facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

DW:Παραμένουν τεράστιες οι συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης πλήττουν ακόμη σοβαρά τις νότιες χώρες της ευρωζώνης, διαπιστώνει νέα μελέτη του Ιδρύματος Bertelsmann, κάνοντας λόγο για αυξανόμενη κοινωνική ανισότητα στις βιομηχανικές χώρες.
Επιδεινώνεται η κοινωνική ανισότητα στις βιομηχανικές χώρες σύμφωνα με νέα μελέτη του γερμανικού Ινστιτούτου Bertelsmann. Τα προβλήματα «οξύνθηκαν εν μέρει δραματικά» τα τελευταία δύο χρόνια, επισημαίνεται στη σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα και εστιάζει στις μελλοντικές προοπτικές 41 χωρών που Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της ΕΕ.
Καλύτερες «επιδόσεις» στη σχετική αξιολόγηση σημείωσαν οι σκανδιναβικές χώρες, με πρωτοπόρο τη Σουηδία, ενώ ακολουθούν η Ελβετία και η Γερμανία. Ωστόσο, ακόμη και οι ισχυρές χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά αρχίζουν να εμφανίζουν αστάθεια, υπογραμμίζεται στη μελέτη. Η οικονομία της Νορβηγίας πλήττεται από τις πτωτικές τιμές του πετρελαίου. Το αυξημένο προσφυγικό ρεύμα έφερε τη Σουηδία στα όρια των δυνατοτήτων υποδοχής ανθρώπων, ενώ και η ανεργία των νέων στη χώρα είναι υψηλή. Επίσης, σημειώνει το Ίδρυμα Bertelsmann, τόσο στη Σουηδία όσο και στη Δανία αυξήθηκε αισθητά η ανισότητα στο πεδίο των εισοδημάτων.
O «εθνικιστικός λαϊκισμός» προελαύνει
Έχουν σκληρύνει τα μέτωπα στην ΕΕ εξαιτίας της μεγαλύτερης μετακίνησης προσφύγων μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επισημαίνει το Ίδρυμα Bertelsmann
Έχουν σκληρύνει τα μέτωπα στην ΕΕ εξαιτίας της μεγαλύτερης μετακίνησης προσφύγων μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επισημαίνει το Ίδρυμα Bertelsmann
Πολύ σοβαρότερα προβλήματα διακρίνουν πάντως οι συντάκτες της μελέτης στις νότιες χώρες της ευρωζώνης. Όπως διαπιστώνουν, οι συνέπειες της χρηματοοικονομικής κρίσης και η λιτότητα που επιβλήθηκε επί σειρά ετών «παραμένουν εκεί ακόμη τεράστιες». Η μελέτη υπογραμμίζει ότι τα ποσοστά των χρόνια ανέργων και η παιδική φτώχεια κυμαίνονται σε διψήφιο αριθμό. Τα παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ισπανία ανέρχονται σε ποσοστό 23%, ενώ και στην Ελλάδα πλήττεται ένα στα πέντε παιδιά. Και στις δύο χώρες σχεδόν οι μισοί νέοι είναι άνεργοι, επισημαίνεται.
Η μελέτη του γερμανικού ιδρύματος στηλιτεύει την αδυναμία των βιομηχανικών χωρών να επιλύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα. Όπως επισημαίνεται, έχουν σκληρύνει τα μέτωπα στην ΕΕ εξαιτίας της μεγαλύτερης μετακίνησης προσφύγων μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κινδυνεύει να αποτύχει», προειδοποιεί το Ίδρυμα Bertelsmann, επισημαίνοντας ότι σε πολλά κράτη της ΕΕ και του ΟΟΣΑ ο «εθνικιστικός λαϊκισμός» προελαύνει. Αυτά τα κινήματα θέτουν «τα μεμονωμένα εθνικά συμφέρονται πάνω από τον στόχο της εξεύρεσης κοινών διεθνών λύσεων για τα προβλήματα», επισημαίνει η μελέτη.
dw


Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Παραμένουν τεράστιες οι συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα"

