facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ερχονται νέα «χαράτσια» για ιδιοκτήτες ακινήτων

Τη στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αναρτήσει τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2016 με σημαντικές αυξήσεις για εκατοντάδες χιλιάδες ήδη βαρύτατα φορολογούμενους ιδιοκτήτες σε όλη τη χώρα, δύο νέες απαράδεκτες επιβαρύνσεις σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων ετοιμάζει και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το υπό σύνταξη νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των αυθαίρετων κτισμάτων, οι οποίες, αν ευσταθούν όσα έχουν διαρρεύσει, απειλούν να μετατρέψουν τη χώρα σε απέραντο «νεκροταφείο ακινήτων», όπου τίποτε δεν θα ενοικιάζεται, και τίποτε δεν θα κληρονομείται!

1. ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, τη στιγμή που κύμα αποποίησης κληρονομιών με ακίνητα περιουσιακά στοιχεία σαρώνει τη χώρα, λόγω του ΕΝΦΙΑ και των λοιπών φόρων, το ΥΠΕΝ ετοιμάζεται να προωθήσει σε υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, απίστευτη διάταξη με την οποία για να αποδεχθεί κάποιος συμβολαιογραφικά μια κληρονομιά, θα πρέπει να προσκομίσει στο συμβολαιογράφο πιστοποιητικό μηχανικού ότι ο θανών δεν είχε κατασκευάσει αυθαίρετα, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν τέτοια!

Εάν βεβαίως υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης, θα πρέπει πρώτα να πληρώσει τα προβλεπόμενα πρόστιμα καθώς και την αμοιβή μηχανικού για τη δήλωσή τους.

Αποτέλεσμα της διάταξης αυτής θα είναι στην καλύτερη περίπτωση να οδηγηθούν οι ιδιοκτήτες στην σιωπηρή αποδοχή των κληρονομιαίων ακινήτων (μέσω της παρέλευσης άπρακτης της τετράμηνης προθεσμίας αποποιήσης της κληρονομιάς), χωρίς να συντάσσουν συμβολαιογραφική πράξη αποδοχής κληρονομιάς, κάτι που θα οδήγήσει σε απόλυτη ανασφάλεια δικαίου και συναλλαγών, στη χειρότερη δε περίπτωση να «ρημάξει» κυριολεκτικά η χώρα από δεκάδες χιλιάδες εγκαταλελειμμένα ακίνητα, που ουδείς θα ενδιαφέρεται να τα κληρονομήσει, με άμεση συνέπεια να δημιουργηθεί ένα ακόμη πρόσκομμα στη δημιουργία του Εθνικού Κτηματολογίου, αλλά και μια ακόμη απώλεια σε δημόσια έσοδα από το φόρο κληρονομιάς.

2. ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Ακόμη χειρότερα, με το ίδιο νομοσχέδιο, σε κάθε μίσθωση ακινήτου θα απαιτείται πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας από μηχανικό, δίμηνης ισχύος, ακόμη και αν δεν υπάρχουν αυθαίρετα! Με τον τρόπο αυτό, λόγω του υψηλού κόστους της διαδικασίας τακτοποίησης αυθαιρέτων και του σημερινού χαμηλού ύψους των ζητούμενων μισθωμάτων, η δαπάνη έκδοσης του παραπάνω πιστοποιητικού σε πολλές περιπτώσεις θα μπορεί να υπερβαίνει ακόμα και το προσδοκώμενο ετήσιο μίσθωμα, έτσι ώστε χιλιάδες ιδιοκτητών ακινήτων ιδίως μικρής αξίας και σε υποβαθμισμένες περιοχές δεν θα έχουν πλέον το παραμικρό κίνητρο να διαθέσουν τα ακίνητά τους προς εκμίσθωση, ή θα τα εκμισθώνουν χωρίς μισθωτήριο, δηλώσεις κλπ...

Συμπερασματικά, επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ, και εφόσον τα παραπάνω στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σε κάθε νέα μίσθωση κατοικίας, καταστήματος, γραφείου, ακόμη και γκαρσονιέρας κλπ., ο εκμισθωτής ιδιοκτήτης θα επιβαρύνεται τουλάχιστον με:

1. Αμοιβή Ενεργειακού επιθεωρητή για το πιστοποιητικό «ενεργειακής απόδοσης»,

2. Αμοιβή Πολιτικού Μηχανικού για το πιστοποιητικό «πολεοδομικής νομιμότητας».

3. Αμοιβή Μεσίτη αστικών συμβάσεων, εφόσον έχει μεσολαβήσει.

4. Φόρο Εισοδήματος 15–55% ανάλογα με το συνολικό εισόδημά του, μαζί με το φόρο « αλληλεγγύης».

5. ΕΝΦΙΑ με συμπληρωματικό φόρο από τις 200.000€!

Όταν πρόκειται συνεπώς για την επιβάρυνση των ιδιοκτητών, η κυβέρνηση επιδεικνύει άνευ προηγουμένου εφευρετικότητα. Αν έκανε το ίδιο για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής, η κατάσταση θα ήταν καλύτερη για όλους.

Τέλος, θεωρούμε ότι και ο συντεχνιασμός πρέπει να έχει τα όριά του. Δεν μπορεί τα εκατομμύρια ιδιοκτητών των καθημαγμένων ακινήτων της χώρας, που έχουν στοχοποιηθεί με τρόπο πρωτοφανή και βάρβαρο από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις, να επιβαρυνθούν και με νέες υποχρεωτικές αμοιβές προς όφελος ορισμένων επαγγελματικών κλάδων, πέραν από όσες ήδη υπάρχουν...

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχονται νέα «χαράτσια» για ιδιοκτήτες ακινήτων"

Το πρόγραμμα και οι αλλαγές στο ολοήμερο Νηπιαγωγείο

Τις αλλαγές που θα έχει το νέο ολοήμερο Νηπιαγωγείο και το πρόγραμμα που θα ακολουθούν οι λιλιπούτειοι μαθητές παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας λόγο για αναβάθμιση του παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού του χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, μέχρι σήμερα το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο λειτουργούσε ως εξής:
* είτε ως κλασικά με ωράριο 8:00 έως 12:30. Από 8:15 έως 12:15 υλοποιούνταν ένα πρόγραμμα που λεγόταν πρόγραμμα κλασικού τμήματος. Εάν ο μαθητής ήθελε Ολοήμερο έπρεπε να γραφτεί σε άλλο νηπιαγωγείο που ναι μεν διέθετε ολοήμερο τμήμα αλλά μπορεί να βρίσκονταν σε άλλη περιοχή.

* είτε ως ολοήμερα με ολοήμερο ωράριο 8:00 έως 16:00. Από 8:15 έως 15:45 τα νηπιαγωγεία υλοποιούσαν ένα πρόγραμμα που λεγόταν πρόγραμμα ολοήμερου τμήματος που άρχιζε πρωί και τελείωνε απόγευμα και η μία δραστηριότητα ήταν συνέχεια της άλλης. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο μαθητής δεσμευόταν να φεύγει στις 16:00. Ωστόσο κατόπιν αιτήσεων των γονέων, τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο με εγκυκλίους έδινε τη δυνατότητα πρόωρων αποχωρήσεων και οι μαθητές μπορούσαν να φύγουν στις 14:00 ή άλλη ώρα. Αυτό όμως αποδομούσε και διέλυε το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία πάνω στην οποία είχε στηριχτεί. Οι γονείς χρησιμοποιούσαν διαφόρους μεθόδους (γνωματεύσεις γιατρών κπλ) προκειμένου να παραλαμβάνουν τα παιδιά του νηπιαγωγείου και δημοτικού την ίδια ώρα.

