facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ο Κουρουμπλής υπόσχεται νομοθετική ρύθμιση για τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς

Με νομοθετική ρύθμιση σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν στη λειτουργία των παιδικών σταθμών η κυβέρνηση, όπως δήλωσε την Τρίτη (30/8), ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα των ωφελούμενων προγράμματος νέου συστήματος υλοποίησης της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» 2016-17, κατά την οποία αναφέρθηκε στο θέμα που έχει ανακύψει. Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σαφή εικόνα για τις οικογένειες που δεν έλαβαν voucher για τη συμμετοχή των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Πρόσθεσε, δε, ότι ο αριθμός των ωφελούμενων για τη φετινή χρονιά είναι υψηλότερος από κάθε άλλη και ότι η χρηματοδότηση από τους εθνικούς πόρους αυξήθηκε κατά 80% περίπου, καθώς διατέθηκαν 93,7 εκατ. ευρώ έναντι των 52 εκατ. ευρώ πέρσι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός, Γιάννης Μπαλάφας, ο ειδικός γραμματέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) του υπουργείου Οικονομίας, Γιώργος Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Δ. Καλογερόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Θ. Γκοτσόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης και μέλη της ΚΕΔΕ. Ο υπουργός χαρακτήρισε τη σύσκεψη «ενδιαφέρουσα» και σε εξαιρετικό επίπεδο «ως απότοκο της εμπιστοσύνης και της καλής πίστης, που έχει καλλιεργηθεί ανάμεσα στο υπουργείο και στους κοινωνικούς εταίρους, όπως είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΚΕΔΕ», επισημαίνοντας ότι «ο καλόπιστος και παραγωγικός διάλογος είναι αυτός που δίνει διέξοδο στα ζητήματα».

Ο κ. Κουρουμπλής, αναφερόμενος στο νέο σύστημα που εφαρμόστηκε φέτος για την τοποθετήση των μικρών παιδιών στα προγράμματα παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ, είπε, ότι πρόκειται για ένα νέο σύστημα που επιχειρεί να έχει διαφάνεια και δικαιοσύνη, αλλά παρουσιάζει και ορισμένα ζητήματα που χρήζουν διόρθωσης. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο θα προχωρήσει σε μία διάταξη που να ρυθμίζει κάποια ζητήματα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και θα συσταθεί επιτροπή, η οποία με την ολοκλήρωση της υλοποίησης του νέου προγράμματος, από την 1η Οκτωβρίου, θα δει τι ζητήματα προκύπτουν, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα.Συμπλήρωσε, δε, «παρά τις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει σχεδόν τα διπλάσια χρήματα από πέρυσι και σχεδόν τα επταπλάσια χρήματα από πρόπερσι για να στηρίξει το πρόγραμμα, παραμένουν οι ανάγκες και πρέπει να αντιμετωπιστούν". Ο υφυπουργός Γ. Μπαλάφας μιλώντας για την συνεργασία είπε ότι το υπουργείο ακολουθεί την τακτική της συνεννόησης, με τους Δήμους, με την ΚΕΔΕ και τους κοινωνικούς φορείς της και όχι αυτήν της δημιουργίας τετελεσμένων.Στο πνεύμα αυτό,πρόσθεσε, και ως συνέχεια προηγούμενης τακτικής, εξελίχθηκε και η συγκεκριμένη σύσκεψη και εκτίμησε ότι υπήρξε θετική εξέλιξη, «η οποία θα επιβεβαιωθεί και στο επόμενο διάστημα".

Τα αιτήματα της ΚΕΔΕ

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ αναφέρει ότι «πολύ έγκαιρα είχε διατυπώσει τις επιφυλάξεις της για τις δυσλειτουργίες που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νέου συστήματος». Φόβοι, οι οποίοι, όπως λέει χαρακτηριστικά, επιβεβαιώθηκαν. Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, επανέλαβε τα αιτήματά της, κανένα παιδί να μη μείνει εκτός δομών και να εξασφαλιστούν έγκαιρα πόροι ύψους 250 εκατ. ευρώ, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των υφιστάμενων δομών, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα. Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, χαρακτήρισε θετική τη συνεργασία και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα «να έχουμε εργαζόμενους τόσους όσοι χρειάζεται να έχει ο κάθε δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός».Ωστόσο, χαρακτήρισε «ατυχή την επιλογή της κ. Φωτίου να μην παραστεί, με δεδομένο ότι περιμέναμε συγκεκριμένες απαντήσεις και αντιπροτάσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, από την καθ’ύλην αρμόδια για το νέο σύστημα φιλοξενίας των παιδιών στις δομές». Επίσης, σημείωσε ότι «ως ΚΕΔΕ δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις πάγιες θέσεις μας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, με συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις, τη διασφάλιση όλων των παιδιών και των οικογενειών τους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Αυτό είναι κάτι που δεν το διαπραγματευόμαστε». Στη συνάντηση από πλευράς ΚΕΔΕ, εκτός από τον κ. Πατούλη, συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, Απ. Κοιμήσης-Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Σ. Δανιηλίδης-Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Γ. Ιωακειμίδης - Δήμαρχος Νίκαιας, Αγ.Ιωάννου Ρέντη και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ, Β. Πάνου.Επίσης, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΤΑΑ Δ. Καλογερόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θ. Γκοτσόπουλος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κουρουμπλής υπόσχεται νομοθετική ρύθμιση για τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς"

Δέκα μήνες κλειστή η λεωφόρος Λάμπρου Κατσώνη στους Αγίους Αναργύρους

Ακόμα και το περίφημο Γιοφύρι της Άρτας που «ολημερίς το χτίζαμε το βράδυ γκρεμιζόταν» θα είχε ολοκληρωθεί μέσα σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τη λεωφόρο Λάμπρου Κατσώνη στους Αγίους Αναργύρους η οποία παραμένει κλειστή εδώ και τουλάχιστον δέκα μήνες μετά και τις καταστροφικές βροχές που είχαν στοιχίσει ακόμα και τη ζωή μίας γυναίκας τον περασμένο Οκτώβριο!

Η έλλειψη υποθυνότητας του δήμου αλλά και της Περιφέρειας είναι τέτοια, που ενώ υπάρχει ταμπέλα η οποία επιτρέπει τη διέλευση στους κατοίκους της περιοχής, λίγα μέτρα αργότερα ο δρόμος μετατρέπεται σε... γκρεμός, γεγονός που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.

Η υπομονή των κατοίκων του Καματερού και των Αγίων Αναργύρων έχει φτάσει στα όριά της, αφού και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει, αλλά και κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση. Ο φόβος είναι ακόμα μεγαλύτερος τώρα που ο χειμώνας πλησιάζει και η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων έχει διακοπεί εξαιτίας γραφειοκρατικών κωλυμάτων ή κακής σχεδίασης, ενώ άλλα βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά.
 
Ο εκνευρισμός των κατοίκων έχει φτάσει στο ζενίθ, αφού κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου μίας βιομηχανικής περιοχής, τον οποίο δεκάδες κόσμου χρησιμοποιούν, προκειμένου να μεταβούν στις δουλειές τους.

Στο μεταξύ τα πρανή έργα  σε μεγάλο μήκος του Κηφισού δεν έχουν ολοκληρωθεί, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο στην επόμενη δυνατή νεροποντή, να υπάρξουν και πάλι καταστροφικές πλημμύρες στην παρακείμενη εθνική οδό και τη λεωφόρο Λάμπρου Κατσώνη. 

