facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Παρατείνεται μέχρι τις 2 Ιανουαρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, λόγω του ότι η καταληκτική ημερομηνίας εξόφλησής τους, συμπίπτει με αργία ή μη εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα:
Η καταληκτική προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας ρυθμίζεται βάσει των διατάξεων της υποπαραγράφου Ε.7. της παραγράφου Ε του άρθρου πρώτου του νόμου 4093/2012 η οποία αναφέρει τα εξής:

«1. Η είσπραξη των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του ν. 2362/1995 (Α' 247) «Περί Δημοσίου Λογιστικού, ελέγχου των δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις».*

Τα τέλη κυκλοφορίας εισπράττονται κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου έως την 31 η Δεκεμβρίου του προηγουμένου έτους εκείνου στο οποίο αφορούν. [...]».

*[Σημείωση: Από 01-01-2015 ισχύει ο 4270/2014 "Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/85/ΕΕ) - δημόσιο λογιστικό και άλλες διατάξεις."]

Η 31η Δεκεμβρίου 2016 συμπίπτει με μη εργάσιμη ημέρα (σ.σ. Σαββάτο). Για τη συγκεκριμένη υποχρέωση (σ.σ. καταβολή τελών κυκλοφορίας) δεν έχουν ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 7 του Κ.Φ.Δ., μιας και τα τέλη κυκλοφορίας είναι εκτός πεδίου ρύθμισης του συγκεκριμένου νόμου. Για τα τέλη κυκλοφορίας —αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία καταβολής— ισχύει η διάταξη του άρθρου 242 του Αστικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο: «Η προθεσμία λήγει όταν περάσει ολόκληρη η τελευταία ημέρα και, αν είναι κατά το νόμο εορτάσιμη, όταν περάσει ολόκληρη η επόμενη εργάσιμη».

Συνεπώς κατά την άποψή μας εφόσον η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας συμπίπτει με αργία ή μη εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα, η λήξη της παρατείνεται μέχρι την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα όπως ορίζει ο Αστικός Κώδικας ήτοι εν προκειμένω στις 2.1.2017.

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι, όπως αναφέρει το Taxheaven, αν όντως ισχύουν όσα αναφέραμε ανωτέρω θα έπρεπε οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών να είχαν φροντίσει εκ των προτέρων να αναγράφεται στα ειδοποιητήρια η ορθή καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας (σ.σ. και όχι η 31η Δεκεμβρίου 2016), έτσι ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες μέχρι πότε μπορούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τα εν λόγω τέλη. Να θυμίσουμε ότι το πρόστιμο της εκπρόθεσμης καταβολής είναι ίσο με την αξία των τελών κυκλοφορίας, οπότε κανείς δεν θέλει να ρισκάρει τυχόν εκπρόθεσμη υποβολή και να επωμιστεί το «τσουχτερό πρόστιμο».

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας"

Κυβέρνηση: Να μην ανησυχούν οι εργαζόμενοι της «Μαρινόπουλος ΑΕ»

Κύκλοι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, σημειώνουν ότι «οι εργαζόμενοι της «Μαρινόπουλος ΑΕ» δεν πρέπει να ανησυχούν, λόγω της καθυστέρησης καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης. Η καθυστέρηση αυτή, που οφείλεται στους δυστυχώς συνήθεις αργούς ρυθμούς της δικαιοσύνης, δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία».

Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι «η κυβέρνηση, με όλες τις δυνάμεις της, θα προσπαθήσει, μία επιτυχής συμφωνία υπέρ 13.000 εργαζομένων και χιλιάδων προμηθευτών, να υλοποιηθεί».

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβέρνηση: Να μην ανησυχούν οι εργαζόμενοι της «Μαρινόπουλος ΑΕ»"

Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου: Το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης με καταθέσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ

Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου είναι το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης βάσει των δηλώσεων πόθεν έσχες που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Οι τραπεζικές καταθέσεις τους ανέρχονται συνολικά σε 3,1 εκατ. δολάρια και σε 22.575 ευρώ. 


Το 2014 ο κ. Παπαδημητρίου είχε εισοδήματα 337.104 δολάρια και η κα. Αντωνοπούλου 161.326 δολάρια (σ.σ.: σύνολο 498.430 δολάρια). 

