facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Αιτωλικό: Νερό με βυτιοφόρα μέχρι να ολοκληρωθούν οι αναλύσεις στο δίκτυο

Μέτρα για την χορήγηση ασφαλούς νερού στην πόλη του Αιτωλικού αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε την Τρίτη ο δήμαρχος της Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, έπειτα από τη διαπίστωση ότι το νερό του δικτύου είναι ακατάλληλο.

Πέρα από την χορήγηση εμφιαλωμένου νερού και τη δωρεάν διανομή νερού από βυτιοφόρα οχήματα σε όλα τα νοικοκυριά, αποφασίσθηκε η μίσθωση επιπλέον ειδικών οχημάτων για διανομή νερού, καθώς και χρήση μικρότερων βυτιοφόρων, για ειδικά σημεία της πόλης.

Ακόμη, αποφασίσθηκε η επίσπευση διαδικασιών για έργα πλήρωσης της δεξαμενής του Αιτωλικού με νερό από το Μεσολόγγι, το Χρυσοβέργι, τα Σταμνά, το Μάστρου και το Νεοχώρι.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν κάτοικοι του Αιτωλικού ενημέρωσαν τον δήμο Μεσολογγίου ότι το νερό από τις βρύσες, το οποίο προέρχεται από την πηγή Κεφαλόβρυσου, ήταν θολό και είχε έντονη οσμή.

Την επόμενη η μέρα, με απόφαση της διεύθυνσης Υγείας Αιτωλοακαρνανίας, το νερό κρίθηκε ακατάλληλο για κάθε χρήση.

Εκκρεμούν οι χημικές αναλύσεις σε δείγματα που έχουν σταλεί σε εξειδικευμένα εργαστήρια.

Ακόμα, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης -αποχέτευσης Μεσολογγίου έστειλε αίτημα στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για διερεύνηση της κατάστασης γύρω από την πηγή Κεφαλόβρυσου.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news