facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Τριπλή φορολογική παγίδα για 575.000 με αγροτικά εισοδήματα

Αντιμέτωποι με υπέρμετρα αυξημένους φόρους θα βρεθούν το επόμενο διάστημα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν αγροτικά εισοδήματα από το φορολογικό δόκανο που έχει στηθεί με βάσει τους τελευταίους νόμους.

Κι αυτό γιατί αφενός ο συντελεστής φορολόγησης των αγροτικών εισοδημάτων τους θα αυξηθεί από το 13% στο 22% και αφετέρου ο συντελεστής υπλογισμού της προκαταβολής φόρου εισοδήματος θα αυξηθεί απο το 75% στο 100% του κύριου φόρου, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Τα μέτρα εκτιμάται οτι αφορούν 575.000 αγρότες καθώς με την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για τον χαρακτηρισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη οι φορολογούμενοι που θα διατηρήσουν το χαρακτηρισμό εκτιμώνται σε 175.000 την ώρα που όλοι όσοι αποκτούν αγροτικά εισοδήματα υπερβαίνουν τους 750.000.

Συγκεκριμένα:

- Με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 65 του ν. 4389/2016 κατά κύριο επάγγελμα αγρότης θεωρείται ο φορολογούμενος ο οποίος αποκτά τουλάχιστον το 50% του ετήσιου εισοδήματός του από την άσκηση αγροτικών δραστηριοτήτων και διατηρεί λογιστικά βιβλία για τις δραστηριότητες αυτές όταν με βάση το προηγούμενο καθεστώς απαιτούνταν μόνο το 35% του εισοδήματος να είναι από αγροτικές δραστηριότητες

- Οι φορολογούμενοι που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν δικαιουνται την έκπτωση φόρου εισοδήματος που κυμαίνεται από 1.900 έως 2.100 ευρώ. Ως αποτελεσμα υποχρεούνται πλέον να καταβάλουν φόρο 22% απο το πρώτο ευρώ του συνολικού αγροτικού τους εισοδήματος

- Τέλος το φορολογικό έτος 2016 ο συντελεστής υπολογισμού της προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου έτους αυξάνεται στο 100% από 75%.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Τριπλή φορολογική παγίδα για 575.000 με αγροτικά εισοδήματα"

Από την Πέμπτη τα σημειώματα του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet

Περισσότερα από 7 εκατομμύρια σημειώματα του ΕΝΦΙΑ αναρτώνται στο Taxisnet την Πέμπτη. Περίπου 2,2 εκατ. ιδιοκτήτες αναμένεται να πληρώσουν περισσότερα χρήματα από πέρυσι.

Όπως σημειώνουν τα Νέα, λάθη στην συμπλήρωση του Ε9 ενδέχεται να έχουν στείλει το φόρο στα ύψη. Η διόρθωση των λαθών, σε ορισμένες περιπτώσεις, απαιτεί επίσκεψη στην εφορία.

Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης οι φορολογούμενοι δεν κερδίζουν τίποτε.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, φέτος για περίπου 270.000 ιδιοκτήτες ακινήτων το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ θα κρύβει επιβαρύνσεις άνω των 50 ευρώ, επιπλέον 420.000 φυσικά πρόσωπα θα υποστούν πρόσθετη επιβάρυνση από 10 έως 50 ευρώ ενώ 1,5 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν έως 10 ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Για τους υπόλοιπους περίπου 5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων ο λογαριασμός θα είναι είτε λίγο μειωμένος είτε αμετάβλητος συγκριτικά με τον περυσινό.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Από την Πέμπτη τα σημειώματα του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet "

Μητροπολίτης Χίου: Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες!

Επίθεση στην κυβέρνηση και στους βουλευτές που στηρίζουν τη δημιουργία τεμένους εξαπέλυσε από άμβωνoς στο Πυργί, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

Κατά την προσφιλή του τακτική, η οποία δημιουργεί δυσφορία και αποστροφή τόσο στους απλούς πιστούς όσο και στους δυο βουλευτές, ο Μητροπολίτης κατά το κήρυγμα του με κορώνες και προσπαθώντας να "πατήσει" στο θυμικό των πιστών, επιδίδεται σε μια μικροπολιτική που μόνο προβλήματα και διχασμό μπορεί να δημιουργήσει, σύμφωνα με όσα καταγράφονται σε επίπεδο εντυπώσεων.

"Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα". Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία "ξεσπάσματα" του Μητροπολίτη Μάρκου στο Πυργί και καλούσε μάλιστα και τον κόσμο να φωνάξει δυνατά την αντίθεση του στη στάση των βουλευτών να επιτρέψουν τη δημιουργία τεμένους.

Κύκλοι εν τω μεταξύ από τα γραφεία των δυο βουλευτών, Μηταράκη και Μιχαηλίδη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, θεωρώντας πως τέτοιες δηλώσεις από τον Μητροπολίτη αποτελούν ευθεία επίθεση όχι μόνο ενάντια στον κοινοβουλευτισμό αλλά σε όλο το φάσμα της πολιτικής, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο. "Δεν είναι κατάσταση αυτή. Κάπου έχει ξεφύγει όλο αυτό, έχει χαθεί το μέτρο και η λογική. Δεν είναι δυνατόν να ασκεί μικροπολιτική από άμβωνος ο Μητροπολίτης", αναφέρουν σημειώνοντας πως είναι τέτοια η δυσφορία των βουλευτών που στο εξής θα αποφεύγουν τις... συναντήσεις.

Στο δρόμο των Καλαβρύτων....

