facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Αυτές είναι οι αποδείξεις που θα αναγνωρίζει η εφορία

Στη λίστα που συντάσσεται στο υπουργείο Οικονομικών με τις δαπάνες που θα πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα και θα εξασφαλίζουν την έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα μετράνε οι αγορές σε σούπερ-μάρκετ, πολυκαταστήματα, καύσιμα, αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, ξενοδοχεία, παροχή υπηρεσιών από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, λογιστές, ψυχολόγους, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης.

Αντίθετα έξοδα των νοικοκυριών, όπως λογαριασμοί ΔΕΚΟ (ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση), κινητή και σταθερή τηλεφωνία, δόσεις δανείων, ενοίκιο, κοινόχρηστα, ασφάλιστρα ακόμη και τα διόδια δεν θα μετράνε στις δαπάνες με πλαστικό χρήμα που θα «χτίζουν» το αφορολόγητο όριο που δικαιούνται μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Οι φορολογούμενοι ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους θα πρέπει, σύμφωνα με το Έθνος, να συγκεντρώνουν και συγκεκριμένο ποσό αποδείξεων με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, e-banking. Όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα τόσο περισσότερες είναι οι αποδείξεις με πλαστικό χρήμα που πρέπει να συγκεντρωθούν για να εξασφαλιστεί η έκπτωση φόρου.

Όσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό με κάρτες ή μέσω e-banking θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιβολή φόρου 22% επί της διαφοράς μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων και του ποσού των αποδείξεων που θα δηλώσει ο φορολογούμενος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτές είναι οι αποδείξεις που θα αναγνωρίζει η εφορία"

Πιτέλα: Το διαβολικό χέρι Σόιμπλε πίσω από την απόφαση του ESM

Οι ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών είναι εξοργισμένοι με την απόφαση του Eurogroup να αναστείλει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα δήλωσε :

«Η απόφαση της ευρωζώνης αποτελεί όνειδος. Πίσω από αυτή την απόφαση είναι το κακό χέρι του Σόιμπλε. Είναι απαράδεκτο να ανταλλάσσεις τα δίκαια και αναγκαία κοινωνικά μέτρα, όπως η υποστήριξη σε συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα, με το ζήτημα του χρέους.

Πολλοί εξέχοντες οικονομολόγοι και το ΔΝΤ αναγνώρισαν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ζητούν το τέλος της λιτότητας σε αυτή τη χώρα. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη συνεισφέρει πολλά. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κυρώσεις, αλλά επενδύσεις. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να επανεξετάσουν αυτή την επιβλαβή απόφαση για το καλό του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε οποιαδήποτε πολιτική δράση για να στηρίξουμε τον ελληνικό λαό».

ΑΠΕ - ΜΠΕ /protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πιτέλα: Το διαβολικό χέρι Σόιμπλε πίσω από την απόφαση του ESM"

Διαφοροποίηση Μοσκοβισί για το «πάγωμα» των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους από τον ESM

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται «στο μάτι του κυκλώνα», μετά την απόφαση του ESM να «παγώσει» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο κοινοτικός Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, τάσσεται στο πλευρό της χώρας.

Σε δήλωσή του σχετικά με την απόφαση για το «πάγωμα» των μέτρων, ο κ. Μοσκοβισί είπε: «Η εκτίμησή μας για τα μέτρα αυτά (σ.σ. τον «μποναμά» Τσίπρα) είναι σε εξέλιξη και, ως εκ τούτου, εξ ορισμού δεν έχει ολοκληρωθεί».

«Για μένα οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» προσέθεσε ο κ. Μοσκοβισί, παρατηρώντας ότι δεν ήθελε να «αντιτάξει την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους και την κοινωνική συνοχή που ο ελληνικός λαός περιμένει».

Σχεδόν άμεση ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, που, βλέποντας έναν «σύμμαχο» στο πρόσωπο του κ. Μοσκοβισί, αναφέρει σε «non paper»: «"Στα μάτια μου οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα"! Η δήλωση του Ευρωπαίου Επίτροπου, Πιέρ Μοσκοβισί, αργά σήμερα το απόγευμα, στο γαλλικό πρακτορείο AFP, αποκαθιστά την πραγματικότητα και έρχεται σε αντίθεση με τους ακραίους κύκλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη διαπραγμάτευση».

Και συνεχίζει το Μαξίμου: «Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, AFP, οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε η απαραίτητη ελάφρυνση του χρέους δεν έρχεται σε αντίθεση με την κοινωνική συνοχή που αναμένει ο ελληνικός λαός».

Ως υστερόγραφο, το Μαξίμου παραθέτει το κείμενο της δήλωσης Μοσκοβισί στα γαλλικά: «"A mes yeux, les conditions de l'accord de l' Eurogroupe ne sont pas changées par les mesures décidées par le gouvernement de M. Tsipras", a insisté M. Moscovici, observant qu'il ne voulait "pas opposer l'allègement de la dette indispensable et la cohésion sociale que le peuple grec attend"».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαφοροποίηση Μοσκοβισί για το «πάγωμα» των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους από τον ESM"

Ο Αφγανός που δολοφόνησε την 19χρονη στη Γερμανία, είχε σπρώξει και τη φοιτήτρια στην Κέρκυρα!

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 19χρονης κοπέλας που βρέθηκε νεκρή στον ποταμό Dreisa στην πόλη Freiburg της Γερμανίας. Το νέο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί αφορά στην ταυτότητα του δράστη, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε επιτεθεί σε 20χρονη φοιτήτρια στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας χτυπώντας την για να της αρπάξει την τσάντα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο δράστης ταυτοποιήθηκε και μέσω δείγματος DNA.

 
Η 19χρονη που δολοφονήθηκε άγρια από τον Αφγανό

H Σπυριδούλα, που έσπρωξε ο Αφγανός στο γκρεμό
Τότε, ο κακοποιός είχε ρίξει την κοπέλα στο κενό από ύψος οκτώ μέτρων στέλνοντάς την στο νοσοκομείο με βαριές σωματικές κακώσεις. Ο αλλοδαπός δράστης είχε συλληφθεί, δηλώνοντας πως είναι 17 ετών και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όμως, όπως αναφέρει στο protothema.gr η δικηγόρος του Μαρία Ελένη Νικοπούλου, κατάφερε να πετύχει την αποφυλάκιση του κάνοντας χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η συνήγορος του Αφγανού κακοποιού: «Πράγματι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που φέρεται να σκότωσε την 19χρονη στην Γερμανία και να επιτέθηκε στην 20χρονη φοιτήτρια στην Κέρκυρα. Αν και είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και είχε μεταφερθεί στις φυλακές Βόλου, κατάφερε να αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νόμου Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών».



Φωτογραφία του 17χρονου τότε Αφγανού από την προσαγωγή του στα δικαστήρια


Ο Αφγανός δράστης  αποφυλακίστηκε στις 31 Οκτωβρίου το 2015  σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου 4322/2015 με περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της μόνιμης κατοικίας του μια φορά τον μήνα.

Ο νεαρός Αφγανός αφού έκανε χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου δήλωσε μόνιμη κατοικία στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου ήταν τυπικός μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016 όταν  παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό τμήμα της δηλωμένης περιοχής του. Έκτοτε, η Ελληνική Αστυνομία τον αναζητά. 

Σχετικό δημοσίευμα του Πρώτου ΘΕΜΑτος τον Ιούνιο 2013




 Δείτε βίντεο:



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αφγανός που δολοφόνησε την 19χρονη στη Γερμανία, είχε σπρώξει και τη φοιτήτρια στην Κέρκυρα!"

Λύση με χρονοδιαγράμματα για τα βουνά σκουπιδιών στη Ζάκυνθο

Ανοίγει ο δρόμος για να πάψουν να υπάρχουν βουνά σκουπιδιών, κάθε τόσο, στους δρόμους της Ζακύνθου λόγω έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδιασμού ως προς τη διαχείρισή τους αλλά και αντιδράσεων για τις χωροθετήσεις. Μετά τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ κυβέρνησης και τοπικών παραγόντων για την αντιμετώπιση του προβλήματος τόσο άμεσα όσο και σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα, μένει να φανεί πόσο γρήγορα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες. Παράλληλα, θα αναδειχθεί σύντομα αν η προτεινόμενη λύση ανταποκρίνεται στις αγωνίες των κατοίκων για ουσιαστική επίλυση του προβλήματος αλλά και στους αγώνες τους ώστε να κλείσουν ΧΥΤΑ που είναι ανοιχτές πληγές για το περιβάλλον και τη ζωή των ανθρώπων.

Το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών προαναγγέλλει ότι ξεκινά από αύριο η αποκομιδή των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, μετά τη συμφωνία για έναν οδικό χάρτη για τη διαχείριση απορριμμάτων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Ο ΧΥΤΑ στη θέση Σκοπός θα χρησιμοποιηθεί για την εναπόθεση των σκουπιδιών για δύο μήνες.

