facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

«Περιθώριο» μέχρι και 2.129 ετών για ρύθμιση οφειλών σε δήμους

Μετά από απόφαση των Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση, Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνου Σκουρλέτη, με ημερομηνία 3 Απριλίου 2015 και θέμα "Συμψηφισμός οφειλών δήμων προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία", οι Δήμοι Αμαρουσίου, Πειραιά και Φυλής μπορούν να ξεχρεώσουν τις οφειλές τους... κάποια στιγμή στο...μακρινό μέλλον!

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην "Καθημερινή της Κυριακής", η εν λόγω Απόφαση (αρ. πρωτ.: οικ. 11484, στη Διαύγεια με αριθμό ΑΔΑ: 71ΜΙ465ΦΘΕ-64Η) προβλέπει τα εξής:

Δήμος Αμαρουσίου: Χρωστάει στο ελληνικό Δημόσιο 24.351.037,07 ευρώ και άλλα 32.035.206,57 ευρώ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η Απόφαση ορίζει να παρακρατούνται από τους ΚΑΠ 28.316,69 ευρώ κάθε μήνα, που αντιστοιχούν στο 5% των ΚΑΠ. Δηλαδή για να ξεχρεώσει το συνολικό ποσό μόνο από πόρους ΚΑΠ, απαιτούνται 1.991 μήνες ή περίπου 166 χρόνια!

Δήμος Πειραιά: Χρωστάει στο Δημόσιο 9.822.053,94 ευρώ και άλλα 193.919,99 στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Σύμφωνα με την απόφαση, θα παρακρατούνται από τους ΚΑΠ 65.972,24 ευρώ κάθε μήνα, που αντιστοιχούν στο 5% των ΚΑΠ. Δηλαδή για να ξεχρεώσει το συνολικό ποσό μόνο από πόρους ΚΑΠ, απαιτούνται 152 μήνες ή περίπου 13 χρόνια!

Δήμος Φυλής: Χρωστάει στο Δημόσιο α) 449.452.035,85 ευρώ προς ΔΟΥ Αγ. Αναργύρων και ΦΑΕ Αθηνών, β) 18.965.180,31 ευρώ προς το Β' Περιφερειακό Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών Αθήνας και άλλα 227.953,74 ευρώ προς τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως του Δήμου Φυλής. Η Απόφαση ορίζει να παρακρατούνται από τους ΚΑΠ 18.345,10 ευρώ κάθε μήνα (5% των ΚΑΠ). Δηλαδή, για να ξεχρεώσει το συνολικό ποσό, απαιτούνται 25.456 μήνες ή περίπου 2.129 χρόνια...

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "«Περιθώριο» μέχρι και 2.129 ετών για ρύθμιση οφειλών σε δήμους"

Αθώος οριστικά ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς για σκάνδαλο υπεξαίρεσης

Tην οριστική απαλλαγή του τέως δημάρχου Καλαμαριάς Χριστόδουλου Οικονομίδη αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.

Απορρίφθηκε, με βούλευμα του Αρείου Πάγου, η αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, το οποίο απάλλαξε τον τέως δήμαρχο Καλαμαριάς Χριστόδουλο Οικονομίδη και τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Δημήτρη Λέκκα για το σκάνδαλο κακοδιαχείρισης -ύψους 2,5 εκατ. ευρώ- στη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών Καλαμαριάς.

Με το υπ’ αριθμόν 1521/2016 βούλευμα του, ο Άρειος Πάγος (Στ’ Ποινικό Τμήμα), απέρριψε ως απαράδεκτη την ασκηθείσα αίτηση, κρίνοντας ότι ο αντεισαγγελέας Εφετών δεν μπορεί να ζητήσει την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος, δικαίωμα που παρέχεται μόνο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ύστερα απ’ αυτή την εξέλιξη απηλλάγησαν οριστικά των ποινικών τους ευθυνών (και άρα δεν οδηγούνται σε δίκη) -όπως άλλωστε είχε αποφανθεί αμετάκλητα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης- τόσο ο Χρ. Οικονομίδης όσο και ο Δημ. Λέκκας που κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια από κοινού σε απιστία και σε υπεξαίρεση.