Κάτοικος της περιοχής μάλιστα δήλωσε ότι «κάθε φορά που περνάμε από το σημείο τρέμουμε να μην υποχωρήσει το έδαφος, αφού φαίνεται η σαθρότητα του» ενώ επιχειρηματίες που διατηρούν τις επιχειρήσεις του στη Λ. Κατσώνη, τονίζουν ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, αφού οι πελάτες δεν έχουν πρόσβαση, γεγονός που τους οδηγεί στο «λουκέτο»!









protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Δέκα μήνες κλειστή η λεωφόρος Λάμπρου Κατσώνη στους Αγίους Αναργύρους"

Αστυνομικοί: Η πολιτεία δεν μπορεί να απομονώσει τους θύλακες βίας στα Εξάρχεια

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει τον άγριο ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών από κουκουλοφόρους, η Πανελλήνια Αστυνομικών Υπαλλήλων. Παράλληλα η ΠΟΑΣΥ ομολογεί ότι παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους, η πολιτεία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη βία στα Εξάρχεια.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε σχετική ανακοίνωση: «για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να επισημάνουμε την αδυναμία της πολιτείας να απομονώσει τους θύλακες βίας και ανομίας που δρουν στη συγκεκριμένη περιοχή, οργανώνοντας και εξαπολύοντας επιθέσεις είτε κατά αστυνομικών δυνάμεων, οχημάτων και εγκαταστάσεων είτε κατά πολιτικών στόχων (προσώπων, κτιρίων, δημοσίων οχημάτων κλπ)».

Καλεί δε την κυβέρνηση και τα κόμματα να καταδικάσουν την επίθεση κατά του Γιώργου Διαμαντόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή, απρόκλητη επίθεση και τον τραυματισμό από τους γνωστούς αγνώστους του Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, ο οποίος ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια μέτρων στο κέντρο της πρωτεύουσας ενώ παράλληλα εκφράζουμε τόσο τη συμπάθεια όσο και την αλληλεγγύη μας στον ίδιο και στην οικογένειά του, για την περιπέτεια την οποία βίωσε, ασκώντας ευόρκως τα καθήκοντά του.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να επισημάνουμε -σε πείσμα των όσων κατά καιρούς διακηρύσσονται στερεοτύπως από διάφορους κυβερνητικούς αξιωματούχους- την αδυναμία της πολιτείας να απομονώσει τους θύλακες βίας και ανομίας που δρουν στη συγκεκριμένη περιοχή, οργανώνοντας και εξαπολύοντας επιθέσεις είτε κατά αστυνομικών δυνάμεων, οχημάτων και εγκαταστάσεων είτε κατά πολιτικών στόχων (προσώπων, κτιρίων, δημοσίων οχημάτων κλπ).

Η από την πλευρά τους άσκηση βίας, στο όνομα μιας ξεπερασμένης δήθεν αντικρατικής αντίληψης τείνει να προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις όταν η δική τους αποθράσυνση ταυτίζεται με την αδράνεια της συντεταγμένης πολιτείας. Ιδίως τελευταία, όταν κάποιοι αμετανοήτως δογματικά, δεν αντιλαμβάνονται το κακό που συντελείται και τον κίνδυνο που διατρέχουν αστυνομικοί και πολίτες, όταν ανέχονται είτε καλύπτουν πράξεις βίας και ανομίας λόγω ιδεοληπτικών αντιλήψεων και συμπεριφορών.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα:

α) να καταδικάσουν απερίφραστα την άνανδρη εγκληματική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα τον επικίνδυνο τραυματισμό του συναδέλφου μας και

β) να συμβάλουν χωρίς τις ανέξοδες αντιπαραθέσεις στην ενίσχυση των λειτουργιών της Ελληνικής Αστυνομίας και στη θωράκιση των δημοσίων λειτουργών της ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις που δέχεται τόσο η ίδια όσο και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της από κάθε επίδοξο υπονομευτή της κοινωνικής ειρήνης.

Αν η απαξίωση των θεσμών, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ο στόχος τους, δικό μας μέλημα είναι και πρέπει να είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση και θωράκισή τους».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί: Η πολιτεία δεν μπορεί να απομονώσει τους θύλακες βίας στα Εξάρχεια"

ΕΝΦΙΑ €1.028.000 καλείται να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων

Το ποσό των 1.028.000 ευρώ καλείται να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων, ένα από τα αρχαιότερα Κοινωφελή Μη Κερδοσκοπικά Σωματεία στην Ελλάδα. Το σωματείο διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών, και ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί ως φιλανθρωπική δομή που παρέχει φροντίδα σε χιλιάδες συνανθρώπων μας και όχι σαν εμπορική επιχείρηση.

«Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο σύνολο των 887 συνολικών ακινήτων μας ο περυσινός ΕΝΦΙΑ ανερχόταν στα 908.839,73 € και ο φετινός στα 1.028.000,05 € παρά το ότι δεν έχει αυξηθεί η περιουσία μας. Από τα 887 αυτά δε ακίνητα, τα 396 παραμένουν ανοίκιαστα και δεν αποφέρουν το παραμικρό έσοδο στο Άσυλο Ανιάτων. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία μέχρι το καλοκαίρι ήταν περίπου 4.000.000 €. Εξοφλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες (με την πώληση 4 ακινήτων) όμως από χθες, με την επιβολή του νέου ΕΝΦΙΑ και την επερχόμενη φορολογία εισοδήματος ξαναβρεθήκαμε πάλι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Ασύλου.

Ο «φουσκωμένος» είναι απόρροια της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του, η οποία όμως που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών. Το ΔΣ του Ασύλου Ανιάτων υποστηρίζει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, της υπερφορολόγησης, τηε πτώση της κτηματαγοράς και τα οικονομικά προβλήματα των μισθωτών του, διανύει σήμερα περίοδο μεγάλης οικονομικής στενότητας.

Βάσει στοιχείων για το οικονομικό έτος 2015, τα έσοδα του Ασύλου από μισθώματα είναι 2.170.000 ευρώ, ενώ η συνολική φορολογική υποχρέωση (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος κ.λπ., Οικονομικού Έτους 2014), ανέρχεται 1.825.000 ευρώ.

«Το 84% των εσόδων του αποδόθηκε στο Δημόσιο! Τα υπόλοιπα διατέθηκαν για κάλυψη υποχρεώσεων λειτουργίας και ότι απέμεινε δόθηκε για την εκπλήρωση του καταστατικού σκοπού του (στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων το οποίο φιλοξενεί τους 180 περιθαλπόμενους). Ουσιαστικά, δηλαδή, το δημόσιο στερεί από τους ασθενείς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που έχουν διατεθεί από δωρεές για την περίθαλψή τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι το Άσυλο Ανιάτων, στα 123 χρόνια λειτουργίας του δεν έχει πάρει ποτέ βοήθεια ή ενίσχυση από Κρατικό φορέα ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πόροι του προέρχονται κατ' αποκλειστικότητα από χορηγίες δωρεές και κυρίως από την αξιοποίηση της σημαντικής ακίνητής του περιουσίας. Αυτή την στιγμή στο Άσυλο περιθάλπτονται 180 ασθενείς και απασχολούνται 112 εργαζόμενους, παρέχοντας πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, και ειδική περιποίηση.

