facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ερχεται «κόφτης» έως και 22% στις επικουρικές

Μειώσεις ως και 22% φέρνει το πρώτο κύμα περικοπών στις επικουρικές συντάξεις 6 Ταμείων, με τις περισσότερες απώλειες να καταγράφονται στους συνταξιούχους που λαμβάνουν επικουρική σύνταξη λόγω αναπηρίας.

Το ψαλίδι ξεκινά από τις συντάξεις των τριών επικουρικών ταμείων του Δημοσίου (ΤΕΑΔΥ, ΤΑΔΚΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ), του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, του ΟΤΕ-ΕΛΤΑ και του επικουρικού των αστυνομικών ΤΕΑΧ).

Οι επικουρικές που θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι των παραπάνω 6 Ταμείων αναπροσαρμόστηκαν από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου και τα ποσά που θα πληρωθούν την Τρίτη 2 Αυγούστου έχουν μειώσεις που κυμαίνονται από 3 έως και 66 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ο επανυπολογισμός βγάζει και οριακές αυξήσεις της τάξης των 4 έως 10 ευρώ. Αυτές οι θετικές μεταβολές οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι οι καταβαλλόμενες επικουρικές ήταν ήδη χαμηλές και με τον επανυπολογισμό ευνοήθηκαν κυρίως όσοι είχαν συνταξιοδοτηθεί με 35 έτη ασφάλισης και σχετικά υψηλούς μισθούς στο τέλος του εργασιακού τους βίου.

Αυτές οι εξαιρέσεις δεν αλλάζουν όμως τον κανόνα των περικοπών που θα έχει η πλειονότητα των συνταξιούχων, οι οποίοι πιάνονται στον «κόφτη» των επικουρικών που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, εφόσον το μικτό άθροισμα από κύρια και επικουρική σύνταξη υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ.

Τις μεγαλύτερες απώλειες μάλιστα, όπως αποκαλύπτει με ντοκουμέντα ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», θα έχουν όχι μόνον οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν επικουρική λόγω γήρατος, αλλά οι δικαιούχοι αναπηρικών επικουρικών συντάξεων, τους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν τους εξαιρεί από το νέο σύστημα και τις περικοπές!

Αρχικά εξαιρέθηκαν

Υπενθυμίζεται ότι οι συνταξιούχοι με αναπηρία από 80% και άνω είχαν εξαιρεθεί από τις μειώσεις που προηγήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά όπως φαίνεται στα εκκαθαριστικά πληρωμών του Αυγούστου, δεν εξαιρούνται από τις νέες περικοπές.

Σε ένα από αυτά τα εκκαθαριστικά φαίνεται ότι συνταξιούχος που αποχώρησε από το υπουργείο Υγείας με αναπηρία 80% έπαιρνε μέχρι και τον Ιούλιο επικουρική 222,37 ευρώ και από τις 2 Αυγούστου θα παίρνει 173,84 ευρώ. Η μείωση είναι 22% ή κατά 48,53 ευρώ το μήνα!

Εξίσου μεγάλες είναι και οι περικοπές στους συνταξιούχους γήρατος από τα επικουρικά του Δημοσίου. Οι μεγαλύτερες περικοπές εμφανίζονται στο επικουρικό των δημοτικών υπαλλήλων (ΤΑΚΔΥ), καθώς είχαν μεγαλύτερα ποσοστά αναπλήρωσης στις επικουρικές συντάξεις (άνω του 25%), ενώ το ποσοστό αναπλήρωσης που προβλέπει ο ασφαλιστικός Νόμος 4387/16, είναι σημαντικά μικρότερο και φτάνει στο 15,75% του μισθού για όσους έχουν 35ετία και στο 18% για όσους έχουν 40 έτη εργασίας.

Ο «κόφτης» πιάνει μάλιστα όλα τα ποσά επικουρικών, ανεξάρτητα από το αν είναι πάνω ή κάτω από τα 100 ή και τα 150 ευρώ, καθώς το κριτήριο των μειώσεων δεν είναι το ύψος της επικουρικής σύνταξης, αλλά το αν το σύνολο της μικτής κύριας και επικουρικής σύνταξης ξεπερνά τα 1.300 ευρώ.