Ακολουθώντας ακραία φρασεολογία και μεγαλοστομίες που θυμίζουν κατά πολύ τον Άνθιμο Θεσσαλονίκης και τον Αμβρόσιο Καλαβρύτων, ο Μητροπολίτης Χίου έχει πετύχει, να δημιουργήσει τέτοια σύγχυση και προβληματισμό στο μετριοπαθές ποίμνιο του και να αντιμετωπίζεται με εξαιρετική συστολή.

Από την Καλαμωτή όπου καταφέρθηκε ενάντια στον υπουργό Παιδείας για την ενδεχόμενη κατάργηση της προσευχής μέχρι τον Άγιο Αιμιλιανό, ο κ. Μάρκος ξεσπάθωσε εναντίον όλων : του συμφώνου συμβίωσης, των ομοφυλόφιλων, των προσφύγων... "Δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες" είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει ενάντια στον πολιτικό γάμο λέγοντας για τους δημάρχους, "Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας".

Σοκαρισμένοι πολλοί πιστοί μιλώντας στο Politichios.gr σημειώνουν "ένας πνευματικός ηγέτης πρέπει να ενώνει το ποίμνιο του όχι να το χωρίζει να το διχάζει και να στρέφεται με μίσος ενάντια σε οτιδήποτε διαφορετικό".

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της Μητρόπολης σε όλα αυτά.

politischios

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητροπολίτης Χίου: Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες!"

Αλλα... κόλπα σε ψαροταβέρνα της Πάρου: Δεν έκοβε αποδείξεις, χρέωνε και το πάρκινγκ [εικόνα]

Τελικά αποδεικνύεται ότι το... δαιμόνιο της φυλής είναι ανεξάντλητο σε έμπνευση, ειδικά όταν πρόκειται για φοροδιαφυγή.

Όλα τα είχαν δει οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ, που βγήκαν στη γύρα για το κυνήγι των αποδείξεων, αλλά αυτό που συνάντησαν σε πασίγνωστη ψαροταβέρνα της Πάρου ήταν μάλλον πρωτοφανές. Παρά το επιχειρηματικό... δαιμόνιο δεν δίστασαν, πάντως, να επιβάλουν το νόμο και να βάλουν ένα ωραίο 48ωρο “λουκέτο”με τη γνωστή πλέον σήμανση “κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής” στα ελληνική και στα αγγλικά.

Η “επίσκεψη” των ελεγκτών έγινε για προφανείς λόγους. Πρόκειται για μια πάρα πολύ γνωστή ταβέρνα, στη Νάουσα της Πάρου, που ειδικεύεται στη ψαροφαγία και που σύμφωνα με όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αποτελεί στέκι για την αποκαλούμενη “υψηλή κοινωνία” ήτοι για “βαριά” πορτοφόλια που δεν “καίγονται” ιδιαιτέρως για το αν ο λογαριασμός συνοδεύεται από απόδειξη.

Ο έλεγχος έβγαλε, όμως, άλλο... λαβράκι, καθώς οι εφοριακοί διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι η ταβέρνα εκτός από ψάρια πουλούσε και... πάρκινγκ, χρεώνοντας, μάλιστα, τους πελάτες της με 10 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο! Μήπως έκοβε αποδείξεις; Όχι βέβαια. Ουρά η “φραγκάτη” πελατεία, ουρά και τα 10ευρα, αλλά απόδειξη “μηδέν” και το “λουκέτο” αναπόφευκτο, χωρίς αντιρρήσεις και διαμαρτυρίες όπως σε άλλες περιπτώσεις.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλα... κόλπα σε ψαροταβέρνα της Πάρου: Δεν έκοβε αποδείξεις, χρέωνε και το πάρκινγκ [εικόνα] "

Ετρεξε 573 χιλ.από την Τουρκία στην Ελλάδα κουβαλώντας χώμα και νερό -Για να τιμήσει τους προγόνους του [εικόνα]

