facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Κατρούγκαλος: Κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης

Στα 384 ευρώ έθεσε το όριο της φτώχειας ο Γιώργος Κατρούγκαλος δηλώνοντας την Τρίτη ότι «στο μέλλον όλοι οι Ελληνες θα είναι προστατευμένοι από τη φτώχεια με τον θεσμό της εθνικής σύνταξης».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας η εθνική σύνταξη είναι πιο αποτελεσματικό μέτρο από το ΕΚΑΣ που ήταν ένα προνοιακό επίδομα που κάθε χρόνο δινόταν ανάλογα με τα εισοδήματα που είχε ο καθένας.

Παράλληλα επανέλαβε ότι καμία κύρια σύνταξη δεν πρόκειται να μειωθεί αλλά και ότι θα υπάρξει ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις.

Είπε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM:

- Στο μέλλον όλοι οι Ελληνες θα παίρνουν συντάξεις με τους ίδιους κανόνες και όλοι οι Ελληνες θα είναι προστατευμένοι από τη φτώχεια με τον θεσμό της εθνικής σύνταξης που από αυτή την άποψη είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από το ΕΚΑΣ που ήταν ένα προνοιακό επίδομα που κάθε χρόνο δινόταν ανάλογα με τα εισοδήματα που είχε ο καθένας.

- Η ρύθμιση προβλέπει μια ανακούφιση όσων έχασαν το ΕΚΑΣ που συνίσταται σε μέτρα γενικής εφαρμογής, όπως δεν θα πληρώνουν στο εξής καμιά συμμετοχή για τα φάρμακα τους, δεν θα πληρώνουν το 6% της σύνταξης υπέρ υγείας. Επιπλέον για το 2016 όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ θα πάρουν μια κάρτα αλληλεγγύης με το ισόποσο του 30% της απώλειας του εισοδήματος που είχαν. Επιπλέον εάν έχουμε ζευγάρια συνταξιούχων που έχουν χάσει και οι δύο το ΕΚΑΣ ο ένας από τους δύο θα συνεχίσει να το παίρνει, όπως θα συνεχίσει να το παίρνει και όποιος είναι ανάπηρος σε ποσοστό άνω του 80%. Ορισμένα από αυτά τα μέτρα όπως η φαρμακευτική δαπάνη θα εφαρμοστούν άμεσα από το Σεπτέμβριο. Ορισμένα άλλα, όπως αυτά που αφορούν την κάρτα αλληλεγγύης θα εφαρμοστούν τον Οκτώβριο αλλά αναδρομικά από 1η Αυγούστου

- Ξαναϋπολογίζουμε όλες τις συντάξεις με βάση τους κανόνες υπολογισμού, ώστε αυτή η ισονομία να μην ισχύει μεταξύ των νυν εργαζομένων αλλά και των συνταξιούχων. Θέλουμε όμως ταυτόχρονα να προστατεύσουμε και το εισόδημα των νυν συνταξιούχων γιατί έχουν φάει 12 συνεχόμενα χαστούκια, 12 μειώσεις τα χρόνια του Μνημονίου. Γι' αυτό είπαμε καμιά κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί. Για τις κύριες συντάξεις δεν υπάρχει όριο. Όλες οι κύριες συντάξεις. Ακόμα και εκείνες που ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ δεν πρόκειται να μειωθούν. Εχουμε βάλει μόνο δύο ανώτατα πλαφόν. Ένα ότι κανείς δεν μπορεί να παίρνει ως άθροισμα συντάξεων παραπάνω από 3.000 το μήνα (καθαρό ποσό) και κανείς δεν μπορεί να παίρνει μια κύρια σύνταξη άνω των 2.000 ευρώ. Αυτό το ποσό είναι μικτό και αντιστοιχεί περίπου σε 1.800 ευρώ καθαρό ποσό.

- Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές ισχύει ότι όποιος έχει άθροισμα συντάξεων πάνω από 1.300 ευρώ, σε αυτόν ο επαναϋπολογισμός της επικουρική σε όποιο ποσό καταλήξει να είναι η επικουρική σύνταξη, αυτό θα πάρει. Δεν εφαρμόζουμε όπως στο παρελθόν οριζόντιες μειώσεις γιατί είναι άδικες. Εμείς απλώς ξαναϋπολογίζουμε με το νέο κανόνα υπολογισμού τις επικουρικές. Εκεί που το άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης είναι κάτω από 1.300 ευρώ αυτός ο επαναϋπολογισμός δεν έχει νόημα για τον συνταξιούχο γιατί ακόμα κι αν θα έπαιρνε μικρότερη σύνταξη συνεχίζουμε να του καταβάλλουμε την παλιά επικουρική ως προσωπική διαφορά. Όταν όμως ένας συνταξιούχος έχει εισόδημα πάνω από 1.300 ευρώ -κύρια και επικουρική- και με τον νέο υπολογισμό η επικουρική του έχει βγει μικρότερη από ό,τι στο παρελθόν, θα του καταβληθεί μικρότερη επικουρική. Και πάλι όμως με όριο τα 1.300 ευρώ. Δηλαδή όποιος πέσει κάτω από 1.300 ευρώ μέχρι τα 1.300 ευρώ θα του τα εγγυηθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρουν όλοι 1.300 ευρώ. Ένας συνταξιούχος για παράδειγμα που έχει 1.200 κύρια σύνταξη και 300 ευρώ επικουρική, παίρνει δηλαδή 1.500 ευρώ ως συνολικό εισόδημα, η σύνταξη η επικουρική των 300 ευρώ μπορεί να του βγει με το νέο σύστημα 200 ευρώ. Αυτός θα πάρει, επομένως, 1.400 ευρώ άθροισμα κύριας και επικουρικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει ένας απόλυτος κόφτης στα 1.300. Είναι απλώς μια εγγύηση ότι κανείς που παίρνει κάτω από 1.300 ευρώ δεν θα υποστεί μείωση και επιπλέον εγγύηση ότι και αυτοί που ξεπερνούν τα 1.300 δεν πρόκειται να πέσουν κάτω από αυτό το όριο μετά τον επαναϋπολογισμό. Για τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου θα υπάρχει και μια δεύτερη αλλαγή. Υπολογίζουμε για πρώτη φορά την εισφορά υπέρ υγείας το 6% στο σύνολο του πραγματικά καταβαλλόμενου ποσού στον συνταξιούχο. Μέχρι ώρα υπολογιζόταν στο εικονικό ποσό στο οποίο αντιστοιχούσε η σύνταξη πριν τις περικοπές του Μνημονίου. Αυτό σημαίνει ότι για το 90% των συνταξιούχων που παίρνουν μια κύρια σύνταξη θα οδηγηθεί το καταβαλλόμενο ποσό σε μια μικρή αύξηση μια που η εισφορά θα είναι μικρότερη. Για το 10% των συνταξιούχων που παίρνουν και μια δεύτερη σύνταξη μια που τώρα το 6% υπολογίζεται και στη δεύτερη σύνταξη θα υπάρξει μια μικρή μείωση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος: Κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης"

Βαρουφάκης: «Το 2015 μείωνα τους μισθούς των στελεχών του ΤΧΣ, τώρα αυξάνονται 90%»

Το θέμα της αύξησης των αμοιβών των στελεχών του ΤΧΣ κατά 90%, που είχε δει τη δημοσιότητα στα μέσα Αυγούστου, σχολίασε την Τρίτη μέσω Twitter ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Μάιο του 2015 μείωνα τους μισθούς των στελεχών ΤΧΣ 40%. Τώρα οι ίδιοι μισθοί αυξάνονται 90%», έγραψε ο κ. Βαρουφάκης στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης

Το tweet του Γιάνη Βαρουφάκη


Σε μία περίοδο που ο μέσος Έλληνας έχει «δει» τις αποδοχές του να προσγειώνονται το λιγότερο... ανώμαλα, τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που προέρχονται από το εξωτερικό θα απολαύσουν κάτι παραπάνω από πλουσιοπάροχες αποδοχές, προκειμένου να πουλήσουν την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου.