* είτε με ένα τμήμα κλασικό και ένα ολοήμερο, οπότε έπρεπε το κάθε τμήμα να έχει το δικό του πρόγραμμα. Τα τελευταία χρόνια επειδή οι εγγραφές δεν ήταν ισομερείς, (25 παιδιά στο κλασικό και 25 στο ολοήμερο) δημιουργούνταν εξ ανάγκης μεικτά τμήματα. Για παράδειγμα: σε ένα 2/θέσιο νηπιαγωγείο (με 1 τμήμα κλασικό και 1 ολοήμερο), γράφονταν 20 παιδιά για το Ολοήμερο τμήμα και 30 για το κλασικό ή το αντίστροφο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 2 μεικτών τμημάτων χωρίς όμως να υπάρχει πρόγραμμα για μεικτό τμήμα. Μερικά παιδιά σχολούσαν 12:30, άλλα 14:00 με άδεια πρόωρης αποχώρησης και άλλα 16:00. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Με τι πρόγραμμα λειτουργούσε αυτό το νηπιαγωγείο με δεδομένο ότι δεν είχε θεσμοθετηθεί μεικτό πρόγραμμα;

* Τέλος, υπήρχαν 1/θέσια νηπιαγωγεία που λειτουργούσαν με μεικτό ΜΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ πρόγραμμα. Για παράδειγμα ένα μονοθέσιο στο οποίο είχαν εγγραφεί 20 μαθητές, οι 10 είχαν δηλώσει κλασικό τμήμα και έφευγαν στις 12:30 και οι άλλοι 10 είχαν δηλώσει ολοήμερο και έφευγαν στις 16:00. Υλοποιούνταν πρόγραμμα μη θεσμοθετημένο.

Τι αλλάζει με τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου:
1. Με τη νέα ρύθμιση θα γράφεται ο μαθητής στο νηπιαγωγείο της γειτονιάς του και αν θέλει ολοήμερο πρόγραμμα θα παραμένει στο νηπιαγωγείο έως τις 16:00.

2. Θα υπάρχει Ενιαίο Πρόγραμμα για όλα τα τμήματα. Προτάθηκε από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. και διαμορφώθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ένα βασικό - υποχρεωτικό πρόγραμμα για όλα τα τμήματα και όλους τους μαθητές από 8:30 έως 13:00 και ένα προαιρετικό για τους μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν ολοήμερο πρόγραμμα από 13:00 έως 16:00. Επίσης προβλέφθηκε προαιρετική πρωινή ζώνη 7:45- 8:30 τα νήπια-προνήπια των οποίων οι γονείς εργάζονται.

3. Από το Σεπτέμβριο το νηπιαγωγείο θα τελειώνει στις 13:00 και το δημοτικό στις 13:15. (Μέχρι σήμερα το νηπιαγωγείο τελείωνε στις 12:15 με 12:30 και το δημοτικό -ανάλογα με τον τύπο- σχόλαγε στις 12:25 ή στις 13:15 ή στις 14:00).

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Α. Όλα τα νηπιαγωγεία γίνονται εν δυνάμει Ολοήμερα. Δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα νηπιαγωγεία να γίνουν ολοήμερα έτσι ώστε να μην μετακινούνται οι μαθητές σε όμορα νηπιαγωγεία που χαρακτηρίζονται ως ολοήμερα όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Β. Εναρμονίζεται το ωράριο έναρξης και λήξης του νηπιαγωγείου με το ωράριο έναρξης και λήξης του δημοτικού σχολείου ικανοποιώντας ένα βασικό αίτημα της ελληνικής οικογένειας.

Γ. Εξασφαλίζεται η λειτουργία ολοήμερου προγράμματος από 13:00 έως 16:00 με ελάχιστο αριθμό νηπίων και προνηπίων, πέντε (5) για τα 1/θέσια, δέκα (10) για τα 2/θέσια και δεκατέσσερα (14) για τα 3/θέσια και άνω νηπιαγωγεία.

Δ. Διασφαλίζεται η δημιουργία τμημάτων με ισοδύναμη κατανομή των μαθητών ως προς το φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες (μέχρι σήμερα δεν διασφαλιζόταν κάτι τέτοιο διότι η κατανομή των τμημάτων δεν γινόταν με βάση τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών, το φύλο και την ηλικία κλπ, αλλά βάσει των προτιμήσεων των γονέων για κλασικό ή ολοήμερο τμήμα)

Ε. Αναμορφώνεται το ωρολόγιο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου και διορθώνονται οι στρεβλώσεις του άτυπου μεικτού προγράμματος που εξ ανάγκης λειτουργούσε. Τα δύο (2) ξεχωριστά προγράμματα που υπήρχαν ενοποιούνται και γίνεται ένα ενιαίο πρόγραμμα για όλα τα νηπιαγωγεία δομημένο, σε υποχρεωτική ζώνη (8:30 - 13:00) και προαιρετική (13:00- 16:00)

ΣΤ. Δίνεται τέλος στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τις πρόωρες αποχωρήσεις, οι οποίες αποδομούσαν το πρόγραμμα και μετέτρεπαν το Ολοήμερο σε απλή φύλαξη παιδιών. Όπως είναι γνωστό σε όλους (υπουργείο, εκπαιδευτικούς και γονείς), τα τελευταία χρόνια, μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού των εγγραφέντων μαθητών, ενώ αρχικά επέλεγε το ολοήμερο πρόγραμμα, στη συνέχεια, ζητούσε πρόωρη αποχώρηση πριν τη λήξη του έτσι ώστε να συμπίπτει με την ώρα λήξης του δημοτικού σχολείου.

Ζ. Αυξάνεται η ώρα της συνεργασίας των νηπιαγωγών για ανατροφοδότηση, σχεδιασμό των δραστηριοτήτων του προγράμματος και για αποτελεσματικότερη οργάνωση και διοικητική λειτουργία του νηπιαγωγείου.

Η. Συσχετίζεται η ρύθμιση του ωραρίου των Νηπιαγωγών με το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα κάτι που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα.

Θ. Προβλέπεται η λειτουργία της πρόωρης υποδοχής από 7:45 έως 8:30 και στο νηπιαγωγείο όπως και στο δημοτικό, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των γονέων.

Ι. Ικανοποιείται τέλος η ανάγκη για ενιαίο σχεδιασμό στο πλαίσιο της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, μέρος της οποίας είναι και το νηπιαγωγείο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Το πρόγραμμα και οι αλλαγές στο ολοήμερο Νηπιαγωγείο"

Ακιντζί: Τρεις προϋποθέσεις για την επίλυση του Kυπριακού

Η πολιτική ισότητα, η ελευθερία και η ασφάλεια είναι, κατά τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, οι τρεις απαραίτητες προϋποθέσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε μια πιθανή λύση του Κυπριακού.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση στον θύλακα των Κοκκίνων ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι η βάση μιας ομοσπονδιακής λύσης είναι η πολιτική ισότητα. Ως δεύτερη αναγκαία προϋπόθεση σε μια λύση ο κ. Ακιντζί χαρακτήρισε την ελευθερία, λέγοντας πως είναι χρέος μας σε μια συμφωνία να ενσωματωθούν όροι ώστε η μια κοινότητα να μην επιβάλλεται στην άλλη και να υπάρχει ελευθερία, «που ήταν η προσδοκία των ηρώων για να μην ζουν στη σκλαβιά», όπως είπε αναφερόμενος στους Τουρκοκύπριους που σκοτώθηκαν στα Κόκκινα το 1964
Τρίτη προϋπόθεση, είπε, είναι η ασφάλεια ώστε να μην ζουν οι άνθρωποι υπό απειλή και σε αυτό πρέπει να γίνει μια ρύθμιση, παίρνοντας μαθήματα από το παρελθόν. «Ο τουρκοκυπριακός λαός δεν βλέπει άλλη επιλογή επίτευξης της δικής του ασφάλειας εκτός από την Τουρκία» σημείωσε. Ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση λύσης, οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν τη δική τους «αστυνομία, βουλή, κυβέρνηση, ακτοφυλακή».

