένη κατά 70% αντί του 60% που
περικόπτεται η σύνταξη των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ που συνεχίζουν να
εργάζονται.

Με δυο λόγια, «η φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του
ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα», όπως λένε τα ΝΕΑ, μόνο τον Μπαλαούρα δεν
αφορά.

Αιδώς, στρατευμένα ΜΜΕ.

Τελικά, αναρωτιέμαι αν η καλύτερη άμυνά μου στη μεθοδευμένη
συκοφαντία είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ή να τους αφήσω στην
απαξίωση στην οποία έχουν κατρακυλήσει. Το ελάχιστο που οφείλουν να
πράξουν είναι να δημοσιεύσουν την απάντησή μου στην πρώτη σελίδα, όπως
έκαναν με τη λάσπη τους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, 22/03/2018
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαλαούρας: Μειωμένη κατά 70% η σύνταξή μου"

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, από Παρασκευή, για την έξοδο της 25ης Μαρτίου

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:
Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00 , θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
(α) Στον Αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).

(β) Στον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τη Λάρισα (Χ.Θ. 367+319) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).

(γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.

(δ) Στον Αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι -Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).

(ε) Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97 + 650).

(στ) Στον Αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).

(ζ) Στον Αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).
(η) Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).
Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 15:00 έως 21:00, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
(α) Στον Αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).

(β) Στον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη- Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 367+319), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι κόμβο τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960).

(γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών − Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

(δ) Στον Αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι -Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).

(ε) Στην Εθνική Οδό Καβάλας -Θεσσαλονίκης από την γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής. (στ) Στον Αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).

(ζ) Στον Αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).

(η) Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της κοινής υπουργικής απόφασης 50786/3319/2014 (Β΄ 2418), εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

στ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

η) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

θ) Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

ι) τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικειμένη εορταστική περίοδο, εφαρμόζει αυξημένα μέτρα τροχαίας στο οδικό δίκτυο της χώρας και υπενθυμίζει πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:

· Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
· Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
· Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
· Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
· Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
· Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
· Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
· Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
· Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, από Παρασκευή, για την έξοδο της 25ης Μαρτίου"

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, μαζί με 16 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, μεταξύ αυτών και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, παρενοχλήθηκε δύο φορές σήμερα από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την μετάβαση του από τη Ρόδο στη Ρω και στη Στρογγύλη, τα τουρκικά ραντάρ δια ασυρμάτου κάλεσαν το ελληνικό ελικόπτερο να αλλάξει πορεία, διότι παραβίαζε το τουρκικό FIR!

Οι Τούρκοι, όμως, κλιμάκωσαν την προκλητικότητά τους και κατά την πτήση της επιστροφής του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού από τη Ρω προς τη Ρόδο, απογείωσαν ταυτόχρονα ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών από τη βάση του Ντάλαμαν, τα οποία προσέγγισαν το ελληνικό ελικόπτερο.
Στη συνομιλία δια ασυρμάτου, που ήταν ανοιχτή και στο ελληνικό πλήρωμα, ζητήθηκε από τα τουρκικά μαχητικά να προβούν σε οπτική αναγνώριση του ελικοπτέρου. Οι Τούρκοι πιλότοι, σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξαν περίπου 2.000 πόδια από το ελικόπτερο Σινούκ και προχώρησαν στη μετάδοση των σχετικών πληροφοριών.

Αστραπιαία έφθασαν στην περιοχή τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από την 115 Πτέρυγα Μάχης για να τα αναχαιτίσουν.

Από το πρωί, τα «γεράκια» της Άγκυρας έχουν κάνει σωρεία παραβιάσεων, χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο από ανατολικά της Ρόδου κυρίως.

21 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

Συγκεκριμένα, μια ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, η τουρκική πολεμική αεροπορία φρόντισε να προχωρήσει σε νέες προκλήσεις πάνω από το Αρχιπέλαγος.

Συνολικά, τα 6 τουρκικά αεροσκάφη που πέταξαν σε δύο σχηματισμούς στο βορειοανατολικό, κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο προχώρησαν σε 21 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και τα έξι τουρκικά αεροσκάφη στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της έντασης που ακολουθούν οι Τούρκοι ήταν οπλισμένα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Aθηνών. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ"

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών- φοιτητών στα Προπύλαια -Κλειστές Πανεπιστημίου-Σταδίου [εικόνες & βίντεο]

Εκπαιδευτικό – φοιτητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στα Προπύλαια με αποτέλεσμα να κλείσουν η Πανεπιστημίου και η Σταδίου και για ώρα να επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, κάτι το οποίο, όπως καταγγέλλουν, δεν έχει γίνει εδώ και 10 χρόνια. Παράλληλα, οι φοιτητές που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο αντιδρούν στο νόμο Γαβρόγλου και ζητούν την απόσυρση του σχεδίου, που θα επιφέρει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σε πανεπιστήμια .«Όχι στην απόσπαση της διδακτικής επάρκειας – δημόσια και δωρεάν παιδεία» είναι τα βασικά συνθήματα. Έτσι, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και στο θέμα των αναπληρωτών καθηγητών που ζητούν τον μόνιμο διορισμό τους από το υπουργείο Παιδείας.

