facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Συνέχεια στην κόντρα ΕΛΣΤΑΤ-ΓΣΕΕ για την «πραγματική ανεργία»

Η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε χθες στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την εκτίμηση ενός πολύ συγκεκριμένου μεγέθους της αγοράς εργασίας που υπάρχει στην πρόσφατα δημοσιευμένη ενδιάμεση έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ.
Η απάντηση του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ είναι η εξής:
1. Στις Εκθέσεις μας εκτιμήσαμε το πραγματικό ποσοστό ανεργίας βάσει κυρίως της αρχής μας ότι οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται πρέπει να είναι πλήρους απασχόλησης, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη εκτίμηση της πραγματικής κατάστασης των συνθηκών στην αγορά εργασίας και των μακροοικονομικών συνεπειών της. Η αρχή αυτή εκφράζει τη δική μας θεωρητική και ιδεολογική οπτική στην αγορά εργασίας. Στο θέμα αυτό συμβουλές δεν δεχόμαστε.
2. Στις Εκθέσεις μας δεν αμφισβητούμε τις επίσημες στατιστικές της ΕΛΣΤΑΤ. Αναλύουμε τα οικονομικά μεγέθη πίσω από αυτές, και ακόμη πιο πίσω αξιολογούμε το παράδειγμα οικονομικής θεωρίας, την ιδεολογία, την οικονομική πολιτική και τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετούν αυτά τα μεγέθη. Επίσης, προσπαθούμε, βάσει των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων, να ποσοτικοποιήσουμε οικονομικά μεγέθη που εκφράζουν καλύτερα τις δικές μας αξίες και τη δική μας μεθοδολογία.
3. Ο υπολογισμός εναλλακτικών εκτιμήσεων του ποσοστού ανεργίας είναι μια συνήθης πρακτική, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία στις σημερινές συνθήκες παρατεταμένης κρίσης στην αγορά εργασίας. Σημειώνουμε ενδεικτικά ότι η πολύ σοβαρή και αξιόπιστη αμερικανική στατιστική υπηρεσία (Bureau of Labor Statistics) παρουσιάζει έξι διαφορετικές εκτιμήσεις του ποσοστού ανεργίας, ορισμένες από αυτές είναι στη λογική της δικής μας μεθοδολογίας, η οποία ταυτίζεται με εκείνη που χρησιμοποιούν τα ινστιτούτα που δημοσιεύουν το Independent Annual Growth Survey.
4. Στο πλαίσιο αυτό αναρωτιόμαστε πότε άραγε δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, όταν ένα άτομο που εργάζεται μερικές ώρες την εβδομάδα ή τον μήνα θεωρείται ουσιαστικά άνεργο, ή όταν θεωρείται εργαζόμενος και δεν περιλαμβάνεται στο ποσοστό ανεργίας; Ποια οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα εξυπηρετούνται σε καθεμιά από τις δύο αυτές στατιστικές μεθοδολογίες; Στις δημοκρατίες όλοι εμπλέκονται στην πάλη των ιδεών. Εμείς δεν θέλουμε να δώσουμε συμβουλές στην ΕΛΣΤΑΤ, ή να της κάνουμε υποδείξεις. Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της. Της ευχόμαστε αξιοπιστία, η οποία δεν κερδίζεται με ανακοινώσεις εντυπωσιασμού.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέχεια στην κόντρα ΕΛΣΤΑΤ-ΓΣΕΕ για την «πραγματική ανεργία»"

Βloomberg: Τι μισθό παίρνουν οι κεντρικοί τραπεζίτες - Όλη η λίστα

Τους μισθούς των κεντρικών τραπεζιτών, και του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Bloomberg. Πολλές φορές τα νούμερα που παρατίθενται είναι κατά προσέγγιση, όπως διευκρινίζεται και στην περίπτωση του Ελληνα διοικητή.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Mario Draghi μπορεί να είναι ο επικεφαλής της ΕΚΤ, αλλά φαίνεται πως δεν απολαμβάνει και τις μεγαλύτερες απολαβές.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες του Βελγίου, της Ιταλίας και της Γερμανίας βγάζουν περισσότερα χρήματα από τον ετήσιο μισθό των 386.000 του Mario Draghi, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Ο πρώτος στη λίστα είναι και ο κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου Jan Smets, με 480.000 ευρώ, περίπου τα εξαπλάσια από τον τελευταίο στη λίστα Vasiliauskas της Λιθουανίας.

Δεν υπάρχει και πολλή στατιστική λογική στους μισθούς των επικεφαλής των τραπεζών αυτών. Η οικονομία του Βελγίου είναι μετά βίας το 1/8 της Γερμανικής, αλλά ο Smets έχει μισθό 10% παραπάνω από τον πρόεδρο της Bundesbank, Jens Weidmann. H Κύπρος, μία από τις μικρότερες οικονομίες της περιοχής πληρώνει τον κεντρικό της τραπεζίτη περισσότερο από την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία, της Ισπανίας.

Το Λουξεμβούργο, ένα από τα πιο πλούσια κράτη της ευρωζώνης με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα βρίσκεται σχετικά χαμηλά στη λίστα. Ο Gaston Reinesch έλαβε 181.000 ευρώ το 2015.

Ο επικεφαλής της ΒοΕ, Mark Carney έχει ετήσιες απολαβές 480.000 λίρες (599.000 δολάρια) και του παρέχεται και στέγαση, η Janet Yellen της Fed είχε απολαβές μόλις 199.700 δολάρια πέρυσι, ενώ ο κεντρικός τραπεζίτης της Swiss National Bank, Thomas Jordan απολαμβάνει 867.000 δολάρια ετησίως.

Όπως και να έχει αυτοί οι μισθοί φαντάζουν πενιχροί σε σχέση με τους επικεφαλής των ιδιωτικών τραπεζών. Ο CEO της Deutsche Bank, John Cryan, ο οποίος δε δέχθηκε να λάβει το μπόνους του το 2015, είχε απολαβές 1,9 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ ο ομόλογός του στη BNP Parbias, Jean-Laurent Bonnafe βρισκόταν στα... 3,5 εκατ. ευρώ.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Βloomberg: Τι μισθό παίρνουν οι κεντρικοί τραπεζίτες - Όλη η λίστα"

Ήπειρος: Με ηπατίτιδα τρία προσφυγόπουλα στη Φιλιππιάδα -Αντιδράσεις και διακοπή του εκπαιδευτικού προγράμματος

Αναβρασμός κι αναστάτωση επικρατεί στη Φιλιππιάδα μετά τα κρούσματα ηπατίτιδας Α, που επιβεβαιώθηκαν σε παιδιά του προσφυγικού καταυλισμού στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost.gr έχουν επιβεβαιωθεί, μετά και από τον εργαστηριακό έλεγχο που έγινε στο νοσοκομείο της Άρτας τρία περιστατικά. Πρόκειται για τρία παιδάκια από τα δεκάδες που ζουν στον καταυλισμό και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για πανδημία που απειλεί όλη την περιοχή, όπως ήδη λέγεται ευρέως.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, τα σχολεία δεν λειτούργησαν για τα παιδιά των προσφύγων και φαίνεται ότι θα μείνουν κλειστά ωσότου ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται επίσημη ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την 6η ΥΠΕ, φορείς που θα προχωρήσουν και στη λήψη μέτρων, θα μεριμνήσουν δηλαδή ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο των παιδιών.

Ο χρόνος κατά τον οποίο επιβεβαιώνονται τα κρούσματα ηπατίτιδας, ο οποίος συμπίπτει με την έναρξη λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, πυροδοτεί το ήδη τεταμένο από τον Σεπτέμβριο κλίμα στη Φιλιππιάδα, λόγω των αντιδράσεων του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της δομής για τους πρόσφυγες, τα περισσότερα παιδιά του 2ου Δημοτικού απείχαν, με απόφαση του Συλλόγου και χωρίς μέχρι εκείνη την ώρα να έχει ανακύψει κανένα ζήτημα υγείας.

Κανονικά ωστόσο και χωρίς προβλήματα λειτούργησαν τα άλλα δύο σχολεία.

Οι εκπαιδευτικές δομές αναμένεται να επαναλειτουργήσουν –αν και επίσημα δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους- μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα επανέρχεται και ο Σύλλογος του 2ου Δημοτικού για να δηλώσει τώρα.... δικαιωμένος!

Η ανακοίνωση αυτή τη φορά είναι σε εντελώς διαφορετικό ύφος από την πρώτη που είχε προκαλέσει πανελλήνιο σάλο, καυτηριάζεται η αδράνεια της πολιτείας και ζητείται εκτενής ενημέρωση.

