facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

«Πόλεμος» επιχειρηματιών - τραπεζών για τα «κόκκινα» δάνεια

Δεκάδες εξώδικα αποστέλλουν προς τις τράπεζες ιδιοκτήτες εταιρειών όταν δεν γίνονται δεκτές οι προτάσεις τους για αναδιάρθρωση των δανείων, όπου συνήθως περιλαμβάνεται η συμμετοχή τρίτων επενδυτών (funds).

Τα εξώδικα, θεωρητικά, δεν αποτελούν σοβαρή απειλή για τις τράπεζες, ωστόσο, όπως θα δούμε, όταν αυτές παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους και δεν απαντούν εγγράφως, τότε δημιουργούνται προϋποθέσεις και σοβαροί κίνδυνοι, ακόμη και πρόκληση πτωχεύσεων στις εταιρείες ώστε οι ιδιοκτήτες να αποφύγουν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Οταν τα επιχειρηματικά δάνεια ανέρχονται σε 60 δισ. ευρώ -σε σύνολο μη εξυπηρετούμενων ύψους 112 δισ.-, τότε υφίσταται ένα πρόβλημα, το οποίο, όσο δεν διευθετείται, αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για την οικονομία αφού, κατά τεκμήριο, οι επιχειρηματίες ενεργούν και δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα αποφασίσουν τις αναδιαρθρώσεις οι τραπεζίτες. Ολα ξεκινούν από την καθυστέρηση επί έναν χρόνο και πλέον του νομοθετικού πλαισίου που θα καθορίζει ποιοι δανειολήπτες είναι συνεργάσιμοι ή μη, αλλά θα καλύπτει παράλληλα από νομικής άποψης τα στελέχη των τραπεζών. Η καθυστέρηση δημιουργεί καθημερινά ανυπολόγιστες ζημίες σε επιχειρήσεις διότι όσο δεν αναδιαρθρώνονται τα δάνεια τόσο περισσότερες χάνουν τη ρευστότητα, δεν πληρώνουν τους εργαζομένους τους και τελικώς δεν εκπληρώνουν και τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, αυξάνοντας έτι περαιτέρω τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Είναι τέτοια δε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά με τις οφειλές προς τις τράπεζες και το Δημόσιο, με διάφορους παράγοντές της να υποστηρίζουν ότι «οι επιχειρηματίες, υπό τον φόβο των ποινικών ευθυνών για οφειλές προς το Δημόσιο, θα προτιμήσουν να προκαλέσουν πτωχεύσεις επιχειρήσεων και μετά θα στραφούν κατά των τραπεζών που δεν δέχθηκαν τις προτάσεις αναδιάρθρωσης».

Ποια είναι, όμως, τα προβλήματα που εμφανίζονται σε μεγάλες αλλά και μικρότερες εταιρείες που διαθέτουν κόκκινα δάνεια και υποχρεώσεις προς την Εφορία και τα δημόσια ταμεία εν γένει; Οσοι διαθέτουν οφειλές προς τραπεζικά ιδρύματα και Δημόσιο απευθύνονται στην τράπεζα με πρόταση αναδιάρθρωσης δανείων, στην οποία περιλαμβάνεται και η συμμετοχή fund στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης. Στις προτάσεις, όμως, της αναδιάρθρωσης έχουν περιληφθεί και όροι που αλλάζουν την αρχική σύμβαση ή προτείνονται ελαφρύτερα επιτόκια. Εάν στην εν λόγω πρόταση η τράπεζα δεν απαντήσει εγγράφως, τότε δημιουργείται βασίμως πεδίο για τους επιχειρηματίες, καθώς οι τελευταίοι επιδιώκουν να διασώσουν τις εταιρείες τους. Σύμφωνα με πηγές, τα στοιχεία που τους οδηγούν στις παραπάνω κινήσεις είναι τα εξής: Πρώτον, έχουν μάθει να ενεργούν και δεν περιμένουν το νέο πλαίσιο, όπως τα στελέχη των τραπεζών, δεύτερον, η αγορά αναμένει ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες καθώς θα ορίζει ποιοι δανειολήπτες είναι μη συνεργάσιμοι. Εφόσον, λοιπόν, έχουμε ένα τέτοιο πλαίσιο, τότε δημιουργούνται περιπτώσεις όπου δεν είναι επακριβώς ξεκάθαρο ποιοι δανειολήπτες είναι συνεργάσιμοι ή όχι.

Για παράδειγμα, όταν η τράπεζα προτείνει στην επιχείρηση μια αναδιάρθρωση και ο ιδιοκτήτης την αγνοεί, τότε θα θεωρείται μη συνεργάσιμος. Τι θα συμβεί, όμως, όταν η επιχείρηση αντιπροτείνει στην τράπεζα ένα δικό της σχέδιο αναδιάρθρωσης; Τότε τα όρια στενεύουν και το ποιος θεωρείται συνεργάσιμος ή όχι είναι θέμα συζήτησης.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Οι περιπτώσεις των χρεωμένων εταιρειών είναι μια συνήθης εικόνα για τις τράπεζες. Για παράδειγμα μια επιχείρηση διέθετε σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο αλλά και τους εργαζομένους της. Διατύπωσε προς την τράπεζα συγκεκριμένη πρόταση αναχρηματοδότησης προκειμένου αυτή να συζητήσει νέους όρους για τα δάνεια, αλλά και να διευθετήσει τις χρηματοροές (cash flow). Η τράπεζα δεν αποδέχθηκε την πρότασή της, καθώς σε αυτό το στάδιο γίνονται λίγες αναδιαρ­θρώσεις και καθόλου διαγραφές δανείων.

Ο επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος αναλογίστηκε τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από τη μη πληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο και στράφηκε εναντίον της τράπεζας θέτοντάς την ενώπιον των ευθυνών της για το γεγονός ότι «δεν αποδέχθηκε την πρόταση αναδιάρθρωσης των δανείων με τη συμμετοχή και τρίτου επενδυτή». Υστερα από την αποστολή του εξωδίκου από την εταιρεία όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά. Στην περίπτωση που ο επιχειρηματίας δεν περιμένει την απραξία της τράπεζας, υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο μιας ακόμα εταιρείας και κυρίως την απώλεια θέσεων εργασίας.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πόλεμος» επιχειρηματιών - τραπεζών για τα «κόκκινα» δάνεια"

Η μεγάλη αδικία: Διπλή εισφορά, αλλά… μισή σύνταξη

Ο ασφαλισμένος που θα παραμείνει… πιστός στο νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων, πληρώνοντας ασφαλιστικές εισφορές για 30 ή και 40 χρόνια, προσβλέποντας σε μια καλύτερη σύνταξη, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη: μόνο και μόνο προκειμένου να πάρει πίσω τις ασφαλιστικές εισφορές που θα καταβάλλει για να διεκδικήσει την υψηλότερη σύνταξη, θα χρειαστεί να περιμένει ακόμη και μέχρι τα… 111ά γενέθλιά του.

