facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Νέες «βολές» από το ΔΝΤ για το ασφαλιστικό και τη φορολογία

Νέο μήνυμα του ΔΝΤ για περικοπή συντάξεων και αλλαγές στη φορολογία έστειλε το βράδυ της Παρασκευής ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Πολ Τόμσεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ενδεικτική η αναφορά του στα ελλείμματα στο ασφαλιστικό τομέα και στα προβλήματα στο φορολογικό σύστημα.

Ο κ. Τόμσεν από την Ουάσινγκτον τόνισε ότι η ετήσια ασφαλιστική δαπάνη στην Ελλάδα ισοδυναμεί με 10 έως 11% του ΑΕΠ, ποσοστό σχεδόν πενταπλάσιο σε σχέση με το μέσο όρο της ευρωζώνης.

Όσον αφορά τα φορολογικά παρουσίασε ως παράδειγμα το γεγονός ότι κάποιοι φορολογικοί νόμοι εξαιρούν ακόμα και το 60% του συνολικού πληθυσμού.

Επίσης, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ επισήμανε πως η Ελλάδα χρειάζεται μέσω μεταρρυθμίσεων να κτίσει ένα πιο μοντέρνο κράτος, με καλύτερο σύστημα προστασίας για τους αδύναμους.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που έχουν σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα, το κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ επανέλαβε ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι κάτι παραπάνω από φιλόδοξοι και ότι πραγματικά το Ταμείο «θέλει να δει πως θα κατορθώσουν Ελλάδα και Ευρωζώνη να τους επιτύχουν».

Μιλώντας, τέλος, για το χρέος της Ελλάδας το χαρακτήρισε μη βιώσιμο ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα εάν ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν υποχωρήσει στο 1,5% του ΑΕΠ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες «βολές» από το ΔΝΤ για το ασφαλιστικό και τη φορολογία"

Πρόστιμο 3.100 ευρώ σε μικροπωλητές ​αν δεν ​δηλώνουν έναρξη

Σε βαριά πρόστιμα από την εφορία οδηγεί η πρακτική πολλών –ακόμα και απελπισμένων από την οικονομική κρίση ανθρώπων- να απλώνουν πάγκους στο δρόμο για να πουλήσουν μικροπράγματα ευτελούς αξίας, χωρίς πρώτα να έχουν δηλώσει έναρξη εργασιών στην εφορία και χωρίς να προμηθευτούν ταμειακή μηχανή.
Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση πλανόδιου μικροπωλητή στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.100 ευρώ επειδή σε έλεγχο τοπικής ΔΟΥ στις 8-6-2015, βρέθηκε να πουλάει μπιζού του ενός ή των δύο ευρώ, χωρίς να έχει κάνει πρώτα έναρξη επαγγέλματος.
Ο ίδιος ζήτησε την επιείκεια των ελεγκτών, αναφέροντας ότι το έκανε για πρώτη φορά στη ζωή του, λόγω οικονομικής ανέχειας. Όπως ανέφερε στην ενδικοφανή προσφυγή που υπέβαλε για να ακυρώσει ή μειώσει το πρόστιμο, «για πρώτη φορά, στις 8-6-2015 τοποθέτησε υπαίθριο πάγκο έκθεσης ψευδοκοσμημάτων, συνολικής αξίας όλου του εμπορεύματος δέκα πέντε ευρώ (15€), δοκιμαστικά μέσα στην απελπισία του για την οικονομική του ένδεια, προκειμένου, αφού διαπιστώσει εάν υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη εργασιών στην αρμόδια ΔΟΥ και την ημέρα εκείνη έτυχε να γίνει ο έλεγχος από τα αρμόδια όργανα». Υποστήριξε δε πως «δεν είχε την παραμικρή πρόθεση φοροδιαφυγής, καθώς το αντικείμενο των εργασιών ήταν τόσο μηδαμινής αξίας».
Επικαλέστηκε όμως και ότι «τα πρόστιμα, που ξεπερνούν εμφανώς τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων και η ανέφικτη εισπραξιμότητά τους, καθίστανται, εκ του λόγου αυτού και μόνον, καταχρηστικά».
Ποια ήταν τα πρόστιμα;
Καταλογίστηκε σε βάρος του να πληρώσει το ποσό των 3.100 ευρώ. Τα 2.500 επειδή δεν τήρησε απλογραφικά βιβλία και 600 ευρώ επειδή δεν προμηθεύτηκε Φορολογική Ταμειακή Μηχανή, αφού διαπιστώθηκε πως δεν έχει κάνει έναρξη και δεν εξέδιδε αποδείξεις.
Έξι μήνες μετά, ο πολίτης κατέφυγε και στην Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ανατρέψει ή να ελαφρύνει τα πρόστιμα..
Ωστόσο η Επιτροπή, που δεν λειτουργεί σαν μέσο συμβιβασμού αλλά κρίνει προδικαστικά αν τηρήθηκαν ή όχι όσα προβλέπουν οι νόμοι, απέρριψε το αίτημα.
Η απόφασή της αποτελεί ουσιαστικά «μπούσουλα» για όλες τις εφορίες και όλους τους φορολογουμένους,
​προκειμένου να αντιμετωπίζονται ομοιόμορφα όλες οι ανάλογες περιπτώσεις.
Και η Επιτροπή έκρινε ότι καλώς επιβλήθηκαν οι ποινές που προβλέπονται όταν παραβιάζονται οι διατάξεις για όσους δεν παίρνουν ΑΦΜ, δεν κάνουν έναρξη, δεν έχουν ταμειακές και δεν εκδίδουν αποδείξεις.
Επιπλέον όμως, η Επιτροπή προβάλλει και λόγους ισονομίας έναντι άλλων πλανόδιων πωλητών ή και προστασίας του στεγασμένου εμπορίου, επικαλούμενη στην απόφασή της με την οποία απορρίπτει την προσφυγή, τα άρθρα 4, 25 και 106 του Συντάγματος, αναφέροντας επί λέξει τα εξής:
- «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου» και «συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»
- «Το Κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης»
- «Η υπεξαίρεση και ιδιοποίηση εσόδων του Δημοσίου εξαιτίας της διάπραξης φοροδιαφυγής (...) "δεν συμβάλει στη συμμετοχή – συνεισφορά – χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη» αλλά αντίθετα «προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και παραβιάζει τα χρηστά ήθη».
- «Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται ν' αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της Εθνικής Οικονομίας».
newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο 3.100 ευρώ σε μικροπωλητές ​αν δεν ​δηλώνουν έναρξη"

Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters: Τα περισσότερα μέλη του Eurogroup έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα

«Καμπανάκι» για την Αθήνα αποτελεί η δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου στο Reuters ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα.

Αν και στο τηλεγράφημα ο ίδιος αξιωματούχος μαζί με άλλον συνάδελφό του, τους οποίους δεν κατονομάζει το πρακτορείο, χαρακτηρίζει πιθανό στη συνεδρίαση της Δευτέρας να υπάρξει έγκριση για ολόκληρη τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ εντούτοις προσθέτει: Οι περισσότεροι υπουργοί στο Eurogroup έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα και συνεχίζουν να πιέζουν γιατί πιστεύουν ότι η Ελλάδα κάνει πράγματα μόνο υπό πίεση. Αν δεν είναι έτοιμα όλα, τότε θα περιμένουν».

Σύμφωνα με τον έναν από τους δύο αξιωματούχους που μίλησε στο Reuters από την Ουάσινγκτον όπου διεξάγεται η ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ το θέμα που δεν έχει κλείσει αφορά το υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων.