Στα βήματα των προγόνων του που δεν μπόρεσε να γνωρίσει, γιατί με τον μεγάλο ξεριζωμό το 1915 δεν κατάφεραν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, βάδισε ο Έλληνας χειρουργός του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, Στέργιος Αράπογλου. 
Εκατό χρόνια μετά, αποφάσισε να διανύσει την απόσταση των 573 χιλιόμετρων από τη «βρύση του Γκιόκα» του Μεγάλου Ζαλουφίου που βρίσκεται στην Τουρκία στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης μεταφέροντας χώμα και νερό για να φυτέψει με αυτά, δύο ελιές στην μνήμη τους, στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Το μεγάλο του όνειρο, αλλά και παράλληλα ο διακαής πόθος του έγινε πραγματικότητα παραμονή της Παναγιάς. Ο Στέργιος Αράπογλου κατάφερε να τερματίσει μετά από 9 ημέρες και 4 ώρες τρεξίματος, τιμώντας έτσι την μνήμη των δύο αδερφών του παππού του, που σε ηλικία 8 και 5 ετών δεν μπόρεσαν να έρθουν στην Ελλάδα και έμειναν άταφοι στο Μεγάλο Ζαλούφι χωρίς κανείς να γνωρίζει κάτι περισσότερο.
Ο Στέργιος Αράπογλου χάραξε με σχολαστικότητα τη διαδρομή. Σε όλη τη διαδρομή ο δρομέας φορούσε στο χέρι ειδική συσκευή εντοπισμού, που έδινε συνεχώς το στίγμα του σε ζωντανό χρόνο. 
Συμπαραστάτης του ήταν ο κουνιάδος του, Μπάμπης Αθανασιάδης που τον ακολουθούσε σε όλη την διαδρομή με αυτοκίνητο. Η πρώτη στάση από τον δρομέα- γιατρό έγινε στο σπίτι της κυράς των Μαρασίων στο νομό Εβρου, ενώ η δεύτερη στάση πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Σάκκου Ορεστιάδας. Επίσης στάσεις έγιναν στο Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας, στο νέο Χειμώνιο και στο Θούριο του δήμου Διδυμότειχου. Πέρασε επίσης από τη λίμνη Βιστονίδας όπου διανυκτέρευσε, από τα παράλια της Καβάλας, έφθασε στην Ασπροβάλτα, στα λουτρά της Ν. Απολλωνίας και κατόπιν στη λίμνη της Βόλβης.
«Ήταν ένα όνειρο ζωής. Βρέθηκα στον τόπο όπου πριν από 100 χρόνια ξεριζώθηκαν χιλιάδες Έλληνες και οι πρόγονοί μου. Τότε δεν μπόρεσαν να έρθουν δύο αδέρφια του παππού μου, που ήταν 8 και 5 ετών. Τους χάσαμε και δεν μάθαμε ποτέ τίποτε για αυτούς. Με αυτή την κίνηση, να φέρω νερό και χώμα από τον τόπο που χάθηκαν, τιμώ την μνήμη τους και ουσιαστικά κάνω εγώ τη διαδρομή που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι ίδιοι», τόνισε ο Στέργιος Αράπογλου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Καλοχωρίου και συνέχισε: «Αν κατάφερναν να έρθουν πιθανόν θα ζούσαν και αυτοί στο Καλοχώρι, όπως όλοι όσοι ξεριζώθηκαν από το Μεγάλο Ζαλούφι. Η διαδρομή ήταν δύσκολη, αλλά κάθε μέρα που περνούσε ο στόχος ήταν πιο εφικτός. Συνεχώς ανέβαινε η ψυχολογία μου. Το εγχείρημα διήρκεσε 9 ημέρες και 4 ώρες. Πίστεψα σε αυτό που έκανα και ολοκληρώθηκε καλώς. Σε όλη τη διαδρομή είχα έναν άξιο συμπαραστάτη, η δουλειά του οποίου ήταν ανεκτίμητη, αυτή του Μπάμπη Αθανασιάδη που ήταν η ψυχή του εγχειρήματος που ακολουθούσε με το αυτοκίνητο και κατέγραφε την διαδρομή. Πίστεψε και αυτός σε αυτό το εγχείρημα. Όσο πλησιάζαμε η συγκίνηση μεγάλωνε. Τώρα που τελείωσε νιώθω υπέροχα που κατάφερα να ολοκληρώσω αυτό που ήθελα εδώ και πολύ καιρό να κάνω».
Σχολιάζοντας την διαδρομή επισήμανε πως δεν ήταν εύκολη. «Αντιμετωπίσαμε άσχημες καιρικές συνθήκες, πολύ ζέστη και μικροτραυματισμούς, τους οποίους όμως ξεπεράσαμε. Τα καιρικά φαινόμενα ήταν πολλές φορές ακραία. Όμως είχαμε και κόσμο που ήταν στην διαδρομή και με εμψύχωνε».
Αναλυτικά η διαδρομή είναι:
  • Την 1η ημέρα διένυσε 75,5 χιλιόμετρα. Ξεκίνησε από το Μέγα Ζαρούφι- Ανδριανούπολη- Κάραγατς- Καστανιές- Μαράσια- Καβύλη- Σάκκος Ορεστιάδος,
  • Την 2η ημέρα διανύθηκαν 54,6 χιλιόμετρα με διαδρομή: Σάκκος Ορεστιάδος- Νέο Χειμώριο- Θούριο- Σοφικό- Ασημένιο- Ρύγιο- Πύθιο- Πετράδες- Παγγί- Ισσάκιο- Διδυμότειχο- Ν. Ψαθάδες- Αμόριο- Κισσάριο- Λάβαρα. 
  • Την 3η ημέρα διένυσε 54,1 χιλιόμετρα με διαδρομή: Λάβαρα- Σουφλί- Κορνοφωλιά- Λυκώφη- Λύρα- Φυλακτό- Τυχερό- Προβατώνας- Φέρρες. 
  • Την 4η ημέρα διένυσε 60,8 χιλιόμετρα με διαδρομή: Φέρρες- Αλεξανδρούπολη- Ν.Χιλή- Μάκρη- Βέλκιο Ροδόπης. 
  • Την 5η ημέρα διένυσε 63,1 χιλιόμετρα. Ξεκίνησε από το Βέλκιο Ροδόπης και τερμάτισε στην λίμνη Βιστονίδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρβανίτες ετοίμασαν θερμή υποδοχή στο 286ο χιλιόμετρο της διαδρομής. 
  • Την 6η ημέρα διένυσε 57 χιλιόμετρα με διαδρομή: Λίμνη Βιστονίδα, διάσχιση νομού Ξάνθης και είσοδος στο νομό Καβάλας με διανυκτέρευση στην Χρυσούπολη. 
  • Την 7η ημέρα διένυσε 55 χιλιόμετρα με διαδρομή : Χρυσούπολη- Τσιφλίκι- Ηρακλείτσα- Ν. Πέραμος- Παραλία Μυρτοφύτου. 
  • Την 8η ημέρα διένυσε 53,1 χιλιόμετρα με διαδρομή: Παραλία Μυρτοφύτου- Κάρυανη- Οφρύνιο- Ν. Αμφίπολη- Ν. Κερδύλια- Ασπροβάλτα. 
  • Την 9η ημέρα διένυσε 66,8 χιλιόμετρα με διαδρομή: Ασπροβάλτα- Ρεντίνα- Στίβος- Λαγκαδίκια- Γερακαρού- Αγ. Βασίλειος- Καβαλάρι. 
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ετρεξε 573 χιλ.από την Τουρκία στην Ελλάδα κουβαλώντας χώμα και νερό -Για να τιμήσει τους προγόνους του [εικόνα] "

Έχασε το χρυσό στο φώτο-φίνις - «Αργυρός» ο Γιαννιώτης στα 36 του!