Στη συνέχεια, θα αξιοποιηθεί ο χώρος στη θέση Γαλάρος για την οποία υπάρχει σχετική περιβαλλοντική άδεια. Εκεί θα έχει μεταφερθεί ως τον Ιανουάριο δεματοποιητής υπολειμμάτων ενώ με ταχείες διαδικασίες θα δημιουργηθεί μονάδα μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης - η λειτουργία του χώρου δεν θα ξεπεράσει τα τρία χρόνια και με μέριμνα του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) Ζακύνθου θα επανέλθει στην προ της χρήσεώς του κατάσταση.

Στην τελική φάση, ο οριστικός προορισμός των απορριμμάτων αλλά και των δεματοποιημένων υπολειμμάτων (από τον Γαλάρο) θα είναι η θέση Λίβας, όπου θα δημιουργηθεί Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και θα κατασκευασθούν εγκαταστάσεις μηχανικής ανακύκλωσης - κομποστοποίησης για τα σύμμεικτα απορρίμματα.

Αυτές είναι οι προβλέψεις που περιλαμβάνονται στον οδικό χάρτη αφενός για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων της Ζακύνθου που ταλαιπωρεί εδώ και καιρό το νησί, αφετέρου για την οριστική λύση του. Τα τρία στάδια του οδικού χάρτη συμφωνήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, σε επικοινωνία κυβερνητικών στελεχών υπό τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, με αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου Ζακύνθου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στη συζήτηση μετείχαν, εκτός από τον υπουργό, ο ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών κ. Ευάγγελος Καπετάνιος, ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίου κ. Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς και ο πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου κ. Παναγιώτης Μυλωνάς.

Πάντως, από το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνουν ότι οι βάσεις για τη συμφωνία τέθηκαν σε προηγούμενη σύσκεψη (12.12.2016), στην οποία μετείχε μαζί με τον κ. Σκουρλέτη και ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου κ. Σταύρος Κοντονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέλος Νοεμβρίου -τις ημέρες των πλημμυρών στο νησί- η ΝΕ Ζακύνθου της ΝΔ είχε επιτεθεί κατά του κ. Κοντονή αναφορικά με τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ και την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί.

Τον κατηγορούσε ότι τώρα αναγνωρίζει τον «Λίβα» ως τον πλέον κατάλληλο χώρο για την οριστική λύση του προβλήματος, ενώ αρχικά διαφωνούσε με την επιλογή, και τον εγκαλούσε για πολιτικά παιχνίδια εδώ και τέσσερα χρόνια. Ο κ. Κοντονής είχε απαντήσει στις επιθέσεις και είχε κατηγορήσει για παρελκυστική τακτική τα αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ στο νησί και για απραξία «πέρα από μια συνεχή μετάθεση της χωροθέτησης, μετάθεση που απέβη καταστροφική για τη Ζάκυνθο».

Μόλις πριν από λίγες ημέρες αναζωπυρώθηκε η ένταση στο νησί από αντιδράσεις κατοίκων για τη διαιώνιση του προβλήματος με τα σκουπίδια, την ίδια ώρα που κάτοικοι του Καλαμακίου είχαν κινητοποιηθεί κατά της συνέχισης λειτουργίας του ΧΥΤΑ στον Σκοπό.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Λύση με χρονοδιαγράμματα για τα βουνά σκουπιδιών στη Ζάκυνθο"

Βόλος: Δημοτική υπάλληλος καταδικάστηκε για υπεξαίρεση

Στα «μαλακά» έπεσε μια υπάλληλος του δήμου Αλμυρού που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, καθώς η κατηγορία μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα με αποτέλεσμα να καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση δυο ετών με τριετή αναστολή.

Η υπάλληλος ήταν υπεύθυνη για την είσπραξη των εσόδων καταργηθείσας δομής και προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, ωστόσο στο διάστημα Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου 2013 δεν κατέβαλε άνω των 30.000 ευρώ στους ειδικούς λογαριασμούς του δήμου και κατηγορήθηκε ότι τα ιδιοποιήθηκε παράνομα. Η ίδια αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι πήρε τα χρήματα και προσκόμισε αποδείξεις για ποσά που είχαν δοθεί με εντολή δημάρχου σε προμηθευτές και δεν είχαν ληφθεί υπόψη.

Στη δίκη αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε αρχείο εξόδων, αλλά το ποσό της υπεξαίρεσης μειώθηκε στα 23.000 ευρώ. Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορουμένη η οποία έχει τιμωρηθεί και πειθαρχικά και την καταδίκασε, αλλά αφέθηκε ελεύθερη αφού άσκησε έφεση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Δημοτική υπάλληλος καταδικάστηκε για υπεξαίρεση"

Διεθνής Αμνηστία: Να μεταφερθούν άμεσα πρόσφυγες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα

Ενέργειες για να διασωθούν ζωές και να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια των προσφύγων, ιδιαίτερα των εγκλωβισμένων στα ελληνικά νησιά, ζητά η Διεθνής Αμνηστία.

Η οργάνωση καλεί τους αρχηγούς κρατών της ΕΕ, που θα μετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, να δεσμευτούν σε συγκεκριμένες ενέργειες. Συγκεκριμένα ζητά:

- Την άμεση μεταφορά ανθρώπων στην ηπειρωτική Ελλάδα, ιδιαίτερα εκείνων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

- Την εντατικοποίηση των μετεγκαταστάσεων και των προσπαθειών οικογενειακής επανένωσης, με στόχο τη μετακίνηση των προσώπων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σημειώνεται πως, βάσει του Ευρωπαϊκού Δικαίου, οι πρόσφυγες έχουν το δικαίωμα της οικογενειακής επανένωσης.

- Τη διασφάλιση της ταχείας καταγραφής των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι στα νησιά.

- Την καθιέρωση ασφαλών και νόμιμων οδών, όπως είναι η ανθρωπιστική βίζα, η οικογενειακή επανένωση και η φοιτητική βίζα, ως τρόπου προστασίας των ανθρώπων που χρήζουν διεθνούς προστασίας και διαχείρισης της μετανάστευσης με μεθοδικό και προβλέψιμο τρόπο.

Ακόμη, η Διεθνής Αμνηστία περιλαμβάνει στις προτάσεις ένα μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα επανεγκατάστασης από την Τουρκία και στήριξη της Αγκυρας για την ανάπτυξη ενός συστήματος ασύλου και του νομικού πλαισίου, που θα συμμορφώνονται πλήρως με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι των προσφύγων, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Τέλος, η Διεθνής Αμνηστία, καλεί, για μια ακόμα φορά, να σταματήσουν οι επιστροφές που διενεργούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, επαναλαμβάνονας ότι η Τουρκία δεν είναι «ασφαλής τρίτη χώρα».

«Θέλουν να τους κρατήσουν στα ελληνικά νησιά»

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να κρατήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα ελληνικά νησιά - μακριά από το οπτικό τους πεδίο και ως εκ τούτου μακριά από τη συνείδησή τους. Αλλά με την κατάσταση να επιδεινώνεται, καθώς ξεκινά ο χειμώνας, με το να τους αγνοούν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων», τόνισε η Ιβέρνα ΜακΓκούαν, διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στο Γραφείο των Ευρωπαϊκών Θεσμών.

«Τα βήματα για να αντιμετωπιστεί αυτή η δυστυχία είναι ξεκάθαρα, αλλά αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση. Εάν οι ηγέτες μας δεν αλλάξουν πορεία, η απαράδεκτη προσέγγιση του - διαχειρίσιμου -αριθμού των ανθρώπων που φτάνουν στα σύνορα της Ευρώπης, θα μείνει στην ιστορία ως ένα μελανό σημείο στη συλλογική συνείδησή μας», προειδοποίησε.

Μερικοί πρόσφυγες βρίσκονται στα νησιά για αρκετούς μήνες χωρίς να έχουν πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου, αναφέρει η οργάνωση. Aλλοι επέλεξαν να επιστρέψουν εθελοντικά, ώστε να ξεφύγουν από τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται και από την αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Η Διεθνής Αμνηστία έχει επίσης τεκμηριώσει, όπως επισημαίνει, περιπτώσεις προσφύγων, οι οποίοι επέστρεψαν παρά τη θέλησή τους, ενώ είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να ζητήσουν άσυλο.

«Το ανθρώπινο κόστος της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για μελλοντικές συμφωνίες με άλλες χώρες. Ωστόσο, οι ηγέτες υπογράφουν όλο και περισσότερες συμφωνίες κάθε εβδομάδα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το κόστος τους σε ζωές και τον ευτελισμό των αξιών της Ευρώπης», πρόσθεσε η κ. Μακ Γκούαν.

«Η μετακίνηση των αιτούντων άσυλο εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων, μεταθέτοντας σε άλλες χώρες την ευθύνη, απλά δεν λειτουργεί. Θέτει σε κίνδυνο τα ανθρώπινα δικαιώματά των προσφύγων και εσκεμμένα αγνοεί τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψαν αρχικά τα σπίτια τους».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διεθνής Αμνηστία: Να μεταφερθούν άμεσα πρόσφυγες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα "

Σχέδιο απαξίωσης των ΕΛΤΑ καταγγέλλουν οι ταχυδρομικοι

Σχέδιο απαξίωσης και διάλυσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) «με ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις των διοικήσεων των ΕΛΤΑ και των Ταχυμεταφορών, που υπονομεύουν την εταιρεία», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).