Βάσει του ΦΕΚ το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, μετά από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Επιλογής, οι αμοιβές ξεκινούν από 105.000 ευρώ ετησίως και φθάνουν έως και τα 220.000 ευρώ.

Τα μέλη θα λαμβάνουν ετησίως το ποσό των 20.000 ευρώ, καθώς και το ποσό των 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν. Παράλληλα, στα μέλη της διοίκησης του Ταμείου τα οποία συμμετέχουν και στην Επιτροπή Ελέγχου, θα καταβάλλεται επιπλέον αμοιβή 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση, με ανώτερο όριο το ποσό των 5.000 ευρώ!

Οι γενναίες αυξήσεις -για τις οποίες σημειώνεται ότι δεν θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός- πραγματοποιούνται προκειμένου οι αποδοχές όσων θα συμμετάσχουν να ευθυγραμμιστούν με τις αντίστοιχες που ισχύουν στην Ε.Ε. και με στόχο να προσελκύσουν «υποψήφιους με υψηλά προσόντα, οι οποίοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους».


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης: «Το 2015 μείωνα τους μισθούς των στελεχών του ΤΧΣ, τώρα αυξάνονται 90%»"

Μετά τη «μισή απόδειξη», «υπάλληλος με μισό ωράριο» το νέο κόλπο της εισφοροδιαφυγής!

Η επινοητικότητα επαγγελματιών για να φοροδιαφεύγουν και να μην ασφαλίζουν τους εργαζόμενους τους φαίνεται πως είναι ανεξάντλητη. Έτσι, μετά το κόλπο της «μισής απόδειξης» με το οποίο επιχειρούν να αποφύγουν τις αυστηρές κυρώσεις και για το οποίο έγραφε πρόσφατα το Newmoney.gr πλέον οι τελευταίοι έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας αποκαλύπτουν και το κόλπο του «μισού ωραρίου».

Συγκεκριμένα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού έλεγαν πως τελευταία διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των παραβάσεων για “εκτός ωραρίου απασχόληση”. Οι επιχειρηματίες δηλαδή έχουν αναγγείλει την πρόσληψη των εργαζομένων προκειμένου να αποφύγουν, σε περίπτωση ελέγχου, το «τσουχτερό» πρόστιμο των 10.500 ευρώ, ωστόσο δηλώνουν ελάχιστη αμοιβή part time απασχόλησης ούτως ώστε εάν πιαστούν σε έλεγχο, να μπορούν να ισχυριστούν πως ο υπάλληλος κάνει υπερωρία και η διεύθυνση δεν είχε προλάβει να τις δηλώσει!

Σε ότι αφορά την έκδοση αποδείξεων, οι ίδιες πηγές, επισημαίνουν τη μεγάλη μείωση στη διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων την τελευταία εβδομάδα μετά το μέτρο του προσωρινού “λουκέτου” σε επιχειρήσεις. Ωστόσο τονίζουν ότι σε πολλές περιπτώσεις κόβονται οι μισές αποδείξεις «για τα μάτια της εφορίας», αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί εύκολα τι ακριβώς έχει καταναλωθεί πριν μπουν οι ελεγκτές.

Σε ανακοίνωση της πάντως η οικονομική αστυνομία επισημαίνει ότι συνεχίζει τις στοχευμένες δράσεις για την διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, το χρονικό διάστημα από 16-08 έως και 21-08-2016 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τουριστικές περιοχές της Μυκόνου, της Ρόδου και της Κω, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε εννέα (9) περιπτώσεις, ως εξής:

- Σε σνακ μπαρ-εστιατόριο στην ευρύτερη περιοχή της Μυκόνου, διαπιστώθηκε μία (1) παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

- Σε καφετέρια-σνακ μπαρ στη Ρόδο, διαπιστώθηκε η απασχόληση πέντε (5) εργαζομένων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

- Σε πιτσαρία στη Ρόδο, διαπιστώθηκαν (2) παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

- Σε καφέ-σνακ μπαρ στη Ρόδο, διαπιστώθηκαν δύο (2) παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

- Σε αναψυκτήριο στη Κω, διαπιστώθηκε η απασχόληση τεσσάρων (4) εργαζομένων εκτός ωραρίου.

- Σε εστιατόριο στη Κω, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο (2) εργαζομένων εκτός ωραρίου.

- Σε εστιατόριο στην ευρύτερη περιοχή της Κω, διαπιστώθηκε η απασχόληση τριών (3) εργαζομένων εκτός ωραρίου.

- Στο καφέ-σνακ μπαρ στην ευρύτερη περιοχή της Κω, διαπιστώθηκε η απασχόληση επτά (7) εργαζομένων εκτός ωραρίου.

- Σε εστιατόριο-αναψυκτήριο στη Κω, διαπιστώθηκαν τέσσερεις (4) παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και καταλείφθηκε να απασχολείται ένας (1) εργαζόμενος εκτός ωραρίου.

Για τις παραπάνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά τη «μισή απόδειξη», «υπάλληλος με μισό ωράριο» το νέο κόλπο της εισφοροδιαφυγής!"

Στα 328 δισ. ευρώ έφτασε το ελληνικό χρέος τον Ιούνιο

Στα 328,3 δισ. ευρώ αναρριχήθηκε το δημόσιο χρέος στα τέλη Ιουλίου του 2016, σύμφωνα με το Δελτίο Δημοσίου Χρέους του ΟΔΔΗΧ.

Η αύξηση από τα 321 δισ. του πρώτου τριμήνου οφείλεται στην εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ της πρώτης αξιολόγησης η οποία τον Ιούλιο ως επί το πλείστον διατέθηκε για την αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων στην ΕΚΤ.

Από τα στοιχεία του Δελτίου προκύπτει ακόμα πως τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου βελτιώθηκαν, φτάνοντας τα 3,1 δισ. ευρώ από 2,08 στα τέλη Μαρτίου αλλά και ότι ο διακριτός λογαριασμός εξυπηρέτησης χρέος αυγάτισε και από σχεδόν μηδενικός (63 εκατ.) έφτασε τα 5 δισ. ευρώ (σ.σ. είναι το ποσό με το οποίο λίγες εβδομάδες αργότερα εξοφλήθηκαν τα ομόλογα.

Την ίδια στιγμή πάντως ανοδικά κινούνται, σύμφωνα με το Euro2day.gr, και τα repos, τα βραχυπρόθεσμα δάνεια που παίρνει το δημόσιο από φορείς. Εφτασαν τα 12 δισ. ευρώ ή ένα δισεκατομμύριο ευρώ περισσότερα απ' ότι τρεις μήνες νωρίτερα.

Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι η μέση διάρκεια του νέου δανεισμού που λαμβάνει η χώρα είναι τα 10,8 έτη και ότι η μέση διάρκεια στο σύνολο του χρέους έχει φτάσει πλέον τα 16,67 χρόνια.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 328 δισ. ευρώ έφτασε το ελληνικό χρέος τον Ιούνιο"

Τουριστικά λεωφορεία: Αδιανόητη η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πούλμαν στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Τις έντονες αντιδράσεις των ιδιοκτητών τουριστικών πούλμαν προκαλεί η απαγόρευση του υπουργείου Υποδομών της χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου από τα βαρέα οχήματα.

