facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Για πώληση «κόκκινων» καταναλωτικών δανείων και καρτών βάζουν πλώρη οι τράπεζες

Για πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών σε εξειδικευμένες εταιρείες ανάκτησης οφειλών προετοιμάζονται οι μεγάλες τράπεζες, με στόχο οι πρώτες συναλλαγές να ολοκληρωθούν εντός του τελευταίου τριμήνου του 2016, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Οι πωλήσεις καταναλωτικών δανείων σε τρίτους σηματοδοτούν την πιο επιθετική στάση των τραπεζών για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, το σύνολο των οποίων ξεπερνά τα 100 δισεκ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η επιλογή των τραπεζών να προχωρήσουν πρώτα σε πωλήσεις καταναλωτικών δανείων οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι εκτιμούν πως μπορούν να τα πουλήσουν χωρίς να επιβαρυνθούν με ζημίες.

Οι τράπεζες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να συμφωνήσουν και να δεσμευθούν στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα, πλαίσιο δράσεων και διορθωτικών ενεργειών σε περίπτωση μη επίτευξης στόχων για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Στόχος για το τραπεζικό σύστημα είναι να μειώσει τα «κόκκινα» δάνεια στα 60 δισεκ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019, δηλαδή κατά περισσότερα από 40 δισεκ. μέσα σε διάστημα περίπου τριών ετών.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Για πώληση «κόκκινων» καταναλωτικών δανείων και καρτών βάζουν πλώρη οι τράπεζες "

Αναστολή στην απαγόρευση για φορτηγά ζητά ο Κ. Μίχαλος

Την αναστολή της ισχύος της υπουργικής απόφασης σχετικά με τον καθορισμό εξαιρέσεων από την απαγόρευση διέλευσης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο τουλάχιστον για διάστημα τριών μηνών, ώστε να δοθεί χρόνος για την ενημέρωση και προετοιμασία των επαγγελματιών φορτηγών Δ.Χ., ζήτησε με επιστολή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνο Σκουρλέτη, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή της η ΚΕΕ:

«Την 11η Αυγούστου 2016 δημοσιεύθηκε η υπ' αριθ. ΔΝΣγ/οικ. 53494/ΦΝ 393 (ΦΕΚ Β' 2481/11 Αυγούστου 2016) Απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα «Καθορισμός εξαιρέσεων από την απαγόρευση διέλευσης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο» κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου δεύτερου της παραγράφου 8 του Ν.4388/2016.

Σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από το παράπλευρο / παραλλαγμένο οδικό δίκτυο με ορισμένες ελάχιστες εξαιρέσεις. Για τις εξαιρέσεις αυτές χορηγείται άδεια μετά από πολύπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία. Για την παράβαση της ως άνω υπουργικής αποφάσεως προβλέπεται ως κύρωση, η επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ για τον οδηγό και 1.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Τα πρόστιμα καταβάλλονται επιτόπου και σε αντίθετη περίπτωση και μέχρις αποδείξεως καταβολής του προστίμου, το όχημα ακινητοποιείται. Η ισχύς της υπουργικής απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή την 11η Αυγούστου 2016.

Tα μέτρα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρότατων δυσχερειών στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου, δεδομένου ότι ο αποκλεισμός αυτός σε όλο το παράπλευρο / παραλλαγμένο οδικό δίκτυο της χώρας επιβαρύνει με κόστη 27.000 δημόσιους μεταφορείς, τα οποία αδυνατούν να καλύψουν. Η -για τους εισπρακτικούς σκοπούς των παραχωρησιούχων εταιριών- αναγκαστική διέλευσή τους μόνο από τους αυτοκινητοδρόμους, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις Συμβάσεις Παραχώρησης αλλά ούτε από το Δίκαιο της Ε.Ε., γεννά πολλές απορίες και ερωτήματα, τα οποία χρήζουν απάντησης.

Με τις προαναφερθείσες διατάξεις -και εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσεως και συνεχούς υφέσεως- υποχρεώνονται 32.000 φορτηγά, δηλαδή ο κλάδος των οδικών ελληνικών μεταφορών, να φέρει το υπέρογκο οικονομικό βάρος των διοδίων τελών για τη διέλευση μόνον από αυτοκινητοδρόμους με την παράλληλη υποχρεωτική αύξηση των διανυομένων αποστάσεων και να αντιμετωπίσουν τα δυσεπίλυτα προβλήματα που δημιουργούνται. Εάν, δε, συνυπολογισθεί ότι η διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων απαγορεύεται από τους αυτοκινητοδρόμους κατά τα περισσότερα Σαββατοκύριακα και τις εορτές, τότε η κατάληξη είναι να επιτρέπονται οι μεταφορές με φορτηγά άνω των 3,5 τόνων μόνον τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Ακόμη δεν αντιμετωπίζεται η διέλευση από το παράπλευρο δίκτυο των φορτηγών με σκοπό τη φόρτωση προϊόντων, δομικών υλικών ή οικοσκευών, μηχανημάτων και κάθε είδους διανομή και τροφοδοσία, δεδομένου ότι τούτο επιτρέπεται μόνον εφόσον υπάρχει δελτίο αποστολής (παρ. 2, στοιχείο δ της ΥΑ).

Δυστυχώς για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι οι συντάκτες της απόφασης αυτής έχουν άγνοια των προβλημάτων που δημιουργούν, τόσο στους ίδιους τους μεταφορείς, όσο και στις παραγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα οδικά δίκτυα της Υ.Α., καθιστώντας πλέον άβατο τη χρήση τους για όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

Με την απόφαση αυτή, κεντρικά οδικά δίκτυα που εξυπηρετούν τις μεταφορικές ανάγκες της χώρας για πάνω από 100 χρόνια, όπως η Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, Ελευσίνας-Θήβας, Καβάλας-Ξάνθης και τα υπόλοιπα κεντρικά δίκτυα που αναφέρονται στην Υ.Α., γίνονται ξαφνικά Παραλλαγμένο Οδικό Δίκτυο και χρησιμοποιούνται μόνο για την αποφυγή καταβολής τελών διοδίων.

Ένα άλλο γεγονός, που μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, είναι αυτό της αιφνίδιας επιβολής των μέτρων αυτών, εν μέσω των θερινών διακοπών, και σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, κ. Α. Τσίπρα, περί ριζικής μειώσεως των εξουθενωτικών διοδίων για τα φορτηγά Δ.Χ. και λήψεως μέτρων για να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός των ελληνικών φορτηγών Δ.Χ. από γειτονικές χώρες χαμηλού κόστους.