«Ζητάμε να μας επιτραπεί να συνεχίσουμε να βοηθάμε τον χρονίως πάσχοντα συνάνθρωπο όπως κάνουμε τα τελευταία 123 χρόνια. Ζητάμε να αντιμετωπιστούμε ακριβώς σαν αυτό που είμαστε: ένα ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη» καταλήγει η ανακοίνωση του Ασύλου.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ €1.028.000 καλείται να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων"

Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ζητά τούρκος δικαστικός που έφτασε στη Χίο

Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ζητά τούρκος δικαστικός που έφτασε τα ξημερώματα στη Χίο, σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί.

Ο 50χρονος άνδρας συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές για παράνομη είσοδο στη χώρα, όμως δήλωσε στους Λιμενικούς ότι διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν και ζητά άσυλο.

Εντοπίστηκε μαζί με ομάδα προσφύγων που προσπαθούσε να προσεγγίσει τα ελληνικά παράλια.

Θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία παραπομπής στον εισαγγελέα για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ και για το θέμα του ασύλου θα παραπεμφθεί αρμοδίως στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα επτά ακόμα τούρκοι πολίτες μπήκαν παράνομα στη χώρα μας για να ζητήσουν άσυλο.

Πρόκειται για ένα ζεύγος ακαδημαϊκών με τα δύο παιδιά τους που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη και για τρεις επιχειρηματίες που αποβιβάστηκαν στη Ρόδο.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αξιολόγησης των αιτημάτων ασύλου των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μία ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ζητά τούρκος δικαστικός που έφτασε στη Χίο "

ΠΑΣΟΚ για Καλογρίτσα: Εχει πληρώσει πρόστιμα για τα εικονικά τιμολόγια;

Τον πλήρη κατάλογο με τα ονόματα των 270 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου που εντάχθηκαν σε ευνοϊκή ρύθμιση που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ερώτησή της προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Οι ερωτώντες βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Κουτσούκος υποστηρίζουν μάλιστα πως τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες με συνολικά χρέη 308 εκατ. ευρώ εμπλέκονται στην υπόθεση έκδοσης εικονικών τιμολογίων από την εταιρεία συμφερόντων Καλογρίτσα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο
Θέμα:   Καταθέστε στη Βουλή για την ενημέρωση των Βουλευτών τα ονόματα ή τις επωνυμίες των Νομικών Προσώπων των 270 μεγαλοφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση της ΠΝΠ, καθώς και  ονόματα των επιχειρηματιών ή τις επωνυμίες των Νομικών Προσώπων που περιλαμβάνονται στους 3.500 ελέγχους, τα πορίσματα των οποίων μετατράπηκαν σε απλά πληροφοριακά φύλλα.

Στην ανάρτηση του Υπουργείου Οικονομικών ανάμεσα στους μεγαλοφειλέτες  περιλαμβάνονται με τα αντίστοιχα οφειλόμενα ποσά:

999581540      ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ

                             ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ                         98.056.381,02

 

099483880          Κ.ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ                                        141.836.223,73

 

999608833       ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΡΜΑ ΕΤΕ    41.326.374,35

 

999770117       ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΕΠΕ                         27.520.239,63

                                                                                          ΣΥΝΟΛΟ      308.739.218,73

Οι παραπάνω Εταιρείες είναι εμπλεκόμενες στην υπόθεση έκδοσης εικονικών τιμολογίων που αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ στις 29/08/2016 και οι περισσότερες χαρακτηρίζονται από τον συγκεκριμένο  έλεγχο  ΑΡ. ΕΠΕΞ. 410/2011 του ΣΔΟΕ:

«ως λειτουργικά ανύπαρκτες, ως εικονικές επιχειρήσεις υφιστάμενες νομότυπα με αποκλειστικό σκοπό την έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων».

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις η έκθεση του ΣΔΟΕ διαπιστώνει ότι η ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΕ (Πρώην Χ.Ι.ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ Α.Ε.) χρησιμοποίησε εικονικά τιμολόγια που έλαβε από τις επιχειρήσεις «ΑΡΜΑ ΑΤΕ» και ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΜΟΝ. ΕΠΕ, συνολικής αξίας 34.828.802,69 € προφανώς για να φοροδιαφύγει τον αντίστοιχο φόρο.

Επειδή σύμφωνα με την έκθεση του ΣΔΟΕ η εταιρεία αυτή ήταν λήπτης εικονικών τιμολογίων από εταιρείες που προφανώς γνώριζε ότι ήταν οι ίδιες εικονικές και λειτουργικά ανύπαρκτες, αφού δεν είχαν καμία δραστηριότητα, υποδομή ή εξοπλισμό και είχαν συσταθεί μόνο γι’ αυτό το σκοπό και δεν της παρείχαν καμιά υπηρεσία;

Ερωτάσθε  κύριε Υπουργέ:

1.Ποια η τύχη της έκθεσης και του πορίσματος του ΣΔΟΕ (Αρ. Εν. Επεξ. 410/2011);

2.΄Εχει πληρώσει η εταιρεία ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. του κ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί;

3.Εχει ενταχθεί σε ευνοϊκούς νόμους ως λήπτρια εικονικών τιμολογίων;

4.Περιλαμβάνεται στους 270 μεγαλοφειλέτες που εντάχθηκαν στη     σκανδαλώδη ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την οποία χαρίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια και σε μεγαλοφοροφυγάδες – λαθρέμπορους, λήπτες και χρήστες εικονικών τιμολογίων;

5.Περιλαμβάνεται στους 3.500 ελέγχους του ΣΔΟΕ τα πορίσματα των οποίων μετατράπηκαν σε απλά πληροφοριακά φύλλα;

Και Παρακαλούμε να καταθέσετε στη Βουλή για την ενημέρωση των Βουλευτών τα ονόματα ή τις επωνυμίες των Νομικών Προσώπων των 270 μεγαλοφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση της ΠΝΠ, καθώς και τα ονόματα των επιχειρηματιών ή τις επωνυμίες των Νομικών Προσώπων που περιλαμβάνονται στους 3.500 ελέγχους, τα πορίσματα των οποίων μετατράπηκαν σε απλά πληροφοριακά φύλλα.

Οι Ερωτώντες  και Αιτούντες Βουλευτές:  Βασίλης Κεγκέρογλου,  Γιάννης Κουτσούκος


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΣΟΚ για Καλογρίτσα: Εχει πληρώσει πρόστιμα για τα εικονικά τιμολόγια;"

Υπουργείο Παιδείας: «Απολύτως ψευδή» τα δημοσιεύματα για τις συντάξεις των εκπαιδευτικών

Για «παραπληροφόρηση» κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που αφορά στο συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο αναπαράχθηκε και από ιστοσελίδες, αναφέρει, ότι εξαιτίας σφάλματος στους κυβερνητικούς χειρισμούς, εκπαιδευτικοί που παραιτήθηκαν ούτως ώστε να αποφύγουν τις μειώσεις των συντάξεων που θα έφερνε το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, κινδυνεύουν τώρα να μην πάρουν καθόλου σύνταξη, εάν δεν ανακαλέσουν έως αύριο, 31/8, την παραίτησή τους και δεν γυρίσουν πίσω στις σχολικές αίθουσες.

