facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Φόροι 37 δισ. επιβλήθηκαν σε έξι χρόνια αλλά τα έσοδα μειώθηκαν 9,2 δισ. ευρώ

Συνολικά, οι ελληνικές κυβερνήσεις ψήφισαν την περίοδο των μνημονίων μέτρα ύψους 72,6 δισ. ευρώ μέσω περικοπών δαπανών, νέων φόρων και λοιπών μέτρων για την τόνωση των εσόδων.

Είναι σαφές ότι τα φορολογικά μέτρα δεν αποδίδουν τα προσδοκώμενα οφέλη για τον προϋπολογισμό, σε αντίθεση με τη μείωση δαπανών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή είναι χαρακτηριστικό το εξής:

• Τα νέα μέτρα στο σκέλος των εσόδων που επιβλήθηκαν από το 2010 έως και φέτος ανέρχονται στα 36,8 δισ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα στον προϋπολογισμό ήταν το αντίστοιχο διάστημα να μειωθούν τα έσοδα κατά 9,2 δισ. ευρώ.

• Τα μέτρα περιστολής δαπανών το διάστημα 2010-2016 ήταν 35,8 δισ. ευρώ.

Οι δαπάνες του προϋπολογισμού συρρικνώθηκαν την εν λόγω περίοδο κατά 33,1 δισ. ευρώ.

Από τη σύγκριση των στοιχείων αυτών προκύπτουν δύο βασικά συμπεράσματα:

1. Όταν οι κυβερνήσεις λάμβαναν μέτρα περικοπής δαπανών για να μειώσουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού, το ποσοστό επιτυχίας των παρεμβάσεων ήταν στο 92%. Δηλαδή ήταν βέβαιη η αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Αντιθέτως, οι παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων ουσιαστικά αφαιρούσαν εισόδημα από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το οποίο αποδεικνύεται ότι πήγαινε στην κάλυψη μιας «τρύπας δίχως πάτο».

2. Μέχρι και σήμερα δεν έχει μπορέσει να βάλει τέλος καμία κυβέρνηση στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας.

Στο υπουργείο Οικονομικών ευελπιστούν ότι για πρώτη φορά το 2017 θα σπάσει αυτή η αλληλεπίδραση.

Εκτιμούν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,7% και αυτό θα διασφαλίσει την υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων.

Πάντως, και για το 2017 έχουν προβλεφθεί νέες παρεμβάσεις στο σκέλος των φόρων και ιδίως των έμμεσων, με αποτέλεσμα να επικρατεί προβληματισμός για το πόσο θα επηρεαστεί η ιδιωτική κατανάλωση.

Την τελευταία επταετία έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία αντιστοιχούν περίπου στο 40% του σημερινού ΑΕΠ.

Την ίδια ώρα, το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά περίπου 26% ή 61 δισ. ευρώ.

Στη δραματική αυτή συρρίκνωση του ΑΕΠ έχουν συμβάλει τόσο τα φορολογικά μέτρα όσο και οι περικοπές δαπανών.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Φόροι 37 δισ. επιβλήθηκαν σε έξι χρόνια αλλά τα έσοδα μειώθηκαν 9,2 δισ. ευρώ"

Επανεξελέγη πρόεδρος των ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος επανεξελέγη πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο 3ο Συνέδριο του κόμματος και δια βοής και με ψηφοφορία. Όπως επίσης ανακοίνωσε ο κ. Καμμένος, αντιπρόεδρος του κόμματος ορίζεται ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Από το βήμα του συνεδρίου του κόμματός του, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε χθες δικαιωμένος από τις επιλογές που έχουν κάνει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τα τελευταία δύο χρόνια.

Το συνέδριο, στο οποίο έδωσαν το «παρών» οι υπουργοί Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης, ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την ομιλία του κ.Καμμένου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος δήλωσε επίσης δικαιωμένος από την επιλογή να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά και για τη σκληρή μάχη, όπως είπε, που δόθηκε με τους δανειστές. Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να δηλώσει και την ικανοποίησή του για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

«Σε δύο μήνες συμπληρώνουμε δύο χρόνια από τη στιγμή που αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες. Δώσαμε σκληρό αγώνα κατά της λιτότητας, της διαπλοκής, της διαφθοράς, των συμφερόντων, της παγκοσμιοποίησης. Και αυτό το ζήτημα αναδεικνύεται πλέον σε παγκόσμιο, πράγμα που φαίνεται και από το αποτέλεσμα των πρόσφατων αμερικανικών εκλογών», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου ο κ. Καμμένος κάθισε ανάμεσα στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τη σύζυγό του, Έλενα Τζούλη, η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της τη μοναχοκόρη τους. Βασικό σύνθημα του συνεδρίου των ΑΝΕΛ είναι «Σήμερα, το αναγκαίο καλό, ακόμη πιο αναγκαίο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επανεξελέγη πρόεδρος των ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος"

Ο Ομπάμα στην Αθήνα για στήριξη της Ελλάδας και ελάφρυνση του χρέους

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα, στέλνει σαφή μηνύματα προς τους Ελληνες πολίτες, τους εταίρους και δανειστές της Ελλάδας και την κυβέρνησή της.

Μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή» ο Μπαράκ Ομπάμα τονίζει ότι:

• Οι Αμερικανοί συνεχίζουμε να δίνουμε τεράστια σημασία στη συμμαχία με την Ελλάδα.

• Είμαστε στενοί εταίροι στην πάταξη της τρομοκρατίας προκειμένου να ανακόψουμε τη ροή ξένων τρομοκρατών και να αποτρέψουμε τρομοκρατικές επιθέσεις.

• Όσο η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Ελληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ.

• Η Ελλάδα έπρεπε να κάνει βήματα για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και θέλω να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα, και τον ελληνικό λαό για τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει για να δείξουν ότι η Ελλάδα εργάζεται για να βοηθήσει τον εαυτό της.

• Θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους.

Την ατζέντα Ομπάμα στην Αθήνα αποκάλυψε ο αν. σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μπεν Ρόουντς

Νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο, ο κ. Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Ομπάμα, είπε ότι ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. θα αναγνωρίσει τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες πολίτες στα χρόνια της κρίσης, με την υπόμνηση ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει προσωπικά ασχοληθεί με το ελληνικό ζήτημα.

Αφού θα απονείμει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για όσα έχουν γίνει ως τώρα ως προς τη νομοθέτηση και εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, εκτιμάται πως θα αναφερθεί, σύμφωνα με τον κ. Μπ. Ρόουντς, και στη «δουλειά», που πρέπει ακόμη να γίνει.

