facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Συνάντηση Γαβρόγλου- ΟΛΜΕ: Δεν θα γίνουν διορισμοί πριν την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης

Σε θετικό κλίμα και με σημαντικές συγκλίσεις σε ζητήματα που παραμένουν άλυτα για πολλά χρόνια, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, με την παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη και του Δ/ντη του Γραφείου του Θέμη Κοτσιφάκη.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η ανάγκη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι είναι ένα απολύτως δίκαιο αίτημα που αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου. Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, με πρωτοβουλία του Υπουργείου το ζήτημα τέθηκε στους θεσμούς κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και οι θεσμοί έχουν γραπτώς αποδεχθεί, για πρώτη φορά, την αναγκαιότητα μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση. Επιπλέον, η ΟΛΜΕ αποδέχθηκε πρόταση του Υπουργού να καταθέσει η Ομοσπονδία συγκεκριμένες προτάσεις ως προς το σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι διορισμοί ώστε τον Οκτώβριο, δηλαδή σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μετά το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, να ανακοινωθεί ο αριθμός των μόνιμων διορισμών.

«Κάνουμε το παν ώστε με την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης να δρομολογηθούν ως πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τους οποίους θα ανακοινώσουμε τον Οκτώβριο. Είμαστε αποφασισμένοι να επιλύσουμε μια παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος που οξύνεται κάθε χρόνο», είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η Ομοσπονδία των Καθηγητών συμφώνησαν στην ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών άσκησης του λειτουργήματος των μόνιμων και των αναπληρωτών καθηγητών, όπως, πχ, είναι η σίτιση και η διαμονή τους όταν διορίζονται σε νησιά, απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, ο υπολογισμός των πραγματικών κενών στα σχολεία και ο τρόπος κάλυψής τους στις περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί αρνούνται να αποδεχθούν τον διορισμό. Για τα ζητήματα αυτά, συμφωνήθηκε να υπάρξουν σε τεχνικό επίπεδο νέες συναντήσεις μεταξύ του Υπουργείου και της ΟΛΜΕ ώστε να δρομολογηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις.

Υπήρξε πρόταση από τον Υπουργό για τη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας που θα προτείνει λύσεις για διάφορα τρέχοντα προβλήματα.

Τέλος, ο Υπουργός έκανε αναφορά και στα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργείο στη συγκέντρωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, λέγοντας: «Η δήλωσή μου είναι σαφής: Δεν θα ανεχθούμε ούτε τα χημικά και τη βία, ούτε όμως και ακραίες συμπεριφορές. Δεν μπορεί να καταγγέλλεται απουσία του Υπουργού, όταν ο Υφυπουργός και ο Γ.Γ βρίσκονταν εδώ για να συναντήσουν τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών».

Σημειώνεται, τέλος, ότι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει νέα κινητοποίηση για την επόμενη Παρασκευή, 16 Μαρτίου, έξω από το κτίριο του υπουργείου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Γαβρόγλου- ΟΛΜΕ: Δεν θα γίνουν διορισμοί πριν την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης"

Ξύλο, χημικά και τραυματισμοί έξω από συμβολαιογραφείο για τους πλειστηριασμούς [εικόνες & βίντεο]

Ενταση με ξύλο, χημικά και τραυματισμένους στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Καποδιστρίου,  έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που περιφρουρούν το κτήριο όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφικό γραφείο, έκαναν χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών του Δεν Πληρώνω και της Λαϊκής Ενότητας. 
Ο Στάθης Λεουτσάκος, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας του Λαφαζάνη ανέβασε φωτό με τον ίδιο να πέφτει στο έδαφος.
[Φωτογραφία: twitter @s_leoutsakos]
Οι διαδηλωτές για ώρα επιχειρούσαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας και να εισβάλουν στο γραφείο του συμβολαιογράφου, όπου, όπως ισχυρίζονται γίνονται παράνομοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Ενας διαδηλωτής στην διάρκεια της επιχείρησης των ΜΑΤ τραυματίστηκε και χρειάστηκε η επέμβαση του ΕΚΑΒ.

Και δεύτερος διαδηλωτής χρειάστηκε βοήθεια απο το ΕΚΑΒ ύστερα απο τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ.
Τα ΜΑΤ είχαν πάρει εντολές να χτυπούν κυρίως γυναίκες δηλώνει μια απο τις διαδηλώτριες.

Ενας απο τους διαδηλωτές τραυματίστηκε σοβαρά και αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο ΚΑΤ.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξύλο, χημικά και τραυματισμοί έξω από συμβολαιογραφείο για τους πλειστηριασμούς [εικόνες & βίντεο] "

Γιλντιρίμ για Έλληνες στρατιωτικούς: Η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει

Στη τουρκική δικαιοσύνη παραπέμπει ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σχετικά με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών ενώ εγκαλεί έμμεσα την Ελλάδα που έθεσε το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

«Η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει» σημειώνει ο τούρκος πρωθυπουργός, προσθέτοντας με νόημα:

«Είναι ένα σοβαρό διπλωματικό θέμα για να το μεταφέρουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει γίνει συνήθεια το να μεταφέρουν οποιοδήποτε θέμα με την Τουρκία στην ΕΕ και να ζητούν τη στήριξή της».

«Πάντως οι σχέσεις μας με την ΕΕ ούτε θα προχωρήσουν, ούτε θα υποχωρήσουν με τέτοιες ενέργειες» συνέχισε.

Παράλληλα ζήτησε να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη τα δύο άτομα που έκαψαν την τουρκική σημαία σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

«Η σημαία είναι η τιμή μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία επίθεση. Δεν λαμβάνουμε υπόψη τέτοιες ενέργειες. Θέλουμε να είναι το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και τέτοιες προβοκάτσιες δεν ωφελούν» υπογράμμισε ο τούρκος πρωθυπουργός.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιλντιρίμ για Έλληνες στρατιωτικούς: Η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει "

Προανακριτική... φιάσκο για Novartis -Παρασκευόπουλος: Διερευνούμε αν έχουμε αρμοδιότητα

Η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής την Τρίτη επιβεβαίωσε την εκτίμηση που είχαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης -και ιδίως η Νέα Δημοκρατία-ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και απλώς έστησε μια σκευωρία για να λασπώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της πλειοψηφίας, η επιτροπή θα διερευνήσει κατά πόσον τα συγκεκριμένα αδικήματα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της και ποια από αυτά έχουν παραγραφεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παρασκευόπουλος «το αντικείμενο της επιτροπής είναι η αναζήτηση της αρμοδιότητας του κρίνοντος οργάνου»

Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης ζήτησε την εξ αρχής ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Μάλιστα όταν ο ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει επισκόπηση της υπόθεσης ώστε να διαπιστωθεί αν η επιτροπή έχει αρμοδιότητα, ο κ. Βορίδης απάντησε ζητώντας άμεσα την κλήση των προστατευομένων μαρτύρων. "Πρώτα πρέπει να δούμε αν υφίστανται οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι δέκα και μετά να δούμε την αρμοδιότητα. Εμείς ζητάμε πλήρη διερεύνηση για το αξιόποινο με εξέταση των μαρτύρων" .

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και εξηγήσεις από τον κ. Παρασκευόπουλο για το πως εννοεί η κυβερνητική πλειοψηφία την επισκόπηση της υπόθεσης χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Κατόπιν όλων αυτών τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η απόφαση της κυβέρνηση είναι να οδηγήσει και αυτή την πρακτική στο μοντέλο της προκαταρκτικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου .

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου ανέφερε:

«Δεν νοείται καμία συζήτηση επί της αρμοδιότητας της επιτροπής. Αυτή συστάθηκε με απόφαση της βουλής και έχει σύμφωνα με το 156 του κανονισμού πλήρεις αρμοδιότητες να εξετάσει την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων από τα αναφερόμενα πρόσωπα. Η πρόταση της πλειοψηφίας δεν τεκμηριώνει δεν εξειδικεύει και δεν εξατομικεύει οποιαδήποτε σύνδεση αδικημάτων με πρόσωπα. Αυτό πρέπει να κάνει η επιτροπή από την αρχή καλώντας τα αναφερόμενα πρόσωπα εξετάζοντας ενδείξεις και συγκροτώντας κατάλογο μαρτύρων. Άρα πριν μιλήσουμε για παραγραφές θα μιλήσουμε για τα αδικήματα και την εξατομίκευση των ευθυνών. Διαφορετικά η συζήτηση εξελίσσεται σε παρωδία διαδικασίας»

Βουλευτές της ΝΔ εκτιμούσαν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία απλώς θα αναγνώσει τις καταθέσεις που βρίσκονται στη δικογραφία και εν συνεχεία θα καλέσει ως μάρτυρες μόνο τα δέκα πολιτικά πρόσωπα πριν να στείλει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του Μάριου Γεωργιάδη της Ένωσης Κεντρώων για «καρμπόν μοντέλο Παπαντωνίου».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Προανακριτική... φιάσκο για Novartis -Παρασκευόπουλος: Διερευνούμε αν έχουμε αρμοδιότητα "

Ο Κατρούγκαλος για την πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Την προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα και μέσω της κυβέρνησής της και μέσω του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, πάντοτε υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο. Και ανάλογες ήταν οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση εκ μέρους μας προφανώς» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η τακτική της άλλης πλευράς φαίνεται να θέλει να κλιμακώνει την ένταση. Το δικό μας το εθνικό συμφέρον είναι για αποκλιμάκωση της διμέρους έντασης, αναδειξη διεθνών πλευρών και αναζήτηση της ευρύτερης διπλωματικής στήριξης» πρόσθεσε ο Κατρούγκαλος.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κατρούγκαλος για την πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ"

Αμαλιάδα: Το δικαστήριο «κούρεψε» 340.000 ευρώ από δανειολήπτρια!