Το υπουργείο απαντά στο δημοσίευμα χαρακτηρίζοντάς το «απολύτως ψευδές» και διευκρινίζει: «Η συντριπτική πλειονότητα των 1350 εκπαιδευτικών που υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης σύμφωνα με το άρθρο 33 του ν.4386/2016, αφού θεμελίωνε συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως 4/5/2016, έκανε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης που προώθησε το υπουργείο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς θα συνταξιοδοτηθούν με το παλαιό σύστημα. Το θέμα δημιουργείται για έναν μικρό αριθμό εκπαιδευτικών που δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης έως 4/5/2016. Για τους εκπαιδευτικούς αυτούς οι μήνες που διανύθηκαν (από 5/5/2016 έως 31/8/2016) θα υπολογιστούν ως συντάξιμη υπηρεσία, όταν αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου. Για τον λόγο αυτό τους δόθηκε η δυνατότητα ανάκλησης της αίτησης παραίτησης μέχρι 31/8/2016».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Παιδείας: «Απολύτως ψευδή» τα δημοσιεύματα για τις συντάξεις των εκπαιδευτικών"

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις για την ΕΛΣΤΑΤ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά:

Στην πολιτικο-οικονομική διελκυστίνδα των τελευταίων ημερών σχετικά με εκκρεμή στη Δικαιοσύνη υπόθεση (ΕΛΣΤΑΤ) σειρά εξωθεσμικής παρέμβασης είχε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μεταξύ άλλων απαίτησε, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, «από τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση» της παραποίησης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, αλλά και «να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς».

Οι ως άνω τοποθετήσεις δεν θα επηρεάσουν, όπως είναι φυσικό, τους Δικαστικούς Λειτουργούς, που θα επιληφθούν της προαναφερόμενης υπόθεσης, οι οποίοι με αμεροληψία και νηφαλιότητα θα αποφασίσουν έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το Σύνταγμα, τους νόμους και προπαντός τη συνείδησή τους.

Η επίκληση ωστόσο της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της από πολιτικούς-πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι οι αναίτιοι και πολλαπλοί τραυματισμοί του κύρους της Δικαιοσύνης από αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συστηματική αμφισβήτησή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα κράτος δικαίου.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις για την ΕΛΣΤΑΤ"

Süddeutsche Zeitung: Τσίπρας, «o φίλος των εφοπλιστών»

Όταν ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, οι έλληνες πλοιοκτήτες έτρεμαν ακόμη την κυβέρνηση του αριστερού Αλέξη Τσίπρα. Οι εποχές αυτές όμως έχουν παρέλθει, σχολιάζει σήμερα η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Με αφορμή την κατάργηση των φοροαπαλλαγών που ζητά η Κομισιόν για τους έλληνες πλοιοκτήτες, η Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί σήμερα εκτενές άρθρο για το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης των ελλήνων εφοπλιστών υπό τον τίτλο «Ο φίλος των εφοπλιστών».

Σχολιάζοντας την παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια», η SZ παρατηρεί: «Μέχρι πρότινος το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα ήταν τόσο αγαπητό στους κύκλους των ελλήνων εφοπλιστών όσο και μια αβαρία σε παγωμένα νερά. Πλέον όμως πνέει ένας διαφορετικός άνεμος. Στην έκθεση Ποσειδώνια στις αρχές Ιουνίου ο Τσίπρας επαίνεσε τους εφοπλιστές για τα ‘οράματα’ και τα ‘σχέδιά’ τους. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιαμής τον ευχαρίστησε (…) λέγοντας ότι τα λόγια του πρωθυπουργού ήταν ‘ό,τι καλύτερο’. Ένας άλλος πλοιοκτήτης μάλιστα χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση του αριστερού κόμματος και των δεξιών λαϊκιστών τη ‘φιλικότερη προς τους εφοπλιστές ‘ από την απαρχή της ευρωδιάσωσης πριν από έξι χρόνια».

Η παρέμβαση της Βεστάγκερ

Τι συνέβη, διερωτώνται οι αρθρογράφοι, προσπαθώντας να αναλύσουν και να εξηγήσουν τους λόγους αυτής της μεταστροφής. Στις αρχές του χρόνου, όπως αναφέρει η SZ, κατέφτασε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιστολή της επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ. «Δημοσιοποίησε μάλιστα την επιστολή για να εντείνει προφανώς τις πιέσεις στην Αθήνα. Η Βεστάγκερ επιρρίπτει στην ελληνική κυβέρνηση ότι με τα φορολογικά προνόμια για εφοπλιστές συμβάλλει στον αθέμιτο ανταγωνισμό. Η Κομισιόν, σύμφωνα με την ίδια, θέλει να διασφαλίσει ότι μελλοντικά η υποστήριξη της Αθήνας για τον ναυτιλιακό κλάδο θα συνάδει με τους ‘ευρωπαϊκούς κανόνες’.

Ειδικότερα η επίτροπος επικρίνει το γεγονός ότι οι εφοπλιστές απολαμβάνουν τα ειδικά φορολογικά προνόμια -που προβλέπονται μάλιστα από το σύνταγμα- ακόμη και για οικονομικές δραστηριότητες που δεν σχετίζονται άμεσα με τη ναυτιλία, όπως για την αγορά ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων. (…) Η Βεστάγκερ τονίζει ότι οι ενστάσεις της δεν αφορούν στην κύρια δραστηριότητα των εφοπλιστών (…) που μπορεί να συνεχίσει να φορολογείται στη βάση του τονάζ, δηλαδή της χωρητικότητας των πλοίων και όχι του πραγματικού εισοδήματος».

Η απάντηση των εφοπλιστών

«(…) Ο Σύνδεσμος των Εφοπλιστών ανέθεσε σε ευρωπαίους ειδικούς σε θέματα ανταγωνισμού την επεξεργασία ενός φακέλου 150 σελίδων, ως απάντηση στην Βεστάγκερ. Σύμφωνα με πληροφορίες της SZ η ελληνική κυβέρνηση προώθησε -πριν την εμφάνιση του Τσίπρα στην Ποσειδώνια- την επιστολή στις Βρυξέλλες χωρίς αξιοσημείωτες αλλαγές». Στο σημείο αυτό η εφημερίδα προχωρά σε μια σύντομη αναδρομή: «Το 2013 αρκετοί βουλευτές του αριστερού κόμματος, ανάμεσά τους και ο νυν υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ρωτούσαν τη συντηρητική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά πότε θα ‘καταργήσει την απαράδεκτη φορολογική πολιτική έναντι των εφοπλιστών΄.

Πριν την πρώτη της εκλογική νίκη τον Ιανουάριο του 2015 η κυβέρνηση Τσίπρα ήθελε να κάνει τα πάντα διαφορετικά από τους προκατόχους της. Ο επικεφαλής των εφοπλιστών Βενιαμής απειλούσε όμως ήδη τότε ότι η διατήρηση της ευνοϊκής νομοθεσίας είναι ‘αδιαπραγμάτευτη΄». Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις τάξεις των εφοπλιστών υπάρχει όμως και μια μειοψηφούσα άποψη, που εκφράζεται μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέα Δρακόπουλου, ο οποίος έλεγε ήδη το 2014 προς την Καθημερινή ότι «θα πρέπει να αυξηθεί η φορολόγηση των πλουσίων, περιλαμβανομένων και των εφοπλιστών».

