facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Μαρινόπουλος: Εγκρίθηκε το σχέδιο και από τις τέσσερις τράπεζες

Πράσινο φως στο σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος «άναψε» σήμερα μετά την Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκριση δόθηκε μετά από μία συνεδρίαση που διήρκεσε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες και κατά την διάρκεια της οποίας διατυπώθηκαν αντιρρήσεις από ορισμένα μέλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η απόφαση της Εθνικής δεν είναι ομόφωνη καθώς ένα μέλος μειοψήφησε.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι τέσσερις πιστώτριες τράπεζες Alpha, Εurobank, Πειραιώς και Εθνική έχουν εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης. Τη σκυτάλη τώρα παίρνει ο συντονισμός των ενεργειών προκειμένου να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό η υπογραφή του MoU.

Μάλιστα, όπως έγραφε από νωρίς το newmoney.gr, χθες το απόγευμα η πρόοδος του σχεδίου για τη Μαρινόπουλος συζητήθηκε σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τραπεζών και κυβερνητικών στελεχών.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της Αlpha bank ενέκρινε χθες το σχέδιο, ενώ το ΔΣ της Eurobank το έχει πράξει προ ημερών.

Το σχέδιο προβλέπει την δημιουργία νέας εταιρείας που θα ελέγχεται 100% από τη Σκλαβενίτης. Η νέα εταιρεία θα πάρει δάνειο 360 εκατ. με επιτόκιο 1,5% ενώ η Σκλαβενίτης θα πρέπει να βάλει νέα κεφάλαια περίπου 100 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα η οικογένεια Μαρινόπουλου θα εισφέρει περίπου 10 εκατ. που εξασφαλίζουν την ενδιάμεση χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει διαφορετικές «ταχύτητες» για την εξόφληση των προμηθευτών.

Οι μικρές ελληνικές επιχειρήσεις που προμήθευαν τη Μαρινόπουλος θα εξοφληθούν πλήρως, ενώ για τους μεγαλύτερους προμηθευτές το κούρεμα θα φτάσει το 50%. Οι τράπεζες διατηρούν έναντι του χαμηλότοκου δανείου που χορηγούν δικαίωμα να αποκτήσουν το 25% της νέας εταιρίας, όπως και δικαίωμα είσπραξης μερισμάτων.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρινόπουλος: Εγκρίθηκε το σχέδιο και από τις τέσσερις τράπεζες"

Απίστευτη απειλή ΗΠΑ σε ΕΕ: Μην τολμήσετε να ζητήσετε φόρους από την Apple!

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι σκοπεύει να εξετάσει το ενδεχόμενο να προβεί σε αντίποινα εάν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν με τα σχέδιά τους να απαιτήσουν δισεκατομμύρια δολάρια που αφορούν σε διαφυγόντες φόρους από την Apple και άλλες αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η κυβέρνηση Ομπάμα απέστειλε εχθές Τετάρτη προειδοποίηση στην ΕΕ, αναφέροντας ότι οι ευρωπαϊκές έρευνες στην υποτιθέμενη υπόθεση φοροδιαφυγής από αμερικανικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων της Apple, της Amazon και της Starbucks, θα μπορούσαν να «δημιουργήσουν ένα ατυχές διεθνές δεδικασμένο στην φορολογική πολιτική».

Σε κείμενο, το οποίο συντάχθηκε μετά από εντολή του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου, οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι οι Βρυξέλλες υπερβαίνουν των αρμοδιοτήτων τους και εξελίσσονται σε «υπερεθνική φορολογική αρχή». Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιούν επίσης, ότι εάν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν με τα σχέδιά τους να απαιτήσουν το ποσόν των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Apple για μη καταβληθέντες φόρους, οι ΗΠΑ θα «εξετάσουν τις πιθανές απαντήσεις».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να ξεκαθαριστεί το κατά πόσον οι φορολογικές συμφωνίες της Apple με την Ιρλανδία, που επέτρεψαν στην εταιρεία να πληρώνει πολύ λίγους φόρους για τα εισοδήματά της σε ολόκληρη την Ευρώπη, οφείλονται σε κρατικές ενισχύσεις. Η Επιτροπή αναμένεται τον επόμενο μήνα να λάβει απόφαση σχετικά με την υπόθεση, τη μεγαλύτερη έρευνα που αφορά σε εταιρική φοροδιαφυγή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη απειλή ΗΠΑ σε ΕΕ: Μην τολμήσετε να ζητήσετε φόρους από την Apple!"

Συνεχίζεται η αποπληρωμή των «ψαλιδισμένων» εφάπαξ

Στην καταβολή επιπλέον 1.700 εφάπαξ αναμένεται να προχωρήσει η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), καθώς χθες έλαβε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) 40 εκατ. ευρώ.

Το προηγούμενο δίμηνο το Ταμείο χορήγησε 3.047 εφάπαξ μειωμένα μεσοσταθμικά κατά 15% με 20% (1.521 τον Ιούλιο και 1.526 τον Αύγουστο), αξιοποιώντας αντίστοιχο κονδύλι ύψους 110 εκατ. ευρώ, που προήλθε από το δάνειο που έλαβε η χώρα, στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΤΠΔΥ, τα τελευταία 1.300 εφάπαξ που αφορούν συνταξιοδοτήσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013, θα έχουν πληρωθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Αναλυτικά, τον Οκτώβριο αναμένεται να εκταμιευθούν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους 50 εκατ. ευρώ και άλλα 50 εκατ. τον Νοέμβριο. Τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017 δεν θα αποδοθούν ποσά, λόγω της διαδικασίας ένταξης των Ταμείων Πρόνοιας στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (βάσει του νόμου Κατρούγκαλου θα δημιουργηθεί το ΕΤΕΑΕΠ). Τον Φεβρουάριο του 2017 θα συνεχιστεί η διαδικασία με την απόδοση άλλων 80 εκατ. ευρώ, ενώ από 80 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταβληθούν τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Τέλος, 85 εκατ. ευρώ έχουν υπολογιστεί να καταβληθούν για κάθε ένα μήνα από τους Μάιο και Ιούνιο του 2017.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ΤΠΔΥ, τα εφάπαξ που χορηγήθηκαν είναι κατά μέσο όρο, της τάξης των 23.500 ευρώ, από 29.500 που ήταν πριν από την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού. Πρόκειται για μείωση που ανά περίπτωση κυμαίνεται από 15% – 20% και έρχεται να προστεθεί στην περικοπή κατά 38,14% που είχε πραγματοποιηθεί το 2011 και το 2012, σε εφαρμογή διατάξεων των πρώτων μνημονίων. Να σημειωθεί εδώ ότι, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με πρόσφατη απόφασή του που αναμένεται να αποτελέσει πιλότο για πολλές υποθέσεις συνταξιούχων που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, έκρινε σύνομες τις περικοπές στο εφάπαξ που πραγματοποιήθηκαν κατ’ εφαρμογή των μνημονιακών νόμων 4024/2011 και 4093/2012.