Εντυπωσιακό «κούρεμα» χρέους σε γυναίκα δανειολήπτη από την Αμαλιάδα, μετά από απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας το οποίο από συνολική οφειλή ύψους 376.264,85 ευρώ διαγράφει τις 340.529, 87 ευρώ!

Αυτό συνεπάγεται ότι η γυναίκα θα κληθεί να καταβάλλει στις πιστώτριες τράπεζες το χρηματικό ποσό των 35.739,98 ευρώ.

Είναι ίσως το μεγαλύτερο ποσό που ‘κουρέματος’ που έχει καταγραφεί στην περιοχή και δικαιώνει πλήρως την γυναίκα που είχε προσφύγει δικαστικά, ενώ ως απόφαση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία γιατί αρχικά είχε απορριφθεί το αίτημά της.

Η ρύθμιση

Ειδικότερα, το Δικαστήριο αποφάσισε για μία πενταετία η γυναίκα να καταβάλλει μηνιαίως το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, δηλαδή συνολικά 9.000 ευρώ σε πέντε χρόνια. Επίσης, για την διάσωση της κύριας κατοικίας της η γυναίκα μετά το πέρας των πέντε ετών από την έκδοση της απόφασης, θα καταβάλλει μηνιαίως και για δεκαπέντε χρόνια το χρηματικό ποσό των 148,55 ευρώ, ήτοι 180 δόσεις. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 26.739,98 ευρώ.

Δηλαδή για μία εικοσαετία η γυναίκα καλείται να αποπληρώσει τα δάνειά της καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 35.739,98 ευρώ, αντί για 376.264, 85 ευρώ.

Την ‘έπνιξαν’ τα δάνεια

Ειδικότερα, πρόκειται για νεαρή γυναίκα διαζευγμένη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, η οποία είχε λάβει δάνεια από τρεις τράπεζες. Επρόκειτο για δάνεια στεγαστικά καταναλωτικά και για την επαγγελματική της απασχόληση και το ύψος της οφειλής είχε φθάσει τις 376.264,85 ευρώ. Η γυναίκα αδυνατούσε να αποπληρώσει τις δόσεις και το έτος 2015 έκανε αίτηση για να υπαχθεί στον ‘Νόμο Κατσέλη’.

Ωστόσο, η αίτησή της απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο με το αιτιολογικό ότι ήταν ‘έμπορος’, κάτι που όμως δεν ισχύει στην περίπτωσή της. Έτσι, η γυναίκα προχώρησε στην υποβολή έφεσης και τελικά η υπόθεση εξετάστηκε πριν από λίγο καιρό από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και η απόφαση που αποτελεί ‘σωτηρία’ για την γυναίκα εκδόθηκε προ ημερών.

Πρόκειται για ένα μεγάλο ‘κούρεμα’ των οφειλών της γυναίκας, η οποία μπορεί πλέον να επανεκκινήσει την ζωή της, αφού ήταν αδύνατο να καταβάλει στις τράπεζες τα ποσά που όφειλε.

patrisnews/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμαλιάδα: Το δικαστήριο «κούρεψε» 340.000 ευρώ από δανειολήπτρια! "

Μήνυμα Πρ. Παυλόπουλου για σεβασμό των συνόρων και του Διεθνούς Δικαίου

Μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την ελληνικότητα των νησιών και των νησίδων της Δωδεκανήσου, επινοούν δήθεν «γκρίζες ζώνες», είτε διεκδικούν εδάφη που δεν τους ανήκουν, έστειλε από την Νίσυρο όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Αναφερόμενος ειδικά στην Τουρκία, ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι «η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία και την καλή γειτονία με την Τουρκία, γι’ αυτό και στηρίζει την Ευρωπαϊκή της πορεία, θα πρέπει όμως ο σεβασμός των συνόρων να είναι σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του και των συνθηκών της Λωζάννης, των Παρισίων, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε τη φιλία μας με την Τουρκία», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.
Στην αντιφώνησή του, κατά την τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Νισύρου, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, όσα συνάγονται από το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου και τις διατάξεις περί παραχώρησης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, για να τονίσει τα εξής: «Κάθε αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδος συνιστούν αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Τα συμπεράσματα αυτά απευθύνονται προς κάθε κατεύθυνση, «πρωτίστως δε προς εκείνους οι οποίοι είτε επινοούν δήθεν "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο, είτε διεκδικούν εδάφη που δεν τους ανήκουν είτε, τέλος, αμφισβητούν την πλήρη κυριαρχία της Ελλάδας επί των Δωδεκανήσων», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας το αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας «κατά τις διατάξεις του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ περί προληπτικής νόμιμης άμυνας, να τα θωρακίζει αμυντικά εναντίον κάθε επιβουλής, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, όταν και εφόσον το κρίνει σκόπιμο».
Αναφερόμενος στην Συνθήκη των Παρισίων με την οποία παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Η κυριαρχία αυτή είναι "πλήρης", πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ουδέναν περιορισμό επιδέχεται κατά την άσκησή της. Το δε περιεχόμενο της "πλήρους" κυριαρχίας προσδιορίζεται, ως προς τα Δωδεκάνησα, με βάση τους κανόνες του ισχύοντος Ελληνικού Συντάγματος περί κυριαρχίας, καθώς και με βάση τις περί κυριαρχίας των κρατών-μελών διατάξεις ιδίως του άρθρου 4 παρ. 2 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δοθέντος ότι η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οιαδήποτε αμφισβήτηση της ερμηνείας των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων συνιστά, αυτοθρόως, παραβίαση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου».
Επιπλέον, «η κυριαρχία της Ελλάδας εκτείνεται όχι μόνον εφ’ όλων των νήσων που αναφέρονται ρητώς στην παράγραφο 1 του άρθρου 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων αλλά, κατά την κατηγορηματική διατύπωση της κατά τ’ ανωτέρω παραγράφου, και επί των "παρακειμένων νησίδων" στο σύνολό τους», ανέφερε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι «επειδή δε οι διατάξεις αυτές ουδεμία διάκριση κάνουν εν προκειμένω, η διατύπωσή τους καταλαμβάνει τις κάθε είδους "παρακείμενες νησίδες", ανεξαρτήτως μεγέθους τους ή άλλου χαρακτηριστικού τους (π.χ. κατοικημένες ή μη). Υπό το πρίσμα αυτό είναι προφανές, όπως ήδη επισήμανα, πως και στην περιοχή της Δωδεκανήσου δεν είναι νοητές, από πλευράς Διεθνούς Δικαίου, "γκρίζες ζώνες", αναφορικά με την έκταση και το περιεχόμενο της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής κυριαρχίας επ’ αυτής», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα Πρ. Παυλόπουλου για σεβασμό των συνόρων και του Διεθνούς Δικαίου"

Η Αγκυρα «κλειδώνει» την καρδιά του Αιγαίου για 7 εβδομάδες -Για ασκήσεις με πυρά

