facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Και επίσημα στο Υπερταμείο οι μετοχές των ΔΕΚΟ

Και τυπικά στο υπερταμείο πέρασαν πλέον οι μετοχές 15 δημοσίων επιχειρήσεων (ΔΕΚΟ) και τα ποσοστά σε άλλες τρεις επιχειρήσεις (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και ελάχιστο ποσοστό στα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών που ανήκουν στον όμιλο Folli Follie) που κατείχε το Δημόσιο. Ετσι, η ΕΕΣΥΠ ΑΕ, όπως ονομάζεται το Υπερταμείο, καθίσταται ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας αφού θα απασχολεί 40.000 υπαλλήλους, έχοντας μεγαλύτερη θυγατρική τη ΔΕΗ (της οποίας η ΕΕΣΥΠ θα ελέγχει το 34%), με περίπου 18.900 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο, στην ΕΕΣΥΠ ΑΕ μεταβιβάζονται οι συμμετοχές του δημοσίου σε ΔEH (34%), ΕΥΔΑΠ (51%), ΕΥΑΘ (51%), Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές, ΟΑΣΑ (ελέγχει τις Ο.ΣΥ ΑΕ και ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ), ΟΣΕ, ΟΑΚΑ (διαχειρίζεται το συγκρότημα του Ολυμπιακού Σταδίου), ΕΛΒΟ (είναι υπό ειδική εκκαθάριση), Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), το 25% της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), Ελληνικές Αλυκές, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ (μειοψηφικό ποσοστό καθώς η πλειοψηφία ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς), εταιρεία διαχείρισης της Διώρυγας Κορίνθου, στους οργανισμούς Κεντρικών Αγορών Θεσσαλονίκης και Αθήνας, η HELEXPO και ένα πολύ μικρό ποσοστό των ΚΑΕ (μικρότερο από το 1%).

Σημειώνεται πως αρχικά επρόκειτο να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή θυγατρική του υπερταμείου, η ΕΔΗΣ ΑΕ, κάτω από την οποία θα μεταφέρονταν οι συμμετοχές που προαναφέρθηκαν. Τελικά επελέγη ένα πιο ευέλικτο σχήμα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν από την κυβέρνηση, με τη μεταφορά των συμμετοχών κατευθείαν στο Υπερταμείο. Το τελευταίο ελέγχει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Σε ανακοίνωση της ΕΕΣΥΠ ΑΕ αναφέρεται πως «κατόπιν της ψήφισης του νόμου 4512/2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ανακοινώνει την επίσημη μεταβίβαση των συμμετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στο δυναμικό της».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η συνεργασία με τα στελέχη και τους εργαζόμενους των Δημόσιων Επιχειρήσεων για την επίτευξη των κοινών μας στόχων, με αφοσίωση, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, που θα γίνει στη βάση κοινών αξιών και αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των Δημοσίων Επιχειρήσεων για την στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και την ανάγκη καλύτερης ανταπόκρισης στις ανάγκες ενός απαιτητικού οικονομικού περιβάλλοντος, βελτιώνοντας παράλληλα τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις ελληνικές επιχειρήσεις».

«Σκοπός της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας είναι να συγκεντρώσει κάτω από μια ενιαία δομή τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και συμμετοχών σε στρατηγικής σημασίας Δημόσιες Επιχειρήσεις, και να προωθήσει νέα πρότυπα, αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες της σύγχρονης εποχής, που θα οδηγήσουν στην αναμόρφωση του πλαισίου διαχείρισης προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και απαιτούν συλλογική προσπάθεια. Απαιτούν διαφάνεια, αξιοκρατία, ανάληψη ευθύνης, μακρόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό, εξωστρέφεια και ανοικτή επικοινωνία για να εδραιώσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Θα δουλέψουμε για την επίτευξη των στόχων μας με αίσθημα ευθύνης και με πλήρη επίγνωση των μεγάλων απαιτήσεων και προκλήσεων που προέκυψαν από τη δύσκολη περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης.

Στο τέλος αυτής της μακράς διαδρομής, και όταν σταδιακά θα έχουμε υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, θα έχουμε συμβάλει στην επιτυχία του μετασχηματισμού του πιο νευραλγικού τομέα της ελληνικής οικονομίας: των Δημόσιων Επιχειρήσεων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομία και είναι κομβικής σημασίας προκειμένου η χώρα να μπορέσει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τον εθνικό της πλούτο».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Και επίσημα στο Υπερταμείο οι μετοχές των ΔΕΚΟ"

Παυλόπουλος σε Ιερώνυμο: Εξαίρω τη στάση της Εκκλησίας στα εθνικά θέματα - Ο διάλογος με τον Αρχιεπίσκοπο

Περίπου μισή ώρα διήρκησε η συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο πριν τις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο και έρχεται λίγες ώρες μετά την χθεσινοβραδινή συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, με αντικείμενο το Σκοπιανό.