Πρίν απο λίγο η πορεία των φοιτητών έφθασε στην πλατεία Συντάγματος.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών- φοιτητών στα Προπύλαια -Κλειστές Πανεπιστημίου-Σταδίου [εικόνες & βίντεο]"

Αθήνα: Αβάσιμες αναφορές περί «σχεδιαγραμμάτων» στα κινητά των Ελλήνων

Αβάσιμες χαρακτηρίζει η ελληνική κυβέρνηση τις αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ περί «στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων» στα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, οι τουρκικές αρχές εντόπισαν «στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» στην εξωτερική μνήμη των κινητών τηλεφώνων των ελλήνων στρατιωτικών, Μητρετώδη και Κούκλαντζη, ενώ ο έλεγχος των δεδομένων των συσκευών συνεχίζεται. 

Στο τουρκικό πρακτορείο δεν γίνεται αναφορά αν τα στρατιωτικά σχεδιαγράμματα που εντόπισαν οι τουρκικές αρχές αφορούν ελληνικές ή τουρκικές εγκαταστάσεις. 
Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, οι στρατιωτικοί είχαν στην κατοχή τους δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κρυπτογραφικό τηλέφωνο.



Σημειώνεται ότι μετά από 22 ημέρες, το υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες των δύο νέων. 

Μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση να απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς απέστειλε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως θα ζητήσει να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση τόσο σε επίπεδο ΕΛΚ  όσο και σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής.

Την ενεργοποίηση των Ευρωπαίων για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών θα ζητήσει στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπας στη Σύνοδο των Βρυξελλών, ενώ είχε και επικοινωνία για το θέμα της Τουρκίας με τον Βλάντιμιρ Πούτιν. H Aθήνα ζήτησε και την παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία εξαπέλυσε όμως σφοδρή επίθεση η Άγκυρα. 



skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθήνα: Αβάσιμες αναφορές περί «σχεδιαγραμμάτων» στα κινητά των Ελλήνων"

Σκάνδαλο Novartis: Δεν πάει 30 Μαρτίου στην Επιτροπή ο Α. Λυκουρέντζος

Να καταθέσει επί της ουσίας της υπόθεσης, μετά και την επιβαλλόμενη εξέταση των μαρτύρων δηλώνει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Προκαταρκτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεσή του να μην προσέλθει στη φάση αυτή στην Επιτροπή.
«Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος, στην επιστολή του προς τον Θ. Δρίτσα, λίγη ώρα μετά την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
«Σε συνέχεια της επιστολής σας, της 21ης Μαρτίου 2018, με αριθμό πρωτοκόλλου 10, σας γνωστοποιώ ότι δεν επιθυμώ την εμπλοκή μου σε οποιουδήποτε διαδικαστικού χαρακτήρα συζήτηση, παρά μόνον σε αυστηρά τυπική και νομικά άρτια συνεδρίαση της Επιτροπής σας, με θέμα την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως, την οποία με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής αναλάβατε να διερευνήσετε» σημειώνει ο κ. Λυκουρέντζος και υπογραμμίζει:
«Προσωπικά επιμένω σε όσα ανέφερα με την ομιλία μου, στην Ολομέλεια της Βουλής, την 21η Φεβρουαρίου 2018. Είμαι αθώος. Ουδέν αδίκημα διέπραξα, ουδεμία πράξη ενοχής με βαρύνει. Συνεπώς, για αδικήματα τα οποία δεν διέπραξα, δεν με αφορά και η οποιαδήποτε ερμηνεία περί παραγραφής. Η αλήθεια και μόνον η αλήθεια με αφορά. Είμαι αθώος και θα εξαντλήσω με δική μου πρωτοβουλία, κάθε προσφερομένη εκ του Συντάγματος δυνατότητα, για να υπερασπιστώ την Τιμή μου, από την ανυπόστατη ψευδομαρτυρία και άδικη σπίλωση».
«Σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να παραστώ στην συνεδρίαση της Επιτροπής σας την 30η Μαρτίου 2018, στην οποία με προσκαλέσατε, για τα αναφερόμενα στην επιστολή σας διαδικαστικά θέματα» κάνει γνωστό ο πρώην υπουργός και συνεχίζει:
«Δεν επιθυμώ να συμπράξω σε καμιά μορφή αποπροσανατολισμού. Ευελπιστώ να μου παράσχετε το δικαίωμα να παραστώ σε μεταγενέστερη συνεδρίαση αν τυχόν αποφασίσει σχετικά η Επιτροπή σας, για να καταθέσω επί της ουσίας της υπόθεσης, μετά και την επιβαλλόμενη εξέταση των μαρτύρων. Με τον προσήκοντα σεβασμό σε εσάς και τα μέλη της Επιτροπής σας, σημειώνω με έμφαση τις βαρύτατες ηθικές ευθύνες τις οποίες επωμίζεσθε, με τις ακολουθούμενες πρακτικές, οι οποίες συντηρούν αδίκως την σπίλωση. Κατεπείγουσα επιδίωξή σας όφειλε να είναι η αμερόληπτη διερεύνηση της αλήθειας και η απρόσκοπτος απονομή δικαιοσύνης».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο Novartis: Δεν πάει 30 Μαρτίου στην Επιτροπή ο Α. Λυκουρέντζος"

