facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Στα... κάγκελα οι κάτοικοι του Αιτωλικού - Κινητοποιήσεις για καθαρό νερό

Σε συμβολικό αποκλεισμό των ανατολικών γεφυριών προχώρησαν σήμερα οι κάτοικοι του Αιτωλικού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το πόσιμο νερό.

Την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, θα προχωρήσουν σε ειρηνική διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Μεσολογγίου.

Όπως τόνισαν, «έχουν απαίτηση για τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν να έχουν πόσιμο, καθαρό νερό, ένα αγαθό που το στερούνται εδώ και 9 ολόκληρα χρόνια».

agriniosite
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα... κάγκελα οι κάτοικοι του Αιτωλικού - Κινητοποιήσεις για καθαρό νερό"

Καιρός: Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας τα Θεοφάνια

Σημαντική επιδείνωση του καιρού θα προκαλέσει το νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα πλήξει την χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης, με τα φαινόμενα να είναι έντονα αρχικά στην Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα, λίγες ημέρες μετά το πρώτο κύμα που ταλαιπώρησε κεντρική και νότια Ελλάδα την Πρωτοχρονιά

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο χιονιάς θα επεκταθεί στην κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα και θα φτάσει έως και την Κρήτη, ενώ όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να χιονίζει «ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και ενδεχομένως στην Πάτρα και στο Αγρίνιο»! 

Όπως επισημαίνεται πάντως από τα τελευταία στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό αυτού του νέου κύματος κακοκαιρίας δεν είναι τόσο οι πυκνές χιονοπτώσεις, αλλά ο παγετός που σε ορισμένες περιοχές, ιδίως την Κυριακή και την Δευτέρα, θα είναι ολικός - που σημαίνει πως καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας το θερμόμετρο δεν θα δείξει πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Κατά τον Γιάννη Καλλιάνο μάλιστα, είναι πιθανό σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ο υδράργυρος να πέσει μέχρι και τους -20 ή -22 βαθμούς Κελσίου: «Δεν θυμάμαι ποτέ μια τόσο βίαιη κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών από τον βόρειο πόλο προς την περιοχή μας η οποία θα ρίξει τον υδράργυρο σε τέτοια επίπεδα που για παράδειγμα σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας να αγγίξει τους -20 με -22 ℃ (!!!)», γράφει στο προφίλ του στο facebook. 

«Η έναρξη της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Πέμπτης, πρώτα από τα Βόρεια Ηπειρωτικά τμήματα, δηλαδή από τη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα αρχίσουν να σημειώνονται σφοδρές χιονοπτώσεις πρώτα στα βόρεια σύνορα της χώρας και πολύ γρήγορα, μέχρι και αργά το βράδυ, τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί σε όλες τις περιοχές ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες. 

»Προς το ξημέρωμα της Παρασκευής θα συνεχίσουν οι σφοδρές χιονοπτώσεις από το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Οι πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα πεδινά και τα παραθαλάσσια τμήματα. Ιδιαίτερη προσοχή στα ορεινά και ημιορεινά όπου η χιονόστρωση μπορεί να φτάσει και τα 30 εκατοστά. 

»Από το απόγευμα της Παρασκευής και στη συνέχεια τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να κατέβουν νοτιότερα, δηλαδή οι ψυχρές αυτές αέριες μάζες πολικής προέλευσης από τον βόρειο πόλο δηλαδή θα έχουν φτάσει και θα έχουν επηρεάσει μέχρι και τμήματα της Πελοποννήσου. Θα χιονίσει δηλαδή σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Αττική, Σποράδες και σε Πελοπόννησο. Ταυτόχρονα δεν θα έχουν σταματήσει οι χιονοπτώσεις στην Βόρεια Ελλάδα. Θα έχουμε δηλαδή χιονοπτώσεις σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη όπου σταδιακά μέχρι το ξημέρωμα του Σαββάτου θα εξασθενούν τα φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα και οι όποιες χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται από το ύψος της νότιας Θεσσαλίας και νοτιότερα. 

»Οι άνεμοι την Παρασκευή θα είναι νοτιάδες έως και 10 μποφόρ αλλά γρήγορα προς το Σάββατο θα στραφούν σε βοριάδες επίσης έως 10 μποφόρ καθώς εκείνη την ώρα θα περνάει το βαρομετρικό χαμηλό πάνω από τον Ελλαδικό χώρο. 

»Από το Σάββατο το πρωί τα όποια φαινόμενα θα εντοπίζονται σε κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Κυριακή και Δευτέρα θα έχουμε χιονοπτώσεις μόνο σε Αττική και Εύβοια και στα νησιά του Αιγαίου. Ουσιαστικά από την Τρίτη το κύμα της κακοκαιρίας θα μας εγκαταλείψει. 

»Στις ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ο υδράργυρος θα πέσει στους -20 βαθμούς Κελσίου. Στις αντίστοιχες πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενδεχομένως να φτάσει και τους -8 με -10 βαθμούς Κελσίου  και παρόμοιες θερμοκρασίες αυτής της τάξεως κυρίως στα ορεινά θα έχουμε και στις νοτιότερες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας. 
»Στα αντίστοιχα πεδινά στην νότια Ηπειρωτική χώρα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους -3 με -5 βαθμούς Κελσίου», τονίζει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία. 


Αθήνα
Πέμπτη: Νεφώσεις με βροχές από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Παρασκευή: Βροχές αρχικά αλλά από τις απογευματινές ώρες θα υπάρξουν χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια και προς το βράδυ στα υπόλοιπα τμήματα, πεδινά και παραθαλάσσια του νομού Αττικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 

Σάββατο: Χιονοπτώσεις στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως και 1 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή: Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις με τον υδράργυρο να δείχνει από -4 έως 0 βαθμούς Κελσίου. 