Ο κ. Ιερώνυμος αναχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ωστόσο μπροστά στις κάμερες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την στάση της Εκκλησίας στα εθνικά θέματα. «Το θέμα που μας απασχολεί έχει και άλλες παραμέτρους, ήρθα να σας ενημερώσω για την εκκλησιαστική παράμετρο» απάντησε ο κ. Ιερώνυμος.

Μπροστά στις κάμερες οι δύο άνδρες είχαν τον εξής διάλογο:

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Πώς είστε κ. Πρόεδρε; Τι κάνετε;
Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως σας είπα, η συνηθισμένη εγρήγορση υπάρχει για όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν τον Τόπο, και για τα Εθνικά μας Θέματα. Θέλω να εξάρω την στάση της Εκκλησίας και στα θέματα αυτά. Μια στάση, η οποία έχει ως βασικό στόχο -χωρίς να αναμιγνύεται σε ζητήματα πολιτικής- να ευνοεί την συναίνεση, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, και ιδίως αυτές τις ώρες. Και από την άλλη πλευρά να ευνοεί -βεβαίως- την έκφραση όλων των απόψεων, όπως όμως ταιριάζει στον Τόπο μας. Έναν Τόπο, όπου η Ορθοδοξία δίνει και τον τόνο του Πολιτισμού.Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ένα τμήμα του Πολιτισμού μας -το έχω πει πολλές φορές- και του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, οφείλεται στην Χριστιανική Διδασκαλία. Η Χριστιανική Διδασκαλία αποπνέει έναν Πολιτισμό Αρχών, τον οποίο καθένας που υπερασπίζεται τις θέσεις του δεν πρέπει να τον ξεχνάει. Άρα είναι πηγή έμπνευσης για τα θέματα αυτά, η Εκκλησία της Ελλάδος. Με τις αποφάσεις και την πορεία της, έχει αποδείξει ότι είναι άξια εκπρόσωπος και φορέας αυτού ακριβώς του Πολιτισμού.
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Ευχαριστώ κ. Προόεδρε, αλλά, όπως ξέρετε, αυτό το θέμα που μας απασχολεί έχει και άλλες παραμέτρους. Μία παράμετρος είναι και η Εκκλησιαστική. Και γι΄ αυτό ήρθα να σας δω λίγο, γι΄ αυτό ακριβώς το θέμα της Εκκλησιαστικής παραμέτρου και να σας ενημερώσω, τα από πλευράς Εκκλησίας, ως προς την εξέλιξη την Εκκλησιαστική. Αυτός είναι ο σκοπός μου και γι΄ αυτό ήρθα κοντά σας.
Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ περισσότερο δε, όταν η στάση που έχετε πάρει και για το θέμα το Εκκλησιαστικό, είναι στάση που τιμά την Ορθοδοξία και στηρίζει το Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Αυτό μη το λησμονάμε αυτές τις ώρες.
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Είναι κατεξοχήν θέμα του Πατριαρχείου. Αλλά, όμως, πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς γιατί έχουμε επιπτώσεις και στη ζωή της Εκκλησίας μας.
Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ Μακαριώτατε.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλόπουλος σε Ιερώνυμο: Εξαίρω τη στάση της Εκκλησίας στα εθνικά θέματα - Ο διάλογος με τον Αρχιεπίσκοπο"

Ο άνθρωπος που πρωτοστατούσε στο κίνημα ενάντια στα διόδια διορίστηκε στο γραφείο του Τσίπρα! [εικόνες]

Στο γραφείο του πρωθυπουργού, ως μετακλητός υπάλληλος, διορίστηκε ο Χρήστος Παναγής, ο οποίος, όπως αποκαλύπτει η «Ομάδα Αλήθειας», πρωτοστατούσε στο κίνημα ενάντια στα διόδια.

Ο διορισμός του Χρήστου Παναγή στο γραφείο του πρωθυπουργού:



Πριν από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος ήταν διορισμένος στο υπουργείο Εξωτερικών ως συνεργάτης του εξαδέλφου του πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα.



Δείτε παλιότερες καταγγελίες του Χρήστου Παναγή εναντίον των διοδίων, των συμφερόντων, των εργολάβων κ.λπ.:



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο άνθρωπος που πρωτοστατούσε στο κίνημα ενάντια στα διόδια διορίστηκε στο γραφείο του Τσίπρα! [εικόνες]"

Ζεσταίνουν τα… τρακτέρ τους και στήνουν μπλόκα οι αγρότες της Κρήτης

Ζεσταίνουν τα… τρακτέρ τους οι αγρότες της Κρήτης και οργανώνονται προκειμένου να στήσουν μπλόκα σε διάφορες περιοχές.