Ε.Ε.: Καταδίκη της Τουρκίας για «παρανομίες» σε Αιγαίο, Α. Μεσόγειο

Την αλληλεγγύη τους σε Ελλάδα και Κύπρο και την καταδίκη της Τουρκίας για παράνομες ενέργειές της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο θα εκφράσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, όπως αναφέρεται σε σχέδιο δήλωσης, αντίγραφο του οποίου έλαβε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει αυστηρά τη συνέχιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο πέλαγος και υπογραμμίζει την πλήρη αλληλεγγύη του με την Κύπρο και την Ελλάδα», αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης, σε μια αναφορά στις εντάσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Λευκωσία γύρω από τις γεωτρήσεις ανατολικά της Κύπρου και στην κράτηση πολιτών της Ε.Ε από την Τουρκία.



Όπως είχε μεταδώσει εξάλλου το πρακτορείο Bloomberg, οι ηγέτες της Ε.Ε υπενθυμίζουν επίσης την υποχρέωση της Τουρκίας να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και να εξομαλύνει τις σχέσεις με όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ε.Ε.: Καταδίκη της Τουρκίας για «παρανομίες» σε Αιγαίο, Α. Μεσόγειο"

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του.

Κατά την επικοινωνία τους οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας, να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν"

Τζέφρι Πάιατ: «Δεν νίπτουμε τας χείρας μας» στο θέμα των δύο στρατιωτικών

«Δεν νίπτουμε τας χείρας μας» στο θέμα των δύο στρατιωτικών που εξακολουθούν να παραμένουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές, τονίζει ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ενώ διαψεύδει ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα να τα βρει μόνη της με την Τουρκία και υπογραμμίζει τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας στην περιοχή

«Δεν νίπτουμε τας χείρας στην υπόθεση αυτή. Το αντίθετο», λέει ο κ. Πάιατ, ενώ μιλώντας για τις τουρκικές προκλήσεις, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι διαιτητής. Δεν έχουμε μια κίτρινη κάρτα που μπορούμε να τραβήξουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Για το Σκοπιανό και τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην ΠΓΔΜ, εκτιμά ότι «τώρα είναι ανοιχτό το παράθυρο ευκαιρίας για λύση», σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί το αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων και ότι αυτό ανέφερε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Γουες Μίτσελ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα δηλώνει βέβαιος ότι το 2018 θα είναι η χρόνια που η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών να επενδύσουν στην χώρα μας.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ παραχώρησε συνέντευξη στο News 24/7.


ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζέφρι Πάιατ: «Δεν νίπτουμε τας χείρας μας» στο θέμα των δύο στρατιωτικών"

Διάταξη εξαιρεί τον Μπαλαούρα από τους συνταξιούχους που χάνουν το 60% της σύνταξης επειδή εργάζονται

Μια διάταξη του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου στην εγκύκλιο για την απασχόληση των συνταξιούχων προκαλεί περίεργους συνειρμούς.

Με την εν λόγω διάταξη εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος από τις περικοπές των αποδοχών όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται.

Οπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα» στην κατηγορία αυτή εμπίπτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας. Το δημοσίευμα, μάλιστα, υποστηρίζει ότι, όπως καταγγέλεται, πρόκειται για φωτογραφική διάταξη με άμεσα ωφελούμενο τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Στην επίμαχη τροπολογία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του Ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την εγκύκλιο που εκδόθηκε πριν από λίγα 24ωρα για τους νέους συνταξιούχους που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες (εφόσον προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ) περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων.