Στις 13:00 ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει η τουρκική άσκηση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17:00.
Η Αγκυρα έχει δεσμεύσει με προκλητική Navtex και το Καστελόριζο το οποίο παρουσιάζει ως τουρκική επικράτεια.
Σύμφωνα με το on alert αυτή τη στιγμή 20 ναυτικά μίλια δυτικά του Καστελόριζου πλέει η τουρκική τορπιλάκατος TCG-FIRTINA P-347. 
Την ίδια ώρα, στο λιμάνι της Μεγίστης έχει καταπλεύσει η τορπιλάκατος «ΜΥΚΟΝΙΟΣ» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού η οποία θα επιτηρεί τις τουρκικές κινήσεις.
H τουρκική τορπιλάκατος TCG-FIRTINA P-347
Η ελληνική τορπιλάκατος «Μυκόνιος»
Η τουρκική NAYTEX  345
Η Αγκυρα «κλειδώνει την καρδιά του Αιγαίου μέχρι 30 Απριλίου
Παράλληλα, η υδρογραφική υπηρεσία του του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού «κλείδωσε» την καρδιά του Αιγαίου για επτά εβδομάδες, καθώς προανήγγειλε ασκήσεις με πυρά ακόμη και μέσα στο Πάσχα και μέχρι τέλος Απριλίου.
Ειδικότερα, οι «ζώνες» που ορίζει η συγκεκριμένη οδηγία για την ευρεία περιοχή μεταξύ Σκύρου και Χίου είναι οι εξής:
  • Σήμερα 7 Μαρτίου από τις δώδεκα έως στις τρεις το μεσημέρι
  • Από 25 έως 27 Μαρτίου από τις επτά το πρωί έως στις πέντε το απόγευμα
  • Στις 28 Μαρτίου από τις επτά ί έως στις εννέα και τέταρτο το πρωί
  • Στις 29 Μαρτίου από τις επτά το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι
  • Στις 2 Απριλίου από τις επτά το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι
  • Στις 3 Απριλίου από τις έντεκα το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι
  • Στις 4 Απριλίου από τις επτά το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι
  • Στις 5 Απριλίου από τις έντεκα το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι
  • Για το διάστημα από 6 έως 10 Απριλίου
  • Την 30η Απριλίου από τις επτά το πρωί έως στις δυο το μεσημέρι.
Δείτε την τουρκική Προαγγελία
TURNHOS N/W : 0353/18
AEGEAN SEA
FIRING EXERCISE,
ON 07 MAR 18 FROM 1001Z TO 1300Z, 08 MAR 18 FROM 0600Z TO 1300Z, 25-27 MAR 18 FROM 0500Z TO 1200Z, 28 MAR 18 FROM 0500Z TO 0715Z, 29 MAR 18 FROM 0500Z TO 1200Z, 02 APR 18 FROM 0500Z TO 1200Z, 03 APR 18 FROM 0901Z TO 1200Z, 04 APR 18 FROM 0500Z TO 1200Z, 05 APR 18 FROM 0901Z TO 1200Z, 06-10, 24-26 AND 30 APR 18 FROM 0500Z TO 1200Z IN AREA BOUNDED BY;
38 45.00 N - 025 21.00 E
38 45.00 N - 024 52.00 E
38 18.00 N - 024 52.00 E
38 18.00 N - 025 21.00 E
CAUTION ADVISED.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αγκυρα «κλειδώνει» την καρδιά του Αιγαίου για 7 εβδομάδες -Για ασκήσεις με πυρά "

Στους έντεκα οι συλληφθέντες ακροδεξιοί της Combat 18

Έντεκα άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της ακροδεξιάς οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για σωρεία επιθέσεων.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, εκτός από τους αρχικούς πέντε, κατά την πορεία των ερευνών συνελήφθησαν άλλοι δύο ακροδεξιοί και σήμερα οδηγούνται όλοι στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Εκτός από αυτούς τους επτά, ωστόσο, συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα άτομα για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (περί όπλων και εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών), οι οποίες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των κατ' οίκον ερευνών. Οι συγκεκριμένοι δεν περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και θα οδηγηθούν ανεξάρτητα στον εισαγγελέα.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10 κατ' οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους έντεκα οι συλληφθέντες ακροδεξιοί της Combat 18 "

Πατέρας Ελληνα στρατιωτικού: Να κάνουν οι αρμόδιοι ό,τι πρέπει, να μην μιλάμε με τα παιδιά μας πίσω από το τζάμι της τουρκικής φυλακής

Την υπερηφάνειά του για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο, εξέφρασε ο πατέρας του ενός, Νίκος Κουκλατζής.

Ο κ. Κουκλατζής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, χαρακτήρισε τους δύο στρατιωτικούς «ήρωες», για τη στάση αλλά και τη συμπεριφορά που έχουν επιδείξει έως τώρα.

«Πολλά σημεία είναι ακόμα σκοτεινά και δεν ξέρουμε κάτι περισσότερο, είχαμε την ελπίδα ότι θα έβγαιναν μέσα στην εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας άγνοια για το τι θα επακολουθήσει, αλλά και για το πόσο θα διαρκέσει η όλη διαδικασία.

«Είναι καλά και το φρόνημά τους υψηλό. Τα παιδιά δεν έχουν υποστεί βία. Εντός και εκτός φυλακή τους φέρονται πολύ καλά οι Τούρκοι», σημείωσε.

«Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα παιδιά μας, τον Δημήτρη και τον Άγγελο, οι δυο οικογένειες, από κοντά σχετικά, την ώρα του επισκεπτηρίου στις φυλακές Αδριανουπόλεως. Βρήκαμε τα παιδιά να είναι καλά στην υγεία τους και με το φρόνημα υψηλό, γεγονός που μας εντυπωσίασε», είπε επιπλέον ο πατέρας του ενός εκ των δύο στρατιωτικών, μιλώντας στον Alpha.

«Με τη συζήτηση διαπιστώσαμε ότι με μεγάλη γενναιότητα αντιμετώπισαν το περιστατικό και αντιμετωπίζουν την κράτησή τους, γεγονός που σαν γονείς, μας κάνει κι εμάς πάρα πολύ υπερήφανους», ανέφερε.

«Ας ευχηθούμε όλοι οι αρμόδιοι να κάνουν αυτό που πρέπει ώστε σύντομα να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας από κοντά και να μην τους μιλάμε με τηλέφωνο πίσω από το τζάμι της φυλακής», τόνισε κλείνοντας.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πατέρας Ελληνα στρατιωτικού: Να κάνουν οι αρμόδιοι ό,τι πρέπει, να μην μιλάμε με τα παιδιά μας πίσω από το τζάμι της τουρκικής φυλακής "

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί τον Παυλόπουλο να σεβαστεί τα τουρκικά σύνορα

Ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία στη σκιά της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου ότι "μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…) Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας" τον καλεί να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα.

Το τουρκικό υπουργείο καλεί επιπλέον τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να αποφύγει μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μη αναγκαία ένταση».

Με άλλη ανακοίνωση του, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ζητά τη σύλληψη και παραπομπή στη Δικαιοσύνη των δραστών που έκαψαν τουρκική σημαία προ ημερών σε διαδήλωση.

Η Άγκυρα καταδίκασε το γεγονός λέγοντας ότι οργανώθηκε από ένα ρατσιστικό πολιτικό κόμμα, στις 5 Μαρτίου.

Απαντώντας- μέσω του ΣΚΑΪ - στο τουρκικό υπουργείο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε πως "είναι σαφές ότι η Ελλάδα και μέσω της κυβέρνησής της και μέσω του Προέδρου της Δημοκρατίας, πάντοτε υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο".

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, ανάλογες ήταν οι δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου.

«Η τακτική της άλλης πλευράς φαίνεται να θέλει να κλιμακώνει την ένταση. Το δικό μας το εθνικό συμφέρον είναι για αποκλιμάκωση της διμερούς έντασης, ανάδειξη διεθνών πλευρών και αναζήτηση της ευρύτερης διπλωματικής στήριξης» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, σημειώνοντας ότι στόχος μας είναι να αυξήσουμε το διπλωματικό μας κύρος καθώς αυτός που προκαλεί απομονώνεται.


Εξάλλου, την ανησυχία της για το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξέφρασε στην εκπομπή «Ιστορίες» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Ρόουζ Γκότμελερ, αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ύστερα από κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε εχθές να χαμηλώσουν οι τόνοι, στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για την οποία ο πρωθυπουργός ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες.

Ο Νίκος Κοτζιάς μετά από σύσκεψη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, παραδέχτηκε συμφώνα με πληροφορίες ότι είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δυο Έλληνες που κρατούνται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με βουλευτές που έλαβαν μέρος στην ενημέρωση, ο υπουργός είπε επίσης ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να σταλεί Έλληνας εμπειρογνώμονας που θα παραστεί στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών.

Η επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία είναι προαπαιτούμενο για την καλή γειτονία ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα, δήλωσε από τη Ρόδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία αλλά συνάμα και αυτοπεποίθηση, με ενότητα αλλά και σοβαρότητα.

«Η ΝΔ κρατά χαμηλούς τόνους γιατί προτάσσει το εθνικό συμφέρον από το κομματικό», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε, αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, τώρα ο κ Καμμένος θα μιλούσε στα τηλεοπτικά παράθυρα για προδότες.

Εκτίμησε μάλιστα ότι αν η αξιωματική αντιπολίτευση ανέβαζε τους τόνους, θα ήταν κερδισμένη δημοσκοπικά, αλλά για τη ΝΔ πρώτα έρχεται η Ελλάδα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί τον Παυλόπουλο να σεβαστεί τα τουρκικά σύνορα "

Στάση εργασίας σήμερα στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Στάση εργασίας (1μμ-5μμ) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, έχει κηρύξει για σήμερα, Τετάρτη το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται, λόγω των συνθηκών της γενικής εφημερίας.

Το Σωματείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει δημιουργηθεί «black out», στο Νοσοκομείο, με «ράντζα και φορεία στους διαδρόμους όλων των κλινικών».