Για το οικονομικό σκάνδαλο στη Δημοτική Επιχείρηση, που αφορά το διάστημα 2002-2006, θα δικαστούν συνολικά εννέα άτομα, τα οποία το ίδιο Δικαστικό Συμβούλιο είχε παραπέμψει με βούλευμα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι πρόεδροι και αντιπρόεδροι παλιότερων διοικήσεων της Δημοτικής Επιχείρησης, ένας πρώην διευθυντής της, δύο δημοτικοί υπάλληλοι και μία ιδιώτης. Οι πράξεις που αντιμετωπίζουν είναι -κατά περίπτωση- οι εξής: απιστία, ηθική αυτουργία στην απιστία, υπεξαίρεση και άμεση συνέργεια στην προηγούμενη πράξη.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθώος οριστικά ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς για σκάνδαλο υπεξαίρεσης "

ΝΑΤΟ προειδοποιεί Τραμπ: «Η μονομερής πολιτική δεν είναι επιλογή»

Σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να παραμείνουν ενωμένες καθώς βρίσκονται αντιμέτωπες με μία από τις μεγαλύτερες απειλές ασφάλειας των τελευταίων ετών στέλνει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ενόσω πληροφορίες συγκλίνουν προς την αναβολή της Συνόδου Κορυφής, στις αρχές του 2017, έως ότου ο νέος αμερικανός πρόεδρος διασαφηνίσει τη στάση του, ο Στόλντεμπργκ απαντά στην κριτική του προειδοποιώντας τον πως η μονομερής πολιτική δεν είναι επιλογή.

Κατά τη μαραθώνια προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε επανειλημμένως για το «παρωχημένο» NATO και δεσμεύτηκε για την επαναξιολόγηση των σχέσεων Ουάσιγκτον - Συμμαχίας. Τον περασμένο Ιούλιο συγκεκριμένα είχε υποστηρίξει ότι το NATO είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία και πως προτίθεται να αποσυρθεί αφήνοντας τις χώρες-μέλη που δεν καταβάλουν ένα «δίκαιο τίμημα» να υπερασπιστούν μόνες τους τον εαυτό τους.

«Δεν είναι εποχή να αμφισβητείται η αξία της συνεργασίας Ευρώπης - ΗΠΑ», απαντά από την πλευρά του ο ηγέτης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας υπενθυμίζοντας παράλληλα το αίμα που έχυσαν οι σύμμαχοι του NATO μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

«Η μοναδική φορά που το NATO επικαλέστηκε την αυτοάμυνά του, ότι η επίθεση προς έναν συνιστά επίθεση προς όλους, ήταν σε στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου», υπενθυμίζει ο Στόλτενμπεργκ για να τονίσει ευθύς αμέσως ότι η στήριξη της Συμμαχίας τότε δεν υπήρξε απλώς συμβολική. «Εκατοντάδες χιλιάδες ευρωπαίοι στρατιώτες υπηρέτησαν έκτοτε στο Αφγανιστάν. Και περισσότεροι από 1.000 πλήρωσαν το έσχατο τίμημα σε μία επιχείρηση η οποία ήταν ευθεία απάντηση σε μία επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες», τονίζει ο Στόλτενμπεργκ.

Η παρέμβαση του γενικού γραμματέα του NATO λίγες μέρες μετά την εκλογή-σοκ του Τραμπ αναδεικνύει τις βαθιές ανησυχίες μεταξύ των στρατιωτικών κύκλων της Ευρώπης. Εξ ου και, σύμφωνα με το Der Spiegel, η Σύνοδος Κορυφής των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του 2017 βαίνει προς αναβολή για το καλοκαίρι.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΑΤΟ προειδοποιεί Τραμπ: «Η μονομερής πολιτική δεν είναι επιλογή»"

Κάλεσμα από ΑΔΕΔΥ για τη γενική απεργία στις 24 Νοεμβρίου

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο απευθύνει η ΑΔΕΔΥ, για να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Τονίζει, δε, ότι η απεργία αυτή πρέπει και μπορεί να αποκτήσει παλλαϊκά-πανεργατικά χαρακτηριστικά, με την συμμετοχή των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα αλλά και των νέων, των άνεργων, των επιστημόνων και των αυτοαπασχολούμενων «για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων ενάντια στα μνημόνια».

Στη μακροσκελή ανακοίνωση-κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ επιτίθεται στην Κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι επιτίθεται στο Δημόσιο Τομέα και τους εργαζόμενους με μέτρα που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ενώ αναφέρει ότι στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών. Επίσης, σε σχέση με τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο ότι το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες ανατροπές που θα έχουν ως αιχμές την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, τη διεύρυνση και γενίκευση της ελαστικοποίησης και της εκ περιτροπής εργασίας. Όσον αφορά το νέο Πολυνομοσχέδιο για το Υπερταμείο, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός είναι να μπει όλη «η κινητή και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου στο νέο ΥπερΤΑΙΠΕΔ και να διορίσουν διοίκηση ελεγχόμενη από τους δανειστές. Να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως τη Δ.Ε.Η. και να ανοίξουν τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού».