Να υπενθυμίσουμε τέλος, ότι ο Μάκης Μπαλαούρας είχε εισπράξει και την 13η σύνταξη που είχε μοιράσει ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος του 2016 όπως είχε καταγγείλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ με τον ίδιο να το επιβεβαιώνει και να αποδίδει το «λάθος» στο γεγονός ότι «στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος».

Ο Πετρόπουλος διαψεύδει τα περί ευνόησης Μπαλαούρα λόγω νέας εγκυκλίου

Σύμφωνα πάντως με ορισμένους νομικούς, ειδικούς στο ασφαλιστικό, οι εργαζόμενοι της Τραπέζης της Ελλάδος έχουν εξαιρεθεί από τις γενικές συνταξιοδοτικές διατάξεις καθώς θεωρούνται υπάλληλοι της ΕΚΤ.

«Δεν εντάχθηκαν ποτέ οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος στο δημόσιο σύστημα και γι' αυτό δεν υπάρχει θέμα εξαίρεσης των συνταξιούχων της από τη γενική συνταξιοδοτική ρήτρα για περικοπή μεγάλου ποσού της σύνταξής τους αν εργάζονται» δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει επιτρέψει παρεμβάσεις στην ΤτΕ αλλά και ότι οι συντάξεις της Κεντρικής Τράπεζας δεν επιβαρύνουν το δημόσιο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διάταξη εξαιρεί τον Μπαλαούρα από τους συνταξιούχους που χάνουν το 60% της σύνταξης επειδή εργάζονται"

Δεν πηγαίνει στην Προανακριτική για τη Novartis ο Aντ. Σαμαράς - Καταγγέλλει «σκευωρία από μια γελοία συμμορία»

Mε επιστολή του προς τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενημερώνει ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίασή της που έχει προγραμματισθεί για την προσεχή Τρίτη και μιλά ξανά «για σκευωρία που οργανώθηκε από μια γελοία συμμορία».

Στην επιστολή του ο κ. Σαμαράς αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής, δεν προτίθεμαι να παραστώ στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.

Δεν με αφορούν κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις οι οποίες συνιστούν έναν ακόμη κρίκο στην ουσιαστική συγκάλυψη της σε βάρος μου σκευωρίας.

Σκευωρία η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία.

Απαιτώ άλλωστε την ουσιαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης, με εξέταση όλων των μαρτύρων και όλων των στοιχείων.

Διατηρώ αυτονόητα το δικαίωμά μου να εκφέρω την άποψή μου, σε περίπτωση που εισέλθετε στην ουσία της υπόθεσης μετά την κατάθεση των μαρτύρων».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν πηγαίνει στην Προανακριτική για τη Novartis ο Aντ. Σαμαράς - Καταγγέλλει «σκευωρία από μια γελοία συμμορία»"

«Λουκέτο» σε γηροκομείο - κολαστήριο

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής διακόπηκε η λειτουργία παράνομης Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στον Λόφο Σκουζέ, στον Δήμο Αθηναίων.

Η πρωτοβουλία ελήφθη με γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των 29 περιθαλπομένων που διέμεναν σε αυτή υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής. Η Περιφέρεια δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ενάντια σε κάθε εκμετάλλευση τους και χαρακτηρίζει «αναγκαία» την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει τις ΜΦΗ, όπως έχει επισημάνει πρόσφατα η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η συγκεκριμένη Μονάδα λειτουργούσε παράνομα, παρά τις αποφάσεις διακοπής λειτουργίας, σφράγισης και επιβολής προστίμων από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και τις ασκηθείσες ποινικές διώξεις.

Σε νεότερο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 8.2.2018, διαπιστώθηκε περαιτέρω επιβάρυνση στη λειτουργία της Μονάδας, οπότε η Περιφέρεια κινήθηκε άμεσα και συντονισμένα με απευθείας παρέμβαση στις οικογένειες των ηλικιωμένων (μετά από εισαγγελική παραγγελία), συνεχείς ελέγχους και πίεση στη διοίκηση της ΜΦΗ, που διέκοψε οριστικά τη λειτουργία της χθες, 21.3.2018.
Διαβάστε Περισσότερα » "«Λουκέτο» σε γηροκομείο - κολαστήριο"

Οι ισχυροί άνεμοι κράτησαν δεμένα τα πλοία στον Πειραιά -Απαγορευτικό απόπλου μέχρι τις 6 το απόγευμα

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα είναι σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό και Σαλαμίνα.