«Είναι πιθανό αυτό να έχει λυθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας» προσθέτει ο αξιωματούχος με το τηλεγράφημα του Reuters να επισημαίνει ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν εκπληρώσει στο σύνολο τα προαπαιτούμενα μπορεί να μην πάρει τα χρήματα αυτά που είναι απαραίτητα για να αποπληρώσει τις οφειλές της στους ιδιώτες.

«Μπορεί να πάρουν 1,7 δισ. ευρώ τη Δευτέρα αλλά μπορεί τελικά να πάρουν και το σύνολο των 2,8 δισ. ευρώ δήλωσε ο ένας από τους δύο ευρωπαίους αξιωματούχους στο Reuters.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters: Τα περισσότερα μέλη του Eurogroup έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα"

Ακριβότερη κατά 70 δισ. η λύση που προτείνει το ΔΝΤ για το χρέος

Εκτός από την επί της αρχής διαφωνία για το χρόνο ενεργοποίησης ενός σχεδίου ελάφρυνσης χρέους μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ, υπάρχει και το θέμα του κόστους της λύσης που προτείνει κάθε μια πλευρά, με την λύση του ταμείου να κοστίζει περίπου 70 δισ. ευρώ περισσότερο, από το 2018 μέχρι και το 2040 που ζητά το ταμείο να παραταθεί η περίοδος χάριτος των ευρωπαϊκών δανείων.

Το ταμείο ζητά το κυμαινόμενο επιτόκιο των ευρωπαϊκών που αναμένεται να αυξηθεί κοντά στο 3,3% από 1,2% που είναι σήμερα να σταθεροποιηθεί στο 1,5% του ΑΕΠ για όλη την περίοδο αποπληρωμής αλλά και την περίοδο χάριτος μέχρι και το 2040.

Από εκεί προκύπτει η τεράστια ζημιά στα έσοδα του ΕΜΣ ο οποίος δανείζει την Ελλάδα από το 2011 και θα πρέπει να περιμένει 29 χρόνια να αποπληρωθεί με επιτόκιο περίπου το μισό από το μέσο επιτόκιο που θα επιβαρύνει τα δάνεια προς όλες τις άλλες χώρες που θα χρηματοδοτεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την λύση για το χρέος που παρουσίασε τον περασμένο Μάιο το επιτόκιο που χρεώνει σήμερα ο ΕΜΣ στην Ελλάδα είναι περίπου 1,2% αλλά αναμένεται να αυξηθεί στο 1,8% το 2020, στο 2,9% το 2025 και στο 3,3% από το 2030 μέχρι και το 2060. Αυτό δημιουργεί ένα μέσο επιτόκιο 2,6% για την περίοδο 2018 – 2040.

Σε μέσο όρο το ευρωπαϊκό χρέος των 214 δισ. ευρώ έχει σήμερα τόκους 2,6 δισ. ευρώ το χρόνο.

Με την εκταμίευση μέχρι και το τέλος τους 2018 και των υπολοίπων 30 δισ. του δανείου (για τα 20 δισ. ευρώ που έχουν μείνει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει) το συνολικό χρέος θα έχει φτάσει τα 244 δισ. ευρώ και ο τόκος στο 1,4%, δηλαδή 3,30 δισ. ευρώ τα χρόνο, αλλά οι τόκοι θα αρχίσουν να πληρώνονται με βάση όσα ισχύουν σήμερα από το 2022, ενώ αν γίνει δεκτή η πρόταση του ΔΝΤ, από το 2040.

Με την εκταμίευση του συνόλου του ποσού του δανείου, ο ΕΜΣ με τα σημερινά επιτόκια θα έχει λαμβάνειν ετήσιους τόκους 6,1 δισ. ευρώ.

Μέχρι και το 2040 που θα αρχίσει η Ελλάδα να πληρώνει τα τοκοχρεολύσια του ελληνικού χρέους, οι τόκοι που θα οφείλει το ελληνικό δημόσιο στον ΕΜΣ με βάση τα τωρινά δεδομένα θα έφταναν τα 132,26 δισ. ευρώ χωρίς να υπολογίζονταν και άλλα μικροέξοδα διαχείρισης που χρεώνει ο οργανισμός για την διαχείριση του ελληνικού δανείου.

Με βάση όμως τις παραμέτρους που θέτει το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (χαμηλότερο επιτόκιο - περίοδος χάριτος) το συνολικό οφειλόμενο ποσό των τόκων θα είναι 80,52 δισ. ευρώ, δηλαδή 73,68 δισ. ευρώ λιγότερα από ότι αν αποπληρώνονταν το δάνειο χωρίς αναδιάρθρωση.

Αυτός είναι και ένας πολύ καλός λόγος οι Βόρειες χώρες, που έχουν δανείσει μέσω διμερών δανείων περίπου το ¼ του συνόλου του Ευρωπαϊκών δανείων, να μη θέλουν ούτε τον χρόνο, ούτε τον τρόπο της λύσης που προτείνει το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακριβότερη κατά 70 δισ. η λύση που προτείνει το ΔΝΤ για το χρέος"

Πέθανε ο εκ των πρωτεργατών της Χούντας, Στυλιανός Παττακός

O Στυλιανός Παττακός, ο άνθρωπος που διέταξε τα τανκς στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, «έφυγε» από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 104 ετών.

Ο καταγόμενος από το Ρέθυμνο πραξικοπηματίας είχε αποφυλακιστεί για λόγους ανηκέστου βλάβης, παρότι καταδικάστηκε σε ισόβια για τον ρόλο του στη χούντα των συνταγματαρχών. 

Θα κηδευτεί σύμφωνα με τους οικείους του την ερχόμενη βδομάδα. Η τελευταία του κατοικία πιθανώς θα είναι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου.

Ο Παττακός γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1912 στην Αγία Παρασκευή της επαρχίας Αμαρίου του Νομού Ρεθύμνου στην Κρήτη. 

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως καταγόταν από κλάδο της βυζαντινής οικογένειας των Σκορδιλών. Φοίτησε αρχικά στις Σχολές Υπαξιωματικών και εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων το 1934, απ' όπου αποφοίτησε το 1937 με το βαθμό του ανθυπιλάρχου (ανθυπολοχαγού Ιππικού).

Συμμετείχε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο ως διοικητής ίλης της 11ης Ομάδος Αναγνωρίσεως της 11ης Μεραρχίας Πεζικού, ενώ κατά τη διάρκεια της Κατοχής ήταν μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης «Όμηρος»

Έλαβε μέρος στα Δεκεμβριανά, συμμετείχε στον Εμφύλιο Πόλεμο ως διοικητής της ίλης αρμάτων μάχης Κένταυρος σε αρκετά σημεία της Βόρειας Ελλάδας και παρασημοφορήθηκε με τρία αριστεία ανδρείας, επτά πολεμικούς σταυρούς, δύο μετάλλια εξαίρετων πράξεων καθώς και με όλα τα προβλεπόμενα σε καιρό ειρήνης μετάλλια και παράσημα. 

Στη συνέχεια σπούδασε στη Σχολή Πολέμου και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον βαθμό του ταξιάρχου, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση τεθωρακισμένων με έδρα στου Γουδή. Αποτάχθηκε από τον στρατό όντας υποστράτηγος.

Ήταν παντρεμένος με τη Δήμητρα Νικολαΐδη, κόρη του Νικόλαου Γεωργίου Νικολαΐδη, συμβούλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μαζί απέκτησαν δύο κόρες.