Παρά το γεγονός ότι το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων αποτελεί νόμο του κράτους από τον περασμένο Μάιο, το υπουργείο Εργασίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», δεν έχει καν συντάξει τις απαραίτητες εγκυκλίους που θα επιτρέψουν στα Ταμεία να εκδώσουν συντάξεις βάσει της νέας φόρμουλας υπολογισμού.

Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προχωρήσει σε ασκήσεις προσομοίωσης και γνωρίζουν πώς ακριβώς επιδρά ο νέος τρόπος υπολογισμού.

Όσο υψηλότερες είναι οι συντάξιμες αποδοχές ενός εργαζόμενου –δηλαδή όσο περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές έχει πληρώσει κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου– τόσο χαμηλότερος είναι ο καθαρός συντελεστής αναπλήρωσης. Ο συντελεστής αυτός υπολογίζει το «κομμάτι» των συντάξιμων αποδοχών που θα απομείνει τελικώς ως καθαρή σύνταξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα 20 χρόνια ασφάλισης, ο συνταξιούχος με συντάξιμες αποδοχές της τάξεως των 1.000 ευρώ θα έχει συντελεστή αναπλήρωσης 55%, ενώ ο συνταξιούχος με τα ίδια χρόνια ασφάλισης, αλλά τριπλάσιες συντάξιμες αποδοχές (3.000 ευρώ), θα έχει συντελεστή αναπλήρωσης 28%.

Ο πρώτος ασφαλισμένος θα έχει πληρώσει 44.800 ευρώ και ο δεύτερος 134.000 ευρώ, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές του εργοδότη.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Η μεγάλη αδικία: Διπλή εισφορά, αλλά… μισή σύνταξη"

Όμηροι των φόρων: Θα πληρώσουμε επιπλέον 4,​5 δισ. ευρώ το 2017!

Την πληρωμή επιπλέον 1,4 δισ. σε φόρους εισοδήματος, 1,5 δισ. σε έμμεσους φόρους, 1,4 δισ. από αυξήσεις εισφορών προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού που καταθέτει τη Δευτέρα ο Τσακαλώτος - Η κυβέρνηση προσκοκά πλεόνασμα 3,5 δισ. και ανάπτυξη 2,7% το 2017

Ξεπερνούν και τις απαιτήσεις του Μνημονίου για πλεονάσματα το 2017, οι φιλόδοξες προβλέψεις του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού, τον οποίο παραδίδει την Δευτέρα στον πρόεδρο της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλειδης Τσακαλώτος.

Με τον νέο προϋπολογισμό, η κυβέρνηση προβλέπει ότι με νέα εισπρακτικά μέτρα 4,5 δισ. ευρώ που θα λάβει μέσα στο 2017, θα επιτύχει πρωτογενές ​πλεόνασμα 3,5 δισ. ευρώ. Και παρά την φοροεπιδρομή που θα «ψαλιδίσει» το διαθέσιμο εισόδημα, προβλέπει ότι στο τέλος θα έρθει και ισχυρή ανάπτυξη στη χώρα 2,7%!

Αν και θεωρείται βέβαιο ότι θα απέχει σημαντικά από το τελικό σχέδιο που θα κατατεθεί στα τέλη Νοεμβρίου στη Βουλή, το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες:

- πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,6% του ΑΕΠ (1 δισ. ευρώ) για φέτος, έναντι μνημονιακού στόχου 0,5%
- πρωτογενές πλεόνασμα σχεδόν 2% του ΑΕΠ για το 2017 (δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ) έναντι στόχου 1,75% στο Μνημόνιο (3 δισ. ευρώ)
- ύφεση 0,3% φέτος (αντί 0,5% που θα προβλέπει η ΤτΕ)
- δυναμική ανάκαμψη το 2017 με αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7%

Η πρόβλεψη για ισχυρή Ανάπτυξη προφανώς εξυπηρετεί την κυβέρνηση για να πείσει ότι «λεφτά θα υπάρχουν» και έτσι θα πετύχει τους στόχους της. Από την άλλη, η Ανάπτυξη υπονομεύεται από το γεγονός πως η κυβέρνηση θα επιβάλει φοροεισπρακτικά μέτρα ύψους 4,3 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα τα χρήματα αυτά θα προέλθουν:

- 1,4 δισ. ευρώ από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τις αυξήσεις εισφορών κλπ
- Άλλα 1,4 δισ. ευρώ από το νέο καθεστώς φορολόγησης των εισοδημάτων (μειωμένο αφορολόγητο, αύξηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κ.λπ.)
- Επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ από τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους.

Για να εισπραχθούν όμως ασφαλιστικές εισφορές και άμεσοι και έμμεσοι φόροι, προϋπόθεση είναι να υπάρχουν επιχειρήσεις, δουλειές και εισοδήματα που θα αποδίδουν στο δημόσιο όσα προβλέπουν τα νέα μέτρα για το 2017. Μεταξύ αυτών έχουν ψηφιστεί και θα επιβληθούν:

- Ενιαίος ΦΠΑ 24% σε όλη τη χώρα: από 1.1.2017 θα καταργηθούν και οι τελευταίες εξαιρέσεις στα νησιά του Αιγαίου. Οι κάτοικοι χάνουν αυτομάτως περίπου 5% των εισοδημάτων τους, δηλαδή 150-500 ευρώ το χρόνο για τους περισσότερους που ζουν με 5.000 ως 10.000 ευρώ το χρόνο –και πολύ περισσότερα για τα υψηλότερα εισοδήματα.

- φόροι στα καύσιμα: από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο. Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο. Μαζί με τον ΦΠΑ που επιβάλλεται και στην τελική τιμή μετά την αύξηση του φόρου, η βενζίνη θα πωλείται 4 λεπτά ακριβότερα.

- φόροι στα τσιγάρα: αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό (από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό) και ο αναλογικός φόρος από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Το αποτέλεσμα των αυξήσεων αυτών στους ΕΦΚ των τσιγάρων και του καπνού θα είναι να αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης κατά 0,50 έως 1 ευρώ ανά πακέτο. Κάθε καπνιστής χάνει έτσι τουλάχιστον 150-300 ευρώ το χρόνο.

- ειδικός φόρος στον καφέ: από την 1η-1-2017 θα επιβληθεί ΕΦΚ 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ. Η επιβολή του φόρου αυτού, αναμένεται να επιβαρύνει με αυξήσεις κατά 10%-20% τις λιανικές τιμές πώλησης των διαφόρων ειδών καφέ.

- φόρος στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.

- φόρος στη σταθερή τηλεφωνία: νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται και ΦΠΑ 24%. Η τελική επιβάρυνση στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας θα αγγίξει το 6%. Για κάθε σύνδεση τα νοικοκυριά χάνουν επιπλέον 15-30 ευρώ το χρόνο.