Τέτοιες ενέργειες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΤ κ. Γιώργο Βασιλόπουλο, έχουν καταγραφεί από το Μάιο και μετά, με τα ΕΛΤΑ να έχουν πλέον σημαντική μείωση εσόδων και να οδηγούνται σε ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ήδη, τα ΕΛΤΑ πέρασαν και πάλι στο «κόκκινο» το 2015, με τις ζημιές του Ομίλου να ανέρχονται μετά από φόρους στα 10,3 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 3,2 εκατ. το 2014.

Οι «μαύρες τρύπες» των εσόδων, σύμφωνα με την ΠΟΣΤ, προέρχονται από την «Καθολική Υπηρεσία» την οποία τα ΕΛΤΑ παρέχουν χωρίς να αποζημιώνονται, από την απώλεια μεγάλων πελατών (όπως είναι η διακίνηση της αλληλογραφίας της ΕΥΔΑΠ και των διαβατηρίων Ελληνικής Αστυνομίας), αλλά και από τις ανεξόφλητες οφειλές δημοσίου-ιδιωτών.
Σωρευτικά, η αποζημίωση που δεν έχει καταβληθεί στα ΕΛΤΑ για την «Καθολική Υπηρεσία» για τα έτη 2013-15 ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ (50 εκατ. ετησίως), ενώ και τα «φέσια» ιδιωτών και δημοσίου φτάνουν στα 150 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας έτσι μια «μαύρη τρύπα» 300 εκατ. ευρώ στον οργανισμό.

Η μείωση των εσόδων, σύμφωνα με την ΠΟΣΤ, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ρευστότητα των ΕΛΤΑ, δεδομένου ότι καταγράφεται τεράστια σμίκρυνση και στα ίδια κεφάλαιά τους. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε στον οργανισμό σχετική ειδοποίηση, επισημαίνοντας τον κίνδυνο αποκλεισμού των ΕΛΤΑ από τους δημόσιους διαγωνισμούς.

Τα ΕΛΤΑ, το 2009, είχαν κύκλο εργασιών 570 εκατ., ενώ φέτος ο τζίρος τους θα κυμανθεί κοντά στα 260 εκατ. ευρώ. Ήδη, στο εννιάμηνο του 2016, οι ζημιές ανήλθαν στα 4 εκατ. ευρώ, με την προϋπόθεση της καταβολής της αποζημίωσης για την «Καθολική Υπηρεσία», ενώ στην περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, οι ζημιές θα εκτιναχθούν στα 37 εκατ. ευρώ.

«Τη στιγμή που εμείς εκπληρώνουμε κανονικά όλες τις υποχρεώσεις μας, από το Σουφλί μέχρι τη Γαύδο και με τεράστιο κόστος, λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας της χώρας (εκατοντάδες κατοικημένα νησιά και τεράστιους ορεινούς όγκους), η Πολιτεία προβάλει χίλια δύο εμπόδια για να μην καταβάλει την αποζημίωση που βάσει νόμου δικαιούνται τα ΕΛΤΑ», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, καταγγέλλοντας τους χειρισμούς του υπουργείου Μεταφορών και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Παράλληλα, η ΠΟΣΤ επιτέθηκε και στη διοίκηση των ΕΛΤΑ, κατηγορώντας την ότι τον Ιούνιο, εν μέσω τουριστικής περιόδου, ανέστειλε την απογευματινή και τη Σαββατιάτικη λειτουργία 60 ταχυδρομικών καταστημάτων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά. Μόνο από την ενέργεια αυτή μειώθηκαν δραματικά τα έσοδα και οι πελάτες των ΕΛΤΑ, ενώ εκχωρήθηκε ζωτικός χώρος στους ανταγωνιστές.

«Έχουμε φτάσει στο Δεκέμβριο και η προσωρινή αναστολή, σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης, κοντεύει να γίνει μόνιμη, καθώς από τα 60 καταστήματα το διευρυμένο ωράριο έχει επανέλθει μόνο τα 35», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ κατηγόρησε τις διοικήσεις των ΕΛΤΑ και των «Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ» για την απώλεια του διαγωνισμού για τα διαβατήρια της ΕΛ.ΑΣ., πριν καν ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές, λόγω παραλείψεων στα νομιμοποιητικά έγγραφα, καταγγέλλοντας, μάλιστα, «προσπάθεια δόλιας υφαρπαγής του έργου των Ταχυμεταφορών από υπεργολάβο, με αθέμιτες και αδιαφανείς διαδικασίες».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο απαξίωσης των ΕΛΤΑ καταγγέλλουν οι ταχυδρομικοι"

Η Κομισιόν δεν «βλέπει» παραβίαση του κοινοτικού δικαίου για τα εργασιακά στην Ελλάδα

Σεβασμό του κοινοτικού δικαίου στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα ζήτησε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, σήμερα το απόγευμα, για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα.

Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών όλων σχεδόν των πολιτικών ομάδων υπογράμμισε τη σημασία σεβασμού της χάρτας των θεμελιωδών δικαιωμάτων και τήρησης του κοινοτικού δικαίου κατά τη διεξαγωγή μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας της χώρας. Πολλοί ομιλητές αναφέρθηκαν στην ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ ο Επίτροπος Υγείας Βιτένις Αντριουκαϊτις, που εκπροσώπησε την Επιτροπή στη συζήτηση, εξέφρασε την αντίθεσή του με τις αναφορές για παραβίαση του κοινοτικού δικαίου.

Ο Επίτροπος Υγείας έκανε ειδική αναφορά στην οκταμελή ομάδα εμπειρογνωμόνων για την αναθεώρηση των θεσμών της ελληνικής αγοράς εργασίας τονίζοντας ότι οι συστάσεις που δημοσίευσε στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 δεν είναι δυστυχώς ομόφωνες. Υπογράμμισε ότι το κοινωνικό κόστος της κρίσης είναι προφανές και ότι η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Υπογράμμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θεωρεί ότι έχει υπάρξει παραβίαση του κοινοτικού δικαίου και ότι η αναστολή των κλαδικών συμβάσεων δεν σημαίνει ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα έχουν εξαφανιστεί».

Οι ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί ακόμη στην Ελλάδα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα με την αγορά εργασίας της. Η πλειοψηφία τους έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ζήτημα κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά και άλλων προβληματικών μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, θεωρώντας ότι αντιβαίνουν στο κοινοτικό δίκαιο και στη χάρτα των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Στις 5 Δεκεμβρίου, η επιτροπή Απασχόλησης του ΕΚ πραγματοποίησε δημόσια ακρόαση για τις μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του καθηγητή Πέντρο Μάρτινς, μέλους της ομάδας εμπειρογνωμόνων για την αναθεώρηση των θεσμών της ελληνικής αγοράς εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης συζητήθηκαν τα ευρήματα και οι συστάσεις της οκταμελούς ομάδας εμπειρογνωμόνων, η οποία συστάθηκε τον Απρίλιο του 2016, κατόπιν συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση και τα θεσμικά όργανα. Στόχος της ομάδας ήταν να βοηθήσει την Ελλάδα και τους θεσμούς στην επίτευξη συμφωνίας για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κομισιόν δεν «βλέπει» παραβίαση του κοινοτικού δικαίου για τα εργασιακά στην Ελλάδα"

Ζουράρις: Να πάει ο Τσίπρας σε εκλογές, να αποφύγουμε τον εκβιασμό

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις.

Ο κ. Ζουράρις ερωτήθηκε αρχικά για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με τα νησιά, ο οποίος έσπευσε να τονίσει πως τα όσα γράφτηκαν για τις δηλώσεις του είναι κακεντρεχή σχόλια και πως προσπάθησαν να δημιουργήσουν εκ του μηδενός θέμα. Παράλληλα, ο υφυπουργός επέλεξε να εξηγήσει εκτενώς τα όσα περιείχε η δήλωσή του που πυροδότησε τις αντιδράσεις, ο οποίος επικαλέστηκε και τον Διονύσιο Σολωμό, αποδίδοντάς την και χαρακτηρίζοντας ως λογοπαίγνιο.

Στη συνέχεια η κουβέντα στράφηκε στις νέες εξελίξεις για τη χώρα μας και την απόφαση των Θεσμών με επίσημη ανακοίνωση τους οι οποίοι παγώνουν τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους γιατί θεωρούν ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν συνάδουν με την συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών, όπως χαρακτηριστικά είπε ο δημοσιογράφος, ενώ παράλληλα ρώτησε τον κ. Ζουράρι αν έχει προλάβει να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο θέμα.

Τότε ο υφυπουργός Παιδείας, ομολόγησε πως μόλις είχε φύγει από το υπουργείο και έτσι δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εαν είναι όπως το ακούω αυτή τη στιγμή είναι καθαρά μέσα στην επί εξαετή, επταετή μόνιμη τακτική του εκβιασμού εις βάρος της Ελλάδος, εκ μέρους των δανειστών. Εκβιάζουν συνεχώς, το έχουμε ζήσει όλοι ότι δεν τηρούν ποτέ οποιαδήποτε συμπεφωνημένη λύση».

Τότε ο δημοσιογράφος θέλησε να το συνδυάσει και με μια πρόσφατη δήλωση του κ . Ζουράρι ο οποίος είχε πει: «Ναι μεν έχουμε το άρωμα του χρήματος που θα μπει στις τσέπες των οικονομικά ασθενών αν υπάρχει και άρωμα εκλογών θα το δούμε».

