facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Σάμος: Το Λιμενικό εντόπισε φουσκωτό με 37 πρόσφυγες

Φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν 37 πρόσφυγες εντόπισε σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου.

Το πλήρωμα του λιμενικού σκάφους προέβη στη διάσωση των προσφύγων, τους οποίους οδήγησε στο λιμάνι Βαθέος.

Η βάρκα βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση και είχε αρχίσει να βάζει νερά. Ανάμεσα στους ανθρώπους που διασώθηκαν, βρίσκονταν και παιδιά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Το Λιμενικό εντόπισε φουσκωτό με 37 πρόσφυγες"

Εξάμηνο-καταστροφή αντιμετωπίζουν χιλιάδες επιχειρήσεις το δεύτερο μισό του 2016

Στοιχεία σοκ για την ελληνική οικονομία αποκαλύπτει έρευνα της εταιρείας MARC για τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, που φέρνει στο φως η εφημερίδα Realnews.

Συγκεκριμένα, 18.100 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα κλείσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2016, με συνέπεια να χαθούν 38.000 θέσεις εργασίας.

Περίπου 45.000 επιχειρήσεις έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με κατασχέσεις ή δέσμευση λογαριασμών, ενώ 3 στις 10 επιχειρήσεις δεν θα ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 28,1% των επιχειρήσεων προτίθεται να μειώσει μισθούς ή ώρες εργασίας τους επόμενους μήνες, το 98% δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε επένδυση μέχρι τον Δεκέμβριο.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία αγγίζουν τα 90 δισεκατομμύρια ευρώ, στα ασφαλιστικά ταμεία τα 26 δισεκ. ευρώ, στη ΔΕΗ τα 3 δισεκ. ενώ τα «κόκκινα δάνεια» υπολογίζονται στα 116 δισεκ. ευρώ.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάμηνο-καταστροφή αντιμετωπίζουν χιλιάδες επιχειρήσεις το δεύτερο μισό του 2016"

«Λουκέτο» 20 ημερών στο club ΡΑΚΑΝ της Μυκόνου [εικόνες]

«Ξινή» βγήκε η συναυλία του Σάκη Ρουβά στους ιδιοκτήτες του γνωστού club ΡΑΚΑΝ της Μυκόνου, καθώς το πρωί έπεσε η βαριά «καμπάνα» της εφορίας για τις παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί σε ντου ελεγκτών τον Αύγουστο.
Μικτό κλιμάκιο εφοριακών και της Αστυνομίας βρέθηκαν αντιμέτωποι με «τείχος» δικηγόρων και μπράβων, που απειλούσαν με μηνύσεις αν μπει «λουκέτο», αλλά τελικά το «λουκέτο» μπήκε και μάλιστα για 20 ημέρες, σφραγίζοντας την επιχείρηση λίγο πριν το τέλος της θερινής σεζόν.
Σύμφωνα με πηγές της ΓΓΔΕ, οι δικηγόροι για να αποτρέψουν το «λουκέτο» επιχείρησαν να οχυρωθούν πίσω από την πρόβλεψη του νόμου, που ορίζει ότι στην περίπτωση που υπάρχει αλλαγή εταιρίας και εταίρων, δεν μπορεί να επιβληθεί η σχετική κύρωση. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν, όμως, ότι αν και είχε συσταθεί από το Μάιο η νέα εταιρία, που θα αναλάμβανε το club, τον Αύγουστο, που έγινε το ντου της εφορίας, δεν είχε προλάβει να γίνει η διακοπή της υφιστάμενης  εταιρίας κι ως εκ τούτου το «λουκέτο» μπήκε κανονικά και με το νόμο.
Η έφοδος στο club είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα της... συνήθους, πλέον, παρουσίας εφοριακών στην... καθιερωμένη συναυλία του Α. Ρέμου στο ΝΑΜΜΟΣ. Κατά τον έλεγχο στο ΡΑΚΑΝ διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις, η μεγαλύτερη των οποίων αντιστοιχούσε σε λογαριασμό 12.000 ευρώ.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "«Λουκέτο» 20 ημερών στο club ΡΑΚΑΝ της Μυκόνου [εικόνες] "

«Κοινωνικό μέρισμα» μόνο με υπογραφή των δανειστών

Παρότι ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε χθες από το Κιάτο, στα εγκαίνια της Ολυμπίας Οδού, ότι θα διαθέσει το -ομολογουμένως υψηλό- τίμημα των 246 εκ. ευρώ από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες σε κοινωνική πολιτική, θα χρειαστεί και την έγκριση των δανειστών για να το κάνει.

Παρά την μεγάλη ανάγκη να βρεθούν παροχές που θα μπορέσει να προσθέσει στο λόγο του στην ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η υλοποίησή τους θα περάσει από την ίδια διαδικασία του κοινωνικού μερίσματος του 2013.

Ο λόγος είναι ότι η χώρα βρισκόταν τότε, όπως βρίσκεται και τώρα, σε ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης με πολύ αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες.