Επίσης, από πώληση ακινήτου στις ΗΠΑ εισέπραξαν 1,8 εκατ. δολάρια. Στην ιδιοκτησία τους έχουν ακόμη τέσσερα ακίνητα. 

Το χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων ανέρχεται σε 241.051 δολάρια και 103.711 ευρώ.

Δείτε τη δήλωση πόθεν έσχες:

















zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου: Το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης με καταθέσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ"

Θράκη: Βούλγαροι διακινητές μετέφεραν 26 μετανάστες

Στη σύλληψη δύο Βούλγαρων, ηλικίας 49 και 47 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην Εθνική οδό Ορμενίου-Αρδανίου να μεταφέρουν 26 μετανάστες, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια. Είκοσι ένας από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, τέσσερις ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Ιράν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε φορτηγό αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, και να μεταφέρουν με αυτό είκοσι έξι μη νόμιμους μετανάστες, έχοντας αποκρύψει τους περισσότερους από αυτούς σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ, 80 δολαρίων Αμερικής και 10 λέβα Βουλγαρίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

xanthipress
Διαβάστε Περισσότερα » "Θράκη: Βούλγαροι διακινητές μετέφεραν 26 μετανάστες"

«Ηλεκτρονική κάρτα μεταναστών, κατάργηση των συσσιτίων και 8.000 νέες θέσεις φιλοξενίας»

Ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα αντικαταστήσει την άδεια διαμονής των μεταναστών που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα, προωθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το νέο σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει τον ερχόμενο Απρίλιο.

Το σχέδιο αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε σημερινή εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο.

Την κάρτα, που θα περιλαμβάνει στοιχεία ταυτοποίησης και βιομετρικά δεδομένα του κατόχου, θα παραλαμβάνουν όσοι, είτε ανανεώνουν προϋπάρχουσα άδεια διαμονής, είτε θα εκδώσουν για πρώτη φορά άδεια διαμονής στη χώρα. Μέσω αυτής, το υπουργείο σκοπεύει να εκσυγχρονίσει το σύστημα χορήγησης αδειών διαμονής και να καταπολεμήσει περιπτώσεις πλαστογραφιών. Ο αναγκαίος εξοπλισμός έχει ήδη εγκατασταθεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στις αρμόδιες διευθύνσεις αλλοδαπών. Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μουζάλας, το υπουργείο θα προχωρήσει σε πλήρη καταγραφή, μέχρι το Πάσχα, όλων των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, έπειτα από το πρόσφατο κύμα μετανάστευσης, προκειμένου αυτοί να εφοδιαστούν με ηλεκτρονικές ταυτότητες, στις οποίες θα καταγράφονται το νομικό καθεστώς τους και πληροφορίες για τον τόπο διαμονής τους.

Σχετικά με το σχέδιο «ξεχειμωνιάσματος» των προσφύγων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρίνισε, ότι στην ενδοχώρα δεν υπάρχει ούτε ένας πρόσφυγας που να μην μένει σε στεγασμένο χώρο και να μην έχει θέρμανση. Εξαίρεση αποτελούν 100 σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στο Ελληνικό, οι οποίες, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, είναι χειμερινού τύπου, με θέρμανση. Ωστόσο, το Ελληνικό, παραδέχτηκε ο κ. Μουζάλας, «παραμένει υποχρέωση, στην οποία δεν έχουμε ανταποκριθεί, αλλά τουλάχιστον δεν μένει κανείς στο κρύο».

Σήμερα λειτουργούν 36 δομές στην ενδοχώρα, από τις οποίες κάποια εργοστάσια, «τα πιο προβληματικά», θα κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες. Στην πλειονότητα των δομών φιλοξενούνται 500 με 600 άτομα, με εξαίρεση τέσσερις, όπου διαμένουν 1.500 άτομα και δύο (Ελαιώνας και Σκαραμαγκάς), που φιλοξενούν 2.500 άτομα, «αλλά οι δομές αυτές είναι σε πολύ καλή κατάσταση». Μέσα στα κέντρα φιλοξενίας οι πρόσφυγες έχουν στέγαση, τουαλέτα και μπάνιο, φαγητό, πρωτοβάθμια περίθαλψη, κάνουν δραστηριότητες και τα παιδιά έχουν σταδιακά πρόσβαση στο σχολείο. Κακές χαρακτήρισε ο κ. Μουζάλας τις συνθήκες στη Μαλακάσα, όπου «κάνουμε τεράστια προσπάθεια, φέραμε σπιτάκια και τα ανακατασκευάσαμε», οπότε σε ένα μήνα υπολόγισε ότι θα γίνει ένα «αξιοπρεπές καμπ».