«Ολα αυτα, η σοβαρή διαμάχη με το ΔΝΤ, η μονομερής ενέργεια και οι εξαγγελίες Τσίπρα που βρίσκουν αντίθετους τους Θεσμούς και έχουμε την επίσημη αυτή ανακοίνωση δημιουργούν ένα τέτοιο κλίμα; Δηλαδή βλέπετε εσείς στο βάθος να προσφεύγει ο πρωθυπουργός με αφορμή όλα αυτά στις κάλπες;» ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου με τον κ. Ζουράρι να του απαντά: «Εγώ θα το ήθελα, διότι αυτή είναι η δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε το κτηνώδη συνεχιζόμενο εκβιασμό των δανειστών που είναι ατιμωτικός και γι' αυτούς και για εμάς διότι προσβάλλουν συνεχώς την ιερότητα του ελληνικού λαού, η μόνη πολιτισμένη λύση θα είναι η προσφυγή στις εκλογές και να πούμε ότι αυτή είναι η κατάσταση, μας εκβιάζουν ουσιαστικά ως στυγνοί εκβιαστές και τίποτα άλλο, το εταίροι δεν έχει πια καμία σχέση με την ελληνική γλώσσα και αυτό γίνεται ήδη επτά χρόνια. Είναι τα ίδια πράγματα που ζούμε ανά τους αιώνες από τους δυτικούς στην προσπάθεια αλώσεως του έθνους μας».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζουράρις: Να πάει ο Τσίπρας σε εκλογές, να αποφύγουμε τον εκβιασμό "

Ονομαστική ψηφοφορία για το εφάπαξ βοήθημα

Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της τροπολογίας που αφορά το εφάπαξ χριστουγεννιάτικο βοήθημα στους συνταξιούχους θα ζητήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή του πρωθυπουργού, με την ψηφοφορία να διεξάγεται στη 1 το μεσημέρι.

Το σχετικό αίτημα θα κατατεθεί αύριο το πρωί κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη Βουλή και ουσιαστικά θα επιζητεί τη συναίνεση όλων των βουλευτών στην κυβερνητική πρωτοβουλία.

Με αυτό τον τρόπο η πλειοψηφία επιδιώκει να στείλει διπλό μήνυμα τόσο στο εξωτερικό προκειμένου να δείξει αντίσταση στις πιέσεις των Θεσμών μέσω μιας ευρύτατης πλειοψηφίας, όσο όμως και στο εσωτερικό με στόχο να πιέσει την αντιπολίτευση να χαμηλώσει τους τόνους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έτερη ρύθμιση για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το πτωχευτικό κώδικα που βρίσκεται προς επεξεργασία στις συναρμόδιες επιτροπές.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ονομαστική ψηφοφορία για το εφάπαξ βοήθημα"

The Guardian: Ο Τσίπρας θα ζητήσει από την Μέρκελ να μείνει εκτός προγράμματος το ΔΝΤ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα και το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει κληθεί να εφαρμόσει.

Οι τελευταίες εξελίξεις, με την αναστολή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, «σκιάζουν» τις επικείμενες επαφές του Αλέξη Τσίπρα τόσο με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, όσο και -κυρίως- με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, την οποία θα επισκεφθεί στο Βερολίνο την Παρασκευή.

Σε ρεπορτάζ από την Αθήνα, η απεσταλμένη της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», Έλενα Σμιθ, αναφέρει, στη διαδικτυακή έκδοση, ότι κατά τις επαφές του με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει να μείνει εκτός του τρίτου προγράμματος το ΔΝΤ.

Αποδίδει, μάλιστα, την εξέλιξη αυτή, στο πρόσφατο μπλογκ που συνυπέγραψαν οι Πολ Τόμσεν και Μορός Όμπστφελντ, για λογαριασμό του Ταμείου, αξιώνοντας, μεταξύ άλλων, τη νομοθέτηση «εδώ και τώρα» μέτρων για τη φορολογία, τις συντάξεις και τις ομαδικές απολύσεις, προκειμένου να συναινέσει στον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%, στον οποίο έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και Ευρωπαίοι, και να ενταχθεί -ως χρηματοδότης- στο πρόγραμμα.

Επικαλούμενη πηγές «κοντά στον Έλληνα πρωθυπουργό», η απεσταλμένη του Guardian στην ελληνική πρωτεύουσα αναφέρει ότι οι ούτως ή άλλως τεταμένες σχέσεις των δύο πλευρών οξύνθηκαν έτσι περεταίρω, μετά το «μανιφέστο» Τόμσεν. «Το Ταμείο δεν εντάχθηκε επισήμως ποτέ σε αυτό το πρόγραμμα και, στην πραγματικότητα, δεν το χρειαζόμαστε» είπε, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, η μία εκ των δύο πηγών της βρετανικής εφημερίδας, προσθέτοντας ότι ο ρόλος του θα μπορούσε, τουλάχιστον, να περιοριστεί σε «τεχνικό, συμβουλευτικό» επίπεδο.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, είχε ενδεχομένως προαναγγείλει την εξέλιξη αυτή, όταν, στις χθεσινές του δηλώσεις από τη Νίσυρο, «φωτογράφιζε» τον κ. Τόμσεν και το ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για «ανόητους τεχνοκράτες», που επιμένουν στους αριθμούς, μολονότι έχουν παραδεχτεί ότι έκαναν λάθος.

Φυσικά, μετά την τελευταία εξέλιξη με το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, λόγω των εξαγγελιών Τσίπρα για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και το «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ για τα νησιά που πλήττονται από τις μεταναστευτικές ροές, ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι θα ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός από την καγκελάριο της Γερμανίας κατά την επικείμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, την «οργή» των δανειστών ενδέχεται να προκαλέσει ακόμα και η εξαγγελία Τσίπρα για σχολικά γεύματα για 30.000 μαθητές στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "The Guardian: Ο Τσίπρας θα ζητήσει από την Μέρκελ να μείνει εκτός προγράμματος το ΔΝΤ"

ΣτΕ: Οι μητέρες από τρίτες χώρες δικαιούνταν το επίδομα τρίτου παιδιού

Το επίδομα τρίτου παιδιού μπορούσαν να το ελάμβαναν οι μητέρες οι οποίες ήταν μεν υπήκοοι μη Ευρωπαϊκού κράτους (όπως είναι η Μολδαβία), αλλά όμως ο σύζυγός τους είναι Ευρωπαίος πολίτης και τα παιδιά τους έχουν υπηκοότητα κράτους μέλους της Ε.Ε., αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Την ίδια στιγμή οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι οι αντίθετες σχετικές διατάξεις υπουργικής απόφαση του 2006 είναι «ανίσχυρες και μη εφαρμοστέες λόγω αντίθεσής τους προς το ενωσιακό δίκαιο».

Να επισημανθεί ότι η χορήγηση του επιδόματος τρίτου παιδιού διακόπηκε το 2012 με το νόμο 4093/2012, αλλά η επίμαχη απόφαση της 7μελούς σύνθεσης του Α΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, θα αποτελέσει πιλότο για τις παρόμοιες εκκρεμείς δίκες.

Η υπόθεση απασχόλησε την 7μελή σύνθεση του Α΄ Τμήματος του ΣτΕ λόγω μείζονος σπουδαιότητας μετά από παραπομπή της 5μελούς σύνθεσης με την υπ΄ αριθμ. 873/2016 απόφασή του.

Ειδικότερα, Μολδαβή υπήκοος και κάτοχος δελτίου διαμονής στην Ελλάδα ως σύζυγος πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας (σύμφωνα με το Π.Δ. 106/2007) είναι παντρεμένη με υπήκοο Ρουμανίας ο οποίος είναι κάτοχος άδεια διαμονής στην Ελλάδα, ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εργαζόταν στη χώρα μας, μόλις το 2008 γέννησε το τρίτο παιδί της (τα δύο προηγούμενα παιδιά της γεννήθηκαν το 2004 και το 2005), ζήτησε από τον ΟΓΑ την χορήγηση του επιδόματος τρίτου παιδιού. Να σημειωθεί ότι μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ η εν λόγω μητέρα απέκτησε και 4ο παιδί. Πάντως, όλα τα παιδιά της έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Ο ΟΓΑ απέρριψε το αίτημα χορήγησης του επίμαχου επιδόματος, επικαλούμενος ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησής του, αφού η μητέρα ήταν υπήκοος τρίτου κράτους (Μολδαβίας) και τα τρία τέκνα της δεν έχουν Ελληνική υπηκοότητα. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η υπόθεση οδηγήθηκε στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 1485/2016 απόφασή τους, υπογραμμίζουν ότι σύμφωνα με την Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύεται κάθε διάκριση λόγω ιθαγένειας και πολίτης της Ένωσης είναι κάθε πρόσωπο που έχει την υπηκοότητα ενός κράτους μέλους, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων συνεπάγεται κατάργηση κάθε διάκρισης λόγω ιθαγένειας μεταξύ των κρατών μελών, όσον αφορά την απασχόληση, την αμοιβή και τους άλλους όρους εργασίας.

