facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Συνεργασία Ελλάδας στο προσφυγικό «με το έτσι θέλω»

Για το ενδεχόμενο αποτυχίας της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για τους πρόσφυγες προετοιμάζεται η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel» από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η πλήρης συνεργασία της Ελλάδας, ακόμη και αν χρειαστεί να της ασκηθεί οικονομική πίεση.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το περιοδικό, παρότι επισήμως το Βερολίνο τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία αφορμή κατάρρευσης της συμφωνίας, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποτυχίας της, καθώς οι επιπτώσεις των τρεχουσών εξελίξεων στην Τουρκία είναι «απολύτως ασαφείς». «Δεν αποκλείεται εκ νέου ανάγκη δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνεται στο έγγραφο.

Ήδη, όπως αναφέρεται, διαπιστώνονται προβλήματα στην επαναπροώθηση προσφύγων από την Ελλάδα προς την Τουρκία και, αν η συμφωνία αποτύχει, θα πρέπει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας «να προστατευτούν αξιόπιστα» από την FRONTEX.

Πρόσφυγες οι οποίοι φθάνουν στην Ευρώπη ή δεν μπορούν να απορριφθούν για ανθρωπιστικούς λόγους, «θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε κέντρα υποδοχής κοντά στα σύνορα, να καταγράφονται και να κατανέμονται βάσει ποσόστωσης στα κράτη-μέλη», επισημαίνεται στο έγγραφο, όπου τονίζεται: «Πρέπει να εξασφαλιστεί η συνολική συνεργασία της Ελλάδας - και με τη χρήση οικονομικής πίεσης. Διαφορετικά υπάρχει η απειλή να υποχωρήσουμε σε μια συνοριακή γραμμή, η οποία μπορεί να κρατηθεί μόλις στα Δυτικά Βαλκάνια».

«Μια διεύρυνση των ελέγχων στα γερμανικά σύνορα με την Ελβετία και την Γαλλία, μπορεί να καταστεί απαραίτητη, σε περίπτωση μετακίνησης των μεταναστευτικών οδών. Για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της επαναπροώθησης, τρίτες χώρες έχουν μια ενισχυμένη σημασία: Η προθυμία και η δυνατότητά τους για συνεργασία μπορεί να ενισχυθεί οικονομικά», καταλήγει σύμφωνα με το ΑΠΕ το περιοδικό, αναφερόμενο στο περιεχόμενο του εγγράφου του υπουργείου Οικονομικών.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Συνεργασία Ελλάδας στο προσφυγικό «με το έτσι θέλω»"

Σε κατ΄οίκον περιορισμό, προς το παρόν, ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος

Διαφωνία προέκυψε μεταξύ της ανακρίτριας και της εισαγγελέως σχετικά με την προφυλάκιση ή μη του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου που εμβόλισε τη λάντζα στην Αίγινα.

Η ανακρίτρια ήταν υπέρ της μη προφυλάκισής του ενώ η εισαγγελέας υπέρ της προφυλάκισης.

Η νέα εξέλιξη προέκυψε μετά από την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, που διήρκησε διόμυσι ώρες, ενώ η απόφαση για το εάν προφυλακιστεί ή όχι ελήφθη μετά από 4ωρη διάσκεψη εισαγγελέως και ανακρίτριας χωρίς πάντως να καταφέρουν να οδηγηθούν σε κοινή απόφαση.

Ετσι ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος οδηγήθηκε στο σπίτι του, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, χωρίς να έχει δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Την τελική απόφαση θα την πάρει, το αργότερο εντός πενθημέρου, το αρμόδιο συμβούλιο πλημμελειοδικών Πειραιά.


Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατ΄οίκον περιορισμό, προς το παρόν, ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος"

Αναδίπλωση του Μητροπολίτη Χίου για τα περί λαθρομεταναστών

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του αλλά και την αποστολή από τον Γενικό Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην εισαγγελία κατά του ρατσισμού των δημοσιευμάτων με τις αναφορές του Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για «φιλολογική ερμηνεία της λέξεως "λαθρομετανάστης", την οποία δεν πρέπει να ενοχοποιούμε», ενώ υποστηρίζει ότι ανέφερε και «το περιεχόμενο της λέξεως πρόσφυγας κατά το διεθνές δίκαιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ἐξ ἀ­φορ­μῆς δη­μο­σι­εύ­μα­τος το­πι­κῆς Ἐ­φη­με­ρί­δος, τό ὁ­ποῖ­ο μέ φέρ­νει νά εἶ­πα «ὅ­τι δέν ὑ­πάρ­χουν πρό­σφυ­γες, ἀλ­λά εἶ­ναι ὅ­λοι λα­θρο­με­τα­νά­στες», θά ἤ­θε­λα, γιά νά ἀ­πο­φευ­χθεῖ κά­θε πα­ρε­ξή­γη­ση, νά ἐ­νη­με­ρώ­σω γιά τήν ἀ­κρί­βεια τῆς ἀ­να­φο­ρᾶς μου: Ἐ­τό­νι­σα ὅ­τι γιά μᾶς οἱ ἄν­θρω­ποι αὐ­τοί εἶ­ναι εἰ­κό­νες τοῦ Θε­οῦ, τούς ὁ­ποί­ους συμ­πο­νοῦ­με καί συμ­πα­ρι­στά­με­θα. Στή συ­νέ­χεια ἔ­κα­να μιά φι­λο­λο­γι­κή ἑρ­μη­νεί­α τῆς λέ­ξε­ως «λα­θρο­με­τα­νά­στης», τήν ὁ­ποί­α δέν πρέ­πει νά ἐ­νο­χο­ποι­οῦ­με, καί ἀ­νέ­φε­ρα καί τό πε­ρι­ε­χό­με­νο τῆς λέ­ξε­ως «πρό­σφυ­γας» κα­τά τό δι­ε­θνές δί­και­ο.

Γιά τήν θέ­ση μου ἀ­πέ­ναν­τι στό φαι­νό­με­νο αὐ­τό πα­ρα­πέμ­πω:

α) Σέ ὅ­σα ἀ­νέ­φε­ρα στόν κ. Πρω­θυ­πουρ­γό κα­τά τήν συ­νάν­τη­σή μας στό Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου τόν Νο­έμ­βριο τοῦ 2015, γιά τά ὁ­ποῖ­α ἔ­δει­ξε τήν ἱ­κα­νο­ποί­η­σή του.

