facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

900 φυσικοθεραπευτές εγκατέλειψαν τη χώρα την περίοδο 2010-2016

Έτοιμος να προσβάλει το Νέο Νόμο που αφορά τον καθορισμό των ασφαλιστικών εισφορών με βάση το φορολογητέο εισόδημα είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Οι άδικοι νόμοι διώχνουν τους επιστήμονες στο εξωτερικό.

Οι άδικοι –και πάντα φοροεισπρακτικοί- νόμοι που εκδίδει το κράτος, διώχνουν τους επιστήμονες στο εξωτερικό. Οι φυσικοθεραπευτές που έφυγαν την περίοδο 2010-2016 φθάνουν πια τα 900 άτομα.

Έτοιμος να προσβάλει το Νέο Νόμο που αφορά τον καθορισμό των ασφαλιστικών εισφορών με βάση το φορολογητέο εισόδημα είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, όπως μας ανέφερε ο πρόεδρός του κ. Πέτρος Λυμπερίδης. Ζήτημα για το οποίο συγκλήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου να εξουσιοδοτήσει τον Νομικό σύμβουλο προκειμένου να διερευνήσει τον πλέον ορθό τρόπο προσβολής του Νόμου σε συνεργασία με τους άλλους επιστημονικούς κλάδους που επίσης θίγονται από αυτόν τον Νόμο. Πιθανολογείται ότι η προσβολή θα γίνει αμέσως μετά την πρώτη επίδοση για καταβολή εισφορών.

Πρόκειται για ακόμη έναν άδικο Νόμο, μας ανέφερε ο κ. Πέτρος Λυμπερίδης, ο οποίος αφενός θα εντείνει το κύμα φυγής των επιστημόνων του κλάδου σε άλλα κράτη, αφετέρου θα επιτείνει την φτωχοποίηση των φυσικοθεραπευτών, που τα τελευταία χρόνια έχουν συνέταιρο το κράτος στη τσέπη τους. Το οποίο απομυζά το εισόδημα του επαγγελματία και του αφήνει «ψίχουλα» για να καλύψει τις υποχρεώσεις του και να ζήσει την οικογένειά του.

Ήδη από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει περί τους 900 φυσικοθεραπευτές οι οποίοι πλέον αναζητώντας ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους απασχολούνται σε ευρωπαϊκά κράτη. Σημειώνεται ότι σήμερα ο κλάδος αριθμεί 3.000 φυσικοθεραπευτές, εκ των οποίων οι 2.500 είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Αντί το συγκεκριμένο γεγονός να λειτουργήσει ως «καμπανάκι» για το κράτος –ιδίως όταν ανάλογα σημειώνονται σε όλο το φάσμα της ιατρικής- εκδίδει έναν νέο Νόμο πιστεύοντας ότι οι ενδεχόμενες αυξημένες εισφορές θα είναι και ανταποδοτικές.

Την ίδια στιγμή, υποστηρίζει ο κ. Π. Λυμπερίδης, πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και στο θέμα των 800 φυσικοθεραπευτών Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι ενώ μέχρι πρόσφατα πληρώνονταν ανά συνεδρία, τώρα απαιτείται η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ. Σημειώνεται ότι τα παιδιά (έως 18 ετών) που χρειάζονται ειδική αγωγή στην Ελλάδα (κυρίως λόγω κινητικών προβλημάτων) ξεπερνούν τις 150.000. Με το νέο νόμο που πέρασε εσπευσμένα το κράτος, υπογραμμίζει ο ίδιος, ο φυσικοθεραπευτής ειδικής αγωγής που πληρώνονταν με 15 ευρώ ανά συνεδρία, τώρα με το clawback και το rebate θα του απομένουν περίπου 5 ευρώ στη τσέπη.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news