Δέκα χιλιόμετρα μάχης με τα κύματα κι όλα κρίθηκαν στο φώτο φίνις. Σε έναν από τους επικότερους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων (όχι μόνο του Ρίο) ο Σπύρος Γιαννιώτης, στην τελευταία κούρσα της τεράστιας καριέρας του, πήρε το πρώτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ολλανδό Φέρτμαν.

Για την ακρίβεια, Γιαννιώτης και Φέρτμαν έπεσαν μαζί στη γραμμή τερματισμού, αλλά ο Φέρτμαν χτύπησε πρώτος την ειδική πινακίδα με τον Γιαννιώτη να το κάνει αμέσως μετά (κι ενώ το σώμα του είχε περάσει πρώτο).

Αρχικά οι διοργανωτές έδωσαν ως χρυσό Ολυμπιονίκη τον Έλληνα πρωταθλητή και δεύτερο τον Φέρτμαν, αλλά από το τηλεοπτικό ριπλέι φαινόταν καθαρά ότι ο Ολλανδός είχε ακουμπήσει πρώτος την πινακίδα…

Μετά από αρκετά λεπτά οι Βραζιλιάνοι έδωσαν την χρονομέτρηση των αθλητών με τους Γιαννιώτη Φέρτμαν να έχουν τον ίδιο χρόνο 1.52.59.8 κι αυτό δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση, ωστόσο λίγο αργότερα ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο Φέρτμαν πήρε το χρυσό κι ο Γιαννιώτης το ασημένο με τον Γάλλο Ολιβιέ το χάλκινο.



Αυτός ήταν ο επίλογος ενός κολυμβητικού δράματος που διήρκησε δύο ώρες και ξεκίνησε με… απίθανο τρόπο.

Από τα πρώτα μέτρα της κούρσας ο Αυστραλός Πουρτ πήρε μια σημαντική διαφορά, αφήνοντας πίσω του όλους τους υπόλοιπους κι αυτή η εικόνα συντηρήθηκε μέχρι τα τελευταία 1.500 μέτρα.

Μετά από μία ώρα και σαράντα λεπτά όμω ςο Αυστραλός άρχισε να κουράζεται και οι υπόλοιποι να τον πλησιάζουν κι ανάμεσα τους ο Γιαννιώτης.

Ο Κερκυραίος στα 500 μέτρα πριν τον τερματισμό άρχισε τη μεγάλη του επίθεση και στο τελευταίο 100άρι μπήκε μπροστά κάνοντας εκπληκτικό σπρίντ με τον Φέρτμαν να τον ακολουθεί και έτσι να φτάσουμε σε ένα δραματικό φινάλε, όπου το φώτο φίνις έδειξε πρώτο τον Φέρτμαν και δεύτερο τον Γιαννιώτη.

Σπύρος Γιαννιώτης: «Είναι η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου»
Ήταν το όνειρο του από τότε που ξεκίνησε τον αθλητισμό. Μπορεί να μην ήταν το χρυσό, ωστόσο για τον Σπύρο το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχει σημασία τι χρώμα έχει και το έδειξε…

«Σίγουρα ήθελα να βγω πρώτος! Εξάλλου για αυτό κολυμπήσαμε όλοι για να νικήσουμε. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι πέτυχα αυτό που είχα βάλει ως στόχο. Να πάρω ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αισθάνομαι περήφανος που το πέτυχα».

Με το πρόσωπο του να λάμπει, αλλά ταυτόχρονα την συγκίνηση να τον κυριεύει ο 36χρονος κολυμβητής μίλησε για το απίθανο φινάλε της κούρσας των 10 χιλιομέτρων.

«Σήμερα ειδικά στα τελευταία μέτρα είπα στον εαυτό του ‘δώσε αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς ότι έχεις’. Δώστα όλα για όλα είναι η τελευταία σου ευκαιρία’ και αυτό έκανα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε «Πήγαινα μηχανικά, είχα κλείσει τα μάτια… Δεν μου βγήκε η χεριά για να χτυπήσω πρώτος με το χέρι, συμβαίνουν αυτά. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι ξεπέρασα τον εαυτό μου και έδωσα το 110% των δυνάμεων μου. Είχα κουραστεί πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα, αλλά οι κόποι μου δικαιώθηκαν».

Σ’ αυτή την τελευταία ατάκα η συγκίνηση τον πλημμύρισε καθώς στα 36 του χρόνια ολοκληρώνει μια σπουδαία καριέρα, αν και όπως παραδέχθηκε ήταν το φινάλε που περίμενε.

«Κουράστηκα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σήμερα ήθελα να τα δώσω όλα… Δεν μπορούσα να φανταστώ τπν εαυτό μου στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά τον φαντάστηκα στα τελευταία 100 μέτρα. Με κλειστά μάτια… Ο πόνος ήταν υπερβολικός, είχα θολώσει αλλά προσπάθησα να αντέξω. Σίγουρα ήθελα την πρώτη θέση, αλλά το βάθρο ήταν το απωθημένο μου»

Ο Γιαννιώτης αφιέρωσε το μετάλλιο στον προπονητή του Νίκο Γέμελο «γιατί τόσο χρόνια είναι δίπλα μου και με στηρίζει» και φυσικά στη γυναίκα του και την οικογένεια του.



protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Έχασε το χρυσό στο φώτο-φίνις - «Αργυρός» ο Γιαννιώτης στα 36 του!"

