facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Aπορρίφθηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οι προσφυγές ομολογιούχων κατά του PSI

Δημοσιεύθηκε σήμερα στο Στρασβούργο η απόφαση του ΕΔΔΑ επί των ατομικών προσφυγών που είχαν ασκήσει φυσικά πρόσωπα κάτοχοι ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που εντάχθηκαν στη διαδικασία της ονομαστικής μείωσης του δημοσίου χρέους που κατείχε ο ιδιωτικός τομέας (PSI).

Οι ομολογιούχοι προσέφυγαν στο ΕΔΔΑ μετά την απόρριψη των προσφυγών τους από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι προσφεύγοντες επικαλέσθηκαν προσβολή του άρθρου 1 του (πρώτου) πρόσθετου πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ που προστατεύει το δικαίωμα στην περιουσία σε συνδυασμό με το άρθρο 14 της ΕΣΔΑ που απαγορεύει τις διακρίσεις. Βασικό επιχείρημα των προσφευγόντων ήταν η αντίθεση προς την ΕΣΔΑ της ρήτρας συλλογικής δράσης (CAC) που εισήγαγε ο ν. 4050/2012. Με την ρήτρα συλλογικής δράσης προβλέφθηκε, σύμφωνα με την επικρατούσα διεθνή πρακτική, η συλλογική κατά πλειοψηφία απόφαση των κατόχων κάθε ομολόγου ως προς το αν αποδέχονται ή όχι εθελοντικά την πρόταση ανταλλαγής των ομολόγων με νέα, μικρότερης ονομαστικής αξίας που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση. Η πρόταση ανταλλαγής προέβλεπε και πρόσθετες παροχές, όπως η άμεση καταβολή του 15% της ονομαστικής αξίας του κάθε παλιού ομολόγου σε ρευστό.

Στο ΕΔΔΑ προσέφυγαν από κοινού όχι μόνο μικροομολογιούχοι που κατείχαν ομόλογα ονομαστικής αξίας έως 100.000 ευρώ, αλλά και κάτοχοι ομολόγων ονομαστικής αξίας έως 1.500.000 ευρώ.

Το Ευρωπαικό Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τις προσφυγές και δέχθηκε ότι η διαδικασία του PSI, όπως την οργάνωσε ο ν. 4050/2012, είναι σύμφωνη με την ΕΣΔΑ, δεν προσβάλλει ούτε το δικαίωμα στην περιουσία ούτε την απαγόρευση διακρίσεων και δικαιολογείται από επιτακτικούς και σπουδαίους λόγους δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή από την ανάγκη προστασίας της ελληνικής οικονομίας μέσω της ονομαστικής μείωσης του δημοσίου χρέους.

Το ΕΔΔΑ τονίζει ότι αν δεν επιδιωκόταν και δεν επιτύγχανε η επέμβαση του 2012 στο δημόσιο χρέος και η Ελληνική Δημοκρατία έφτανε σε κατάσταση χρεοκοπίας, οι απώλειες των προσφευγόντων θα ήσαν συντριπτικά μεγαλύτερες. Όταν εφαρμόστηκε το PSI η αγοραία αξία των ομολόγων τους ήταν πολύ μικρότερη από την ονομαστική αξία των νέων ομολόγων που τους προσφέρθηκαν μαζί με ένα τμήμα σε ρευστό (με τη μορφή άμεσα εξοφλητέων τίτλων έκδοσης του EFSF).

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Aπορρίφθηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οι προσφυγές ομολογιούχων κατά του PSI"

Δημόσιο Ταμείο για τα κόκκινα δάνεια προτείνει ο Μάριο Ντράγκι

Υπέρ της δημιουργίας ενός Δημόσιου Ταμείου το οποίο θα μπορεί να απορροφά κόκκινα δάνεια (public backstop) τάσσεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επισήμανε ότι ένα τέτοιο ταμείο θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο για την ευρωζώνη.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η δημιουργία του καθώς και η λειτουργία του εντός του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου προϋποθέτει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικότερα με την αρμόδια Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Competition).

