facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Χουλιαράκης: Ζητά την υπογραφή «μνημονίου» από τα μέλη της κυβέρνησης

Σαφείς οδηγίες για την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2017 δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλα τα υπουργεία. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη εγκύκλιο ενσωματώνεται και ένα τετρασέλιδο «Μνημόνιο Συνεργασίας», το οποίο θα συνυπογράψουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι υπουργοί δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν την παραμικρή υποχρέωση, εάν προηγουμένως δεν έχουν διασφαλιστεί τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση και την κάλυψη της οποιασδήποτε ανάγκης. Ο αναπληρωτής υπουργός ζητεί επίσης από κάθε συνάδελφό του, να δεσμευθεί ότι θα λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή παρεκκλίσεων στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, τα μέλη της κυβέρνησης καλούνται να υπογράψουν ότι:

*Θα εφαρμόζουν «διορθωτικές παρεμβάσεις σε περίπτωση εμφανούς απόκλισης από τους στόχους».

*Θα λειτουργούν εσωτερικά συστήματα και μηχανισμούς παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ώστε να διασφαλίσουν τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.

*Δεν θα αναλάβουν κάποια υποχρέωση εάν δεν εξασφαλίζεται ότι υπάρχουν τα χρήματα για την κάλυψη της.

*Θα υπογράψουν μνημόνια με τους εποπτευόμενους φορείς για την λήψη κάθε πρόσφορου και αναγκαίου μέτρου, όπως η μείωση των εξόδων του φορέα, σε συνάρτηση με την πορεία υλοποίησης των εσόδων.

*Θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την ρεαλιστικότερη εκτίμηση, πρόβλεψη και παρακολούθηση των εσόδων και εξόδων των εποπτευόμενων φορέων της γενικής κυβέρνησης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χουλιαράκης: Ζητά την υπογραφή «μνημονίου» από τα μέλη της κυβέρνησης"

Παράταση για έναν χρόνο στα αυθαίρετα

Ένα χρόνο παράταση σε όσα αυθαίρετα κτίσματα έχουν την δυνατότητα να εκδώσουν οικοδομική άδεια και δεν το έπραξαν μέχρι σήμερα, έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος με τροπολογία της προηγούμενης εβδομάδας στο νομοσχέδιο για το χωροταξικό σχεδιασμό.

Η βουλευτική τροπολογία, που σημειωτέον κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Παπακώστα, τροποποιεί τις προβλέψεις του άρθρου 23 του Ν4178/2013, με βάσει τις οποίες μπορεί να νομιμοποιηθεί ένα αυθαίρετο, πληρώνοντας το παράβολο που αντιστοιχεί στην παράβαση και εκδίδοντας εντός προθεσμίας 3 ετών, οικοδομική άδεια. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως ορίζει ο νόμος, θα εκδίδεται άδεια κατεδάφισης εντός 6 μηνών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας στην κατηγορία αυτή υπάγονται πολλά αυθαίρετα που ενώ είχαν τις νόμιμες προϋποθέσεις δεν προσήλθαν στον νόμο εντός της εύλογης προθεσμίας. Πολλά δε εξ αυτών ανήκουν στην κατηγορία των τουριστικών και βιομηχανικών κτηρίων. Γι' αυτούς λοιπόν προβλέπεται παράταση ενός επιπλέον χρόνου, στον οποίο δεν υπολογίζεται ο χρόνος έκδοσης της άδειας. Επιπλέον ένας χρόνος παράταση (προβλέπονταν επίσης 3 χρόνια) δίνεται και για όσα ακίνητα δεν εκδόθηκε πολεοδομική άδεια λόγω μεταβολής του πολεοδομικού καθεστώτος.

Με βάση την συγκεκριμένη πρόβλεψη του άρθρου 23, σε περίπτωση που η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, επιτρέπεται η τροποποίηση των στοιχείων της δήλωσης ώστε η πολεοδομική παράβαση να υπαχθεί στις διατάξεις περί αναστολής και εξαίρεσης από την κατεδάφιση (άρθρο 8). Οι διατάξεις αυτές αναφέρεται ότι εφαρμόζονται και σε κατασκευές και εγκαταστάσεις ακινήτων που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων.

Την ίδια στιγμή άγνωστο παραμένει εάν ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα που είχε προετοιμάσει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, θα ακολουθήσει όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα την ψήφιση στην βουλή εντός του Ιανουαρίου, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή μετά τις 7 Φεβρουαρίου του 2017 που λήγει η υφιστάμενη ρύθμιση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επεξεργασία του νόμου δεν έχει κλείσει ακόμη, γεγονός που δεν αποκλείει και νέα παράταση.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση για έναν χρόνο στα αυθαίρετα"

Στο δικαστήριο οδηγός από την Καλιφόρνια γιατί είχε καταναλώσει υπερβολική ποσότητα καφέ

Μέχρι πρότινος ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) εφιστούσε την προσοχή των οδηγών, απαγορεύοντας τη χρήση κινητών, την κατανάλωση αλκοόλ καθώς και την υπερβολική ταχύτητα προς αποφυγήν τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι οδηγοί θα πρέπει, πλέον, να προσέχουν μία ακόμη παράμετρο. Ποια είναι αυτή; H υπερβολική κατανάλωση καφέ!