Η «χώρα» όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος, ανέφερε ο κ. Ακιντζί, αντιμετωπίζει και εσωτερικά προβλήματα και χαρακτήρισε λάθος την προσέγγιση η λύση αυτών των προβλημάτων να περιμένει τη λύση του Κυπριακού. «Όσο πιο καθαρό και οργανωμένο είναι το σπίτι μας, τόσο πιο έτοιμοι θα είμαστε σε μια πιθανή λύση». Η λύση, συνέχισε, δεν είναι ένα μαγικό ραβδί, θα υπάρξουν προβλήματα και μετά τη λύση, ωστόσο η λύση θα επιλύσει ένα πολύ σημαντικό για τους Τουρκοκύπριους πρόβλημα, το ότι εδώ και 53 χρόνια έχουν αφεθεί εκτός διεθνούς δικαίου και λόγω του ότι το ψευδοκράτος δεν αναγνωρίζεται, με τη λύση θα μπορέσουν να πάρουν τη θέση τους στη διεθνή κοινότητα.

Αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε μια συμμορία εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να πληγώσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», προσθέτοντας ότι η Τουρκία, χωρίς να παρεκκλίνει από τις αρχές του Ατατούρκ, να συνεχίσει ως ένα δημοκρατικό, νόμιμο και κοινωνικό κράτος, είναι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα της Κύπρου και της περιοχής. Θα ήταν ανησυχητικό, είπε, να μετατραπεί η Τουρκία σε μια εκτός δικαίου δομή, ωστόσο αυτό δεν επετράπη.

Ευχόμενος όπως τα βιώματα το 1963,`64 και `74 να μην επαναληφθούν, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι αυτό που επιθυμεί είναι ένα μέλλον όπου θα αφεθούν πίσω μας στην Κύπρο το αίμα, το μπαρούτι, ο πόνος και τα δάκρυα και διευρύνοντας τη συνεργασία, θα ζήσουμε σε ειρήνη και θα επωφεληθούμε όλοι μαζί από το φυσικό πλούτο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακιντζί: Τρεις προϋποθέσεις για την επίλυση του Kυπριακού"

Σύλληψη 3 ανηλίκων που έκλεβαν αυτοκίνητα στις Αχαρνές -12 ετών ο μικρότερος

Τρεις ανήλικοι, μεταξύ των οποίων ένας 12χρονος, συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, ως μέλη συμμορίας ανηλίκων που λήστευε οδηγούς αυτοκινήτων γύρω από τον καταυλισμό Ρομά της Αγίας Σωτήρας, στις Αχαρνές.

Επίσης, συνελήφθησαν οι γονείς των τριών παιδιών, ως ηθικοί αυτουργοί των κλοπών και των ληστειών, καθώς και για παραμέληση της εποπτείας τους.

Τα μέλη της σπείρας ανηλίκων είναι ηλικίας 12, 16 και 17 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες συμμετείχαν στη συμμορία των ανηλίκων που είχε συσταθεί τους τελευταίους πέντε μήνες.

Οι δράστες, με διαφορετική σύσταση κάθε φορά, ακινητοποιούσαν τους διερχόμενους οδηγούς που περνούσαν κοντά στον καταυλισμό των Ρομά και με τη χρήση βίας και απειλή αντικειμένων, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 26 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους και τη συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη 3 ανηλίκων που έκλεβαν αυτοκίνητα στις Αχαρνές -12 ετών ο μικρότερος "

Αναβολή για τις 17 Αυγούστου πήραν οι Σακκάς και Σεϊσίδης

Για τις 17 Αυγούστου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η δίκη του Μάριου Σεϊσίδη και του Κώστα Σακκά λόγω απουσίας τριών αστυνομικών – μαρτύρων.

Οι δύο κατηγορουμένοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας ( αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

Στην αρχή της διαδιακασίας, ο ο Κώστας Σακκάς, ανέφερε στο δικαστήριο ότι «ξυλοκοπηθήκαμε και από την άλλη κατηγορούν εμάς», ενώ και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Παράλληλα, ο συνήγορος των κατηγορουμένων Δημήτρης Κατσαρής, ανέφερε ότι η υπεράσπιση δεν έχει λάβει γνώση της δικογραφίας.

Σημειώνεται, ότι τα μέτρα ήταν δρακόντεια στο κτίριο 7 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και οι αστυνομικοί επέτρεπαν την είσοδο στην δικαστική αίθουσα μόνο σε περιορισμένο αριθμό πολιτών, συνηγόρων και δημοσιογράφων.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας (αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής διεξάγουν έρευνες για να εντοπίσουν τα κρησφύγετα και τους συνεργούς τους μέσω των τηλεφωνικών τους συνομιλιών.

Βασική προτεραιότητα της Αντιτρομοκρατικής είναι να ανασύρουν τη λίστα των επαφών από τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους και να δημοσιοποιήσουν το ταχύτερο δυνατό τις φωτογραφίες και τα πλαστά δελτία ταυτότητας των δύο συλληφθέντων.

Σύμφωνα με το συνήγορο του Μ. Σεϊσίδη, Κώστα Παπαδάκη, στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετέβη ιατροδικαστής μετά από αίτημα του κατηγορουμένου, για να τον εξετάσει, καθώς καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς.


Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβολή για τις 17 Αυγούστου πήραν οι Σακκάς και Σεϊσίδης"

Καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης ταβέρνας που παραβίασε 48ωρο «λουκέτο»

Με φυλάκιση τριών μηνών τιμωρήθηκε ο 56χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία Θεσσαλονίκης, επειδή παραβίασε το 48ωρο «λουκέτο» που επιβλήθηκε στην επιχείρηση, ύστερα από φορολογικές παραβάσεις που βεβαίωσαν ελεγκτές της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του Υπ. Οικονομικών.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου δικάστηκε, τον έκρινε ένοχο για παραβίαση σφραγίδας δημόσιας Αρχής και μετέτρεψε τη σε βάρος του επιβληθείσα ποινή προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ο ίδιος, απολογούμενος στο δικαστήριο, αρνήθηκε την κατηγορία, επισημαίνοντας ότι κάποιος άρπαξε το χαρτί με την πράξη σφράγισης και την πέταξε στο έδαφος. Μάλιστα, η συνήγορός του ισχυρίστηκε ότι έπεσε, όταν μαζεύτηκαν στο σημείο τα τηλεοπτικά κανάλια.

«Τη μάζεψα και την τοποθέτησα σε ένα τραπέζι εντός του καταστήματος» είπε στην απολογία του ο 56χρονος, τονίζοντας ότι η ταβέρνα παρέμενε κλειστή και δεν λειτουργούσε, ισχυρισμό τον οποίο πάντως επιβεβαίωσε ο αστυνομικός που εξετάστηκε νωρίτερα ως μάρτυρας.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατέθεσε ότι πέρασε το πρωί της Κυριακής από την επιχείρηση για να ελέγξει, εάν τηρείται η σφράγιση. «Έλειπε η πράξη σφράγισης από την πόρτα. Δύσκολα φεύγει, επειδή είναι κολλημένη με ειδική ταινία, σαν αυτή που χρησιμοποιούμε στο πακετάρισμα. Η επιχείρηση δεν λειτουργούσε» ανέφερε στο δικαστήριο.

Οι δικαστές δεν πείστηκαν από τους παραπάνω ισχυρισμούς και τον έκριναν τελικά ένοχο.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν κλιμάκιο ελεγκτών της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του Υπ. Οικονομικών έκανε έφοδο στην επιχείρηση και διαπίστωσε ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε κόψει καμία απόδειξη στις περίπου 30 παρέες που έτρωγαν στην ταβέρνα. Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο, τού επιβλήθηκε η ποινή του 48ωρου «λουκέτου», την οποία όμως ο ιδιοκτήτης -σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου- παραβίασε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης ταβέρνας που παραβίασε 48ωρο «λουκέτο»"

Ερντογάν: Μη εφικτή η συμφωνία με την ΕΕ αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας

Τα «πυρά» του στη Δύση και την ΕΕ έστρεψε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Ο τούρκος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Τουρκίας, τότε «δεν θα είναι εφικτή» η τήρηση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό.

«Επί 53 χρόνια βρισκόμαστε στις πύλες της Ευρώπης. Η ΕΕ είναι η μόνη υπεύθυνη και ένοχη. Δεν έχει συμπεριφερθεί σε κανέναν άλλο έτσι, παρά μόνο στην Τουρκία» σημειώνει ο Ερντογάν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφέρεται με τρόπο ειλικρινή στην Τουρκία. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ η μοναδική ανησυχία της ΕΕ είναι να μην φτάνουν στο έδαφός της» προσθέτει ο τούρκος πρόεδρος και προειδοποιεί: «Εάν τα αιτήματά μας δεν γίνουν δεκτά, δεν θα είναι πλέον εφικτή η επανεισδοχή προσφύγων».

