facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Χίος: Ένταση στη σύσκεψη για το προσφυγικό - Χωρίς πρόταση η κυβέρνηση

Χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο αποσυμφόρησης της Χίου από πρόσφυγες και μετανάστες εμφανίστηκε η Κυβέρνηση στη σύσκεψη για το μεταναστευτικό που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τρίτης. Με το θερμόμετρο στη συζήτηση να ανεβαίνει αρκετές φορές, από την αρχή διαφάνηκε η απόλυτη διάσταση μεταξύ των θέσεων του Δήμου και της Περιφέρειας με τα κυβερνητικά στελέχη. Η μόνη πρόταση ήταν η αλλαγή το ονόματος από ΒΙΑΛ σε ΧΑΔΑ.

Δεν παίρνουν άλλο κόσμο

Η παραδοχή του Γιάννη Μουζάλα ότι δεν προτίθεται να πάρει άλλο κόσμο από τη Χίο καθώς έχουν μεταφερθεί ήδη αρκετοί πρόσφυγες από το νησί στην ηπειρωτική Ελλάδα ήταν κάτι που άναψε τα αίματα με τον Δήμο Χίου να αντιδρά κάνοντας λόγω για ενέργεια που θα γιγαντώσει τα προβλήματα.

Η αποχώρηση των Τόσκα- Κουρουμπλή

Η κατάσταση δυναμιτίστηκε ακόμα περισσότερο όταν δύο Υπουργοί και συγκεκριμένα οι Ν. Τόσκας και Π. Κουρουμπλής αποχώρησαν μετά τις 13:00 με τον πρώτο να επιστρέφει πίσω έπειτα από εντολή του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, κάτι που δεν έγινε με τον Υπουργό Ναυτιλίας που δεν επέστρεψε ποτέ στο Μαξίμου.

Τα αποτελέσματα


Έπειτα από 5μιση ώρες συνεδρίασης η κυβέρνηση πρότεινε στους εκπροσώπους της Χίου σειρά μέτρων που σύμφωνα με την ίδια θα ανακουφίσουν το νησί.

Πρώτη βασική κίνηση, σύμφωνα με το Υπουργείο είναι η δημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του πρώην σκουπιδότοπου, με το Υπουργείο να δεσμεύεται για έναρξη των εργασιών κατασκευής του από τον ερχόμενο Δεκέμβριο με 7,2 εκ. ευρώ. Αγκάθι ωστόσο αποτελεί ο αριθμός των μεταναστών που θα φιλοξενούνται στο κέντρο με το Υπουργείο να μη διευκρινίζει αν η χωρητικότητα του νέου hotspot θα είναι μεγαλύτερη ή ίση με αυτή της ΒΙ.ΑΛ..

Στον σχεδιασμό προβλέπεται η διακοπή λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ. ως χώρου φιλοξενίας εντός 8μηνου και η μεταφορά των μεταναστών τη νέα δομή, ενώ θα συνεχίσει τη λειτουργία της μόνο ως χώρος καταγραφής και εξέτασης των αιτήσεων ασύλου. Το ίδιο θα ισχύσει και για τη Σούδα που προβλέπεται το κλείσιμό της ταυτόχρονα με τη λειτουργία του νέου hotspot.

Να σημειωθεί ότι ο Ν. Τόσκας διαφώνησε με την πρόταση της Περιφέρειας για δημιουργία δομής στο «18» στο Αίπος λέγοντας προς τους εκπροσώπους της Χίου: «Να πάτε να ζήσετε εσείς εκεί πάνω».

Διάσταση απόψεων υπήρξε και με το Μερσινίδι με τη Δημοτική Αρχή να παίζει σκληρό ροκ μέχρι τέλους αρνούμενη τη λειτουργία της ως ενδιάμεσου προαναχωρησιακού κέντρου για όσους δεν δικαιούνται ασύλου. Το Υπουργείο όμως, παρά τις αντιδράσεις, ξεκαθάρισε ότι το Μερσινίδι θα λειτουργήσει μέχρι να βρεθεί νέος χώρος, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε έκταση πρώην στρατοπέδου πάνω στο νησί.

Τέλος οι φορείς της Χίου έθεσαν και το ζήτημα του νησιωτικού Φ.Π.Α. με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να δεσμεύεται δημόσια για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης της Χίου και ειδικού αναπτυξιακού πακέτου για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου χωρίς όμως να κάνει κουβέντα για την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών.

politischios
Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος: Ένταση στη σύσκεψη για το προσφυγικό - Χωρίς πρόταση η κυβέρνηση"

Νέο παραλήρημα Αμβρόσιου: Αριστεροί και πρόσφυγες απειλούν το έθνος και την θρησκεία

Η νέα επιστολή του Μητροπολίτης Αμβρόσιου δημιουργεί ξανά εντάσεις για τις αιχμηρές αναφορές του.

Μάλιστα, ξεκινά με συγχαρητήρια στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που με τις δηλώσεις του "ερέθισε τα πνεύματα όλων των δαιμονοκρατούμενων", ενώ αναφέρει ότι οι Αριστεροί και οι πρόσφυγες απειλούν το έθνος και την θρησκεία.

Αναλυτικλα:

"Με τις πρόσφατες δηλώσεις Του της 1ης Νοεμβρίου 2016 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ετάραξε τα πνεύματα! Πλήν όμως όλοι όσοι αγαπούν τήν Ορθοδοξία μας και την Ελλάδα μας ένοιωσαν ψυχική ανακούφιση! Επί τέλους - μετά τις ευγενικές και χαμηλού τόνου αντιδράσεις της εκκλησιαστικής Διοικήσεως- ακούσθηκε ηχηρά η φωνή της Εκκλησίας!" γράφει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στο blog του.

"Αντιθέτως οι παράγοντες, που μισούν την Εκκλησία και καταστρέφουν τήν Ελλάδα, άνθρωποι και παράγοντες της αριστερής κουλτούρας, εταράχθησαν σφόδρα! Έχασαν τον ύπνο τους! Κυριολεκτικώς δαιμονίσθηκαν! Αυτό ήταν φανερό στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού Ε τής Πέμπτης 3.11.2016. Στο πάνελ, στην εκπομπή live NEWS του κ. Νικ. Ευαγγελάτου, ήταν εκπρόσωποι διαφόρων τάσεων, μεταξύ των οποίων πρώτος κάποιος εκπρόσωπος της εφημερίδος ΑΥΓΗ. Ο άνθρωπος αυτός, δεν ωμιλούσε. Κυριολεκτικώς ωρύετο! Είχε πάθει σόκ, είχε χάσει τα λογικά του, όταν ανεφέρετο στον Αρχιεπίσκοπο. Ας μη λησμονούμε, ότι ο ανεκδιήγητος τέως Υπουργός α-Παιδείας πια και πολέμιος της Εκκλησίας κ. Φίλης διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος της Εφημερίδος."

"Το κλίμα είχε οξυνθή από το πρωΐ, καθώς οι εφημερίδες ΑΥΓΗ και ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ είχαν δημοσιεύσει στα πρωτοσέλιδα άρθρα τους καυστικά άρθρα μέ τίτλο «Μισαλλόδοξο κήρυγμα» από την πρώτη και «Το βαθύ Κράτος της Ιεραρχίας» από την δεύτερη εφημερίδα με επιθέσεις στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας.
Δεν μπορούν να κατανοήσουν, ότι όντως «Πρόσφυγες και Αριστερά αποτελούν απειλή για το Έθνος καί τη Θρησκεία», για να δανεισθούμε τον τίτλο από την ΑΥΓΗ. Καί όμως αυτό είναι το αυτονόητο. Στην έγκριτη εφημερίδα ΕΣΤΙΑ της 18ης Οκτωβρίου ε.έ. διαβάζουμε το περισπούδαστο άρθρο του κ. Ανδρέα Σταλίδη: «Η Αριστερά είναι το όπιο του λαού»!!! Ήδη από τό έτος 1843 σε ένα συγγραφικό έργο με τίτλο «Κριτική της Εγελιανής Φιλοσοφίας του Κράτους και του Δικαίου», διαβάζουμε:«Η θρησκεία είναι ο αναστεναγμός των καταπιεσμένων, η καρδιά ενός άκαρδου κόσμου και η ψυχή των άψυχων (κοινωνικών) συνθηκών".