Στο υπουργείο Εργασίας εκτιμούν ότι εάν συνεχιστεί η ίδια διαδικασία απονομής εφάπαξ, είναι δυνατό να εξοφληθεί το σύνολο των υποχρεώσεων το αργότερο έως το τέλος του 2017. Ειδικά για το ΤΠΔΥ, η πρόβλεψη που έχει γίνει είναι μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο να καταβληθούν τα 22.000 από τα 28.000 εφάπαξ που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Σε ό,τι αφορά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), υπάρχουν περίπου 1.600 εφάπαξ σε εκκρεμότητα και τον Σεπτέμβριο αναμένεται να καταβληθούν τα 400 περίπου. Σε ό,τι αφορά τα 6.600 εφάπαξ των δημοτικών υπαλλήλων, η αποπληρωμή τους αναμένεται να ξεκινήσει μετά από ένα δίμηνο, λόγω του αιτήματος που κατέθεσε η Ενιαία Αρχή Πληρωμών και αφορά τον ακριβή προσδιορισμό του ποσοστού αναπλήρωσης, γι' αυτές τις ειδικές περιπτώσεις ασφαλισμένων.
Μέσω του προγράμματος εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών έχουν καταβληθεί έως τώρα 287 εφάπαξ του ΙΚΑ και 1.200 του ΤΑΥΤΕΚΩ (860 σε συνταξιούχους του ΟΤΕ με μέσο όρο τα 38.000 ευρώ και άλλα 340 σε συνταξιούχους του ΟΣΕ με μέσο όρο τα 50.000 ευρώ).

Στον κλάδο των εργατοϋπαλλήλων μετάλλου (ΤΑΠΕΜ) εκκρεμούν 4.800 αιτήσεις για εφάπαξ και 680 για επιστροφή εισφορών. Το Ταμείο πληρώνει τώρα αιτήσεις που είχαν υποβληθεί τον Δεκέμβρη του 2013 και τον Γενάρη του 2014, οι οποίες όμως αφορούν αποχωρήσεις 1-2 χρόνια πριν (Δεκέμβριος 2011-Δεκέμβριος 2012). Στον τομέα των εμποροϋπάλληλων εκκρεμούν 1.947 αιτήσεις. Τώρα πληρώνονται αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Ιανουάριο του 2016 και αφορούν αποχωρήσεις πριν από 3-4 χρόνια.

enikonomia

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται η αποπληρωμή των «ψαλιδισμένων» εφάπαξ"

Στους 250 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στην Ιταλία και στους 365 οι τραυματίες

Στους 250 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών του φονικού σεισμού που ισοπέδωσε πολλά χωριά στην κεντρική Ιταλία.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης τον τελευταίο απολογισμό αυτής της τραγωδίας: 250 νεκροί και 365 τραυματίες που νοσηλεύονται.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες σεισμοπαθείς περιμένουν το πράσινο φως από τις αρχές για να επιστρέψουν στα σπίτια τους στις πλέον πληγείσες περιοχές κι αφού πέρασαν τη χθεσινή νύχτα στα οχήματά τους ή στις σκηνές που έχουν στήσει οι αρχές. «Παραμένουμε σε κατάσταση σοκ. Κοιμηθήκαμε στο αυτοκίνητό τη νύχτα, αν και με όλους αυτούς τους μετασεισμούς ήταν δύσκολο να κοιμηθούμε» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάριο, πατέρας δύο μικρών αγοριών.

Δεκάδες μετασεισμοί συγκλόνισαν την περιοχή τη νύχτα της Τετάρτης και σήμερα το πρωί. Μια ισχυρή δόνηση καταγράφθηκε στις 15.30 ώρα Ελλάδας προκαλώντας φόβο στους επιζώντες αλλά και την αγωνία των μελών των ομάδων διάσωσης, που αναγκάστηκαν να διακόψουν τις επιχειρήσεις στο Αματρίτσε όταν τμήμα ενός τοίχου κατέρρευσε ακριβώς δίπλα τους.

Χιλιάδες εθελοντές και επαγγελματίες συνέχιζαν να αναζητούν ίχνη ζωής κάτω από τα χαλάσματα.

«Ελπίζουμε πάντα ότι θα βρούμε επιζώντες, θα εργαστούμε έως το τέλος για αυτό» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λουίτζι ντ' Άντζελο, υπεύθυνος της αρχής πολιτικής προστασίας.

Ο τελευταίος επιζών του σεισμού της Άκουιλα το 2009 είχε ανασυρθεί 72 ώρες μετά την καταστροφή, υπενθύμισε ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε σήμερα ότι συνολικά 215 άνθρωποι έχουν διασωθεί από την Τετάρτη στις 03.36 τοπική ώρα, την ώρα που ο Εγκέλαδος χτύπησε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τις ακριβείς συνθήκες αυτών των επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη ο αριθμός των αγνοουμένων. Ο πληθυσμός αυτών των γραφικών και τουριστικών χωριών τριπλασιάζεται ή τετραπλασιάζεται το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη κάθε εκτίμηση για τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονταν στην περιοχή τη στιγμή της τραγωδίας.

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 250 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στην Ιταλία και στους 365 οι τραυματίες"

Εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 36.769 παιδιά

Να εγγραφούν όλα τα παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, ζητεί η ΚΕΔΕ και καλεί την κυβέρνηση να αυξήσει περαιτέρω την χρηματοδότηση, η οποία φέτος ήδη είναι μεγαλύτερη κατά 17 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του Προγράμματος από την ΕΕΤΑΑ για τη σχολική χρονιά 2016 - 2017, μένουν εκτός δομών 36.769 παιδιά. Και συγκεκριμένα, από τα 121.569 παιδιά, που οι γονείς τους υπέβαλλαν αιτήσεις, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν τα 84.800 παιδιά. Παρά το γεγονός, όπως σημειώνει η ΚΕΔΕ, ότι ο φετινός προϋπολογισμός για το πρόγραμμα αυξήθηκε στα 193.025.945 ευρώ από τα 176 εκατ. που ήταν πέρυσι. Και αυτό διότι επίσης φέτος, ο αριθμός των αιτήσεων ήταν αυξημένος.

Η ΚΕΔΕ, ζητεί η σχετική χρηματοδότηση να φθάσει τα 250 εκατ. ευρώ ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των υφιστάμενων δομών, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας νέων, ώστε να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 36.769 παιδιά"

Για αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας προειδοποιεί τώρα το υπουργείο Υγείας

Στην παραδοχή ότι αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα ελονοσίας στη χώρα αλλά και ότι υπήρξε πρόβλημα με τους ψεκασμούς για τα κουνούπια προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που έγινε σήμερα στην Αριστοτέλους με αφορμή τη συνολική διαχείριση των θεμάτων της ελονοσίας και της αιμοδοσίας. Παράλληλα, παρουσίασε μια σειρά από σχέδια… επί χάρτου για την αιμοδοσία, την e-αιμοδοσία, ώστε να ενισχυθεί η μειωμένη εθελοντική προσφορά και το εθνικό απόθεμα στο μέλλον.

Παρά τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις των προηγούμενων ημερών πως έχουν ληφθεί τα δέοντα μέτρα αναφορικά με την πρόληψη των κρουσμάτων ελονοσίας, ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος αναδιπλώθηκε και παραδέχτηκε τις ελλείψεις και τις παραλείψεις. «Οι ψεκασμοί έγιναν με μεγαλύτερη επάρκεια φέτος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, όμως δεν είμαστε στο σημείο που πρέπει να είμαστε. Χρειάζεται ο συντονισμός να είναι καλύτερος με τις περιφέρειες» ανέφερε ο κ. Μπασκόζος. Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας προανήγγειλε αλλαγές στην υλοποίηση και τον έλεγχο του βασικού μέτρου της πρόληψης, των ψεκασμών σε πληθυσμούς κουνουπιών, παραδεχόμενος έμμεσα τα κενά της εφετινής περιόδου.

