facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Σύνταγμα: Όλοι περιμένουν να ανέβουν στον τροχό... που δεν γυρίζει ακόμη!

Όλοι περιμένουν να ανέβουν στον χριστουγεννιάτικο τροχό του Συντάγματος... που δεν γυρίζει ακόμη! Είχε βάλει μπρος εδώ και ημέρες ο δήμος Αθηναίων και οι προετοιμασίες ήταν πυρετώδεις, ωστόσο σήμερα Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων και κάτι συνεχίζει να μην πηγαίνει καλά...

Ο τροχός που στηρίζεται επάνω σε ξύλινες τάβλες δεν έχει φωτιστεί ακόμη και το πλήθος που θέλει να δει την Αθήνα από ψηλά, απογοητεύεται...

Το πρόβλημα που έχει προκύψει και δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία ο τροχός της χαράς αναμένεται να επιλυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύνταγμα: Όλοι περιμένουν να ανέβουν στον τροχό... που δεν γυρίζει ακόμη!"

Όλες οι πυρηνικές δοκιμές από το 1945 έως σήμερα σε ένα βίντεο

Στις 16 Ιουλίου του 1945 οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την πρώτη δοκιμή πυρηνικού όπλου. Μέσα σε ένα μήνα δύο βόμβες έπεφταν στις Ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι, που έφερε το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι καταστροφικές συνέπειες είναι ορατές ακόμη και σήμερα.

Έκτοτε καμία πυρηνική βόμβα δεν έχει χρησιμοποιηθεί ως όπλο. Ωστόσο έχουν γίνει χιλιάδες δοκιμές -κυρίως από τις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Το Business Insider δημιούργησε ένα βίντεο με αυτές τις δοκιμές.



huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλες οι πυρηνικές δοκιμές από το 1945 έως σήμερα σε ένα βίντεο"

Θεσμοί προς Τσακαλώτο: Πληρώστε κρατικά φέσια αντί για μέρισμα

Δύο νέες επιλογές έδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, οι θεσμοί στο επιτελείο του ΥΠΟΙΚ σε περίπτωση που στο… μέλλον υπάρξει ξανά υπέρβαση στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος και δεν ληφθεί (όπως και φέτος) απόφαση για τη διανομή του: να γίνεται "μαξιλάρι" διαθέσιμων στον προϋπολογισμό ή να χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή οφειλών του κράτους προς ιδιώτες (φορολογούμενους, επιχειρήσεις, συνταξιούχους).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή η δέσμευση ζητείται να καταγραφεί όχι μόνο στην επιστολή Τσακαλώτου, αλλά και να προστεθεί στο νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο (επικαιροποιημένο SMoU) που θα προκύψει στο τέλος της 2ης αξιολόγησης. Δηλαδή της αξιολόγησης που πλέον μεταφέρεται χρονικά για τους… πρώτους μήνες του 2017.

Σε περίπτωση συμφωνίας με τους θεσμούς για μέρισμα στο μέλλον, προτείνεται να υπάρχει – όπως και τώρα – το δικαίωμα διανομής του μερίσματος είτε για κοινωνικές δαπάνες (με προτίμηση στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα) ή για τη μείωση των φορολογικών βαρών.

Στις "απαιτήσεις" των θεσμών προς τον ΥΠΟΙΚ, στις οποίες θα πρέπει να απαντήσει εγγράφως και με επιστολή, υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες και η… διαρκής δέσμευση για τη λήψη μέτρων αν υπάρξει τελικά δημοσιονομική "τρύπα" από τα 617 εκατ. ευρώ του μερίσματος είτε στον προϋπολογισμό του 2016 ή σε αυτόν του 2017.

Η "απαίτηση" μάλιστα για τη λήψη ισοδυνάμων από το ίδιο πεδίο (αυτό της συνταξιοδοτικής δαπάνης) δεν τελειώνει τον Απρίλιο του 2017 όταν θα πιστοποιηθούν τα στοιχεία από την Eurostat για τα δημοσιονομικά του 2016 αλλά και στις επόμενες πιστοποιήσεις (γίνονται δύο φορές τον χρόνο). Και τούτο διότι τον Οκτώβριο του 2016 η Eurostat αποφάσισε αναδρομικά να μειώσει το πλεόνασμα του 2015 με βάση νέες μετρήσεις σε συγκεκριμένους κωδικούς.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών συνεχίζονται σε… διαφορετικούς ρυθμούς αφού στα κέντρα της ΕΕ οι υπηρεσίες των θεσμών έχουν ξεκινήσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές που διαρκούν ουσιαστικά έως και τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς.