"Από τήν άλλη πλευρά ο ως άνω συντάκτης του άρθρου παρουσιάζει τον ευτελισμό και τον αυτοεξευτελισμών των παραγόντων της αριστεράς, οι οποίοι συνεχώς εμπαίζουν τον ελληνικό Λαό και συγχρόνως γλεντούν την κατάκτηση της κυβερνητικής Εξουσίας. 'Ιδού πως τους περιγράφει:«Τήν Τετάρτη βγαίνουν σε πλειστηρισμό φτωχά σπίτια πρώτης κατοικίας στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη μαζεύονται οι κυβερνητικοί βουλευτές στου Μαξίμου. Γλεντούν και τραγουδούν αριστερά επαναστατικά τραγούδια, πρίν πέσουν ήσυχοι για ύπνο. Την Παρασκευή βγαίνει υπουργός και δηλώνει υπερηφάνως «είμαι κομμουνιστής από τά 15μου μέχρι σήμερα». Αυτοί, λοιπόν, που αποτελούν διαλυτικά καί καταστρε- πτικά στοιχεία της ανθρώπινης Κοινωνίας, οι αριστεροί, βγαίνουν, για να εναντιωθούν στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που έχει σώσει καί τό Έθνος καί τόν Πολιτισμό του! Ξεχνούν τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, την ορκομωσία των Αγωνιστών του 1821 στην Μονή της ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας, τον Εθνομάρτυρα Γρηγόριο τόν Ε, τήν ιστορική μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου στίς 26 Ιουνίου 1826 εναντιόν του Ιμβραήμ Πασά, τό Κρυφό Σχολείο, τα πλήθη των εθνομαρτύρων, τον Αθανάσιο Διάκο, τον Παπαφλέσσα κλπ. κλπ. Και αυτά μεν από την ιστορία της Χώρας.
Η προσφορά της Εκκλησίας όμως είναι συνεχής και αδιάκοπος! Π.χ. σήμερα η Εκκλησία τρέφει και διατρέφει κάποιες χιλιάδες πεινασμένων ανθρώπων! Τους πεινασμένους στην Ελλάδα μας εγέννησε η αριστερά διακυβέρνηση!

Τούς αστέγους επίσης. Αυτούς, τους απελπισμένους, οι οποίο καθημερινώς θέτουν τέρμα στη ζωή τους, δηλ. αυτοκτονούν, απελπισμένοι από την εγκληματική συμπεριφορά της αριστερής κουλτούρας! Πράγματι, λοιπόν, στη σύγχρονη κοινωνία η Εκκλησία «είναι ο αναστεναγμός των καταπιεσμένων, η καρδιά ενός άκαρδου κόσμου και η ψυχή των άψυχων (κοινωνικών) συνθηκών». Εμείς π.χ. στην μικρή και ορεινή Επαρχία μας συντηρούμε δύο Γηροκομεία, δύο Μονάδες μη αυτοεξυπηρετουμένων προσώπων, ένα Νηπιαγωγείο, ένα Κοινωνικό Παντοπωλείο, μιά Κοινωνική ιματιοθήκη, μια Σχολή Αγιογραφίας, δύο Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και άλλα"

Και συνεχίζει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος: "Τελικά, είτε το δέχονται οι αριστεροί, είτε το απορρίπτουν, η Εκκλησία της Ελλάδος ήταν και παραμένει Μητέρα και Τροφός των Ελλήνων, παρηγοριά για τους απελπισμένους, στέγη για τους αστέγους, τροφή για τους πεινασμένους, ένδυμα για τους γυμνούς, στήριγμα για τους κλονιζομένους, μητέρα για τους ορφανούς και τόσα-τόσα άλλα.
Τα κατορθώματα των αριστερών τα ζήσαμε κατά τόν εμφύλιο Πόλεμο, τον γνωστό ανταρτοπόλεμο (1944-1947), όταν δολοφονήθησαν τόσοι και τόσοι αδελφοί μας, κάηκαν τόσα χωριά, κρεμάσθηκαν τόσοι Ιερείς της Ορθοδοξίας, διχάσθηκε ο Ελληνικός Λαός και η Ελλάδα μας εγέμισε με ερείπια από την καταστρεπτική δράση των κομμουνιστών! Μισαλλόδοξη ήταν η συμπεριφορά των κομμουνιστών καί όχι οι Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου μας, οι οποίες εγέμισαν με υπερηφάνεια τις καρδιές όλων των γνησίων Ελλήνων και πιστών χριστιανών.
Και αυτά μεν θα είχαμε να πούμε για την επικίνδυνη και καταστρεπτική συμπεριφορά των αριστερών, δηλ των κομμουνιστών, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Όσον αφορά τον επερχόμενο κίνδυνο από την παράνομη είσοδο των Μουσουλμάνων και την καταπαγίωση των Ισλαμιστών στη Χώρα μας θα σας δώσουμε χαρακτηριστικά δείγματα παρακάτω.
Μακαριώτατε, στήθι εδραίος και αμετακίνητος! Είμεθα στο πλευρό Σας! Κληρικοί και λαϊκοί, επώνυμοι και ανώνυμοι, πλούσιοι και πένητες, πεπαιδευμένοι και απαίδευτοι, νέοι και γέροι, ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΕΙΜΕΘΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!»

mkka
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο παραλήρημα Αμβρόσιου: Αριστεροί και πρόσφυγες απειλούν το έθνος και την θρησκεία "

80% των αυστριακών δεν θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ

Την αμετάβλητη, σαφή απόρριψη από την συντριπτική πλειονότητα των Αυστριακών της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα κατά ποσοστό 80% —το υψηλότερο που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία— κατέγραψε αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Βιέννη.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, το 80% των ερωτηθέντων απορρίπτει την τουρκική ένταξη, ενώ θα την καλωσόριζε μόλις ένα 10%, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από ποτέ (πριν από έναν χρόνο ανερχόταν ακόμη σε 13%).

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Πάουλ Σμιτ, με την δυσανάλογη στάση της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στους επικριτές της, η Τουρκία «αποχαιρετά» μόνη της την ενταξιακή διαδικασία.

«Η ΕΕ έχει σαφή κριτήρια για την ένταξη: δημοκρατία, κράτος δικαίου, σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων• προϋποθέσεις από τις οποίες απομακρύνεται η σημερινή Τουρκία», εξήγησε ο ίδιος.

Παλαιότερη δεσμευτική απόφαση της αυστριακής ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών και του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος προβλέπει πως της συναίνεσης της Αυστρίας για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, πρέπει να προηγηθεί η διενέργεια δημοψηφίσματος.