Αυξημένες ανάγκες για αίμα, αλλά e-αιμοδοσία υπόσχεται ο Ξανθός

Οι αυξημένες ανάγκες για μονάδες αίματος που καταγράφηκαν εφέτος τον Αύγουστο, λόγω της μείωσης εθελοντών αιμοδοτών, παρότι τείνουν να έχουν εποχικό χαρακτήρα, κινητοποίησαν με καθυστέρηση τους αρμόδιους φορείς και το πρόβλημα τέθηκε στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη για την ελονοσία και την αιμοδοσία.

Τα δύο θέματα δημόσιας υγείας είναι αλληλένδετα, καθώς ο εντοπισμός εγχώριου κρούσματος ελονοσίας οδηγεί αυτομάτως σε αποκλεισμό για έναν χρόνο της αιμοδοσίας από την επίμαχη περιοχή. Συνολικά αυτό το διάστημα βρίσκονται σε αυτόν τον αποκλεισμό 12 περιοχές της χώρας – το σημείο εντοπισμού του εγχώριου κρούσματος και οι γύρω περιοχές σε ακτίνα έξι χιλιομέτρων.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε ένα επικαιροποιημένο εθνικό σχέδιο ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας, καλύτερου συντονισμού των αιμοδοσιών με το ΕΚΕΑ, ολοκλήρωση του πληροφοριακού συστήματος που περιλαμβάνει το Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Αιμοδοτών και την ιχνηλασιμότητα των ομάδων αίματος από τη φλέβα του δότη στη φλέβα του λήπτη. Είναι ένα πληροφοριακό σύστημα το οποίο είναι σε εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή του θα μπορεί το ΕΚΕΑ- που έχει την ευθύνη του συντονισμού και της ενιαίας διαχείρισης αυτού του κρίσιμου κοινωνικού αγαθού όπως είναι το αίμα- να ξέρει σε real time χρόνο τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις ελλείψεις και να παρεμβαίνει και να καλύπτει τα κενά σε όλη τη χώρα» είπε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός., χωρίς να αποσαφηνίσει ωστόσο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της e-αιμοδοσίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος η πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) κυρία Χάρις Ματσούκα ανέφερε πως παρά τις αυξημενες απαιτήσεις σε αίμα, δεν υπάρχει έλλειψη και ότι η σύσκεψη ήταν προληπτικού χαρακτήρα.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας. «Αναμένουμε να αυξηθούν. Στο επόμενο διάστημα ενδέχεται να έχουμε περισσότερα κρούσματα, είναι στην αναμενόμενη εξέλιξη των πραγμάτων» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο πως προσωπικά απορεί με την έκταση που έχει λάβει το θέμα καθώς «είχαμε πολύ σοβαρότερες καταστάσεις από τις σημερινές και όμως τώρα τίθεται το ζήτημα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Για αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας προειδοποιεί τώρα το υπουργείο Υγείας"

Η Αννα Κορακάκη ξεσπάει: Ποτέ δεν με προσκάλεσαν στο προεδρικό -Είναι θλιβερό και αναξιοπρεπές

Η Αννα Κορακάκη δεν ήταν παρούσα σήμερα στην υποδοχή των Ολυμπιονικών στο προεδρικό μέγαρο. Διαρροές που έλεγαν ότι είχε κληθεί αλλά ήταν σε άδεια, έκαναν την ηρωίδα αθλήτρια να ξεσπάσει.
Ολόκληρη η ανάρτηση της Αννας Κορακάκη:
Ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μπει τέλος στα ψέματα και τις υποθέσεις του καθένα περί πρόσκλησής μου στο προεδρικό μέγαρο σήμερα για την υποδοχή των Ολυμπιονικών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την αλήθεια την καταθέτω τώρα εγώ και φυσικά η οικογένειά μου. Οι προσπάθειες των υπαίτιων να παραποιήσουν αυτή την αλήθεια προκειμένου να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο "λάθος" τους είναι θλιβερές και αναξιοπρεπείς. Λοιπόν, ουδέποτε προσκλήθηκα, από κανέναν, να παρεβρεθώ εκεί και το ότι βρίσκομαι σε διακοπές στο εξωτερικό δεν είναι ο λόγος που δεν πήγα, όπως τόσοι και τόσοι αναφέρουν. Είναι μόνο μία πολύ καλή δικαιολογία για εκείνους που επέλεξαν να μη βρίσκομαι σήμερα εκεί -γιατί απλά δεν πιστεύω ότι με ξέχασαν- το επέλεξαν.
Οι προσπάθειες των υπαίτιων να παραποιήσουν αυτή την αλήθεια προκειμένου να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο "λάθος" τους είναι θλιβερές και αναξιοπρεπείς
Πριν την επιστροφή μου από τη Βραζιλία στην Ελλάδα και κατόπιν συνεννόησης με το αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ειπώθηκε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη. Στην περίπτωση όμως που θα πραγματοποιούνταν νωρίτερα, συμφωνήσαμε στο να με ενημερώσουν μία, δύο ημέρες πριν την ημερομηνία που αποφασίστηκε η συνάντηση, ώστε να αλλάξω τα εισιτήριά μου και να επιστρέψω για να είμαι εκεί μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές. Με απογοήτευσε τρομερά το ότι κανένας -απολύτως κανένας- τελικά δεν με ενημέρωσε-πληροφόρησε-ρώτησε καν, όπως είχε συμφωνηθεί. Και αυτό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες ανάλογες συμπεριφορές εις βάρος μου μέχρι σήμερα. Η Κορακάκη δεν υπάρχει, δεν πήγε στο Ρίο, οι επιτυχίες της είναι φαντάσματα, δεν υπάρχουν. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά...
Με απογοήτευσε τρομερά το ότι κανένας -απολύτως κανένας- τελικά δεν με ενημέρωσε-πληροφόρησε-ρώτησε καν
Αυτό που θέλω να πω και να το θυμούνται όλοι, είναι ότι εγώ μάτωνα, ματώνω και θα ματώνω για πάντα να αγωνίζομαι για τη χώρα μας, την Ελλάδα, να σηκώνω ψηλά τη σημαία μας και να δίνω λίγη χαρά σε όλους τους Έλληνες και τον κόσμο που με στηρίζει, με πιστεύει και μου δίνει δύναμη με τις ευχές και την αγάπη του και τον ευχαριστώ από καρδιάς γι'αυτό! Κανείς και τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να με ρίξει. Κι αυτό γιατί ανήκω σε μια οικογένεια δεμένη, που μ'έχει εξοπλίσει με ατσάλινη θέληση, πείσμα και δύναμη -τόση που πολλοί δεν την αντέχουν. Αφού δεν εγκατέλειψα μέχρι τώρα με τόσες δυσκολίες, εμπόδια και τρικλοποδιές, δεν θα εγκατάλειψω ποτέ. Όπως επίσης ποτέ δεν θα φύγω από τη χώρα μου. Όσοι δεν το αντέχουν, ας φύγουν εκείνοι.
-Άννα Κορακάκη
Δείτε την συγκλονιστική ανάρτησή της στο facebook:
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αννα Κορακάκη ξεσπάει: Ποτέ δεν με προσκάλεσαν στο προεδρικό -Είναι θλιβερό και αναξιοπρεπές "