Και το τελικό και κρίσιμο πολιτικά ορόσημο είναι αυτό της 12ης Ιανουαρίου, όταν έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του EWG για να κριθεί αν θα "ξεμπλοκάρουν" και σε ποιον βαθμό οι βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις στο χρέος.

Τα φέσια προς ιδιώτες και τα διαθέσιμα

Σημειώνεται ότι οι θεσμοί στην τελευταία τους έκθεση συμμόρφωσης (Compliance Report) αποκαλύπτουν ότι πέρα από τα γνωστά φέσια του κράτους προς ιδιώτες, δηλαδή τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που ξεπερνούν τις 90 ημέρες και φτάνουν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο τέλος Oκτωβρίου στα 6,3 δισ. ευρώ, υπάρχουν ακόμα 3 δισ. ευρώ αφανών οφειλών οι οποίες δεν έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό ως υποχρεώσεις και αφορούν κατά το ήμισυ σε μη βεβαιωμένες επιστροφές φόρων, και κατά το υπόλοιπο 1,5 δισ. ευρώ σε εκκρεμείς συντάξεις και εφάπαξ…

Όσο για το "μαξιλάρι" διαθεσίμων που θα δημιουργούσε η κυβέρνηση σταδιακά από τις δόσεις, δεν έχει καταφέρει να το.. γεμίσει μετά το νέο "σύρσιμο" των αξιολογήσεων και θεωρείται πολύ σημαντικό για τον τρόπο που "βλέπουν" οι αγορές την ελληνική οικονομία και τον δρόμο… επιστροφής της Ελλάδας σε αυτές που πρέπει σταδιακά να ανοίξει.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η πιθανή "απόκλιση" που μπορεί να προκαλέσει το μέρισμα των 617 εκατ. ευρώ εκτιμάται από τους δανειστές οριακή.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσμοί προς Τσακαλώτο: Πληρώστε κρατικά φέσια αντί για μέρισμα"

