facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Τσιρώνης: «Ναι» στην καλλιέργεια κάνναβης στο μπαλκόνι, υπό όρους

Λίγες μέρες πριν το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης έρθει στην ολομέλεια για να ψηφιστεί ο Γιάννης Τσιρώνης προτείνει την απελευθέρωση γενικώς της χρήσης κάνναβης, αλλά και την ιδιοκαλλιέργεια υπό όρους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι η ποινικοποίηση μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα.

«Θεωρώ επιβεβλημένη την αποποινικοποίηση της χρήσης της κάνναβης. Η αποποινικοποίηση των ψυχοτρόπων ουσιών έρχεται να προσφέρει στα θύματα αυτής της εξάρτησης, ενώ η ποινικοποίηση είναι αυτή που άνδρωσε το λαθρεμπόριο και την εξάρτηση. Η ποινικοποίηση δεν πρόσφερε τίποτα απολύτως. Η ποινικοποίηση είναι η καταπακτή που οδηγεί χιλιάδες νέους ανθρώπους στα δόκανα του λαθρεμπορίου».

Όμως ο κ. Τσιρώνης συμφώνησε και με την παλιότερη πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να μπορεί όποιος θέλει να καλλιεργεί στο μπαλκόνι του 1-2 γλάστρες με κάνναβη.

«Για την αισθαντική κάνναβη, για τη φούντα όπως λέμε, ο πιο δυνατός τρόπος για να πατάξουμε το λαθρεμπόριο είναι να μπορεί να ιδιοκαλλιεργείται. Να μπορεί να καλλιεργεί κάποιος με γλάστρα στο μπαλκόνι του. Αλλά να υπάρχει έλεγχος από το κράτος.

Είμαι υπέρ της ιδιόχρησης, δηλαδή το να καλλιεργούνται 1-2 γλάστρες στο μπαλκόνι, με την προϋπόθεση ότι αυτές θα δηλώνονται στην πολιτεία με κάποιο ειδικό τρόπο ώστε ο άλλος δεν θα έχει κανένα λόγο να μην το δηλώσει. Η ινδική κάνναβη δεν είναι εξαρτησιογόνα ουσία, δεν έχει σύνδρομο εξάρτησης. Ο εφιάλτης στους δρόμους αυτή τη στιγμή είναι καινούργιες ουσίες οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες. Προτιμώ μία πραγματικότητα να την έχω υπό τον έλεγχο της πολιτείας παρά υπό τον έλεγχο του λαθρεμπορίου».

Να μην δαιμονοποιηθεί καμιά άποψη η πρόταση Δένδια

Λίγο αργότερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας την πρόταση Τσιρώνη εμφανίστηκε ανοιχτός στο να γίνει ένας διάλογος χωρίς να δαιμονοποιηθεί καμιά πρόταση. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη και δεν δεσμεύει τη Νέα Δημοκρατία

«Θα συνηγορούσαν σε έναν ειλικρινή διάλογο για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα, δεν θα δαιμονοποιούσα από την αρχή καμιά άποψη. Θα ήμουνα έτοιμος να ακούσω οτιδήποτε, όποιος θα μπορούσε να μου δώσει μια ελπίδα προκειμένου να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.

Υπάρχει ένας εκτεταμένος διεθνής διάλογος που τέμνει τις πολιτικές απόψεις. Ο διάλογος αυτός με επιχειρήματα αναλύει το πιθανό σενάριο νομιμοποίησης της χρήσης ορισμένων ουσιών.
Ο πόλεμος εναντίον των ναρκωτικών είναι ένας πόλεμος ο οποίος για να είμαστε ειλικρινείς δεν πάει πολύ καλά. Σε αυτό το πλαίσιο είναι λογικό να έχει ανοίξει μια συζήτηση αλλαγής των μεθόδων αντιμετώπισης.

Αδικείται αυτή η άποψη εάν θεωρηθεί ότι είναι μία άποψη που ενθαρρύνει τη χρήση ναρκωτικών. Είναι μία άποψη που λέει ότι πιστεύει πως θα πρέπει να αλλάξει η μέθοδος. Οι αστυνομικοί μέθοδοι έχουν αποτύχει δημιουργούν μαύρο χρήμα, δυνατότητα εξαγοράς συστημάτων και ακυρώνουν επί της ουσίας το στόχο τον οποίο καλούνται να υπηρετήσουν.

Αυτή είναι μία προσωπική μου άποψη και όχι η άποψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news