Είναι αλήθεια ότι τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες αθροίζονται στα δημόσια έσοδα και όχι τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις που κανονικά θα πρέπει να κατευθυνθούν για την μείωση του χρέους. Συνεπώς μπορούν να διατεθούν ακόμη και για κοινωνική πολιτική αλλά υπό προϋποθέσεις.

Με βάση το σχέδιο αποπληρωμής του τιμήματος από τους τέσσερις πλειοδότες μέχρι το τέλος του 2016 η Κυβέρνηση θα έχει εισπράξει συνολικά το 60% του συνολικού τιμήματος των 246 εκ. ευρώ, δηλαδή τα 147,6 εκ. ευρώ και τα υπόλοιπα 98,4 εκ. ευρώ θα εισπραχθούν το 2017. Εδώ αρχίζει η βάσανος του μνημονίου.

Επειδή η χώρα περνάει ακόμη την διαδικασία του μνημονίου τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να δοθούν άμεσα αν δεν συμφωνήσουν οι δανειστές οι οποίοι παραμένουν προσηλωμένοι στον δημοσιονομικό κανόνα, ο οποίος ισχύει για το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο υπερβαίνει τον ετήσιο στόχο.

Σε πιο απλά λόγια οι ελληνικές Κυβερνήσεις, από το 2012 και μετά, αν καταφέρουν υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 100 εκ. ευρώ υποχρεούνται να διαθέσουν το 35%, δηλαδή 35 εκ. ευρώ, για την αποπληρωμή του χρέους - 35% δηλαδή 35 εκ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών και 30% δηλαδή 30 εκ. ευρώ όπου αλλού θέλει.

Συνεπώς πριν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία με τα οποία θα επικυρωθεί ότι πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από το 0,5% του ΑΕΠ που προβλέπει το πρόγραμμα για το 2016, κανείς δεν μπορεί να μοιράσει ούτε ένα ευρώ αφού υπάρχει ως συνθήκη και στο τρίτο πρόγραμμα σταθεροποίησης ότι οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να προχωρήσουν σε δημοσιονομικά μέτρα (στην περίπτωσή μας σε κοινωνικές παροχές) χωρίς την έγκριση των θεσμών.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης

Μια άλλη δίοδος με την οποία μπορεί να διατεθούν τα χρήματα του τιμήματος των αδειών είναι το ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός τον Μάιο.

Η σύστασή του καθυστερεί καθώς οι δανειστές δεν δέχονται ότι υπάρχουν βιώσιμοι πόροι για την χρηματοδότηση του.

Ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει ως πηγή χρηματοδότησης την υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015. Ως γνωστό τον περασμένο χρόνο αντί της πρόβλεψης για πρωτογενές έλλειμμα 0,3% καταγράφηκε πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, συνεπώς υπήρξε υπέρβαση 1% του ΑΕΠ.

Η δημοσιονομική διαφορά όμως σύμφωνα με τους θεσμούς δεν ανταποκρίνεται και με το ταμειακό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν δηλαδή πουθενά 1,8 δισ. ως πλεόνασμα για να μοιραστεί με το κανόνα που περιγράψαμε πιο πάνω. Αυτός είναι και ο λόγος που η όλη προσπάθεια έμεινε παγωμένη όλο αυτόν τον καιρό.

Το τίμημα από τα κανάλια είναι μεν «φρέσκο χρήμα» αλλά θα αθροιστεί στα έσοδα του 2016 και όχι του 2015. Οπότε αν το ελληνικό αίτημα γίνει αποδεκτό θα εξεταστεί με βάση τους όρους του προγράμματος μετά το τέλος του χρόνου.

enikonomia

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κοινωνικό μέρισμα» μόνο με υπογραφή των δανειστών"

Φόρος άνευ αφορολόγητου για αντικατάσταση ΕΝΦΙΑ!

