facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Σφίγγει ο κλοιός για τις καταθέσεις στο εξωτερικό

Σφίγγει ο κλοιός για τις καταθέσεις στο εξωτερικό. Από την πρώτη Ιανουαρίου του επόμενου έτους αρχίζει η λειτουργία του λεγόμενου CRS (Κοινό Πρότυπο Αναφοράς), του συστήματος ενημέρωσης των φορολογικών αρχών κάθε χώρας για καταθέσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία, που έχουν πολίτες τους στο εξωτερικό.

Με βάση με το CRS, οι αρχές της χώρας μας θα ενημερωθούν αναλυτικά για τα περιουσιακά στοιχεία που διατηρούν Έλληνες πολίτες σε δεκάδες χώρες, από την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Ελβετία μέχρι τη Σιγκαπούρη, το Μονακό, τον Παναμά, το Χονγκ Κονγκ και τον Λίβανο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εφαρμογή του θα γίνει σε δύο στάδια: πρώτα με τη συμμετοχή 54 χωρών (από 1/1/2017) και ακολούθως με τη συμμετοχή επιπλέον 47 χωρών, από την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Όσοι έχουν φορολογηθεί για τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν έχουν να ανησυχούν αλλά οι υπόλοιποι δεν κινδυνεύουν απλά με πρόστιμο αλλά σχεδόν με« αφανισμό» των χρημάτων τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η τρόικα ήταν αντίθετη στην πρόταση της κυβέρνησης για επιβολή φόρου - ποινής 40-50% για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων στην Ελλάδα, επιμένοντας σε φόρο 90%.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Σφίγγει ο κλοιός για τις καταθέσεις στο εξωτερικό "

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες των Τρικάλων για το συλλαλητήριο της Δευτέρας

Παντρικαλινό αγροτικό συλλαλητήριο, με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 11:00 στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη».

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Τα μέτρα του 3ου μνημονίου και αυτά που περιλαμβάνονται στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015- 2020 τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα μας» και απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους. Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας, σημειώνει και καταλήγει:

«Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής (αντιπλημμυρικά- εγγειοβελτιωτικά) που να εξασφαλίζουν τη ζωή στο χωριό, την παραγωγή και το πάγιο κεφάλαιο από πλημμυρικά φαινόμενα, χαλαζοπτώσεις κα. Έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης. Να μην εφαρμοστεί και να αποσυρθεί το "πράσινο τέλος" στο νερό, η οδηγία της ΕΕ για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των νερών».

ΑΠΕ - ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες των Τρικάλων για το συλλαλητήριο της Δευτέρας"

Αγωγή Γεννηματά και Παπανδρέου κατά Βαξεβάνη για δημοσίευμα που την εμπλέκει με τη Λίστα Μπόργιανς

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε πως θα καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» που την εμπλέκει στην υπόθεση της λίστας Μπόργιανς. «Η Φώφη Γεννηματά είναι το ανάποδο του Ραν Ταν Πλαν…», αναφέρεται σε άρθρο - απάντηση στο «Κουτί της Πανδώρας».

Ειδικότερα στο δημοσίευμα του «Documento» αναφέρεται πως τα ονόματα «Παπανδρέου», «Πάγκαλος» και «Γεννηματάς», με λατινικούς χαρακτήρες, είναι τρία από τα 475 ονόματα που αποτελούν το ορυχείο της λίστας Μπόργιανς με πιθανές υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Τα ονόματα συνοδεύονται από διευθύνσεις που αποτελούν το μοναδικό έως τώρα στοιχείο ταυτοποίησης των Ελλήνων καταθετών της τράπεζας BCEE του Λουξεμβούργου. Οι εισαγγελείς που έχουν πάρει τη λίστα προσπαθούν να εξακριβώσουν αν πρόκειται για λογαριασμούς γνωστών πολιτικών οικογενειών ή για συνωνυμία.

Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση. «Εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουμε καμία σχέση με δήθεν λογαριασμούς και λίστες και δεν έχω να κρύψω τίποτα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της εξαπολύοντας μάλιστα επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης: Απάντηση Μαξίμου σε Γεννηματά: Ας ασχοληθεί με τα δικά της, μην μπλέκει τον πρωθυπουργό

«Δυνάμωσαν με χυδαίο λαϊκισμό, κυβέρνησαν με ψέματα, τελειώνουν με αθλιότητες και φασιστικές μεθόδους. Με Βαξεβάνηδες και Καλογρίτσες δεν πρόκειται να διασωθεί ο πρωθυπουργός […] Το μήνυμα ελήφθη. Μας φοβούνται, γιατί δυναμώνουμε κάθε μέρα και δεν μπορούν να οικειοποιηθούν τον χώρο της κεντροαριστεράς. Θέλουν πόλεμο και θα τον έχουν», αναφέρει καλώντας σε δράση «όσους πιστεύουν στην εντιμότητα της πολιτικής».