- Μερίσματα: Αυξάνεται ο φόρος στα μερίσματα από 10% σε 15%, σε μια φάση όπου τα κέρδη των επιχειρήσεων μειώνονται. Πέρυσι το δημόσιο εισέπραττε περίπου 240 εκατ. ευρώ το μήνα και φέτος 80 (-70%)

- Αυξήσεις εισφορών για σύνταξη και υγεία: αφορούν όλους, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη πώς θα τους πληρώσουν από 1.1.2017 οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Το πιθανότερο είναι πως θα υπολογιστούν σε 26,95% με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα που είχαν το 2015.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Όμηροι των φόρων: Θα πληρώσουμε επιπλέον 4,​5 δισ. ευρώ το 2017!"

Δικαιώνεται το 70% όσων προσφεύγουν κατά φορολογικών ελέγχων

Επτά στους δέκα φορολογουμένους που προσφεύγουν σε διοικητικά δικαστήρια κατά των αποφάσεων φορολογικού ελέγχου δικαιώνονται, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύει η «Καθημερινή».

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 604 αποφάσεων οι 440 ήταν θετικές για τους φορολογούμενους, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για τον τρόπο διεξαγωγής των ελέγχων και τα χρηματικά ποσά που βεβαιώνονται.

Τα στοιχεία καλύπτουν την περίοδο ανάμεσα στο Αύγουστο του 2013 και τον Σεπτέμβριο του 2016.

Παράγοντας της Γενικής Γραμματείας Εσόδων δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι ο λόγος που τόσοι φορολογούμενοι κέρδισαν στα δικαστήρια οφείλεται στο ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός πρώτον υπολόγιζε λανθασμένα τους φόρους και τα πρόστιμα και δεύτερον βεβαίωνε υψηλότερα ποσά φόρου από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα.

Η «φουσκωμένη» βεβαίωση φόρων επέτρεπε στους επικεφαλής των ελεγκτικών κέντρων να υποστηρίζουν στους προϊστάμενούς τους ότι είχαν πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί.

Την ίδια στιγμή, οι εν λόγω οφειλές-φάντασμα αύξαναν πλασματικά τον όγκο των ληξιπρόθεσμων οφειλών που μάλιστα δεν μπορούσαν να εισπραχθούν.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαιώνεται το 70% όσων προσφεύγουν κατά φορολογικών ελέγχων "

Ένταση και χημικά στην ομιλία του Τσίπρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Στην εκδήλωση του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Εαμικής Αντίστασης, μίλησε στις 19:00 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την «απόδοση του χώρου θυσίας στον Δήμο και το λαό». 

Την ίδια ώρα, η Λαϊκή Ενότητα και αριστερές οργανώσεις πραγματοποίησαν έξω από το Σκοπευτήριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του πρωθυπουργού. Λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία, προκλήθηκε ένταση όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και να πλησιάσουν στον χώρο της εκδήλωσης.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους συγκεντρωμένους με χρήση χημικών.






  



Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:30 και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε μία ώρα αργότερα. 





«Η σημερινή ημέρα έχει μια συναισθηματικό φόρτιση.Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής, το σκοπευτήριο της Καισαριανής εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν, για να είμαστε εμείς ελεύθεροι», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως τελεσίδικη είναι η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας.

Η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους, ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή. Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρας μας, ανέφερε επίσης ο κ. Τσίπρας.
"Απέναντι σε αυτούς που είχαν το θάρρος να κοιτάξουν την ιστορία στα μάτια κάνουμε το καθήκον μας και συνεχίζουμε στα βήματά τους", είπε.

"Για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι εδώ ως πρωθυπουργός και καλώ τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να τους παραδώσω το ΦΕΚ με το οποίο αποδίδεται το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στον δήμο και στο λαό της, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχής", σημείωσε ακόμη.


(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις συγκεντρώσεις:










"Απουσία" του δημάρχου Καισαριανής

Ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος με επιστολή του γνωστοποίησε ότι δεν θα παρευρεθεί στη εκδήλωση, αναφέροντας πως« η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού, δεν του χαρίστηκε από κανέναν και δε μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής Πολιτικής».

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει σχετικά με την απόφαση του δημάρχου: «Ο δήμαρχος Καισαριανής και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις συνεργάστηκαν στενά με την κυβέρνηση για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία παραχώρησης του σκοπευτηρίου, το ΚΚΕ άλλωστε υπερψήφισε τη ρύθμιση. Ο δήμαρχος απλώς εξυπηρετεί την επιλογή του ΚΚΕ να δημιουργήσει εντυπώσεις τις οποίες ο ιστορικός του μέλλοντος δε θα θυμάται». Προστίθεται ακόμη, ότι η απόδοση του σκοπευτηρίου στο δήμο είναι μία ιστορική δικαίωση που ανήκει σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο, και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης συνεργάστηκαν στενά με την κυβέρνηση τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση και χημικά στην ομιλία του Τσίπρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής"

Στα αζήτητα 11 άγονες αεροπορικές γραμμές, λόγω μείωσης των επιδοτήσεων

Στα …αζήτητα έμειναν έντεκα άγονες αεροπορικές γραμμές, καθώς κανένας από τους εγχώριους αερομεταφορείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξυπηρέτησή τους στον πρόσφατο διαγωνισμό που διενήργησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Ο δραστικός περιορισμός από το υπουργείο Μεταφορών της ετήσιας επιδότησης των 28 άγονων αεροπορικών γραμμών στα 9 εκατ. ευρώ (από 45 εκατ. ευρώ που ήταν τα τελευταία χρόνια), δημιουργεί νέα δεδομένα στην αεροπορική σύνδεση των νησιών και άλλων δυσπρόσιτων περιοχών με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και μεταξύ τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέσω του νέου διαγωνισμού της ΥΠΑ του οποίου τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, τετραετείς συμβάσεις υπογράφηκαν μόλις για 9 άγονες γραμμές! Άλλες 8 γραμμές έπαψαν να θεωρούνται άγονες, ενώ για 11 γραμμές που εξακολουθούν να θεωρούνται άγονες, δεν εκδηλώθηκε ουσιαστικό ενδιαφέρον και προσωρινά (έως τις 31 Μαρτίου 2017) θα εξυπηρετούνται από τρεις εταιρείες, μέχρι να επαναληφθεί ο διαγωνισμός.

Ειδικότερα, ανάδοχοι του διαγωνισμού εκμετάλλευσης των 9 τακτικών αεροπορικών γραμμών στις οποίες θα παρέχεται δημόσια υπηρεσία από 1ης Οκτωβρίου 2016 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, αναδείχτηκαν:

* Η αεροπορική εταιρεία ASTRA AIRLINES, που αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση των γραμμών:
- Αθήνα - Κάλυμνος, έναντι ετήσιας επιδότησης 1.377.270,66 ευρώ.
- Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Ικαρία, έναντι ετήσιας επιδότησης 2.121.603,14 ευρώ.