Στο θέμα του χρέους πιο συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος συντάσσεται με το ΔΝΤ για διευθέτηση του χρέους, χαρακτηρίζοντας το θέμα αυτό απολύτως κρίσιμο για την επιστροφή της βιωσιμότητας στην ελληνική οικονομία. Στο σημείο αυτό εξάλλου, ο κ. Μπ.Ρόουντς εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία των ελληνικών προσπαθειών, υπό δύο όρους:

Τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων αφενός, τη συμφωνία των θεσμών για διευθέτηση του ελληνικού χρέους αφετέρου. «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές έως ότου Πρόεδρος φύγει από τη θέση του», υποσχέθηκε επίσης ο στενός συνεργάτης του. Και αποκάλυψε ότι ο κ. Μπ. Ομπάμα εδώ και χρόνια ήθελε να επισκεφθεί τη χώρα μας. Επιθυμία η οποία διαμορφώθηκε στη βάση της βαθιάς φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών, της ταύτισης απόψεων σε θέματα οικονομικής σταθερότητας, συνεργασίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και της συνεργασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Από την Αθήνα τέλος, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα εκφωνήσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του (εκτός αμερικανικής επικράτειας).

Σύμφωνα με τον Μπ. Ρόουντς, η ομιλία αυτή θα εστιασθεί στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ομπάμα στην Αθήνα για στήριξη της Ελλάδας και ελάφρυνση του χρέους"

Ποτάμι για Τσίπρα: Οι καθεστωτικές πρακτικές του δείχνουν πόσο σέβεται τη δημοκρατία

Για παραποίηση της πραγματικότητας κατηγορεί το Ποτάμι τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Το Ποτάμι, με ανακοίνωση Τύπου, αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας στο άρθρο του «κάνει λόγο για "σταθερά βήματα για την ανάκαμψη και τη δημοκρατία" τη στιγμή που οι πάντες γνωρίζουν ότι οι καταστροφικές επιλογές του ήρθαν να προσθέσουν κι άλλη ύφεση κι άλλα λουκέτα κι άλλους φόρους. Η διαρκής καταπάτηση του Συντάγματος και οι καθεστωτικές πρακτικές του που δεν έχουν προηγούμενο, δείχνουν πόσο σέβεται τη δημοκρατία. Eφθασε ακόμη να μιλάει και για "σχέση τιμής" με τους πολίτες. Αυτούς που εξαπάτησε τάζοντας λαγούς με πετραχήλια. Oσο για την αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της χώρας, η φωτογραφία του που φιγουράρει παγκοσμίως δίπλα σε αυτές της Λεπέν ως συνώνυμο του λαϊκισμού, τα λέει όλα», καταλήγει η ανακοίνωση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι για Τσίπρα: Οι καθεστωτικές πρακτικές του δείχνουν πόσο σέβεται τη δημοκρατία "

Λοβέρδος : Ο κ. Τσίπρας θυσιάζει τις θυσίες των Ελλήνων, για να πάει πίσω στο Καστελλόριζο

«Με ένα άρθρο στην "Εφημερίδα των Συντακτών" που περισσεύει το ψέμα, το θράσος και η υποκρισία μίλησε σήμερα ο Πρωθυπουργός για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας το άρθρο του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Λοβέρδος τονίζει: «Έχοντας βάλει πλώρη για το τέταρτο μνημόνιο ο κ. Τσίπρας θυσιάζει τις θυσίες των Ελλήνων επτά ολόκληρων ετών, για να πάει πίσω στο Καστελλόριζο».

Επίσης επικρίνει τον πρωθυπουργό καθώς όπως επισημαίνει στη δήλωσή του «κουβέντα δεν είπε για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Μια συγγνώμη για την τόση κοροϊδία δεν μπόρεσε να ψελλίσει. Αντιθέτως "χωρίς αιδώ, χωρίς περίσκεψη" έκανε λόγο για ανάπτυξη, για ευημερία, για δημοκρατία και για διεθνή αναγνώριση».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Λοβέρδος : Ο κ. Τσίπρας θυσιάζει τις θυσίες των Ελλήνων, για να πάει πίσω στο Καστελλόριζο"

34ος Μαραθώνιος Αθηνών: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Κυριακή