«Η ταύτιση του Τύπου με κομματικές λειτουργίες προφανώς σχετίζεται με συνήθεια και αντιλήψεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σε εμάς είναι ξένη», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε άρθρο - απάντηση που δημοσιεύεται στο «Κουτί της Πανδώρας» με τίτλο «Φώφη Γεννηματά, το ανάποδο του Ραν Ταν Πλαν». «Ενώ ο συμπαθής σκύλος του Λούκι Λουκ έσκουζε με καθυστέρηση ωρών αφού του είχαν πατήσει την ουρά, η κ. Γεννηματά σκούζει πολλή ώρα πριν της την πατήσεις!», αναφέρεται με νόημα.

Στη Δικαιοσύνη και ο Γιώργος Παπανδρέου

Και ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το δημοσίευμα της εφημερίδα «Documento». Σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «στημένη επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών, που παραπέμπει σε πρακτικές φασιστικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων, και η οποία εκτυλίσσεται μέσω δήθεν “αποκαλύψεων”».

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου «δεν έχει καμία κατάθεση σε οποιονδήποτε λογαριασμό που δεν έχει δηλωθεί, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Οτιδήποτε άλλο, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και την αλήθεια. «Οι υπεύθυνοι της στημένης - και αυτής, ιστορίας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη», σημειώνει μεταξύ άλλων και καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να μαζέψει τους κυβερνητικούς σκευωρούς».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά και το άρθρο - απάντηση:

Η ανακοίνωση της Φώφης Γεννήματα


«Δυνάμωσαν με χυδαίο λαϊκισμό, κυβέρνησαν με ψέματα, τελειώνουν με αθλιότητες και φασιστικές μεθόδους. Με Βαξεβάνηδες και Καλογρίτσες δεν πρόκειται να διασωθεί ο Πρωθυπουργός. Ας το πάρουν καλά χαμπάρι.

Εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουμε καμία σχέση με δήθεν λογαριασμούς και λίστες και δεν έχω να κρύψω τίποτα. Καταθέτω αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και δεν θα αρκεστώ σε καμία δήθεν εξήγηση.

Θα ζητήσω από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε σχέση με τους διακινητές αυτών των αβάσιμων και άθλιων σεναρίων.

Ζητώ επίσης από τον Πρόεδρο της Βουλής και την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας να ζητήσουν αμέσως ενημέρωση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, μη επιτρέποντας στην άθλια συκοφαντία να αιωρείται.

Το μήνυμα ελήφθη. Μας φοβούνται, γιατί δυναμώνουμε κάθε μέρα και δεν μπορούν να οικειοποιηθούν τον χώρο της κεντροαριστεράς. Θέλουν πόλεμο και θα τον έχουν. Ζητώ από όσους πιστεύουν στην εντιμότητα στην πολιτική να πάρουν θέση».

Φώφη Γεννηματά, το ανάποδο του Ραν Ταν Πλαν

«Η κ. Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ της κυρίας Γεννηματά κατά έναν περίεργο τρόπο εμφανίζουν συμπεριφορά αντίθετη με αυτήν του Ραν Ταν Πλαν.

Ενώ ο συμπαθής σκύλος του Λούκι Λουκ έσκουζε με καθυστέρηση ωρών αφού του είχαν πατήσει την ουρά, η κ. Γεννηματά σκούζει πολλή ώρα πριν της την πατήσεις!

Σχολιάζουν το δημοσίευμα του Documento - χρησιμοποιώντας, μάλιστα, άθλιους χαρακτηρισμούς - για τη λίστα Μπόργιανς και τα πολιτικά ονόματα που εξετάζουν οι εισαγγελείς, ενώ η εφημερίδα είναι ακόμα στο τυπογραφείο και όχι στα περίπτερα.

Η σπουδή της κ. Γεννηματά είναι πραγματικά πολύ περίεργη. Θα μπορούσε απλώς να διαβάσει το δημοσίευμα να δει τι λέει και να διαβάσει, επίσης, την απάντηση κύκλων της, και συγκεκριμένα του εκπροσώπου Τύπου της, ο οποίος απάντησε στα στοιχεία του δημοσιεύματος που θέσαμε υπόψη του ως εξής: «Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, όλα στη διαφάνεια».