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), έστειλε την Τρίτη επιστολή στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, επισημαίνοντας ότι στο σκέλος που η απόφαση αφορά τα τουριστικά λεωφορεία ΔΧ, «δημιουργεί τεράστια γραφειοκρατικά εμπόδια στον κλάδο».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, προκειμένου τα τουριστικά λεωφορεία να κινηθούν στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, είναι υποχρεωμένα πλέον να επιδείξουν επικυρωμένη από δημόσια αρχή σύμβαση από την οποία να προκύπτει ότι εκτελείται δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών.

Εναλλακτικά, θα πρέπει να επιδείξουν επικυρωμένο από δημόσια υπηρεσία (π.χ Εφορία) συμφωνητικό μίσθωσης, στο οποίο θα αναγράφεται η διαδρομή, το πρόγραμμα της εκδρομής και ο ακριβής προορισμός, εφόσον πρόκειται για μεταφορά εκδρομέων.

Η ΓΕΠΟΕΤ κάνει λόγο για «άνευ προηγουμένου γραφειοκρατική διαδικασία η οποία είναι αδύνατο να τηρηθεί, καθώς η φύση του έργου του τουριστικού λεωφορείου είναι ιδιαίτερη και αφορά τακτικές και έκτακτες μετακινήσεις 24 ώρες το 24ωρο».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «είναι αδύνατο για οποιαδήποτε επιχείρηση τουριστικών λεωφορείων να λειτουργήσει, εάν πρώτα θα πρέπει να θεωρεί το συμφωνητικό μίσθωσης σε κάποια Δ.Ο.Υ προκειμένου να αναχωρήσει το οποιοδήποτε τουριστικό της λεωφορείο οπουδήποτε στην χώρα».

Πόσω μάλλον, αναφέρει η ΓΕΠΟΕΤ, εάν το κάθε τουριστικό λεωφορείο εξυπηρετεί ημερησίως πολλαπλά γκρουπ διαφορετικών πελατών που είναι και ο κανόνας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα προγράμματα των τουριστικών γραφείων που εκτελούν τα τουριστικά λεωφορεία, χαρακτηρίζονται από ευελιξία και από αλλαγές μέχρι και την τελευταία στιγμή είτε για λόγους προσαρμογής είτε λόγω απαιτήσεων του πελάτη, ιδιαίτερα στα πανοραμικά περιηγητικά «τουρ» που περιλαμβάνουν την επίσκεψη αξιοθέατων στην ενδοχώρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση, αναφέρει η ΓΕΠΟΕΤ, αναιρεί πλήρως την ευελιξία αυτή και παρεμποδίζει ουσιαστικά την λειτουργία των οδικών επιβατικών μεταφορών στον τουρισμό.

Η Ομοσπονδία ζητά την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης και την άμεση απαλοιφή της εν λόγω πρόβλεψης, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο κλάδος αδυνατεί να λειτουργήσει. Παράλληλα, ζητά οποιαδήποτε απόφαση επηρεάζει τις τουριστικές υπηρεσίες της χώρας να τίθεται σε διαβούλευση με τον κλάδο, «προκειμένου να μην οδηγούμαστε σε προφανή αδιέξοδα, διαδικασία η οποία για ακόμη μία φορά δεν τηρήθηκε».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Υποδομών, θα επιβάλλονται τσσουχτερά πρόστιμα 1.000 ευρώ σε κάθε οδηγό και ιδιοκτήτη βαρέως οχήματος που χρησιμοποιεί το παράπλευρο οδικό δίκτυο για να γλιτώσει τα διόδια.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων πρέπει να φέρουν ειδική άδεια, η οποία χορηγείται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις ( π.χ λόγω εγγύτητας επιχείρησης, δημοτικών ή ιδιωτικών έργων). Εξαιρούνται τα φορτηγά κάτω των 3,5 τόνων.

Το πρόστιμο θα καταβάλλεται άμεσα, διαφορετικά το όχημα θα ακινητοποιείται. Η κίνηση των φορτηγών στο παράπλευρο δίκτυο έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, επιδεινώνοντας σε πολλές περιπτώσεις τις συνθήκες κυκλοφορίας σε χωριά και πόλεις που βρίσκονται δίπλα στο Εθνικό οδικό δίκτυο.

Πάντως, οι εκπρόσωποι των μεταφορικών εταιρειών κατηγορούν το υπουργείο Υποδομών ότι δυσχεραίνει το μεταφορικό τους έργο και ότι δρα προς όφελος των παραχωρησιούχων που εισπράττουν τα διόδια στις εθνικές οδούς.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουριστικά λεωφορεία: Αδιανόητη η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πούλμαν στο παράπλευρο οδικό δίκτυο."

Εξι χρόνια υπολόγιζαν λάθος την εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ!

Επί του πραγματικού ποσού που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι στην τσέπη τους θα υπολογίζεται εφεξής η εισφορά υπέρ ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και για τις κύριες συντάξεις, σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων υποστηρίζει ότι αυτό ισχύει εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα το κράτος να "χρωστά" σε πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχους περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Δίκτυο, η εισφορά υπέρ του κλάδου υγειονομικής περίθαλψης έπρεπε από το 2010 και μετά (όταν ξεκίνησαν οι μνημονιακές μειώσεις στις συντάξεις) να επιβάλλεται επί του καταβαλλόμενου ποσού και όχι επί του ονομαστικού, που αναγράφεται στην πράξη συνταξιοδότησης.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος, εδώ και χρόνια, τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή εφάρμοζαν τον νόμο 2084 του 1992 εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους. Και αυτό γιατί ο νόμος αναφέρει ότι η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται επί των καταβαλλόμενων συντάξεων, και κατά συνέπεια η κράτηση για τον κλάδο ασθένειας θα πρέπει να γίνεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος του ΙΚΑ με συντάξιμες αποδοχές 1.866,23 ευρώ, όπως αναφέρεται στη συνταξιοδοτική του απόφαση, έως το 2015 υπόκειται σε κράτηση 4% (τον Ιούλιο του 2015 αυξήθηκε το ποσοστό σε 6%), ήτοι 74,65 ευρώ. Βέβαια, το καταβαλλόμενο ποσό επί του οποίου θα έπρεπε να υπολογιστεί η εισφορά είναι 1.431,27 ευρώ και κατά συνέπεια η μείωση της σύνταξης αντιστοιχεί σε 57,25 ευρώ τον μήνα. Κατά συνέπεια, ο συγκεκριμένος συνταξιούχων που από μειώσεις και μνημονιακές κρατήσεις χάνει 434,96 ευρώ από τη μηνιαία σύνταξή του, λόγω της παρακράτησης επί του αρχικού ποσού σύνταξης, χάνει άλλα 17,39 ευρώ.

Βέβαια, με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο και την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας για την εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, η αδικία αυτή τελειώνει, καθώς όπως ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επισημαίνει, πλέον το ποσοστό παρακράτησης υπέρ υγείας θα γίνεται στο πραγματικό καταβαλλόμενο ποσό, σε αυτό δηλαδή που μπαίνει πράγματι στην τσέπη του συνταξιούχου και όχι στο εικονικό, πριν από τις μνημονιακές περικοπές, όπως εφαρμοζόταν μέχρι πρότινος.

Όπως επισημαίνει στο Euro2day.gr πάντως ο κ. Χατζόπουλος, αυτό που έρχεται τώρα και εφαρμόζει ο υπουργός ισχύει ήδη, απλώς δεν το εφάρμοζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία που υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εφάρμοζε την εισφορά επί του πραγματικού και όχι του ονομαστικού ποσού.