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η αστυνομία την Κυριακή λόγω της διεξαγωγής του «34ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθηνών» από τις 9 το πρωί έως τις 17.30. 
Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και οι εξής αγώνες δρόμου:
    07.45΄-09.15΄, Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Αμαλίας - Πανεπιστημίου - Ρήγα Φεραίου - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.
    08.35΄-10.30΄, Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Αμαλίας - Πανεπιστημίου - Χαρ. Τρικούπη - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - Φειδιππίδου - Λ. Μεσογείων - αναστροφή Λ. Μεσογείων (Σχολές Αστυνομίας) - Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ. Μεσογείων - Λ. Βασ. Σοφίας - Η. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.
     08.50΄-09.05΄, Αγώνας Δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1200μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
    10.25΄-10.40΄, Αγώνας Παιδιών (1200μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
    16.00΄-17.20΄, Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Αμαλίας - Πανεπιστημίου - Ρήγα Φεραίου - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.
    Ακόμη, επί της Μαραθώνιας Διαδρομής, με μέριμνα των τοπικών Δήμων θα διεξαχθούν αγώνες μικρών παιδιών.
Λόγω των προαναφερθέντων αγώνων, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, περιοχής των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων, ως εξής:
Ι. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:
    Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την αφετηρία μέχρι την οδό Κάτω Σουλίου (Αγία Μαρίνα) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.30΄- 12.00΄, συμπεριλαμβανομένης της οδού Μαραθωνομάχων (είσοδος, έξοδος και περιφερειακή οδός του Τύμβου Μαραθώνα).
    Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Κάτω Σουλίου έως τη Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 07.30΄ - 13.30΄.
    Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από τη Λ. Διονύσου έως την οδό Φλέμινγκ (διασταύρωση Ραφήνας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00΄ - 15.10΄.
    Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Φλέμινγκ (διαστ/ση Ραφήνας) έως τη Λ. Λαυρίου - Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00΄ - 15.15΄.
    Κλάδος Εξόδου της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, κατά τις ώρες 07.00΄- 13.30΄.
    Κλάδος Εξόδου της Αττικής Οδού προς Παλλήνη, κατά τις ώρες 07.00΄- 15.00΄.
    Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από τη Λ. Λαυρίου - Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) έως τη Λ. Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.30΄ - 17.00΄.
    Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από τη Λ. Κατεχάκη μέχρι τον Πύργο Αθηνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.45΄ - 17.30΄.
    Φειδιππίδου, στο τμήμα της από την οδό Μιχαλακοπούλου έως τη Λ. Κηφισίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.45΄ - 17.30΄.
    Θηβών, στο τμήμα της από την οδό Μ. Ασίας έως την οδό Λεβαδείας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 07.45΄ - 17.30.
    Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Κηφισίας έως τη Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 07.45΄ - 17.30΄.
    Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Σινώπης μέχρι τη Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 07.45΄ - 17.30΄.
    Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 05.00΄ έως 17.30΄.
    Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 05.00΄-17.30΄.
    Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τη 12.00΄ ώρα της 12.11.2016 έως τη 19.00΄ ώρα της 13.11.2016.
    Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Καλλιρόης έως την οδό Βούρβαχη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, κατά τις ώρες 05.00΄έως 07.00΄.
    Φραντζή, στο ύψος της συμβολής της μέχρι την οδό Καλλιρόης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού, κατά τις ώρες 05.00΄- 07.00΄.
Από ώρα 06.00΄ της 12ης Νοεμβρίου 2016 έως τις 19.00΄της 13ης Νοεμβρίου 2016:
    Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και της καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλο.
    Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από την οδό Ρηγίλλης μέχρι την οδό Ηρ. Αττικού και της καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Από ώρα 17.00΄ της 12ης Νοεμβρίου 2016 έως τις 17.30΄ της 13ης Νοεμβρίου 2016:
    Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της από τη Λ. Β. Όλγας έως την οδό Ερατοσθένους στο ρεύμα ανόδου.
    Αρδηττού, στο ρεύμα ανόδου, στο τμήμα της από Λ. Βουλιαγμένης έως την Λ. Β. Όλγας
Από ώρα 06.00΄ έως τις 17.30΄ της 13ης Νοεμβρίου 2016:
    Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
    Ριζάρη, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Σοφίας μέχρι τη Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
    Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως την οδό Ρηγίλλης και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
    Μελεάγρου, στο τμήμα της από την οδό Ησιόδου μέχρι τη Λεωφ. Βασ. Κων/νου.
    Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη μέχρι τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας.
Κατά τις ώρες 06.00΄ έως 11.00΄ και 14.00΄ έως 17.30΄ της 13ης Νοεμβρίου 2016.
    Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
    Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας μέχρι την οδό Βούρβαχη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
    Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
    Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
    Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
    Σταδίου, στο τμήμα της από την οδό Αμερικής μέχρι την πλατεία Συντάγματος.
    Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
    Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
    Χαρ. Τρικούπη, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την οδό Ακαδημίας.
    Ρήγα Φεραίου, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την οδό Ακαδημίας.
ΙΙ. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές τους, καθώς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλο των παρακάτω οδών και λεωφόρων:
Από ώρα 06.00΄της 12.11.2016 έως τις 19.00΄της 13.11.2016:
    Λ. Βασ. Όλγας, Ηρ.Αττικού, σε όλο το μήκος τους.
Από ώρα 00.01΄ έως τις 17.30΄ της 13.11.2016:
    Λ. Δημοκρατίας, στο τμήμα της από τη Λ. Κάτω Σουλίου μέχρι το Μαραθώνα.
    Πανός, Λ.Μεσογείων, Λ.Βασ,Σοφίας, Λ.Βασ.Κων/νου και Αρδηττού σε όλο το μήκος τους.
    Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Φειδιππίδου έως τη Λ. Μεσογείων.
    Φειδιππίδου, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Σοφίας έως την οδό Μιχαλακοπούλου.
    Αρχιμήδους, στο τμήμα της από πλ. Πλαστήρα έως την οδό Δικαιάρχου.
    Πλ. Παναθηναϊκού Σταδίου.
    Ευφορίωνος, σε όλο το μήκος της.
    Ερατοσθένους, στο τμήμα της από την οδό Ευτυχίδου έως τη Λ. Βασ. Κων/νου.
Από ώρα 00.01΄ έως τις 17.30΄ της 13.11.2016:
    Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας έως την οδό Πετμεζά.
    Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα.
    Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από την Λ. Βασ. Κων/νου έως Λ. Βασ. Αμαλίας.
    Λ. Βασ. Αμαλίας, Ριζάρη, Ελ.Βενιζέλου, Ακαδημίας σε όλο το μήκος τους.
    Χαριλάου Τρικούπη, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την οδό Ακαδημίας.
    Ρήγα Φεραίου, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την οδό Ακαδημίας.
ΙΙΙ. Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων στη Μαραθώνια διαδρομή κατά τις ώρες, που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:
    Λ. Μαραθώνος και Διονύσου (Δήμος Μαραθώνος).
    Λ. Μαραθώνος - Αρτέμιδος - Φειδιππίδου (Δήμος Μαραθώνος)
    Λ. Μαραθώνος και Αγ. Μαρίνας (Δήμος Μαραθώνος).
    Λ. Μαραθώνος και Φλέμινγκ (Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου).
    Λ. Μαραθώνος και Πατριάρχου Γρηγορίου-Εθνικής Αντιστάσεως (Δήμος Παλλήνης-Γέρακα).
    Λ. Μαραθώνος και Έξοδος Αττικής Οδού (Δήμος Παλλήνης-Γέρακα).
    Λ. Μαραθώνος και Λεωφ. Λαυρίου - Κλεισθένους - Κυκλάδων (Σταυρός Αγ. Παρασκευής - Δήμος Αγ. Παρασκευής).
    Λ. Μεσογείων και Αγ. Ιωάννου - Ελπίδος - Χαλανδρίου (Δήμου Αγ. Παρασκευής).
    Λ. Μεσογείων και 17ης Νοέμβρη - Ζωοδόχου Πηγής (Δήμων Χολαργού-Παπάγου και Χαλανδρίου).
    Λ. Μεσογείων και Αγ. Ιωάννου Θεολόγου-Παρίτση (Δήμου Χολαργού -Παπάγου και Ν. Ψυχικού).
    Λ. Μεσογείων και Λ. Δημοκρατίας (Δήμου Ν. Ψυχικού).
    Λ. Μεσογείων και Λ. Κατεχάκη (Αθήνα).
    Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φωκίδος (Αθήνα).
    Λ. Βασ. Σοφίας - Παπαδιαμαντοπούλου (Αθήνα).
    Λ. Βασ. Κων/νου και Βασ. Γεωργίου (Αθήνα), μόνο για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.
Εναλλακτικές διαδρομές
Λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία οι οδηγοί μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω ενδεικτικά εναλλακτικά δρομολόγια :
    Από Λιμάνι Ραφήνας προς Αθήνα, μέσω Αρτέμιδος (Λούτσας):
Λιμάνι Ραφήνας - αριστερά Χρ. Σμύρνης - δεξιά Λεωφ. Καραμανλή -Λεωφ. Σπάτων - δεξιά περιφερειακός Δημάρχου Χρ. Μπέκα - δεξιά Λεωφ. Σπάτων - αριστερά Θεοτοκοπούλου (Ολυμπιονικών) και στη συνέχεια :
    Προς Χαλάνδρι, Βριλήσσια κ.λπ.:
Κόμβο Λεονταρίου - δεξιά Λεωφ. Λαυρίου - κάθετη διέλευση Σταυρού - Κλεισθένους κ.λπ.
    Προς Αγ. Παρασκευή, Χολαργό, Παπάγου, Ηλιούπολη κ.λπ.:
Δεξιά Λεωφ. Λαυρίου - αριστερά Τρικάλων (πριν από Κόμβο Σταυρού) - δεξιά Γραβιάς - δεξιά Αγ. Ιωάννου - αριστερά Τασσοπούλου κ.λπ.
    Προς Νότια Προάστια:
Κόμβο Λεονταρίου - αριστερά Λεωφ. Λαυρίου - δεξιά Λεωφ. Κορωπίου / Βάρης κ.λπ.
    Από Μαραθώνα προς Βόρεια Προάστια - Λιμάνι Πειραιά και Παναθηναϊκό Στάδιο:
Μέσω οδού Δημοκρατίας - αριστερά Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος - δεξιά Χελμού - αριστερά Κρυονερίου - αριστερά Ν.Ε.Ο.Α.Λ.- συνέχεια Λ. Κηφισού κ.λπ.
    Από Νέα Μάκρη προς Βόρεια Προάστια:
Μέσω Λεωφ. Διονύσου - Αγίου Πέτρου.
Οι πεζοί και οι ποδηλάτες δεν επιτρέπεται να διασχίζουν ή να κινούνται στο οδόστρωμα κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, κατά τις ώρες που διεξάγεται ο αγώνας.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "34ος Μαραθώνιος Αθηνών: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Κυριακή "