Η ΑΔΕΔΥ μέσα από την κινητοποίηση της 24ης Νοεμβρίου θα διεκδικήσει:

1)Την προώθηση ενός προγράμματος μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στον Πολιτισμό, στην Αυτοδιοίκηση, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς και σ' όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

2)Το σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών κι εργαζομένων και την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που περικόπτουν οργανικές θέσεις.

3) Την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας και την κάλυψη όλων των παγίων και διαρκών αναγκών, με προσωπικό μόνιμης, σταθερούς και πλήρους εργασίας.

4)Την κατοχύρωση του δικαιώματος των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και της σύναψης γενικών και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάλεσμα από ΑΔΕΔΥ για τη γενική απεργία στις 24 Νοεμβρίου "

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για 870.000 φορολογούμενους

Ο φαύλος κύκλος της υπερφορολόγησης έχει γονατίσει εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι προστίθενται στον κατάλογο των οφειλετών του δημοσίου ο οποίος ήδη φιλοξενεί περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Κάθε μήνας που περνάει, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία αυξάνουν κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Βάσει των μνημονιακών επιταγών, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καταφεύγει στη μαζική επιβολή αναγκαστικών μέτρων –κυρίως δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και κατασχέσεις υπέρ τρίτων- προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχουν μπει με το μνημόνιο.

Ήδη, αναγκαστικά μέτρα έχουν επιβληθεί σε τουλάχιστον 770 χιλιάδες φορολογούμενους ενώ για να επιτύχει τον στόχο της, η ΓΓΔΕ προγραμματίζει να επιβάλλει αναγκαστικά μέτρα σε τουλάχιστον 100.000 οφειλέτες ακόμη μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο φαύλος κύκλος, δεν θα σπάσει ούτε το 2017, έτος κατά το οποίο θα κυριαρχήσουν και πάλι τα νέα φορολογικά μέτρα.

Έρχεται κατακόρυφη αύξηση φορολογικών επιβαρύνσεων –ταυτόχρονα με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών- για χιλιάδες επαγγελματίες ενώ και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα υποστούν τις συνέπειες από την πλήρη ενεργοποίηση της νέας φορολογικής κλίμακας υπολογισμού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων αλλά και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Η αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων, θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν ξεπεράσει τα 90 δις. ευρώ αλλά και αναγκαιότητα για λήψη ακόμη περισσότερων αναγκαστικών μέτρων.

Όσοι –ειδικά επαγγελματίες- έρχονται αντιμέτωποι με τα αναγκαστικά μέτρα της αγοράς, ουσιαστικά βγαίνουν εκτός αγοράς.

Η εφορία, δια του αρμόδιου δικαστικού τμήματος, δεν προχωρά σε άρση της δέσμευσης του τραπεζικού λογαριασμού παρά μόνο αν αποπληρωθεί ολόκληρο το ποσό της οφειλής.

Μόνο υπό εξαιρετικά ειδικές συνθήκες μπορεί η εφορία να επιτρέψει τη μερική άρση της δέσμευσης και αυτό προκειμένου να πληρωθούν εξαιρετικά επείγουσες υποχρεώσεις (μισθοδοσίες, ιατρικές δαπάνες κλπ).

Όσοι έρχονται αντιμέτωποι με τα εισπρακτικά μέτρα, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Ωστόσο, με τη μοναδική διαθέσιμη λύση αυτή τη στιγμή να είναι οι 12 δόσεις, οι δόσεις που προκύπτουν είναι υπέρογκες και η τήρηση της ρύθμισης εξαιρετικά δύσκολη.

Έχει περάσει περίπου ένας μήνας από τότε που η κυβέρνηση εξήγγειλε –και μάλιστα για δεύτερη φορά καθώς αντίστοιχο μέτρο είχε ανακοινωθεί και το 2015- ότι θα παρέμβει στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων για να αποτρέψει τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας από δημόσιους φορείς.