Η αρχή αναμένεται να γίνει στις 24 Ιανουαρίου με το πρώτο μπλόκο να στήνεται στα Πραιτώρια, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων μετά την χθεσινή σύσκεψη του Παγκρήτιου Συντονιστικού Αγροτικών Συλλόγων στο Ρέθυμνο.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν οι αποφάσεις που πάρθηκαν από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για την έναρξη των συντονισμένων κινητοποιήσεων στην Κρήτη μεταξύ 22 και 28 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά το κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων:

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες των Αστερουσίων να δώσουν μαζικό και δυναμικό ξεκίνημα στο μπλόκο Πραιτωρίων, Τετάρτη 24 Γενάρη.

Η μάχη αυτή για επιβίωση, μάχη που δε σταματήσαμε ποτέ, στρέφεται ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων, των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, που μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα.

Απέναντι στο μπλόκο θα βρίσκονται κι αυτή τη φορά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την ΚΑΠ, που ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια. Οι μεγαλέμποροι, τα μονοπώλια και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας εξασφαλίζοντας κέρδη. Οι μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν ν’ αρπάξουν τη γη και το βιός μας.

Καλούμε αγωνιστικά στο πλευρό μας τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, αιτήματα και στόχους.

Με το που ανακοινώθηκε ότι ξεκινάμε νέες κινητοποιήσεις άρχισε η επίθεση ενάντια στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Σ’ αυτή την επίθεση συμμετέχουν η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα που δε θέλουν τέτοιου είδους αγώνες, ΜΜΕ που εξυπηρετούν ύποπτες μεθοδεύσεις, εκπρόσωποι των μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών. Ξανακούμε τα γνωστά προβοκατόρικα περί «κομματικών κινητοποιήσεων», περί «παρέας του Μπούτα», κ.ά. Τέτοια παρόμοια, που θα ακουστούν τις επόμενες μέρες, στόχο έχουν να συκοφαντήσουν το αγροτικό κίνημα, να υπονομεύσουν τα μπλόκα, να υποκινήσουν κοινωνικό αυτοματισμό κατά των αγωνιζόμενων αγροτών. Την περιμέναμε αυτή την επίθεση, δε μας φοβίζει. Με την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, θα την αντιμετωπίσουμε.

Όμοια θα αντιμετωπίσουμε τους υπονομευτές του κινήματος, τους «βαστάζους» του αγροτοσυνδικαλισμού που είναι ταγμένος στην υπηρεσία των μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών, τους ανθρώπους των Ενώσεων, των εμποροβιομήχανων και των εφοπλιστών. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν αποκλείει κανένα μικρομεσαίο αγρότη από τις κινητοποιήσεις, αρκεί να συμφωνεί με το πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο έχει διαμορφωθεί και καθοριστεί σε συνελεύσεις των οργάνων του και μετά από διεξοδική και γόνιμη συζήτηση στα χωριά. Όμως, δεν πρόκειται να δεχτεί «ενότητα» με ξεκρέμαστες ομάδες, οι οποίες, σύμφωνα με τα αιτήματα που προβάλλουν, αλλά με την παλιότερη δράση τους, νοιάζονται μόνο για τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών, που είναι αντίθετα με τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Όλοι αυτοί, το προηγούμενο διάστημα, που το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει συνεχή και πολύμορφη δράση, ήταν εξαφανισμένοι, και εμφανίζονται κάθε φορά που ξεκινάμε πανελλαδικές κινητοποιήσεις για να τις ξεστρατίσουν, να τις υπονομεύσουν.

ΜΠΛΟΚΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΩΝ

Τα αιτήματά μας είναι συγκεκριμένα και δίκαια, και αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Παλεύουμε για:

Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.

Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.

Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.

Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 – 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.

cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζεσταίνουν τα… τρακτέρ τους και στήνουν μπλόκα οι αγρότες της Κρήτης"

Ευρεία αγροτική σύσκεψη την Κυριακή στο Παναιτώλιο

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:

«Στα πλαίσια και των αποφάσεων της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 στην Αίθουσα του ΤΟΕΒ Παναιτωλίου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όπου η ΟΑΣ καλεί τα ΔΣ Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων του Νομού καθώς επίσης και όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής με θέμα: Πανελλαδικές Κινητοποιήσεις – Κλιμάκωση του Αγώνα.

