facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Προσοχή! Η Εφορία παγιδεύει όσους δηλώνουν φιλοξενούμενοι

Εφέτος και για πρώτη φορά στο νέο έντυπο της φορολογικής δήλωσης, το γνωστό Ε1 εμφανίζεται ένας νέος κωδικός 007-008 στον πίνακα 2 των πληροφοριακών στοιχείων. Στον κωδικό αυτό οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν αν φιλοξενούν στην κατοικία τους πρόσωπα που είναι υπόχρεα σε φορολογική δήλωση εκτός εκείνων που δηλώνονται στον πίνακα 8 είναι δηλαδή εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου (παιδιά, γονείς, παππούδες, ανήλικοι συγγενείς μέχρι το τρίτο βαθμό, άγαμοι ή χήροι ή διαζευγμένοι αδερφοί και αδερφές, με αναπηρία 67% και άνω). Με τη δήλωση αυτή, η Εφορία θα μπορεί να προχωρήσει σε έλεγχο προκειμένου να διασταυρώσει αν πρόκειται για πραγματική ή εικονική φιλοξενία,.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινωνικό μέρισμα που μοίρασε τον περασμένο Δεκέμβριο η κυβέρνηση, αποκάλυψε ότι 1,95 εκατομμύρια φορολογούμενοι ή ένας στους τέσσερις δήλωσαν ότι είναι φιλοξενούμενοι. Σε πολλές περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν…μαϊμού ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έχασαν το κοινωνικό μέρισμα. Τώρα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ζητά από τους φορολογούμενους μέσω του εντύπου Ε1 να δηλώσουν αν φιλοξενούν στην κατοικία τους πρόσωπα που είναι υπόχρεα σε φορολογική δήλωση εκτός εκείνων που δηλώνονται στον πίνακα 8 είναι δηλαδή εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου (παιδιά, γονείς, παππούδες, ανήλικοι συγγενείς μέχρι το τρίτο βαθμό, άγαμοι ή χήροι ή διαζευγμένοι αδερφοί και αδερφές, με αναπηρία 67% και άνω).

Το κόλπα…της φιλοξενίας

Με τον τρόπο αυτό, η Εφορία επιχειρεί να περιορίσει τα φαινόμενα ψευδούς φιλοξενίας. Πολλοί εμφανίζονται ως φιλοξενούμενοι για να αποφύγουν:

– Τα τεκμήρια διαβίωσης. Όποιος συμπληρώνει τον κωδικό 092, 094 ή 096 του εντύπου Ε1, δεν βαρύνεται με το τεκμήριο της κύριας κατοικία κάτι που αυτομάτως σημαίνει και μείωση της φορολογητέας ύλης. Όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα γνωρίζουν ότι το τεκμήριο της κατοικίας μπορεί να τους επιβαρύνει με πρόσθετους φόρους και γι’ αυτό κάνουν ότι μπορούν για να το αποφύγουν.

– Το φόρο από εισοδήματα ενοικίων. Με τη δήλωση, δηλώνεται το γεγονός της φιλοξενίας, ο ΑΦΜ του ατόμου που φιλοξενεί, η επιφάνεια του ακινήτου στο οποίο γίνεται η φιλοξενία και οι μήνες της φιλοξενίας. Δεν υπάρχει όμως η διεύθυνση. Άρα, ένας ενοικιαστής που θα εμφανιστεί ως φιλοξενούμενος του ιδιοκτήτη, θα το απαλλάξει και από τον φόρο εισοδήματος από ακίνητα που υπολογίζεται πλέον με συντελεστές από 15% έως και 45%.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή! Η Εφορία παγιδεύει όσους δηλώνουν φιλοξενούμενοι"

ΕΛΑΣ: Στα επεισόδια για τον πλειστηριασμό τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί

Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί, και ένας τραυματίας πολίτης, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν το μεσημέρι, έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας όπως ανακοίνωσε η ελληνική αστυνομία. 

Για τις συμπλοκές σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε τη σύλληψη τριών ατόμων για τη συμμέτοχή τους στα επεισόδια, διευκρινίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων συμμετεχόντων.

Nikos Libertas / SOOC



skai
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΑΣ: Στα επεισόδια για τον πλειστηριασμό τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί "

Διαμαρτυρία μελών της ΛΑΕ έξω από τη ΓΑΔΑ [εικόνες & βίντεο]

Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ πραγματοποιεί η ΛΑΕ, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τα επεισόδια έξω από συμβολαιογραφείο και τις συλλήψεις.
Οι διαδηλωτές βρίσκονται επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, μπροστά από το κτίριο της ΓΑΔΑ, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, ενώ ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συναγωνιστές τους.
Λόγω της συγκέντρωσης έχουν μπλοκάρει το ρεύμα της καθόδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Κηφισίας, η Μεσογείων, αλλά και η Βασιλίσσης Σοφίας.