Συνεπώς, παρίσταται άμεση ανάγκη αναστολής της ισχύος της υπουργικής αποφάσεως, τουλάχιστον για διάστημα τριών μηνών, για να δοθεί χρόνος της ενημέρωσης και της προετοιμασίας των επαγγελματιών φορτηγών Δ.Χ., καθώς επίσης και την καταγραφή των προβλημάτων που δημιουργεί η Υ.Α, τόσο στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου μέσω του αποκλεισμού χιλιάδων επιχειρήσεων, όσο και την επιβάρυνση των αστικών περιοχών από τη διέλευση χιλιάδων φορτηγών μόνο για την είσπραξη τελών διοδίων».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστολή στην απαγόρευση για φορτηγά ζητά ο Κ. Μίχαλος"

«Όμηροι» του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου 150.000 δικαιούχοι προσωρινής σύνταξης

Δέσμιοι των διατάξεων του νέου ασφαλιστικού βρίσκονται 150.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν προσωρινή σύνταξη και περιμένουν την τελική κύρια αποφαση των ασφαλιστικών ταμείων.

Κι αυτό γιατί η έκδοσή της οριστικής σύνταξης συνδέθηκε με κρυφή «ρήτρα» επανυπολογισμού, η οποία «δένει τα χέρια» των ταμείων.

Αυτό προκύπτει από την υπουργική απόφαση που ορίζει τη διαδικασία επανυπολογισμού των κύριων συντάξεων. Στο άρθρο 5 της επίμαχης ΚΥΑ ορίζεται ότι σε κάθε νέα σύνταξη που εκδίδεται με τις προγενέστερες διατάξεις του ν. 4387/16 (σ.σ. το νέο ασφαλιστικό), διενεργείται ταυτόχρονα και επανυπολογισμός της με το νέο τρόπο που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος 4387»/

Πρακτικά η διάταξη αυτή σημαίνει, όπως παρατηρεί ο Ελεύθερος Τύπος, ότι οι 150.000 συνταξιούχοι που περιμένουν την οριστική σύνταξη κινδυνεύουν να μην την δουν ποτέ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 οπότε και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επανυπολογισμού των κύριων συντάξεων.

Θα πρέπει δηλαδή ενώ αρκετοί από αυτούς εισπράττουν ήδη για 5,8 ή 12 μήνες 400 ή 500 ευρώ προσωρινής σύνταξης, να ζήσουν με αυτά τα χρήματα για άλλους 12 μήνες καθώς η διάταξη προβλέπει επανυπολογισμό επί της οριστικής απόφασης κύριας σύνταξης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "«Όμηροι» του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου 150.000 δικαιούχοι προσωρινής σύνταξης"

Αιματηρή ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην Αχαρνών με ένα τραυματία

Αιματηρή ληστεία με πυροβολισμούς και έναν τραυματία σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο σούπερ-μάρκετ «Σκλαβενίτης» στη Χαλκηδόνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ στην διεύθυνση Αχαρνών 467 και άδειασαν τα ταμεία. 

Την ώρα που έφευγαν από το κατάστημα, ένας φύλακας του σούπερ μάρκετ προσπάθησε να τους εμποδίσει και τον πυροβόλησαν στον μηρό. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. 

Ο 42χρονος τραυματίας έχει μεταφερθεί στο Ευαγγελισμό.






protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αιματηρή ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην Αχαρνών με ένα τραυματία"

Αντιδρούν οι Δήμοι Κόνιτσας και Πωγωνίου στην κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων

Την έντονη αντίδραση των ακριτικών Δήμων της Κόνιτσας και του Πωγωνίου, προκαλεί η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος στην Πυρσόγιαννη και το Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στο Κεφαλόβρυσο, που προβλέπεται στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που δημοσιεύθηκε και αφορά στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Κόνιτσας, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η εξέλιξη αυτή προκαλεί πικρία και αγανάκτηση, διότι "ο τόσο ευαίσθητος χώρος της ακριτικής περιοχής, εγκαταλείπεται σιγά- σιγά, αλλά σταθερά, από το ενδιαφέρον της Πολιτείας, που εκφράζεται από τους αρμόδιους φορείς διαχρονικά".

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, από τα αρχικά στάδια της σχεδίασης αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία, με έγγραφα και προσωπικές επαφές, προσπάθησε να πείσει τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ότι η διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος της Πυρσόγιαννης είναι απολύτως αναγκαία, ενώ η κατάργησή του, θα επιδράσει έντονα αρνητικά στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων στις ακριτικές περιοχές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους, είναι άτομα μεγάλης ηλικίας.
Με αφορμή τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις, ο δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου, από το Ασημοχώρι όπου βρίσκεται, υπογραμμίζει στο ΑΠΕ πως οι ηλικιωμένοι ακρίτες είναι συχνά αντιμέτωποι με την παραβατικότητα και χρειάζονται υποστήριξη και ασφάλεια. Επίσης επισήμανε πως απαιτείται χρόνος για να παρέμβει η αστυνομία από την Κόνιτσα σε οποιοδήποτε συμβάν στην περιοχή των συνόρων, καθώς οι αποστάσεις των ακριτικών χωριών από την κωμόπολη είναι μεγάλες.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος, με έγγραφό του, είχε προτείνει τη λήψη σειράς μέτρων, προκειμένου να υπάρξει ανάσχεση της παραβατικότητας, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και το κύριο αίτημα, της μη υλοποίησης της πρότασης κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης.

Μάλιστα, οι λόγοι καταγράφονται τεκμηριωμένα στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κόνιτσας, στις 4 Δεκεμβρίου2015, με το οποίο ζητά από την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να επανεκτιμηθούν τα δεδομένα και να ληφθούν υπ’ όψιν, οι ιδιαίτερες συνθήκες της ακριτικής περιοχής και όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλεια της, ώστε να αναθεωρηθεί, η απόφαση για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης.