Συνταξιούχος του ΤΕΑΔΥ, για παράδειγμα, που έπαιρνε μέχρι και τον Ιούλιο 139,59 ευρώ επικουρική, θα παίρνει από τις 2 Αυγούστου 118,90 ευρώ, δηλαδή περικοπή 15%. Η μείωση γίνεται επειδή μαζί με την κύρια σύνταξη οι αποδοχές του εν λόγω συνταξιούχου υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ και αυτομάτως πιάνεται στον κόφτη του νόμου Κατρούγκαλου!

Τον επόμενο μήνα και στην πληρωμή της 2 Σεπτεμβρίου, έρχεται το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα μειώσεων, καθώς μπαίνουν στον «κόφτη» οι επικουρικές πολλών Ταμείων με περισσότερους συνταξιούχους, όπως του ΙΚΑ, των εμποροϋπαλλήλων, του ΝΑΤ, των τραπεζών και όλων των υπόλοιπων ΔΕΚΟ.

Στα Ταμεία αυτά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, οι μειώσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που θα διαπιστώσουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου στην πληρωμή της Τρίτης.

Στο ΙΚΑ, για παράδειγμα, αναμένονται περικοπές άνω του 20%, αν ληφθεί υπόψη ότι περιλαμβάνονται και οι συνταξιούχοι με αναπηρία άνω του 80% που είχαν εξαιρεθεί από τις μέχρι τώρα περικοπές. Στα πρώην επικουρικά Ταμεία των ΔΕΚΟ (όπως της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ κλπ) οι περικοπές θα είναι της τάξης του 25%, ενώ οι υψηλές επικουρικές που είχαν άλλοι φορείς (όπως του Ταμείου Ναυτιλιακών Πρακτόρων, των εμποροϋπαλλήλων, του ΝΑΤ, των τραπεζών κλπ) δεν αποκλείονται περικοπές ως 40% (σ.σ. κυρίως στο επικουρικό των Ναυτιλιακών Πρακτόρων).

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχεται «κόφτης» έως και 22% στις επικουρικές"

Τσαβούσογλου προς ΕΕ: Ή καταργείτε τη βίζα για τους τούρκους υπηκόους ή αποσυρόμαστε από τη συμφωνία για το προσφυγικό

Προειδοποιήσεις προς την ΕΕ απηύθυνε ο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφορικά με την κατάργηση της βίζας για τους τούρκους υπηκόους σε διαφορετική περίπτωση η Τουρκία θα αποσυρθεί από τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Πιο αναλυτικά ο κ. Τσαβούσογλου υπογράμμισε πως εάν οι Βρυξέλλες δεν προχωρήσουν στην κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στον χώρο Σένγκεν, τότε η Τουρκία θα πρέπει να αποσυρθεί από την συμφωνία που σύναψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επισήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι η συμφωνία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είχε απτά αποτελέσματα χάρη στα «πολύ σοβαρά μέτρα» που ελήφθησαν από την Άγκυρα.

«Ωστόσο όλα αυτά εξαρτώνται από την κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης βίζας για τους πολίτες μας, που αποτελεί επίσης στοιχείο της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου» είπε ο Τσαβούσογλου σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ ολόκληρη θα δημοσιευθεί αύριο.

«Εάν δεν ακολουθήσει η κατάργηση της βίζας, θα υποχρεωθούμε να αποσυρθούμε από την συμφωνία που προβλέπει την επανεισδοχή προσφύγων και τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου» τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση αναμένει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Θα ήταν στις αρχές ή τα μέσα Οκτωβρίου- αναμένουμε μια συγκεκριμένη ημερομηνία».

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου προς ΕΕ: Ή καταργείτε τη βίζα για τους τούρκους υπηκόους ή αποσυρόμαστε από τη συμφωνία για το προσφυγικό"

To τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για το πλαστικό χρήμα. Ποιοι εξαιρούνται και ποιοι απειλούνται με πρόστιμα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το κυβερνητικό σχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ή αλλιώς το «πλαστικό χρήμα». Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, το σχέδιο περιλαμβάνει την συγκέντρωση αποδείξεων ανάλογα με το το εισόδημα.

