facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ομολογία Μουζάλα: Δεν έχουμε μεγάλες δυνατότητες ελέγχου των ΜΚΟ στο προσφυγικό

Το καθεστώς αδιαφάνειας και ελλιπούς ελέγχου των εκατομμυρίων που διατίθενται σε ΜΚΟ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού παραδέχθηκε ο κ. Γιάννης Μουζάλας στην Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη ο οποίος αποκάλεσε τις ΜΚΟ ως «αετονύχηδες» που έχουν μετατρέψει το προσφυγικό σε «μπίζνες» προκειμένου να «τσεπώνουν χρήματα και να μην δίνουν λογαριασμό σε κανένα» ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε «είναι λάθος η άποψή σας ότι εγώ είμαι της λογικής ότι οι ΜΚΟ αποτελούν τον βασικό πυλώνα. Ο πυλώνας το υπηρεσιών πρέπει να είναι το κράτος. Οι ΜΚΟ είναι ένα μέρος αυτού του πράγματος» για να προσθέσει στην συνέχεια «Εχουν δοθεί χρήματα σε θεσμικές  ΜΚΟ . Εχετε δίκιο, δεν έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες ελέγχου των ΜΚΟ και το απαιτούμε από την ΕΕ. Είναι όμως νομικές διαδικασίες και δεν αρκούν οι προθέσεις για να το λύσεις».

Πέραν αυτού ο υπουργός δήλωσε αυτή την φορά «συντετριμμένος» για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου κατά την περίοδο της επέλασης του χιονιά και «ικανοποιημένος» για τις συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας της ενδοχώρας. 

«Ανταποκριθήκαμε με πολύ μεγάλη ευθύνη στην προσπάθεια ξεχειμωνιάσματος και καταφέραμε 57 χιλ ανθρώπους να τους έχουμε στεγασμένους υπο θέρμανση. Αισθανόμαστε βαρύτατη την ευθύνη για τους υπόλοιπους που δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε αλλά δεν παραιτούμαστε και γρήγορα ελπίζω ότι θα σας πω ότι οι συνθήκες ζωής βελτιώθηκαν» είπε χαρακτηριστικά ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε «Τα καταφέραμε στην ενδοχώρα. Στα νησιά οι συνθήκες είναι πάρα πολύ κακές. Βρεθήκαμε με μια αντίδραση στα νησιά να φτιάξουμε σπιτάκια . Δεν είναι μετάθεση ευθυνών όμως δεν μπορεί να παίρνει κάποιος τη συνολική ευθύνη που δεν του ανήκει. Είμαι ικανοποιημένος για την προσπάθεια ξεχειμωνιάσματος στην ενδοχώρα και είμαι συντετριμμένος από το ότι δεν καταφέραμε τους 2000 ανθρώπους στα νησιά να τους έχουμε στις ίδιες συνθήκες».


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news