Σε Αραβα δισεκατομμυριούχο πωλήθηκε το 20,6% της Forthnet

Στη Μassar Investments LLC, επενδυτικό σχήμα που ελέγχεται από τον Αραβα δισεκατομμυριούχο Αμπντουλαζίζ αλ Γκουρχέρ, μεταφέρθηκε το 20,6% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet. Η μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 10 και 11 Αυγούστου 2016 και στο πλαίσιο της ικανοποίησης των προαιρέσεων για την εξαγορά της μαλτέζικης εταιρείας τηλεπικοινωνιών Go από την κυρίαρχο πάροχο της Τυνησίας Tunisie Telecom (TT). Το τίμημα ανήλθε σε 1 εκατ. ευρώ και θεωρείται εσωτερική διευθέτηση των μετοχών που κατέχουν Αραβες επενδυτές στη Forthnet.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε χθες η TT, ολοκληρώθηκε η ικανοποίηση όλων των προαιρέσεων που είχαν τεθεί για την εξαγορά της μαλτέζικης Go και πλέον η εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Τυνησίας είναι κάτοχος του 65% των μετοχών της Go. Μέσω της τελευταίας, η ΤΤ απέκτησε έμμεση συμμετοχή περίπου 22,6% στην ελληνική Forthnet. Μάλιστα, με βάση τις ανακοινωμένες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις 10 και στις 11 Αυγούστου 2016, η Go απέκτησε επιπλέον ποσοστό 1,97% στη Forthnet. Ετσι η (έμμεση) συμμετοχή της ΤΤ στη Forthnet ανέρχεται στο 24,6%, ενώ η συμμετοχή της Massar Investments από 22,6% θα περιορισθεί στο 20,6%.

Νέος μέτοχος της Forthnet, εκτός από την TT, είναι ο Αραβας επιχειρηματίας Αμπντουλαζίζ αλ Γκουρχέρ. Ο τελευταίος ανήκει σε μία από τις πιο ισχυρές οικογένειες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με έδρα το Ντουμπάι, και είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Mashreq Bank. Η προσωπική περιουσία του κ. Αμπντουλαζίζ αλ Γκουρχέρ ανέρχεται σε περίπου 2,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ και με βάση το οικονομικό περιοδικό Forbes κατατάσσεται στην 420ή θέση στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε Αραβα δισεκατομμυριούχο πωλήθηκε το 20,6% της Forthnet"

Χάλκινο μετάλλιο οι Μάντης - Καγιαλής στα 470 της ιστιοπλοΐας

Το πέμπτο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήρθε από την ιστιοπλοΐα, καθώς το δίδυμο των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή στα 470 εξασφάλισαν το χάλκινο μετάλλιο.
Με καταπληκτικές εμφανίσεις στις τρεις κούρσες της Τρίτης (2η, 2η και 2η θέση), το ελληνικό πλήρωμα εξασφάλισε την παρουσία του στην τριάδα των Ολυμπιονικών στην κατηγορία τους και την Τετάρτη, στη medal race (20:10 ώρα Ελλάδας), κυνηγούσαν ακόμη και το χρυσό μετάλλιο απέναντι στο κροατικό δίδυμο, που προηγείται στη γενική κατάταξη, και το αυστραλιανό.
Το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, πανηγύρισαν στο Ρίο οι "χάλκινοι" Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, με την ολοκλήρωση της medal race στα 470 Ανδρών. Επίσης, η ελληνική ιστιοπλοΐα επιστρέφει και πάλι στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την... παύση το 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο ήταν το χάλκινο το 2008 στο Yngling (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη).


Συγχαρητήρια στο ελληνικό πλήρωμα για την κατάκτηση του Χάλκινου! Συγχαρητήρια Π. Μάντη και Π. Καγιαλή! 
Άλλο ένα μετάλλιο για την Ελλάδα! Συγχαρητήρια Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, μας κάνατε περήφανους!   

Τ. Μάντης & Π. Καγιαλής ανέβασαν την ελληνική ιστιοπλοΐα ξανά στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο 
huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Χάλκινο μετάλλιο οι Μάντης - Καγιαλής στα 470 της ιστιοπλοΐας"

Aθήνα: αφύλακτη πόλη μόλις δύσει ο ήλιος

Οι δρόμοι και τα σπίτια στις γειτονιές της Αθήνας ειδικά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου αδειάζουν από κίνηση και κατοίκους, και μαζί τους αραιώνει και χαλαρώνει αισθητά η αστυνόμευση της πρωτεύουσας.