Επίσης, ο δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης απέστειλε σχετική επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, στην οποία αναφέρει ότι η κατάργηση του Τμήματος, "έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις δεσμεύσεις του υ7πουργείου και της ΕΛΑΣ, για ενίσχυση της συνοριακής φύλαξης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους του ακριτικού Δήμου Πωγωνίου, οι οποίοι στην πλειονότητά τους, είναι ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα", ενώ επισημαίνει πως οι δημότες Πωγωνίου, που φυλάγουν Θερμοπύλες, έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύ φόρο στην εγκληματικότητα που αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδρούν οι Δήμοι Κόνιτσας και Πωγωνίου στην κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων"

Αλλαγές στην έκδοση των διαβατηρίων

Σημαντικές αλλαγές στην έκδοση διαβατηρίων προβλέπει το νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο στο πλαίσιο διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το προτεινόμενο άρθρο συνιστά χαρακτηριστικό παράδειγμα ουσιαστικής εφαρμογής της προωθούμενης ηλεκτρονικής διασύνδεσης και της ανάγκης διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου, αφού αποτελεί μία αρκετά συχνή διοικητική διαδικασία για την καθημερινότητα του πολίτη.

Συγκεκριμένα, αποσυνδέεται η χρήση αστυνομικής ταυτότητας από τη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου, αφού για την ταυτοποίηση των φυσικών προσώπων απαιτείται βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από δύο μάρτυρες και διασταύρωση των στοιχείων τόσο του αιτούντος όσο και των μαρτύρων, μέσω πρόσβασης των αρμοδίων υπηρεσιών έκδοσης διαβατηρίων στο πληροφοριακό σύστημα «Εθνικό Δημοτολόγιο» του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών. Παράλληλα, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η προσκόμιση από τον αιτούντα εγγράφων από τα οποία να προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. και ο Α.Φ.Μ., στοιχεία που επίσης διασταυρώνονται ηλεκτρονικά, μέσω πρόσβασης των αρμοδίων υπηρεσιών έκδοσης διαβατηρίων σε πραγματικό χρόνο στα αντίστοιχα ηλεκτρονικά μητρώα των αρμοδίων για την τήρησή τους φορέων.

Έτσι σύμφωνα το πολυνομοσχέδιο τα παραπάνω στοιχεία, επίσης, διασταυρώνονται μέσω πρόσβασης των αρμόδιων υπηρεσιών έκδοσης σε πραγματικό χρόνο με τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά μητρώα των αρμόδιων για την τήρησή τους φορέων.

Σε περίπτωση ανηλίκου, η βεβαίωση των στοιχείων του γίνεται από έναν γονέα του ή από εκείνον που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του. Στην ίδια περίπτωση, δεν απαιτείται η προσκόμιση εγγράφων από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία των περιπτώσεων (α) και (β) της προηγούμενης παραγράφου. Τα στοιχεία του βεβαιούντα γονέα ή του έχοντα την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ανηλίκου πιστοποιούνται.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές στην έκδοση των διαβατηρίων"

Παρέμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στο Ελληνικό

Την άμεση τοποθέτηση ειδών ατομικής υγιεινής (τουαλέτες, ντουζιέρες, νιπτήρες) στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για την εξυπηρέτηση των προσφύγων και των μεταναστών υπέδειξε αρμοδίως το κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μετά τις αυτοψίες που πραγματοποίησε κατόπιν των καταγγελιών για τις κάκιστες συνθήκες φιλοξενίας και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

«Μη εφαρμογή των συστάσεων για είδη ατομικής υγιεινής και για αποκατάσταση των βλαβών στο αποχετευτικό σύστημα θα εγκυμονούσε κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία» επισημαίνει η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, έγιναν δύο διαδοχικές αυτοψίες στις 25 και στις 26 Αυγούστου κατά τις οποίες «διαπιστώθηκε περιορισμένης έκτασης συσσώρευση στάσιμων υδάτων στο ισόγειο εξαιτίας βλάβης του υδραυλικού δικτύου στο χώρο εγκαταστάσεων καθώς επίσης εκτεταμένη συσσώρευση στάσιμων υδάτων-λυμάτων που οφείλεται σε βλάβη του αποχετευτικού συστήματος».

Κατόπιν υποδείξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε άντληση των υδάτων και καθαρισμός του χώρου (όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διενέργεια της δεύτερης αυτοψίας)

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στο Ελληνικό"

Η Φινλανδία ετοιμάζεται να θεσπίσει τη χορήγηση βασικού εισοδήματος 560 ευρώ το μήνα σε όλους

Τη χορήγηση ενός βασικού εισοδήματος το οποίο θα αγγίζει τα 560 ευρώ και θα είναι αφορολόγητα ετοιμάζεται να χορηγήσει πειραματικά η Φινλανδία, όπως μεταδίδει η βρετανική Independent.

Το σχέδιο το οποίο αναμένεται να τεθεί πειραματικά σε εφαρμογή από το 2017 έχει στόχο από τη μια να προστατεύσει τα δημόσια οικονομικά και από την άλλη ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να καταφέρουν να μπουν στην αγορά εργασίας.

Υπεύθυνο για τη διεξαγωγή το πειράματος θα είναι το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Φινλανδίας και αρχικά θα αφορά 2.000 άτομα τα οποία όμως θα έχουν κριθεί ότι χρίζουν κοινωνικής πρόνοιας.

«Ο στόχος της νομοθετικής πρότασης είναι να πραγματοποιήσει ένα βασικό πείραμα προκειμένου να εκτιμηθεί κατά πόσο το βασικό εισόδημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης καθώς επίσης και τη μείωση τις παγίδες των κινήτρων που έχουν να κάνουν με την εργασία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η ομάδα των 2.000 ατόμων που θα λάβουν αρχικά το επίδομα δεν θα πρέπει να είναι συνταξιούχοι ή φοιτητές, ενώ το επίπεδο του χαμηλότερου βασικού εισοδήματος που θα δοκιμαστεί θα αντιστοιχεί με το επίπεδο της επιδότησης για την αγορά εργασίας και τη βασική ημερήσια αποζημίωση.

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Φινλανδία ετοιμάζεται να θεσπίσει τη χορήγηση βασικού εισοδήματος 560 ευρώ το μήνα σε όλους"

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο-64χρονη δίνει μάχη για τη ζωή

Μετά από πολύωρη μάχη με την πύρινη λαίλαπα νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στη Χίο σε δασική περιοχή, ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος. 

Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, μεταξύ των τραυματιών και μία 64χρονη η οποία δίνει μάχη για τη ζωή καθώς φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 70% και  μαζί με ακόμη έναν τραυματία μεταφέρθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΚΑΤ.



Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Σταμάτης Κάρμαντζης δήλωσε πως η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Σιδηρούντα με συνέπεια τους έξι τραυματισμούς πολιτών, καθώς παρέμειναν στο χωριό και μάλιστα βγήκαν από τα σπίτια τους. 