* Η αεροπορική εταιρεία OLYMPIC AIR, που αναλαμβάνει τις γραμμές:
- Αθήνα - Λέρος, χωρίς επιδότηση (με δέσμευση της εταιρείας).
- Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα, χωρίς επιδότηση (με δέσμευση της εταιρείας).
- Αθήνα - Σκύρος, έναντι ετήσιας επιδότησης 1.894.712 ευρώ.
- Ρόδος - Καστελόριζο, έναντι ετήσιας επιδότησης 3.676.796 ευρώ.

* Η αεροπορική εταιρεία SKY EXPRESS, που αναλαμβάνει τις γραμμές:
- Αθήνα - Σύρος, χωρίς επιδότηση (με δέσμευση της εταιρείας).
- Αθήνα - Αστυπάλαια, έναντι ετήσιας επιδότησης 1.580.000 ευρώ.
- Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος, έναντι ετήσιας επιδότησης 3.180.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, έπαψαν να θεωρούνται άγονες οι γραμμές: Αθήνα-Πάρος, Αθήνα-Ικαρία, Αθήνα-Κύθηρα, Αθήνα-Σκιάθος, Αθήνα-Ζάκυνθος, Αθήνα-Κάρπαθος, Θεσσαλονίκη-Χίος και Θεσσαλονίκη-Σάμος.

Οι συγκεκριμένες γραμμές θα εξυπηρετούνται πλέον χωρίς κανένα οικονομικό αντιστάθμισμα, από όσες αεροπορικές εταιρείες εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον. Με εξαίρεση τη γραμμή Αθήνα-Πάρος, όπως αναφέρουν αεροπορικές πηγές, στις άλλες γραμμές «το στοίχημα πλέον θα είναι πόσο συχνά θα εκτελούνται πτήσεις, αλλά και ποιο θα είναι το ύψος των εισιτηρίων».

Επίσης, όπως η ΥΠΑ ανακοίνωσε, δεν υποβλήθηκαν προσφορές και θα ξαναγίνει διαγωνισμός για 10 άγονες γραμμές, οι οποίες προσωρινά (ως τις 31/03/2017) θα εξυπηρετούνται ως εξής:

* Από την OLYMPIC AIR, θα εξυπηρετούνται οι γραμμές:
- Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ρόδος (έναντι 606.884 ευρώ).
- Ρόδος - Κως- Κάλυμνος- Λέρος- Αστυπάλαια (έναντι 508.930 ευρώ).
- Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα (έναντι 84.787 ευρώ).
- Θεσσαλονίκη - Σκύρος (έναντι 169.585 ευρώ).

* Από την SKY EXPRESS, θα εξυπηρετούνται προσωρινά οι γραμμές:
- Αθήνα - Μήλος (χωρίς αντιστάθμισμα).
- Αθήνα - Νάξος (χωρίς αντιστάθμισμα).
- Αθήνα - Σητεία (έναντι 82.953 ευρώ).
- Άκτιο - Σητεία (έναντι 320.738 ευρώ).
- Αλεξανδρούπολη - Σητεία (έναντι 320.782 ευρώ).
- Κέρκυρα - Άκτιο - Κεφαλονιά - Ζάκυνθος (έναντι 376.527 ευρώ).

Επιπλέον, για τη γραμμή Αθήνα - Κοζάνη - Καστοριά, για την οποία επίσης δεν υπήρξε ενδιαφέρον, τροποποιήθηκε η ισχύουσα μέχρι 31/08/2018 σύμβαση της εταιρείας ASTRA AIRLINES (με ετήσιο αντιστάθμισμα 660.000 ευρώ).

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα αζήτητα 11 άγονες αεροπορικές γραμμές, λόγω μείωσης των επιδοτήσεων"

Ουγγαρία: Προς ακύρωση το δημοψήφισμα για τη μετεγκατάσταση προσφύγων

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σήμερα από την ομάδα προβληματισμού Nezopont καταδεικνύει ότι το 95% των Ούγγρων που ψήφισαν στο δημοψήφισμα απορρίπτει το ευρωπαϊκό σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων στις χώρες της ΕΕ, ωστόσο η ψηφοφορία θα κηρυχθεί άκυρη, καθώς το ποσοστό προσέλευσης κυμάνθηκε κάτω του 50%, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε ένα δείγμα 1.000 Ούγγρων σήμερα, περίπου 3,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι απέρριψαν το σχέδιο ποσοστώσεων, ενώ 168.000 ψήφισαν υπέρ.

Την ίδια ώρα ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Γεργκέλι Γκουλίας δήλωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής αναμένεται γύρω στο 45% βάσει των στοιχείων των exit poll κι επιβεβαίωσε ότι το 95% των ψηφοφόρων απέρριψε το σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ουγγαρία: Προς ακύρωση το δημοψήφισμα για τη μετεγκατάσταση προσφύγων "

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάσσεται υπέρ ενός "γερμανικού Ισλάμ"

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπελ, αφήνοντας για λίγο στην άκρη το αντικείμενο του, την οικονομία, προέτρεψε σήμερα τους μουσουλμάνους της Γερμανίας να αναπτύξουν ένα «γερμανικό ισλάμ» που θα βασίζεται στον φιλελευθερισμό και την ανεκτικότητα επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι ροές ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο, πολλοί εκ των οποίων μουσουλμάνοι, αποτελούν μια πρόκληση για την γερμανική κοινωνία.

Ο Γερμανός υπουργός κάλεσε τους συμπατριώτες του να επιδεικνύουν ανεκτικότητα και τόνισε ότι η άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών απαιτεί μια καλύτερη κατανόηση από τους Γερμανούς πολίτες σχετικά με το τί είναι σημαντικό για αυτούς και πώς θέλουν εκείνοι να ζήσουν.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική έφθασαν στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο αναζωπυρώνοντας τις κοινωνικές εντάσεις με αποτέλεσμα την ενίσχυση των ποσοστών του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο υποστηρίζει ότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με το γερμανικό Σύνταγμα.

Ο Σόιμπλε, βετεράνος πολιτικός του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ δήλωσε:
«Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, ο αυξανόμενος αριθμός των μουσουλμάνων στην χώρα μας σήμερα συνιστά μια πρόκληση για το πόσο ανοιχτόμυαλη είναι η ευρύτερη κοινωνία».

Σε ένα άρθρο του στην εφημερίδα Welt am Sonntag, ο ίδιος πρόσθεσε:

«Η προέλευση της πλειονότητας των προσφύγων σημαίνει ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε όλο και περισσότερο με ανθρώπους από αρκετά διαφορετικούς πολιτισμικούς κύκλους σε σύγκριση με το παρελθόν».

Ο 74χρονος πολιτικός– που θεωρείται από πολλούς ως ένας εκ των πιθανών υποψηφίων για την καγκελαρία εφόσον η Άγγελα Μέρκελ δεν θέσει υποψηφιότητα– αναγνώρισε ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις από μετανάστες στην Κολωνία και οι δύο επιθέσεις από μετανάστες, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, το καλοκαίρι προκάλεσαν προβληματισμό.