Σπάνια συναντά κανείς περιπολικό ή μοτοσικλέτες να περιπολούν στους δρόμους ενώ τα γραφεία της Ασφάλειας σε αστυνομικά τμήματα ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές της Αθήνας υπολειτουργούν.
Και η αντίφαση είναι ότι οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν παραδοσιακά τη μεγάλη ευκαιρία για τις συμμορίες διαρρηκτών να κάνουν εφόδους σε σπίτια πολιτών που λείπουν διακοπές. Επιπλέον στην ανοχύρωτη πρωτεύουσα αναπτύσσουν δράση συμμορίες τσαντάκηδων.
Οι ελλείψεις, τα κενά, ο τρόπος οργάνωσης και κατανομής του προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώνονται εντονότερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Στα προβλήματα προστίθενται οι άδειες του προσωπικού και οι μετακινήσεις για την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε τουριστικές περιοχές. Τα τελευταία δύο χρόνια το μεγάλο αγκάθι είναι το Μεταναστευτικό που απορροφά όλο και περισσότερο αστυνομικές δυνάμεις.

Και όλα αυτά σε μια δύσκολη χρονική περίοδο κατά την οποία, όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., οι δείκτες της εγκληματικότητας ειδικά στα εγκλήματα της καθημερινότητας – διαρρήξεις, ληστείες σε σπίτια, επιθέσεις κατά πολιτών – παρουσιάζουν ανησυχητική άνοδο.
Αδικήματα που αφορούν τον πολίτη και επηρεάζουν την καθημερινότητά του αυξάνοντας το αίσθημα της ανασφάλειας.
Οι τάσεις και οι ρυθμοί ανάπτυξης της εγκληματικότητας αποτυπώνονται στα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για το 2015, τα οποία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.
Το πρώτο συμπέρασμα ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που λαμβάνει ο χάρτης της εγκληματικότητας και αφορούν άμεσα τον πολίτη είναι ότι παρατηρείται μετατόπιση της εγκληματικότητας στους λεγόμενους «εύκολους στόχους» ή στόχους «χαμηλού ρίσκου» καθώς οι ληστείες και οι κλοπές σε στόχους «υψηλού ρίσκου» έχουν μειωθεί.

Ειδικότερα, σε σύγκριση με το 2014, καταγράφονται λιγότερες ληστείες σε τράπεζες, ΕΛΤΑ, πρακτορεία ΟΠΑΠ, σουπερμάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ σημειώνονται περισσότερες αρπαγές τσαντών, κλοπές κινητών τηλεφώνων και μικροποσών, καθώς και ληστείες σε οικίες, καταστήματα, μίνι μάρκετ.

Βασικός στόχος των συμμοριών είναι πλέον ο πολίτης, γεγονός που κάνει το θέμα της εγκληματικότητας να μπαίνει στην καθημερινότητα και ο πολίτης όλο και περισσότερο να βιώνει τη βία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη χώρα το 2015 έχει καταγραφεί αύξηση στις κλοπές - διαρρήξεις σε ποσοστό περίπου 7%.

Στην Αττική που λόγω του πληθυσμού αποτελεί το βαρόμετρο για τις κατευθύνσεις της εγκληματικότητας, το 2015 σημειώθηκαν 347 ληστείες περισσότερες από τον προηγούμενο χρόνο παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 11,79%. Και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι οι ληστές έχουν στραφεί σε σπίτια πολιτών καθώς, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, σημειώθηκαν 93 περισσότερες ληστείες σε σχέση με το 2014 και 37 επιπλέον επιθέσεις με αρπαγές τσαντών σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
Ανησυχητική είναι η εικόνα και στις κλοπές - διαρρήξεις καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία στην Αττική το 2015 έγιναν 3.491 περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή αυξήθηκαν σε ποσοστό 8,9 %.

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων, τους μήνες του καλοκαιριού και ειδικότερα από το τέλος Ιουλίου μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, οι ελλείψεις που αφορούν κυρίως την πρόληψη με τις περιπολίες γίνονται περισσότερο αισθητές.
Για πολλούς συνδικαλιστές το ζήτημα βρίσκεται στην αναδιάρθρωση - αναδιοργάνωση που παρά τις εξαγγελίες έχει παγώσει. Η αναδιάρθρωση με την εξοικονόμηση προσωπικού το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση του εγκλήματος της καθημερινότητας με έμφαση στην πρόληψη έχει μπλοκάρει. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ., λόγω της κρίσης και της στενότητας στα κονδύλια που μπορεί να διατεθούν, έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα της ορθολογιστικής κατανομής προσωπικού, το οποίο θα μπορούσε να ενισχύσει την αστυνόμευση με συχνές περιπολίες, κυρίως σε ευαίσθητες περιοχές.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Aθήνα: αφύλακτη πόλη μόλις δύσει ο ήλιος"

ΠΟΕΔΗΝ: Πεθαίνουν άνθρωποι στις ΜΕΘ και ο Πολάκης παριστάνει τον Ζορό στο Facebook

Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εξαπολύουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας κάνοντας λόγο για πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ ενώ και το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «υβριστής-υπουργός» θα έπρεπε να έχει αποπεμφθεί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων με μία εξοργισμένη ανακοίνωση καταφέρεται κατά του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και σημειώνει ότι Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να έχει εγκαλέσει τον κ. Πολάκη.