Κι όσοι πιστεύετε ότι η εν λόγω είδηση αποτελεί το απόλυτο hoax της χρονιάς, σας ενημερώνουμε ότι είναι πέρα για πέρα αληθινή και μάλιστα έχει οδηγήσει έναν 36χρονο στις δικαστικές αίθουσες. Ο λόγος για τον Joseph Schwab από την Καλιφόρνια, που όπως αναφέρει ο Guardian, πέρασε από έλεγχο αλκοτέστ, διότι ένας αστυνομικός έκρινε ότι οδηγoύσε περίεργα κι επιθετικά. Όταν λοιπόν ο 36χρονος υπεβλήθη στον κατάλληλο έλεγχο, φύσηξε στο μηχάνημα κι η ένδειξη φανέρωσε ότι ο Schwab δεν είχε καταναλώσει την παραμικρή ποσότητα αλκοόλ.

Εντούτοις, ο οδηγός από την Καλιφόρνια συνελήφθη και οδηγήθηκε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Στη συνέχεια, όπως προβλέπει ο νόμος, υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν αρκετά αυξημένα ποσοστά καφεΐνης στο αίμα του. Εξαιτίας της συγκεκριμένης ένδειξης, ο Joseph Schwab παραπέμφθηκε σε δίκη και τώρα ετοιμάζει την υπεράσπισή του με τον δικηγόρο του.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο δικαστήριο οδηγός από την Καλιφόρνια γιατί είχε καταναλώσει υπερβολική ποσότητα καφέ"

Ενταση με τη Θεανώ Φωτίου στη Θεσσαλονίκη -Την περίμεναν με ένα ταψί... γεμιστά [βίντεο]

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από Θεατράκι της Οδού Χηλής στην Καλαμαριά, όταν μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, επιχείρησαν να μπουν στο χώρο όπου θα μιλήσει η αναπληρώτρια υπουργός, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν από άλλη είσοδο ωστόσο συνάντησαν δυνάμεις της Αστυνομίας οι οποίες του απώθησαν.

Παρέμειναν για λίγο στο σημείο, φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν ξανά στην κύρια είσοδο του θεάτρου.

Μάλιστα νωρίτερα δεν επέτρεψαν στην διευθύνων σύμβουλο της Εγνατίας Οδού, Ρία Καλφακάκου και τον Κωνσταντίνο Μέλλιο πρόεδρο του ΔΣ της Ο.Λ.Θ. να μπουν στο χώρο.

Να σημειωθεί πως τα μέλη του συντονισμού περίμεναν νωρίτερα την κ. Φωτίου με ένα ταψί γεμιστά.





thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενταση με τη Θεανώ Φωτίου στη Θεσσαλονίκη -Την περίμεναν με ένα ταψί... γεμιστά [βίντεο] "

Επιπλέον δύο θερμαινόμενες αίθουσες στον δήμο Αθηναίων

Επιπλέον δύο θερμαινόμενες αίθουσες διατίθενται από απόψε στον δήμο Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Πρόκειται για:

Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμονος 9 και Άστρους , 2105140877
Καταφύγιο Αγάπης, Ευρυπίδου 14, 7ος όροφος, 2103315417

Ήδη από χθες λειτουργούν δύο χώροι:

Λέσχη Φιλίας Κουκακίου (Δράκου 26-28) τηλ. 210 9232044
Αίθουσα γυμναστηρίου ΟΠΑΝΔΑ, Παγκράτι (Φορμίωνος 12), τηλ. 210 7222590, 210 7216707

Τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων για το κύμα ψύχους θα συνεχιστούν και αν χρειαστεί θα επικαιροποιούνται τα επόμενα 24ωρα.Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με ομάδες δράσης, που θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις εφοδιάζοντας τους άστεγους με ρούχα, σκεπάσματα και τρόφιμα καθώς και τους εν λειτουργία θερμαινόμενους χώρους με φαγητό και κουβέρτες.

Ζητείται η συνεργασία των πολιτών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στις τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 – 210 5246516, καθώς και στον τετραψήφιο αριθμό 1595.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιπλέον δύο θερμαινόμενες αίθουσες στον δήμο Αθηναίων"

Αγνοείται εδώ και 3 ημέρες ο πρέσβης μας στη Βραζιλία

Θρίλερ με την εξαφάνιση του Κυριάκου Αμοιρίδη, πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές του Ρίο Ντε Τζανέιρο τα ίχνη του χάθηκαν από την Δευτέρα.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από Associated Press και τοπικά μέσα ενημέρωσης την υπόθεση διερευνά η υπηρεσία ανθρωποκτονιών. Οι ελληνικές αρχές στο Ρίο δεν έχουν δώσει καμία πληροφορία σχετικά με την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν ο πρέσβης όταν χάθηκαν τα ίχνη του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρεσβεία ενημέρωσε για την εξαφάνιση την αστυνομία, το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας και της Ελλάδας.

Ο 59χρονος διπλωμάτης υπήρξε πρόξενος της Ελλάδας στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

Την εξαφάνισή του Αμοιρίδη επιβεβαίωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βραζιλιάνικη αστυνομία.

Αξιωματούχος δήλωσε ότι επικοινώνησε για τελευταία φορά με τον Κυριάκο Αμοιρίδη το απόγευμα της Δευτέρας μέσω μηνυμάτων, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι έγραφε ο ίδιος τα μηνύματα....

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγνοείται εδώ και 3 ημέρες ο πρέσβης μας στη Βραζιλία "

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων μετά το φιάσκο με τη ρόδα

Mετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε με αφορμή την εγκατάσταση και εν τέλει την απόσυρση της ρόδας παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος, ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο τοποθετείται για το εν λόγω θέμα.