Πέραν της Τουρκίας, η πλειονότητα των Αυστριακών απορρίπτει επίσης την ένταξη χωρών των Βαλκανίων: της πΓΔΜ και του Μαυροβουνίου (53%), της Αλβανίας (52%), της Σερβίας και του Κοσόβου (51%), ενώ το χαμηλότερο ποσοστό απόρριψης (46%) έχει η ενδεχόμενη ένταξη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα οι Αυστριακοί στην πλειονότητα τους υποστήριξαν πως πριν προχωρήσει στην εισδοχή νέων κρατών μελών, η ΕΕ πρέπει να ξεπεράσει τα δικά της προβλήματα.

Στη βάση των ευρημάτων της δημοσκόπησης, οι Αυστριακοί χαρακτηρίζουν την περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ με νέα μέλη «πολύ σημαντική» ή «σημαντική» μόλις κατά ποσοστό 24%, ενώ σε ποσοστό 85% θεωρούν «πολύ σημαντική» ή «σημαντική» την εμβάθυνση της συνεργασίας των χωρών-μελών της.

Η Αυστρία είχε προβάλει επιφυλάξεις και αντίσταση στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ τον Οκτώβριο του 2005, και μέχρι την τελευταία στιγμή επέμενε στη διατύπωση πως «οι διαπραγματεύσεις συνιστούν μια ανοικτή διαδικασία, για το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούν να υπάρξουν εγγυήσεις εκ των προτέρων».

Η επίσημη Βιέννη ζητούσε κι επιμένει να ζητά μόνον μια «προνομιακή σχέση» για την Τουρκία —αντί της πλήρους ένταξης— ενώ όλα τα αυστριακά κοινοβουλευτικά κόμματα μοιάζουν να συμφωνούν στη θέση πως σε περίπτωση κατάληξης των διαπραγματεύσεων στην ένταξη της Τουρκίας, οι Αυστριακοί πολίτες θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφανθούν με δημοψήφισμα και να έχουν οι ίδιοι τον τελευταίο λόγο.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "80% των αυστριακών δεν θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ "

Δήμος Γλυφάδας: Οχι στη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο ρέμα της Ευρυάλης

Ο δήμος Γλυφάδας αντιδρά στα σενάρια που θέλουν τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στα όρια μεταξύ Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας στο ρέμα της Ευρυάλης.

Το δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας υιοθέτησε στην χθεσινή του συνεδρίαση ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο αναφέρει πως ο χώρος αυτός βρίσκεται στην καρδιά του οικιστικού ιστού, μέσα σε μια παλιά γειτονιά της περιοχής και εφάπτεται της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και πλήθους κατοικιών. Ξεκαθαρίζει λοιπόν ότι δεν γίνεται τα σκουπίδια τριών Δήμων να πηγαίνουν σε μια μικρή λωρίδα γης, ανάμεσα σε σπίτια, πάνω σε ρέμα, σε ένα χώρο που είναι πλήρως ακατάλληλος και ασύμβατος με το σκοπό αυτό και δεν πληροί την παραμικρή περιβαλλοντική προϋπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη τον Ιούνιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού, σημειώνεται ότι θα δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος εκτός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, χωρίς να αναφέρεται που ακριβώς. Γι αυτό ο Δήμος Γλυφάδας ζητάει λύση σύγχρονη, οικολογική και πάνω από όλα βιώσιμη για τους όμορους της έκτασης Δήμους.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Γλυφάδας: Οχι στη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο ρέμα της Ευρυάλης "

Παππάς: Δεν θα φέρω νόμο για τα κανάλια πριν εξαντληθούν οι πιθανότητες συναίνεσης για το ΕΣΡ

Σε απάντηση δημοσιευμάτων που προσδιόριζαν το περιεχόμενο του νόμου-γέφυρα, σε περίπτωση μη συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μίλησαν στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.

«Καμία περίπτωση νομοθέτησης δεν υπάρχει πριν εξαντληθούν οι δυνατότητες και οι πιθανότητες συναινέσεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ», σημείωσαν οι εν λόγω πηγές.

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στη δέσμευση της κυβέρνησης για «αποκατάσταση της νομιμότητας απέναντι στη γενικευμένη ανομία. Η ΝΔ υπονόμευσε την προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ και παρέβη τη συνταγματική της υποχρέωση. Εχει αρχίσει να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα συναίνεσης όπως φάνηκε και στην τελευταία Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή. Στόχος μας είναι αυτό να οδηγήσει στη συγκρότηση ΕΣΡ. Σε περίπτωση που η ΝΔ επιμείνει, δεν θα δεχθούμε την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς της απόλυτης ανομίας».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παππάς: Δεν θα φέρω νόμο για τα κανάλια πριν εξαντληθούν οι πιθανότητες συναίνεσης για το ΕΣΡ "

Χαλκιδική: Πτώση πυλώνα τραυμάτισε 7χρονη σε σχολείο

Μαθήτρια δημοτικού τραυματίστηκε στο κεφάλι, ύστερα από πτώση πυλώνα φωτισμού στην αυλή του σχολείου. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 12.30 μεσημέρι στο 1ο δημοτικό σχολείο Καλλικράτειας Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας, την ώρα εκείνη το 7χρονο κοριτσάκι επέστρεφε στο σχολείο μαζί με συμμαθητές της, καθώς φαίνεται ότι είχε προηγηθεί σχολική εκδρομή. Η μαθήτρια της δευτέρας δημοτικού μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται.

Άλλος τραυματισμός δεν αναφέρθηκε, ενώ οι συνθήκες του περιστατικού ερευνώνται από το ΑΤ Καλλικράτειας.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Πτώση πυλώνα τραυμάτισε 7χρονη σε σχολείο"

Τηλεοπτικές άδειες: «Χωρίς μαύρο» για τα κανάλια ο νέος νόμος-γέφυρα

Έναν νέο νόμο-γέφυρα «χωρίς μαύρο» για τα κανάλια έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση και αναμένεται να καταθέσει το νέο νομοθέτημα στη Βουλή ακόμη και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, σε περίπτωση που την προηγούμενη ημέρα στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής δεν επιτευχθεί συμφωνία προκειμένου επιτέλους να συγκροτηθεί το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι με το νέο νόμο-γέφυρα που είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι ο νόμος 4339 είναι αντισυνταγματικός θα λύσουν το πρόβλημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς να κατηγορούνται πως θα κλείσουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν θα καταφέρουν να πάρουν άδεια.

Πώς θα μπορέσει η κυβέρνηση να παρακάμψει την άρνηση των καναλαρχών να κάνουν αιτήσεις για προσωρινή άδεια, με δεδομένο ότι οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών επιχειρηματολογούν πως η ευθύνη για την αδειοδότηση ανήκει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και όχι στην κυβέρνηση, όπως άλλωστε αποφάσισε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο; Πρωτ' απ' όλα, την Πέμπτη η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αποσπάσει τη συναίνεση των κομμάτων σε νέα σύνθεση για το ΕΣΡ. Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι για πολιτικούς λόγους η ΝΔ δεν θα συμφωνήσει να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κοινής αποδοχής, αν και έχουν την άποψη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στριμώχνεται πολιτικά κι απομονώνεται.