Επίθεση αντιεξουσιαστών στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων

Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα στα Πατήσια εξαπέλυσαν περίπου 20 άτομα, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι -κατά πάσα πιθανότητα αντιεξουσιαστές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- εκσφενδόνισαν πέτρες και μπογιές προς το κτίριο του αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται στην οδό Αγίας Λαύρας στα Πατήσια.

Οι άγνωστοι εμφανίστηκαν ξαφνικά από το παρκάκι που βρίσκεται απέναντι από το αστυνομικό τμήμα και αφού πέταξαν μπογιές και πέτρες εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την επίθεση δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ούτε και υπήρξαν προσαγωγές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση αντιεξουσιαστών στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων"

Παυλόπουλος προς Αγκυρα: Εμείς δεν κάνουμε αστεία με τα εθνικά μας θέματα

Μήνυμα προς τη γείτονα Τουρκία ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη φιλία με αυτήν, αλλά σε ζητήματα που αφορούν τα εθνικά μας δίκαια και την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν υποχωρήσεις, υπαναχωρήσεις, διαπραγματεύσεις, έστειλε το Σάββατο από την Αλεξανδρούπολη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εγκαινίασε το Ελληνικό Ινστιτούτο Θρακικών Ερευνών.

«Υπενθυμίζω στην γείτονα Τουρκία ότι όχι μόνο επιδιώκουμε τη φιλία με αυτήν αλλά διαμηνύουμε ότι σ’ αυτούς τους ταραγμένους και για εκείνη καιρούς, η Ελλάδα είναι η πόρτα και το παράθυρο προς τη Δύση και προς την ΕΕ, και είμαστε έτοιμοι να κρατήσουμε την πόρτα και το παράθυρο ανοιχτά. Το αποδείξαμε γιατί υπήρξαμε οι πρώτοι που σ’ αυτή τη μεγάλη περιπέτεια του πραξικοπήματος στηρίξαμε πρώτοι και ίσως και μόνοι για ώρες αρκετές στην αμήχανη Δύση, τη δημοκρατική νομιμότητα στη γείτονα Τουρκία. Αλλά σε ότι αφορά τα ζητήματα που αφορούν τα εθνικά μας δίκαια και την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, που αφορά όπως είπα και την Ευρώπη, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν υποχωρήσεις, υπαναχωρήσεις, διαπραγματεύσεις», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος κατά τον χαιρετισμό του, στη Συνθήκη της Λοζάνης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «ισχύει και είναι αδιαπραγμάτευτη» και προσέθεσε: «Ερμηνεύεται η Συνθήκη της Λοζάνης και υπάρχουν ερμηνείες πολλές. Οι κυριότερες είναι η ιστορική, είναι η συστηματική, είναι η γραμματική είναι η τελολογική ερμηνεία, αλλά διαμηνύουμε προς την Τουρκία δίπλα ότι συναισθηματική ερμηνεία, ερμηνεία από βάθους ή από μέσης καρδίας δεν υπάρχει. Ούτε υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει και γιατί επιστημονικώς είναι αδιανόητη, αλλά είναι πολιτικώς επικίνδυνη και για τη διεθνή κοινότητα και για την παγκόσμια ειρήνη».

Κατέστησε σαφές πως τα εθνικά μας δίκαια και εθνικά δίκαια της ίδιας της ΕΕ δεν επιδέχονται αστεϊσμών. «Επειδή ακούγονται μερικές φωνές καλόπιστες, ότι λέγονται υπό τύπον αστεϊσμού για εσωτερική κατανάλωση, γιατί αντιδρούμε έτσι; Θέλω να θυμίσω, και το έχει αποδείξει η ιστορία ότι στις διεθνείς σχέσεις και ιδίως για μας τους Έλληνες και κατά την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων πολλά πράγματα ξεκινάν με τη μορφή της κωμωδίας αλλά καταλήγουν σε τραγωδία, και αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ στο εξής. Και εν πάση περιπτώσει επειδή θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι δύσκολοι καιροί για αστεϊσμούς, εμείς οι Έλληνες ως μέλη και της ΕΕ τα εθνικά μας δίκαια και εθνικά δίκαια της ίδιας της ΕΕ δεν πρόκειται ποτέ να τα βάλουμε στη ζυγαριά του αστεϊσμού ή της σοβαρότητας. Για μας είναι έτσι όπως τα λέει η ιστορία και το Διεθνές Δίκαιο».

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο που θα διαδραματίσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Θρακικών Μελετών ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως η πρωτοβουλία του Δήμου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, των συνιδρυτών του Ινστιτούτου, έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό που θα έπρεπε ήδη να έχει καλυφθεί από την Πολιτεία χρόνια. Τόνισε πως «θα γράψει εποχή, φέροντας στο φως την αλήθεια για την ιστορία και τον πολιτισμό της Θράκης. Για την ελληνικότητα της Θράκης και του θρακικού ελληνισμού. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό σήμερα, στην ταραγμένη εποχή μας... Αυτή την αλήθεια πρέπει να την αποκαταστήσουμε και να την υπερασπιστούμε. Και το κάνουμε όχι με καμία αν θέλετε νεποτική διάθεση προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά επιτέλους εμείς οι Έλληνες πρέπει να υπερασπιστούμε αυτό το οποίο μας ανήκει και ιστορικώς και από πλευράς Διεθνούς Δικαίου».

«Ενόψει και των τελευταίων εξελίξεων, το Ινστιτούτο και η έρευνά του θα στηρίξουν την εφαρμογή και του Διεθνούς Δικαίου γενικότερα σε ό,τι αφορά και τα δικά μας πράγματα, τα οποία δεν είναι μόνο δικά μας, είναι και πράγματα της Ευρώπης. Να μην το λησμονάμε αυτό. Όπως π.χ. θα τεκμηριώσουν τη σωστή και πάγια ερμηνεία του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως της Συνθήκης της Λοζάνης. Υπενθυμίζω: Η Συνθήκη της Λοζάνης είναι αναπόσπαστο τμήμα του Διεθνούς Δικαίου και η Συνθήκη της Λοζάνης δεν επιδέχεται μεταβολές. Η Συνθήκη της Λοζάνης λοιπόν καθορίζει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης , γιατί η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και τα σύνορα της ΕΕ κατά το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο καθορίζονται από τα κράτη μέλη κυριάρχως. Άρα όπως καθορίζονται κυριάρχως από την Ελλάδα, τα σύνορά μας είναι και σύνορα της ΕΕ κατ’ εφαρμογή της Συνθήκης της Λοζάνης η οποία δεν είναι επιδεκτική μεταβολής».