Τα «βρήκαν» για τον ΟΑΣΘ -Τι περιλαμβάνει η συμφωνία εργαζόμενων και διοίκησης

Με επίτευξη συμφωνίας που αποκαθιστά τη δημόσια υπηρεσία μεταφοράς στη συμπρωτεύουσα, ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και εκπροσώπων της διοίκησης του Οργανισμού.
Παρούσα και η πολιτική ηγεσία του υπουργείού Εργασίας, ο υπουργός κ. Κατρούγκαλος, ο γενικος γραμματέας Ανδρέας Νεφελούδης και η γενική γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Θεοπίστη Πέρκα.
H συμφωνία περιλαμβάνει τέσσερα σημεία:
  • Η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει μίνιμουμ το 18% των μηνιαίων εσόδων από τα κόμιστρα έναντι της αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
  • Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα προκαταβάλει, μαζί με την επιδότηση του Σεπτεμβρίου και τα αντίστοιχα ποσά του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, με την προϋπόθεση ότι με τα ποσά αυτά θα εξοφληθούν οι οφειλές προς τους εργαζόμενους, πράγμα που συμφωνήθηκε από τα δύο μέρη (εργοδοσία, εργαζόμενοι).
  • Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα καταβάλει σε σύντομο χρονικό διάστημα το ποσό των 2.400.00 ευρώ για την κάλυψη της μετακίνησης πολυτέκνων και άλλων κοινωνικών κατηγοριών για το 2016.
  • Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα οργανώσει άμεσα διαδικασίες διαλόγου με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (διοίκηση ΟΑΣΘ, εργαζόμενων ΟΑΣΘ και υπουργεία) για το μέλλον του ΟΑΣΘ, ο οποίος διάλογος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, μέχρι τις 31.10.2016.
Νεφελούδης: Βγήκε λευκός καπνός
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μετά τη συνάντηση, δήλωσε: «Επιδιώκαμε να βγει λευκός καπνός σήμερα, νομίζω βγήκε ο πιο όμορφος λευκός καπνός, γιατί νομίζω ότι ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία με τις παρούσες συνθήκες που μπορούσε να επιτευχθεί. Αυτό περιλαμβάνει τέσσερα μέρη: Το πρώτο είναι η δέσμευση της διοίκησης του ΟΑΣΘ να καταβάλλει από τώρα και στο εξής μίνιμουμ το 18% των εσόδων από τα κόμιστρα, για να εξοφλήσει σταδιακά και συστηματικά τα δεδουλευμένα που χρωστάει. Το δεύτερο με τη δέσμευση που αναλήφθηκε από το υπουργείο Υποδομών να γίνουν προκαταβολές σε σύντομο χρονικό διάστημα των δόσεων για τις αντισταθμιστικές εισφορές του υπουργείου προς τον ΟΑΣΘ, με την προϋπόθεση ότι αυτά θα πάνε στους εργαζόμενους. Το τρίτο είναι ότι και εμείς από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας δεσμευθήκαμε για την άμεση καταβολή περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για τη μετακίνηση πολυτέκνων και άλλων που έχουν ανάγκες. Και το τέταρτο, πιο σημαντικό, μπήκε ένα χρονοδιάγραμμα, για να γίνει μία σε βάθος συζήτηση που θα λύσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με τη μετακίνηση των ανθρώπων και το μέλλον του ΟΑΣΘ. Είναι η σημερινή ημέρα μία πολύ καλή ημέρα, γιατί διασφαλίζουμε το μέλλον, τη διάρκεια και τη συνέχεια του συγκοινωνιακού έργου στη Θεσσαλονίκη, για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες».
Η γενική γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Θεοπίστη Πέρκα, υπογράμμισε: «Έγινε μία αρκετά αναλυτική συζήτηση για όλα τα θέματα. Το μείζον θέμα ήταν τα δεδουλευμένα, τα οποία, βεβαίως, πρέπει να πάρουν οι εργαζόμενοι. Με αυτή την έννοια, προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε σε αυτό το σημείο. Εμείς ως υπουργείο θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, θα προσπαθήσουμε να δοθεί ως προκαταβολή η τακτική επιχορήγηση δύο μηνών, βεβαίως με την προϋπόθεση ότι αυτά θα πάνε για την πληρωμή των εργαζομένων. Από εκεί και πέρα, έχουμε να κάνουμε αρκετές κουβέντες και, βεβαίως, ως αρμόδιο υπουργείο θα πάρουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες, ώστε να ανοίξει αυτή η κουβέντα, για να μπει ένα πλαίσιο στη λειτουργία του ΟΑΣΘ, για το δημόσιο συμφέρον και για το καλό της πόλης, η οποία είναι πολύ εξαρτημένη από τα λεωφορεία, το μοναδικό μέσο μεταφοράς που έχει».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσερμενίδης, σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα κινητοποιήσεων στις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, «εφόσον αυτά τα οποία δεσμευθήκαμε και υπογράψαμε, γίνουν πράξη».
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα «βρήκαν» για τον ΟΑΣΘ -Τι περιλαμβάνει η συμφωνία εργαζόμενων και διοίκησης "

Οκτώ τούρκοι πολίτες ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα

Τρεις τούρκοι πολίτες στη Ρόδο και μία πενταμελής οικογένεια τούρκων στην Αλεξανδρούπολη εισήλθαν, χθες Τετάρτη, παράνομα στην Ελλάδα και συνελήφθησαν από τις τοπικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα Fm 99.5

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δήλωσαν ότι είναι διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν και ότι η ζωή τους κινδυνεύει στη Τουρκία, ενώ προτίθενται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», η οικογένεια έφτασε στην Αλεξανδρούπολη πιθανότατα, με βάρκα από τον Εβρο. Με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι αυτή την ώρα, μόνο ο άνδρας έχει στην κατοχή του διαβατήριο σε ισχύ, ενώ τα διαβατήρια της συζύγου και των παιδιών τους έχουν λήξει. Κατά πληροφορίες, η οικογένεια αναμένεται να οδηγηθεί σε κέντρο φιλοξενίας.