Επίσης, το υπουργείο προγραμματίζει μέχρι τον Απρίλιο να προκηρύξει 8.000 θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα, τις οποίες θα διαχειρίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι θέσεις αυτές θα προστεθούν στο πρόγραμμα των 20.000 ατόμων που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα, κατά τον κ. Μουζάλα, υλοποιείται αυτές τις ημέρες «σε συνεργασία με τον δήμο Λιβαδειάς, όπου έχουν βρεθεί διαμερίσματα για τη φιλοξενία προσφύγων αντί για καμπ», ενώ αντίστοιχο θα είναι και το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από το νέο έτος στην Κρήτη.

Σχετικά με τα ασυνόδευτα παιδιά ο κ. Μουζάλας επανέλαβε ότι «το θέμα παραμένει μεγάλη αδυναμία», ωστόσο δημιουργούνται πάνω από 100 νέες θέσεις το μήνα. Ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι ως το Πάσχα το ζήτημα θα έχει τακτοποιηθεί.

Εξάλλου, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προγραμματίζει μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο να καταργήσει το συσσίτιο στις δομές φιλοξενίας, να εγκαταστήσει κουζίνες σε κάθε σπίτι και να παρέχει μετρητά στους διαμένοντες στις δομές. Το πρόγραμμα διανομής μετρητών «θα πρέπει να έρθει σε αρμονία με τις εθνικές πολιτικές, για παράδειγμα τα μετρητά δεν μπορούν να υπερβαίνουν ανά οικογένεια το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ισχύει για τους Έλληνες», όπως παρατήρησε ο υπουργός.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ηλεκτρονική κάρτα μεταναστών, κατάργηση των συσσιτίων και 8.000 νέες θέσεις φιλοξενίας»"

Ανάκληση εμφιαλωμένου επιτραπέζιου νερού από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση εμφιαλωμένου επιτραπέζιου νερού προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο προγράμματος επίσημου ελέγχου για τα εμφιαλωμένα νερά έτους 2016, προέβη σε δειγματοληψία για τον έλεγχο βρωμικών ιόντων του επιτραπέζιου νερού με την εμπορική ονομασία «ΠΑΕ ΟΦΗ Η2Ο», σε συσκευασία 1,5 lt, με αριθμό παρτίδας 6253 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 9ος /2017, που εμφιαλώνεται από την εταιρεία ΒΟΘΥΛΙΑ ΑΕ, Βραχάσι Λασιθίου.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από τη Χημική Υπηρεσία Αιγαίου του ΓΧΚ, διαπιστώθηκε ότι η περιεκτικότητα σε βρωμικά ιόντα υπερβαίνει την ανώτατη παραμετρική τιμή και το δείγμα χαρακτηρίστηκε μη κανονικό–μη ασφαλές.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας και ήδη η παρασκευάστρια εταιρεία έχει ξεκινήσει την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.
Σε αυτό το πλαίσιο, καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση εμφιαλωμένου επιτραπέζιου νερού από τον ΕΦΕΤ"

«Εξαφανίστηκαν» πάνω από 2,1 εκατ. ευρώ από το «πόθεν έσχες» του Γιώργου Σταθάκη

«Καπνός» φαίνεται ότι έγιναν τα 1,8 εκατ. ευρώ που δήλωσε μετά από «περιπέτεια» το 2012 ο Γιώργος Σταθάκης καθώς οι δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης για τα δύο επόμενα έτη εμφανίζουν εντυπωσιακή απομείωση των τραπεζικών καταθέσεων.

Συγκεκριμένα, ο νυν υπουργός Ενέργειας αν και δήλωσε στο πόθεν έσχες του 2013 (χρήση 2012) καταθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο ύψους 2.178.161,01 ευρώ, στου 2014 (χρήση 2013) εμφάνισε καταθέσεις (σ.σ. προσωπικούς ή κοινούς με σύζυγο, τέκνα, μητέρα, αδελφό) μόλις 63.796 ευρώ και στου 2015 (χρήση 2014) μόλις 63.376 ευρώ.