Το «μακρύ χέρι του Στουρνάρα»

Σύμφωνα με την SZ, «κύκλοι εφοπλιστών εκτιμούν ότι πίσω από την επιμονή αυτή της Κομισιόν κρύβεται το μακρύ χέρι του έλληνα κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. ‘Κάποιος πρέπει να μας έδωσε’, είπε ένα μέλος του προεδρείου της Ένωσης Εφοπλιστών προς την SZ, χωρίς όμως να κατονομάσει κάποιον. Μεταξύ του Στουρνάρα που ήταν τότε υπουργός Οικονομικών και των πλοιοκτητών υπήρξε το 2013 μια έντονη διαμάχη, επειδή ο Στουρνάρας ήθελε να αυξήσει τον φόρο επί του τονάζ. Οι εφοπλιστές στράφηκαν στον πρωθυπουργό Σαμαρά. Το 2014 αποφασίστηκε νέα νομοθεσία, εντούτοις οι αυξημένες εισφορές για τους εφοπλιστές καταγράφηκαν ως ‘εθελοντική’ συνεισφορά για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο νόμος έφερε πάντως μέχρι στιγμής 105 εκατομμύρια ετησίως στα δημόσια ταμεία, αντί 45 που συγκεντρώνονταν παλαιότερα».

(…) Ιδιαίτερα φιλικός προς τους εφοπλιστές θεωρείται ο μικρός κυβερνητικός εταίρος του Τσίπρα, οι δεξιοί λαϊκιστές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ο επικεφαλής τους, υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, υπερασπίσθηκε πρόσφατα με σθένος ένα εφοπλιστή, ιδιοκτήτη ενός μάλλον μικρού στόλου. (…) Και ο υπουργός Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Δρίτσας όμως αρέσκεται να τονίζει στο μεταξύ πόσο σημαντικός είναι ο κλάδος για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. Για ενδεχόμενη αναθεώρηση του συντάγματος δεν γίνεται πλέον λόγος».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Süddeutsche Zeitung: Τσίπρας, «o φίλος των εφοπλιστών»"

Δέκα περιστατικά προσφύγων με ηπατίτιδα Α στο νοσοκομείο Κιλκίς

Δύο νέα περιστατικά ηπατίτιδας Α, προερχόμενα από τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας -ένα παιδί 6 ετών και ένα αγόρι 16 ετών- νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Κιλκίς, σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Αχιλλέα Καλεμκερίδη.

Ο κ. Καλεμκερίδης, ο οποίος κάνει λόγο για "υγειονομική βόμβα", μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι στις αρχές Αυγούστου οκτώ περιστατικά προσφύγων με ηπατίτιδα Α από τον καταυλισμό της Νέας Καβάλας νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς και ότι άλλα δύο νοσηλεύτηκαν προ δεκαημέρου, ενώ προ διμήνου υπήρξε και κρούσμα φυματίωσης από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του Χέρσου, το οποίο νοσηλεύθηκε στην Παιδιατρική κλινική του ιδίου νοσοκομείου.

"Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το 2015 πανελλαδικά καταγράφηκαν 62 κρούσματα ηπατίτιδας Α, ενώ τον Ιούνιο του 2016 πανελλαδικά τα κρούσματα ήταν 15 σε έναν πληθυσμό 10 εκατομμυρίων. Τώρα, μέσα στον Αύγουστο, έχουμε 12 περιστατικά σε έναν πληθυσμό 2.000. Πόσα θα πρέπει να είναι για να θεωρηθούν πολλά;" αναρωτήθηκε ο κ Καλεμκερίδης.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Κιλκίς, Μαρία Βλάχου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επιβεβαίωσε ότι νοσηλεύονται δυο περιστατικά στην Παιδιατρική και την Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου και εξήγησε ότι τα δύο περιστατικά, τα οποία ανέφερε ο κ. Καλεμκερίδης πως νοσηλεύτηκαν προ δεκαημέρου, είναι από τα οκτώ κρούσματα που νοσηλεύτηκαν στην αρχές Αυγούστου. Η κ. Βλάχου ενημέρωσε επί του θέματος τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Στρατή Πλωμαρίτη.

Ο κ. Πλωμαρίτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει κινήσει διαδικασία από τότε που σημειώθηκαν τα οκτώ περιστατικά ηπατίτιδας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα κινηθεί και στην παρούσα φάση. Στην ερώτηση αν τα 10 κρούσματα σε ένα μήνα είναι πολλά, απάντησε: "Και τα οκτώ είναι πολλά. Η ηπατίτιδα Α είναι θέμα δημόσιας υγείας και πρέπει να βρεθεί η πηγή μετάδοσης. Μεταδίδεται από αυτά που τρώμε και πίνουμε. Τα φαγητά δεν παρασκευάζονται στον καταυλισμό προσφύγων. Θα πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες στον καταυλισμό, μήπως μολύνεται το νερό από λύματα. Αυτό όμως είναι θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και των δομών υγείας της Περιφέρειας".

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Δέκα περιστατικά προσφύγων με ηπατίτιδα Α στο νοσοκομείο Κιλκίς"

Αποδεσμεύονται αστυνομικοί και οχήματα από τη φύλαξη επισήμων προσώπων

Περίπου 700 αστυνομικοί και 80 μηχανοκίνητα μέσα αποδεσμεύονται από τη φύλαξη επισήμων προσώπων και βγαίνουν στους δρόμους για την ασφάλεια του πολίτη, όπως είχε τονίσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την περασμένη Κυριακή.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Σε συνέχεια δηλώσεων του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 28 Αυγούστου 2016, σχετικά με την αποδέσμευση αστυνομικών που έχουν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων προσώπων, ανακοινώνεται ότι: Μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεκτίμησης των αντικειμενικών αναγκών στη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για φύλαξη προσώπων και εγκαταστάσεων, θα αρχίσει άμεσα η σταδιακή υλοποίηση των σχετικών αποδεσμεύσεων. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται η εξοικονόμηση, στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων, περίπου 700 αστυνομικών και περίπου 80 μηχανοκίνητων μέσων, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας πραγματοποίησε σήμερα προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας στη Σόφια, όπου συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπατσβάροβα. Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων στο πεδίο των κοινών τους αρμοδιοτήτων, με έμφαση στη διαχείριση του προσφυγικού και ζητήματα ασφάλειας.

Επίσης, συμφώνησαν να εξετάσουν τη δυνατότητα κοινών περιπολιών των αρχών ασφαλείας των δύο χωρών, σε ορισμένα σημεία της οριογραμμής τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποδεσμεύονται αστυνομικοί και οχήματα από τη φύλαξη επισήμων προσώπων"

Δυναμικές κινητοποιήσεις προανήγγειλε η ΓΣΕΕ στην 81η ΔΕΘ

Δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζουν η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του τριημέρου των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ. 
Συγκεκριμένα:

1. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη, στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Ε.Κ. Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Νέα μέτρα για τις ομαδικές απολύσεις, την απεργία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση – Η απάντηση του κόσμου της εργασίας». Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος και θα τοποθετηθούν συνδικαλιστικά στελέχη των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης.

2. Στις 9 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο A.D. IMPERIAL PALACE (Αντιγονιδών 13 τηλ.2310/508300), θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

3. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και πορεία.

