facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Μειώνονται οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης

Την καθιέρωση αυστηρότερων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Στόχος είναι να λαμβάνουν το επίδομα λιγότεροι φορολογούμενοι αλλά σε μεγαλύτερο ύψος, ειδικά στις περιοχές της χώρας όπου επικρατούν «πολικές» θερμοκρασίες τον χειμώνα.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ έχει αποφασίσει να διαθέσει και για την περίοδο 2016-2017 το ποσό των 105 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης αλλά ταυτόχρονα σχεδιάζει να αλλάξει ριζικά τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια χορήγησής του προκειμένου να γίνει διαφορετική κατανομή του διαθέσιμου ποσού των 105 εκατ. ευρώ, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται τρία εναλλακτικά σενάρια:

1. Η μετακίνηση κάποιων νομών στις γεωγραφικές ζώνες β’ και α’, τις λεγόμενες και πιο… ψυχρές ζώνες, όπου επιδοτούνται με επίδομα περισσότερα λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο κύριας κατοικίας, ώστε το συνολικό ποσό επιδόματος να είναι μεγαλύτερο για κάθε δικαιούχο σε αυτούς τους νομούς, αλλά με ταυτόχρονη μείωση των προβλεπόμενων ορίων ετήσιου εισοδήματος και συνολικής αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας, που καθορίζουν τους τελικούς δικαιούχους.

2. Το «σπάσιμο» αρκετών νομών σε 2 διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες: μία που θα περιλαμβάνει τις ορεινές περιοχές του νομού, όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το επίδομα θέρμανσης θα είναι μεγαλύτερο, και μία που θα περιλαμβάνει τις υπόλοιπες, παραλιακές, πεδινές και ημιορεινές περιοχές, όπου οι θερμοκρασίες τη χειμερινή περίοδο είναι υψηλότερες από ό,τι στις ορεινές περιοχές και το επίδομα θέρμανσης θα είναι ένα χαμηλότερο ποσό.

Το σενάριο αυτό προβλέπει ότι τα λοιπά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, τα οποία αφορούν στο ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος και στο συνολικό ποσό της αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας του αιτούντος θα παραμείνουν αμετάβλητα.
Σύμφωνα με τα κριτήρια αυτά, δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης είναι κάθε φορολογούμενος ο οποίος:

- Είναι άγαμος, είχε κατά το προηγούμενο έτος ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ και κατείχε ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 100.000 ευρώ.
- Είναι έγγαμος χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ και με ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία έως 150.000 ευρώ.
- Είναι έγγαμος με 1 παιδί και είχε πέρυσι ετήσιο εισόδημα έως 22.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.
- Είναι έγγαμος με 2 παιδιά και είχε περυσι ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμεν ικής αξίας έως 150.000 ευρώ.
- Είναι έγγαμος με 3 παιδιά και είχε πέρυσι ετήσιο εισόδημα έως 26.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμεν ικής αξίας 150.000 ευρώ.
- Είναι έγγαμος με 4 παιδιά και είχε πέρυσι ετήσιο εισόδημα έως 28.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.
- Είναι έγγαμος με 5 παιδιά και πέρυσι είχε ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ ενώ για κάθε επιπλέον παιδί ισχύει πρόσθετο όριο εισοδήαμτος 2.000 ευρώ.

3. Συνδυασμός των δύο πρώτων σεναρίων. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ δεν αποκλείεται να καταλήξει και σε συνδυασμό των δύο προηγούμενων σεναρίων, δηλαδή να επιλέξει και «σπάσιμο» των νομών σε ορεινές και μη ορεινές ζώνες με υψηλότερα ποσά επιδομάτων μαζί με μειώσεις στα όρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Μειώνονται οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης"

Γκάζια Τσίπρα στους υπουργούς: Ξενυχτήστε για να κλείσει η αξιολόγηση ως τις 5 Δεκεμβρίου

Τον κύριο λόγο για τον οποίο έγινε ο ανασχηματισμός, τον οποίο χαρακτήρισε «τομή μέσα στη συνέχεια», περιέγραψε ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο νέο υπουργικό συμβούλιο, κατά την πρώτη του συνεδρίαση το μεσημέρι της Κυριακής, όπου και έκανε λόγο, για πολλοστή φορά πάντως, για ένα «νέο ξεκίνημα» της κυβέρνησής του.