«Η Δύση έρχεται σε αντίφαση με τις αξίες που υπερασπίζεται» προσθέτει ο Ερντογάν στην ίδια συνέντευξη. «Θα έπρεπε να δείχνει την αλληλεγγύη της προς την Τουρκία, η οποία έχει υιοθετήσει δημοκρατικές αξίες. Δυστυχώς, προτίμησε να αφήσει τους Τούρκους μόνους (σ.σ. στην απόπειρα πραξικοπήματος)» τονίζει ο Ερντογάν.

«Η Δύση δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τον αριθμό των ατόμων που έχουν συλληφθεί ή που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα» προσθέτει ο τούρκος πρόεδρος.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Μη εφικτή η συμφωνία με την ΕΕ αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας"

Λευκάδα: Δέκα παραδοσιακά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες

Συνολικά δέκα παραδοσιακά κτίρια κάηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας.

Η φωτιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Λευκάδας και λίγα λεπτά μετά τις 3 τέθηκε υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταείδη, από τη φωτιά έχουν καεί δέκα κτίσματα, με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να κάνει αυτή την ώρα πλήρη καταμέτρηση των ζημιών.

«Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, αν δεν ήταν τόσο άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και των εθελοντών. Θα μπορούσε να είχε καταστραφεί όλη η παλιά πόλη της Λευκάδας», ανέφερε ο κ. Δρακονταείδης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η ξαφνική πυρκαγιά στη Λευκάδα δεν προκάλεσε την ανησυχία των τουριστών, αφού όπως ανέφερε «η υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε, αλλά και η συμμετοχή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Έρικσον S-64, έφερε άμεσα τον περιορισμό και την κατάσβεσή της πύρινης λαίλαπας».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, «το πλήγμα που υπέστη η παλιά πόλη της Λευκάδας είναι ανεκτίμητο, αλλά θα προβούμε άμεσα στην καταμέτρηση και την αποκατάσταση της κανονικότητας». Επεσήμανε δε, ότι «αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να παρασχεθεί άμεση βοήθεια στους πληγέντες από την πυρκαγιά, που έχασαν το βιός τους. Γιατί μεγαλύτερη αξία από όλα τα υλικά αγαθά έχουν οι ανθρώπινες ζωές και εμείς θα φροντίσουμε άμεσα για τους πολίτες μας».

Ρίψεις νερού πραγματοποιεί το ελικόπτερο της πυροσβεστικής     
Για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης της Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί η Παναγία των Ξένων.

Οι πιστοί μετέφεραν σε ασφαλές σημείο αντικείμενα και εικόνες από το εσωτερικό της εκκλησίας.

Από τις φλόγες δεν σώθηκε ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας, ενώ η πυρκαγιά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, που μέχρι τώρα φέρεται να μην κινδυνεύει.

Δείτε βίντεο 



Δείτε φωτογραφίες: 


Η αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο από τα φλεγόμενα κτίρια 

Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την πόλη  








Πιστοί εκκενώνουν τον Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων









protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Λευκάδα: Δέκα παραδοσιακά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες"

Η Ιερά Σύνοδος για την επίθεση στην Μονή Πετράκη

«Μακάρι να γίνει πλήρως κατανοητό στην κοινωνία μας ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν και να επικρατήσει η ειρήνη και η καταλλαγή του Θεού μεταξύ των ανθρώπων» τονίζει, μεταξύ άλλων, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε ανακοινωθέν που εξέδωσε, αναφορικά με την επίθεση με βόμβες μολότωφ στον προαύλειο χώρο του κτιρίου της Ιεράς Συ­νό­δου.

Αναλυτικότερα, στο ανακοινωθέν αναφέρεται:

«Μετά την ει­σβολή σε Ι­ερό Ναό της Θεσ­σα­λο­νί­κης και επιθέσεις σε άλλους Ιερούς Ναούς, σή­μερα στις 3:00 π.μ., ο­μάδα α­γνώ­στων ε­πι­τέ­θηκε με περίπου 10 βόμ­βες μο­λό­τωφ, στον προ­αύ­λειο χώρο του κτιρίου της Ι­ε­ράς Συνόδου. Το κτί­ριο της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου δεν έ­χει ο­ποι­α­δή­ποτε α­στυ­νο­μική προ­στα­σία. Από τη νυ­κτε­ρινή ε­πί­θεση κα­τα­στρά­φηκε ένα υ­πη­ρε­σι­ακό αυτοκί­νητο και το ι­δι­ω­τικό αυ­το­κί­νητο υ­παλ­λή­λου. Η ά­μεση ε­πέμ­βαση της Πυ­ρο­σβε­στι­κής Υ­πη­ρε­σίας α­πέ­τρεψε τα χει­ρό­τερα. Μα­κάρι να γί­νει πλήρως κα­τα­νο­ητό στην κοι­νω­νία μας ότι οι τρο­μο­κρα­τι­κές ε­νέρ­γειες δεν ε­ξυ­πη­ρε­τούν κα­νέ­ναν και να ε­πι­κρα­τή­σει η ει­ρήνη και η κα­ταλ­λαγή του Θεού μεταξύ των αν­θρώ­πων. Ευ­χό­μα­στε ο Θεός να συγ­χω­ρεί τους δρά­στες».

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ιερά Σύνοδος για την επίθεση στην Μονή Πετράκη"

Απίστευτη κομπίνα με «πειραγμένα» POS για να γλιτώνουν το ΦΠΑ

Μία απίστευτη κομπίνα με μηχανάκια POS (συσκευές τερματικών ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες) ήρθε στο φως σε από κοινού επιχείρηση του υπουργείου Οικονομικών και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Εταιρίες πουλούσαν στην Ελλάδα POS, τα οποία εκτελούσαν συναλλαγές χωρίς να αποδίδουν στο ελληνικό Δημόσιο ΦΠΑ. Και αυτό γιατί ήταν συνδεδεμένα με τράπεζα του εξωτερικού που δεν είχε «σύμβαση» με το ελληνικό Δημόσιο. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του κράτους.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε ο επικεφαλής της ΓΓΓΔΕ Γιώργος Πιτσιλής για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί 23 άτομα ενώ έχουν κατασχεθεί 164 τερματικά.

Όπως προέκυψε το κύκλωμα είχε πουλήσει 1.195 μηχανήματα σε 971 επιχειρήσεις - κυρίως τουριστικές - στην Ελλάδα αλλά και σε 73 επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Η έρευνα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων και της Οικονομικής Αστυνομίας κινήθηκε σε τρία στάδια. Το πρώτο ήταν να βρεθούν οι εταιρίες που πουλούσαν τις συσκευές ηλεκτρονικών συναλλαγών. Το δεύτερο ήταν να εντοπιστούν τα καταστήματα που είχαν αγοράσει τα POS και εκτελούσαν συναλλαγές χωρίς να αποδίδουν φόρο. Το τρίτο ήταν να διερευνηθεί σε ποια τράπεζα κατέληγαν τα χρήματα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι καταστηματάρχες που είχαν αγοράσει τα συγκεκριμένα μηχανάκια γνώριζαν ότι έχουν αυτή την «ιδιαιτερότητα». Κίνητρό τους ήταν να μην αποδίδουν ΦΠΑ. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Αθήνα αρκετά καταστήματα με «πειραγμένα» POS και προχώρησαν σε κατασχέσεις.

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη κομπίνα με «πειραγμένα» POS για να γλιτώνουν το ΦΠΑ"

Επιστροφή πινακίδων από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας

Τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν οι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών από αύριο Τρίτη.

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του προστίμου, από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 9.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.


Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστροφή πινακίδων από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας"

Ο Κυρίτσης ξαναχτυπά: Είμαι απολύτως κατά των ιδιωτικοποιήσεων

Σε νέα παρέμβαση που θα προκαλέσει «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης δύο ημέρες μετά την ανάρτησή του για «αλληλεγγύη ή δίκαιη δίκη» των συλληφθέντων Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη.