ΛΑΕ: Αναίτια επίθεση των αρχών σε βάρος συγκεντρωμένων κατά των πλειστηριασμών
«Αναίτια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφείο όπου γίνονταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, καταγγέλλει η ΛΑΕ.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα «με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι δυνάμεις καταστολής για μια ακόμη φορά ξεπέρασαν και σήμερα κάθε όριο αυταρχισμού. Οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, με πρωτοφανή βία, στο πλήθος διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το συμβολαιογραφικό γραφείο, στην Αθήνα αντιδρώντας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην υφαρπαγή, μεταξύ άλλων, μιας λαϊκής κατοικίας 71 τ.μ. Τη συγκέντρωση είχαν καλέσει η ΛΑΕ και η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών όπως και άλλες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες».
Σύμφωνα με τη ΛΑΕ «4 μέλη του κόμματος καθώς και ο φωτορεπόρτερ 'Αγγελος Μπαράκ, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ έγιναν και 5 συλλήψεις».
«Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ. Αυτή την ώρα, μπροστά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρίσκονται συγκεντρωμένα μέλη της Λαϊκής Ενότητας, μαζί με μέλη συλλογικοτήτων και του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, οι οποίοι ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Η ΛΑΕ καταγγέλλει την αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής με πρωτοφανή βία κατά των διαδηλωτών» τονίζει στην ανακοίνωση της.
Η ΛΑΕ καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση και κάνει λόγο «για πρωτοφανή βιαιότητα» ενώ την αγανάκτηση του εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζοντας «προφανώς με εντολές Τσίπρα, Κοντονή και Τόσκα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν εκδικητικά ενάντια στους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών και μας έριξαν χημικά, πέταξαν ότι είχαν μπροστά τους και έριξαν άγριο ξύλο».
«Έχουμε πέντε τραυματίες, ο ένας από αυτούς μάλλον από ότι φαίνεται είναι αρκετά σοβαρά. Έγιναν πέντε αυθαίρετες αναίτιες συλλήψεις, μεταξύ των οποίων δύο νεαρά παιδιά χωρίς να έχουν να κάνει τίποτα. Τα ΜΑΤ τους κλωτσούσαν άγρια, ενώ ήταν πεσμένοι κάτω, μία πρωτοφανής βαρβαρότητα. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα μέλλον» συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ. «Ζητάμε να ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί, γιατί πρόκειται για λαϊκά σπίτια» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.
Πάντως τόσο η ΛΑΕ όσο και το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών στέλνουν μήνυμα πως ο αγώνας θα συνεχιστεί «η βία, η αστυνομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν μπορούν να σταματήσουν το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών και της υφαρπαγής των πρώτων κατοικιών και των λαϊκών περιουσιών, που θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της αρπαγής της λαϊκής περιούσιας και η ΛΑΕ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία μελών της ΛΑΕ έξω από τη ΓΑΔΑ [εικόνες & βίντεο] "

Κρατούμενοι μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Κορυδαλλού

Σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού απειλήθηκε και ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, με αυτοσχέδιο μαστίγιο, μέσα στη Γ΄ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης, κοινοποιεί με σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι την Παρασκευή 9 Μαρτίου, «έντιμος, επαρκής και εργατικός» σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού, στην προσπάθειά του να κλείσει τα κελιά της Γ' πτέρυγας που παρέμεναν ανοικτά, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στο χρόνο που έπρεπε η νυκτερινή κατάκλιση, αρχικά απειλήθηκε με μαχαίρι και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο.

«Παρ΄ όλα αυτά δεν υπήρξε καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση αλλά αντίθετα το περιστατικό αποκρύφτηκε και στη συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί» σημειώνει η Ομοσπονδία και προσθέτει ότι πληροφορήθηκε το περιστατικό ύστερα από διαρροή στον ηλεκτρονικό Τύπο

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρατούμενοι μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Κορυδαλλού"

Τι αλλάζει στα πρόστιμα και στις ποινές για τις παραβάσεις του ΚΟΚ

Σημαντικές αλλαγές στα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο εισήχθη την Τρίτη προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Σε ότι αφορά στα πρόστιμα που προβλέπονται για παραβάσεις του ΚΟΚ, μειώνονται κατά 40%. Εξαιρούνται, όμως, οι κάτωθι παρβάσεις:
  • οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
  • συμμετοχή σε αυτοσχέδιους αγώνες,
  • παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • παραβίαση του stop,
  • επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμού, ανταγωνισμού και
  • παράνομη προσπέραση.
Για τις παραπάνω περιπτώσεις τα πρόστιμα αυξάνονται, ενώ αν οδηγός διαπράξει μία από αυτές τις παραβάσεις για τρεις φορές, μέσα σε πέντε χρόνια, τότε του αφαιρείται για πάντα το δίπλωμα οδήγησης.
Επίσης, το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση της διάταξης για μείωση του προστίμου στο μισό αν πληρωθεί μέσα σε 10 ημέρες.
Οι τρεις κατηγορίες και τα πρόστιμα
Με τον νέο ΚΟΚ, οι παραβάσεις ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες:
  • στις χαμηλής (πρόστιμα έως 100 ευρώ)
  • μεσαίας (πρόστιμα από 101 ευρώ έως 300 ευρώ) και
  • υψηλής επικινδυνότητας (πρόστιμα από 301 ευρώ έως 600 ευρώ).
Το νομοσχέδιο προβλέπει δύο ακόμη κατηγορίες: της πολύ υψηλής συχνότητας και τις αντικοινωνικής συμπεριφοράς.
Και στις δύο θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.
Σε παραβάσεις όπως
  • η χρήση κινητού χωρίς ακουστικά,
  • η ζώνη ασφάλειας,
  • το κράνος,
  • η μεταφορά παιδιών χωρίς ασφάλεια προβλέπονται διοικητικά μέτρα που είναι η αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 60 ημέρες.
Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε έξι μήνες για τη χρήση κινητού και την ασφαλή μεταφορά παιδιών ο παραβάτης θα πρέπει να επαναλάβει τις εξετάσεις οδήγησης.
Να σημειωθεί ότι για την παράβαση της προσπέρασης φορτηγών η ποινή είναι  30 μέρες αφαίρεση διπλώματος,  χωρίς αφαίρεση πινακίδων την πρώτη φορά.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αλλάζει στα πρόστιμα και στις ποινές για τις παραβάσεις του ΚΟΚ "