β) Στό δη­μο­σί­ευ­μα politischios.gr τῆς 27.10.2015 «Ἀ­νοί­γουν τά κε­λιά τῶν ἐκ­κλη­σί­ων γιά τούς πρό­σφυ­γες».

γ) Στό δη­μο­σί­ευ­μα τῆς imchiou.gr «Δι­α­κο­νί­α τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μη­τρο­πό­λε­ως Χί­ου, Ψα­ρῶν καί Οἰ­νουσ­σῶν γιά τούς πρό­σφυ­γες» (Δε­κέμ­βριος 2015) καί

δ) Στό δη­μο­σί­ευ­μα τῆς era-aegean.gr «συμ­πα­ρά­στα­ση στό Γ. Κου­τσο­δόν­τη ἀ­πό τό Μη­τρο­πο­λί­τη Χί­ου» (8.6.2016).

Ἡ με­λέ­τη αὐ­τῶν θά δεί­ξει τήν τῶν πραγ­μά­των ἀ­λή­θεια».

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδίπλωση του Μητροπολίτη Χίου για τα περί λαθρομεταναστών "

Τι επικαλείται στο υπόμνημά του ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου που κατηγορείται για την τραγωδία στην Αίγινα

Ολοκληρώθηκε μετά από δυομισι ώρες η κατάθεση του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου που κατηγορείται για την τραγωδία στην Αίγινα. Στην συνέχεια ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος οδηγήθηκε στο Εισαγγελέα. Αναμένεται η απόφασή του.

Τι επικαλείται στο υπόμνημά του ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου

«Η πορεία πλεύσης μου ήταν από βορρά προς νότο και εισερχόμενος στη θαλάσσια ζώνη που παρεμβάλλεται μεταξύ της νησίδας Μονή και των δυτικών ακτών της Αίγινας, στη θέση Πέρδικα αντιλήφθηκα μηχανοκίνητο σκάφος να κινείται από τη θέση Πέρδικα προς τη νήσο Μονή, δηλαδή επί πορείας από Ανατολή προ Δύση. Ποτέ δεν πίστεψα ότι σκάφος κινούμενο αριστερά μου θα περάσει από την πλώρη μου.

Ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα

Η πορεία μου ήταν σταθερή, χωρίς να έχω τον οποιοδήποτε λόγο να πραγματοποιήσω τον οποιοδήποτε αιφνίδιο ελιγμό, αφού άλλωστε μετέβαινε για λόγους αναψυχής με φίλους σε κόλπο της νησίδας Μονής», επικαλείται στην απολογία του στην ανακρίτρια Πειραιά ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος. «Το Βήμα» δημοσιεύει ολόκληρο το απολογητικό του υπόμνημα στο οποίο μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος επικαλείται παρόμοιο περιστατικό, το 2008, στον Πόρο όπου είχε αποδοθεί αμέλεια στον χειριστή ενός ταχύπλοου που είχε παρασύρει και σκοτώσει τον επιβάτη μίας βάρκας, αναμένεται να επικαλεστεί η πλευρά του 77χρονου καπετάνιου του σκάφους που θεωρείται υπαίτιος της τραγωδίας, πριν από πέντε ημέρες, στην Αίγινα.

Επιπλέον ο 77χρονος - εκπροσωπείται νομικά από τον δικηγόρο Πειραιά κ. Γιάννη Ηρειώτη - αρνείται τις αναφορές σε καταθέσεις μαρτύρων ότι προχωρούσε σε επικίνδυνους ελιγμούς και στην ανάπτυξη μεγάλης ταχύτητας.

Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι «η ταχύτητα με την οποία ταξίδευε το σκάφος «DUENDE» κατά τη στιγμή προ της προσκρούσεως ήταν 21 ν.κ., ήταν δηλαδή ταχύτητα, με την οποία πραγματοποιείτο ασφαλής πλους, αφού με αυτή το σκάφος «πλάναρε», δηλ. ερχόταν σε οριζόντια θέση σε σχέση με την θάλασσα. Άλλωστε το συγκεκριμένο σκάφος, με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και την ισχύ των εγκατεστημένων σε αυτό προωστηρίων μηχανών, την κατάσταση στην οποία βρισκόταν (γάστρα και έλικες ήταν ήδη καλυμμένες με θαλάσσιους οργανισμούς λόγω της πολυήμερης ακινησίας) και τις συνθήκες φορτώσεως της συγκεκριμένης ημέρας (επιβάτες, συμπληρωμένη δεξαμενή καυσίμων, πλήρεις δεξαμενές πόσιμου νερού, εφόδια, εξοπλισμός κλπ), δεν θα μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 28 ν.μ. Ούτε ο ίδιος ανέπτυσσα ποτέ ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή που το συγκεκριμένο σκάφος πλάναρε, ήτοι τα 21 ν.κ., διότι, τότε το «DUENDE» πραγματοποιούσε ασφαλείς και άνετους πλόες, τόσο για εμένα ως κυβερνήτη, όσο και για τους επιβαίνοντες σε αυτό και ήταν η συνήθης ταχύτητα, η οποία προβλέπεται για πλου κρουαζιέρας».

Επιπλέον στο απολογητικό του υπόμνημα λέει ότι «είναι ψευδές ότι και τις προηγούμενες ημέρες οδηγούσε επικίνδυνα με το σκάφος του αφού είχε να επιβιβασθεί σε αυτό 12 ημέρες, αφού αντιμετώπιζε και σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε νοσηλευθεί λίγες μέρες πριν το ατύχημα».

Κύριος στόχος του 77χρονου είναι να μην του αποδοθεί το αδίκημα του «ενδεχόμενου δόλου» που αλλάζει την μορφή της κατηγορίας εναντίον του και οδηγεί στην προφυλάκιση του.

Οσον αφορά την μη παραμονή του στο σημείο του ναυαγίου και στην υποβοήθηση των επιβατών του πλοιαρίου επικαλείται το γεγονός ότι «είχε δημιουργηθεί ρήγμα και στο δικό του σκάφος και υπήρχε κίνδυνος να βυθισθεί. Ηθελα να βοηθήσω τους ναυαγούς που βρίσκονταν στη θάλασσα αλλά αυτό ήταν αδύνατο». Γι αυτό τον λόγο θα επικαλεστεί μαρτυρίες των συνεπιβατών του, ενός δύτη και ενός ναυτικού που κάλεσε για βοήθεια.

«Προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση» - Κραυγή αγωνίας από τους συγγενείς των θυμάτων

H δικηγορική εταιρεία «Βλάσσης και Συνεργάτες», η οποία έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας του 44χρονου πατέρα και της 5χρονης κόρης, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα, σε ανακοίνωσή τους, αμφισβητούν όλα όσα ανέφερε στην απολογία του ο 77χρονος και ζητούν από οποιονδήποτε υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, να εμφανιστεί και να καταθέσει, κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης των τεχνικών γεγονότων.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Την 16-08-2016 και περί ώρα 12:30, στην περιοχή της Μονής στην Αίγινα, το τουριστικό σκάφος «ΝΤΟΥΕΝΤΕ» σκόρπισε τον θάνατο, αφαιρώντας τέσσερις ανθρώπινες ζωές, μεταξύ των οποίων και του Θεοδοσίου Κατιφέ και της πεντάχρονης κόρη του Σεβαστής.

Το συγκεκριμένο σκάφος, με κυβερνήτη τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο κατά μεταγενέστερη δήλωση του ιδίου, αφού εγκατέλειψε αβοήθητους τους ναυαγούς που εκείνο δημιούργησε, επιδόθηκε σε μία προσπάθεια κάλυψης, συγκάλυψης και αποφυγής ευθυνών, την ίδια χρονική στιγμή που πλήθος προσώπων είχε ανάγκη για άμεση παροχή βοήθειας, που πιθανώς θα έσωζε ζωές.

Μετά από συνεννόηση με δικούς του ανθρώπους, όπως ο ίδιος ο φερόμενος χειριστής αναφέρει, προσήλθε σκάφος που ρυμούλκησε το δικό του αλλά και έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος δύο φουσκωτά, ένα μεγάλο το οποίο παρέλαβε και αποβίβασε τους τρεις συνεπιβαίνοντές του στις ακτές της Αίγινας και ένα άλλο φουσκωτό το οποίο παρέλαβε τον ίδιο τον φερόμενο κατά δήλωση του ως κυβερνήτη και τον οδήγησε στην περιοχή Φάρος, όπου αυτοκίνητο άλλου προσώπου τον παρέλαβε και τον οδήγησε στο Λιμεναρχείο Αίγινας, 2,5 ώρες μετά το συμβάν. Εκεί εμφανίσθηκε με τον δικηγόρο του, με τον οποίο προφανώς είχαν επικοινωνία κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ συμβάντος και εμφανίσεως του στο Λιμεναρχείο.

Την ίδια ώρα άνθρωποι πέθαιναν αβοήθητοι, αλλά ο συγκεκριμένος κατά δήλωση του κυβερνήτης, αφού αποποιήθηκε κάθε ευθύνης, δήλωσε και τα ονόματα των συνεπιβαινόντων του, όλοι κατά δήλωσή του αρκετά μεγάλοι ηλικιακά αλλά με διάθεση για κρουαζιέρα, με ταυτόχρονη ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων από ισχυρές σε ιπποδύναμη μηχανές.

Επειδή ουδείς από τους ισχυρισμούς αυτούς αντέχει σε σοβαρή κριτική, παρακαλούμε οποιονδήποτε αυτόπτη μάρτυρα είδε το συμβάν ή τις προσπάθειες συγκάλυψής του, στις οποίες μετείχαν τουλάχιστον πέντε πρόσωπα, τα οποία ούτε καν προσήχθησαν ενώπιον των αρχών, να προσέλθει και να καταθέσει για να φωτιστεί η αλήθεια. Το έχει ανάγκη η οικογένεια των θυμάτων, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι επικαλείται στο υπόμνημά του ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου που κατηγορείται για την τραγωδία στην Αίγινα"

Κρήτη: Γερμανός τουρίστας σε ταξιτζή: Δεν σε πληρώνω γιατί χρωστάτε στη χώρα μου!

Επεισοδιακή κατέληξε η μεταφορά δύο Γερμανών τουριστών από ξενοδοχείο της Αγίας Πελαγίας στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου, καθώς αρνήθηκαν να πληρώσουν τον οδηγό ταξί, με την ... δικαιολογία ότι η Ελλάδα χρωστάει χρήματα στην Γερμανία!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό που καταγράφεται στην Κρήτη, καθώς πολλές φορές οι ιδιοκτήτες ταξί έρχονται αντιμέτωποι με την προσβλητική συμπεριφορά τουριστών, κυρίως Γερμανών, όμως το κακό φέτος έχει παραγίνει, όπως λένε... Αγένεια, ειρωνείες και υποτιμητικά σχόλια είναι μερικά μόνο από τα κακώς κείμενα της τουριστικής σεζόν που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι Γερμανοί τουρίστες αρνήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των 40 ευρώ που έγραψε το ταξίμετρο για την διαδρομή Αγία Πελαγία – αεροδρόμιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν στο οδηγό ταξί πως είχαν πληρώσει την διαδρομή όταν έκλεισαν το τουριστικό τους πακέτο στην Γερμανία!

Ο οδηγός δήλωσε στους τουρίστες ότι δεν είχε πάρει από κανέναν χρήματα και πως βρέθηκε στο ξενοδοχείο για να τους παραλάβει μετά από κλήση που δέχθηκε από την ρεσεψιόν, ωστόσο η ανταπάντηση τον άφησε εμβρόντητο: “Δεν πρέπει να σε πληρώσω, γιατί χρωστάτε λεφτά στην Γερμανία...”.

Η συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα
Μετά από αυτό, άπαντες μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα του αερολιμένα, καθώς ο οδηγός ταξί ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, με τον Γερμανό να επιμένει πως δεν πρόκειται να πληρώσει για την κούρσα.