Σημειώνει επίσης ότι «όλες οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις δημιούργησαν και άρα γνωρίζουν το πρόβλημα και απαξιούν να δώσουν οποιαδήποτε λύση ανακούφισης για τους ασθενείς και το εξοντωμένο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό». Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται «το άθλιο καθεστώς των ράντζων και την εργασιακή τους εξόντωση». Απαιτούν από το υπουργείο Υγείας «να φροντίσει άμεσα για την ασφαλή, ανθρώπινη, πολιτισμένη μεταχείριση των ασθενών» και διεκδικούν « αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών του ΕΣΥ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων (π.χ.Λοιμωδών), δημιουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αθήνα, άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και τεχνικού και λοιπού προσωπικού για να καλυφτούν οι ελλείψεις του νοσοκομείου μας».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας σήμερα στο νοσοκομείο «Αττικόν»"

Επιχειρηματίας με προβληματικό μητρώο υπέγραψε σύμβαση με το Υπ. Άμυνας

Σύμβαση με επιχειρηματία που παρουσίαζε προβλήματα στο ποινικό του μητρώο υπέγραψε το υπουργείο Άμυνας το Δεκέμβριο του 2017, ενώ βρισκόταν στο αποκορύφωμα της η υπόθεση με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη διάθεση του ο ΣΚΑΪ, η εν λόγω σύμβαση αφορούσε την απενεργοποίηση 650 χιλιάδων ναρκών.

Σύμφωνα με το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης των αρμόδιων υπηρεσιών, ο επιχειρηματίας παρουσίαζε προβλήματα με το ποινικό του μητρώο, δεν είχε ασφαλίσει τη σύμβαση για τυχόν έκρηξη κατά την απενεργοποίηση ναρκών.

Αναφέρονται επίσης τελεσίδικες αποφάσεις για μη καταβολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από τον επιχειρηματία.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχειρηματίας με προβληματικό μητρώο υπέγραψε σύμβαση με το Υπ. Άμυνας "

ΕΛΠΕ: Οι προσλήψεις γίνονται με διαδικασίες χωρίς εξαιρέσεις, άδικη στοχοποίηση νέων επιστημόνων

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο «αθρόες προσλήψεις συγγενών και φίλων», με αφορμή την πρόσληψη του Πάρι Παπαγγελόπουλου, γιού του υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, εξέδωσε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.
Αναλυτικά η απάντηση του ομίλου ΕΛΠΕ:
«Ο Όμιλος ΕΛΠΕ με αφορμή δημοσιεύματα και ανακοινώσεις για δήθεν «αθρόες προσλήψεις συγγενών και φίλων», δηλώνει τα ακόλουθα:
  1. Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές οργάνωσης και διοίκησης και κινείται με βασικό άξονα την αξιοκρατία. Τα στοιχεία αυτά έχουν συμβάλει αποφασιστικά στην επί τριετία υψηλότατη κερδοφορία -με ιστορικό ρεκόρ επιδόσεων σε καθαρά κέρδη, παραγωγή, πωλήσεις και εξαγωγές- καθώς και στην ανάδειξη των ΕΛΠΕ ως τον μεγαλύτερο ενεργειακό Όμιλο της χώρας και έναν από τους πλέον ισχυρούς στην ΝΑ Ευρώπη.
  2. Στον Όμιλο ΕΛΠΕ απασχολούνται άμεσα πάνω από 3.500 εργαζόμενοι, ενώ υπολογίζεται ότι με κάθε μία (1) νέα θέση απασχόλησης στις εταιρείες του κλάδου διύλισης, δημιουργούνται άλλες εννέα (9) έμμεσες θέσεις εργασίας στην πραγματική οικονομία.
  3. Τα τελευταία 3 χρόνια προσελήφθησαν συνολικά 296 εργαζόμενοι, κατά κύριο λόγο τεχνικό προσωπικό στο πλαίσιο υλοποίησης του Ολιστικού Συστήματος Ασφάλειας στα διυλιστήριά μας, καθώς επίσης και ένας περιορισμένος αριθμός ειδικών επιστημόνων και στελεχών - με μεταπτυχιακές σπουδές και συναφή εμπειρία - και με μοναδικό γνώμονα την επιστημονική κατάρτιση και προϋπηρεσία τους και όχι την καταγωγή και τις γνωριμίες. Ειδικότερα στη Δ/νση Νομικών Υπηρεσιών, το διαρκώς διευρυμένο αντικείμενο σε συνδυασμό με την απόφαση για εσωτερική διεκπεραίωση μεγάλου όγκου νομικών υποθέσεων, επέβαλε την περιορισμένη ενίσχυση της αρμόδιας υπηρεσίας με προσωπικό.
  4. Όλες οι προσλήψεις έγιναν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες του Ομίλου ανά ειδικότητα, οι οποίες εφαρμόζονται χωρίς παρεκκλίσεις, ή εξαιρέσεις για λόγους καταγωγής, συγγένειας ή πολιτικών επιλογών.
  5. Ο ετήσιος μέσος όρος προσλήψεων της τελευταίας τριετίας είναι 99 εργαζόμενοι, αριθμός που βρίσκεται σε απόλυτη αντιστοίχιση με τις προσλήψεις της περιόδου 2009-2014 οι οποίες ανέρχονταν σε 97 εργαζόμενους ανά έτος.
  6. Η μισθολογική πολιτική του Ομίλου καθορίζεται με σαφήνεια, αφενός μεν από τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας λαμβάνοντας υπόψιν τα προσόντα και τα έτη προϋπηρεσίας των απασχολούμενων, αφετέρου δε, από εγκεκριμένη πολιτική αμοιβών για τα στελέχη.
  7. Ο Όμιλος ΕΛΠΕ επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στη στήριξη της απασχόλησης των νέων στην Ελλάδα, με σκοπό ακριβώς να βοηθήσει στον περιορισμό του φαινομένου της μετανάστευσης τους στο εξωτερικό. Στην προσπάθεια αυτή, έχει θέσει σε εφαρμογή ένα μεγάλο πρόγραμμα υποστήριξης μεταπτυχιακών σπουδών, ενώ ταυτόχρονα παρέχει ευκαιρίες απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε πολλούς νέους.
  8. Η στοχοποίηση ενός πολύ περιορισμένου αριθμού νέων επιστημόνων - εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, χωρίς καν να εξετάζεται η επιστημονική τους κατάρτιση και η επαγγελματική τους επάρκεια και επί τη βάσει εσφαλμένης πληροφόρησης σχετικά με το ύψος αποδοχών, δεν συνάδει με τις εταιρικές αρχές και τις ηθικές αξίες του Ομίλου, την θεωρούμε άδικη και μας βρίσκει απολύτως αντίθετους.
  9. Η εμφανής, πλέον, προσπάθεια συκοφάντησης και απαξίωσης του μεγαλύτερου Ομίλου της χώρας με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, την ώρα που τα ΕΛΠΕ βιώνουν περίοδο έντονης ανάπτυξης και συγκαταλέγονται στους 100 μεγαλύτερους ενεργειακούς Ομίλους του πλανήτη, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τις πραγματικές επιδιώξεις των εμπνευστών του συγκεκριμένου εγχειρήματος και τους σχεδιασμούς που προσπαθούν να δρομολογήσουν. Ιδιαίτερα δε, εάν συνυπολογιστεί ότι ο Όμιλος ΕΛΠΕ καταγράφει την τελευταία τριετία «έκρηξη» κερδοφορίας, ενώ παράλληλα πρωτοστατεί και στο εθνικό εγχείρημα για ανακάλυψη κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, εξέλιξη που θα μεταβάλει συθέμελα την ίδια την φυσιογνωμία του Ομίλου και θα γιγαντώσει την ηγετική του παρουσία στην ευρύτερη περιοχή»
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΠΕ: Οι προσλήψεις γίνονται με διαδικασίες χωρίς εξαιρέσεις, άδικη στοχοποίηση νέων επιστημόνων "

Ο Πολάκης απαιτεί να ξανανοίξει ιδιωτική κλινική που έχει ζημιώσει τον ΕΟΠΥΥ με 19 εκατ. ευρώ!