Τρεις συλλήψεις και πέντε τραυματίες στις συμπλοκές διαδηλωτών με τα ΜΑΤ

Τρεις συλλήψεις και πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας φωτορεπόρτερ, είναι ο απολογισμός από τις σημερινές συμπλοκές μελών της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ 
με τα ΜΑΤ. 

Οι συμπλοκές άρχισαν όταν οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από συμβολαιογραφείο στην Θεμιστοκλέους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 



Οι συγκεντρωμένοι διασπάσθηκαν σε μικρές ομάδες και κάποιοι μάλιστα έφτασαν μέχρι τα Εξάρχεια, με τους αστυνομικούς να τους κυνηγούν. 

Για λίγο μάλιστα, έκλεισε και η Ακαδημίας όταν οι διαδηλωτές έστησαν οδόφραγμα, καθώς η αστυνομία τους εμπόδισε να πραγματοποιήσουν πορεία προς το συμβολαιογραφικό σύλλογο. 



skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις συλλήψεις και πέντε τραυματίες στις συμπλοκές διαδηλωτών με τα ΜΑΤ "

Συμβουλές του ΟΑΣΑ για να αποφύγουμε τις ουρές στα εκδοτήρια του ηλεκτρονικού εισιτηρίου [βίντεο]

Σε αρκετούς σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται συμφόρηση στα εκδοτήρια και τα αυτόματα μηχανήματα.

Επιβάτες περιμένουν, ώστε να έρθει η σειρά τους για την έκδοση ή επαναφόρτιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Για να αποφεύγεται η σχετική ταλαιπωρία ειδικοί του ΟΑΣΑ δίνουν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές, ενώ προβάλουν και το παρακάτω βίντεο:

Συγκεκριμένα:

Κάθε επιβάτης και όχι μόνο ο συχνός χρήστης των ΜΜΜ μπορεί να εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα ATH.ENA Card, η οποία μπορεί να φορτιστεί με κόμιστρο από το διαδίκτυο ή και το κινητό τηλέφωνο. Άρα, όποιος έχει στην κατοχή του προσωποποιημένη κάρτα, δεν χρειάζεται να πάει σε εκδοτήριο ή αυτόματο μηχάνημα.

Σε περίπτωση που δεν έχετε ή δεν επιθυμείτε προσωποποιημένη κάρτα ATH.ENA Card, καλό είναι να επαναφορτίζετε και επαναχρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό εισιτήριο ATH.ENA Ticket ή και την ανώνυμη ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card, αγοράζοντας εισιτήρια με πολλαπλές διαδρομές (10 + 1, 5 + 0, διπλό μετ΄ επιστροφής). Ουσιαστικά, εάν έχετε την δυνατότητα, να μην αγοράζετε τα μεμονωμένα εισιτήρια των 1,40 ευρώ, αλλά πακέτα εισιτηρίων.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, υπάρχουν περισσότερα από 1.000 περίπτερα και καταστήματα ψιλικών που πουλάνε πακέτα εισιτηρίων, άρα υπάρχει εναλλακτική για την αγορά εισιτηρίων, πέρα από τους σταθμούς.

Δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου, όπως άτομα άνω των 65 ετών, φοιτητές και μαθητές καλό θα ήταν να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα. Με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα εκδοτήρια, αλλά μπορούν να φορτίζουν την κάρτα τους από τα αυτόματα μηχανήματα, το διαδίκτυο και το κινητό. Εάν δεν επιθυμούν να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα και όταν προσέρχονται στα εκδοτήρια, να αγοράζουν εισιτήρια με πολλαπλές διαδρομές.


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμβουλές του ΟΑΣΑ για να αποφύγουμε τις ουρές στα εκδοτήρια του ηλεκτρονικού εισιτηρίου [βίντεο] "

Νύχτα μάχης στο Κουκάκι: 80 άτομα προσπάθησαν να καταλάβουν ξανά το κτίριο της Ματρόζου

Πέτρες, ξύλα, πυροσβεστήρες και δακρυγόνα είχε η σύγκρουση ΜΑΤ-αντιεξουσιαστών στο Κουκάκι το βράδυ της Τρίτης.