Τη χρονιά που πέρασε είδαμε το έτσι κι αλλιώς ισχνό εισόδημά μας να μειώνεται κι άλλο, με την παραπέρα μείωση των τιμών παραγωγού, τη νέα περικοπή στις ενισχύσεις – επιδοτήσεις, τις μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία και τις ζωικές και φυτικές αρρώστιες που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ και την παραπέρα διόγκωση του κόστους παραγωγής. Το 2018 βρίσκει αρκετούς απλήρωτους καπνοπαραγωγούς – κτηνοτρόφους ενώ σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι μεγάλες πλημμύρες – καταστροφές που έχουν γίνει στο νόμο μας εξαιτίας των ανύπαρκτων μέτρων υποδομής και δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα αφού βρίσκουν απέναντι τους τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Ταυτόχρονα μπαίνουν σε εφαρμογή ήδη νέες δραματικές μειώσεις στο γάλα, παράλληλα αυξάνονται κι άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές 2%, ενώ στα σχέδια περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο αύξησης του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια κατά 200 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι ο κάθε αγρότης θα πληρώνει 12 ευρώ το στρέμμα. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων, αλλά και στην εκστρατεία αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης του αγροτικού κόσμου που εντείνει η κυβέρνηση, οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουμε τη μάχη που αφορά την ίδια την επιβίωσή μας, σε αγωνιστική συμπόρευση με τους εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα».

Παλεύουμε για: Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.

Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.

Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.

Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 – 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο».

sinidisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρεία αγροτική σύσκεψη την Κυριακή στο Παναιτώλιο"

Το νέο φορολογικό καθεστώς για τους αγρότες (Πίνακες και παραδείγματα)

Συμπληρωματικές διευκρινίσεις για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα ΦΠΑ που αναφέρονται στις προϋποθέσεις υπαγωγής στο ειδικό καθεστώς και στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με την υπ’ αριθμόν ΠΟΛ. 1010/2018 εγκύκλιο που απέστειλε πρόσφατα σε όλες τις Δ.Ο.Υ. της χώρας. Με την εγκύκλιο αυτή διευκρινίζονται τα εξής για ορισμένες περιπτώσεις αγροτών:

1. Κάτοχοι αδειών άσκησης υπαίθριου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου: Σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ, οι αγρότες οι οποίοι κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος πραγματοποίησαν προς οποιοδήποτε πρόσωπο παραδόσεις αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και παροχές αγροτικών υπηρεσιών αξίας κατώτερης των 15.000 ευρώ και έλαβαν επιδοτήσεις συνολικής αξίας κατώτερης των 5.000 ευρώ εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ και δικαιούνται επιστροφή του φόρου από το δημόσιο με την εφαρμογή κατ' αποκοπή συντελεστή στην αξία των πωλήσεων των αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και της παροχής αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιούν προς άλλους υποκείμενους στο φόρο.

Οι αγρότες-κάτοχοι (σύμφωνα με το άρθρο 6 του Π.Δ 254/2005) άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου παραγωγού, στην οποία αναγράφονται συγκεκριμένα τα αγροτικά προϊόντα για τα οποία μπορεί να γίνει πώληση και οι οποίοι πραγματοποιούν αποκλειστικά και μόνο πωλήσεις αγροτικών προϊόντων ιδίας παραγωγής (πλανόδια ή στάσιμα και όχι σε λαϊκές αγορές ) υπάγονται, εφόσον τηρούν και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο, στο ειδικό καθεστώς αγροτών του Κώδικα ΦΠΑ. Οι ανωτέρω αγρότες- κάτοχοι άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου παραγωγού, που διενεργούν πωλήσεις σε μη υποκειμένους και αγρότες του ειδικού καθεστώτος υποχρεούνται στην έκδοση του ειδικού στοιχείου, της παραγράφου 3 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ και εγγράφονται υποχρεωτικά στο ειδικό καθεστώς αγροτών.

Αντίθετα όλοι οι άλλοι κάτοχοι άδειας άσκησης δραστηριότητας πωλητή υπαίθριου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου, που δεν πωλούν αγροτικά προϊόντα παραγωγής τους, εντάσσονται υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και παράλληλα έχουν όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα ΕΛΠ ως προς την τήρηση λογιστικών βιβλίων και την έκδοση στοιχείων.