Ανάκριση τρίτου βαθμού η δήλωση «πόθεν έσχες» για τους υπόχρεους

Σε περιπέτεια εξελίσσεται η συμπλήρωση της νέου τύπου δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (το γνωστό ως «πόθεν έσχες») που καλούνται να υποβάλουν έως και τις 15 Ιανουαρίου πάνω από 100.000 υπόχρεοι, κυρίως ένστολοι, δημόσιοι υπάλληλοι, ιατροί του ΕΣΥ κ.λπ.
Από φέτος για πρώτη φορά η συμπλήρωση γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά αντί αυτό να απαλλάσσει τους πολίτες από ταλαιπωρία, τους υποβάλλει σε νέα καψόνια. Ακόμα και όσοι είναι εξοικειωμένοι να σκανάρουν έγγραφα για να τα αποστείλουν συνημμένα (pdf, txt, doc, docx, xls, xlsx, jpg, png κ.λπ.) θα τα βρουν σκούρα με όσα, σε αντίθεση με το παρελθόν, απαιτεί πλέον το νέο σύστημα να δηλώσουν, για παράδειγμα, ακόμα και για αυτοκίνητα ή ακίνητα που εδώ και δεκαετίες έχουν αποκτήσει και τα δήλωναν στο Ε1 και το «πόθεν έσχες» του παρελθόντος, τώρα οι υπόχρεοι θα πρέπει να ψάξουν συμβόλαια και τιμολόγια για να αναγράψουν ξανά την αξία στην οποία τα απέκτησαν, τις πηγές προέλευσης των χρημάτων τους (π.χ. εισοδήματα έτους, αποταμιεύσεις παρελθόντων ετών, κέρδη από λαχεία - παιχνίδια ΟΠΑΠ κ.λπ.), αλλά και πόσα ακριβώς ήταν τα χρήματα από κάθε πηγή! Ενώ δηλαδή τα στοιχεία αυτά είναι ήδη γνωστά στο κράτος και τις ελεγκτικές αρχές (και όταν οι εισαγγελείς που τις επικουρούν ή τις εποπτεύουν μπορούν να έχουν
αυτόματη πρόσβαση χωρίς καν την έγκριση του ελεγχόμενου), οι υπόχρεοι πρέπει να κάνουν «ανασκαφές» ή να τρέχουν σε τράπεζες (ενώ πολλές έχουν κλείσει και συγχωνευθεί με άλλες) για να βρουν στοιχεία από παρελθόν και να τα δηλώσουν τώρα.
Για παράδειγμα, αν κάποιος απέκτησε ένα περιουσιακό στοιχείο μετά τον γάμο του, θα πρέπει να θυμάται και να μεταφέρει στη δήλωση τι έδωσε ο ίδιος ή η σύζυγός του από τους μισθούς τους, τι είχαν καθένας πριν από τον γάμο, αν βρήκαν χρήματα από δώρα γάμου ή τι μάζεψαν από κοινού μετά, τι τους έδωσαν οι γονείς τους, τι δάνειο πήραν κ.λπ.
Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα όταν θα καλούνται να δικαιολογήσουν τα υπόλοιπα από καταθέσεις που είχαν κατά την 31η Δεκεμβρίου 2015 σε τράπεζες. Στους λογαριασμούς μπορεί να υπήρχαν χρήματα από το 2014 και νωρίτερα και σε αυτά προσθέτονταν τακτικά ή έκτακτα
και άλλα χρήματα (όπως η μισθοδοσία κάθε μήνα, χρήματα που μεταφέρονταν από έναν λογαριασμό του υπόχρεου σε άλλον, πληρωμές από ασφαλιστικά ταμεία ή έκτακτα κέρδη
από στοιχηματισμό κ.λπ.), ενώ ταυτόχρονα αφαιρούνταν άλλα έξοδα (π.χ., για πληρωμές λογαριασμών, πιστωτικών καρτών, διάφορες αγορές).
Είναι σχεδόν αδύνατον, λοιπόν, να απαντήσει κανείς στην ερώτηση «πόσα χρήματα από τα υπόλοιπα των λογαριασμών προέρχονται από τρέχοντες μισθούς, πόσα από προηγούμενα χρόνια» κ.λπ.
Φαιδρές καταστάσεις
Ενα απλό παράδειγμα μπορεί να δείξει πόσο φαιδρή είναι η έμπνευση που είχαν οι «εγκέφαλοι» της κυβέρνησης που σχεδίασαν το νέο σύστημα «πόθεν έσχες».
Εστω ότι σε κάποιον υπόχρεο είχε απομείνει στο τέλος του 2015 υπόλοιπο καταθέσεων συνολικά 6.000 ευρώ σε δύο διαφορετικές τράπεζες.
Μέσα στη χρονιά εκείνη οι μισθοί του που μπήκαν στην τράπεζα ήταν 12.000 ευρώ, κέρδισε 350 ευρώ από στοιχηματισμό, πούλησε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο για 1.150 ευρώ, ενώ είχε και άλλα 5.500 ευρώ σε καταθέσεις πριν από το 2015 (31/12/2014). Αρα συνολικά κινήθηκαν στους λογαριασμούς του 19.000 ευρώ, από τα οποία τα 13.500 ήταν πρωτογενείς καταθέσεις που εισήλθαν τη χρονιά εκείνη, ενώ τα 5.500 προϋπήρχαν.
Από την άλλη, έστω ότι το ίδιο άτομο δαπάνησε από τις καταθέσεις του μέσα στο 2015 13.000 ευρώ: 1.500 ευρώ για να πληρώσει φόρους, 1.000 ευρώ σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ, 8.500 ευρώ για έξοδα σπιτιού κ.λπ. με πιστωτικές κάρτες, ενώ έκανε ανάληψη και άλλα 2.000 ευρώ για διάφορα έξοδα. Αφού τα υπολογίσει όλα αυτά, θα πρέπει να κρίνει και να αποφασίσει πόσα από τα λεφτά που ξόδεψε κάθε φορά ήταν από χρήματα από τρέχουσα μισθοδοσία, από κέρδη ή εκποίηση περιουσιακού στοιχείου εκείνη τη χρονιά, ή πόσα ήταν από τα έτοιμα που είχε ήδη από το 2014. Μόνο έτσι θα μπορέσει να απαντήσει στο τέλος πόσα χρήματα του απέμειναν το 2015 από κάθε πηγή ξεχωριστά.
«Θέμα τύχης»