Κανονικά διεξάγονται προς το παρόν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από Ραφήνα και Λαύριο. Κλειστό είναι το Ρίο Αντίρριο. Δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα- Πρίνου Θάσου, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου, Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ισχυροί άνεμοι κράτησαν δεμένα τα πλοία στον Πειραιά -Απαγορευτικό απόπλου μέχρι τις 6 το απόγευμα "

Με νέο κόμμα «ΜΕΡΑ 25» κατεβαίνει στις εκλογές ο Γιάνης Βαρουφάκης

Την ίδρυση νέου κόμματος που θα κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές προαναγγέλλει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη στο STAR.

"Το «ΜέΡΑ 25» είναι ελληνικό κόμμα με στόχο να κατέβουμε σε όλες τις εκλογές. Αυτό σημαίνει να καταθέτεις μια πρόταση και να κρίνεσαι από τον λαό για αυτήν. Το «ΜέΡΑ 25» προέρχεται από τις λέξεις Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής", δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Για τον χρόνο των εκλογών προβλέπει: «Δύο είναι οι πιθανότητες. Η μία είναι το Φθινόπωρο μετά από τις γιορτές και τα πανηγύρια για τη δήθεν έξοδο από το μνημόνιο, δεύτερη πιθανότητα για μένα, αν οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευνοϊκές για τον κύριο Τσίπρα, είναι 19 Μαίου διπλές κάλπες».

Πολιτεύεται ως αντιμνημονιακός. Τι νόημα έχει όμως αυτό, όταν τον Αύγουστο δεν θα έχουμε πια μνημόνιο;
"Θα έχουμε για δεκαετίες πιστεύει ο ίδιος".

«Εννοείται τον Αύγουστο του 2060. Γιατί ο χρεοδουλοπαροικία, που είναι το ζητούμενο, αυτή τη στιγμή είμαστε με τετραπλή χρεοκοπία. Κράτος, Τράπεζες, οικογένειες, επιχειρήσεις. Αυτό που σταματά τον Αύγουστο είναι να εισπράττουμε, παίρνουν οι δανειστές από μια τσέπη αν πηγαίνει στην άλλη».

Η πολυτάραχη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών έγινε βιβλίο και τώρα ταινία, με την υπογραφή του Κώστα Γαβρά, ο οποίος έχει προχωρήσει ήδη και το κάστινγκ. Μια θητεία που κατά τους ευρωπαίους αλλά και τον Γιάννη Στουρνάρα μας κόστισε κάτι παραπάνω.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Βίζερ, τον Στουρνάρα, τον Ρέγκλινγκ, ιδίως τον Ρέγκλινγκ που αυτογελοιοποιούνται μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν τις δικές τους αδικαιολόγητες πράξεις. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Το κόστος της τρόικας προσπαθούν να το βαφτίσουν κόστος Βαρουφάκη. Με τιμούν ιδιαίτερα, δεν αξίζω τόσο μεγάλη τιμή, αλλά φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να μου την δώσουν», απαντά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ανακοινώσει επίσημα το νέο κόμμα του τη Δευτέρα 26 Μαρτίου το απόγευμα στο Θέατρο Ιλίσια. Ωστόσο, συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν προβλέπεται, όπως λέει.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είπε κάποτε ότι είμαι κακός πολιτικός, καλός οικονομολόγος. Το θεωρώ μεγάλη τιμή, θα παραμείνω κακός πολιτικός, στόχος μας δεν είναι ούτε τα οφίτσια, ούτε να γίνουμε υπουργοί», υπογράμμισε.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Με νέο κόμμα «ΜΕΡΑ 25» κατεβαίνει στις εκλογές ο Γιάνης Βαρουφάκης"

Πάσχα 2018: Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία

Αντίστροφα μετρούν, πλέον, οι μαθητές για τις διακοπές του Πάσχα 2018.

Τα σχολεία θα κλείσουν σε λίγες ημέρες για δύο ολόκληρες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, τη φετινή σχολική χρονιά, όλα τα σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά από τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου, με τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία τη Δευτέρα 16 Απριλίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάσχα 2018: Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία "

Πορεία συνταξιούχων με σφυρίχτρες στο Μέγαρο Μαξίμου -«Οχι» στις περικοπές [εικόνες & βίντεο]