«Εμείς δεν πρέπει, ενώ η κατάσταση που επικρατεί είναι τεταμένη, να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα κατά την οποία οι άνθρωποι που έχουν ενσωματωθεί (στην κοινωνία) της Γερμανίας να νιώθουν παντελώς ξένοι» σημείωσε.
Παρά την αύξηση του αριθμού ξενοφοβικών επιθέσεων στη Γερμανία ο Σόιμπλε είπε ότι πιστεύει πως η πλειονότητα των Γερμανών θα έλεγε:

«Ναι, θέλουμε εσείς να ανήκετε σε εμάς».

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάσσεται υπέρ ενός "γερμανικού Ισλάμ""

Κόντρα ΣΕΒ μεΤζάκρη για τις δηλώσεις Φέσσα

Ένα νέο μέτωπο ανοίγει στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη ΝΔ, στο οποίο αυτή τη φορά εμπλέκονται -τουλάχιστον σύμφωνα με την κυβερνητική πλευρά - και οι Έλληνες βιομήχανοι.

Και αυτό, καθώς η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρα Τζάκρη, απαντά με μια σκληρή ανακοίνωση στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα, στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Η υφυπουργός, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι είναι «σε όλους προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης εκδίδει επιταγές τις οποίες θα εξαργυρώσουν κάποιοι στο μέλλον με τον γνωστό σε όλους μας τρόπο», προσθέτοντας ότι  «(…) το είδος της επιχειρηματικότητας που εκπροσωπεί ο κ. Φέσσας και μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών πέριξ αυτού ανθίζει μόνο σε περιβάλλοντα διαπλοκής και σήψης».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», απαντά στο αν πρόκειται για μια χαλαρή προσέγγιση του πρωθυπουργού στη διοίκηση ή για εσκεμμένη στρατηγική, στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων, λέγοντας ότι εν μέρει πρόκειται για ζήτημα ιδεολογικών καταβολών, καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ευαγγελιζόμενος μια αριστερή οικονομία, με ένα πολύ μεγάλο κράτος, που εργοδοτεί τους πάντες και φροντίζει για όλα. Αυτό το μοντέλο πέθανε το '89 και όπου υπάρχει, φέρνει φτώχεια».

Στη συνέχεια, ο ίδιος λέει ότι υπάρχει και μια άλλη εξήγηση, περισσότερο «αγοραία», όπως είπε. Αυτή είναι, σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, ότι «ο εκλογικός στρατός» του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι συνδικαλιστές. «Οι συνδικαλιστές διοικούν τις κρατικές επιχειρήσεις» τονίζει, άρα είναι επόμενο το κόμμα να εναντιώνεται στις ιδιωτικοποιήσεις.

Η ανακοίνωση της υφυπουργού Οικονομίας, Θεοδώρας Τζάκρη, αναφέρει τα εξής:

Με έκπληξη ο ελληνικός λαός και η υγιής επιχειρηματική κοινότητα διάβασε στο φύλλο της Καθημερινής της Κυριακής της 2ας Οκτωβρίου το σίκουελ της ανοίκειας και αήθους επίθεσης του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Θεοδώρου Φέσσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την δήθεν εκ παραδρομής δημοσίευσή του, με πρόφαση επιστημονικότητας, εβδομαδιαίου δελτίου του Συνδέσμου, στο οποίο ο κ. Φέσσας εξύβριζε κατά τρόπο πρωτοφανή τον πρωθυπουργό, ο ίδιος επιτίθεται ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ ως άλλος εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας την θεσμική του θέση προς ίδιον όφελος.

Είναι σε όλους προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης εκδίδει επιταγές τις οποίες θα εξαργυρώσουν κάποιοι στο μέλλον με τον γνωστό σε όλους μας τρόπο. Είναι επίσης προφανές ότι το είδος της επιχειρηματικότητας που εκπροσωπεί ο κ. Φέσσας και μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών πέριξ αυτού ανθίζει μόνο σε περιβάλλοντα διαπλοκής και σήψης.

Γι αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα, ένα τέτοιο περιβάλλον πράγματι μόνο η Νέα Δημοκρατίας του κυρίου Μητσοτάκη μπορεί να διασφαλίσει.

Ωστόσο, ας μην κρατούν την αναπνοή τους. Εμείς συμπλέουμε με την υγιή επιχειρηματικότητα που παράγει και δημιουργεί στην χώρα μας και γι αυτήν την επιχειρηματικότητα, παρά τις αντίξοες διεθνείς και εγχώριες συνθήκες εργαζόμαστε καθημερινά με εμφανή αποτελέσματα.


ΣΕΒ: Δεν είμαστε φερέφωνο κανενός
Υβριστικές και απολύτως αβάσιμες χαρακτηρίζει ο ΣΕΒ τις δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομίας Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θεόδωρο Φέσσα ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

«Ο ΣΕΒ δεν αποτελεί φερέφωνο κανενός κόμματος. Αποστολή του είναι να αναπτυχθεί η εθνική οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, χωρίς να υπολογίζει αν γίνεται δυσάρεστος στα πολιτικά κόμματα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ο ΣΕΒ είναι ένας οργανισμός με παρελθόν, παρόν και, πάνω απ´ όλα, μέλλον», αναφέρει η ανακοίνωση του Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

«Η χώρα μας είναι μικρή κι η διαδρομή κάθε δημοσίου προσώπου γνωστή. Συνεπώς το ποιος είναι ο Θ. Φέσσας και τι είδους επιχειρηματικότητα εκπροσωπεί, είναι ευρύτερα γνωστό και η καλύτερη διάψευση στις αιτιάσεις της υφυπουργού», καταλήγει η ανακοίνωση.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα ΣΕΒ μεΤζάκρη για τις δηλώσεις Φέσσα"

Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ζητά η Ένωση Δικαστών

Την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών, αλλά και την αύξηση των οργανικών θέσεων ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ)), ενώ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου ζητά την αύξηση των θέσεων των αρεοπαγιτών.

Αναλυτικότερα, η ΕΔΕ ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης την άμεση κάλυψη των 35 κενών οργανικών θέσεων στα Ειρηνοδικεία της χώρας, με την πρόσληψη επιπλέον ειρηνοδικών από τον πίνακα επιτυχόντων του πρόσφατου διαγωνισμού, την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας και την αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 20 των προέδρων Πρωτοδικών και κατά 80 των Πρωτοδικών και Παρέδρων, καθώς και 10 προέδρων Εφετών και 40 Εφετών.