Ολα ξεκίνησαν όταν περίπου 80 άτομα επιχείρησαν να καταλάβουν ξανά το κτίριο που ανήκει στον Ευαγγελισμό στην οδό Ματρόζου.
Ωστόσο η πληροφορία της προσπάθειας των αντιεξουσιαστών για εκ νέου κατάληψη του κτιρίου είχε φτάσει στην ΕΛ.ΑΣ. και στο σημείο τους περίμεναν τα ΜΑΤ.

Τελικά μετά από μία σύντομη μάχη με πέτρες, ξύλα, πυροσβεστήρες και δακρυγόνα οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν. Από τη συγκρούσεις δεν υπήρξαν τραυματισμοί, προσαγωγές ή συλλήψεις.
Υπενθυμίζεται πως στην κατάληψη του συγκεκριμένου κτιρίου είχε βάλει τέλος η ΕΛ.ΑΣ. την Δευτέρα μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νύχτα μάχης στο Κουκάκι: 80 άτομα προσπάθησαν να καταλάβουν ξανά το κτίριο της Ματρόζου "

Συμβολαιογράφοι: Δεν εκπλειστηριάζεται α' κατοικία

«Δεν αφορά πρώτη κατοικία και ο ιδιοκτήτης δεν διαμένει στον εν λόγω χώρο», λένε οι συμβολαιογράφοι

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου απαντώντας σε μέλη συλλογικοτήτων, αναφέρει ότι ο μοναδικός πλειστηριασμός που διεξάγεται σήμερα σε συμβολαιογραφείο της περιοχής των Εξαρχείων δεν αφορά πρώτη κατοικία και εκπλειστηριάζεται για οφειλή προς Τράπεζα από επιχειρηματικό δάνειο.

Συγκεκριμένα, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι σήμερα Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, ο μοναδικός πλειστηριασμός που διεξάγεται σε συμβολαιογραφείο της περιοχής των Εξαρχείων αφορά ακίνητο, που βρίσκεται στην Βούλα Αττικής για οφειλή που έχει προκύψει από επιχειρηματικό δάνειο ύψους 450.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο Σύλλογος αναφέρει ότι «δεν αφορά πρώτη κατοικία και ο ιδιοκτήτης-οφειλέτης-επιχειρηματίας δεν διαμένει στον εν λόγω χώρο, ο οποίος και είναι μισθωμένος» και υπενθυμίζει για μία ακόμα φορά στα μέλη συλλογικοτήτων, «που σπεύδουν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης ότι η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής των πλειστηριασμών είναι δημόσια και ως εκ τούτου σε περίπτωση που είναι δυσνόητα τα στοιχεία του εκάστοτε πλειστηριασμού αντί να παρερμηνεύουν και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις παρέχουμε ενημέρωση αν και εφόσον πραγματικά την επιζητούν».

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμβολαιογράφοι: Δεν εκπλειστηριάζεται α' κατοικία"

Νέα μάχη για τους πλειστηριασμούς στα Εξάρχεια -Τετ α τετ «Δεν Πληρώνω» - ΜΑΤ

Δυναμική παρέμβαση για τους πλειστηριασμούς πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, καθώς ο σημερινός πλειστηριασμός έχει ειδική σημασία. Οπως αναφέρουν τα μέλη του Κινήματος βγαίνει στο σφυρί ακίνητο «συναγωνιστή» ο οποίος αναφέρεται με τα αρχικά Γ.Π.
Οι ακτιβιστές του Δεν Πληρώνω έχουν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο της συμβολαιογράφου που θα κάνει τον πλειστηριασμό – κορακοσυμβολαιογράφο την αναφέρει το κείμενο της διαμαρτυρίας που έχουν συντάξει- ενώ έξω από το γραφείο της στα Εξάρχεια εχουν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Μαζί με τους διαδηλωτές βρίσκονται και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Το κείμενο πρόσκληση στην διαδήλωση έξω από το γραφείο της συμβολαιογράφου αναφέρει:
ΕΠΕΙΓΟΝ! Συγκέντρωση-πρόσκληση Αγώνα ενάντια στον πλειστηριασμό της ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ του συναγωνιστή Γ.Π.
Την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 10πμ, το αρχικοράκι Ζαγκανά Ιωάννα (οδός Μπόταση 12, Αθήνα) βγάζει στο ηλεκτρονικό σφυρί για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, την πρώτη κατοικία του συναγωνιστή Γ.Π.
Πρόκειται για διαμέρισμα 57,64τμ με αποθήκη και θέση πάρκινγκ.
Το σπίτι βγαίνει στο σφυρί για χρέος μόλις 70.000 ευρώ
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα δώσει δυναμικό "παρών" την Τετάρτη στις 10πμ, έξω από το γραφείο της σεσημασμένης κορακοσυμβολαιογράφου Ζαγκανα, στην οδό Μπόταση 12 στα Εξάρχεια.
Καλούμε τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στη δράση αυτή, προκειμένου να αποτραπεί το προσχεδιασμένο κοινωνικό έγκλημα.
Δηλώνουμε στην τραπεζοκίνητη κυβέρνηση Τσίπρα και στους πραιτοριανούς ΜΑΤατζήδες της, ότι ο Αγώνας μας θα κλιμακωθεί.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως οτι ο συμβολαιογραφικό σύλλογος διαψεύδει οτι θα γίνει πλειστηριασμός του συγκεκριμένου ακινήτου και αναφέρει σε ανακοινωσή του οτι ο μόνος πλειστηριασμός που θα γίνει αφορά ένα ακίνητο μεγάλης αξίας στην Βούλα.. Η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:
Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει ότι σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 ο μοναδικός πλειστηριασμός που διεξάγεται σε συμβολαιογραφείο της περιοχής των Εξαρχείων αφορά ακίνητο, που βρίσκεται στην Βούλα Αττικής για οφειλή που έχει προκύψει από επιχειρηματικό δάνειο ύψους 450.000 ευρώ. Δεν αφορά πρώτη κατοικία και ο ιδιοκτήτης – οφειλέτης – επιχειρηματίας δεν διαμένει στον εν λόγω χώρο, ο οποίος και είναι μισθωμένος. Για μία ακόμα φορά υπενθυμίζουμε σε μέλη συλλογικοτήτων, που σπεύδουν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης ότι η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής των πλειστηριασμών είναι δημόσια και ως εκ τούτου σε περίπτωση που είναι δυσνόητα τα στοιχεία του εκάστοτε πλειστηριασμού αντί να παρερμηνεύουν και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις παρέχουμε ενημέρωση αν και εφόσον πραγματικά την επιζητούν.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα μάχη για τους πλειστηριασμούς στα Εξάρχεια -Τετ α τετ «Δεν Πληρώνω» - ΜΑΤ "

