facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η αγωγή Καμμένου κατά ιστοσελίδας για δημοσίευση γελοιογραφίας

Μια ακόμη υπόθεση δικαστικής αντιπαράθεσης του υπουργού Άμυνας με εκπροσώπους του Τύπου, συζητήθηκε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψη των υπευθύνων της εφημερίδας "Παραπολιτικά" Γ. Κουρτάκη και Π. Τζένου (μετά από μήνυση του υπουργού) στο Πρωτοδικείο συζητήθηκε σήμερα η αγωγή που έχει καταθέσει ο κ. Καμμένος κατά της ιστοσελίδας Protagon.

Ειδικότερα, ο υπουργός Άμυνας με την αγωγή του ζητεί αποζημίωση για ηθική βλάβη που προκλήθηκε στο πρόσωπό του μετά τη δημοσίευση στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, άρθρου του γελοιογράφου Α.Πετρουλάκη το 2015. Το άρθρο φέρει τον τίτλο "Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν".

Ο κ. Καμμένος με την αγωγή του στρέφεται και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας και κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη. Αρχικά αξίωνε να του επιδικαστεί αποζημίωση ύψους 2 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατά την έναρξη της συζήτησης σήμερα οι συνήγοροί του μεθωσαν το ποσό αυτό στις 100 χιλιάδες ευρώ.

Κατά τη συζήτηση της αγωγής ως μάρτυρας από την πλευρά του υπουργού, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τα γεγονότα που αφορούν στο πρόσωπο του υπουργού Άμυνας είναι ψευδή, ενώ έκανε λόγο για "συκοφαντικές και εξοντωτικές" αναφορές.

Από την πλευρά των εναγομένων κατέθεσε ο πρώην υπουργός και Καθηγητής Νομικής Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος μίλησε για "σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών". Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ακόμη ότι "η κοινωνία θέλει να ασκείται κριτική για δημόσια πρόσωπα" και ότι "ο κ.Καμμένος δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι υπουργός Άμυνας και να έχει πολιτική ισχύ".

Σε δηλώσεις του ο γελοιογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης ανέφερε ότι τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν ένα άρθρο έκφρασης γνώμης και άσκησης κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ και εξ αντανακλάσεως στο πρόσωπο του Π.Καμμένου, ενώ στόχος του άρθρου ήταν να καταδειχθεί "το υβριδικό σχήμα, η τερατογένεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ".

Η δικηγόρος του υπουργού Άμυνας, Έλενα Τζούλη δήλωσε ότι "ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών κα συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης". Ακόμη, ανέφερε ότι οι εναγόμενοι αγνόησαν αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο και έχουν δικαιώσει τον υπουργό Άμυνας".

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την απόφασή του.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news