Θεσσαλονίκη
Πέμπτη: Αρχικά τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Από το βράδυ προς τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσει χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή: Σφοδρές χιονοπτώσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο: Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες με γρήγορη βελτίωση με την θερμοκρασία από -10 έως -5 βαθμούς Κελσίου. 

Κυριακή: Λίγες τοπικές νεφώσεις με τον υδράργυρο να δείχνει από -10 έως - 5 βαθμούς Κελσίου. 


Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας τα Θεοφάνια"

Έπεσαν οι υπογραφές για τη λίστα στα χειρουργεία

Υπεγράφη σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη -και αναμένεται εντός της εβδομάδας να δημοσιευτεί- η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται ο τρόπος κατάρτισης και οργάνωσης της «Λίστας Χειρουργείου», με σκοπό τη μείωση των χρόνων αναμονής στις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Με την ανάρτηση της λίστας στο διαδίκτυο ο ασθενής θα ενημερώνεται για την αναμονή ανά τμήμα και ανά νοσοκομείο. Από τη λίστα εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ωστόσο και αυτές οι επεμβάσεις θα δημοσιοποιούνται κάθε 15 μέρες στον ιστότοπο κάθε νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, μετά από γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αποφασίστηκε ο ασθενής να ενημερώνεται για τη σειρά κατάταξής του από έναν αριθμό που θα του δίνει το νοσοκομείο, θα είναι μοναδικός και δεν θα προέρχεται από τον ΑΜΚΑ, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Με αυτό τον τρόπο δεν θα είναι σε καμία περίπτωση δυνατός ο προσδιορισμός της ταυτότητας του ασθενούς.

Τέλος, καθορίστηκαν πέντε κατηγορίες χειρουργικών επεμβάσεων με βάση α) τα συμπτώματα, τη δυσλειτουργία και την εξέλιξη της νόσου και β)την εκτιμώμενη δυνατότητα χρόνου αναμονής. Ο ασθενής θα εντάσσεται σε μια από αυτές τις κατηγορίες μετά την κλινική εκτίμηση του γιατρού. Οι ασθενείς που θεωρούν ότι παραβιάζεται η σειρά προτεραιότητας θα μπορούν να υποβάλουν καταγγελία στο Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών που θα λειτουργεί σε κάθε νοσοκομείο (η σχετική υπουργική απόφαση για τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες).

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Έπεσαν οι υπογραφές για τη λίστα στα χειρουργεία"

Αρνητικό ισοζύγιο για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, το 2016

Σε αρνητικό ισοζύγιο επέστρεψε η επιχειρηματικότητα, το 2016, σύμφωνα με στοιχεία από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Πιο συγκεκριμένα, έκλεισαν 5372 επιχειρήσεις περισσότερες από αυτές που άνοιξαν.

Ενώ οι συστάσεις νέων επιχειρήσεων δεν ξεπέρασαν τις 28250 (περί τις 2000 λιγότερες από το 2015), οι διακοπές, οι πτωχεύσεις και οι διαγραφές υπερέβησαν τις 33606, πέντε χιλιάδες περισσότερες δηλαδή, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, που έφτασαν τις 28200.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνητικό ισοζύγιο για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, το 2016 "

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ζητούν οι αγρότες

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση επιδίδουν την Τετάρτη αντιπρόσωποι αγροτών από όλη την Ελλάδα, μετά την πανελλαδική συνάντηση που πραγματοποίησαν αγροτικοί σύλλογοι, συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών και επιτροπές αγώνα στην Σκύδρα Πέλλας.

Οι αγρότες ζητούν προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το «μέλλον» της αγροτικής παραγωγής της χώρας.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι των αγροτών, για τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Χαρακτηρίζουν αντιπαραγωγικό το καθεστώς που έχει διαμορφωθεί με το κόστος παραγωγής στη χώρα, ενώ τονίζουν πως πρέπει να προστατευτούν η ζωική και φυτική παραγωγή «διότι πάνω σε αυτές βασίζεται η διαμόρφωση της οικονομικής ευημερίας μιας χώρας».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ζητούν οι αγρότες"

Κ. Μπακογιάννης: «Να φανταστώ ότι οι αυξήσεις στα διόδια συνιστούν ανάπτυξη...»

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σχολίασε με δεικτικό τρόπο τις αυξήσεις στα διόδια που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Οι αυξήσεις αφορούν στα μετωπικά διόδια της Αγίας Τριάδας στον Μώλο, στα διόδια Μαυρομαντήλας, πριν από τη Στυλίδα, καθώς επίσης και στα πλευρικά διόδια του Μώλου, του Μπράλου και της Αγίας Μαρίνας.


Ο Κώστας Μπακογιάννης έγραψε συγκεκριμένα: «Να φανταστώ ότι οι αυξήσεις στα διόδια συνιστούν ανάπτυξη. Σε μία χρονιά που αρχίζει μόνο με αυξήσεις, είναι εξοργιστικό να πληρώνεις ακόμη περισσότερα για τις μετακινήσεις σου. Αν δεν ασχοληθούμε με την καθημερινότητα, το παιχνίδι έχει χαθεί...».



zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μπακογιάννης: «Να φανταστώ ότι οι αυξήσεις στα διόδια συνιστούν ανάπτυξη...»"