Μέσω μίας ιστορικής αναδρομής της Θράκης, με αφετηρία την αρχαία Ελλάδα όπως αυτή αποτυπώνεται πρώτα απ’ όλα στη μυθολογία, στη συνέχεια στην εποχή της δημιουργίας της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη βυζαντινή περίοδο, αλλά και με αναφορά σε σημαντικούς Θράκες, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τη μακραίωνη και λαμπρή ιστορία της ελληνικής Θράκης. Δήλωσε συμπαραστάτης της όλης προσπάθειας, αναγνωρίζοντας την αξία και την προοπτική της.

Σημειώνεται πως το Ελληνικό Ινστιτούτο Θρακικών Μελετών ιδρύθηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πριν έξι μήνες με κύριο σκοπό την ανάδειξη και μελέτη της μακραίωνης ιστορίας της και προκειμένου «να αναδειχθεί η πολυπολιτισμικότητα της περιοχής και να δοθούν καίριες απαντήσεις σε όλους αυτούς που καπηλεύονται την ιστορία της περιοχής της Θράκης», όπως διευκρίνισε ο πρύτανης του Δ.Π.Θ. Αθανάσιος Καραμπίνης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης τόνισε ότι η Αθήνα δεν έχει κάνει το χρέος της όλα τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στη Θράκη.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλόπουλος προς Αγκυρα: Εμείς δεν κάνουμε αστεία με τα εθνικά μας θέματα"

ΝΔ για το άρθρο Τσίπρα: Ξεπερνά κάθε όριο θράσους και ψέματος

Με αφορμή το άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στο οποίο σημειώνει ότι είναι «ζήτημα λίγων εβδομάδων τα καλά νέα για το χρέος», η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει πως «ο κ. Τσίπρας ξεπερνά κάθε όριο θράσους και ψέματος».

Ολόκληρο το κείμενο:


«Ο κ. Τσίπρας ξεπερνά κάθε όριο θράσους και ψέματος.

Είναι ο πολιτικός που εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό, ιδιαίτερα την μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους.

Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος γιατί φόρτωσε την Ελλάδα με ένα τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο προκαλώντας βαριές απώλειες στην οικονομία και την κοινωνία.

Και τώρα αντί να αξιοποιήσει την υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας με τις θετικές προτάσεις της για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και την προώθηση σε όλα τα επίπεδα των εθνικών στόχων, προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο.

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, συνεχίζει να επιδεικνύει ανικανότητα, ανεπάρκεια, ανευθυνότητα και να είναι όμηρος των εσωκομματικών του τάσεων.

Εφόσον εξαιτίας όλων αυτών, δεν μπορεί να αποτρέψει το τέταρτο μνημόνιο, ας φύγει επιτέλους από την κυβερνητική εξουσία.

Ας πάψει να φορτώνει τις δικές του τραγικές ευθύνες στην αντιπολίτευση.

Η μόνη υπηρεσία που έχει να προσφέρει στη χώρα, είναι η παραίτησή του».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για το άρθρο Τσίπρα: Ξεπερνά κάθε όριο θράσους και ψέματος "

Τόσκας: Δεν συνδέεται η χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία με την αλλαγή σχεδίων του Ομπάμα

Δεν υπάρχει καμία σύνδεση της επίθεσης με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας και τον χώρο της Πνύκας, που επρόκειτο να μιλήσει ο κ. Ομπάμα, αλλά ακυρώθηκε τελικά χτες από το αμερικανικό επιτελείο.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα μέτρα ασφάλειας που σχεδιάζει η Ελληνική Αστυνομία.

Ο κ. Τόσκας, στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών και τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, ανέφερε σχετικά με την ακύρωση της ομιλίας στην Πνύκα:

«Δεν υπάρχει Πνύκα ή κάτι άλλο. Εξετάστηκαν και από τις αμερικανικές αρχές και από τις ελληνικές διάφορα μέρη, τα υπέρ και τα κατά, όχι πάντα με κριτήριο την ασφάλεια, υπάρχει και η χωρητικότητα, υπάρχουν οι κλιματολογικές συνθήκες, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα.
Επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας ή κίνδυνος, που να επηρέασε το πρόγραμμα».

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του κ. Ομπάμα, ο οποίος φτάνει στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, θα οριστικοποιηθούν τη Δευτέρα το βράδυ.
Επισήμανε ωστόσο, ότι δεν θα είναι έντονα και πολλά, αλλά λογικά για Αμερικανό Πρόεδρο.

«Δεν θα είναι υπερβολικά, αλλά θα είναι αυτά που απαιτούνται για ένα ασφαλές περιβάλλον, για έναν επισκέπτη όπως ο Αμερικανός Πρόεδρος», ανέφερε ο κ. Τόσκας.

Για τις διαδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν, τόνισε ότι είναι αναφέρετο δημοκρατικό δικαίωμα, αλλά «όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη Ομπάμα, μπορούν να το κάνουν σε περιοχές που δεν θα κινηθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος», και κατέληξε:

«Ενισχύονται τα συμφέροντα της χώρας με την επίσκεψη του κ. Ομπάμα, επομένως πρέπει να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τόσκας: Δεν συνδέεται η χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία με την αλλαγή σχεδίων του Ομπάμα "

Απολύσεις στο δημόσιο ζητούν οι δανειστές - Τα 6 μέτρα

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μόνιμου χαρακτήρα, απαιτούν οι δανειστές, ένα αίτημα που είναι στην κορυφή της λίστας έξι μέτρων, που βάζουν στο στόχαστρο τον τομέα του δημοσίου.

Το ζήτημα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων έπεσε στο τραπέζι κατά τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με την «Αγορά». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι με το «πακέτο» των 6 μέτρων, οι δανειστές βάζουν στο στόχαστρο το δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι έμεινε αλώβητος στην κρίση, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα που δέχθηκε πλήγματα.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ζητούν να φύγουν με συνοπτικές διαδικασίες οι επίορκοι υπάλληλοι, να απομακρύνονται από την υπηρεσία τους όσοι αξιολογούνται αρνητικά για τρεις φορές και να μπει «λουκέτο» σε φορείς «φαντάσματα».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δανειστές απαιτούν:

1. Να δεχθεί η κυβέρνηση να υπάρξουν μόνιμου χαρακτήρα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

2. Να γίνει άμεσο ξεκαθάρισμα με τους επίορκους και γενικότερα διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους ή με εκείνους που υπόκειται σε παραβάσεις.

3. Να επιλυθεί το ζήτημα με την «ανικανότητα» των υπαλλήλων.

