facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Yπουργείου Παιδείας

Ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

Πιο συγκεκριμένα, χθες, Τρίτη, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, κατά από Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή και «παρών» ψήφισαν Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Επί του συνόλου των άρθρων, υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, κατά ΝΔ και ΧΑ και «παρών» Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.

Σημειώνεται ότι το άρθρο που αφορά στα εργασιακά στην ιδιωτική εκπαίδευση ψήφισαν υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, κατά ΝΔ, ΧΑ και «παρών» ψήφισαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Yπουργείου Παιδείας"

Π. Ψυχάρης: Δεν θα κλείσει το Mega

Την εκτίμηση ότι το Mega δεν θα «κλείσει» αλλά ότι θα συνεχίσει να εκπέμπει μέσω δορυφόρου, μέσω ίντερνετ, Digea ή αλλού, έκανε ο διευθ. σύμβουλος του ΔΟΛ Παναγιώτης Ψυχάρης, επισημαίνοντας πως ακόμη οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού δεν έχουν λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις.

«Το Mega θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα, το από πού θα εκπέμπει είναι άλλο θέμα», είπε ο κ. Ψυχάρης.

«Είναι στενάχωρο για τη χώρα μας, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα συζητάμε για άδειες, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη συντελείται επανάσταση μέσω του ίντερνετ. Η τηλεόραση είναι ένα απαρχαιωμένο μέσο που απευθύνεται σε ηλικιωμένους περισσότερο. Το παιχνίδι πάει αλλού πλέον και αυτό το βλέπουν οι διαφημιστές. Το μέλλον της τηλεόρασης είναι γνωστό. Το Mega μπορεί να μεταλλαχτεί σε έναν άλλο πάροχο, που να εκπέμπει με έναν άλλο τρόπο», είπε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το κύριο έσοδο του Mega είναι η διαφήμιση, ωστόσο τα έσοδα του καναλιού έπεσαν πολύ τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης.



Ένταση με Ηλία Κασιδιάρη

Λίγη ώρα αργότερα, προκλήθηκε μικρή ένταση μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και του Παναγιώτη Ψυχάρη. Ο βουλευτής της Χ.Α ισχυρίστηκε ότι ο μάρτυρας ψεύδεται όταν λέει ότι η «Τηλέτυπος» δεν χρωστάει τίποτα, γιατί οι τραπεζίτες που κατέθεσαν στην επιτροπή είπαν ότι έχουν καταγγελθεί τα δάνεια του ΔΟΛ.

«Θα πρέπει τα πρακτικά της συνεδρίασης να σταλούν στις Αρχές, στον εισαγγελέα και να αποφασίσουν αν θα ασκήσουν διώξεις», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό επειδή ο μάρτυρας δεν απάντησε στο ερώτημα πώς ο ΔΟΛ κατάφερε να συνάψει δάνεια σε περίοδο που οι τράπεζες δεν χορηγούσαν δάνεια.

Επίσης, σε υψηλούς τόνους ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για οικονομικό σκάνδαλο.

Ο Π. Ψυχάρης για τον «Τηλέτυπο»

«Για τον “Τηλέτυπο” υπήρξε εμπλοκή λόγω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και οι τράπεζες φοβήθηκαν και ζήτησαν τα χρήματά τους» είπε ο Παναγιώτης Ψυχάρης, τονίζοντας πως αν δεν είχε γίνει αυτό θα πληρώνονταν κανονικά οι εργαζόμενοι και χαρακτήρισε «τεχνικές» τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. «Στόχος μας είναι η αύξηση μετοχικού αλλά γι' αυτό δεν ευθυνόμαστε μόνον εμείς», είπε.

Επίσης ανέφερε ότι «οι τράπεζες έχουν παρακρατήσει άτυπα 24 εκατ. ευρώ του “Τηλέτυπου”, αν δεν είχε γίνει αυτό θα είχαν πληρωθεί όλα και τα δάνεια θα ήταν ενήμερα και τυπικά».