Πιο αναλυτικά, για εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα απαιτείται η συγκέντρωση αποδείξεων στο 10% δηλαδή, αποδείξεις 1.000 αξίας 1.000 ευρώ. Για εισοδήματα από 10.001 έως 20.000 ευρώ το 15%, δηλαδή αποδείξεις από 1.500 έως 3.000 ευρώ. Για εισοδήματα από 20.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό φτάνει το 20%, δηλαδή αποδείξεις από 4.000 έως 8.000 ευρώ. Και για ετήσια εισοδήματα από 40.001 ευρώ και πάνω το 30% δηλαδή τουλάχιστον 12.000 ευρώ αποδείξεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε περίπτωση που κάποιος δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τις αποδείξεις που απαιτούνται, τότε για το ποσό που θα υπολείπεται θα πρέπει να πληρώσει φόρο επί ενός εικονικού εισοδήματος. Για παράδειγμα, αν λείπουν αποδείξεις 5.000 ευρώ, τότε θα φορολογείται για εισόδημα 5.000 ευρώ, με τον χαμηλότερο συντελεστή 22%. Θα πληρώσει δηλαδή φόρο 1.100 ευρώ. Αν το ποσό που υπολείπεται είναι μεγαλύτερο από 20.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου ανεβαίνει στο 29% και μπορεί να φτάσει στο 37% ή και στο 45% αν οι αποδείξεις που λείπουν ξεπερνούν τα 30.000 ή τα 40.000 ευρώ, κάτι που όπως αναφέρει το δημοσίευμα αφορά ελάχιστους με πολύ υψηλά εισοδήματα.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Ειδικά για φέτος η χρονιά θα χωριστεί στα δύο. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτές αποδείξεις και από συναλλαγές χωρίς πλαστικό χρήμα ή web banking. Αλλά από 1ης Οκτωβρίου θα μετρούν στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου και απαιτούμενου ποσού μόνο οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες ή μέσω τραπεζών.

Από το 2017 και μετά το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων θα συγκεντρώνεται αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα. Όσο για το αφορολόγητο, το «χτίσιμό» του θα είναι σε συνάρτηση με τη συλλογή των αποδείξεων ή το ύψος των δαπανών μέσω πλαστικού χρήματος και θα μειώνεται ανάλογα με τις αποδείξεις ή τις δαπάνες που λείπουν, σε σχέση με το εισόδημα του φορολογούμενου.

Ποιες δαπάνες χτίζουν αφορολόγητο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δαπάνες που θα μετρούν για να υπολογίζονται οι αποδείξεις ή οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα θα είναι ουσιαστικά όλες οι δαπάνες που γίνονται για αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, αρκεί να γίνονται από 1ης Οκτωβρίου με πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες ή μέσω τραπέζης. Έτσι, θα μετρούν οι αγορές σε σούπερ μάρκετ, η πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ, τόκων από στεγαστικά δάνεια και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη μέχρι και η πληρωμή των κοινοχρήστων. Ως δαπάνες για το χτίσιμο του αφορολόγητου δεν θα λογίζονται οι καταθέσεις σε τρίτα πρόσωπα ή τα εμβάσματα.

Ποιοι εξαιρούνται

Από τα μέτρα αυτά αναμένεται να εξαιρεθούν ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών, αλλά και όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και σε χωριά κάτω των 3.000 κατοίκων όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ίντερνετ. Επίσης δεν αποκλείεται να σχεδιαστεί από το υπουργείο Οικονομικών μία λοταρία μέσω της οποίας κάθε μήνα θα πληρώνονται δώρα. Όπως ηλεκτρικές συσκευές, αυτοκίνητα, ακόμη και διαμερίσματα. Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα υπάρξει ακόμη και επιστροφή χρηματικού ποσού σε συναλλαγές με συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, με άλλη διάταξη στο ίδιο νομοσχέδιο το υπουργείο θα δώσει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις όλης της χώρας να δημιουργήσουν έναν «ακατάσχετο λογαριασμό», μέσω του οποίου θα γίνονται όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές της επιχείρησης και που θα χρησιμοποιείται για τη μισθοδοσία των εργαζομένων και την πληρωμή των προμηθευτών. Επίσης αναμένεται να γίνει και η διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

