facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Δείτε την απόφαση: «Ψαλίδι» 50% στο ΕΚΑΣ για το 2017

Μειωμένο κατά 50% θα είναι από μεθαύριο 22 Δεκεμβρίου (οπότε καταβάλλεται η σύνταξη του Ιανουαρίου) το ΕΚΑΣ για τους 250.000 δικαιούχους που λαμβάνουν την παροχή, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

Ειδικότερα, τα εισοδηματικά κριτήρια παραμένουν ίδια με αυτά που ίσχυαν και το 2016, αλλά τα καταβαλλόμενα πόσα μειώνονται στο μισό.

Η δαπάνη λοιπόν, για τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ περιορίζεται σε 313,4 εκατ. ευρώ.
Έτσι, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι:

«Από 1.1.2017 έως 31.12.2017, το Επίδομα Κοινωνι κής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), καταβάλλεται αποκλειστικά σε ήδη συνταξιούχους, καθώς και σε δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου των εντασσόμενων στον Ε.Φ.Κ.Α. οργανισμών κύριας ασφάλισης εκτός των συνταξιούχων του ΟΓΑ, καθώς και της Τράπεζας της Ελλάδος, των οποίων η συνταξιοδότηση αρχίζει πριν από την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016».

Αναλυτικά τα ποσά Επιδόματος ΕΚΑΣ είναι τα εξής:

α. Για εισοδήματα έως 7.216.00 ευρώ καταβάλλεται επίδομα 115 ευρώ μηνιαίως.
β. Για εισοδήματα από 7.216.01 ευρώ και μέχρι 7.972,00 ευρώ καταβάλλεται ποσό μηνιαίου επιδόματος σύμφωνα με τα παρακάτω:
- Από 7.216,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.518,00 ποσό 86,25 ευρώ.
- Από 7.518,0 και μέχρι των 7.720,0 ευρώ, πόσο 57,50.
- Από 7.720,01 και μέχρι του ποσού των 7.972,00 ευρώ, ποσό 28,75 ευρώ.

Ποιες οι προϋποθέσεις

α. Να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς και για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους, δεν απαιτείται η συμπλήρωση ορίου ηλικίας. Σε περίπτωση συμπλήρωσης του 65ου έτους ηλικίας εντός του 2017, το επίδομα καταβάλλεται από την πρώτη του επόμενου της συμπλήρωσης του 65ου έτους της ηλικίας μήνα.

β. Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα τους από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα, να μην υπερβαίνει το ποσό των επτά χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα δύο (7.972) ευρώ. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού δεν λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου και κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, θυμάτων τρομοκρατίας, καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα.

γ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του συνταξιούχου να μην υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων οκτακοσίων ογδόντα τεσσάρων (8.884) ευρώ.

δ. Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των έντεκα χιλιάδων (11.000) ευρώ.

ε. Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται κατά το μήνα έκδοσης της παρούσας υπουργικής απόφασης, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα, να μην υπερβαίνει τα εξακόσια εξήντα τέσσερα (664) ευρώ.

στ. Τα παραπάνω ποσά, των περιπτώσεων β, γ και δ, αφορούν σε εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2015 και δηλώθηκαν με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2016

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση εδώ

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε την απόφαση: «Ψαλίδι» 50% στο ΕΚΑΣ για το 2017"

Τσίπρας: Όχι άλλα μέτρα μετά το 2018 [BINTEO]

«Τέλος και ορίζοντας αυτής της συμφωνίας είναι, το αργότερο, τα μέσα του 2018. Δεν υπάρχουν άλλες δεσμεύσεις και μέτρα. Ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει μέσα και έξω από τη χώρα. Η κυριαρχία της χώρας μας θα αποκατασταθεί. Η επιτροπεία και τα μνημόνια τελειώνουν».

Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του, από το Ηράκλειο Κρήτης.

«Η ανεργία αργά αλλά σταθερά μειώνεται» ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώ για την οικονομία υπογράμμισε πως «με πλεόνασμα 1.1% αντί για τον «κόφτη» ενεργοποιείται ο «δότης» κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να χορηγήσουμε την 13η σύνταξη», η οποία όπως είπε θα καταβληθεί σε πάνω από ένα εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχους στις 22 Δεκεμβρίου.


«Αυτό είναι ένα καλό νέο, το κακό νέο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός στηλιτεύοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες για το κοινωνικό πακέτο στήριξης.

Αναφερόμενος στην εμπλοκή επί της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος σημείωσε πως είναι υποχρέωση των εταίρων αυτά να καθοριστούν, τονίζοντας πως ο οδικός χάρτης της συμφωνίας, προβλέπει έξοδο στις αγορές μέσα στο 2017.

«Δεν γίνεται πλέον η ευρωπαϊκή ακροδεξιά και ο λαϊκισμός, να υπαγορεύουν την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα. Η Ελλάδα μπορεί να είναι σε πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Και εφόσον τηρεί τις δεσμεύσεις της και τους κανόνες δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν», είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει θετικά, έγκαιρα, χωρίς νέα μέτρα, μετά τη λήξη του προγράμματος, και χωρίς τις υπερβολικές απαιτήσεις κάποιων εκ των εταίρων.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην Κρήτη, ο πρωθυπουργός θα έχει αύριο, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ. Ειρηναίο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Λασίθι όπου στις 11:00 θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς του νομού, στον Αγ. Νικόλαο .

Στις 13:15 θα επισκεφθεί το Ελαιουργείο του Συνεταιρισμού Κριτσάς και από εκεί θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο και την Αθήνα.


tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Όχι άλλα μέτρα μετά το 2018 [BINTEO]"

Alter Ego προς ΕΣΡ: Στρεβλώνεται ο υγιής ανταγωνισμός

Ανακοίνωση εξέδωσε η Alter Ego, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, απαντώντας στη σημερινή απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που έκρινε ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, βάσει του οποίου θα μπορούσε να χορηγηθεί άδεια εκπομπής στην εταιρεία.

Στην ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «φιμώνεται» η ελεύθερη έκφραση.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης












protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Alter Ego προς ΕΣΡ: Στρεβλώνεται ο υγιής ανταγωνισμός"

Πρόεδρος ΚΕΔΕ : «Απαιτείται σχέδιο για να μην ζήσει το Λεκανοπέδιο τον εφιάλτη των σκουπιδιών»

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι αν δεν υπάρξει άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου της Αττικής τότε το ζήτημα θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έκρουσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με Δημάρχους του Λεκανοπεδίου.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι η Αττική χρειάζεται να εκπονήσει άμεσα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο θα σχεδιαστεί με τη συνεργασία υπουργείων, Δήμων και Περιφέρειας.

Ειδικότερα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ζήτημα, η οποία έγινε μεγαλύτερη μετά και τη χθεσινή συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρ.Δούρου, παρουσία και του Δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη. Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως τόνισε, όχι μόνο δεν δόθηκε καμία επίσημη και σαφή απάντηση στα ερωτήματα που της έθεσε, αλλά παραπέμφθηκε για απαντήσεις από την ίδια την Περιφερειάρχη, στη «Διαύγεια».
Στη Συνέντευξη Τύπου παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Σ. Μεθενίτης, ο Δήμαρχος Φυλής Χ. Παππούς, το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Ν. Χιωτάκης, ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ Γ. Ζαχαρόπουλος και ο επιστημονικός συνεργάτης της ΚΕΔΕ για το ζήτημα των απορριμμάτων Α. Μαυρόπουλος.

Η ΚΕΔΕ ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις στα 5 ερωτήματα που θέτει δημόσια

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης τόνισε πως η ΚΕΔΕ έθεσε στην κα Δούρου 5 ξεκάθαρα ερωτήματα, σχετικά με το νέο περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων που ψήφισε η παράταξη της στο περιφερειακό συμβούλιο.

Τα ερωτήματα αυτά είναι:
1ο ερώτημα: Πότε θα κλείσει επιτέλους o XYTA της Φυλής και αν σήμερα λειτουργεί σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους που προβλέπει η νομοθεσία.

2ο ερώτημα: Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των μεγάλων έργων υποδομής που πρέπει να δημιουργηθούν στο Λεκανοπέδιο αλλά και ποια είναι αυτά σε κάθε τομέα. Αν έχουν εξασφαλιστεί οι αδειοδοτήσεις για να προχωρήσει ο σχεδιασμός αυτός, με δεδομένο ότι για κάποιες περιοχές που φαίνεται να έχουν επιλεγεί, όπως π.χ. ο Ελαιώνας, υπάρχει ρητή απαγόρευση λόγω των χρήσεων γης.
Σε αυτό το σημείο ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι το μόνο που ανέφερε η κα Δούρου είναι ότι ο σχεδιασμός της λαμβάνει υπόψη το σχεδιασμό που ήδη έχουν ξεκινήσει οι Δήμοι της Αθήνας και του Πειραιά.
Το ίδιο ασαφείς ήταν οι απαντήσεις της Περιφερειάρχου και για το αν θα γίνουν ΜΕΑ στον Ελαιώνα, την Κατεχάκη ή το Σχιστό ή ποιες είναι οι προθέσεις για το Γραμματικό και την Κερατέα. Για όλα αυτά παρέπεμψε στη «Διαύγεια».

3ο ερώτημα: Είναι κοστολογημένη η πρότασή της; Ζήτησα διευκρινίσεις πόσο θα κοστίζει το σχέδιο της στους δημότες μας. Γιατί είναι λογικό όταν καταθέτεις ένα σχέδιο, να το έχεις κοστολογήσει, ώστε να ξέρουμε αν είναι φθηνότερο ή ακριβότερο από αυτό που σήμερα υπάρχει.