Για το θέμα είχε παρέμβει υπέρ των συνταξιούχων και ο Συνήγορος του Πολίτη, ενώ επιστολές είχε στείλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων τόσο προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση όσο και προς τον κ. Καρούγκαλο.

Όπως προκύπτει μάλιστα από αυτές, οι συνταξιούχοι αντιδρούν και για την επιβολή της εισφοράς 6% επί των επικουρικών συντάξεων, επισημαίνοντας ότι παρότι γίνεται σωστά, στο καταβαλλόμενο ποσό σύνταξης, είναι άνευ αντικειμένου, αφού δεν προβλέπεται από τα καταστατικά των επικουρικών ταμείων οποιαδήποτε κάλυψη για υγειονομική περίθαλψη. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, τα συγκεκριμένα ταμεία δεν χορηγούν βιβλιάρια υγείας.

Μάλιστα, το Δίκτυο καταγγέλλει ότι ενώ με επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο έχει ζητήσει τα χρηματικά εντάλματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τουλάχιστον αποδοθεί στον ΕΟΠΥΥ τα χρήματα που παρακρατούνται, τόσο από τις κύριες όσο και από τις επικουρικές συντάξεις, από τις 22 Οκτωβρίου 2015, δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξι χρόνια υπολόγιζαν λάθος την εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ!"

Το συγκλονιστικό γράμμα συνταξιούχου προς τους 300 της Βουλής

Συνταξιούχος του Δημοσίου από την Κρήτη που εργάζονταν για 31 χρόνια ως νοσηλεύτρια σε νοσοκομεία στην Αθήνα και στο Ρέθυμνο, έστειλε γράμμα που απευθύνεται στους 300 της Βουλής στο οποίο αναφέρει τους κόπους της και τη μείωση που έχει υποστεί στη σύνταξη της.

«Δούλεψα με άσχημες συνθήκες. Τώρα είμαι μισός άνθρωπος και γενικά όλοι οι συνταξιούχοι περιμέναμε από το κράτος ιδιαίτερη μέριμνα και αντί αυτού μας ξεζουμίσατε. Μας κόβετε, μας κόβετε και όπου να ‘ναι δε θα αφήσετε σάλιο στο στόμα. Ντροπή, ντροπή! Αν μπορούσατε θα αφαιρούσατε και το οξυγόνο που αναπνέουμε. Προσπαθήστε λίγο ακόμα και ίσως το κατορθώσετε και αυτό» γράφει μεταξύ άλλων στο γράμμα της η συνταξιούχος Θεοδοσία Σαββάκη.

«Δε θέλω ελεημοσύνη, δε ζητώ τον μισθό σας ή την περιουσία σας. Θέλω αυτά που απέκτησα με τίμιο ιδρώτα να μη μου διαταράσσετε κι έτσι θα είμαι η πιο ευτυχισμένη. Αυτή είναι για μένα ευτυχία. Δεν μπορώ να κοιμηθώ από την απογοήτευση» καταλήγει στο γράμμα της.

Διαβάστε αναλυτικά το γράμμα της συνταξιούχου από την Κρήτη:

«Παράπονο στους τριακόσιους της Βουλής, που τάχα μας κυβερνούν

Λέγομαι Σαββάκη Θεοδοσία, το γένος Κουμεντάκη από Πατσό Αμαρίου, Ρέθυμνο Κρήτης. Είμαι συνταξιούχος του Δημοσίου.

Ήμουν νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐας Κυριακού 15 χρόνια και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ρεθύμνης όπου και συνταξιοδοτήθηκα με 31 χρόνια προϋπηρεσίας. Στα χρόνια μου έζησα πολλές κυβερνήσεις, μέχρι και χούντα. Τέτοια αδικία και αδιαφορία για τους συνταξιούχους δεν έγινε ποτέ. Απορώ πως ανεχόμαστε τόσα χρόνια την αδικία. Στην αρχή κάμαμε υπομονή νομίζοντας ότι θα σταματήσει το κακό. Εσείς όμως μάθατε το κόλπο και όπου να ‘ναι όχι μόνο δε θα μας αφήσετε φράγκο στην τσέπη αλλά, αν μπορείτε, θα μας πάρετε και την ψυχή. Τώρα τσεκουρώσατε για τα καλά το μετοχικό ταμείο πολιτικών υπαλλήλων. Μου αφήσατε, νομίζω, 68 ευρώ. Να τα κάμω τι; Τα ταμεία μας είναι με αίμα πληρωμένα. Άραγε δε φοβάστε τον Θεό (αν πιστεύετε);

Δούλεψα με άσχημες συνθήκες. Τώρα είμαι μισός άνθρωπος και γενικά όλοι οι συνταξιούχοι και περιμέναμε από το κράτος ιδιαίτερη μέριμνα και αντί αυτού μας ξεζουμίσατε. Μας κόβετε, μας κόβετε και όπου να ‘ναι δε θα αφήσετε σάλιο στο στόμα. Ντροπή, ντροπή! Αν μπορούσατε θα αφαιρούσατε και το οξυγόνο που αναπνέουμε. Προσπαθήστε λίγο ακόμα και ίσως το κατορθώσετε και αυτό.

Είμαι υπερήφανη γιατί δούλεψα τίμια και ευσυνείδητα. Προσέφερα και βοήθησα όσο μπορούσα και αυτό μπορείτε να το μάθετε από τις υπηρεσίες που υπηρέτησα. Έκαμα κι εγώ παιδιά, τα μεγάλωσα και τα έμαθα να είναι καλοί άνθρωποι και να μην αδικούν κανένα. Έκαμα και εγγόνια και είμαι υπερήφανη για την ανατροφή τους και τη μόρφωση τους αλλά δε διορίστηκαν ποτέ στη θέση που τους ανήκει. Στερήθηκα με τον άντρα μου τα πάντα για να τους δημιουργήσουμε κάτι για να ζήσουν καλύτερα από εμάς κι όμως εσείς, οι κύριοι, τα βρήκατε έτοιμα και με τους νόμους σας και τα μνημόνια σας τους τα παίρνετε. Δε ρωτάτε εμένα πως τα έκαμα, όχι με κλεψιές αλλά με τίμιο ιδρώτα. Δούλεψα και εξασφάλισα μια καλή σύνταξη για να ζήσω με αξιοπρέπεια και να μην είμαι βάρος κανενός. Και τώρα που είναι η αξιοπρέπεια; Μήπως ξέρετε που την πουλάνε να πάω κι εγώ να την αγοράσω;

Τόσα χρόνια πάλεψαν οι συνταξιούχοι αλλά δεν τους έβλεπε κανείς. Τώρα οι κακομοίρηδες που πήραν μια συνταξούλα αράξατε όλοι σαν κοράκια να μην τους αφήσετε ούτε τα φάρμακα τους να παίρνουν για να αποβιώσουν γρήγορα και να μείνουν όλα δικά σας.

Κύριοι τριακόσιοι, ας πω πως δεν ήμουν ευχαριστημένη με αυτούς που ψήφιζα τόσα χρόνια. Με τα ωραία σας λόγια και τις υποσχέσεις σας τις ψεύτικες σας ψήφισα αυτή τη φορά (που να σπούσε το χέρι μου) κι όμως τι είδα τελικά; Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Γιατί δεν κάθεστε όλοι σας να ψάξετε ποιοι τελικά έφεραν την ωραία μας Ελλάδα σε αυτό το χάλι; Μόνο βάζετε συνέχεια το χέρι στους κακομοίρηδες τους συνταξιούχους, το εύκολο θύμα. Να ξέρετε πως το ωραίο μας κράτος δε θα επανέλθει με τους συνταξιούχους, απλώς κερδίζετε την αγανάκτηση τους και τις κατάρες τους.