Ο πρωθυπουργός έθεσε ως κεντρικό στόχο να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος χωρίς εκπτώσεις και άσκοπες κωλυσιεργίες,  εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ώστε στη συνεδρίαση του eurogroupo στις 5 Δεκεμβρίου να υπάρξουν αποφάσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Να ξενυχτήσουμε για να είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, που τόνισε την ανάγκη να παραμείνει η χώρα εντός του οδικού χάρτη για την έξοδο από την κρίση. Ο οδικός αυτός χάρτης περιλαμβάνει σύμφωνα με το σχέδιο του κ. Τσίπρα την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 και στη συνέχεια έξοδο στις αγορές.

«Θέλουμε να είμαστε μία ακόμη κυβέρνηση της κρίσης, ή η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση;» ρώτησε ρητορικά τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός και περιέγραψε με δραματικούς τόνους τη σημασία των επόμενων εβδομάδων:

«Είμαστε στα τελευταία δύσκολα μέτρα στο τέλος ενός δύσκολου μαραθώνιου. Είμαστε κοντά στον τερματισμό μία περιόδου δύσκολων αποφάσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά και έθεσε το μείζονα στόχο της ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και κατ’ επέκταση ανάκτηση των θέσεων εργασίας και περαιτέρω αποκλιμάκωσης της ανεργίας.

«Ανοίγει χαραμάδα ρεαλιστικής ελπίδας για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Αυτό τρομοκρατεί τους αντιπάλους, που προτιμούν να σέρνεται η χώρα, μήπως επιστρέψουν στην εξουσία. Γνωρίζουν καλά ότι με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης κλείνει η τρίτη πράξη του δράματος περί αριστερής παρένθεσης» πρόσθεσε με νόημα ο πρωθυπουργός.



Συλλογική προσπάθεια...

  
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ο κ. Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα αυστηρός προς τους υπουργούς του, σχετικά με τη συνεργασία και τη συλλογικότητα που πρέπει να επιδείξουν. Μάλιστα ξεκίνησε με την παραίνεση να στηριχθούν από τους παλιούς υπουργούς τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και αναφέρθηκε ειδικά στην νέα υπουργό Εργασίας την 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου, για την οποία υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη και έντονες αμφιβολίες σχετικά με τις ικανότητες, αλλά και την τοποθέτησή της απέναντι στα κρίσιμα θέματα της διαπραγμάτευσης, αφού φέρεται ως «εκλεκτή της τρόικας».

«Είμαι βέβαιος ότι θα στηριχθεί απ’ όλους γιατί από την επιτυχία αυτή θα κριθεί η επιτυχία της κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά, αλλά έδωσε και ο ίδιος έμφαση και διαβεβαιώσεις ότι θα υποστηριχθεί η θέση γα προστασία της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Θέλουμε ανάπτυξη όχι βασισμένη στη συντριβή της εργασίας και των δικαιωμάτων, αλλά να βασίζεται στην ποιοτική και καλά αμειβόμενη εργασία» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «για τα εργασιακά έχουμε σύμμαχο το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την έκθεση για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Για να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του πάντως ο πρωθυπουργός είπε ότι «οι υπουργοί να λειτουργήσουν μεθοδικά και με συνέπεια», μίλησε για «ενιαία και αδιαίρετη κυβέρνηση» και διαμήνυσε ότι «τα υπουργεία δεν είναι ιδιόκτητα διαμερίσματα, ούτε περίκλειστοι χώροι, αλλά κομμάτια μίας κοινής κατοικίας, μας αφορούν όλους». Οι υπουργικές καρέκλες δεν γράφουν το όνομα κανενός, προειδοποίησε ο κ. Τσίπρας.




Επίσκεψη Ομπάμα...

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη στην Αθήνα του Μπαράκ Ομπάμα «για τη μάχη που δίνουμε για το χρέος και την επιστροφή στην ανάπτυξη».

Μίλησε δε για «ιστορικής σημασίας επίσκεψη, γιατί η Ελλάδα είναι ένας από τους τελευταίους σταθμούς της θητείας του Ομπάμα» και εξέλαβε την κίνηση του απερχόμενου αμερικανού προέδρου ως  απόδειξη ότι «η Ελλάδα μετατράπηκε σε πόλο σταθερότητας με την οποία όλοι θέλουν να συζητούν, όταν πριν δεν ήθελε κανείς να έχει επαφή μαζί της».




Στήριξη στο νόμο Παππά και επίθεση στη ΝΔ...