Την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με ένα νέου τύπου ΦΑΠ εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να εξαγγελθεί αν είναι εφικτό, από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.
Μεγάλος πονοκέφαλος ωστόσο στο σχέδιο είναι το πώς θα δομηθεί ο νέος φόρος εξασφαλίζοντας παράλληλα έσοδα 2,65 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή αναμένονται φέτος από τον ΕΝΦΙΑ.
Το μεγάλο ύψος των εσόδων που θα πρέπει να εξασφαλιστούν είναι ο βασικός λόγος που τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν θα μπορεί να υπάρξει αφορολόγητο. Ετσι, το τελευταίο σενάριο, αναφέρουν πληροφορίες, περιλαμβάνει πολλά κλιμάκια σε έναν φόρο ο οποίος θα προσομοιάζει με τον παλιό ΦΑΠ, χωρίς αφορολόγητο, αλλά με χαμηλό συντελεστή στο πρώτο κλιμάκιο.
ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικός φόρος καταργούνται, όπως και οι παραδοχές υπολογισμού του κύριου φόρου με βάση τα τετραγωνικά. Ο νέος φόρος θα υπολογίζεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας των ιδιοκτητών, με τα αγροτεμάχια να περιλαμβάνονται.
Το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και αποφάσεις επιχειρείται να ληφθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ο νέος φόρος επιχειρείται να στηθεί στις εξής βάσεις:
1. Τέλος ο ΕΝΦΙΑ και ο συμπληρωματικός φόρος. Αντικαθίστανται από έναν ενιαίο φόρο ο οποίος θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας κάθε ιδιοκτήτη.
2. Τέλος ο υπολογισμός με βάση τα τετραγωνικά. Η αξία της περιουσίας κάθε ιδιοκτήτη θα βγάζει το λογαριασμό.
3. Πολλά κλιμάκια, χωρίς αφορολόγητο. Παρ' ότι η κυβέρνηση επιθυμούσε την καθιέρωση έστω και ενός χαμηλού αφορολογήτου ορίου της τάξεως των 30.000-50.000 ευρώ, ένα τέτοιο ενδεχόμενο διαπιστώθηκε ότι θα ήταν ικανό να βγάλει από τον κατάλογο των υπόχρεων στο νέο φόρο ακόμα και τους μισούς ιδιοκτήτες ακινήτων. Έτσι, κερδίζει έδαφος το σενάριο κλιμάκωσης του φόρου με πολλούς συντελεστές.
4. Παραμένει ο εισπρακτικός στόχος των 2,650 δισ. ευρώ, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές.
5. Ερωτηματικό οι τιμές. Με βάση το Μνημόνιο έως τις αρχές του 2017 θα πρέπει να έχει καταρτιστεί το νέο σύστημα υπολογισμού της αξίας των ακινήτων με βάση τα δεδομένα της αγοράς βάζοντας στο συρτάρι τις αντικειμενικές τιμές. Η μετάβαση είναι δύσκολη και προβλέπεται- στο Μνημόνιο- οι νέες τιμές να τεθούν σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2017. Γεννάται ένα ερωτηματικό με βάση ποιες τιμές θα υπολογιστεί ο νέος φόρος.
euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Φόρος άνευ αφορολόγητου για αντικατάσταση ΕΝΦΙΑ!"

Fitch: Στο «CCC» η Ελλάδα. Παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι

Με «CCC» αξιολογεί την Ελλάδα (Long-Term Foreign – Local-Currency Issuer Default Ratings- IDR) ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ο οποίος προβλέπει ανάπτυξη του ΑΕΠ της τάξης του 1,8% το 2017.

Όπως σημειώνεται στην σχετική έκθεση, η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και η έγκριση της δόσης τον Μάιο βελτίωσαν τις σχέσεις με τους δανειστές, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί.

Μέχρι τώρα, εκτιμάται, η επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2016 (ο,5% του ΑΕΠ) είναι δυνατή, αλλά οι υπόλοιποι (1,75% το 2017, 3,5% το 2018) θα είναι δυσκολότεροι. Η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος θεωρείται επίσης δύσκολη, καθώς η κυβέρνηση έχει «σχετικά αδύναμη ιδιοκτησία» του. Όσον αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση, πρόκειται να αρχίσει το τέταρτο τρίμηνο του 2016 και ο Fitch εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει επαρκείς «εφεδρείες» για να το «τραβήξει» μέχρι το 2ο τρίμηνο του 2017, χωρίς την εκταμίευση των χρημάτων από την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης.

Όπως αναφέρεται, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει έδαφος έναντι της ΝΔ, ωστόσο θεωρείται πως ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να έχει τη δυνατότητα να βασίζεται σε ψήφους από «κεντρώα κόμματα», αν και «το ενδεχόμενο για πολιτικές εκπλήξεις παραμένει».

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Fitch: Στο «CCC» η Ελλάδα. Παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι"

Εργατικό Κέντρο Χίου προς Τσίπρα: Να βρεθεί άμεσα λύση για τη στέγαση των προσφύγων στο νησί

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, το Εργατικό Κέντρο Χίου ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί άμεσα λύση για τη στέγαση των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί.

Στην επιστολή, το Εργατικό Κέντρο κάνει αναφορά στις «σκηνές απείρου κάλλους που ζήσαμε στις 21 Οκτωβρίου όταν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών εκατοντάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, που φιλοξενούνταν στις πρόχειρες δομές της πόλης μας βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι κάτω από την καταρρακτώδη βροχή».

Για αυτό, σημειώνει ότι περιμένει τις ενέργειες του πρωθυπουργού, προκειμένου να δοθεί άμεση και οριστική λύση στο ζήτημα αυτό και να μετεγκατασταθούν οι πρόσφυγες σε δομές κατάλληλες που θα πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές προκειμένου «να αποφευχθούν οι περσινές δραματικές εικόνες καθώς επίσης και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης όλων των απαραίτητων εγγράφων ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν ή στις χώρες που πρέπει».

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Χίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, σχολίασε με τη φράση «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» την πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει ως Κέντρο Φύλαξης παραβατικών μεταναστών ο διαμορφωμένος χώρος στο Μερσινίδι.

«Αν αυτός ο χώρος λειτουργήσει προσθετικά με τους υπάρχοντες στη ΒΙΑΛ και τους καταυλισμούς στη Σούδα και το ΔΗΠΕΘΕ, αυτό θα είναι αρνητικό για το νησί μας», τόνισε ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο Ράδιο «Αλήθεια» της Χίου.