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως και στο πρώτο φύλλο η Νέα Δημοκρατία, επιτίθεται σε ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά κυρίως απαντούν στο Documento σαν να πρόκειται για πολιτικό κόμμα.

Η ταύτιση του Τύπου με κομματικές λειτουργίες προφανώς σχετίζεται με συνήθεια και αντιλήψεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σε εμάς είναι ξένη. Πάντως θα συμφωνήσουμε σε κάτι με την κ. Φώφη Γεννηματά. Πραγματικά δεν είναι “Βαξεβάνηδες”. Γιατί είναι Άκηδες, Τσουκάτοι, Παπαντωνίου και Βενιζέλοι».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγωγή Γεννηματά και Παπανδρέου κατά Βαξεβάνη για δημοσίευμα που την εμπλέκει με τη Λίστα Μπόργιανς"

«Φρένο» στα σενάρια πρόωρων εκλογών μέσω Εμιράτων

«Φρένο» στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας από το Άμπου Ντάμπι.

Ειδικότερα, σε συνομιλία που είχε με τους Έλληνες δημοσιογράφους, στο περιθώριο της διάσκεψης και εν μέσω των διμερών επαφών του, ο πρωθυπουργός μίλησε για το επενδυτικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Ελλάδα και τις προοπτικές αναβάθμισης της συνεργασίας και των οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων και για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Κληθείς να σχολιάσει περί σεναρίων για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αφού αναφέρθηκε σε ορισμένες χώρες που έχουν εκλογές το προσεχές διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «η μόνη χώρα που έχει ορίζοντα τριετίας για εκλογές είναι η Ελλάδα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φρένο» στα σενάρια πρόωρων εκλογών μέσω Εμιράτων"

Mέτρα για τους πληγέντες της Λέσβου ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις αγροτών της κεντρικής και δυτικής Λέσβου, ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στο νησί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Πέραν της επίσπευσης της διαδικασίας καταγραφής προκειμένου να υπάρξει άμεση αποζημίωση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ως βραχυπρόθεσμα και άμεσα ανακουφιστικά μέτρα τις πληρωμές συμπληρωματικών ενισχύσεων μέσα από το κονδύλι που αφορά τον γαλακτοκομικό τομέα, συνολικού ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, το 85% του οποίου αφορά στη Λέσβο και θα κατανεμηθεί στους κτηνοτρόφους.

Ειδικά για την περίπτωση της Μυτιλήνης, την 1η Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πληρωμή της Βιολογικής Γεωργίας έτους 2013 για 941 δικαιούχους, ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να «ανοίξει» η εφαρμογή για την καταχώρηση αιτημάτων Βιολογικής Γεωργίας έτους 2014.

Τέλος, έως τα τέλη του έτους αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης, αλλά και οι υπόλοιπες πληρωμές για το «πρασίνισμα», το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης κλπ.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Mέτρα για τους πληγέντες της Λέσβου ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης"

Επεισοδιακή η λήξη του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Με αντεγκλήσεις, αποχωρήσεις παρατάξεων και αποχή από τις ψηφοφορίες ολοκληρώθηκε το τριήμερο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Αντιδράσεις εκδηλώθηκαν όταν ο πρόεδρος, Γιώργος Πατούλης, έθεσε σε ψηφοφορία το ερώτημα εάν θα πρέπει το εκλογικό σύστημα να συζητηθεί από την κυβέρνηση τώρα ή αργότερα. «Ποια είναι η πρόταση της κυβέρνησης για την αυτοδιοίκηση; Εγώ είδα αοριστίες. Τα μόνα χαρτιά που άνοιξε δεν είναι η διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά με ποιον τρόπο θα εκλεγόμαστε. Αυτό την καίει την κυβέρνηση», είπε νωρίτερα απευθυνόμενος στους συνέδρους.

Τον λόγο ζήτησε επί της διαδικασίας ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας», Δημήτρης Μπίρμπας, ο οποίος είπε για το κείμενο που διανεμήθηκε στους συνέδρους: «Εμείς διαβάσαμε ένα κείμενο συγκεκριμένο, τα ερωτήματα ήταν σαφή, όχι όποιος έχει τον λόγο βάζει τα ερωτήματα. Πραγματικά είναι η αντίληψη που έχετε για τη δημοκρατία».