Εξω από το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται αυτήν την ώρα οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας που διαμαρτύρονται για την περικοπή της Επικουρησής τους.
Οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας καταγγέλλουν ότι παρανόμως σταμάτησε να τους καταβάλλεται τους τελευταίους μήνες η επικούρησή τους και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2017.
Το ζήτημα αφορά 16.500 συνταξιούχους της Εθνικής που, όπως λένε, δεν φθάνει που βλέπουν τις συντάξεις τους «κουτσουρεμένες», με τη διακοπή της καταβολής της επικούρησης χάνουν ακόμα, ο καθένας, 450 ευρώ κάθε μήνα. Η επικούρηση ήταν ειδικός λογαριασμός που υπήρχε και λειτουργούσε στην τράπεζα από το 1949.
Σε αυτόν κατέβαλλαν εισφορές τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η τράπεζα. Πλέον η ΕΤΕ δεν καταβάλλει την εισφορά της, αφού θεωρήθηκε ειδική, έξτρα παροχή προς τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας. 
Οι συνταξιούχοι στην αρχή της Ηρώδη του Αττικού, λίγα μέτρα πρίν απο το Μέγαρο Μαξίμου. Μία κλούβα των ΜΑΤ εμποδίζει την προσβασή τους.
]
Βίντεο απο την στιγμή που η πορεία ήταν στην Σταδίου και οι διαδηλωτές συνταξιούχοι της ΕΤΕ κατευθύνονταν προς το Μέγαρο Μαξίμου.




iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πορεία συνταξιούχων με σφυρίχτρες στο Μέγαρο Μαξίμου -«Οχι» στις περικοπές [εικόνες & βίντεο]"

Λουκέτο στο 4ο δημοτικό σχολείο & νηπιαγωγείο Βύρωνα έως ότου ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Η αστυνομία σφράγισε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα μετά από εντολή της πολεδομίας, καθώς το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο.

Σύμφωνα με το politestouvirona.blogspot, τη Δευτέρα το απόγευμα το σχολείο σφραγίστηκε από την Πολεοδομία και θυροκολλήθηκε από την αστυνομία, αφού σε αυτοψία που έγινε διαπιστώθηκαν έντονες φθορές, πτώση και αποκόλληση τμημάτων μαρμάρινων πλακών, εκτεταμένη υγρασία κλπ.

Δίκαια οι γονείς απαιτούσαν να μάθουν που θα πάνε τα παιδιά τους, σε ποιο σχολείο, νηπιαγωγείο τις επόμενες ημέρες. Οι διαβεβαιώσεις του Δημάρχου ότι σε 3 ημέρες θα έχουν γίνει οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις δεν φαίνεται να έπειθαν κανένα από τους παραβρισκόμενους.

Οι ευθύνες που βαρύνουν τη δημοτική αρχή είναι τεράστιες για την ολιγωρία που έδειξε, με αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει στο σχολείο οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης, ώστε να παρέχει ασφάλεια κατά τη λειτουργία του σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Εμείς να επισημάνουμε ότι δεν είναι το μόνο σχολείο που αντιμετωπίζει προβλήματα συντήρησης. Τον περασμένο Δεκέμβριο οι μαθητές στο Λύκειο και Γυμνάσιο του Καρέα είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις για ανάλογα ζητήματα. Ανάλογα προβλήματα καταλληλότητας υπάρχουν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, σε παιδικές χαρές της πόλης, στα γήπεδα 5χ5 στην Εργάνη.

Η δημοτική αρχή μπορεί να καυχιέται ότι έχει δημιουργήσει οικονομικό πλεόνασμα στο δήμο, ωστόσο η πραγματικότητα φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα που μόνο ντροπή θα έπρεπε να προκαλεί στους αρμόδιους ανευθυνους - υπεύθυνους της δημοτικής αρχής αλλά και σε αρμόδιους υπερεσιακούς παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, που ευθύνονται για αυτά τα προβλήματα.

Εάν υπήρχε λίγο φιλότιμο κάποιοι θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί.



politestouvirona
Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο στο 4ο δημοτικό σχολείο & νηπιαγωγείο Βύρωνα έως ότου ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας"

Εξάμηνη παράταση για τους συμβασιούχους καθαριότητας θα ζητήσει η ΚΕΔΕ

Εξάμηνη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, θα ζητήσει από την κυβέρνηση η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ, Βαγγέλης Πάνου, στην Επιτροπή των Συμβασιούχων, με την οποία είχε συνάντηση σήμερα.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, η παραμονή των νυν συμβασιούχων είναι απαραίτητη για ένα ακόμη εξάμηνο καθώς, όπως είπε ο κ. Πάνου, το ΑΣΕΠ δεν αναμένεται να ολοκληρώσει άμεσα την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων του σχετικού διαγωνισμού, που είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Πάνου εξέφρασε επίσης τη συμπαράσταση της ΚΕΔΕ στον αγώνα των συμβασιούχων, ενώ τους κάλεσε να επεξεργαστούν από κοινού νομοθετική πρόταση για την κάλυψη από τους ίδιους τους συμβασιούχους, των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάμηνη παράταση για τους συμβασιούχους καθαριότητας θα ζητήσει η ΚΕΔΕ"