O ίδιος υποστήριξε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες τόσο για την μελλοντική τους κερδοφορία όσο και τη χρηματοδοτική τους ικανότητα.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως είπε, εκτός από τη συνδρομή του εν λόγω Ταμείου, απαιτεί ακόμη συνέπεια από την πλευρά του εποπτικού μηχανισμού, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία δευτερογενούς αγοράς κόκκινων δανείων.

Όσον αφορά στο τελευταίο, επισήμανε ότι ήδη έχουν αναληφθεί νομοθετικές πρωτοβουλίες σε χώρες της ευρωζώνης, οι οποίες όμως -όπως είπε- δεν είναι επαρκείς.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της οικονομίας στην Ευρωζώνη, ο επικεφαλής της ΕΚΤ άφησε να εννοηθεί ότι η Κεντρική Τράπεζα θα επεκτείνει περαιτέρω αν χρειαστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει προκειμένου να ενισχυθεί να ανάπτυξη. Και τούτο διότι η ΕΚΤ εκτιμά ότι δεν έχουν αποσοβηθεί οι κίνδυνοι στο μέτωπο της ανάπτυξης.

Όπως υπογράμμισε, η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει (αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια) προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάκαμψη της οικονομίας.

Η ΕΚΤ χαρακτηρίζεται από «ετοιμότητα», «βούληση», αλλά και «ικανότητα» να δράσει, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανάκαμψη στην ευρωζώνη, εκτιμά η ΕΚΤ, επηρεάστηκε αρνητικά από το Βrexit.

Ερωτηθείς για πιθανές συνέπειες από τα γεγονότα στην Τουρκία ο κ. Ντράγκι απάντησε ότι αυξάνουν τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, πλήττοντας το κλίμα εμπιστοσύνης. Ωστόσο, όπως είπε, είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν οι επιπτώσεις τους.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσιο Ταμείο για τα κόκκινα δάνεια προτείνει ο Μάριο Ντράγκι"

Συνεργασία ΕΛΑΣ - ΟΑΣΑ για ασφαλέστερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Θέματα που αφορούν την ασφαλέστερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εκπροσωπήθηκε από ομάδα ανωτάτων αξιωματικών, και του ΟΑΣΑ, που εκπροσωπήθηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, Ιωάννη Σκουμπούρη, μαζί με διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στα θέματα που συζητήθηκαν, τέθηκαν η βελτίωση επιτήρησης των λεωφορειολωρίδων, η καλύτερη επιτήρηση σημείων του οδικού δικτύου λόγω παράνομης στάθμευσης και το ζήτημα της ασφάλειας των λεωφορειακών γραμμών και των σταθμών του Μετρό.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, η συνεργασία θα συνεχιστεί με νέα συνάντηση που θα γίνει σύντομα, κατά την οποία θα εξειδικευτούν συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να αρχίσει άμεσα η εφαρμογή τους. Στη συνεργασία περιλαμβάνεται η δημιουργία κοινής Συντονιστικής Ομάδας, η οποία θα συνεδριάζει σε μηνιαία βάση.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεργασία ΕΛΑΣ - ΟΑΣΑ για ασφαλέστερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς"

Γιασίν Ακτάι: Το 90% του τουρκικού λαού επιθυμεί την επιστροφή της θανατικής ποινής

Περίπου το 90% των Τούρκων πολιτών ζητάει να επιβληθεί η εσχάτη των ποινών σε όσους ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, υποχρεώνοντας έτσι την τουρκική ηγεσία να εξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής στην χώρα, δήλωσε ο Γιασίν Ακτάι, αντιπρόεδρος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Πρακτικά το 90% του πληθυσμού της χώρας ζητά (να επιβληθεί) η βαρύτερη ποινή για τους πραξικοπηματίες και αυτή πρέπει να είναι η θανατική ποινή. Το ζητούν αυτό σε όλες τις διαδηλώσεις. Η πίεση της κοινής γνώμης μας αναγκάζει να κάνουμε μια επιλογή», τόνισε ο Ακτάι.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η Τουρκία είναι απογοητευμένη από την έλλειψη στήριξης της Δύσης έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και πιστεύει πως η Δύση άφησε την χώρα μόνη της στην μάχη ενάντια στους εχθρούς της.

«Είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι με το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες μας ρωτούν πρωτίστως τι πρόκειται να κάνουμε με τους συλληφθέντες για την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα. Είναι πολύ προσβλητικό. Σκοπός είναι να αποδυναμωθεί ο αγώνας μας. Δείχνει μια επιθυμία για την εγκατάλειψη της Τουρκίας», πρόσθεσε.

«Αντ' αυτού οι χώρες της Δύσης θα έπρεπε να μας ρωτήσουν τι μέτρα έχουμε πάρει ενάντια σε αυτούς. Εξακολουθούμε να περιμένουμε αυτή την ερώτηση», επισήμανε ο Ακτάι.

Παράλληλα τόνισε πως η Τουρκία εξετάζει την πιθανότητα να έπαιξε ρόλο κάποια ξένη χώρα στην απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, αν και, όπως σημείωσε, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ξεκάθαρα στοιχεία για αυτό.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιασίν Ακτάι: Το 90% του τουρκικού λαού επιθυμεί την επιστροφή της θανατικής ποινής "

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να έχει προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές, κάνοντας αποδεκτές και βουλευτικές τροπολογίες, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο σύνολό του από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο με ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων.

Η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ το Ποτάμι δήλωσε «παρών».

Να σημειωθεί ότι εκτός από την Χρυσή Αυγή που καταψήφισε όλα τα άρθρα, τα υπόλοιπα κόμματα υπερψήφισαν αρκετές διατάξεις.

Η αντιπολίτευση εστίασε κυρίως την κριτική της στη δυνατότητα συνδικαλισμού στο στρατό, στην δημιουργία της ΜΟΜΚΑ και στην αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Απαντώντας στις ενστάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, για την επανασύσταση της ΜΟΜΑ, τόσο ο υπουργός, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμένος και Δημήτρης Βίτσας, διαβεβαίωσαν ότι στόχος της νέας υπηρεσίας (ΜΟΜΚΑ) είναι η κατασκευή έργων σε περιοχές που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία και για τις οποίες δεν υπάρχει ιδιωτικό ενδιαφέρον.

Σε ό,τι αφορά την κριτική που δέχθηκε η διάταξη για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας διαβεβαίωσε, ότι τα χρήματα θα διατίθενται «υπέρ της άμυνας και υπέρ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Καμένος και Βίτσας υπεραμύνθηκαν της δυνατότητας συνδικαλισμού στο στρατό, κάνοντας λόγο για τομή που εκσυγχρονίζει τις ένοπλες δυνάμεις.

Το υπουργείο Άμυνας έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπει «άρση περιορισμών στη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων στη διοίκηση Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, που ανήκουν στους Δήμους και στις Περιφέρειες και λειτουργούν υπό την μορφή ΝΠΙΔ ΟΤΑ, εφόσον στα Διοικητικά τους Συμβούλια ορίζονται μέλη με την ιδιότητα των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι ωστόσο τυγχάνει σε πολλές περιπτώσεις να είναι δημόσιοι υπάλληλοι».

Επίσης, δεκτή έγινε η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με την οποία δίνεται η δυνατότητα να αποδεσμευτούν λογαριασμοί υπέρ των εργαζομένων και όχι υπέρ της εργοδοσίας, ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς και λοιπές απαιτήσεις τους.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η τροπολογία αντιμετωπίζει το πρόβλημα που ανέκυψε μετά την πρόσφατη κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας ΝΒΕΕ ΑΕ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή της συμφωνίας με το Πολεμικό Ναυτικό, που κυρώθηκε με το ν. 4361/2016, καθώς και η πληρωμή των δεδουλευμένων αποδοχών και λοιπών απαιτήσεων των εργαζομένων.