Ακόμη είπε ότι έχουν δοθεί περίπου 130 εκατ. ευρώ σε τόκους στις τράπεζες για ένα δάνειο μικρότερο των 100 εκατ. ευρώ και υποστήριξε πως όλα τα δάνεια του ΔΟΛ είναι εξυπηρετούμενα.

«Αν ήμασταν κακοπληρωτές, οι τράπεζες θα είχαν λιγότερα έσοδα. Αλλάξαμε το δάνειό μας, που ήταν χωρίς εγγυήσεις και το κάναμε με εγγυήσεις την Ταινιοθήκη» και υποστήριξε: «Ο ”Τηλέτυπος” είναι μια υγιής εταιρεία, λόγω των ειδικών συνθηκών οι τραπεζίτες τράβηξαν τον διακόπτη.

Ο “Τηλέτυπος” έχει λάβει περίπου 86 εκατ. ευρώ από τα οποία έχουν ήδη πάρει οι τράπεζες τα 24 εκατ. και αν πουλήσουμε και την Ταινιοθήκη θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε πλήρως".

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Ψυχάρης: Δεν θα κλείσει το Mega"

Μετά τις αντιδράσεις, η Περιφέρεια θα κατασκευάσει τη Λ. Κατσώνη στους Αγίους Αναργύρους

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα στα ΜΜΕ και τις εντονότατες διαμαρτυρίες των πολιτών, η Περιφέρεια Αττικής υποσχέθηκε να δώσει λύση στην πολύμηνη ταλαιπωρία των πολιτών από τον παρατεταμένο αποκλεισμό του κομβικού οδικού σημείου επί της λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος των Αγ Αναργύρων, το οποίο είχε καταστραφεί στις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε μία γυναίκα.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και προκειμένου να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικά εμπόδια, εκπονήθηκε μελέτη και δημοπρατήθηκε το κρίσιμο αυτό έργο επί της λεωφόρου, στο ύψος της οδού Λ. Κατσώνη. Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε σύμβαση για την αποκατάσταση του δυτικού πρανούς της λεωφόρου Κηφισού, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, σχεδόν έναν χρόνο μετά τις καταστροφές και λίγο διάστημα πριν έρθει ο χειμώνας.

Οι παρεμβάσεις του έργου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αφορούν στην τμηματική αποκατάσταση των πρανών που στηρίζουν το οδόστρωμα της λεωφόρου Κηφισού επί της ανατολικής όχθης του ποταμού. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες στη λωρίδα επιβράδυνσης της λεωφόρου στο σημείο της εξόδου προς τον κόμβο - γέφυρα της οδού Τσούντα, η οποία σήμερα έχει αποκλεισθεί από την κυκλοφορία, καθώς και στην πεζογέφυρα επί της οδού Φλαβιανών στο ρεύμα προς Πειραιά.

Σημειώνεται ότι γραφειοκρατικά εμπόδια δεν επέτρεψαν στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) να δημοπρατήσει - νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου - έργο πλήρους αποκατάστασης του ρέματος, με πόρους της περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι η κατακρήμνιση των πρανών της λεωφόρου στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή και δεκάδες κάτοικοι το χρησιμοποιούν προκειμένου να πάνε στις δουλειές τους. Ο αποκλεισμός της διέλευσης λόγω ακαταλληλότητας κατά το τελευταίο 10μηνο, έχει δημιουργήσει προβλήματα εξαντλώντας την υπομονή των κατοίκων του Καματερού και των Αγίων Αναργύρων, των οποίων η ανησυχία εντάθηκε με την διακοπή της εκτέλεσης των απαραίτητων αντιπλημμυρικών ενόψει των βροχοπτώσεων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά τις αντιδράσεις, η Περιφέρεια θα κατασκευάσει τη Λ. Κατσώνη στους Αγίους Αναργύρους"