Ταυτόχρονα το προεδρείο της ΓΣΕΕ εξέδωσε διακήρυξη - ανακοίνωση με σχετική αφίσα για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των συνδικάτων, και προετοιμάζει ραδιοφωνικό και διαδικτυακό σποτ, που θα αποσταλούν στα εργατικά κέντρα και στις ομοσπονδίες για την ενημέρωση, την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο. 


zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυναμικές κινητοποιήσεις προανήγγειλε η ΓΣΕΕ στην 81η ΔΕΘ"

EurοWorking Group: Το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Εurogroup

Την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων που συνδέονται με τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, ούτως ώστε να λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου το ζήτημα του χρέους, επεσήμανε το EuroWorking Group που συνεδρίασε χθες Δευτέρα βράδυ στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, το EuroWorking Group κατέγραψε την έως τώρα «μικρή» πρόοδο στην υλοποίηση των 15 προαπαιτουμένων, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει στη συνέχεια και πριν το τέλος του χρόνου, η συζήτηση για την εξειδίκευση των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, πάντως, ο ίδιος αξιωματούχος σχολίαζε ότι οι θέσεις των εταίρων της Ευρωζώνης δεν είναι ακόμα σαφείς.

Όσον αφορά το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώθηκε ότι θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Εurogroup που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα. Η θέση της Επιτροπής και των εταίρων στην Ευρωζώνη είναι πως η υπόθεση αυτή δεν βοηθά στη διαπραγμάτευση και δεν φέρνει κανένα σύμμαχο στην Ελλάδα ανέφεραν καλά πληροφορημένοι κύκλοι των Βρυξελλών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "EurοWorking Group: Το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Εurogroup"

13 δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρώσει η Apple στην Ιρλανδία με εντολή Κομισιόν

Η Apple θα πρέπει να πληρώσει 13 δισ. ευρώ σε φόρους στην Ιρλανδία με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Κομισιόν έκρινε ότι οι συμφωνίες μεταξύ της πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας και των ιρλανδικών φορολογικών αρχών τα τελευταία τρία χρόνια συνιστούν παράνομη κρατική βοήθεια.

Οι συμφωνίες, σύμφωνα με τις έρευνες της Επιτροπής, επέτρεπαν στην αμερικανική εταιρεία να πληρώνει πολύ μικρούς φόρους για τα έσοδα από τις πωλήσεις που έκανε σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Υπενθυμίζουμε ότι η έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2014 με εντολή της Κομισιόν.

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "13 δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρώσει η Apple στην Ιρλανδία με εντολή Κομισιόν"

Γεροβασίλη: Δεν θα υπάρξουν άλλες πανελλαδικές άδειες

"Ο διαγωνισμός αποκαθιστά τη νομιμότητα", ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ερωτηθείσα για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μιλώντας στο Βημα Fm η κυρία Γεροβασίλη ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει πολιτικό ζήτημα με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Υπάρχει πολιτικό ζήτημα: καλώ τη ΝΔ να αλλάξει τη στάση της", είπε η κυρία Γεροβασίλη και κάλεσε τη ΝΔ να αναγνωρίσει το διαγωνισμό, σημειώνοντας, ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπέπεσε σε αντιφάσεις με όσα δήλωσε.

"Είναι διαβλητή η θέση της ΝΔ για το μέλλον των αδειών", συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε: "Αν η ΝΔ ακυρώσει το διαγωνισμό σε αυτούς που έχουν πληρώσει για άδειες, θα δώσει λεφτά πίσω; Να το πει στον ελληνικό λαό".

Ερωτηθείσα για το μέλλον των ήδη λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών που δεν θα αναδειχθούν από τη διαγωνιστική διαδικασία, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε, ότι σε 90 ημέρες μετά το διαγωνισμό η Digea θα διακόψει το ψηφιακό σήμα των μη αδειοδοτημένων.

Η κυρία Γεροβασίλη είπε ακόμη, ότι δεν θα υπάρξουν άλλες πανελλαδικές άδειες. "Αν προσθέταμε άδειες μετά το διαγωνισμό θα ήταν άδικο για όσους πλειοδότησαν σε αυτόν", είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεροβασίλη: Δεν θα υπάρξουν άλλες πανελλαδικές άδειες"

Τα ποντίκια κάνουν «πάρτι» στο ΕΚΑΒ Κοζάνης -Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι [βίντεο]

Στην Ελλάδα του 2016, υπάρχουν καταγγελίες για παρουσία αρουραίων μέσα σε κουζίνες... νοσοκομείου.

Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Τη συγκεκριμένη κατάσταση, που εγείρει σοβαρά ζητήματα υγιεινής, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το kozan.gr.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ της Κοζάνης, ένας αρουραίος έκανε την εμφάνισή του στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, που βρίσκονται κάτω από τον Ψυχιατρικό Τομέα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Το τρωκτικό άφησε τα σημάδια της παρουσίας του, με περιττώματα πάνω σε φλυτζάνια, ποτήρια και πάγκους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους ανθρώπους που νοσηλεύονται και εργάζονται στο ζώρο.

Οι εργαζόμενοι, που μίλησαν στο kozan.gr γι’ αυτή την απερίγραπτη κατάσταση, έθεσαν ζητήματα υγιεινής – εκτός από τους εαυτούς τους – και για τους ίδιους τους ασθενείς, που μεταφέρουν με τα ασθενοφόρα, καθώς το υγειονομικό υλικό (σεντόνια, κουβέρτες κτλ), που χρησιμοποιούν, ενδεχομένως να υφίσταται αντίστοιχες... επιδρομές όπως αυτή η χθεσινή στην κουζίνα.

Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ το νέο σύγχρονο κτίριο του ΕΚΑΒ Κοζάνης είναι έτοιμο, ωστόσο δεν έχει παραδοθεί ακόμη επισήμως, παρά το γεγονός, ότι τον περασμένο Μάιο, παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης 14 ασθενοφόρων, με φόντο το νέο κτιριο.


iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα ποντίκια κάνουν «πάρτι» στο ΕΚΑΒ Κοζάνης -Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι [βίντεο] "

13 ευρώ «αεροδρομιόσημο» από τη Fraport σε κάθε ταξιδιώτη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Κατά 13 ευρώ θα επιβαρύνει από το 2017 τα αεροπορικά εισιτήρια η γερμανική Fraport για τους επιβάτες που θα μετακινούνται από και προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που λειτουργεί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», η επιβάρυνση αυτή προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και καθορίζει τη διαδικασία χρέωσης, είσπραξης, διαχείρισης, ελέγχου-παρακολούθησης και ρύθμισης όλων των τεχνικών θεμάτων για τα νέα τέλη των αεροδρομίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τέλος των 13 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη θα μπορεί να διατηρηθεί στο συγκεκριμένο ύψος για διάστημα περίπου τεσσάρων χρόνων, κατά το οποίο η κοινοπραξία της Fraport καλείται να υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις 330 εκατ. ευρώ και στα 14 αεροδρόμια. Στη συνέχεια, το αεροδρομιόσημο προβλέπεται να φτάσει ακόμα και τα 18 ευρώ!

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "13 ευρώ «αεροδρομιόσημο» από τη Fraport σε κάθε ταξιδιώτη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων"

Γκάφα της κυβέρνησης απειλεί να αφήσει χωρίς σύνταξη χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην πάρουν ποτέ σύνταξη βρίσκονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί τους οποίους νωρίτερα μέσα στο χρόνο η ίδια η κυβέρνηση κάλεσε να παραιτηθούν προκειμένου να μην πέσουν θύματα του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου.