Στην περίπτωση που και την Πέμπτη υπάρξει ναυάγιο στην προσπάθεια συγκρότησης Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, στην κυβέρνηση έχουν έτοιμο το νόμο γέφυρα που θα καταθέσουν στη Βουλή την αμέσως επόμενη ημέρα!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.protothema.gr ο νέος νόμος θα προβλέπει την προσωρινή αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών αλλά δεν θα φέρνει «μαύρο», δηλαδή κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών που δεν θα λάβουν προσωρινή άδεια ετήσιας διάρκειας.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιβάλλει ένα ετήσιο ποσό για τη χρήση των συχνοτήτων το οποίο δεν αναμένεται να καθοριστεί σε ποσό χαμηλότερο από τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Όσοι καναλάρχες δεν προσέλθουν να πληρώσουν το «παράβολο» των περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ για το ετήσιο ενοίκιο θα υποστούν κυρώσεις οι οποίες -σύμφωνα με το σκεπτικό των κυβερνητικών στελεχών- θα είναι τόσο σημαντικές που θα ισοδυναμούν με οικονομικό «στραγγαλισμό». Το ετήσιο ενοίκιο θα είναι ίδιο για όλους τους καναλάρχες. Εάν ένας ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού δεν το πληρώσει στο Δημόσιο, το ποσό αυτό θα βεβαιώνεται ως οφειλή στα Δημόσια Ταμεία και ο καταλογισμός θα ακολουθεί τον τηλεοπτικό σταθμό μέχρι να αποπληρωθεί η οφειλή. Παραλλήλως, τα έξοδα για διαφημίσεις δεν θα εκπίπτουν από τις δαπάνες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν για τρία θέματα που μπορεί να δημιουργήσουν νέα αναστάτωση και πιθανές επιπλοκές:

1. Ο πρώτος κίνδυνος είναι να θεωρηθεί υψηλό το τίμημα που θα επιβληθεί για την ετήσια χρήση της δημόσιας συχνότητας προκειμένου να εκπέμπει ένας τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας
2. Πώς θα αιτιολογηθεί η εκ νέου μεταφορά αρμοδιότητων από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση, με δεδομένη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι την ευθύνη για την αδειοδότηση την έχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
3. Το ζήτημα των 400 εργαζομένων που ο νόμος 4339 έθετε ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση προκειμένου ένας τηλεοπτικός σταθμός να μπορεί να διεκδικήσει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

Τα τρία αυτά σημεία «αγκάθια» για την κυβέρνηση αποτελούν εμπόδια σημαντικά αφού σε κάποιο από αυτά μπορεί να στηριχθούν πιθανές νέες προσφυγές των καναλαρχών εάν η κυβέρνηση νομοθετήσει και πάλι χωρίς να εφαρμοστεί η συνταγματική επιταγή ότι η αδειοδότηση είναι ευθύνη του ΕΣΡ.

Για να θωρακίσει τον νόμο-γέφυρα σε μια πιθανή προσφυγή των καναλαρχών με το επιχείρημα ότι το τίμημα, δηλαδή το ετήσιο ενοίκιο είναι υψηλό, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Και γι' αυτό προσανατολίζονται σε ένα τίμημα το οποίο στην κυβέρνηση θεωρούν λογικό.

Για να δικαιολογήσουν το νομοθέτημα για τον νόμο-γέφυρα παρακάμπτοντας εκ νέου το εκ του Συντάγματος αρμόδιο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στην κυβέρνηση θα ισχυριστούν ότι η αντιπολίτευση υπονομεύει τις διαδικασίες και με την συνεχή άρνησή της δεν επιτρέπει την συγκρότηση νέου ΕΣΡ. Και θα επιχειρηματολογήσουν στο Μαξίμου ότι ακριβώς επειδή υπάρχει κενό νόμου μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν υποχρεωμένοι να νομοθετήσουν. Εάν λοιπόν και την Πέμπτη η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής δεν καταλήξει σε συμφωνία για το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες πιστεύουν ότι θα έχουν λάβει τη νομιμοποίηση να νομοθετήσουν μετά την αποδεδειγμένη αποτυχία επίτευξης συναίνεσης.

Εις ό,τι αφορά το ζήτημα των 400 εργαζομένων, πρόβλεψη που υπήρχε στον νόμο 4339/2015 και την οποία τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη δεν εμφανίζονται διατεθειμένα να διαφοροποιήσουν, στο νόμο-γέφυρα θα επιχειρηθεί ένας ελιγμός. Ο μεταβατικός νόμος θα δίδει το χρονικό περιθώριο πχ τριών ή έξι μηνών της συμμόρφωσης και της συμπλήρωσης του αριθμού των 400 εργαζομένων σε όσα κανάλια λάβουν άδεια.

Μαξίμου: Προκαταβολική επίθεση στη ΝΔ με non paper

Το μεσημέρι της Τρίτης κυβερνητικές πηγές κοινοποίησαν non paper με το οποίο επέκριναν προκαταβολικά τη ΝΔ για την άρνησή της να συναινέσει για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και προειδοποιούσαν ότι σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση αρνηθεί «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» εκτός από την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς της απόλυτης ανομίας.

Διαβάστε το κυβερνητικό non paper: «Σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη διαδικασία ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, παραθέτουμε τη σχετική απάντηση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:
"Τον Γενάρη αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2015, πήραμε σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό να τελειώνουμε με το σύστημα της διαπλοκής. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης αυτής, τόσο στον εαυτό της, όσο και στον ελληνικό λαό. Με αυτή την έννοια εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, παρά τις αντιξοότητες, τις πρόσκαιρες αντιξοότητες σε αυτόν τον κεντρικό αγώνα και σε αυτόν τον κεντρικό στόχο.
Η ΝΔ από την αρχή υπονόμευσε κάθε προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Υπονόμευσε την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και παρέβη τη συνταγματική της υποχρέωση να συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα συναίνεσης στο δημόσιο βίο και μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, που φάνηκε και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι: Αυτή η ατμόσφαιρα συναίνεσης να οδηγήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, έτσι ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που η ΝΔ επιμείνει, έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς απόλυτης ανομίας και ασυδοσίας. Θα συζητήσουμε και θα πάρουμε συλλογικά την απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε, σε περίπτωση που η ΝΔ αρνηθεί, συνεχίσει να υπονομεύει τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά"».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεοπτικές άδειες: «Χωρίς μαύρο» για τα κανάλια ο νέος νόμος-γέφυρα"

Την έκδοση του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στη Κύπρο αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

Την έκδοση του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στις κυπριακές Αρχές, προκειμένου να εμφανιστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας κατηγορούμενος σε υπόθεση δωροδοκίας, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Με βούλευμά του, το Συμβούλιο κάνει δεκτό το αίτημα της Κύπρου που ζητούσε την έκδοση του εφοπλιστή, προκειμένου να λογοδοτήσει για την εμπλοκή του στην λεγόμενη υπόθεση «Focus».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εφοπλιστής εμφανίστηκε αυτόβουλα στην Εισαγγελία Εφετών πριν από λίγες ημέρες, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης των κυπριακών Αρχών και παρέμεινε κρατούμενος μέχρι την έκδοση του βουλεύματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της κυπριακής Δικαιοσύνης, ο Μιχάλης Ζολώτας κατηγορείται ότι δωροδόκησε τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, με ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο φαίνεται να κατατέθηκε σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου του.

Σύμφωνα με δήλωση του συνηγόρου του εφοπλιστή, καθηγητή Χρίστου Μυλωνόπουλου, ο Μιχάλης Ζολώτας έχει ήδη προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά του βουλεύματος έκδοσής του.

Όπως αναφέρει ο Χρίστος Μυλωνόπουλος, το Εφετείο αποδέχθηκε την έκδοση του εφοπλιστή για μία από τις 29 κατηγορίες που αποδίδονται στην υπόθεση «η οποία και φέρει τον κ. Ζολώτα να συνεργεί σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος το 2013, στη Λευκωσία. Πρόκειται για ασυγχωρήτως αόριστη κατηγορία». «Υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις ότι ο εντολέας μου δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στην Κύπρο», προσθέτει ο καθηγητής.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Την έκδοση του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στη Κύπρο αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών"

Αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς την Τετάρτη

Την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αυτήν την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος ζητεί: α) τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών και β) την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες, όπως έχει ανακοινώσει.

Κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντο¬νιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, όταν κριθεί αναγκαίο. Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

Η Συντονιστική Επιτροπή καταδικάζει «τη στοχοποίηση και τις επιθέσεις» εναντίον συμβολαιογράφων που διεξάγουν πλειστηριασμούς σύμφωνα ενώ διερωτάται «τι απώτερο σκοπό εξυπηρετούν οι ματαιώσεις πλειστηριασμών που ενδεικτικά αφορούν σε πλοία, ξενοδοχεία, απαιτήσεις εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, καταβολές διατροφής, αυτοκίνητα και σε κάθε περίπτωση δεν αφορούν πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία ή τους Δήμους».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς την Τετάρτη"

Με παραίτηση απειλεί ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών την νέα υπουργό Πολιτισμού

Με παραίτηση από την θέση του απειλεί ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος «Δεν μπορώ να μείνω σε κάτι που με δηλητηριάζει. Δώστε λύση τώρα αλλιώς παραιτούμαι», ανέφερε χθες κατά την διάρκεια της απολογιστικής ομιλίας του αναφορικά με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Κατήγγειλε το Δ.Σ του οργανισμού πως δεν του στέλνει τον προϋπολογισμό που επανειλημμένως ζητάει, και γενικά ισχυρίστηκε πως δεν βοηθάει το έργο του, καλώντας την νέα υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου να δώσει άμεσα λύσεις, αλλιώς θα παραιτηθεί από την θέση του.

Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών δήλωσε:
«Το διάστημα μεταξύ αποπομπής Λούκου και παραίτησης Φαμπρ προκάλεσε τη διάλυση του οργανισμού και δημιούργησε τεράστια ανασφάλεια στους εργαζόμενους αλλά και στο σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου. Οι πάντες ήταν βέβαιοι ότι θα ματαιωνόταν το Φεστιβάλ. Το κλίμα σήμερα έχει αναστραφεί. Πραγματοποιήθηκε ένα αξιοπρεπές Φεστιβάλ και όλοι ελπίζουν ότι τα πράγματα έχουν μπει πλέον σ’ ένα δρόμο και υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία για τη συνέχεια. Αυτό φάνηκε από το κύμα των καλλιτεχνικών προτάσεων που κατατέθηκαν. Πάνω από 1.200 φέτος, έναντι 287 πέρσι»

«Εύχομαι η Λυδία Κονιόρδου, που έχει μεγάλη ιστορία στο ελληνικό θέατρο, να βρει σύντομα λύση σ’ αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα, κάτι που είναι προϋπόθεση για να παραμείνω στο φεστιβάλ», ανέφερε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος κλείνοντας την ομιλία του.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Με παραίτηση απειλεί ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών την νέα υπουργό Πολιτισμού"

Σπίρτζης: Από την άνοιξη του 2017 θα εξεταστεί το θέμα των διοδίων

Μετά την άνοιξη του 2017, που θα ολοκληρωθούν οι αυτοκινητόδρομοι, θα θέσουμε θέμα αναθεώρησης των συμβάσεων για να δούμε το θέμα των διοδίων, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τώρα, δεν μπορούμε να θέσουμε θέμα διοδίων γιατί κινδυνεύουν να μην τελειώσουν τα έργα καθώς υπάρχουν ρήτρες και από τις πιστώτριες τράπεζες, σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: Μετά τον Μάρτιο θα κάνουμε διάλογο με τις κοινοπραξίες για να δούμε το θέμα των συμβάσεων, γιατί πράγματι τα διόδια είναι ακριβά. Σχετικά με την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού (αν θα μπουν διόδια ή όχι), ανέφερε ότι περιμένει τις προτάσεις από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Σπίρτζης είπε, ακόμη, ότι στις αρχές του 2017 θα δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό, προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, και αναζητείται χρηματοδότηση για το δεύτερο τμήμα προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στα έργα του αεροδρομίου στο Καστέλι αλλά και το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσειο, είπε ότι θα προχωρήσουν κανονικά αν οι προσφορές είναι επαρκείς και όσον αφορά τα οικονομικά αλλά και τα τεχνικά τους στοιχεία.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπίρτζης: Από την άνοιξη του 2017 θα εξεταστεί το θέμα των διοδίων"

Συναγερμός με μηνιγγίτιδα στο Καματερό: Ακρωτηριάζεται 5χρονη που νόσησε

Το θέμα της ένταξης του εμβολίου για τη μηνιγγίτιδα τύπου Β στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού που είχε απασχολήσει πριν από τρεις εβδομάδες την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής - είχε στείλει επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας - επανέρχεται στο προσκήνιο με έναν δραματικό τρόπο: με «πρωταγωνιστή» ένα 5χρονο παιδί από το Καματερό Αττικής το οποίο νόσησε με μηνιγγίτιδα τύπου Β, εκδήλωσε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία μέσα σε ένα 24ωρο, νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και πλέον θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση (μερικό ακρωτηριασμό) στο κάτω άκρο του.

Η μικρή ασθενής νοσηλεύεται τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Το 5χρονο κοριτσάκι διεγνώσθη με μηνιγγίτιδα τύπου Β στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ωστόσο η εξέλιξη της νόσου ήταν ραγδαία και οδήγησε σε εισαγωγή σε ΜΕΘ. Το παιδί διέφυγε τελικά τον κίνδυνο, ωστόσο η μηνιγγίτιδα τύπου Β είχε προκαλέσει εκτεταμένες νεκρώσεις στην περιοχή της φτέρνας και των δαχτύλων του παιδιού. Οι γιατροί του Παιδιατρικού νοσοκομείου έχουν προγραμματίσει τον μερικό ακρωτηριασμό του κάτω άκρου της 5χρονης και την προσθήκη τεχνητού άκρου.

Επανεξέταση της αποζημίωσης του εμβολίου για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού ζητούν οι παιδίατροι

Με επιστολή της, η Ελληνική Ένωση Ελευθεροεπαγγλματιών Παιδιάτρων Αττικής (ΕΕΛΠΑΙΔΑΤΤ) προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, επισημαίνει πως παρότι τα τελευταία χρόνια η επίπτωση της μηνιγγίτιδας έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στην εκτεταμένη εφαρμογή των εμβολιασμών έναντι των οροομάδων C, A,W και Y, ωστόσο η κύρια αιτία μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας παραμένει η οροομάδα Β (έναντι της οποίας γίνεται το εμβόλιο) καθώς ευθύνεται για το 86,6% των περιπτώσεων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου στην Ελλάδα (στοιχεία έτους 2015).

Η πρόληψη, μέσω εμβολιασμού, συνιστά τη βασική άμυνα απέναντι στη νόσο, αλλά το εμβόλιο παραμένει εκτός Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, λόγω σταθερά χαμηλής επιδημιολογίας.

Οι παιδίατροι υπογραμμίζουν πως η πολύ σοβαρή επιβάρυνση της υγείας που προκαλείται από τη μηνιγγίτιδα δεν μπορεί να μετριέται μόνο με βάση τον αριθμό των περιστατικών και ζητούν από τους αρμοδίους ένταξη στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών αλλά και ξεκάθαρες συστάσεις για τη χορήγησή του από την πολιτεία προς τους γιατρούς.