Ο ιδιοκτήτης εισέπραττε νοσήλια ενώ η κλινική ήταν κλειστή - Σε άλλη κλινική δήλωνε ημερήσια νοσηλεία 502 ασθενών ενώ διαθέτει 236 κλίνες, έκανε παράνομες συνταγογραφήσεις και έκλεισε με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Όμως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ζητά την επαναλειτουργία της κλινικής, παρ' ότι κατηγορείται ότι έχει ζημιώσει τον ΕΟΠΥΥ με περίπου 19 εκατ. ευρώ


Μπορεί μια ιδιωτική κλινική, ενώ είναι κλειστή, να νοσηλεύει ασθενείς και να εισπράττει νοσήλια για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ; Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης να παρεμβαίνει υπέρ του ιδιώτη -ιδιοκτήτη της κλινικής- ενώ γνωρίζει ότι η δραστηριότητα του τελευταίου στο χώρο της υγείας ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη και τον ΕΟΠΥΥ; Και μπορεί ο κ. Πολάκης χωρίς να έχει καν αρμοδιότητα να «κουνάει το δάχτυλο» σε έναν αιρετό αξιωματούχο της αυτοδιοίκησης επειδή αυτός δεν ανάβει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της συγκεκριμένης κλινικής, παρότι από τον νόμο αυτό δεν επιτρέπεται;

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που υπογράφει ο κ. Πολάκης, και έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, ναι, μπορεί. Βγάζοντας την… αριστερή του κάπα και εγκαταλείποντας για λίγο τον αγώνα του για την ανοικοδόμηση του ΕΣΥ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κόπτεται για πρώτη φορά για έναν ιδιώτη της υγείας. Σαφώς το ζήτημα που ανακύπτει δεν είναι ότι ο αψύς Κρητικός της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας υπερασπίζεται έναν ιδιώτη - όσο κι αν αυτό ξενίζει τους συνοδοιπόρους του - αλλά ότι ο Θεσσαλός κλινικάρχης υπέρ του οποίου παρεμβαίνει, έχει ένα εξαιρετικά επιβαρυμένο παρελθόν στο χώρο του επιχειρείν, και γι΄αυτό μάλιστα είναι υπόδικος.

Όπως προκύπτει από σειρά εγγράφων των ελεγκτικών αρχών που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, ο εν λόγω ιδιώτης διαθέτοντας τρεις κλινικές υπολογίζεται ότι ζημίωσε το δημόσιο με τουλάχιστον 19 εκατ. ευρώ κατά το διάστημα 2007-2011 και 2012-2014. Tα έγγραφα αποτελούν προϊόν ελέγχου των αρχών για τη μη λειτουργούσα γενική κλινική «Άγιος Λουκάς» (πρώην Γενική Κλινική Λάρισας «Αγιοι Ανάργυροι ΑΕ, πρώην Euromedica ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΑΕ) και την ψυχιατρική κλινική «Ιπποκράτειο» στη Λάρισα.
Η Γενική Κλινική Λάρισας EUROMEDICA ΘΕΟΤΟΚΟΣ από το 2013 δεν λειτουργούσε λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων της. Τον Μάρτιο του 2014 η διοίκηση της κλινικής ανέστειλε τη δραστηριότητά της, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους διακόπηκε και η σύμβασή της με τον ΕΟΠΥΥ. Ο νόμος ορίζει πως η αναστολή της δραστηριότητας μιας κλινικής πρέπει να συνεπάγεται εισήγηση προς τον Περιφερειάρχη για άρση της βεβαίωσης καλής λειτουργίας (την εισήγηση κάνει ειδική Επιτροπή της Υγειονομικής Περιφέρειας) και βάσει αυτής απόφαση του Περιφερειάρχη για ανάκληση της άδειας λειτουργίας. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε τίποτα από αυτά. Τουναντίον η κλινική λάμβανε παρατύπως και παρανόμως βεβαιώσεις καλής λειτουργίας από τα αρμόδια όργανα που της εξασφάλιζαν ουσιαστικά παράταση για την πολύτιμη όπως αποδεικνύεται άδειά της. Η έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) που βρίσκεται πλέον στα χέρια του Εισαγγελέα, διαπιστώνει βήμα βήμα όλες αυτές τις πράξεις και παραλείψεις. Επιπλέον, περιγράφεται στο πόρισμά τους πως οι εκπρόσωποι της κλινικής προσπαθούσαν να κερδίσουν συνεχώς χρόνο: ενώ η κλινική υπολειτουργεί και τελικά πέφτει σε «κώμα» και οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, υποβάλλονται συνεχώς αιτήματα προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για ανακαίνιση, μετατροπή χρήσης, κατάργηση τμημάτων της κλινικής κοκ.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα του ΣΕΥΥΠ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: α) η κλινική κατά παράβαση της νομοθεσίας στεγάζονταν σε κτήριο που δεν ήταν και δεν είναι μέχρι σήμερα αυτόνομο και ανεξάρτητο, β) η διοίκηση της κλινικής δεν υπέβαλε ποτέ στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του υπ. Υγείας τα θεωρημένα αρχιτεκτονικά σχέδια ούτε και τον κατάλογο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, γ) δεν διέθετε νοσηλευτικό προσωπικό αν και η διοίκησή της βεβαίωνε ότι το 2014 (από 1-1 εως 31-9) είχε νοσηλεύσει 666 ασθενείς! Όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ οι νοσηλευτές στην κλινική ήταν... είδος προς εξαφάνιση και στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν ξεπερνούσαν τα τρία άτομα – αναμενόμενο με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι ήταν σε επίσχεση εργασίας και τελικά η διοίκηση έκανε αναστολή δραστηριότητας.

Μετά τις διαπιστώσεις του ΣΕΥΥΠ σχηματίστηκε δικογραφία στην Εισαγγελία Λάρισας καθώς και στην Εισαγγελία Διαφθοράς για την εκτιμώμενη ζημία ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από τα νοσήλια που υπέβαλε και εισέπραττε κατά το διάστημα που ήταν κλειστή. Σε συνέχεια των διαπιστώσεων των Επιθεωρητών ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανακάλεσε στις 4 Οκτωβρίου 2016 την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της κλινικής με την επωνυμία «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ – ΘΕΟΤΟΚΟΣ» (σημειωτέον η κλινική είχε αλλάξει πολλές φορές την επωνυμία της μετά από μεταβιβάσεις) με το σκεπτικό ότι «έχει εξαντληθεί η προθεσμία αναστολής λειτουργίας της και δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες εκ του νόμου προϋποθέσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία της» και ότι «το κτήριο που στεγάζεται δεν διαθέτει την κατά το έγγραφο του υπ. Υγείας απαιτούμενη πολεοδομική αυτοτέλεια και ανεξαρτησία».

Φάκελος και για την Ψυχιατρική Κλινική του ιδίου

Στον «κόκκινο» από παραβάσεις του νόμου φάκελο του κλινικάρχη περιλαμβάνεται όμως και ένα ακόμη πόρισμα για την ψυχιατρική κλινική που διατηρούσε. Σύμφωνα με τους ελεγκτές του ΟΓΑ, στην ψυχιατρική κλινική οι εικονικές νοσηλείες ήταν στην ημερήσια διάταξη. Ενδεικτικά, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία δηλώνονταν ότι νοσηλεύονταν 502 ασθενείς διαφόρων ασφαλιστικών ταμείων αν και η κλινική διέθετε 236 κλίνες. Τα ταμεία των ασθενών χρεώνονταν με δήθεν αναβαθμισμένη θέση (κλίνη) ενώ ο έλεγχος κατέδειξε πως δεν νοσηλεύονταν ποτέ σε αυτές. To μεγάλο «πάρτι» όμως, κατά τους ελεγκτές του ΟΓΑ, έγινε με τις συνταγογραφήσεις. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε γιατρός του ΕΣΥ ο οποίος παρανόμως μετέβαινε από το Περιφερειακό Ιατρείο της περιοχής όπου ήταν μόνιμος γιατρός, στην ψυχιατρική κλινική για να συνταγογραφήσει φάρμακα για τους νοσηλευόμενους ψυχικά ασθενείς. Κι όχι μόνο διέπραττε παράνομη συνταγογράφηση αλλά συνταγογραφούσε σκευάσματα «που δεν συμφωνούν με τις διαγνώσεις και τη φαρμακευτική αγωγή που υπήρχαν στις καρτέλες νοσηλείας των ασθενών». Eίναι χαρακτηριστική η περίπτωση που ασθενής με ψυχωσικό σύνδρομο έλαβε συνταγή για χρόνια προστατίτιδα ενώ άλλος για ΧΑΠ. Από τις εικονικές νοσηλείες και τις παράνομες συνταγογραφήσεις μόνο για την περίοδο 2007- 2011 υπολογίστηκε από τον ΕΟΠΠΥ ζημία ύψους 17 εκατ. ευρώ.