Μην ξεχνάτε όλοι σας ότι και οι συνταξιούχοι έχουν παιδόγγονα κι έχουν κι αυτά στομαχάκι και θέλουν να το γεμίσουν όπως και τα δικά σας παιδιά. Όμως τα δικά μας εγγόνια είναι εγγόνια των συνταξιούχων, που μας κάματε ανίκανους να μπορούμε να τους προσφέρουμε ότι τους προσφέρετε εσείς. Αυτό δεν είναι κρίμα;

Δε θέλω ελεημοσύνη, δε ζητώ τον μισθό σας ή την περιουσία σας. Θέλω αυτά που απέκτησα με τίμιο ιδρώτα να μη μου διαταράσσετε κι έτσι θα είμαι η πιο ευτυχισμένη. Αυτή είναι για μένα ευτυχία. Δεν μπορώ να κοιμηθώ από την απογοήτευση που νιώθω για τις κυβερνήσεις μας. Κάθομαι, 7-7-2016 τη νύχτα και τα γράφω βγαλμένα από την ψυχή μου.»

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το συγκλονιστικό γράμμα συνταξιούχου προς τους 300 της Βουλής"

Ο ΟΑΣΘ αποζημιώνει τους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών

Στην αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών, προχωρά με απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Βάσει της απόφασης, θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι καρτών (παντός τύπου) ισχύος μηνών Μαΐου ή /και Ιουλίου ή /και Αυγούστου 2016 για κάθε ημέρα 24ωρης απεργίας ή επίσχεσης από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ, προκειμένου να μην υποστούν οποιαδήποτε ζημία.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αποζημίωση θα χορηγείται κατά την προμήθεια της επόμενης κάρτας απεριορίστων διαδρομών (παντός τύπου) από τους δικαιούχους, με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση και παράδοση στα εκδοτήρια του οργανισμού των αντίστοιχων καρτών των μηνών Μαΐου, Ιουλίου και Αυγούστου 2016.

Οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών του ΟΑΣΘ θα αποζημιωθούν με το 1/30 της αξίας της κάρτας του ΟΑΣΘ για κάθε ημέρα απεργίας. Για παράδειγμα, σε περίπτωση κατόχου μηνιαίας κάρτας που κοστίζει 30 ευρώ και τεσσάρων ημερών απεργίας στη διάρκεια αυτού του μήνα, ο κάτοχος θα μπορέσει να αγοράσει τη νέα κάρτα με 4 ευρώ λιγότερα ή να εισπράξει το αντίτιμο της αποζημίωσης, δηλαδή τα 4 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ήδη αγοράσει νέα κάρτα στην κανονική τιμή. Ανάλογα θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετησίων καρτών.

Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% της κανονικής αξίας της αντίστοιχης προμηθευόμενης κάρτας.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΟΑΣΘ αποζημιώνει τους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών "

Διαψεύδει το ΓΕΣ καταγγελίες για σκάνδαλο σε διαγωνισμό για σίτιση μεταναστών στις Σέρρες

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών, Αφροδίτης Σταμπουλή περί δήθεν σκανδάλου σε διαγωνισμό που διενήργησε για τη σίτιση μεταναστών στο Νομό.

Η βουλευτής κατήγγειλε το μέλος της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, ότι μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων έναντι του ποσού των 750.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ, μέχρι τις 19 Αυγούστου 2016, η σίτιση των 420 προσφύγων που φιλοξενούνται στη δομή φιλοξενίας στην παλαιά Γεωργική σχολή Σερρών πραγματοποιείτο με μέριμνα του 10ου Συντάγματος Πεζικού, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 96 του Ν. 4368/16, βάσει των οποίων έχουν ανατεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις οι αρμοδιότητες σύναψης και υλοποίησης παρακολούθησης συμβάσεων με αντικείμενο τη σίτιση προσφύγων - μεταναστών στα υφιστάμενα κέντρα- δομές φιλοξενίας.

Την 20η Αυγούστου 2016, με διαταγή του ΓΕΣ (αναρτητέα στο διαδίκτυο με ΑΔΑ: 66ΧΝ6-ΔΣ4 της 9ης Αυγούστου 2016), αναλήφθηκε η υποχρέωση της σίτισης μέχρι το τέλος Αυγούστου, από την εταιρεία catering CORINTHIAN PALACE CATERING A.E., μετά από έγκριση δέσμευσης πίστωσης 29.350 ευρώ και τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού διευκρινίζει περαιτέρω ότι με νεώτερη διαταγή του -αναρτητέα στο διαδίκτυο την 10η Αυγούστου 2016-, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης 88.050 ευρώ για τη σίτιση των προσφύγων από εταιρία catering, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται όμως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι η διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου για το υπόψη θέμα ακυρώθηκε, διότι από την 8η Αυγούστου 2016 δημοσιεύθηκε ο νέος νόμος 4412/16 (Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών) και εκδόθηκε νέα διαταγή για τη διενέργεια του διαγωνισμού, με βάση τη νέα νομοθεσία.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει το ΓΕΣ καταγγελίες για σκάνδαλο σε διαγωνισμό για σίτιση μεταναστών στις Σέρρες"

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Κώστας Γιαννόπουλος: Παλεύω για τα παιδιά μου στο Χαμόγελο

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Κώστας Γιαννόπουλος ο άνθρωπος που μέσω του Χαμόγελου, δίνει μάχη για τη ζωή χιλιάδων παιδιών.

Ο πρόεδρος του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» υπεβλήθη σε νέα σειρά χημειοθεραπειών.

«Παλεύω να μείνω ζωντανός για τα παιδιά μου στο Χαμόγελο, αυτά μου δίνουν δύναμη», λέει στην εφημερίδα Freddo.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος δίνει ακόμα μία μάχη με την επάρατη νόσο, αφού την Δευτέρα εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε νέα σειρά χημειοθεραπειών.

Πέρα από τη μάχη με τον καρκίνο, ο Κώστας Γιαννόπουλος αγωνιά και για τον ΕΝΦΙΑ όπου πέρυσι είχε φτάσει τις 67.000 ευρώ, ποσό που είχε καλυφθεί τελικά από τρίτους.

«Ελπίζω να τηρήσουν την υπόσχεσή τους και να μην έχουμε άλλη περιπέτεια με τον ΕΝΦΙΑ. Δεν έχουμε χρήματα να τον πληρώσουμε. Θα μείνω λίγες μέρες στο νοσοκομείο για τη θεραπεία μου και μετά θα επιστρέψω εκεί που ανήκω, στο πλευρό των παιδιών μου», τονίζει ο ίδιος στην εφημερίδα Freddo.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Κώστας Γιαννόπουλος: Παλεύω για τα παιδιά μου στο Χαμόγελο "