«Για ακόμη μία φορά τονίζουμε κατηγορηματικά ότι η αντίδραση μας δεν εκκινεί από κανένα ρατσιστικό αίσθημα, από καμία διάθεση αποκλεισμού μικρών παιδιών από το δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση και ας έχουμε κατηγορηθεί από πολλές πλευρές αδίκως για αυτό. Η ανησυχία μας εκκινεί από την έλλειψη διασφάλισης από μέρους των αρμοδίων ότι η άνω Υπουργική Απόφαση θα εφαρμοσθεί με τρόπο προσήκοντα και δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών μας.

Αυτό δεν είναι ευθύνη ανθρώπων ξεριζωμένων από τις πατρίδες τους, πόσο μάλλον των παιδιών τους, αλλά ευθύνη της Πολιτείας και των αρμοδίων οργάνων της. Δυστυχώς τόσο οι απαντήσεις όσο και η εν γένει αντιμετώπιση από μέρους τους δεν μας έπεισαν, το αντίθετο...», αναφέρεται.

epiruspost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ήπειρος: Με ηπατίτιδα τρία προσφυγόπουλα στη Φιλιππιάδα -Αντιδράσεις και διακοπή του εκπαιδευτικού προγράμματος"

SZ: Έκτακτη σύνοδος ευρωζώνης και ΔΝΤ για την Ελλάδα την Παρασκευή

Έκτακτη σύνοδο για να συζητήσουν τις προοπτικές συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα έχουν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών των μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης και στελέχη του Ταμείου, όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Στη σύσκεψη, που θα γίνει στο Βερολίνο, θα λάβουν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας, ενώ παρόντες θα είναι και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το ΔΝΤ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να προσφέρει νέα δάνεια στην Ελλάδα προτού οι ευρωπαίοι εταίροι συναινέσουν τουλάχιστον στη συγκεκριμενοποίηση βαθιών παρεμβάσεων για την ελάφρυνση του χρέους, αλλά και προτού η ελληνική κυβέρνηση υλοποιήσει βαθιές μεταρρυθμίσεις, που θα περιλαμβάνουν αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Ωστόσο, τα αιτήματα του Ταμείου για το χρέος προσκρούουν πρωτίστως στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επιμένει ότι τυχόν μεσομακροπρόθεσμα μέτρα για ρύθμιση του ελληνικού χρέους πριν το τέλος του τρίτου Μνημονίου, το 2018, και μόνο εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Νωρίτερα, το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο MNI μετέδιδε ότι οι Ευρωπαίοι εξετάζουν ένα Σχέδιο Β σε περίπτωση που τελικά δεν επιτευχθεί συμφωνία με το ΔΝΤ για συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν ανώτεροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο MNI, το Ταμείο και οι εταίροι εξακολουθούν να διαφωνούν πάνω στους μεσοπρόθεσμους στόχους που θα πρέπει να πετύχει η ελληνική πλευρά.

Στην πράξη αυτό κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι οι εταίροι δεν δέχονται την πρόταση του ΔΝΤ για μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, στόχοι που συνδέονται άρρηκτα με το μέγεθος του χρέους και το κόστος εξυπηρέτησής του. Το Ταμείο έχει ζητήσει μείωση του στόχου για πρωτογενές μετά το 2018 από το 3,5% στο 1,5% και σημαντική ελάφρυνση του χρέους.

Παράλληλα, οι πηγές του MNI επισήμαναν ότι δεν διαβλέπουν ενδεχόμενο συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση στο τελευταίο Eurogroup του έτους, στις 5 Δεκεμβρίου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "SZ: Έκτακτη σύνοδος ευρωζώνης και ΔΝΤ για την Ελλάδα την Παρασκευή "

Ρέντσι: Η ΕΕ θα πρέπει να ελέγχει τον γερμανικό προϋπολογισμό

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αρχίσει να ελέγχει τον γερμανικό προϋπολογισμό», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με την ανάγκη να σεβασθούν, όλες οι χώρες, τους ευρωπαϊκούς κανόνες για το δημόσιο έλλειμμα.

«Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας δημιουργεί προβλήματα σε όλη την Ευρώπη. Δεν πρέπει να συμβεί ότι έγινε με το μεταναστευτικό: μας άφησαν μόνους και οικοδομούν τείχη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστερής κυβέρνησης.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέντσι: Η ΕΕ θα πρέπει να ελέγχει τον γερμανικό προϋπολογισμό "

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του Μοσχοχωρίου για τα προσφυγόπουλα

Οι "αναταράξεις" για το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στο Μοσχοχώρι συνεχίζονται, χωρίς κανείς να ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα, αφού τόσο οι γονείς που αντιδρούν όσο και οι υπεύθυνοι της εκπαίδευσης, εμμένουν στις απόψεις τους....

Οι γονείς για μια εβδομάδα τώρα συνεχίζουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο και απειλούν και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις (υπήρξαν και φωνές για κλείσιμο του σχολείου). Οι γονείς που αντιδρούν κάνουν λόγο για αιφνιδιαστική, απροειδοποίητη και χωρίς καμία συνεννόηση προώθηση παιδιών προσφύγων στα σχολεία της περιοχής. Ταυτόχρονα προτείνουν τα προσφυγόπουλα να κάνουν μάθημα στο χώρο που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες.

Από την άλλη πλευρά ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης κ. Δημητρίου δηλώνει ότι τα προσφυγόπουλα δεν πρόκειται να αλλάξουν σχολείο και εμμένει στην απόφασή του.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου στο Μοσχοχώρι υποβάλει την παραίτηση του, τονίζοντας μεταξύ άλλων «ότι τα μοναδικά θύματα όλης αυτής της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι τα παιδιά μας...»

Διαβάστε την επιστολή της παραίτησής του

Προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γοργοποτάμου

ΔΗΛΩΣΗ
Κωνσταντίνου Σγάγια του Γρηγορίου, Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γοργοποτάμου

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 17/11/2016, σας δηλώνω τα εξής:

Αποφάσισα να συμμετέχω στο Δ.Σ. του Συλλόγου και να αποδεχτώ τη θέση του προέδρου, με μοναδικό γνώμονα την εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών για την εκπαίδευση των παιδιών μας, όπως την έγκαιρη κάλυψη όλων των θέσεων των διδασκόντων, την καλύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των μαθητών στο σχολείο και την παροχή, όσο το δυνατόν ποιοτικότερης εκπαίδευσης και εν γένει ψυχαγωγίας με τη διοργάνωση πολλών σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω και σεβόμενος πάντοτε τις νόμιμες διαδικασίες, η εισήγησή μου μέσω του Δ.Σ. προς τη τελευταία Γενική Συνέλευση της 17/11/2016 με θέμα τη φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στο Δημοτικό μας Σχολείο, ήταν να σταματήσει η αποχή των παιδιών μας από τα μαθήματα και να εκφράσουμε τις όποιες αντιρρήσεις και διαφωνίες μας με άλλους νόμιμους τρόπους. Ωστόσο η Γενική Συνέλευση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συνεχιστεί η αποχή των παιδιών μας από τα μαθήματα.

Επειδή όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα μοναδικά θύματα όλης αυτής της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι τα παιδιά μας, η δε συνέχιση της αποχής από τα μαθήματα θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα στην ομαλή εκπαίδευσή τους, δηλώνω για άλλη μια φορά ότι είμαι αντίθετος στη συνέχιση της αποχής από τα μαθήματα και προτείνω να εκφράσουμε τις όποιες διαφωνίες μας μέσω άλλων νόμιμων ενεργειών.

Για αυτούς τους λόγους, μένοντας πιστός στις αρχές μου θεωρώντας ότι τα παιδιά μας πρέπει να έχουν πρόσβαση στο ιερό αγαθό της παιδείας χωρίς να εμποδίζονται από κανένα, πολύ δε περισσότερο από τους ίδιους τους τους γονείς και σεβόμενος την απόφαση της πλειοψηφίας της Γενικής Συνέλευσης της 17/11/2016 του Συλλόγου, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ.

Παράλληλα δηλώνω ότι δεν θα σταματήσω να εργάζομαι για τη κατασκευή των δύο νέων αιθουσών που έχουμε ήδη δρομολογήσει από το 2013, την αποκατάσταση των παλαιών σχολικών τουαλετών και την ανακατασκευή του παλιού κτιρίου του σχολείου με αμμοβολή και θέτω τον εαυτό μου ως απλό μέλος του συλλόγου στη διάθεση οποιουδήποτε με χρειαστεί, με μοναδικό σκοπό το συμφέρον των παιδιών μας».