Το αλαλούμ ξεκινά με τις διατάξεις των άρθρων 33 στο ν. 4386 και 239 στο ν. 4389 με τα οποία η κυβέρνηση προέβλεπε ότι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν παραιτήσεις μέχρι και τις 12 Μαΐου (σ.σ. είναι η ημερομηνία ορόσημο μετά την οποία ξεκινά να ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου) αναγνωρίζοντας τους ως συντάξιμο χρόνο χωρίς τις μειώσεις του νέου ασφαλιστικού το διάστημα 13 Μαΐου έως τέλος Αυγούστου. Έτσι χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα αποκτούσαν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης χωρίς να υποστούν τις μειώσεις του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

Με εσωτερικό έγγραφο, όμως, που φέρει την υπογραφή Φίλη και εστάλη στις 25 Αυγούστου το υπ. Παιδείας, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, καλεί τους εκπαιδευτικούς που αξιοποίησαν τις παραπάνω διατάξεις να αποσύρουν τις παραιτήσεις τους μέχρι τις 31 Αυγούστου επικαλούμενοι λόγους «ουσιώδους πλάνης». Αυτό που δεν λεει το υπουργείο Παιδείας είναι ότι τις επίμαχες διατάξεις δεν ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο και άρα δεν θα περνούσαν και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στην παγίδα έπεσαν πάνω από 1.400 εκπαιδευτικοί που τώρα θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους εντός 48 ωρών, αλλιώς μένουν χωρίς σύνταξη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκάφα της κυβέρνησης απειλεί να αφήσει χωρίς σύνταξη χιλιάδες εκπαιδευτικούς"

Ο Μπουτάρης αφήνει ανοιχτό να μην πάει στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Τη σκέψη που έχει να μην παραστεί στα πολιτικά εγκαίνια της ΔΕΘ εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο ίδιος το έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και αμέσως προχώρησε στην εξήγηση της επιθυμίας του αυτής.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος εξήγησε πως σκέφτεται να πράξει έτσι, καθώς, όπως είπε, «δεν θέλουμε κανέναν στη Θεσσαλονίκη», αναφερόμενος στους πολιτικούς, οι οποίοι ως είθισται βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο για τη Διεθνή Έκθεση, που αποτελεί κέντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μπουτάρης αφήνει ανοιχτό να μην πάει στα εγκαίνια της ΔΕΘ "

Αλεξιάδης: Και ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί κάποτε, θα πρέπει να έχουμε έναν δίκαιο φόρο

Για τον ΕΝΦΙΑ και το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα γενικότερα μίλησε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Το 92% των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ ή θα πληρώσουν λιγότερα ή το ίδιο με πέρυσι, ή καθόλου. Παρά την παραπληροφόρηση που ακόμη και χτες συνεχίσθηκε, εμείς πετύχαμε να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα», τόνισε αρχικά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε πως «το φορολογικό μας σύστημα δεν είναι δίκαιο κι αναλογικό, αυτό είναι δεδομένο».

Και πρόσθεσε: «Αλλά δεν γίνονται όλα μαζί. Προσπαθούμε να το αλλάξουμε, κοιτάμε να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν, δεν το υπερασπιζόμαστε, προσπαθούμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα το καταστήσουν δίκαιο κι αποτελεσματικό. Κι ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί κάποτε, θα πρέπει να έχουμε έναν φόρο πιο δίκαιο και πιο αναλογικό».

Tέλος, ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει λύσεις και για όσους έχουν μεγάλη περιουσία, αλλά δυσκολεύονται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης: Και ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί κάποτε, θα πρέπει να έχουμε έναν δίκαιο φόρο"

Ο Καλλιάνος εξηγεί γιατί έφυγε από την ΕΚ: Ο Λεβέντης μου είπε «αν ξαναεπιτεθείς στον ΣΥΡΙΖΑ θα σε διώξω»

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρησή του από την Ενωση Κεντρώων μίλησε ο μέχρι χθες εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Καλλιάνος, ενώ απάντησε και στην ερώτηση για το αν σκοπεύει να ενταχθεί στη ΝΔ.

Ερωτώμενος από τους Δημήτρη Οικονόμου και Βασίλη Λυριτζή της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ για τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από την Ενωση Κεντρώων ο κ. Καλλιάνος απάντησε:
«Η αφορμή ήταν μια ανακοίνωση που έβγαλα για τον Αλεξιάδη που εξηγούσα γιατί είναι τόσο αισιόδοξος, ενώ ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Μετά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση με πήρε ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης και μου είπε αν ξαναεπιτεθείς στον Αλεξιάδη και στον ΣΥΡΙΖΑ θα σε διώξω από το κόμμα», προσθέτοντας: «Δεν πήγα σε κανένα κόμμα για να με προκαλεί κανείς ότι θα με διώξει. Είμαι στην κοινωνία για να βοηθήσω στην κοινωνία».

Στην ερώτηση αν εκτιμά ότι ο κ. Λεβέντης κινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης Κεντρώων απάντησε: «Εκτιμώ ότι όλα άλλαξαν την ημέρα που επισκεφθήκαμε το Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουμε τον εκλογικό νόμο. Εγώ κάθισα στον προθάλαμο με την κυρία Γεροβασίλη, και ο κ. πρόεδρος μπήκε στο γραφείο του κ. Τσίπρα. Βγαίνοντας είχε αλλάξει γνώμη για όλους και για όλα, έλεγε είναι ''σοβαρό παιδί''. Δεν αντιλέγω, πολιτικά όμως εκτιμώ ότι ο Τσίπρας είναι ανίκανος, ότι έχει φέρει την καταστροφή στη χώρα».

Τέλος, στην ερώτηση τι απαντά για τη φημολογία που υπάρχει ότι ο ίδιος οδεύει προς τη ΝΔ ο Γιάννης Καλλιάνος απάντησε: «Είμαι άνθρωπος μετριοπαθής και επέλεξα ένα του κέντρου. Δεν επέλεξα ενα κόμμα του κέντρου για να χαϊδεύω τα αυτιά του κ. Τσίπρα. Δεν θέλω να χαϊδέψω τα αυτιά κανενός θέλω να παραμείνω ενεργός. Μελετώ τις θέσεις όλων των κομμάτων και θα επιλέξω αν θα κάνω ότι κάνω στο μέλλον» ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία συζήτηση με τη ΝΔ».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Καλλιάνος εξηγεί γιατί έφυγε από την ΕΚ: Ο Λεβέντης μου είπε «αν ξαναεπιτεθείς στον ΣΥΡΙΖΑ θα σε διώξω» "

Τσαβούσογλου: «Δεν υπάρχει συμφωνία στο προσφυγικό χωρίς τη βίζα»

Μήνυμα τερματισμού της συμφωνίας για το προσφυγικό εφόσον η ΕΕ δεν απελευθερώσει τη βίζα προς τους τούρκους πολίτες στέλνει μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα Καθημερινή την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει να σταματά μόνη της την παράτυπη μετανάστευση προς την ΕΕ όσο αυτή δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της. Αναμένουμε απελευθέρωση της βίζας για Τούρκους πολίτες το αργότερο έως τον Οκτώβριο του 2016» λέει ο κ. Τσαβούσογλου.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας εκτιμά ότι το 2016 μπορεί να αποτελέσει έτος επίλυσής του, ωστόσο εκφράζει την πάγια θέση της Αγκυρας υπέρ των εγγυήσεων με τις οποίες Αθήνα και Λευκωσία διαφωνούν.