Ορίζεται έτσι, ότι αναστέλλονται όλα τα μέτρα εκτέλεσης κατά της ΝΒΕΕ ΑΕ και εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, όχι μόνο στο πλαίσιο εκτέλεσης της σύμβασης, αλλά και για την καταβολή των αποδοχών και λοιπών απαιτήσεων των εργαζομένων.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις"

Τέλος για το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο

«Αποφράδα ημέρα» για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, χαρακτήρισε, μιλώντας στο Αθηναΐκο-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης τη χθεσινή ημέρα, κατά την οποία ο Δήμος Μονάχου αποφάσισε να επιστραφεί στην κατοχή του το οικόπεδο το οποίο είχε παραχωρήσει το 2001 έναντι μικρού τιμήματος στο ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να οικοδομηθεί το ελληνικό σχολείο.

«Η 20ή Ιουλίου είναι θα έλεγα μια αποφράς ημέρα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό. Δυστυχώς, επί 15 χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το οδυνηρό σημείο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πελεγρίνης.

Η ιστορία της ανέγερσης του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2001, όταν αγοράστηκε από το ελληνικό δημόσιο ακίνητο έκτασης 15.000 τ.μ., Berg-Am-Laim, έναντι ποσού 2.454.201,04 ευρώ. Το συμβόλαιο περιλάμβανε πρόβλεψη υποχρέωσης του αγοραστή να οικοδομήσει το κτιριακό σχολικό συγκρότημα εντός τεσσάρων ετών από την έκδοση οικοδομικής άδειας, καθώς και τη δυνατότητα αναστροφής της πώλησης. Επίσης, η βαυαρική κυβέρνηση, στην οποία ανήκει το Μόναχο, είχε δεσμευθεί, με επιστολή της, να χρηματοδοτήσει το έργο κατά 70%.

Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2008 και από τον Νοέμβριο του 2011 είχε ληφθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης να αξιώσει ο Δήμος την επιστροφή του οικοπέδου. Η σχετική αγωγή εκδικάστηκε τον Απρίλιο του 2015, με το δικαστήριο να καλεί σε συνεννόηση τα δυο μέρη για τροποποίηση του συμβολαίου αγοράς, αν και, κατά την κρίση του, το ελληνικό κράτος υπείχε κατ' αρχήν την υποχρέωση επιστροφής του οικοπέδου.

Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, υπεγράφη από τις δύο μεριές τροποποιητική σύμβαση, σύμφωνα με την οποία, θα έπρεπε ως τις 30-12-15 να έχει ολοκληρωθεί ο κλειστός δομικός σκελετός του κτιρίου και στις 30-12-16 να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο της κατασκευής. Δεδομένης της τότε προόδου των εργασιών, ο πληρεξούσιος δικηγόρος αιτήθηκε και πήρε την προβλεπόμενη εξάμηνη παράταση για τις δύο παραπάνω προθεσμίες.

Έτσι, μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ο κλειστός δομικός σκελετός του κτιρίου. Όμως, η σχετική πραγματογνωμοσύνη του Δήμου Μονάχου στις αρχές Ιουλίου διαπίστωσε ότι έχει ολοκληρωθεί κατά 85% ο πρώτος όροφος και κατά συνέπεια, εφ' όσον δεν είχε ολοκληρωθεί όλος ο σκελετός, η ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου επικύρωσε την απόφαση της δημοτικής επιτροπής για επιστροφή και μεταβίβαση της κυριότητας του οικοπέδου (μαζί με το κτίριο) στον Δήμο Μονάχου.

Η κύρια αιτία που οδήγησε τον Δήμο στην απόφαση αυτή ήταν κατά βάση η απώλεια της αξιοπιστίας του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με τον κ. Πελεγρίνη.

«Πρέπει να σημειώσω ότι από τον Σεπτέμβριο το υπουργείο υπό τη νέα του πολιτική ηγεσία προσπάθησε με κάθε τρόπο, στο πλαίσιο μιας ασύμφορης για το ελληνικό κράτος συμφωνίας, να προχωρήσει το έργο», ανέφερε ο υφυπουργός και προσέθεσε: «Πράγματι σε αυτούς τους μήνες σημειώθηκε σημαντικότατη εξέλιξη. Όχι όμως τόση ώστε να ανταποκριθεί στις σύμβαση που είχαμε υπογράψει».