Το ΣτΕ θα αποφασίσει για κατάσχεση των 13 εκατ. ευρώ του Βγενόπουλου

Η ηλεκτρονική κατάσχεση του ποσού των 13 εκατ. ευρώ που έγινε στον κοινό λογαριασμό του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και του στενού συνεργάτη του Ευθύμιου Μπουλούτα στην Τράπεζα Πειραιώς, απασχολεί του δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατόπιν εντολής του διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.), μέσω ηλεκτρονικού κατασχετηρίου, έγινε δέσμευση του ποσού των 13 εκ ευρώ από τον κοινό λογαριασμό του Ανδρέα Βγενόπουλου και Ευθύμιου Μπουλούτα, λόγω βεβαιωμένων φόρων του 2010.

Υπενθυμίζεται ότι πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank και πρώην στέλεχος της Λαϊκής Τράπεζας Ευθύμιος Μπουλούτας, όπως και το επίσης πρώην στέλεχος της Λαϊκής Τράπεζας Μάρκος Φόρος αν και έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον των δικαστηρίων της Κύπρου και επρόκειτο να εκδοθούν στις αρχές της Μεγαλονήσου, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και θεωρούνται πλέον καταζητούμενοι. Πάντως, έχουν δηλώσει ότι θα εμφανιστούν την ημέρα έναρξης της δίκης τους ενώπιον της Κυπριακής Δικαιοσύνης.

Μετά την κατάσχεση του επίμαχου ποσού ο Ανδρέας Βγενόπουλος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής και την έκδοση απόφασης αναστολή κατά της πράξης κατάσχεσης.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας στρέφεται τόσο κατά του υπουργείου Οικονομικών όσο και κατά του διευθυντή του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.

Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών απέστειλε προδικαστικό ερώτημα στο ΣτΕ (σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3900/2010) αναφορικά με την ύπαρξη δυνατότητας του φορολογουμένου -μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ)- να ζητήσει από τα Διοικητικά Δικαστήρια την αναστολή ορισμένων πράξεων οι οποίες καταχωρούνται στα βιβλία και αφορούν βεβαιωμένους φόρους.

Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο ερωτά εάν μπορεί ή όχι να κατατεθεί αίτηση αναστολής ή ανακοπής στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά καταχώρησης-εγγραφής που έγινε στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων, μετά από καταλογισμό φορολογικής παράβασης και εάν η εγγραφή αυτή έχει απλώς μόνο αμιγώς πληροφοριακό χαρακτήρα.

Το ΣτΕ εισήγαγε λόγω σπουδαιότητας του νομικού ζητήματος που θέτει το προδικαστικό ερώτημα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών στην Επιτροπή Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου υπό πενταμελή σύνθεση και ορίστηκε εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Διομήδης Κυριλλόπουλος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ θα αποφασίσει για κατάσχεση των 13 εκατ. ευρώ του Βγενόπουλου"

Τουρκική πρόκληση: Χαρακτηρίζουν δημαγωγία το μήνυμα Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Προκλητική ήταν η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στο μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο ζητώντας την «ειλικρίνη συγγνώμη» της Τουρκίας για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σε μια επιστολή σε ανοίκειο ύφος το τουρκικό ΥΠΕΞ αφενός χαρακτηρίζει «δημαγωγία» τα όσα είπε ο κ. Παυλόπουλος και αφετέρου επαναφέρει θέμα «απάνθρωπης μεταχείρισης όλων των μειονοτήτων» προσθέτοντας ότι πρόκειται για δηλώσεις που δεν συνάδουν με υπεύθυνο ηγέτη χώρας, χωρίς νομική και ιστορική βάση.

Επίσης υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις του Έλληνα προέδρου της Δημοκρατίας ««υποκινούν το θρησκευτικό και εθνικό μίσος είναι αντίθετες προς το πνεύμα της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας και δεν συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Όσο για το γιατί δεν έγινε η Θεία λειτουργία στην Παναγία τη Σουμελά στην Τραπεζούντα η τουρκική πλευρά μιλά για «διαστρέβλωση της πραγματικότητας» υποστηρίζοντας ότι φέτος δεν επετράπη η λειτουργία «λόγω εργασιών ανακαίνισης».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στις δηλώσεις του από το Βέρμιο όπου βρέθηκε για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου είχε χαρακτηρίσει «αυθαιρεσία» των τουρκικών Αρχών το γεγονός ότι δεν επέτρεψαν να τελεστεί η Πατριαρχική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να κάμψει το θρησκευτικό φρόνημα και την ιστορική μνήμη των Ελλήνων.

Αναφερόμενος, δε, στη Γενοκτονία των Ποντίων είπε ότι «δίνουμε ιερή υπόσχεση ότι δεν ξεχνούμε τη θυσία τους και θ’ αγωνιζόμαστε ως την τελική τους δικαίωση. Δηλαδή ως την γενική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την έκφραση, τουλάχιστον, μιας ειλικρινούς συγνώμης από τους απογόνους των θυτών, την Τουρκία».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκική πρόκληση: Χαρακτηρίζουν δημαγωγία το μήνυμα Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων"

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι γιατροί για τις μειωμένες συντάξεις

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την αναπροσαρμογή των συντάξεων των γιατρών.