Μία λύση που ίσως σκεφτεί ο υπόχρεος για να βγάλει άκρη είναι να καταφύγει στην αρχή των αναλογιών και να κατανείμει χονδρικά τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του, με βάση την κατανομή των εισοδημάτων που απέκτησε (π.χ. 30% από εισοδήματα παρελθόντων ετών, 60% από μισθούς της χρονιάς εκείνης, 10% από εκποίηση περιουσιακών στοιχείων και 0,3% από κέρδη).
Αυτά όμως είναι ίσως και αδύνατον να τα υπολογίσει ένας απλός άνθρωπος, αν μάλιστα τα ποσά «μπλέκονταν» ή μεταφέρονταν συχνά μεταξύ των λογαριασμών από τη μία τράπεζα στην άλλη, π.χ. για να πληρώνει την πιστωτική κάρτα του (αν καθυστερούσε να πληρωθεί ο μισθός και δεν επαρκούσε το τρέχον υπόλοιπο καταθέσεων που είχε στην εκδότρια τράπεζα κ.λπ.) ή επειδή επιδίωξε να εξασφαλίσει κάποιο καλύτερο επιτόκιο κ.λπ.
Οι περισσότεροι υπόχρεοι, πάντως, θα δηλώσουν τα ποσά αυτά στην τύχη, όπως και πολλά ακόμη στοιχεία που τους ζητά να συμπληρώσουν το νέο τύπου «πόθεν έσχες».
Απαιτήσεις-έκπληξη
Επιπλέον, έως και πέρυσι, ο ή η σύζυγος του υπόχρεου υποβολής δηλώσεως «πόθεν έσχες» απλά συνυπέγραφε χειρόγραφα τη δήλωση. Από φέτος όμως πρέπει να μπει με ξεχωριστούς κωδικούς για να δώσει την τελική έγκριση, πριν από την υποβολή της δήλωσης που συμπλήρωσε ο υπόχρεος. Ετσι δεν θα είναι λίγοι/λίγες οι σύζυγοι που θα χρειαστεί ακόμα και να ταξιδέψουν -αν π.χ. κατοικούν σε χωριά ή σε νησιά και η εφορία τους βρίσκεται μακριά- για να παραλάβουν κλειδάριθμους. Και η μαζική μετακίνηση αυτή πρέπει να γίνει άμεσα, ενώ θα μπορούσαν, αν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως, να το έχουν πράξει ήδη σε κάποια άλλη ευκαιρία και όχι τώρα, επειδή δηλαδή τρέχουν ήδη οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.
Πώς θα δηλωθούν τα λεφτά στο στρώμα
Σοφία, τύχη αλλά και... καλό ένστικτο πρέπει να έχουν οι υπόχρεοι που θα δηλώσουν στο «πόθεν έσχες» τα λεφτά και τα τιμαλφή που διαθέτουν σπίτι τους ή σε θυρίδες. Ο φόβος της χρεοκοπίας, που έσπρωξε πολλούς να τα κρύψουν, ίσως αποδειχθεί ο καθοριστικός παράγοντας για να τα αποκαλύψουν μέσα στον επόμενο μήνα.
Καταρχήν στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» δεν απαιτείται να δηλωθούν μετρητά έως 15.000 ευρώ και τιμαλφή αξίας έως 30.000 ευρώ. Πιθανόν και τα μετρητά έως 20.000 ευρώ ίσως δεν νιώσουν πολλοί την ανάγκη να τα δηλώσουν, αφού εύκολα ξοδεύονται. Η ανησυχία αφορά όμως το ενδεχόμενο να είναι μεγαλύτερα τα ποσά που φυλάσσονται εκτός τραπεζικού συστήματος.
Προφανώς όποιος παραλείψει να δηλώσει τώρα τα μετρητά που έχει «στο στρώμα» θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να τα επιστρέψει κάποια στιγμή σε τράπεζα, ακόμα και αν έχει φυλάξει τα παραστατικά των αναλήψεων που έχει κάνει το 2014 ή ακόμα και το 2010.
Επιπλέον, όσοι θέλουν να προβούν σε μια μεγάλη αγορά επειδή θεωρούν ότι αποτελεί ευκαιρία ή ότι επέστρεψε η ασφάλεια στη χώρα, θα βρεθούν εκτεθειμένοι σε περίπτωση που δεν τα έχουν δηλώσει. Ούτως ή άλλως, είναι συνήθης πρακτική της Εφορίας να θεωρεί «μαύρες» τις αγορές ή τις καταθέσεις με μετρητά, ακόμα και αν υπάρχουν αποδείξεις ότι ήταν τα ίδια χρήματα με αυτά που είχε και πριν κάποιος σε καταθέσεις του.
Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει στάση η Εφορία, δεν θα είναι εύκολο να γλιτώσει κάποιος από τον κίνδυνο να του κατασχεθούν τα χρήματα ως «αγνώστου προελεύσεως πλουτισμός». Από την άλλη, αρκετοί φοβούνται ότι δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη ο κίνδυνος του Grexit. Αρα μπορεί να θεωρήσουν ότι αν δηλώσουν τα ποσά που σήκωσαν από τις τράπεζες σε εποχές μεγάλης κρίσης, θα δώσουν στόχο στο κράτος -και ίσως όχι μόνο- που θα τους εντοπίσει για να τους τα πάρει μελλοντικά με άλλον τρόπο.
Για τα τιμαλφή και τα κοσμήματα, πάντως, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, καθώς δεν υπάρχει σταθερός και αξιόπιστος μηχανισμός αποτίμησής τους - ειδικά αν κρύβονται υπό τον φόβο κλοπής. Για τη δήλωσή τους -αν η αξία τους ξεπερνά τα 30.000 ευρώ- απαιτούνται:
■ Σχετικό παραστατικό αγοράς.
■ Πράξη βεβαίωσης φόρου λόγω κληρονομιάς, δωρεάς, γονικής παροχής ή προίκας κατά τον χρόνο απόκτησής τους
■ Ασφαλιστήριο της αξίας τους κατά κλοπής, πυρκαγιάς και λοιπών κινδύνων.
Αν δεν υπάρχουν αυτά ή πρόκειται περί οικογενειακών κειμηλίων (από γονείς, παππούδες κ.λπ.) όσοι θα υποβληθούν σε έλεγχο «πόθεν έσχες» δεν χρειάζεται να τα αναγράψουν.
newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκριση τρίτου βαθμού η δήλωση «πόθεν έσχες» για τους υπόχρεους"