Ακόμη, η κ. Θάνου κατά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στον 'Αρειο Πάγο με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αυξηθούν οι θέσεις των αρεοπαγιτών κατά τρεις, καθώς δυο εκ των αντιπροέδρων και τρεις εκ των αρεοπαγιτών αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ζητά η Ένωση Δικαστών"

Τόμσεν: Το Ταμείο έχει κανόνες. Δεν θα τους αλλάξουμε για την Ελλάδα

«Το ΔΝΤ έχει κανόνες. Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του για την Ελλάδα. Η Γερμανία θα αποφασίσει αν θέλει την επιστροφή μας στο πρόγραμμα ή όχι», φέρεται να είπε σε συνομιλητές του στην Ουάσινγκτον ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με την «Real News», η αίσθηση που αποκόμισαν οι συνομιλητές του Τόμσεν την περασμένη βδομάδα σε συζητήσεις μαζί του είναι ότι στο Ταμείο παραμένουν αποστασιοποιημένοι με τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα και δίνουν ελάχιστες πιθανότητες το ΔΝΤ να επιστρέψει στην χρηματοδότηση - παρά την επιμονή Γερμανίας, Ολλανδίας- κάτι που βάσει της συμφωνίας θα πρέπει να αποφασιστεί μέχρι το τέλος του 2016.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ΔΝΤ έχει κάνει σαφές ότι το πρόγραμμα πρέπει να στηρίζεται σε δύο σκέλη: μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους θα χρειαστεί για να επιτευχθεί η βιωσιμότητα. Αν δεν γίνουν αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και δεν τεθούν ρεαλιστικοί στόχοι, δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν το ελληνικό χρέος βιώσιμο χωρίς την ελάφρυνσή του.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τόμσεν: Το Ταμείο έχει κανόνες. Δεν θα τους αλλάξουμε για την Ελλάδα"

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Συζητάμε μόνο για το θέμα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας

«Είναι προφανές ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Τουρκία τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, που φέρεται να θέτει ζήτημα κυριότητας για νησίδες του Αιγαίου.

«Κάποιοι στο εσωτερικό της γείτονος θέλουν να σύρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα. Αναθεωρητικές λογικές, ως γνωστόν, ανέκαθεν οδήγησαν σε αρνητικές ατραπούς και πάντοτε ηττήθηκαν», υποστήριξε το ελληνικό υπ. Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

«Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το μοναδικό αντικείμενο των διερευνητικών επαφών ήταν και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου», καταλήγει η ανακοίνωση της ελληνικής πλευράς, που ήρθε ως απάντηση σε όσα ισχυρίστηκε, νωρίτερα, η Άγκυρα.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Συζητάμε μόνο για το θέμα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας"

Συνελήφθη ο αδελφός του Γκιουλέν στην Τουρκία

Συνελήφθη στην Τουρκία ο αδελφός του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Ο συλληφθείς Κουτμπετίν Γκιουλέν φέρεται να κατηγορείται για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση και συνελήφθη στην περιοχή της Σμύρνης, σε σπίτι οικείου του προσώπου.

Ο ιεροκήρυκας Γκιουλέν διαμένει μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1999, ως αυτοεξόριστος και έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή στο πραξικόπημα.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει αιτηθεί την έκδοσή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί η αρμόζουσα δικαστική διαδικασία, κάτι που σημαίνει ότι εν τέλει η τουρκική πλευρά θα πρέπει να αποδείξει τις κατηγορίες τη ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο αδελφός του Γκιουλέν στην Τουρκία"

O Δήμαρχος Καισαριανής «εστησε» τον Τσίπρα. Γιατί δεν πάει στην εκδήλωση για την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου

Χωρίς τον Δήμαρχο Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο διεξάγεται σήμερα Κυριακή η εκδήλωση για την απόδοση για 40 χρόνια του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής στο δήμο και τους πολίτες, στην οποία όμως θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σε επιστολή του δημάρχου προς τον υπουργό Επικρατείας αναφέρεται πως η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού και δεν του χαρίστηκε από κανέναν και «ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής πολιτικής». Όπως τονίζει «Στο πνεύμα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ως Δήμαρχος Καισαριανής, τιμώντας την ιστορία της πόλης, την ιστορική μνήμη και τα διδάγματα από τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών, τους 750 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο, δε θα παρευρεθώ στην εκδήλωση στις 2 Οκτώβρη» καταλήγει η επιστολή.

Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζεται πως «ο δήμαρχος Καισαριανής ο οποίος πρόσκειται στο ΚΚΕ και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, συνεργάστηκαν στενά με την κυβέρνηση για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία παραχώρησης του Σκοπευτηρίου. Το ΚΚΕ άλλωστε υπερψήφισε τη ρύθμιση...Η απόδοση του σκοπευτηρίου στο δήμο είναι μια ιστορική δικαίωση που ανήκει σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο. Ο δήμαρχος απλώς εξυπηρετεί την επιλογή του ΚΚΕ να δημιουργήσει εντυπώσεις, τις οποίες ο ιστορικός του μέλλοντος δε θα θυμάται».

Το κείμενο της επιστολής του κ. Σταμέλου:

«Προς: Υπουργείο Επικρατείας

Υπόψιν: Υπουργού Επικρατείας, Νίκο Παππά

Αγαπητοί Κύριοι,

Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 2 Οκτωβρίου 2016 και ως απάντηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής σε ανοιχτή του συνεδρίαση και με παρουσία σε αυτό κατοίκων της πόλης μας συζήτησε τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούσαν τη ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο παραχωρείται στο Δήμο Καισαριανής για σαράντα χρόνια το σύνολο του χώρου του Σκοπευτηρίου. Κοινή πεποίθηση όλων στη συζήτηση ήταν το γεγονός ότι ο χώρος του Σκοπευτηρίου αποτελεί κατάκτηση μακροχρόνιων αγώνων του καισαριανιώτικου λαού. Η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού που και σε αυτήν την περίπτωση τίποτα δε του χαρίστηκε από κανέναν. Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής πολιτικής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή την παραχώρηση για σαράντα χρόνια στο Δήμο μας όλης της έκτασης του χώρου του Σκοπευτηρίου, για να τιμήσει τους αγώνες που έχουν γίνει για αυτό, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Στη συνεδρίασή του επίσης αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία ότι δε θα συμμετέχει σε συνδιοργάνωση εκδήλωσης με την κυβέρνηση και την ΕΡΤ με αφορμή το νόμο για την παραχώρηση του χώρου του Σκοπευτηρίου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική.

Η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη διάσταση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των κατοίκων της Καισαριανής και στρέφεται συνολικά απέναντι στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσει επίθεση στα δικαιώματα του λαού και τις κατακτήσεις του. Ψηφίζει και εφαρμόζει μνημόνια, υλοποιώντας μια πολιτική που τσακίζει το λαό με φόρους και μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Ξεπουλά, και με τα νέα μέτρα προχώρα σε ιδιωτικοποίηση και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, μειώνει δραματικά τα κονδύλια στους δήμους προωθώντας την πολιτική της ανταποδοτικότητας, προσθέτοντας και νέα βάσανα και φορολογία στο λαό. Συμμετέχει στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ συμφωνώντας με τις αποφάσεις της που αιματοκυλούν τους λαούς στην μέση ανατολή και αλλού, ξεριζώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τις εστίες τους.