4. Να εξαλειφθούν τα ειδικά μισθολόγια.

5. Να μην υπάρξει παρέκκλιση από τον λόγο του 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις στον δημόσιο τομέα.

6. Να μπει άμεσα λουκέτο σε φορείς - «φαντάσματα» του δημοσίου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Απολύσεις στο δημόσιο ζητούν οι δανειστές - Τα 6 μέτρα "

Κατά 33,5% έχουν αυξηθεί οι διαγραφές επιχειρήσεων από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Κατά 33,5% έχουν αυξηθεί οι διαγραφές επιχειρήσεων από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων της χώρας για το εννιάμηνο.

Κατά την γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, οι εκπρόσωποι της πραγματικής οικονομίας ζήτησαν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η υπερφορολόγηση , να ανακάμψει το τραπεζικό σύστημα ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά και να οδηγηθεί η οικονομία, η αγορά και η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης

"Λύσεις στο πρόβλημα δεν δίνει το όλο σύστημα ,δεν πάει άλλο με τους φόρους ... καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει όσο δεν λειτουργούν τράπεζες" δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

"Αν συνεχιστεί η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων τότε είτε θα κλείνουν είτε θα μεταφέρουν την έδρα με τεράστια ζημιά στην απασχόληση και την οικονομία της χώρας" είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου .

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατά 33,5% έχουν αυξηθεί οι διαγραφές επιχειρήσεων από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο "

Πέθανε ο δημοσιογράφος και πολεμικός ανταποκριτής, Γιώργος Γεωργιάδης

Έφυγε το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 62 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος πάλεψε για πολλούς μήνες με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955 κι ξεκίνησε την δημοσιογραφία το 1981. Υπήρξε για 30 χρόνια πολεμικός ανταποκριτής ενώ έκανε την πρώτη του αποστολή σε πόλεμο, το 1982, ως απεσταλμένος της Ελευθεροτυπίας στον Λίβανο.

Στη συνέχεια κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, την Βόρειο Αφρική, την Υεμένη και αλλού. Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε στην ΕΡΤ κι αργότερα στα «ΝΕΑ». Κάλυψε μεταξύ άλλων την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον Εμφύλιο της Ρουάντα κ.ά.

Ήταν από τους πλέον γνωστούς ρεπόρτερ, δημοσιογράφους και ανταποκριτές της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης και τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το περιφερειακό κανάλι Ionian TV, και την ιστοσελίδα ΗΜΕΡΑ Ζακύνθου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο δημοσιογράφος και πολεμικός ανταποκριτής, Γιώργος Γεωργιάδης"

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ από την Τρίτη

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, ξεκινώντας από την ερχόμενη Τρίτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες αποφάσισαν στάσεις εργασίας τις παρακάτω ημέρες:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 π.μ.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16:00 π.μ.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 π.μ.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16:00 π.μ.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 πμ

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την διοίκηση του ΟΑΣΑ για υποβάθμιση των εταιρειών και των εργαζομένων καθώς και υπονόμευση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.

«Η μετατροπή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) από ένα συντονιστικό όργανο των Αστικών Συγκοινωνιών σε ένα διευθυντήριο, που θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες, οδηγεί στη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού, αντιπαραγωγικού, γιγαντιαίου Ομίλου. Ταυτόχρονα προκαλεί αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα στη ΣΤΑΣΥ και στην ΟΣΥ, με περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας των μετακινήσεων ενώ αφήνει να φανεί στο... βάθος η εκχώρηση των συγκοινωνιών σε ιδιώτες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

«Η υποβάθμιση των εταιριών και των εργαζομένων μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους. Τα προσωπικά σχέδια (κρυφά και φανερά), που υπονομεύουν τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες θα ακυρωθούν στην πράξη από τους εργαζόμενους», δηλώνουν οι εργαζόμενοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ από την Τρίτη"

«Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη Ομπάμα -Επί ποδός πάνω από 5.000 αστυνομικοί

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί στη χώρα μας στις 15-16 Νοεμβρίου και για αυτόν τον λόγο θα υιοθετηθούν πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, τα οποία μάλιστα θα ξεπερνούν ακόμη και εκείνα που είχαν ληφθεί για την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον το 1999.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί από την Αθήνα και την επαρχία θα κινητοποιηθούν προκειμένου να μετατραπεί το κέντρο της πρωτεύουσας σε απόρθητο φρούριο, όπως αναφέρει η Real, ενώ θα υπάρξει και πλήρης κινητοποίηση των ειδικών υπηρεσιών της Αστυνομίας, με τους σκύλους της υπηρεσίας Κ9, το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών σε διαρκή συναγερμό.

Επιπλέον, τα εναέρια μέσα της αστυνομίας θα είναι επιφορτισμένα από την από αέρος επιτήρηση των χώρων τους οποίους θα επισκεφθεί, αλλά και θα μείνει ο Ομπάμα, ενώ αεροσκάφη F-16 θα συνοδεύσουν το Air Force 1 από την ώρα που θα εισέλθει στο ελληνικό FIR, μέχρι τη στιγμή που θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό πού θα μείνει ο Αμερικανός Πρόεδρος, μεταξύ των ξενοδοχείων που εξετάζονται, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι η «Μεγάλη Βρετανία», το Intercontinental όπου είχε διαμείνει το 1999 ο Μπιλ Κλίντον, ακόμα και ο «Αστέρας» στη Βουλιαγμένη. Αλλά αυτή η πληροφορία θα ανακοινωθεί την τελευταία στιγμή.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται στην Αθήνα μεταφορικά αεροσκάφη της USAF που θα μεταφέρουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (εργαλεία επιτήρησης, οχήματα μεταφοράς και οπλισμός) για τα περίπου 500 άτομα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που θα είναι άμεσα επιφορτισμένα με την ασφάλεια του Ομπάμα.

Πέρα από το αυτονόητο γεγονός ότι η επίσκεψη ενός Αμερικανού προέδρου απαιτεί ύψιστα μέτρα ασφαλείας, στις ελληνικές αρχές έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» η επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, αλλά και η προκήρυξη των «Πυρήνων της Φωτιάς» που καλεί σε δυναμικές ενέργειες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα. Εξάλλου, ήδη ακυρώθηκε η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στην Πνύκα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη Ομπάμα -Επί ποδός πάνω από 5.000 αστυνομικοί "

Κλείνουν ζωτικής σημασίας τμήμα συνοριοφύλαξης στα ελληνοαλβανικά σύνορα!

Το περασμένο καλοκαίρι, είχαμε παρουσιάσει σε άρθρο μας στο protothema.gr,τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην ακριτική Καστάνιανη Πωγωνίου Ιωαννίνων. Στο άρθρο αυτό, είχαμε αναφερθεί και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί κάτοικοι της περιοχής, λόγω της γειτνίασής της με την Αλβανία και τις υποσχέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για επάνδρωση εκ νέου των ακριτικών φυλακίων του Πωγωνίου.