Θα περίμενε κανείς να του «βάλει χέρι» για τον οχετό ύβρεων ενάντια των θεσμών της Δημοκρατίας, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου, αλλά «όχι μόνο δεν εκδόθηκε δελτίο τύπου από το γραφείο του Πρωθυπουργού που να εγκαλεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Πολάκη, δεν υπήρξε καν διαρροή από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου που να επισημαίνουν την ενόχληση του Πρωθυπουργού για τις ύβρεις Πολάκη. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας συνεχίζει ακάθεκτος τις ύβρεις και τις ψευτοπαλικαριές» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

«Πεθαίνουν άνθρωποι από την κατάσταση του ΕΣΥ και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και υπογραμμίζεται:

Επί των ημερών Τσίπρα – Ξανθού – Πολάκη στα Νοσοκομεία προσελήφθησαν 450 υπάλληλοι και μόνο. Εκ των 950 θέσεων που είχαν εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση. Οι υπόλοιπες 500 θέσεις πολύ δύσκολα θα καλυφθούν αν και οι Υπουργοί Υγείας δεσμεύονταν για την πρόσληψη και των 950 υπαλλήλων έως τέλος του έτους 2015. Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, δια στόματος του κου Τσίπρα ήταν για ενίσχυση του Συστήματος με 4.500 νέες θέσεις επιπλέον των υπηρετούντων 2 Απρίλη 2015.

Ο κος Πολάκης μάταια προσπαθεί να το παίξει «Ζορό» που πολεμάει την διαφθορά, την διαπλοκή και την γραφειοκρατία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μόνο.

Εφέτος δεν προβλέπεται κονδύλι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας του τρέχοντος έτους για νέες προσλήψεις, καθώς επίσης καραδοκεί ο μνημονιακός κόφτης των δαπανών. Οι προκηρύξεις που ανακοινώθηκαν 1.660 θέσεις, 1.200 θέσεις το πολύ - πολύ να προκηρυχθούν (αν προκηρυχθούν). Η ολοκλήρωση των διαδικασιών των εν λόγω προκηρύξεων και η πρόσληψη του προσωπικού (εάν γίνει), θα γίνει από την επόμενη κυβέρνηση (ακόμη και αν η σημερινή εξαντλήσει την τετραετία) λόγω έλλειψης κονδυλίων.»

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Τον Οκτώβριο του 2015 έληξαν οι συμβάσεις 100 ιατρών για τις ΜΕΘ των Νοσοκομείων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, τον Φλεβάρη προκηρύχθηκαν οι θέσεις,τον Απρίλιο απέλυσαν τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ για να «μαγειρέψουν» τους διορισμούς και τώρα άρχισαν να διορίζουν. Το αποτέλεσμα: Προσέλαβαν 52 Ιατρούς θα πάρουν ακόμα 10 και 38 θέσεις Ιατρών και 196 θέσεις Νοσηλευτών δεν καλύφθηκαν (αφού οι Γιατροί και οι Νοσηλευτές απηύδησαν και τους γύρισαν την πλάτη).

Με λίγα λόγια άφησαν ένα χρόνο ακάλυπτες τις ΜΕΘ ,αυξήθηκαν οι θάνατοι λόγω γρίπης και αντί να ζητήσουν συγνώμη και να αποπέμψουν τον υπεύθυνο Υβριστή Υπουργό τον αφήνουν ανενόχλητο να παριστάνει τον Ζορό στο F/B.

Υ.Γ. Οι 4500 που εξαγγέλθηκαν στην Πρωταπριλιάτικη επίσκεψη του κ. Τσίπρα το 2015 στο Υπ. Υγείας πότε θα προσληφθούν;

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει κινητοποιήσεις για τη διάσωση του ΕΣΥ και οργανώνει πορεία την Παρασκευή 9.10.2016, επτά χιλιομέτρων. θα εκκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 7.00πμ, θα διέλθει από τα Νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά, Αγ.Δημήτριος και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Πεθαίνουν άνθρωποι στις ΜΕΘ και ο Πολάκης παριστάνει τον Ζορό στο Facebook "

ΟΑΣΘ: Στα άκρα η κόντρα εργαζομένων - διοίκησης

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στον ΟΑΣΘ αναμένεται να εισηγηθεί στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ο πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Τσερμενίδης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν μας έχουν αφήσει άλλη επιλογή. Αρκεί ένα τηλεφώνημα για να κλειδώσει το ραντεβού μας» ανέφερε.