Στο πνεύμα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ως Δήμαρχος Καισαριανής, τιμώντας την ιστορία της πόλης, την ιστορική μνήμη και τα διδάγματα από τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών, τους 750 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο, δε θα παρευρεθώ στην εκδήλωση στις 2 Οκτώβρη.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής

Ηλίας Σταμέλος»

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "O Δήμαρχος Καισαριανής «εστησε» τον Τσίπρα. Γιατί δεν πάει στην εκδήλωση για την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου"

Μοιράζουν διχαστικά φυλλάδια στο Ωραιόκαστρο -Καλούν σε συγκέντρωση [εικόνα]

Μετά από τον σάλο που προκλήθηκε στο ζήτημα της φοίτησης των προσφυγόπουλων σε σχολεία στο Ωραιόκαστρο, κάποιοι φαίνεται να θέλουν να εκμεταλλευθούν το κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Με τις αντιδράσεις να συνεχίζονται και τη λύση να εκκρεμεί, κάποιοι μοιράζουν διχαστικά φυλλάδια στην περιοχή.

Σε αυτά, καλούν τους κατοίκους σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, στις 7 Οκτωβρίου, κατά της «ισλαμοποίησης της χώρας», όπως αναφέρουν.


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μοιράζουν διχαστικά φυλλάδια στο Ωραιόκαστρο -Καλούν σε συγκέντρωση [εικόνα] "

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω του εορτασμού του πολιούχου της Αθήνας και της λιτανείας της εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, τη Δευτέρα 3/10 ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ.

Συγκεκριμένα, θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από τις 12:00 και θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, από τις 16:00 στις παρακάτω οδούς στο Κολωνάκι:

-Σκουφά, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομήρου και της πλατείας Φιλικής Εταιρείας.
-Δημοκρίτου, στο τμήμα του μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
-Λυκαβηττού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
-Σέκερη, σε όλο το μήκος της.
-Πλατεία Φιλικής Εταιρείας.
-Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λυκαβηττού και Κανάρη.
-Κανάρη, σε όλο το μήκος της.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας "

Καταργούν τις Πανελλαδικές

Επί τάπητος έχει τεθεί το ζήτημα της κατάργησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να θεωρεί το συγκεκριμένο σύστημα «παρωχημένο», γι' αυτό και βολιδοσκοπεί το ενδεχόμενο εισαγωγής σε σχολές και όχι σε πανεπιστημιακά τμήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχέδιο του υπουργού Νίκου Φίλη, η κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων φέρνει σαρωτικές αλλαγές στην ύλη και τον τρόπο διδασκαλίας στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, καθώς και σημαντικές τροποποιήσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η εισαγωγή σε σχολές και όχι σε τμήματα θα επιτρέπει στους φοιτητές να παρακολουθούν μαθήματα σε περισσότερα από δύο γνωστικά πεδία και να παίρνουν πτυχίο με δύο κατευθύνσεις (π.χ. Ιστορία και Πολιτική Επιστήμη).

Την ίδια στιγμή, το Λύκειο θα εκδίδει μόνο Εθνικό Απολυτήριο ή Πιστοποιητικό Σπουδών. Δηλαδή, δεν θα υπάρχει ούτε βαθμός πρόσβασης ούτε μηχανογραφικό δελτίο προς συμπλήρωση από τους μαθητές. Επίσης, όσον αφορά στην εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ θα θέτουν κριτήρια ανά μαθήματα για το 20% της αξιολόγησης των υποψηφίων, ενώ το υπόλοιπο 80% θα προκύπτει από το Εθνικό Απολυτήριο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, κάθε μαθητής θα παρακολουθεί συνολικά έξι μαθήματα, από τα οποία θα επιλέγει τα τέσσερα από τέσσερις κύκλους μαθημάτων. Κάποια από αυτά, δε, θα παρέχονται σε σε δύο επίπεδα (βασικό και υψηλό). Όσον αφορά στην απόκτηση Εθνικού Απολυτηρίου, θα απαιτείται συγγραφή διπλωματικής εργασίας στην τελευταία τάξη του Λυκείου, συμμετοχή σε προγράμματα φυσικής αγωγής και σε προγράμματα δημιουργικότητας, εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς. Βάσει προτεινόμενου σχεδίου, πιστοποιητικό Σπουδών θα παίρνουν εκείνοι οι μαθητές που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις που προβλέπονται για το Εθνικό Απολυτήριο.

Εισαγωγή στα Πανεπιστήμια
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Ημερησία», στόχος του νέου συστήματος είναι να ενοποιήσει τα μαθήματα στο Α’ εξάμηνο των Πανεπιστημίων, δηλαδή ο φοιτητής στο Φυσικό και το Μαθηματικό να παρακολουθεί κάποια κοινά μαθήματα και να αποφασίζει μετά, λίγο μεγαλύτερος δηλαδή σε ηλικία, ποιον επιστημονικό κλάδο θα ακολουθήσει. Οι φοιτητές στην ουσία δεν θα εισάγονται σε σχολή αλλά σε Πανεπιστήμιο, επιλέγοντας από μία λίστα μαθημάτων.

Στην περίπτωση που στα τέσσερα χρόνια έχουν επιλέξει έναν (μικρό) αριθμό ομοειδών μαθημάτων, το πτυχίο τους αποκτά «κύρια κατεύθυνση» ή «δευτερεύουσα» (major/minor) στην ειδικότητα που έχουν επιλέξει, με στόχο να έχουν μια μεγαλύτερη γκάμα γνωστικών αντικειμένων.

Το Υπουργείο Παιδείας, πάντως, φαίνεται να προχωρεί με... σύστημα Γιώργου Παπανδρέου καθώς η ιδέα των κοινών μαθημάτων ανά Πανεπιστήμιο, το ισχυρό απολυτηρίου Λυκείου αλλά και η σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες ακόμα και για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών με κριτήρια εντοπιότητας ήταν προτάσεις που είχε εισηγηθεί ως υπουργός Παιδείας ο κ. Παπανδρέου.

Στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας προβλέπεται η θέσπιση νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που να αποδεσμεύει το Λύκειο από τις εξετάσεις εισαγωγής. Παράλληλα προτείνονται:

  • αναδιαμόρφωση της ύλης σε σχέση με τα Προγράμματα Σπουδών,
  • συγγραφή νέων σχολικών εγχειριδίων και υποστηρικτικού εκπαιδευτικού υλικού,
  • επιμόρφωση εκπαιδευτικών στα νέα Προγράμματα Σπουδών και στις νέες διδακτικές προσεγγίσεις.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι «αποσυνδέονται οι ενδοσχολικές εξετάσεις από την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και δημιουργούνται προϋποθέσεις ώστε οι μαθητές να σπουδάζουν τα γνωστικά αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν.