Ακόμη, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι δεν έχει δημιουργήσει τα απαιτούμενα προαναχωρησιακά κέντρα για να αποφορτιστεί η κατάσταση στα νησιά. Υπογραμμίζοντας ότι η Χίος, με βάση τον πληθυσμό της, δεν μπορεί να δεχτεί πάνω από 500 μετανάστες, καυτηρίασε την έλλειψη συντονιστή στο νησί, ζήτημα που είχε επισημάνει από τον Οκτώβρη του 2015 στον υπουργό Γιάννη Μουζάλα.

«Ο λαός λέει απλά: Τα ζώα μου αργά. Αν η Κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα μέτρα θα φτάσουμε μέχρι το Δεκέμβρη τους 8.000 μετανάστες στη Χίο», κατέληξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Εργατικό Κέντρο Χίου προς Τσίπρα: Να βρεθεί άμεσα λύση για τη στέγαση των προσφύγων στο νησί "

«Βουτιά» των αφίξεων εξωτερικού στη Χίο -Στο 76% η μείωση σε σχέση με πέρυσι

Αμείωτη συνεχίστηκε και τον Αύγουστο, τον καλύτερο μήνα του καλοκαιριού, η μείωση της τουριστικής κίνησης εξωτερικού προς τη Χίο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου του νησιού η μείωση στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού ήταν της τάξης του 76,32%. Συγκεκριμένα έφτασαν 431 επιβάτες, έναντι 1820 πέρυσι. Μειωμένη ήταν και η κίνηση αεροσκαφών πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό στη Χίο. Όλο τον Αύγουστο υπήρξαν μόλις 20 πτήσεις έναντι 52 πέρυσι. Μείωση της τάξης του 61,54%.

Και μείωση αφίξεων Τούρκων

Μετά τη μείωση αφίξεων Τούρκων τουριστών στη Λέσβο κατά 42% σε σχέση με πέρυσι στη διάρκεια του περασμένου Αυγούστου που ανακοινώθηκε πριν τρεις μέρες, «κατρακύλα» διαπιστώθηκε και στις αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στη Χίο τον μήνα Αύγουστο. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο έφτασαν στη Χίο μέσω Τσεσμέ 11.446 Τούρκοι επισκέπτες, ενώ τον Αύγουστο του 2015 είχαν φτάσει 16.520. Απώλεια δηλαδή 5.074 επισκεπτών ή 30,71%. Η μείωση των Τούρκων επισκεπτών στη Χίο σε επίπεδο οκταμήνου, Ιανουαρίου- Αυγούστου 2016 ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 17%. Συγκεκριμένα το πρώτο οκτάμηνο του 2016 στη Χίο πέρασαν 58.539 ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016 πέρασαν 48.620 δηλαδή 9.919 λιγότεροι,

Αύξηση στην Σάμο

Σε αντίθεση με τη Χίο και τη Λέσβο και με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι Τούρκοι τουρίστες που επισκέφτηκαν τη Σάμο, τον Αύγουστο μέσω των τριών πυλών εισόδου, της Σάμου, του Πυθαγορείου και του Καρλοβάσου, ήταν κατά 46% αυξημένοι σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.Συνολικά επισκέφτηκαν την Σάμο 7.809 άτομα έναντι 5.338 του 2015 (αύξηση 2.471 Τούρκων τουριστών.Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο «η εντυπωσιακή αύξηση των Τούρκων επισκεπτών στο νησί, παρά τα προβλήματα της γείτονος χώρας οφείλεται στο Σαμιώτη επαγγελματία, στο Σαμιώτη κάτοικο γενικότερα. Η επιτυχής λειτουργία της πύλης εισόδου Καρλοβάσου, αλλά και η συντονισμένη και στοχευμένη προσπάθεια φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης, που έγινε πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, παρά την τόσο δύσκολη σημερινή συγκυρία, έδωσαν καρπούς».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "«Βουτιά» των αφίξεων εξωτερικού στη Χίο -Στο 76% η μείωση σε σχέση με πέρυσι "

«Φρένο» Ρέγκλινγκ στις προσδοκίες για μείωση στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος

«Φρένο» στις προσδοκίες για μείωση στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος κάτω του 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018 βάζει ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στα «Νέα», τονίζοντας πως «η συμφωνία είναι συμφωνία και δεν αλλάζει».

«Δεν βλέπω καμιά διάθεση να εγκαταλείψουμε αυτή τη συμφωνία και δεν πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητήσει τη συμφωνία του περασμένου χρόνου» αναφέρει σχετικά, ενώ σχετικά με το χρέος, παραπέμπει στο τέλος του προγράμματος το 2018. Ερωτηθείς για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, είπε ότι «δουλεύουμε πάνω σ'αυτά και θα μπορούσαν να εφαρμοστούν πολύ σύντομα. Ωστόσο, ορισμένα κράτη- μέλη της ευρωζώνης θεωρούν ότι η πρώτη αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη γιατί υπάρχει ένας αριθμός προαπαιτουμένων, συνδεδεμένων με τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες συμφωνήθηκαν στην πρώτη αξιολόγηση, που εξακολουθεί να εκκρεμεί. Η δήλωση του Eurogroup τον Μάιο σαφέστατα αναφέρει ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα μπορούν να εφαρμοστούν μόνο όταν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα εναπομένοντα προαπαιτούμενα πολύ σύντομα».