Τι θα γίνει με τα POS

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, η προμήθεια των POS θα είναι υποχρεωτική για όλους τους νέους επιχειρηματίες που θα κάνουν έναρξη επαγγέλματος. Για τους παλαιούς επαγγελματίες θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μητρώο στο οποίο θα αναφέρεται, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ρητά και ξεκάθαρα εάν ο συγκεκριμένος επαγγελματίας (γιατρός, δικηγόρος, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός κτλ) διαθέτει POS. Επίσης, όλοι οι επαγγελματίες θα υποχρεωθούν να έχουν αναρτημένες πινακίδες, σε εμφανή σημεία μέσα στους χώρους εργασίας τους, με τις οποίες θα πληροφορούν τους καταναλωτές εάν διαθέτουν μηχανήματα POS.

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "To τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για το πλαστικό χρήμα. Ποιοι εξαιρούνται και ποιοι απειλούνται με πρόστιμα"

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 26 προσαγωγές των εισβολέων στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 26 προσαγωγές των μελών της ομάδας αντιεξουσιαστών που έκαναν σήμερα το πρωί άντρες των ΜΑΤ, ύστερα από την εισβολή τους στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Όπως επισημάνθηκε, οι 26 προσαχθέντες, συνελήφθησαν για διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα των αντιεξουσιαστών, εισέβαλε νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, διακόπτοντας την κυριακάτικη λειτουργία, διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 26 προσαγωγές των εισβολέων στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης"

Απειλούν με επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Από τις επαφές που θα έχουν αύριο και την Τρίτη 2 Αυγούστου, τόσο με το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, όσο και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά και με τους αρμόδιους στο υπουργείο Μεταφορών, θα εξαρτηθεί η στάση των εργαζομένων στον οργανισμό, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Όπως πρόσθεσε, το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων, θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση των εργαζομένων στο τέλος της εβδομάδας που ξεκινά αύριο.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος επισήμανε ότι στους 2.300 εργαζομένους στον ΟΑΣΘ οφείλονται περί τα 6 εκατ. ευρώ και τόνισε ότι εάν μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2016 δεν καταβληθεί το ποσό, τότε έξι ημέρες αργότερα προτίθενται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλούν με επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ"

Με …ντουντούκα και …ΜΑΤ τα εγκαίνια υπόγειας διάβασης στα Τρίκαλα

Υπό την … μίξη ψαλμωδιών και … «ψαλμωδιών» κατά της Κυβέρνησης, τελέστηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του πολύπαθου έργου της κατασκευής υπόγειας διάβασης στα Σαράγια Τρικάλων.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr η Κυβερνητική Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Όλγα Γεροβασίλη, η Υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι Βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, φόρεσαν τα καλά τους και παρέστησαν στην τελετή εγκαινίων όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιοος, έχοντας στο πλευρό του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.

Στους χαιρετισμούς κοινή η παραδοχή για την τεράστια καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν για μια …δεκαετία και πλέον οι Τρικαλινοί…
Την ώρα των εγκαινίων …πρώην ΣΥΡΙΖΑίοι των Τρικάλων τα … «έψαλαν» στην Κυβέρνηση για την πολιτική των μνημονίων που συνεχίζει και έθεσαν σε …επιφυλακή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να επέμβουν.

Μάλιστα, κυριάρχησε και το σύνθημα «Πουλήσατε τα τρένα, πουλήσατε λιμάνια, πουλήστε και την μάνα σας και φύγετε...».





trikalanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Με …ντουντούκα και …ΜΑΤ τα εγκαίνια υπόγειας διάβασης στα Τρίκαλα"

«Οχι» από το ΣτΕ σε αίτημα ακύρωσης απόλυσης υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που κατηγορούνται για εκβίαση

Το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις δύο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που ζητούσαν να ακυρωθούν οι ομόφωνες αποφάσεις του πειθαρχικού συμβουλίου με τις οποίες παύθηκαν (απολύθηκαν) οριστικά από την υπηρεσία τους για παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα και για χαρακτηριστική αναξιοπρεπούς ή ανάξιας υπαλλήλου διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας.