Κωνσταντίνος Σγάγιας
Δευτέρα 21/11/2016

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του Μοσχοχωρίου για τα προσφυγόπουλα"

Κυβερνητική τροπολογία παρατείνει για άλλους 18 μήνες το «βραχιολάκι» -Παρά την έρευνα για την απόδραση της 43χρονης

Την παράταση του μέτρου πιλοτικής εφαρμογής της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατούμενων κατά 18 μήνες ακόμη, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο - οδηγία της ΕΕ για την ίση μεταχείριση προσώπων.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της διάταξης, επειδή μέχρι σήμερα το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης κατάδικων και υπόδικων εφαρμόστηκε σε πολύ μικρή έκταση, δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την επέκταση της χρήσης του σε πανελλαδικό επίπεδο, κρίθηκε αναγκαία η παράταση της πιλοτικής περιόδου εφαρμογής για 18 ακόμη μήνες και συνολικά για το χρονικό διάστημα των 36 μηνών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβερνητική τροπολογία παρατείνει για άλλους 18 μήνες το «βραχιολάκι» -Παρά την έρευνα για την απόδραση της 43χρονης "

Μήνυση από δικηγόρο της Λάρισας για την καμένη σημαία στο Πολυτεχνείο

Μήνυση κατά αγνώστων, αλλά και κατά των αξιωματικών της αστυνομίας που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης εναντίον των αντιεξουσιαστών που προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια μετά τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, άσκησε ο Λαρισαίος δικηγόρος Στυλιανός Σούρλας.

Ο κ. Σούρλας και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη για το κάψιμο του εθνικού συμβόλου της χώρας και να αποδοθούν ευθύνες τους υπεύθυνους, καθώς και στους αξιωματικούς της αστυνομίας, οι οποίοι δεν διέταξαν την επέμβαση των δυνάμεων, ώστε να συλληφθούν οι δράστες, για παράβαση καθήκοντος.



Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση από δικηγόρο της Λάρισας για την καμένη σημαία στο Πολυτεχνείο"

Κακουργηματική κακοδιαχείριση στο ΑΠΘ: Πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις κατηγορούνται για απώλεια 1,5 εκατ.ευρώ

Αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος βρίσκονται δύο πρώην πρυτάνεις του ΑΠΘ, ισάριθμοι πρώην αντιπρυτάνεις του ίδιου ιδρύματος και τα μέλη της διοίκησης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ), για απώλεια 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, κατά την περίοδο 2005-2010, από κακοδιαχείριση.

Η υπόθεση συνδέεται με τη διαχείριση των χρημάτων του ΕΛΚΕ και άρχισε να ερευνάται τα τελευταία χρόνια από τις ελεγκτικές υπηρεσίες, ύστερα από σχετικές καταγγελίες.

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ και των οικονομικών επιθεωρητών βρέθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του ΕΛΚΕ, με αποθεματικό περίπου 50 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο φαίνεται ότι «λίμναζε» επί χρόνια σε λογαριασμό όψεως τράπεζας, με επιτόκιο 0,7%, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ειδική επενδυτική συμφωνία μεγαλύτερης απόδοσης, ούτε καν να έχουν ληφθεί προσφορές από άλλα τραπεζικά ιδρύματα για μεγαλύτερες αποδόσεις σε ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Τελικά, το 2010 τα χρήματα «κλείστηκαν» στην ίδια τράπεζα, με πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο (7,8%), αφού όμως χάθηκε, σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών, ποσό της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ, λόγω του ασύμφορου επιτοκίου.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, αξιολογώντας όλα τα ευρήματα, εισηγήθηκε την παραγγελία ποινικής δίωξης σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων κατά την επίμαχη 5ετία -κατά περίπτωση- για τις πράξεις της απιστίας στην υπηρεσία, σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και της άμεσης συνέργειας στην παραπάνω απιστία. Τις επόμενες εβδομάδες η ειδική ανακρίτρια διαφθοράς Θεσσαλονίκης θα καλέσει όλους τους παραπάνω σε απολογία.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακουργηματική κακοδιαχείριση στο ΑΠΘ: Πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις κατηγορούνται για απώλεια 1,5 εκατ.ευρώ "

Η Ευρωβουλή προτείνει πάγωμα διαπραγματεύσεων με την Τουρκία

Οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέθεσαν πρόταση ψηφίσματος, με την οποία θα αποστέλλεται ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία για προσωρινό πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, εξαιτίας της εντεινόμενης ανησυχίας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε συνεντεύξεις που έδωσαν οι επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα, και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, τόνισαν ότι συμφωνούν «στο προσωρινό πάγωμα των διαπραγματεύσεων για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας», ωστόσο διευκρινίζουν μόνο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και ουδεμία άλλη συμφωνία, όπως αυτή για το μεταναστευτικό ή την τελωνειακή ένωση.

Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια, έπειτα από αίτημα των ευρωβουλευτών, ενώ έχει κληθεί η ύπατη εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Φεντερίκα Μονγκερίνι να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας, με δεδομένα τα συνεχή ανησυχητικά στοιχεία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Οι πολιτικές ομάδες προτείνουν ένα ψήφισμα, το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα, που μίλησε πρώτος στη συνέντευξη, σημείωσε ότι «η Τουρκία του Ερντογάν βυθίζεται όλο και πιο πολύ σε ένα αυταρχικό σύστημα, και εμείς δεν μπορούμε να παραμείνουμε παθητικοί».

«Ζητούμε με ψήφισμα να συζητήσουμε για τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και τη δυνατότητα διακοπής τους», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Το πολιτικό μας μήνυμα στον Ερντογάν είναι ότι θα πρέπει να καταλάβει ότι για να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, είναι απαραίτητη στη χώρα του η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, το δίκαιο των μειονοτήτων. Θέλουμε την Τουρκία προσαρτημένη στην Ευρώπη, η πόρτα του διάλογου με τους πολίτες είναι ανοιχτή, η πόρτα ένταξης κινδυνεύει να παραμείνει κλειστή τουλάχιστον έως ότου η Τουρκία βρει το δρόμο της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Ο Τζάνι Πιτέλα, όπως στη συνέχεια και οι άλλοι συνάδελφοί του, εξήγησε ότι «το πάγωμα αφορά αποκλειστικά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, δεν αφορά τη συμφωνία για το μεταναστευτικό, ούτε την τελωνειακή σχέση».

«Εμείς θέλουμε ένα προσωρινό πάγωμα γιατί δεν είναι γραμμή μας να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν. Θέλουμε να γίνει κατανοητό το μήνυμα, δεν θέλουμε να χειροτερεύσουν οι σχέσεις μας με την Τουρκία» εξήγησε.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τόνισε από την πλευρά του ότι «έχουμε ανάγκη σαφών απαντήσεων για να ξέρουμε τι γίνεται στα σύνορά μας τόσο για τα άτομα όσο και για το μέλλον της Ένωσης».

«Δυστυχώς δεν υπάρχει εβδομάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, που να μην έχουμε δυσάρεστα και σκληρά γεγονότα για τον τουρκικό λαό. Ο στόχος ήταν η προάσπιση των πολιτών, ενώ σήμερα, με φυλακίσεις, περιορισμούς στην ελευθερία, περιορισμούς στον Τύπο και με ένα ανύπαρκτο κράτος δικαίου, είναι το ακριβώς αντίθετο», επισήμανε.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ αναφέρθηκε και στις απειλές που ακούγονται εκ μέρους της Τουρκίας προς τους Ευρωπαίους εταίρους της, για σημείωσε πως η Ε.Ε. θα πρέπει να δώσει απαντήσεις.

«Ζητούμε από τα κράτη-μέλη της Ένωσης να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στον Ερντογάν και το ΕΛΚ ζητά το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» υπογράμμισε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Και κατάληξε:

«Ανέκαθεν το ΕΛΚ έλεγε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια εξ ολοκλήρου ένταξη της Τουρκίας, αντίθετα είναι δυνατόν να υπάρξουν πολλαπλές εταιρικές σχέσεις σε διάφορους τομείς, όπως έχει γίνει για το θέμα του προσφυγικού».

efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ευρωβουλή προτείνει πάγωμα διαπραγματεύσεων με την Τουρκία"

Θέμα Συνθήκης της Λωζάνης θέτει ευθέως ο Ερντογάν

Ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του ο Ταγίπ Ερντογάν θέτοντας -για πρώτη φορά- θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα "A Haber" (και το αναδημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος»), ο πρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε (χωρίς ωστόσο η ιστοσελίδα να προσδιορίζει πού ή σε ποιούς) πως η Συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι ιερό κείμενο, ούτε ιερό βιβλίο, οπότε το περιεχόμενό της πρέπει να ξανασυζητηθεί.