«Η απόσυρση της «Ρόδας» από την πλατεία Συντάγματος δεν ήταν για τον Δήμο Αθηναίων ευχάριστη απόφαση. Ήταν όμως επιβεβλημένη διότι προέχει πάντοτε το ζήτημα της ασφάλειας.

Στο μερίδιο που μας αναλογεί, ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Το ενδιαφέρον πάντως των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης φανερώνει ότι η "Ρόδα" ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για το πλήθος των εορταστικών εκδηλώσεων, που εξελίσσονται με επιτυχία στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης», αναφέρει ο δήμος Αθηναίων.

«Όταν διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου η καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων για την αδειοδότηση, αποφασίστηκε, με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, η απόσυρση της "Ρόδας". Δυστυχώς αυτή ήταν η μόνη απόφαση που θα εγγυάτο την ασφάλεια του κοινού. Σε αυτό το θέμα δεν χωρούν ανεύθυνα παιχνίδια εντυπώσεων» προσθέτει.

«Επισημαίνεται ότι η «Ρόδα» ήταν δωρεά προς τον δήμο Αθηναίων, η χρήση της για το διάστημα των γιορτών θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες, καθώς και ότι η μεταφορά και τοποθέτησή στην πλατεία Συντάγματος δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ τον Δήμο, όπως βεβαίως δεν θα τον επιβαρύνει ούτε η αποσυναρμολόγησή της» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, στο οποίο γίνεται λόγος μεταξύ άλλων και για την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ, Χρήστου Τεντόμα.

«Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Χρήστου Τεντόμα, προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), του δημοτικού φορέα που είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Ο κ. Τεντόμας θα παραμείνει στη θέση του, έως ότου οριστεί αντικαταστάτης του, όπως προβλέπει ο νόμος» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο δήμος Αθηναίων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων μετά το φιάσκο με τη ρόδα"

Χουλιαράκης προς κρατικούς φορείς: Μην καθυστερείτε τις πληρωμές του δημοσίου

Σκληρό «μνημόνιο» στα υπουργεία και τους λοιπούς κρατικούς φορείς, βάζει ο Γιώργος Χουλιαράκης με εγκύκλιό του. Ο υπουργός στην ετήσια εγκύκλιο με τίτλο «Εκτέλεση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017», θέτει αυστηρούς όρους για τις δαπάνες που αφορούν στη μισθοδοσία και υπενθυμίζει ότι ενεργοποιείται η οδηγία για τόκο 8% σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμών του δημοσίου.

«Όλοι οι φορείς παρακαλούνται να μεριμνούν, κατά λόγο αρμοδιότητας, για την αποφυγή καθυστερήσεων στις πληρωμές για εμπορικές συναλλαγές, προκειμένου να αποφευχθεί η καταβολή τόκων υπερημερίας και λοιπών αποζημιώσεων σε περίπτωση διενέργειας πληρωμών εκτός των προβλεπόμενων προκειμένου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο ορίζει την ενεργοποίηση του μηχανισμού επιβολής τόκου για όλες τις εμπορικές συναλλαγές του δημοσίου (οφειλές προς επιχειρήσεις). Σε περίπτωση που δεν μειωθεί το μεγάλο ποσό των οφειλών του κράτους (6,3 δις ευρώ μαζί όμως με τις οφειλές προς ιδιώτες/πολίτες) αυτό σημαίνει ετήσια επιβάρυνση εκατοντάδων εκατ. ευρώ ετησίως.

Ορίζεται επίσης η διαδικασία διορθωτικών μέτρων σε περίπτωση αποκλίσεων. «Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην αποστολή των μηνιαίων προγραμμάτων (μηνιαίοι και τριμηνιαίου στόχοι) εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2017, καθώς και στο περιεχόμενο του μνημονίου συνεργασίας.... να ενσωματώνονται προκαθορισμένες διορθωτικές παρεμβάσεις (διοικητικές και διαρθρωτικές παρεμβάσεις, νομοθετικές πρωτοβουλίες κ.λπ.) που οφείλουν οι φορείς να ενεργοποιούν σε περιπτώσεις που από την μηνιαία εκτέλεση του προϋπολογισμού τους διαφαίνονται πιθανές αποκλίσεις από τους στόχους».

Η παραπάνω δέσμευση για άμεσες διορθώσεις και εφέτος (όπως και πέρυσι) ζητείται εγγράφως από τους υπουργούς με μνημόνια που θα υπογραφούν και προβλέπονται από τον δημοσιονομικό νόμο. Μπαίνουν δηλαδή σε διαρκή έλεγχο όλοι οι υπουργοί ώστε να μην υπάρξουν αποκλίσεις.

Οι υπουργοί θα είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν σε διορθώσεις, στην περίπτωση που «ξεφεύγουν» οι στόχοι αλλά θα πρέπει επίσης να εξασφαλίσουν τη λειτουργία εσωτερικών συστημάτων, διαδικασιών και μηχανισμών παρακολούθησης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού ώστε να διασφαλίσουν τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Χουλιαράκης προς κρατικούς φορείς: Μην καθυστερείτε τις πληρωμές του δημοσίου"

Κούνεβα: Από δωρεές αλληλεγγύης οι 340.000 ευρώ των καταθέσεών μου

Δωρεές που προέρχονται από το κίνημα αλληλεγγύης, μετά την επίθεση που δέχθηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, το Δεκέμβριο του 2008 αποτελούν τα χρήματα που περιλαμβάνονται στη δήλωση πόθεν έσχες της ευρωβουλευτoύ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με γραπτή της δήλωση.