Ο πρωθυπουργός παρείχε ξεκάθαρη στήριξη στον συνεργάτη του Νίκο Παππά και τους χειρισμούς του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Δεν θα υποχωρήσουμε, παρά τις πρόσκαιρες αντιξοότητες, στην μάχη για το τηλεοπτικό τοπίο» διαμήνυσε, διευκρινίζοντας ότι «δώσαμε μία έντιμη μάχη, η απόφαση του ΣτΕ θα γίνει σεβαστή, θα την υλοποιήσουμε».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο νόμος που ψηφίσαμε εξακολουθεί να ισχύει στο σύνολό του, εκτός του άρθρο που ακυρώθηκε». Υποστήριξε όμως ότι «η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση έγινε από ανάγκη, επειδή η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη υπονόμευσε τη συγκρότηση του Συμβουλίου». Χαιρέτισε τη συναίνεση που επιτεύχθηκε στη διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ, με τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  και του Ποταμιού και είπε ότι «η ΝΔ δεν έχει καμία δικαιολογία να μην συνδράμει στη προσπάθεια συγκρότησή του. Τυχόν άρνησή της θα σημαίνει θεσμική εκτροπή».

Διαμήνυσε, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την κατάθεση του «νόμου γέφυρα» για τις προσωρινές άδειες λειτουργίας έναντι αντιτίμου, ότι «κανείς δεν πρόκειται να συνεχίσει να εκπέμπει ως καταληψίας συχνότητας, η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς δεν αποτελεί επιλογή».

Παραδέχθηκε όμως εμμέσως ότι τα χρήματα των 4 υπερθεματιστών του διαγωνισμού, που ακυρώθηκε, θα επιστραφούν, καθώς διαβεβαίωσε ότι «τα κοινωνικά προγράμματα, που έχουν εξαγγελθεί – σημείωση: με βάση εκείνα τα χρήματα - θα στηριχθούν, ανεξάρτητα από την εξέλιξη του θέματος με τις άδειες».




Υπουργείο… καθημερινότητας και ανοιχτών θυρών στους πολίτες
  
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, ανακοινώνοντας μάλιστα και… αρμόδιο υπουργείο. Προσδιόρισε έτσι ουσιαστικά τις αρμοδιότητες που θα έχει ο  υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρηςς, ο οποίος θα έχει το ειδικό αυτό χαρτοφυλάκιο και θα συντονίζει όλη την προσπάθεια, ώστε οι πολίτες να καταφεύγουν στο νέο υπουργείο, προκειμένου να βρίσκουν λύση για όσα εμπόδια συναντούν στην επαφή τους με τις δημόσιες υπηρεσίες. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα είπε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία και συντονισμός όλων των υπουργείων σε αυτό το κομμάτι. Επιπλέον ζήτησε να έχουν όλα τα υπουργεία ανοιχτές τις πόρτες στους πολίτες και χαρακτήρισε αδιανόητο για μία κυβέρνηση σαν τη σημερινή να υπάρχουν φαινόμενα κλειστών θυρών.

«Τα υπουργεία να ανοίξουν στα αιτήματα των πολιτών, να δοθεί βάρος στην επαφή με τον πολίτη, όχι στις κλειστές πόρτες» διαμήνυσε.

Καμμένος: Πιο αριστερά δεν γίνεται
Στον απόηχο του υπουργικού συμβουλίου και ως είθισται μετά την πρώτη του συνεδρίαση τα μέλη της κυβέρνησης κλήθηκαν να φωτογραφηθούν στα σκαλιά της Βουλής. Με τους φωτογράφους να ζητούν την καλύτερη πόζα κάποιος ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο να πάει λίγο πιο αριστερά για να μην χάνεται από το «κάδρο» για να εισπράξει την απάντηση από τον υπουργό Άμυνας ότι «πιο αριστερά δεν γίνεται». Απάντηση που προκάλεσε τα γέλια και τα πειράγματα όλων.
Την ίδια στιγμή, με... παρέμβαση Φλαμπουράρη η νέα υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου μετάκόμισε από την τελευταία σειρά στην πρώτη για να φαίνεται καλύτερα. 












Οι τοποθετήσεις των υπουργών...


Η δεύτερη  αξιολόγηση και  ο Προϋπολογισμός  του 2017 αποτέλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικότερα θέματα της συνεδρίασης του νέου υπουργικού συμβουλίου. Στο επίκεντρο και άλλα κρίσιμα ζητήματα όπως ο συντονισμός της Κυβέρνησης, έργο το οποίο θα αναλάβει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στο  δεύτερο σκέλος της σύσκεψης  κυριάρχησε το η “καθημερινότητα πολιτών”,  αρμοδιότητας πλέον του Αλέκου Φλαμπουράρη, μαζί με μεγάλα έργα και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.   Όσον αφορά τον πρώην Διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρη Λιάκο και νυν υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό οι αρμοδιότητες του αφορούν την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος

Σχετικά με τη Διάσκεψη για το  ΕΣΡ, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η  αναβολή επίσημα σχετίζεται λόγω των προέδρων των επιτρόπων που αλλάζουν, ενώ η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα δοθεί και χρόνος  για συναινετική συζήτηση με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.