Στην απόφαση του ΣτΕ σημειώνεται ότι η Ρουμανία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή οικογένεια από την 1η Ιανουαρίου 2007 και οι Ρουμάνοι πολίτες θεωρούνται «άμεσα ως υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ακόμη, υπογραμμίζεται στην απόφαση του ΣτΕ, ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε., κοινωνικά πλεονεκτήματα και οικογενειακές παροχές πρέπει να χορηγούνται στην οικογένεια νομίμως διαμένοντος και εργαζομένου στην Ελλάδα πολίτη της Ε.Ε., ακόμα και αν η κατ΄ αρχήν «δικαιούχος» των επιδομάτων αυτών μητέρα της οικογένειας είναι υπήκοος τρίτου κράτους, εφόσον τυχόν άρνηση χορήγηση των παροχών αυτών, θέτει σε δυσμενέστερη θέση τα πιο πάνω μέλη της οικογένειας που είναι πολίτες της Ένωσης σε σχέση με τα μέλη οικογένειας Έλληνα πολίτη, αποτελούμενη από παιδιά που έχουν την ελληνική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με το ΣτΕ δικαιούχος του επιδόματος τρίτου παιδιού είναι η μητέρα, η οποία είναι Ελληνίδα ή πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άλλως πολίτης τρίτου κράτους με παιδιά ελληνικής υπηκοότητας ή υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι «η άρνηση του ΟΓΑ να χορηγήσει στην αιτούσα το προβλεπόμενο στα άρθρα 63 παρ. 1 του ν. 1892/1990 και 6 του ν. 3631/2008 επίδομα τρίτου τέκνου και την προβλεπόμενη στο άρθρο 1 του ν. 3454/2006 εφάπαξ παροχή τρίτου τέκνου, με την αιτιολογία ότι αυτή είναι υπήκοος τρίτου κράτους και τα παιδιά της δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, δεν είναι νόμιμη ως στηριζόμενη στις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 3 περ. στ΄ του ν. 3631/2008, του άρθρου 4 περ. στ΄ του ν. 3454/2006 και του άρθρου 2 περ. η΄ της Π1α/ΓΠοικ60227/2006 κοινής απόφασης των υφυπουργών Οικονομίας - Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι οποίες, καθ΄ ο μέρος αποκλείουν τη χορήγηση των ένδικων παροχών στη μητέρα τριών τέκνων, όταν αυτή είναι υπήκοος τρίτου κράτους αλλά μέλος οικογένειας πολίτη της Ε.Ε., υπό την έννοια ότι ο σύζυγος αυτής καθώς και τα τέκνα τους έχουν ιθαγένεια κράτους μέλους της Ε.Ε., είναι ανίσχυρες και μη εφαρμοστέες λόγω αντίθεσής τους προς το ενωσιακό δίκαιο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Οι μητέρες από τρίτες χώρες δικαιούνταν το επίδομα τρίτου παιδιού"

Καταργούνται οι Πανελλαδικές σε τρία χρόνια

Την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων, σε βάθος τριετίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις αλλαγές στην Παιδεία.
Ο κ. Γαβρόγλου αναφερόμενος στους στόχους του υπουργείου Παιδείας είπε πως αυτή στηρίζονται σε ένα τετράπτυχο το οποίοι θα υλοποιηθεί σε βάθος τριετίας:
  • Αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου
  • Ουσιαστικό και έγκυρο Εθνικό Απολυτήριο
  • Κατάργηση των Πανελληνίων εξετάσεων
  • Αναμόρφωση του πρώτου πανεπιστημιακού έτους
«Μέχρι τότε οι πανελλήνιες εξετάσεις θα ισχύουν όπως σήμερα. Και βέβαια ο προγραμματισμός για όλα αυτά προϋποθέτει τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων», είπε.
Όπως είπε ο υπουργός, η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα έχουν διαμορφώσει πλήρως τις προτάσεις τους για τις επικείμενες αλλαγές. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ πρυτάνεων ΑΕΙ, προέδρων ΑΤΕΙ και εκπροσώπων ερευνητικών κέντρων για να προκύψει η απαιτούμενη σύγκλιση απόψεων, με στόχο, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο της ψαλίδας στα οικονομικά των ιδρυμάτων.
«Μία κοινωνία που απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς και μία Πολιτεία που τους εμπαίζει, δεν μπορούν να διαμορφώσουν μία δημοκρατική Παιδεία. Άρα το θέμα της εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς τίθεται με τον πιο δραματικό τρόπο τα τελευταία 50 χρόνια. Ή θα προχωρήσουμε στην πολύμορφη ενίσχυση τους έργου τους και θα δείξουμε έμπρακτα την εμπιστοσύνη μας και ως κοινωνία και ως Πολιτεία, ή θα συνεχίσουν να αναπαράγονται τα αδιέξοδα» είπε και πρόσθεσε: «Καλούμαστε λοιπόν, όλοι να επανατοποθετηθούμε για ένα σύνολο ζητημάτων, να επανανοηματοδοτήσουμε τον δημόσιο χώρο, και άρα το δημόσιο σχολείο».
Παρουσιάζοντας τις πρώτες παρεμβάσεις στην Παιδεία, ανακοίνωσε: 
  • Νέο εμπλουτισμένο Ενιαίο Τύπο Δημοτικού Σχολείου, που προσφέρει σχεδόν σε όλα τα παιδιά το ίδιο εμπλουτισμένο πρόγραμμα
  • Αναβάθμιση της ειδικής αγωγής, με 538 νέα Τμήματα Ένταξης, 38 Ειδικές σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων και αυξάνοντας τις προσλήψεις προσωπικού
  • Εκκίνηση της απογευματινής ενισχυτικής διδασκαλίας στο γυμνάσιο
  • Θεσμοθέτηση μιας νέας φάσης εντατικών μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για όσους και όσες παραπέμπονται σε επαναληπτική εξέταση,
  • Οργάνωση και λειτουργία δομών υποδοχής για την εκπαίδευση παιδιών προσφύγων.
Οι επόμενες κινήσεις
Για το επόμενο διάστημα ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση:
  • Επέκταση του ενιαίου τύπου ολοήμερου δημοτικού και στα μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια σχολεία (συνολικά 769 σχολεία),
  • Προσθήκη ενός έτους στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση,
  • Ενίσχυση του απογευματινού προγράμματος του ολοήμερου.
Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση:
  • Σταδιακή επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο λύκειο,
  • Μεταρρύθμιση του ωρολογίου προγράμματος του Λυκείου και
  • Αλλαγή στον τρόπο πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
«Προχωράμε στη θέσπιση διαδικασιών για τον σχεδιασμό και την αποτίμηση των σχολικών μονάδων» είπε και πρόσθεσε: «Επιδιώκουμε να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του συλλόγου διδασκόντων και συνεπώς η αυτονομία της σχολικής μονάδας. Οι διαδικασίες του σχεδιασμού και της αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου (αυτοαξιολόγηση) που σταδιακά θα εισαχθούν θα αποτελούν εσωτερική υπόθεση των σχολικών μονάδων και δεν θα έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα ούτε βέβαια θα συνδέονται με μισθούς ή απολύσεις.
Τέτοιου τύπου αυτοαξιολογήσεις θα αναδείξουν τις πρωτοποριακές δράσεις που γίνονται με πρωτοβουλία εκπαιδευτικών σε πολλά από τα σχολεία μας. Στις αυτοαξιολογήσεις, όμως, των σχολικών μονάδων θα καταγραφούν και οι υποχρεώσεις της Πολιτείας που σε πολλούς τομείς υπολείπονται».
Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση:
Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε πως «βασικός μας στόχος είναι ο Ενιαίος Χώρος Εκπαίδευσης και Έρευνας», επισημαίνοντας πως αποτελεί υπουργική επιδίωξη η απεμπλοκή των ειδικών λογαριασμών έρευνας (ΕΛΚΕ) από το δημόσιο λογιστικό. Επίσης, ανακοίνωσε την επαναφορά του σχεδίου νόμου για τα μεταπτυχιακά, εφόσον ληφθούν υπόψη πολλές από τις προτάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Αξιολόγηση και Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Όπως τόνισε ο υπουργός, ξεκινάει άμεσα πρόγραμμα περιγραφικής αξιολόγησης και σχετικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Στόχος είναι η περιγραφική αξιολόγηση να επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις σχολικές μονάδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης το 2018-2019. Επίσης, έχει μελετηθεί μια νέα διαδικασία για τη σύνταξη των συνθετικών εργασιών στο λύκειο, για την οποία θα υπάρξει άμεσα επιμόρφωση των σχολικών συμβούλων και στη συνέχεια των εκπαιδευτικών, όπως έγινε και για τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης.
Για το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής:
  • Θα αναλάβει την εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών για όσα γνωστικά αντικείμενα δεν έχουν ήδη εκπονηθεί νέα προγράμματα, πχ. για τις ξένες γλώσσες στο λύκειο (όπου θα ακολουθηθεί η ίδια λογική των προγραμμάτων των ξένων γλωσσών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή η συνάφεια με τα επίπεδα πιστοποίησης γλωσσομάθειας: Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2),
  • Θα προχωρήσει στην αναμόρφωση ή στην επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών που έχουν εκπονηθεί στο πρόσφατο παρελθόν,
  • Στην εκπόνηση νέων ωρολογίων προγραμμάτων και προγραμμάτων σπουδών για τα εσπερινά λύκεια, που θα λαμβάνουν υπόψη τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων, καθώς και για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, που θα λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μαθητών/τριών τους
  • Στην αλλαγή των σχολικών εγχειριδίων. Θα δοθεί βέβαια προτεραιότητα στα βιβλία των οποίων η αλλαγή κρίνεται επιβεβλημένη και επείγουσα.
  • Θα νομοθετηθεί μια νέα δομή (Κέντρο Υποστήριξης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας) που θα «συστεγάσει» σχολικούς συμβούλους και δομές που υπάρχουν ήδη (π. χ. ΚΕΔΔΥ, ΚΕΣΥΠ…), για να εξασφαλιστεί ο συντονισμός και να προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ τους, προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα η υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Παράλληλα, θα προχωρήσουμε σε αναμόρφωση των αρμοδιοτήτων των σχολικών συμβούλων και των υπεύθυνων των διάφορων υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης (ΕΚΦΕ, ΚΕΠΛΗΝΕΤ κτλ) μετά από διάλογο με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών.
Στο θέμα της Επαγγελματικής εκπαίδευσης, αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά ο θεσμός της μαθητείας σε επιχειρήσεις, που είχε ξεκινήσει ως σχεδιασμός επί υπουργείας στην Παιδεία του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και θα περιλαμβάνει κανονική ασφάλιση για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αμοιβή στο 75% των αμοιβων που προβλέπονται από τον νόμο.
tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργούνται οι Πανελλαδικές σε τρία χρόνια"