Η Χούντα

Ο Παττακός υπήρξε μέλος της τριμελούς ηγετικής ομάδας με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και τον Νικόλαο Μακαρέζο που πρωτοστάτησε στην εκδήλωση του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. 

Ήταν το δεύτερο σημαντικότερο στέλεχος της χούντας μετά τον Παπαδόπουλο. Τον Απρίλιο του 1967, μετά την εκδήλωση πραξικοπήματος, ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών μέχρι το 1971, οπότε και ανέλαβε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έως το 1973. Το 1971 με δική του διαταγή έγινε η μεταφορά της πρωτεύουσας της Κρήτης από τα Χανιά στο Ηράκλειο, αν και αργότερα κατηγόρησε τους κατοίκους του Ηρακλείου για «αχαριστία» επειδή υποστήριζαν το ΠΑΣΟΚ.



Στο επιχειρησιακό κομμάτι του πραξικοπήματος, ο ρόλος του Παττακού ήταν μακράν ο πιο κομβικός καθώς, ως διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, ήλεγχε τις μονάδες των τεθωρακισμένων που ήταν απαραίτητες για την κατάληψη της Αττικής. Είχε διοριστεί σ' αυτή τη θέση το 1966 ως έμπιστος «εθνικόφρων» από την κυβέρνηση των Αποστατών που φοβόταν την άνοδο της δημοτικότητας του Ανδρέα Παπανδρέου και ήθελε να ελέγχει τις στρατιωτικές δυνάμεις μέσα και γύρω από την Αθήνα «διά παν ενδεχόμενον».


Μετά την πτώση της χούντας Ιωαννίδη, συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου 1974 και μεταφέρθηκε στην Κέα, ενώ στις 20 Ιανουαρίου 1975 προφυλακίστηκε. 

Στη δίκη που ακολούθησε το Πενταμελές Εφετείο υπό την προεδρία του Γιάννη Ντεγιάννη τον έκρινε ένοχο στάσης και εσχάτης προδοσίας και τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη από την πολιτική εξουσία. Στις 28 Σεπτεμβρίου 1990 αποφυλακίστηκε «λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του» με την υποχρέωση να δίνει το παρών ανά 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και ανά πέντε μήνες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο Στυλιανός Παττακός παρέμεινε αμετανόητος μέχρι την τελευταία του πνοή και ισχυριζόταν ότι η χούντα έσωσε την Ελλάδα από σχεδιαζόμενη σοσιαλιστική δικτατορία του Ανδρέα Παπανδρέου που θα έβαζε την Ελλάδα στο Ανατολικό Μπλοκ. Επίσης υποστήριζε ότι η κυβέρνηση των συνταγματαρχών έβαλε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό σε πολλά σπίτια, έκανε πολλά δημόσια έργα κλπ. 

Αρνήθηκε κατ' επανάληψη ότι έγιναν βασανισμοί πολιτικών κρατουμένων επί χούντας, με εξαίρεση τον Παναγούλη και τον Μουστακλή, οι οποίοι κατά την γνώμη του «τα ήθελαν και τα έπαθαν».

«Ο μυστράκιας» 


Στον απολογισμό της ζωής του στην εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» ο Παττακός προκάλεσε ισχυριζόμενος ότι οι πολιτικοί ηγέτες που συνελήφθησαν αμέσως μετά το πραξικόπημα, φυλακίσθηκαν σε «αριστοκρατικές» συνθήκες στο Πικέρμι.

Μάλιστα συνέχισε ότι καθημερινά είχαν πλούσιο γεύμα και ότι έτρωγαν ακόμα και αστακούς. Όταν ρωτήθηκε γιατί αυτούς τους ισχυρισμούς δεν τους επαναλαμβάνει και για τους εξόριστους στη Γυάρο, που οι συνθήκες διαβίωσής τους καταγγέλθηκαν διεθνώς, απάντησε ότι «θάλασσα είχαν, μπορούσαν να κολυμπήσουν και να πιάσουν αστακούς…». 

Ο πραξικοπηματίας μίλησε ακόμη για τον Νίξον, τα βασανιστήρια, και το περίφημο μυστρί που κρατούσε στις δημόσιες εμφανίσεις του που του έδωσε και το παρατσούκλι «μυστράκιας».

Δείτε τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου»:


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο εκ των πρωτεργατών της Χούντας, Στυλιανός Παττακός"

Η Εφορία διασυνδέεται online με 84 χώρες για να βρει το μαύρο χρήμα

Στον «παγκόσμιο ιστό φορολογικών πληροφοριών» για την αποκάλυψη του μαύρου χρήματος που κρύβεται σε φορολογικούς παραδείσους και της φορολογικής κλοπής και απάτης μπαίνουν οι ελληνικές φοροελεγκτικές αρχές από τους επόμενους μήνες. Η ελληνική εφορία θα είναι συνδεδεμένη online με 84 χώρες προκειμένου να συντονίζεται στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Έθνους», το σύστημα που θα ενεργοποιηθεί σταδιακά στη διετία 2017-2018, θα ρίξει τα σύνορα του τραπεζικού απορρήτου σε πρώτη φάση σε 84 χώρες, οι οποίες έχουν υπογράψει τη σχετική συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ, καταρρίπτοντας ακόμα και το άβατο των ελβετικών τραπεζών.

Το νέο δίκτυο ονομάζεται «Σύστημα Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών» και οι ελληνικές φορολογικές αρχές σκοπεύουν μέσω αυτού να βάλουν στο μικροσκόπιο Έλληνες φορολογούμενους που παρανόμως έχουν μεταφέρει κεφάλαια σε χώρες - φορολογικούς παραδείσους, όπως Ανδόρα, Νήσοι Κέιμαν, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, θεωρώντας ότι είναι ασφαλή καταφύγια και δεν θα εντοπιστούν από τις φοροελεγκτικές αρχές.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή στοιχείων για τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων τα οποία βρίσκονταν το 2016 σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή έχουν τοποθετηθεί σε ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ. σε 54 χώρες του κόσμου.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Εφορία διασυνδέεται online με 84 χώρες για να βρει το μαύρο χρήμα"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ η Άννα Κορακάκη!

Νέα τεράστια επιτυχία για την Άννα Κορακάκη! Η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο 2016, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει o Stoiximan.gr, μετά το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα πιστόλι στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μπολόνια, σήμερα (8/10) έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στους προκριματικούς του αεροβόλου πιστολιού 10μ. με 391/400.
Στο συγκεκριμένο αγώνισμα, η Κορακάκη είχε έρθει 3η στο Ρίο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, παρ' όλα αυτά έχει πάει στην Ιταλία προκειμένου να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
"ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ!!!!!!!!!! Πριν από λίγο μετά το χθεσινό χρυσό μετάλλιο στο σπορ πιστόλι με επίδοση 391/300 η ΑΝΝΑ έκανε παγκόσμιο ρεκόρ!!!!! και κατετάγη 1η στον προκριματικό αγώνα του αεροβολου πιστόλια στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου στην Μπολόνια. Στις 5 ώρα Ελλάδος ο τελικός", έγραψε ο πατέρας της, Τάσος, στην σελίδα του στο Facebook.
Δεν την σταματάει κανείς και τίποτα!
contra
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ η Άννα Κορακάκη!"

Αναστέλλουν την απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Αναστέλλουν τις εξαγγελθείσες επαναλαμβανόμενες απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «μετά από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον Υπουργό κ.Σπίρτζη και τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο όπου δόθηκαν διευκρινήσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα Δ.Σ. των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ώρων απεργιών".