Σύμφωνα με το astraparis.gr, η φωτιά προξένησε ζημιές σε μικρό αριθμό κατοικιών στην άκρη του χωριού, ενώ στην έξοδο προς το Λιθί κάηκε ολοσχερώς ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.






Στα άλλα μέτωπα και συγκεκριμένα προς την περιοχή Αψηλές και προς την Βολισσό έχουν περιορισθεί οι φλόγες, χωρίς – ωστόσο – να μπορεί να πει κανείς ότι έχουν τεθεί υπό έλεγχο, αφού παρά την μείωση της έντασης του ανέμου υπάρχουν διάσπαρτες εστίες παντού και μπορεί να δημιουργήσουν νέες μεγάλες εστίες πυρκαγιάς.



Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω του μεγάλου μετώπου που κάλυπταν οι φλόγες, πολλά χιλιόμετρα, αλλά και των ισχυρών ανέμων και της νύκτας ήταν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ουσιαστικά, τα μεγάλα μέτωπα έσβηναν μόνα τους, αφού είχαν κατακάψει ό,τι έβρισκαν μπροστά του.



ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟ: astraparis.gr, politischios.gr
ΠΗΓΗ-ΒΙΝΤΕΟ: politischios.gr



Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο-64χρονη δίνει μάχη για τη ζωή"

Επίσημα δόθηκε το «πράσινο φως» στο σχέδιο διάσωσης της ΕΒΖ

Το «πράσινο φως» στο σχέδιο διάσωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, δόθηκε επίσημα την Παρασκευή μέσω της δανειακής αναδιάρθρωσης από την πιστώτρια τράπεζα, που αφορά και σε πώληση περιουσιακών στοιχείων, άναψε η σημερινή γενική συνέλευση της ΕΒΖ, στη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κατά 36,43 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει με την καταβολή μετρητών, μέχρι του ποσού των 36.438.722,10 ευρώ και με την έκδοση έως 121.462.407 νέων ανωνύμων μετοχών ονομαστικής αξίας κάθε μίας 0,30 ευρώ έκαστη. Έτσι, το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας θα ανέρχεται πλέον σε 47.463.394,80 ευρώ, διηρημένο σε 158.211.316 ανώνυμες μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης.

Αναφορικά με το σχέδιο για την καταρχήν διάσωση της εταιρείας και στη συνέχεια της ανάπτυξής της, μέσω της δανειακής αναδιάρθρωσης από την Τράπεζα Πειραιώς, η γενική συνέλευση ενέκρινε και την πώληση των περιουσιακών στοιχείων, με στόχο την απομείωση του τραπεζικού της δανεισμού κατά 49,58 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής:

- Το εργοστάσιο της Λάρισας, έναντι τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ.
- Το εργοστάσιο της Ξάνθης, συμπεριλαμβανομένου του μηχανολογικού εξοπλισμού, έναντι τουλάχιστον 7,8 εκατ. ευρώ.
- Επιχειρηματικό ακίνητο στην Αθήνα, στην οδό Σκουφά 52, έναντι τουλάχιστον 260.000 ευρώ.
- Ημιτελές επιχειρηματικό ακίνητο στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Κουντουριώτη 9, έναντι 2,9 εκατ. ευρώ.
- Γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Μητροπόλεως 34, όπου σήμερα στεγάζεται η διοίκηση της εταιρίας, έναντι 2,73 εκατ. ευρώ.
- Επιχειρηματικό ακίνητο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, έναντι 3 εκατ. ευρώ.
- Το σύνολο των μετοχών των δύο θυγατρικών εταιριών στη Σερβία CRVENKA και SAJKASKA, έναντι συνολικού τιμήματος τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ.

Υπογραμμίζεται ότι στην εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ, που παρουσιάστηκε στους μετόχους, η συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς χαρακτηρίζεται ως μονόδρομος, κάτι με το οποίο συμφωνεί το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά διαφωνούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΒΖ, αποφασίστηκε και η επέκταση των σκοπών της εταιρείας στους τομείς της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και της διαχείρισης ακινήτων, ώστε αν στο μέλλον τα εργοστάσια που θα μείνουν στη διάθεσή τους μπορούν να αξιοποιηθούν διαφορετικά, να μην υπάρχει καταστατικό κώλυμα.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίσημα δόθηκε το «πράσινο φως» στο σχέδιο διάσωσης της ΕΒΖ"

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα των 7 σταθμών για πάγωμα του διαγωνισμού για τις άδειες

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα προσωρινής διαταγής που συζητήθηκαν την Παρασκευή στο ΣτΕ με προσφεύγοντες τους επτά τηλεοπτικούς σταθμούς που προεπιλέγησαν για να συμμετάσχουν στην τελική διαδικασία της επόμενης Τρίτης για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Οι εκπρόσωποι των σταθμών στρέφονταν σε βάρος των αποφάσεων του υπ. Επικρατείας Νίκου Παππά, αλλά και σε βάρος της απόφασης με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της συγκρότησης της πενταμελούς επιτροπής που θα φέρει σε πέρας της διαγωνιστική διαδικασία.

Ο πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Νίκος Σακελαρίου έδωσε δικάσιμο προκειμένου να συζητηθούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των επτά σταθμών στις 16 Σεπτεμβρίου.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα των 7 σταθμών για πάγωμα του διαγωνισμού για τις άδειες "

Απαγόρευσαν σε νονά να τελέσει το μυστήριο της βαπτίσεως επειδή παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο...

Συνέβη και αυτό! Βάπτιση στη Ρόδο αναβλήθηκε επειδή η νονά έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο και η εκκλησία δεν της επιτρέπει εξαιτίας αυτού, να γίνει πνευματική μητέρα!

Έκπληκτοι οι γονείς του μωρού όταν έσπευσαν για τα διαδικαστικά, ενημερώθηκαν ότι αν θέλουν να τελέσουν το μυστήριο για την βάπτιση του παιδιού τους, θα πρέπει να αντικαταστήσουν την μία νονά, διότι έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο και όχι με θρησκευτικό και σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες που δόθηκαν από το Φανάρι στην Μητρόπολη Ρόδου, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα επιτρέπεται η τέλεση του μυστηρίου!!