Ζητά να ακυρωθούν ως αντίθετες στις συνταγματικές αρχές και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες αφενός αναπροσαρμόζονται οι κύριες συντάξεις και αφετέρου ορίζεται νέος τρόπος υπολογισμού των εφάπαξ παροχών πρόνοιας.

Στις δύο προσφυγές του ο ΠΙΣ υποστηρίζει, ότι οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις και οι εφάπαξ παροχές πρόνοιας προσκρούουν στο Σύνταγμα και ειδικότερα, στα άρθρα:
1) 2 παράγραφος 1 που προστατεύει την ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια,
2) 2 παράγραφος 5 που καθιερώνει την αρχή της χρηστής διοίκησης και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου,
3) 4 παράγραφος 1 για την προστασία της ισότητας των πολιτών,
4) 4 παράγραφος 5 για την προστασία της ισότητας στα φορολογικά βάρη,
5) 22 παράγραφος 5 και 25 παράγραφος 4 για την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης,
6) 25 που καθιερώνει την αρχή της αναλογικότητας,
7) 95 για την υποχρέωση της πολιτείας να συμμορφώνεται στις δικαστικές αποφάσεις και
8) 106 για την προστασία του εθνικού πλούτου.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι οι υπουργικές αποφάσεις παραβιάζουν το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ που προστατεύει την περιουσία στην έννοια της οποίας περιλαμβάνεται ο μισθός και η σύνταξη, όπως επίσης παραβιάζεται η νομολογία του ΣτΕ και ειδικά οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου (2287-2290/2015) με τις οποίες είχαν κριθεί αντισυνταγματικές οι μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων που έγιναν με τους νόμους 4051 και 4093/2016.

ΑΝΑ-ΜΠΕ/iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι γιατροί για τις μειωμένες συντάξεις "

Προσφυγή στο Εκλογοδικείο για το μαύρο-άσπρο του δημοψηφίσματος

Να ανασταλούν όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν από τη Βουλή μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 (ασφαλιστικό, φορολογικό, κ.λπ.) και είναι αντίθετοι στο δεσμευτικού χαρακτήρα αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ζητούν από το Εκλογοδικείο (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο) ο δικηγόρος Γεώργιος Κόκκας και το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας».

Αναλυτικότερα, στην αγωγή που κατέθεσαν στο Εκλογοδικείο υποστηρίζουν ότι κατά παράβαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος καταστρατηγήθηκε από την Κυβέρνηση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 το οποίο κατά το Σύνταγμα είναι δεσμευτικό.

Η Κυβέρνηση, κάνοντας το μαύρο άσπρο, σύρθηκε σε νέες διαπραγματεύσεις και υπέγραψε νέα συμφωνία με τους θεσμούς, καρπός της οποίας ήταν η ψήφιση από τη Βουλή νόμων οι οποίοι είναι αντίθετοι στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζεται στην προσφυγή.

Οι νόμοι που ψηφίστηκαν μετά την 6η Ιουλίου 2015 και είναι αντίθετη στην βούληση του Ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, είναι ανεφάρμοστοι ως αντισυνταγματικοί και πρέπει να ανασταλεί άμεσα η εφαρμογή τους, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων,υπογραμμίζουν στην προσφυγή τους.

Το «δια ταύτα» του δημοψηφίσματος του Ελληνικού λαού που έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για την Κυβέρνηση, ήταν όχι σε νέα μέτρα, αλλά παρ΄ όλα αυτά η Κυβέρνηση ψήφισε νόμους οι οποίοι είναι αντίθετοι στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σημειώνει ο κ. Κόκκας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ψηφίστηκε ο νόμος 4389/2016 για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (δηλαδή το 3ο μνημόνιο) όπως και ο νόμος 4387/2016 που αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα, αλλά ψηφίστηκαν και άλλα νέα επαχθεί φορολογικά μέτρα.

Με τους νόμους αυτούς, αλλά και με άλλους, η Κυβέρνηση σε αντίθεση με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αύξησε το ΦΠΑ στο 24%, αύξησε τη φορολογία των εταιρειών και την προκαταβολή του φόρου εισοδήματος, αύξησε τις εισφορές αλληλεγγύης, περιέκοψε τις συντάξεις, εξάλειψε την ευνοϊκή φορολογία για τους αγρότες, κ.λπ.

Ο κ. Κόκκας, κ.λπ. στρέφεται τόσο κατά του Ελληνικού Δημοσίου, όσο και κατά του Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και τάσσεται υπέρ του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.



Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή στο Εκλογοδικείο για το μαύρο-άσπρο του δημοψηφίσματος"

Στο ελληνικό ΥΠΕΞ το τουρκικό αίτημα για την έκδοση των 8 αξιωματικών

Στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μεταβιβάστηκε το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα την ημέρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου.

Όπως μετέδωσε το Anadolu, το σχετικό αίτημα συντάχθηκε από το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης, και κοινοποιήθηκε στην Αθήνα μέσω του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Οι οκτώ στρατιωτικοί κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, αναμένοντας την εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν καταθέσει.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ελληνικό ΥΠΕΞ το τουρκικό αίτημα για την έκδοση των 8 αξιωματικών"

Κατώτατοι μισθοί πολλών ταχυτήτων διαμορφώνονται στην Ε.Ε.

 Βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Eurostat για τον Ιανουάριο του 2016, οι κατώτατοι μισθοί στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχίζουν από τα 215 ευρώ (Βουλγαρία) και φθάνουν έως και τα 1.923 ευρώ (Λουξεμβούργο). 
Το ποσό αυτό αφορά σε μηνιαίους μισθούς για ακαθάριστες αποδοχές, δηλαδή πριν από την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης που καταβάλλονται από τον εργαζόμενο. Όπως και στο ύψος του μισθού, οι επιβαρύνσεις αυτές διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στην «Ημερησία», οι εθνικοί κατώτατοι μισθοί δημοσιεύονται από την Eurostat δύο φορές το έτος και αντικατοπτρίζουν την κατάσταση από την 1η Ιανουαρίου έως και την 1η Ιουλίου κάθε έτους. Συνεπώς, τροποποιήσεις των κατώτατων μισθών που εφαρμόζονται ανάμεσα στις δύο αυτές ημερομηνίες εμφανίζονται στην επόμενη εξαμηνιαία έκδοση στοιχείων.
​Κατώτατος μισθός στην πλειονότητα των χωρών
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τον Ιανουάριο του 2016, 22 από τις 28 χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέθεταν εθνικούς κατώτατους μισθούς (εξαίρεση οι Δανία, Ιταλία, Κύπρος, Αυστρία, Φινλανδία και Σουηδία). Παράλληλα, εθνικοί κατώτατοι μισθοί υπήρχαν και σε κράτη, τα οποία είναι υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε., όπως Αλβανία, Μαυροβούνιο, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Σερβία και Τουρκία.

Βάσει των κατώτατων ακαθάριστων μηνιαίων μισθών σε ευρώ (Ιανουάριος 2016) διαμορφώνονται τρεις ομάδες χωρών:

Α) Κατώτατος μισθός κάτω από 500 ευρώ τον μήνα: Βουλγαρία, Ρουμανία, Λιθουανία, Ουγγαρία,Τσεχική Δημοκρατία, Λετονία, Σλοβακία, Κροατία, Εσθονία και Πολωνία. Σε αυτήν την ομάδα εντάσσονται και τα υποψήφια προς ένταξη κράτη: Αλβανία, Μαυροβούνιο, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και Σερβία
Β) Κατώτατος μισθός από 500 έως 1.000 ευρώ: Πορτογαλία, Ελλάδα, Μάλτα, Ισπανία και Σλοβενία. Σε αυτήν την ομάδα περιλαμβάνεται και η Τουρκία
Γ) Κατώτατος μισθός άνω των 1.000 ευρώ: Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο.
 

files.jpg
Ο παράγοντας της αγοραστικής δύναμης
​Λαμβάνοντας υπ’ όψιν, όμως, τον παράγοντα της αγοραστικής δύναμης που διαμορφώνεται σε κάθε χώρα, οι διαφορές όσον αφορά στο επίπεδο των κατώτατων μισθών και την πραγματική τους αξία είναι σημαντικά μικρότερες.

Ειδικότερα, όταν συγκρίνονται οι ακαθάριστοι κατώτατοι μισθοί, υπολογίζοντας τις διαφορές στα επίπεδα τιμών με βάση τις ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης, οι αλλαγές είναι εμφανής και οι αποστάσεις μικραίνουν. Ειδικότερα, οι χώρες της πρώτης ομάδας, που έχουν σχετικά χαμηλότερους κατώτατους μισθούς σε ευρώ, έχουν επίσης χαμηλότερα επίπεδα τιμών και, συνεπώς, σχετικά υψηλότερους κατώτατους μισθούς όταν αυτοί εκφράζονται σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης (ΜΑΔ).
 

files_1.jpg
Από την άλλη μεριά, τα κράτη της τρίτης ομάδας, που έχουν σχετικά υψηλότερους κατώτατους μισθούς σε ευρώ, τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα τιμών και ως εκ τούτου οι κατώτατοι μισθοί τους σε ΜΑΔ είναι συχνά σχετικά χαμηλότεροι. Αυτή η προσαρμογή για τα επίπεδα τιμών έχει ως αποτέλεσμα την εν μέρει εξομάλυνση των διακριτών διαφορών που εντοπίζονται μεταξύ των τριών διαφορετικών ομάδων χωρών όταν η κατάταξή των κατώτατων μισθών γίνεται με βάση το ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα » "Κατώτατοι μισθοί πολλών ταχυτήτων διαμορφώνονται στην Ε.Ε."

Αίγινα: Τέσσερις νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες σε σύγκρουση σκαφών

Τέσσερις νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε περίπου στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν το ταχύπλοο «Ντουέντε» εμβόλισε το τουριστικό σκάφος «Αντωνία», στην Αίγινα.

Νεκροί είναι ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, ένα παιδί 6 ετών και άλλοι δύο άνδρες, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ο χειριστής του ταχύπλοου, 78 ετών, συνελήφθη και βρίσκεται στο Λιμεναρχείο του νησιού, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα 99,5, υποβάλλεται σε εξετάσεις, καθώς επικαλέστηκε προβλημα υγείας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 78χρονος είναι αδελφός γνωστού δικηγόρου. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν κατάλαβε πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό. «Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα» είπε.

Οι έρευνες για αγνοούμενους συνεχίζονται από ένα ελικόπτερο, μια τορπιλάκατο και μια ομάδα βατραχανθρώπων. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, έχουν διασωθεί 20 άτομα, όλα από την λάντζα. Κάποιοι από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ άλλοι πέντε διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Δύο εκ των τραυματιών είναι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για μία 29χρονη γυναίκα που ακρωτηριάστηκε στην αριστερή κνήμη και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, και έναν 16χρονο που διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με αναπνευστικά προβλήματα. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλα δύο άτομα, ενώ ο πέμπτος τραυματίας, αστυνομικός στο επάγγελμα, διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.