Ντράγκι: Δεν ξέρουμε πότε, και αν, θα μπει η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση

Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι δεν σχεδιάζει να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στην ποσοτική χαλάρωση προτού γίνει πιο ξεκάθαρη η κατάσταση για τη βιωσιμότητα του χρέους έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Σε απαντητική επιστολή του προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο κ. Ντράγκι καθιστά σαφές ότι αυτή τη στιγμή «δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβές χρονοδιάγραμμα» για ενδεχόμενες αγορές ελληνικού χρέους από την Ευρωτράπεζα, παραπέμποντας στις ανολοκλήρωτες συζητήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και στους εταίρους για ελάφρυνση του χρέους.

Ο κ. Ντράγκι αναφέρεται συγκεκριμένα στις αποφάσεις του Eurogroup της 25ης Μαΐου, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης σημείωσαν ότι εξετάζουν σειρά μέτρων σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, καμία βαθιά παρέμβαση δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί, με τους Ευρωπαίους να μεταθέτουν τις σχετικές αποφάσεις για μετά τη λήξη του τρέχοντος Μνημονίου, το 2018.

Με δεδομένο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είναι προγραμματισμένο να λήξει τον Μάρτιο του 2017, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να μην απολαύσει ποτέ τα πλεονεκτήματα των αγορών ομολόγων, που μπορούν να αποκλιμακώσουν σημαντικά τις πιέσεις στο κόστος δανεισμού.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Ντράγκι: Δεν ξέρουμε πότε, και αν, θα μπει η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση "

Σκλαβενίτης: Την Πέμπτη η υπογραφή για τη Μαρινόπουλος

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της Μαρινόπουλος δίνουν οι τρεις πλευρές. Πέφτουν υπογραφές για την υλοποίηση του σχεδίου σωτηρίας με ανεφοδιασμό καταστημάτων.

Το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογραφούν οι όροι της συμφωνίας μεταξύ της οικογένειας Μαρινόπουλου, της Σκλαβενίτης και των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών, οι οποίες έχουν αναλάβει και την χρηματοδότηση του νέου εγχειρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247, αναμένεται ταχύτητα η υλοποίηση του σχεδίου, με ανεφοδιασμό των καταστημάτων.

Το σχέδιο σωτηρίας

Η Σκλαβενίτης, η οποία μέσω νέας εταιρείας θα ελέγχει τα καταστήματα που φέρουν το σήμα Μαρινόπουλος πρόκειται να λάβει από τις τράπεζες δάνειο ύψους 360 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της η Σκλαβενίτης πρόκειται να διαθέσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ αρκετά από τα οποία πρόκειται να κατευθυνθούν άμεσα και για την ενδιάμεση χρηματοδότηση, δηλαδή την περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Μαρινόπουλος, ώστε να πληρωθούν οφειλές προς προμηθευτές και εργαζόμενους.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι 10.000 περίπου εργαζόμενοι λαμβάνουν έναντι του μισθού τους δύο φορές την εβδομάδα (10% - 15% του κανονικού τους μισθού κάθε φορά) με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να έχουν πληρωθεί έως το πρώτο δεκαήμερα Ιουλίου.

Σε ότι αφορά τους προμηθευτές οι περισσότεροι έχουν κλείσει την στρόφιγγα προμήθειας και αναμένουν τις εξελίξεις ώστε να δουν εάν θα αλλάξουν στάση. Σύμφωνα με πληροφορίες το "σχέδιο σωτηρίας" προβλέπει μία σημαντική θυσία από πλευρά τους καθώς θα ζητηθεί γενναίο "κούρεμα" των οφειλών της Μαρινόπουλος.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκλαβενίτης: Την Πέμπτη η υπογραφή για τη Μαρινόπουλος"