Πέθανε ο Ανδρέας Μπάρκουλης -Ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο εμβληματικός ζεν πρεμιέ του Ελληνικού κινηματογράφου.
Άφησε την τελευταία του πνοή στο Αγία Ολγα όπου νοσηλευότανε τις τελευταίες εβδομάδες. 
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε νυμφευτεί τρεις φορές κι είχε αποκτήσει τρία παιδιά.
Με την τελευταία του σύζυγο Μαρία και τον γιο του Νικόλα, πέρασε τα δύσκολα χρόνια του γηροκομείου, του κέντρου αποκατάστασης, αλλά και των νοσοκομείων. Μαχητής ως το τέλος, «θέλω να ξανά περπατήσω.Το θέλω πάρα πολύ» δήλωνε. «Δεν νιώθω τα πόδια μου νεκρά μετά από πολύ καιρό. Με την βοήθεια του φυσιοθεραπευτή νιώθω πως δικαιούμαι να περπατήσω πάλι. Μπορεί να είμαι μεγάλος αλλά εγώ θέλω και το χρωστάω στο παιδί μου να αγωνιστώ για αυτό το οποίο και έχω στερηθεί πολύ τον τελευταίο καιρό, που δεν περπατάω».
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936.
Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα. 
Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στην Αμερική, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. 
Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του '60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!».
Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958),
«Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964),
«Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).
Στην τηλεόραση εμφανίστηκε στις σειρές: «Οι έμποροι των εθνών» (1973), «Το δίλημμα» (1986), «Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη» (1990), «Το γαλάζιο διαμάντι» (1991), «Αμαρτίες γονέων»(1993), «Ο πύργος των Μοσκώφ», «Οι θησαυροί της Βέρμαχτ», καθώς και σε παραστάσεις του «Θεάτρου της Δευτέρας».
Μεγάλη του αγάπη το ραδιόφωνο. Τον βοηθούσε και η γοητευτική φωνή του.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο Ανδρέας Μπάρκουλης -Ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου "

Αύριο, Τετάρτη 24 Αυγούστου, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε Πανεπιστήμια-ΤΕΙ

Αυριο Τετάρτη 24 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από το υπουργείο Παιδείας. Όπως έχει ήδη γράψει το «Βήμα» οι «ειδικές» συνθήκες που δημιούργησε το εφετινό εξεταστικό σύστημα, σε συνδυασμό με τα απολύτως βατά και προβλέψιμα θέματα που επέλεξε εφέτος η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων στα περισσότερα μαθήματα, οδηγούν στα παρακάτω συμπεράσματα:

- Μόνο δύο Ιατρικές Σχολές της χώρας, εκείνες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αναμένεται ότι θα τοποθετηθούν πάνω από τις 19.000 μόρια, ενώ την ίδια στιγμή οι υποψήφιοι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί που θα μπουν εφέτος στις αντίστοιχες σχολές θα είναι υποψήφιοι του... 9 (λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 9.000 μόρια!)

- Μικρή άνοδος των βάσεων θα υπάρξει μόνο στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές της χώρας.

- Στην πλειονότητα των Σχολών των Ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας θα υπάρξει πτώση των βάσεων.

- Κατακόρυφη θα είναι από την άλλη πλευρά, η πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας, μικρότερη στα αστικά κέντρα και μεγάλη στα τμήματα της περιφέρειας.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η αριστεία δεν ήταν το ζητούμενο στην εφετινή εξεταστική, ενώ χαμηλά ήταν και τα ποσοστά των υποψηφίων με βαθμολογίες άνω των 19.000 μορίων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, μόλις 462 άτομα θα είναι εφέτος πάνω από τις 19.000 μόρια και το στοιχείο αυτό φανερώνει ότι μόνο οι Ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα περάσουν τις 19.000 στις βάσεις εισαγωγής τους. Οι υπόλοιπες Ιατρικές Σχολές θα κινηθούν λίγο πάνω από τις 18.600 μόρια.

Αντίστοιχα στις Νομικές σχολές αναμένεται μικρή αλλά σαφής πτώση των βάσεων. Τέλος, καμία σχολή του δεύτερου επιστημονικού πεδίου (Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές) δεν αναμένεται να ανέβει εφέτος πάνω από τις 18.500 μόρια, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι όλες οι υψηλού ενδιαφέροντος οικονομικές σχολές δεν θα υπερβούν τις 17.500 μόρια.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Αύριο, Τετάρτη 24 Αυγούστου, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε Πανεπιστήμια-ΤΕΙ"

Μουζάλας: Άλλοι 180.000 μετανάστες στην Ελλάδα χωρίς τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές κύμα προσφύγων και μεταναστών κινδυνεύει να βρεθεί η Ελλάδα σε περιπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας όπως ομολόγησε και ο Γιάννης Μουζάλας. Όπως είπε σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη, αν η συμφωνία καταρρεύσει τοτε στην Ελλάδα θα βρεθούν επιπλέον 180.000 πρόσφυγες! 

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν γνωρίζει που βρίσκονται 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες, όσοι δηλαδή δεν έχουν προσέλθει στη διαδικασία προκαταγραφής.

Ωστόσο η κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Μουζάλας. προτίθεται να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στην Ελλάδα να έχουν δικαιώματα παιδείας, εργασιας, στέγασης και υγείας.

Όπως είπε προχωρούν τα προγράμματα του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων στους καταυλισμούς ενώ πρόσθεσε ότι θα αλλάξουμε το καθεστώς και θα δώσουμε και δικαίωμα εργασίας σε αυτούς τους ανθρώπους.

Κάνοντας απολογισμό για τη διαδικασία προκαταγραφής των προσφύγων και μεταναστών σε όλη την επικράτεια ο κ. Μουζάλας είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων καταυλισμών προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα θα υλοποιηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Όπως είπε μέχρι τότε και σταδιακά ανά μήνα θα προστίθενται οι νέοι καταυλισμοί προκειμένου να αποφορτίζουν την ασφυκτική κατάσταση στους ήδη υπάρχοντες καταυλισμούς στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Όσον αφορά αυτή καθ' αυτή την προκαταγραφή βάσει των στοιχείων που παρουσίασε για το διάστημα 9 Ιουνίου-30 Ιουλίου:

- έχουν προκαταγραφεί 27.592 πρόσφυγες και μετανάστες

- από αυτούς το 57% είναι άνδρες και το 43% είναι γυναίκες

- υπάρχουν επίσης 1.225 ασυνόδευτα παιδιά στους καταυλισμούς

- σχεδόν μια στις δύο οικογένειες (το 48%) των οικογενειών που συμμετείχαν στην προκαταγραφή έχουν από δύο παιδιά και πάνω



Αναφορικά με το δικαίωμα στην εργασία ο κ. Μουζαλας διευκρίνισε οτι, με βάση το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, οι πρόσφυγες δεν μπορούν να εργαστούν. Αυτό θα το αλλάξουμε προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός και υπογράμμισε οτι θα το φροντίσουμε να μην γκετοποιηθούν

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη  τύπου αυξήθηκαν το 2016 τα αιτήματα ασύλου κατά 264% σε σχέση με το 2015.

ερωτηθείς για το πόσοι πρόσφυγες αρνήθηκαν να καταγράφουν και ποιο είναι το κενό των στοιχείων ο κ. Μουζαλας απάντησε οτι δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακριβώς. Παραδέχθηκε οτι υπάρχει ένα κενό περίπου 4.000 ανθρώπων όπως τόνισε δεν ξέρουμε που ακριβώς είναι!

Όπως εξήγησε αυτοί δεν θέλουν να καταγράφουν γιατί νομίζουν οτι θα εγκλωβιστούν εδώ και περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα για να μπορούν να φύγουν.

Με αφορμή αυτό ο κ. Μουζάλας άφησε αιχμές για χώρες της ΕΕ, που δεν δέχονται πρόσφυγες την Ελλάδα, παρά τη συμφωνία.

Όπως τόνισε το κενό αυτό (δηλαδή των 4.000 ανθρώπων που δεν πάνε να καταγράφουν ) "απορρίπτει λογικά και βάσιμα τις αιτιάσεις διαφόρων κρατών οτι κάθε μέρα περνάνε τα σύνορα της Ελλάδας προς FYROM 700 άνθρωποι την ημέρα" και πρόσθεσε πως "αυτό είναι ψέμα το οποίο διακινείται για να δημιουργείται ένα παιχνίδι ένοχης προς τη χώρα μας". Τόνισε παράλληλα οτι αυτό το λένε πάρα πολλοί παράγοντες χωρών της Ευρώπης που αντιτίθεται στο relocation.