Δηλαδή, περισσότερα από 2.100.000 ευρώ εξαφανίστηκαν χωρίς η συγκεκριμένη απομείωση να δικαιολογείται από αγορά ακινήτων, μετοχών ή άλλων στοιχείων που καταγράφονται στις σχετικές δηλώσεις.

Σε κάθε περίπτωση η αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα εξηγήσει την μεταβολή στο πόθεν έσχες του υπουργού καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της δεν διαπιστώθηκε οτιδήποτε μεμπτό πλην των περιπτώσεων των κ.κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και Στάθη Μπούκουρα.

Υπενθυμίζεται το 2015 είχε αποκαλυφθεί ότι ο κ. Σταθάκης ξέχασε να εμφανίσει στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2013 καταθέσεις 1,8 εκατ. ευρώ και συμμετοχές (σ.σ. της συζύγου του) σε 36 ακίνητα. Τότε ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι το ποσό αφορούσε σε δάνειο που είχε χορηγήσει στον αδελφό του προκειμένου να γίνει επένδυση στην Κύπρο η οποία τελικά «ναυάγησε» με αποτέλεσμα να του επιστραφούν τα χρήματα. Τελικά, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής δέχθηκε την «απολογία» του υπουργού και έθεσε στο αρχείο την υπόθεσή του. Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι στο επίμαχο πόθεν έσχες και δίπλα στους τραπεζικούς λογαριασμούς με τα 1,8 εκατ. ευρώ που απεκαλύφθησαν δήλωνε ότι «αφορούν χρηματικά διαθέσιμα της μητέρας μου Δωροθέας Σταθάκη και του αδελφού μου Στυλιανού Σταθάκη».

Πέραν αυτών στο πόθεν έσχες του 2014 (χρήση 2013) ο υπουργός εμφανίζει εισοδήματα 75.220 ευρώ από την βουλευτική του ιδιότητα και 15.743 ευρώ από άλλες πηγές ενώ ο σύζυγός του δηλώνει εισόδημα 0,75 ευρώ. Για το επόμενο έτος τα βουλευτικά εισοδήματα του κ. Σταθάκη διαμορφώνονται σε 86.400 ευρώ και της συζύγου 342,26 ευρώ. Αμετάβλητη εμφανίζεται η ακίνητη περιουσία του ζεύγους με εγγραφές σε 51 ακίνητα.

Το 2013 αγοράζει 1.129,94 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της Invesco Pan Europ. ;enanti 20.000 ευρώ, και άλλα 330,251 αμοιβαία της Pionner Funds Euro αξίας 20.000 ευρώ ενώ πουλά 170 αμοιβαία της Sise Bric Fund έναντι 21.710 ευρώ. Επίσης, την ίδια χρονιά πουλά το ΙΧ 1.598 κ.ε. έναντι 1.800 ευρώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Εξαφανίστηκαν» πάνω από 2,1 εκατ. ευρώ από το «πόθεν έσχες» του Γιώργου Σταθάκη"

Παράταση στην οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για νέους γεωργούς

Έως τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου παρατείνεται η ημερομηνία οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αντιστοίχως, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση στην οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για νέους γεωργούς"

Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την απομάκρυνση της ρόδας από την πλατεία Συντάγματος - Παρέμβαση Δικαιοσύνης

To ξήλωμα της ρόδας, και την απομάκρυνσή της από την πλατεία Συντάγματος, ζήτησε πριν από λίγο από την ιδιοκτήτρια εταιρεία ο Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων προέβη στην κίνηση αυτή γιατί όπως δήλωσαν συνεργάτες του στον ΣΚΑΪ δεν υπάρχουν τα εχέγγυα ότι θα λειτουργήσει σύντομα, καθώς γνωμοδότησε αρνητικά και η αρμόδια Επιτροπή.

Η ανακοίνωση του Δήμου

«Ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία. Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής».

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τη ρόδα στο Σύνταγμα

Στο μεταξύ την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα, αλλά και μηνυτήρια αναφορά εταιρείας σχετικά με επικινδυνότητα της ρόδας που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος για τις γιορτές.

Με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, διατάχθηκε από χθες η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό την διερεύνηση θεμάτων παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και της παράβασης καθήκοντος, αφού η ρόδα φέρεται να στήθηκε χωρίς να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας από την εταιρία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την απομάκρυνση της ρόδας από την πλατεία Συντάγματος - Παρέμβαση Δικαιοσύνης"

Στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» βουλευτών και υπουργών για τα έτη (οικονομική χρήση) 2013-2014

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών,βουλευτών και υπουργών που αφορούν στην περιουσιακή κατάστασή τους για τα έτη 2014-2015 (χρήσεις 2013-2014).