Βαλς: «Όχι» σε είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ

Κατά της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπέρ της «έξυπνης εφαρμογής» των δημοσιονομικών κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας στην ευρωζώνη δήλωσε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των γάλλων Σοσιαλιστών, Μανουέλ Βαλς.

Τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο προκριματικό γύρο των Σοσιαλιστών, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι θα μειώσει μεν το έλλειμμα κάτω από το 3%, όπως προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας, όμως δεν πρόκειται να προσπαθήσει να το μηδενίσει – όπως επιδιώκει η Γερμανία με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς Σόιμπλε.

Ο κ. Βαλς πρότεινε επίσης τη συνένωση όλων των προνοιακών επιδομάτων που λαμβάνουν γάλλοι πολίτες σε ένα ενιαίο «αξιοπρεπές εισόδημα».

Οι δημοσκοπήσεις θέλουν τον κ. Βαλς να είναι το φαβορί για το χρίσμα των Σοσιαλιστών, αν και το κόμμα αναμένεται να υποστεί βαριά ήττα στις προεδρικές κάλπες της άνοιξης και να αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο.

Το χρίσμα διεκδικούν έξι ακόμα υποψήφιοι, με κυριότερο αντίπαλο του κ. Βαλς τον Ανρό Μοντεμπούργκ, ο οποίος εκπροσωπεί την αριστερή πτέρυγα των Σοσιαλιστών.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαλς: «Όχι» σε είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ "

«Πόλεμος» ΠΟΕΔΗΝ - Πολάκη για το δημοσίευμα του Guardian

Σκληρή κριτική, συμπεριλαμβανομένων και ανοίκειων εκφράσεων ασκεί ο κ. Πολάκης στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο με αφορμή την συνέντευξη του στον Guardian, όπου σκιαγραφεί με ζοφερό τρόπο την κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία.

Ο κ. Πολάκης αναφέρει πως χρησιμοποιούνται στοιχεία του 2012 και αποκαλεί «αισχρά ψέματα» τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Γιαννάκος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Πολάκη (αυτούσια):

«Πρόεδρε της ΠΟΕΔΗΝ ,όχι στο guardian ,αλλα στους New York Times να δώσεις συνέντευξη με αισχρά ψέμματα και στοιχεία του 2012 (τοτε ντε που προσκυναγες το Βενιζέλο και εγλειφες τον Αδωνι) συκοφαντώντας τη χώρα σου και την κυβερνηςη ΣΥΡΙΖΑ που σας έκοψε τη μάσα και τις εξυπηρετήσεις
,ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ :
-Δεν σε πιστεύει κανεις πια απο τους εργαζόμενους των νοσοκομειων ,παρα μόνο το παρεάκι σου
-αποδεικνύεις οτι εισαι το ίδιο ξεφτίλας με τον Γιωργακη που για να φέρει εδώ το Δ.Ν.Τ έβριζε τη χώρα που ήταν πρωθυπουργός
-δείχνει τον πανικό που εχει πιάσει και σένα που σε λίγο καιρό δε θα εισαι πια πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (και τοτε τι θα κανεις στη ζωη σου;;) αλλα και τα ΜΜΕ που αναπαράγουν την εμετική σου συνέντευξη γιατι τους κόψαμε τη διαφημιστική δαπάνη απο Κεελπνο και την "αέρα"δανειοδότηση "Απ τις τράπεζες και δεν βγαίνουν πια.
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ :έκλεισε ο κύκλος σας, η θέση σας ειναι στα σκουπίδια της ιστορίας ,οτι γκρέμισαν οι προηγούμενοι, με σένα και την παρέα σου να τους κρατάς φανάρι και να τους λιβανιζεις,ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ,χωρίς εσας ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ»

ΠΟΕΔΗΝ: Πολιτικό μίασμα ο κος Πολάκης

Η ΠΟΕΔΗΝ δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, απαντώντας σε ανάλογα υψηλούς τόνους και χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό μίασμα», κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό ότι «τον επέλεξε να του κάνει τη βρώμικη δουλειά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Ο κος Πολάκης με νέα ανορθόγραφη, ασύντακτη, παραληρηματική ανάρτηση στο facebook κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, επιβεβαιώνει ότι αποτελεί το πολιτικό μίασμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Δεν φταίει βέβαια ο ίδιος, που είναι Υπουργός Υγείας. Ο Πρωθυπουργός τον επέλεξε να του κάνει τη βρώμικη δουλειά. Η αγωνιστική στάση της ΠΟΕΔΗΝ είναι ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια των Μνημονιακών ετών. Μόνο που με τους Σαμαροβενιζελικούς άρεσε στον κο Πολάκη, τον κο Ξανθό και την κυβέρνησή τους. Τώρα δεν αρέσει. Θυμίζουμε ότι το έτος 2013 επί Υπουργίας Γεωργιάδη, κτίσαμε το ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ με την συμμετοχή πολλών στελεχών (τώρα κυβερνητικών) του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα συληφθήκαμε και οδηγηθήκαμε στο κρατητήριο. Χρειάστηκε η παρέμβαση Συνδικαλιστικών Στελεχών της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ να μας βγάλουν από το κρατητήριο. Τότε λοιπόν ξαναδώσαμε συνέντευξη στη GUARDIAN για τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και ειδικά της Ψυχικής Υγείας. Μάλιστα συνδυάσαμε την οικονομική κρίση με την αύξηση των Ψυχικών Παθήσεων. Επισημάναμε ότι πεθαίνουν, κινδυνεύουν Ασθενείς. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ επικροτούσε τη στάση μας. Δεν ήμασταν προδότες της πατρίδας. Εξάλλου πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (τώρα πρωτοκλασάτοι Υπουργοί), ο Πρωθυπουργός δίνανε συνεντεύξεις στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, μιλώντας ότι η Δημόσια Υγεία κατεδαφίζεται και κινδυνεύουν οι ζωές Ασθενών. Τότε εκείνοι συκοφαντούσαν τη χώρα;