Έρευνα για το βίντεο με το... αλισβερίσι εφοριακών με ιδιοκτήτη καντίνας

Έρευνα για την συμπεριφορά δύο εφοριακών που εμφανίζονται να κάνουν κανονικό... αλισβερίσι με ιδιοκτήτη καντίνας ο οποίος αρνείται τον έλεγχο και απειλεί να ζητήσει από την ΕΛΑΣ την σύλληψη των κρατικών υπαλλήλων διέταξε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Αφού πρώτα διαπίστωσε ότι οι δύο εικονιζόμενοι είναι πράγματι εφοριακοί της ΔΟΥ Τρικάλων, ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ζήτησε έρευνα και ενημέρωση για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο. Κι αυτό διότι οι δύο εφοριακοί όχι μόνο υποχωρούν μπροστά στις απαιτήσεις της καντίνας... «Σανίδα» αλλά και δίνουν επί της ουσίας... σανίδα σωτηρίας στον καταστηματάρχη στο οποίο και προτείνουν να του κόψουν πρόστιμο 100 ευρώ, σαν να συνελήφθη ότι δεν είχε κόψει μία απόδειξη, ενώ ο καντινιέρης είχε την ταμειακή εκτός λειτουργίας! Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι δύο εφοριακοί φαίνεται πως γνώριζαν ότι η συνδιαλλαγή τους καταγραφόταν από κάμερα, κάτι που ομολογεί η γυναίκα υπάλληλος της ΔΟΥ Τρικάλων, ωστόσο παρ' όλα αυτά προτείνουν στον ύποπτο για φοροδιαφυγή διάφορες ντρίπλες για να γλυτώσει το βαρύ πρόστιμο!

Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης

Καλοκαίρι στην Ελλάδα... Δύο εφοριακοί, «μεταμφιεσμένοι» σε... τουρίστες, αιφνιδιάζουν έναν ιδιοκτήτη καντίνας σε παραλία και του ζητούν να κάνουν έλεγχο, αφού πρώτα έχουν διαπιστώσει ότι δεν έχει κόψει καμία απόδειξη.

Οι δύο ελεγκτές, άνδρας και γυναίκα, πλησιάζουν τον ιδιοκτήτη της καντίνας και τότε ξεκινά ο διάλογος που κατέγραψαν θαμώνες και που έκανε το γύρο του διαδικτύου...
Στην αρχική παρατήρηση από τους εφοριακούς ότι δεν έχει κόψει αποδείξεις, ο καντινιέρης απαντά: «Τις κόβω όλες στο τέλος της ημέρας» και συνεχίζει σε άκρως «επαναστατικό» τέμπο: «Είναι όλα παράνομα. Οι αποδείξεις είναι παράνομες, οι εφορίες είναι παράνομες. Όλα είναι παράνομα».

«Δεν σου δίνω τίποτα... γράψε ό,τι θες, κάνε ό,τι θες», λέει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού απευθυνόμενος στους εφοριακούς, κάνοντας χειρονομίες «αγανάκτησης». «Να μόλις άνοιξα, τώρα, τώρα, ακόμη και την ταμειακή μηχανή δεν την έχω βάλει στην πρίζα», δηλώνει, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αποδείξεων στα τραπέζια, τα οποία, ωστόσο, είχε προλάβει να σερβίρει.

«Είστε μηνυόμενοι (sic) που δεν παίρνετε τα 27 του Σώρρα», συνεχίζει ο καντινιέρης, ανεβάζοντας το θέμα σε άλλο επίπεδο και προσθέτει: «να συνεργαστώ μαζί σας που θα σας θεωρώ δυνάμεις κατοχής; Που πάτε σε μαγαζιά και παθαίνει ο κόσμος εγκεφαλικά και καρδιές; Εγώ αυτή τη στιγμή τρέμω. Θέλω να σας αρπάξω. Αν πάθω κακό θα υποτροπιάσω και θα ξεσπάσω σε σας».

Οι εφοριακοί του ζητούν να βάλει την πρίζα στη μηχανή, για να την ελέγξουν. Εκείνος απαντά: «όχι δεν κάνω τίποτα, κάντε ό,τι γουστάρετε».