Τι απαιτεί ο Πολάκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, παρότι απολύτως αναρμόδιος εκ της θέσεως του και της ιδιότητας του για το θέμα της χορήγησης ή της ανάκλησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής, επιλέγει να «δει» διεξοδικά το θέμα και μάλιστα από συγκεκριμένη οπτική γωνία. Έτσι, αντί να εντρυφήσει στο πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας που διαπιστώνουν σωρεία παραβάσεων στις κρατικές υπηρεσίες, μεταξύ άλλων και σε διεύθυνση του υπουργείου Υγείας, το «αγνοεί» εντελώς. Ομοίως και το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί με βάση αυτό το πόρισμα στην Εισαγγελία Λάρισας. Επιλέγει να μην κάνει καμία απολύτως αναφορά στην έκθεση ελέγχου του ΣΕΥΥΠ, του ελεγκτικού μηχανισμού που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας αλλά ούτε και στα στοιχεία που αφορούν τις παράτυπες και παράνομες πρακτικές που φέρεται να ακολουθήθηκαν από τους επικεφαλής της κλινικής εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Αντί να απαιτήσει να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιδίδεται σε ευρεία και διασταλτική ερμηνεία του νόμου: διαπιστώνει ότι δεν έχει χαθεί η άδεια λειτουργίας της κλινικής παρότι αυτή δεν λειτουργούσε για τουλάχιστον δυο χρόνια, πως η κλινική πλέον πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία της και ζητεί από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να εξηγήσει «τους λόγους για τους οποίους δεν έχετε προβεί στη χορήγηση απόφασης επαναλειτουργίας της κλινικής».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πολάκης απαιτεί να ξανανοίξει ιδιωτική κλινική που έχει ζημιώσει τον ΕΟΠΥΥ με 19 εκατ. ευρώ!"

Ελεύθεροι, παρά τις βαριές καταδίκες σε 500 χρόνια φυλακή

Πρωτοφανής ανατροπή σημειώθηκε στην πολύκροτη υπόθεση του δουλεμπορικού πλοίου «Baris», που τον Νοέμβριο του 2014 είχε εντοπιστεί να πλέει ακυβέρνητο νότια της Κρήτης μεταφέροντας κλειδωμένους στα αμπάρια του 586 πρόσφυγες και μετανάστες. Ενώ αρχικά στα πέντε μέλη του πληρώματος είχαν επιβληθεί πολυετείς ποινές φυλάκισης (πάνω από 500 χρόνια), χθες το Εφετείο Ηρακλείου έπαψε την ποινική τους δίωξη και τους άφησε όλους ελεύθερους. Εκρινε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, καθότι ο εντοπισμός του πλοίου και η σύλληψη των μελών του πληρώματος έγιναν στα διεθνή ύδατα, εκτός δηλαδή της περιοχής δικαιοδοσίας του.
Σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό, οι πέντε ναυτικοί έπρεπε να δικαστούν από τις Αρχές του Κιριμπάτι, τη σημαία του οποίου έφερε το δουλεμπορικό πλοίο. Οπως ήταν αναμενόμενο η χθεσινή απόφαση προκάλεσε έκπληξη και προβληματισμό στους αξιωματικούς του Λιμενικού, που έχουν σε αρκετές περιπτώσεις κληθεί να διαχειριστούν υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών με πλοία-φαντάσματα, ανοικτά της Κρήτης.
Το «Baris» είχε εντοπιστεί να πλέει 30 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της Ιεράπετρας μεταφέροντας στοιβαγμένους, χωρίς φως και επαρκές οξυγόνο, 586 πρόσφυγες και μετανάστες. «Ημουν σε ένα αμπάρι για δώδεκα ημέρες μαζί με πολύ κόσμο. Ο καιρός ήταν πολύ κακός και φοβήθηκα για τη ζωή μου», είχε πει στους άνδρες του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας ένας Ιρανός μετανάστης. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Μερσίνα της Τουρκίας τη 13η Νοεμβρίου και εξέπεμψε σήμα κινδύνου δώδεκα ημέρες αργότερα.
Ο εντοπισμός του είχε σημάνει συναγερμό στο Λιμενικό, στην αστυνομία και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι στο φορτηγό επέβαιναν ένοπλοι και ασθενείς με Εμπολα. Τελικά, ως μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί (Σύροι και Αφγανοί), ενώ οι διακινούμενοι διασώθηκαν με μέριμνα του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας και τη συνδρομή της φρεγάτας «Ελλη» του Πολεμικού Ναυτικού. Στη δίκη τους σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, οι φερόμενοι ως δουλέμποροι καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης. Ασκησαν ωστόσο αναίρεση στον Αρειο Πάγο και το ανώτατο δικαστήριο διέταξε επανεξέταση της υπόθεσης, κρίνοντας ότι συνέτρεχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.
Οπως εξήγησε στην «Κ» ο ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης Αγγελος Ζερβός, χθες το Εφετείο Ηρακλείου έπαψε την ποινική δίωξη εις βάρος των κατηγορουμένων, με το σκεπτικό ότι το αδίκημα τελέστηκε στα διεθνή ύδατα. Υστερα από φυλάκιση τεσσάρων ετών, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.
kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθεροι, παρά τις βαριές καταδίκες σε 500 χρόνια φυλακή"

Και ο Παρασκευόπουλος πήρε επίδομα ενοικίου €7.000

Αυξάνεται η λίστα των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών που έλαβαν το επίδομα ενοικίου που η κυβέρνηση θεσμοθέτησε με διάταξη στην 973η σελίδα του Γ’ Μνημονίου τον Αύγουστο του 2015. 
Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωνε την περασμένη εβδομάδα πως δεν υπάρχουν άλλοι υπουργοί που έλαβαν το επίδομα πέραν των τεσσάρων (Δημήτρης Μάρδας, Παναγιώτης Σγουρίδης, Κώστας Φωτάκης και φυσικά Ράνια Αντωνοπούλου), η περίπτωση του τέως εξωκοινοβουλευτικού υπουργού Δικαιοσύνης και νυν βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Νίκου Παρασκευόπουλου επιβεβαιώνει πως τελικά η χρήση αυτού του προνομίου ήταν κανόνας για τους υπουργούς εκτός Βουλής και όχι εξαίρεση.

 Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από τη Διαύγεια, στις 11 Απριλίου 2016 ο υπουργός έλαβε «επίδομα διαμονής» ύψους 7.000 ευρώ. Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 19774 (ΑΔΑ 7Κ9ΣΩ-Ψ5Κ) που υπογράφηκε από το Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Δικαιοσύνης και τον προϊστάμενο του τμήματος αυτού. Μάλιστα αναγράφεται ξεκάθαρα πως «μετά από έλεγχο και επεξεργασία των δικαιολογητικών πληρωμής σας προωθούμε για ενταλματοποίηση στο όνομα του δικαιούχου Παρασκευόπουλος Νικόλαος τη δαπάνη των 7.000 ευρώ». 

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο κ. Παρασκευόπουλος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 δεν ήταν βουλευτής με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια, μαζί με τον επίσης Βορειοελλαδίτη συνάδελφό του καθηγητή Δημήτρη Μάρδα ορίστηκαν ως εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί στην πρώτη κυβέρνηση και συχνά - πυκνά μοιράζονταν το ίδιο αεροπλάνο από και προς τη Θεσσαλονίκη, την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο μετέβαιναν στην πόλη τους δηλώνοντας πως ταξιδεύουν υπηρεσιακά προκειμένου να δικαιολογηθούν οι σχετικές δαπάνες των εισιτηρίων. Αν και ο κ. Παρασκευόπουλος έγινε για πρώτη φορά βουλευτής με λίστα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου του 2015, φέρεται να διεκδίκησε και να πήρε το ποσό των 7.000 ευρώ αργότερα, δηλαδή περίπου έξι μήνες μετά. Κι αυτό, παρά το γεγονός πως ως βουλευτής έχαιρε πλέον από τον Σεπτέμβριο του 2015 του προνομίου της καταβολής αποζημίωσης για στέγαση στην Αθήνα, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του. Η αναδρομική χρήση όμως του πλεονεκτήματος που ο νόμος του Αυγούστου του 2015 έδινε στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς δείχνει πως ο κ. Παρασκευόπουλος ήθελε να αποζημιωθεί για τις δαπάνες που έκανε όσο δεν ήταν μέλος του Κοινοβουλίου. Δηλαδή να εισπράξει χρήματα για έξοδα που είχε κάνει προγενέστερα.  
Οπως φαίνεται από τη Διαύγεια, στις 11 Απριλίου 2016 ο υπουργός έλαβε επίδομα διαμονής ύψους 7.000 ευρώ

Θα θυμίσουμε επίσης ότι ο κ. Παρασκευόπουλος έμεινε στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης έως τον Νοέμβριο του 2016 και πως σήμερα είναι βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, όπως και ο κ. Μάρδας, που υπήρξε και ο εισηγητής του νόμου και... έλυσε ένα πρόβλημα κοινό που απασχολούσε και τους δύο Βορειοελλαδίτες καθηγητές. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο κ. Μάρδας, όταν έγινε γνωστό (όχι από τον ίδιο φυσικά) ότι είχε εισπράξει το ποσό των 3.900 ευρώ, δήλωσε πως θα τα επιστρέψει στο Δημόσιο, όπως και η κυρία Αντωνοπούλου. Μένει να δούμε αν το ίδιο πράξει και ο κ. Παρασκευόπουλος για τα 7.000 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι με βάση τη δήλωση «πόθεν έσχες» του κ. Παρασκευόπουλου, ο ίδιος το 2015 είχε ετήσια έσοδα 77.000 ευρώ και περίπου 50.000 ευρώ η σύζυγός του, καταθέσεις 70.000 ευρώ, ενώ διαθέτουν από κοινού μονοκατοικία στη Θεσσαλονίκη 250 τ.μ. συν βοηθητικούς χώρους και εξοχική κατοικία στη Θάσο 110 τ.μ. συν βοηθητικούς χώρους. 