Προς το παρόν, η διάταξη δεν έχει έρθει στη Βουλή και πλέον θα κληθεί να τη διαχειριστεί η καινούργια αναπληρώτρια υπουργός που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο των δημοσίων εσόδων.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για 870.000 φορολογούμενους"

Αποκαλύψεις Ακιντζί για τις διαπραγματεύσεις - έρχεται στην Αθήνα ο Αναστασιάδης

Σε αποκαλύψεις για τα όσα συμφωνήθηκαν ανάμεσα στις δύο πλευρές για τη διακυβέρνηση του ομοσπονδιακού κράτους σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, προέβη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως είπε, συμφωνήθηκε οι υπουργοί να είναι επτά Ελληνοκύπριοι και τέσσερις Τουρκοκύπριοι και μαζί με τον Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο να είναι οκτώ προς πέντε.

Πρόεδρος και αντιπρόεδρος δεν θα έχουν ψήφο, αλλά θα χρειάζεται η ψήφος και ενός Τουρκοκύπριου για κάθε απόφαση.

Ο Ακιντζί είπε ότι τα θέματα ασφάλειας, εξωτερικής πολιτικής και άμυνας θα τα αποφασίζουν από κοινού ο Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος και ότι οι αποφάσεις της Βουλής θα υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο.

Για την εκ περιτροπής προεδρία εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξει, λέγοντας ότι διαβλέπει κατανόηση.

Στην Αθήνα μεταβαίνει ο Αναστασιάδης για να ενημερώσει τον Τσίπρα
Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα θα μεταβεί την Τρίτη ή την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καθώς Τετάρτη και Πέμπτη θα βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε απόψε ότι η ακριβής ημέρα θα καθοριστεί έπειτα από συνεννόηση των δύο ηγετών.

Στόχος του Προέδρου Αναστασιάδη είναι, εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, να έρθει σε επαφή και να ενημερώσει τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη στο Μοντ Πελεράν σημειώθηκε «πρόοδος, αλλά όχι κατάληξη σε συμφωνία επί των κριτηρίων του εδαφικού, γι αυτό και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν στην Ελβετία».

Ο κ. Χριστοδουλίδης επέμεινε στη θέση ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία επί των κριτηρίων και ακολούθως να αποτυπωθούν σε χάρτη, ώστε να μπορεί να γίνεται λόγος για συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Η θέση αυτή του Προέδρου Αναστασιάδη, τόνισε, έχει καταστεί ξεκάθαρη τόσο προς την τουρκοκυπριακή πλευρά όσο και προς τα Ηνωμένα Έθνη.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς ότι, αφού υπάρξει συμφωνία στα κριτήρια πρέπει να καθορισθεί ημερομηνία για πενταμερή διάσκεψη και στη συνέχεια να γίνει η συζήτηση επί χαρτών, ο εκπρόσωπος είπε ότι «δεν υπάρχει μια τέτοια συναντίληψη μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων».

Αναφορικά με τη διάσκεψη είπε ότι «από τις συζητήσεις με ξένες κυβερνήσεις, οι οποίες επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Κυπριακό, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουμε την ίδια προσέγγιση». Δηλαδή, πρόσθεσε ότι πρέπει να είναι πολυμερής και όχι πενταμερής.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ενδεχομένως να μην είναι έτοιμη να εισαγάγει το ευρώ από την πρώτη ημέρα της λύσης, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση όταν υπάρχουν δύο νομίσματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, αφού κάτι τέτοιο είναι αρνητικό για το σύνολο της κυπριακής οικονομίας. Είναι γι αυτό τον λόγο, είπε, ο κ. Χριστοδουλίδης, που γίνονται όλες οι απαραίτητες προεργασίες.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαλύψεις Ακιντζί για τις διαπραγματεύσεις - έρχεται στην Αθήνα ο Αναστασιάδης "

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

Κάλεσμα σε συμμετοχή στις διαδηλώσεις που προγραμματίστηκαν με αφορμή την επίσκεψη του απερχόμενου αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα την Τρίτη 15 Νοεμβρίου απευθύνουν μέσω Διαδικτύου ομάδες αντιεξουσιαστών.

Ενδεικτικά:

  • Σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 5 το απόγευμα της Τρίτης καλεί η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ).
  • Την ίδια ημέρα, στις 5.30μμ, επίσης στο Πολυτεχνείο, θα συγκεντρωθούν η αναρχική Ρουβίκωνας, η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, η «Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και η «Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ».
  • Τέλος, στις 6μμ της Τρίτης, και πάλι στο Πολυτεχνείο, συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία οργανώνουν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών και της Αυτοοργανωμένης Δομής Υγείας Εξαρχείων (ΑΔΥΕ).
Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Ρουβίκωνας, όσο και οι Πυρήνες της Φωτιάς, προτρέπουν δημοσίως τους αναρχικούς, με αναρτήσεις τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, να «υποδεχτούν όπως του αρμόζει» τον αμερικανό πρόεδρο και να του «χαλάσουν τη γιορτή».