«Από τη μηχανή μπορούμε να κόψουμε κάτι;», ρωτά ο εφοριακός, για να πάρει την απάντηση: «μπορούμε, αλλά με αυτή τη συμπεριφορά δεν κόβω τίποτα» και συμπληρώνει: «Θα πάρω την αστυνομία να σας πάει αυτόφορο»!

Στο τέλος, μετά από τόση ένταση, καταλήγουν να συζητούν για τα... κοινά τους ενδιαφέροντα γύρω από το πανεπιστήμιο Καρδίτσας!

Δείτε το βίντεο...


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα για το βίντεο με το... αλισβερίσι εφοριακών με ιδιοκτήτη καντίνας"

Απουσιάζει το κράτος - Με δωρεά επαναλειτουργεί ο αξονικός στο Σισμανόγλειο

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι δωρεές στο ΕΣΥ. Το πιο πρόσφατο –αλλά όχι τελευταίο- περιστατικό προσφοράς υλικού σε νοσοκομείο χωρίς αντάλλαγμα καταγράφεται στο Σισμανόγλειο.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το αντικείμενο της δωρεάς είναι λυχνία για έναν αξονικό τομογράφο και ο δωρητής θα είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Το Σισμανόγλειο διαθέτει δύο αξονικούς τομογράφους. Εξ αυτών ο ένας, ο πιο καινούριος, είναι εκτός λειτουργίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και ο παλαιός είναι εκτός λειτουργίας εδώ και 20 ημέρες. Για την επισκευή τους απαιτείται η αγορά δυο λυχνιών οι οποίες η κάθε μία κοστίζει 60.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, οι ασθενείς που επισκέπτονται το Σισμανόγλειο στις εφημερίες ή οι νοσηλευόμενοι ασθενείς διακομίζονται για αξονική τομογραφία στο διασυνδεόμενο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» που διαθέτει έναν παλαιό, μονοτονικό αξονικό Τομογράφο.

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο θέτουν συνεχώς το ζήτημα της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου που είναι εκτός λειτουργίας για ενάμιση (1,5) χρόνο στους Υπουργούς Υγείας.

«Αυτή είναι η κατάντια του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την ψευτοαριστερή κυβέρνηση. Περιμένουν δωρεά από την Εθνική Τράπεζα για 60.000 ευρώ» επισημαίνει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

Ανάλογη, δυσχερής εικόνα αποτυπώνεται στο Ασκληπιείο Βούλας: σε ένα μεγάλο νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα για ορθοπαιδικά περιστατικά υπάρχει ένας παλαιός αξονικός και συχνά είναι εκτός λειτουργίας. Το ίδιο καταγγέλλεται ότι συμβαίνει στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Πινγκ – πονγκ με τις διακομιδές ασθενών στο ΕΣΥ

Ένα δραματικό «πινγκ πονγκ» διακομιδών ασθενών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΕΣΥ, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Εκτός από το μείζον θέμα της μη λειτουργίας ιατρικών μηχανημάτων λόγω παλαιότητας και της αδυναμίας των διοικήσεων να διαθέσουν χρήματα για την αγορά ανταλλακτικών ή την επισκευή τους, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι πολλά εφημερεύοντα νοσοκομεία επί της ουσίας υπολειτουργούν.

«Εφημερεύουν νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν Αιμοδυναμικά Εργαστήρια με αποτέλεσμα οι ασθενείς με εμφράγματα να αντιμετωπίζονται με μεγάλες καθυστερήσεις, διακομιζόμενοι σε άλλα Νοσοκομεία. Καθυστερήσεις που καθίστανται μοιραίες. Εφημερεύουν νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν Θωρακοχειρουργό ιατρό, παρότι εφημερεύουν για τραύματα ή άλλες ειδικότητες ειδικευμένων Ιατρών. Εξαιτίας αυτού οι ασθενείς διακομίζονται με κίνδυνο τη ζωή τους. Οι ασθενείς διακομίζονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο να κάνουν αξονική τομογραφία και οι περισσότεροι για να μην υποστούν αυτή την ταλαιπωρία «τα σκάνε» στον ιδιωτικό τομέα» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Απουσιάζει το κράτος - Με δωρεά επαναλειτουργεί ο αξονικός στο Σισμανόγλειο"