Πώς και μέχρι πότε μπορείτε να καταθέσετε τις πινακίδες κυκλοφορίας

Τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 έχουν ήδη αναρτηθεί στο Taxisnet και οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν περιθώριο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου να τα εξοφλήσουν ώστε να γλιτώσουν από τα υπέρογκα πρόστιμα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στις κατά τόπους εφορίες από ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι θα σπεύσουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους ώστε να γλιτώσουν από τα υπερβολικά Τέλη Κυκλοφορίας, τα υπέρογκα τεκμήρια αλλά και τον παράλογο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης που επιβάλλεται σε οχήματα με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω με ηλικία έως 10 έτη.

Σε περίπτωση τώρα που δοθεί παράταση για την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας 2017 τότε αντίστοιχα παρατείνεται και ο χρόνος κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας μέχρι την εκπνοή της καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας.

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη στις εφορίες όλης της χώρας βρίσκονται πάνω από 1 εκατ. πινακίδες κυκλοφορίας ενώ περίπου 800.000 ιδιοκτήτες κινούν παράνομα τα οχήματά τους καθώς δεν έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας παλαιότερων ετών ενώ παράλληλα δεν έχουν ασφάλεια αλλά ούτε τα έχουν περάσει από Τεχνικό Έλεγχο.

Φέτος παρά τις όποιες εξαγγελίες στελεχών του οικονομικού επιτελείου δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα στα ποσά των Τελών Κυκλοφορίας του 2017, εκτός από εκείνα που αφορούν στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ, ενώ επίσης αμετάβλητα παρέμειναν τόσο τα τεκμήρια όσο και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης με αποτέλεσμα να είναι πιθανή μια νέα «έκρηξη» κατάθεσης πινακίδων από ιδιοκτήτες οχημάτων για να γλιτώσουν από την «τσιμπίδα» της εφορίας.

Παράλληλα οι πρόωρες εξαγγελίες από την κ. Παπανάτσιου περί ριζικής αλλαγής των Τελών Κυκλοφορίας το 2018 και σύνδεση του τρόπου υπολογισμού τους με την ηλικία των οχημάτων έχει ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» μεταξύ κυβέρνησης και εισαγωγικών εταιρειών καθώς η αβεβαιότητα είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει «σεισμό» στην αγορά και βέβαια μεγάλη πτώση των πωλήσεων στα καινούρια ΙΧ σε αντίθεση με τα μεταχειρισμένα.