Η συνέντευξη στη GUARDIAN αναδεικνύει την διάλυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας των Δημόσιων Νοσοκομείων. Γιατί η κυβέρνηση δεν το χρησιμοποιεί το δημοσίευμα ως ευκαιρία εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές να εξαιρεθεί η Υγεία από τα Μνημόνια; Είναι σαφές από την αντίδρασή τους ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να επιτυγχάνει τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα από τη συνεχή μείωση των Δημόσιων Δαπανών Υγείας. Οι ζωές των Ασθενών που χάνονται θεωρούνται για την κυβέρνηση παράπλευρες απώλειες για την διατήρηση της καρέκλας της εξουσίας. Λευκή πετσέτα έριξε η κυβέρνηση στη φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή.

Η ΠΟΕΔΗΝ δεν είναι ΚΕΕΛΠΝΟ να ανεβάζει και να κατεβάζει Προέδρους ο ανεκδιήγητος κος Πολάκης. 150 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές από τους χειρισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ του κου Πολάκη. Πέρυσι πέθαναν Ασθενείς από τη γρίπη. Διασωληνωμένοι Ασθενείς είναι στους θαλάμους ή σε ράντζα λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ εκλέγεται ευτυχώς από τους εργαζόμενους. Ο κος Πολάκης μπέρδεψε την εξουσία, το Κράτος με τους θεσμούς της Δημοκρατίας. Όσον αφορά τη μάσα που μας έκοψε ο κος Πολάκης είμαστε ακριβώς απέναντι από το Υπουργείο Υγείας (εκεί είναι τα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ) να δώσει στοιχεία και να μας συλλάβει ο Εισαγγελέας. Μόνο που η δικαιοσύνη θέλει στοιχεία και ο κος Πολάκης είναι βουτηγμένος μόνο στη λάσπη. Κοιτάξτε ποιοι μιλάνε για εξυπηρετήσεις!!!

1. Αυτοί που μετατάσσουν 100 Διασώστες Πληρωμάτων Ασθενοφόρων σε Διοικητικές θέσεις υποβαθμίζοντας περαιτέρω την διαχειριστική ικανότητα του ΕΚΑΒ και αδιαφορούν που πεθαίνουν οι Ασθενείς αβοήθητοι στα σπίτια τους ή στην άσφαλτο.
2. Αυτοί που ακύρωσαν 500 προσλήψεις πέρυσι στο ΚΕΕΛΠΝΟ για να βάλουν τα δικά τους παιδιά και στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Ασθενείς με γρίπη και στοιχίζει ζωές καθημερινά.
3. Αυτοί που δεν δίστασαν να διώξουν πειθαρχικά τη Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού του Βενιζέλειου Νοσοκομείου χωρίς να φταίει για το θάνατο της άτυχης Μελίνας για να βγάλουν λάδι το σόι του κου Πολάκη.
4. Αυτοί που λένε ότι οι λιγοστοί Νοσηλευτές πλέκουν αν και δίνουν τη ζωή τους να κρατήσουν όρθιο το Σύστημα.
5. Αυτοί που δεν δίστασαν παράνομα να καρατομήσουν και συνεχίζουν την καρατόμιση δεκάδων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων, επειδή δεν είναι αρεστοί αν και απαγορεύονται με δικό τους Νόμο (4369/2015).
6. Αυτοί που έχουν μετατάξει δεκάδες Νοσηλευτές σε Διοικητικές θέσεις, σε Γραφεία Διοικητών ΥΠΕ, σε Γραφεία Υπουργών.
7. Αυτοί που δεν είναι ικανοί να προσλάβουν μια χούφτα Ακτινοφυσικούς και να διαθέσουν λίγα ευρώ για να υποδεχθούν τα ακτινοφυσικά μηχανήματα, Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου και πεθαίνουν οι καρκινοπαθείς στις λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία.

Μιλάνε για προσλήψεις προσωπικού. Στα Δημόσια Νοσοκομεία έχουμε μόνο τηλεπροσλήψεις. Αποχώρησαν τα 7 χρόνια των Μνημονίων 25.000 και δεν προσλήφθηκαν οι 5.000 μόνιμοι υπάλληλοι σύμφωνα έστω με ότι ορίζουν τα Μνημόνια (για κάθε πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη). Υποσχέθηκε 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ο κος Τσίπρας 2 Απρίλη 2015 έξω από το Υπουργείο Υγείας. Ήταν άλλο ένα ψέμα. Επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το προσωπικό μειώθηκε κατά 7.500. Με λίγους επικουρικούς και προγράμματα εκπαίδευσης δεν φτιάχνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Οι μόνες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έγιναν επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι 600 από προκήρυξη της προπροηγούμενης κυβέρνησης. Μιλάνε για κατάργηση του 5ευρω και Δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων. Το μέτρο αυτό δεν είναι επίτευγμα της κυβέρνησης του κου Τσίπρα. Το πληρώνουμε εμείς 800εκατ.ευρώ το χρόνο από το ισοδύναμο μέτρο της αύξησης της Υγειονομικής περίθαλψης στους μισθούς και τις συντάξεις. Και μάλιστα τα χρήματα δεν καταλήγουν στα Δημόσια Νοσοκομεία το ΕΣΥ. Τα Νοσοκομεία με 1,15δις κρατική χρηματοδότηση πέρυσι και εφέτος προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση κατά 30%. Γι’ αυτό οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,3δις ευρώ με στοιχεία ΓΛΚ. Γι’ αυτό υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Γι’ αυτό θερίζουν οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις.