Ο κ. Ρέγκλινγκ προβλέπει έξοδο στις αγορές το 2017 και τέλος του προγράμματος και της χρηματοδότησης από τον ESM στα τέλη του 2018, ενώ, υπό την προϋπόθεση πλήρους εφαρμογής του υφιστάμενου προγράμματος, εκτιμά ότι δεν θα χρειαστεί νέο.

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "«Φρένο» Ρέγκλινγκ στις προσδοκίες για μείωση στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος"

Έκλεισε η συμφωνία του Σκλαβενίτη με τον Μαρινόπουλο - Οι ανακοινώσεις των δύο εταιριών

Υπεγράφη σήμερα, Σάββατο, μεταξύ της Σκλαβενίτης, των Τραπεζών και της Μαρινόπουλος, η συμφωνία των όρων του σχεδίου εξυγίανσης της τελευταίας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Σκλαβενίτης «είναι το πρώτο από μία σειρά σημαντικών βημάτων που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν έως την πλήρη υλοποίησή του. Ωστόσο, δίνεται πλέον η δυνατότητα να παρασχεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση από τις Τράπεζες και την Σκλαβενίτης, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της εταιρείας, ιδιαίτερα δε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία των Εργαζομένων, η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και η κάλυψη βασικών λειτουργικών εξόδων, ώστε να διατηρηθεί η συνεκτικότητα του δικτύου καταστημάτων έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Το σχέδιο εξυγίανσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα τεθεί υπ’ όψιν των πιστωτών, προκειμένου να τύχει της έγκρισής τους πριν την υποβολή του στο πτωχευτικό δικαστήριο για επικύρωση.

Η Σκλαβενίτης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στο σχέδιο εξυγίανσης, έχοντας ως κύριους στόχους τη διάσωση των περίπου 11.000 θέσεων εργασίας, τη στήριξη των προμηθευτών και την ενίσχυση του κλάδου του λιανικού εμπορίου.

Η Μαρινόπουλος σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι σήμερα προχώρησε στην υπογραφή των βασικών όρων της συμφωνίας με την Σκλαβενίτης και τις τέσσερις Τράπεζες για την εξυγίανσή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Με την συμφωνία ξεκινά η σταδιακή, σε βάθος χρόνου, επιστροφή στην κανονικότητα. Η ολοκλήρωση του σχεδιασμού αναμένεται να υλοποιηθεί εντός των επόμενων μηνών.

Η σημερινή εξέλιξη είναι ένας σημαντικός σταθμός στη διαδικασία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος και ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη μιας βιώσιμης λύσης, κάτι που υπήρξε προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή».

Η πρόταση της Σκλαβενίτης αποτελεί, σύμφωνα με την Μαρινόπουλος, την πλέον επαρκή, βάσει των κριτήριων που είχαμε θέσει, καθώς διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, την αρτιότητα και την ακεραιότητα του δικτύου μας και, κατά το μέγιστο, τους προμηθευτές και συνεργάτες μας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Σκλαβενίτης διακρίνεται για το επιχειρηματικό ήθος, τις άριστες εργασιακές σχέσεις και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των προμηθευτών. Η σταδιακή μετάβαση για τη Μαρινόπουλος, υπό τη διοίκηση της Σκλαβενίτης, πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει οφέλη για τους καταναλωτές και το κοινωνικό σύνολο. Από την πλευρά της η διοίκηση της Μαρινόπουλος, τα στελέχη της και το σύνολο της εταιρίας, θα συνεχίσουν να εργάζονται με την ίδια αφοσίωση και το ίδιο πνεύμα συνεργασίας στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισε η συμφωνία του Σκλαβενίτη με τον Μαρινόπουλο - Οι ανακοινώσεις των δύο εταιριών"

Δύο νέα κρούσματα ελονοσίας δηλώνονται κάθε μέρα

Ο πιο «θερμός» μήνας του έτους θα είναι ο Σεπτέμβριος σε ό,τι αφορά την ελονοσία στη χώρα μας. Τουλάχιστον δύο νέα περιστατικά της λοιμώδους νόσου αναφέρονται καθημερινά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από τους γιατρούς του ΕΣΥ στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και δρομολογείται η διερεύνηση και επιβεβαίωσή τους.