Oυάσιγκτον για όνομα: Ελλάδα και ΠΓΔΜ να καταλήξουν μόνες τους σε λύση

«Η μόνη βιώσιμη λύση στο θέμα της ονομασίας είναι εκείνη στην οποία θα καταλήξουν οι δύο χώρες μόνες τους» ξεκαθάρισε την Τρίτη ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ, ο οποίος συζήτησε για το ονοματολογικό και την ευρωατλαντική πολιτική της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ κατά τη συνάντησή τους στα Σκόπια.

Ο κ. Μίτσελ σημείωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ στις προσπάθειές τους για την εξεύρεση μίας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Όπως είπε, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται πολύ για την επίλυση του ζητήματος, στρατηγικά και πολιτικά. «Έτσι, θα δείτε τις ΗΠΑ να δεσμεύονται έντονα σε όλη αυτή τη διαδικασία, θα δείτε εμένα και την (αμερικανική) κυβέρνηση να δεσμεύονται να βοηθήσουν και τις δύο πλευρές» σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισήμανε ότι η ΠΓΔΜ έκανε το τελευταίο διάστημα κάποια βήματα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, και σημείωσε ότι η παρούσα χρονική στιγμή αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για την επίλυση του θέματος αυτού.

Σε σχέση με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (σ.σ. τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες) και την φιλοδοξία της ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι η πρόσκληση για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ δεν συνδέεται με συγκεκριμένες ημερομηνίες ή συνόδους.

Από την μεριά του, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι στη συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την προσωπική του πεποίθηση πως η χώρα του και η Ελλάδα εισέρχονται στην τελική φάση, που θα καταλήξει σε μία αξιοπρεπή λύση αυτού του θέματος.

Ερωτηθείς σχετικά με το προσχέδιο συμφωνίας που ετοιμάζει η Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε αρχικά ότι η διαπραγματευτική διαδικασία τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Αυτό που έχει συμφωνηθεί μεταξύ εμού και του πρωθυπουργού Τσίπρα, αλλά και μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Κοτζιά και Ντιμιτρόφ, είναι ότι κάθε έγγραφο που θα κατατεθεί από την όποια πλευρά και το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην τελική λύση, αξίζει να εξεταστεί. Το σημαντικό είναι αυτό που προέρχεται από τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ (σ.σ. Μάθιου Νίμιτς), επειδή και οι δύο πλευρές συμφωνούμε ότι η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, διότι και οι δύο πλευρές χρειάζονται η λύση να επικυρωθεί από τον ΟΗΕ, μέσω απόφασης και ψηφοφορίας στον παγκόσμιο οργανισμό» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέφθηκε την Τρίτη τα Σκόπια στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή. Τη Δευτέρα επισκέφθηκε την Πρίστινα και θα συνεχίσει με επισκέψεις σε Βελιγράδι, Αθήνα και Λευκωσία.