«Εσείς μιλάτε για δημοκρατία; Δεν ντρέπεστε κ. Μπίρμπα; Αρκετά κομματικά παίζετε», απάντησε ο κ. Πατούλης.
«Την αυτοκριτική σας κάνετε, αλλά δεν θα βάζετε τα διλήμματα και τις αποφάσεις όπως τα λέτε εσείς», ανταπάντησε ο κ. Μπίρμπας και γνωστοποίησε ότι η παράταξη απέχει από τη διαδικασία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Γιώργος Ιωακειμίδης, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση», τονίζοντας πως «οι ψηφοφορίες δεν γίνονται όπως θέλετε εσείς» και ζήτησε να γίνει ακριβής καταμέτρηση ψήφων. Κατά την αποχώρηση του κ. Ιωακειμίδη από την αίθουσα ο κ. Πατούλης του είπε: «Κάνατε τη χειρότερήη σας συνέλευση, ντροπή σας. Είσαι για να είσαι εκεί που βρίσκεσαι».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, τόνισε ότι την ώρα της ψηφοφορίας δεν επιτρέπεται να γίνονται τοποθετήσεις.

Η Ελπίδα Παντελάκη από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» δήλωσε ότι η παράταξη δεν συμμετέχει στη ψηφοφορία καθώς «έχει γελοιοποιηθεί η διαδικασία» και κατέθεσε ξεχωριστό ψήφισμα της παράταξης στο προεδρείο.

Κατά την ψηφοφορία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να μην συζητηθεί τώρα το θέμα του εκλογικού συστήματος. Επίσης, η ΚΕΔΕ τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των υπαλλήλων, υπέρ της εξουσιοδότησης του ΔΣ ώστε να μπορεί να αποχωρήσει ανά πάσα στιγμή από την Επιτροπή Διαβούλευσης εάν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της και υπέρ του ψηφίσματος, που όπως είπε ο κ. Πατούλης, εμπεριέχουν τις αποφάσεις του συνεδρίου του Βόλου.

Επίσης, η ΚΕΔΕ τάχθηκε κατά του ελεγκτή νομιμότητας, ενώ ο κ. Πατούλης έκλεισε το συνέδριο με τη φράση «πάμε για αγώνες, πάει μπροστά η Αυτοδιοίκηση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισοδιακή η λήξη του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ"

Λάρισα: Κοντά σε συμφωνία για τη διοργάνωση του ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2017

Μία ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση για τα θεσσαλικά δεδομένα βρίσκεται σε φάση οριστικής συμφωνίας μεταξύ του δήμου Λαρισαίων και της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ), ώστε να διοργανωθεί το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις στη Λάρισα για το έτος 2017.

Το ενδιαφέρον είχε εκφραστεί εδώ και πολύ καιρό από τους ιθύνοντες του δήμου, οι οποίοι έχουν στείλει προς την Ελληνική Ομοσπονδία αίτηση για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Τάχος, σημείωσε πως οι συζητήσεις με την Ομοσπονδία έχουν ξεκινήσει από τον Μάιο, με τις δύο πλευρές να έχουν καταλήξει πλέον σε αρκετά πράγματα. Σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με τον κ. Τάχο, πραγματοποιείται διαπραγμάτευση με τη διεθνή Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, για να μπορέσουν οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε ημερομηνία διεξαγωγής του Ράλλυ για τον Οκτώβριο του 2017.

Ο δήμος Λαρισαίων θεωρεί ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για την φιλοξενία του μεγάλου αθλητικού γεγονότος στη πόλη, ενώ σύμφωνα με τον κ. Τάχο το γεγονός αυτό θα αναδείξει την περιοχή.

«Μπορούμε να φιλοξενήσουμε αρκετά πληρώματα στη Λάρισα ώστε με επιτυχία να διοργανωθεί αυτό το ξεχωριστό αθλητικό γεγονός» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ενώ συμπλήρωσε πως «ειδικά μέσα στο φθινόπωρο υπάρχουν πολύ όμορφα μέρη στη περιοχή μας για την κίνηση των οχημάτων. Γι αυτό θα είναι και μια ευκαιρία να αναδειχθεί ο τόπος μας και να γίνει γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Κοντά σε συμφωνία για τη διοργάνωση του ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2017"

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια έως την Τρίτη- Νέα 48ωρη αποφάσισε η ΠΝΟ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτικοί, με αφορμή τις πληροφορίες περί αλλαγής προς το δυσμενέστερο του φορολογικού καθεστώτος τους, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς.

Σε νέα σημερινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας από αύριο στις 6 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου.

Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί τα 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον Αγ.Διονύσιο και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα συναντηθεί πιθανότατα με τον υπουργό Ναυτιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).

Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα ζητούν τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων από την Κρήτη στην περίπτωση που η απεργία των ναυτικών συνεχιστεί.