Η κ. Κούνεβα απαντώντας στα δημοσιεύματα μερίδας του ελληνικού Τύπου σχετικά με χρηματικό ποσό που περιέχεται στη δήλωση πόθεν έσχεν της, ως «καταθέσεις από δωρεές» υπογραμμίζει πως πρόκειται για «χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ' την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο», χάρη στα οποία συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία στην Ελλάδα και εξωτερικό.

Ολόκληρη η δήλωση της Κ. Κούνεβα:

«Οκτώ χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου, τον Δεκέμβρη του 2008, για λόγους που η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα χρήματα που προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι για να κρατηθώ στη ζωή είναι προϊόν ύποπτου πλουτισμού.

Η δήλωση του πόθεν έσχες μου και όσα εμπεριέχονται σ' αυτήν ως "καταθέσεις από δωρεές" είναι το απόσταγμα το μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Είναι τα χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ' την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο. Χάρη σ' αυτά τα χρήματα υποβλήθηκα και θα συνεχίζω να υποβάλλομαι σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να επουλώσω κάπως τα τραύματα από την επίθεση που δέχθηκα ως μια μετανάστρια, συνδικαλίστρια και γυναίκα που προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα και τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο καθαρισμού.

Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι αυτή η θαυμαστή αλληλεγγύη του κόσμου όχι μόνο αποκρύπτεται από ορισμένα ΜΜΕ, που προσποιούνται ότι εκπλήσσονται από τη δήλωση «πόθεν έσχες» μου, αλλά και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ηθικής απαξίωσης των αγώνων, του συνδικαλισμού, της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κούνεβα: Από δωρεές αλληλεγγύης οι 340.000 ευρώ των καταθέσεών μου"

Τι απαντά ο Σταθάκης για τα 2,1 εκατ. ευρώ που «χάθηκαν» από τη δήλωση πόθεν έσχες

Απαντήσεις σχετικά με τις δηλώσεις πόθεν έσχες του, που δημοσιοποιήθηκαν χθες, έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Σταθάκης δήλωσε:

«Υπενθυμίζω ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει ελέγξει διεξοδικά τις δηλώσεις μου για τα έτη 2012, 2013 και 2014, έχει κάνει αναδρομικό έλεγχο από το 2000, έχει ελέγξει όλα τα μέλη της οικογένειάς μου και έχει αποφανθεί σχετικά. Είτε ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει την σχετική ενημέρωση είτε δεν εμπιστεύεται την δικαστική εξουσία της χώρας.»

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης στην ραδιοφωνική συνέντευξη ερωτηθείς για τα πόθεν έσχες, ξεκαθάρισε ότι «δε θα πέσουμε στο παιχνίδι του κιτρινισμού, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ κάνοντας ειδική μνεία στο πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη, παραδέχθηκε πως εγείρονται ερωτηματικά, τα οποία ο ίδιος πρέπει να μας εξηγήσει.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά ο Σταθάκης για τα 2,1 εκατ. ευρώ που «χάθηκαν» από τη δήλωση πόθεν έσχες "

Απόφαση Τόσκα για την έξοδο και επανείσοδο αλλοδαπών εντός του 2017

Επιτρέπεται από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2017 η έξοδος και επανείσοδος στην Ελλάδα αλλοδαπών που υπάγονται στις ρυθμίσεις του άρθρου 8 παρ. 7 και άρθρου 9 παρ. 4 του Ν.4251/2014.

Αυτό προβλέπει σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, που ορίζει ότι κατά τη χρονική διάρκεια ισχύος της απόφασης αυτής παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους αλλοδαπούς, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να επισκεφθούν τη χώρα τους και να επανέλθουν περισσότερες από μία φορές.

Η επανείσοδός τους επιτρέπεται εφόσον είχαν αναχωρήσει από την Ελλάδα εντός του 2016 και η βεβαίωση κατάθεσης είναι σε ισχύ.

Οι εν λόγω αλλοδαποί που αιτούνται την επανείσοδό τους στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι κάτοχοι:

  • Διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου αναγνωρισμένου από την Ελλάδα, σε ισχύ.
  • Βεβαίωσης κατάθεσης ότι έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αρχική χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής, βάσει των σχετικών διατάξεων του άρθρου 8 παρ. 7 & άρθρο 9 παρ.4 του Ν. 4251/2014 ή
  • Ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, βάσει των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν. 4251/2014.
Η δυνατότητα εξόδου και επανεισόδου δεν παρέχεται στους κατόχους ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής η οποία τους χορηγήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 25 παράγ.5 του Ν.4251/2014.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση Τόσκα για την έξοδο και επανείσοδο αλλοδαπών εντός του 2017"

Ο ΕΟΠΥΥ καταργεί τις προπληρωμές - Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή

Τέλος στο καθεστώς των προπληρωμών για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, που θα πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή τους για το απαραίτητο υγειονομικό υλικό.

Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι πλέον θα μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα και υπηρεσίες δωρεάν ή καταβάλλοντας - όπου προβλέπεται - τη συμμετοχή τους.

Σήμερα για παράδειγμα ένας ασφαλισμένος για την αγορά γυαλιών οράσεως, καταβάλλει ο ίδιος τη δαπάνη (προπληρώνει).

Στη συνέχεια καταθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια περιφερειακή διεύθυνση (ΠΕΔΥ) και μετά τον σχετικό έλεγχο ξεκινάει η διαδικασία αποζημίωσης.