«Οι κανόνες που έθεσαν οι νικήτριες δυνάμεις του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν έδιναν στην Τουρκία το δικαίωμα της επιβίωσης. Με την Συνθήκη των Σεβρών η Τουρκία διαμελιζόταν σε 7-8 κομμάτια. Η Τουρκία δεν αποδέχθηκε αυτή την διχοτόμηση και σχημάτισε τα σημερινά σύνορα. Η συζήτηση για την Συνθήκη της Λωζάνης ξεκινά από αυτό το σημείο...Φυσικά αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση ότι κερδίσαμε στην Συνθήκη της Λωζάνης. (Όμως), η Λωζάνη δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο, δεν είναι ιερό βιβλίο. Και φυσικά θα την συζητήσουμε...Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο... Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα», είπε επί λέξει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για συνάντηση του κ. Ερντογάν με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Αναμένεται αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Θέμα Συνθήκης της Λωζάνης θέτει ευθέως ο Ερντογάν"

Του... χρόνου η δίκη της Siemens

Μετά... κόπων και βασάνων, προσδιορίστηκε τελικά να ξεκινήσει τον... ερχόμενο χρόνο η δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens η οποία είχε οδηγηθεί σε επ’ αόριστον αναβολή, τον περασμένο Ιούλιο καθώς είχε μπλοκάρει στη... μετάφραση!

Έτσι, 4 μήνες μετά το πρωτοφανές φιάσκο στη μεγαλύτερη υπόθεση διαπλοκής στη χώρα μας, ορίστηκε η επίσημη πρεμιέρα της δίκης για τις 24 Φεβρουαρίου του 2017.

Παρά τις δηλώσεις για ταχεία και κατά προτεραιότητα διεξαγωγή της δίκης, ο προσδιορισμός της πολύκροτης υπόθεσης γίνεται για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, δηλ. έξι μήνες μετά την αναβολή της που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Η σκανδαλώδης καθυστέρηση μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων είχε αποτελέσει «νομικό σκόπελο» για το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο κατέφυγε στη λύση της αναβολής.

Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτές τις ενστάσεις του Γαλλοελβετού κατηγορουμένου Ζαν Κλωντ Όσβλαντ και 13 Γερμανών συγκατηγορουμένων του για τη μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική τους γλώσσα.

Η εξέλιξη αυτή ανέδειξε για άλλη μία φορά τις παθογένειες της ελληνικής Δικαιοσύνης, πολύ περισσότερο δε αφού ο κίνδυνος παραγραφής καραδοκεί για επιμέρους αδικήματα. Μέσα σ’ αυτές τις «συμπληγάδες» του χρόνου, το πολυσέλιδο βούλευμα μεταφράστηκε στα γερμανικά και τα γαλλικά για να αρχίσει και πάλι από την αρχή η δίκη.

Στον εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων καλούνται να καθίσουν 64 κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η σύμβαση ψηφιακοποίησης του ΟΤΕ. Μεγάλος απών αναμένεται να είναι και πάλι ο άλλοτε επικεφαλής της Siemens Ελλάδος, Μιχάλης Χριστοφοράκος.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Του... χρόνου η δίκη της Siemens"

Μεγάλο το χάσμα με το ΔΝΤ στα εργασιακά

Χάσμα με το ΔΝΤ διαπιστώνει στα εργασιακά η πλευρά του υπουργείου Εργασίας μετά την ολοκλήρωση του νέου γύρου επαφών με τους επικεφαλής των δανειστών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολογησης. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, μικρότερες είναι οι διαφορές με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών.

Οι πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, επισημαίνουν ότι η ελληνική πλευρά συνεχίζει να υπερασπίζεται τη θέση της ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις αποτελούν κομμάτι των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών. Για τις ομαδικές απολύσεις, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι δανειστές εμμένουν στην πλήρη απελευθέρωση, ενώ η ελληνική πλευρά τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αλλαγή στα όρια και το καθεστώς της προέγκρισης.

Αναφορικά με το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου, η πλευρά του ΔΝΤ επιμένει, επίσης, στη θέσπιση του lock out (ανταπεργία). Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συζητάει επαναφορά του lock out, αλλά και καμία αλλαγή στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που αφορά το δικαίωμα στην απεργία. Προτείνει μικρές παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό νόμο.

Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί, το επόμενο διάστημα, μέσω τηλεδιασκέψεων.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλο το χάσμα με το ΔΝΤ στα εργασιακά"

Εντονη αντίδραση ΚΕΔΕ για μειωμένους πόρους στην αυτοδιοίκηση στο νέο προϋπολογισμό

Εκτάκτως συγκαλείται την Παρασκευή το ΔΣ της ΚΕΔΕ μετά την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού, όπου οι προβλεπόμενες χρηματοδοτήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι για το 2017 μειωμένες κατά 10%, όπως υποστηρίζει η ΚΕΔΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης απέστειλε επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην οποία τους επισημαίνει ότι ο νέος προϋπολογισμός αναγράφει για τους δήμους ποσό 2.347 εκ. ευρώ. Αυτό, σημειώνει, είναι το μικρότερο από την εφαρμογή του"Καλλικράτη" αλλά και πιο πριν. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά από τους υπουργούς να υπάρξει διαβούλευση πριν τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, για τη σταδιακή απόδοση της νέας γενιάς παρακρατηθέντων. Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ οι παρακρατήσεις από το 2009 έως σήμερα ξεπερνούν τα 17 δις ευρώ.

Επίσης η διαβούλευση ΚΕΔΕ υπουργείων θα αφορά, την πιστή και κατά γράμμα εφαρμογή του Ν.3852/10 και την αναπλήρωση από άλλες πηγές της εκ νέου μείωσης κατά 10% των πόρων της αυτοδιοίκησης για το 2017. Ακόμη ο κ.Πατούλης , υπενθυμίζει ότι η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση υπέστη την τελευταία εξαετία μείωση κατά 60% και πλέον των πόρων της, από τις μνημονιακές πολιτικές .

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντονη αντίδραση ΚΕΔΕ για μειωμένους πόρους στην αυτοδιοίκηση στο νέο προϋπολογισμό"

«Σχέδιο Β» από τους Ευρωπαίους για την αποχώρηση του ΔΝΤ

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI, επικαλούμενο υψηλόβαθμες πηγές, αναφέρει πως οι διαφωνίες στους κόλπους των δανειστών, ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους του ελληνικού προγράμματος είναι υπαρκτές και η επίτευξη συναίνεσης είναι δύσκολη.

Το ΔΝΤ θέτει ως προϋπόθεση της συμμετοχής του στο πρόγραμμα τα μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, στόχοι που συνδέονται άρρηκτα με το μέγεθος του χρέους και το κόστος εξυπηρέτησής του.

Για το λόγο αυτό οι Βρυξέλλες εξετάζουν ένα «Σχέδιο Β» στο ενδεχόμενο απόφασης του ΔΝΤ να μη συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με το MNI για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα απαιτηθεί πολιτική απόφαση.

«Παρά την πρόοδο δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου» καθώς οι διαφορές μεταξύ των δανειστών καθιστούν δύσκολη την επίτευξη συναίνεσης έως τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, γράφει το MNI.

Σημειώνεται πως οι εκπρόσωποι των δανειστών αναχώρησαν την Τρίτη από την Αθήνα και πριν τη συνεδρίαση του EuroWorking Group, στις 28 Νοεμβρίου, αναμένεται να έχουν τηλεδιάσκεψη για το «κλείσιμο» των εκκρεμοτήτων.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σχέδιο Β» από τους Ευρωπαίους για την αποχώρηση του ΔΝΤ"

Πότε καταβάλλονται Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - επίδομα ενοικίου και σίτισης

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, θα ενεργοποιηθεί για 17η φορά η κάρτα αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται σε 13.516.070,00 ευρώ και αφορά 120.173 δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης». Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που δίδεται, μέσω της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70–220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Επίσης, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί η 15η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί. Το ποσό των 2.201.542,66 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 17.507 ιδιοκτητών ακινήτων. Σημειώνεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση, με ευθύνη των δικαιούχων, των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή στους δικαιούχους του προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) που υπέβαλαν τα σωστά στοιχεία ΙΒΑΝ των λογαριασμών τους.

Ειδικότερα:

- Ποσό 280.329,81 ευρώ θα καταβληθεί σε 977 δικαιούχους για τη δόση µηνός Αυγούστου 2016.
- Ποσό 456.388,74 ευρώ θα καταβληθεί σε 1.596 δικαιούχους για τη δόση µηνός Σεπτεμβρίου 2016.

