facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Να γιατί δεν αφήνουν τους δημοσιογράφους να μπουν στην παγωμένη Μόρια

«Άβατο» για τους δημοσιογράφους πλην... ΕΡΤ και ΑΠΕ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια στο οποίο χιλιάδες μετανάστες έζησαν τις τελευταίες ημέρεςσε απαράδεκτες συνθήκες καθώς οι ακατάλληλες για χειμώνα σκηνές τους κυριολεκτικά «θάφτηκαν» κάτω από το χιόνι.

Το βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνει γλαφυρά την απαράδεκτη κατάσταση στη Μόρια και αποδεικνύει γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να κλείσει την πόρτα στους μη κρατικά μισθοδοτούμενους δημοσιογράφους.

Στο βίντεο φαίνονται οι σκηνές καλυμμένες με χιόνι και οι μετανάστες να στέκονται στην ουρά σκεπασμένοι όπως-όπως με πλαστικές σακούλες για να προστατευθούν από το κρύο προκειμένου να πάρουν το συσίτιο που τους αναλογεί.

Μπορεί οι σκηνές να καταγράφηκαν πριν από τρεις ημέρες - πριν δηλαδή την απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων - καθώς, ωστόσο, στο νησί της Μυτιλήνης χιονίζει και βρέχει, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ανέβασαν το μεσημέρι της Τρίτης οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη στο κέντρο φιλοξενίας.



«Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Είμαστε κι εμείς άνθρωποι. Ξέρω σκυλιά που έχουν καλύτερη ζωή» ακούγεται να λέει ένας από τους μετανάστες που μιλούν στο βίντεο-ντροπή για την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό διάρκειας 18 λεπτών.

 

Η απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις με τον Σταύρο Θεοδωράκη να τη χαρακτηρίζει ως «σταλινικού τύπου» απόφαση.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει: «Σταλινική λύση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απαγόρευσαν τη λήψη φωτογραφιών στους παγωμένους καταυλισμούς. Δεν θα τους βλέπουμε, δεν θα νοιαζόμαστε».



Η Κομισιόν αγριεύει
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέπληξε εχθές τους Έλληνες αρμοδίους μέσω της εκπροσώπου τύπου της, Νατάσας Μπερτό: «Η κατάσταση αντιμετωπίζεταια ανεπαρκώς. Η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών υποδοχής, καθώς και η διαχείριση των προσφυγικών κέντρων στην Ελλάδα είναι πρώτα απ’ όλα ευθύνη των ελληνικών αρχών. Η Κομισιόν είναι έτοιμη να συνδράμει τις ελληνικές αρχές οικονομικά και τεχνικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και η Κομισιόν κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές. Έχουμε ήδη επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων χώρων υποδοχής για τους πρόσφυγες στα νησιά και έχουμε ενημερώσει τις τοπικές και εθνικές αρχές πως είμαστε έτοιμοι να τα χρηματοδοτήσουμε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει οικονομική και τεχνική στήριξη».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news