Βουλευτική αποζημίωση, άλλες πηγές εισοδημάτων, τραπεζικές καταθέσεις, ακίνητη περιουσία, αυτοκίνητα και μετοχές αναφέρονται μεταξύ άλλων στις δηλώσεις τους.

Αναλυτικά:

 Αλέξης Τσίπρας

 Κυριάκος Μητσοτάκης

 Πάνος Καμμένος

 Δημήτρης Κουτσούμπας

 Φώφη Γεννηματά

 Σταύρος Θεοδωράκης

 Βασίλης Λεβέντης

 Παναγιώτης Λαφαζάνης

 Ζωή Κωνσταντοπούλου

 Νίκος Μιχαλολιάκος


Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης πολιτικών αρχηγών,βουλευτών και υπουργών 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΧΡΗΣΗ 2014)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2014 (ΧΡΗΣΗ 2013)

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» βουλευτών και υπουργών για τα έτη (οικονομική χρήση) 2013-2014 "

Οι θερμαινόμενες αίθουσες για τους αστέγους στον Δήμο Αθηναίων

Από σήμερα, στις 15.00, θα είναι διαθέσιμες για τους αστέγους της Αθήνας δύο θερμαινόμενες αίθουσες, ενώ ομάδες επιτόπιας φροντίδας θα βρίσκονται στους δρόμους.

Οι θερμαινόμενες αίθουσες είναι:

1) Λέσχη Φιλίας Κουκακίου (Δράκου 26-28) τηλ. 210 9232044
2) Αίθουσα γυμναστηρίου ΟΠΑΝΔΑ, Παγκράτι (Φορμίωνος 12), τηλ. 210 7222590, 210 7216707.

Παράλληλα, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με ομάδες δράσης, που θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις εφοδιάζοντας τους αστέγους με ρούχα, σκεπάσματα και τρόφιμα, καθώς και τους εν λειτουργία θερμαινόμενους χώρους με φαγητό και κουβέρτες.

Ο Δήμος Αθηναίων ζητεί τη συνδρομή των πολιτών. Σε λειτουργία τίθενται οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 - 210 5246516 καθώς και ο τετραψήφιος αριθμός 1595.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι θερμαινόμενες αίθουσες για τους αστέγους στον Δήμο Αθηναίων"

Στον «αέρα» η διάσωση της Μαρινόπουλος

Εξαντλήθηκε η ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία είχε προβλεφθεί από την συμφωνία μεταξύ των τραπεζών της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, μετά από την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της υπό διάσωση αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Αρμόδιες πηγές μιλώντας προς το ΑΠΕ - ΜΠΕ έλεγαν ότι πλέον δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου, ενώ η εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί.

Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017, αλλά δεν είναι σαφές αν όντως πρόκειται να συμβεί. Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι η μεγαλύτερη προσπάθεια διάσωσης επιχείρησης στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, είναι στον αέρα. Έτσι κινδυνεύουν 10.800 άμεσες θέσεις εργασίας της Μαρινόπουλος ΑΕ, εκατοντάδες επιχειρήσεις - προμηθευτές της και δεν θα πέσουν στην αγορά, όπως προβλεπόταν στο πρώτο δίμηνο του 2017 περί τα 350 εκατ. ευρώ

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον «αέρα» η διάσωση της Μαρινόπουλος"

Ένταση στη συγκέντρωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, oι εργαζόμενοι επιχείρησαν να μπουν μέσα στο κτίριο προκειμένου να προστατευτούν από τη βροχή, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους το επέτρεψαν. 


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση στη συγκέντρωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ"

86 πρόσφυγες περισυνέλεξε το Λιμενικό ανοικτά της Χίου

Σε δυο περιστατικά επενέβη σήμερα τα χαράματα το Λιμενικό Σώμα στις περιοχές Αγίας Ερμιόνης και Καρφά στην ανατολική Χίο περισυλλέγοντας συνολικά 86 πρόσφυγες και μετανάστες.