Διευκρινίζεται ότι το σύνολο της πίστωσης κάθε δικαιούχου θα πραγματοποιηθεί στους λογαριασμούς τους.

Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί και η ημερομηνία για την καταβολή της δόσης Νοεμβρίου 2016 του ΚΕΑ, η οποία θα είναι, όπως πάντα, εντός των πέντε τελευταίων ημερών του μήνα.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε καταβάλλονται Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - επίδομα ενοικίου και σίτισης"

ΠΟΕΔΗΝ: Αύξηση νοσοκομειακών λοιμώξεων λόγω διάλυσης του ΕΣΥ

Μείζον πρόβλημα για την Δημόσια Υγεία χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τις νοσοκομειακές λοιμώξεις, αποδίδοντας μεταξύ άλλων το φαινόμενο στην αποδυνάμωση του ΕΣΥ εξαιτίας ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει «στη χώρα μας προσβάλλονται από νοσοκομειακές λοιμώξεις κατά μέσο όρο το 15% των εισαγωγών στα δημόσια νοσοκομεία και η θνησιμότητα είναι πάνω από 30% των προσβληθέντων».

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία υποστηρίζουν ότι λόγω έλλειψης επαρκούς χρηματοδότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υπάρχει μόλις 1 νοσηλευτής για 40 ασθενείς στη ανά βάρδια, με συνέπεια να μην τηρούνται τα πρωτόκολλα νοσηλείας. «Ο Νοσηλευτής δεν προλαβαίνει να κάνει υγιεινή των χεριών του, τρέχοντας πανικόβλητος από τον ένα ασθενή στον άλλο στις κλινικές, ειδικά στις εφημερίες με τις αθρόες εισαγωγές ασθενών, αλλά και στις ΜΕΘ. Στις ΜΕΘ αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής σε 4 ασθενείς μπορεί και παραπάνω» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ενώ και λόγω της μεγάλης αναμονής των ασθενών έως ότου προγραμματιστεί το χειρουργείο τους, ή να βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ, αποικίζονται από μικρόβια και να πολλαπλασιάζονται οι νοσοκομειακές λοιμώξεις (π.χ. Ουρολοιμώξεις, λοιμώξεις αναπνευστικού κ.λπ.).

Επίσης, οι ελλείψεις Βοηθητικού Υγειονομικού προσωπικού έχουν ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να κάνουν εισαγωγή σε κρεβάτια που δεν έχουν απολυμανθεί από τον προηγούμενο ασθενή και ως εκ τούτου να είναι μεγάλος ο κίνδυνος διασποράς των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Ακόμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ υπάρχει μεγάλη ανεπάρκεια σε αντισηπτικά, γάντια, αναλώσιμα υλικά (γάζες, καθετήρες, Foley, κ.λπ.), επιθέματα κατακλίσεων καθώς και σε υλικά καθαριότητας και απολύμανσης (χειροπετσέτες, σαπούνια κ.α.) με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Τέλος, μεγάλες είναι και οι ελλείψεις ιματισμού.

«Τα σεντόνια αλλάζουν μία φορά την εβδομάδα. Οι κουβέρτες δεν πλένονται σχεδόν ποτέ. Οι ασθενείς αναγκάζονται να φέρουν σεντόνια και κουβέρτες από το σπίτι τους. Δεν υπάρχουν πάνες. Δεν υπάρχει καν χαρτί υγείας στις τουαλέτες. Μεγάλη είναι η ανεπάρκεια σε στρώματα και εξοπλισμό πρόληψης και αντιμετώπισης των κατακλίσεων. Τα απλά στρώματα στις κλινικές είναι δεκαετιών με προβλήματα σε ζητήματα υγιεινής» υποστηρίζουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί ακόμα τους εργολάβους καθαριότητας ότι δεν τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους και μειώνουν παράνομα τις ώρες καθαριότητας και το προσωπικό που προβλέπουν οι συμβάσεις. «Οι τουαλέτες και οι κλινικές δεν καθαρίζονται μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί. Μια καθαρίστρια τη νύχτα σε νοσοκομείο 700 κλινών. Για να γλιτώσουν οι εργολάβοι χρήματα μειώνουν κατά πολύ τα υλικά (χλωρίνη, χαρτιά, σαπούνια στις τουαλέτες κλπ) από τα προβλεπόμενα στις συμβάσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι, πάνω απο 4. 000.000 ασθενείς υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο εμφανίζουν νοσοκομειακή λοίμωξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με εκτιμώμενο αριθμό θανάτων 37.000.
Η νοσηρότητα από νοσοκομειακές λοιμώξεις στις χώρες της ΕΕ είναι 5% των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Στη χώρα μας προσβάλλονται από νοσοκομειακές λοιμώξεις κατά μέσο όρο το 15% των εισαγωγών στα Δημόσια Νοσοκομεία και η θνησιμότητα είναι πάνω από το 30% των προσβληθέντων. Στην υπόλοιπη ΕΕ είναι στο 15%.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις κατανάλωσης αντιβιοτικών και εμφάνισης ανθεκτικών βακτηρίων. Στα ελληνικά νοσοκομεία, τα συχνότερα απομονωθέντα παθογόνα-αίτια νοσοκομειακών λοιμώξεων είναι το Αcinetobacter, η Klebsiella και η Pseudomonas. Το ποσοστό θνησιμότητας από αυτά τα τρία φτάνει το 50% προσβληθέντων.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Αύξηση νοσοκομειακών λοιμώξεων λόγω διάλυσης του ΕΣΥ"

Το ΣτΕ έκρινε συνταγματική την ιδιωτικοποίηση των ιαματικών πηγών Αιδηψού

Η επταμελής σύνθεσης του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματική και νόμιμη τη μεταβίβαση των εγκαταστάσεων κ.λπ. των ιαματικών πηγών Αιδηψού στο ΤΑΙΠΕΔ.

Αναλυτικά, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού ζητούσε από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί η από 244.2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεως και Αποκαταστάσεως, με την οποία μεταβιβάσθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ κατά κυριότητα, νομή και κατοχή η ακίνητη περιουσία (εγκαταστάσεις, κτίρια και οικόπεδο) συνολικής έκτασης 22.115 τ.μ. των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών Αιδηψού που ανήκαν στην κυριότητα του εν λόγω Δήμου. Οι επίμαχες ιαματικές εγκαταστάσεις είναι χαρακτηρισμένες ως «τουριστικής σημασίας».

Το ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 2389/2016 απόφασή του (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Δημοσθένης Πετρούλιας και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος), απέρριψε ως αβάσιμους όλους του ισχυρισμούς του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, κρίνοντας ότι ειδικοί νόμοι μπορεί να θεσπίζουν ρυθμίσεις που να αποκλίνουν από τις επιταγές και τις δεσμεύσεις του άρθρου 17 του Συντάγματος (προστασία της ιδιοκτησίας), παρέχοντας τη δυνατότητα απαλλοτριώσεως των πλουτοπαραγωγικών πηγών, χωρίς την τήρηση ή την πλήρη τήρηση των εγγυήσεων του εν λόγω άρθρου του Συντάγματος (άρθρο 17).

Ακόμη, σημειώνεται στην δικαστική απόφαση, ότι το άρθρο 18 του Συντάγματος, προβλέπει ότι ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την ιδιοκτησία και τη διάθεση, μεταξύ των άλλων, «των ιαματικών υδάτων τα οποία δεν καθίστανται ανεπίδεκτα ιδιωτικής κτήσης, ούτε προσδίδεται σε αυτά εκ του Συντάγματος ο χαρακτήρας των κοινοχρήστων πραγμάτων», αλλά και κατά την ισχύουσα ειδική νομοθεσία, προσθέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «τα ιαματικά ύδατα είναι δεκτικά ιδιωτικοποίησης» και η ιδιωτικοποίηση αυτή είναι σύμφωνη με το άρθρο 17 του Συντάγματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ έκρινε συνταγματική την ιδιωτικοποίηση των ιαματικών πηγών Αιδηψού"

Τσίπρας σε Ράμα: Η εθνικιστική ρητορική δεν βοηθά στην πρόοδο των διμερών σχέσεων

Μήνυμα προς την αλβανική πλευρά ότι η εθνικιστική ρητορική δεν βοηθά στην πρόοδο των διμερών σχέσεων έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλβανό ομόλογό του Εντι Ράμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, προς όφελος τόσο του ελληνικού, όσο και του αλβανικού λαού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι παραμένει προσηλωμένος σε αυτόν τον στόχο. Τόνισε, ωστόσο, ότι πρόσφατες ενέργειες, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική, της αλβανικής πλευράς, υπονομεύουν την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο για την πρόοδο των διμερών σχέσεων.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα και απτά αποτελέσματα στη συνεργασία των δύο χωρών, για την οποία η Ελλάδα έχει προωθήσει σειρά πρωτοβουλιών.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας συνιστά κορυφαίο ζήτημα για τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και βασική προϋπόθεση για την πρόοδο της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας σε Ράμα: Η εθνικιστική ρητορική δεν βοηθά στην πρόοδο των διμερών σχέσεων "

ΑΔΕΔΥ: Λιγότεροι κατά 369.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι

Κατά 369.000 άτομα μειώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2011 μέχρι σήμερα, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, Τρίτη, μέλη του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της 24ωρης γενικής απεργίας την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, το 2011 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ανερχόταν σε 936.000, ενώ σήμερα μαζί με τους ένστολους είναι 567.000.