Παράλληλα, ο κ. Μουζαλας συμπλήρωσε οτι υπάρχει κενό στην μετεγκατασταση, καθώς, όπως, έχουμε έναν αριθμό 7000 έτοιμο προς μετεγκατάσταση και δεν έχουμε χώρες να τους δεχτούν. 

Το Σεπτέμβριο θα κάνουμε διπλωματική περιοδεία για αυτό", τόνισε ο υπουργός.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Μουζάλας: Άλλοι 180.000 μετανάστες στην Ελλάδα χωρίς τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας"

Σία Αναγνωστοπούλου: Πέμπτη ή Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Tην Πέμπτη ή την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως το υπουργείο εργάζεται συστηματικά για να ανοίξουν κανονικά και χωρίς προβλήματα τα σχολεία.

Όπως υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ήδη τα βιβλία έχουν φθάσει στα σχολεία και δεν θα υπάρξουν φωτοτυπίες όπως άλλες χρονιές και οι πίνακες των αποσπάσεων έχουν προχωρήσει κανονικά. "Το μεγάλο στοίχημα είναι να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά" σημείωσε η αν. υπουργός. Σε ότι αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών είπε ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο καθεστώς αλλά υπενθύμισε πως από πέρυσι διευρύνθηκαν τα κριτήρια, ενώ δημιουργήθηκε εξατομικευμένο καθεστώς με ειδική επιτροπή.

Ερωτηθείσα για δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τις καταλήψεις είπε ότι "εννοείται πως η κατάληψη δημοσίου κτηρίου είναι παράνομη πράξη" και σημείωσε πως το φαινόμενο είναι υπαρκτό από τη δεκαετία του '60 σε όλη την Ευρώπη. Συμπλήρωσε ότι δεν μπαίνει στη συζήτηση εάν είναι καλό ή κακό ενώ υπογράμμισε πως σε παράνομες πράξεις και ποινικά αδικήματα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Συμπλήρωσε πως "παράνομος είναι και αυτός που κλέβει από πάγκο στη λαϊκή γιατί δεν έχει να φάει" διευκρινίζοντας ότι τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση και τη σπουδαιότητά τους και με ευελιξία.

Ξεκαθάρισε ότι με τις δηλώσεις της απαντούσε στη ΝΔ που έθετε θέμα τάξης και ασφάλειας στη χώρα λόγω καταλήψεων και την κατηγόρησε για καταστροφολογία και αντεθνική πολιτική.

"Επειδή υπάρχουν κάποιες καταλήψεις μπορεί να τεθεί θέμα τάξης και ασφάλειας στην χώρα ενώ στην περιοχή συμβαίνουν τέτοιας έκτασης δραματικά γεγονότα;" διερωτήθηκε. Είπε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ν Τόσκας χειρίστηκε άψογα το θέμα της κατάληψης του ΑΠΘ καθώς η κατάσταση μπορούσε να ξεφύγει αλλά τελικά δεν ξέφυγε." Τα θέματα δεν λύνονται με βία" πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Σία Αναγνωστοπούλου: Πέμπτη ή Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βάσεις "

Κρήτη: Καμία παιδική χαρά δεν έχει πιστοποιηθεί στο Ηράκλειο από το 2009

Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και της εταιρείας TUV HELLAS για την αναβάθμιση των περιοχών όπου υπάρχουν παιδικές χαρές, στο Ηράκλειο, τόσο στο κέντρο όσο και περιφερειακά.

Σε πρώτη φάση, θα υπάρξει η διενέργεια ελέγχου και πιστοποίησης της λειτουργίας των πρώτων πενήντα σημείων, που έχουν εγκατεστημένα μεμονωμένα παιχνίδια ή πολυόργανα και στη συνέχεια, θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για να κάνει τις παρεμβάσεις με εξασφαλισμένο ποσό της τάξεως των 400.000 ευρώ.

Όπως είπε στο «Ράδιο Κρήτη, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, καμία παιδική χαρά δεν είχε πιστοποιηθεί από το 2009 και στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική αρχή ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δρομολόγηση των παρεμβάσεων αυτών καθώς είναι πρώτο μέλημα όλων η προστασία και η ασφάλεια των παιδιών.

Η σύμβαση υπεγράφη προ ημερών και θα έχει δύο φάσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την αρχική επιθεώρηση των παιδικών χαρών και τη σύνταξη φύλλων ελέγχου και η δεύτερη την επανάληψη της επιθεώρησης σε όποιους χώρους απαιτείται, μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων από το Δήμο.

Παράλληλα , θα εκδοθούν πιστοποιητικά συμμόρφωσης για τους χώρους που ελέγχθηκαν.

Όπως προανήγγειλε ο κ. Αναστασάκης, το έργο θα ξεκινήσει σύντομα ενώ, από την ερχόμενη άνοιξη, αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ανατεθεί η συντήρηση πάρκων και χώρων αναψυχής στον πρώην Καράβολα, σε μία μεγάλη έκταση του παραλιακού μετώπου, σε έναν τρίτο φορέα μέσω της ΔΕΠΑΝΑΛ.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Καμία παιδική χαρά δεν έχει πιστοποιηθεί στο Ηράκλειο από το 2009"

Καταγγελία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Μέλος μας πήρε έργο σίτισης μεταναστών ύψους 750.000 ευρώ

«Πυρά» κατά κομματικών στελεχών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, για υπόθεση διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις περιοχή, εξαπέλυσε η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Σταμπουλή.

Η βουλευτής καταγγέλλει το μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ.

«Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η κ. Σταμπουλή.

Αναλυτικά η δήλωσή της, σύμφωνα με το trustpress.gr:

«Η Νομαρχιακή μας έχει μία ιδιομορφία, από την ημέρα που εκλέχθηκε η ηγεσία της Νομαρχιακής φροντίζει να συνεδριάζει μόνο αν έχει εξασφαλισμένο πως βρίσκομαι 600 χλμ μακριά. Από την Κυριακή των Βαϊων που έχω εκλεχθεί έχω παραστεί μία φορά την Μ. Παρασκευή την ώρα που κόντευε να βγει ο Επιτάφιος για να εκλέξουμε συντονιστή τον κ. Κοτρώνη και αναπληρωτή τον κ. Τάπα και μία φορά στις 29/6 που είχα έρθει για την κατάθεση στεφάνων. Θα δούμε πότε θα οριστεί η συνεδρίαση της Νομαρχιακής η οποία θα συζητήσει το θέμα για να δούμε θα υπάρχει αυτή την φορά η πρόνοια να βρίσκομαι 600 χλμ μακριά ή θα γίνει ενώ είμαι εδώ.

Αυτό είναι το ένα θέμα με τις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής, το δεύτερο είναι επί της ουσίας. Εγώ τώρα άκουσα κάποιες λεπτομέρειες για τα τυπικά του διαγωνισμού αν έγινε έγκαιρα, πόσοι έλαβαν μέρος, εγώ τώρα τα έμαθα. Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα και δεν θα πρέπει να το χρεωθεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Μέλος μας πήρε έργο σίτισης μεταναστών ύψους 750.000 ευρώ"

Κλήση και 1.000 ευρώ στα φορτηγά που κινούνται χωρίς άδεια στο παράπλευρο οδικό δίκτυο

Το τσουχτερό πρόστιμο των 1.000 ευρώ το οποίο μάλιστα προβλέπεται να είναι και άμεσα καταβλητέο προβλέπει απόφαση του υπουργείου Μεταφορών για όσα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων εντοπίζονται να κινούνται στο παράπλευρο οδικό δίκτυο χωρίς να φέρουν ειδική άδεια (π.χ. για την εγγύτητα επιχείρισης).