ΕΝΦΙΑ 92.000 ευρώ και στα «Παιδικά Χωριά SOS»

Με τα οικονομικά του να καρκινοβατούν εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης, τα Παιδικά Χωριά SOS, καλούνται να πληρώσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, φόρους.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, τα οποία δεν λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά τους, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, καλούνται σήμερα να καταβάλουν 92.000 ευρώ, που είναι ο ΕΝΦΙΑ για ακίνητα, τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί, όπως σημειώνουν στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 300 οικογένειες με 450 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 10 εργαζομένους.

Τα Παιδικά Χωριά SOS βοηθούν και υποστηρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά βρίσκονται σε ανάγκη, όμως αυτό το έργο γίνεται όλο και δυσκολότερο κάθε φορά που εφαρμόζεται μία νέα φορολογική πολιτική κατά των Σωματείων στη χώρα μας.

«Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες.» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Γιώργος Πρωτόπαπας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ 92.000 ευρώ και στα «Παιδικά Χωριά SOS»"

ΙΣΑ: ΜΚΟ αντί Πολιτείας στη διαχείριση λοιμωδών νοσημάτων

Για αντικατάσταση της Πολιτείας από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στον τομέα της διαχείρισης των λοιμωδών νοσημάτων στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Μάλιστα, επικαλείται επίσημα έγγραφα βάσει των οποίων το υπουργείο Υγείας έχει παραδώσει την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και ως εκ τούτου και την προστασία της Δημόσιας υγείας στις ΜΚΟ.

Συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι σε έκθεση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με κρούσμα ηπατίτιδας Α σε 13χρονο παιδί, σε Κέντρο Φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας του Νομού Αργολίδας, αποκαλύπτεται ότι ο υγειονομικός χειρισμός του περιστατικού έγινε αποκλειστικά από την ΜΚΟ.

Ειδικότερα στην έκθεση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η ΜΚΟ Solidarity Now είναι υπεύθυνη για τη δωρεά παροχή φαρμάκων καθώς και για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων σε ιδιωτικά ιατρεία. Όταν κάποιο περιστατικό χρήζει περαιτέρω ιατρικής φροντίδας ή νοσηλείας ή είναι λοιμώδες μεταφέρεται με ευθύνη της ΜΚΟ σε σπίτι του Δήμου Αθηναίων».

Επιπλέον, ο ΙΣΑ επικαλείται έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ιωάννη Μουζάλα, ο οποίος σε έγγραφο που απευθύνει στις ΜΚΟ, στις 24 Αυγούστου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί συνεργάτες θέλουμε να αναφέρουμε την ανησυχία μας που εντοπίζετε σε μια βασική έλλειψη αναφορικά με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τους φορείς σας μέσα στους χώρους των Ανοιχτών Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών …καθώς διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη διαχείριση περιστατικών τα οποία πάσχουν ή από κάποιο σοβαρό ή από κάποιο έκτακτο πρόβλημα υγείας και πρέπει να διαμετακομισθούν ή να διασυνδεθούν με το αντίστοιχο νοσοκομείο του ΕΣΥ».

Με αφορμή τα παραπάνω ο ΙΣΑ σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «είναι προφανές ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει παρατήσει την προστασία της Δημόσιας υγείας από τα σοβαρά λοιμώδη νοσήματα και την ζωή των προσφύγων και των μεταναστών στις ΜΚΟ».