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες από τα ξημερώματα της Κυριακής (09.10.2016) έως τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 23:59 με αποτέλεσμα Aegean και Olympic Air να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις τους σε αυτό το διάστημα από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, εκτός από οκτώ σκέλη πτήσεων που άλλαξαν ώρα αναχώρησης. Μετά όμως τη συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και την διοίκηση της ΥΠΑ, οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις εταιρίες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλουν την απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας μέχρι το τέλος του έτους

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ σε τμήματα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, λόγω εκτέλεσης εργασιών αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, συνολικού μήκους 50 μέτρων ανά θέση, στις παρακάτω χιλιομετρικές θέσεις, στους δήμους Διονύσου, Κηφισιάς και Ωρωπού, από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου, κατά τις ώρες 08:00΄ έως 17:00΄:

Ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στις χ/θ: 26.019, 27.954, 44.125, 49.736, 51.581, 52.796 και 54.497.

Ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στις χ/θ: 25.325, 26.028, 27.955, 35.215, 39.345, 39.928, 44.124, 45.983 και 51.579.

Επιπλέον, στις ίδιες χιλιομετρικές θέσεις, καθ’όλο το 24ωρο, κλειστή θα παραμένει η Λ.Ε.Α., με εξαίρεση κάθε Κυριακή και τη χρονική περίοδο από 27 έως 31 Οκτωβρίου, όπου δεν θα εκτελούνται εργασίες, ως ακολούθως:

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται στο εναπομένον τμήμα του οδοστρώματος.

Μετά το πέρας των εργασιών, η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, θα αποδίδεται στην κυκλοφορία και θα ισχύει η διακοπή κυκλοφορίας στη Λ.Ε.Α.

Οι αρχές παρακαλούν τους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας μέχρι το τέλος του έτους"

Παρακολουθούσαν τους υπολογιστές των εργαζομένων στο Ταμείο Παρακαταθηκών

Αυστηρές συστάσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων απευθύνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καλώντας το Ταμείο να συμμορφωθεί άμεσα.

Είχε προηγηθεί καταγγελία εργαζόμενης η οποία είχε αναφέρει ότι παρακολουθούνταν, χωρίς να έχει ενημερωθεί γι αυτό.

Όπως αναφέρει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων στην απόφασή της, το Ταμείο, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, δεν είχε ενημερώσει με τρόπο πρόσφορο και σαφή τους υπαλλήλους του για την καταγραφή των ιστοσελίδων στις οποίες πλοηγούνται. Παράλληλα σημειώνει ότι στους περισσότερους υπολογιστές της κεντρικής Υπηρεσίας, αλλά και καταστημάτων, του Ταμείου είναι εγκατεστημένο λογισμικό παρακολούθησης σταθμού εργασίας τύπου «Εικονικού Δικτυακού Υπολογισμού» (Virtual Network Computing -VNC), το οποίο προβάλει σε απομακρυσμένο χρήστη το ηλεκτρονικό περιβάλλον εργασίας και τις κινήσεις του χρήστη, στον σταθμό εργασίας του οποίου έχει εγκατασταθεί, χωρίς κάτι τέτοιο να απαιτείται. «Το Ταμείο, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, δεν είχε ενημερώσει με τρόπο πρόσφορο και σαφή τους υπαλλήλους στους σταθμούς εργασίας των οποίων είχε εγκατασταθεί λογισμικό παρακολούθησης, για το γεγονός ότι η λειτουργία του σταθμού τους δύναται να παρακολουθείται» υπογραμμίζει η Αρχή Προστασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει ότι ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να αναθεωρήσει την πολιτική καταγραφής ενεργειών των χρηστών στις εφαρμογές και τις ΒΔ, ώστε αυτή να είναι η ελάχιστη που απαιτείται για τον εν λόγω σκοπό, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη κατάλληλων προληπτικών μέτρων ασφάλειας, όπως παρουσιάστηκε στο σκεπτικό της παρούσης.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρακολουθούσαν τους υπολογιστές των εργαζομένων στο Ταμείο Παρακαταθηκών"

Το... Ωραιόκαστρο της Λέσβου: Γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολεία για τα προσφυγόπουλα

Ανάστατοι είναι οι γονείς των Δημοτικών Σχολείων της Μυτιλήνης – κυρίως για τα 8ο, 9ο, 11ο και 15ο – στα οποία πληροφορήθηκαν από τα παιδιά τους (!!!) που πάνε εκεί, ότι από τη Δευτέρα θα πηγαίνουν μαζί τους στο σχολείο και 15 προσφυγόπουλα.

Ήδη υπήρξαν αλυσιδωτές αντιδράσεις, με αποκορύφωνα το κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου με λουκέτο, από τους γονείς των παιδιών.

Οι γονείς των μαθητών κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Οι γονείς δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν κανέναν πρόβλημα ένταξης των προσφυγόπουλων στα Ελληνικά Σχολεία της Μυτιλήνης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό γίνεται τους αφήνει με πολλά ερωτηματικά.

Δεν μας ενημέρωσε κανείς όπως είχαν υποχρέωση να το κάνουν λένε.

Απλά και μόνο μετά την προσευχή της Παρασκευής στο σχολείο τους, ο διευθυντής είπε στους μαθητές ότι από τη Δευτέρα θα έρχονται στο σχολείο τους και 5 προσφυγόπουλα.

Όπως αποκάλυψε το LesvosNews.gr από τη Δευτέρα θα ενταχθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης 15 προσφυγόπουλα.

5 θα ενταχθούν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 9ο και 11 Δημοτικό Σχολείο, 5 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και 5 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.

Τα παιδιά αυτά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα Ελληνικά Σχολεία – έχουν ακόμα και βιβλιάρια υγείας – ωστόσο υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από γονείς Ελλήνων μαθητών, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση αυτή, κυρίως με τον τρόπο που γίνεται, αφού όπως υποστηρίζουν μένουν πολλές «σκιές» σε όλη τη διαδικασία.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι και αυτή τη φορά, μία τέτοια κίνηση γίνεται εν κρυπτώ, ακόμα και από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, αλλά και από το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προχωρά σιγά – σιγά στην ολοκλήρωση ενός σχεδίου μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών στη Λέσβο, παρά τις όποιες υποσχέσεις δίνει ένθεν και εκείθεν, για αποσυμφόρηση της Λέσβου από τους 6.000 περίπου μετανάστες, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί μας.



lesvosnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το... Ωραιόκαστρο της Λέσβου: Γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολεία για τα προσφυγόπουλα"

Εντοπίστηκε θαλαμηγός με 130 μετανάστες στη Μεθώνη

Θαλαμηγός με περίπου 130 παράτυπους μετανάστες, εντοπίστηκε από σκάφος του λιμενικού σώματος κοντά στην παραλία της Μεθώνης.

Πέντε με έξι από τους επιβαίνοντες μετανάστες, είχαν καταφέρει να βγούν μόνοι τους στην παραλία της περιοχής.

Οι παράτυποι μετανάστες είχαν ζητήσει βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκε θαλαμηγός με 130 μετανάστες στη Μεθώνη"

Αλλοι 99 πρόσφυγες στα νησιά -Πάνω από 60.200 σε όλη την Ελλάδα [πίνακας]

Εξακολουθούν να αυξάνονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.
Στα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με τη σημερινή καταγραφή, έφτασαν άλλα 99 άτομα, πιο συγκεκριμένα 46 στη Χίο και 53 στη Σάμο.
Πλέον, ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα φτάνει τους 60.236.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλοι 99 πρόσφυγες στα νησιά -Πάνω από 60.200 σε όλη την Ελλάδα [πίνακας] "

Σκοπιμότητες Μουζάλα καταγγέλλει επιτροπή αλληλεγγύης στη Χίο

Πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες καταλογίζει στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, η επιτροπή για τα δικαιώματα των προσφύγων στη Χίο «Λάθρα» .