Στην περίπτωση της Ρόδου, πρόκειται για τρεις επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια. Εξ αυτών, μόνο ο ένας έχει διαβατήριο σε ισχύ.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα για παράνομη είσοδο στη χώρα και αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για χορήγηση ασύλου, καθώς εικάζεται ότι πρόκειται για υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Οκτώ τούρκοι πολίτες ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα"

Κατρούγκαλος: Με απόδοση λογαριασμού εφεξής οι επιδοτήσεις στον ΟΑΣΘ

«Η μεταφορά αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πρέπει να επιδοτείται. Δεν πρέπει να ρυθμίζει η αγορά και μόνο το εισιτήριο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε διάλειμμα της τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Ο υπουργός προσέθεσε πως «επίσης είναι αληθές ότι, όταν υπάρχει μια ιδιωτική επιχείρηση όπως είναι ο ΟΑΣΘ, για να ασκηθεί αυτή η κοινωνική πολιτική πρέπει να υπάρχει επιδότηση από τα συναρμόδια υπουργεία. Αυτή η επιδότηση ωστόσο πρέπει να γίνεται με απόδοση λογαριασμού. Να μην γίνεται πάρτι. Και ακριβώς αυτό ζητήσαμε από την άλλη πλευρά, μια που δεν υπάρχουν εδώ και δύο χρόνια οι σχετικές δημόσιες συμβάσεις που θα έπρεπε κανονικά να υπάρχουν ανάμεσα στο αρμόδιο υπουργείο και τον ΟΑΣΘ για να καταβάλλεται αυτό το ποσό».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε επίσης: «Το πλαίσιο της συζήτησης διεξάγεται σε δυο επίπεδα: Πρώτον ότι όποιες απαιτήσεις και να έχει ο ΟΑΣΘ απέναντι στο Δημόσιο, έχει μια πρωταρχική υποχρέωση, όπως κάθε εργοδότης: να πληρώνει τους μισθούς στους εργαζομένους του. Δεν έχει επιλογή ο εργοδότης να μην πληρώνει τους εργαζόμενους, ούτε είναι νόμιμο το λοκ-άουτ στην Ελλάδα. Το δεύτερο είναι να διευκρινιστεί πράγματι ποιες είναι οι οφειλές του Δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ».

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι ζήτησε να μάθει διευκρινιστικά από την πλευρά των εργοδοτών εάν αληθεύει δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο αρνήθηκε να έρθει ο διοικητής του ΟΑΣΘ μέχρις ότου εξοφληθούν οι κατ' αυτόν απαιτήσεις του ΟΑΣΘ από το Δημόσιο. «Μου διευκρινίστηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια δήλωση και ότι λόγω προσωπικού κωλύματος δεν ήταν παρών ο διοικητής και γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συνάντηση – διαφορετικά ήταν προφανές ότι, εάν υπήρχε παρόμοια προσβλητική δήλωση του διοικητή, θα εφαρμόζονταν τα νόμιμα, ό,τι εφαρμόζεται δηλαδή σε κάθε περίπτωση μη καταβολής μισθών από εργοδότη σε εργαζόμενο» υπογράμμισε ο υπουργός.

Κλείνοντας ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι ο στόχος είναι διττός. «Πρώτον, να αποκατασταθεί η δημόσια υπηρεσία των συγκοινωνιών στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το δημόσιο αγαθό της μεταφοράς δεν πρέπει να εξαρτάται από την αγορά και μόνο. Και δεύτερον, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τους μισθούς τους που εδώ και τρεις μήνες δεν καταβάλλονται».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος: Με απόδοση λογαριασμού εφεξής οι επιδοτήσεις στον ΟΑΣΘ"

«Λουκέτο» για φοροδιαφυγή στο κυλικείο των ΚΤΕΛ Κέρκυρας

Λουκέτο, για 48 ώρες, μπήκε στο κυλικείο που στεγάζεται μέσα στο νέο, υπερσύγχρονο, υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας, όταν μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο ελεγκτών, φέρεται να έδειξε, ότι ο ιδιοκτήτης του κυλικείου, κατάφερνε να παραποιεί το σύστημα των αποδείξεων βάζοντας το σε αναμονή και όχι σε εκτέλεση, διαφεύγοντας έτσι τη φορολόγηση των κερδών του.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Τ. Τσιμπούλης, «το κυλικείο που στεγάζεται μέσα στο ΚΤΕΛ, έχει μισθωθεί από ιδιωτική εταιρεία και το ΚΤΕΛ δεν φέρει καμία ευθύνη για τη φοροδιαφυγή την οποία διέπραξε».

Μετά τον έλεγχο και τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από κλιμάκιο επιθεωρητών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το κυλικείο που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου καθημερινά, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σφραγίστηκε με τη διακριτική κόκκινη κορδέλα και θυροκολλήθηκε με τη σχετική απόφαση, ενώ στον παραβάτη ιδιοκτήτη επιβλήθηκε επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 8.000 ευρώ.

«Ζητάμε την κατανόηση του κοινού, δεν φέρουμε καμία ευθύνη», είπε ο κ. Τσιμπούλης, ενώ διευκρίνισε, ότι το Δ.Σ του ΚΤΕΛ αναμένεται να εξετάσει το όλο ζήτημα τις ερχόμενες ημέρες και θα κρίνει ανάλογα για τις περαιτέρω κινήσεις του.

Από τη μεριά του, ο επιχειρηματίας που μισθώνει το κυλικείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, αλλά και άλλους χώρους που βρίσκονται μέσα στο ΚΤΕΛ, αναμένεται να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης των ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "«Λουκέτο» για φοροδιαφυγή στο κυλικείο των ΚΤΕΛ Κέρκυρας"

Δ. Παπαγγελόπουλος: Η επιστολή της ΕΕ παραβιάζει το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο

«Η επιστολή των κ.Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο», αναφέρει σε δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Οι τρείς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. ΚΡΙΜΑ», καταλήγει η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου.


Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Παπαγγελόπουλος: Η επιστολή της ΕΕ παραβιάζει το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο"

Ράπισμα Βρυξελλών: «Η αξιοπιστία μπορεί να χαθεί σε μια στιγμή»

Εντονη ανησυχία  για τις δηλώσεις που αμφισβητούν την εγκυρότητα  των στοιχείων πάνω στα οποία βασίζεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας εκφράζει σε συνέντευξή της στα «ΝΕΑ» η επίτροπος Απασχόλησης Μαριάνε Τίσεν, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η Eurostat.
Με αφορμή τη δίωξη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, η Τίσεν δεν διστάζει να εκφράσει την απόλυτη στήριξή της στο πρόσωπό του, λέγοντας ότι αποκατέστησε την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ, η διατήρηση της οποίας είναι καίριας σημασίας. «Φυσικά, η αξιοπιστία μπορεί να χαθεί σε μια στιγμή», σχολιάζει με νόημα.
Η  βελγίδα επίτροπος εγείρει θέμα αποπολιτικοποίησης της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης δείχνοντας την πηγή των ανησυχιών και της ενόχλησης της Κομισιόν. Ακόμη δεν κρύβει ότι το ευρύτερο θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Γι' αυτό και έχει ήδη μπει  και στην ατζέντα του  Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου. «Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την ακρίβεια των δεδομένων πάνω στα οποία βασίζεται το Μνημόνιο», λέει η επίτροπος σε μια συνέντευξη από την οποία γίνεται φανερό ότι η Κομισιόν δεν θα αφήσει το θέμα χωρίς συνέχεια.
Γιατί η δίωξη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ανησυχεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;
Θέλω να ξεκινήσω ξεκαθαρίζοντας ως θέμα αρχής ότι η Κομισιόν δεν σχολιάζει μεμονωμένες εθνικές δικαστικές υποθέσεις. Παρ' όλα αυτά, ανησυχώ πολύ για δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με την υπόθεση. Μοιάζουν να αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων πάνω στα οποία στηρίζεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας. Τέτοιες κατηγορίες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως για την Κομισιόν και την Eurostat είναι ξεκάθαρο ότι τα ελληνικά στατιστικά δεδομένα είναι αξιόπιστα και ακριβή κατά την περίοδο της θητείας του κ. Γεωργίου από το 2010 μέχρι και το 2015.