2. Δυνατότητα υπαγωγής των αγροτών, που εντάσσονται υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς από 1.1.2017, λόγω άσκησης από μέρους τους άλλης δραστηριότητας για την οποία τηρούνται λογιστικά βιβλία στο καθεστώς των «μικρών επιχειρήσεων»: Από 1.1.2017 σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ προβλέπεται η υποχρεωτική ένταξη των αγροτών στο κανονικό καθεστώς, λόγω άσκησης από μέρους τους άλλης δραστηριότητας για την οποία τηρούνται λογιστικά βιβλία. Οι εν λόγω αγρότες μπορούν να επιλέξουν την υπαγωγή τους στο καθεστώς των «μικρών επιχειρήσεων» του άρθρου 39 του Κώδικα ΦΠΑ (απαλλασσόμενο καθεστώς), υπό την προϋπόθεση ότι το σύνολο ακαθαρίστων εσόδων τους από παραδόσεις αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και παροχές αγροτικών υπηρεσιών και εσόδων από άλλη δραστηριότητα δεν υπερέβη τις 10.000 ευρώ.

Παράδειγμα 1:

1. Λογιστής που για την δραστηριότητα του λογιστή ήταν στο απαλλασσόμενο καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων του άρθρου 39 του Κώδικα ΦΠΑ, έχει την δυνατότητα να ενταχθεί στο καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων του άρθρου 39 και για την αγροτική του δραστηριότητα, εφόσον το σύνολο των εσόδων του (αγροτικά & λογιστικά) δεν ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.

Επίσης πρέπει να διευκρινισθεί ότι για όλες τις κατηγορίες αγροτών που από 1.1.2017 σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ προβλέπεται η υποχρεωτική ένταξή τους στο κανονικό καθεστώς, λόγω άσκησης από μέρους τους άλλης δραστηριότητας για την οποία τηρούνται λογιστικά βιβλία έστω και αν λαμβάνουν μόνο επιδοτήσεις και δεν πραγματοποιούν καμία παράδοση αγροτικών προϊόντων εντάσσονται υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς.

Παράδειγμα 2:Γιατρός ή λογιστής το 2016 έλαβε μόνο επιδότηση χωρίς να κάνει καμία πώληση αγροτικών προϊόντων. Από 1.1.2017 εντάσσεται υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και για την αγροτική του δραστηριότητα.

3. Διατήρηση του κατ'αποκοπή καθεστώτος του άρθρου 40 του Κώδικα ΦΠΑ και ταυτόχρονη υπαγωγή στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για την αγροτική δραστηριότητα: Οι επαγγελματίες του κατ' αποκοπή καθεστώτος του άρθρου 40 του Κώδικα ΦΠΑ (π.χ αλιείς - φυσικά πρόσωπα- συμπλοιοκτησίες ή κοινωνίες αστικού δικαίου) από 1.1.2015, είναι υπόχρεοι σε τήρηση βιβλίων με δυνατότητα μη ενημέρωσής τους, καθώς και σε έκδοση στοιχείων, με δυνατότητα απαλλαγής από την υποχρέωση χρήσης φορολογικού μηχανισμού. Κατόπιν τούτου οι εν λόγω αλιείς, εφόσον ασκούν και αγροτική δραστηριότητα εμπίπτουν στις περιπτώσεις της παραγράφου 5 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ που προβλέπεται η υποχρεωτική ένταξη των αγροτών στο κανονικό καθεστώς (από 1.1.2017) λόγω άσκησης από μέρους των αγροτών άλλης δραστηριότητας για την οποία τηρούνται λογιστικά βιβλία.

Συνεπώς από 1.1.2017 οι αλιείς του άρθρου 40 του Κώδικα ΦΠΑ υπάγονται παράλληλα για την αγροτική τους δραστηριότητα στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και για την δραστηριότητα τους ως αλιείς στο ειδικό καθεστώς κατ' αποκοπή καταβολής ΦΠΑ του άρθρου 40.

Παράδειγμα:Εκμεταλλευτής σκάφους παράκτιας αλιείας, μήκους μέχρι δώδεκα (12) μέτρων μεταξύ καθέτων, παράλληλα έχει και αγροτική εκμετάλλευση ελιών, για την οποία (μόνο την αγροτική) από 1.1.2017 υπάγεται στο κανονικό καθεστώς. Συνεπώς ο εν λόγω αλιέας την 1.1.2017 για την εκμετάλλευση του σκάφους παράκτιας αλιείας υπάγεται στο κατ'αποκοπή καθεστώς καταβολής του φόρου του άρθρου 40 και για την άσκηση της εκμετάλλευσης ελιών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ υποβάλλοντας χωριστά δηλώσεις ΦΠΑ.