Τα έγγραφα που χρειάζονται για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας

Οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν δηλώσεις «ακινησίας» και να καταθέσουν τις πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων τους στις Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να προσκομίσουν:

α) την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος

β) τις πινακίδες κυκλοφορίας

γ) φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, από την οποία πρέπει να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.

δ) απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2013

ε) υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο

στ) αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.

Στον «αέρα» τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας το 2017

'Οσον αφορά στην καταβολή των μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας για το 2017 το οικονομικό επιτελείο δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ισχύσει και το 2017.

Πάντως το 2016 η απόφαση που ενεργοποιούσε την καταβολή μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας δημοσιεύθηκε στις 12 Μαΐου με αποτέλεσμα να μην κάνουν χρήση του ευνοϊκού μέτρου πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αλλά πάρα πολλές εταιρείες ενοικιάσεων και χρονομίσθωσης οχημάτων…

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς και μέχρι πότε μπορείτε να καταθέσετε τις πινακίδες κυκλοφορίας"

Ντέισελμπλουμ: Ελήφθη η επιστολή Τσακαλώτου - «Ξεπαγώνουν» οι συζητήσεις

Την επανέναρξη των συνομιλιών για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, που είχαν «παγώσει» λόγω των κυβερνητικών παροχών, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup,Γερούν Ντέισελμπλουμ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Ντέισελμπλουμ ανέφερε ότι οι πιστωτές συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες, αφού παρέλαβαν την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην οποία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.
«Είμαι ευτυχής που συμπεραίνω ότι ανοίξαμε τον δρόμο (...) για να προχωρήσουμε με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα γίνουν τον Ιανουάριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Μαξίμου: Δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών
«Το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που ανακοίνωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και, με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές» ανέφεραν κύκλοι του Μαξίμου σε δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Ο μόνος που σήμερα δεν χαίρεται είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να ταυτιστεί και στη Βουλή με τις πιο τιμωρητικές πτέρυγες των δανειστών» πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
Αδ. Γεωργιάδης: Να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή Τσακαλώτου
Να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ζητεί ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στο Twitter: «Δεν μας δίνουν και μας να διαβάσουμε αυτή την επιστολή Τσακαλώτου στον ESM να δούμε τί λέει;».
Άμεση ενημέρωση ζητεί το ΠΑΣΟΚ
Άμεση ενημέρωση σχετικά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ζητεί το ΠΑΣΟΚ,χαρακτηρίζοντας ωστόσο θετική την εξέλιξη για το «ξεπάγωμα» των συνομιλιών για το χρέος. 
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του κόμματος υπογραμμίζεται ότι «μετά την απώλεια πολύτιμου για την οικονομία μας χρόνου, λόγω των ψευτοπαλληκαρισμών του κ. Τσίπρα, είναι θετικό ότι ξαναρχίζουν οι διαδικασίες για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος».
«Ελπίζουμε η επιστολή του υπουργείου Οικονομικών να μην είναι μια ακόμη πράξη ντροπής για την Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ποτάμι: Να μας πουν τον λογαριασμό
«Πριν η κυβέρνηση σπεύσει να πανηγυρίσει καλό θα ήταν να ξέρουμε και τι γράφει στην επιστολή μετανοίας και τι δεσμεύσεις ανέλαβε. Γιατί έχουμε συνηθίσει πλέον ότι οι διαπραγματεύσεις της συνοδεύονται πάντα από βαρύ λογαριασμό για τους Έλληνες», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.
Ο ίδιος σημειώνει ότι «η επιστολή του κ. Τσακαλώτου, που πήγαινε κι ερχόταν για μέρες, ανακοινώθηκε παραμονή Χριστουγέννων από τον κ. Ντάισελμπλουμ, ότι ελήφθη. Είναι θετικό ότι θα ξαναρχίσουν οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντέισελμπλουμ: Ελήφθη η επιστολή Τσακαλώτου - «Ξεπαγώνουν» οι συζητήσεις"

Γεύμα αλληλεγγύης από τον δήμο Αθηναίων στο Ρουφ

Ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 13:00, στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ, θα πραγματοποιηθεί το χριστουγεννιάτικο γεύμα αλληλεγγύης του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

Το φετινό χριστουγεννιάτικο γεύμα, αφορά 1.000 πολίτες που έχουν ανάγκη και είναι προσφορά της εταιρείας Lidl Hellas.