Οι 2.300 εργαζόμενοι των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη διεκδικούν δεδουλευμένα άνω των 6 εκατ. ευρώ.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΘ: Στα άκρα η κόντρα εργαζομένων - διοίκησης"

Στη νέα της έδρα μετακόμισε η Νέα Δημοκρατία

Μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να βάλει σε τάξη τη χώρα έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη λειτουργίας των νέων γραφείων του κόμματος στο Μοσχάτο, όπου και συγκάλεσε εκεί τη σύσκεψη του "πρωινού καφέ". Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η μετακόμιση συνιστά τήρηση της προεκλογικής του δέσμευσης.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Μία νέα σελίδα ξεκινάει σήμερα για τη Νέα Δημοκρατία, εδώ στα καινούργια μας γραφεία, στην όμορφη γειτονιά του Μοσχάτου. 'Αλλη μία προεκλογική δέσμευσή μου, για μετακόμιση σε νέα, πιο λιτά γραφεία, γίνεται πράξη. Βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας, τη Νέα Δημοκρατία. Και με αυτόν τον τρόπο, στέλνουμε ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία: ότι μπορούμε να βάλουμε σε τάξη και τη χώρα. Και να την οδηγήσουμε στην έξοδο από την κρίση. Εύχομαι τα καινούργια μας γραφεία να είναι τυχερά, καλορίζικα και να οδηγήσουν τη Νέα Δημοκρατία σε ένα νέο, μεγάλο κύκλο πολιτικών επιτυχιών». Στα νέα γραφεία βρίσκονταν ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, και οι στενοί του συνεργάτες που συμμετείχαν στον "πρωϊνό καφέ".

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη νέα της έδρα μετακόμισε η Νέα Δημοκρατία"

Γιατί έφυγε από το σημείο της σύγκρουσης ο 77χρονος -Τι κατέθεσε, τα ονόματα των συνεπιβατών του

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας μίλησε στο Βήμα για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα και ανέφερε τα ονόματα των συνεπιβατών του 77χρονου χειριστή.

Πρόκειται για τους Επαμεινώνδα Βενετσάνο και Ευθυμία Βενετσάνου, ηλικίας 60 με 70 ετών και την Καρακάση Θεοδώτη.

Τι είπαν οι συνεπιβάτες του 77χρονου στις καταθέσεις τους
Στις καταθέσεις τους στο λιμεναρχείο και οι τρεις που ήταν πάνω στο ταχύπλοο όταν αυτό εμβόλισε το τουριστικό σκάφος με τους 21 επιβαίνοντες δήλωσαν ότι στο τιμόνι βρισκόταν ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος.
Παράλληλα ο κ.Δρίτσας τόνισε ότι «η κόρη και γαμπρός του Λυκουρέζου προσκόμισαν εισιτήρια που βεβαίωναν πως ταξίδεψαν σόλο από την Κρήτη προς Αθήνα το απόγευμα της ημέρας του δυστυχήματος όταν ενημερωθήκαν για τα γεγονότα. Επίσης ο εγγονός του 78χρονου δεν θα μπορούσε να ήταν ο χειριστής, αφού είναι μικρής ηλικίας». Το παιδάκι είναι 10 ετών.

Τι έκανε ο χειριστής αμέσως μετά το δυστύχημα
Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στα όσα κατέθεσε ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου. Συγκεκριμένα είπε πως μετά τη σύγκρουση με τη λάντζα είχε υποστεί σοκ. Στη συνέχεια κάλεσε δικούς του ανθρώπους και ενημέρωσε για το συμβάν. Μετά φρόντισε να μετεπιβιβάσει και να βγάλει στην ακτή τους συνεπιβάτες που ήταν μαζί του στο σκάφος και ότι ο ίδιος έμεινε αρκετή ώρα επάνω γιατί το ταχύπλοο, λόγω της σύγκρουσης, έμπαζε νερά. Συγκεκριμένα ανέφερε πως μετά το ατύχημα κάλεσε έναν γνωστό του δύτη και έναν ακόμα ναύτη άλλης θαλαμηγού, οι οποίοι μετέφεραν τους τέσσερις επιβάτες του ταχύπλοου στην θαλαμηγό ιδιοκτησίας γυναίκας από την Ελβετία. Παράλληλα ομολόγησε πως δεν κάλεσε ποτέ για τη διάσωση των ανθρώπων από τη λάντζα που είχαν πέσει στη θάλασσα.