Ήδη ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετέφερε σχετικό αίτημα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια έως την Τρίτη- Νέα 48ωρη αποφάσισε η ΠΝΟ"

Απατεώνες έβαλαν στο μάτι ακίνητη περιουσία και τραπεζικό λογαριασμό θανόντος

Συνελήφθησαν χθες στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο άτομα (53χρονος άνδρας και 48χρονη γυναίκα), κατηγορούμενα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, απάτη επί δικαστηρίω και παράβαση του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Συγκατηγορούμενος των ανωτέρω, για την ίδια υπόθεση, είναι και ένας 42χρονος.

Ειδικότερα, το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων διερεύνησε την υπόθεση και εξακρίβωσε ότι οι ανωτέρω είχαν συστήσει, τουλάχιστον από το Μάιο τρέχοντος έτους, εγκληματική ομάδα η οποία κατάρτισε πλαστή διαθήκη και με απατηλό τρόπο πέτυχε την έκδοση δικαστικής απόφασης με την οποία αυτή κηρύχθηκε ως "κυρία". Κατ' αυτό τον τρόπο έγιναν κύριοι της ακίνητης περιουσίας του θανόντα και προέβησαν επίσης σε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού από Τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ο φερόμενος ως διαθέτης.

Ως προς την συμμετοχή των κατηγορουμένων στην εγκληματική αυτή δράση, ο 42χρονος κατέθεσε ενόρκως ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθηνών ότι η υπογραφή της "διαθήκης" είναι αυτή του θανόντος. Η 48χρονη εμφανίσθηκε ως η μοναδική "κληρονόμος" και πέτυχε με τον προαναφερόμενο τρόπο να γίνει κυρία της ακίνητης περιουσίας (δύο διαμερίσματα και ένας χώρος στάθμευσης σε περιοχές της Αττικής) του θανόντα.

Ο 53χρονος εμφανίσθηκε, ως πληρεξούσιος δικηγόρος της 48χρονης, σε Τραπεζικό Κατάστημα και αιτήθηκε την μεταφορά σε ατομικό του λογαριασμό, ποσού ύψους 646.000 ευρώ, από το συνολικό ποσό των 980.000 ευρώ που υπήρχαν στο λογαριασμό του αποβιώσαντος.

Μετά τα ανωτέρω ο 53χρονος και η 48χρονη συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάριο καταθέσεων, πληρεξούσια, τίτλοι κτήσης, χειρόγραφες σημειώσεις κλπ.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος, από τη δράση της εγκληματικής αυτής ομάδας, ανέρχεται στο ποσό του 1.100.000 ευρώ περίπου, υπολογιζομένης της αξίας των ακινήτων και του ύψους των καταθέσεων του Τραπεζικού λογαριασμού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Απατεώνες έβαλαν στο μάτι ακίνητη περιουσία και τραπεζικό λογαριασμό θανόντος"

Χρυσόγονος: Ο Φιντέλ Κάστρο ξεκίνησε επαναστάτης αλλά κατέληξε δικτάτορας

«Ο Φιντέλ Κάστρο ξεκίνησε επαναστάτης, αλλά κατέληξε δικτάτορας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Ο κ. Χρυσόγονος μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για μία «αντιφατική προσωπικότητα», που επαγγέλθηκε την κοινωνική απελευθέρωση, «όμως κατέληξε να γίνει και ο ίδιος δικτάτορας, που κληροδότησε την εξουσία στον αδελφό του, ιδρύοντας έτσι μια μίνι δυναστεία».

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για την φορολογική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τόνισε ότι οι επιβαλλόμενοι φόροι οδηγούν σε αδιέξοδο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι απαιτήσεις των θεσμών τελικά θα αμβλυνθούν και θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσόγονος: Ο Φιντέλ Κάστρο ξεκίνησε επαναστάτης αλλά κατέληξε δικτάτορας "

«Οι θεσμοί παραβιάζουν ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο»

O Σβεν Γκίγκολντ με άλλους τρεις ευρωβουλευτές των Πρασίνων καλούν τους θεσμούς και κυρίως το ΔΝΤ να σεβαστούν το ευρωπαϊκό και διεθνές κεκτημένο στο εργασιακό. Στάση αναμονής του Βερολίνου για το επικείμενο Eurogroup.
Επιστολή προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπβρόσκις, τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί και τη συνάδελφό του για εργασιακά θέματα επίτροπο Μαριάνε Τίσεν απέστειλε σήμερα ο γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ. Στην επιστολή, την οποία συνυπογράφουν οι πράσινοι ευρωβουλευτές Έρνεστ Ουρτάσουν από την Ισπανία, Φιλίπ Λάμπερτς από το Βέλγιο και Τζιν Λάμπερτ από τη Βρετανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να ορθώσει ανάστημα έναντι των παραβιάσεων του διεθνούς και ευρωπαϊκού εργασιακού δίκαιου.