Σημειώνεται ότι το μήνυμα Μίτσελ ότι η λύση στο ονοματολογικό θα πρέπει να προέρθει μόνο από τις δύο χώρες, ανήρτησε στο twitter και ο αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.



skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Oυάσιγκτον για όνομα: Ελλάδα και ΠΓΔΜ να καταλήξουν μόνες τους σε λύση "

Εκθεση-σοκ της ΕΛ.ΑΣ. για την Τούμπα -Δεν είδαν το όπλο του Σαββίδη [έγγραφα]

Την ώρα που όλος ο πλανήτης είδε (μέσω των φωτογραφιών) τον Ιβάν Σαββίδη με όπλο να κάνει ντου στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. έκανε αναφορά ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ απλά έκανε εισβολή στο γήπεδο.
Σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας, αναγράφεται με λεπτομέρειες η εισβολή (παραγρ. 3) του Ιβάν Σαββίδη, αλλά δεν γίνεται καθόλου αναφορά στο όπλο που είχε πάνω του και που είδαν ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και όλοι όσοι ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 
Αναλυτικά η Έκθεση Συμβάντων της Αστυνομίας:
«Για το αντικείμενο του θέματος γνωρίζονται τα ακόλουθα:
1. Την Κυριακή (11-03-2018) και ώρα 19.30, στο γήπεδο Τούμπας διεξήχθη ο αγώνας ποδοσφαίρου στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής πρωταθλήματος Super League 2017-18, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ – Π.Α.Ε Α.Ε.Κ
-Οι φίλαθλοι της ομάδας Π.Α.Ο.Κ που εισήλθαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανήλθαν στις 28.000 ενώ δεν παρακολούθησαν τον αγώνα φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας.
-Λειτούργησαν όλες οι θύρες του γηπέδου
2. – Στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, κατόπιν επίτευξης τέρματος της γηπεδούχου ομάδας και εξ αφορμής της γενικότερης αμφισβήτησης και της επικρατούσας την δεδομένη χρονική στιγμή έντασης, ο πρόεδρος της Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ Ιωάννης, συνοδεία της προσωπικής του ασφάλειας, εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και κινήθηκε προς το κέντρο αυτού. Κατόπιν προτροπής της προσωπικής του ασφάλειας και με την παρέμβαση Αστυνομικών Δυνάμεων απομακρύνθηκε από το κέντρο του γηπέδου και αποχωρώντας κινήθηκε προς τον πάγκο της Α.Ε.Κ, όταν και πάλι με την προτροπή των συνοδών της ασφαλείας και την παρέμβαση της Αστυνομίας, κινήθηκε με κατεύθυνση την φυσούνα των αποδυτηρίων. Λίγο πριν την αποχώρησή του, κινήθηκε εκ νέου με πρόθεση προσέγγισης των εκπροσώπων της φιλοξενούμενης ομάδας. Ακολούθως, ο διαιτητής και οι αποστολές των δυο ομάδων αποχώρησαν στα αποδυτήρια τους και περί ώρα 23.30, ο διαιτητής αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα.
3. – Για τα διαδραματισθέντα στο ως άνω γήπεδο διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (Υ.Α.Β.Α.Χ) της Δ/νσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.
4.-Κατόπιν των προεκτεθέντων, παρακαλούμε για την ενημέρωση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκθεση-σοκ της ΕΛ.ΑΣ. για την Τούμπα -Δεν είδαν το όπλο του Σαββίδη [έγγραφα] "

Στόλτενμπεργκ προς Αθήνα για δύο στρατιωτικούς: Βρείτε τα μόνοι σας

«Βρείτε τα μόνοι σας». Αυτό διαμήνυσε ουσιαστικά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ σε Άγκυρα, και ειδικά στην Αθήνα που έχει δραστηριοποιηθεί για το θέμα, αναφερόμενος στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη.

«Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu.

Στη συνέντευξή του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ έπλεξε το εγκώμιο της Άγκυρας, λέγοντας πως «η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

«Η Τουρκία συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, στις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους. Ευχαριστώ γι’ αυτό την Τουρκία… Οι ανησυχίες της χώρας για την ασφάλειά της είναι θεμιτές» πρόσθεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος εμμέσως στην στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη Συρία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στόλτενμπεργκ προς Αθήνα για δύο στρατιωτικούς: Βρείτε τα μόνοι σας "

Washington Post για Ερντογάν: Είναι δικτάτορας και πρέπει να «ξεσκεπαστεί»

Σε ένα απίστευτο ξεμπρόστιασμα των πράξεων του Ερντογάν και της σημερινής κατάστασης στην Τουρκία προχωρά με άρθρο της η εφημερίδα Washington Post.

«Στην Τουρκία υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το «τιτίβισμα» στο Twitter έγινε έγκλημα, και μια προβληματική δημοκρατία, μετατράπηκε σε δικτατορία’.

Η αμερικανική εφημερίδα χαρακτηρίζει πλέον την Τουρκία ως μια «θλιβερή φυλακή ολοκληρωτισμού» και σημειώνει πως μόνο την περασμένη εβδομάδα 23 δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 2 έως 7 ετών «με κατασκευασμένες γελοίες κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και μάλιστα ότι είχαν κάνει tweets για αυτό».
Το άρθρο κάνει μια αναδρομή στη λυσσαλέα επίθεση του Ερντογάν σε κάθε τι που θεωρεί εχθρικό στον Τύπο, την κυβέρνηση, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη Δικαιοσύνη και άλλους πυλώνες της τουρκικής κοινωνίας, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στη σύλληψη πάνω από 60.000 ανθρώπων για σχέσεις με τον Γκιουλέν και την απόλυση άλλων 150.000 για τον ίδιο λόγο.