4ο ερώτημα: Από πού θα χρηματοδοτηθούν τα έργα που πρέπει να κατασκευαστούν με βάση το νέο ΠΕΣΔΑ; Είναι διασφαλισμένα όλα τα κονδύλια που απαιτούνται; Αν τα έργα θα γίνουν μόνον με χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία ή αν θα υπάρξουν και ΣΔΙΤ;
Σε ότι αφορά αυτό το ζήτημα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι η κα Δούρου ανέφερε ότι έδωσε αγώνα για να μην χαθούν τα χρήματα, αλλά δεν διευκρίνισε ούτε πόσα χρήματα εξασφάλισε κι έσωσε, ούτε πόσα της λείπουν για να εφαρμοστεί το σχέδιο της.

5ο ερώτημα: Θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια την αγορά γης για τη δημιουργία πράσινων σημείων, όπως είχε ήδη δεσμευτεί, γιατί διαπιστώνεται ότι υπάρχει προχειρότητα σε αυτό το θέμα.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι με δεδομένο ότι ο ΧΥΤΑ της Φυλής που αποτελεί, όπως ανέφερε, μία υγειονομική βόμβα για το Λεκανοπέδιο, έχει κορεστεί, είναι ορατός ο κίνδυνος να ζήσει το Λεκανοπέδιο τον εφιάλτη των σκουπιδιών στους δρόμους.
Για να μη ζήσουμε «εικόνες ντροπής» πρέπει η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ να εκπονήσει σαφές σχέδιο διαχείρισης υπογράμμισε, επισημαίνοντας ωστόσο πως η αρμοδιότητα διαχείρισης των απορριμμάτων πρέπει να μεταφερθεί στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.

«Η θέση αυτή ενισχύεται κι από τη συμπεριφορά που επιδεικνύει έναντι των Δήμων η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής πάνω στο ζήτημα αυτό.
«Συμπεριφορά μειωτική και απαξιωτική για τους Δήμους, και συγχρόνως εντελώς αντιδημοκρατική» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επικαλούμενος «την πραξικοπηματικού χαρακτήρα» ενέργεια της κας Δούρου, να πάρει για λογαριασμό της Περιφέρειας όλες τις αρμοδιότητες του ΕΔΣΝΑ, όσον αφορά τις μελέτες για τα έργα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Παράλληλα καυτηρίασε την απόφαση να περάσει προ ημερών από το Περιφερειακό Συμβούλιο χωρίς κανέναν διάλογο και χωρίς να δοθεί ο λόγος στην αντιπολίτευση και ο νέος , αναθεωρημένος ΠΕΣΔΑ, ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, γεγονός που χαρακτήρισε «μαύρη κηλίδα για τη δημοκρατία».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε απαξιωτική και αλαζονική τη στάση της Περιφερειάρχου Αττικής υπογραμμίζοντας την άμεση ανάγκη να υπάρξει ειλικρινής συνεργασία για να βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις και να μην μένουμε σε σχέδια επί χάρτου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έθεσε τον προβληματισμό: «Τι θα γίνει με τα σκουπίδια όταν θα κλείσει η Φυλή; Θα τα πηγαίνουμε σε ανενεργά λατομεία, που λέει στο κείμενο του ΠΕΣΔΑ; Η θα τα στέλνουμε στην Κίνα ή τη Σουηδία, όπως έχει διαρρεύσει στον Τύπο; Πως είναι δυνατόν να φτιάχνουμε έναν ΠΕΣΔΑ χωρίς να μπορούμε πρώτα να διασφαλίσουμε τη δημιουργία των πράσινων σημείων που προβλέπονται;».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε χαρακτηριστικά: Θεωρώ ότι η κα Δούρου παίζει με τον πολιτικό χρόνο. Ελπίζει ότι μέχρι το 2019 που θα λήξει η θητεία της, η Φυλή θα αντέξει και το πρόβλημα θα «σκάσει» στον επόμενο.
Εμείς όμως δεν παίζουμε με το χρόνο. Πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών της Αττικής δεν θα ανεχθούμε. Η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη. Θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει σε συνεργασία με την Κεντρική Κυβέρνηση η εκπόνηση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης .
Ενός σχεδίου που θα προβλέπει τη συνεργασία Υπουργείων, Δήμων και Περιφέρειας και fast track διαδικασίες αδειοδότησης για τις νέες υποδομές, για τις χωροθετήσεις, τις χρήσεις γης και τα Προεδρικά Διατάγματα που απαιτούνται για να λειτουργήσουν, οι υποδομές αυτές.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση η κα Δούρου ανέφερε πως δεν έχει πρόβλημα να πάρουν τις αρμοδιότητες της διαχείρισης των απορριμμάτων οι Δήμοι και ότι αν χρειαστεί θα το ζητήσει από τον κ. Σκουρλέτη.
Σε αυτό το ενδεχόμενο οι Δήμοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες της Αττικής τόνισε ο κ. Πατούλης και επισήμανε ότι:
«Προφανώς τώρα που βρίσκει τα σκούρα, θέλει να πετάξει το μπαλάκι στους Δήμους.
Της απαντούμε. Εφόσον θέλει να μας δώσει την αρμοδιότητα, να πάμε μαζί στον Υπουργό και να μας τη δώσει. Ακόμη κι αν δεν είμαστε 100% έτοιμοι, θα είμαστε έτοιμοι γιατί αυτό έχουν ανάγκη οι πολίτες μας. Εμείς πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των κατοίκων του Λεκανοπεδίου δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν .Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Α.Μαυρόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης της ΚΕΔΕ
«Είναι αναγκαίο να αναλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τις ευθύνες που τους αναλογούν προκειμένου να μην λάβει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ανεξέλεγκτες διαστάσεις» υπογράμμισε ο Αντώνης Μαυρόπουλος, Χημικός Μηχανικός και επιστημονικός συνεργάτης της ΚΕΔΕ.
Όπως τόνισε, επιβάλλεται να εκπονηθεί ένα σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης στην Αττική με κεντρικό στόχο την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων και πρόσθεσε πως αν δε υπάρξουν δραστικά βήματα, είναι ορατός ο κίνδυνος στα επόμενα 4 με 5 χρόνια το λεκανοπέδιο να αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα.
Ο Α. Μαυρόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ανάγκη να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που φθάνουν στους ΧΥΤΑ με μια ορθολογική διαχείριση και σταδιακή αύξηση του ποσοστού ανακυκλώσιμων υλικών.

Σωτήρης Μεθενίτης, δήμαρχος Μαρκοπούλου
Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπόνησης ενός συγκροτημένου σχεδίου επίλυσης του προβλήματος και τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για αξιοποίηση χώρων για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και αρχές. Όπως έκανε γνωστό, όλες οι δημοτικές παρατάξεις του δήμου συμφωνούν προς αυτή τη κατεύθυνση και ήδη ετοιμάζεται κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Δήμαρχος Φυλής, Χ. Παππούς
Ο δήμαρχος Φυλής Χ. Παππούς αναφέρθηκε στον κίνδυνο κορεσμού του ΧΥΤΑ της περιοχής και στην ανάγκη να βρεθούν χώροι άμεσα. Ο Χ. Παππούς υπογράμμισε ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής έχει διάρκεια ζωής το πολύ 2 ακόμα χρόνια. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση πρόβλεψη για το πώς θα λυθεί το πρόβλημα στο μέλλον.

Ν. Χιωτάκης, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ
«Η Αττική χρειάζεται σαφή χρονοδιαγράμματα υλοποίηση των αναγκαίων έργων, ξεκάθαρο πλαίσιο χρηματοδότησης και άμεση χωροθέτηση για τις νέες υποδομές προκειμένου να έχουμε αποτελέσματα» υπογράμμισε ο κ. Χιωτάκης.

Γ. Ζαχαρόπουλος εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΔΣΝΑ
«Την ανησυχία του ότι αν μέχρι το 2018 η πολιτεία δε λάβει γενναίες αποφάσεις για το ζήτημα τότε το πρόβλημα θα είναι πολύ σοβαρό» εξέφρασε ο κ. Ζαχαρόπουλος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος ΚΕΔΕ : «Απαιτείται σχέδιο για να μην ζήσει το Λεκανοπέδιο τον εφιάλτη των σκουπιδιών»"

Αυξήθηκε και τον Νοέμβριο η ανεργία: 28.713 περισσότεροι άνεργοι

Στους 913.044 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο, περισσότεροι κατά 28.713 σε σχέση με τον Οκτώβριο, που μεταφράζεται σε ποσοστιαία αύξηση 3,25%, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Από αυτούς, οι 485.787, δηλαδή το 53,21% είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, με τις γυναίκες να αποτελούν την πλειοψηφία με ποσοστό 62,35%.

Όσον αφορά την ηλικιακή ομάδα, το μεγαλύτερο ποσοστό είναι από 30 έως 44 ετών με 40,34%, ενώ ευρύτερα από 30 έως 54 ετών οι άνεργοι αποτελούν σχεδόν το 65%.

Επίσης, όσοι είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελούν το 47,81%, ενώ οι Έλληνες το 92%.

Σχετικά με τους επιδοτούμενους ανέργους, στο σύνολό τους, τον Νοέμβριο υπήρξε αύξηση 19,04%, δηλαδή περισσότεροι κατά 18.935 σε σχέση με τον Οκτώβριο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξήθηκε και τον Νοέμβριο η ανεργία: 28.713 περισσότεροι άνεργοι"

Το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο

Μέσω του πρακτορείου προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq, το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο που στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα.

«Το πρόσωπο που ανέλαβε την εκτέλεση της επιχείρησης (...) στο Βερολίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και εκτέλεσε την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετηθούν οι υπήκοοι των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό» που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, διευκρινίζεται από το Amaq.