Με το νέο τρόπο, η προμήθεια θα γίνεται χωρίς προπληρωμή του ασφαλισμένου αφού ο πάροχος θα αποζημιώνεται απευθείας από τον Οργανισμό, ενώ δεν απαιτείται κατάθεση δικαιολογητικών στις ΠΕΔΥ.

Η έγκριση από τους ελεγκτές του Οργανισμού θα γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του πολίτη.

Επιπλέον οι πάροχοι θα αποζημιώνονται με το νέο σύστημα εκκαθάρισης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, μειώνεται ο χρόνος αποζημίωσης τους, από τις 180 - 300 ημέρες που είναι σήμερα, σε λιγότερο από 90 ημέρες.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ για τη σύναψη συμβάσεων με παρόχους υπηρεσιών Υγείας, που μέχρι σήμερα δεν είχαν, με στόχο αυτές να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές Ιανουαρίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΠΥΥ καταργεί τις προπληρωμές - Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή"

Σε κλοιό γρίπης η Ευρώπη - Αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα στην Ελλάδα

Σε κλοιό γρίπης βρίσκεται η Ευρώπη. Το στέλεχος Α(Η3Ν2) της γρίπης αναδεικνύεται στο κυρίαρχο στέλεχος του εφετινού κύματος γρίπης – όπως άλλωστε είχαν δείξει τα στοιχεία από τις χώρες του νοτίου ημισφαιρίου.
 
Ουκρανία και Φινλανδία εμφανίζουν υψηλή δραστηριότητα γρίπης τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (European Centre Disease Control, ECDC). Σε ανοδικό ρυθμό κινείται το κύμα της γρίπης στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, τη Σουηδία, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Σλοβακία, τη Μολδαβία και την Ολλανδία.
 
Μικρότερη δραστηριότητα καταγράφεται –ακόμη- στις Βαλκανικές χώρες, αλλά όπως αναφέρουν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η επέλαση της γρίπης στην Ελλάδα και τις όμορες χώρες είναι θέμα λίγων ημερών.
 
Τις δέκα πρώτες ημέρες του νέου έτους αναμένεται ότι τα περιστατικά της γρίπης θα αυξηθούν σημαντικά και στην Ελλάδα. Μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης, στην πλειοψηφία τους τύπου Α(Η3Ν2), εκ των οποίων το ένα ήταν θανατηφόρο.

Δείτε αναλυτικά τα επίπεδα της γρίπης σε κάθε χώρα στον παρακάτω χάρτη 
 

Σε Σκόπια, Κόσοβο, Βοσνία, και Μαυροβούνιο δεν υπάρχουν στοιχεία. Ενώ στην γειτονική μας Βουλγαρία τα επίπεδα είναι όπως και στην Ελλάδα, χαμηλά. 


Οι ασθενείς, ηλικιωμένοι ή με χρόνια νοσήματα, χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς εμφάνισαν βαριές επιπλοκές μετά τη νόσησή τους με γρίπη.
 
Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει την αναγκαιότητα του αντιγριπικού εμβολιασμού και την τήρηση των μέτρων υγιεινής για την ατομική προστασία από τους εξαιρετικά μεταδοτικούς ιούς της γρίπης.
 
Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί πως τα αντιγριπικά εμβόλια έχουν εξαφανιστεί πια από την ελληνική αγορά. Τα φαρμακεία δεν διαθέτουν άλλα εμβόλια και υποστηρίζουν πως ούτε οι φαρμακαποθήκες μπορούν να τους καλύψουν.

Η έλλειψη των αντιγριπικών έχει καταγραφεί από τον Νοέμβριο, αλλά το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως εφέτος εισήχθησαν 1.747.520 δόσεις ενώ αναμένεται η παραλαβή άλλων 27.500 δόσεων για τα φαρμακεία και 10.000 για το ΚΕΕΛΠΝΟ (θα χορηγηθούν στους πρόσφυγες).
 
Στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, πάντως, σημειώνουν πως η χορήγηση των αντιγριπικών εμβολίων δεν μπορεί να αποδειχθεί διότι δεν υπάρχει σύστημα καταγραφής των ατόμων που εμβολιάζονται με το αντιγριπικό εμβόλιο κάθε χρόνο. Ο μόνος τρόπος μέτρησης της διάθεσης και χορήγησης των αντιγριπικών προκύπτει κατ΄ εκτίμηση από τις παραγγελίες των φαρμακείων.

Η καλή εκδοχή είναι ότι χορηγήθηκαν όλες οι δόσεις σε ηλικιωμένους, παχύσαρκους, χρονίως πάσχοντες, εγκύους και γενικά σε όλους όσοι βρίσκονται σε ομάδα υψηλού κινδύνου – κάτι που θα φανεί άμεσα από τον αριθμό των κρουσμάτων της γρίπης.
 
Η λιγότερο καλή εκδοχή είναι πως τα εμβόλια χάθηκαν μέσα στους διάφορους κρίκους της φαρμακευτικής αλυσίδας. 

Οι εταιρίες αναφέρουν πως εισήγαγαν τα εμβόλια, οι φαρμακαποθήκες αναφέρουν πως διακινούν όσα τους δίνουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, οι φαρμακοποιοί παραγγέλνουν από τα εισαγόμενα αντιγριπικά αλλά ενημερώνονται ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα. Και οι ασθενείς γίνονται ο πιο αδύναμος κρίκος αυτής της αλυσίδας αφού δεν βρίσκουν το εμβόλιο κατά της γρίπης.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κλοιό γρίπης η Ευρώπη - Αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα στην Ελλάδα"

Μαλακάσα: Φεύγουν οι πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας και ψάχνουν ζεστασιά!