Σε περίπτωση κατά την οποία ο οδηγος που εντοπίζεται από την τροχαία δεν πληρώνει άμεσα τα 1.000 ευρώ τότε το όχημά του θα ακινητοποιείται, γράφει η Καθημερινή.

Το μέτρο αυτό έρχεται μετά την αύξηση της κίνησης φορτηγών στις παλαιές εθνικές οδούς και σε παραδρόμους προκειμένου εταιρείς και οδηγοί φορτηγών να αποφύγουν την καταβολή διοδίων στην εθνική οδό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση κάθε όχημα άνω των 3,5 τόνων θα πρεπει να φέρει ειδική άδεια διέλευσης διάρκειας 4 ετών για να κινηθεί στις παράπλευρες οδούς.

Οι μεταφορικές εταιρείες, πάντως, αντιδρούν και κατηγορούν το υπουργείο Μεταφορών ότι δρα υπέρ των ιδιωτών που εισπράττουν τα διόδια στις εθνικές οδούς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλήση και 1.000 ευρώ στα φορτηγά που κινούνται χωρίς άδεια στο παράπλευρο οδικό δίκτυο"

Κλείνουν τέσσερα στα δέκα αστυνομικά τμήματα!

Ως μικρό… καλλικρατικό λίφτινγκ και επαναφορά του παλιού θεσμού των αποτυχημένων «πολυ-αδύναμων» Αστυνομικών Τμημάτων θεωρείται από συνδικαλιστές της Αστυνομίας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που βάζει λουκέτο ή συμπτύσσει περίπου το 40% των Αστυνομικών Τμημάτων, Τμημάτων Ασφαλείας και Τμημάτων Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας πολλές παραμεθόριες περιοχές της χωρίς ουσιαστική ή τουλάχιστον ελλιπή και απομακρυσμένη αστυνόμευση.

Αν και στόχος ήταν η εξοικονόμηση πόρων από τα υπέρογκα μισθώματα αστυνομικών κτιρίων και η σωστή κατανομή αστυνομικού προσωπικού, αυτός δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται, καθώς δεν δίνει λύση στη λειψανδρία (περίπου 7.000 κενές οργανικές θέσεις) και στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε οχήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό. Το «νέο» σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αναδιοργάνωσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα είναι σχεδόν το ίδιο με το «παλιό» του προκατόχου του, κ. Νίκου Δένδια, με πολύ μικρές αλλαγές.

Στην Αττική από τα 91 Τμήματα Ασφαλείας μένουν τα 71, ενώ από τα περίπου 123 Αστυνομικά Τμήματα μένουν 87 και 11 Αστυνομικοί Σταθμοί, ενώ τα Τμήματα Τροχαίας κατεβαίνουν στα 15.

Συνολικά στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν 575 Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας, Τροχαίας και Τουριστικής Αστυνομίας και 105 Αστυνομικοί Σταθμοί. Το «κλείσιμο» και η σύμπτυξη των αστυνομικών υπηρεσιών κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 35%-40% των υπηρεσιών που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα. Εντοπίζεται επίσης πως ενώ καταργούνται κάποια Αστυνομικά Τμήματα εμφανίζονται κάποιοι Αστυνομικοί Σταθμοί.

«Κλείνουν 4 στα 10 Τμήματα»

«Δεν θα σώσει την κατάσταση από τη λειψανδρία. Γίνεται απλά μια αναδιάταξη του προσωπικού, ένα μικρό λίφτινγκ. Καταργείται το αρμόδιο τμήμα προστασίας επισήμων της Κρατικής Ασφάλειας και οι περίπου 1.000 αστυνομικοί εντάσσονται στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων. Στην επαρχία καταργούνται Αστυνομικά Τμήματα παραμεθόριων περιοχών, με την αστυνόμευσή τους να υπάγεται σε υπηρεσίες που απέχουν πολλά χιλιόμετρα από αυτές», επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιάννης Κατσιαμάκας.

Ο κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Επαναφέρουν τον αποτυχημένο θεσμό των πολυδύναμων Αστυνομικών Τμημάτων. Είναι κοροϊδία. Λένε ότι θα έχουν δύο εποχούμενες περιπολίες το 24ωρο σε παραμεθόριες περιοχές, χωρίς να έχουν οχήματα. Τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών μετατρέπονται σε γραφεία μέσα στις υποδιευθύνσεις Ασφάλειας, με το εξειδικευμένο προσωπικό να παροπλίζεται. Στη Θεσσαλονίκη κλείνουν τρία Αστυνομικά Τμήματα και μένει ένα, ενώ αντίστοιχες είναι οι περικοπές στον Πειραιά».

Διαπιστώνεται επίσης, ότι το Αστυνομικό Τμήμα Αριστοτέλη Χαλκιδικής θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του παλιού Α.Τ. Ιερισσού, το οποίο είχε «καεί» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων για τα μεταλλεία της περιοχής. Παράλληλα εντοπίζεται σωρεία αποσπάσεων αστυνομικού προσωπικού από τα Τμήματα Ασφαλείας στα Αστυνομικά Τμήματα για τη… φύλαξη στόχων!

Συνδικαλιστές της Αστυνομίας αναφέρουν χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως αυτά των Τμημάτων Πετραλώνων και Ν. Κόσμου, τα οποία «σκορπίζονται» σε βάρος της Καλλιθέας και της Ν. Σμύρνης, καταργείται το καλύτερο σε υποδομή Α.Τ. Μελισσίων και παραμένει το «άσχημο» της Πεντέλης. Τα τρία Τμήματα Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης γίνονται ένα που θα αστυνομεύει μια τεράστια περιοχή, ενώ καταργούνται τα Τμήματα Τροχαίας Περιστερίου και Αιγάλεω και ιδρύεται Τροχαία Δυτικής Αττικής.

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν τέσσερα στα δέκα αστυνομικά τμήματα!"

Τρείς σταθμοί διοδίων στην Πατρών - Κορίνθου -Έως και 30 ευρω το ταξίδι Πάτρα – Αθήνα με επιστροφή

Περισσότερα από 12 ευρώ θα καλείται από τον προσεχή Νοέμβριο να πληρώνει όποιος κάνει χρήση του «αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Κορίνθου – Αθήνας» καθώς όπως προκύπτει από τα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και της ιδιωτικής εταιρίας από τον προσεχή Νοέμβριο μπαίνει σε εφαρμογή η πληρωμή διοδίων στην Πατρών – Κορίνθου.

Το έργο που παραδίδεται από τον προσεχή Μάρτιο (εκτός από 4 σημεία από Δερβένι ως Ρίο) που θα παραδοθούν τον Αύγουστο του 2017.

Ωστόσο η πληρωμή των διοδίων για το νέο δρόμο θα αρχίσει από τον προσεχή Νοέμβριο και από Πάτρα μέχρι Κορίνθου θα λειτουργούν τρεις σταθμοί διοδίων και το κόστος διέλευσης θα ανέρχεται στα 7.2 ευρώ. Συνολικά μέχρι την Αθήνα θα καλείται να πληρώσει κάποιος ποσό άνω των 12 ευρώ, ενώ εάν κάνει χρήση και της Αττικής Οδού αυτό θα ξεπερνά ή θα αγγίζει τα 15 ευρώ.

Ουσιαστικά κάποιος από την Πάτρα για να πάει και να επιστρέψει από την Αθήνα θα καλείται να πληρώσει από 24 έως 30 ευρώ!

Πληροφορίες και απο εφημερίδα "Πελοπόννησος"/patrastimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρείς σταθμοί διοδίων στην Πατρών - Κορίνθου -Έως και 30 ευρω το ταξίδι Πάτρα – Αθήνα με επιστροφή"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news