«Αυτός που ψάχνετε είμαι εγώ, ελάτε να με πιάσετε»
Ο 77χρονος χειριστής κατέθεσε ακόμα πως πρώτα επικοινώνησε πρώτα με τους δικούς του και τους δικηγόρους του και ότι στη συνέχεια ο ίδιος τηλεφώνησε στις αρχές λέγοντας «αυτός που ψάχνετε είμαι εγώ, ελάτε να με πιάσετε».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί έφυγε από το σημείο της σύγκρουσης ο 77χρονος -Τι κατέθεσε, τα ονόματα των συνεπιβατών του "

Νέο Σοκ: Έρχεται αύξηση έως και 12 λεπτά στα καύσιμα

Plan B της κυβέρνησης, λόγω μειωμένων εσόδων στα κρατικά ταμεία.
Το νέο χαράτσι εξετάζεται να έρθει τρεις μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο αντί για τον Ιανουάριο που ήταν προγραμματισμένο.

Υπό το φόβο να μην καταφέρει το οικονομικό επιτελείο να συγκεντρώσει μέχρι τον Δεκέμβριο τα 25 δισ. ευρώ που έχει υπολογίσει από φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου, η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο το εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που τα νοικοκυριά δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πληρωμές φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Με τους πολίτες να πρέπει να πληρώνουν και κάτι κάθε μήνα (ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας) έως το τέλος του χρόνου, στο ΥΠΟΙΚ υπολογίζουν ότι αυτή η υπερβολική πίεση το πιο πιθανό είναι να εκτιναχθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα 95 δισ. ευρώ από τα 89 δισ. που υπολογίζονται σήμερα.

Έτσι, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», μπαίνουν ξανά στο προσκήνιο οι έμμεσοι φόροι και πιο συγκεκριμένα η αύξηση των τιμών στα καύσιμα από 8 έως 12 λεπτά ανά λίτρο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ενώ το νέο χαράτσι εξετάζεται να έρθει τρεις μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο αντί για Ιανουάριο που ήταν προγραμματισμένο, λόγω μειωμένων εσόδων στα κρατικά ταμεία προκαλώντας ένα νέο «πονοκέφαλο».


Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο Σοκ: Έρχεται αύξηση έως και 12 λεπτά στα καύσιμα"

Στο στόχαστρο της ΔΕΗ οι κακοπληρωτές -Ερχεται μπλακάουτ σε 1,5 εκατ. οφειλέτες μετά τις 30 Σεπτεμβρίου

Την απειλή του μπλακάουτ επιστρατεύει η ΔΕΗ για να τους πείσει τους κακοπληρωτές να τακτοποιήσουν τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος που επισήμως ανέρχονται σε 2,3 δισ. ευρώ

Μπορεί το ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμών των οφειλών σε 36 δόσεις να παρατάθηκε έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η επιχείρηση εκτιμά ότι υπάρχουν περί τους 1,5 εκατομμύριο οφειλέτες που εξακολουθούν να έχουν «κόκκινους» λογαριασμούς.

Παράλληλα, όπως γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ», άρχισε μέσα στον Αύγουστο να αποστέλλει μέσα στον Αύγουστο ραβασάκια για εντολές αποκοπής με προτεραιότητα όπως λένε οι πληροφορίες όσους χρωστούν από 3.000 ευρώ και πάνω. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός αυτών των καθ' έξιν κακοπληρωτών ανέρχεται σε τουλάχιστον 80.000.

Τέλος, με βάση το δημοσίευμα, σημειώνεται ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που θα ξεκινήσουν το φθινοπωρινό «σαφάρι» διακοπών ρεύματος έχουν πάρει οδηγίες η αποκοπή να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι δυνατή η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, πρακτική ευρέως διαδεδομένη μέχρι σήμερα.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο στόχαστρο της ΔΕΗ οι κακοπληρωτές -Ερχεται μπλακάουτ σε 1,5 εκατ. οφειλέτες μετά τις 30 Σεπτεμβρίου "