Ο κίνδυνος εξακολουθεί να είναι μεγάλος

Ένα 24ωρο μετά την επίθεση, ο κίνδυνος στην γερμανική πρωτεύουσα παραμένει μεγάλος, αφού όπως αποδείχθηκε σήμερα ο δράστης παραμένει ασύλληπτος. Νωρίτερα αφέθηκε ελεύθερος ο ύποπτος που είχε συλληφθεί χθες, καθώς σύμφωνα με την εισαγγελία, δεν υπήρχαν στοιχεία ότι εκείνος βρισκόταν πίσω από την επίθεση. Ο ύποπτος ήταν ήταν Πακιστανός υπήκοος που είχε αιτηθεί να του χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία.

«Είμαστε όλοι άναυδοι. Ολόκληρο το Βερολίνο είναι βαθιά συγκλονισμένο από το χτεσινοβραδινό γεγονός. Η σκέψη μας είναι μαζί με τα θύματα και τους οικείους τους. Θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας. Καταφέραμε να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε ελάχιστο χρόνο και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Ευχαριστώ την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Υπηρεσία μεταφοράς ασθενών», είπε ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ κατά τη συνέντευξη Τύπου, η οποία δόθηκε στο Δημαρχείο της γερμανικής πρωτεύουσας.

«Η αστυνoμική παρουσία στο Βερολίνο θα αυξηθεί κατά πολύ», είπε ο επίσης Σοσιαλδημοκράτης γερουσιαστής (υπουργός) Εσωτερικών της πόλης- κρατίδιο του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ. «Και μάλιστα όχι μόνο στις εισόδους των χριστουγεννιάτικων αγορών, αλλά σε ολόκληρη την πόλη. Επίσης, είπε ότι επανεξετάζεται το σχέδιο ασφάλειας για τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς στην πόλη. «Παρακαλούμε τους Βερολινέζους να μην αποθαρρύνονται», προσέθεσε ο Α. Γκάιζελ. Εν τούτοις η κίνηση στο μετρό και την πόλη ήταν ακόμα σήμερα το μεσημέρι υποτονική.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Βερολίνου Κλάους Καντ αναφέρθηκε στο χτεσινό τραγικό γεγονός και τις προσπάθειες τις οποίες κατέβαλε η Αστυνομία για την αντιμετώπιση του έκτακτου αυτού γεγονότος. Δεν θέλησε όμως να απαντήσει στο ερώτημα εάν έχει συλληφθεί το σωστό πρόσωπο. Όλες οι -ελάχιστες- ερωτήσεις τις οποίες δέχθηκαν εξάλλου να απαντήσουν και οι τρεις ήταν αόριστες και παρέπεμπαν στο γεγονός ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Ο Κλ. Καντ είπε επίσης ότι ο κίνδυνος εξακολουθεί να είναι μεγάλος, δεν έχει αλλάξει κάτι, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να εκτιμηθεί η κατάσταση στο σύνολό της.

Όλοι υπογράμμισαν επίσης ότι τα ΜΜΕ συνέβαλαν ιδιαίτερα στο να μην δημιουργηθεί πανικός, μεταδίδοντας μόνο διασταυρωμένες πληροφορίες, οι οποίες προέρχονταν από την ίδια την αστυνομία και όχι φήμες ή εικασίες.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο"

Στους λογαριασμούς που θα εκδοθούν απο 1-1-2017 το νέο «χαράτσι» στη σταθερή τηλεφωνία


Απο τους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Ιντερνετ που θα εκδοθοούν από την 1.1.2017 θα ξεκινήσει η εφαρμογή του τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας.

Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 55 του νόμου 4389/2016, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία επιβολής και απόδοσης του νέου τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε λογαριασμούς που εκδίδονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά επιβάλλεται αναλογικό τέλος στη σταθερή τηλεφωνία υπέρ του Δημοσίου, το οποίο βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.

Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή /και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet) και υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες. Σημειώνεται ότι το τέλος ανέρχεται σε 5%.

Το τέλος εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους λογαριασμούς που θα εκδοθούν απο 1-1-2017 το νέο «χαράτσι» στη σταθερή τηλεφωνία"

Άνοιξε το TAXIS για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Άνοιξε η εφαρμογή στο ΤΑΧΙSnet για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης ενώ ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους φορολογούμενους είναι ότι μέσα στο πρώτο τέταρτο οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 4.000.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι που επιθυμούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση έως το τέλος του έτους έχουν στη διάθεσή τους προθεσμία 11 ημερών για να υποβάλλουν την αίτησή τους. Για αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την 31η Δεκεμβρίου, η καταβολή του επιδόματος θα γίνει έως τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σε περιπτώσεις αιτήσεων όπου υπάρχουν αμφιβολίες για τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις και ελέγχους εφόσον διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης δύναται να καταβάλλεται έως 13 Οκτωβρίου 2017.

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξε το TAXIS για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης"

Τη δημιουργία κομματικού στρατού στο ΕΚΑΒ καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων

Κομματικός στρατός δημιουργείται μέσα στο ΕΚΑΒ με ευθύνη της διοίκησης, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.

Επιλεκτικές μετακινήσεις προσωπικού με αποφάσεις του προέδρου και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η μοριοδότηση, προχειρότητα στην κατανομή του τακτικού προσωπικού, «μπαλώματα» για την κάλυψη των κενών θέσεων με συμβασιούχους: αυτές είναι οι πρακτικές που καταλογίζει στη διοίκηση του ΕΚΑΒ το Σωματείο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι την ίδια ώρα που ο πρόεδρος αναλώνεται στις ανακατατάξεις του προσωπικού «ο στόλος των ασθενοφόρων παραμένει στην ίδια κατάσταση χωρίς καμία ανανέωση, φορτώνοντας καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα τα ήδη καταπονημένα οχήματα».

«Το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό όσο αφορά τον στόλο ασθενοφόρων του. Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε καθημερινές βλάβες, κλειστούς τομείς, ελλείψεις ανταλλακτικών και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η δραματική εικόνα. Όλη αυτή η κατάσταση έχει αντίκτυπο στην άμεση και έγκαιρη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ προς τους πολίτες» λέει ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Γιώργος Μαθιόπουλος.

Ενώ υπάρχει αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα στο ΕΚΑΒ, η Διοίκηση του Οργανισμού δίνει προτεραιότητα σε άλλα ζητήματα, λέει το Σωματείο, κι αναφέρει ενδεικτικά την κατάσταση που επικρατεί στη διαχείριση του προσωπικού.

«Οι αποφάσεις Προέδρου στις μετακινήσεις προσωπικού έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Καταργεί τη μοριοδότηση των εσωτερικών μετακινήσεων (που επικύρωσαν δυο φορές προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια ),κάνοντας ένα βήμα ακόμη οπισθοχώρησης στην αξιοκρατία και την δικαιοσύνη. Μοναδική μέριμνα της Διοίκησης είναι η δημιουργία ‘κομματικού μηχανισμού’, αλλάζοντας θέσεις σε εκλεκτούς, μετακινώντας επιλεκτικά άτομα με ολιγόμηνες μετακινήσεις σε τομείς με αποφάσεις Προέδρου, χωρίς έγκριση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, (ενώ στο ΕΚΑΒ υπάρχουν 350 και πλέον εργαζόμενοι που αιτούνται μετάθεση) και στέλνοντας σε πειθαρχικά συμβούλια άλλους, δημιουργώντας ένα αίσθημα ανασφάλειας και φόβου στους συναδέλφους» αναφέρει το Σωματείο.

Εμπλοκή διαπιστώνεται και στην κατανομή τακτικού προσωπικού και τη προκήρυξη μέσω ΟΑΕΔ, καθώς «άλλαξε η κατανομή σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, για άλλη μια φορά θα χαθούν θέσεις από συναδέλφους που ήδη υπηρετούν στο ΕΚΑΒ και θα υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν πως καμία πρόσληψη από αυτές δεν απαιτεί την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, «η οποία θα διασφάλιζε την ποιότητα της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας του ΕΚΑΒ προς τους πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τη δημιουργία κομματικού στρατού στο ΕΚΑΒ καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων"

Ιερώνυμος: Το καράβι βουλιάζει, κι αν βουλιάξει δεν θα σωθεί ούτε ο αφεντικός, ούτε ο μούτσος

Νέο ηχηρό μήνυμα προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εντός Βουλής καλώντας το να αποβάλλει «παιδικές αρρώστιες» και «ιδεοληψίες» καθώς όπως είπε «δεν είναι καιρός για τέτοια. Το καράβι βουλιάζει κι αν βουλιάξει δεν θα γλιτώσει κανείς. Ούτε ο αφεντικός, ούτε ο αξιωματικός ούτε ο μούτσος».

«Έχουμε ανάγκη συνεργασίας και όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας για να προσθέσει: «Κανείς δυνάστης δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την Εκκλησία. Ορισμένοι κάνουν πολιτική εις βάρος της Εκκλησίας. Ολοι έχουμε παιδικές αρρώστιες και ιδεοληψίες αλλά δεν είναι καιρός για τέτοια. Το καράβι βουλιάζει και αν βουλιάξει δεν θα γλιτώσει ούτε ο αφεντικός, ούτε ο αξιωματικός ούτε ο μούτσος».

Κατα το κλείσιμο δε της συνεδρίασης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε έντονο διάλογο με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία που του ζήτησε να πάρει θέση για ορισμένους ιεράρχες που επιδίδονται όπως είπε σε κηρύγματα μίσους.

«Η Εκκλησία είναι ο δημοκρατικός χώρος. Κάθε ένας πρέπει να έχει τις απόψεις του και να τις λέει» είπε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος για να αντιδράσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Ακόμα και αν οι φωνές είναι μίσους;».

«Νομίζετε ότι δεν εκπροσωπούν αυτοί ανθρώπους;» ανταπάντησε ο Αρχιεπίσκοπος με την κυρία Καββαδία να επιμένει: «Τι σχέση έχουν τα κηρύγματα μίσους με το χριστιανικό μήνυμα αγάπης;».