Θορυβημένοι οι γονείς, εξήγησαν ότι η κοπέλα, που είναι και αδελφή της μητέρας του παιδιού, έχει τελέσει πολιτικό γάμο και σκοπεύει να τελέσει μέσα στο επόμενο έτος και θρησκευτικό, όμως ούτε αυτό έδωσε λύση καθώς πλέον, απαγορεύεται ρητά από το Φανάρι οι νονοί να έχουν τελέσει πολιτικό γάμο.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο, είναι πως και οι γονείς του παιδιού, έχουν τελέσει πολιτικό γάμο, όμως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο εφόσον οι γονείς δεν λαμβάνουν μέρος στο μυστήριο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Δημοκρατική» η γιαγιά του παιδιού, σε επικοινωνία που είχε η ίδια με τον μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, της εξήγησε πως πρόκειται για αυστηρές οδηγίες από το Φανάρι που δεν μπορούν οι ιερωμένοι να παραβλέψουν, διότι διαφορετικά θα υποστούν κυρώσεις, υπερτονίζοντας την σπουδαιότητα του μυστηρίου τόσο για τους νονούς, όσο και για το παιδί.

Οι γονείς του παιδιού, επειδή δεν θέλουν να αντικαταστήσουν την νονά, αποφάσισαν να περιμένουν μέχρι του χρόνου, ώστε να παντρευτεί θρησκευτικά η μελλοντική πνευματική μητέρα του παιδιού τους και στην συνέχεια, να τελέσουν το μυστήριο της βάπτισης, όταν πια το παιδί θα είναι 2,5 ετών.

dimokratiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευσαν σε νονά να τελέσει το μυστήριο της βαπτίσεως επειδή παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο..."

Με άδεια χέρια έμειναν οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ

Δεν θα καταβληθούν σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, τα επιδόματα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, λόγω «τεχνικού προβλήματος», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί μέχρι το βράδυ.

Οι πιστώσεις των τραπεζικών λογαριασμών θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 29/8, καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Με άδεια χέρια έμειναν οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ"

Ιταλία: 268 νεκροί και 400 τραυματίες από τον σεισμό

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό στην κεντρική Ιταλία αυξήθηκε σε 268 νεκρούς και σε σχεδόν 400 τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, οι μετασεισμοί συνεχίζονται στην περιοχή. Περισσότεροι από 900 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί μετά τον ισχυρό σεισμό, 57 μεταξύ αυτών καταγράφηκαν από τα μεσάνυχτα.


Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: 268 νεκροί και 400 τραυματίες από τον σεισμό"

Το 81% των Γερμανών υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας

Τέσσερις στους πέντε Γερμανούς (81%) τάσσονται κατά της πλήρους κάλυψης των μουσουλμάνων γυναικών σε δημόσιους χώρους. Ένας στους δύο (51%) υποστηρίζει την γενική απαγόρευση της μπούρκας, σχεδόν ένας στους τρεις (30%) τάσσεται υπέρ της μερικής απαγόρευσης λ.χ. στις δημόσιες υπηρεσίες και στα σχολεία, όπως προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Οι Γερμανοί πολίτες όμως, παρά το συντριπτικό ποσοστό υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας, δεν συγκαταλέγουν την ενσωμάτωση των προσφύγων στα επείγοντα θέματα, τα οποία πρέπει να επιλύσει η κυβέρνηση Μέρκελ.

Ως πρώτη προτεραιότητά της θα πρέπει κατά την άποψη των ερωτηθέντων να είναι η εσωτερική ασφάλεια και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας (25%), δεύτερη οι συντάξεις και η αντιμετώπιση της φτώχειας των ηλικιωμένων (24%) και μετά η εκπαίδευση (20%).

Μόλις το 12% θεωρεί την ενσωμάτωση των προσφύγων άμεση προτεραιότητα και έπονται ως προτεραιότητες η εργασία και η οικονομία (10%) και η υγεία (5%).

Προ ημερών οι χριστιανοδημοκράτες υπουργοί Εσωτερικών των κρατιδίων τάχθηκαν υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας σε γερμανικά δικαστήρια, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και στους δρόμους. Η πρόταση είναι μέρος της "διακήρυξης του Βερολίνου", η οποία περιλαμβάνει ευάριθμες θέσεις με τις οποίες οι χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Βαυαροί χριστιανοκοινωνιστές (CSU) υπουργοί Εσωτερικών υπόσχονται περισσότερη ασφάλεια και καλύτερη ενσωμάτωση των προσφύγων στη Γερμανία.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, ο επίσης χριστιανοδημοκράτης Τόμας Ντε Μεζιέρ απέρριψε πάντως την πλήρη απαγόρευση της μπούρκας.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Το 81% των Γερμανών υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας "

Ξυδάκης για φόρους-ΕΝΦΙΑ: Η κυβέρνηση συμπονά και υποφέρει μαζί με τους πολίτες

Την ώρα που ο κόσμος ξεσηκώνεται για ΕΝΦΙΑ, άγρια φορολόγηση και οι περισσότεροι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης με δήλωσή του ότι οι Έλληνες έχουν τη... συμπόνια της κυβέρνησης προκαλεί την κοινή γνώμη.

Η κυβέρνηση πρέπει να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας, να υποφέρει μαζί τους και να προσφέρει μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Ξυδάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι.

Οταν ρωτήθηκε για τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο ΕΝΦΙΑ υπεβλήθη επί μνημονίων για να φορολογηθούν τα ακίνητα για να βρεθεί ένα επιπλέον έσοδο.

«Ο ΕΝΦΙΑ από μόνος του δεν θα οδηγούσε σε ασφυξία τα νοικοκυριά αν δεν υπήρχε όλο αυτό το δυσμενές υφεσιακό περιβάλλον,η ανεργία και η υψηλή φορολογία» είπε ο Νίκος Ξυδάκης και εμμέσως παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλάνησε τους πολίτες με τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

«Πολλά πράγματα αλλιώς τα εκτιμούσαμε το 2010, αλλιώς το 2012, αλλιώς το 2014 και το 2016» είπε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Αλλιώς εκτιμούσαμε ότι θα λειτουργούσε η ΕΕ και η Ευρωζώνη και αλλιώς λειτούργησε. Ελπίζουμε ακόμη ότι θα λειτουργήσει διαφορετικά, με μεγαλύτερη δημοκρατία και με μεγαλύτερο ρεαλισμό και βλέπουμε κάποια σημάδια...».

Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη τώρα το θέμα είναι «να δεις τι μπορείς να περισώσεις και να παραμένεις σταθερός και αταλάντευτος στο ότι αυτό που προέχει είναι η κοινωνική δικαιοσύνη».