Εικόνες-ντροπή για τη χώρα μας και απόλυτης απελπισίας στο κέντρο προσφύγων της Μαλακάσας, όπου οι πρόσφυγες ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να ζεσταθούν, εν μέσω του χιονιά που ταλαιπωρεί την ανατολική Ελλάδα. 

Το πρωί πρόσφυγες που έμεναν στο κέντρο το τελευταίο διάστημα πήραν τα λιγοστά υπάρχοντά τους στην πλάτη και τα παιδιά τους από το χέρι και βγήκαν στα χιόνια, αναζητώντας ένα άλλο μέρος όπου θα μπορέσουν να ζεσταθούν! 

Επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο φιλοξενίας της Μαλακάσας. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για θέρμανση και οι άνθρωποι αυτοί υποφέρουν στο κρύο, ενώ το θερμόμετρο δείχνει κάτω από το μηδέν. 

Η απελπισία τους έφτασε σήμερα στο απροχώρητο, έτσι που αποφάσισαν πως οπουδήποτε θα ήταν καλύτερα από εκεί, πήραν τα πράγματα και τις οικογένειές τους και έφυγαν για το άγνωστο...






protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαλακάσα: Φεύγουν οι πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας και ψάχνουν ζεστασιά!"

Αναφορά δικηγόρων στην ΕΕ για το ασφαλιστικό-φορολογικό

Στα όργανα της ΕΕ έφθασε το θέμα του ασφαλιστικού και το φορολογικού νομοσχεδίου ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου. 
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αιγίου Γιώργος Μπέσκος με αναφορά του στην αρμόδια επιτροπή αναφορών της ΕΕ σημειώνει ότι τα συγκεκριμένα νομοσχέδια αποτελούν δήμευση του εισοδήματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας και καταγγέλλει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (ασφαλιστικό), ψηφίστηκε χωρίς να έχουν εκπονηθεί αναλογιστικές μελέτες βάσει των οποίων θα δικαιολογείται η επιβολή τόσων μεγάλων εισφορών εισπραξιμότητα αυτών και η ανταποδοτικότητά τους σε σχέση με την προσδοκώμενη σύνταξη.
«Η νομική βάση της καταγγελίας είναι η παραβίαση διατάξεων όχι μόνο του Ελληνικού Συντάγματος αλλά και της Ε.Σ.Δ.Α. ως προς την ανθρώπινη αξία και το δικαίωμα στην εργασία και περιουσία.Καταγγέλθηκε η αντιφατική στάση των θεσμών και η επιφύλαξη για το αν πράγματι υφίσταται πραγματικό ενδιαφέρον των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργάνων για σταθεροποίηση και ανάπτυξη στην Χώρα μας», σημειώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε. 
Σε επιστολή της προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου η πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών της ΕΕ Cecilia Wikstrοn ενημερώνει ότι η αναφορά  έγινε παραδεκτή καθώς εμπίπτει στο πεδίο δραστηριοτήτων της ΕΕ και ότι ζητήθηκε από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή η διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τις διάφορες πλευρές του προβλήματος βάσει των πληροφοριών που έχουν υποβληθεί. 
Συγκεκριμένα, η απαντητική επιστολή της επιτροπής αναφορών της ΕΕ στον Δ.Σ. Αιγίου έχει ως εξής: 
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η επιτροπή Αναφορών έχει αρχίσει να εξετάζει την αναφορά σας. Η επιτροπή θεωρεί την αναφορά σας παραδεκτή δεδομένου ότι το αντικείμενό της εμπίπτει στο πεδίο δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Στη συνέχεια η επιτροπή ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξάγει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις διάφορες πλευρές του προβλήματος βάσει των πληροφοριών που έχετε υποβάλλει. Η επιτροπή θα συνεχίσει την εξέταση της αναφοράς σας μόλις λάβει τις απαιτούμενες πληροφορίες. 
Η επιτροπή πιστεύει εξάλλου ότι τα θέματα που θίγετε στην αναφορά σας πρέπει να υποβληθούν επίσης στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πεδίο αρμοδιότητας της οποίας εμπίπτει, και αποφάσισε συνεπώς να τη διαβιβάσει στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής για ενημέρωση. 
Θα σας ενημερώσω εγκαίρως ως προς οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σχετικά με την αναφορά σας».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναφορά δικηγόρων στην ΕΕ για το ασφαλιστικό-φορολογικό"

Χριστοδουλοπούλου: Νόμος έκτρωμα η απαγόρευση συμμετοχής βουλευτών σε off-shore

Ως νόμο «έκτρωμα» ο οποίος έχει αναγκάσει τα πολιτικά πρόσωπα να σπεύδουν να κλείσουν την συμμετοχή τους σε εταιρείες και τους αναγκάζει «να αποποιούνται της περιουσίας τους» χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου το νόμο που απαγορεύει τη συμμετοχή βουλευτών αλλά και συγγενικών τους προσώπων σε off-shore και πάσης φύσεως εταιρικά σχήματα. Ανέφερε μάλιστα, πως η Επιτροπή έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων από βουλευτές για τη συγκεκριμένη διάταξη.