Με την απειλή της υποβολής μήνυσης, κάτι που θα σήμαινε παραμονή των τουριστών στο αυτόφωρο για το Σαββατοκύριακο, ο Γερμανός τουρίστας ζήτησε από τον οδηγό ταξί έναν τραπεζικό λογαριασμό για να του καταθέσει τα χρήματα όταν θα επέστρεφε στην πατρίδα του! Η επιμονή του οδηγού ταξί να πληρωθεί άμεσα για το δρομολόγιο και η απειλή της ... στενής, έκανε τους Γερμανούς να πληρώσουν το αντίτιμο της κούρσας και να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Γερμανός τουρίστας σε ταξιτζή: Δεν σε πληρώνω γιατί χρωστάτε στη χώρα μου! "

Στον εισαγγελέα για τα περί προσφύγων ο Μητροπολίτης Χίου

Στον Εισαγγελέα παραπέμπει την υπόθεση με τον Μητροπολίτη Χίου, αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους πρόσφυγες, ο γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου έστειλε τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελέα κατά του ρατσισμού και στην Εισαγγελία Χίου προκειμένου να διερευνήσουν αν ο Μητροπολίτης διέπραξε αξιόποινες πράξεις.

Κύκλοι της Ιεράς Μητρόπολης Χίου τόνισαν, ωστόσο στο «protothema.gr» πως ο Μητροπολίτης του νησιού ήδη έχει αποστείλει ενημερωτική επιστολή στο γγ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ εκφράζουν την έκπληξή τους για το γεγονός πως ο κύριος Παπαϊωάννου δεν επικοινώνησε με την Μητρόπολη ή με τον Μητροπολίτη και προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια.

Τι είχε δηλώσει ο Μητροπολίτης

«Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες», είχε δηλώσει ο Μητροπολίτης Χίου, για να συνεχίσει ενάντια στον πολιτικό γάμο, λέγοντας για τους δημάρχους ότι «δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά των πολιτικών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα».

Στην αντεπίθεση κύκλοι της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου για τα «κηρύγματα μίσους» προς τους πρόσφυγες

Την ίδια ώρα στην αντεπίθεση περνούν κύκλοι της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου κατά όσων επιχειρούν με δημοσιεύματα και διαρροές να παρουσιάσουν τον Μητροπολίτη Μάρκο ως ρατσιστή και μισαλλόδοξο.

Με αφορμή πρόσφατη δήλωση με την οποία χαρακτήριζε τους πρόσφυγες ως «λαθρομετανάστες», εκπρόσωποι της τοπικής εκκλησίας παραπέμπουν στις σημερινές αποκαλύψεις των λιμενικών αρχών πως μόλις ένας στους τέσσερις που φθάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι πρόσφυγας από τη Συρία, με τους υπόλοιπους να είναι οικονομικοί μετανάστες.

«Όταν μιλάει το λιμενικό και λέει πως στους 1.950 που εντοπίστηκαν να προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, μόνο οι 500 ήταν Σύριοι πρόκειται για στατιστική. Στην αγωνία του Μητροπολίτη να μιλήσει για το πρόβλημα αλλοίωσης της πληθυσμιακής σύνθεσης του ανατολικού Αιγαίου κάποιοι θέλουν να βλέπουν ρατσισμό» απαντούν κύκλοι της Μητροπόλεως.

Οι ίδιοι αναφέρονται στο έργο του Μητροπολίτη Μάρκου υπέρ των προσφύγων θυμίζοντας πως υπήρξε ο πρώτος Ιεράρχης που άνοιξε έως και ναούς της Χίου για να φιλοξενηθεί το αρχικό κύμα των δοκιμαζόμενων αυτών ανθρώπων, ενώ είχε δώσει εντολή να διατεθούν χώροι των ενοριών για τη σίτιση αυτών παράλληλα με προσφορές σε πακέτα και τρόφιμα που έκανε. Μάλιστα ο Μητροπολίτης συνεργάστηκε έως και με δυνάμεις της τοπικής αριστεράς για να ανακουφιστεί ο πόνος των προσφύγων. «Κάποιοι εργολαβικά έχουν αναλάβει υπερασπιστές των μεταναστών, λησμονώντας τους ντόπιους πληθυσμούς και τα μεγάλα προβλήματα τους. Η κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου απλά δεν πάει άλλο. Αγωνία εκφράζει ο Μητροπολίτης κι όχι μίσος. Αυτή τη στιγμή η Χίος μόνο φιλοξενεί 3.000 μετανάστες» ανέφεραν στο protothema.gr άνθρωποι του περιβάλλοντος του.

Πάντως θέμα έχει προκύψει και με τις δηλώσεις του κατά των πολιτικών για τους οποίους είπε ότι «έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν» σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουν παραδώσει τη χώρα, ενώ κάλεσε τον κόσμο να φωνάξει δυνατά την αντίθεση του στη στάση των βουλευτών να επιτρέψουν τη δημιουργία τεμένους. Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr ο Μητροπολίτης σιβυλλικά επέλεξε να επαναλάβει πρόσφατη δήλωση του με μία φράση από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου:

"Πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς. ὅστις δ᾿ ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς".

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα για τα περί προσφύγων ο Μητροπολίτης Χίου"

Στο μικροσκόπιο των φοροελεγκτών και η Άντζελα Δημητρίου - 48ωρο λουκέτο στο κέντρο που εμφανιζόταν

Στα δίχτυα των ελεγκτών της Φορολογικής Διοίκησης πιάστηκε η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια Άντζελα Δημητρίου και το νυχτερινό κέντρο στο οποίο εμφανιζόταν στον Αλμυρό Βόλου, σφραγίστηκε με λουκέτο 48 ωρών.

Ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων βρέθηκαν στον Αλμυρό Βόλου, για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων έκδοσης αποδείξεων και συγκεκριμένα στο κέντρο όπου εμφανιζόταν η Άντζελα Δημητρίου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 65 αποδείξεις επομένως, πέραν του προβλεπόμενου προστίμου επέβαλαν παράλληλα και άμεσο σφράγισμα 48 ωρών στο μαγαζί.

Στη συνέχεια ο έλεγχος επεκτάθηκε στο συμφωνητικό της τραγουδίστριας όπου διαπιστώθηκε αμοιβή «με τριψήφιο ποσό». Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νυχτοκάματο ήταν χαμηλότερο των 300 ευρώ, με αποτέλεσμα στο μικροσκόπιο των φοροελεγκτών να βρεθούν και τα βιβλία της επονομαζόμενης… Λαίδης.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο μικροσκόπιο των φοροελεγκτών και η Άντζελα Δημητρίου - 48ωρο λουκέτο στο κέντρο που εμφανιζόταν"

Πάνω από δύο μήνες θα χρειαστεί για να αποφασιστεί το αίτημα ασύλου των «8»

Δυο με τρείς μήνες θα πάρει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη τέσσερις ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και την έκδοση των οποίων ζητά η Άγκυρα.