Αυτή τη φορά ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων δηλώνοντας «απολύτως» αντίθετος με αφορμή το θέμα του Ελληνικού και της μικρής ΔΕΗ.

«Από που κι ως που στην Ελλάδα για μια επένδυση πρέπει να πάει πίσω το θέμα των αρχαιολογικών ευρημάτων; αν ήταν έτσι το μετρό θα είχε γίνει εδώ και δεκαετίες και θα είχαν καταστραφεί τα αρχαία» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να συμφωνήσει στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά, όπως είπε, οφείλει να προσπαθεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις.

Κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ αυτά που λέω για Σακκά-Σεϊσίδη

Όσον αφορά τις δηλώσεις του για την υπόθεση Σακκά-Σεϊσίδη τη δίωξη των οποίων χαρακτήρισε «φρονηματικού χαρακτήρα» ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε στην ίδια συνέντευξη ότι «αυτά που λέω είναι κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ, και σε μεγάλο βαθμό κυβερνητική πολιτική».

Παράλληλα είπε ότι ο ίδιος δεν είναι από τους ανθρώπους που καταδικάζουν επί παραγγελία λέγοντας «ας χτυπήσουν άλλη πόρτα».

Παρατήρησε, τέλος, ότι «δεν είναι κυβερνητική πολιτική πρακτικές που πρέπει να ξεριζωθούν όπως οι καταγγελίες για κακοποίηση συλληφθέντων», ενώ χαρακτήρισε ευφάνταστα τα σενάρια ότι στην κυβέρνηση υπάρχει πολιτικό σχέδιο για αντιεξουσιαστικό φύλλο συκής με αιχμή τον ίδιον για να ικανοποιηθεί ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτίμησε δε ότι μερικά πειστήρια είναι «τελείως παγίδα, όπως το αποτύπωμά σου σε μια σακούλα». «Εγώ ιδεολογικά δεν ξέρω που βρίσκονται οι άνθρωποι εμείς ΣΥΡΙΖΑ είμαστε» πρόσθεσε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κυρίτσης ξαναχτυπά: Είμαι απολύτως κατά των ιδιωτικοποιήσεων"

Ηλεία: Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση πατέρα - κόρης

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση πατέρα - κόρης, οι οποίοι αναζητούνταν για περισσότερες από είκοσι μέρες, από τους οικείους τους και τις αστυνομικές αρχές. Ο 68χρόνος πατέρας και η 44χρονη κόρη, Κωνσταντίνος και Ελένη Λοϊζίδου, εντοπίστηκαν νεκροί, στη θέση Κασταράκι Μπορσίου του δήμου Ανδραβίδας, στην Ηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο χωράφι, σε προχωρημένη αποσύνθεση. Περισσότερες απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία διενεργήθη από την ιατροδικαστή, Αγγελική Τζιόλα. Για την ώρα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για θάνατο από παθολογικά αίτια, με πιθανότερο αίτιο την εξάντληση.
Τον άνδρα και τη γυναίκα βρήκε κάτοικος της περιοχής. Η σορός του άνδρα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ της γυναίκας λίγα μέτρα μακριά. Αξίζει να σημειωθεί πως το χωράφι αυτό βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 45 χλμ. από το σημείο όπου εθεάθησαν για τελευταία φορά.
Πατέρας και κόρη βρίσκονταν για οικογενειακές διακοπές στην Ηλεία και εξαφανίστηκαν από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας Δουνέικων το απόγευμα της 16ης Ιουλίου.
Η οικογένεια κατάγεται από την Κύπρο και διαμένει στην Αττική, στο Ίλιον, και είχαν έρθει στην Ηλεία για καλοκαιρινές διακοπές, μαζί με την μητέρα Αγγελική Λοϊζίδου. Στην Ηλεία βρέθηκαν για πρώτη φορά, έφθασαν στις 2 Ιουλίου με σκοπό να παραμείνουν για 15 ημέρες και νοίκιασαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην θέση "Γούβες", μεταξύ Παλουκίου και Αγίας Μαρίνας Δουνεΐκων.
Όπως είχε αναφέρει η σύζυγος και μητέρα Αγγελική Λοϊζίδου, η οποία μίλησε και στην εφημερίδα "Πατρίς", την Παρασκευή 15/07, ο σύζυγός της είχε φορτώσει με τα πράγματά τους το αυτοκίνητό τους, μάρκας Hyundai χρώματος γκρι με αριθμό κυκλοφορίας ΙΜΝ 6884, καθώς την Κυριακή επρόκειτο να φύγουν από την Ηλεία. Το απόγευμα του Σαββάτου η κόρης της εξεδήλωσε την επιθυμία να πάει με τον πατέρα της στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στην παραλία Δουνεΐκων, καθώς είχε εσπερινό λόγω της εορτής και ήθελε να ανάψει ένα κερί.
Η μητέρα έμεινε πίσω για να μαζέψει τα τελευταία πράγματα και ο πατέρας με την κόρη, καθώς και κάποιοι ακόμη παραθεριστές που διαμένουν στο ίδιο συγκρότημα με ενοικιαζόμενα, γύρω στις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου πήγαν στην εκκλησία.
Σύμφωνα και με τη μαρτυρία των άλλων παραθεριστών, γύρω στις 9 το βράδυ που τελείωσε ο Εσπερινός, πατέρας και κόρη αναχώρησαν με το αυτοκίνητό τους από την εκκλησία, ωστόσο δεν έστριψαν στο δρόμο που οδηγεί στα ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά συνέχισαν ευθεία για τα Δουνέϊκα και έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν…

patrisnews


Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία: Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση πατέρα - κόρης"

Κώστας Σακκάς: Γιατί διάλεξα τη φυγή

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαι αναρχικός και είμαι περισσότερο από ποτέ ενδυναμωμένος για αυτή μου την επιλογή τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο...» αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του ο αναρχικός Κώστας Σακκάς που συνελήφθη μαζί με τον Μάριο Σεϊσίδη στη Σπάρτη.

Ο Κώστας Σακκάς είχε εξαφανιστεί από το 2014 μετά από πολλαπλές προφυλακίσεις, αποφυλακίσεις και περιοριστικούς όρους.

Είχε πραγματοποιήσει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την παραμονή του στη φυλακή μετά το πέρας του χρονικού ορίου προφυλάκισης που προβλέπει ο νόμος.

Σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Σακκάς αναφέρει πως δεν υπήρξε αντίσταση κατά της αρχής στη νέα σύλληψη του, ενώ ο ίδιος και ο Μάριος Σεϊσίδης δεν οπλοφορούσαν.

Καταγγέλλει ξυλοδαρμό και υποβολή του στο βασανιστήριο του πνιγμού.

Ο δικηγόρος του δηλώνει πως συνεχίζεται ένα «κυνήγι μαγισσών».

Ο Κώστας Σακκάς αναφέρει σχετικά με το γιατί επέλεξε να διαφύγει:

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαι αναρχικός και είμαι περισσότερο από ποτέ ενδυναμωμένος για αυτή μου την επιλογή τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Επέλεξα τη φυγή, επέλεξα να φυγοδικήσω καθώς η ρεβανσιστική αντιμετώπιση των διωκτικών αρχών, οι συνεχείς συλλήψεις, οι συνεχείς παραπομπές σε δίκες για τα ίδια αδικήματα, το διαρκές κυνηγητό και η στοχοποίηση μου με έθεσαν σε ένα μόνιμο καθεστώς ομηρίας. Επίσης, η δήθεν παραβίαση των αυστηρότατων όρων αποφυλάκισης μου, η παρουσίαση μου ως επικίνδυνου τρομοκράτη από τα ΜΜΕ δεν μου έδωσαν άλλη επιλογή από τη φυγή. Ενστικτωδώς, αν θέλετε, ενήργησα. Ο άνθρωπος ρέπει από τη φύση του προς την ελευθερία. Δεν μου επέτρεψαν άλλη επιλογή».