Και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κληθείς να σχολιάσει τη συγκεκριμένη διάταξη, δεν αρνήθηκε ότι είναι μια πολύ αυστηρή νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε καθ’ υπερβολή μετά από διάφορες αντιδράσεις κομμάτων. Ωστόσο, ο Νίκος Βούτσης επισήμανε, ότι είναι θέμα της κυβέρνησης αν κρίνει ότι απαιτείται νομοθετική αλλαγή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της παράδοσης των πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων για τις χρήσεις 2013-2014, ο Νίκος Βούτσης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφεραν πως η Βουλή κάνει πράξη τη δέσμευσή της για περισσότερη διαφάνεια με την έγκαιρη δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων θα μείνουν αναρτημένες για έναν χρόνο και όχι για έναν μήνα, όπως έγινε τις προηγούμενες φορές και υπογράμμισε ότι με αυτή τη γιγάντια προσπάθεια που καταβλήθηκε για έγκαιρη δημοσιοποίηση, δεν θα υπάρχουν πλέον εκκρεμότητες, καθώς για το 2015 η προθεσμία υποβολής λήγει στις 15 Ιανουαρίου, αν δεν προβλεφθεί κάποια παράταση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αιφνιδιαστική κίνηση να δοθούν χθες στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες ενώ στην επικαιρότητα κυριαρχεί η επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς. «Η Βουλή έκανε ένα τιτάνιο έργο να τελειώσει τρεις χρήσεις πόθεν έσχες και θέλαμε να δοθεί μέσα στο 2016 ώστε σε λίγους μήνες που θα δοθεί και το 2015 να υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης» είπε χαρακτηριστικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χριστοδουλοπούλου: Νόμος έκτρωμα η απαγόρευση συμμετοχής βουλευτών σε off-shore"

Διαψεύδει ο Σκουρλέτης τα περί μονιμοποιήσεων στους ΟΤΑ

Σε μακροσκελή δήλωση με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα και δημόσιες παρεμβάσεις περί «μαζικών μονιμοποιήσεων στους ΟΤΑ», που «θέτουν σε κίνδυνο τον δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας», προέβη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

O υπουργός κάνει λόγο για «εικασίες, υποθέσεις και νομικές ακροβασίες» αναφορικά με την τύχη των συμβασιούχων καθαριότητας στους ΟΤΑ και τη δεσμευτικότητα νομοθετικών διατάξεων, ενώ τονίζει ότι θέση της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστούν τα δικαιώματα αυτής της κατηγορίας εργαζομένων και η απρόσκοπτη παροχή καθαριότητας στους δήμους.

Η δήλωση του κ. Σκουρλέτη:

«Το τελευταίο διάστημα, μέσα από δηλώσεις, δημοσιεύματα και κάθε λογής δημόσιες τοποθετήσεις, αρμόδιων, λιγότερο αρμόδιων ή και παντελώς αναρμόδιων φορέων και παραγόντων, διατυπώνονται με περισσή και ανοίκεια ελαφρότητα εικασίες, υποθέσεις και νομικές ακροβασίες αναφορικά με την τύχη των συμβάσεων καθαριότητας στους ΟΤΑ και τη δεσμευτικότητα νομοθετικών διατάξεων, που διασφαλίζουν το δικαίωμα εκατοντάδων εργαζομένων στην εργασία και στην καταβολή των αποδοχών τους.

» Η κυβέρνηση, μέσα από σειρά πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων, έχει καταστήσει σαφείς τις θέσεις της και την αποφασιστικότητά της να διασφαλίσει τόσο τα δικαιώματα αυτά των εργαζομένων, όσο και την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ. 

» Πρόσφατα μάλιστα, με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών (Οικ. 41488/21-12-2016) αίρονται αμφισβητήσεις -ή και προσχηματικές αιτιάσεις- που, με αφορμή άσχετες με τους ΟΤΑ διατάξεις και δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί κατ’ ερμηνεία και εφαρμογή διαφορετικού νομοθετικού πλαισίου-, θέτουν προσκόμματα τόσο στην καταβολή των αποδοχών όσο και στην ίδια τη δυνατότητα εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ να συνεχίσουν να εργάζονται. Ύστερα από την εγκύκλιο αυτή, κάθε αρμόδιος φορέας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να εφαρμόσει το νόμο.

» Εν όψει όλων των παραπάνω και επειδή ουδείς δικαιούται πλέον να παίζει «εν ου παικτοίς» θα πρέπει να καταστούν σαφή προς κάθε κατεύθυνση τα εξής: 

  • 1. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει παράσχει σαφείς διευκρινίσεις ως προς την εφαρμογή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, αξιώνει δε από κάθε αρμόδιο θεσμικό παράγοντα την εφαρμογή του πλαισίου αυτού.
  • 2. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε θεσμική δυνατότητα, εντός του πλαισίου του Συντάγματος και του νόμου (ακόμα και με νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο), ώστε τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας των ΟΤΑ να διασφαλιστούν και να γίνουν σεβαστά από όλους.
  • 3. Κάθε προσπάθεια καλλιέργειας ή διασποράς εντυπώσεων και ιδίως οποιοδήποτε παιχνίδι στην πλάτη των εργαζομένων, με στόχο την εξυπηρέτηση είτε μικροπολιτικών επιδιώξεων είτε ακόμη και μεθοδεύσεων σχετικών με την τύχη των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ θα βρει απέναντί της την κυβέρνηση και θα πέσει στο κενό.
» Όλα τα παραπάνω, καθώς και η πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της συνταγματικής κανονικότητας, ως προς τη δικονομική ευχέρεια των ΟΤΑ για την άσκηση ή μη των ένδικων μέσων στις εργατικές δίκες, αποτελούν αυτονόητες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, αλλά και για την εξυπηρέτηση κρίσιμων λειτουργιών της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κοινωνικά ευαίσθητους τομείς. 