Κυβερνητική πηγή έκανε λόγο για στόχο της κυβέρνησης να γίνεται ενημέρωση των δημοσιογράφων μία φορά την εβδομάδα, “πρωινός καφές” σχεδόν καθημερινά, ενώ το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τέλη Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το υπουργικό με μοναδικό θέμα τον Προυπολογισμό.

Πηγές τονίζουν ότι υπήρξε προτροπή του πρωθυπουργού  για συλλογική λειτουργία, με συντονισμό και αλληλεγγύη μεταξύ υπουργών. Το λόγο έλαβαν ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιώργος Χουλιαράλης και η Θεανώ Φωτίου. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, όπως αναφέρουν δημοσίευματα.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γκάζια Τσίπρα στους υπουργούς: Ξενυχτήστε για να κλείσει η αξιολόγηση ως τις 5 Δεκεμβρίου"

Παππάς: Νέος νόμος αν δεν συγκροτηθεί ΕΣΡ την Πέμπτη

«Το ΣτΕ κινείται με ταχύτητες διαστημικές» σχολίασε σκωπτικά ο Νίκος Παππάς όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, σχετικά τις τηλεοπτικές άδειες.

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση ναυαγίου στο ΕΣΡ δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής.
Μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε πως αν δεν συγκροτηθεί το ΕΣΡ δεν θα μείνουμε σε καθεστώς παρανομίας.

«Δεν υπάρχει περιθώριο μέχρι τον Γενάρη, αναμένοντας την απόφαση του ΣτΕ, μέχρι νεοτέρας νομοθετούμε εμείς» τόνισε. «Το θέμα είναι να μπει η ΝΔ στη συζήτηση για τα ονόματα» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παππάς: Νέος νόμος αν δεν συγκροτηθεί ΕΣΡ την Πέμπτη"

Αναβάλλεται για την Πέμπτη η διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Η διάσκεψη θα γίνει την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 3 μετά το μεσημέρι.

Ο επίσημος λόγος που επικαλείται ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είναι ότι μετά τον ανασχηματισμό μέλη της Διάσκεψης, όπως ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Κώστας Γαβρόγλου, έγιναν υπουργοί, οπότε θα πρέπει πρώτα να εκλεγεί νέος πρόεδρος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για να μπορέσει να είναι πλήρης η σύνθεση.

Εκτιμάται, όμως, ότι ο λόγος της απόφασης του κ. Βούτση είναι να δοθεί χρόνος για διαβουλεύσεις, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα του ΕΣΡ.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβάλλεται για την Πέμπτη η διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ"

Στο σκαμνί 7 που ήθελαν να πουλήσουν το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο

Επτά άτομα αναμένεται να διωχθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για καταπάτηση περίπου 15 χιλιάδων στρεμμάτων στη Ζάκυνθο (συμπεριλαμβάνεται και το Ναυάγιο), μια υπόθεση που θυμίζει έντονα την Αιξωνή... Η υπόθεση παίρνει και μυθιστορηματικές διαστάσεις, αφού ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα έχει καταγωγή από τον Λίβανο, και μάλιστα εμφανίζεται ως εκπρόσωπος ομίλου από τη Βηρυτό και αγοραστής παράλληλα της έκτασης, που φαίνεται ότι είναι δασική, έναντι του τιμήματος των 9 εκατομμυρίων ευρώ. Τα πρόσωπα που επιχείρησαν να αγοράσουν έκταση-φιλέτο του νησιού με μη σύννομες ενέργειες, όπως περιγράφουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, κινδυνεύουν τώρα να βρεθούν κατηγορούμενοι. Μαζί τους και δικηγόροι και συμβολαιογράφος, αλλά και τοπογράφοι μηχανικοί, οι οποίοι παρουσίασαν ψευδή απεικόνιση.

Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης για βαριά κακουργήματα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γαληνός Μπρης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην παραγγελία του περιγράφει συνθήκες απάτης που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία. Η έρευνα, πάντως, προκλήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά της Μητρόπολης Ζακύνθου, η οποία επίσης αμφισβητεί ένα μέρος της έκτασης και διεκδικεί επίσης μέρος της... Τον Φεβρουάριο εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο και αγωγή εναντίον αγοραστή και πωλητή, επίσης της Μητρόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη μηνυτήρια αναφορά του νομικού εκπροσώπου της Μητρόπολης, Διονύση Γκούσκου, η έρευνα εντόπισε πολλές παρανομίες και απάτες στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για μια έκταση που, εκτός των άλλων, είναι και δασική.

Η παραγγελία εναντίον των επτά προσώπων αφορά τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, της ηθικής αυτουργίας για την ψευδή βεβαίωση, επίσης με τις επιβαρυντικές, της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Δημοσίου (με τις επιβαρυντικές του 1608/1950), αλλά και πολλές παραβάσεις του Δασικού Κώδικα.

Αίσθηση προκαλεί η συμμετοχή στην απάτη, κατά τη δικογραφία, συμβολαιογράφου η οποία εμφανίζεται τον Μάιο του 2014 να συντάσσει πωλητήριο με το οποίο μεταβιβάζεται τεράστια παραθαλάσσια έκταση, δασική, εκτός σχεδίου, στη δυτική πλευρά του νησιού, με έκταση ακριβώς 14.378 στρεμμάτων. Η έκταση πωλείται από συνταξιούχο (Ν. Χ.) κάτοικο Κυψέλης, σε εταιρεία real estate με έδρα την Αθήνα και διευθύνουσα τη γυναίκα από τη Βηρυτό, Τζ. Μπρε. Γ..., κάτοικο Βούλας. Κύριος μέτοχος της αγοράστριας εταιρείας εμφανίζεται πρόσωπο, επίσης από τον Λίβανο, το οποίο φαίνεται να κατέχει στη χώρα μας τουλάχιστον άλλες επτά εταιρείες.

Η μηνυτήρια αναφορά αναφέρει σημεία και τέρατα για την έκταση, που πουλήθηκε το 2014, αφού, όπως φαίνεται, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες (Δασαρχείο, Πολεοδομία, τεχνικές Υπηρεσίες Δημοσίου, Δήμου κ.λπ.) χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη περιοχή ως κοινόχρηστη, μη ζητώντας φυσικά άδεια από τον πωλητή... Το Δασαρχείο μάλιστα χαρακτήριζε την έκταση ως δημόσια δασική διακατεχόμενη έκταση. Ο πωλητής επικαλούνταν κληρονομητήριο γυναίκας που είχε συγγενική σχέση μαζί του, θείας του, αλλά στην αποδοχή κληρονομιάς αναγράφονται μόνο 70 στρέμματα, και όχι χιλιάδες στρέμματα, που «πουλήθηκαν». Στη συνέχεια «διόρθωσε», και μάλιστα αυθημερόν, με τη σύνταξη του συμβολαίου, την αποδοχή, συμπεριλαμβάνοντας και άλλα στρέμματα.

Φυσικά αναφέρεται η ύπαρξη δυο Μονών Αναφωνήτριας (εκεί μόνασε ο Αγιος Διονύσιος) και Αγίου Γεωργίου Κρημνών (διοικητικά υπάγονται στη Μητρόπολη Ζακύνθου), ιστορικών μάλιστα, οι εκπρόσωποι των οποίων πληροφορήθηκαν με έκπληξη τη σύνταξη του πωλητηρίου, αφού δεν είχε ποτέ πριν διεκδικηθεί η έκταση που τις στεγάζει. Μάλιστα, οι εκτάσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως «ξέφωτα».

Και το μυθιστόρημα συνεχίζεται. Μετά την πώληση διεδόθη τεχνηέντως ότι πίσω από την πώληση βρίσκεται σοβαρός επενδυτής, ο εμίρης του Κατάρ. Αυτό προκάλεσε ανακοίνωση της πρεσβείας του Κατάρ στην Αθήνα, που καταγγέλλει την προσπάθεια τον τελευταίο καιρό επιτήδειων να στήνουν εταιρείες και να υπόσχονται σε Ελληνες δουλειά στο Κατάρ.

