facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Πέθανε στα 53 του ο διάσημος τραγουδιστής Τζόρτζ Μάικλ

Σοκ στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα προκαλεί η είδηση του θανάτου του διάσημου τραγουδιστή του συγκροτήματος των Wham, Τζορτζ Μάικλ.

Ο Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, που ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος των Wham και στη συνέχεια ακολούθησε σόλο καριέρα, απεβίωσε εν ειρήνη στο σπίτι του, ανήμερα των Χριστουγέννων, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του.

Οι συνθήκες θανάτου του καλλιτέχνη παραμένουν αδιευκρίνιστες, ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχει κάτι ύποπτο γύρω από αυτόν. H εκπροσωπός του δήλωσε ότι ο Τζορτζ Μάικλ δεν έπασχε από κάποια ασθένεια, ενώ ο μανατζέρ του, Michael Lippman, απέδωσε τον θάνατο του «πιθανότατα σε καρδιακή ανεπάρκεια» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το ανθρώπινο πρόσωπο του Τζορτζ Μάικλ: Οι δωρεές και οι φιλανθρωπίες που κρατούσε κρυφές


Μόνο λίγες ώρες μετά τον αδόκητο χαμό του 53χρονου τραγουδιστή, Τζορτζ Μάικλ, έρχονται στο φως καλά κρυμμένες ιστορίες για κρυφές δωρεές και φιλανθρωπίες τις οποίες μάλιστα γνώριζαν μέχρι και σήμερα πολύ λίγα πρόσωπα.
Φιλανθρωπικές οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις τιμώντας το πρόσωπο του σημειώνοντας τις μεγάλες δωρεές που ο ίδιος είχε καταβάλει πάντα μυστικά. Πολλοί είναι και οι πολίτες που δημοσιεύουν ιστορίες αποκαλύπτοντας πως ο κυπριακής καταγωγής, Τζορτζ Μάικλ, τους είχε προσφέρει οικονομική βοήθεια.
Βρετανός παρουσιαστής που παλαιότερα παρουσίαζε τηλεπαιχνίδι αποκάλυψε μια άγνωστη μέχρι σήμερα ιστορία. Παίκτρια που συμμετείχε στο παιχνίδι και είχε ανάγκη 18.000 ευρώ προκειμένου να υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση, η οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο χρηματικό ποσό, είχε την χαρά να της χαμογελάσει η τύχη. Κι αυτό γιατί τηλεφώνησε ο ίδιος ο Τζορτζ Μάικλ κρυφά και την επόμενη ημέρα ο ίδιος της πρόσφερε ολόκληρο το χρηματικό ποσό έτσι ώστε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.
Μια ακόμη ευεργεσία του διάσημου τραγουδιστή φέρνει στο φως η Εστερ Ράντζεν, πρόεδρος της συμβουλευτικής γραμμής για παιδιά, Childine, στην οποία παραχώρησε για λογαριασμό του οργανισμού που διηύθυνε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης για το Νο 1 S ingle του «Jesus To A Child». Παράλληλα δεν έμεινε εκεί αλλά φρόντιζε να κάνει και άλλα δώρα στον οργανισμό προσπαθώντας έτσι να φροντίζει και είναι δίπλα στα παιδιά.. «Χιλιάδες παιδιά στη Βρετανία θα πρέπει να ευγνωμονούν τον Μάικλ», σημείωσε.
Αλλη μια κρυφή και συνάμα πολύ συγκινητική ιστορία είναι η μεγάλη βοήθεια που πρόσφερε σε μια φοιτήτρια η οποία παράλληλα εργαζόταν προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έσοδα για να πραγματοποιήσει τις σπουδές επιλέγοντας να γίνει νοσοκόμα. Ο Τζορτζ Μάικλ της πρόσφερε 6.000 ευρώ για να μπορέσει να πληρώσει τα δίδακτρά της. Μάλιστα, την είδηση τότε είχε δημοσιεύσει μια δημοσιογράφος, σεβόμενη την επιθυμία του να παραμέινει άγνωστη η προσφορά του την οποία και αποκάλυψε μόλις σήμερα. Τότε τον είχε αποκαλέσει «γενναιόδωρο διάσημο».
Eπίσης, φρόντιζε να υποστηρίζει ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα για την καταπολέμηση της ασθένειας του AIDS και του στίγματος που τη συνοδεύει.
Ακόμη μια ιστορία που ήρθε στην επιφάνεια είναι αυτή από την Τζέιν Μπάρον, εκπρόσωπο του Terrence Higgins Trust, φιλανθρωπικού ιδρύματος για ασθενείς του ΑIDS και άλλων μεταδιδόμενων νοσημάτων η οποία αποκάλυψε αποκάλυψε ότι ο Τζορτζ Μάικλ τους στήριζε εδώ και πολλά χρόνια.«Χάρη στην προσφορά του Τζορτζ είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι με HIV θα ζουν υγιείς ζωές χωρίς προκατάληψη και διακρίσεις», σημείωσε στο μήνυμά της.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο Τζορτζ Μάικλ ήταν μεταξύ των καλλιτεχνών που είχαν συμμετάσχει στο αρχικό Band Aid (φιλανθρωπικό γκρουπ καλλιτεχνών), ενώνοντας τη φωνή του μαζί με άλλους ποπ σταρ για το single «Do They Know It's Christmas?» to 1984, χάρη στο οποίο συγκεντρώθηκαν περίπου 24 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του λιμού στην Αιθιοπία.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε στα 53 του ο διάσημος τραγουδιστής Τζόρτζ Μάικλ "