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει παρά μόνο να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας» επισήμανε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Και τη συμπόνια τη λέω να υποφέρεις μαζί και να προσπαθείς διαρκώς να βρίσκεις καινούριες μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι όλη η γραμμή της κυβέρνησης».

Φόρος ακίνητης περιουσίας πρέπει να υπάρχει

Ο κ. Ξυδάκης ρωτήθηκε αν ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί. «Στο ποσόν που είναι τώρα μπορεί να σηκώνει μια ελάφρυνση αλλά γενικά ως φόρος ακίνητης περιουσίας είναι ένας φόρος που ισχύει σε όλα τα ευνομούμενα κράτη της Δύσεως» είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί κάποιος να επενδύει στα ακίνητα και να μην πληρώνει φόρο. Εσείς το βλέπετε δίκαιο; Ο φόρος για την πρώτη κατοικία πρέπει να είναι από μηδενικός εώς ελάχιστος αλλά ένας που είναι ένας τοκιστής, ένας ραντιέρης δεν μπορεί να μην πληρώνει φόρους για τα ακίνητα που κατέχει».

Ένας φόρος ακίνητης περιουσίας πρέπει να υπάρχει σε οποιαδήποτε μορφή, τόνισε ο κ. Ξυδάκης.

«Έχουμε κάνει λάθη, ε και;»

Η δημοσιογράφος του Σκάι κάλεσε τον κ. Ξυδάκη να σχολιάσει παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος που δεν θα αλλάξει αλλά θα καταργηθεί.
«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Να πούμε τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανες λάθος; Έχει κάνει κι ένα λάθος, και λοιπόν, τι συμβαίνει;» αναρωτήθηκε μάλλον κυνικά ο Νίκος Ξυδάκης.
«Ένα λάθος έχει γίνει;» επέμεινε η δημοσιογράφος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Πολλά έχουν γίνει. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθος;».

«Θα κριθούμε απ' όσα κάνουμε κι απ' όσα δεν κάνουμε. Είμαστε παιδιά της μάχης, της ανάγκης και της κρίσης. Δεν βγήκαμε υπουργοί επειδή γεννηθήκαμε πορφυρογέννητοι και πρίγκιπες σε κάποιο παλάτι, κι αυτό ο ελληνικός λαός το ξέρει και μας ψήφισε τρεις φορές και θα μας κρίνει αυστηρά» τόνισε.

«Λάθη κάνουνε αυτοί που δρουν, λάθη δεν κάνουνε αυτοί που είναι στα νεκροταφεία. Εμείς θα
κάνουμε λάθη, αλλά θα κάνουμε δράση» εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ξυδάκης: Υπάρχουν υπουργοί που δεν μαθαίνουν!

«Υπάρχουν υπουργοί και στην προηγούμενη και στην παρούσα κυβέρνηση Τσίπρα οι οποίοι είχαν διαφορετική ρητορική τα περασμένα χρόνια και υπάρχουν και υπουργοί που προσάρμοσαν το λόγο τους, είναι μαζεμένοι, είναι ουσιώδεις, είναι δραστήριοι. Υπάρχουν κι άλλοι που δεν μαθαίνουν» ήταν η επόμενη φράση που είπε ο Νίκος Ξυδάκης που υποστήριξε: «Άλλος είναι πιο εσωστρεφής άλλος είναι περισσότερο εκδηλωτικός».

«Άλλος μαθαίνει περισσότερο και άλλος λιγότερο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν ξέρω πόσους υπουργούς έχετε δει τα προηγούμενα χρόνια για να συγκρίνετε τη συμπεριφορά τους» συνέχισε ο κ. Ξυδάκης σαν να ήθελε να κάνει παρατήρηση στη δημοσιογράφο και σχεδόν με ένα παραληρηματικό λόγο τόνισε: «Έχουμε φέρει έναν καινούριο τρόπο συμπεριφοράς, πιο κοντά σ' αυτό που ζηλεύαμε τότε τον Ούλωφ Πάλμε που πήγαινε με το ποδήλατο και τα πόδια στο υπουργείο».

«Έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία»

Εντύπωση προκάλεσε η παραδοχή του κ. Ξυδάκη ότι «έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία σε πολύ μεγάλο βαθμό, το έχει πει και ο πρωθυπουργός».

«Δεν είμαστε ούτε προφήτες ούτε σωτήρες είμαστε μέρος μιας κοινωνίας που υποφέρει» είπε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξυδάκης για φόρους-ΕΝΦΙΑ: Η κυβέρνηση συμπονά και υποφέρει μαζί με τους πολίτες"

Η Βουδαπέστη σχεδιάζει να υψώσει και δεύτερο φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία για να εμποδίζει τους μετανάστες

Η Ουγγαρία σχεδιάζει να υψώσει και δεύτερο φράκτη στα νότια σύνορά της με τη Σερβία για να εμποδίζει τους μετανάστες να εισέρχονται στο έδαφός της, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στον δημόσιο ραδιοσταθμό της χώρας.

Ο νέος φράκτης, ο οποίος θα κατασκευαστεί κατά μήκος αυτού που υπάρχει ήδη, θα έχει στόχο να ενισχυθεί ο πρώτος ώστε να εμποδιστεί η ενδεχόμενη είσοδος εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στην Ουγγαρία στην περίπτωση που αλλάξει η πολιτική της Τουρκίας για τη μετανάστευση.

"Γίνεται ο τεχνικός σχεδιασμός για την κατασκευή ενός πιο ισχυρού συστήματος άμυνας δίπλα στην υπάρχουσα γραμμή άμυνας η οποία κατασκευάστηκε πέρυσι γρήγορα", σημείωσε ο Όρμπαν.

Ο συρμάτινος φράκτης που υψώθηκε κατά μήκος των νότιων συνόρων της Ουγγαρίας με την Σερβία και την Κροατία μείωσε σημαντικά την εισροή προσφύγων στην πρώτη. Ωστόσο ένας μικρός αριθμός μεταναστών εξακολουθεί να φτάνει στη μεθόριο της Ουγγαρίας με τη Σερβία.

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Βουδαπέστη σχεδιάζει να υψώσει και δεύτερο φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία για να εμποδίζει τους μετανάστες"

Το βούλευμα - καταπέλτης για τον οδηγό του ταχύπλοου στην τραγωδία της Αίγινας

Ολόκληρο το βούλευμα- καταπέλτης του Συμβουλίου του Πειραιά κατά του 77χρονου Θ. Λυκουρέζου, που αποφάσισε την προφυλάκισή του δημοσιεύει το «Βήμα».