Έκκληση στη Κομισιόν
Belgien Deutschland Sven Giegold MdEP Die Grünen (Sven Giegold)
Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ
«Τα σχέδια των θεσμών για μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό πεδίο στην Ελλάδα αγνοούν βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού δικαίου και στοχεύουν στην αποδυνάμωση των κοινωνικών εταίρων που κατέχουν θεσμικά κατοχυρωμένη θέση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γερμανού ευρωβουλευτή που είναι εκπρόσωπος για θέματα οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής του κόμματος των Πρασίνων. Μιλώντας στη DW ο Γκίγκολντ διευκρίνισε ότι στόχος της επιστολής ήταν να καταστεί σαφές όχι μόνο στην Κομισιόν, αλλά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «που υιοθετεί και τις πιο σκληρές θέσεις» αλλά και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι θέσεις που αμφισβητούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή το δικαίωμα στην απεργία έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό δίκαιο και ότι σε μια χώρα με χρέη ισχύει το διεθνές δίκαιο». Συγκεκριμένα ο γερμανός ευρωβουλευτής αναφέρεται  στο άρθρο 28 της Ευρωπαϊκής Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και το άρθρο 6 της Κοινωνικής Χάρτας.
Την προσοχή των θεσμών εφιστά ο Γκίγκολντ και σε προηγούμενες αποφάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας  ILO, βάσει των οποίων διαπιστώθηκαν, κατά τη διάρκεια προηγούμενων αξιολογήσεων του ελληνικού προγράμματος, παραβιάσεις του εργατικού δικαίου. «Το Eurogroup και οι θεσμοί αντί να αποδυναμώνουν το ευρωπαϊκό και διεθνές εργατικό δίκαιο, οφείλουν να ενισχύσουν το δίκαιο των συλλογικών συμβάσεων και να συμβάλουν έτσι στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου». 
Στάση αναμονής από το Βερολίνο
Berlin Bundesministerium der Finanzen (picture-alliance/Arco Images/Schoening)
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει τις εξελίξεις της Δευτέρας
Την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση απέφυγε να τοποθετηθεί στο καίριο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν δήλωσε σε σχετική ερώτηση ότι δεν θέλει να προκαταλάβει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της Δευτέρας. Αρκέστηκε ωστόσο να επιβεβαιώσει ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM Κλάους Ρέγκλινγκ έπειτα από απόφαση του Eurogroup του περασμένου Μαΐου, θα καταθέσει τη Δευτέρα ένα σχέδιο για την «καλύτερη διαχείριση του χρέους» που θα επηρεάσει, όπως είπε,  την κατάσταση του ελληνικού χρέους.
Σε άλλο ερώτημα εάν αυτό το σχέδιο του ESM αποτελεί πρόκριμα ή θα διευκολύνει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως επιθυμεί διακαώς το Βερολίνο, η εκπρόσωπος αρνήθηκε να απαντήσει παραπέμποντας στο Eurogroup της Δευτέρας.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οι θεσμοί παραβιάζουν ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο»"

Παυλόπουλος: Ας κάνει ό,τι νομίζει ο Ερντογάν, εμείς δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω

Μήνυμα προς την Τουρκία, ότι δεν θα μείνει απαθής απέναντι στις προκλήσεις, έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Ακούω την κριτική που μου κάνουν για το θέμα της Συνθήκης της Λωζάννης. Λένε ότι ο Ερντογάν τα κάνει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Με συγχωρείτε πολύ, ας κάνει ό,τι νομίζει. Εγώ, η Ελλάδα, δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω. Και τονίζω, δεν το κάνουμε μόνο για την Ελλάδα. Το κάνουμε για την Ευρώπη», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην εκπομπή «Επωνύμως» της ΕΡΤ, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη το πρωί της Κυριακής.

Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα και προς τα Σκόπια, τονίζοντας «Η Μακεδονία είναι ελληνική, θέλουν δεν θέλουν».

Σε ό,τι αφορά το χρέος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην εκτίμηση του Ταμείου.

«Το ΔΝΤ είναι πριν από λίγες ημέρες ότι το χρέος είναι μία βόμβα, Φοβάμαι ότι το είπαν λίγο αργά. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κούρεμα του χρέους, διότι δεν είναι νοητό κούρεμα χρέους ιδιαίτερα από την ώρα που δημιουργήθηκε ο ESM. Ο ESM απαγορεύει το κούρεμα και μετά από την ομολογία του δικαστηρίου της ΕΕ. Αυτό που ο κύριος Σόιμπλε έλεγε, ''δεν δέχομαι κάτι τέτοιο''. Σωστά το έλεγε, αλλά δεν έλεγε την υπόλοιπη αλήθεια. Ναι, κούρεμα ''όχι'' αλλά ρύθμιση του χρέους οπωσδήποτε», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέφερε το ζήτημα του ευρωομολόγου.