Με αυτό τον τρόπο οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θέλησαν να καταδείξουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε καίριους τομείς του δημόσιου τομέα και να αιτιολογήσουν το αίτημα τους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κυρίως στο χώρο της υγείας, της παιδείας, των ασφαλιστικών ταμείων και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Στη συνέντευξη τύπου τονίστηκαν επίσης και τα εργασιακά, για τα οποία έγινε λόγος για «εργασιακή ζούγκλα» και «εργασιακό μεσαίωνα», ενώ σημειώθηκε ότι επίκειται «σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με ταυτόχρονη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αμφισβήτηση του κατώτατου μισθού και επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ προχώρησαν σε μια γενικευμένη επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για ψεύδη και καθεστωτικές πρακτικές και επισημάνθηκε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και των υπηρεσιών.

Τέλος, έγινε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην γενική απεργία της Πέμπτης και στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Λιγότεροι κατά 369.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι"

Mέχρι τα τέλη Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ

Mέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι για το εποχικό επίδομα 2016 θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών των δήμων.

Εκείνοι που είναι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 30ή Νοεμβρίου 2015 και ώρα 15:00, για όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και ώρα 23:59 για όσους υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο. Η δε παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επομένη μέρα (1/12/2016).

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών:

Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών –ανυψωτικών – οδοποιητικών – γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου – κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και – για τους πολίτες τρίτων χωρών – στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και του Υπουργείου Εσωτερικών αντίστοιχα. Με εξαίρεση τους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο, οι λοιπές κατηγορίες δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης, από 10/9/2016 έως 30/11/2016. Πληροφορίες σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν από το διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Mέχρι τα τέλη Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ "

Τελευταίο αντίο στον πρώην Πρόεδρο Κωστή Στεφανόπουλο

Με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη τελείται το μεσημέρι της Τρίτης η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 90 ετών. Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του θα ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πάτρα.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, ανήμερα της κηδείας τηρείται δημόσιο πένθος και οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων θα κυματίζουν μεσίστιες.

Κατά την εξόδιο ακολουθία, μεταξύ 14:10-14:20, θα ριφθούν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, 21 τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

Στην Προεδρία της Δημοκρατίας ανοίγει το πρωί (για το διήμερο 22-23 Νοεμβρίου) βιβλίο συλλυπητηρίων
O Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 15 Αυγούστου 1926. Πατέρας του ο Δημήτριος Στεφανόπουλος, δικηγόρος, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής και υπουργός, μητέρα του η Βρισηϊς Φιλοπούλου.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1954 άσκησε ενεργό δικηγορία μέχρι το 1974, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών. Αρχισε να πολιτεύεται στις εκλογές του 1958 με την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ) και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας το 1964. Επανεξελέγη βουλευτής Αχαΐας, με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) στις εκλογές του 1974, 1977, 1981 και 1985. Διετέλεσε Γραμματεύς της Κοινοβουλευτικής ομάδος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από το 1981 μέχρι το 1985.

Το 1974 μετέσχε στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή ως υφυπουργός Εμπορίου. Τα επόμενα επτά χρόνια υπήρξε μέλος των κυβερνήσεων της ΝΔ ως υπουργός Εσωτερικών από το Νοέμβριο του 1974 μέχρι το Σεπτέμβριο του 1976, υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (Σεπτέμβριος 1976 - Νοέμβριος 1977) και υπουργός Προεδρίας της Κυβερνήσεως (1977-1981).

Τον Αύγουστο του 1985, ο Κ.Στεφανόπουλος αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και στις 6 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους ίδρυσε το κόμμα της Δημοκρατικής Ανανέωσης (ΔΗΑΝΑ). Εξελέγη βουλευτής Α' Αθηνών στις εκλογές του 1989, ενώ παρέμεινε πρόεδρος του κόμματος αυτού μέχρι τον Ιούνιο του 1994, οπότε το κόμμα αυτό ανέστειλε τη δράση του.

Εν όψει των προεδρικών εκλογών του 1995, το κόμμα της Πολιτικής Ανοιξης (ΠΟΛΑΝ) πρότεινε και στήριξε ως υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας, τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ο οποίος με τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ εξελέγη στις 8 Μαρτίου 1995, κατά την τρίτη ψηφοφορία, με 181 ψήφους ως ο πέμπτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη μεταπολίτευση του 1974 και την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος διαδέχθηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 10 Μαρτίου 1995. Στο διάστημα της Προεδρίας του ταξίδευε τακτικά στο εσωτερικό της χώρας. Επίσης κάθε χρόνο πραγματοποιούσε 3 με 4 επίσημες επισκέψεις σε άλλες χώρες και δεχόταν ίσον αριθμό επισκέψεων ξένων Αρχηγών Κρατών. Δέχτηκε πολλούς επισκέπτες στο Προεδρικό Μέγαρο, απαντούσε σε όλες τις επιστολές που του απευθύνονταν και υποδεχόταν στο Προεδρικό Μέγαρο μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης από σχολεία όλης της χώρας.

Επανεξελέγη στο Προεδρικό αξίωμα στις 8 Φεβρουαρίου 2000 με την πρώτη ψηφοφορία αφού έλαβε 269 ψήφους επί 298 παρόντων βουλευτών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της θητείας του συνέχισε να κατοικεί στην ιδιωτική κατοικία του, μαζί με το μεγαλύτερο γιο του, τη νύφη του και τα δυο εγγόνια του. Μετά την αποχώρησή του από την Προεδρία της Δημοκρατίας έδινε το «παρών» στο λιτό γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας, όπου μετέφερε τα έπιπλά του από το δικηγορικό του γραφείο στην Πάτρα.

Νυμφεύθηκε την Τζένη Στουνοπούλου. Έζησαν μαζί 29 χρόνια, μέχρι το θάνατό της το 1988 και απέκτησαν τρία παιδιά.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελευταίο αντίο στον πρώην Πρόεδρο Κωστή Στεφανόπουλο"

Συμβολαιογράφοι: Ούτε αύριο θα γίνουν πλειστηριασμοί

Ούτε και αύριο, Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά πλειστηριασμοί σύμφωνα με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Σύμφωνα με την συντονιστική επιτροπή κατ΄ εξαίρεση «θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησο­μένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντο­νιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα».

Ενδεικτικά, επισημαίνουν οι συμβολαιογράφοι, θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμβολαιογράφοι: Ούτε αύριο θα γίνουν πλειστηριασμοί"

Αναπροσαρμογές στις τιμές των διοδίων στην Καλαμάτα

Αναπροσαρμογές στις τιμές των διοδίων στην περιοχή της Καλαμάτας ανακοίνωσε η Κοινοπραξία "Μωρέας" μετά την παράδοση του νέου τμήματος. Οι νέες τιμές ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Οι νέοι τιμοκατάλογοι περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24% και θα ισχύουν για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών.
Βάσει των ανωτέρω, οι συμβατικές τιμές διοδίων διαμορφώνονται ως ακολούθως:

ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΙΟΔΙΩΝ

ΜΕΤΩΠΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΠΛΕΥΡΙΚΟΙ ΘΟΥΡΙΑΣ
Κατηγορία οχήματος
Προς Αθήνα/Καλαμάτα
Έξοδος προς Αθήνα/Είσοδος
προς Καλαμάτα
1 - Δίκυκλα, τρίκυκλα
€ 1,30
€ 0,30
2 - Οχήματα με ύψος έως 2,20 μ.
€ 1,90
€ 0,45
3 - Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.
€ 4,75
€ 1,20
4 - Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.
€ 6,65
€ 1,65

Επίσης, αναπροσαρμόζονται οι χρεώσεις του μετωπικού σταθμού Διοδίων Βελιγοστής και των πλευρικών σταθμών διοδίων Παραδεισίων.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΜΕΤΩΠΙΚΟΣ ΒΕΛΙΓΟΣΤΗΣ
ΠΛΕΥΡΙΚΟΙ
ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΩΝ
Κατηγορία οχήματος
Προς Αθήνα/Καλαμάτα
Έξοδος προς Αθήνα/Είσοδος
προς Καλαμάτα
1 - Δίκυκλα, τρίκυκλα
€ 0,80
€ 0,50
2 - Οχήματα με ύψος έως 2,20μ.
€ 1,25
€ 0,75
3 - Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.
€ 3,15
€ 1,90
4 - Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.
€ 4,40
€ 2,65

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναπροσαρμογές στις τιμές των διοδίων στην Καλαμάτα"

Κλειστή έως το 2018 η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα

Κλειστή θα παραμείνει μέχρι τον Αύγουστο του 2018 η Μονή Παναγίας Σουμελά, λόγω των έργων αναστήλωσης που είναι σε εξέλιξη από το 2015. Για τον λόγο αυτόν δεν πραγματοποιήθηκε φέτος η καθιερωμένη λειτουργία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που τελείται κάθε χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο, στη Μονή.