Αυτό αναφέρει τηλεγράφημα του France24 επικαλούμενο πηγές από την υπηρεσία ασύλου.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο των «8» Σταυρούλα Τομαρά την Παρασκευή εξετάστηκε το αίτημα ασύλου του ενός εκ των οχτώ, του Feridun Coban ενώ τα αιτήματα των άλλων επτά θα συζητηθούν από τη Δευτέρα.
Στη συζήτηση των αιτημάτων για την έκδοση ασύλου παραστάθηκαν εκτός από την κα Τομαρά και το μέλος της υπερασπιστικής ομάδας, δικηγόρος Κων/νος Γώγος.

Από την υπηρεσία ασύλου είπαν στο France24 ότι «θα ακολουθηθεί μια κανονική διαδικασία» παρά την πίεση που ασκεί η Τουρκία για έκδοση των οχτώ στρατιωτικών.

Η κυρία Τομάρα υποστήριξε ότι σε περίπτωση έκδοση των «8» θα τεθεί σε κίνδυνο «η ασφάλεια και η ζωή τους καθώς και των οικογενειών τους».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών αποτέλεσε ένα απο τα ζητήματα για τα οποία μίλησαν την Πέμπτη ο Αλεξης Τσίπρας με τον Τούρκο ομόλογό του Μπινάλι Γιλντιρίμ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από δύο μήνες θα χρειαστεί για να αποφασιστεί το αίτημα ασύλου των «8»"

RT για γερμανικές αποζημιώσεις: «Παράλογος εκβιασμός» ή «ιστορική ευθύνη»;

Το κατά πόσο η Γερμανία οφείλει να αποζημιώσει την Ελλάδα με 270 δισ. ευρώ για τα εγκλήματα των Ναζί κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου εξετάζει το δίκτυο RT.
«Χρωστάει ακόμα η Γερμανία στην Ελλάδα δισεκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για τα εγκλήματα των Ναζί κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ή ό,τι έγινε, έγινε, καθώς το Βερολίνο έχει ούτως ή άλλως δώσει δισεκατομμύρια στην Αθήνα σε παροχές και μέτρα διάσωσης;», ξεκινά το άρθρο που τιτλοφορείται « “Παράλογος εκβιασμός” ή “ιστορική ευθύνη”; Η Ελλάδα απαιτεί αποζημιώσεις για τον Β'ΠΠ από τη Γερμανία».
Προκειμένου να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με την καθηγήτρια και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίνα Πρεντούλη, και με τον Γερμανό πολιτικό αναλυτή Eike Hamer.
Πρεντούλη: Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν έχουν ημερομηνία λήξης
«Οι Έλληνες θα ζουν πάντα με τις μνήμες της γερμανικής κατοχής. Θα ήθελα να πω ότι το 1944 είχαμε μια πολύ σκοτεινή επέτειο για την Ελλάδα – την επέτειο της Κοκκινιάς, όπου 20.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία. 350 από αυτούς εκτελέστηκαν και 800 έγιναν όμηροι και βασανίστηκαν από το γερμανικό στρατό και τη Γκεστάπο», αναφέρει η κ. Πρεντούλη στο RT.
Hamer: Σημασία έχει να ζούμε ειρηνικά
Ο Γερμανός πολιτικός αναλυτής από την άλλη αναφέρει ότι η Δυτική Γερμανία είχε αποζημιώσει το 1960 με 115 εκατ. μάρκα την Ελλάδα και τονίζει ότι αυτό που έχει πλέον σημασία είναι «να ζούμε ειρηνικά». «Είμαστε σύντροφοι στην ΕΕ και είναι τρελό να δημιουργούνται σχίσματα στον πληθυσμό με τέτοιες παράλογες απαιτήσεις», λέει.
Πρεντούλη: Τα χρήματα που πήραμε το 1960 δεν ήταν αρκετά
Η κ. Πρεντούλη συμφωνεί ότι η ειρήνη είναι σημαντική, όμως ξεκαθαρίζει ότι το ποσό που έλαβε η χώρα μας το 1960 ήταν μόλις ένα τμήμα από αυτό που μας όφειλαν και σημειώνει ότι η Ευρώπη οφείλει να αναγνωρίσει τα όσα υπέστη η Ελλάδα την περίοδο της κατοχής.
Hamer: Καμιά άλλη χώρα δεν έχει λάβει τόσα χρήματα από τη Γερμανία όσα η Ελλάδα
Στις απαντήσεις που έδωσε ο Γερμανός πολιτικός αναλυτής στο RT, επιμένει ότι η Γερμανία έχει δώσει πάρα πολλά χρήματα στη χώρα μας μέσω της ΕΕ και «άλλων πραγμάτων», όπως λέει χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την ελληνική αφρόκρεμα που μετακομίζει στο εξωτερικό για την κατάσταση στη χώρα μας. «Αυτό δεν είναι δίκαιο», λέει. 

Πρεντούλη:Η Ελλάδα έχει την χειρότερη αντιμετώπιση στην ευρωζώνη
Η κ. Πρεντούλη εκφράζει με τη σειρά της ότι η Ελλάδα είναι αυτή που αδικείται, υπενθυμίζοντας ακόμα ότι η χώρα μας είχε συμφωνήσει το 1953 στο κούρεμα του γερμανικού χρέους.
huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "RT για γερμανικές αποζημιώσεις: «Παράλογος εκβιασμός» ή «ιστορική ευθύνη»;"

Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για το Σεπτέμβριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έχει εξαγγείλει τη συμμετοχή της στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ενώ την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, οργανώνει «πορεία σωτηρίας», επτά χιλιομέτρων, με τίτλο «το καραβάνι της Υγείας».