Στις αρχές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., τον Απρίλιο του 2015, η σύντροφός του Ιφιγένεια Καμτσίδου ανέλαβε κι αυτή δημόσια καθήκοντα ως πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Τον διορισμό διεκπεραίωσε τότε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, δεχόμενος τότε πυρά από την αντιπολίτευση για μια ακόμη ευνοϊκή επιλογή συζύγου πολιτικού του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό διότι μετά το ζεύγος Τασία Χριστοδουλοπούλου - Θοδωρής Δρίτσας, για δεύτερη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζε σε θέσεις ευθύνης άλλο ένα ζευγάρι στη ζωή. Η κυρία Καμτσίδου είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και με αυτή της την ιδιότητα ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης. Αργότερα μας προέκυψε και το ζεύγος Παπαδημητρίου - Αντωνοπούλου, το οποίο απεπέμφθη την περασμένη εβδομάδα.

Ταξιδάκια στη Θεσσαλονίκη με έξοδα του Δημοσίου

Κάθε weekend και αργίες για το σπίτι τους ταξίδευαν ο Νίκος Παρασκευόπουλος και ο Δημήτρης Μάρδας.  Επικαλούνταν υπηρεσιακούς λόγους και χρέωναν τον λογαριασμό στον κρατικό προϋπολογισμό. 

Η επιδότηση ενοικίου σε υπουργούς άνοιξε τον ασκό των αποκαλύψεων για τα χρυσά προνόμια των βουλευτών και υπουργών, και δη των εξωκοινοβουλευτικών, τα οποία «τρύπωσαν» μάλιστα με ένα άρθρο και σε έναν νόμο, αυτόν του μνημονίου. Εκτός όμως από τη δωρεάν στέγαση, οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί είχαν βρει το «παραθυράκι» για να πηγαίνουν και τσάμπα στο σπίτι τους. 


Ενδεικτική των παραπάνω είναι η περίπτωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος διετέλεσε πρώτη φορά υπουργός από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι τις 28 Αυγούστου 2015. Τότε, ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δεν ήταν εκλεγμένος βουλευτής, αλλά εξωκοινοβουλευτική επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνει τα προνόμια των εκλεγμένων βουλευτών, όπως είναι τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια. 

Ο κ. Παρασκευόπουλος κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, έπρεπε όμως να βρει τρόπο ώστε κάθε Σαββατοκύριακο να επιστρέφει στη συμπρωτεύουσα, όπου βρίσκεται και η μόνιμη κατοικία του. Από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου του 2015 ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος πραγματοποίησε 13 αεροπορικά ταξίδια από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με επιστροφή, τα οποία ενέκρινε είτε ο ίδιος, είτε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κωνσταντίνος Κοσμάτος, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και πριν από την υπουργοποίησή του, συγγράφοντας επιστημονικά βιβλία για τα ναρκωτικά και τον αναγκαστικό εγκλεισμό ασθενή σε ψυχιατρείο. 

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ», και τα 13 ταξίδια έγιναν για «υπηρεσιακούς λόγους», όπως σημειώνεται, με αποτέλεσμα «η προκαλούμενη δαπάνη να βαρύνει τις πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού Ειδικού Φορέα» στον οποίο είναι εγγεγραμμένη. Θα μπορούσε ο κ. Παρασκευόπουλος να ισχυριστεί ότι πράγματι οι μετακινήσεις αυτές έγιναν λόγω υποχρεώσεων που είχε ως υπουργός. Ομως πόσο πειστική θα ήταν αυτή η απάντηση όταν τα ταξίδια γίνονταν αποκλειστικά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ενώ σχεδόν όλα ήταν Αθήνα - Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του; Η αναχώρηση γινόταν πάντα Σάββατο ή Κυριακή, οπότε και επέστρεφε, ενώ κάποιες φορές παρέτεινε τη διαμονή του μέχρι τη Δευτέρα. Εξαίρεση αποτελεί η απόφαση του Αυγούστου 2015, οπότε και ταξίδεψε στις 11 του μηνός, ημέρα Τρίτη, ενώ επέστρεψε ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Είναι ενδεικτικό μάλιστα το γεγονός ότι μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, στις οποίες ο κ. Παρασκευόπουλος εξελέγη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω λίστας, δεν δημοσιεύτηκε άλλη σχετική δαπάνη με ταξίδια του στη συμπρωτεύουσα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο υπουργός έκοψε τις μετακινήσεις. Πλέον, ως εκλεγμένος βουλευτής δικαιούνταν αεροπορικά εισιτήρια και δεν χρειαζόταν να εγκριθεί η μετακίνησή του για «υπηρεσιακούς λόγους». Εξαίρεση αποτελεί ένα ταξίδι που πραγματοποίησε στις 18 Οκτωβρίου, το οποίο χρέωσε στον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα ταξίδια του Δημήτρη Μάρδα 

Πιο «προσεκτικός» από τον συνάδελφό του Νίκο Παρασκευόπουλο φαίνεται πως ήταν ο καθηγητής Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στο ΑΠΘ, ο οποίος ως εξωκοινοβουλευτικός διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., από τις 27 Ιανουαρίου 2015 έως τις 28 Αυγούστου 2015, ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών - από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2016. 

Ο κ. Μάρδας ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του, όμως πάντα είχε έναν καλό λόγο. Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε μάλιστα ο ίδιος, χρειάστηκε να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου 2015 προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ανθοπωλών. 

Μία εβδομάδα πριν είχε πάει και πάλι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αυτή τη φορά για να συμμετάσχει «στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου για τη θυσία του Καπετάν Χάψα και των παλικαριών του στη Φονική Μάχη των Βασιλικών, καθώς και για το ολοκαύτωμα της Ι. Μονής της Αγίας Αναστασίας Νομού Χαλκιδικής», όπως έγραφε στην απόφαση. Τα διαστήματα 24 με 26 Ιουλίου 2015, καθώς και 1 με 2 Αυγούστου 2015 μετέβη ξανά στη Θεσσαλονίκη για συναντήσεις του με τοπικούς φορείς. Σύμπτωση: όλα τα παραπάνω ταξίδια είχαν ημέρα αναχώρησης την Παρασκευή (εκτός από ένα που έγινε Σάββατο) και επιστροφή την Κυριακή. 

Οδοιπορικά των €20 έπαιρνε ο Παπαδημητρίου

Εικοσάευρα ως οδοιπορικά καταδεχόταν να παίρνει από το Δημόσιο ο πιο πλούσιος υπουργός της κυβέρνησης.

Ο  πρώην υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, με προσωπικά ετήσια εισοδήματα της τάξης των 450.000 δολαρίων και επενδυτικό χαρτοφυλάκιο άνω των 3εκατ. δολαρίων,  φιγουράρει στις οικονομικές καταστάσεις του υπουργείου του, βάσει των οποίων καταβάλλονταν στον ίδιο, στους συνεργάτες του και στην ασφάλειά του οι εκτός έδρας αποζημιώσεις των 20 ευρώ.



Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπως έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, στο πρώην κυβερνητικό στέλεχος πιστώνονταν έξοδα μετακίνησης για τις ανά την Ελλάδα επισκέψεις του. Ειδικότερα, στις 22 Ιανουαρίου 2017 ο κ. Παπαδημητρίου ταξίδεψε υπηρεσιακά στα Τρίκαλα και στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκε πίστωση 20 ευρώ στο όνομά του. Αντίστοιχα, στις 5 Μαρτίου 2017 παραβρέθηκε στο 2ο Ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με τον σύζυγο της κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου να πληρώνεται με επίσης 20 ευρώ. Το ίδιο και την 1η Ιουνίου 2017 όταν βρέθηκε στη Λαμία με αφορμή την πανελλήνια έκθεση της πόλης για να συναντήσει παραγωγικούς φορείς.  
Μ.Γ.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Και ο Παρασκευόπουλος πήρε επίδομα ενοικίου €7.000"