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεύμα αλληλεγγύης από τον δήμο Αθηναίων στο Ρουφ"

Μουζάλας: Από τον Απρίλιο θα αρχίσει η αποσυμφόρηση των νησιών

Από τον Απρίλιο θα αρχίσει η αποσυμφόρηση των νησιών και η απομάκρυνση των προσφύγων με βάση τα νομικά δικαιώματά τους, δηλώνει ο υπουργός Μεταναστατευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Αναφέρει ακόμα ότι παράλληλα θα ξεκινήσει και η εφαρμογή του πλάνου που προβλέπει 2.000 με 2.500 μετεγκαταστάσεις το μήνα σε χώρες της ΕΕ, ενώ σημειώνει ότι αυτό που βαραίνει την κυβέρνηση είναι η ενσωμάτωση των 20.000-25.000 προσφύγων που θα μείνουν στη χώρα μας.

Ο υπουργός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2017 κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης δεν θα ζει σε σκηνές, αλλά σε στεγασμένους χώρους με εξασφαλισμένη θέρμανση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τροφή. Προαναγγέλλει επίσης ότι στόχος είναι από τον Φεβρουάριο να ελαττωθούν τα συσσίτια και να καταβάλλονται μετρητά «ώστε οι φιλοξενούμενοι να μπορούν να ψωνίζουν και να μαγειρεύουν μόνοι τους σαν μια ελάχιστη απόδοση αξιοπρέπειας σε αυτούς τους ανθρώπους».

Ο ίδιος παραδέχεται ότι η κατάσταση στα νησιά είναι πολύ δύσκολη. Τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί, εξηγεί ο υπουργός, «πυροδοτούν καθημερινές εντάσεις, μικροεγκληματικότητα και παραβατικότητα, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα». Για να ηρεμήσει η κατάσταση και σταδιακά να εξομαλυνθεί, τόνισε, το υπουργείο προσανατολίζεται στη δημιουργία μικρών κέντρων κράτησης ατόμων με παραβατική συμπεριφορά και νέων χώρων για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Μουζάλας: Από τον Απρίλιο θα αρχίσει η αποσυμφόρηση των νησιών"

Δεκαοκτάρηδες στα χακί με κίνητρα-έκπληξη

Κίνητρα για όσους νέους -και νέες- προσέρχονται εθελοντικά για στράτευση στα 18 ετοιμάζει ο Πάνος Καμμένος.

«Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους νέους και στις νέες που αγαπούν τον Στρατό να έρχονται μόνοι τους για να υπηρετούν, νωρίς, με το που αποφοιτούν από το Λύκειο και η διάρκεια της θητείας τους να μην είναι χαμένος χρόνος, αλλά δημιουργικός», τονίζει ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος» και ερωτηθείς εάν επαναφέρει το θέμα της στράτευσης και των γυναικών, ο κ. Καμμένος απαντά: «Μα ποτέ δεν το είχα αποσύρει από τη σκέψη και τα σχέδιά μου. Είμαι υπέρ της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών, όπως και των ανδρών που διανύουν το 18ο έτος της ηλικίας τους. Όμως πρέπει ο Στρατός να γίνει ελκυστικός στους δεκαοκτάρηδες. Πρέπει να τους δώσουμε κίνητρα».

Και συνεχίζει: «Ετοιμάζουμε ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη Microsoft, ώστε οι δεκαοκτάχρονοι που προσέρχονται εθελοντικά για στράτευση, παράλληλα με τα στρατιωτικά τους καθήκοντα, να έχουν τη δυνατότητα μέσω των Κέντρων της «Διά Βίου Εκπαίδευσης» να κάνουν μαθήματα προγραμματιστών και κατά την ολοκλήρωση της θητείας τους να έχουν λάβει πιστοποίηση από τη Microsoft και τον Στρατό».

«Ανάλογη πιστοποίηση θα λαμβάνουν από τις Ενοπλες Δυνάμεις και όσοι δεκαοκτάχρονοι αποκτούν τεχνική εξειδίκευση σε διάφορους τομείς, όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί οχημάτων. Θα τους δίνουμε και άδειες οδήγησης όλων των κατηγοριών», προσθέτει.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκαοκτάρηδες στα χακί με κίνητρα-έκπληξη"

Τζανακόπουλος: Μέρος των δανειστών θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι εκλογές

«Παράλογη απαίτηση που δε μπορεί και δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση», χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, την αξίωση των δανειστών για λήψη μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος.