Η πορεία θα εκκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 07:00 π.μ., θα διέλθει από τα νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά, Αγ.Δημήτριος και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στα Νοσοκομεία «προσελήφθησαν 450 υπάλληλοι και μόνο. Εκ των 950 θέσεων που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση». Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι «οι υπόλοιπες 500 θέσεις πολύ δύσκολα θα καλυφθούν» αν και όπως αναφέρει « οι Υπουργοί Υγείας δεσμεύονταν για την πρόσληψη και των 950 υπαλλήλων έως τέλος του έτους 2015». Προσθέτει ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, ήταν για ενίσχυση του Συστήματος με 4.500 νέες θέσεις επιπλέον των υπηρετούντων. Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει επίσης, ότι «δεν προβλέπεται κονδύλι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας του τρέχοντος έτους για νέες προσλήψεις, καθώς επίσης καραδοκεί ο μνημονιακός κόφτης των δαπανών».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία"

Εργαζόμενοι εκ περιτροπής

Ολοένα και δυσκολότερο γίνεται το εργασιακό πλαίσιο με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες πολίτες.

Τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για τη διαμορφωθείσα κατάσταση είναι αποκαλυπτικά. Αρκετές επιχειρήσεις δίνουν έμφαση πλέον στη σύναψη συμβάσεων μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, φροντίζοντας παράλληλα να αντικαθιστούν το «παλαιό» (και ακριβό) προσωπικό με «νέο» (και φθηνό). Ενδεικτικά επισημαίνεται ότι το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου το 50% των συμβάσεων ήταν τέτοιας μορφής. Μεγάλοι χαμένοι οι εργαζόμενοι, ηλικίας έως και 29 ετών, οι οποίοι καλούνται να εργαστούν με ελαστικό ωράριο και με αποδοχές που δεν ανταποκρίνονται στον χρόνο και τον κόπο που αφιερώνουν καθημερινά.

Παράλληλα, αρκετοί εργαζόμενοι άνω των 30 ετών βρίσκονται ανά πάσα στιγμή αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους, καθώς αρκετές εταιρείες περιμένουν τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος το φθινόπωρο (στην κορυφή της ατζέντας τα εργασιακά) προκειμένου να δουν αν θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Το top 10 των επαγγελμάτων με τις περισσότερες προσλήψεις:

  • σερβιτόροι, τραπεζοκόμοι και μπάρμαν,
  • πωλητές,
  • ανειδίκευτοι εργάτες,
  • συσκευαστές, κονσερβοποιοί φρούτων και λαχανικών, σταφίδας, ελαιοτριβείς, σπορελαιουργοί με χειροκίνητα εργαλεία και μηχανές,
  • μάγειροι και ψήστες ξενοδοχείων και εστιατορίων,
  • λαντζέρηδες,
  • μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές και άλλοι καλλιτέχνες,
  • καμαριέρες σε ξενοδοχεία,
  • υπάλληλοι επιχειρήσεων, γραφείων και καταστημάτων και
  • καθαριστές και καθαρίστριες.
Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη τάση που διαμορφώνεται στον εργασιακό χώρο το τελευταίο χρονικό διάστημα αποφέρει βραχυπρόθεσμα οφέλη στις επιχειρήσεις, ωστόσο, μακροπρόθεσμα οι απώλειες είναι μεγαλύτερες λόγω μείωσης της παραγωγικότητας του εργατικού δυναμικού που διατηρούν -κάτι το οποίο αποτυπώνεται ήδη και στα στοιχεία της Κομισιόν για την απασχόληση στην Ευρώπη.

«Βασιλεύει» η μερική απασχόληση

Μόνο τον Ιούλιο το 54,16% των νέων θέσεων εργασίας αφορούσε σε συμβάσεις υπο-αμειβόμενης εργασίας με ελαστικό ωράριο.
Βάσει στοιχείων, έγιναν 57.821 περισσότερες προσλήψεις εργαζομένων με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερα θετικό ισοζύγιο (+35.939 θέσεις αν συνυπολογιστούν οι περσινές απώλειες των 16.658 θέσεων) παρά τον αυξημένο αριθμό των απολύσεων (+6.692) και των οικειοθελών αποχωρήσεων (+15.190). Συνολικά, υπήρξαν 201.793 προσλήψεις, εκ των οποίων: α) το 54,16% ηταν μερικής και εκ περιτροπής εργασίας και β) το 45,84% πλήρους απασχόλησης. Την ίδια στιγμή, οι αποχωρήσεις ήταν 182.512, εκ των οποίων: α) 82.243 ήταν οικειοθελείς αποχωρήσεις και β) 100.269 ήταν καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Επιπλέον, τον ίδιο μήνα επικράτησαν οι προσλήψεις εργαζομένων από 15 έως 24 ετών (+22.533 θέσεις) καθώς και από 25 έως 29 ετών (+2.004 θέσεις) ενώ αντίθετα στις ηλικιακές κατηγορίες από 30 και πάνω επικράτησαν οι απολύσεις. 

Όσον αφορά στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου οι αναγγελίες των προσλήψεων έφτασαν τις 1.265.383 (+220.576 σε σύγκριση με το περσινό 7μηνο) και οι αποχωρήσεις τις 1.011.438 (+153.096), αφήνοντας θετικό ισοζύγιο κατά 253.945 (+ 67.480 θέσεις σε σύγκριση με το αντίστοιχο 7μηνο του 2015). Και στο επτάμηνο αυτό, ωστόσο, οι προσλήψεις με πλήρη απασχόληση και πλήρη μισθό ήταν λιγότερες από τις προσλήψεις με μερική ή εκ περιτροπής εργασία (48,02% έναντι 51,98%).

Η κυβέρνηση, πάντως, φροντίζει να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ανάπτυξη το γεγονός ότι για έκτο συνεχόμενο μήνα οι ροές μισθωτής απασχόλησης είναι θετικές.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενοι εκ περιτροπής"

Μοσκοβισί: Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να φορολογήσει το κρασί

Η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί ήταν επιλογή της κυβέρνησης, γνωστοποίησε με γραπτή του δήλωση ο Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη.

«Τα ειδικά μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση, ενώ εξετάζονται ως μέρος των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, εξακολουθούν να υπάγονται στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης» ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, υπογραμμίζοντας ότι «τα κράτη - μέλη οφείλουν να τηρούν τους ελάχιστους συντελεστές του ειδικού φόρου κατανάλωσης που καθορίζονται στην οδηγία 92/84/ΕΟΚ του Συμβουλίου (οδηγία περί συντελεστών)».