Παρά την κακοκαιρία που επικρατεί στην χώρα μας, δεν σταματούν οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο έφτασαν 207 νέοι μετανάστες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα 88 μετανάστες έφτασαν στην Λέσβο, 86 στην Χίο και 33 σε άλλα νησιά.

Οι εγκλωβισμένοι μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου ανέρχονται συνολικά σε 15.440.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου σήμερα στα νησιά της περιοχής βρίσκονται καταγεγραμμένοι-εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί 11.096 μετανάστες και πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα στη Λέσβο βρίσκονται 5.755, στη Χίο 3.461 και στη Σάμο 1.880.

Διαβάστε Περισσότερα » "86 πρόσφυγες περισυνέλεξε το Λιμενικό ανοικτά της Χίου"

Υπέρ παραμονής τουρκικού στρατού η πλειοψηφία των τουρκοκυπρίων

Υπέρ της παραμονής αριθμού τουρκικών στρατευμάτων και μετά από μια ενδεχόμενη λύση και της συνέχισης των εγγυήσεων της Τουρκίας τάσσεται η πλειοψηφία του πληθυσμού στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε για την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Daialog» («Διάλογος») έδειξε ότι ποσοστό 89,4% θεωρεί ότι αριθμός τουρκικών στρατευμάτων πρέπει να παραμείνει στην Κύπρο και μετά από μια ενδεχόμενη λύση, ενώ ποσοστό 88,8% θεωρεί ότι οι τουρκικές εγγυήσεις πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.

Η δημοσκόπηση έγινε με δείγμα 1.304 ατόμων από την εταιρεία «Γκεζιτζί», η οποία, όπως σημειώνεται από την εφημερίδα, ήταν η μόνη που προέβλεψε σωστά τα ποσοστά στις «προεδρικές εκλογές» του 2015, που ανέδειξαν νικητή τον Μουσταφά Ακιντζί.

Μόνο το 3,5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο τουρκικός στρατός πρέπει να φύγει εξ ολοκλήρου, το 5,1% είπε ότι μπορεί να μείνει ή να φύγει, δεν είναι σημαντικό, ενώ ποσοστό 2% απάντησε ότι ο τουρκικός στρατός πρέπει να αντικατασταθεί από μια διεθνή ειρηνευτική  δύναμη.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα για το θέμα της παραμονής ή όχι των τουρκικών εγγυήσεων απάντησαν κατά 88,8% ότι η διατήρηση των εγγυήσεων της Τουρκίας είναι «εκ των ων ουκ άνευ».

Στην ερώτηση, εάν μετά τη λύση η ιδιότητα του μέλους της ΕΕ παρέχει ή όχι επαρκή εγγύηση, το 75,5% απάντησε ότι δεν παρέχει επαρκή εγγύηση, ενώ το 24,5% απάντησε ότι παρέχει επαρκή εγγύηση.

Σε ερώτηση, κατά πόσο η εγκατάσταση, μετά τη λύση, 45.000 Ελληνοκυπρίων στο βορρά και η δυνατότητα απεριόριστου αριθμού Ελληνοκυπρίων να έχει το δικαίωμα διαμονής και δημιουργίας επιχείρησης και κατά πόσο αυτό τους προκαλεί ανησυχία ή όχι, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν κατά 60,5% ότι δεν θέλουν οι Ελληνοκύπριοι  «να μείνουν μαζί τους», το 20,2% απάντησε «όσοι θέλουν ας έρθουν, δεν είναι πρόβλημα για μένα» και το 19,3% απάντησε ότι αυτός ο αριθμός είναι μεγάλος και πρέπει να τεθεί ένα όριο.

Όσον αφορά το ζήτημα το ότι σε περίπτωση λύσης 65.000 Τουρκοκύπριοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις δουλειές τους, το 83,5% απάντησε ότι μια τέτοια λύση δεν θα ήταν δίκαιη, ενώ το 16,5% πιστεύει ότι θα είναι δίκαιη.

Στο ερώτημα ότι σε περίπτωση λύσης το 1/3 των «παλιών» ελληνοκυπριακών περιουσιών θα δοθεί πίσω στους Ελληνοκυπρίους το 61,6% απάντησε ότι «ναι αυτό σίγουρα έχει την έννοια ότι αλλοιώνει τη διζωνικότητα», το αντίθετο πιστεύει το 25,5%, ενώ το 12,9% πιστεύει ότι αυτό δεν είναι σημαντικό θέμα.