«Θα του πω ότι είναι λάθος γραμμή αλλά δεν μπορώ να του κόψω το κεφάλι» εξήγησε ο προκαθήμενος της εκκλησίας.

Η συζήτηση έγινε σε ειδική εκδήλωση της επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς για τον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας στον ελληνισμό της διασποράς.

Κατά την έναρξη της τοποθέτησή του ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Όταν ακούω χωρισμός εκκλησίας πολιτείας στο βάθος έχω λογισμούς. Εξωτερικά δεν με απασχολεί καθώς είμαστε εθισμένοι σε λόγια και συζητήσεις και ξέρω ότι θα αργήσει πολύ να έρθει η ώρα που σοβαρά θέματα που απασχολούν τόπο και εκκλησία θα συζητηθούν σοβαρά». «Ποιος διερωτήθηκε πως μπορεί η Εκκλησία να ταΐζει 53 χιλ ανθρώπους μόνο στην Αθήνα; Στην Αρχιεπισκοπή. Πως μπορούμε να κρατάμε τόσες χιλιάδες ανθρώπους με φάρμακα, φοιτητές να έχουν δωμάτια. Μπορούμε να δούμε πως κινείται όλο αυτό το έργο. Θα πάρουμε στοιχεία ποιοι μας βοήθησαν και μας βοηθάνε να αντιμετωπιστεί ο όγκος υποχρεώσεων. Οι ομογενείς με ένα δολάριο βοηθούν. Η ομογένεια στέλνει τον ιδρώτα τον κόπο της και βοηθά. Και πρέπει να τους δείξουμε ότι δεν πάει στράφι ο κόπος τους» είπε σε άλλο σημείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην εκκλησιαστική περιουσία και τα δεκάδες οικόπεδα που έχουν απαλλοτριωθεί – δεσμευτεί από το δημόσιο. Επίσης εξήγησε ότι η πρότασή του είναι πως οι ρόλοι μεταξύ Εκκλησίας – Κράτους πρέπει να είναι «διακριτοί αλλά καθαροί που δεν θα βαραίνουν από την μια πλευρά και όταν υπάρχει ανάγκη να υπάρχει απαραίτητη συνεργασία».

Για τις απόψεις περι χωρισμού Εκκλησίας Κράτους απάντησε «η εκκλησία δεν έχει τέτοια φράση στην ποιμαντική της γιατί δεν διώχνει. Οποιος θέλει φεύγει μόνος του. Αν θέλεις πάρε τα πραγματάκια σου και πήγαινε στο καλό. Εμείς δεν διώχνουμε και δεν διαγράφουμε κανένα και αν θέλει να γυρίσει εδώ είμαστε να τον αγκαλιάσουμε. Δεν υπάρχει για εμάς χωρισμός. Δεν υπάρχει τέτοια ορολογία ποιμαντική».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερώνυμος: Το καράβι βουλιάζει, κι αν βουλιάξει δεν θα σωθεί ούτε ο αφεντικός, ούτε ο μούτσος"

«Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί» η Κάρπαθος: Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι κάτοικοι

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι Καρπάθιοι που εξαιρούνται από τη μείωση του ΦΠΑ. Αυτό επισημαίνουν σε κοινό ψήφισμά τους το δημοτικό συμβούλιο και ο έπαρχος Καρπάθου-Κάσου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ειδικότερα το ψήφισμα έχει ως εξής:
« Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπάθου μετά την πληροφόρηση της εξαίρεσης της Καρπάθου και της Ρόδου από τα νησιά της Δωδεκανήσου στα οποία αναστέλλεται η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ για ένα χρόνο, στη σημερινή του συνεδρίαση, παρουσία και του Επάρχου Καρπάθου – Κάσου, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
«Εκφράζουμε την αντίθεσή μας και παράλληλα την βαθύτατη ανησυχία μας, για την τροποποίηση του άρθρου 21 Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000)σύμφωνα με την οποία εφαρμόζονται πλέον οι ίδιοι συντελεστές ΦΠΑ σε όλη την χώρα με εξαίρεση τα νησιά των ανατολικών συνόρων που πλήττονται από την προσφυγική κρίση και ειδικότερα τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, πλην της Ρόδου και της Καρπάθου.

Γύρω από αυτό το κρίσιμο ζήτημα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Το ειδικό φορολογικό καθεστώς για το νησί μας υιοθετήθηκε προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αρνητικές συνέπειες της «νησιωτικότητας» και ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος διαβίωσης και δραστηριοποίησης στις νησιωτικές περιοχές.

Στο νησί μας, οι ελλείψεις στον ζωτικής σημασίας τομέα της υγείας είναι δραματικές. Και φυσικά δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι οι μεταφορές έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα, μέσω των δραστικών περιορισμών των κονδυλίων για την επιδότηση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων στις άγονες γραμμές, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Συνεπώς, επισημαίνουμε με έμφαση:
• Παρά την πρόσφατη ρητή εξαγγελία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας για την αναστολή του ΦΠΑ , στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση και τα Δωδεκάνησα, με αγανάκτηση και οργή πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι εξαιρούνται τα δύο νησιά της Δωδεκανήσου, Ρόδος και Κάρπαθος, λες και δεν ανήκουν στο νησιωτικό μας σύμπλεγμα ή δεν είχαμε ποτέ εισροές προσφύγων και μεταναστών!

• Οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ που εφαρμόζεται στα νησιά μας δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά εντάσσονται στην προσπάθεια αποκατάστασης ανισοτήτων, δεν παραβιάζουν αλλά, αντίθετα, αποκαθιστούν ένα αίσθημα δικαιοσύνης

• Είμαστε αντίθετοι στην επιβολή ενός μέτρου που από τη μία πλευρά «ζυγίζει» ένα σαφώς περιορισμένο λόγω της ύφεσης, δημοσιονομικό όφελος και από την άλλη πλευρά τις αναπόφευκτες και σημαντικότατες αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει και που στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν στην εξαφάνιση κάθε παραγωγικής δραστηριότητας στο νησί μας, την ώρα μάλιστα που οι γείτονές μας αμφισβητούν την νησιωτικότητα των νησιών μας.

• Πιστεύουμε πως ο ρόλος μας επιβάλλει να εργαστούμε με συνέπεια προς την κατεύθυνση της άρσης των δυσχερειών που βιώνουμε σε ολόκληρη τη χώρα τα τελευταία χρόνια της ύφεσης, ιδιαίτερα στα νησιά μας που έχουν πληγεί ίσως και περισσότερο από κάθε τι άλλο, αλλά συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή σημαντικού πυλώνα της οικονομίας-όπως ο Τουρισμός

• Γιατί η μόνη ελπίδα εξόδου από τη σημερινή οικονομική δυσχέρεια είναι η στήριξη των τομέων της οικονομίας που μπορούν να λειτουργήσουν ως ατμομηχανή για την ανάκαμψη της .

• Ως εκ τούτου ζητάμε από την Κυβέρνηση να μην βάλει ταφόπλακα στα νησιά μας, να απορρίψει κάθε πρόταση για αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ που θα οδηγήσει τους εναπομείναντες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα νησιά μας και να εντάξει την Ρόδο και την Κάρπαθο στην αναστολή εφαρμογής του μέτρου.

• Σε περίπτωση που δεν εισακουστεί το δίκαιο αίτημά μας, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά και να προβούμε σε κινητοποιήσεις γιατί δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε τα νησιά μας.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος
Ο Έπαρχος Καρπάθου
Γιάννης Μηνατσής

rodiaki
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί» η Κάρπαθος: Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι κάτοικοι"

Δεν αποφάσισε «ξεπάγωμα» των μέτρων για το χρέος το EuroWorking Group. Θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις

«Χωρίς ομοφωνία» ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group αναφορικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τα πρόσφατα νομοθετημένα μέτρα στην Ελλάδα, όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ωστόσο, η ίδια πηγή σημείωσε πως η ανταλλαγή απόψεων έγινε με «εποικοδομητικό τρόπο» και υπήρξε συζήτηση σχετικά με τις πιθανές επιλογές προκειμένου να «ξεπαγώσει» η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. «Οι διαβουλεύσεις στα κράτη-μέλη θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το απόγευμα, όταν θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο μέλλον» κατέληξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, φαίνεται ότι δεν επετεύχθη η ομοφωνία μετά τη διαφωνία δύο χώρων.

Ζητήθηκαν έγγραφες διαβεβαιώσεις για το επίδομα

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ζητήθηκαν από την Ελλάδα γραπτές διαβεβαιώσεις ότι οι παροχές δεν θα έχουν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα και ότι θα χορηγηθούν εφάπαξ. Οι διαβεβαιώσεις δόθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ενώ αύριο αναμένεται να σταλεί και επιστολή από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Κυβερνητικές πηγές αναμένουν πως στην αυριανή νέα συνεδρίαση του EWG θα υπάρξει ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Σημειώνεται ότι με ψηφισμένες από τη Βουλή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού σχετικά με το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους, η κυβέρνηση ανέμενε μια θετική εξέλιξη από την τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group.

Κυβερνητικοί παράγοντες επιχειρούσαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σχετικά με τις αποφάσεις του οργάνου, ωστόσο εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει συμφωνία που θα επαναφέρει την ισορροπία στις σχέσεις με τους θεσμούς. Οι κυβερνητικές προσδοκίες βασιζόντουσαν στην έκθεση του «κουαρτέτου» αναφορικά με τις επιπτώσεις των εξαγγελιών στο πρόγραμμα, αλλά και τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν αποφάσισε «ξεπάγωμα» των μέτρων για το χρέος το EuroWorking Group. Θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις"

Οι υπέρβαροι αποκλείονται από τον στρατό

Οι υπέρβαροι αποκλείονται από τον στρατό, ακόμη και για την κάλυψη διοικητικών θέσεων.