"Παγώνουν" τα μέτρα για το χρέος

Ακολουθώντας τη γραμμή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) αποφάσισε να «παγώσει» προσωρινά την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, ως αποτέλεσμα των εξαγγελιών του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανακοίνωσε επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που «σηκώνουν» το βάρος του προσφυγικού.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, την είδηση ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ταμείου μέσω email, στο οποίο αναφέρεται ότι μετά τις πρόσφατες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να διαθέσει μέρος από την υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού για το 2016 σε συντάξεις και μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά, η διοίκηση του ESM αποφάσισε να θέσει προσωρινά τις βραχυπρόθεσμες αποφάσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σε αναστολή.

Επισημαίνεται ότι προκειμένου να εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα που εγκρίθηκαν από το Eurogroup, απαιτούνται επίσημες αποφάσεις από τον ESM και τον EFSF.

Τα δύο ταμεία θέλουν στην παρούσα φάση να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις των κυβερνητικών αποφάσεων στους στόχους που έχουν τεθεί στο Μνημόνιο προκειμένου εν συνεχεία να αποφασίσουν για το κατά πόσο θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων.

Της απόφασης αυτής είχε προηγηθεί η εκδήλωση της έντονης δυσαρέσκειας από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών. «Περιμένουμε γρήγορη αποσαφήνιση στο θέμα έτσι ώστε η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων στο χρέος να μην καθυστερήσει» δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου.

Ανώτατο στέλεχος του ελληνικού ΥΠΟΙΚ, προσερχόμενο στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς ρωτήθηκε για τις αναφορές του ESM και απαντώντας τόνισε ότι οι θεσμοί ζητούν πρόσθετες διευκρινήσεις για τις παροχές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους συνταξιούχους και τα νησιά. «Σε αυτό το πλαίσιο διαπραγματευόμαστε» δήλωσε.



Ντάισελμπλουμ: Πάγωμα εφαρμογής μέτρων για το χρέος έως τον Ιανουάριο

Σταματούν οι κινήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αφορούν στο ελληνικό χρέος, ανακοίνωσε και ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς οι θεσμοί αποφάσισαν ότι οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα είναι εκτός συμφωνίας. Το «πάγωμα» εφαρμογής των μέτρων αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο.

Σε μια λιτή ανακοίνωση, ο Michel Reijns, τονίζει πως οι θεσμοί συμπέραναν ότι οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίζονται να μην είναι ευθυγραμμίζονται με τις συμφωνίες. 

«Κάποια κράτη μέλη το βλέπουν έτσι με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ομοφωνία τώρα για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων στο χρέος» σημείωσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup και πρόσθεσε: «Θα περιμένουμε την πλήρη έκθεση των θεσμών τον Ιανουάριο».

Ίδια στάση από Κομισιόν

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Κομισιόν το μεσημέρι της Τετάρτης επανέλαβε πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού «συζητούνται και αξιολογούνται» στο πλαίσιο της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, σημειώνοντας πως η συμφωνία, στην οποία κατέληξε το Eurogroup πάνω στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, προχωρά με βάση τους κανόνες του ESM.


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » ""Παγώνουν" τα μέτρα για το χρέος"

Μαξίμου: Ψέματα τα περί συμφωνημένων πλεονασμάτων 3,5% για 10 χρόνια

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», τονίζει το Μαξίμου και κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι διαστρεβλώνει κατάφωρα την πραγματικότητα, με αφορμή την έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν, στην οποία στηρίχτηκε, για να αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τον στόχο επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% για 10 χρόνια. 
Κυβερνητικές πηγές καταλογίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό καταθέτοντας στη Βουλή κείμενα, που ουδεμία σχέση έχουν με ό,τι έχει υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση.
«Το κείμενο που κατέθεσε η Ν.Δ. στη Βουλή, και υποστηρίζει ότι η χώρα έχει δεσμευθεί για πλεονάσματα 3,5% για μια 10ετία, αποτελεί έκθεση συμμόρφωσης (Compliance Report) της Κομισιόν, όπου πράγματι αναφέρει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. Υπάρχει, όμως, και άλλη έκθεση συμμόρφωσης, αυτή του ΔΝΤ, που αναφέρει πρωτογενή πλεονάσματα 1,5%», σημειώνουν.
Οι ίδιες πηγές σπεύδουν να επισημάνουν ότι «τα κείμενα αυτά δεν είναι δεσμευτικά για την ελληνική κυβέρνηση. Ούτε της Κομισιόν με το 3,5%, ούτε του ΔΝΤ με το 1,5%! Γι' αυτό και δεν υπογράφονται από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς δεν αποδέχεται αυτές τις υποθέσεις για τα πλεονάσματα, διεκδικώντας μια βιώσιμη λύση για το χρέος».
Το Μαξίμου υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση δεσμεύθηκε με την υπογραφή της «ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος του προγράμματος του ESM (3,5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα), με την επιφύλαξη των υποχρεώσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και του Δημοσιονομικού Συμφώνου».
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στη Ν.Δ. σημειώνει ότι «δεν περιορίζεται μόνο στη λαθροχειρία ψευδόμενη για το τι έχει υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση», αφού «στην ίδια έκθεση, και μάλιστα στην ίδια σελίδα, η Επιτροπή μιλά και για εναλλακτικά σενάρια με πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 2% και 1,7% μετά το τέλος του προγράμματος». 
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαξίμου: Ψέματα τα περί συμφωνημένων πλεονασμάτων 3,5% για 10 χρόνια"

Αιματηρή ληστεία στην εταιρεία "Υφαντής"

Σκηνές Φαρ Oυέστ εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι στην περιοχή της Κηφισιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, τέσσερις άγνωστοι, φορώντας μαντήλια, εισέβαλαν με καλάσνικοφ στην εταιρεία αλλαντικών «Υφαντής», η οποία βρίσκεται επί της οδού Σενέκα 4 με σκοπό να τη ληστέψουν.

Οι ληστές, ακινητοποίησαν τους υπεύθυνους ασφαλείας, και εν συνεχεία άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στα πόδια οι δύο επικεφαλής της εταιρείας (σ.σ. Χαράλαμπος (θείος) και Κωνσταντίνος (ανιψιός) Υφαντής) που βρίσκονταν στον χώρο του λογιστηρίου. Άρπαξαν τις εισπράξεις, περίπου 50.000 ευρώ και αποχώρησαν.

Στο σημείο έφθασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ακολούθησε καταδίωξη με πυροβολισμούς στον παράδρομο της Εθνικής Οδού. 

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο και Ι.Χ. στο νοσοκομείο.


H ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια:

Η είσοδος της εταιρείας
Η είσοδος της εταιρείας


Η πρώτη φωτογραφία από το σημείο
Η πρώτη φωτογραφία από το σημείο


Αναστάτωση στην εταιρεία
Αναστάτωση στην εταιρεία


To καμένο αυτοκίνητο μάρκας BMW
To καμένο αυτοκίνητο μάρκας BMW







Το δεύτερο καμένο αυτοκίνητο βρέθηκε στην περιοχή Αγία Σοφία Ασπροπύργου
Το δεύτερο καμένο αυτοκίνητο βρέθηκε στην περιοχή Αγία Σοφία Ασπροπύργου


Το Audi A4 που έκαψαν οι δράστες
Το Audi A4 που έκαψαν οι δράστες


Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται. 

Το σημείο όπου σημειώθηκε η ληστεία
Το σημείο όπου σημειώθηκε η ληστεία


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το περιστατικό εκτυλίχθηκε ως εξής:

-Μετά τους πυροβολισμούς οι 4 δράστες επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW και αποχώρησαν από το σημείο.