Σήμερα όμως η παραγγελία Μπρη περιγράφει πως και η συμβολαιογράφος εμπλέκεται στο στήσιμο της κομπίνας, αντιμετωπίζει και εκείνη κακουργηματικές διώξεις, και πώς στήθηκε από κοινού η απάτη με τη συμμετοχή προσώπων από τον Λίβανο ως την Αθήνα. Φυσικά το φιλέτο ήταν στη Ζάκυνθο, σε μια περιοχή που είναι και ιστορικής αξίας. Από την πλευρά της Μητρόπολης καταγγέλλεται και η «σπουδή με την οποία υποθηκοφύλακας μετέγραψε τη συγκεκριμένη περιοχή από τον ιδιώτη, που δεν φαίνεται να την κατείχε, σε εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων με έδρα την Αθήνα... ».
Παράλληλα, την ακύρωση του πωλητηρίου ζήτησαν με παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και ιδιώτες, αλλά και εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου. Ουσιαστικά από το Δημόσιο επιχειρείται να διορθωθεί η πλημμελής συμπεριφορά υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι δεν ήλεγξαν τα συμβόλαια για μια ιστορική περιοχή. Πληροφορίες αργά την Παρασκευή ανέφεραν ότι τελικά ασκήθηκε δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο σκαμνί 7 που ήθελαν να πουλήσουν το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο"

Μόνη υπεύθυνη η Τουρκία εάν καταρρεύσει η συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό, προειδοποιεί ο Γιούνκερ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέρριψε τις απειλές της Τουρκίας ότι δεν θα τηρήσει την συμφωνία του Μαρτίου για τον περιορισμό της ροής παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους τούρκους πολίτες στην ζώνη Σένγκεν.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη βελγική εφημερίδα Le Soir ο Γιούνκερ τόνισε πως οι Τούρκοι ηγέτες θα είναι οι υπαίτιοι αν η μεταναστευτική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας καταρρεύσει, σημειώνοντας παράλληλα πως η Τουρκία απομακρύνεται από δημοκρατικές αξίες και από την σύναψη στενότερων σχέσεων με την Ευρώπη.

«Έχω ανοσία στις απειλές των Τούρκων ηγετών», δήλωσε ο Γιούνκερ. «Αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τους όρους που συμφωνήθηκαν, δεν θα υπάρξει καμία πρόοδος στο θέμα της βίζας», επισήμανε, διευκρινίζοντας ότι αν η συμφωνία καταρρεύσει «θα είναι με υπαιτιότητα της Τουρκίας».

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υπεγράφη τον Μάρτιο με την ελπίδα ότι θα συγκρατηθούν οι παράτυποι διάπλοι από τις τουρκικές ακτές προς τις ελληνικές ακτές του Αιγαίου συνήφθη με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία και την υπόσχεση για επιτάχυνση των διαδικασιών για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους τούρκους πολίτες στην ζώνη Σένγκεν καθώς και την επιτάχυνση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην Ενωση.

Οι συζητήσεις όμως για την εξαίρεση των τούρκων πολιτών από την υποχρέωσης της βίζας στις μετακινήσεις τους στην ζώνη Σένγκεν, έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο καθώς οι Βρυξέλλες ζητούν από την Άγκυρα να τροποποιήσει την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία.

Οι συλλήψεις μάλιστα την Παρασκευή των μελών της ηγεσίας του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) στην Τουρκία προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις αρκετών Ευρωπαίων ηγετών.

Χωρίς να προβεί σε κάποιο άμεσο σχόλιο για τις συλλήψεις της Παρασκευής, ο Γιούνκερ χαρακτήρισε «υπέρμετρη» την αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Σημειώνω με λύπη μου ότι η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη. Δεν είναι η Ευρώπη αυτή που απομακρύνεται από την Τουρκία», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνη υπεύθυνη η Τουρκία εάν καταρρεύσει η συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό, προειδοποιεί ο Γιούνκερ"

Πώς θα γίνουν οι ρυθμίσεις των μικρών επιχειρήσεων

Σχέδιο ρύθμισης των χρεών μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους 20.000 με 30.000 ευρώ προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής οι οφειλέτες θα αξιολογούνται βάσει συγκεκριμένων αντικειμενικών κριτηρίων, όπως το ύψος του χρέους, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δημιουργήθηκε η οφειλή αλλά και η προοπτική της επιχείρησης.

Η ρύθμιση θα αξιολογείται και ενδεχομένως να επανακαθορίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διαπιστώνεται αν οι αρχικές συνθήκες εξακολουθούν να υφίστανται. Θα ελέγχεται και για να διαπιστωθεί αν κάποιο μέρος της οφειλής δεν είναι πραγματικό ή επιβλήθηκε μέσω προσαυξήσεων χωρίς να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα γίνουν οι ρυθμίσεις των μικρών επιχειρήσεων "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news