4. Υποχρεώσεις αγροτών ειδικού καθεστώτος: Οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς αγροτών δεν υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών, η δε εγγραφή τους στο Μητρώο TAXIS αγροτών, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι την πρώτη αίτηση επιστροφής με την υποβολή εντύπου Μ0 (άρθρο 36 παρ.8β, άρθρο 41 παραγρ. 12) Κατόπιν τούτου εφόσον οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος δεν υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών, αλλά με την υποβολή της αίτησης (Μ0) εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς αγροτών, και ως εκ τούτου οι εν λόγω αγρότες δεν υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών και μπορούν να απενταχθούν από το ειδικό καθεστώς οποτεδήποτε (ανεξαρτήτως του εντύπου που χρησιμοποιείται προς το σκοπό αυτό) χωρίς την επιβολή προστίμου. Είναι αυτονόητο ότι για την απένταξη αυτή πρέπει ο αγρότης να μην έχει λάβει την κατ' αποκοπή επιστροφή ΦΠΑ για τα έτη που ζητά την απένταξη.

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Το νέο φορολογικό καθεστώς για τους αγρότες (Πίνακες και παραδείγματα)"

Τα 58 νέα επαγγέλματα που πρέπει να βάλουν POS

Χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν 58 συγκεκριμένες δραστηριότητες έχουν διορία έως τις 11 Μαρτίου 2018 προκειμένου να εγκαταστήσουν συσκευές POS για την υποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στα καταστήματα ή τα γραφεία ή τους τυχόν άλλους χώρους άσκησης των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας εξέδωσε νέα εγκύκλιο σχετικά με την υποχρέωση των επιχειρήσεων για αποδοχή πληρωμών με κάρτα.

Οι δικαιούχοι πληρωμής οφείλουν να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα, τα οποία έχουν εκδοθεί από τετραμερές σύστημα πληρωμής, ενώ δεν υποχρεούνται να αποδέχονται μέσα πληρωμής που έχουν εκδοθεί από τριμερές σύστημα πληρωμής.

Στα επαγγέλματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πολλά από τον κλάδο των οικοδομικών δραστηριοτήτων, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δηλαδή οι αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, οι σιδηρόδρομοι, οι ακτοπλοϊκές και οι αεροπορικές γραμμές σε όλη τη χώρα.


Στις δραστηριότητες που εντάσσονται στους υπόχρεους χρησιμοποίησης POS περιλαμβάνονται ακόμη κλωστοϋφαντουργίες, επιχειρήσεις πώλησης χαλιών, εφημερίδων και περιοδικών, υπηρεσίες catering και εστίασης, μεσίτες, φωτογράφοι, αθλητικές δραστηριότητες, υπηρεσίες καθαριότητας, δραστηριότητες επισκευών, χώροι ευεξίας, μουσεία, ιστορικοί χώροι, γραφεία κηδειών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η προθεσμία για την εγκατάσταση των συσκευών POS στις 58 νέες κατηγορίες επιχειρήσεων και επαγγελματιών είναι τρεις μήνες από τη δημοσίευση της απόφασης, δηλαδή το αργότερο έως τις 11 Μαρτίου 2018.

Όσοι προβούν σε έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας από 11 Φεβρουαρίου 2018 έως 11 Μαρτίου 2018, έχουν προθεσμία συμμόρφωσης έως και την 11η Απριλίου 2018.

Με την εγκατάσταση του POS όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να δηλώσουν και επαγγελματικό λογαριασμό ή λογαριασμούς στο TAXISNET προκειμένου να υπολογίζονται οι λαχνοί της φορολοταρίας και η απαιτούμενη δαπάνη μισθωτών και συνταξιούχων για την οικοδόμηση του αφορολόγητου ορίου.

Οι επαγγελματίες που δεν θα εγκαταστήσουν POS, αν και είναι υποχρεωμένοι, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Αναλυτικά, οι 58 νέες επαγγελματικές δραστηριότητες που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS είναι:

33.20 Εγκατάσταση βιομηχανικών μηχανημάτων και εξοπλισμού

41.10 Ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων

41.20 Κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη

43.29 Άλλες κατασκευαστικές εγκαταστάσεις

43.31 Επιχρίσεις κονιαμάτων

43.32 Ξυλουργικές εργασίες

43.33 Επενδύσεις δαπέδων και τοίχων

43.34 Χρωματισμοί και τοποθέτηση υαλοπινάκων

43.39 Άλλες κατασκευαστικές εργασίες ολοκλήρωσης και τελειώματος

43.91 Δραστηριότητες κατασκευής στεγών

43.99 Άλλες εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες π.δ.κ.α.

47.51 Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.53 Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.62 Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.63 Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.76 Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.78 Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.79 Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα

47.91 Λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτυου

49.10 Υπεραστικές σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών

49.31 Αστικές και προαστιακές χερσαίες μεταφορές επιβατών

49.39 Άλλες χερσαίες μεταφορές επιβατών π.δ.κ.α.