Αναφερόμενος στις συνθήκες σύλληψης του καταγγέλλει, δείχνοντας παράλληλα τα σημάδια στα μπράτσα του, τον άγριο ξυλοδαρμό τόσο του ιδίου όσου και του Μάριου Σεϊσίδη, που μεταξύ άλλων περιελάμβανε και τον πνιγμό: «Η σύλληψη μας ήταν εντελώς τυχαία. Πέσαμε σε μπλόκο της τροχαίας και της ομάδας ΔΙΑΣ. Εμείς δεν φέραμε οπλισμό. Επιχειρήσαμε αναστροφή με το αυτοκίνητο προκειμένου να διαφύγουμε, ενώ στην καταδίωξη που ακολούθησε οι αστυνομικοί μας πυροβόλησαν πέντε με έξι φορές με ευθείες βολές και όχι στον αέρα, όπως υποστηρίζουν. Εγκλωβιστήκαμε σε μια πιλοτή, σε ένα γκαράζ αυτοκινήτων και οι αστυνομικοί μας περικύκλωσαν με προτεταμένα όπλα. Παρά το γεγονός ότι δεν αντισταθήκαμε, και πώς να αντισταθείς όταν είσαι περικυκλωμένος και σε σημαδεύουν, μας κακοποίησαν άσχημα τόσο κατά τη διάρκεια της σύλληψης όσο και στο αστυνομικό τμήμα. Βιαιοπράγησαν εναντίον μας πολυμελείς ομάδες αστυνομικών, υποβάλλοντας μας μάλιστα και στο βασανιστήριο του πνιγμού. Δεν αρνηθήκαμε τη λήψη αποτυπωμάτων, ζητήσαμε προηγουμένως να γίνει σεβαστό το νόμιμο αίτημα μας για επικοινωνία με τους δικηγόρους μας», συμπληρώνει ο Κώστας Σακκάς στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Η έλλειψη της παρουσίας των δικών σου ανθρώπων, των οικείων σου», απαντά σχετικά με το τί τον δυσκόλεψε πιο πολύ αυτά τα δυόμιση χρόνια φυγοδικίας. «Οι δυσκολίες δεν είναι σε υλικό επίπεδο, είναι σε συναισθηματικό. Σου λείπουν αφάνταστα οι άνθρωποι που αγαπάς», αναφέρει ο 32χρονος.

Ο Κώστας Σακκάς, αναφέρει στην Εφ. Συν. ο δικηγόρος του, Δημήτρης Κατσαρής, «έχει υποστεί ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών. Στοχοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων και παρουσιάστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ως ο πλέον καταζητούμενος και επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Όμως οι περισσότερες κατηγορίες εις βάρος του έχουν καταρρεύσει στα δικαστήρια. Ουσιαστικά έχει καταδικαστεί για διακεκριμένη οπλοκατοχή με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, ενώ η υπόθεση του εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο. Μόλις πριν από δύο μήνες αθωώθηκε πανηγυρικά για την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση του Χαλανδρίου και το δήθεν αποτύπωμα του που ταυτοποιήθηκε όχι το 2010 αλλά τρία χρόνια μετά. Οι αστυνομικές αρχές ισχυρίστηκαν για την υπόθεση αυτή ότι το 2010 είχε αρνηθεί τη δαχτυλοσκόπηση των ώρα που το επίσημο χαρτί της δικογραφίας μιλούμε για προσεσημασμένο ήδη από εκείνη τη χρονιά για υπόθεση εμπλοκής του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Όταν συνελήφθη το 2010, το κατηγορητήριο έκανε λόγο για συμμετοχή του σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, που δεν έχει όνομα, δεν έχει προκηρύξεις , δεν έχει καμία δράση στο ενεργητικό της. Παρέμεινε προφυλακισμένος και όταν ερχόταν η ώρα της αποφυλάκισης του οι αρχές φρόντιζαν να εφεύρουν και να του προσάψουν νέες κατηγορίες επιβάλλοντας ταυτόχρονα νέες προφυλακίσεις. Παράλληλα παραβίασαν την απαγόρευση κατάτμησης της ενιαίας υπόθεσης με προφανή σκοπό τη συνέχιση της παραμονής του στη φυλακή. Το κυνηγητό του Σακκά δεν σταμάτησε ποτέ. Στη συνέχεια του επιβλήθηκαν βαρύτατοι περιοριστικοί όροι με εξοντωτική εγγύηση 30.000 ευρώ. Το γεγονός ότι κοιμήθηκε ένα βράδυ λόγω της προχωρημένης ώρας στο σπίτι της κοπέλας του θεωρήθηκε από τις διωκτικές αρχές παραβίαση των όρων. Συλλαμβάνεται ξανά, αθωώνεται ξανά και ύστερα από λίγο συλλαμβάνεται εκ νέου. Λάβετε δε υπόψη σας ότι αυτές οι δίκες διαρκούν πολύ, τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια, καθώς οι κατηγορούμενοι απειλούνται με πολυετείς καθείρξεις».

«Εάν δεν είχε αναγκαστεί να επιλέξει τη φυγή προς την ελευθερία σήμερα που μιλάμε θα είχε αποφυλακιστεί, έχοντας την ποινή που του επεβλήθη πρωτοδίκως και η οποία σημειωτέον ακόμη δεν έχει αρχίσει να εκδικάζεται από το Εφετείο», καταλήγει ο κ. Κατσαρής.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Κώστας Σακκάς: Γιατί διάλεξα τη φυγή"

Ο Σόιμπλε θέλει αναβάθμιση της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στα κράτη μέλη της ΕΕ

Πρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το ξέπλυμα χρήματος και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας αξιώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο πλαίσιο αυτό προτείνει τη συγκρότηση ειδικών μονάδων στα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με την γερμανική οικονομική εφημερίδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι συζήτησε το θέμα με το Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

«Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να δράσει πιο αποτελεσματικά κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του ξεπλύματος χρήματος», γράφει η Handelsblatt.

«Στο πλαίσιο αυτό Σόιμπλε και Σαπέν τόνισαν την ανάγκη κάθε χώρα μέλος της ΕΕ επομένως να συγκροτήσει μια κεντρική υπηρεσία για να εντοπίζει ύποπτες οικονομικές συναλλαγές», προσθέτει.

Η υπηρεσία αυτή θα ονομάζεται Μονάδα Χρηματοπιστωτικών Πληροφοριών και στόχος της θα είναι η συλλογή αναφορών για το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, γράφει η Handelsblatt.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σόιμπλε θέλει αναβάθμιση της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στα κράτη μέλη της ΕΕ"

Διπλός "κόφτης" στις συντάξεις

Σε εξαιρετικά δεινή θέση βρίσκονται χιλιάδες συνταξιούχοι, οι οποίοι βλέπουν τα χρήματα που πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό τους να μειώνονται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο.

Παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο νέων περικοπών, καθώς υπάρχουν δύο «κόφτες», οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιηθούν εφόσον διαπιστωθούν αποκλίσεις όσον αφορά στη συνταξιοδοτική δαπάνη και στο ετήσιο πλεόνασμα. Με τους δανειστές να εμφανίζονται ανυποχώρητοι σε ότι αφορά στην τήρηση των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί βάσει τρίτου μνημονίου, το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει τους «κόφτες». Ωστόσο, κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, από τη στιγμή μάλιστα που οι θεσμοί διαμηνύουν διαρκώς πως οι περικοπές στις συντάξεις αποτελούν τον ασφαλέστερο τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων στα κρατικά ταμεία από τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και τις μειώσεις στους μισθούς.

Στο άρθρο 14 του νέου ασφαλιστικού νόμου προβλέπεται «ρήτρα αυτόματων μειώσεων» σε περίπτωση που δεν επαρκεί η προβλεπόμενη ανά έτος συνταξιοδοτική δαπάνη, την ώρα που οι αρμόδιοι φορείς υποχρεούνται κάθε τρία χρόνια να εκπονούν μελέτες για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού. Ειδικότερα, «από την 1/1/2017 και ανά τριετία η Εθνική Αναλογιστική Αρχή εκπονεί υποχρεωτικά αναλογιστικές μελέτες, οι οποίες επικυρώνονται από την Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικείμενο τη συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης της εθνικής συνταξιοδοτικής δαπάνης».