Δημοσίευμα-μαχαιριά για τον τουρισμό: Αποφύγετε την Ελλάδα, είναι επικίνδυνος προορισμός

Με ένα δημοσίευμα-μαχαιριά για τον τουρισμό, η βρετανική Express συγκαταλέγει την Ελλάδα στους επικίνδυνους προορισμούς και καλεί τους Βρετανούς να την αποφύγουν.
Οπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Express χώρες που ήταν δημοφιλείς προορισμοί ιδίως για τους Βρετανούς πρέπει πλέον να αποφεύγονται μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και τον ιό Ζίκα.
Ανάμεσα σε αυτούς τους προορισμούς βρίσκεται και η Ελλάδα: «Κάθε χρόνο, εκατοντάδες Βρετανοί επισκέπτονται την Ελλάδα για λίγο ήλιο, θάλασσα και άμμο. Κι ενώ τα νησιά παραμένουν ασφαλείς προορισμοί, δεν ισχύει το ίδιο για την ηπειρωτική χώρα.
Στις αρχές του Νοεμβρίου, δύο περαστικοί με μοτοσικλέτα πέταξαν μια χειροβομβίδα έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα» αναφέρει το δημοσίευμα της Express.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσίευμα-μαχαιριά για τον τουρισμό: Αποφύγετε την Ελλάδα, είναι επικίνδυνος προορισμός "

Τουρκικό πλοίο προσάραξε έξω από την Κω -Η απαίτηση του καπετάνιου που απορρίφθηκε [εικόνες]