-Στη συνέχεια το έκαψαν στη οδό Λαΐου στην Κάτω Κηφισιά.

-Επιβιβάστηκαν σε ένα κλεμμένο Audi A4, αλλά στον παράδρομο της Εθνικής Οδού τράβηξαν χειρόφρενο και αφού βγήκαν στον δρόμο πυροβόλησαν προς τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τους καταδίωκαν. Απείχαν μεταξύ τους περί τα 100 μέτρα.

-Έπειτα έκαναν αναστροφή και διέφυγαν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

-Λίγη ώρα αργότερα άνδρες της ΟΠΚΕ εντόπισαν το δεύτερο αυτοκίνητο καμένο κοντά στο γήπεδο της Φυλής, με κατεύθυνση προς τη Χασιά.


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιματηρή ληστεία στην εταιρεία "Υφαντής""

Ζουράρις: Το να χάσουμε μερικά νησιά δεν είναι κάτι σπουδαίο

Αίσθηση προκάλεσε την Τετάρτη η αποστροφή του υφυπουργού παιδείας Κώστα Ζουράρη ο οποίος, αναφερόμενος σε συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές την Παιδεία, στη σημασία της ελληνικής γλώσσας η οποία απειλείται είπε χαρακτηριστικά "τo να χάσουμε μερικά νησιά δεν είναι κάτι σπουδαίο, τα ξαναπαίρνεις ή δεν τα παίρνεις...."

Παρεμβαίνοντας ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρογλου προσπάθησε να καλύψει το σχόλιο του υφυπουργού, δηλώνοντας "επειδή τον ξέρω τον Κώστα, αυτό που είπε δεν αφορούσε τα νησιά, αλλά τα υλικά πράγματα’’.

Εντούτοις, ο κ. Ζουράρις επέμεινε, δηλώνοντας ότι "επί 3.000 χρόνια κερδίζουμε και χάνουμε νησιά, το θέμα είναι να μην χάσουμε τη γλωσσά μας". Το σχόλιο του υφυπουργού έρχεται στον απόηχο των αλλεπάλληλων προκλήσεων της Άγκυρας.

Ανάλογες αντιδράσεις είχε προκαλέσει προ ημερών και δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος ζήτησε να ανοίξει διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ενώ τάχθηκε με την προσέγγιση με το ΧΑ στο μέλλον.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζουράρις: Το να χάσουμε μερικά νησιά δεν είναι κάτι σπουδαίο "

Γρήγορο internet σε απομακρυσμένες περιοχές εξήγγειλε η κυβέρνηση

Χιλιάδες άνθρωποι που κατοικούν σε αγροτικές, ορεινές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας αρχίζουν από αύριο Πέμπτη να διαθέτουν πλέον πρόσβαση σε υπηρεσίες γρήγορου Ίντερνετ, στο πλαίσιο του έργου «Rural Broadband» του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Οι περιοχές, που μέχρι σήμερα τελούσαν σε ένα καθεστώς ιδιότυπου «ψηφιακού αποκλεισμού», πλέον θα συνδέονται στο Διαδίκτυο με ταχύτητες ως 50Mbps, απολαμβάνοντας όλες τις σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (ηλεκτρονικό εμπόριο, τηλεϊατρική, τηλε-εκπαίδευση κ.λπ.), με όρους ισότιμους με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας. Τα οφέλη για την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας θα είναι άμεσα και σημαντικά.

Με την ολοκλήρωση του έργου «Rural Broadband Internet», που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποίησε η ΚτΠ Α.Ε., με συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, θα εξυπηρετούνται σχεδόν 3.700 οικισμοί της χώρας, με περισσότερους από 525.000 κατοίκους.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Η ψηφιακή ανάπτυξη και οι τηλεπικοινωνίες μπορούν, αναμφίβολα, να λειτουργήσουν ως η ατμομηχανή στην πορεία της Ελλάδας προς ένα πολύ καλύτερο αύριο, μετατρέποντας τη χώρα σε κόμβο εμπορίου και τηλεπικοινωνιών. Στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης είναι τα οφέλη της νέας εποχής να τα απολαύσουν ισότιμα, όλοι οι Έλληνες. Χωρίς γεωγραφικούς και κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Τη συγκεκριμένη πολιτική, ακριβώς, υπηρετεί το πολύ σημαντικό αυτό έργο που αρχίζει από αύριο και παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις απομονωμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας πρόσβαση στο γρήγορο Ίντερνετ. Εξέλιξη που θα φέρει άμεσα και πολύ σημαντικά οφέλη, τόσο μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, όσο και μέσω της σημαντικής ενίσχυσης της τοπικής ανταγωνιστικότητας. Επιπλέον, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο παράδειγμα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη κρίσιμων για τη χώρα υποδομών, για ένα έργο που κινητοποιεί τον ιδιωτικό τομέα σε περιοχές οι οποίες δεν παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον. Με απλά λόγια, ακριβώς στις περιοχές όπου το γρήγορο Ίντερνετ δεν θα έφτανε ποτέ, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Πολιτείας.

Όπως προβλέπεται από την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, το Δημόσιο, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και με την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων, ανοίγει την πόρτα της ψηφιακής εποχής ισότιμα, σε όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Τελικά, είναι θέμα Δημοκρατίας».

Το «Rural Broadband», στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές “Λευκές” Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας», υλοποιείται με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

Αναλυτικά, το «Rural Broadband» αναπτύσσεται στις εξής περιοχές:

- Σε 804 οικισμούς 19 Νομών της Βόρειας Ελλάδας (Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λέσβου, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Φλωρίνης, Χαλκιδικής και Χίου).

- Σε 1.411 οικισμούς 15 Νομών της Στερεάς Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Λάρισας, Μαγνησίας, Πρέβεζας, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Χαλκίδας).

- Σε 1.443 οικισμούς 17 Νομών της Νότιας Ελλάδας (Αργολίδος, Αρκαδίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λασιθίου, Λευκάδος, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Ρεθύμνης και Χανίων).

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Γρήγορο internet σε απομακρυσμένες περιοχές εξήγγειλε η κυβέρνηση"

Εγγραφο: Η κυβέρνηση αποδέχεται πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για δέκα χρόνια, ως το 2028!

Ενα έγγραφο-βόμβα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί από τον Ιούνιο του 2016 πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2028!
Παρά τις δημόσιες αντιρρήσεις που διατυπώνει η κυβέρνηση Τσίπρα, έχει συναινέσει να διατηρήσει μετά το 2018 πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για περίοδο 10 ετών.
Πρόκειται για το compliance report (έκθεση συμμόρφωσης) για την πρώτη αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου με ημερομηνία 9 Ιουνίου 2016. Εκεί στη σελίδα 14 αναφέρεται επί λέξει: «Ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα, η Ελλάδα αναμένεται να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% το 2016, 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018. Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα αναμένεται να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% για μια περίοδο 10 ετών, μετά την οποία θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά για να φτάσει στο 1,5% μέχρι το 2040».
Το έγγραφο κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας: «Εχουν ναρκοθετήσει τη χώρα!».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγγραφο: Η κυβέρνηση αποδέχεται πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για δέκα χρόνια, ως το 2028! "

ΣΦΕΕ: Καταστροφικές οι επιπτώσεις των νέων μέτρων που προτίθεται να πάρει το υπουργείο Υγείας

Τις καταστροφικές επιπτώσεις των νέων μέτρων που προτίθεται να πάρει το Υπουργείο Υγείας τόσο για το δικαίωμα των Ελλήνων ασθενών στην απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση στις αναγκαίες θεραπείες όσο και για τη Δημόσια Υγεία και τη βιωσιμότητα του φαρμακευτικού κλάδου επισημαίνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Με δεδομένη την ήδη βεβαρημένη «κλινική εικόνα» των δημοσίων δαπανών για την υγεία στη χώρα – η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα βρίσκεται στο 50% του ευρωπαϊκού μέσου όρου – τα στελέχη του ΣΦΕΕ αναφέρθηκαν στην φαρμακευτική φτωχοποίηση και τις ολέθριες διαστάσεις, που αγγίζουν την ανθρωπιστική και κοινωνική απειλή, που συνεπάγεται η εφαρμογή των νέων μέτρων.

Ειδικότερα σύμφωνα με το ΣΦΕΕ, τα νέα μέτρα παρεμποδίζουν την πρόσβαση των βαρέως και χρονίως πασχόντων ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, επιβραδύνοντας, έως και τέσσερα χρόνια, την είσοδο νέων και σημαντικών φαρμάκων στη χώρα. Καθώς προϋπόθεση για να εισαχθούν στην ελληνική αγορά είναι να αποζημιώνονται σε 14 χώρες της ΕΕ.

Επιπλέον τα νέα φάρμακα επιβαρύνονται με 25 % επιπλέον προκαταβολικών εκπτώσεων (rebate). Με όλα αυτά η συνολική επιβάρυνση των νέων φαρμάκων φτάνει σε ποσοστό άνω του 60%.

Παράλληλα τα νέα μέτρα απειλούν τη βιωσιμότητα του φαρμακευτικού κλάδου που εδώ και καιρό λειτουργεί πάνω από τα όρια αντοχών του.

Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη που συνεχώς μειώνεται τα τελευταία χρόνια είναι και ανεπαρκής και παρουσιάζει συνεχή και ανεξέλεγκτη υπέρβαση. Καθώς προσδιορίστηκε αυθαίρετα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων ασθενών, την επιβάρυνση της τριτοβάθμιας υγείας αλλά και τη ραγδαία αύξηση των ανασφάλιστων.

Τις επιπλέον ανάγκες τις καλύπτουν από τη μία οι ασθενείς (από το 9% το 2009 η μέση συμμετοχή ανήλθε στο 26% το 2015) και από την άλλη οι εταιρίες οι οποίες με τις υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές χρηματοδοτούν το 25% των φαρμακευτικών δαπανών. Δηλαδή ουσιαστικά το κόστος για ένα στα τέσσερα φάρμακα το καλύπτει ο φαρμακευτικός κλάδος.



Ενδεικτική της κατάστασης που καλούνται να διαχειριστούν οι επιχειρήσεις, είναι ότι ο μηχανισμός αυτόματων επιστροφών (clawback) των φαρμακευτικών επιχειρήσεων προς τον ΕΟΠΥΥ έχει αυξηθεί κατά 42.3% Ενώ το νεοεισαχθέν νοσοκομειακό clawback ανήλθε σε € 140 εκατ. (41% της δαπάνης) και φαίνεται ότι θα διπλασιαστεί έως το τέλος του έτους.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κωνσταντίνος Παναγούλιας, επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Τα προτεινόμενα μέτρα για τη φαρμακευτική πολιτική, από το Υπουργείο Υγείας, συνιστούν ακραία οπισθοδρόμηση, καθώς ακυρώνουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών στις αναγκαίες γι’ αυτούς θεραπείες και τους μετατρέπουν σε Ευρωπαίους πολίτες μειωμένων δικαιωμάτων και προσδοκιών. Πρόκειται για μια τρομακτική εξέλιξη σε βάρος των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Τα νέα μέτρα απειλούν και τη βιωσιμότητα του φαρμακευτικού κλάδου που εδώ και καιρό λειτουργεί πάνω από τα όρια των αντοχών του.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα είναι κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τη Δημόσια Φαρμακευτική Δαπάνη ».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Πασχάλης Αποστολίδης, τόνισε τα εξής:

«Οι Έλληνες ασθενείς χάνουν το δικαίωμα στην ελπίδα που η εξέλιξη της επιστήμης προσφέρει σε όλο τον σύγχρονο κόσμο. Χάνονται δικαιώματα που δεν είχαν χαθεί μέχρι σήμερα. Με τα μέτρα αυτά μετατρέπονται σε πολίτες β΄ κατηγορίας και υποκύπτουν σε συνθήκες διευρυμένης ανισότητας. Η Πολιτεία οφείλει πρώτα και πάνω από όλα πρέπει να αποφασίσει τι επιπέδου σύστημα Υγείας θέλει για τη χώρα, για τους Έλληνες πολίτες και τους ασθενείς. Έστω και την ύστατη στιγμή, αυτές οι αλλαγές δεν πρέπει να υλοποιηθούν».

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΣΦΕΕ έχουν κατατεθεί έγκαιρα στο Υπουργείο Υγείας εφικτές, κοστολογημένες, και δοκιμασμένες με επιτυχή αποτελέσματα λύσεις ωστόσο αγνοήθηκαν προκλητικά.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΦΕΕ: Καταστροφικές οι επιπτώσεις των νέων μέτρων που προτίθεται να πάρει το υπουργείο Υγείας"

Μπαλαούρας: Δεν είναι φασίστες οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής

«Υπάρχει απλός κόσμος που μέσα στη μέγγενη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και την αδυναμία να δώσει λύσεις με τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, νομίζει ότι η Χρυσή Αυγή είναι λύση για αυτόν» δήλωσε σήμερα στον 9,84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου περί εκδημοκρατισμού της Χρυσής Αυγής.
«Είναι απλός κόσμος που δεν έχει καμία σχέση με τον ρατσισμό και τον φασισμό. Δεν αναφέρομαι στα τάγματα εφόδου, αλλά για τους απλούς ανθρώπους, τους ψηφοφόρους που αγωνιούν για να βρουν μία λύση επιβίωσης» συνέχισε.

Ο κ. Μπαλαούρας σχολίασε επίσης το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νίσυρο, τη συνεργασία μα τον κ. Καμμένο κ.α.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στον Ηλία Κανέλλη:

Δ: Σας άρεσε που ο πρωθυπουργός από τη Νίσυρο είπε τον κ. Καμένο ‘μπούλη’ και που γειτνιάζεται μαζί του ενώ σας χωρίζουν τόσα πράγματα:
«Γελάω απλώς. Ο πρωθυπουργός έκανε ένα χαριτολόγημα.Δε νομίζω ότι είναι άξιο σχολιασμού ιδιαίτερα. Ήθελε να δώσει έναν φιλικό τόνο για την παρουσία του εκεί. Με τον κ. Καμμένο υπάρχουν ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Πριν από τις εκλογές του 2015 είχα γράψει δύο άρθρα στην «Εποχή» που παρουσίαζα το πρόγραμμά του και έκανα μία σκληρή κριτική. Όμως από εκεί και πέρα η συνύπαρξη με τα προβλήματα που αναφέρατε όπως για τη διάκριση των φύλων, τη διάκριση μεταξύ των ομοφυλόφιλων, γενικά των ομάδων που είναι στο dna του ΣΥΡΙΖΑ να τις υποστηρίζει χωρίς διακρίσεις, υπάρχει μία σύγκλιση. Δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν πολλά ζητήματα. Όταν και τις δύο φορές και τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη το 2015 έγιναν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση παρά μόνο με τους ΑΝΕΛ οι οποίοι δέχτηκαν. Με το ΠΑΣΟΚ υπήρχε άβυσσος.
Δεν μας ένωσε ο κρατισμός. Όσο για τους ‘μετακλητούς’, όπως γνωρίζετε όλοι οι βουλευτές  και της ΝΔ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, δικαιούνται κάποιον αριθμό συνεργατών. Ωστόσο ο  ΣΥΡΙΖΑ  δεν πήρε όσους δικαιούνται. Εγώ δεν έχω πάρει κανέναν».

Δ: Τι χρησιμεύει το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αφού έχει το Υπουργείο Βορείου Ελλάδας-Μακεδονίας -Θράκης:
«Η έμφαση που ήθελε να δώσει ο πρωθυπουργός ήταν για να έχει συχνή παρουσία εκεί και ήδη μετά τη Νίσυρο πηγαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Έχει μία ασφυκτική πίεση από την Αθήνα και θέλει στην Θεσσαλονίκη να έχει μία προσωπική επαφή, να λύσει τα προβλήματα μίας μεγάλης πόλης .

Δ: Πως σας φάνηκε το ταξίδι του κ. Καμμένου που εγώ το χαρακτηρίζω εκδρομή στο Καστελόριζο με δύο Χρυσαυγίτες βουλευτές υποδίκους να τον ακολουθούν:
«Να αποσαφηνίσουμε κάτι για το ταξίδι του κ. Καμμένου. Αυτό που θα πω είναι πολύ χειρότερο. Ήταν απόφαση της επιτροπής εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Σε αυτό το  ταξίδι θα πήγαιναν οι βουλευτές της επιτροπής ανεξαρτήτως κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως έβγαλε ανακοίνωση που επέκρινε αυτή την  επίσκεψη. Νομίζω γενικότερα ότι αυτή η επίσκεψη ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ακόμη και Xρυσαυγίτες να μην πηγαίναν μόνο και μόνο σε μία ευαίσθητη περίοδο όπως αυτή, δεν μπορεί να γίνονται τέτοια πράγματα».

Δ: Για τις δηλώσεις του κ.Παρασκευόπουλου τι έχετε να πείτε. Μπορεί να βγει μία ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ η οποία θα προσχωρήσει σιγά σιγά στη δημοκρατία:
«Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με μόρφωμα που είναι φυσικά, δεν μπορεί να υπάρξει στο δημοκρατικό τόξο. Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα, πιστεύω ότι αυτό που ήθελε να πει -κάτι που ζούμε και έτσι ερμηνεύονται και τα υψηλά ποσοστά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- είναι ότι υπάρχει απλός κόσμος που μέσα στη μέγγενη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και την αδυναμία να δώσει λύσεις με τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, νομίζει ότι  η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι λύση για αυτόν. Είναι απλός κόσμος που δεν έχει καμία σχέση με τον ρατσισμό και τον φασισμό. Δεν αναφέρομαι στα τάγματα εφόδου, αλλά για τους απλούς ανθρώπους, τους ψηφοφόρους που αγωνιούν για να βρουν μία λύση επιβίωσης. Ουσιαστικά κάνω μία διαπίστωση ότι υπάρχει και κόσμος που έχει παρασυρθεί και δεν είναι στη λογική των φασιστών. Προσωπικά, κάτι που αποφεύγω να αναφερθώ, έχω σκοτωθεί στην επιτροπή της Βουλής με τους Χρυσαυγίτες και ιδιαίτερα με τον Κασιδιάρη. Δεν υπάρχει από τη δική μας πλευρά άποψη συγχώρεσης σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαλαούρας: Δεν είναι φασίστες οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news