Όπως αποκάλυψε σήμερα η «Καθημερινή» ο δράστης, όχι μόνο δεν έκανε σινιάλο σε παραπλέοντα πλοία να βοηθήσει τους ναυαγούς, αλλά έκανε «προπαρασκευαστικές» ενέργειες μόνο για τη διαφυγή του.

Μάλιστα συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός αυτόπτη που άκουγε ναυαγό να του φωνάζει «πέτα μας ένα σωσίβιο ρε» και αυτός τους αγνόησε!

Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι μετά το ναυάγιο πρώτα τηλεφώνησε στον φίλο του Ν. Λ. πρώην Πρόεδρο του Ναυτικού Ταμείου Αίγινας και Δημοτικό Σύμβουλο, προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος και οι συνεπιβάτες του.

Αίσθηση προκαλεί ότι ο ίδιος έμεινε μέχρι τη ρυμούλκηση του ταχύπλοου, ο δύτης Μ. μετέφερε τους άλλους τρεις επιβάτες στην Πέρδικα με φουσκωτό...

Κατά το βούλευμα ο Λυκουρέζος «θα ανέμενε κανείς να ειδοποιήσει πρώτα το Λιμενικό και να μεταβεί ο ίδιος στο Λιμάνι της Πέρδικας ... και όχι να καταλήξει σε άλλο μέρος όπου αναμένει να τον παραλάβει αυτοκίνητο».

Διαβάστε ολόκληρο το βούλευμα

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Το βούλευμα - καταπέλτης για τον οδηγό του ταχύπλοου στην τραγωδία της Αίγινας"

Γιατί έσπευσαν να στηρίξουν τον Γεωργίου

Η ωμή ή έστω άκομψη και ασυνήθιστη, δημόσια και επίσημη προχθεσινή παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -όχι απλώς στα εσωτερικά πράγματα της χώρας (αυτό άλλωστε συμβαίνει καθημερινά, χωρίς βαρύγδουπα διαβήματα)- αλλά και η ευθεία εμπλοκή της στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης, πριν καν διεξαχθεί η όποια δίκη με την όποια απόδοση κατηγορητηρίου στον Ανδρέα Γεωργίου, άνοιξαν δύο μεγάλα θέματα:

Το πρώτο είναι η προετοιμασία του κλίματος από την πλευρά των επικυρίαρχων θεσμών για τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, τα προαπαιτούμενα νέα μέτρα για τη συνέχιση της αδιέξοδης και αντικοινωνικής λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και την πιθανή συζήτηση για την αντιμετώπιση του καλπάζοντος δημόσιου χρέους και τη δίκαιη διευθέτηση του τεράστιου -μέρα με τη μέρα- ιδιωτικού χρέους.

Προλειαίνουν, με λίγα λόγια, οι δανειστές το έδαφος για τους νέους σκληρούς εκβιασμούς προς την κυβέρνηση Τσίπρα, οι οποίοι θα συνοδεύονται από το βασανιστήριο της οικονομικής ασφυξίας, ώστε να κοπεί κάθε αισιόδοξη προοπτική ελάφρυνσης των κανόνων του «προγράμματος διάσωσης» και να αποτραπεί η προσπάθεια όλου του ευρωπαϊκού Νότου να βγει από τον δημοσιονομικό «κορσέ» που παράγει κρίσεις και φτώχεια όπου επιβάλλεται από τα αληθινά αφεντικά της Ευρώπης.

Το δεύτερο, ακόμα μεγαλύτερο θέμα, είναι η επιβεβαίωση της αφαίρεσης της εθνικής μας κυριαρχίας. Οπως έχουν υποστηρίξει στην εφημερίδα μας πολλοί σοβαροί, διεθνούς ακτινοβολίας, επιστήμονες, σήμερα οι ευρωκράτες και το ΔΝΤ οικοδομούν μέσω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους μια νέα αποικιοκρατία για την απόσπαση πλούτου από την «περιφέρειά» τους.

Ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομίας Τζακ Ράσμους έγραψε ήδη από πέρσι ότι μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου οι δανειστές επέβαλαν ένα καθεστώς όπου η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα εάν δεν έχει την έγκρισή τους. Και ότι πλέον η διαχείριση της «διάσωσής μας» γίνεται άμεσα από τους δανειστές με διορισμούς των δικών τους γκαουλάιτερ, ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης.

Ως πότε;

efsyn

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί έσπευσαν να στηρίξουν τον Γεωργίου"

Γκλέτσος: Να συστρατευτούμε οι Δήμαρχοι για τα διόδια -Αν χρειαστεί θα τα ανατινάξω

Ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος καλεί εκ νέου, δημάρχους και πολίτες, σε κινητοποιήσεις για τα διόδια.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ 101.9 για το πρόβλημα των διοδίων, αναφέρθηκε σε καθεστώς εξαθλίωσης και απεγνωσμένους ανθρώπους.

«Προτεραιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι η επιβίωση των κατοίκων μας. Μέσα σε αυτό το καθεστώς εξαθλίωσης των τελευταίων χρόνων, το πρόβλημα των διοδίων έρχεται να τους ισοπεδώσει.
Πολλές φορές έρχονται στο γραφείο μου άνθρωποι που είναι τόσο απεγνωσμένοι, που κάποιες φορές φτάνουν στα όρια ακόμα και να γίνουν επικίνδυνοι».
Καλώ τους δημάρχους να συστρατευθούμε και να ξεκινήσουμε δυναμικό αγώνα στο πρόβλημα των διοδίων που βαρύνει τις ήδη άδειες τσέπες των δημοτών μας. Προσωπικά, είμαι έτοιμος για όλα. Και αν μια φορά ξήλωσα τη μπάρα, αυτή τη φορά μπορεί και να ανατινάξω τα διόδια. Αρκεί να επιβιώσουν οι άνθρωποι..." δηλώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Στυλίδας.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Στυλίδας με επιστολή του, καλεί τους Δημάρχους σε κινητοποιήσεις για τα διόδια.