«Χωρίς ένα είδος ευρωομολόγου, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει όπως η Τζάνετ Γέλεν στη FED, ο Ντράγκι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση που όχι μόνο γιγαντώνεται αλλά μετατρέπεται και σε τραπεζική κρίση και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», τόνισε.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλόπουλος: Ας κάνει ό,τι νομίζει ο Ερντογάν, εμείς δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω "

Εκτός νόμου Κατσέλη τα χρέη προς Ταμεία

Εκτός των προστατευτικών προβλέψεων του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μένουν όσοι χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία. Αποφάσεις περιφερειακών Ειρηνοδικείων ξεκαθαρίζουν ότι οφειλές τέτοιιου είδους πρέπει να καταβάλλονται κανονικά προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως αναφέρει το Έθνος, έτσι μπαίνει «φρένο» και στις προσπάθειες οφειλετών να αποτρέψουν πιθανό πλειστηριασμό περιουσιακών τους στοιχείων, όπως μπορεί να πετύχει ένας δανειολήπτης που υπάγεται στο νόμο Κατσέλη.

Διαπιστώνοντας την αντισυνταγματικότητα του περυσινού 4336/2015, που επιχείρησε να εντάξει κάποιες υποθέσεις ασφαλιστικών χρεών στον νόμο Κατσέλη, τα δικαστήρια ορθώνουν ενδεχομένως ανυπέρβλητα εμπόδια, αφύ δέχονται ότι δεν μπορούν να αποφευχθούν οι πληρωμές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς, καθώς η Πολιτεία οφείλει να εγγυάται τον θεσμό της κοινωνικής ασφάλισης με τη διασφάλιση της λειτουργίας βιώσιμων ασφαλιστικών επιχειρήσεων σε υγιείς οικονομικές βάσεις.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός νόμου Κατσέλη τα χρέη προς Ταμεία"

Λεπτές ισορροπίες: Η Τουρκία κάνει άσκηση στο Καστελόριζο, η Ελλάδα σε Κάσο

Ένα επταήμερο με ευαίσθητες ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά θέματα ξεκινά από σήμερα, με τις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών να έχουν προγραμματίσει στρατιωτικές ασκήσεις τις οποίες θα πραγματοποιήσουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, σε κοντινές περιοχές.

Σήμερα Σάββατο, η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχές στο Καστελόριζο για ναυτική άσκηση, στην οποία ενδέχεται να λάβει μέρος και υποβρύχιο. Σύμφωνα με την NAVTEX 785/16 τουρκικό πολεμικό πλοίο θα κάνει άσκηση με υποβρύχια συσκευή.

Για την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει προγραμματίσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα αλλά σε απόσταση μόλις 15 μίλια από το Καστελόριζο! Όπως πληροφορείται το www.protothema.gr, στο τουρκικό παίγνιο θα λάβουν μέρος δύο τουρκικές φρεγάτες και δύο πυραυλάκατοι.

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι για την «επιχειρησιακή άσκηση» με πραγματικά πυρά, η Τουρκία έχει δεσμεύσει μια περιοχή στο όριο των FIR Αθηνών και Λευκωσίας τα οποία συμπίπουν με τα όρια της (μη οριοθετημένης) Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης των δύο χωρών, επαναφέροντας διά της πλαγίας οδού την αξίωση να διεκδικήσει μεγάλο μέρος τω θαλασσίων ζωνών της περιοχής.

Τη Δευτέρα, μία ημέρα πριν το τουρκικό παίγνιο δηλαδή, στο Καστελόριζο θα βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με βουλευτές που μετέχουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Ελληνοαιγυπτιακή άσκηση σε Κάσο-Κάρπαθο


Αύριο ξεκινά η ανάπτυξη των ελληνικών και αιγυπτιακών αεροναυτικών δυνάμεων που θα λάβουν μέρος στην κοινή άσκηση των δύο χωρών με την επωνυμία «Μέδουσα».