Και καλεί του κ.κ. Π. Πολάκη και Ι.Μπασκόζο να αναλάβουν την ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση, διότι όπως υποστηρίζει «εκθέτει τη χώρα μας και εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την υγεία των προσφύγων –μεταναστών όσο και για τη Δημόσια υγεία».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΣΑ: ΜΚΟ αντί Πολιτείας στη διαχείριση λοιμωδών νοσημάτων"

Τηλεοπτικές άδειες: «Βροχή» από εξώδικα των ιδιωτικών καναλιών

Στην είσοδο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, όπου είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, θυροκολλήθηκαν -αρχής γενομένης από το Star στις 9:30 π.μ.- φάκελοι με αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.

Όπως είπε ο δικαστικός επιμελητής που έφτασε πρώτος, η θυροκόλληση έγινε σήμερα διότι είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία θα μπορούσε να επιδοθεί.

Ο συνήγορος του Star, καθηγητής Πάνος Λαζαράτος δήλωσε ότι «επειδή δεν υπάρχει κανείς να την παραλάβει και τη θυροκολλήσαμε».

Λίγο αργότερα, ακολούθησε η θυροκόλληση ασφαλιστικών μέτρων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA κατά του Ιβάν Σαββίδη.

Στις 10:20 περίπου, αστυνομικός πήγε στο σημείο και παρέλαβε τους δύο πρώτους φακέλους.

Στη συνέχεια, θυροκολλήθηκαν αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1, Σκάι, αλλά και από το Mega, το οποίο δεν μετέχει στη διαδικασία.

Πρόκειται για παλαιότερα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα συζητηθούν στις 16 Σεπτεμβρίου.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεοπτικές άδειες: «Βροχή» από εξώδικα των ιδιωτικών καναλιών"

Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ιδρύματος, καθώς και για τη μη καταβολή δεδουλευμένων τριών μηνών στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και εστίαση (περίπου 450 άτομα).

«Η έλλειψη προσωπικού έχει κυριολεκτικά βαρέσει “κόκκινο”. Δουλεύουμε διαρκώς σε μεγάλη ένταση με προσωπικό ασφαλείας», τονίζουν οι εργαζόμενοι, επισημαίνοντας ότι «είναι αυτονόητο και επείγον το αίτημα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, αναφέρουν ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός, έχει σχεδόν εξαντληθεί και ζητούν τώρα την επιχορήγηση για να μην προκύψει έλλειψη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, φαινόμενο που -όπως λένε- «ζούμε έντονα τα τελευταία χρόνια, ειδικά τους τελευταίους μήνες του έτους».

Σχετικά με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την εστίαση που είναι απλήρωτοι επί τρεις μήνες, το Σωματείο Εργαζομένων κάνει λόγο για «εμπαιγμό από κυβέρνηση και εργολάβο» σημειώνοντας ότι «πριν από δύο μήνες με διαρκή κινητοποίηση 15 ημερών αποτρέψαμε δύο απολύσεις και καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα Απρίλη και Μάη. Από τότε οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι». Σοβαρές ευθύνες επιρρίπτει το Σωματείο Εργαζομένων και στη διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς όπως αναφέρει «σιωπηρά ανέχεται τους εργολάβους που μήνες τώρα έχουν λήξει οι συμβάσεις τους με το νοσοκομείο, αλλά συνεχίζουν ν’ αλωνίζουν στο χώρο, να κερδοσκοπούν και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους». Το Σωματείο ζητά την καταβολή των δεδουλευμένων και τη μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών εργατών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»"

Την επαναφορά των αιώνιων φοιτητών προτείνει ο Φίλης

Την επαναφορά των «αιώνιων φοιτητών» προτείνει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, με τροπολογία που κατατέθηκε χθες Τρίτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Πρόκειται για φοιτητές που διαγράφηκαν με το νόμο Διαμαντοπούλου, λόγω μη εγγραφής τους σε δύο συνεχόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Επίσης, με άλλη ρύθμιση ο κ. Φίλης αποκλείει τη μετακίνηση πανεπιστημιακών από περιφερειακά ΑΕΙ σε πανεπιστήμια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Το νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε από σειρά τροπολογιών, σχεδόν 20, εκ των οποίων οι εννέα ήταν υπουργικές και μάλιστα στην πλειονότητά τους εκπρόθεσμες.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί σήμερα.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Την επαναφορά των αιώνιων φοιτητών προτείνει ο Φίλης "

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας

Κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί, μέλη της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 12.30.