» Κραυγές και ψίθυροι, λοιπόν, των γνωστών συστημικών κύκλων περί 'μαζικών μονιμοποιήσεων στους ΟΤΑ', που δήθεν θέτουν σε κίνδυνο τον δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας, όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αλλά αποκαλύπτουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο τόσο τον αποστολέα όσο και τον παραλήπτη τους.»


tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει ο Σκουρλέτης τα περί μονιμοποιήσεων στους ΟΤΑ"

Παραιτήθηκε ο Τεντόμας μετά το... φιάσκο με τη ρόδα στο Σύνταγμα: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη

Την παραίτησή του από πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, που είναι υπεύθυνος για τις εορταστικές εκδηλώσεις, υπέβαλε ο Χρήστος Τεντόμας, μετά το φιάσκο με τη ρόδα παρατήρησης στο Σύνταγμα, που τελικά δεν γύρισε ποτέ και ξεστήθηκε!

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΝΔΑ με σχετική επιστολή του αναφέρει ότι «η ιδιαιτερότητα της αδειοδότησης τέτοιου τύπου κατασκευών, απαιτεί πρώτα το στήσιμο και μετά την έναρξη των διαδικασιών ελέγχου τους». Αφού ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τη... χαλασμένη ρόδα, θέλησε να επισημάνει ότι ο δήμος Αθηναίων δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή παραίτησης


Κύριε Δήμαρχε,

Η καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας της Ρόδας στέρησε στους Αθηναίους την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν τη θέα της Αθήνας από ψηλά, χωρίς μάλιστα ο Δήμος Αθηναίων να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ.

Ως εμπνευστής της ιδέας του μεγάλου αυτού εορταστικού εγχειρήματος, από τη θέση μου ως προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την καθυστέρηση αυτή.

Δυστυχώς, η ιδιαιτερότητα της αδειοδότησης τέτοιου τύπου κατασκευών, απαιτεί πρώτα το στήσιμο και μετά την έναρξη των διαδικασιών ελέγχου τους.

Αν και δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο της πλειοψηφίας, το Δημοτικό Συμβούλιο με τίμησε εκλέγοντάς με στη θέση αυτή και θεωρώ ότι ανταποκρίθηκα στα καθήκοντα μου με ευσυνειδησία.

Οι αξίες και η πορεία μου, επιβάλλουν να παραιτηθώ από τη θέση του Προέδρου του Δοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΝΔΑ.

Ευχαριστώ το προσωπικό του Οργανισμού που ανταποκρίθηκε στη δύσκολη και απαιτητική δουλειά στηρίζοντας με αληθινό ενδιαφέρον και αφοσίωση όλες τις δράσεις μας.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και εσάς προσωπικά για τη συνεργασία μας.

Με τιμή,

Χρήστος Τεντόμας
Δημοτικός Σύμβουλος

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο Τεντόμας μετά το... φιάσκο με τη ρόδα στο Σύνταγμα: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη"

3,2 εκατ. ευρώ θα καταβάλει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 2.748 αγρότες

Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις ύψους 3.137.662 ευρώ θα καταβληθούν αύριο από τον ΕΛΓΑ σε 2.748 παραγωγούς.

Όπως ανακοινώθηκε η πληρωμή αφορά ενισχύσεις για ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου, για απώλεια εισοδήματος λόγω ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου (συμπληρωματική ενίσχυση), για απώλεια ηρτημένης παραγωγής, για απώλεια αποθηκευμένων προϊόντων και για αποκατάσταση ζημιών παγίου κεφαλαίου των προγραμμάτων Κ.Ο.Ε «Πυρκαγιές 2012», «Ετήσιο 2011» και «Ετήσιο 2012».

Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν παραγωγούς νομών από όλη σχεδόν την επικράτεια της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "3,2 εκατ. ευρώ θα καταβάλει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 2.748 αγρότες "

Μουζάλας: Θα δώσουμε τόσα χρήματα στους μετανάστες όσα παίρνουν και οι Έλληνες

Η κυβέρνηση προγραμματίζει να αντικαταστήσει το συσσίτιο που δίδεται στους πρόσφυγες και μετανάστες με χρήματα, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Όσον αφορά στο ύψος του ποσού αυτού, ο κύριος Μουζάλας διευκρίνισε πως δεν θα είναι ανώτερο από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στην χώρα, το οποίο για τις ελληνικές οικογένειες είναι τα 400 ευρώ.

Το πρόγραμμα διανομής μετρητών «θα πρέπει να έρθει σε αρμονία με τις εθνικές πολιτικές, για παράδειγμα τα μετρητά δεν μπορούν να υπερβαίνουν ανά οικογένεια το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ισχύει για τους Έλληνες», παρατήρησε ο υπουργός και διευκρίνισε: «Δεν είναι δυνατόν μια ελληνική οικογένεια να παίρνει 400 ευρώ και να δώσουμε στους μετανάστες 500 ευρώ».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μουζάλας: Θα δώσουμε τόσα χρήματα στους μετανάστες όσα παίρνουν και οι Έλληνες"

Γενικό απαγορευτικό απόπλου - "Δεμένα" τα πλοία στα λιμάνια

Ισχυροί βορειανατολικοί άνεμοι, που φθάνουν κατα τόπους τα 9 με 10 μποφόρ, πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να είναι σε ισχύ από το πρωί απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστό είναι το πορθμείο Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα. Δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων σε Καβάλα-Πρίνο, Κεραμωτή-Θάσο, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες, ούτε και τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Γενικό απαγορευτικό απόπλου - "Δεμένα" τα πλοία στα λιμάνια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news