Σε άλλη ερώτηση, αν θεωρούν επιτυχημένο τον Μουσταφά Ακιντζί ή όχι, το 52,1% απάντησε ότι τον θεωρεί πετυχημένο και το 47,8% απάντησε αρνητικά. 

Για το εδαφικό και την πρόταση Ακιντζί για ποσοστό εδάφους 39,2%, το 46,7% θεωρεί ότι δεν πρέπει να δοθεί καθόλου έδαφος στην ελληνοκυπριακή  πλευρά, το 33,7% θεωρεί ότι το να δοθεί αυτό το ποσοστό εδάφους είναι φυσιολογικό και απαιτείται για την επίτευξη λύσης και το 19,6% πιστεύει ότι δόθηκε πολύ έδαφος χωρίς να υπάρξει αντάλλαγμα.

Στην ερώτηση, εάν οι εξελίξεις μέχρι σήμερα αρκούν για να πουν σε ένα δημοψήφισμα «ναι», το 41,3% είπε ότι βλέποντας την κατάσταση ως έχει μέχρι σήμερα αποφάσισε από τώρα ότι θα ψηφίσει «όχι», το 36,5% απάντησε ότι θα αποφασίσει όταν θα προκύψει το κείμενο της συμφωνίας και το 22,2% απάντησε ότι βλέποντας την κατάσταση ως έχει μέχρι σήμερα αποφάσισε από τώρα ότι θα ψηφίσει «ναι».

Σημαντικό στοιχείο, που προέκυψε από τη δημοσκόπηση είναι ότι ο τέως διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, ο οποίος ήταν ανθυποψήφιος του κ. Ακιντζί και σήμερα ηγέτης του Κόμματος Λαού βρίσκεται ένα βήμα, πριν από την επίτευξη ενός σημαντικού στόχου. Ο Κουντρέτ Όζερσαϊ και το κόμμα του οδεύουν προς την αυτοδυναμία στο ενδεχόμενο πρόωρων  «βουλευτικών εκλογών». 

Για τα ποσοστά, που ενδέχεται να εξασφαλίσουν τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα, σε περίπτωση πρόωρων «βουλευτικών εκλογών», η εικόνα έχει ως εξής:

  • Κόμμα του Λαού: 38,1%
  • Κόμμα Εθνικής Ενότητας: 26,7%
  • Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα: 19,6%
  • Δημοκρατικό Κόμμα: 5,2%
  • Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας: 2,4%
  • Κόμμα Αναγέννησης: 1,4%
  • Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα: 1,3%
  • Κόμμα Κοινοτικής Λύτρωσης: 1,3%
  • Κόμμα Ενωμένης Κύπρου: 1,2%
  • Κόμμα Νέα Κύπρος: 1,2%
Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, το «συγκυβερνών» με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς ξεπερνά οριακά το όριο για την είσοδο στην «βουλή», ενώ το κόμμα του Ακιντζί δεν καταφέρνει να εισέλθει στην νέα βουλή.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπέρ παραμονής τουρκικού στρατού η πλειοψηφία των τουρκοκυπρίων"

Σίριαλ η... «παγωμένη» ρόδα στο Σύνταγμα - Αφαίρεσαν και τα βαγόνια

Σε «θρίλερ» έχει εξελιχθεί η υπόθεση με την ρόδα παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος, η οποία παραμένει ακίνητη από την πρώτη ημέρα της εγκατάστασής της, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.

Το νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» παίχτηκε χθες το βράδυ, όταν ειδικά συνεργεία άρχισαν να ξηλώνουν τα βαγόνια κλειστού τύπου και χωρητικότητας τεσσάρων ατόμων, για λόγους ασφαλείας.

Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να αφαιρέσουν τα βαγόνια, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα, ενόψει του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την πρωτεύουσα τις επόμενες ώρες.

Η ρόδα ύψους 40 μέτρων στέκει «παγωμένη» εδώ και ημέρες στην πλατεία Συντάγματος, καθώς σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, επρόκειτο να λειτουργήσει από τα Χριστούγεννα έως το τέλος των εορτών δωρεάν, και στη συνέχεια με την καταβολή εισιτηρίου, έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Δήμος Αθηναίων: Η ρόδα θα λειτουργήσει, αλλά χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια

Στη διαβεβαίωση ότι η ρόδα παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος θα λειτουργήσει, αλλά χωρίς να γίνουν εκπτώσεις στην ασφάλεια, «όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση, απ’ οπουδήποτε», προχώρησαν συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων.