Ήδη τα μέχρι στιγμής επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα ελονοσίας παραπέμπουν στη δύσκολη διετία 2011-2012 όπου η ελονοσία έμπαινε και πάλι στον εγχώριο χάρτη των λοιμωδών νοσημάτων – από το 1974 που είχε εκριζωθεί από την χώρα και η Ελλάδα χαρακτηριζόταν ως «ελεύθερη ελονοσίας». Το 2011 είχαν δηλωθεί 54 εισαγόμενα κρούσματα και 42 εγχώριας μετάδοσης και το 2012 είχαν αναφερθεί 73 εισαγόμενα κρούσματα και άλλα 20 με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το τρέχον έτος και έως και τις 31 Αυγούστου είχαν διαγνωστεί και δηλωθεί συνολικά 73 κρούσματα. Εξ αυτών τα 69 είναι εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας και τα τέσσερα εγχώρια (η κατάταξη των κρουσμάτων σε εισαγόμενα και εγχώρια γίνεται με κριτήριο το ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού σε χώρα που ενδημεί η ελονοσία). Τα 69 περιστατικά που δηλώνει επίσημα το ΚΕΕΛΠΝΟ αφορούν μετανάστες ή ταξιδιώτες από ενδημικές χώρες. Τα τέσσερα εγχώρια κρούσματα αφορούν ισάριθμα άτομα από την Ηλεία, την Αχαϊα και τη Θεσσαλονίκη που δεν είχαν ταξιδέψει εκτός Ελλάδας – και οι τέσσερις εκδήλωσαν τη νόσο κατά το διάστημα από 27 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου και από το ιστορικό τους προέκυψε πως είχαν μολυνθεί στην περιοχή κατοικίας και εργασίας τους. Στις περιπτώσεις που καταγράφονται εγχώρια κρούσματα, ενεργοποιείται και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) γιατί αποκλείεται η αιμοδοσία από την περιοχή εμφάνισης του κρούσματος.

Από την επεξεργασία των 61 εισαγόμενων κρουσμάτων ελονοσίας προκύπτει πως τα 50 (82%) αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες (43 από χώρες της Ινδικής χερσονήσου και 7 από χώρες της Αφρικής) και τα 11 κρούσματα αφορούσαν σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από ενδημική χώρα της Αφρικής.
Το προσφυγικό κύμα αποτελεί επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα στη διαχείριση της ελονοσίας. Από τα 50 κρούσματα ελονοσίας που αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες, τα 7 καταγράφηκαν σε Κέντρα Φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων σε νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Σύμφωνα με στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, η πλειονότητα των ασθενών είναι μετανάστες Πακιστανικής καταγωγής που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα. Ωστόσο, τους προβληματίζουν ιδιαίτερα τα κρούσματα που μπορεί να «κρύβονται» στα Κέντρα Φιλοξενίας – μέχρι τώρα έχει διαφανεί πως οι Σύριοι έχουν καθαρό ιστορικό σε ό,τι αφορά την ελονοσία, σε αντίθεση με τους Αφγανούς.


Οι ειδικοί αναμένουν νέο κύμα έξαρσης της νόσου τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι αρχές Οκτωβρίου σε πολλές περιοχές της επικράτειας, καθώς στο διάστημα αυτό αναμένεται να εκδηλωθούν οι συνέπειες από την έντονη δραστηριότητα των μεγάλων πληθυσμών των κουνουπιών τον Αύγουστο. Με δεδομένο ότι το διάστημα αυτό καταγράφεται μεγάλη κυκλοφορία των πληθυσμών κουνουπιών του γένους Anopheles sacharovi, που αποτελούν τους βασικούς διαβιβαστές της ελονοσίας, αλλά και ότι ο χρόνος επώασης της νόσου κυμαίνεται από 10 ημέρες έως και τέσσερις εβδομάδες, τα νέα περιστατικά θα ενσκήψουν με γεωμετρική πρόοδο. Ήδη τα οκτώ νέα εισαγόμενα περιστατικά που καταγράφηκαν το δεύτερο μισό του Αυγούστου μαρτυρούν την ανοδική τάση της νόσου (από 61 που ήταν τα εισαγόμενα μέχρι και τις 12 Αυγούστου ανήλθαν σε 69 στις 31 του ίδιου μήνα).

Ωστόσο, δεκάδες είναι τα δηλωθέντα προς διερεύνηση περιστατικά ελονοσίας που έχουν συγκεντρωθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τις «κόκκινες» περιοχές της χώρας. Όποια περιοχή έχει μικρούς ή μεγάλους υγροβιότοπους –όπου αφήνουν τα αυγά τους τα κουνούπια του γένους Ανωφελή- και παράλληλα έχουν μετανάστες ή και πρόσφυγες, είναι περιοχή υψηλού κινδύνου. Η αποτύπωσή τους στον επίσημο κατάλογο με τα επιβεβαιωμένα περιστατικά θα ολοκληρώνεται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες. Πάντως, σύμφωνα και με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις των ειδικών ο εφετινός τελικός αριθμός των κρουσμάτων θα αγγίξει τα μελανά επίπεδα των προηγούμενων ετών. Σημειωτέον ότι η ελονοσία και κατά την περυσινή χρονιά άφησε το στίγμα της στον χάρτη με τα λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα καθώς καταγράφηκαν 79 εισαγόμενα περιστατικά και άλλα έξι με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης.