Δεκαπέντε περίπου μήνες μετά, δεν έχει επανδρωθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ φυλάκιο.

Έμειναν έτσι μόνο λιγοστοί συνοριοφύλακες, στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης, που καταβάλλοντας κάτι παραπάνω από υπεράνθρωπες προσπάθειες, αγωνίζονται για να προστατεύσουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τις περιουσίες τους και να τους προσφέρουν ένα αίσθημα ασφάλειας.

Με έκπληξη λοιπόν διαβάσαμε σε τοπικά έντυπα και σάιτ(«Ηπειρωτικός Αγών», «Πρωινός Λόγος», epirusgate κ.ά.), ότι σχεδιάζεται το κλείσιμο του Τμήματος αυτού και η συγχώνευσή του με το, ήδη επιβαρημένο, Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, που απέχει γύρω στα 25 χιλιόμετρα από την Καστάνιανη. Πρόκειται για απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο συγχώνευσης αστυνομικών και άλλων τμημάτων.

Επειδή, δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κρύβεται κάτι περίεργο πίσω από αυτή την απόφαση, αλλά οι αρμόδιοι δεν έχουν σωστή ενημέρωση, τους δίνουμε μερικά στοιχεία τα οποία μάλλον αγνοούν.

Το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης, καλύπτει μια μεγάλη έκταση στα σύνορα με την Αλβανία. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει τα χωριά Λάβδανη, Αγία Μαρίνα, Καστάνιανη, Χαραυγή, Κτίσματα κ.ά. και είναι εύκολα προσβάσιμη από τη γειτονική χώρα.

Οι συνοριοφύλακες, έρχονται αντιμέτωποι, σχεδόν καθημερινά με Αλβανούς κακοποιούς, εμπόρους ναρκωτικών και λαθρομετανάστες.
Τα τμήματα συνοριακής φύλαξης της περιοχής, έχουν ήδη αποψιλωθεί από ανθρώπινο δυναμικό και είναι υποστελεχωμένα.

Επίσης, το κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι συνοριοφύλακες στην Καστάνιανη, έχει παραχωρηθεί δωρεάν στο κράτος, με τη μόνη υποχρέωση να το συντηρεί. Το οικονομικό κόστος λοιπόν για το Δημόσιο, είναι αμελητέο.

Χαρακτηριστικό περιστατικό της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, είναι ότι πρόσφατα, στο χωριό Λάβδανη, κακοποιός (για την εθνικότητα του οποίου δεν χρειάζονται ερωτήσεις και απαντήσεις…), μπήκε στο σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας και την υποχρέωσε να κοιμηθεί σε αυτό! Ως αντάλλαγμα(!), υποσχέθηκε να μην την πειράξει καθόλου και να πάρει από αυτήν όσα χρήματα και κοσμήματα είχε. Τουλάχιστον τήρησε την υπόσχεσή του και το πρωί, μετά το πέρασμα της «περιπόλου» των συνοριακών φρουρών( γνώριζε προφανώς τις ώρες διέλευσής τους), έφυγε σαν κύριος με τα χρήματα και τα κοσμήματα της άτυχης και έντρομης ηλικιωμένης!

Αλήθεια, είναι οι ιθύνοντες της ΕΛ.ΑΣ. ενήμεροι για αυτό και για δεκάδες άλλα ανάλογα περιστατικά; Αν στην θέση της ηλικιωμένης γυναίκας, βρισκόταν κάποιος δικός τους άνθρωπος, πώς θα αντιδρούσαν;

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση και ότι με αυτό το άρθρο, θα καταλάβουν οι αρμόδιοι το λάθος που προτίθενται να κάνουν και θα το διορθώσουν.
Ειδικά σε μια τόσο ευαίσθητη εθνικά περιοχή, της οποίας οι λιγοστοί κάτοικοι φυλάνε πραγματικά Θερμοπύλες, την ίδια ώρα που ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, προκαλεί ακατάπαυστα και θρασύτατα…


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν ζωτικής σημασίας τμήμα συνοριοφύλαξης στα ελληνοαλβανικά σύνορα!"