Με ανακοίνωση της κατηγορεί τον κ. Μουζάλα για σκόπιμη αλλοίωση των αριθμητικών δεδομένων του προσφυγικού πληθυσμού με στόχο όπως λέει την απόσπαση επιπλέον χρηματικών ποσών από την ΕΕ , αλλά και προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας όσον αφορά την πορεία υλοποίησης της αμφισβητούμενης νομιμότητας συμφωνίας μεταξύ ΕΕ –Τουρκίας που συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση.

Τις τελευταίες εβδομάδες με σκοπιμότητα λέγονται μισές αλήθειες ή εξόφθαλμα ψεύδη σε ό,τι αφορά τα δεδομένα του προσφυγικού ζητήματος στη Χίο. Αναφέρουμε μόνο τρία ως τα πιο χαρακτηριστικά τα οποία αναπαράγονται με μεγάλη ευκολία χωρίς κανείς να μπει στο κόπο να τα ελέγξει / διαψεύσει.» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ψέμα πρώτο: Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μουζάλας δήλωσε ότι δεν έρχονται πλέον πρόσφυγες στα νησιά αλλά μετανάστες.

Η αλήθεια είναι ότι οι Σύριοι εξακολουθούν να είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμός στις αφίξεις που καταγράφονται συνολικά στα νησιά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ύπατης αρμοστείας, οι εθνικότητες ήταν:

Τον Αύγουστο: 65% Συρία, 8,1% Ιράκ, 7,9% Αλγερία, 1,7% Αφγανιστάν. Από το σύνολο του πληθυσμού αυτού 53% είναι γυναικόπαιδα και 47% άνδρες.

Τον Σεπτέμβριο και πάλι το 40,45% προέρχονταν από την Συρία (377 άτομα), ενώ ακολουθούν άλλες εθνικότητες (154 Αλγερία, 138 Ιράκ, 42 Ιράν). Στον πληθυσμό αυτό υπερτερούν τα γυναικόπαιδα (429 και 403 άνδρες).
Ψέμα δεύτερο: Στη Χίο παραμένουν (4/10) 4.126 πρόσφυγες.

Η αλήθεια είναι ότι στο νησί ο προσφυγικός πληθυσμός δεν υπερβαίνει τα 2400 άτομα, ενώ καθημερινά αναχωρούν προς την ενδοχώρα. Η σκόπιμη διόγκωση του αριθμού των προσφύγων στο νησί μας από τον κ. Μουζάλα γίνεται προφανώς και για λόγους οικονομικούς, δεδομένου ότι οι επιδοτήσεις από την Ε.Ε. εξαρτώνται από τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται πάνω στα νησιά αλλά και για να καταδείξουν την «επιτυχία» της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας.

Ψέμα τρίτο: Θα ληφθούν μέτρα «ανακούφισης» των νησιών και θα δοθεί η δυνατότητα να φύγουν οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όλες οι ευάλωτες περιπτώσεις αναχωρούν από το νησί (ιδίως οι σοβαρά ασθενείς, οι οικογένειες με βρέφη και μονογονεϊκές οικογένειες, τα ασυνόδευτα ανήλικα).»

Είμαστε αντίθετοι στο σχέδιο της κυβέρνησης για λειτουργία παλαιών και νέων δομών – κολαστήρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και συνοπτικών διαδικασιών απέλασης.

Η παρατεταμένη παραμονή και ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα νησιά δεν οφείλεται ούτε στον γραφειοκρατικό κυκεώνα ούτε σε δυσλειτουργία των υπηρεσιών. Είναι αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής να ενισχυθεί με κάθε τρόπο το δόγμα της αποτροπής με κάθε κόστος για τις τοπικές κοινωνίες.

Στηρίζουμε τον αγώνα των προσφύγων για διεθνή προστασία και των μεταναστών για μια καλύτερη ζωή και ζητάμε να επιτραπεί άμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες να συνεχίσουν νόμιμα το ταξίδι τους στις χώρες που επιθυμούν να φθάσουν.
efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιμότητες Μουζάλα καταγγέλλει επιτροπή αλληλεγγύης στη Χίο"

Τυφώνας Μάθιου: 5 νεκροί στη Φλόριντα, 842 στην Αϊτή

«Οι χειρότερες επιπτώσεις από τον φονικό τυφώνα Μάθιου είναι πιθανό να μην έχουν έρθει ακόμα κυρίως με τη μορφή πλημμυρών» λένε οι αρχές, προειδοποιόντας εκατομμύρια αμερικανούς πολίτες να λάβουν τα μέτρα τους. Ο τυφώνας Matthew βρίσκεται μια ανάσα από την ανατολική ακτή της Φλόριντα κινείται με 100 μίλια την ώρα προκαλώντας σφοδρούς ανέμους και καταιγίδες.

Υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ότι θα αποφευχθεί ένα άμεσο χτύπημα με τη γη, αλλά οι αξιωματούχοι ανησυχούν ιδιαίτερα για περιοχές με χαμηλό υψόμετρο όπως το Jacksonville, το οποίο θα μπορούσε να πληγεί ανεπανόρθωτα από μεγάλες πλημμύρες.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι πολιτείες όπως η Τζόρτζια και η Νότια Καρολίνα θα μπορούσαν να πληγούν από μεγάλες πλημμύρες, ενώ προειδοποίηση για τυφώνα έχει εκδοθεί και για το Surf City στη Βόρεια Καρολίνα. Η Εθνική Φρουρά των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι αναμένει εκτεταμένες πλημμύρες.

Περισσότερα από 1.000.000 νοικοκυριά και γραφεία έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.
«Η καταιγίδα είναι μόνο στα μισά του δρόμου και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Είμαστε πολύ ανήσυχοι για κύμα θύελλας και οι χειρότερες επιπτώσεις είναι ακόμα πιθανό ακόμα να μην έχει έρθει», είπε ο κυβερνήτης της Καρολίνα.

Μέχρι στιγμής από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερα από 842 άτομα στην Καραϊβική, ενώ 5 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Φλόριντα. Την ίδια ώρα ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος και θα αυξηθεί.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Τυφώνας Μάθιου: 5 νεκροί στη Φλόριντα, 842 στην Αϊτή"

Λέμε «όχι» στην TTIP, τη CETA και την TISA σήμερα στο Σύνταγμα

Η πρωτοβουλία May Day συμμετέχει και καλεί στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στις διατλαντικές συμφωνίες TTIP, CETA και TISA. Στην Ελλάδα το κάλεσμα γίνεται από την πρωτοβουλία «STOP TTIP CETA TiSA», η όποια καλεί τον κόσμο σε διαδήλωση στη συμβολή των οδών Ερμού και Νίκης στο Σύνταγμα στις 12:00

Το κάλεσμα:

Η πρωτοβουλία mayday για την ουσιαστική επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας συμμετέχει και καλεί στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στις διατλαντικές συμφωνίες TTIP, CETA και TISA. Στην Ελλάδα το κάλεσμα γίνεται από την πρωτοβουλία «STOP TTIP CETA TiSA», η όποια καλεί τον κόσμο σε διαδήλωση στη συμβολή των οδών Ερμού και Νίκης στο Σύνταγμα στις 12:00 η ώρα.