Τα χαμηλά αντανακλαστικά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά τη συνολική διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος της δημόσιας υγείας, η καθυστέρηση των αρμοδίων υγειονομικών υπηρεσιών να λάβουν πλήρη μέτρα πρόληψης και η αμείωτη προσφυγική – μεταναστευτική ροή προς τη χώρα μας, πυροδότησαν τη νόσο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνούνταν μέχρι και πριν από δέκα ημέρες ότι έχει ενσκήψει πρόβλημα και παράλληλα υπεραμύνονταν των μέτρων που έχει λάβει για την ελονοσία. Ωστόσο, οι ανακοινώσεις των ειδικών ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, οδήγησαν σε αναδίπλωση και το υπουργείο Υγείας.
Έτσι, μετά τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις πως έχουν ληφθεί τα δέοντα μέτρα αναφορικά με την πρόληψη των κρουσμάτων ελονοσίας, ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος παραδέχτηκε τις ελλείψεις και τις παραλείψεις. «Οι ψεκασμοί έγιναν με μεγαλύτερη επάρκεια φέτος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, όμως δεν είμαστε στο σημείο που πρέπει να είμαστε. Χρειάζεται ο συντονισμός να είναι καλύτερος με τις περιφέρειες» ανέφερε ο κ. Μπασκόζος. Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας προανήγγειλε αλλαγές στην υλοποίηση των ψεκασμών, παραδεχόμενος έμμεσα τα κενά της εφετινής περιόδου.

Αντίβαρο στον ελλιπή κεντρικό σχεδιασμό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ελονοσίας αποτελεί η γνώση και εμπειρία των Ελλήνων γιατρών. Τα αντανακλαστικά τους λειτουργούν πολύ καλά σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό και τη διάγνωση των κρουσμάτων ελονοσίας, όπως σημειώνουν στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, κρίνοντας με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων που δηλώνονται και των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται τελικά.

Ο πιο «θερμός» μήνας του έτους θα είναι ο Σεπτέμβριος σε ό,τι αφορά την ελονοσία στη χώρα μας. Τουλάχιστον δύο νέα περιστατικά της λοιμώδους νόσου αναφέρονται καθημερινά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από τους γιατρούς του ΕΣΥ στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και δρομολογείται η διερεύνηση και επιβεβαίωσή τους.

Ήδη τα μέχρι στιγμής επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα ελονοσίας παραπέμπουν στη δύσκολη διετία 2011-2012 όπου η ελονοσία έμπαινε και πάλι στον εγχώριο χάρτη των λοιμωδών νοσημάτων – από το 1974 που είχε εκριζωθεί από την χώρα και η Ελλάδα χαρακτηριζόταν ως «ελεύθερη ελονοσίας». Το 2011 είχαν δηλωθεί 54 εισαγόμενα κρούσματα και 42 εγχώριας μετάδοσης και το 2012 είχαν αναφερθεί 73 εισαγόμενα κρούσματα και άλλα 20 με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το τρέχον έτος και έως και τις 31 Αυγούστου είχαν διαγνωστεί και δηλωθεί συνολικά 73 κρούσματα. Εξ αυτών τα 69 είναι εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας και τα τέσσερα εγχώρια (η κατάταξη των κρουσμάτων σε εισαγόμενα και εγχώρια γίνεται με κριτήριο το ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού σε χώρα που ενδημεί η ελονοσία). Τα 69 περιστατικά που δηλώνει επίσημα το ΚΕΕΛΠΝΟ αφορούν μετανάστες ή ταξιδιώτες από ενδημικές χώρες. Τα τέσσερα εγχώρια κρούσματα αφορούν ισάριθμα άτομα από την Ηλεία, την Αχαϊα και τη Θεσσαλονίκη που δεν είχαν ταξιδέψει εκτός Ελλάδας – και οι τέσσερις εκδήλωσαν τη νόσο κατά το διάστημα από 27 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου και από το ιστορικό τους προέκυψε πως είχαν μολυνθεί στην περιοχή κατοικίας και εργασίας τους. Στις περιπτώσεις που καταγράφονται εγχώρια κρούσματα, ενεργοποιείται και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) γιατί αποκλείεται η αιμοδοσία από την περιοχή εμφάνισης του κρούσματος.

Από την επεξεργασία των 61 εισαγόμενων κρουσμάτων ελονοσίας προκύπτει πως τα 50 (82%) αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες (43 από χώρες της Ινδικής χερσονήσου και 7 από χώρες της Αφρικής) και τα 11 κρούσματα αφορούσαν σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από ενδημική χώρα της Αφρικής.
Το προσφυγικό κύμα αποτελεί επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα στη διαχείριση της ελονοσίας. Από τα 50 κρούσματα ελονοσίας που αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες, τα 7 καταγράφηκαν σε Κέντρα Φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων σε νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Σύμφωνα με στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, η πλειονότητα των ασθενών είναι μετανάστες Πακιστανικής καταγωγής που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα. Ωστόσο, τους προβληματίζουν ιδιαίτερα τα κρούσματα που μπορεί να «κρύβονται» στα Κέντρα Φιλοξενίας – μέχρι τώρα έχει διαφανεί πως οι Σύριοι έχουν καθαρό ιστορικό σε ό,τι αφορά την ελονοσία, σε αντίθεση με τους Αφγανούς.