Το σωματικό βάρος αποδεικνύεται, σύμφωνα με το ΣτΕ, καθοριστικός παράγοντας για την πρόσβαση των υποψηφίων σε στρατιωτικές θέσεις.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απασχόλησε περίπτωση υποψήφιας διαγωνισμού πρόσληψης γραμματέων, με το βαθμό του ανθυπασπιστή, η οποία είχε βάρος 82 κιλά και ύψος 1,65 μ. και κρίθηκε από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Στρατού «ικανή δεύτερης κατηγορίας «Ι 2»», λόγω ελαφράς παχυσαρκίας» δηλαδή «ακατάλληλη» για την συγκεκριμένη θέση.

Το ΣτΕ με την απόφαση του (2625/2016) αποφάνθηκε ότι ο περιορισμός λόγω «ελαφράς παχυσαρκίας» γίνεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αφού οι δικαστικοί γραμματείς των Στρατοδικείων ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις με καθήκοντα στρατιωτικού χαρακτήρα με αποτέλεσμα να μην «υπηρετούν μόνο σε στρατιωτικά δικαστήρια αλλά και σε μονάδες, συγκροτήματα και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων».

Κατά συνέπεια, αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας «η θέσπιση ειδικών σωματικών προσόντων, μεταξύ των οποίων το επίδικο ειδικό προσόν του σωματικού βάρους κάτω του ορίου της «ελαφράς παχυσαρκίας», δεν αντιβαίνει ούτε στη διάταξη του άρθρου 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος, με την οποία κατοχυρώνεται η πρόσβαση κάθε Έλληνα πολίτη σε δημόσιες θέσεις και αξιώματα κατά τον λόγο της προσωπικής του αξίας και ικανότητας, ούτε στη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας».

Σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση η συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας προβλέπει ότι η πρόσβαση κάθε Έλληνα πολίτη σε δημόσιες θέσεις και αξιώματα γίνεται με κριτήρια που συνάπτονται με την προσωπική του αξία και ικανότητα», αλλά ο νομοθέτης μπορεί «να θεσπίζει ρυθμίσεις, οι οποίες αποκλίνουν από την αρχή αυτή, εφ' όσον δικαιολογούνται από επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, είναι πρόσφορες και αναγκαίες για την επίτευξη του επιδιωκόμενου με αυτές σκοπού και δεν παραβιάζουν την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι υπέρβαροι αποκλείονται από τον στρατό"

Επιστρέφονται από την Τετάρτη οι πινακίδες από τη Δημοτική Αστυνομία

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν οι κάτοχοί τους, από Τετάρτη, λόγω των εορτών.

Οπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος, η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, αστυνομική ταυτότητα και θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος), από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 9.00 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους οι πολίτες, ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Κατ’ εξαίρεση, η παραλαβή των πινακίδων την προσεχή Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, θα γίνεται από τις 9.00 το πρωί, έως τις 13.30 το μεσημέρι.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφονται από την Τετάρτη οι πινακίδες από τη Δημοτική Αστυνομία "

Εικοσιτετράωρη απεργία στον «Πήγασο»

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 18:00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 18:00 της Τετάρτης, 21 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinema.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις του Ομίλου.

Σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης των σωματείων, η απεργία κηρύσσεται, «καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στο β’ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, στους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και στο α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016. Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εικοσιτετράωρη απεργία στον «Πήγασο»"

Βενιζέλος: Το σχέδιο που μου πρότεινε ο Σόιμπλε για Grexit προέβλεπε αναλήψεις 8 ευρώ ημερησίως

Αναλήψεις 8 ευρώ τη μέρα και οριακή λειτουργία του κράτος, θα είχε ως συνέπεια η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, όπως την πρότεινε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σήμερα στην υπό επιτροπή της Βουλής για το χρέος έδωσε αναλυτικά στοιχεία για το περίφημο σχέδιο Σόιμπλε που περιλάμβανε οικειοθελή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ:

«Ο κ. Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές. Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κύριοι Σόιμπλε και Άσμουσεν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Μπορεί να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα; Άλλο να μπεις στην ΟΝΕ και άλλο να βγεις. Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση» συνέχισε ο πρώην υπουργός, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σήμερα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενιζέλος: Το σχέδιο που μου πρότεινε ο Σόιμπλε για Grexit προέβλεπε αναλήψεις 8 ευρώ ημερησίως "

Γαβρόγλου: Δεν παραχωρώ τα νηπιαγωγεία στους δήμους

Κατηγορηματική απόρριψη του αιτήματος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τα νηπιαγωγεία. Ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου με αφορμή το αίτημα που εκφράστηκε δημοσίως από την ΚΕΔΕ για την παραχώρηση της ευθύνης της λειτουργίας των νηπιαγωγείων στους Δήμους δήλωσε: Το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με το Σύνταγμα έχει την αποκλειστική ευθύνη της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Το αίτημα της ΚΕΔΕ απορρίπτεται κατηγορηματικά καθώς προσκρούει και στο Σύνταγμα της χώρας και στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα την κατηγορηματική της αντίθεση στην πρόσφατη απόφαση του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ με την οποία ζητείται -μεταξύ άλλων- και η υπαγωγή των νηπιαγωγείων στους Δήμους, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Η οποία σημειώνει τα εξής:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «τοπικοί άρχοντες» θέτουν ως στόχο την υπαγωγή των νηπιαγωγείων, αλλά και συνολικά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους Δήμους για ευνόητους λόγους.

Οι προσπάθειες αυτές, που άρχισαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 δεν ευοδώθηκαν ποτέ χάρη στην οργανωμένη αντίδραση σύσσωμου του εκπαιδευτικού κινήματος, αλλά και στις δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν σε ανώτατο βαθμό, όπως η 2592/99 απόφαση του ΣτΕ, η οποία ρητά αναφέρει: "Δεν μπορούν να μεταφερθούν αρμοδιότητες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτό γιατί το άρθρο 16 του Συντάγματος ρητά το απαγορεύει».Με την απόφασή της αυτή η ΚΕΔΕ επαναφέρει την απόπειρα υποβάθμισης του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της προσχολικής αγωγής, την ώρα που οι θεσμοί επιτάσσουν τον "εξορθολογισμό" σε πόρους και δαπάνες, καθώς και τις γενικευμένες περικοπές στις δημόσιες εκπαιδευτικές δομές.Ύστερα από τα παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον Υπουργό Παιδείας και την Κυβέρνηση να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα και να απορρίψουν το αίτημα της ΚΕΔΕ ως αντισυνταγματικό και παράνομο, σταματώντας κάθε συζήτηση για το θέμα, που είναι λυμένο εδώ και δεκαετίες"».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαβρόγλου: Δεν παραχωρώ τα νηπιαγωγεία στους δήμους"

ΔΕΛΤΑ, Coca-Cola, Nestlé και Unilever: Aπομάκρυνση προϊόντων από τα ράφια Αττικής

Σε προληπτική απομάκρυνση προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική, προχωρούν οι ΔΕΛΤΑ, Coca-Cola, Nestlé και Unilever, σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο, το οποίο αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση συγκεκριμένων προϊόντων μας, οι εταιρίες Coca-Cola, Nestlé και Unilever ενημερώνουμε ότι, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές:

• Προχωρούμε άμεσα σε προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική:

o Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)
o Pummaro "κλασικό" και "πιο συμπυκνωμένο" (χάρτινη συσκευασία των 500g και 520g αντίστοιχα)
o Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
o Nestea Ice Tea Λεμόνι (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
o Coca-Cola Light (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

Από την πρώτη στιγμή, είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, καθώς η ασφάλεια των καταναλωτών μας αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας.

Διατηρούμε ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές μας στους ακόλουθους αριθμούς χωρίς χρέωση:

• Coca-Cola: 800-11-55800
• Unilever: 800-11-99099
• Νestea: 800-11-55800

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους καταναλωτές και κάθε ενδιαφερόμενο με νεότερες ανακοινώσεις, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές.

Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών και των πελατών μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια, για οποιαδήποτε αναστάτωση.

ΔΕΛΤΑ: Προσωρινή διακοπή της διάθεσης του Φρέσκου Γάλακτος Πλήρες 1 λίτρου

Την προσωρινή διακοπή της διάθεσης του Φρέσκου Γάλακτος Πλήρες 1 λίτρου (χάρτινη συσκευασία/μπλε χρώμα) στον Νομό Αττικής ανακοίνωσε η ΔΕΛΤΑ, σε συνέχεια ηλεκτρονικής ανάρτησης- απειλής σχετικά με επιμολυσμένα τρόφιμα και μετά από σύσταση των αρμόδιων αρχών.

"Το γεγονός αυτό πλήττει μια ελληνική εταιρεία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους, συνεργάζεται καθημερινά με 1.400 Έλληνες κτηνοτρόφους και για περισσότερα από 60 χρόνια, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, οικονομία και περιφέρεια", αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: "Πέρα από τη ζημιά που της δημιουργεί, στρέφεται ενάντια στους κτηνοτρόφους και τους εκατοντάδες συνεργαζόμενους (δίκτυο διανομής, σημεία πώλησης, προμηθευτές) και τελικά στρέφεται άμεσα ενάντια στην ίδια την ελληνική κοινωνία.

Η ασφάλεια, καθώς και η ποιότητα των προϊόντων μας, αποτελούν για εμάς αδιαπραγμάτευτες αξίες, τις οποίες θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να υπηρετούμε, με κάθε κόστος.

Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς και την ολοκληρωμένη ενημέρωση των καταναλωτών.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης ΔΕΛΤΑ, στο τηλέφωνο 800 11 99 800.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΛΤΑ, Coca-Cola, Nestlé και Unilever: Aπομάκρυνση προϊόντων από τα ράφια Αττικής"

Ο Χάρης Θεοχάρης εκπρόσωπος των 7 ανεξάρτητων βουλευτών

Ο Χάρης Θεοχάρης ορίστηκε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών, με αναπληρωτή τον Γιώργο Καρρά.

Από το σύνολο των επτά ανεξάρτητων βουλευτών, έδωσαν θετική ψήφο στο πρόσωπο του κ. Θεοχάρη, οι βουλευτές Λεωνίδας Γρηγοράκος, Γιώργος Καρράς, Κατερίνα Μάρκου και Ιάσων Φωτήλας, ενώ δεν υπερψήφισαν ο Στάθης Παναγούλης και ο Νίκος Νικολόπουλος.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Χάρης Θεοχάρης εκπρόσωπος των 7 ανεξάρτητων βουλευτών "

Ακατάσχετο και αφορολόγητο το εφάπαξ επίδομα των χαμηλοσυνταξιούχων

Νομοτεχνική ρύθμιση με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι το εφάπαξ βοήθημα σε συνταξιούχους δεν φορολογείται και δεν υπόκειται σε κανενός είδους παρακρατήσεις, κατέθεσε η κυβέρνηση.

Η ρύθμιση κατατέθηκε από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στο νομοσχέδιο για το χωρικό σχέδιο που συζητείται σήμερα και ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η κυβέρνηση έκρινε αναγκαία τη ρύθμιση μετά από επισημάνσεις βουλευτών ότι μπορεί το εφάπαξ βοήθημα να φορολογηθεί ή να υπάρξει παρακράτηση σε βάρος του δικαιούχου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακατάσχετο και αφορολόγητο το εφάπαξ επίδομα των χαμηλοσυνταξιούχων"

Τσίπρας σε αγρότες: Όποιος θέλει να κάνει θέατρο στους δημοσιογράφους να βγει έξω (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμές έντασης δημιουργήθηκαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στο δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες όπου ήταν σε εξέλιξη η σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της Μεσαράς υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας μόλις ολοκλήρωσε το εισαγωγικό μέρος της ομιλίας του ζήτησε την αποχώρηση των δημοσιογράφων, των οπερατέρ και των φωτογράφων από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου και γίνεται η σύσκεψη.
Αμέσως δημιουργήθηκαν εντάσεις με τον κ. Τσίπρα αλλά και τους δημοσιογράφους να έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση.
«Εδώ δεν είναι εκπομπή, είναι σύσκεψη», ανεφερε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους αγρότες «εγώ όταν κάνω συσκέψεις με φορείς κλείνουν οι πόρτες και μιλάμε ειλικρινά, πρόσωπο με πρόσωπο».
Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν το ήδη εκρηκτικό κλίμα με τους δημοσιογράφους να μην θέλουν να βγουν έξω από την αίθουσα και τους αγρότες να δηλώνουν πως αν φύγουν τα ΜΜΕ τότε θα αποχωρήσουν κι εκείνοι.
Ο κ. Τσίπρας εμφανώς εκνευρισμένος ανέφερε «Όποιος θέλει να κάνει θέατρο μπροστά στους δημοσιογράφους να πάει έξω».
Αναλυτικά τα όσα έγιναν:
Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι κι ενώ είχε ολοκληρωθεί η αρχική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ακούστηκαν από τα μικρόφωνα ότι πρέπει ν’ αποχωρήσουν από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου οι δημοσιογράφοι, οι οπερατέρ και οι φωτογράφοι.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων τόσο από τον δημοσιογραφικό κόσμο όσο και από τον αγροτικό.
Οι δημοσιογράφοι αναρωτιούνταν για ποιον λόγο να βγουν έξω ενώ οι αγρότες έλεγαν πως αν φύγουν τα ΜΜΕ θα αποχωρήσουν και οι ίδιοι.
Τότε ήταν που ο κ. Τσίπρας πήρε τον λόγο εμφανώς εκνευρισμένος.
Δείτε τους διαλόγους:
Αλέξης Τσίπρας: Εμένα που με βλέπετε έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με αγρότες που ήρθαν στο γραφείο μου. Αν θέλετε να κάνετε θέατρο στις κάμερες κάντε το έξω. Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα. Όποιος δεν θέλει να σηκωθεί να φύγει.(αντιδράσεις από ΜΜΕ και αγρότες) Ακούτε τί σας λέω; Εγώ θα μιλήσω με τους αγρότες πρόσωπο – με πρόσωπο. Όποιος θέλει να κάνει θέατρο με δημοσιογράφους να βγει έξω.
Δημοσιογράφοι: Μα για ποιον λόγο να αποχωρήσουμε;
Αλέξης Τσίπρας: Όταν εγώ καλώ συσκέψεις με φορείς, κλείνουν οι πόρτες και κάνουμε ειλικρινή διάλογο. Όχι εκπομπή. Έχετε εκπομπή, λέει σ’ έναν δημοσιογράφο, ας μας φωνάξετε εκεί να κάνουμε debate.
Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα, αν θέλετε, αν δεν θέλετε μπορείτε ν’ αποχωρήσετε,ανέφερε στους αγρότες.
Από τα μεγάφωνα: Θα παρακαλούσα να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι. Πρέπει να ξεκινήσουεμ κι έχει καθυστερήσει η διαδικασία
Πρόεδρος Τεχνικών Τηλεόρασης Κρήτης: Κύριε πρωθυπουργέ είναι κλειστή η σύσκεψη, αν είναι  να φύγουμε;
Αλέξης Τσίπρας: Εγώ τοποθετήθηκα και καταλάβατε όλοι τί ακριβώς είπα. Οι συσκέψεις με παραγωγικούς φορείς τις κάνω για να καταγραφούν τα προβλήματα και οι συσκέψεις γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Αν εδώ γίνεται διαφορετικά να μου το πείτε.
Δημοσιογράφος: Μα κλειστή είναι η συσκεψη;
Άγνωστος: Όχι δεν είναι κλειστή αλλά δεν είναι και για τηλεοπτική κάλυψη. Καμία σύσκεψη δεν ήταν ποτέ ανοιχτή.
cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας σε αγρότες: Όποιος θέλει να κάνει θέατρο στους δημοσιογράφους να βγει έξω (ΒΙΝΤΕΟ)"

Γραμμή εξυπηρέτησης ΑμεΑ θέτει σε λειτουργία ο ΟΑΣΑ

Ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων που υλοποιεί προκειμένου να άρει όλα τα εμπόδια, ώστε να γίνουν «ανθρώπινες, φιλικές και προσβάσιμες οι αστικές συγκοινωνίες στα άτομα με αναπηρία», θέτει σε λειτουργία νέα τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικής εξυπηρέτησης των ΑμεΑ. Ο αριθμός της νέας αυτής τηλεφωνικής γραμμής είναι: 210-8200887.

Μέσω της τηλεφωνικής αυτής γραμμής οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται για όλες τις δυνατότητες μετακίνησής τους με τα δημόσια αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας και ταυτόχρονα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, τις παρατηρήσεις τους και τα αιτήματά τους.

Οι ώρες λειτουργίας της νέας τηλεφωνικής γραμμής είναι:

Καθημερινές: από τις 06.30 έως τις 22.30.
Σαββατοκύριακα: από τις 07.30 έως τις 22.30.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Γραμμή εξυπηρέτησης ΑμεΑ θέτει σε λειτουργία ο ΟΑΣΑ"

Ο Καμίνης ζήτησε την παραίτηση Τόσκα: «Υπάρχει κενό ασφαλείας στην Αθήνα»

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι είναι δυσεξήγητη η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την μεγάλη επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Υπάρχει κενό ασφαλείας στην Αθήνα. Βλέπουμε να καίγονται περίπτερα και χθες το βράδυ τρία τρόλεϊ.
Ο Δήμος και οι κάτοικοι προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη όρθια. Όμως το πρόβλημα είναι πολιτικό. Ο κ. Τόσκας πρέπει να παραιτηθεί. Ζητώ την αντικατάστασή του», είπε ο κ. Καμίνης διερμηνεύοντας, όπως ανέφερε, τις επιθυμίες των πολιτών να αλλάξει η πολιτική ασφάλειας.

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για πολύ σοβαρά προβλήματα που έχει το κέντρο της Αθήνας.
«Συνεχώς υποβαθμίζεται και προκύπτουν θύλακες παραβατικότητας και άβατο σε ορισμένες περιοχές του», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στη παραβατικότητα.

«Είναι ευθύνη συνολικά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», τόνισε η κ. Γεννηματά, δηλώνοντας ότι υποστηρίζει τις ενέργειες του δημάρχου Αθηναίων, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες στη Βουλή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Καμίνης ζήτησε την παραίτηση Τόσκα: «Υπάρχει κενό ασφαλείας στην Αθήνα» "

Βρέθηκε χειροβομβίδα στο Γαλάτσι – Εικόνες από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Χειροβομβίδα βρέθηκε πάνω σε παγκάκι σε πάρκο που βρίσκεται στο Γαλάτσι και συγκεκριμένα στην οδό Πανδωσίας 2 δίπλα σε σχολείο.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ επί τόπου σπεύδουν πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ.

Δείτε τις εικόνες του Police News 





Δείτε το βίντεο του Σκάι


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκε χειροβομβίδα στο Γαλάτσι – Εικόνες από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ."

Εκπρόσωπος Μοσκοβισί: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από την 26η Ιανουαρίου

«Oι χώρες της ευρωζώνης θα αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου», ανέφερε σήμερα η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, λίγες ώρες πριν το EUroworking Group που καλείται να αποφασίσει κατά πόσον μπορούν να ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ απέφυγε να εκφράσει τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο EuroworkingGroup, λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει, αλλά ούτε και έχει προσδοκίες από ξεχωριστές συναντήσεις ή τηλεφωνικές συσκέψεις που ενδεχομένως γίνονται.

Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε, όλοι εργάζονται στο πλαίσιο της απόφασης της 5ης Δεκεμβρίου και διευκρίνισε ότι η τεχνική εφαρμογή αυτής της συμφωνίας είναι αρμοδιότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), ενώ η πολιτική συμφωνία είναι αρμοδιότητα του Eurogroup.

Ερωτηθείσα αν το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στη διαδικασία και όχι στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, η Α. Μπράιτχαρτ απάντησε ότι στο Μνημόνιο υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις σχετικά με τη διαδικασία και την ουσία και υπενθύμισε ότι στην προκαταρκτική αξιολόγηση των θεσμών για τα μέτρα κοινωνικών παροχών, εκφράζονται ανησυχίες και για τα δύο αυτά θέματα.

Συνεχίζοντας, η Α. Μπράιτχαρτ υπενθύμισε ότι στην προκαταρκτική αξιολόγηση που έστειλαν οι θεσμοί στα κράτη μέλη της ευρωζώνης, εκφράζονται σημαντικές ανησυχίες τόσο για τη διαδικασία όσο και για την ουσία. Υπενθύμισε, επίσης, ότι παρόλο που τα μέτρα κοινωνικών παροχών μειώνουν το περιθώριο ασφαλείας γύρω από το δημοσιονομικό στόχο του 2016, δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τη δημοσιονομική κατάσταση το 2017 και 2018, αν και σε περίπτωση που επεκταθούν και τα επόμενα χρόνια, εγείρουν κινδύνους όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης έλαβαν την πλήρη προκαταρκτική αξιολόγηση των θεσμών και τώρα θα πρέπει να τα αφήσουμε να την εξετάσουν λεπτομερώς», ανέφερε η Α. Μπράιτχαρτ.

Τέλος, η Α. Μπράιτχαρτ επανέλαβε ότι η Επιτροπή εργάζεται με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για να διασφαλίσει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση πριν από το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου. Τόνισε, επίσης ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα και πως οι θεσμοί παραμένουν σε στενή επαφή με την ΕΚΤ και τον ESM.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκπρόσωπος Μοσκοβισί: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από την 26η Ιανουαρίου"

Οι συμβολαιογράφοι «απεργούν» και αύριο πανελλαδικά από τους πλειστηριασμούς

Το πανελλαδικό «πάγωμα» των πλειστηριασμών συνεχίζουν οι συμβολαιογράφοι. Έτσι και αύριο, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν πανελλαδικά από τους πλειστηριασμούς, μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αύριο, όπου κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους Ο.Τ.Α.

Κατ’ εξαίρεση θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα. Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους Ο.Τ.Α., οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

«Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίων των συμβολαιογράφων, υπαλλήλων του πλειστηριασμού, μεθοδευμένες σε πολλές περιπτώσεις καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας. Οι πλειστηριασμοί που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα και θα διενεργηθούν και αύριο Τετάρτη, μετά από σχετική άδεια των θεσμικών οργάνων μας, δεν αφορούσαν και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, ασφαλιστικά Ταμεία και τους Ο.Τ.Α.» αναφέρεται στην απόφαση της συντονιστικής επιτροπής.

Τέλος η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος ζητά και πάλι από την Ελληνική Πολιτεία τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων διατάξεων οι οποίες παρέχοντας καθολική προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας θα διασφαλίζουν τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλότητα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι συμβολαιογράφοι «απεργούν» και αύριο πανελλαδικά από τους πλειστηριασμούς"

Σόιμπλε: Η ευρωζώνη θα διαλυθεί αν δεν τηρηθούν οι κανόνες

Αμετακίνητος στην θέση του για ανάγκη αυστηρής τήρησης των κανόνων, εμφανίστηκε ξανά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε ερώτηση της Die Zeit για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραχωρήσει έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους Έλληνες συνταξιούχους εν μέσω προγράμματος διάσωσης απάντησε: "Η ευρωζώνη θα διαλυθεί αν οι χώρες δεν τηρήσουν τους κανόνες".

Όπως εξήγησε ο κ. Σόιμπλε, που σύμφωνα με το δημοσίευμα τηρεί παραδοσιακά σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα, η Κομισιόν, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και ο ESM έχουν ερωτηθεί για το κατά πόσο η κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού συνάδει με τις υποχρεώσεις της χώρας.

"Η αρχική απάντηση είναι όχι. Αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες η ευρωζώνη θα διαλυθεί", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ προσθέτοντας πως η δομή της νομισματικής ένωσης θα πρέπει να αλλάξει.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Η ευρωζώνη θα διαλυθεί αν δεν τηρηθούν οι κανόνες"

«Βράζουν» οι συγγενείς των θυμάτων με την αποφυλάκιση του Ασημάκη Κατσούλα

Όλοι το ήξεραν αλλά ποτέ δεν θα μπορέσουν να πιστέψουν πως ο δολοφόνος των αγαπημένων τους ανθρώπων, βρίσκεται πλέον ελεύθερος απολαμβάνοντας τη ζωή που ο ίδιος και οι δύο συνεργοί του, στέρησαν από τα θύματά τους.

Είναι γεγονός, ο Ασημάκης Κατσούλας, από χθες είναι ελεύθερος ύστερα από 23 χρόνια. Ο αρχισατανιστής της Παλλήνης όπως τον χαρακτήρισαν βγήκε από τη φυλακή των Χανίων όπου βρισκόταν γεμίζοντας με αγανάκτηση και θυμό τους συγγενείς των θυμάτων του.



Η Θεοδώρα Συροπούλου ήταν μόλις 14 ετών όταν δολοφονήθηκε άγρια από τους σατανιστές της Παλλήνης
Αγανακτισμένοι οι συγγενείς των θυμάτωνΗ Αναστασία Συροπούλου, αδερφή της Θεοδώρας Συροπούλου μίλησε στο protothema.gr εκφράζοντας την πικρία αλλά και την αγανάκτησή της: «Εγώ και η οικογένειά μου απογοητευτήκαμε πάρα πολύ. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Τέλος. Όταν κάποιος που έχει δολοφονήσει δυο ανθρώπους με τόσο άσχημο τρόπο, αποφυλακίζεται, για μένα δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Επομένως ότι και να πω είναι λίγο».


Ήταν 28 Δεκεμβρίου 1993 όταν έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες των συγγενών της αγνοούμενης Θοδώρας Συροπούλου, οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, υπόθεση. Δυο γυναίκες είχαν γίνει θυσία στο βωμό των σκοτεινών δυνάμεων του σκότους, από τα χέρια δυο νεαρών αγοριών με τη βοήθεια μιας 18χρονης φίλης τους. Ο 20χρονος Ασημάκης Κατσούλας και ο 19 χρόνος Μανώλης Δημητροκάλης οπαδοί του Εωσφόρου, γνωστοί ως οι σατανιστές της Παλλήνης, ομολόγησαν το φρικτό έγκλημά τους. Είχαν ξεκινήσει τις δολοφονίες τους τον Αύγουστο του 1992.

Πρώτο τους θύμα, η 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου που έχασε τη ζωή της με τον πιο ειδεχθή τρόπο στις 27 Αυγούστου 1992. Ο Ασημάκης Κατσούλας και ο Μανώλης Δημητροκάλης οδήγησαν τη 14χρονη στο Σέσι Κορωπίου όπου αφού την έγδυσαν, τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι και τη στραγγάλισαν. Στη συνέχεια αφού ο Κατσούλας ασέλγησε στο νεκρό κορμί της, με τη βοήθεια του Δημητροκάλη την περιέλουσαν με βενζίνη και την έκαψαν.


Η Γαρυφαλλιά Γιούργα επέστρεφε από τη δουλειά όταν της έστησαν καρτέρι θανάτου ο Κατσούλας και η παρέα του
Μάκης Γιούργας: Σε άλλες χώρες τα ισόβια είναι ισόβιαΟ κ. Μάκης Γιούργας θείος της Γαρυφαλλιάς ενός ακόμη θύματος των σατανιστών σοκαρισμένος μαθαίνοντας για την αποφυλάκιση του Κατσούλα δήλωσε στο protothema.gr: «Αυτό που με στεναχωρεί πολύ και με προβληματίζει είναι αν κάποιος από την οικογένεια συναντηθεί τυχαία με αυτόν τον άνθρωπο, αν μπορώ να τον πω άνθρωπο, αλήθεια τι θα γίνει; Ποιες θα είναι οι αντιδράσεις; Δεν ξέρω και εγώ πως θα αντιδράσω αν τον δω μπροστά μου. Δεν θα μπορώ να ελέγξω τις κινήσεις μου εκείνη τη στιγμή. Ο πόνος είναι μεγάλος και δεν ξέρω τι μπορεί να κάνω βλέποντάς τον ελεύθερο. Χάσαμε ανθρώπους αγαπητούς. Ο γιος της Γαρυφαλλιάς έχασε τη μητέρα του. Τώρα είναι άντρας ολόκληρος αυτό το παιδί. Αν δει τυχαία έξω ελεύθερο τον δολοφόνο της μάνας του, θα είναι ωραίο αυτό; Εφόσον καταδικάστηκε δισ. ισόβια να παραμείνει μέσα. Τι σημαίνει κάνω κάποια χρόνια φυλακή και μετά βγαίνω έξω. Προφανώς η δικαιοσύνη άλλα αποφασίζει και άλλα κάνει. Σε άλλες χώρες τα ισόβια είναι ισόβια. Ποιος είναι ο λόγος να λέει η δικαιοσύνη ισόβια από τη στιγμή που δεν εφαρμόζονται. Τότε να πάω κι εγώ να κάνω ένα έγκλημα να κάτσω 20 χρόνια μέσα και μετά να βγω έξω και να είμαι ελεύθερος. Κάποιοι λένε ότι τιμωρήθηκε αρκετά αυτός. Αφού τιμωρήθηκε αρκετά ας φέρει πίσω τον άνθρωπο που σκότωσε. Άρα δεν τιμωρήθηκε αρκετά. Η ποινή του είναι δισ. ισόβια το ξαναλέω».