Η Πρωτοβάθμια Υγειονομική Περίθαλψη πληρώνεται από τη τσέπη των Ασφαλισμένων. Τα βιβλιάρια Ασθένειας παίζουν πια διακοσμητικό ρόλο. Ασθενείς με χρόνια προβλήματα αναγκάζονται να παίρνουν φάρμακα μέρα παρά μέρα, αντί για κάθε ημέρα, επειδή δεν έχουν χρήματα (πληρώνουν συμμετοχή και τη διαφορά μεταξύ πρωτότυπων και γενόσημων φαρμάκων).
Για τις Νοσοκομειακές Λοιμώξεις η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει τις άναρθρες κραυγές.

Υπάρχουν στοιχεία στο ΚΕΕΛΠΝΟ αφού λειτουργεί το πρόγραμμα «Προκρούστης» που ενημερώνεται καθημερινά από τους Διοικητές των Νοσοκομείων. Ας τα δώσουν στην δημοσιότητα. Εμείς λέμε ότι οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις πριν την κρίση ήταν 5% επί των εισαγωγών στα Δημόσια Νοσοκομεία, όσο ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έτος 2012 ήταν 10% επί των εισαγωγών και το έτος 2016 είναι 15% επί των εισαγωγών. 2.000 θάνατοι κατ΄ έτος σχετίζονται με τις Νοσοκομειακές Λοιμώξεις. Θα καταθέσουμε Μηνυτήρια Αναφορά στον κο Πολάκη και Αγωγή. Τα χρήματα θα τα διαθέσουμε για την υποδοχή ενός ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου από τα επιλεγέντα Νοσοκομεία.

Οι απαξιωτικές, υβριστικές και παντελώς ανάρμοστες στα πλαίσια οποιασδήποτε δημόσιας τοποθέτησης, εκφράσεις, που μόλις πριν από λίγη ώρα ανέρτησε ο κύριος Πολάκης εις βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και της ίδιας της οργάνωσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μόνο πράγμα, που αποδεικνύουν είναι την σύγχυση του και τον πανικό στον οποίο βρίσκεται, όταν έρχεται αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με την ίδια την πραγματικότητα.

Σύντομα, ωστόσο, θα έρθει αντιμέτωπος και με την δικαιοσύνη, καθώς εκφράσεις, όπως αυτές, που χρησιμοποιεί («προσκύναγες τον Βενιζέλο και έγλειφες τον Αδωνι», «..που σας έκοψε την μάσα και τις εξυπηρετήσεις», «αποδεικνύεσαι, ότι είσαι το ίδιο ξεφτίλας [..]» «η θέση σας είναι στα σκουπίδια της ιστορίας» «Αναπαράγουν την εμετική σου συνέντευξη» και άλλες εξίσου υβριστικές και προσβλητικές) είναι ποινικά αξιολογήσιμες και ελεγκτές και η ΠΟΕΔΗΝ θα φροντίσει να ελεγχθούν, παρά το γεγονός, ότι ο ίδιος ο κύριος Υπουργός φαίνεται να αξιοποιεί πλήρως την βουλευτική του ασυλία. Ήδη συντάσσεται μήνυση εις βάρος του απευθυνόμενη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ τις επόμενες ημέρες θα ασκηθεί εις βάρος του και αγωγή με αίτημα την αποκατάσταση της προσβολής, που υπέστη η ΠΟΕΔΗΝ και ο Πρόεδρος της.

Και ας είναι βέβαιος ο κύριος Πουλάκης, ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν τις προσβολές και τις ύβρεις, που κατά καιρούς εκτοξεύει προκειμένου να καλύψει αυτό, που κάθε έλληνας πολίτης γνωρίζει: την συστηματική και μεθοδευμένη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά στα δημόσια Νοσοκομεία και τελικά τον κίνδυνο, που υφίσταται για την υγεία και την ζωή του ελληνικού λαού».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πόλεμος» ΠΟΕΔΗΝ - Πολάκη για το δημοσίευμα του Guardian"

Θάσος: Διακόπτεται προσωρινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας - Πρίνου

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου το βόρειο τμήμα του νησιού της Θάσου, λόγω προσωρινής αναστολής των δρομολογίων που εκτελούσε στην πορθμειακή γραμμή Καβάλα - Πρίνος η ναυτιλιακή εταιρεία "Όσιος Δαυίδ" μετά και από σχετικό αίτημα που υπέβαλε στο Υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό.

Ωστόσο, η εταιρεία, χωρίς να έχει καμία επίπτωση, δεν εκτελεί τα δρομολόγια ζητώντας την έναρξη των δρομολογίων μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου και ειδικότερα από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

Στο ίδιο αίτημα, μάλιστα, η ναυτιλιακή εταιρεία ζητάει από τις 9 Ιανουαρίου το πρώτο δρομολόγιο να μην πραγματοποιείται στις 07.15΄ το πρωί, όπως ισχύει σήμερα, αλλά στις 10.15΄, αλλαγή που θα επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.

Πλέον, οι κάτοικοι του νησιού εξυπηρετούνται μόνο από την πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής -Λιμένα υφιστάμενοι μεγάλη ταλαιπωρία, αφού θα πρέπει να διανύσουν μια απόσταση 20 χιλιομέτρων ώστε να φτάσουν από την Κεραμωτή στο κέντρο της Καβάλας.

Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα με την αυθαίρετη διακοπή των δρομολογίων στην γραμμή Καβάλας - Πρίνου δεν είναι κάτι καινούργιο. "Παρουσιάζει έξαρση κατά διαστήματα ανάλογα με το πώς εξυπηρετούνται οι ναυτιλιακές εταιρείες. Ωστόσο είμαι σίγουρος για μια ακόμα φορά ότι αν βρισκόμασταν στην καρδιά του καλοκαιριού οι εταιρείες θα έβρισκαν τρόπο να εκτελέσουν τα δρομολόγια αφού το κέρδος είναι πολύ μεγάλο. Τώρα το χειμώνα όμως όλα είναι διαφορετικά εις βάρος πάντα του κοινωνικού συνόλου", δήλωσε.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ, είχε θέσει το πρόβλημα με τα δρομολόγια των πλοίων και στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίων Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούν οι ναυτιλιακές εταιρείες να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά "εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν μέγιστο παραλογισμό. Οι εταιρείες εξαντλούν τα όρια τους λίγο διάστημα πριν εκτελέσουν τα δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας και με διάφορα τεχνάσματα καταδολιεύουν τη νομοθεσία, αποκόπτοντας τη Θάσο από την Καβάλα και ταλαιπωρούν χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ανάγκη να έρθουν στην πόλη και να κάνουν τις εξετάσεις τους, να βρεθούν σε μια υπηρεσία ή να κάνουν κάποιες αγορές. Το 40% της ευθύνης ανήκει στις εταιρείες και τις μεθοδεύσεις τους και το 60% στο Υπουργείο Ναυτιλίας, που αποδεικνύει ότι δεν είναι σε θέση να χειριστεί αξιόπιστα την κατάσταση ή και να κάνει τον αστυνόμο, όταν χρειάζεται, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ο κόσμος".

Ο κ. Μαρκόπουλος, επανέφερε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα να περάσουν οι αρμοδιότητες και ο έλεγχος των δρομολογίων από το Υπουργείο Ναυτιλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

"Αν παίρναμε έναν υγιή άνθρωπο", τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης, "να σύρεται για πολλά χιλιόμετρα και επί ώρες, να πηγαίνει από τον Πρίνο, να γυρνά στον Λιμένα, από εκεί με φέριμποτ να περνά στην Κεραμωτή και στη συνέχεια να έρθει στην Καβάλα με ασθενοφόρο, είναι κάτι που πιστεύω ότι δε θα το άντεχε. Φανταστείτε, λοιπόν, στην πραγματικότητα πόσο ταλαιπωρείται ένας άρρωστος, που βιώνει μια τέτοια κατάσταση. Όλο αυτό οφείλεται στη μεθόδευση των ναυτιλιακών εταιρειών, αλλά και στις αδυναμίες του συγκεντρωτικού υπουργείου, κι αυτό συνέβαινε πάντα όχι μόνο με την παρούσα κυβέρνηση, μην αφήνοντας την Αυτοδιοίκηση να προσπαθήσει να λύσει χρόνια προβλήματα, που είναι πιο κοντά στον πολίτη. Άρα, επαναλαμβάνουμε ως Περιφέρεια ότι ο έλεγχος των δρομολογίων για τις γραμμές Καβάλας - Πρίνου και Κεραμωτής - Λιμένα πρέπει εδώ και τώρα να επιστρέψει στην Αυτοδιοίκηση. Φυσικά και δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τις εταιρείες, ούτε να τις κάνουμε ζημιογόνες. Ωστόσο, με μόνο κριτήριο το κέρδος, δεν γίνεται να διαλύσουμε τις ζωές των ανθρώπων του νησιού".

Από τη μεριά του ο ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας "Όσιος Δαυίδ", Στέλιος Φιλιάγκος, μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, υποστήριξε ότι η εταιρεία του υπέβαλε αίτημα επαναπροσδιορισμού των δρομολογίων από και προς το νησί της Θάσου. Μέσα στην εβδομάδα, σημείωσε ο ίδιος, αναμένεται να ξεκινήσει η διαβούλευση με τους φορείς και το ΣΑΣ προκειμένου να καθοριστούν τα νέα δρομολόγια, στο πλαίσιο αυτό δεν θέλησε να κάνει να κάνει καμία παραπάνω δήλωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Θάσος: Διακόπτεται προσωρινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας - Πρίνου "

Αποζημίωση για την ζημιά από την απεργία ΠΝΟ ζητούν οι αγρότες της Ιεράπετρας

Αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν στα προϊόντα τους, λόγω της πρόσφατης απεργίας της ΠΝΟ, που κρατούσε δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης και της μη δρομολόγησης πλοίου ασφάλειας, αναμένεται να ζητήσουν οι αγρότες και οι παραγωγοί της Ιεράπετρας.

Για το λόγο αυτό, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας πραγματοποιεί συνάντηση την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, στα γραφεία του συλλόγου, προκειμένου να γίνει συγκέντρωση στοιχείων για τις ακριβείς ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες της περιοχής.