Κινητοποίηση κατά της επίσκεψης Ομπάμα οργανώνουν και εργαζόμενοι-φοιτητές:

  • Ειδικότερα, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί την Τρίτη στις 6.30μμ στην Ομόνοια, σε συλλαλητήριο που οργανώνει, από κοινού με το ΠΑΜΕ, τα εργατικά συνδικάτα, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, τους συλλόγους γυναικών και φοιτητικούς συλλόγους.
Στην Αθήνα αμερικανοί πράκτορες- Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκονται από το Σάββατο εκατοντάδες αμερικανοί πράκτορες που θα αναλάβουν τη φύλαξη του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διήμερη παραμονή του στην Αθήνα, από κοινού με χιλιάδες έλληνες αστυνομικούς, που θα βγουν στους δρόμους.

Ήδη, όπως έγινε γνωστό, ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας η ομιλία Ομπάμα στην Πνύκα και θα γίνει σε στεγασμένο χώρο, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τα μέτρα ασφαλείας θα οριστικοποιηθούν το βράδυ της Δευτέρας. Ωστόσο, «δεν θα είναι υπερβολικά, αλλά θα είναι αυτά που απαιτούνται για ένα ασφαλές περιβάλλον, για έναν επισκέπτη όπως ο αμερικανός πρόεδρος».

Για τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, πάντως «όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, μπορούν να το κάνουν σε περιοχές που δεν θα κινηθεί ο αμερικανός πρόεδρος».


tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα"

Φοροκαταιγίδα από την Πρωτοχρονιά - Όλη η λίστα

«Καταιγίδα» φοροεισπρακτικών μέτρων αναμένεται να ξεσπάσει με την είσοδο του νέου έτους.

Από 1-1-2017 αυξάνονται σημαντικά οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα, επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες, οι φόροι στα καύσιμα και τα τσιγάρα, ενώ επιβάλλονται νέοι φόροι στην κατανάλωση καφέ, στη σταθερή τηλεφωνία και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Επίσης με την είσοδο του νέου έτους θα καταργηθούν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου και θα αυξηθούν σημαντικά για χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες οι ασφαλιστικές εισφορές.

Τα μέτρα αυτά θα συνδυαστούν με άλλα, ήδη εφαρμοζόμενα από τον περασμένο Ιούνιο και Οκτώβριο, τα οποία προβλέπουν τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, την αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, την επιβολή τέλους 10% στους λογαριασμούς συνδρομητικής τηλεόρασης και την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην μπίρα.

Τι αυξάνεται

Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.

Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου του 2017 και οι ΕΦΚ στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού.

Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα φτάσει από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό.

Η αναλογική φορολογία θα αυξηθεί από 20% στο 26% της τελικής λιανικής τιμής πώλησης.

Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ.

Ειδικότερα από την 1-1-2017 θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 επιβάλλεται ακόμη ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.

Επιπρόσθετα, αναμένεται να επιβληθεί νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας.

Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου του 2017 επί των καθαρών (σ.σ. προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%.

Στο τέλος του έτους, καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ, η οποία έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά.

Ποιοι θα πληρώσουν

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αποτέλεσμα της εφαρμογής όλων αυτών των μέτρων θα είναι εκατομμύρια φορολογούμενοι να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο με φόρους τους οποίους δεν θα μπορούν πλέον να πληρώσουν.

Με βάση το προσχέδιο του νέου Κρατικού Προϋπολογισμού, το 2017 το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να εισπράξει επιπλέον φορολογικά έσοδα ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η μεγαλύτερη «φοροαφαίμαξη» προβλέπεται να λάβει χώρα σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, των ιδιοκτητών ακινήτων και των αυτοαπασχολουμένων με μεσαία και υψηλά εισοδήματα, οι οποίοι θα δουν τους φόρους επί των εισοδημάτων τους να αυξάνονται συνολικά κατά 1,45 δισ. ευρώ, λόγω των μειώσεων στα αφορολόγητα όρια και των αλλαγών στις κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Φοροκαταιγίδα από την Πρωτοχρονιά - Όλη η λίστα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news