facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ενταση στη διάρκεια ελέγχου της επιθεώρησης εργασίας στη Ρόδα του Συντάγματος

Έλεγχο κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης της Ρόδας στην πλατεία Συντάγματος διενήργησε το απόγευμα της Τρίτης, 3 Ιανουαρίου, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγείας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο έλεγχος διενεργήθηκε με τη συνδρομή της Αστυνομίας, επειδή το συνεργείο αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία και να συνεργαστεί με τους επιθεωρητές Εργασίας.

Για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο, κλήθηκαν οι υπεύθυνοι σε παροχή γραπτών εξηγήσεων, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες υποχρεούνται να διευκολύνουν το έργο των επιθεωρητών Εργασίας κατά τον έλεγχο.

Στον εργοδότη που αρνείται την παροχή στοιχείων ή πληροφοριών, σημειώνεται ότι επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.

«Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ώστε να διασφαλίσει ότι, υπό οποιαδήποτε περίσταση, δεν θα γίνει καμία έκπτωση στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων», καταλήγει το υπουργείο.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news