Tουρκικό πλοίο προσάραξε σε απόσταση μόλις σαράντα μέτρων από την βορειοδυτική ακτή της Κω, στην περιοχή Αμμόγλωσσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το kosnews24.gr, το πλοίο που φέρει το όνομα «Alcatras» προσέκρουσε σε βράχια τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα.
Αμεσα στο σημείο μετέβησαν σκάφος του Λιμενικού Σώματος Κω και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές.
Αίσθηση προκαλεσε η αρχική απαίτηση του καπετάνιου να έρθει ρυμουλκό από την Τουρκία, ωστόσο κάτι τέτοιο απορρίφθηκε διαρρήδην από τις ελληνικές αρχές καθώς απαγορεύεται από τους διεθνείς κανονισμούς.
Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου παραμένουν στο εσωτερικό του και αν το κρίνουν ότι πρέπει να γίνει εκκένωση, τότε θα εγκαταλείψουν το πλοίο.
Δύτης προσέγγισε το πλοίο αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν κατάφερε να δει το ρήγμα που έχει υποστεί το ALCATRAS.
Παράλληλα το λιμενικό δεν είχε καταφέρει να προσεγγίσει το σκάφος με αποτέλεσμα να μην έχει καταφέρει να εντοπίσει τι ακριβώς εμπόρευμα μεταφέρει το πλοίο. Ο καπετάνιος του πλοίου στην επικοινωνία του με τις ελληνικές αρχές ισχυρίστηκε ότι το πλοίο μεταφέρει σκάλες και άλλα υλικά. 
 kostoday.gr &  kosnews24.gr
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικό πλοίο προσάραξε έξω από την Κω -Η απαίτηση του καπετάνιου που απορρίφθηκε [εικόνες] "

Τα γεγονότα του 2017 που μπορεί να φέρουν εντάσεις στην Ευρωζώνη

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν προβλέψει ότι το 2017 θα είναι χειρότερο από το 2016 για την Ευρωζώνη. Ο λόγος; Οι πολιτικές αναμετρήσεις σε μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης. Τα πολιτικά σοκ που έζησε η παγκόσμια πολιτική σκηνή το 2016 προμηνύουν -εάν κάτι δεν αλλάξει δραματικά- ανατροπές και στις εκλογικές αναμετρήσεις των χωρών της Ευρωζώνης.
Το Βήμα της Κυριακής δημοσιεύει έναν χρηστικό πίνακα για τα γεγονότα του 2017 που μπορεί να αυξήσουν τις εντάσεις στην Ευρωζώνη. Αναλυτικά:
24 Ιανουαρίου
Ιταλία: Κρίνεται η συνταγματικότητα του εκλογικού νόμου. Πιθανώς να ακολουθήσουν πρόωρες εκλογές.
Ιανουάριος
Βρετανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφανθεί για το άρθρο 50, κάτι που μπορεί να καθυστερήσει (όχι να αποτρέψει) το Brexit.
15 Μαρτίου
Ολλανδία: Οι γενικές εκλογές πιθανώς να οδηγήσουν σε κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού.
Τέλος Μαρτίου
Βρετανία: Άρθρο 50 - ενεργοποίηση συνομιλιών σε τεχνικό επίπεδο μετά από λίγες εβδομάδες.
23 Απριλίου
Γαλλία: Πρώτος γύρος προεδρικών εκλογών. Εκτίμηση για τους φιναλίστ: Φιγιόν και Λεπέν.
7 Μαΐου
Γαλλία: Δεύτερος γύρος - Εκτίμηση: Χάνει η Λεπέν.
Μάιος
Πορτογαλία: Αξιολόγηση οίκου DBRS - Τυχόν υποβάθμιση θα μπορούσε να καταστήσει τα ομόλογά της μη επιλέξιμα από την ΕΚΤ.
11-18 Ιουνίου
Γαλλία: Βουλευτικές εκλογές - Θα κ΄ρινει την πλειοψηφία του νέου προέδρου.
Ιούλιος-Αύγουστος
Ελλάδα: Ωριμάζουν ομόλογα 8 δισ. ευρώ - Οι εντάσεις σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης μπορεί να επανεμφανιστούν.
Αύγουστος-Οκτώβριος
Γερμανία: Εκλογές. Βασικό σενάριο: Η Μέρκελ παραμένει στην εξουσία και ηγείται ενός μεγάλου συνασπισμού (CDU/CSU-SPD).
Σεπτέμβριος
Ισπανία: Πιθανό δημοψήφισμα για τη ανεξαρτησία της Καταλωνίας - Η κεντρική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να το αποτρέψει.
huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα γεγονότα του 2017 που μπορεί να φέρουν εντάσεις στην Ευρωζώνη"

H χριστουγεννιάτικη «έκπληξη» του Αμβρόσιου για τους πιστούς

Εκπληξη στους πιστούς προκάλεσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, απευθυνόμενος προς αυτούς κατά τη διάρκεια της Χριστουγέννιάτικης Θείας Λειτουργίας.