Ο βουλευτής Τραπεζούντας του CHP, Χαλούκ Πεκσέν, έκανε ερώτηση για το κλείσιμο του μοναστηριού, ζητώντας ενημέρωση και για την προγραμματισμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας του, καθώς, όπως επισήμανε ο βουλευτής, πλήττεται η τουριστική κίνηση της πόλης.

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Μουσείων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στον κατάλογο των προσωρινά κλειστών μουσείων για το κοινό, που ανανεώθηκε πρόσφατα, συμπεριλαμβάνεται και αυτό της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα και διευκρινίζεται ότι η χρονική περίοδος που αυτό θα παραμείνει κλειστό είναι από τις 22 Σεπτεμβρίου 2015 έως και τις 16 Αυγούστου 2018.

ΑΠΕ - ΜΠΕ /protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστή έως το 2018 η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα"

ALCO: Κοινή γραμμή από τα κόμματα για το χρέος θέλει το 83% των πολιτών

Να συνταχθούν τα κόμματα σε μια κοινή εθνική γραμμή για τη ρύθμιση του χρέους ζητά το 83% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της ALCO για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Επίσης, το 86% εκτιμούν ότι δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να απομειωθεί.

Ως θετική για τα ελληνικά συμφέροντα, αποτιμούν την επίσκεψη Ομπάμα το 63% των ερωτηθέντων. Ποσοστό 90% συμφωνούν με τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου ότι «η λιτότητα δεν φέρνει ευημερία». Επιπλέον, 52% των ερωτηθέντων, πιστεύουν πως οι δηλώσεις Ομπάμα για Προσφυγικό και Κυπριακό βοηθούν την Ελλάδα, ενώ 22% ότι δεν τη βοηθούν. Σε σχέση με το χρέος, 40% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι σχετικές δηλώσεις Ομπάμα βοηθούν τη χώρα και 42% ότι δεν τη βοηθούν.

Σε ποσοστό 59% ζητούν να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, σε αντίθεση με 15% που δεν το θέλουν. Επίσης, 45% των ερωτώμενων πιστεύουν ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, σε αντίθεση με 34% που θεωρούν ότι θα ενεργοποιηθεί, παρά το πλεόνασμα.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ALCO: Κοινή γραμμή από τα κόμματα για το χρέος θέλει το 83% των πολιτών"

Ζουράρις: Να δημιουργηθούν πολλά τζαμιά για τους πρόσφυγες

Κομμουνιστής, αριστερός και Χριστιανός ορθόδοξος, δηλώνει ο νέος υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, αλλά τάσσεται υπέρ της δημιουργίας πολλών τεμένων στην Ελλάδα για να εκδηλώνουν τα θρησκευτικά τους αισθήματα οι πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είπε έχει 1700% επιπλέον πρόσφυγες πάνω από την Τσεχία και την Βουλγαρία.

Ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, χωρίς ακόμη να έχουν υπογραφεί οι αρμοδιότητες του στο ΦΕΚ , ήδη όπως είπε ασχολείται με την ανασύσταση των βιβλίων του δημοτικού και του γυμνασίου της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. «Εχω ζητήσει από τους δασκάλους και τους καθηγητές να μου στείλουν τι δεν πήγε καλά στην προηγούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

Και Αρχαία Ελληνικά στα γυμνάσια και λύκεια
Ο κ. Ζουράρις όταν ρωτήθηκε για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, απάντησε πως η διδασκαλία της αρχαίας γλώσσας από τα νήπια και τα δημοτικά για την ώρα είναι δύσκολη, ωστόσο εκείνο που επεξεργάζονται είναι η πρόταση του καθηγητή κ. Καζάζη που θα επιτρέπει στη βάσει εθελοντικής παρουσίας παιδιών της Α' και Β' γυμνασίου και λυκείου να δημιουργηθούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών ώστε σε μερικά χρόνια να έχουμε μια βάση 100.000 ανθρώπων που μιλάνε και γράφουν την αρχαία ελληνική. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως το μάθημα δεν θα περιλαμβάνεται στην ύλη της υπόλοιπης διδακτικής διαδικασίας.

Για τις σχέσεις φίλη και Ιερώνυμου
Ο υφυπουργός Παιδείας ρωτήθηκε και για τις σχέσεις με την Εκκλησία με την νέα ηγεσία του υπ. Παιδείας και απάντησε πως θα είναι πιο άνετες. Είχαν και οι δυο δίκιο και άδικο απάντησε για τις σχέσεις Φίλη και Ιερώνυμου. Ο Ιερώνυμος δεν έπρεπε να μιλήσει για τον Φίλη όπως αναφέρθηκε και ο Φίλης να επιμείνει στις προτάσεις για το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, προτάσεις που είναι κοντά στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους δανειστές
Ο υφυπουργός μίλησε ακόμη και για την τακτική όπως είπε των δανειστών που πιέζουν στη διαπραγμάτευση γιατί θέλουν να γονατίσουν την Ελλάδα αφού δεν έχουν τηρήσει καμιά από τις δεσμεύσεις τους. Στόχος είπε ο κ. Ζουράρις είναι να μας γονατίσουν, ζητούν λίμπρες αίματος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζουράρις: Να δημιουργηθούν πολλά τζαμιά για τους πρόσφυγες"

Καταγγελίες της ΚΕΔΕ για «σκόπιμες απορρίψεις έργων, δήμων» από τις Περιφέρειες

Απορρίψεις έργων δήμων από «συγκεκριμένους αντιπεριφερειάρχες στο βωμό του προσωπικού οφέλους και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων» καταγγέλλει η ΚΕΔΕ. Υποστηρίζει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν «πρακτικές εκφοβισμού σε βάρος δημάρχων» και καλεί τους περιφερειάρχες να παρέμβουν άμεσα.

Παράλληλα, ξεκινά την καταγραφή όλων των έργων, δήμων που έχουν απορριφθεί αδικαιολόγητα, από τις περιφέρειες.

Ήδη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, απέστειλε σχετική επιστολή προς τους συναδέλφους του.

Τα στοιχεία και οι σχετικές αναφορές που θα σταλούν από τους δήμους θα προωθηθούν, όπως αναφέρει, στους αρμόδιους πολιτικούς και νομικούς φορείς.

«Οι δήμαρχοι δεν εκφοβίζονται,ούτε τρομοκρατούνται. Δεν θα επιτρέψουμε στους γεωγραφικούς αντιπεριφερειάρχες που έχουν μπει σε προεκλογική περίοδο και έχουν βλέψεις για συγκεκριμένους δήμους να λειτουργούν με πελατειακά κριτήρια. Είναι απαράδεκτο να αδικούν δήμους, στους οποίους μένουν χιλιάδες πολίτες και με βάση τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια θα έπρεπε να λαμβάνουν χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων» αναφέρει, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελίες της ΚΕΔΕ για «σκόπιμες απορρίψεις έργων, δήμων» από τις Περιφέρειες"

Η ΕΕ πρέπει να συζητήσει την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας ακόμη και χωρίς το ΔΝΤ, εκτιμά ο Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συζητήσει την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας και πιθανόν να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση ακόμη και χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση», είπε ο Σεντένο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από το 2018, ενώ έχει δεσμευθεί απέναντι στο γερμανικό κοινοβούλιο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας.

«Ο υπουργός Σόιμπλε αντιμετωπίζει εδώ ένα δίλημμα», εκτίμησε ο Πορτογάλος ομόλογός του.

«Η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση διαθέτει πολύ ισχυρούς θεσμούς. Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τα περισσότερα προβλήματα», τόνισε ο Σεντένο.