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργούν τις Πανελλαδικές"

Δημοσκόπηση «Αυγής»: Καταλληλότερη κυβέρνηση η ΝΔ -Δυσαρέσκεια στους πολίτες

Εντονη δυσαρέσκεια των πολιτών καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue, για λογαριασμό της «Αυγής».

Σύμφωνα με την έρευνα, το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση της ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ίδιο ερώτημα.

Το πολιτικό βαρόμετρο καταγράφει την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, με το 90% να δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης και το 85% να εκτιμά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Παράλληλα, το 80% δηλώνει δυσαρεστημένο και με τη λειτουργία της αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα, το 45% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν αποτελούν την καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ακόμη, το 51% πιστεύει ότι μάλλον χρειάζεται η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται αυτό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 42% στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ενώ το 23% υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση «Αυγής»: Καταλληλότερη κυβέρνηση η ΝΔ -Δυσαρέσκεια στους πολίτες "

ΙΚΑ: Συγχωνεύονται τα υποκαταστήματα Ομόνοιας και Συντάγματος

Η διοίκηση του ΙΚΑ αποφάσισε τη συγχώνευση των τοπικών υποκαταστημάτων της Ομόνοιας και του Συντάγματος από τις 12 Δεκεμβρίου 2016 και μετά.

Το νέο υποκατάστημα θα βρίσκεται στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε αυτό θα συγχωνευθούν οι τομείς εσόδων των πρώην τοπικών υποκαταστημάτων. Επίσης, το Τμήμα Διοικητικών Μέσων θεραπείας του Τοπικού Υποκ/τος Πλ. Ομονοίας, συγχωνεύεται με το αντίστοιχο τμήμα του τοπικού υποκαταστήματος της πλατείας Συντάγματος.

Ανάλογη συγχώνευση θα γίνει στους τομείς Παροχών Συντάξεων – Ασθενείας, στο τμήμα Μητρώου, στο Οικονομικό και στο Διοικητικό τμήμα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΚΑ: Συγχωνεύονται τα υποκαταστήματα Ομόνοιας και Συντάγματος"

Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών: Υπάρχει ζήτημα κυριότητας με νησίδες στο Αιγαίο

Με μία προκλητική ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για ζήτημα κυριότητας με νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο και θέμα με τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζονται αναληθείς οι καταγγελίες περί μεταβίβασης της κυριαρχίας νησιών ή νησίδων στο Αιγαίο σε άλλη χώρα μετά το έτος 2003.

Αναλυτικά αναφέρεται: «Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια σειρά από αλληλένδετα προβλήματα σε σχέση με το Αιγαίο. Μεταξύ των προβλημάτων αυτών περιλαμβάνεται και η κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και σε σύνδεση με αυτό, το ότι δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ. Όπως είναι γνωστό, τα ζητήματα του Αιγαίου εξετάζονται στο πλαίσιο των υφιστάμενων μηχανισμών διαλόγου με την Ελλάδα». Η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση «τα τελευταία 13 χρόνια δεν υπήρξε αλλαγή ως προς το καθεστώς των νησίδων, των νησίδων και των βραχονησίδων στο Αιγαίο».

Προχθές ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε αναφερθεί στη δήλωση που έκανε πριν από τρεις μέρες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο Κιλιτσντάρογλου είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτες» τις δηλώσεις Ερντογάν λέγοντας ότι ο τελευταίος «ας κοιτάξει πρώτα τα 16 νησιά που επί των ημερών του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία».

Πρόκειται για ισχυρισμό που προβάλλουν από το 2010 εθνικιστικοί κύκλοι στην Τουρκία κι εδώ και λίγο καιρό έχει υιοθετήσει και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα.

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν στη δήλωσή του είχε πει ότι «αυτό που συνέβη στο σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ 1912 και 1923, στα εδάφη μας τα οποία στο μεταξύ είχαν περιοριστεί στο ένα πέμπτο, ήταν η προσπάθεια κατοχής. Το έθνος μας λέει ότι η 15η Ιουλίου είναι ο δεύτερος πόλεμος απελευθέρωσης του τουρκικού έθνους. Το 1920 μας απείλησαν με τη Συνθήκη των Σεβρών και τελικά μας έπεισαν για την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης. Κάποιοι προσπάθησαν να μας επιβάλουν τη Λωζάννη. Τα νησιά που αν κάνουμε να φωνάξουμε, η φωνή μας θα ακουστεί απέναντι, τα δώσαμε με τη Λωζάννη. Τι θα γίνει με την υφαλοκρηπίδα, τι θα γίνει στον αέρα και στο έδαφος, δίνουμε μάχη ακόμη για όλα αυτά. Οι αίτιοι αυτής της κατάστασης είναι αυτοί που κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της συνθήκης αυτής. Δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έτσι, το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε τώρα εμείς. Εάν πετύχαινε η απόπειρα πραξικοπήματος, μάλλον θα έρχονταν μπροστά μας με μια συμφωνία χειρότερη από αυτή των Σεβρών».

Η επίμαχη δήλωση Ερντογάν



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών: Υπάρχει ζήτημα κυριότητας με νησίδες στο Αιγαίο"

Ποιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα και ποιες όχι

Ο δήμος Αθηναίων ενημέρωσε τους πολίτες ότι τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου δεν θα λειτουργήσουν οι διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες του.

Αυτό θα συμβεί εξαιτίας της -από τον νόμο προβλεπόμενης- αργίας για την γιορτή του Πολιούχου της πόλης των Αθηνών, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

Αντιθέτως, θα λειτουργήσουν κανονικά ευαίσθητες υπηρεσίες υψηλής κοινωνικής σημασίας, όπως η συγκέντρωση των απορριμμάτων, οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, η σίτιση απόρων και αστέγων, η ελεγχόμενη στάθμευση, η συντήρηση μηχανολογικού εξοπλισμού και τα νεκροταφεία.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα και ποιες όχι "

Στήριξη στους αδυνάτους για αγορές στις λαϊκές

Πρόγραμμα ενίσχυσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων για αγορά προϊόντων μέσω κουπονιών στις λαϊκές αγορές, ξεκίνησε από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.) και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Η δράση αφορά το ποσό του 1.000.000 ευρώ, σε κουπόνια του ενός ευρώ και όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της η ομοσπονδίας, τα κουπόνια αυτά θα συγκεντρώνει ο κάθε πωλητής μαζί με την απόδειξη και θα τα δίνει στον υπάλληλο του συλλόγου του.

Τα χρήματα θα αποδίδονται στους συλλόγους, μέσω των ομοσπονδιών, από τον ειδικό λογαριασμό των λαϊκών αγορών της περιφέρειας Αττικής.

«Όλοι μαζί ας ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια με συνέπεια ώστε να υπάρξει συνέχεια και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο κάνοντας πραγματικότητα αυτή την ενέργεια στήριξης και ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό και αλληλέγγυο έργο των λαϊκών αγορών» επισημαίνει σχετικά η ομοσπονδία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Στήριξη στους αδυνάτους για αγορές στις λαϊκές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news