Πιστεύετε ότι ο κ. Γεωργίου έφερε αξιοπιστία στα ελληνικά στατιστικά στοιχεία απομακρύνοντας τον αρνητικό συνειρμό του όρου  Greek statistics;
Ναι, σίγουρα.

Πώς το κατόρθωσε αυτό;
Υπό την προεδρία του κ. Γεωργίου, από τον Νοέμβριο του 2010, τα ελληνικά στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος αξιολογούνται από τη Eurostat. Τα στοιχεία ήταν συμβατά με τους κανόνες που ισχύουν για όλα τα κράτη - μέλη. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις ενέργειες του κ. Γεωργίου όσο ήταν πρόεδρος και σε  μια μεγάλη αναδιάρθρωση του ελληνικού στατιστικού συστήματος. Αυτό ήταν απολύτως απαραίτητο προκειμένου να ξαναμπεί το ελληνικό στατιστικό σύστημα στις ράγες. Για παράδειγμα, ο κ. Γεωργίου συνεισέφερε σημαντικά στην επιτυχή εφαρμογή του σχεδίου δράσης της Κομισιόν και των ελληνικών Αρχών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα οικονομικά στατιστικά της ελληνικής κυβέρνησης και, γενικώς, βοήθησε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των επίσημων ελληνικών στατιστικών δεδομένων.

Πόσο δύσκολο ήταν για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία να ξανακερδίσουν την αξιοπιστία τους μετά την αποκάλυψη του αναθεωρημένου, πολύ υψηλότερου από το αναμενόμενο, ελλείμματος του 2009, όταν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε το «the game is over»;
Φυσικά, η αξιοπιστία μπορεί να χαθεί μέσα σε μια στιγμή. Χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά και μαζική αναδιαμόρφωση του ελληνικού στατιστικού συστήματος για να την ανακτήσουν. Η ΕΛΣΤΑΤ καθιερώθηκε ως ανεξάρτητη στατιστική Αρχή και η Ελλάδα υπέγραψε σύμφωνο εμπιστοσύνης ώστε να διασφαλίσει ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία πληρούν τις ευρωπαϊκές και διεθνεις προδιαγραφές. Για τη Eurostat, τα δεδομένα των ελληνικών δημόσιων οικονομικών ξανακέρδισαν την πλήρη τους αξιοπιστία το φθινόπωρο του 2010, όταν δημοσιεύθηκαν χωρίς επιφυλάξεις. Αυτό ήταν αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς εκ μέρους της ΕΛΣΤΑΤ σε στενή συνεργασία με την Eurostat.

Γιατί τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος αναθεωρήθηκαν τόσες φορές από το 2009 και αφού ανέλαβε ο Γεωργίου του 2010;
Οι αναθεωρήσεις είναι τακτικές και συνηθισμένες. Γίνονται όταν για παράδειγμα εκτιμήσεις που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακοίνωση του Απριλίου αντικαθιστώνται με πραγματικά δεδομένα στη νέα ανακοίνωση του Οκτωβρίου.

Πιστεύετε ότι η δίωξη του κ. Γεωργίου έχει πολιτικά κίνητρα;
Οπως προανέφερα, δεν σχολιάζουμε μεμονωμένες εθνικές δικαστικές διαδικασίες. Ωστόσο, θέλω να επισημάνω ότι η Κομισιόν έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στα στοιχεία που της δόθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του κ. Γεωργίου. Είναι καίριας σημασίας η ΕΛΣΤΑΤ να διατηρήσει την ανεξαρτησία της και τον επαγγελματισμό της. Εχω την πεποίθηση ότι αυτή η ανεξαρτησία θα γίνει σεβαστή από όλους.

Το κυνήγι του Γεωργίου εγείρει για την Κομισιόν συνολικό θέμα εμπιστοσύνης στο ελληνικό πολιτικό σύστημα;
Το τρέχον Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας περιλαμβάνει τη δέσμευση για εκσυγχρονισμό της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και ενδυνάμωση της αυτονομίας των ανεξάρτητων Αρχών όπως η ΕΛΣΤΑΤ. Επιπλέον, στην Σύνοδο Κορυφής του περασμένου καλοκαιριού οι ελληνικές Αρχές ανέλαβαν την υποχρέωση να αποπολιτικοποιήσουν την Ελληνική Διοίκηση. Περιμένουμε με ανυπομονησία την έκθεση των ελληνικών Αρχών γι' αυτό το θέμα, που ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί τον Ιούλιο του 2016.

Ανησυχείτε ότι το θέμα μπορεί να σκιάσει τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα;
Ολα αυτά θα είναι σίγουρα μέρος της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος αργότερα φέτος. Γι' αυτό άλλωστε ζητήσαμε να μπει το θέμα στην ατζέντα του επόμενου Eurogroup, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την Ελλάδα αν η απόφαση του δικαστηρίου είναι καταδικαστική για τον κ. Γεωργίου; Συμφωνείτε μαζί του ότι η αμφισβήτηση της ακρίβειας των στοιχείων θα επηρεάσει αρνητικά τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας;
Δεν θα μπω σε υποθετικά σενάρια. Τόσο για την Κομισιόν όσο και για τη Eurostat είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΛΣΤΑΤ έχει παραδώσει αξιόπιστα και βάσιμα στοιχεία όσο ήταν επικεφαλής ο κ. Γεωργίου και συνεχίζει να το κάνει. Αυτό σημαίνει επίσης ότι παραμένουμε πεπεισμένοι ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την ακρίβεια των δεδομένων πάνω στα οποία βασίζεται το Μνημόνιο Κατανόησης με την Ελλάδα.

Είναι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία αξιόπιστα τώρα;
Ναι, απόλυτα. Δεν αμφισβητούμε την ποιότητα και την ακρίβεια των δεδομένων της ΕΛΣΤΑΤ για πολλούς λόγους. Από το 2010 η συλλογή των ελληνικών στοιχείων για τα δημόσια οικονομικά ακολουθεί τους κανόνες που εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη- μέλη. Επιπροσθέτως, τα στοιχεία για το ελληνικό έλλειμμα και το χρέος δημοσιεύονται από την Eurostat χωρίς επιφυλάξεις από τον Νοέμβριο του 2010. Από το 2010 η Eurostat έχει πλέον τη δυνατότητα να ελέγξει εις βάθος την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων όλων των κρατών-μελών. Μπορεί να κάνει επιτόπιους ελέγχους και να ελέγξει τα λογιστικά των κυβερνήσεων σε κεντρικό, κρατικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Επιπλέον, ανεξάρτητοι διεθνείς στατιστικολόγοι έκαναν πρόσφατα προσεκτικό έλεγχο του ελληνικού στατιστικού συστήματος και επιβεβαίωσαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Είναι σημαντικό να μπορεί να συνεχίσει να βελτιώνεται.


Πιστεύετε ότι τα στατιστικά στοιχεία μπορούν πραγματικά να είναι τελείως ανεξάρτητα; Δεν είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και άλλα μεγαλύτερα κράτη-μέλη, ίσως όχι στον ίδιο βαθμό, παραποίησαν τα νούμερά τους;
Ισχύουν ξεκάθαροι κανόνες και είναι ίδιοι για όλα τα κράτη-μέλη. Η Eurostat έχει τις απαραίτητες αρμοδιότητες για να εξασφαλίσει ότι όλα τα κράτη-μέλη αναφέρουν τα απαιτούμενα στοιχεία σύμφωνα με τους κοινούς κανόνες και τα στάνταρ που έχουν εγκρίνει. Οπου υπάρχουν αμφιβολίες διατυπώνονται επιφυλάξεις για τα στοιχεία και η Eurostat συνεργάζεται με τις εθνικές στατιστικές υπηρεσίες για να αποσαφηνίσουν το όποιο ζήτημα.