Και οι τρεις σατανιστές της Παλλήνης απολαμβάνουν την ελευθερία τους γεγονός που εξοργίζει τους συγγενείς των δύο θυμάτων. Από αριστερά: Ασημάκης Κατσούλας, Μάνος Δημητροκάλης και Δήμητρα Μαργέτη
Καρτέρι θανάτου
Τον Απρίλιο του 1993 Κατσούλας και Δημητροκάλης συναντήθηκαν τυχαία με την 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα. Μητέρα δύο παιδιών που εργαζόταν ως καμαριέρα σε ξενοδοχείο. 

Προσποιούμενοι τους αστυνομικούς την επιβίβασαν στο αυτοκίνητο του Κατσούλα και στη συνέχεια την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί όπου και τη βίασαν. Το αποτρόπαιο έγκλημά τους το ολοκλήρωσε ο Κατσούλας συνθλίβοντας το κρανίο της με μια πέτρα ώστε να μην μπορούν να την αναγνωρίσουν οι αρχές.

Λίγους μήνες αργότερα και μετά από τις αγωνιώδεις προσπάθειες των συγγενών της Θεοδώρας Συροπούλου να λύσουν το κουβάρι της εξαφάνισης της, οι αρχές φτάνουν στα ίχνη των δυο δραστών. Οι συλλήψεις τους αφήνουν άφωνο όλο το πανελλήνιο. Το ελληνορθόδοξο ποίμνιο έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπο με τον σατανισμό. Μαθαίνει για τις τελετές, τις θυσίες στο σατανά, τους βιασμούς, την επίκληση πνευμάτων αλλά και τα φρικτά εγκλήματα που διέπρατταν οι λάτρεις του εωσφόρου.

Οι εικόνες από τη σπηλιά που χρησιμοποιούσαν οι δράστες με τα κέρινα ομοιώματα και τις φωτογραφίες ανθρώπων καρφιτσωμένες πάνω σε αυτά προκάλεσαν, ανατριχίλα,  τρόμο και αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη. 


Από χθες ο αρχηγός της συμμορίας των σατανιστών, ο Ασημάκης Κατσούλας αναπνέει και πάλι τον αέρα της ελευθερίας
Ποια ήταν η συμμορία των σατανιστών της ΠαλλήνηςΣτη δεκαετία του 1990 το όνομα του σκορπούσε ρίγη τρόμου. Το παιδί του Εωσφόρου ή ο «μαύρος άγγελος» όπως του άρεσε να τον αποκαλούν με τα μακάβρια εγκλήματα και τις θυσίες στο όνομα του Σατάνα, βρίσκεται πλέον εκτός των φυλάκων. Από χθες ο αρχηγός της συμμορίας των σατανιστών, ο Ασημάκης Κατσούλας αναπνέει και πάλι τον αέρα της ελευθερίας.


Η υπόθεση των σατανιστών της Παλλήνης συγκλόνισε το πανελλήνιο
Ο έρωτας Κατσούλα - Μαργέτη και το τελευταίο τους βράδυ
Ξημερώματα 23 Δεκεμβρίου του 1993. Σε ένα μπαρ της οδού Διοχάρους στην περιοχή του Κάραβελ μια παρέα λικνίζεται στις νότες της ποπ μουσικής. Ανάμεσά τους και η Δήμητρα Μαργέτη. Οι δείκτες του ρολογιού πλησίαζαν τέσσερις το πρωί όταν η βαριά σιδερένια πόρτα του καταστήματος ανοίγει και εμφανίζεται ο 21χρονος τότε Ασημάκης Κατσούλας. 

Η 18χρονη αμέσως αφήνει τα υπόλοιπα άτομα με τα οποία διασκέδαζε και σπεύδει στο πλευρό του νεαρού άνδρα με το διαπεραστικό βλέμμα. Η πανέμορφη Δήμητρα θα μείνει μαζί του ως τη στιγμή που θα αποχωρήσουν. Την ίδια ώρα ο αρχισατανιστής της Παλλήνης για όση ώρα παρέμεινε στο μπαρ σαρώνει διαρκώς το χώρο. Γύρω στις έξι το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου τα δύο μέλη της συμμορίας των Σατανιστών θα φύγουν από το μαγαζί. 


Οι τρεις σατανιστές κατά τη διάρκεια της δίκης τους

Εκείνο το βράδυ όμως ήταν το τελευταίο που θα περνούσαν μαζί, καθώς λίγες ώρες αργότερα θα συλλαμβάνονταν από τις αστυνομικές αρχές. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1994 ο Ασημάκης Κατσούλας, η Δήμητρα Μαργέτη, αλλά και ο Μάνος Δημητροκάλης θα βρεθούν απέναντι από τους αστυνομικούς καθώς ο τρίτος της παρέας θα προσέλθει οικειοθελώς στις διωκτικές αρχές και θα ομολογήσει τα εγκλήματα που διέπραξε μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του. Στις 24 Δεκεμβρίου του 1994, οι τρεις νεαροί σατανιστές, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης και αφού ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Πλημελλειοδικών, οδηγήθηκαν στον 19ο τακτικό ανακριτή για την απολογία τους.

Οι απολογίες, οι ομολογίες και η προφυλάκιση
Ο Ασημάκης Κατσούλας, στην εξάωρη απολογία του, προσπάθησε να διαψεύσει τις μαρτυρίες των συγκατηγορουμένων του, που τον υποδείκνυαν ως «εγκέφαλο» της συμμορίας, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος εκτελούσε απλά εντολές. Μάλιστα έδωσε στον ανακριτή τα ονόματα πέντε επιπλέον ανθρώπων, διευρύνοντας έτσι το κύκλωμα των σατανιστών. Ο Δημητροκάλης με τη σειρά του ανέφερε ενώπιον του ανακριτή ότι υπήρξε θύμα του Κατσούλα, ο οποίος τον πίεσε ψυχολογικά και ομολόγησε την ενοχή του για το πρώτο έγκλημα, αυτό της 14χρονης Θ. Συροπούλου. 


Η Δήμητρα Μαργέτη παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά
Από την πλευρά της η 18χρονη Μαργέτη, υποστήριξε και αυτή πως είχε πέσει θύμα ψυχολογικού εξαναγκασμού του Κατσούλα. Οι τρεις τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι ύστερα από ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ως άτομα ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια, για την πρόληψη τέλεσης αδικημάτων από μέρους τους και ως ύποπτοι φυγής. 

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ύστερα από παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών στις 8 Ιουνίου 1995. Την 1η Ιουλίου 1995 το δικαστήριο καταδίκασε τον Ασημάκη Κατσούλα σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 12 ετών και 10 μηνών. Επίσης, τον Μάνο Δημητροκάλη σε δύο φορές ισόβια και πρόσκαιρη κάθειρξη 9 ετών και 10 μηνών. Η Δήμητρα Μαργέτη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών και 4 μηνών για απλή συνέργεια σε κάθε μία από τις ανθρωποκτονίες και αρπαγή ανηλίκου.


Ο Μάνος Δημητροκάλης αποφυλακίστηκε το 2009

Η Μαργέτη και ο Δημητροκάλης αποφυλακίζονται το 2001 και 2009 αντίστοιχα, ενώ ο μόνος που θα παραμείνει σε σωφρονιστικό κατάστημα είναι ο αρχηγός των σατανιστών της Παλλήνης. Χθες όμως ο Ασημάκης Κατσούλας πήρε κι αυτός με τη σειρά του το αποφυλακιστήριο από τις αγροτικές φυλακές της Αγιάς Χανίων μετά από δέκα διαδοχικές αιτήσεις αποφυλάκισης οι οποίες είχαν απορριφθεί.

Οι επιστολές του «Μαύρου Άγγελου» σε ανυποψίαστα κορίτσια όσο ήταν στη φυλακή
Αν και δήλωσε ενώπιον των δικαστών μετανιωμένος για τις πράξεις τους, οι ενέργειες του έδειξαν ακριβώς το αντίθετο. Ενα χρόνο μετά την καταδίκη του κι ενώ βρίσκονταν στις φυλακές της Λάρισας αλλήλογραφούσε με ανυποψίαστα κορίτσια από την περιοχή της Παλλήνης.

Στις επιστολές του ο Ασημάκης Κατσούλας έκανε συνεχώς σατανιστικές αναφορές, και έδειχνε τις... υπερφυσικές ικανότητες του. Σε μια από αυτές ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χθες παραλίγο να με κλείσουν στο Πειθαρχικό εξαιτίας ενός "νταή" που πίστεψε πως εγώ είμαι άλλο ένα συνηθισμένο παιδί. Δεν ξέρω τι έπαθε, εγώ πάντως δεν τον πείραξα για να μη χαλάσω τη διαγωγή μου. Μια ζαλάδα τον οδήγησε σε επιληψία και τώρα είναι στο νοσοκομείο της Λάρισας, στο νευρολογικό τμήμα... Παράξενο, τι να έπαθε ο φίλος μου; Ευχήσου του "περαστικά"», ανέφερε στο γράμμα του στο οποίο υπέγραφε ως «Μαύρος Άγγελος». Μάλιστα στο επίλογο της επιστολή του φιλοξενούσε μια φράση του Φάουστ: «Η γνώση μου με ενδυναμώνει να αναστήσω τις πόλεις των καταραμένων. Όλοι οι θησαυροί από τα Σόδομα ανήκουν σε μένα». 

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βράζουν» οι συγγενείς των θυμάτων με την αποφυλάκιση του Ασημάκη Κατσούλα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news