Τα συγκεκριμένα γυμνάσια που θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές ανοιχτά της Κάσου, στην Κάρπαθο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Κρήτη φαίνεται ότι ενόχλησαν την Άγκυρα που εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία υποστηρίζει ότι η Κάσος είαι αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπονται ασκήσεις! Σε μια προκλητική κίνηση, οι Τούρκοιαξιωματικοί αναφέρουν την Κάσο και με την τουρκική ονομασία που έχουν δώσει στο νησί -Τζομπάν- αφήνοντας υπαινιγμούς ότι μπορεί και να θεωρούν το νησί... γκρίζα ζώνη!

Το κεντρικό σκέλος των επιχειρήσεων που θα γίνουν στα αεροναυτικά γυμνάσια των ελληνικών και των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων θα διαρκέσει από την Τρίτη 6 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.
Στο συγκεκριμένο παίγνιο οι Αιγύπτιοι στέλνουν μια καινούρια γαλλική φρεγάτα τύπου Fremm, δύο πυραυλακάτους, μαχητικά αεροσκάφη F-16 και κομάντος οι οποίοι θα συνασκηθούν με Έλληνες ΟΥΚάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Στο παίγνιο «Μέδουσα» ο ελληνικός στόλος θα συμμετάσχει με το υποβρύχιο Παπανικολής, μια φρεγάτα, μία πυραυλάκατο και αριθμό μαχητικών αεροσκαφών που θα επιχειρούν από την Κρήτη όπου επίσης θα μετασταθμεύσουν και τα αιγυπτιακά -16.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν στην άσκηση η Αθήνα και το Κάιρο είναι το γεγονός ότι τα γυμνάσια θα παρακολουθήσει ο αρχηγός των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων αλλά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

Η ελληνοαιγυπτιακή άσκηση εντάσσετα στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας με επαναλαμβανόμενα γυμνάσια στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Αιγύπτου. Και βεβαίως ουδείς πρέπει να αγνοεί το γεγονός ότι σε διπλωματικό επίπεδο Αθήνα και Κάιρο συζητούν εδώ και αρκετά χρόνια για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών όπως η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, σε μια διαπραγμάτευση που η τουρκική πλευρά θα προτιμούσε να ανασταλεί.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεπτές ισορροπίες: Η Τουρκία κάνει άσκηση στο Καστελόριζο, η Ελλάδα σε Κάσο"

Συνεδριάζει η ΠΝΟ για την συνέχιση των κινητοποιήσεων

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας είναι τα πλοία, λόγω της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που συνεδριάζει σήμερα το πρωί, προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση η μη των κινητοποιήσεων των ναυτικών.

Η απεργία της ΠΝΟ λήγει αύριο στις 6 το πρωί ενώ το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών έχει προειδοποιήσει με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί αλλαγής προς το δυσμενέστερο του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).

Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα ζητούν τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων από την Κρήτη στην περίπτωση που η απεργία των ναυτικών συνεχιστεί.

Ήδη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετέφερε σχετικό αίτημα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεδριάζει η ΠΝΟ για την συνέχιση των κινητοποιήσεων"

Συνάντηση Τσίπρα- Ολάντ στο Αμπου Ντάμπι: Επιβεβλημένη η συμφωνία πριν το Eurogroup

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ, στο Αμπου Ντάμπι.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, λίγο πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, για περίπου 40 λεπτά. Η συνάντησή τους έγινε στο περιθώριο της διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, τονίστηκε από κοινού ότι είναι επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη ανησυχία για τις προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας. Υπό το πρίσμα της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Ολάντ στην Κύπρο, καλωσορίστηκε η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα. Υπογραμμίστηκε, στο πλαίσιο αυτό, η σημασία του Κυπριακού για τις σχέσεις ΕE- Τουρκίας. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονος.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, τονίστηκε η σημασία συνέχισης της εφαρμογής της συμφωνίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και βελτίωσης του κλίματος.

Ακόμη, συζητήθηκε το αυριανό δημοψήφισμα στην Ιταλία, η αποχώρηση Σουλτς απο την προεδρία του ευρωκοινοβουλίου όπως και οι προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στην Αυστρία αύριο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter μετά από τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συζήτησε με τον Φρανσουά Ολάντ για το προσφυγικό, το Κυπριακό και την πορεία της οικονομίας.

Συζητήσαμε το Προσφυγικό, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις σχέσεις της Ε.Ε. με τις χώρες του Περσ. κόλπου και την πορεία της οικονομίας. 2/2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 3, 2016

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε χαιρετισμό στη Διάσκεψη. Ακόμη, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, θα έχει συνάντηση και με τον διάδοχο του θρόνου του Αμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.



 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Τσίπρα- Ολάντ στο Αμπου Ντάμπι: Επιβεβλημένη η συμφωνία πριν το Eurogroup "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news