Κι όλα αυτά ενώ ήδη 311.680 συνταξιούχοι σε 11 ασφαλιστικά ταμεία έλαβαν στις Αρχές Αυγούστου νέες «πετσοκομμένες» συντάξεις λόγω επανυπολογισμού, ενώ τον Σεπτέμβριο ακολουθούν άλλοι 924.345 δικαιούχοι (ΕΤΕΑΜ, εμποροϋπαλλήλων, ΔΕΗ, τραπεζών, ναυτικών πρακτόρων κ.α.).

Αυτόματες μειώσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ημερησία», προβλέπεται πως «το ύψος των δαπανών για την εθνική, την αναλογική και την επικουρική σύνταξη, προβαλλόμενο έως το έτος 2060, δεν πρέπει να υπερβαίνει το περιθώριο αύξησης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, με έτος αναφοράς το 2009, ενώ με ειδικό νόμο ανακαθορίζονται οι συντάξεις με στόχο τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος».

​Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στην επόμενη διετία αναμένεται να εκδοθούν 132.500 κύριες και 120.000 επικουρικές συντάξεις που παραμένουν σε καθυστέρηση πληρωμής, η συνολική δαπάνη πολύ δύσκολα δεν θα ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο, οδηγώντας έτσι σε νέες περικοπές. Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται τυχόν νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης. Το ίδιο θα συμβεί αν παρατηρηθεί μείωση των εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές, από την 1η Ιανουαρίου 2017 και έπειτα, με τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και τη σύνδεση των εισφορών με το φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αρνητικά προς αυτήν την κατεύθυνση λειτουργεί και η άνοδος των ποσοστών «μαύρης» εργασίας με μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες να αποφεύγουν να «εμφανίζονται» σε παραστατικά της εφορίας, βάσει των οποίων στη συνέχεια θα φορολογηθούν.

Δύο σενάρια απορρόφησης των περικοπών

Σε περίπτωση που τα νούμερα δεν βγουν και τα διαθέσιμα χρήματα για την καταβολή των συντάξεων δεν επαρκούν τότε τα βασικά σενάρια κάλυψης της διαφοράς είναι δύο:

Α) μείωση του υφιστάμενου πλαφόν των 1.300 ευρώ (μεικτά) που ήδη εφαρμόζεται φέτος για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων.

Β) Αλλαγές στην προσωπική διαφορά που προκύπτει μετά τον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων τόσο για τους παλαιούς όσο και για τους νέους συνταξιούχους.


«Κόφτης» στα δημοσιονομικά

Παράλληλα, πονοκέφαλο προκαλεί και ο «κόφτης» στα δημοσιονομικά που περιλαμβάνεται στο «συμπληρωματικό μνημόνιο» μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί πως ο φετινός στόχος για πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ είναι εφικτός. Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται δυσκολότερο το 2017, όπου ο πήχης ανεβαίνει στο 1,75% του ΑΕΠ, την ώρα που άγνωστο παραμένει αν θα υπάρξει υποχώρηση των δανειστών όσον αφορά στο 2018 και τον… απλησίαστο στόχο του 3,5%.

Πώς θα υπολογίζονται τα εφάπαξ

Τις τεχνικές παραμέτρους για τον υπολογισμό των εφάπαξ παροχών, καθορίζει σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, που υπογράφηκε από τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο. Σημειώνεται ότι τα ταμεία, τομείς, κλάδοι και λογαριασμοί πρόνοιας, αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, λειτουργούν από την 1/1/2014 με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (NDC). Από την 1/1/2014, οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται για κάθε ασφαλισμένο στους φορείς-τομείς πρόνοιας, τηρούνται σε ατομικές μερίδες.

Συγκεκριμένα, η εφάπαξ παροχή που χορηγείται σε όλους τους ασφαλισμένους των ταμείων, τομέων, κλάδων και λογαριασμών πρόνοιας, αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπολογίζεται, σύμφωνα με την τεχνική βάση, ως ακολούθως:

Χρόνος ασφάλισης από την 1/1/2014 και εφεξής.

Για χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2014 και εφεξής με βάση την αρχή της ισοδυναμίας, το ποσό της εφάπαξ παροχής ισούται με τη συσσωρευμένη αξία των εισφορών κατά την ημερομηνία αποχώρησης. Για τη συσσώρευση των εισφορών γίνεται χρήση πλασματικού ποσοστού επιστροφής, το οποίο ορίζεται ως η ετήσια μεταβολή της βάσης υπολογισμού των εισφορών για το σύνολο των ασφαλισμένων.

Το τμήμα της εφάπαξ παροχής που αναλογεί στα έτη ασφάλισης, πριν την 1/1/2014, υπολογίζεται ως εξής:

- Για τους μισθωτούς:

Για τους μισθωτούς με εισφορά ύψους 4% επί των αποδοχών, η εφάπαξ παροχή αποτελείται από το γινόμενο του 60% των αποδοχών, επί των οποίων έγιναν οι νόμιμες κρατήσεις υπέρ του κλάδου, επί του δεκαδικού αριθμού των ετών ασφάλισης έως και την 31/12/2013, με ακρίβεια δεύτερου δεκαδικού ψηφίου.

Ως αποδοχές για τον υπολογισμό της εφάπαξ παροχής, νοείται ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών που έλαβε ο ασφαλισμένος κατά τα πέντε τελευταία έτη έως και την 31/12/2013, εφόσον υπεβλήθησαν σε ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου, χωρίς να υπολογίζονται τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας. Ο ως άνω μέσος όρος προσαυξάνεται, ετησίως, κατά την ετήσια μεταβολή μισθών, η οποία υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Η ως άνω προσαύξηση εφαρμόζεται από το επόμενο έτος, μετά το καταληκτικό της ανωτέρω πενταετίας, έως και το έτος αποχώρησης από την υπηρεσία ή την εργασία, λόγω οριστικής συνταξιοδότησης. Ο σωρευμένος συντελεστής που προκύπτει από την ετήσια μεταβολή μισθών, δεν μπορεί να είναι μικρότερος από ένα.

Για τους μισθωτούς με εισφορά ύψους διάφορου του 4% ή με σταθερό ποσό εισφοράς το ως άνω ποσοστό (60%), αναπροσαρμόζεται αναλογικά ως προς το ύψος της εισφοράς, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του φορέα και, κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.
Στις περιπτώσεις που ο δικαιούμενος εφάπαξ παροχής έχει μισθοδοτηθεί για λιγότερο από πέντε έτη, για τον υπολογισμό του μέσου όρου πενταετίας θα λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος της πενταετίας ομοιοβάθμου του ή ασφαλισμένου με τα ίδια έτη ασφάλισης.

Αν δεν είναι δυνατός ο υπολογισμός πενταετίας, ο υπολογισμός γίνεται με βάση το σύνολο του χρόνου ασφάλισης που έχει πραγματοποιηθεί.

- Για τους αυτοτελώς απασχολούμενους:

Για τους αυτοτελώς απασχολούμενους με εισφορά ύψους 4%, η εφάπαξ παροχή αποτελείται από το γινόμενο του 60% των αποδοχών, επί των οποίων έγιναν οι νόμιμες κρατήσεις, επί του δεκαδικού αριθμού των ετών ασφάλισης έως και την 31/12/2013, με ακρίβεια δευτέρου δεκαδικού ψηφίου.
Ως αποδοχές για τον υπολογισμό της εφάπαξ παροχής νοείται ο μέσος όρος των τιμών των ασφαλιστικών κατηγοριών, επί των οποίων υπεβλήθησαν ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου, κατά τα πέντε τελευταία έτη έως και την 31/12/2013, όπως οι εν λόγω τιμές είχαν διαμορφωθεί κατά το καταληκτικό της πενταετίας έτος. Ο ως άνω μέσος όρος προσαυξάνεται, ετησίως, κατά την ετήσια μεταβολή μισθών, η οποία υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η ως άνω προσαύξηση εφαρμόζεται από το επόμενο έτος, μετά το καταληκτικό της ανωτέρω πενταετίας, έως και το έτος αποχώρησης από το επάγγελμα ή την εργασία, λόγω οριστικής συνταξιοδότησης. Ο σωρευμένος συντελεστής που προκύπτει από την ετήσια μεταβολή μισθών, δεν μπορεί να είναι μικρότερος από ένα.