Τι εννοείτε όταν λέτε στη σημερινή ανακοίνωσή σας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει δημοσίως να αντιμετωπίσει την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα δεδομένα υπέστησαν παραποίηση;
Περιμένουμε οι ελληνικές Αρχές ενεργά και δημόσια να διαλύσουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα στοιχεία παραποιήθηκαν μεταξύ 2010 και 2015 και να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από τέτοιες αθεμελίωτες κατηγορίες. Στο φόντο πρόσφατων δηλώσεων στα μέσα ενημέρωσης νομίζω ότι αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας. Για την ακρίβεια, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να το κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη το Συμπληρωματικό Μνημόνιο Κατανόησης που ενισχύει το τρέχον Πρόγραμμα Σταθερότητας για την Ελλάδα. Αυτή είναι μια σοβαρή δέσμευση που έχει η ελληνική κυβέρνηση και πιστεύουμε ότι θα αναλάβει τις ευθύνες της από αυτήν την άποψη.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Ράπισμα Βρυξελλών: «Η αξιοπιστία μπορεί να χαθεί σε μια στιγμή»"

Τι ζητούν οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί που προσέφυγαν στο ΣτΕ

Τα νομικά επιχειρήματα θα εκθέσουν αύριο το πρωί στις 10 π.μ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), οι νομικοί παραστάτες των τηλεοπτικών σταθμών που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής για τη χορήγηση των τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας, προκειμένου να πείσουν τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να τους χορηγήσει τις προσωρινές διαταγές που ζητούν.

Ο ένας κατά του άλλου στρέφονται οι επτά ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί που πέρασαν το στάδιο της προεπιλογής της διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Και όλοι μαζί οι τηλεοπτικοί σταθμοί, στρέφονται τόσο κατά του υπουργού Επικρατείας όσο και κατά του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ζητούν, βασικά, να «παγώσει» η υπ' αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του εν λόγω γενικού γραμματέα, με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Αύριο ενώπιον του πρόεδρου του ΣτΕ έχουν κληθεί οι δικηγόροι των τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι πέρασαν το στάδιο της προεπιλογής της διαγωνιστικής διαδικασίας, όπως επίσης έχουν κληθεί και οι συνήγοροι των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας για να εκθέσουν τις θέσεις και τους ισχυρισμούς τους επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΣτΕ να αποφανθεί αυθημερόν για το αν θα χορηγήσει προσωρινή διαταγή ή όχι.

Να σημειωθεί ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν καταθέσει μαζί με τα αιτήματα προσωρινών διαταγών και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων οι οποίες όμως μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία συζήτησής τους, αλλά ούτε έχει οριστεί και εισηγητής.

Στις πολυσέλιδες αιτήσεις τους ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός στρέφεται κατά του άλλου κατά το στάδιο της προεπιλογής.

Ειδικά ο κάθε σταθμός εστιάζει σε παραβάσεις των όρων της προκήρυξης του επίμαχου διαγωνισμού, ενώ παράλληλα εκθέτουν την οικονομική, φορολογική, διαχειριστική, κ.λπ. κατάσταση των σταθμών τους.

Οι υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί που προεπελέγησαν είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι ζητούν οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί που προσέφυγαν στο ΣτΕ"

Το νέο εκκαθαριστικό για τον ΕΝΦΙΑ - Δείτε τι αλλάζει [ΠΙΝΑΚΕΣ]

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ καθώς δημοσιεύτηκε η απόφαση και το νέο εκκαθαριστικό.
Ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις - η πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου εφέτος και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017.
Αφορά σε περίπου 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες εκ των οποίων τα 6,4 εκατομμύρια θα χρειαστεί και να πληρώσουν.
Ήδη, από τις 18 Αυγούστου, έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του φόρου. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από το φόρο θα εισπράξει, όπως και πέρυσι, 2,65 δισ. ευρώ. 
Καθώς εφέτος υπήρξε μείωση αντικειμενικών αξιών σε όλη σχεδόν την επικράτεια, αλλά και δεν εντάσσονται τα αγροτεμάχια στο συμπληρωματικό φόρο, λόγω των πολλών λαθών στο έντυπο Ε9, περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο και περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες θα καταβάλουν το ίδιο ποσό σε σχέση με το 2015.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 σχεδιάζεται να ανοίξει αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών. 
Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, κατοικιών και αγροτεμαχίων, θα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικών - διορθωτικών δηλώσεων Ε9 για την περίοδο 2010-2016, έως το τέλος του Νοεμβρίου εφέτος και θα ωφεληθούν από την κατά 50% μείωση των προστίμων. 
Στην περίπτωση κατά την οποία, λόγω των διορθώσεων, προκύπτει μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ, για να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό, θα πρέπει να υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην εφορία και, έως ότου γίνει η νέα εκκαθάριση, οι προηγούμενες δόσεις θα συνεχίσουν να είναι απαιτητές.
Το νέο έντυπο για τον ΕΝΦΙΑ έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο: 
Στον πίνακα 1 (όπου δηλώνονται τα κτίσματα) έχουν προστεθεί οι ακόλουθες στήλες:
  • Στήλη 1 (αύξων αριθμός)
  • Στήλη 5 (ένδειξη ΑΠΑΑ)
  • Στήλη 23 (Τιμή ζώνης)
  • Στήλη 24 (Συνολική τιμή εκκίνησης οικοπέδου)
  • Στήλη 25 (Τιμή εκκίνησης)
Στον πίνακα 2 (όπου δηλώνονται τα αγροτεμάχια) έχουν προστεθεί οι ακόλουθες στήλες:
  • Στήλη 1 (αύξων αριθμός)
  • Στήλη 25 (αρχική Βασική Αξία κύριου φόρου)
  • Στήλη 26 (αρχική βασική αξία ή ειδική βασική αξία συμπληρωματικού φόρου)
Επίσης: 
Έχει ενσωματωθεί η «ταυτότητα οφειλής» πληροφορία απαραίτητη για την πληρωμή είτε μέσω τράπεζας είτε μέσω e-banking.
Αναγράφονται αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των δόσεων (η πρώτη δόση θα καταβληθεί έως τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τέλος Ιανουαρίου)
Έχει ενσωματωθεί πίνακας που συγκεντρώνει την πληροφορία για την αξία της περιουσίας τόσο των κτισμάτων όσο και των αγροτεμαχίων.
Γίνεται εμφανές αν κάποιος δικαιούται έκπτωση φόρου επειδή πληροί συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Υπάρχει πεδίο ειδοποιήσεων για επισημάνσεις ειδικού περιεχομένου προς τους ιδιοκτήτες (π.χ σε περιπτώσεις όπου ο υπολογισμός του φόρου έχει γίνει βάσει παραδοχών). 
tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Το νέο εκκαθαριστικό για τον ΕΝΦΙΑ - Δείτε τι αλλάζει [ΠΙΝΑΚΕΣ]"

Η Κορακάκη δεν είναι προσκεκλημένη στην Προεδρία!