Ο Αμβρόσιος αποκάλυψε την πρόθεσή του να ενεργοποιήσει διάδοχη κατάσταση εντός των επομένων μηνών για τη Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κατά τη διάρκεια της Χριστουγέννιάτικης Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Φανερωμένη.

Aπευθυνόμενος στους πιστούς και αφού άκουσε το «Εις πολλά έτη, Δέσποτα», ανταπάντησε κάπως έτσι: «Για όλους εσάς, χρόνια πολλά. Για μένα, να γνωρίζετε πως φέτος είναι η προτελευταία χρονιά που λειτουργώ. Του χρόνου συμπληρώνω 40 χρόνια στη θέση του Μητροπολίτη σας και πλέον θα λειτουργήσω τελευταία φορά, ήρθε πλέον η ώρα να φροντίσω για την ψυχή μου». Εξάλλου, ο ίδιος έχει εγκαίρως πει πως το 2018 σκέφτεται να αποσυρθεί, λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του.

filodimos
Διαβάστε Περισσότερα » "H χριστουγεννιάτικη «έκπληξη» του Αμβρόσιου για τους πιστούς"

Ρόδος: Επικήρυξαν τον παρανοϊκό που σκοτώνει τα ελάφια

Με το ποσό των 5.000 ευρώ επικηρύχτηκε ο άγνωστος δράστης που εκτελεί ελαφάκια στην περιοχή απο τα Μαριτσά μέχρι τον Άνω Καλαμώνα στη Ρόδο.

Το πόσο αυτό όπως ανακοινώθηκε, θα δώσει ο κυνηγετικός σύλλογος Ρόδου σε όποιον δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες στην θηροφυλακή, οι οποίες θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

«Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν ο εντοπισμός ενός ακόμη μικρού ελαφιού που εντοπίστηκε νεκρό απο σφαίρες κυνηγετικού όπλου στην ευρύτερη περιοχή των Μαριτσών σήμερα το πρωί.

rodiaki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Επικήρυξαν τον παρανοϊκό που σκοτώνει τα ελάφια"

Στην κυκλοφορία δίνεται αύριο μεγάλο τμήμα της Ιονίας Οδού [βίντεο]

Στις 27 Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη επίσημη παράδοση τμήματος της κατασκευής της Ιονίας Οδού.

Η αρχή θα γίνει με το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και αναμένεται να έχει χαρακτήρα πανηγυρικό. Έτσι από περίπου τις 3 το μεσημέρι οι πρώτοι οδηγοί που θα περάσουν από την περιοχή χρησιμοποιώντας το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία μήκους 26χλμ σε συνδυασμό με το ήδη σε λειτουργία τμήμα Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς θα δημιουργεί ένα ενιαίο οδικό τμήμα 59χλμ.

Πρόκειται για το γεγονός της χρονιάς για την Αιτωλοακαρνανία αλλά και την Ήπειρο που θα δουν να μικραίνει σιγά-σιγά η χρονοαπόσταση. Η ...καλή είδηση για τους οδηγούς δεν θα είναι μόνο η παράδοση του τμήματος αλλά και η απουσία διοδίων καθώς ο σταθμός διοδίων είναι βορειότερα.

Μέσα στον Ιανουάριο όμως φαίνεται ότι ολοκληρώνονται και τα έργα στο τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο μήκους 33χλμ που θα είναι το αμέσως επόμενο τμήμα καθώς μαζί θα λειτουργήσει και ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας (ακριβώς μέτα τη Σήραγγα οδεύοντας προς Ιωάννινα). Τα έργα προχωρούν κάθε μέρα και πιο πολύ και δεν φαίνεται να αργεί πολύ ακόμα η λειτουργία του τμήματος.