Παρθενική πτήση για τον γίγαντα των αιθέρων

Tο Airlander-10, το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου, έκανε χθες με επιτυχία την παρθενική πτήση του στο Μπέντφορντσαϊντ της Βρετανίας, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την όψη και το μέγεθός του.
Το γεμάτο ήλιο αεροπλάνο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη βρετανική εταιρεία Hybrid Air Vehicles (HAV) και συνδυάζει τεχνολογίες των αεροπλάνων, των ελικοπτέρων και των αερόπλοιων.
Με μήκος 92 μέτρων και πλάτος 43,5 μέτρων, δηλαδή σχεδόν όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ξεπερνά σε μέγεθος και το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο στον κόσμο, το Airbus A380, ενώ είναι μάλιστα πολύ φθηνότερο, με κόστος παραγωγής περίπου 25 εκατομμύρια λίρες, έναντι 287 εκατ. λιρών του Α380 και η ταχύτητα του φτάνει τα 100 μίλια ανά ώρα. 
Η HAV προβλέπει ότι το δημιούργημά της θα αξιοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για μεταφορές εμπορευμάτων, αποστολές έρευνας και διάσωσης, εναέριες επιτηρήσεις, παροχή ασύρματου Ίντερνετ και επικοινωνιών (Wi-Fi), τουριστικά ταξίδια κ.ά.
Airlander-10Yui Mok/PA via AP
Ένα ακόμη πλεονέκτημα του φουτουριστικού αεροσκάφους είναι ότι μπορεί να παραμείνει στον αέρα σε ύψος έως 6.100 μέτρων επί πέντε μέρες, όταν έχει πλήρωμα, και έως δύο εβδομάδες όταν δεν είναι επανδρωμένο.
Επίσης μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί σχεδόν σε κάθε είδους επιφάνεια, ακόμη και από/σε νερό, μεταφέροντας φορτίο έως δέκα τόνων, δηλαδή ανάλογο βάρος με ένα στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο «Σινούκ».
Ο σχεδιασμός του Airlander είχε ξεκινήσει ως στρατιωτικό πρότζεκτ, όμως λόγω περικοπών στον αμερικανικό στρατό το πρόγραμμα σταμάτησε.
Η βρετανική εταιρεία Hybrid Air Vehicles, που είχε κάνει τον αρχικό σχεδιασμό του, βρήκε τα κεφάλαια να αγοράσει ξανά τα δικαιώματα του αεροσκάφους, χωρίς τον άκρως απόρρητο αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό του.
Με τη βοήθεια Βρετανών ιδιωτών επενδυτών και μετά από καθυστερήσεις το αεροσκάφος τελικά πέταξε.
Στόχος της εταιρείας είναι η κατασκευή 100 αεροσκαφών μέσα στην επόμενη πενταετία.
Ήδη οι ένοπλες δυνάμεις διαφόρων κρατών έχουν παρουσιάσει έντονο ενδιαφέρον και εκτιμάται ότι αρχικά το 40% έως 50% των χρήσεών του θα είναι στρατιωτικές.
efsyn

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρθενική πτήση για τον γίγαντα των αιθέρων"

206 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στη Λέσβο τα τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 206 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στη Λέσβο τα τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από χθες Τετάρτη μέχρι και σήμερα Πέμπτη το πρωί. Το αντίστοιχο διάστημα στη Χίο και στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σήμερα, Πέμπτη στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 4.084 άτομα. Στη Χίο 3.061 και στη Σάμο 1.045. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 8.190 πρόσφυγες ή μετανάστες.

Σημειώνεται ότι έξι μετανάστες, τέσσερις Πακιστανοί και δύο Αλγερινοί, όλοι ενήλικες, επέστρεψαν σήμερα στην Τουρκία σε εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Χθες επιστράφηκαν στην Τουρκία οχτώ Σύροι μετανάστες.

Οι έξι αναχώρησαν στις 9 το πρωί για το Δικελί της Τουρκίας με ειδικό δρομολόγιο πλοίου της γραμμής από τη Μυτιλήνη στα μικρασιατικά παράλια, ναυλωμένο από τη Frontex. Οι επαναπροωθηθέντες παραιτήθηκαν του δικαιώματος ασύλου και θα οδηγηθούν σε καταυλισμό μεταναστών στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Στο μεταξύ χθες, στην περιοχή του χοτ σποτ της Μόριας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, συνελήφθησαν τρεις Αλγερινοί, ηλικίας 22 έως 24 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή. Όπως προέκυψε με τη μέθοδο της απασχόλησης, έκλεψαν αντικείμενα αξίας από μια 21χρονη μετανάστρια υπήκοο Ερυθραίας.