Ειδικότερα, επεσήμανε πως η οδηγία αυτή ορίζει μηδενικό ελάχιστο συντελεστή για το κρασί, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στα κράτη - μέλη να απαλλάσσουν από την επιβάρυνση του ΕΦΚ τον οίνο που παράγεται από ιδιώτη και καταναλώνεται από τον ίδιο, συγγενικά του πρόσωπα ή προσκεκλημένους (εφόσον δεν μεσολαβεί πώληση).

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσκοβισί: Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να φορολογήσει το κρασί"

Economist: Η κρίση υποβάθμισε την ποιότητα ζωής στην Αθήνα

Τη λίστα με 10 καλύτερες και τις 10 χειρότερες πόλεις για να ζει κανείς δημοσιεύει ο Economist. Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται η Αθήνα, η οποία όμως φιγουράρει σε μία υπολίστα με τις 10 πόλεις, όπου την τελευταία πενταετία χειροτέρευσαν οι συνθήκες διαβίωσης. Αιτία για την υποβάθμιση της ζωής στην ελληνική πρωτεύουσα; φυσικά η οικονομική κρίση.

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ο Economist παρουσιάζει τον δείκτη Liveability Ranking του Economist Intelligence Unit (EIU). Ο δείκτης του EIU εξετάζει τις συνθήκες διαβίωσης σε 140 πόλεις του πλανήτη με βάση πέντε κατηγορίες:

1. Σταθερότητα / εγκληματικότητα
2. Υπηρεσίες υγείας
3. Πολιτισμός και περιβάλλον
4. Υπηρεσίες εκπαίδευσης
5. Υποδομές

Οι πόλεις τελικά βαθμολογούνται από 1 - 100, με βάση 30 υποδείκτες που εντάσσονται στις πέντε κατηγορίες που προναφέρθηκαν.

Στη φετινή κατάταξη η Αθήνα βρίσκεται στην 69η θέση, συγκεντρώνοντας 75 βαθμούς. Αυτό κατατάσσει την ελληνική πρωτεύουσα σε μία μέση κατάταξη, όπου σύμφωνα με τους αναλυτές «η καθημερινή ζωή είναι εντάξει, σε γενικές γραμμές, αλλά μπορεί να υπάρχουν προβλήματα σε ορισμένα σημεία».

Οι πόλεις όπου η ζωή υποβαθμίζεται χρόνο με τον χρόνο

Και μπορεί η Αθήνα να μην συμπεριλαμβάνεται στις χειρότερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς, όπως ίσως θα πιστεύαμε πολλοί, ωστόσο βρίσκεται στη λίστα με τις πόλεις, όπου το επίπεδο ζωής χειροτερεύει σταθερά εδώ και πέντε χρόνια.

Όπως αναφέρει ο Economist αιτία για το φαινόμενο αυτό είναι το γεγονός ότι η Αθήνα πληρώνει το τίμημα της πολυετούς οικονομικής κρίσης και την αδιαφορία των υπευθύνων εξαιτίας των οποίων μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης εγκαταλείφθηκαν.

Στην ίδια λίστα συμπεριλαμβάνονται το Παρίσι, η ζωή των πολιτών στο οποίο έχει χειροτερεύσει μετά τις επαναλαμβανόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ με τα γνωστά επεισόδια εξαιτίας της φυλετικής διαμάχης λευκών και μαύρων πολιτών, το Καράκας της Βενεζουέλας λόγω της ενεργειακής κρίσης αλλά και πόλεις που ζουν στη σκιά των συρράξεων, όπως το Κίεβο και η Δαμασκός.

Οι καλύτερες και οι χειρότερες πόλεις

Η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς στον κόσμο είναι η Μελβούρνη της Αυστραλία. Ακολουθεί η πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, με τρίτη στην κατάταξη το Βανκούβερ του Καναδά και τέταρτη την πρωτεύουσα της χώρας, Τορόντο. Στην πέμπτη θέση η Αδελαΐδα της Αυστραλίας, στην έκτη το Κάλγκαρι επίσης του Καναδά, στην έβδομη το Περθ και πάλι της Αυστραλίας, στην όγδοη το Ελσίνκι της Φινλανδίας και στη δέκατη θέση το Αμβούργο της Γερμανίας.

Στον αντίποδα στη χειρότερη δεκάδα βρίσκονται, όπως είναι φυσικό, πόλεις εντός εμπόλεμων ζωνών ή σε φτωχές περιοχές του πλανήτη. Στην τελευταία θέση είναι Δαμασκός, ενώ στην τελευταία δεκάδα βρίσκονται και η Τρίπολη της Λιβυής, το Λάγος της Νιγηρίας, η Ντάκα του Μπαγκλαντές, το Αλγέρι, το Καράτσι στο Πακιστράν και το Κίεβο.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Economist: Η κρίση υποβάθμισε την ποιότητα ζωής στην Αθήνα"

Στην εισαγγελία Εφετών το αίτημα της Άγκυρας για την έκδοση των «8»

Στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας βρίσκεται από σήμερα η αίτηση και τα δικαιολογητικά για την έκδοση στις αρχές της Τουρκίας των οκτώ εκζητουμένων Τούρκων στρατιωτικών.

Το φάκελο με το αίτημα των Τουρκικών αρχών για έκδοση των οκτώ στρατιωτικών διαβίβασε στην εισαγγελία Εφετών το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του.

Πλέον, τον τελικό λόγο για την υπόθεση έχει η εισαγγελία Εφετών.

Στο μικροσκόπιο το αίτημα των 8 Τούρκων στρατιωτικών για άσυλο

Το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει στις ελληνικές αρχές οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, που μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολή, αναμένεται να εξεταστεί σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Διαβάστε Περισσότερα » "Στην εισαγγελία Εφετών το αίτημα της Άγκυρας για την έκδοση των «8»"

Σε επίσχεση εργασίας επ' αόριστον από 22/8 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Σε επίσχεση εργασίας επ' αόριστον προχωρούν από την προσεχή Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως αποφάσισαν στη συνεδρίασή τους σήμερα και γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δεν κυκλοφορούν λεωφορεία στους δρόμους, ενώ καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους.

«Δεν πάει άλλο με τον εμπαιγμό», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας "θέλουμε τη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη χθες και αυτά που λέει ότι εμείς δεν κλειδώνουμε το ραντεβού μας είναι ψέματα".

Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, για την προσφυγή στη δικαιοσύνη από μέρους της διοίκησης του ΟΑΣΘ ο κ. Τσερμενίδης μας είπε «θα απαντήσουμε και εμείς με τον ίδιο τρόπο. Θα προσφύγουμε και εμείς στη δικαιοσύνη. Είναι δυνατόν να μην μας πληρώνουν και να κινούνται και νομικά εναντίον μας; Και εμείς τον ξέρουμε τον νομικό δρόμο και μπορούμε να διεκδικήσουμε και αλλιώς τα δεδουλευμένα μας, που υπερβαίνουν για τους 2.300 εργαζόμενους τα 6,3 εκατ. ευρώ».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης μας επεσήμανε ότι έχει συγκαλέσει ήδη έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ύστερα από την απόφαση των εργαζομένων και τις επόμενες ώρες θα καθοριστούν και οι δικές τους κινήσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε επίσχεση εργασίας επ' αόριστον από 22/8 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ"

Ομολογία Αυγής: Την «πέσαμε» στον Πύρρο επειδή συνεργάστηκε με Βενιζέλο-Σαμαρά

Με ένα άρθρο-ομολογία του αρθρογράφου Θανάση Καρτερού δίνει συνέχεια η Αυγή στην επίθεση που έχει εξαπολύσει κατά του Πύρρου Δήμα ομολογώντας εμμέσως ότι τα κίνητρα για την κριτική της προς το πρόσωπο του Ολυμπιονίκη έχουν ως αφετηρία τη συνεργασία του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά.

Το άρθρο του Θανάση Καρτερού με τίτλο «Η μπάρα και η αμπάρα» έχει ως εξής:

Ας αφήσουμε στην μπάντα το εξώδικο κατά της Αυγής στο οποίο βούλιαξε ο Πύρρος Δήμας με αφορμή ένα ενυπόγραφο σημείωμα που κατά τη γνώμη του τον έθιγε. Ας αφήσουμε επίσης στην μπάντα την ετερόκλητη μάζωξη Γραμματέων και Φαρισαίων που έσπευσαν να επιτεθούν στην εφημερίδα διότι τόλμησε να αμαυρώσει το όνομα του Πύρρου. Ένα όνομα που θα έπρεπε να μείνει στο απυρόβλητο διότι συμβολίζει αξίες, ιδεώδη, τη δύναμη της Ελλάδας, την ψυχή της, την εθνική μας ενότητα. Και ό,τι άλλο θέλετε και θέλουν.

Ας σταθούμε λίγο στο όνομα. Εδώ υπάρχει πάντα ένα πρόβλημα. Ένα ζήτημα είναι να κάνει κανείς όνομα με την αφοσίωση, τον ιδρώτα, τις επιτυχίες του. Άλλο ζήτημα όμως είναι να σταθεί στη συνέχεια στο ύψος του ονόματός του. Διότι η δημοσιότητα και η δόξα θέλουν τη διαχείρισή του. Άλλο η μπάρα και άλλο η αμπάρα, με δύο λόγια. Μπορεί να χάρηκαν όλοι τις μάχες της μπάρας αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι συγχωρούν τις πολιτικές της αμπάρας με τις οποίες φυλακίστηκε η ελληνική κοινωνία.

Δικαίωμά του αλλά ο Πύρρος μετά την μπάρα διάλεξε την αμπάρα. Ακόμα και αν υποθέσει κανείς ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε για το αποδεδειγμένο πάρτι των αναβολικών που έβαλε αμπάρα στην άρση βαρών, το όνομά του ο ίδιος το έβγαλε στο παζάρι. Πάνω στον πάγκο του Βενιζέλου και του Σαμαρά. Ο ίδιος το πρόσφερε σε όλους τους νόμους και τα μέτρα της αμπάρας. Ο ίδιος, αιωνίως αμίλητος, μόνο σήκωνε το χέρι για να ψηφίσει όλα εκείνα που ακόμα πληρώνουν οι έγκλειστοι της αμπάρας. Αυτή είναι η αλήθεια.

Αφού όμως αποφάσισε να εμπλακεί σε συγκεκριμένο είδος πολιτικής, να στρατευθεί στην παρακμή του ΠΑΣΟΚ, να θέσει το όνομά του στη διάθεση των αυτουργών της αμπάρας, εύλογο είναι ότι θα γίνει και στόχος κριτικής. Ενίοτε και πολεμικής. Η αλήθεια, δυστυχώς γι' αυτόν, αλλά και για εμάς, δεν κρύβεται πίσω από κανένα μετάλιο και πίσω από κανένα εξώδικο. Το όνομα της άρσης βαρών το κατεδάφισαν μόνοι τους. Το όνομα του Πύρρου ένα όνομα που όλοι αγαπήσαμε, το κατεδαφίζει συστηματικά ο ίδιος. Τα υπόλοιπα δεν είναι της μπάρας, αλλά της αμπάρας...


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ομολογία Αυγής: Την «πέσαμε» στον Πύρρο επειδή συνεργάστηκε με Βενιζέλο-Σαμαρά"

185 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στη Λέσβο τα τελευταίο 24ωρο

Άλλοι 185 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στη Λέσβο τα τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από χθες Πέμπτη μέχρι και σήμερα Παρασκευή το πρωί.

Συγκεκριμένα χθες πέρασαν 139 άτομα και νωρίς σήμερα το πρωί πέρασαν 46 αποβιβαζόμενοι στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών βόρεια της Μυτιλήνης. Το αντίστοιχο διάστημα στη Χίο πέρασαν 61 άτομα και στη Σάμο πέρασαν 18.

Σήμερα Παρασκευή στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 4.116 άτομα. Στη Χίο 3.115 και στη Σάμο 1.062.

Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου σήμερα βρίσκονται εγκλωβισμένοι 8.293 πρόσφυγες ή μετανάστες. Αριθμός ρεκόρ από εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Ας σημειωθεί ότι στη Λέσβο όταν και εκδηλώθηκε το πραξικόπημα στην Τουρκία ο αριθμός των εγκλωβισμένων δεν ξεπερνούσε τις 2.500 άτομα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "185 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στη Λέσβο τα τελευταίο 24ωρο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news