Λίγα λόγια για τις συμφωνίες

H CETA, όπως και οι αδερφές εμπορικές διατλαντικές συμφωνίες TTIP και TISA, ανήκουν στη νέα γενιά συμφωνιών που παραδίδουν τη Δημοκρατία όμηρο στις πολυεθνικές εταιρείες. Με μια σειρά κανονισμών που θα επιφέρουν αλλαγές στην αγροτική παραγωγή, την ασφάλεια τροφίμων, στο περιβάλλον στο δικαστικό μηχανισμό και –προ πάντων- στα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, οι εν λόγω συμφωνίες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επικυρωθούν από το Ευρωκοινοβούλιο και σαφώς ούτε από τα εθνικά κοινοβούλια.

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η TTIP με την ομογενοποίηση των θεσμικών πλαισίων της Ευρώπης και της Αμερικής θα επιφέρει χαλάρωση της ευρωπαϊκής εργασιακής νομοθεσίας που είναι αυστηρότερη σε σύγκριση με τα αμερικανικά πρότυπα. Από την άλλη, ο νέος μηχανισμός διαιτησίας ISDS θα επιφέρει απώλειες θέσεων εργασίας καθώς η επιδίκαση εις βάρος κρατών, δυσβάσταχτων προστίμων, υπέρ επενδυτών δημιουργεί σοβαρές δημοσιονομικές συνέπειες. Ενστάσεις εκφράζονται και για το γεγονός ότι επιτρέπεται μέσω της περαιτέρω απελευθέρωσης υπηρεσιών, ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις καθώς νέα κεφάλαια εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά αποζητώντας νέο και αποδιαρθρωμένο εργασιακό πλαίσιο.

Εκατομμύρια πολίτες σε όλη την Ευρώπη ενώνοντας τις φωνές μας λέμε STOP

Στοπ σε αυτές τις συμφωνίες διότι καμία από αυτές δεν θα επιφέρει αύξηση του πλούτου και οικονομική μεγέθυνση όπως εκείνοι που τις επιθυμούν υποστηρίζουν. Αρκεί κανείς να θυμηθεί τις επιπτώσεις της NAFTA με την εφαρμογή της οποίας χάθηκαν 300.000 θέσεις εργασίας. Στο ίδιο μήκος κύματος οι TTIP-CETA-TISA θα επιφέρουν αύξηση της ανεργίας και επιπλέον κέρδος για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες στόχο έχουν να συγκεντρώσουν όλο τον παραγόμενο πλούτο. Η μυστικότητα με την οποία διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις και το γεγονός ότι ούτε τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου δεν έχουν ανοιχτή πρόσβαση στα έγγραφα δημιουργεί από μόνη της μία προβληματική.
Απαιτούμε:

Άμεση ενημέρωση για τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις!

Να μην περάσει καμιά συμφωνία που παραβλέπει τους λαούς και την δημοκρατία!

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέμε «όχι» στην TTIP, τη CETA και την TISA σήμερα στο Σύνταγμα"

Ντροπή: Έκοψαν την αναπηρική σύνταξη της Ασπασίας που την πυροβόλησε ο πατέρας της

Το πιο σκληρό της πρόσωπο έβγαλε η πολιτεία απέναντι σε ένα παιδί που βρίσκεται καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο επειδή η μοίρα ήθελε να έχει πυροβοληθεί από τον ίδιο της τον πατέρα. 

Οργισμένη και αγανακτισμένη η Σπυριδούλα Φατούρου, μητέρα της Ασπασίας, μίλησε και στο protothema.gr και ξέσπασε για την άδικη απόφαση του κράτους να κόψει την αναπηρική σύνταξη του παιδιού της, που δεν είναι πάνω από 350 ευρώ. 

Η νεαρή κοπέλα τον Αύγουστο του 2013 είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από τον ίδιο της τον πατέρα μέσα στο κέντρο του Άργους, αφήνοντάς την με 99% αναπηρία και τώρα δίνει έναν τιτάνιο αγώνα για να επανέλθει. 

Η μητέρα της, Σπυριδούλα Φατούρου, με σκληρά λόγια ανακοίνωσε το ανήκουστο μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !
Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο! Έκοψαν την αναπηρική σύνταξη της Ασπασίας... Τους ενοχλεί η ύπαρξή της ...Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα, αλλά αυτό δεν θα περάσει !!!!!!!!!!».


Η ιατρική επιτροπή που εξέτασε την Ασπασία έκρινε πως έχει 99% αναπηρία και πως σε όλη της τη ζωή θα χρειάζεται έναν συνοδό. Αυτό σημαίνει πως δικαιούται ένα επίδομα αναπηρίας, τόσο αυτή όσο και η μητέρα της, ωστόσο σύμφωνα με την κυρία Φατούρου τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους ο ΟΓΑ της έκοψε το επίδομα τετραπληγίας -παραπληγίας. Το επίδομα αυτό ήταν εξωιδρυματικό και η Ασπασία νοσηλεύεται, της είχαν πει, άρα δεν το δικαιούται.

Πολλές φορές η  μητέρα της Ασπασίας στο παρελθόν είχε απευθύνει έκκληση προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και προς κάθε αρμόδιο υπουργό να σταθούν κοντά στην κόρη της. Αρκετές φορές είχε παραπονεθεί ότι πούλησε όλη της την περιουσία για να καλύψει τα νοσήλια αλλά το κράτος ήταν άφαντο.

Η Ασπασία 






Το δράμα
«Πάγωσα μόλις έμαθα τι έγινε»! Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της μητέρας της 18 χρονης Ασπασίας που περνά το δικό της Γολγοθά. 

Ήταν Αύγουστος του 2013, όταν ο εν διαστάσει σύζυγος της Σπυριδούλας Φατούρου έτρωγε με την κόρη τους σε μια ταβέρνα στο κέντρο της πόλης του Άργους, όπου ζούσαν . Όταν η μικρή σηκώθηκε για να πάει μεχρι το περίπτερο ο πατέρας της τυφλωμένος από τη ζήλια που είχε για τη γυναίκα του που τον εγκατέλειψε, τράβηξε όπλο και πυροβόλησε την έφηβη κόρη του στο κεφάλι μπροστά στους εμβρόντητους περαστικούς, θέλοντας να εκδικηθεί με αυτό τον τρόπο τη σύζυγό του. Οι δυο σφαίρες από το όπλο του δράστη διαπέρασαν το κεφάλι της Ασπασίας και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου άλλαξε όλη της η ζωή. Στη συνέχεια, ο πατέρας της  νεαρής κοπέλας έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του. Στο σημείωμα που άφησε, μάλιστα, πριν αυτοκτονήσει, ο δράστης έγραφε: «Για να σε εκδικηθώ που με άφησες».

Η ιστορία της Ασπασίας συντάραξε το πανελλήνιο. Για εννέα μήνες η κοπέλα νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση στην εντατική μονάδα του ΚΑΤ, ενώ μόλις συνήλθε μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο ιδιωτικό κέντρο θεραπείας στη Λάρισα, όπου ζει στο ίδιο δωμάτιο μαζί με τη μητέρα της τους τελευταίους μήνες.

Έχει σημειώσει σημαντική βελτίωση. Επικοινωνεί. Χαμογελά στο άκουσμα της φωνής της μητέρας της. Καταλαβαίνει και προσπαθεί. Συνεννοείται με τα μάτια ή κουνώντας το κεφάλι της, γεγονός που δίνει μικρές ελπίδες στη μητέρα της και στους φίλους της.