49.42 Υπηρεσίες μετακόμισης

50.10 Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών

50.30 Εσωτερικές πλωτές μεταφορές επιβατών

51.10 Αεροπορικές μεταφορές επιβατών

52.21 Δραστηριότητες συναφείς με τις χερσαίες μεταφορές

52.22 Δραστηριότητες συναφείς με τις πλωτές μεταφορές

52.23 Δραστηριότητες συναφείς με τις αεροπορικές μεταφορές

52.24 Διακίνηση φορτίων

52.29 Άλλες υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες

56.21 Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις

56.29 Άλλες υπηρεσίες εστίασης

62.01 Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων

65.12 Ασφάλειες εκτός από τις ασφάλειες ζωής

68.20 Εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων

68.31 Μεσιτικά γραφεία ακινήτων

68.32 Διαχείριση ακίνητης περιουσίας, έναντι αμοιβής ή βάσει σύμβασης

74.20 Φωτογραφικές δραστηριότητες

79.90 Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες

80.30 Δραστηριότητες έρευνας

81.21 Γενικός καθαρισμός κτιρίων

81.22 Άλλες δραστηριότητες καθαρισμού κτιρίων και βιομηχανικού καθαρισμού

81.29 Άλλες δραστηριότητες καθαρισμού

88.10 Δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

91.02 Δραστηριότητες μουσείων

91.03 Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών

93.11 Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων

93.12 Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων

93.19 Άλλες αθλητικές δραστηριότητες

95.12 Επισκευή εξοπλισμού επικοινωνίας

95.21 Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης

95.22 Επισκευή συσκευών οικιακής χρήσης και εξοπλισμού σπιτιού και κήπου

95.24 Επισκευή επίπλων και ειδών οικιακής επίπλωσης

95.25 Επισκευή ρολογιών και κοσμημάτων

96.01 Πλύσιμο και (στεγνό) καθάρισμα κλωστοϋφαντουργικών και γούνινων προϊόντων

96.03 Δραστηριότητες γραφείων κηδειών και συναφείς δραστηριότητες

96.04 Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία.

nooz
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα 58 νέα επαγγέλματα που πρέπει να βάλουν POS"

Τέλος τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Στρατό – Απευθείας στις μονάδες οι στρατιώτες από την Β΄ ΕΣΣΟ 2018

Το Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Στρατού Ξηράς κλείνουν και η κατάταξη των στρατιωτών θα γίνεται από την ΕΣΣΟ του Μαρτίου στις μονάδες απευθείας. Θα παραμείνουν ορισμένα μόνο, όπως το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων και το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων.

Οι στρατιώτες θα πηγαίνουν σε 22-23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών τα οποία επί της ουσίας θα είναι κάποιες κεντρικές μονάδες οι οποίες απλά θα υποδέχονται τους νεοσύλλεκτους και μέσα σε δύο ημέρες θα τους προωθούν στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» τα Κέντρα Εκπαίδευσης θα πάψουν να λειτουργούν σε ότι αφορά στον Στρατό Ξηράς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σε ότι αφορά στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό, πάντα σύμφωνα με τη “Δημοκρατία” δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Ουσιαστικά με βάση τις πληροφορίες από τη Β ΕΣΣΟ του 2008 καταργούνται τα Κέντρα Εκπαίδευσης:

Πυροβολικού – Θήβα

Μηχανικού – Ναύπλιο

9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα

547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο

2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι

1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη

Υγειονομικού – Άρτα

Εφοδιασμού- Μεταφορών – Σπάρτη

586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά

Υλικού Πολέμου – Λαμία

Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη

Στα νησιά και τον Έβρο, όπου υπηρετούν και οι περισσότεροι Στρατιώτες, θα δημιουργηθούν και τα περισσότερα Σημεία Υποδοχής. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα Σημείο Υποδοχής Οπλιτών θα δημιουργηθεί στη Ρόδο, στο οποίο θα καταταγούν όλοι οι στρατιώτες που προορίζονται για τις μονάδες του νησιού, αλλά και για τις μονάδες κοντινών νησιών όπως το Καστελόριζο, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και με άλλα ακριτικά νησιά, όπως η Κως , η Χίος, η Λέσβος, η Σάμος, η Λήμνος, αλλά και η Κρήτη.