Όπως αναφέρουν, η συνάντηση γίνεται καθ’ υπόδειξη του δικηγόρου και καλούν τους αγρότες να παραβρεθούν στη συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει πλήρης εικόνα της κατάστασης, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν νομικά κατά παντός υπευθύνου για τις ζημιές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποζημίωση για την ζημιά από την απεργία ΠΝΟ ζητούν οι αγρότες της Ιεράπετρας"

Έφη Αχτσιόγλου: «Μικρά αλλά σταθερά» βήματα για τη μείωση της ανεργίας

«Μικρά αλλά σταθερά βήματα» για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης διαπίστωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

«Η μείωση της ανεργίας είναι η πρώτη απάντηση στην καταστροφολογία» υποστήριξε η αρμόδια υπουργός, η οποία ωστόσο παραδέχθηκε ότι «δεν μπορούμε ακόμη να πανηγυρίζουμε», καθώς η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σχετικά με τον νέο ασφαλιστικό φορέα, εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, διατυπώνοντας την πεποίθηση πως «οι δυσκολίες δεν είναι ανυπέρβλητες».

Όσον αφορά στους πόρους ενίσχυσης του ΕΦΚΑ, υποστήριξε πως πλέον τα χρήματα από τα πρόστιμα για την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας θα διατίθενται για τη στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφη Αχτσιόγλου: «Μικρά αλλά σταθερά» βήματα για τη μείωση της ανεργίας"

ΙΣΑ: Ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό με κάθε ένδικο μέσο

Κάθε ένδικο μέσο, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα θα εξαντλήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «επαγγελματική και οικονομική εξόντωση του ιατρικού κόσμου». Όπως σημειώνεται «οι άμεσες συνέπειες από την εφαρμογή του νέου συστήματος θα είναι να κλείσουν χιλιάδες ιατρεία και εργαστήρια και η υγεία θα παραδοθεί στους μεγάλους ομίλους του εξωτερικού που θα λειτουργούν με φτηνό ιατρικό προσωπικό».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ήδη από τα πρώτα 24ωρα του νέου έτους διαφαίνονται τα δυσμενή αποτελέσματα, καθώς πολλοί γιατροί προβαίνουν σε ανάκληση της λειτουργίας των ιατρείων τους».

Ο ΙΣΑ χαρακτηρίζει «καταστροφικό» το νέο σύστημα «καθώς», όπως υποστηρίζει, «προβλέπει τη μείωση των νέων συντάξεων κατά 25%, τη «δήμευση» έως και του 70% του καθαρού εισοδήματος, καθώς και τον τετραπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών. Επιβαρύνει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, οδηγεί στη φτωχοποίηση τη μεσαία τάξη και κηρύττει τον πόλεμο στους νέους τους οποίους οδηγεί στην ξενιτιά».

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει ιστορικές ευθύνες για τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος που οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους. Πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα που να κατανέμει τόσο ανισοβαρώς τα βάρη, μεταφέροντας το πρόβλημα στις επόμενες γενεές».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΣΑ: Ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό με κάθε ένδικο μέσο"

Σε ετοιμότητα η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας

Σε εγρήγορση και ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από το νέο κύμα ψύχους, που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα πλήξει τη χώρα.

«Περιμένουμε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προκειμένου να ενημερώσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς για το κύμα κακοκαιρίας που φαίνεται ότι έρχεται, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γνωρίζουν πολύ καλά -και από τον σχεδιασμό που έχουμε εκπονήσει- τους ρόλους και τις αρμοδιότητες και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούν στα όποια προβλήματα ενδεχόμενα υπάρξουν και δημιουργηθούν και από αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Το κύριο μέλημα και ο σχεδιασμός μας είναι οι βασικοί κεντρικοί άξονες, οι κεντρικοί δρόμοι, να παραμείνουν ανοιχτοί» ανέφερε ο κ.Καπάκης, προσθέτοντας ότι «το σχέδιο το οποίο έχουμε εκπονήσει προβλέπει κάθε διεργασία η οποία πρέπει να γίνει ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί». «Είμαι βέβαιος και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά» είπε.

«Σε περίπτωση εγκλωβισμού αυτοκινήτου σε δύσκολες συνθήκες, σε κάθε περίπτωση ο οδηγός θα πρέπει να παραμείνει στο αυτοκίνητο, αν μπορέσει να μετακινηθεί στο δεξιό μέρος του δρόμου και να καλέσει σε βοήθεια, είτε το 100 -Τροχαία και Ελληνική Αστυνομία, είτε το 199 -Πυροσβεστική», υπενθύμισε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα και να λαμβάνουν οδηγίες αυτοπροστασίας μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, civilprotection.gr.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ετοιμότητα η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας "

Με έξι χαράτσια ξεκινάει το 2017 -Θα πληρώσουμε 3 δισ. ευρώ!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκινάει η νέα χρονιά για τους φορολογούμενους, καθώς έξι νέοι φόροι, αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και αλλαγές στον τρόπο ασφάλισης επιχειρηματιών έρχονται να βάλουν φωτιά στο πορτοφόλι.
Συγκεκριμένα:
Καύσιμα
Αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στη βενζίνη κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο. Όσον αφορά στο πετρέλαιο κίνησης, ο ΕΦΚ αυξάνεται κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο. Στο υγραέριο κίνησης η αύξηση φτάνει τα 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.
Τσιγάρα
Αυξάνονται οι ΕΦΚ στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό. Ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης.
Ηλεκτρονικό τσιγάρο
Επιβάλλεται ΕΦΚ στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.
Καφές
Από την 1η Ιανουρίου ξεκίνησε η επιβολή ΕΦΚ στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Ειδικότερα, επιβάλλεται ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.
Σταθερή τηλεφωνία
Επιβάλλεται νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%.
ΦΠΑ στα νησιά
Στο τέλος του έτους καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά, εκτός από αυτά που εξαιρέθηκαν με το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού.
Τι θα ισχύει για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα νοικιάζουν και από αυτά εισπράττουν ενοίκια θα κληθούν να καταβάλουν αυξημένους φόρους έως και 36,36%. Η νέα φορολογική κλίμακα: Από 11% σε 15% για το τμήμα ετησίου εισοδήματος μέχρι 12.000 ευρώ. Ετσι όσοι εισπράττουν ενοίκια έως 12.000 ευρώ θα έχουν αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 36,36%.
Ελεύθεροι επαγγελματίες
Για την πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών θα προκύψουν φοροελαφρύνσεις, καθώς ο συντελεστής 26% που επιβαλλόταν στους έχοντες εισοδήματα έως 50.000 ευρώ έχει μειωθεί στο 22% για έχοντες εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Επιβαρύνσεις προκύπτουν για όσους έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα, πάνω από 35.000 ευρώ. Επιπλέον, σε όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα επιβάλλεται η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%. 
Αλλαγές και για τα μπλοκάκια 
Στην περίπτωση των μισθωτών που ενισχύουν τα εισοδήματα και με έσοδα από «μπλοκάκι», τα εισοδήματα από τις δύο πηγές θα προστεθούν και θα φορολογηθούν με την ενιαία κλίμακα. Στη συνέχεια θα αφαιρείται το ποσό της έκπτωσης φόρου που προβλέπεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των παιδιών. Ωστόσο η έκπτωση θα ισχύσει μόνο για το εισόδημα από μισθούς.  Επιπλέον, στους έχοντες ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα επιβάλλεται η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%.
Αγρότες
Ήδη εξαιρέθηκαν από το ευνοϊκό καθεστώς όσοι έχουν άλλα εισοδήματα. Η αυτοτελής φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος με 13% από το πρώτο ευρώ καταργήθηκε και στο εξής ισχύει και για τους αγρότες αφορολόγητο όριο εισοδήματος διαμορφούμενο από 8.636 έως 9.545 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων και κλίμακα φορολόγησης με περισσότερους του ενός συντελεστές φόρου. Θα φορολογηθούν έτσι με κλίμακα  φόρου 22% - 45%. Αν δηλώσουν όμως ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα υποστούν και την νέα, αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%. Παράλληλα, οι αγρότες θα επιβαρυνθούν με προκαταβολή φόρου, η οποία αυξήθηκε από το 75% στο 100% του κύριου φόρου.
Τα χρήματα που θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι:
  • 716.000.000 - φόρος εισοδήματος
  • 668.500.000 - εισφορά αλληλεγγύης
  • 439.600.000 - καύσιμα
  • 218.400.000 - ΦΠΑ 24%
  • 142.000.000 - τσιγάρα & ηλεκτρονικά τσιγάρα
  • 91.000.000 - φόρος επιχειρήσεων
  • 62.000.000 - καφές
  • 54.200.000 - σταθερή τηλεφωνία
  • 25.800.000 -μπίρα
  • 19.300.000 -επενδυτικά σχήματα
  • 14.600.000 - συνδρομητική τηλεόραση
  • 12.500.000 - τέλη κυκλοφορίας
Τι θα χαθεί από περικοπές συντάξεων – επιδομάτων:
  • 431.000.000 ΕΚΑΣ 
  • 132.400.000 πλαφόν 
  • 86.000.000 κύριες συντάξεις 
  • 33.100.000 συντάξεις θανάτου 
  • 27.000.000 επικουρικές συντάξεις 
  • 26.400.000 εφαρμογή κόφτη σε συντάξεις τραπεζικών 
  • 10.600.000 οικογενειακά επιδόματα
 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Με έξι χαράτσια ξεκινάει το 2017 -Θα πληρώσουμε 3 δισ. ευρώ! "

Επίθεση σε υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Ένας τραυματίας και μία σύλληψη

Επίθεση από τέσσερα άτομα δέχθηκαν δύο υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ, όταν πήγαν στην περιοχή Μαμουλάδα Ναυπάκτου, για να ελέγξουν υπόθεση ρευματοκλοπής.

Μάλιστα, ο ένας από τους υπαλλήλους τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν οι δύο υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ εκτελούσαν εργασίες για την υπόθεση της ρευματοκλοπής, δέχθηκαν επίθεση από τέσσερις άνδρες, ηλικίας 37, 34, 32 και 26 ετών αντίστοιχα.

Μετά την επίθεση εκλήθη η Αστυνομία και άνδρες του τμήματος Ναυπάκτου συνέλαβαν τον 32χρονο, ενώ αναζητούνται οι άλλοι τρεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση σε υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Ένας τραυματίας και μία σύλληψη"

Δεν θα διεξαχθούν και αύριο Τετάρτη πλειστηριασμοί, πανελλαδικά

Συνεχίζεται η πανελλαδική απόχη των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος , αύριο Τετάρτη (4 Ιανουαρίου 2017), δεν θα διεξαχθούν πλειστηριασμοί.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να μην διενεργηθεί κανένας πλειστηριασμός κατοικίας με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ. Μόνο κατ' εξαίρεση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα.

Οι συμβολαιογράφοι σημειώνουν ότι θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους Ο.Τ.Α., οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

Επίσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «οι πλειστηριασμοί που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα και θα διενεργηθούν και αυτή την Τετάρτη, μετά από σχετική άδεια των θεσμικών οργάνων μας, δεν αφορούσαν και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και τους Ο.Τ.Α.».

Πάντως, θα συνέλθει την επόμενη εβδομάδα η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος με σκοπό να επανεκτιμήσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση και να επανατοποθετηθεί στο ζήτημα της διενέργειας των πλειστηριασμών.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα διεξαχθούν και αύριο Τετάρτη πλειστηριασμοί, πανελλαδικά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news