Η Ασπασία με τη μητέρα της 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντροπή: Έκοψαν την αναπηρική σύνταξη της Ασπασίας που την πυροβόλησε ο πατέρας της"

Απεργούν Κυριακή και Δευτέρα οι Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας -Ακυρώσεις πτήσεων

Να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους καλούνται όσοι σκόπευαν να ταξιδέψουν την Κυριακή και τη Δευτέρα αεροπορικώς, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας απεργούν.
Οι ελεγκτές έχουν εξαγγείλει δύο 24ωρες απεργίες, από αύριο, Κυριακή (ώρα 00:01) έως και τη Δευτέρα (ώρα 23:59).
Μετά από αυτό, η AEGEAN και η Olympic Air ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν όλες τις πτήσεις του δικτύου τους την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ενώ τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ακυρώνονται όλες οι πτήσεις προς και από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια μέχρι τις 23:59, εκτός από 8 σκέλη πτήσεων που αλλάζουν ώρα αναχώρησης.
Επιπλέον, σήμερα η AEGEAN ακυρώνει τις πτήσεις της προς Τελ Αβιβ, Βηρυτό, Αμμάν, Τιφλίδα, Τεχεράνη και την πτήση Τεχεράνη-Αθήνα, ενώ σε άλλες τροποποιεί τις ώρες αναχώρησης.
Συγκεκριμένα
Ακυρώνονται οι κάτωθι πτήσεις της AEGEAN στις 8 Οκτωβρίου 2016:

Παράλληλα, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, η AEGEAN αναγκάζεται να τροποποιήσει την  ώρα αναχώρησης στις κάτωθι πτήσεις που επηρεάζονται από τη 48ωρη απεργία, ως κάτωθι:

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016
Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της Aegean & της Olympic Air προς/από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016
Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της Aegean & της Olympic Air προς/από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια μέχρι τις 23:59 εκτός από τις κάτωθι πτήσεις που αλλάζουν ώρα αναχώρησης
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί μία έξτρα πτήση ως κάτωθι:
Ακυρώνει 110 πτήσεις η Rynair
Η Rynair ανακοίνωσε ότι ακυρώνει 110 πτήσεις εξαιτίας της απεργίας, ενώ καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ελληνική κυβέρνηση να λάβουν μέτρα, «ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο των ελληνικών ουρανών».
Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι προχωρά σε αναγκαστική ακύρωση 4 πτήσεων σήμερα το βράδυ και όλων των πτήσεων (106 σε σύνολο) προς/από και εντός Ελλάδος, αύριο Κυριακή , με πιθανότητα περισσότερων ακυρώσεων και καθυστερήσεων την Δευτέρα.
Τα μέτρα που προτείνει να ληφθούν «ώστε να αποτρέψει τις ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων από μικρές ομάδες Ελεγτών Εναέριας Κυκλοφορία (ΕΕΚ) είναι: οι ΕΕΚ θα πρέπει να προωθούν τα αιτήματα τους μέσω δεσμευτικής διαιτησίας, χωρίς απεργίες. Να επιτρέπεται σε ΕΕΚ άλλων Ευρωπαϊκών χωρών να συντονίζουν τις πτήσεις κατά την διάρκεια απεργιών των ΕΕΚ.Να μην επηρεάζονται οι πτήσεις που διέρχονται μέσω του εναέριου χώρου της χώρας που έχει απεργία. Να επιτρέπεται στις αεροπορικές εταιρίες να λαμβάνουν επιστροφή χρημάτων των εξόδων που ορίζει ο νόμος EU261 από τους παράγοντες των απεργιών».
Τέλος, η εταιρεία ζητά συγνώμη από τους πελάτες της και τους παροτρύνει να ενημερώνονται για την κατάσταση της πτήσης τους μέσω του Ryanair.com προτού πάνε στο αεροδρόμιο. Όλοι οι επιβάτες των πτήσεων που επηρεάζονται, έχουν ενημερωθεί μέσω email και SMS, ενώ τους έχουν δοθεί οι παρακάτω επιλογές: πλήρης επιστροφή χρημάτων, κράτηση στην επόμενη διαθέσιμη πτήση ή κράτηση σε ένα άλλο δρομολόγιο.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν Κυριακή και Δευτέρα οι Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας -Ακυρώσεις πτήσεων "

Με 5,6 ή 7 σε Γλώσσα και Μαθηματικά το απολυτήριο από το Γυμνάσιο

Ακόμα και με βαθμο 5 στα βασικά μαθήματα θα μπορούν πλεον οι μαθητές του Γυμνασίου να προάγονται στην επόμενη ταξη ή και να παίρνουν απολυτήριο, βάσει της νεας εγκυκλίου που απέστειλε ο υπουργός Νίκος Φίλης στα σχολεία. Πλεον, αρκεί ο μέσος όρος του μαθητή να "βγαίνει" 13, χωρίς κανέναν περιορισμό όμως στο πώς θα υπολογίζεται αυτό. Μπορεί δηλαδή ο μαθητής να έχει 5 στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τη Φυσική ή την Ιστορία , αλλά με ένα... 20 στη Γυμναστική να το "καλύπτει", να φτάνει στο μέσο όρο 13 και έτσι να προάγεται.

Στην ουσία ο Νικος Φίλης καταργεί προηγούμενη διάταξη βάσει της οποίας οι μαθητές χρειάζονταν τουλαχιστον 8 στα μαθήματα αυτά, που θεωρούνται "βασικά", ώστε να προαχθούν και παράλληλα ο γενικός μέσος όρος της βαθμολογίας τους να είναι 13.

Οπώς καταγγέλλουν όμως οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, οι μαθητές του Γυμνασίου δεν θα έχουν πια ουτε αυτή την ελάχιστη υποχρέωση.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο, το οποίο εκτιμά ότι πρόκειται για μια κίνηση που θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στο «χαλαρό» Γυμνάσιο που προέκυψε από τη δραστική μείωση των εξεταζομένων μαθημάτων.

Ειδικότερα σχετικά με την προαγωγή των μαθητών η νέα τροποποιητική εγκύκλιος ορίζει τα εξής:

1. Στα μαθήματα της πρώτης ομάδας (Ομάδα Α') βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών είναι το ένα τρίτο του αθροίσματος των βαθμών του πρώτου τετραμήνου, του δεύτερου τετραμήνου και της γραπτής ανακεφαλαιωτικής εξέτασης.

2. Στα μαθήματα της δεύτερης ομάδας (Ομάδα Β') και της τρίτης ομάδας (Ομάδα Γ') βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών είναι ο μέσος όρος των βαθμών του πρώτου τετραμήνου και του δεύτερου τετραμήνου.

3. Αν σε ένα μάθημα για κάποιο λόγο λείπει ο βαθμός του ενός από τα δύο τετράμηνα, ως βαθμός επίδοσης για αυτό το τετράμηνο θεωρείται ο βαθμός του άλλου τετραμήνου. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν κατατεθεί βαθμολογία ενός μαθήματος σε κανένα τετράμηνο και εφόσον η φοίτηση του μαθητή κριθεί επαρκής, ο Διευθυντής του σχολείου συγκροτεί διμελή επιτροπή εκπαιδευτικών του σχολείου που έχουν σε πρώτη ή σε δεύτερη ανάθεση το εξεταζόμενο μάθημα, η οποία διενεργεί ειδική προφορική εξέταση στην ύλη του Β ́ τετραμήνου το αργότερο την επομένη ημέρα από τη λήξη των μαθημάτων του Β ́ τετραμήνου. Η βαθμολογία αυτής της εξέτασης αποτελεί τον βαθμό επίδοσης για κάθε τετράμηνο.