Τελειώνουν τα έργα και στην Ήπειρο
Καλά νέα έχουμε και στο βόρειο τμήμα Καμπή-Πέρδικα καθώς το τμήμα των 50 μέτρων στον Γυμνότοπο παραδόθηκε πριν μία εβδομάδα και σε λίγες μέρες έχει προχωρήσει με εκπληκτικούς ρυθμούς.

Αν τα έργα συνεχίσουν με τέτοιους ρυθμούς, τότε είναι πολύ πιθανό μέσα στον Ιανουάριο να έχουμε ολοκληρώσει και εδώ και να το δούμε να λειτουργεί.

Για τον Μάρτιο θα μείνει το τμήμα Αντίρριο-Κλόκοβα και ότι έχει απομείνει από το βόρειο άκρο του αυτοκινητόδρομου ολοκληρώνοντας τα έργα 10 και πλέον ετών.

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην κυκλοφορία δίνεται αύριο μεγάλο τμήμα της Ιονίας Οδού [βίντεο] "

Κοινωνικό Παντοπωλείο για άνεργους εμπόρους - Οροι και προϋποθέσεις για ένταξη

Στην στήριξη των εμπόρων που έχουν πληγεί από την κρίση στοχεύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Οι αιτήσεις έχουν αρχίσει από τις 19 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 13 Ιανουαρίου 2017 και οι επωφελούμενοι είναι έμποροι, μόνιμοι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Αττικής, που έχουν χάσει τη δουλειά τους και στους οποίους δεν παρέχονται παροχές υγείας από τον ΟΑΕΕ.

Προϋποθέσεις επιλογής δικαιούχων

Έμποροι που έχουν χάσει την εμπορική ιδιότητα (πτωχευμένοι), υπό πτώχευση ή έχουν κλείσει τα καταστήματά τους λόγω της κρίσης, ή οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται σε αδράνεια.
Είναι μόνιμοι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Αττικής
Έλλειψη παροχών υγείας από τον ΟΑΕΕ .
Σε περιπτώσεις που υπάρχουν δικαιούχοι με προβλήματα υγείας θα πρέπει να προκύπτει από σχετική γνωμάτευση ή πιστοποιητικό Δημοσίου Νοσοκομείου.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Αίτηση του ενδιαφερομένου


Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Πρόσφατο Εκκαθαριστικό της Εφορίας.

Τα Έντυπα Ε1, Ε2 και Ε9 της φορολογικής δηλώσεως ή βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ, ότι ο δικαιούχος δεν έχει η υποχρέωση να υποβάλει φορολογική δήλωση.

Βεβαίωση διακοπής ή αδράνειας ή εκκαθάρισης ή πτώχευσης από Δ.Ο.Υ ή από αρμόδια αρχή.
Απάντηση από ΟΑΕΕ ότι δεν δικαιούται παροχές υγείας.

Βεβαίωση της ΕΣΕΕ.

Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει αναλάβει μισθωτή εργασία, δεν αυτοαπασχολείται, δεν λαμβάνει σύνταξη από φορέα κύριας ασφάλισης, τον ΟΓΑ ΝΑΤ ή το Δημόσιο ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής. Το ίδιο ισχύει και για μέλη της οικογενείας του.

Για άτομα με προβλήματα υγείας γνωμάτευση ή πιστοποιητικό από Δημόσιο Νοσοκομείο.
Μία φωτογραφία.

Η ΕΣΕΕ διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να είναι δικαιούχοι, ταυτοχρόνως, της βοήθειας του «Κέντρου Αλληλεγγύης» του Δήμου Καλλιθέας που εδρεύει στην οδό Ναυσικάς 5 και της βοήθειας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του Δήμου Καλλιθέας ή άλλων κοινωνικών παντοπωλείων ή διαφόρων παρεμφερών κέντρων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικό Παντοπωλείο για άνεργους εμπόρους - Οροι και προϋποθέσεις για ένταξη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news