facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία - Δέκα ώρες έμεινε κλειστή η εθνική Πατρών-Κορίνθου

Απίστευτη ταλαιπωρία χθες το απόγευμα για χιλιάδες οδηγούς που ταξίδευαν στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου. Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για περισσότερες από δέκα ώρες, καθώς από τις 3 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου έως τουλάχιστον τα μεσάνυχτα κανένα αυτοκίνητο δεν μπορούσε να περάσει. Αιτία ήταν ο χιονιάς, που προκάλεσε προβλήματα στην πορεία των οχημάτων και είχε ως αποτέλεσμα να «διπλώσουν» νταλίκες και να κλείσει εντελώς ο δρόμος. 

Τελικά, από τις 02.10 είναι ανοικτό το ρεύμα προς Αθήνα και από τις 03.50 το ρεύμα προς Πάτρα. Τα ΙΧ είχαν απομακρυνθεί πολύ νωρίτερα από το 165χλμ (μεταξύ των κόμβων Ακράτας και Καλαβρύτων) και πλέον η επιχείρηση αφορούσε μόνο οχήματα βαρέος τύπου. Με απόφαση της Τροχαίας ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μέχρι νεωτέρας.

Το πρόβλημα σημειώθηκε από το ύψος του Αιγίου έως περίπου την έξοδο Καλαβρύτων, σημείο όπου εκτελούνται έργα και ήδη οι συνθήκες για τους οδηγούς ήταν δύσκολες. Άμεσα έφτασε στο σημείο ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που προσπάθησε να απεγκλωβίσει οδηγούς και επιβάτες, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να περάσουν λόγω της στενότητας του σημείου.

Χαρακτηριστική η μαρτυρία του φοιτητή Φίλιππου Ιορδανίδη που ταξίδευε από τον Πύργο στην Αθήνα και είπε χθες στο protothema.gr: «Από τις 3 το μεσημέρι είμαστε εγκλωβισμένοι στα ΣΕΑ Αιγίου λόγω χιονόπτωσης. Η πρώτη πληροφορία που είχαμε ήταν πως θα φεύγαμε κατά τις 8 το βράδυ αλλά λίγο πριν τις 8 μας είπαν ότι ή θα μείνουμε όλο το βράδυ εδώ ή θα μας γυρίσουν στην Αθήνα. Είμαστε όλοι αναστατωμένοι και παγώνουμε γιατί το κρύο είναι πολύ δυνατό».

Στο επίμαχο τμήμα, 26 οχήματα της Πυροσβεστικής με 55 πυροσβέστες απεγκλώβιζαν σε ασφαλέστερα σημεία οδηγούς ή άλλους επιβάτες που το ζητούσαν, αλλά και παρείχαν βοήθεια σε οχήματα, προκειμένου να μετακινηθούν από τα σημεία που έχουν ακινητοποιηθεί. Πολλοί οδηγοί παρέμειναν στα οχήματά τους μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ άλλοι επέλεξαν να γυρίσουν πίσω ή να «τολμήσουν» να κινηθούν στην παλιά εθνική οδό, όπου επίσης παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω του χιονιού και του παγετού.

Το βασικότερο πρόβλημα παρατηρήθηκεστο τμήμα από τον κόμβο Καλαβρύτων έως τον κόμβο Αιγίου όπου λόγω της χιονόπτωσης που έπεφτε κατά διαστήματα η κυκλοφορία διεξαγόταν με μεγάλες καθυστερήσεις ενώ η τροχαία κατά διαστήματα την διέκοπτε εντελώς, είτε να υποχωρήσουν τα φαινόμενα είτε να ολοκληρώσουν το έργο τους τα μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού.

Την κατάσταση επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο οι νταλίκες που το απόγευμα «δίπλωσαν» και ακινητοποιήθηκαν καθώς οι οδηγοί τους δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Προβλήματα υπάρχουν και στην παλαιά Εθνική Οδό, σύμφωαν με το tempo24.gr, μιας και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από τη σφοδρή χιονόπτωση, σημειώνονται διαρκώς μικροατυχήματα. Έντρομοι οι οδηγοί κάνουν έκκληση να καθαριστεί ο δρόμος καθώς το χιόνι ειναι πυκνό και κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν.

Για το λόγο αυτό αναμένεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει και ανακοίνωση προς τους πολίτες να μην μετακινούνται αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο η πολικής προελεύσεως ψυχρή αέρια μάζα που το τελευταίο σαρανταοκτάωρο επηρεάζει τη χώρα θα μείνει στροβιλιζόμενη πάνω από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ως τα μέσα της νέας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι ο χιονιάς δεν έχει πει την τελευταία του λέξη για καμιά περιοχή της χώρας, εξαιρουμένων των νότιων πεδινών περιοχών. 

 

 

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία
Φονικό αποδείχθηκε το νέο κύμα χιονιά που σάρωσε την Ελλάδα το Σάββατο, καθώς ένας 77χρονος, που για ώρες είχε χαθεί στην περιοχή Πιτσιναίικα Ναυπακτίας, αν και εντοπίστηκε ζωντανός, εντούτοις κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, πιθανότατα από υποθερμία.
Παράλληλα, μία 78χρονη διακομίσθηκε νεκρή, αργά χθες το απόγευμα, στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, από εισπνοή αναθυμιάσεων, σύμφωνα με τον διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργο Φιλιππίδη.

Η 78χρονη είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αναθυμιάσεις, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

Πηγή φωτογραφίας Filodimos.gr


Πηγή φωτογραφίας Filodimos.gr


Πηγή φωτογραφίας Filodimos.gr


 

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news