Έλληνες στρατιωτικοί «ενέχυρο» στα χέρια του Ερντογάν «βλέπουν» οι Γερμανοί

Μόνο “αθώο” δεν βλέπει το επεισόδιο ο Γερμανικός Τύπος. Οι Έλληνες στρατιωτικοί ούτε λίγο ούτε πολύ μπορεί να αποτελέσουν ενέχυρο στα χέρια της Άγκυρας, λένε οι Γερμανοί, με στόχο άλλες επιδιώξεις σε βάρος της Ελλάδας. Μάλιστα ο γερμανικός τύπος λέει ότι η υπόθεση με τη σύλληψη στον Έβρο μπορεί να αποτελέσει ακόμη και αιτία κλιμάκωσης.
Σε εκτενή της ανταπόκριση από την Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη στη διαδικτυακή της έκδοση η Handelsblatt εκτιμά ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών θα μπορούσε να γίνει αιτία κλιμάκωσης «της κρίσης ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η τουρκική ηγεσία να τους χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό όπλο προκειμένου να αποσπάσει ανταλλάγματα από την Ελλάδα.
Με αφορμή την απόρριψη από τουρκικό δικαστήριο της ένστασης στην απόφαση προφυλάκισης των δύο συλληφθέντων, η εφημερίδα σχολιάζει ότι «μια φαινομενικά υπόθεση ρουτίνας στα τουρκοελληνικά σύνορα θα μπορούσε να λάβει διαστάσεις διπλωματικής καταστροφής». Το δημοσίευμα σημειώνει ότι δεν πρόκειται για το πρώτο συμβάν τέτοιου είδους στα σύνορα των δύο νατοϊκών εταίρων και συμπληρώνει -επικαλούμενο αναφορά στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ- ότι τέτοια περιστατικά λύνονταν μέχρι πρότινος πάντοτε με ειρηνικό τρόπο. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση ενδέχεται να προκληθεί επεισόδιο, πιθανολογούν οι αρθρογράφοι της Handelsblatt και επισημαίνουν: «Η σύλληψη των δύο στρατιωτικών επιτρέπει την εκτίμηση ότι η Τουρκία υποθέτει πως υπάρχει κίνδυνος διαφυγής και ότι οι δυο τους ενδέχεται να κρατούνται για εντελώς διαφορετικό σκοπό: ως ενέχυρο ώστε να αποσπάσει (η Άγκυρα) παραχωρήσεις από την Αθήνα σε άλλα θέματα».

Handelsblatt: «Η αντιπαράθεση για τα Ίμια αναζωπυρώνεται»

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι «πράγματι δεν επικρατεί κατάσταση πολέμου ανάμεσα στους δύο συμμαχικούς εταίρους με την ιστορική αντιπαλότητα, όμως εδώ και κάποιο διάστημα υπάρχουν αυξανόμενες εντάσεις. Η Αθήνα και η Άγκυρα ερίζουν για τα σύνορα και τις οικονομικές ζώνες στο Αιγαίο. Και τα κυριαρχικά δικαιώματα στον αέρα όπως και το στρατιωτικό καθεστώς αρκετών νησιών του Αιγαίου είναι διαφιλονικούμενα», αναφέρει το δημοσίευμα και υπενθυμίζει την κρίση των Ιμίων το 1996, η οποία οδήγησε τις δύο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου. «Τώρα η αντιπαράθεση για τα Ίμια αναζωπυρώνεται», σχολιάζει η HB αναφερόμενη στο συμβάν του Φεβρουαρίου, κατά το οποίο τουρκική ακταιωρός εμβόλισε ελληνικό σκάφος του λιμενικού. Οι αρθρογράφοι κάνουν ακόμη λόγο για επίδειξη δύναμης της Τουρκίας στα ανοιχτά της Κύπρου με αφορμή την παρεμπόδιση του ιταλικού πλοίου-γεωτρύπανου που επρόκειτο να προβεί σε έρευνα υδρογονανθράκων.
Η HB σημειώνει ότι με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016 «η Τουρκία ακολουθεί επί του παρόντος μια εξωτερική πολιτική που ορισμένοι θα χαρακτήριζαν πολιτική με αυτοπεποίθηση ενώ άλλοι θα την έλεγαν επιθετική». Αυτό εξηγεί γιατί «σημαίνει συναγερμός» για την περίπτωση των ελλήνων στρατιωτικών, αναφέρει η εφημερίδα, επισημαίνοντας εικοτολογίες τουρκικών μέσων ενημέρωσης για πιθανή επιδίωξη της Άγκυρας να προβεί σε ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.
Στο θέμα αναφέρεται με ρεπορτάζ της και η Tageszeitung του Βερολίνου, σχολιάζοντας ότι «υπάρχει και πάλι φασαρία ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία» με αφορμή τη σύλληψη των ελλήνων στρατιωτικών. Και η TAZ προβαίνει στην εκτίμηση ότι «η Τουρκία θέλει να χρησιμοποιήσει τους δύο Έλληνες ως ενέχυρο προκειμένου να πιέσει για απελευθέρωση των τούρκων στρατιωτικών (σ.σ. στην Ελλάδα)».
Η TAZ κάνει επίσης λόγο για επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων το τελευταίο διάστημα, αναφέροντας παλαιότερες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης, τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους, αλλά και το επίμαχο ζήτημα των γεωτρήσεων στα νοτιοανατολικά της Κύπρου.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλληνες στρατιωτικοί «ενέχυρο» στα χέρια του Ερντογάν «βλέπουν» οι Γερμανοί"

Ζάεφ: Να δούμε και το Σύνταγμα της Ελλάδας

Την υπογραφή και κύρωση μιας διεθνούς συμφωνίας για το όνομα αντί της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας προτείνει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι «η όποια αλλαγή στο νομικό σύστημα της "Μακεδονίας" δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επειδή, ότι αλλάξει μπορεί να επανέλθει».
Επιπλέον, ο Ζόραν Ζάεφ πρότεινε να ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας σχετικά με το πως μεριμνά η Ελλάδα για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας και την ίδια πρακτική να εφαρμόσει και η ΠΓΔΜ.
«Εγώ είμαι έτοιμος, όπως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας, έτσι και εμείς αντιστοίχως να μεριμνούμε για τους "Μακεδόνες" εκτός "Μακεδονίας"» σημείωσε ο Ζάεφ.
«Πρέπει να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και των δύο λαών, των δύο χωρών και των δύο εθνών και, σε κάθε περίπτωση, να διαφυλάξουμε αυτό που σημαίνει συναίσθημα και αυτό είναι η ταυτότητα. Η ταυτότητα είναι συναίσθημα, κανείς δεν μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις και παζάρια γι' αυτήν», ανέφερε.
Σημείωσε δε ότι οι δύο χώρες δεν πρέπει να θέτоυν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και υπεραμύνθηκε των θεμάτων σχετικά με την εθνική ταυτότητα.
Ως βιώσιμη λύση για το θέμα του ονόματος ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, πρότεινε την υπογραφή και κύρωση μίας διεθνούς συμφωνίας, αντί της αλλαγής του Συντάγματος. «Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτό που όλος ο κόσμος ξέρει και αυτό είναι η γνωστή διεθνής πρακτική επίλυσης τέτοιων διαφορών - διεθνείς συμφωνίες, κύρωση στα κοινοβούλια, αποφάσεις ΟΗΕ - και τότε (η λύση) θα μείνει αιώνια».
Τέλος, υπογράμμισε ότι με την μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού που καταλήγει στα σύνορα με την Ελλάδα, η χώρα του κλείνει τα κεφάλαια που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμούς.
ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ: Να δούμε και το Σύνταγμα της Ελλάδας"

Η ΕΡΤ έκοψε την εκπομπή της Εύης Κυριακοπούλου -Διαφωνούσε με τους αντι-ΣΥΡΙΖΑ καλεσμένους της

Το κόψιμο της εκπομπής της απο την διοίκηση της ΕΡΤ καταγγέλει η γνωστή δημοσιογράφος Εύη Κυριακοπούλου, σύζυγος του γνωστού σκιτσογράφου ΚΥΡ, η οποία επί 17 χρόνια παρουσίαζε τις εκπομπές «Η ζωή είναι Αλλού» και «Επι Τούτω». Και σε ανάρτησή της στο twitter αφήνει σαφώς να εννοηθεί οτι οι λόγοι είναι πολιτικοί..
 Οπως αναφέρει η Εύη Κυριακοπούλου η εκπομπή κόπηκε αν και η συμβασή της προέβλεπε την παραγωγή 12 εκπομπών, εκ των οποίων οι 5 παραδόθηκαν, πληρώθηκαν και έπαιξαν..ενώ κόπηκαν οι άλλες 7.
Και η Ευη Κυριακοπούλου αναρωτιέται μήπως ο λόγος που οι εκπομπές κόπηκαν ξαφνικά είναι οι καλεσμένοι της.. Που όπως σημειώνει ήταν μεταξύ άλλων ο Στάθης Καλύβας, καθηγητής στο Yale και συγγραφέας μαζί με τον Νίκο Μαραντζίδη του βιβλίου «Εμφύλια Πάθη», ο γνωστός σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης αλλά και ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, και οι 3 πολύ αυστηροί επικριτές της κυβέρνησης Σύριζα.
Ανάρτηση έκανε και ο καθηγητής Στάθης Καλύβας σημειώνοντας οτι προφανώς ενοχλεί την κυβέρνηση Σύριζα αλλά τα χρήματα που πληρώνουμε για την ΕΡΤ, είναι των φορολογουμένων και οχι του Σύριζα.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΡΤ έκοψε την εκπομπή της Εύης Κυριακοπούλου -Διαφωνούσε με τους αντι-ΣΥΡΙΖΑ καλεσμένους της "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news