«Η παιδιατρική κοινότητα έχει διαφορετικές προσεγγίσεις του συγκεκριμένου εμβολιασμού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σύγχυσης στους γονείς και τελικά στη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Ουδείς μπορεί να υπολογίσει το επίπεδο της ευθύνης που επιβαρύνει έναν παιδίατρο όταν αρρωστήσει ένα παιδί από νόσημα για το οποίο υπάρχει εμβόλιο» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΕΛΠΑΙΔΑΤ, κ. Κώστας Νταλούκας.

Προσθέτει, δε, ότι είναι ανεπίτρεπτο στην Ελλάδα της κρίσης αντί η πολιτεία να επενδύει σε μέτρα πρόληψης για να διασφαλίσει την προστασία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας, δημιουργεί παιδιά δύο ταχυτήτων, καθώς ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα των γονιών τους κάποια προστατεύονται περισσότερο ή λιγότερο από τα άλλα.

Δείτε βίντεο: Καματερό: 5χρονη νόσησε από μηνιγγίτιδα Β και ακρωτηριάζεται


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός με μηνιγγίτιδα στο Καματερό: Ακρωτηριάζεται 5χρονη που νόσησε"

Η Γερμανία θα δίνει πολιτικό άσυλο σε όσους διώκονται από τον Ερντογάν

«Όλα τα κριτικά πνεύματα στην Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι αλληλέγγυα μαζί τους. Η Γερμανία είναι ανοικτή σε όλους τους πολιτικά διωκόμενους. Μπορούν να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία. Αυτό ισχύει ρητά, όχι μόνο για δημοσιογράφους», τόνισε ο Μίχαελ Ροτ, υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt.

Ο Ροτ υπογράμμισε, επίσης, ότι αυτό που συμβαίνει αυτόν τον καιρό στην Τουρκία δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την αντίληψη την οποία έχει η γερμανική κυβέρνηση για τις ευρωπαϊκές αξίες, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου.

Ο σοσιαλδημοκράτης υφυπουργός είπε επίσης ότι η αναμενόμενη, σήμερα Τετάρτη, έκθεση προόδου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα είναι αρνητική. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει έναν πολύ νηφάλιο, πολύ σαφή και πολύ κριτικό απολογισμό του τι δεν προχωρά καλά στην Τουρκία ή τι δεν λειτουργεί καθόλου. Και είναι δυστυχώς πάρα πολλά αυτά» όπως είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα.

Εν τούτοις, ο Μίχαελ Ροτ τάχθηκε κατά της διακοπής των διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία διότι «έτσι θα άφηνε μόνους τούς Τούρκους, οι οποίο είναι προσανατολισμένοι προς τη Δύση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Γερμανία θα δίνει πολιτικό άσυλο σε όσους διώκονται από τον Ερντογάν"

Σε ρυθμό απεργιακών κινητοποιήσεων οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, μαζικές προσλήψεις προσωπικού, αποκατάσταση μισθολογικών απωλειών και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προγραμματίζουν την αποστολή εξώδικου στις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ για την μη τήρηση των ρεπό και την υπερεφημέρευση, καθώς και την αναπτυξη ιστοσελίδας που θα συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση και οργάνωση του κινήματος τους.

Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ έχει αποφασίσει:

*Παναττική στάση εργασίας, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, 11:00-15:00 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12:30 το μεσημέρι,
*Συμμετοχή στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 24 Νοεμβρίου,
*Πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, σε ώρα που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν αποφασίσει να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, στην Αθήνα, καθώς και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 15-17 Νοεμβρίου.

Τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο της Λαμίας για να στηρίξει τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο τμημάτων του νοσοκομείου, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων του ΕΣΥ.

Τέλος, η ΟΕΝΓΕ προγραμματίζει σύσκεψη για τα προβλήματα των γιατρών του ΕΣΥ στις Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, διοργάνωση ημερίδας για τα προβλήματα των ειδικευόμενων, της ιατρικής εκπαίδευσης, της ανεργίας νέων γιατρών και της ιατρικής μετανάστευσης.

Βασικά αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών είναι:
- Καμία απόλυση κανενός από τους 1.400 επικουρικούς γιατρούς και να απορροφηθούν άμεσα οι πάνω από 600 επικουρικοί που είναι στη λίστα.
- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων, με επίσπευση των διαδικασιών και κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
- Άμεσα μέτρα για την αναστροφή της ιατρικής μετανάστευσης με εξασφάλιση από το κράτος όλων των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, την εργασιακή και επαγγελματική τους αξιοπρέπεια.
- Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2010 και άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς περικοπές.
- Επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας και κατάργηση πληρωμών των ασθενών και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.
- Πάταξη φαινομένων αυταρχισμού και τρομοκρατίας από Υπουργείο - Διοικήσεις ΥΠΕ - Διοικήσεις Νοσοκομείων και Διευθυντών ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ρυθμό απεργιακών κινητοποιήσεων οι νοσοκομειακοί γιατροί"

Λαμία: Ούτε στο Μοσχοχώρι θέλουν τα προσφυγόπουλα οι γονείς

Ανάστατοι είναι οι γονείς και στο Μοσχοχώρι, οι οποίοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να αρνηθούν την είσοδο προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο δημοτικό σχολείο Μοσχοχωρίου προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει και να προετοιμαστεί η στάση που θα κρατήσει ο σύλλογος στην ενημερωτική συνάντηση που θα γίνει το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι περισσότεροι από τους γονείς δήλωσαν αρνητικοί στο ενδεχόμενο να λειτουργήσει τάξη ένταξης προσφυγόπουλων στο σχολείο τους.

Την αρνητική αυτή τους στάση επιχείρησαν να τεκμηριώσουν θέτοντας ζητήματα που έχουν να κάνουν με θέματα υγείας, όπως το ζήτημα του εμβολιασμού κ.ά.

Το κλίμα ήταν σαφώς πιο ήρεμο από αυτό στη συνέλευση του 6ου δημοτικού σχολείου στη Λαμία, ωστόσο υπήρξαν και στιγμές που οι τόνοι ανέβηκαν.

Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στην κοινή συνέλευση της Τετάρτης, όπου θα τεθεί συνολικά το ζήτημα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο του Μοσχοχωρίου. Στη συνέλευση έχουν κληθεί και οι υπεύθυνοι της εκπαίδευσης στον νομό για να τους ενημερώσουν.

Μάλιστα, σήμερα ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης στη Στερεά κ. Δημητρίου στη συνάντηση που είχε το πρωί με τους γονείς του 6ου δημοτικού στη Λαμία, που διαμαρτύρονται για τον ίδιο λόγο, τους κάλεσε να μεταβούν στο Μοσχοχώρι την Τετάρτη για να ενημερωθούν.

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Ούτε στο Μοσχοχώρι θέλουν τα προσφυγόπουλα οι γονείς"

Αβραμόπουλος: Στείλτε άμεσα εμπειρογνώμονες σε Ελλάδα και Ιταλία

Νέα, επείγουσα έκκληση προς όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για να αποστείλουν, το ταχύτερο δυνατό, ειδικούς και εμπειρογνώμονες προς την Ελλάδα (κυρίως) αλλά και την Ιταλία με σκοπό να επιταχυνθεί η εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, η αποσυμφόρηση των ελληνικών νησιών, η μετεγκατάσταση αλλά και η λειτουργία της νέας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής έστειλε πριν από λίγες ημέρες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής, που φέρει ημερομηνία 31 Οκτωβρίου και βρίσκεται εν γνώσει του «Βήματος», ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας ζητεί από τους υπουργούς που συμμετέχουν στα Συμβούλια Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (JHA) να κινηθούν γρήγορα σε τρία μέτωπα.