Ειδικότερα, τρείς υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πήραν εντολή να μεταβούν να πραγματοποιήσουν ελέγχους, στη Βόρεια Εύβοια και Σκύρο, αλλά εκείνοι εκβιάζοντας επιχειρηματίες και καταστηματάρχες για δήθεν ανύπαρκτες παραβάσεις που είχαν στα λογιστικά τους βιβλία, αποσπούσαν χρήματα. Συνελήφθησαν, καταδικάστηκαν και απολύθηκαν, αλλά δύο εξ αυτών ζήτησαν από το ΣτΕ να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους. Το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Τριμελές κλιμάκιο του ΣΔΕΟ (πρώην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων) το καλοκαίρι του 2007 πήρε εντολή να πραγματοποιήσει ελέγχους σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις, στην Σκύρο και την Εύβοια. Πράγματι, επισκέφθηκαν την Σκύρο, Χαλκίδα, Ερέτρια, Αλιβέρι, Αμάρυνθο και Λιανή 'Αμμο Χαλκίδας.

Έλεγξαν κέντρα διασκεδάσεως, πρατήρια υγρών καυσίμων, πλυντήρια αυτοκινήτων, καταστήματα εμπορίας σκαφών αναψυχής, καταστήματα ελαστικών, κ.λπ. Κατά τους έλεγχους έλεγαν ότι δήθεν έβρισκαν στα βιβλία των ελεγχομένων φορολογικές παραβάσεις και «απειλώντας τους με την επιβολή προστίμου για ανύπαρκτες παραβάσεις» τους εξανάγκασαν να τους δίνουν χρηματικά ποσά.

Όμως, όταν πήγαν για έλεγχο σε κέντρο διασκεδάσεως στην περιοχή της Χαλκίδας και αφού ήλεγξαν τα λογιστικά του βιβλία, απειλώντας τον ιδιοκτήτη με «την επιβολή προστίμου για ανύπαρκτες παραβάσεις, επιχείρησαν να τον εξαναγκάσουν να τους δώσει το ποσό των 1.000 ευρώ». Ο καταστηματάρχης δεν υπέκυψε στον εκβιασμό και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Κατόπιν αυτού η Ασφάλεια Χαλκίδας διεξήγαγε έρευνα και στην συνέχεια τους συνέλαβε. Στον πρώτο βρέθηκαν στην τσέπη του 3.400 ευρώ (των 500, 100 και 50 ευρώ) και στο πορτοφόλι του 425 ευρώ. Στο πορτοφόλι του δεύτερου βρέθηκαν 320 ευρώ και στον τρίτο βρέθηκαν στο πορτοφόλι του 500 ευρώ και στο τσαντάκι του μια δεσμίδα των 5.000 ευρώ (100 των 50 ευρώ) που είχε ακόμη πάνω την τραπεζική ταινία και σφραγίδα, όπως και την ημερομηνία 20 Ιουνίου 2007. Συνολικά και στους τρείς βρέθηκαν επάνω τους 9.645 ευρώ.

Από την Ασφάλεια συνελήφθηκαν για εκβίαση κατά συναυτουργία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Με ένταλμα της Εισαγγελίας Χαλκίδας προφυλακίστηκαν και ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «εκβίαση κατ΄ εξακολούθηση από κοινού (τελεσμένη και σε απόπειρα) από υπαίτιους που μεταχειρίσθηκαν απειλή βλάβης της επιχείρησης των εξαναγκαζομένων και μάλιστα κατά συνήθεια και κατ΄ επάγγελμα» και για παράβαση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί πρόκλησης τρόμου. Οι τρεις ζήτησαν και έλαβαν από καταστηματάρχες και επιχειρηματίες από 1.200 έως 5.000 ευρώ.

Για τα περιστατικά διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση στην οποία καταγράφεται ότι η τριμελής ομάδα με εκβιασμούς εξανάγκαζε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, κ.λπ. να τους δίνουν χρηματικά ποσά ενώ εκείνοι προσπόριζαν στον εαυτό τους παράνομο περιουσιακό όφελος. Ακόμη, με τις παράνομες πράξεις τους «έθιξαν το κύρος τόσο του ιδίου του εφοριακού υπαλλήλου και δη ελεγκτή μιας από τις μεγαλύτερες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, εντεταλμένου από την Πολιτεία για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου», κλονίζοντας έτσι «την εμπιστοσύνη των φορολογουμένων πολιτών και προκαλώντας αρνητικά σχόλια σε βάρος της υπηρεσίας».