Η Washington Post μεταφέρει συγκεκριμένο περιστατικό από δίκη δύο δημοσιογράφων και αναφέρει: «Ο συνήγορος δύο δημοσιογράφων, Μπαρίς Τοπούκ είπε: «Κατά τη γνώμη μας, το όνομα της οργάνωσης για την οποία κατηγορούνται οι πελάτες μου λέγεται TTO (Tweetist Terrorist Organization). Δεν υπάρχουν όπλα ή βόμβες, μόνο άρθρα και tweets”».

«Οι δίκες αυτές υπογραμμίζουν πόσο μακριά βρίσκεται η Τουρκία από τις Δυτικές Αρχές της Δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την έννομη τάξη. Ο κύριος Ερντογάν βηματίζει παράλληλα με τη Ρωσία, την Κίνα, την Αίγυπτο, την Κούβα. Η δικτατορία του κυρίου Ερντογάν πρέπει να αποκαλυφθεί για αυτό που είναι. Ακόμα κι αν κλείνει τα αυτιά του, οι ΗΠΑ και άλλα έθνη πρέπει να διαμαρτυρηθούν και μάλιστα δυνατά», καταλήγει το άρθρο της Washington Post.

hellasjournal
Διαβάστε Περισσότερα » "Washington Post για Ερντογάν: Είναι δικτάτορας και πρέπει να «ξεσκεπαστεί»"

Υπόθεση Novartis: Επιστολές και CD διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική

Συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση Novartis διαβιβάστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Στα στοιχεία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, περιλαμβάνονται δύο επιστολές της Novartis στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που αφορούν σε ζητήματα φαρμακευτικής δαπάνης.
Τα στοιχεία αυτά έχει προσκομίσει η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση.
Στη Βουλή διαβιβάστηκε και CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Novartis.
Από τη Νέα Δημοκρατία, πάντως, οι δύο επιστολές της Novartis προς τον πρώην πρωθυπουργό δεν αξιολογούνται ως σημαντικές, με βουλευτές του κόμματος -μέλη της επιτροπής- να αναφέρουν ότι πρόκειται για επιστολές οι οποίες συντάχθηκαν παραμονές του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός,με στόχο να υπάρξει συνάντηση στελεχών της εταιρείας με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος τελικώς δεν μετέβη στην Ελβετία.
Παράλληλα, συνεργάτες του κ. Σαμαρά ανέφεραν ότι «συνεχίζεται η γελοιότητα από τη γνωστή συμμορία», συμπληρώνοντας πως προτού δουν τα στοιχεία τα μέλη της επιτροπής, είχε γίνει διαρροή σε «γνωστό έντυπο που επιτίθεται στον κ. Σαμαρά».
Ανέφεραν ακόμη πως η γελοιότητα είναι τέτοια, που ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορήθηκε από την προστατευόμενη μάρτυρα με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση ότι χρηματίστηκε το 2013 από τροχήλατη βαλίτσα που πήγε στο Μαξίμου, η επιστολή από τη Novartis με σκοπό να υπάρξει συνάντηση μαζί του πήγε στον Αντώνη Σαμαρά το 2014.
Για το βράδυ της Τρίτης, είναι προγραμματισμένη η αυτοπρόσωπη παρουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.
Ο κ. Βενιζέλος είχε καταθέσει σειρά ενστάσεων και αιτημάτων, με δύο έγγραφά του προς την επιτροπή.
ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Επιστολές και CD διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική"

Ασκήσεις στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά ανακοινώνει η Τουρκία

Στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Αγαίο ανακοίνωσε η Τουρκία δήθεν ως απάντηση της άσκησης 'Ηνίοχος' της Ελλάδας στο Αιγαίο. Η τουρκική άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Μαρτίου εως τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Βατάν.

Και η εφημερίδα Τζουμχουριέτ γράφει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να βγάλει το πολεμικό ναυτικό της στις περιοχές που η Αθήνα έχει δεσμεύσει για ασκήσεις.

Η εφημερίδα Βατάν σχολιάζει πως η ένταση της ανατολικής Μεσογείου μεταφέρθηκε στο Αιγαίο ενώ ο πρόεδρος του τουρκικού ινστιτούτου '21ος Αιώνας', Τζαχίτ Αρμαγάν Ντιλέκ, δήλωσε στη εφημερίδα ότι η ελληνική άσκηση αποτελεί πολιτικό μήνυμα και ότι η Ελλάδα προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από τη Μεσόγειο και να το μεταφέρει στο Αιγαίο. Προσθέτει ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρεται συχνά σε 'μεγάλο ατύχημα' και εκτιμά ότι είναι έτοιμη η ελληνική πλευρά για μια τέτοια αντιπαράθεση. Χαρακτηρίζει μάλιστα προκλητική τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι με την άσκηση κλείνει τις εξόδους της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα από το Αιγαίο.