Πρώτον, τους ζητεί να υποστηρίξουν και να διαθέσουν εμπειρογνώμονες και διερμηνείς σε όλους τους αρμόδιους οργανισμούς και υπηρεσίες της ΕΕ που ασχολούνται με τη διαχείριση της μετανάστευσης και του Προσφυγικού σύμφωνα με τις αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (20-21 Οκτωβρίου) αλλά και του τελευταίου Συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών (JHA) που πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει ότι πρέπει να αναπτυχθούν επειγόντως περισσότεροι εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης Ασύλου (EASO) σε Ελλάδα και Ιταλία. Επικαλείται μάλιστα τις πρόσφατες ταραχές στο hotspot της Λέσβου, στο οποίο σημειώθηκε δύο φορές πυρκαϊά και επεισόδια, λέγοντας ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου και να αποσυμφορηθούν (decongest) οι υποδομές, καθώς ο αριθμός προσφύγων στα ελληνικά hotspots έχει ξεπεράσει τις 15.000. Για τον λόγο αυτό οι ειδικοί πρέπει να αναπτυχθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της 24ης Οκτωβρίου, υπήρχαν στα ελληνικά νησιά 46 ειδικοί του EASO, αλλά απαιτούνται άλλοι 54 ώστε «να τρέξει» η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Παράλληλα, πρέπει να καλυφθούν επίσης οι θέσεις όσων φεύγουν και συνολικά πρέπει να αποσταλούν, μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, 86 εμπειρογνώμονες. Σε ό,τι δε αφορά στη μετεγκατάσταση, άλλοι 8 ειδικοί χρειάζονται στην Ελλάδα (σήμερα υπάρχουν 20) και άλλοι 27 στην Ιταλία (σήμερα υπάρχουν εκεί 47).

Το δεύτερο σημείο της επιστολής Αβραμόπουλου αφορά στη λήψη μέτρων ώστε η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή – Ακτοφυλακή να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά της στις 7 Δεκεμβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί. Απαιτείται, για τον λόγο αυτό, η δημιουργία δύο δεξαμενών (pools), η μία για συνοριοφύλακες και η άλλη για τεχνικό εξοπλισμό.

Οι δεξαμενές αυτές, που θα βοηθούν στις επιστροφές προσφύγων, θα πρέπει να είναι πλήρως επανδρωμένες επιχειρησιακά ως τις 7 Ιανουαρίου 2017. Οι εθνικές συνεισφορές πρέπει να επιταχυνθούν ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της ανάπτυξης δυνάμεων του σημερινού Frontex σε Ελλάδα, Ιταλία και Βουλγαρία. Προς το παρόν, υπάρχει έλλειψη 190 συνοριοφυλάκων ώστε αυτή η επιχείρηση να είναι πλήρης την περίοδο 24 Οκτωβρίου - 7 Ιανουαρίου.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος επαναλαμβάνει την έκκληση για εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου σχετικά με τη μετεγκατάσταση, στοιχείο αναγκαίο ώστε να αποφεύγεται η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού προσφύγων σε Ελλάδα και Ιταλία. Ζητεί επίσης αύξηση των δεσμεύσεων για υποδοχή προσφύγων με ιδιαίτερη έμφαση στα ασυνόδευτα ανήλικα.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Αβραμόπουλος: Στείλτε άμεσα εμπειρογνώμονες σε Ελλάδα και Ιταλία"

Προσπάθεια διάσπασής της καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με σημερινή ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι ιδρύεται διασπαστική δικαστική Ένωση στο χώρο της Δικαιοσύνης υπό τον τίτλο «Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων».

Η ΕΔΕ υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι στους σκοπούς της υπό ίδρυση νέας Ένωσης είναι η αύξηση του ορίου ηλικίας εξόδου από το δικαστικό σώμα των δικαστών και εισαγγελέων και ότι έχει τους αυτούς καταστατικούς σκοπούς με την ΕΔΕ.

Ειδικότερα, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

«Την 1η Νοεμβρίου 2016 κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών αίτηση για σύσταση νέας δικαστικής ένωσης με την επωνυμία “Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων”. Οι πρωτοβουλίες και η συλλογή υπογραφών ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα.

Η επιλογή του χρόνου δεν ήταν τυχαία. Επιλέχτηκε εκείνη η στιγμή που η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων βγήκε από μια μακρόχρονη περίοδο απομόνωσης, χαράζοντας μια νέα ανεξάρτητη πορεία, διατυπώνοντας τις θέσεις της με τόλμη και παρρησία και με μοναδικό γνώμονα την πραγματική υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών της και της Δικαιοσύνης. Επιλέχτηκε εκείνη η στιγμή που το νέο ενωτικό προεδρείο άρχισε να εισπράττει την επιδοκιμασία των συναδέλφων για τη δράση του.

Σε κάποιους, που περίμεναν να αποτύχει, αυτό δεν άρεσε. Μη μπορώντας να αποδεχτούν το αποτέλεσμα και τη δημοκρατικά εκφρασθείσα βούληση των συναδέλφων τους άρχισαν έναν ανηλεή αγώνα αποδόμησης του νέου ενωτικού προεδρείου. Και επειδή δεν κατάφεραν να έχουν μια Ένωση στα μέτρα τους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα!

Οι Ενώσεις ωστόσο και τα σωματεία δημιουργούνται όταν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες και όταν έχουν συγκεκριμένα αιτήματα. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η μεγαλύτερη δικαστική Ένωση με παραπάνω από 3.000 μέλη, στάθηκε αρωγός στις ανάγκες των συναδέλφων και προώθησε μέσα σε λίγους μήνες πολλά από τα εκκρεμή αιτήματα του κλάδου.

Οι καταστατικοί σκοποί της Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ακριβώς ίδιοι με τους σκοπούς της δικής μας Ένωσης. Οι ανώτεροι και ανώτατοι δικαστές υπερεκπροσωπούνται στο ΔΣ της Ένωσης, καθώς 7 από τα 15 μέλη του ανήκουν σ' αυτούς. Μάλιστα βρίσκονται στις πιο κρίσιμες θέσεις του προεδρείου (θέση Α' αντιπροέδρου, Β' αντιπροέδρου, γενικού γραμματέα). Ποιος είναι τότε ο λόγος δημιουργίας μιας νέας Ένωσης;

Ποια είναι τα αιτήματά τους που δεν ικανοποίησε ή δεν προώθησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων;

Είναι αλήθεια ότι δεν συναινέσαμε και αντιδράσαμε έντονα όταν τέθηκε σε δημόσια συζήτηση το αντισυνταγματικό αίτημα αύξησης του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών.

Αντιδράσαμε επίσης όταν παρουσιάστηκε ως κυβερνητική σκέψη η χορήγηση ειδικού επιδόματος σε ανώτερους και ανώτατους δικαστές με ταυτόχρονη μισθολογική υποβάθμιση των δικαστών του πρώτου βαθμού, που θα διευρύνει τη μισθολογική διαφορά μεταξύ των δικαστών διαφορετικών βαθμίδων σε πλήρη αντίθεση με αποφάσεις του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος.

Στις θέσεις μας αυτές θα μείνουμε αμετακίνητοι. Είναι απαίτηση όχι μόνο των πρωτοβάθμιων δικαστών, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανώτερων και ανώτατων δικαστών. Των δικαστών συνολικά που δεν μπαίνουν στη λογική να ορθώσουν τείχη μεταξύ μας· να δημιουργήσουν δύο κατηγορίες συναδέλφων· να διχάσουν.

