facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Σε βαθιά ύφεση η Ελλάδα για 12 συνεχόμενους μήνες

Σε βαθιά ύφεση βρέθηκε η ελληνική οικονομία και το δεύτερο τρίμηνο φέτος, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η οικονομική δραστηριότητα υποχώρησε κατά 0,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, δηλαδή το καταστροφικό τρίμηνο της θητείας του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, όταν υπήρχε ανάπτυξη 0,8%.

Πρόκειται για το τέταρτο συναπτό τρίμηνο ύφεσης για την ελληνική οικονομία, η οποία πασχίζει ακόμα να ανακάμψει από τη διαπραγμάτευση της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους και την επιβολή των capital controls.

Η ΕΛΣΤΑΤ παράλληλα αναθεώρησε επί τα βελτίω την εκτίμησή της για την πορεία της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2016, αναθεωρώντας σημαντικά την ύφεση από του 1,3% που υπολογιζόταν αρχικά στο 0,8%.

Παρά την καλύτερη εικόνα της περιόδου Ιανουαρίου - Μαρτίου όμως, τα στοιχεία δείχνουν ότι στο εξάμηνο η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 0,75%.

Η ανύπαρκτη ανάπτυξη της οικονομίας αποτελεί ζητούμενο-κλειδί και για τη διαχείριση του δημόσιου του χρέους, το οποίο βρίσκεται στη ζώνη του 180% του ΑΕΠ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει στο δεύτερο μισό της χρονιάς, αν και για το σύνολο του 2016 υπολογίζει ότι θα υπάρξει ύφεση 0,3%.

Αναλυτικά τα στοιχεί της ΕΛΣΤΑΤ ΕΔΩ

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε βαθιά ύφεση η Ελλάδα για 12 συνεχόμενους μήνες "

Δηλώνονται ξανά στο E9 τα αγροτεμάχια για τον ΕΝΦΙΑ

Στις αρχές του νέου έτους θα κληθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να δηλώσουν πρόσθετα στοιχεία για τα αγροτεμάχια που κατέχουν.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών,υποστήριξε ότι το 2017 τα αγροτεμάχια θα συνυπολογισθούν κανονικά στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο έντυπο περιουσιακής κατάστασης (Ε9).

Αμέσως μετά την πληρωμή της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ θα ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα και οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων θα υποχρεωθούν να συμπληρώσουν νέα στοιχεία στο έντυπο Ε9 προκειμένου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να καταφέρει να υπολογίσει τον φόρο.

enikonomia

Διαβάστε Περισσότερα » "Δηλώνονται ξανά στο E9 τα αγροτεμάχια για τον ΕΝΦΙΑ"

Εφεση για το Noor1 άσκησε η εισαγγελέας Τρουπή –Ζητά βαρύτερες ποινές

Εφεση στη δίκη του ναρκόπλοιου Noor1, άσκησε η Εισαγγελέας Μαρία Τρουπή, ζητώντας να επιβληθούν βαρύτερες ποινές στους καταδικασθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφεση που άσκησε η εισαγγελέας έχει πολλές ομοιότητες με την εισαγγελική πρόταση που είχε καταθέσει στο δικαστήριο και αφορά σε αρκετούς από τους καταδικασθέντες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην έφεσή της η εισαγγελέας κάνει λόγο για διεθνούς εμβέλειας εγκληματική οργάνωση, όπως είχε αναφέρει και στην πρότασή της προς το δικαστήριο.
Η κ. Τρουπή εκτιμά πως ανάμεσα στους καταδικασθέντες ενδεχομένως υφίστανται και οι διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης και χρηματοδότες του φορτίου.
Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά επέβαλε την ισόβια κάθειρξη σε 5 από τους 13 κατηγορουμένους του ναρκόπλοιου Noor1, το οποίο μετέφερε 2 τόνους κοκαΐνη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με προορισμό την Ευρώπη και ενδιάμεση στάση την Ελλάδα.
Επίσης παρά την αρνητική πρόταση της Εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε για άλλους 5 κατηγορούμενους, η έφεση στην ποινή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η εισαγγελέας Μαρία Τρουπή, ζήτησε από το δικαστήριο να μην αναστείλει την εκτέλεση της ποινής για κανέναν κατηγορούμενο. Μάλιστα η κ. Τρουπή είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν τέτοια η ποσότητα των ναρκωτικών που θα μπορούσε να στείλει στον θάνατο χιλιάδες νέους.