Δύο από τους τρείς προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της απόλυσης αλλά οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "«Οχι» από το ΣτΕ σε αίτημα ακύρωσης απόλυσης υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που κατηγορούνται για εκβίαση"

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - Πολύ κοντά στην Λίμνη οι φλόγες. (φώτο & video)

Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια , η οποία απειλεί οικισμούς και σύμφωνα με την Πυροσβεστική κατευθύνεται προς τα νότια της Λίμνης.
Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, η οποία απειλεί οικισμούς και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει περάσει την αντιπυρική ζώνη βρίσκεται ήδη κοντά στο μικρό ανοικτό γήπεδο της Λίμνης και κινείται προς την νότια πλευρά της πόλης μερικά μόλις μέτρα από το σχολείο.
Σύμφωνα με δήλωση στο ΑΠΕ του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα «Με τη μεγάλη συγκέντρωση των δυνάμεων πυρόσβεσης και βοηθούντος των ανέμων, η κωμόπολη της Λίμνης δεν κινδυνεύει».
Αυτήν την ώρα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί μεγάλες επίγειες δυνάμεις αλλά και έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα καθώς και έξι ελικόπτερα, προσπαθώντας να θέσουν εκ νέου υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
Ο κ. Τόσκας εξήγησε πως σύμφωνα με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστών, δεν υπάρχει κίνδυνος κατοικημένες περιοχές, αλλά και πως οι δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή τις επόμενες ημέρες για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.
Οι αρχές πάντως εξετάζουν ακόμη και την περίπτωση εκκένωσης της περιοχής της Λίμνης σε περίπτωση που οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν δεν καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο.
Μάλιστα λίγο πριν τις 18:00 υπήρξε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη δασική περιοχή, ανατολικά της κωμόπολης Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και του δύσβατου εδάφους που εμποδίζει τα πεζοφόρα τμήματα να φτάσουν στις πύρινες εστίες.
Όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης από την ευρύτερη περιοχή έχουν συγκεντρωθεί στην συγκεκριμένη κωμόπολη και δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν κάνει στάχτη από χθες που ξέσπασε η πυρκαγιά, πολλά στρέμματα δάσους.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε ότι στη φωτιά της Β. Εύβοιας συντρέχουν δύσκολοι παράγοντες που δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που έδειχναν ότι η φωτιά είναι διαχειρίσιμη, οι παράγοντες αυτοί, οι κακές καιρικές συνθήκες, οι έντονοι αέρηδες και μάλιστα με την μεταβλητότητα στη φορά τους, το πυκνό δασικό σύμπλεγμα της χαλεπίου πεύκης και το ανάγλυφο της περιοχής έφεραν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία αναζωπύρωσαν τη φωτιά.
«Θέλω να πιστεύω ότι αν μέχρι το βράδυ που θα πέσουν οι άνεμοι, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από όλα τα μέσα που διαθέτει αυτή την ώρα η χώρα μας, θα έχουμε ένα αποτέλεσμα απόψε, αύριο πρωί, που θα δείχνει ότι αυτό που ονομάζαμε διαχειρίσιμη κατάσταση θα είναι σε καλύτερη φάση», ανέφερε ο κ. Αποστόλου .

 Ωστόσο σύμφωνα με τις αρχές οι άνεμοι είναι ασταθείς και στρέφουν τα μέτωπα τις φωτιάς πότε προς την κομόπολη της Λίμνης και πότε την απομακρύνουν από αυτήν.
Οι κάτοικοι του οικισμού Κατούνια εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους, της αποπνικτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τους καπνούς, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει στην παραλία της ίδιας περιοχής. 
Το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και οι φλόγες έχουν ήδη αποτεφρώσει  20.000 στρέμματα παρθένου δάσους.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 120 πυροσβέστες, 48 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, 7 μηχανήματα, και από αέρος πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. 


Οι δυνάμεις αυτές αναμένεται να ενισχυθούν με 10 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Δυτική Μακεδονία. Επίσης, ένα πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων αναμένεται από τη Θεσσαλονίκη.
Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου .

 Στη Λίμνη έφτασε νωρίς το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.
«Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός, και είπε ακόμη ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης που μέχρι τώρα δούλευαν στην περιοχή.



lamiastar


Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - Πολύ κοντά στην Λίμνη οι φλόγες. (φώτο & video)"

Ασύλητος βυζαντινός τάφος αποκαλύφθηκε στο Σκαμνέλι Ζαγορίου!

Ασύλητος τάφος, πιθανότατα Βυζαντινός, βρέθηκε εντελώς τυχαία στο Σκαμνέλι Ζαγορίου. Μία ομάδα παιδιών, που έχει επιστρέψει στο χωριό για τις καλοκαιρινές διακοπές, ήταν αυτή που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη, η οποία αποτελεί πλέον το πρώτο θέμα συζήτησης στην περιοχή.

Κοντά στο γήπεδο μπάσκετ, στην άκρη του χωριού, τα παιδιά είδαν μία πλάκα που τους κίνησε την περιέργεια.. Μετακινώντας την, εντόπισαν ανθρώπινα οστά, με αποτέλεσμα να ενημερώσουν τις οικογένειές τους και στη συνέχεια την αστυνομία.

Στην περιοχή κλήθηκε και αρχαιολόγος καθώς ήταν ολοφάνερο ότι επρόκειτο για παλιό τάφο.



Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν, ο τάφος ήταν ασύλητος και ανάμεσα στα οστά βρέθηκαν όλα τα κοσμήματα που φορούσε ο νεκρός, τα οποία και εξετάζονται από την αρμόδια υπηρεσία.

Το χωριό Σκαμνέλι είναι κτισμένο στην τελευταία ρεματιά της Τύμφης πριν από το Γυφτόκαμπο.

Η περιοχή κατοικούνταν από την προϊστορική περίοδο, σε αυτό μαρτυρούν και τα αρχαία (λεγόμενα πελασγικά) τείχη που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον οικισμό.

Κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής το χωριό πυρπολήθηκε από τους Γερμανούς, ως αποτέλεσμα σήμερα να έχει χάσει μέρος της παραδοσιακής του εικόνας.

Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά παλιά αρχοντικά, λιθόκτιστα μονοπάτια και πλατείες και φαίνεται ότι ο τόπος κρύβει καλά μυστικά της μακραίωνης πορείας του στο χρόνο.



epiruspost, epirusgate

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασύλητος βυζαντινός τάφος αποκαλύφθηκε στο Σκαμνέλι Ζαγορίου!"

Αντιεξουσιαστές έκαναν έφοδο στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης -Την ώρα της θείας λειτουργίας

Εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έκαναν αντιεξουσιαστές, την ώρα της κυριακάτικης θείας λειτουργίας.

Τα περίπου 25 άτομα, που ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους πιστούς, διαμαρτύρονται για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι εισβολείς πέταξαν φέιγ βολάν, αλλά στη συνέχεια, ιερείς και πιστοί κατάφεραν να τους βγάλουν έξω από τον ιερό ναό, ενώ στο σημείο έφτασαν και τα ΜΑΤ. Η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιεξουσιαστές έκαναν έφοδο στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης -Την ώρα της θείας λειτουργίας "

Άντρας έκανε ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο και γλίτωσε χωρίς γρατζουνιά

Ο τολμηρός Luke Aikins, 42 ετών, έγινε ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος έκανε ελεύθερη πτώησ από τα 7.620 μέτρα χωρίς αλεξίπτωτο.

Ο τολμηρός άντρας, ο οποίος έχει πάνω από 18.000 πτώσεις στο ιστορικό του, πήδηξε στην Καλιφόρνια στην Κοιλάδα Simi και προσγειώθηκε σε ένα δίχτυ 30 επί 30 μέτρα.



luke aikins
Η πτώση του Aikins αποτελεί προσωπικό, αλλά και παγκόσμιο ρεκόρ για πτώση από τόσο μεγάλο ύψος χωρίς αλεξίπτωτο.
«Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν έχω άγχος», είπε ο Aikins σε συνέντευξη πριν ακριβώς επιβιβαστεί στο αεροπλάνο από το οποίο θα έπεφτε.




View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Luke Aikins becomes the first person to jump from a plane into a net on the ground without a parachute or wingsuite
huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Άντρας έκανε ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο και γλίτωσε χωρίς γρατζουνιά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news