Ο κ. Τσαβούσογλου διατηρεί χαμηλούς τόνους στο θέμα της έκδοσης των 8 τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ευχή ότι οι διαδικασίες όπως προβλέπεται από τους ελληνικούς νόμους θα ολοκληρωθούν εν ευθέτω χρόνω ώστε να δικαστούν στην Τουρκία.

Επισημαίνει, τέλος, ότι σταθερός στόχος της Τουρκίας παραμένει η πλήρης ένταξή της στην ΕΕ και εκφράζει την ελπίδα ανάλογη να είναι και η βούληση της Ευρώπης.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: «Δεν υπάρχει συμφωνία στο προσφυγικό χωρίς τη βίζα»"

Αγωγή καταθέτει ο Μαντζουράνης

Αγωγή κατά του σταθμού ALPHA ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, με αφορμή τις χθεσινές αναφορές ότι είναι και δικηγόρος του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ο νομικός σύμβουλος του κράτους για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ανέφερε ότι δεν προκύπτει ασυμβίβαστο, καθώς αυτό θα συνέβαινε εάν ήταν δικηγόρος δύο διαφορετικών πελατών, όπως π.χ. ενός υποψηφίου και του Δημοσίου.

«Έχω εκπροσωπήσει τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες, κατά κάποιον τρόπο υπήρξα δικηγόρος σχεδόν όλων των υποψηφίων» είπε και πρόσθεσε: «Όμως, δεν υπήρξα, ούτε είμαι δικηγόρος του κ. Μαρινάκη σε καμία απολύτως υπόθεσή του... Υπήρξα πρώην δικηγόρος του κ. Κοντομηνά, ο σταθμός του οποίου έκανε αυτήν την αθλιότητα σε βάρος μου. Δεν είμαι έμμισθος δικηγόρος ούτε υπάλληλος κανενός».

Συνεχίζοντας, ο δικηγόρος τόνισε: «Όταν κάποιοι καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη χρήση ενός σπάνιου δημόσιου χώρου, πανικοβάλλονται και προσπαθούν να επιτεθούν σε όσους θεωρούν εύκολους στόχους. Για τον λόγο αυτόν θα τα πούμε στις δικαστικές αίθουσες...».

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγωγή καταθέτει ο Μαντζουράνης"

Όλο και αυξάνονται οι πρόσφυγες στα νησιά: 462 σε ένα 24ωρο

Σε 59.160 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα σήμερα, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο στα νησιά ήταν 462 και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που παραμένουν στα νησιά υπολογίζεται σε 12.120.

Στη βόρεια Ελλάδα διαμένουν 16.967 πρόσφυγες, στην κεντρική Ελλάδα 2.406, στη νότια Ελλάδα 245 και στους χώρους που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ πανελλαδικά 7.786.

Στις οργανωμένες δομές της Αττικής φιλοξενούνται 8.825 άτομα και στους χώρους του Ελληνικού 2.611. Οι εθελούσιες επιστροφές του Αυγούστου αυξήθηκαν κατά δύο και ανέρχονται συνολικά σε 40.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Όλο και αυξάνονται οι πρόσφυγες στα νησιά: 462 σε ένα 24ωρο"

Καμπανάκια από Βρυξέλλες για την β΄ αξιολόγηση: Καθυστερήσεις, άγρια επιτηρηση και... ΕΛΣΤΑΤ

Με την ελληνική οικονομία να βρίσκεται σε μεγαλύτερη του αναμενομένου ύφεση, η προσπάθεια της κυβέρνησης να προετοιμάσει το έδαφος για τη δεύτερη αξιολόγηση, με τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες οι Ε. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, έφερε στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα που σκιάζουν ήδη τις διαπραγματεύσεις. Προβλήματα που εντοπίστηκαν εν πολλοίς και στη συνεδρίαση του Euroworking Group το βράδυ της Δευτέρας.

Με το «καλημέρα» μάλιστα άρχισαν οι «παρεξηγήσεις» σχετικά με την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, που απομένει από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Λόγω των δεδομένων καθυστερήσεων, που εντοπίστηκαν και στη συνάντηση με τον κ. Μοσκοβισί, ο κ. Τσακαλώτος έκανε αρχικά λόγο για καθυστέρηση στην καταβολή της για να ανασκευάσουν στη συνέχεια κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας ότι θα πρόκειται για μία καθυστέρηση μία δύο ημερών για τεχνικούς λόγους και όχι ουσίας. Ωστόσο η κοινή διαπίστωση για την ύπαρξη των καθυστερήσεων και η αναγνώριση για τη γρήγορη υλοποίηση των εκκρεμοτήτων, αναγκάζει την κυβέρνηση να κινηθεί με ρυθμούς που δεν έχει συνηθίσει το επόμενο διάστημα – εξ ου και οι καθυστερήσεις για περίπου 15 προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης. Τσακαλώτος, Σταθάκης και Μοσκοβισί συμφώνησαν να επιταχυνθεί και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, αλλά τίποτα δεν επιβεβαιώνει ότι η όλη διαδικασία θα είναι μία εύκολη υπόθεση και πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί τις απαιτήσεις των δανειστών για τα εργασιακά.

Γι’ αυτό και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει ουσιαστικά μία αυξημένη και άμεση επιτήρηση από τις Βρυξέλλες, να δημιουργηθεί, όπως ειπώθηκε, ένα «κόκκινο τηλέφωνο» για… crisis management, που στην πραγματικότητα δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από την άμεση διαβίβαση των οδηγιών από τους δανειστές για τις κινήσεις τις Αθήνας. Έτσι θα επιλύονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν, όπως σημειώθηκε, αλλά είναι σαφές ότι με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένους υπουργούς να προχωρούν γρήγορα τα θέματα.

Εφόσον και μόνο σημειωθεί πρόοδος με τα παραπάνω θα υπάρξει μέχρι το τέλος του χρόνου εξειδίκευση όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, που πάντως πρέπει να περιμένουν κι άλλο για να εφαρμοστούν στην πράξη. Η εξειδίκευση αυτή θα λειτουργήσει περισσότερο ως μήνυμα στις αγορές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, παρά ως πρακτική παρέμβαση στην ελάφρυνσή του.

Η ελληνική πλευρά εμφανιζόταν το βράδυ της Δευτέρας ικανοποιημένη και μάλλον ανακουφισμένη διότι στη συνάντηση των Τσακαλώτου κα Σταθάκη με τον κ. Μοσκοβισί δεν τέθηκε το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και της δίωξης στον πρώην επικεφαλής της Α. Γεωργίου.

Ωστόσο σε καμία περίπτωση η υπόθεση δεν σκιάζει τις σχέσεις και δεν θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις. Αφενός το θέμα είχε τεθεί επισήμως και δημοσίως λίγες ώρες νωρίτερα με τις δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, επιμένοντας στη σχετική επιστολή δυσφορίας της Επιτροπής προς την ελληνική κυβέρνηση. Και αφετέρου το θέμα συζητήθηκε λίγο μετά τη συνάντηση, στη συνεδρίαση του Euroworking Group, επιβεβαιώνοντας την ενόχληση των κοινοτικών αξιωματούχων για την αμφισβήτηση ουσιαστικά των στοιχείων του 2010 με βάση άλλωστε τα οποία ξεκίνησαν και τα προγράμματα που υλοποιούνται μέχρι τώρα για την ελληνική οικονομία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Καμπανάκια από Βρυξέλλες για την β΄ αξιολόγηση: Καθυστερήσεις, άγρια επιτηρηση και... ΕΛΣΤΑΤ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news