Αφήνει επίσης αιχμές για «μέρος των δανειστών», ότι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που δε νοιώθουν άνετα με την σημερινή κυβέρνηση. Τους δυσκολεύει στο σχέδιό τους για την εμπέδωση μιας διαρκούς πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη», εκτιμά και προειδοποιεί, πως το «ποια κυβέρνηση θα έχει η Ελλάδα δεν εξαρτάται από αυτούς, αλλά από τον ελληνικό λαό». Προσθέτει, δε, με νόημα πως το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα είναι εκλογές», ενώ τονίζει ότι τα σενάρια περί οικουμενικής ή κυβέρνησης τεχνοκρατών, «αφορούν και εξυπηρετούν μόνο εκείνους που τα διαδίδουν».

«Εκλογές θέλει μόνο η ΝΔ, η οποία θεωρώντας λανθασμένα ότι θα τις κερδίσει θέλει να προκαλέσει την διακοπή των διαπραγματεύσεων και να επιβάλει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας χρεώνοντας το στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια τακτική που είναι επικίνδυνη για τη χώρα. Πάντως, οφείλουν στην ΝΔ να καταλάβουν ότι όσα διαπιστευτήρια υποταγής και αν δώσουν στους πιο ακραίους εκ των δανειστών, δεν θα καταφέρουν να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση», αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο υπουργός Επικρατείας εμφανίζεται αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης και αποκλείει τη λήψη πρόσθετων μέτρων μετά το 2018.

«Θεωρώ, όμως, ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε καταφέρει να βρούμε ένα σημείο ισορροπίας για να φτάσουμε σε μια θετική απόφαση που δεν θα περιλαμβάνει φυσικά τη λήψη μέτρων μετά το 2018. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν, και νομίζω το κατανοούν, ότι αυτή τη στιγμή δεν βοηθά κανέναν η περαιτέρω καθυστέρηση και μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, με δεδομένη και την γενικευμένη αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ευρώπη των πολλαπλών κρίσεων. Η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία που υπέγραψε και το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι δανειστές της» τονίζει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζανακόπουλος: Μέρος των δανειστών θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι εκλογές"

Πλοίο με 20 τόνους καύσιμα έπεσε στις ακτές της Άνδρου

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν η αιτία που το φορτηγό πλοίο «Cabrera» με σημαία Αντίγκουα Μπαρμπούντα, προσάραξε τα ξημερώματα του Σαββάτου στις βόρειες ακτές της Άνδρου.

Το πλοίο έχει πάρει σοβαρή κλίση 45 μοιρών, προκαλώντας ανησυχία στις λιμενικές αρχές καθώς μεταφέρει 20 τόνους καύσιμα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των 9 ναυτικών, μελών του πληρώματος, με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η προσάραξη έγινε στις βόρειες ακτές της Άνδρου και άμεσα έσπευσαν για βοήθεια ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς οι άνεμοι έφθαναν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Το «Cabrera» είναι φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες τόνους σιδήρου και 20 τόνους καυσίμων. Είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία.

Τα μέλη του πληρώματος είναι τρεις Πολωνοί, ένας Ουκρανός, ένας Λιθουανός και τέσσερις Φιλιππινέζοι. Περίπου στις 8.30 το πρωί ολοκληρώθηκε η απομάκρυνσή τους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Κοτρώνι Μαραθώνα.

Ωστόσο, άγνωστο είναι μέχρι αυτή τη στιγμή εάν το πλοίο παρουσιάζει εισροή υδάτων.

efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλοίο με 20 τόνους καύσιμα έπεσε στις ακτές της Άνδρου"

Σκάφος με πρόσφυγες εντόπισε το λιμενικό κοντά στο Φαρμακονήσι -Διασώθηκαν 34 άτομα

Το λιμενικό εντόπισε και διέσωσε 34 πρόσφυγες τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Περιπολία του λιμενικού εντόπισε ανοιχτά του Φαρμακονησίου μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση. Ακολούθησε επιχείρηση για την περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Φαρμακονήσι.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάφος με πρόσφυγες εντόπισε το λιμενικό κοντά στο Φαρμακονήσι -Διασώθηκαν 34 άτομα "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news