Των δικαστών επίσης εκείνων που αντιλαμβάνονται ότι η προώθηση των συμφερόντων μας έχει ένα απαράβατο και αξεπέραστο όριο, τη Συνταγματική νομιμότητα.

Άλλωστε από συστάσεως της Ένωσής μας ουδέποτε υπήρξε αίτημα αυτής, ούτε πρόθεση της Πολιτείας δημιουργίας δικαστών δύο ταχυτήτων. Γιατί άραγε θα έπρεπε τώρα να υπάρξει διαφοροποίηση;

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ίδρυσης νέας δικαστικής Ένωσης έχει ονοματεπώνυμο. Και είναι απογοητευτικό, συνάδελφοι που καταξιώθηκαν και αναδείχθηκαν μέσα από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να πρωτοστατούν τώρα στην διάσπασή της.

Η διάσπαση και ο κατακερματισμός αδυνατίζει τις θέσεις μας, πλήττει τα κοινά συμφέροντα, βλάπτει τη συλλογική προσπάθεια. Η ιστορική πείρα κατέδειξε ότι τέτοιες απόπειρες, που δεν έχουν ουσιαστική βάση αλλά στηρίζονται σε προσδοκίες επίτευξης προσωπικών επιδιώξεων, είναι θνησιγενείς.

Η νέα Ένωση θα αδρανοποιηθεί σύντομα, όταν εκλείψει η πραγματική αιτία που την δημιούργησε. Θα αφήσει όμως πληγές που θα είναι δύσκολο να επουλωθούν.

Ζητούμε από όλους τους συναδέλφους να σταθούν επικριτικά απέναντι σε τέτοιου είδους διασπαστικές κινήσεις. Να μη δώσουν τη συγκατάθεσή τους στον διχασμό που επιχειρείται.

Όσοι αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στη νέα αυτή Ένωση ας αναλογιστούν άλλη μια φορά τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η πράξη τους στην ενότητα του δικαστικού σώματος

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι πάντα ανοιχτή στη συζήτηση όλων των προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους εφόσον η λύση τους βρίσκεται εντός των Συνταγματικών πλαισίων και δεν είναι διχαστική.

Συνεχίζουμε την πορεία μας έχοντας την πεποίθηση ότι στηριζόμαστε από την συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών και Εισαγγελέων της χώρας!».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσπάθεια διάσπασής της καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων"

«Double score» της ΝΔ (30% έναντι 15%) στην πρόθεση ψήφου

Σε πρωτόγνωρα επίπεδα για τα ελληνικά δημοκοπικά χρονικά διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα στο μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα και την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημιουργώντας στη συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης (62%) την πεποίθηση ότι σε τυχόν εκλογές η πολιτική αλλαγή που είναι προδιαγεγραμμένη, αφού διευρύνεται έτι περαιτέρω η ήδη υψηλότατη δυσαρέσκεια των πολιτών.

Η διπλάσια εκλογική δύναμη, την οποία καταγράφει η Νέα Δημοκρατία,φθάνοντας στο 30%, έναντι του 15% στο οποίο υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η μεγαλύτερη απόσταση που έχει ιστορικά καταγραφεί ανάμεσα στα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία. Εξίσου αξιοσημείωτο είναι ότι από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση η ψαλίδα της διαφοράς ανοίγει, καθώς, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία διεξήχθη στις 3 και 4 Νοεμβρίου και είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Δευτέρας από το κεντρικό δελτίο του SKAI, η επίδοση της ΝΔ είναι αυξημένη κατά 1,5 εκατοστιαία μονάδα, σε σχέση με την προ μηνός αντίστοιχη έρευνα, και του ΣΥΡΙΖΑ μειωμένη κατά μία μονάδα. 

 
 

Δυσαρέσκεια και αποσυσπείρωση

Ενδεικτικό του κλίματος απαισιοδοξίας που επικρατεί στην κοινή γνώμη είναι το γεγονός ότι 87% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις 7,5% που πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Μάλιστα, το ποσοστό όσων δηλώνουν αισιόδοξοι για την κατάσταση στο μέλλον είναι το χαμηλότερο από τη δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ Ιανουαρίου, ενώ αντίθετα το ποσοστό όσων δηλώνουν απαισιόδοξοι για την εξέλιξη της κατάστασης είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Επιπλέον, εννέα στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις (89%), με τους δυσαρεστημένους εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ να φτάνουν πλέον τους οχτώ στους δέκα (79%). 
Στο σύνολο του δείγματος, που έφθασε στα 1080 άτομα, ικανοποίηση από τις κυβερνητικές επιδόσεις δηλώνει το 6,5% των ερωτώμενων έναντι 4,5% που απαντά «ούτε ικανοποιημένος ούτε δυσαρεστημένος». Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, ικανοποιημένοι απαντούν το 13,5 των ερωτηθέντων έναντι 7,5% που απαντά «ούτε ικανοποιημένος ούτε δυσαρεστημένος».

Το δυσμενές για την κυβερνητική παράταξη αποτέλεσμα προκύπτει από την υψηλή αποσυσπείρωση που καταγράφεται στην έρευνα για όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την αύξηση των απευθείας μετακινήσεων στη ΝΔ που φθάνουν, για πρώτη φορά, στο 9%. Σχεδόν δύο στους  τρεις ψηφοφόρους του Σεπτεμβρίου του 2015 εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ που η συσπείρωση φθάνει στο limit down του 35,5%, ενώ στο 25,5% φθάνουν εκείνοι που κατευθύνονται προς το λευκό, το άκυρο ή την αποχή. Την ίδια ώρα η ΝΔ απολαμβάνει ιδιαιτέρως υψηλό ποσοστό συσπείρωσης που φθάνει στο εντυπωσιακό για μη προεκλογική περίοδο ποσοστό του 82,5%. 


Στο 3% Λεβέντης και Κωνσταντοπούλου

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών δυνάμεων, στην τρίτη θέση της κατάταξης παραμένει σταθερά η Αυγή με 7% (-0,5% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη μέτρηση του Ερευνητικού Ινστιτούτου του ΠΑΜΑΚ) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, ενώ η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο όριο εισόδου στη Βουλή με 3% (που ανεβάζουν τις επιδόσεις τους κατά μία μονάδα). Από 2% καταγράφουν Το Ποτάμι (+0,5%) και οι ΑΝΕΛ, 1,5% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (-0,5%) και 1% συγκεντρώνει η ΛΑΕ (-0,5%). Το 6,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ 19% (-1,5%) απαντά «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ» στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίσει.

Σε δυσθεώρητα ύψη ανεβαίνει και το προβάδισμα  που αποσπά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που φθάνει στο 37% έναντι του 20,5% που θεωρεί το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο 39% φθάνουν όσοι απαντούν «κανένας από τους δύο». 

Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται και στη δημοφιλία έναντι όλων των πολιτικών αρχηγών. Οι θετικές γνώμες στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ φθάνουν στο 31,5%. Ακολουθούν, μοιραζόμενοι με 25,5% τη δεύτερη θέση της κατάταξης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Έπονται ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 24,5%, ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης με 23,5% και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά με 23%. Και η σειρά κλείνει με τον πρωθυπουργό και αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας στο 22%, τον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη στο 18%, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο στο 14% και, τελευταίο, τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο με 7,5%.  

Στην παράσταση νίκης, τέλος, η ΝΔ προηγείται με 64% έναντι 12,5% που εκτιμά ότι στις επόμενες εκλογές μπορεί να αναδειχθεί νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Double score» της ΝΔ (30% έναντι 15%) στην πρόθεση ψήφου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news