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ, αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει δεσμεύσει για στρατιωτική άσκηση την περιοχή ανοιχτά της Εφέσου «γεγονός που θα φέρει τις δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ ξανά αντιμέτωπες». Αναφέρει ότι η δέσμευση αυτής της περιοχής, που είναι πολύ κοντά στην Έφεσο της Σμύρνης, «δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία χωρίς αντίδραση».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία σχεδιάζει επομένως να 'κλείσει' όλες τις παράκτιες περιοχές, κοντά στις οποίες η Ελλάδα έχει προγραμματίσει ασκήσεις, με πολεμικά της πλοία.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασκήσεις στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά ανακοινώνει η Τουρκία"

Δεκτό το αίτημα Ν. Μαριά για παρέμβαση του Ε.Κ. στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Δεκτή έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι την έκκληση του ευρωβουλευτή και προέδρου του κόμματος «Ελλάδα - Ο άλλος δρόμος» Νότη Μαριά για άμεση παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Όπως επισήμανε ο κ. Μαριάς «επί 12 ήμερες συνεχίζεται η παράνομη κράτηση δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης στην Τουρκία. Είναι μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη».

Απευθυνόμενος στον κ. Ταγιάνι είπε: «Κάνω έκκληση στο Σώμα και σε εσάς προσωπικά όλοι μαζί με μια φωνή εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να απαιτήσουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Θέλουμε την άμεση συμπαράστασή σας κύριε πρόεδρε, το αναμένει όλη η κοινή γνώμη, το αναμένουν οι γονείς των παλικαριών».

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκτό το αίτημα Ν. Μαριά για παρέμβαση του Ε.Κ. στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών"

Με κινηματογραφικό βίντεο ανακοίνωσε τη δημιουργία 239 Τοπικών Μονάδων Υγείας ο Τσίπρας [βίντεο]

Για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δημιουργηθούν Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), ενημερώνει, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των πολιτικών που αναλαμβάνονται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Στο βίντεο που συνοδεύει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ειδικοί και πολίτες μιλούν για την πρωτοβουλία.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως «οι ΤΟΜΥ δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κι αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Προσθέτει: «Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε 239 ΤΟΜΥ σε μία δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο και είμαστε σε θέση να πούμε ότι πετύχαμε εκεί που άλλοι απέτυχαν».

Πέραν της αλλαγής της φιλοσοφίας συνολικά περί το Σύστημα Υγείας, οι ίδιοι οι πολίτες που μιλούν για την πρωτοβουλία δηλώνουν ικανοποίηση.

Ειδικά για τη μεταρρύθμιση, ο αν. γγ Υγείας, Σταμάτης Βαρδάρος, υπογραμμίζει στο βίντεο πως μέσω των Τοπικών Μονάδων Υγείας επανέρχεται ο οικογενειακός γιατρός, ώστε χωρίς ταλαιπωρία και αναμονή οι πολίτες αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στην υγεία και την πρόληψη.

Η στελέχωση των ΤΟΜΥ γίνεται από νέους γιατρούς και αυτό αποτελεί ευκαιρία αναστροφής μετανάστευσης των Ελλήνων νέων γιατρών.

«Είμαστε περήφανοι γι αυτή τη μεταρρύθμιση που αφήνουμε στην ελληνική κοινωνία», τονίζει ο κ. Βαρδάρος και καλεί τους πολίτες να εγγραφούν στις ΤΟΜΥ.



Διαβάστε Περισσότερα » "Με κινηματογραφικό βίντεο ανακοίνωσε τη δημιουργία 239 Τοπικών Μονάδων Υγείας ο Τσίπρας [βίντεο]"

Για τρίτη φορά κάθονται στο εδώλιο 36 κατηγορούμενοι για το Χρηματιστήριο

Για τρίτη φορά θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι 36 κατηγορούμενοι, χρηματιστές και επιχειρηματίες, για την υπόθεση με τις αποκαλούμενες «μετοχές-φούσκες» του χρηματιστηρίου ,την περίοδο του 1999.

Οι κατηγορούμενοι πριν από λίγες ημέρες είχαν κριθεί αθώοι, για δεύτερη φορά, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Αθηνάς Θεοδωροπούλου.

Όμως μετά την έφεση της εισαγγελικής λειτουργού η υπόθεση θα ξαναδικαστεί και μάλιστα από . μηδενική βάση , σχεδόν στο παρά πέντε της παραγραφής των αδικημάτων, που συμπληρώνεται τον Μάρτιο του 2019.

Η πρόσφατη αθωωτική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία,2-1, με το μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφισε να εκφράζει την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις που τους έχουν απαγγελθεί, δηλαδή απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Είχε προηγηθεί η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας κυρίας Αθηνάς Θεοδωροπούλου, η οποία τάχθηκε υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η πρώτη αθώωση των κατηγορουμένων ήταν εσφαλμένη.

Υπενθυμίζεται ότι οι «36» είχαν αθωωθεί ομόφωνα από το Εφετείο στο παρελθόν, με διαφορετική σύνθεση.

Ωστόσο, η υπόθεση έφτασε ξανά σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για νέα κρίση μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Για τρίτη φορά κάθονται στο εδώλιο 36 κατηγορούμενοι για το Χρηματιστήριο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news