Για τους αυτοτελώς απασχολούμενους με εισφορά ύψους διάφορου του 4% ή με σταθερό ποσό εισφοράς, το ως άνω ποσοστό 60% αναπροσαρμόζεται αναλογικά ως προς το ύψος της εισφοράς, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του φορέα και, κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Για τους αυτοτελώς απασχολούμενους των τομέων Πρόνοιας Υγειονομικών, Δικηγόρων Αθηνών, Δικαστικών Επιμελητών, Συμβολαιογράφων και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του ΕΤΑΑ, των Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών, Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Θεσσαλονίκης και Ιδιοκτητών, Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του Προσωπικού Ιπποδρομιών του ΤΑΠΙΤ που η εισφορά τους δεν προκύπτει ως ποσοστό επί ασφαλιστικής κατηγορίας, το ποσοστό εισφοράς και οι ασφαλιστικές κατηγορίες καθορίζονται, σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης ββ της παραγράφου 4α του άρθρου 35 του Ν. 4387/2016 (Α΄ 85), μετά από οικονομική έκθεση.

Εκκρεμείς αιτήσεις χορήγησης εφάπαξ παροχής για αποχωρήσεις από την υπηρεσία ή την εργασία ή το επάγγελμα από 1/9/2013 και εφεξής, σε όποιο στάδιο της διοικητικής διαδικασίας και αν βρίσκονται, κατά την έναρξη εφαρμογής του Ν.4387/2016, κρίνονται ως προς τον τρόπο υπολογισμού της παροχής, βάσει των διατάξεων της παρούσας απόφασης.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλός "κόφτης" στις συντάξεις"

Επίθεση με μολότοφ στην Μονή Πετράκη

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον του κτιρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Μονή Πετράκη, σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, άγνωστοι, γύρω στις 03.10, πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ στο πραύλιο του κτιρίου, στην οδό Μονής Πετράκη 10 στο Κολωνάκι, οι οποίες εξερράγησαν με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα εκεί.

Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.


Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μολότοφ στην Μονή Πετράκη"

48ωρο «λουκέτο» σε επιχείρηση στη Σαντορίνη

Σε προληπτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις της Σαντορίνης πρόεβη το Σαββατοκύριακο συνεργείο της Δ.Ο.Υ. Σύρου, εκτελώντας εντολές για τη διενέργεια ελέγχων σε όμορες περιοχές, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Γ.Γ.Δ.Ε.

Κατά τη διάρκεια αυτών, οι ελεγκτές βρέθηκαν σε επιχείρηση με την επωνυμία «DEMILMAR», στην Περίσσα, η οποία περιλαμβάνει εκμετάλλευση της παραλίας με ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar, εστιατόριο και κατάστημα με επώνυμα ρούχα.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 57 αποδείξεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την κατανάλωση στην παραλία. Το συνεργείο προχώρησε άμεσα στη βεβαίωση της παράβασης και στην προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για 48ωρο «σφράγισμα» της επιχείρησης.

Οι ελεγκτές θυροκόλλησαν και το σημείωμα διαπίστωσης ελέγχου, καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αρνήθηκε να το παραλάβει. Η επιχείρηση έκλεισε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "48ωρο «λουκέτο» σε επιχείρηση στη Σαντορίνη"

Στο αυτόφωρο ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία που παραβίασε το 48ωρο «λουκέτο»

Με την αυτόφωρη διαδικασία παραπέμφθηκε να δικαστεί 56χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι παραβίασε την ποινή του 48ωρου «λουκέτου» που επιβλήθηκε στην επιχείρησή του, ύστερα από φορολογικές παραβάσεις που βεβαίωσαν ελεγκτές της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του υπ. Οικονομικών.

Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού πρακτορείου, αστυνομικοί του τμήματος Θερμαϊκού, κατόπιν επιτόπιας έρευνας που πραγματοποίησαν στην ταβέρνα, διαπίστωσαν ότι ο επιχειρηματίας προέβη στην αποσφράγιση του καταστήματος, με συνέπεια να τον συλλάβουν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση σφραγίδας δημόσιας Αρχής, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Είχε προηγηθεί έφοδος ελεγκτικού κλιμακίου στην ταβέρνα, στο πλαίσιο φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη στις σχεδόν 30 παρέες που βρίσκονταν στην επιχείρηση. Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε η ποινή του 48ωρου «λουκέτου», την οποία όμως ο 56χρονος ιδιοκτήτης φαίνεται ότι παραβίασε.


Διαβάστε Περισσότερα » "Στο αυτόφωρο ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία που παραβίασε το 48ωρο «λουκέτο»"

Οι «No Border» κατασκήνωσαν στη Μυτιλήνη

Δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν καθημερινά στο νησί, τώρα η Μυτιλήνη έχει να αντιμετωπίσει ακόμη ένα «πονοκέφαλο» που ακούει στο όνομα «No Border». Μια ομάδα περίπου 30-40 «αλληλέγγυων» από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και της Ασίας έχουν κατασκηνώσει εδώ και μέρες στην ακτή «Καλαμάρη» έχοντας στήσει σκηνές και υποδομή κουζίνας για τους πρόσφυγες και μετανάστες διερχόμενους από τη Μόρια και το Καρά Τεπέ.

Σύμφωνα με το «Έθνος» πρόκειται για τους ίδιους που για μήνες είχαν στήσει ολόκληρο προσφυγικό καταυλισμό στην παραλία Τσαμάκια της Μυτιλήνης. Στις 20 Απριλίου επενέβη η αστυνομία για την εκκένωσή του και όπως διαπιστώθηκε εκεί διέμεναν εκατοντάδες μετανάστες χωρίς να έχουν καταγραφεί. Οι 19 «αλληλέγγυοι» που βρέθηκαν στο χώρο είχαν προσαχθεί στην Αστυνομία ενώ ο καταυλισμός διαλύθηκε.

Στις 22 Ιουλίου οι No Borders κατέλαβαν το κτίριο του πρώην ΣΤΕΠ στην περιοχή της Επάνω Σκάλας και επιχείρησαν να στήσουν σε αυτό μια δομή υπό τον τίτλο No Borders Social Center με σκοπό την εγκατάσταση, τη σίτιση αλλά και την απασχόληση προσφύγων από τη Μόρια και το Καρά Τεπέ.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο Δήμος Μυτιλήνης τους ζήτησε να αποχωρήσουν και ενημέρωσε την Εισαγγελία από την οποία αναμένεται παρέμβαση για το θέμα μέσα στις επόμενες ημέρες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι «No Border» κατασκήνωσαν στη Μυτιλήνη"

Εργασίες συντήρησης από σήμερα στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης

Εργασίες συντήρησης σε δύο τμήματα της περιφερειακής οδού ξεκινούν σήμερα Δευτέρα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 12 Αυγούστου και συνεχίζονται πάλι μετά τον Δεκαπενταύγουστο, από την Τρίτη 16 Αυγούστου ως την Παρασκευή 19 του μηνός.

Οι παρεμβάσεις (αποκατάσταση στηθαίων, χωματουργικά, κ.α.) θα γίνονται απο τις 6 το πρωί στο οδικό τμήμα της περιοχής του κόμβου Τριανδρίας (Κ8) και στον ανισόπεδο κόμβο Αεροδρομίου-Ν. Μουδανιών με κατεύθυνση ανατολικά και στη μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Επίσης, εργασίες θα ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί, στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου στα Κωνσταντινουπολίτικα (Κ10) και του ανισόπεδου κόμβου Νοσοκομείου Παπαγεωργίου (Κ5) με κατεύθυνση προς δυτικά και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

Ήδη έχει γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με τα κατά τόπους Τμήματα Τροχαίας Θεσσαλονίκης (Α’ και Β’), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Εργασίες συντήρησης από σήμερα στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news