Η πιο βαριά ποινή επιβλήθηκε στον 59χρονο ναυλομεσίτη, γνωστό ως «Κάπταιν Τζορτζ» που είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, συν εννέα χρόνια και καταβολή χρηματικής ποινής 600.000 ευρώ. Ο 42χρονος εφοπλιστής που είχε κριθεί ένοχος για το ίδιο αδίκημα και φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στην υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης, καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, συν οκτώ χρόνια, ενώ καλείται να καταβάλει χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ. Στην υπόθεση του «Noor One» 18 από τα 32 άτομα είχαν κριθεί αθώα.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφεση για το Noor1 άσκησε η εισαγγελέας Τρουπή –Ζητά βαρύτερες ποινές "

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού σε κέντρο φιλοξενίας

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όταν ένας πρόσφυγας επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού με μαχαίρι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, το επεισόδιο σημειώθηκε κατά την απομάκρυνση Γαλλίδας υπηκόου από σκηνή που βρισκόταν εντός της δομής φιλοξενίας. Στις 12 το μεσημέρι ο αστυνομικός ζήτησε από την εν λόγω γυναίκα να αποχωρήσει από τη δομή καθώς δεν είναι πρόσφυγας και δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται εκεί. Η ίδια δήλωσε ότι είναι αλληλέγγυα και ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει.

Η επέμβαση του αστυνομικού προκάλεσε αντιδράσεις. Δύο Σύροι πρόσφυγες κινήθηκαν εναντίον του αστυνομικού, ενώ ο ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι και τον τραυμάτισε ελαφρά στο λαιμό.

Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού σε κέντρο φιλοξενίας"

Σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας τα κλεμμένα σεντόνια του Νοσοκομείου Ρίου

Kάθε χρόνο χάνει... 6.000 σεντόνια το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου! «Το νοσοκομείο θεραπεύει, δεν προικίζει. 

Μέχρι και στα πλοία της γραμμής Πάτρα - Αγκόνα έχουμε βρει κλινοσκεπάσματα με το σήμα του νοσοκομείου μας» λέει ο διοικητής του θεραπευτηρίου στην Πάτρα Θεόδωρος Πισιμίσης, στέλνοντας μήνυμα σε κυκλώματα που κλέβουν νοσοκομειακά σεντόνια και κουβέρτες ότι θα μπει τάξη και θα προστατεύσει τα χρήματα των πολιτών!



Και ποιος δεν είχε νιώσει έκπληξη από την συγκεκριμένη είδηση που προ ημερών είχε δει το φως της δημοσιότητας Σήμερα έρχεται στο φως η αποκάλυψη πως σεντόνια από το νοσοκομείο Ρίου «σκεπάζουν» τους πελάτες ξενοδοχείου της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας!

Εκπληκτος Πατρινός που είχε ακούσει για την κλοπή – μαμούθ στο Νοσοκομείο, έβγαλε  φωτογραφίες  από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεινε στην Καλαμάτα.

Πρόκειται προφανώς για κύκλωμα το οποίο έκλεβε τα σεντόνια από το Νοσηλευτικό Ιδρυμα της Πάτρας και τα πουλούσε… σε όλη την Ελλάδα! Με το κιλό!



Ο νέος διοικητής έχει δώσει εντολή κάθε ασθενής με την εισαγωγή του να υπογράφει για τον ιματισμό που παραλαμβάνει και θα παίρνει εξιτήριο αφού υπογράφει ότι τον παρέδωσε.

«Εξαφανίζονται ακόμη και τα πράσινα σεντόνια του χειρουργείου που χρησιμοποιούν και ιδιωτικές κλινικές» σημειώνει ο κ. Πισιμίσης. Ηδη η διοίκηση αποφάσισε να αγοράζει τόπια ύφασμα καλής ποιότητας, καθώς εκτός από εκείνα που κάνουν φτερά από τα ντουλάπια και τα πλυντήρια, πολλά σκίζονται.

Μάλιστα, μια μοδίστρα θα ράβει τα σεντόνια (αντί 0,40 ευρώ το κομμάτι) στις τρεις ανενεργές ραπτομηχανές του νοσοκομείου!


patrastimes


Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας τα κλεμμένα σεντόνια του Νοσοκομείου Ρίου"

ΔΕΗ: Δεν θα γίνεται ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών σε όσους σπεύδουν μετά τη διακοπή ρεύματος

Με δελτίο Τύπου, η ΔΕΗ απαντά στις καταγγελίες περί διακοπές ρεύματος, υπογραμμίζοντας πως αφορούν μόνο καταναλωτές που είναι ασυνεπείς και αδιάφοροι.

Οπως τονίζει, μεταξύ άλλων, όσοι ζητήσουν επανασύνδεση θα πρέπει να καταβάλλουν το 30% της οφειλής και θα μπορέσουν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο σε 8 δόσεις.

«Η ΔΕΗ για μια ακόμη φορά ευχαριστεί τους πελάτες της οι οποίοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους σε ότι αφορά στο ρεύμα που προμηθεύονται. Επιφυλάσσεται, πέραν της γενναίας έκπτωσης του 15% σε συνάρτηση με την πορεία εξόφλησης των οφειλών από τους υπολοίπους να εξαντλήσει τα περιθώρια μεγαλύτερης ανταμοιβής στο μέλλον, σε όφελος των νοικοκυριών και των Επιχειρήσεων», αναφέρει η ΔΕΗ και συνεχίζει:

«Ευχαριστεί ακόμη τους πελάτες της οι οποίοι ανταποκρίνονται στην πρόσκλησή της και προστρέχουν να διακανονίσουν τις οφειλές τους επωφελούμενοι από την ευνοϊκή ρύθμιση των 36 δόσεων.

Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι στις περιπτώσεις που κάποιοι πελάτες δεν προσέρχονται αυτοβούλως αλλά αφού η Επιχείρηση αναγκάζεται λόγω της παρατεταμένης ασυνέπειας και αδιαφορίας τους να διακόψει την ηλεκτροδότηση τους, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση θα καταβάλλεται το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 8 δόσεις κατ’ ανώτατο. Μάλιστα η Επιχείρηση εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής θέλησης θα τους εντάξει στο πρόγραμμα «συνέπεια» με την έκπτωση του 15% εφόσον στο εξής τακτοποιούν κανονικά τις οφειλές τους».

«Τέλος, και για αποφυγή οποιασδήποτε σύγχυσης, με αφορμή το νέο νόμο για τις ΑΠΕ, επαναλαμβάνει ότι η ΔΕΗ δεν θα αυξήσει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, το μόνο στοιχείο του λογαριασμού που την αφορά και μπορεί να επηρεάσει. Τα λοιπά στοιχεία του λογαριασμού, όπως ΕΤΜΕΑΡ, Δημοτικά Τέλη κ.λπ. δεν αφορούν τη ΔΕΗ και η τιμή τους καθορίζεται από άλλους φορείς», καταλήγει.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Δεν θα γίνεται ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών σε όσους σπεύδουν μετά τη διακοπή ρεύματος "

ΓΓΔΕ για τα γαϊδουράκια της Λίνδου: Δεν έχει γίνει έναρξη εργασιών στη ΔΟΥ

Ούτε έναρξη εργασιών δεν έχει γίνει στη ΔΟΥ από το Σύλλογο Ονηλατών Λίνδου «Κλεόβουλος», που εκμεταλλεύεται τα γαϊδουράκια.

Αυτό αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με αφορμή το θέμα που προέκυψε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ροδιακή».

Σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ, ο έλεγχος των ελεγκτών του ΣΔΟΕ έγινε μετά από πολλά παράπονα τουριστών για μη χορήγηση αποδείξεων και υπερβολικές χρεώσεις μέχρι και 15 ευρώ.

Μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο σύλλογος που εκμεταλλεύεται τα γαϊδουράκια δεν είχε προχωρήσει καν σε έναρξη εργασιών στην εφορία.

Σημειώνεται ότι το ΣΔΟΕ επέβαλε πρόστιμο στο σύλλογο 4.250 ευρώ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΓΔΕ για τα γαϊδουράκια της Λίνδου: Δεν έχει γίνει έναρξη εργασιών στη ΔΟΥ"

Επιβεβαιώνεται η ανάθεση του λογισμικού για τις τηλεοπτικές άδειες σε θυγατρική της Eurobank

Επιβεβαιώνουν στελέχη της Eurobank το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ότι η Singular Logic επιστράτευσε την τεχνογνωσία της Eurobank Business Exchanges, θυγατρικής της τράπεζας, για να αναπτύξει το αναγκαίο λογισμικό για τη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Είχε προηγηθεί ένας άγονος διαγωνισμός, μία επιχείρηση να γίνει ο διαγωνισμός από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και εν τέλει μια θολή απόφαση να αναλάβει το διαγωνισμό η Singular Logic – θυγατρική του ομίλου MIG.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις παλινωδίες και την προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τον διαγωνισμό, είναι πολλά:

Πρώτον, γιατί η κυβέρνηση δεν πήγε κατευθείαν στην Eurobank Business Exchanges που διαθέτει το επίμαχο λογισμικό;

Δεύτερον, τι ακριβώς κερδίζει η Singular Logic, του ομίλου MIG, που αναγκάζεται να συνεργαστεί με την Eurobank για να πάρει τη δημοπράτηση;

Ο ΣΚΑΪ από τις 4 Αυγούστου, οπότε και ανακοινώθηκε η ανάθεση του έργου στη Singular Logic, είχε θέσει σειρά ερωτημάτων που αφορούσαν το επίμαχο λογισμικό τη διαδικασία επιλογής του παρόχου, και τα κενά διαφάνειας που υπήρχαν.

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε τότε αντιδράσει με ένα άτυπο σημείωμα, χωρίς όμως να απαντά στην ουσία των ερωτημάτων, και επικαλέστηκε την εμπειρία της Singular Logic στις εθνικές εκλογές.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιβεβαιώνεται η ανάθεση του λογισμικού για τις τηλεοπτικές άδειες σε θυγατρική της Eurobank "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news