Τσίπρας: Ζήτημα λίγων εβδομάδων τα καλά νέα για το χρέος

Είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων να έχουμε καλά νέα για το χρέος, με τη σχετική συζήτηση να είναι ήδη στο τραπέζι, τονίζει ο πρωθυπουργός, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
«Μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, θα τεθούν, επιτέλους, οι όροι για την ελάφρυνση του χρέους –ενός χρέους, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις θεωρούσαν ότι είναι βιώσιμο...», αναφέρει ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει έγκαιρα, ώστε μαζί με τις αποφάσεις για το χρέος και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση, να ανοίξουν οι προϋποθέσεις για επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά. «Το ίδιο λένε πλέον και οι θεσμοί», σημειώνει.
Με αυτές τις εξελίξεις θα επιστρέψει η ελπίδα, αναφέρει ακόμη ο πρωθυπουργός, αφού «σε πείσμα όλων των προβλέψεων, όλων των δυσκολιών που προκύπτουν από μια σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά και σε πείσμα των ''προφητών της διχόνοιας και της καταστροφής'', που επενδύουν πολιτικά στην αποτυχία, η στιγμή που ο τόπος θα γυρίσει σελίδα, είναι, πλέον κοντά».
«Διανύουμε λοιπόν το τελευταίο κομμάτι μιας δύσκολης διαδρομής –και αυτό το λέμε με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών που βρίσκονται, ακόμη, μπροστά μας. Θα τις αντιμετωπίσουμε, όπως αντιμετωπίσαμε και όλες τις προηγούμενες», αναφέρει ακόμη στο άρθρο του ο πρωθυπουργός, στο οποίος σημειώνει επίσης ότι η νέα εποχή για την Ελλάδα θα είναι μια εποχή σταθερότητας, κανονικότητας, χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. «Μια εποχή εδραιωμένης κοινωνικής συνοχής, χωρίς αποκλεισμούς».
«Σε αυτή την πορεία ανάκαμψης, δεν μπορούμε, ούτε πρόκειται να αφήσουμε πίσω εκείνους που χτυπήθηκαν περισσότερο από τα 6 χρόνια κρίσης και άγριας λιτότητας. Καμία ανάπτυξη και καμία παραγωγική ανασυγκρότηση δεν οικοδομείται σε κοινωνικά ερείπια», επισημαίνει ακόμη.
Επίθεση στη ΝΔ
Στο άρθρο του, ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι «με κάθε τρόπο επιχειρούν να ανακόψουν την πορεία για την έξοδο από την κρίση, και την παραγωγική και θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας, και ενδιαφέρονται για ένα και μοναδικό πράγμα: την επιστροφή τους στην εξουσία μαζί με ένα ολόκληρο σύστημα συμφερόντων που για δεκαετίες αντιμετώπισε το κράτος ως λάφυρο και ως εργαλείο για την ικανοποίηση των κάθε είδους ελίτ». Με κύριο εκπρόσωπο αυτής της τάσης, «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (που) υπονόμευσε το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, και επιχειρεί το ίδιο με την δεύτερη. Ταυτίζεται με τις πιο ακραίες φωνές στο θέμα του χρέους, συνδέοντας ευθέως την επίλυσή του με ένα «τέταρτο Μνημόνιο», σημειώνει ακόμη.
Κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον ξένων επενδυτών, σημειώνει και πως εκεί «μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τις προοπτικές της οικονομίας και ζήτησε εκλογές». «Μήπως μπερδεύτηκε και νόμιζε ότι μιλά σε κομματικό κοινό; Δυστυχώς όχι», συνεχίζει και εξηγεί: «Γιατί η ΝΔ έχει στρατηγικό σχέδιο την αποσταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας, προκειμένου να χρεώσει στην Αριστερά τη κρυφή της ατζέντα, ένα ''4ο μνημόνιο'' σκληρής λιτότητας και κοινωνικής διάλυσης. Αλλωστε, στην πραγματικότητα, το σχέδιο της ΝΔ είναι ένα: Να φανεί χρήσιμη στους πιο ακραίους κύκλους του διεθνούς και του εγχώριου οικονομικού κατεστημένου και ταυτόχρονα να τιμωρήσει τον ελληνικό λαό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Αριστερά», γράφει ακόμη ο πρωθυπουργός.
«Κλείνουμε τον επώδυνο κύκλο επιτροπείας»
Μιλώντας για την Αριστερά, επισημαίνει ότι «ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση του τόπου, ίσως στη πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά. Για άλλους κακή τύχη, για τους γνώστες, όμως, της ιστορίας αναμενόμενο. Η ιστορία ποτέ δε θυμάται την αριστερά για τα εύκολα, μα για να βγάλει το φίδι από τη τρύπα», γράφει εισαγωγικά. Και στον επίλογο του άρθρου του, «η Αριστερά και ο ελληνικός λαός γνωρίζονται πολύ καλά. Είμαστε νέοι στην εξουσία, αλλά όχι στις σχέσεις με την κοινωνία. Η Αριστερά προέρχεται από τον λαό και όχι από τα χρηματιστήρια, τις τράπεζες και τα funds. Γι’ αυτό και αντέχει. Αν κάποιοι εντυπωσιάζονται από την αντοχή της κυβέρνησης, απλά, δεν έχουν κατανοήσει αυτή την στενή ιστορική σχέση που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, ανάμεσα στην κοινωνία και την Αριστερά… Η δύναμη αυτής της κυβέρνησης είναι η εμπιστοσύνη του λαού και η σχέση τιμής που έχουμε μαζί του. Με αυτή τη δύναμη, προχωράμε με σταθερά βήματα προς τους στόχους μας. Κλείνουμε τον επώδυνο κύκλο της επιτροπείας, και ανοίγουμε μια νέα σελίδα για τον τόπο». Ενώ απαντά και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης του καλοκαιριού του 2015: «Καταλήξαμε σε ένα συμβιβασμό που μειώνει κατά 22 δισ. στη τριετία τη λιτότητα, χωρίς ωστόσο να την καταργεί».
Οι θεσμικές αλλαγές
Μεγάλο μέρος του άρθρου, που έχει τίτλο, «Με σταθερά βήματα για την ανάκαμψη και τη δημοκρατία», εστιάζεται στις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές: «Οφείλουμε να επινοήσουμε θεσμούς δημοκρατίας και χώρους ελευθερίας όπου η κοινωνία θα μπορεί να ενημερώνεται, να κρίνει και να συμμετέχει. Αυτή ακριβώς είναι η λογική με την οποία η κυβέρνηση προχωρά στον κοινωνικό διάλογο για την Συνταγματική Αναθεώρηση, με την επιδίωξη, οι τομές που θα εισαχθούν προς συζήτηση στην προβλεπόμενη κουνοβουλευτική διαδικασία, να έχουν ένα ουσιαστικό ριζοσπαστικό αποτύπωμα».
Ο πρωθυπουργός κλείνει το άρθρο του με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό: «Μέσα σε ένα μόλις χρόνο γίναμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Εκεί που παλιότερα κανείς δε μας πλησίαζε, τώρα επισκέπτονται τη χώρα μας, διαδοχικά, ξένοι ηγέτες με παγκόσμια επιρροή. Γιατί αποδείξαμε, με τεράστια και συστηματική προσπάθεια η Ελλάδα δεν είναι ο φτωχός συγγενής. Έχει φωνή και υπερασπίζεται πανανθρώπινες αξίες».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Ζήτημα λίγων εβδομάδων τα καλά νέα για το χρέος "

Δανειολήπτρια «κούρεψε» το χρέος της κατά 67%

Η οικονομική κρίση και η σημαντική επιβάρυνση της υγείας της «γονάτισαν» μια δανειολήπτρια στα Χανιά, που αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε τράπεζα, με την οποία είχε συνάψει ένα στεγαστικό και τρία καταναλωτικά δάνεια, συνολικού ύψους 84.497,63 ευρώ.

Η δανειολήπτρια, η οποία είναι διαζευγμένη και μητέρα ενός ενήλικου παιδιού, απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με τη συνδρομή της οποίας υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο Νόμο Κατσέλη με αποτέλεσμα το Ειρηνοδικείο Χανίων να την δικαιώσει και να σώσει την περιουσία της.

Το δικαστήριο, που εξέτασε την υπόθεση, αναγνώρισε ότι η γυναίκα -πρώην ιδιωτική υπάλληλος και νυν επιδοματούχος του ΙΚΑ λόγω σοβαρής ασθένειας- δεν διαθέτει άλλο εισόδημα εκτός από τα 881,7 ευρώ του επιδόματος. Προκειμένου να μη χάσει και το σπίτι της, μια διώροφη κατοικία συνολικής έκτασης 110,54 τ.μ, αποδέχθηκε την αίτησή της και ρύθμισε τα χρέη της ορίζοντας ότι για τρία χρόνια θα καταβάλει μηδενικό χρηματικό ποσό. Παράλληλα, εξαίρεσε από την εκποίηση το σπίτι της δανειολήπτριας όπως επίσης και το οικόπεδο μέσα στο οποίο έχει αναγερθεί η κατοικία.

Ωστόσο, για τη διάσωση του σπιτιού, το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε ότι για 15 χρόνια η δανειολήπτρια θα καταβάλει το ποσό των 154,82 ευρώ, ως μηνιαία δόση.

Όπως επισημαίνεται από τα στελέχη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η συγκεκριμένη απόφαση του Ειρηνοδικείου θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, αφού επί της ουσίας, για τρία χρόνια απαλλάσσεται η δανειολήπτρια από τον «βραχνά» των δόσεων, ενώ στη συνέχεια, θα καταβάλει το ποσό των 154 ευρώ για 15 χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το συνολικό χρέος των 84.497,63 ευρώ «κουρεύτηκε» κατά 67%.

cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Δανειολήπτρια «κούρεψε» το χρέος της κατά 67%"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news