Η επιστολή του Απόστολου Γκλέτσου

2016 ΔΙΟΔΙΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ
Είναι καιρός αγαπητοί συνάδερφοι της Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας να επανεξετάσουμε να συζητήσουμε να προτείνουμε απόψεις και ενδεχομένως λύσεις προς την κυβέρνηση και γενικότερα προς την Βουλή σχετικά με το θέμα των διοδίων.
Είτε μας αφορά άμεσα επειδή έχουμε διόδια στου Δήμους μας είτε έμμεσα επειδή οι δημότες μας περνούν από τα διόδια είτε τέλος πάντων επειδή το κόστος στις μεταφορές λόγω διοδίων φτάνει στο ράφι στο φτωχό καταναλωτή δημότη μας.
Όσοι έχουμε διόδια στους δήμους μας αντιμετωπίζουμε και το μέγα πρόβλημα με την οδική ασφάλεια.

Προτρέπω λοιπόν και προτείνω σε όλους τους Δημάρχους να μιλήσουμε με τους δημότες μας, να συνεδριάσουμε στα Δημοτικά μας Συμβούλια και να επανεξετάσουμε την στάση μας.
Βεβαίως η κοινωνική ειρήνη είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα αλλά πριν από όλα και πάνω από όλα είναι η επιβίωση του λαού μας.

Πρόεδρος Προσωρινής Διοικούσας Παράκτιον
Δήμαρχος Στυλίδας – Απόστολος Γκλέτσος

Υ.Γ.: Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον εσωτερικό τουρισμό και πως αυτός βάλλεται από τα διόδια

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκλέτσος: Να συστρατευτούμε οι Δήμαρχοι για τα διόδια -Αν χρειαστεί θα τα ανατινάξω "

Μοσκοβισί: Επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης (και) ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο

Μετά την αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί ο Πιερ Μοσκοβισί επέρριψε όλες τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση και για την αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Η κατάργηση του μειωμένου ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο ήταν απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης - και όχι των εταίρων - επισημαίνει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της ΚΟ των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί με την απάντησή του ξεκαθαρίζει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Αυγούστου αποτελούν δέσμευση και επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν αποτελούν επ’ ουδενί επιταγή ή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των εταίρων μας, κάτι άλλωστε που - όπως εξηγεί - αντιβαίνει και την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2003/96/ΕΚ, αλλά συνέπεια της συμφωνίας Αθήνας – εταίρων για το τρίτο μνημόνιο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Καθημερινή οι φορολογούμενοι κατέβαλαν τον Ιούνιο 1 δισεκ. ευρώ επιπλέον φόρους σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2015, λόγω των μνημονιακών μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά η απάντηση του Επιτρόπου για τον ΕΦΚ

«Η οδηγία 2003/96/ΕΚ προβλέπει ελάχιστα επίπεδα φορολογίας και προαιρετικές φορολογικές απαλλαγές και μειώσεις για τα ενεργειακά προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως καύσιμο κινητήρων στη γεωργία, αλλά επιτρέπει στα κράτη μέλη να καθορίσουν το εθνικό επίπεδο φορολογίας που υπερβαίνει τα ενωσιακά ελάχιστα επίπεδα και να αποφασίσουν αν θα καταργήσουν αυτή τη φορολογική απαλλαγή.

»Η ευθυγράμμιση των επιπέδων των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για γεωργικούς σκοπούς με τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για τις μεταφορές ήταν δέσμευση που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου συμφωνίας που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015.»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσκοβισί: Επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης (και) ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο"

Ένα δισεκ. ευρώ επιπλέον φόροι σε σχέση με πέρυσι λόγω των μνημονιακών μέτρων

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον φόρους κατέβαλαν οι φορολογούμενοι τον Ιούνιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2015, λόγω των μνημονιακών μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, από αυτούς τους επιπλέον φόρους, ύψους 1 δισεκατομμυρίου, τα 739,4 εκατομμύρια προήλθαν από τους έμμεσους φόρους και κυρίως από τον ΦΠΑ αλλά και από τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.

Από τους φόρους εισοδήματος, η αυξημένη παρακράτηση απέφερε 60 εκατ. ευρώ περισσότερα έσοδα.

Τα έσοδα από την προκαταβολή φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες, σημείωσαν αύξηση κατά 252,6% και στις επιχειρήσεις κατά 88,5%. Αντίθετα σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μειωμένα ήταν τα έσοδα από τη φορολογία των διανεμόμενων κερδών, των τόκων και των καταθέσεων, καθώς από τα τέλη στην κινητή τηλεφωνία.

Oι επόμενοι μήνες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολοι καθώς θα τεθούν σε εφαρμογή και άλλα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο τρίτο μνημόνιο.

Επιπλέον, 100.000 ιδιοκτήτες το 2016 είχαν ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα τα ακίνητά τους θα πληρώσουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον κατά 20%, καθώς καταργήθηκε η έκπτωση που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν σταδιακά από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και δεν προβλέπεται έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή των δόσεων.

Τον Οκτώβριο αναμένεται να αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και από τον Ιανουάριο στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης. Σημειώνεται ότι ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί ανακοίνωσε ότι η κατάργηση του μειωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο ήταν απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης - και όχι των εταίρων.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ στην Καθημερινή της Παρασκευής

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα δισεκ. ευρώ επιπλέον φόροι σε σχέση με πέρυσι λόγω των μνημονιακών μέτρων "

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Προτείνει ανοιχτά καταστήματα τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ

Να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα στο δήμο, τις δύο Κυριακές που συμπεριλαμβάνονται στη διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (10/9-18/9), προτείνει με σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ), προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να τιμηθεί το μεγαλύτερο εμπορικό οικονομικό γεγονός-ορόσημο που προσελκύει στην πόλη χιλιάδες επισκέπτες.

Ειδικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει τις Κυριακές, 11 και 18 Σεπτεμβρίου 2016, να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα στο δήμο Θεσσαλονίκης τις ώρες 11.00-18.00, ενώ απευθύνει και κάλεσμα στους καταστηματάρχες να διοργανώσουν «πάρτι τιμών», δίνοντας έτσι μια νότα αισιοδοξίας και ζωντάνιας στην αγορά.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ, επισημαίνει ότι η λειτουργία των καταστημάτων κατά τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, αφορά μόνο την περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ΓΑΝ ΜΕΘ οικ.1897/24-10-2013 απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ξεκαθαρίζει ότι τα καταστήματα που θα αποφασίσουν να ανοίξουν τις πόρτες τους, θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

- Να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα.

- Να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise).

- Να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops−in−a−shop) και να μη βρίσκονται σε εκπτωτικά
καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Προτείνει ανοιχτά καταστήματα τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news