Σε δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και απαντώντας στην κριτική των τελευταίων ημερών για την ακινησία της ρόδας, οι συνεργάτες του κ. Καμίνη ξεκαθαρίζουν ότι ο δήμος, ως ελεγκτικός μηχανισμός που πρέπει να αδειοδοτήσει τη συγκεκριμένη ρόδα, «δεν θα αφήσει να γίνει αυτό, αν δεν τηρούνται μέχρι και την τελευταία τους λεπτομέρεια όλες οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τη νόμιμη λειτουργία της. Δηλαδή, δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση στην ασφάλεια, όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση απ’ οπουδήποτε».

Καθησυχάζουν μάλιστα, τους πολίτες ότι «οι μέρες για δωρεάν χρήση της ρόδας, που χάθηκαν από την περίοδο των γιορτών, θα μεταφερθούν μέσα στον Ιανουάριο».

Οι συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων επαναλαμβάνουν ότι «όπως ισχύει διεθνώς, αυτές οι κατασκευές πρώτα στήνονται και μετά αξιολογούνται. Αυτή η κατασκευή ελέγχεται από έναν διεθνή οργανισμό πιστοποίησης, τον TUV, ο οποίος πράγματι την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε την έκθεση ελέγχου στην αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, της οποίας προεδρεύει ο δήμος Αθηναίων, αλλά συμμετέχουν υπουργεία, η πυροσβεστική, η αστυνομία και άλλοι φορείς. Η έκθεση είχε όμως, πράγματα που ήταν σε εκκρεμότητα και δεν επέτρεπε στην επιτροπή να δώσει το πράσινο φως ώστε να αρχίσει να λειτουργεί η ρόδα».

Σε ερώτηση σχετικά με την αξιοπιστία της εταιρείας που έφερε τη ρόδα, απαντούν ότι «εκπροσωπεί μια μεγάλη πολυεθνική, της οποίας βασική δουλειά είναι οι ρόδες. Δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας της και αμφισβήτησης. Η εταιρεία από τη στιγμή που έφερε τη ρόδα εδώ, έπρεπε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες, κινήσεις ρουτίνας, για τη συγκεκριμένη κατασκευή. Αποδείχθηκε όμως, ότι δεν είναι ρουτίνας, οι ελληνικές υπηρεσίες ήθελαν περισσότερα στοιχεία, τα οποία είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, μια μεγάλη κατασκευή, έχει τοποθετηθεί σε ένα σημείο όπου το έδαφος έχει κλίση, είμαστε μια χώρα με σεισμικότητα, έχουμε ισχυρούς ανέμους».

Αναφερόμενοι στην αφαίρεση των βαγονιών, επισημαίνουν ότι αν η ένταση των ανέμων ξεπεράσει τα 8 μποφόρ, τότε προβλέπεται από τις προδιαγραφές της ρόδας, να αφαιρεθεί και το πάνω μέρος της.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, όταν παρέλθει η περίοδος δωρεάν χρήσης της ρόδας, αυτή θα ξεστηθεί και θα διενεργηθεί διαγωνισμός για το ποιος θα διαχειριστεί τη συγκεκριμένη ή άλλη ρόδα. Όπως προβλέπεται, θα λειτουργήσει για δύο μήνες, με κανονική μίσθωση και εισιτήριο, που επιδίωξη του δήμου είναι να μην υπερβαίνει η τιμή του τα 4 με 5 ευρώ.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σίριαλ η... «παγωμένη» ρόδα στο Σύνταγμα - Αφαίρεσαν και τα βαγόνια"

Απαραίτητες οι αλυσίδες στη λεωφόρο Πάρνηθας

Λόγω χιονόπτωσης η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, γίνεται πλέον μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όπως ανακοίνωσε, πριν από λίγα λεπτά, η Τροχαία.

Στην υπόλοιπη χώρα, λόγω χιονόπτωσης-παγετού, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Ημαθία στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας-Σελίου από το 22ο-26ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), όπως και στην Πέλλα στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας από το 15ο χλμ έως το Χιονοδρομικό Κέντρο, καθώς και στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαραίτητες οι αλυσίδες στη λεωφόρο Πάρνηθας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news