Σφοδρά πυρά Μέρκελ κατά Ερντογάν και Πούτιν για το Αφρίν

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ επέκρινε με δριμύτητα τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στον κουρδικό θύλακα Αφρίν, στη βόρεια Συρία, αλλά και τις συνεχιζόμενες επιθέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό.
Μιλώντας σε βουλευτές στη Μπούντεσταγκ, η Μέρκελ σημείωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει τα αεροπορικά πλήγματα στην Ανατολική Γούτα «με τον εντονότερο τρόπο». Επέρριψε ευθύνες στις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, αλλά και στη Ρωσία που «απλώς παρακολουθεί» τα γεγονότα να εξελίσσονται.
Αναφερόμενη στις μάχες στο Αφρίν η καγκελάριος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις ενέργειες της Τουρκίας, παρά τις ανησυχίες της για την ασφάλειά της.
«Ανεξάρτητα από τις δικαιολογημένες ανησυχίες της Τουρκίας, είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στην Αφρίν, όπου χιλιάδες και χιλιάδες άμαχοι πεθαίνουν ή αναγκάζονται να φύγουν», τόνισε στην ομιλία της, παρουσιάζοντας το γενικό πλαίσιο της πολιτικής της στους βουλευτές.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περίπου 250.000 άμαχοι έφυγαν για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ενώ δεκάδες άλλοι έχουν σκοτωθεί. Από τις συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 1.500 Κούρδοι μαχητές.
Σχεδόν όλος ο πολιτικός κόσμος στη Γερμανία έχει καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας στη βόρεια Συρία. Ωστόσο, η κουρδική κοινότητας της Γερμανίας επικρίνει τη γερμανική κυβέρνηση και την Ευρώπη γιατί δεν αντιδρούν στα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Αφρίν.
Η Γερμανία, που φιλοξενεί περίπου 3 εκατομμύρια Τούρκους, διατηρεί περίπλοκες σχέσεις με την Αγκυρα τα τελευταία δύο χρόνια. Φοβάται επίσης μια «εισαγωγή» της τουρκοκουρδικής διένεξης στο έδαφός της.
Από τις αρχές του έτους, σχεδόν 30 ιδρύματα (κυρίως θρησκευτικά) της τουρκικής κοινότητας βανδαλίστηκαν ή πυρπολήθηκαν και η γερμανική αστυνομία υποψιάζεται ότι υπεύθυνες για τις επιθέσεις αυτές είναι κουρδικές ή ακροδεξιές οργανώσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Σφοδρά πυρά Μέρκελ κατά Ερντογάν και Πούτιν για το Αφρίν"

Υδραυλικοί και... τραπεζοκόμοι χειρίζονται τα ακτινολογικά μηχανήματα στα μεγαλύτερα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Τι κοινό μπορεί να έχουν τα νοσοκομεία Καβάλας, Κορίνθου, "Άγιος Ανδρέας" Πάτρας, Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, Κουτλιμπάνειο Λάρισας, Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, "Ερυθρός Σταυρός";

Η απάντηση έχει σχέση με τη στελέχωσή τους αλλά απέχει μακράν από όσα (νομίζουμε πως) γνωρίζουμε για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του ΕΣΥ: στα νοσοκομεία αυτά τα ακτινολογικά τμήματα είναι στελεχωμένα με υδραυλικούς, μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους, τραπεζοκόμους, τραυματιοφορείς, που χειρίζονται τα ακτινολογικά μηχανήματα επιδεικνύοντας καλή θέληση και φιλότιμο!

Ο κίνδυνος στον οποίο εκτίθενται οι ασθενείς που υποβάλλονται σε ακτινογραφίες, αξονικές τομογραφίες ή και ακτινοθεραπείες, από... εμπειρικούς ακτινολόγους και όχι απο πιστοποιημένους τεχνολόγους ακτινολόγους, είναι προφανής.
Όπως προφανής είναι και η ευθύνη των αρμοδίων μέσα στα δημόσια νοσοκομεία που έδωσαν ή δίνουν το πράσινο φως για αυτήν την προκλητικά παράνομη κατάσταση. Το ότι δεκάδες εργαζόμενοι σε Ακτινολογικά τμήματα του ΕΣΥ δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα και τους σχετικούς τίτλους σπουδών για τη διενέργεια ακτινολογικών πράξεων αποτελεί μια...ασήμαντη λεπτομέρεια για τους υπεύθυνους των νοσοκομείων, όσο ασήμαντη θεωρήθηκε και η άτυπη και άσχετη μετακίνησή τους, από τη θέση για την οποία προσλήφθηκαν, στα Ακτινολογικά τμήματα.

"Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει να λειτουργούν τα ακτινολογικά εργαστήρια των νοσοκομείων. Αλλά επιβάλλει να λειτουργούν σωστά. Εάν αναλογιστούμε πως χωρίς τα εργαστήρια δεν υπάρχει διάγνωση και συνεπώς δεν υπάρχει θεραπεία, αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει για το ΕΣΥ να λειτουργούν υπό αυτές τις παράνομες συνθήκες τα εργαστήρια. Η εμπειρία χωρίς τη γνώση δεν έχει αξία για τον ασθενή" λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδας (ΟΤΑΕ), κ. Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, επισημαίνοντας πως σε αρκετά νοσοκομεία δεν τηρούνται κανονισμοί που υπάρχουν για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της υγείας εργαζόμενων και ασθενών, και πως ουδείς μπορεί να αποκλείσει την κακή χρήση του εξοπλισμού και την υπερβολική ακτινοβολία ή μια διαρροή ακτινοβολίας.

Η (ΟΤΑΕ) ζητεί την επίλυση αυτού του μείζονος για τη δημόσια υγεία θέματος περισσότερα από δέκα χρόνια. Παρά τις ενέργειές της, όμως, ουσιαστική πρόοδος δεν υπάρχει. Αντίθετα, η κατάσταση που έχει πλέον διαμορφωθεί γεννά νέο κύκλο προβληματισμού και προβλημάτων.

Η Ομοσπονδία προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις παράνομες τοποθετήσεις υπαλλήλων μη ακτινολόγων στα Ακτινολογικά τμήματα και η προσφυγή της έγινε δεκτή. Το 2009 δόθηκε μια περίοδος χάριτος στο υπουργείο Υγείας και τα εποπτευόμενα από αυτό δημόσια νοσοκομεία ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα - με το επιχείρημα πως δεν μπορεί να απομακρυνθούν από τη μια μέρα στην άλλη οι... μη ακτινολόγοι των Ακτινολογικών εργαστηρίων και να αντικατασταθούν από προσωπικό με τυπικά προσόντα και σχετικούς τίτλους σπουδών.

Κατά την επταετία που δόθηκε ως χρόνος προσαρμογής οι εργαζομενοι στα επίμαχα Ακτινολογικά του ΕΣΥ έπρεπε να αποκτήσουν τίτλο σπουδών ώστε να ολοκληρωθεί το βιογραφικό τους -καθότι την... εμπειρία την είχαν αποκτήσει στου (κασίδη) ασθενή την εξέταση. Ωστόσο, μετά την παρέλευση της επταετίας η κατάσταση παρέμεινε ίδια κι απαράλλαχτη - και φυσικά επικίνδυνη.

Σε κάποια νοσοκομεια οι εμπειρικοί ακτινολόγοι συνταξιοδοτήθηκαν, σε άλλα μπήκαν στα χαρτιά στη δεύτερη γραμμή των εργαστηρίων παρότι στην πραγματικότητα ήταν οι βασικοί χειριστές των μηχανημάτων. Και κανείς δεν έλαβε τον αναγκαίο τίτλο, την απαιτούμενη πιστοποίηση.

Ο πρόσφατος έλεγχος της καθ´ ύλην αρμόδιας Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) σε μεγάλα νοσοκομεία, κυρίως της περιφέρειας, κατέδειξε ότι η αυθαίρετη όσο και επικίνδυνη αυτή κατάσταση καλά κρατεί.

Από τον επιτόπιο έλεγχο της ΕΕΑΕ και από την εξέταση σχετικών παραστατικών που αφορούν το προσωπικό που εργάζεται στα ακτινολογικά εργαστήρια τουλάχιστον δύο νοσοκομείων, διαπιστώθηκε ότι "εργαζόμενοι δεν κατείχαν τα κατά τη νομοθεσία απαιτούμενα τυπικά προσόντα και τους σχετικούς τίτλους σπουδών, συνεπώς η απασχόλησή τους, δεν ήταν συμβατή με τις σχετικές απαιτήσεις των Κανονισμών Ακτινοπροστασίας και μόνο η ανάθεση βοηθητικών καθηκόντων θα έπρεπε να τους επιτραπεί".

Η Επιτροπή κάλεσε τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων να δώσουν εξηγήσεις για την κατάσταση στα Ακτινολογικά Τμήματα, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια επέβαλλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις νοσοκομείων και αυστηρή σύσταση για συμμόρφωση με τις οδηγίες της, σε διαφορετική περίπτωση το νοσοκομείο βρίσκεται αντιμέτωπο με την έκπτωση της άδειας του ακτινολογικού του εργαστηρίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υδραυλικοί και... τραπεζοκόμοι χειρίζονται τα ακτινολογικά μηχανήματα στα μεγαλύτερα νοσοκομεία του ΕΣΥ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news