Σύμφωνα με τη σχετική τους ανακοίνωση, οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν:

• Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
• Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.
• Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών σε μία φάση σε όλα τα λειτουργικά κενά.
• Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
• Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
• Στήριξη της ειδικής αγωγής.
• Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια. Απόσυρση των εγκυκλίων για τις προϋποθέσεις λειτουργίας Ο.Π για τα ΓΕΛ. και των τμημάτων γενικής παιδείας τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.
• Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.
• Επαναφορά της μείωσης του ωραρίου των υπευθύνων στα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής.
• Εξασφάλιση όλων των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στις υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτέμβρη τα οποία παραβιάζονται με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Άμεση απόσυρση της εγκυκλίου.
• Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός ΠΥΣΔΕ.
• Ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών στην εκπαίδευση που επιβάλλονται από τους δανειστές και εφαρμόζονται από την κυβέρνηση.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας"

Σκουρλέτης: Να εκδίδονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ κάθε μήνα

Στο θέμα των ανεξόφλητων οφειλών της ΔΕΗ αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

Για τους διακανονισμούς, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «για πρώτη φορά έχουμε ένα μέτρο που έχει τόσο θετική επίπτωση μετά από πάρα πολλά χρόνια. Ενώ το θέμα των ανεξόφλητων της ΔΕΗ είναι μια βραδυφλεγής βόμβα η οποία τα τελευταία χρόνια διογκώνεται, για πρώτη φορά βλέπουμε ότι σε αυτή την ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή έχει ήδη μπει πάνω από 1 δισ. Το 90% από αυτό το ποσό εξυπηρετείται».

«Πρότεινα χθες στον (πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ) κ. Παναγιωτάκη ότι θα πρέπει ίσως η ΔΕΗ να σκεφτεί να μην εκδίδει τους λογαριασμούς σε δίμηνο, αλλά να το πάει έναντι στον μήνα και εκκαθαριστικό στο δίμηνο, όπως κάνει ο ανταγωνισμός της. Αυτό θα διευκολύνει και τον κόσμο να αποπληρώνει μικρότερα ποσά και θα δώσει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να εισπράττει τα χρήματα πιο γρήγορα».

Εξάλλου, ο Πάνος Σκουρλέτης έστρεψε τα βέλη του στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Σταύρο Πιτσιόρλα. Σχετικά με την συνεργασία του κ. Πιτσιόρλα με την κυβέρνηση, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε: «Ακριβώς επειδή είναι κρίσιμο το πόστο του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που να μπορεί να συνεννοείται με τους υπουργούς και να χαίρει της εμπιστοσύνης τους». Σε ερώτηση για το εάν ο κ. Πιτσιόρλας ανταποκρίνεται σε αυτά τα στοιχεία, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε χαρακτηριστικά: «Αυτό θα φανεί».

Τέλος, για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε: «Το πρώτο αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Όλος αυτός ο θόρυβος και η αντιπαράθεση που υπάρχει γύρω από τον διαγωνισμό δείχνει ακριβώς ότι πρόκειται για μια θετική τομή στην υπόθεση της πληροφόρησης και κατ’ επέκταση στη λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας. Η αντιπαράθεση και οι ενστάσεις γύρω από τον διαγωνισμό είναι κατανοητές, από την στιγμή που κάποιοι υπερασπίζονται το αμαρτωλό παρελθόν».


Διαβάστε Περισσότερα » "Σκουρλέτης: Να εκδίδονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ κάθε μήνα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news