Επίσης επέκρινε τον Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, εκτιμώντας ότι «υπάρχει πολύ περιθώριο για τη βελτίωση» των κανόνων για το χρέος. «Πρέπει κάποια μέρα να ανανεώσουμε και να αντικαταστήσουμε τους κανόνες αυτούς», πρόσθεσε ο Σεντένο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΕ πρέπει να συζητήσει την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας ακόμη και χωρίς το ΔΝΤ, εκτιμά ο Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ"

Στον αέρα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου για το χρέος

Το «ναυάγιο» των συνομιλιών με τους εκπροσώπους των δανειστών, όπως αυτό διαπιστώθηκε μετά τις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις τα ξημερώματα της Τρίτης θέτει σε αμφισβήτηση το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για το στόχο του χρέους. Πλέον είναι δύσκολο να υπάρξει τελική συμφωνία για τον μείζονα στόχο, που έχει θέσει η κυβέρνηση στο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις να μιλούν πια για επιδίωξη μίας ουσιαστικής απόφασης έστω πριν την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου.

Στην κυβέρνηση αρχίζουν να διαπιστώνουν ότι ο δρόμος θα είναι μακρύτερος απ’ όσο αρχικά είχαν υπολογίσει με τις διορθωτικές κινήσεις που έκανε ο πρωθυπουργός στον ανασχηματισμό. Και ότι παρά τη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα να γίνουν σημαντικές παραχωρήσεις σε όλα τα μέτωπα, οι αξιώσεις των δανειστών κινούνται σε ακραίες ζώνες της διαπραγμάτευσης.

Μοιάζει απίθανο πια, αφού οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα, να υπάρξει πλήρης σύγκλιση θέσεων στις τηλεδιασκέψεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και μέχρι το EuroWorkingGroup της ερχόμενης δευτέρας, άρα η αδυναμία για συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου είναι το πιο πιθανό σενάριο. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέος γύρος διαπραγματεύσεων εκ του σύνεγγυς στα μέσα Δεκεμβρίου με την έλευση και πάλι της τρόικας στην Αθήνα.

Υπουργοί, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχαν από μέρες υποψιαστεί το ενδεχόμενο αδιεξόδου σε αυτή τη φάση και είχαν προειδοποιήσει ότι τυχόν καθυστέρηση της συμφωνίας και μη επίτευξή της έστω τον Ιανουάριο, εγκυμονεί κινδύνους αποκλεισμού της χώρας από την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει επενδύσει σχεδόν τα πάντα στη ρύθμιση του χρέους, προσδοκώντας όχι μόνο τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, αλλά και τη σαφή περιγραφή των μεσοπρόθεσμων παρεμβάσεων για την ελάφρυνσή του, το πολιτικό και οικονομικό κλίμα αναμένεται να επιβαρυνθεί περαιτέρω εάν δεν προκύψει μία θετική εξέλιξη. Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι ο μη προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμών μέτρων ή έστω η δραστική παρέμβαση στο χρέος με βραχυπρόθεσμα μέτρα (σε ένα μεγάλο ύψος των δανείων της χώρας δηλαδή), δεν καθιστά δυνατή την επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων της περιόδου μετά το 2018. Κάτι που σημαίνει ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2017-2020 που όφειλε να καταθέσει η κυβέρνηση ήδη από το καλοκαίρι, αλλά το καθυστέρησε ελπίζοντας στην αναθεώρηση αυτών των πρωτογενών πλεονασμάτων (ύψους 3,5% επί του ΑΕΠ) γίνεται μία ακόμη δυσκολότερη αποστολή και υποχρέωση, αφού πρέπει να περιλαμβάνει νέα βροχή φόρων και περικοπών.

Είναι πολύ πιθανό η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές να οδηγήσει την κυβέρνηση σε επαναχάραξη της στρατηγικής της, αφού τα περιθώρια κινήσεων που διαθέτει είναι εξαιρετικά περιορισμένα. Δεν αποκλείεται να βρεθεί ενώπιον ενός σκληρού διλήμματος εάν οι πολιτικές συζητήσεις σε προσκήνιο και παρασκήνιο με τους Ευρωπαίους δεν αποδώσουν: ή να σαλπίσει γενική υποχώρηση σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα (εργασιακά, δημοσιονομικό, ενέργεια και κόκκινα δάνεια) ή δοκιμάσει μία λελογισμένη, αρχικά, ρήξη με τους δανειστές, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει την περίπλοκη συγκυρία στην Ευρώπη, όπου οι φόβοι για την άνοδο ακραίων δυνάμεων φουντώνουν και πιθανόν πολλοί δεν θα ήθελαν την ίδια ώρα αναζωπύρωση και της ελληνικής κρίσης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον αέρα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου για το χρέος"

Χωρίς συμφωνία η ολονυχτία για το Κυπριακό στο Μοντ Πελεράν

Σε αδιέξοδο για το εδαφικό κατέληξε ο μαραθώνιος των συνομιλιών μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί στο Μοντ Πελεράν της Ελεβετίας – ένας μαραθώνιος, που διακόπηκε λίγο πριν από τις δύο τα ξημερώματα με τις δύο πλευράς να επιβεβαιώνουν ότι δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν την απόσταση σε ό,τι αφορά τα κριτήρια για το εδαφικό και την αποτύπωσή τους σε χάρτες, έτσι ώστε να περάσουν στην τελική φάση των συνομιλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαφωνίες αφορούν το ποσοστό εδάφους των συνιστωσών πολιτειών, τον αριθμό επιστροφής προσφύγων και το ποσοστό ακτογραμμής.

Οι εν λόγω διαφωνίες αποτυπώνονται και στο ανακοινωθέν που εξέδωσε τα ξημερώματα ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, παρ’ ότι άφησε ανοιχτό παράθυρο συνέχισης των διαπραγματεύσεων.

Το ανακοινωθέν του ΟΗΕ

«Ο Ε/κ ηγέτης, κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης κ. Μουσταφά Ακντζί συμμετείχαν σε σοβαρές και συνεχείς διαπραγματεύσεις τις τελευταίες δύο ημέρες στο Μοντ Πελεράν», αναφέρεται στο ανακοινωθέν και προστίθεται:

Παρά τις καλύτερες προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να επιτευχθούν οι αναγκαίες περαιτέρω συγκλίσεις σχετικά με τα κριτήρια για την εδαφική αναπροσαρμογή, που θα ανοίξει το δρόμο για την τελευταία φάση των συνομιλιών. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Κύπρο και να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε να βρεθεί τρόπος αυτή να οδηγηθεί προς τα εμπρός.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα (SASG), ο κ. Έσπεν Μπαρθ Άιντα, θα μεταφέρει τις εξελίξεις αυτές την προσοχή του Γενικού Γραμματέα».

Ο μαραθώνιος και οι επικοινωνίες Τσίπρα – Ερντογάν

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί είχαν συνεχείς συναντήσεις το τελευταίο διήμερο στο Μοντ Πελεράν, και ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών τους άρχισε αργά χθες το απόγευμα. Διεκόπη μετά από περίπου μιάμιση ώρα, ακολούθησε κοινό δείπνο και οι δύο ηγέτες προσήλθαν σε νέα συνάντηση περίπου στις 11 το βράδυ. Ωστόσο, μετά από άλλες δύο και πλέον ώρες συνομιλιών πιστοποίησαν απλώς το αδιέξοδο.

Στη διάρκεια των διήμερων διαβουλεύσεων υπήρξαν επανειλημμένες επικοινωνίες τόσο του Νίκου Αναστασιάδη όσο και του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η γεφύρωση των θεσεων Αθήνας Αγκυρας στο θέμα των εγγυήσεων, έτσι ώστε στην περίπτωση που επέρχετο συμφωνία στο εδαφικό να ήταν δυνατή η σύγκλιση πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στην Αθήνα που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στον Τούρκο πρόεδρο ότι οι διαφορές των δύο πλευρών στις εγγυήσεις είναι μεγάλες, γι’ αυτό και του πρότεινε να συναντηθούν, προκειμένου να βρουν από κοινού λύση στο θέμα των εγγυήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση, η πολυμερής συνάντηση θα αποτύχει, εκτιμά η Αθήνα.

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, στη συνομιλία που είχαν, συμφώνησαν να δώσει ο Νίκος Αναστασιάδης ημερομηνία για την πολυμερή, υπό έναν όρο όμως: Να προηγηθεί συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν, προκειμένου εκεί να βρεθεί λύση στο θέμα των εγγυήσεων.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς συμφωνία η ολονυχτία για το Κυπριακό στο Μοντ Πελεράν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news