facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Μακελειό με 39 νεκρούς στην Πόλη -Ριπές Καλάσνικοφ «θέρισαν» κόσμο -Πήδηξαν στο Βόσπορο να γλιτώσουν

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 69 τραυματίστηκαν στην «τρομοκρατική» επίθεση σε δημοφιλές νυχτερινό κέντρο  της Κωνσταντινούπολης, όπου σύχναζαν πολλές διασημότητες αλλά και ξένοι τουρίστες λίγη ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στη 01:15 τοπική ώρα (00:15 ώρα Ελλάδας). 

Ένα συγκλονιστικό σοκαριστικό βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα. Έχει τραβηχτεί μέσα από ένα αυτοκίνητο που την ώρα του μακελειού ήταν ακριβώς έξω από το κλαμπ. Εκεί που όλα είναι ήρεμα ακούγονται οι ήχοι από τα Καλάσνικοφ που γαζώνουν τους θαμώνες του κέντρου.



Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube και έχει διάρκεια περίπου 2 λεπτών φαίνονται οι θαμώνες στο Reina να διασκεδάσουν εύθυμα κατά την αλλαγή της χρονίας. Οι εικόνες αυτές μαγνητοσκοπήθηκαν μόλις μια ώρα πριν τη μοιραία επίθεση. 


Συγκλονιστική μαρτυρία

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός άνδρα που βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο Reina στην Κωνσταντινούπολη όταν ο ένοπλος άνοιξε πυρ και σκόρπισε τον θάνατο.

«Ακριβώς τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να καθίσω κοντά στην είσοδο, σηκώθηκε σκόνη και καπνός. Ακούγονταν πυροβολισμοί» δήλωσε ο άνδρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Υπάρχουν πιθανόν περισσότερα θύματα, επειδή καθώς προχωρούσα, έβλεπα ανθρώπους να ποδοπατούν ο ένας τον άλλον για να ξεφύγουν» περιέγραψε ο Σεφά Μποϊντάς, ποδοσφαιριστής της ομάδας Beylerbeyi της Κωνσταντινούπολης.

Η σκηνή που αφηγήθηκε περιγράφει τον πανικό που κατέλαβε τους θαμώνες του κέντρου, καθώς πολλοί από αυτούς έπεσαν στον Βόσπορο για να ξεφύγουν από τις σφαίρες.

«Ακούγοντας τους θορύβους αυτούς, πολλές γυναίκες λιποθύμησαν. Αυτό συνέβη στη μία από τις φίλες μου. Την σήκωσα και άρχισα αμέσως να τρέχω. Δεν ξέρω πώς κατάφερα να διαφύγω. Σε τέτοιες στιγμές, δεν περιμένεις. Ακούγαμε πυροβολισμούς αριστερά, έτσι τρέξαμε προς τα δεξιά» ανέφερε ο άνδρας και πρόσθεσε:

«Περίπου 50 άτομα διέφυγαν πιθανόν μ' αυτόν τον τρόπο. Οι άνδρες της αστυνομίας έφθασαν πολύ γρήγορα, αλλά δεν κατάφεραν να ελέγξουν αμέσως την κατάσταση, δεν ήξεραν ποιος ήταν ο δράστης. Μας υποψιάζονταν όλους».

«Αρχικά δεν ήθελα να πάω στο Reina, φοβόμουν ότι θα σημειωθεί κάποια συμπλοκή, κάτι, μια βόμβα αλλά ένας φίλος μου μου είπε "δεν μπορεί να συμβεί κάτι σ' ένα μέρος όπως το Reina". Είχα ένα προαίσθημα... Πήγα εκεί αργά, μετά την αλλαγή του χρόνου. Και όλο αυτό συνέβη 10 λεπτά αφότου είχα φθάσει» σημείωσε ο άνδρας.

Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κλαμπ που έγινε επίθεση

«Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως υπήρχαν σχέδια για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina. «Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας. Επιβλήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας εδώ 7-10 μέρες πριν. Και λοιπόν; Έγινε», είπε ο Κοτζαρσλάν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet.

Σύμφωνα με τη Hürriyet, ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε ένα Καλάσνικοφ. Τουλάχιστον 25.000 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών, κατά την ίδια πηγή.

Χείρα βοήθειας στις τουρκικές αρχές από τον Ομπάμα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την «φρικτή» πολύνεκρη επίθεση σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης κι έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να προσφέρει βοήθεια στις τουρκικές αρχές, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε από την ομάδα του για την εθνική ασφάλεια σχετικά με την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική προεδρία.

«Ο Πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις ζωές αθώων που χάθηκαν κι έδωσε οδηγίες στην ομάδα του να προσφέρει όποια βοήθεια απαιτείται στις τουρκικές αρχές και να συνεχίσει να τον ενημερώνει», προστίθεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Ομπάμα κάνει ολιγοήμερες διακοπές στη Χαβάη.

Τα συλλυπητήρια της Μογκερίνι για την τρομοκρατική ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Φεντερίκα Μογκερίνι, εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά της για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και τόνισε ότι οι προσπάθειες αποτροπής τέτοιων τραγωδιών θα συνεχιστούν.

«Το 2017 ξεκινά με μια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στα θύματα και τους αγαπημένους τους. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πρόληψη αυτών των τραγωδιών», έγραψε η Μογκερίνι στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα τη «φρικτή» επίθεση σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 40 καθώς γιόρταζαν την έλευση της νέας χρονιάς.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τους πιο έντονους όρους τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη», τόνισε ο Νεντ Πράις, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

«Οι ωμότητες αυτού του είδους, που διαπράττονται εναντίον αθώων, οι οποίοι πήγαν να γιορτάσουν το Νέο Έτος, υπογραμμίζουν τη βαρβαρότητα των δραστών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα συλλυπητήρια από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις αρχές και στον λαό της Τουρκίας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

«Τραγική αρχή για το 2017 στην Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται σε όσους τραυματίστηκαν στην επίθεση εναντίον ανθρώπων που γιόρταζαν τον ερχομό του Νέου Έτους και στον τουρκικό λαό», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news