Επίσης, χθες στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, ένας 23χρονος Πακιστανός και ένας 20χρονος Καμερουνέζος. Όπως αποδείχθηκε προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στη Λέσβο μεταβαίνει την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "206 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στη Λέσβο τα τελευταίο 24ωρο "

Μόνιμοι καταυλισμοί σε όλη την επικράτεια

Νέα κέντρα φιλοξενίας με δυνατότητα υποδοχής έως και 1.000 μεταναστών και προσφύγων δημιουργεί η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει… αποσυμπίεση των ελληνικών νησιών από τις αυξημένες προσφυγικές ροές των τελευταίων εβδομάδων, μετέδωσε το Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι το Μέγαρο Μαξίμου δίνει έμφαση και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων στα κέντρα φιλοξενίας, προκειμένου να αποφεύγονται οι εντάσεις.

«Αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα στα νησιά. Ο κόσμος αισθάνεται παγιδευμένος. Έφθασαν ένα βήμα από το να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να βρεθούν στην Ευρώπη αλλά δεν τα κατάφεραν. Επιχειρούμε μια αποσυμφόρηση. Οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι καλύτερες και μόνιμες» τόνισε σε δηλώσεις της κυβερνητική πηγή, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της.

Αύξηση των προσφυγικών ροών

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία παρατηρείται αύξηση των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά από την Τουρκία, καθώς η Άγκυρα εντείνει τις πιέσεις προς τις Βρυξέλλες να ικανοποιήσει το αίτημα της για άρση του καθεστώτος που ισχύει στη βίζα Τούρκων πολιτών.

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το πρωί της Πέμπτης, συνολικά 57.828 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ανά την ελληνική επικράτεια.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνιμοι καταυλισμοί σε όλη την επικράτεια"

Ο αδελφός του αδικοχαμένου καπετάνιου στην Αίγινα ξεσπά: Ο 78χρονος δεν ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου

Μια αποκάλυψη που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια της υπόθεσης έκανε ο αδελφός του κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους που έχασε τη ζωή του στο ναυτικό δυστύχημα της Αίγινας.

Ο αδελφός του αδικοχαμένου καπετάνιου δήλωσε ότι ο 78χρονος δεν ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «ο χείριστης του ταχύπλοου έδρασε με απόλυτη ψυχραιμία για να καλύψει τα ίχνη του» , υπογραμμίζοντας ότι μετά το ναυτικό δυστύχημα, ο φερόμενος ως δράστης και οι υπόλοιποι επιβάτες του ταχύπλοου εγκατέλειψαν το σημείο και πήγαν σε κατοικία της Αίγινας για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

«Σηκωθήκανε και φύγανε, πήγαν σπίτι τους συμβουλευτήκανε τι θα πούνε, και τώρα που θα πάει σε κανένα νοσοκομείο ποιος να τιμωρηθεί; Ο 80χρόνος; πλάκα κάνουμε;» ανέφερε.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο αδελφός του αδικοχαμένου καπετάνιου στην Αίγινα ξεσπά: Ο 78χρονος δεν ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου"

Φοροδιαφυγή: Στο «μικροσκόπιο» και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες

Και σε άλλες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, πλην του τουριστικού κλάδου, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον του φοροελεγκτικού μηχανισμού από το φθινόπωρο.

Έτσι, στο μικροσκόπιο τίθενται μεταξύ άλλων, γιατροί, μηχανικοί, υδραυλικοί, λογιστές, ηλεκτρολόγοι και δικηγόροι. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εκπονήσει σχέδιο για τους ελέγχους με βάση ανάλυση κινδύνου φοροδιαφυγής.

Τα βασικά κριτήρια για τη διενέργεια ενός ελέγχου θα είναι: τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί τα προηγούμενα έτη, οι επαγγελματικές δαπάνες ανά δραστηριότητα, τα δάνεια που τυχόν έχει λάβει κάθε επαγγελματίας καθώς τα περιουσιακά στοιχεία του. Παράλληλα θα διεξάγονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Σημειώνεται ότι από τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι σχεδόν ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα έως 5 χιλιάδες ευρώ.

Στο σχεδιασμό των ελέγχων έχουν συμβάλλει τεχνοκράτες από τη Γαλλία και τη Βρετανία, ενώ τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχουν ήδη παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Παρίσι.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Φοροδιαφυγή: Στο «μικροσκόπιο» και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες"

Ο Λυκουρέζος αποσύρεται από την υπόθεση της Αίγινας-Τι δήλωσε ο ίδιος

«Νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή», δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος είχε αναλάβει αρχικά να υπερασπίσει τον χειριστή του ταχύπλοου που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του.

Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.

Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Λυκουρέζος αποσύρεται από την υπόθεση της Αίγινας-Τι δήλωσε ο ίδιος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news