Στα σημεία υποδοχής οι στρατιώτες επί της ουσίας θα περνούν τις ιατρικές εξετάσεις, θα παίρνουν ιματισμό και στη συνέχεια θα λαμβάνουν το φύλλο πορείας για τις μονάδες όπου θα περνούν τη βασική εκπαίδευση στα όπλα λαμβάνοντας παράλληλα και εκπαίδευση σε ειδικότητα.

pentapostagma
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Στρατό – Απευθείας στις μονάδες οι στρατιώτες από την Β΄ ΕΣΣΟ 2018"

Έρχεται η νέα Αστυνομική Διεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής - Εγκαίνια παρουσία του πρωθυπουργού;

Αποκαλύψεις σχετικά με το νέο αστυνομικό τμήμα στο δήμο Φυλής που θα στεγάσει τη νέα Αστυνομική Διεύθυνση Ασφάλειας δυτικής Αττικής έκανε από το υπουργείο Παιδείας, ο δήμαρχος του ομώνυμου δήμου, Γιώργος Παππούς.

Προσκεκλημένος σε κατ’ ιδίαν συνάντηση έντεκα δημάρχων από τη δυτική Αττική (απουσία δημάρχου Χαϊδαρίου) με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με επίκεντρο τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, ο ίδιος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι στις 31 Ιανουαρίου εγκαινιάζεται η νέα Διεύθυνση Ασφάλειας δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή, αλλά και την πρόσφατη επιστολή μαθητών στον πρωθυπουργό που ανέφεραν ότι φοβούνται ακόμη και μεταβούν στο σχολείο τους για μάθημα, ο Γιώργος Παππούς απάντησε: «Η απάντηση στο τι έχουμε κάνει και τι πρόκειται να κάνουμε είναι αυτή. Ότι παρέχουμε κτίριο στο δήμο Φυλής που θα στεγάσει τη νέα Διεύθυνση Ασφάλειας δυτικής Αττικής. Στο νέο αστυνομικό τμήμα θα στεγαστούν υπηρεσίες, όπως Δίωξη Ναρκωτικών και ΟΠΚΕ».

Την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε ότι με πρωτοβουλία του δήμου παραχωρούνται στη νέα Διεύθυνση και άρα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οκτώ υπερσύγχρονα τζιπ.

Τα οχήματα παραδόθηκαν ήδη στις εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣ, στην Αμυγδαλέζα και αγοράστηκαν από το Δήμο Φυλής, στο πλαίσιο της συμφωνίας του με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της ΕΛΑΣ στο Δήμο Φυλής, με σκοπό την πάταξη της παραβατικότητας.

Εξάλλου, στο τέλος του τρέχοντος μήνα έχουν προσδιοριστεί τα εγκαίνια του κτιρίου της Πολεοδομίας, όπου έχουν εγκατασταθεί οι νέες αστυνομικές υπηρεσίες.

Η τελική ημερομηνία θα εξαρτηθεί από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, αφού καταβάλλεται προσπάθεια να παρευρεθεί στα εγκαίνια.

news247.gr - voreini.gr/bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται η νέα Αστυνομική Διεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής - Εγκαίνια παρουσία του πρωθυπουργού;"

Απειλεί η Άγκυρα: Ή θα ενταχθούμε στην ΕΕ ή τέλος στη συμφωνία για τους μετανάστες

Με ακύρωση της συμφωνίας για τους μετανάστες που αφορά άμεσα και την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόταση για πλήρη ένταξη ως κράτος μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί η Άγκυρα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ η Τουρκία θα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προβλέπει την πλήρη ένταξή της στο μπλοκ ως κράτος μέλος, προειδοποιώντας ότι με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση η Άγκυρα δεν έχει λόγο να τηρήσει τη συμφωνία της με την Ένωση για τους μετανάστες.

«Μια προνομιακή εταιρική σχέση ή ανάλογες προσεγγίσεις δεν τις παίρνουμε σοβαρά υπόψη μας. Δεν μπορούν να προσφέρουν στην Τουρκία κάτι τέτοιο», τόνισε ο Τσελίκ σε συνέντευξή του.

«Όπως και να αποκαλείται, προνομιακή εταιρική σχέση ή συνεργασία κατά της τρομοκρατίας, μια τέτοια πρόταση δεν θα την εξετάσει καν η Τουρκία», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πριν δύο εβδομάδες ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν να σημειωθεί πρόοδος στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συζητήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν αλλού, κάνοντας λόγο για την πιθανότητα μιας προνομιακής εταιρικής σχέσης μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ.


Ο Τσελίκ από την πλευρά του κατήγγειλε ότι η ΕΕ δεν τηρεί όλους τους όρους της συμφωνίας που έχει συνάψει με την Τουρκία για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Η οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η Τουρκία «δεν λειτουργεί», δεν έχουν ανοίξει νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και δεν έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην επέκταση της τελωνειακής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

«Ουσιαστικά η Τουρκία δεν έχει λόγο να εξακολουθεί να τηρεί τη συμφωνία αυτή», τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλεί η Άγκυρα: Ή θα ενταχθούμε στην ΕΕ ή τέλος στη συμφωνία για τους μετανάστες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news