Το τουριστικό σκάφος είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή.
Το νησάκι της Μονής βρίσκεται ανάμεσα στην Αίγινα και το Αγκίστρι

Στο μέσο της διαδρομής, και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το ταχύπλοο εμβόλισε το τουριστικό, το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε. Επιτόπου έσπευσαν τρία σκάφη του Λιμενικού, καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα. Μέσα σε λίγα λεπτά ανασύρθηκαν νεκροί ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, το παιδί και ένας από τους επιβάτες. Περίπου δύο ώρες μετά εντοπίστηκε σε βάθος 20 μέτρων και ανασύρθηκε από άνδρες του Λιμενικού η σορός του τέταρτου θύματος.





Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι το ταχύπλοο, 8 μέτρων, εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα τη λάντζα.

Στην Αίγινα μεταβαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίγινα: Τέσσερις νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες σε σύγκρουση σκαφών"

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας βάρβαρος και άδικος φόρος»

«Ο ΕΝΦΙΑ  είναι ένας βάρβαρος και άδικος φόρος»,  αποκαλύπτει ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης σε σημερινή του συνέντευξη.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποσχεθεί κατάργησή του, και αντικατάστασή του με άλλο δικαιότερο φόρο στα ακίνητα.

«Προσπαθούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, για να έρθει μετά η ελάφρυνση των φόρων. Είμαστε σε κατάσταση αναγκαστική, βρισκόμαστε σε ειδική συνθήκη. Αυτό που οργανώνουμε από δω και πέρα θα είναι βιώσιμο και δίκαιο»,
 τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, δηλώνοντας ότι η ύφεση του β’ τριμήνου (-0,7%) ήταν οριακή και από το 2017 η χώρα εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης. 

Την ίδια ώρα, σε νέο άνοιγμα στο λεγόμενο «Καραμανλικό στρατόπεδο» στη ΝΔ προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος Ζαχαριάδη, ο οποίος εξήρε τη «μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία» της κυβέρνησης Καραμανλή. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ζαχαριάδης έκανε λόγο για μια «σαφώς ηπιότερη διακυβέρνηση», σχολιάζοντας «πως δεν ήταν η ΝΔ του Καραμανλή η ΝΔ του κ. Βοριδη και του Γεωργιάδη, οι οποίοι έχουν κάνει στροφή στη ΝΔ προς λαϊκίστικη κατεύθυνση. «Σε σειρά ζητημάτων είχε μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία από τη ΝΔ του Σαμαρά και το σχεδιασμό κ. Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είπε επίσης ότι «υπάρχουν και κάποιες άλλες φωτεινές νησίδες στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης όπως τα ΚΕΠ στην περίοδο Σημίτη, και κάποιες άλλες στην περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου».

Για τη δίωξη Γεωργίου με την κατηγορία της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «έχει τεράστιο νόημα να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη εκείνη την περίοδο, είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε να συγκαλυφθεί η υπόθεση». 


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας βάρβαρος και άδικος φόρος»"

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 12 ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κω

Φάμπρικα με υφαρπαγή και ενθυλάκωση μέρους κρατικών επιδοτήσεων, οι οποίες ενώ δόθηκαν μέσω του επενδυτικού νόμου ή του ΕΣΠΑ για συγκεκριμένα επενδυτικά προγράμματα φέρεται πως είχαν στήσει από το 2002-2012 ιδιοκτήτες πεντάστερων ξενοδοχείων σε Ρόδο, Κω, Σάμο και Αθήνα.

Τα ποσά που χορηγήθηκαν ως κρατικές ενισχύσεις δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητα και κυμαίνονταν μέχρι και 5 εκ. ευρώ καλύπτοντας το 30%-50% της επένδυσης.

Ωστόσο, από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι ουδέποτε κατευθύνθηκαν στο σύνολό τους εκεί που προοριζόταν π.χ σε επεκτάσεις μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων ή τη δημιουργία νέων κτιριακών τμημάτων.

Το ΣΔΟΕ ανέσυρε από τα ντουλάπια παλαιότερη εισαγγελική παραγγελία και ήδη έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν συνταχθεί τα πρώτα πορίσματα για 12 ελεγχόμενες ξενοδοχειακές μονάδες σε Ρόδο και Κω.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξαν και επεξεργάζονται οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι μεγαλοξενοδόχοι σε Ρόδο και Κω καταχράστηκαν εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεων χωρίς να υλοποιήσουν στο ακέραιο τις επεκτάσεις ή τη δημιουργία νέων τμημάτων των ξενοδοχείων τους με βάση τις προγραμματικές συμβάσεις που είχαν υπογράψει.

Από τον έλεγχο προκύπτουν υπερτιμολογήσεις μέσω εικονικών τιμολογίων, ενώ τα ίδια κεφάλαια που φέρεται να δήλωσαν για συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα (αλλά και μέσω φορολογικών ενισχύσεων) ελάχιστα από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση της επένδυσης.

Τα πορίσματα του ΣΔΟΕ θα αποσταλούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στο βαθμό που προκύπτει μη εκτέλεση της επένδυσης θα ζητηθεί η ανάκληση των κρατικών χρηματοδοτήσεων.

Παράλληλα, ελέγχονται και οι υπάλληλοι οι οποίοι ενέκριναν τις συγκεκριμένες επιδοτήσεις καθώς στο παρελθόν είχαν προκύψει περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων που εισέπρατταν μίζες από τη έγκριση ανάλογων επενδυτικών προγραμμάτων.

rodiaki

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 12 ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κω"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news