Οι ειδικοί αναμένουν νέο κύμα έξαρσης της νόσου τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι αρχές Οκτωβρίου σε πολλές περιοχές της επικράτειας, καθώς στο διάστημα αυτό αναμένεται να εκδηλωθούν οι συνέπειες από την έντονη δραστηριότητα των μεγάλων πληθυσμών των κουνουπιών τον Αύγουστο. Με δεδομένο ότι το διάστημα αυτό καταγράφεται μεγάλη κυκλοφορία των πληθυσμών κουνουπιών του γένους Anopheles sacharovi, που αποτελούν τους βασικούς διαβιβαστές της ελονοσίας, αλλά και ότι ο χρόνος επώασης της νόσου κυμαίνεται από 10 ημέρες έως και τέσσερις εβδομάδες, τα νέα περιστατικά θα ενσκήψουν με γεωμετρική πρόοδο. Ήδη τα οκτώ νέα εισαγόμενα περιστατικά που καταγράφηκαν το δεύτερο μισό του Αυγούστου μαρτυρούν την ανοδική τάση της νόσου (από 61 που ήταν τα εισαγόμενα μέχρι και τις 12 Αυγούστου ανήλθαν σε 69 στις 31 του ίδιου μήνα).

Ωστόσο, δεκάδες είναι τα δηλωθέντα προς διερεύνηση περιστατικά ελονοσίας που έχουν συγκεντρωθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τις «κόκκινες» περιοχές της χώρας. Όποια περιοχή έχει μικρούς ή μεγάλους υγροβιότοπους –όπου αφήνουν τα αυγά τους τα κουνούπια του γένους Ανωφελή- και παράλληλα έχουν μετανάστες ή και πρόσφυγες, είναι περιοχή υψηλού κινδύνου. Η αποτύπωσή τους στον επίσημο κατάλογο με τα επιβεβαιωμένα περιστατικά θα ολοκληρώνεται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες. Πάντως, σύμφωνα και με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις των ειδικών ο εφετινός τελικός αριθμός των κρουσμάτων θα αγγίξει τα μελανά επίπεδα των προηγούμενων ετών. Σημειωτέον ότι η ελονοσία και κατά την περυσινή χρονιά άφησε το στίγμα της στον χάρτη με τα λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα καθώς καταγράφηκαν 79 εισαγόμενα περιστατικά και άλλα έξι με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης.


Τα χαμηλά αντανακλαστικά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά τη συνολική διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος της δημόσιας υγείας, η καθυστέρηση των αρμοδίων υγειονομικών υπηρεσιών να λάβουν πλήρη μέτρα πρόληψης και η αμείωτη προσφυγική – μεταναστευτική ροή προς τη χώρα μας, πυροδότησαν τη νόσο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνούνταν μέχρι και πριν από δέκα ημέρες ότι έχει ενσκήψει πρόβλημα και παράλληλα υπεραμύνονταν των μέτρων που έχει λάβει για την ελονοσία. Ωστόσο, οι ανακοινώσεις των ειδικών ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, οδήγησαν σε αναδίπλωση και το υπουργείο Υγείας.
Έτσι, μετά τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις πως έχουν ληφθεί τα δέοντα μέτρα αναφορικά με την πρόληψη των κρουσμάτων ελονοσίας, ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος παραδέχτηκε τις ελλείψεις και τις παραλείψεις. «Οι ψεκασμοί έγιναν με μεγαλύτερη επάρκεια φέτος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, όμως δεν είμαστε στο σημείο που πρέπει να είμαστε. Χρειάζεται ο συντονισμός να είναι καλύτερος με τις περιφέρειες» ανέφερε ο κ. Μπασκόζος. Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας προανήγγειλε αλλαγές στην υλοποίηση των ψεκασμών, παραδεχόμενος έμμεσα τα κενά της εφετινής περιόδου.

Αντίβαρο στον ελλιπή κεντρικό σχεδιασμό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ελονοσίας αποτελεί η γνώση και εμπειρία των Ελλήνων γιατρών. Τα αντανακλαστικά τους λειτουργούν πολύ καλά σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό και τη διάγνωση των κρουσμάτων ελονοσίας, όπως σημειώνουν στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, κρίνοντας με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων που δηλώνονται και των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται τελικά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο νέα κρούσματα ελονοσίας δηλώνονται κάθε μέρα"

Αυστηρά μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. στις Θερμοπύλες

Κάτω από το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά θα εξελιχτεί η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που έχει προγραμματιστεί για τις 7:30 το βράδυ μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Το γεγονός ότι σε απόσταση 500 μέτρων από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, όπου θα γίνει η συγκέντρωση βρίσκεται το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών των Θερμοπυλών όπου φιλοξενούνται περισσότεροι από 460 πρόσφυγες έχει σημάνει συναγερμό στην αστυνομία, η οποία συγκεντρώνει αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Κεντρική Ελλάδα.

Παράλληλα στις 4 το απόγευμα,λίγες ώρες πριν την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής ,αλληλέγγυοι, οργανώσεις και διάφορες κινήσεις πολιτών οργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση στο χώρο που βρίσκεται το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών των Θερμοπυλών

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρά μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. στις Θερμοπύλες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news