4. α. Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης,
i) όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα ή
ii) όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δεκατρία.
β. Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης, ο μαθητής παραπέμπεται σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι μικρότερος από δέκα.

Για τους παραπεμπόμενους μαθητές αμέσως μετά το τέλος της πρώτης εξεταστικής περιόδου καταρτίζεται με ευθύνη του Διευθυντή του Σχολείου και υλοποιείται από τους εκπαιδευτικούς πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για κάθε μάθημα των Ομάδων Α ́ και Β ́ στο οποίο έχει παραπεμφθεί μαθητής. Συγκεκριμένα για κάθε μάθημα προσφέρεται πρόγραμμα διάρκειας πέντε έως δέκα διδακτικών ωρών, ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών. Η υλοποίησή του ανατίθεται σε εκπαιδευτικούς του σχολείου από τον σύλλογο διδασκόντων. Στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου διεξάγονται οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους παραπάνω μαθητές (δεύτερη εξεταστική περίοδος).

γ. Για τα μαθήματα της πρώτης ομάδας (Ομάδα Α') οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι προφορικές και γραπτές. Ο Διευθυντής του σχολείου συγκροτεί διμελή επιτροπή εκπαιδευτικών του σχολείου που έχουν σε πρώτη ή σε δεύτερη ανάθεση το εξεταζόμενο μάθημα, η οποία διενεργεί τις προφορικές και γραπτές εξετάσεις. Η προφορική εξέταση προηγείται της γραπτής.

Για τα μαθήματα της δεύτερης και της τρίτης ομάδας οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι προφορικές. Ο Διευθυντής του σχολείου συγκροτεί διμελή επιτροπή εκπαιδευτικών του σχολείου που έχουν σε πρώτη ή σε δεύτερη ανάθεση το εξεταζόμενο μάθημα, η οποία διενεργεί τις εξετάσεις.

δ. Αν και μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις μαθητής της Α 'και Β' τάξης δεν κριθεί άξιος προαγωγής σύμφωνα την περ. α αυτής της παραγράφου, τότε επαναλαμβάνει την τάξη.

ε. Αν και μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις μαθητής της Γ ' τάξης δεν κριθεί άξιος απόλυσης σύμφωνα με την περ. α αυτής της παραγράφου, τότε δύναται να προσέλθει σε επαναληπτικές εξετάσεις πριν από την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο (τρίτη εξεταστική περίοδος), στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι μικρότερος από δέκα καθώς και σε εξετάσεις επόμενου/νων σχολικού/κών έτους/ετών τον Ιούνιο (πρώτη και δεύτερη εξεταστική περίοδος) και τον Σεπτέμβριο (τρίτη εξεταστική περίοδος), στην ύλη στην οποία εξετάζονται κατά το έτος της εξέτασης και οι μαθητές της Γ ́ τάξης.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου διεξάγονται με τον τρόπο και τη διαδικασία των επαναληπτικών εξετάσεων του Ιουνίου.

5. Στην περίπτωση που εξάγεται για μαθητή απορριπτικό αποτέλεσμα σε κλάδο μαθήματος και ο συνολικός βαθμός στο μάθημα ως μέσος όρος των βαθμών των κλάδων είναι επίσης απορριπτικός, ο μαθητής αυτός παραπέμπεται μόνο στον κλάδο του μαθήματος στον οποίον υστέρησε.

6. Οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι εξετάζονται με βάση τις διατάξεις της με αρ. πρ. 28722/Γ2/12-3-2010 Υ.Α. (Β '276), προάγονται ή απολύονται, σύμφωνα με τις διατάξεις της ως άνω παρ. 4 εδαφίου α (ii) με μείωση του προβλεπόμενου μέσου όρου βαθμών ετήσιας επίδοσης σε «τουλάχιστον δώδεκα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Με 5,6 ή 7 σε Γλώσσα και Μαθηματικά το απολυτήριο από το Γυμνάσιο"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δωρεάν μετακινήσεις από τον ΟΑΣΘ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, λόγω της διεξαγωγής του 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου και του Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος.

Από τις 3 μετά το μεσημέρι δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων σε Λεωφόρο Νίκης, Βασ.Γεωργίου, Λεωφόρο Μ.Αλεξάνδρου, Γ' Σεπτεμβρίου (από τη συμβολή με τη Λεωφόρο Μ.Αλεξάνδρου έως τη συμβολή με την οδό Μ.Ανδρόνικου στο ρεύμα καθόδου), Μανώλη Ανδρόνικου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Κουντουριώτου και στη Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου (από τη συμβολή με την οδό Στρ.Ναπολέοντος Ζέρβα έως τη συμβολή της με την οδό Γ' Σεπτεμβρίου).

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και τη στάση των οχημάτων από άνδρες της τροχαίας, θα εφαρμόζονται σταδιακά ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων. Ο ημιμαραθώνιος των 21 χλμ ξεκινά στις 6:45 το απόγευμα από την οδό Κουντουριώτη με τερματισμό το Λευκό Πύργο, ενώ ο Αγώνας Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5 χλμ θα ξεκινήσει στις 9:15 το βράδυ μπροστά από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και τερματισμό, επίσης το Λευκό Πύργο.

Εξάλλου, δωρεάν θα είναι σήμερα, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, οι μετακινήσεις με τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ για όσους συμμετέχουν στους αγώνες, με την προϋπόθεση ότι θα φέρουν μαζί τους τον αριθμό του δρομέα, που "καρφιτσώνεται" στη φανέλα.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της αθλητικής διοργάνωσης θα διενεργούνται εκτεταμένες εκτροπές λεωφορειακών γραμμών, σύμφωνα και με τις εντολές της τροχαίας, ενώ ο ΟΑΣΘ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στις 11 το βράδυ.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δωρεάν μετακινήσεις από τον ΟΑΣΘ"

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας χτύπησαν στην Αγκυρα

Δύο επίδοξοι βομβιστές πυροδότησαν σήμερα τα εκρηκτικά τους και αυτοανατινάχθηκαν σε απομακρυσμένη περιοχή στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα, όταν η αστυνομία τους κάλεσε να παραδωθούν, μεταδίδουν το CNN Türk και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Για τους δύο βομβιστές, που πιστεύεται πως ήσαν ένας άνδρας και μία γυναίκα, υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στο Κόμμα Εργατών του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και ότι μετέφεραν 200 κιλά πλαστικών εκρηκτικών νιτρικού αμμωνίου, μεταδίδει το CNN Türk.

Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο καταζητείται και τρίτος συνεργός τους.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, οι δύο βομβιστές προετοίμαζαν επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, όταν η έκρηξη σημειώθηκε σε αγροτική περιοχή στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Άγκυρα με την πόλη Χαϊμανά.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο βομβιστές αυτοκτονίας χτύπησαν στην Αγκυρα"

Επεισόδια και φωτιά στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο

Ένταση επικράτησε για άλλη μια φορά στον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας στη Χίο. Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα ομάδα μεταναστών ξεκίνησε τις διαμαρτυρίες, που κατέληξαν τελικά σε πρόκληση πυρκαγιάς στον καταυλισμό.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischios.gr, χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ και ο αποκλεισμός μεταναστών στο ένα σημείο του καταυλισμού για να μπορέσει να επέμβει η πυροσβεστική προκειμένου να κατασβέσει τη φωτιά. Στο σημείο μετέβησαν τρία οχήματα με επτά πυροσβέστες.

Από τη φωτιά κάηκαν ολοσχερώς έξι λυόμενοι οικίσκοι και προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε άλλους δύο.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια και φωτιά στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news