Η Άννα Κορακάκη δεν προσκλήθηκε ποτέ προκειμένου να παραβρεθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος θα τιμήσει τους Έλληνες Ολυμπιονίκες.

Μπορεί να υποδέχτηκαν την κάτοχο δύο ολυμπιακών μεταλλίων στην σκοποβολή με τιμές αρχηγούς κράτους, ωστόσο ουδέποτε προσκλήθηκε να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση τιμής που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι πρώτες πληροφορίες ή τουλάχιστον αυτό που αφήνουν να διαρρεύσει είναι ότι την ξέχασαν, με τον πατέρα και προπονητή της Τάσο Κορακάκη να κρατά κάποιες επιφυλάξεις...

«Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω... Νιώθω απογοήτευση, νιώθω ότι δέχομαι πόλεμο από παντού. Τα έχω βάλει με όλους και προφανώς πληρώνω το τίμημα γι αυτό. Πραγματικά δεν θέλω να πιστέψω ότι επί τούτου δεν προσκληθήκαμε, αλλά όσο και να προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου γι αυτό, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. Έμαθα από δημοσιογράφους για την τιμητική εκδήλωση χθες το βράδυ και επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, ο οποίος θεωρώ ότι δεν ευθύνεται για όλο αυτό, όμως σίγουρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Γνώριζαν ότι η Άννα θα βρίσκεται στο εξωτερικό και είχαμε συνεννοηθεί στην περίπτωση που η εκδήλωση πραγματοποιηθεί πριν από την ημερομηνία που επρόκειτο να επιστρέψει, να μας ενημέρωναν εγκαίρως ώστε να είμαστε παρόντες. Νιώθω τεράστια απογοήτευση...», δήλωσε ο Τάσος Κορακάκης στο gazzetta.gr.

Την ευθύνη για όλο αυτό φέρεται να έχει ο Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος έστειλε το σχετικό e-mail αργά το απόγευμα χθες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με αποτέλεσμα όλα να γίνουν τελευταία στιγμή και προφανώς έχασαν τον μέτρημα των Ολυμπιονικών παρότι δεν ήταν και τόσοι πολλοί...

Έχει ενδιαφέρον ποιος θα βγει να αναλάβει επίσημα την ευθύνη για αυτήν τη σημαντική παράλειψη και πως θα δικαιολογηθεί...

Διάψευση για τη μη πρόσκληση της Κορακάκη στο Προεδρικό Μέγαρο

Πηγές από την Προεδρία, διαψεύδουν πως η Χρυσή Ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη, δεν προσκλήθηκε στο Μέγαρο, σήμερα, μαζί με τους υπόλοιπους Ολυμπιονίκες...

Ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM, υποστήριξε ότι η κόρη του δεν προσκλήθηκε στην βράβευση, όμως, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας προσεκλήθη η ίδια αλλά επειδή απουσιάζει στο εξωτερικό, ο κ, Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον πατέρα της και προπονητή της Τάσο Κορακάκη και του είπε να βρεθούν σε κάποια άλλη ημερομηνία που θα μπορεί η Αννα.

gazzetta

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κορακάκη δεν είναι προσκεκλημένη στην Προεδρία!"

Προφυλακιστέος ο 77χρονος χειριστής-Η ταυτότητα της μυστηριώδους γυναίκας

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα, στις 16 Αυγούστου, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Την περασμενη Παρασκευή ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο του κατ' οίκον περιορισμό, έπειτα από τη διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας.

Η ταυτότητα της μυστηριώδους γυναίκας

Η εφημερίδα «Εθνος» αποκαλύπτει τα πρόσωπα πίσω από την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε για τους επιβάτες του «Duende» και των ατόμων που το βοήθησαν, αλλά και τον ιδιοκτήτη του «Duende».

Η μυστηριώδης γυναίκα, όπως χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ, είναι από την Ελβετία, έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και καταγωγή από την Ουρουγουάη.

Είναι η ιδρύτρια της ΜΚΟ στην Αθήνα που διαχειρίζεται ο Λυκουρέζος και φέρεται να έχει φιλανθρωπικό έργο και χρηματοδοτήσεις σε διάφορα ιδρύματα ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι φίλη του Λυκουρέζου και λάτρις του ελληνικού καλοκαιριού. Ο 77χρονος ήταν ο άνθρωπος που τη μύησε στη θάλασσα, πηγαίνοντάς τη βόλτες στον Σαρωνικό με φουσκωτό.

Φίλοι από φοιτητές

Η ευκατάστατη επιχειρηματίας, λόγω και της πολύχρονης φιλίας της από τα φοιτητικά τους κιόλας χρόνια στην Ελβετία, ήταν η «νονά» του «Duende». Το όνομα του σκάφους μεταφράζεται ως «Ξωτικό» ή «Πνεύμα του Δάσους» και έτσι βαφτίστηκε και το 18μετρο σκάφος «Duende ΙΙ», με σημαία Παναμά, ιδιοκτησίας παναμέζικης εταιρείας της οποίας βασικός μέτοχος είναι η επιχειρηματίας.

Με το «Duende II» έκανε διακοπές στις 16 Αυγούστου στο Αγκίστρι και τη συνόδευε ο Ν.Λ., με τον οποίο επικοινώνησε ο Ι. Πολυανίδης όταν το «Duende» άρχισε να βάζει νερά.

Το «Duende» ανήκει στον επιχειρηματία Τζορτζ Κρουστανιωτάκη, φίλο του Λυκουρέζου που μένει στην Αγγλία και με εξουσιοδότηση προς το λιμεναρχείο το έχει παραχωρήσει στον 77χρονο.

Την ίδια στιγμή, η τέταρτη επιβάτιδα του «Duende», η 65χρονη Θεοδότη Καρακάση, εμφανίστηκε στις Αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» αναμένεται να καταθέσει σήμερα ή αύριο. Φέρεται να τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο Αίγινας και να αιτιολόγησε την απουσία της λόγω του ισχυρού σοκ που υπέστη.

Δήλωσε ότι αμέσως μετά την αποβίβασή της στην Αίγινα, πήρε το πρώτο πλοίο για Αθήνα, το «Αγιος Νεκτάριος», στις 2.10 το μεσημέρι, και από τότε κλείστηκε στο σπίτι της, σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Χθες, ευθείες «βολές» προς τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη εξαπέλυσε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας για τη μοιραία σύγκρουση σκαφών με τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα.

Σε εξώδικη διαμαρτυρία, ο δικηγόρος ζητάει εντός 24 ωρών να απαντηθούν 9 ερωτήματα, με κυριότερα ποιοι επέβαιναν σ' αυτό, πού ήταν οι χειριστές των φουσκωτών σκαφών που φυγάδευσαν τον δράστη και τους επιβαίνοντες, ποιοι εμφανίζονται στην κατάσταση επιβαινόντων, η οποία θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε λιμεναρχείο, πότε αναχώρησε από το σημείο όπου ευρίσκετο το σκάφος «Duende», ποια πορεία ακολούθησε το ως άνω σκάφος μέχρι σήμερα και πού βρίσκεται σήμερα.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέος ο 77χρονος χειριστής-Η ταυτότητα της μυστηριώδους γυναίκας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news