Το ενδιαφέρον του υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Πελεγρίνη, φαίνεται από το γεγονός ότι δυο φορές πήγε ο ίδιος στο Μόναχο, μια στις 10 Μαρτίου, όπου μαζί με τη γενική πρόξενο Μονάχου, Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, συνάντησε τον υπουργό Παιδείας της βαυαρικής κυβέρνησης από τον οποίο ζήτησε ανοχή για να προχωρήσει το έργο. Η δεύτερη επίσκεψη έγινε στις 10 Ιουνίου, οπότε, μαζί με την πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., Ιωάννα Κοντούλη και τη γενική πρόξενο Μονάχου, συναντήθηκε με τον αρμόδιο για την υπόθεση αντιδήμαρχo στον οποίο υπεβλήθη μια ρεαλιστική πρόταση, που είχε δυο σκέλη: ένα σχέδιο πώς θα προχωρήσουν λεπτομερώς οι οικοδομικές εργασίες και δεύτερον να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, με την κατάθεση αναγκαίου ποσού σε τράπεζα του Δήμου Μονάχου. «Ως προς και τα δυο σκέλη πραγματοποιήσαμε την υπόσχεση και υποχρέωσή μας, αλλά δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει η απόφαση του Δήμου», σχολίασε ο υφυπουργός.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος για το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο"

Χωρίς φωτοαντίγραφο απολυτηρίου από φέτος η εγγραφή στα ΑΕΙ

Καταργείται από φέτος η υποβολή φωτοαντιγράφου του τίτλου απόλυσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπ.Εσωτερικών και Παιδείας.

Πρόκειται για τα απολυτήρια, πτυχία ή αποδεικτικά του σχολείου αποφοίτησης, τα οποία μέχρι φέτος ήταν απαραίτητα για τη διοικητική διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στα τμήματα και στις σχολές των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των ΤΕΙ.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς φωτοαντίγραφο απολυτηρίου από φέτος η εγγραφή στα ΑΕΙ "

Καμμένος: Δύσκολες και επικίνδυνες οι ώρες με την ένταση στην Τουρκία

Ως «δύσκολη και επικίνδυνη» χαρακτήρισε την τρέχουσα περίοδο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στις εντάσεις που παρατηρούνται στην Τουρκία και τις παρενέργειες που προκαλούνται και για την δική μας χώρα από την απόπειρα πραξικοπήματος στην γειτονική χώρα.

Με παρέμβασή του στην Βουλή, ο υπουργός, κάλεσε το σύνολο των κομμάτων να τοποθετούνται με προσοχή και νηφαλιότητα και να ενημερώνονται από το υπουργείο και όχι από τα ΜΜΕ.

«Πολλές από τις αναρτήσεις γίνονται εκ του πονηρού» είπε χαρακτηριστικά ενώ διέψευσε δημοσιεύματα ξένων μίντια που αναπαράχθηκαν και στο εσωτερικό της χώρας σύμφωνα με τα οποία δύο φουσκωτά με πραξικοπηματίες κινούνταν προς την Σύμη.

Επίσης, «κάλυψε» τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βίτσα για την δήλωσή του ότι το επιχείρημα της Τουρκίας για την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών είναι «πολύ ισχυρό» αν και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «υπεύθυνο δεν είναι το ΥΠΕΘΑ ας αφήσουμε το υπουργείο Εξωτερικών να κάνει την δουλειά του».

Τέλος, επισήμανε ότι θα δοθούν στην δημοσιότητα τα απόρρητα αρχεία που συνθέτουν τον «φάκελο» της Κύπρου για την εισβολή του Αττίλα

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Δύσκολες και επικίνδυνες οι ώρες με την ένταση στην Τουρκία"

ΣΕΤΕ: Θα κλαίμε αν δεν αλλάξουν οι φορολογικοί συντελεστές

«Θα έρθει η στιγμή που θα κλαίμε όλοι μαζί, αν δεν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα με τους φορολογικούς συντελεστές», δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Αν και για την φετινή σεζόν, αναμένεται μικρή αύξηση των τουριστικών εισπράξεων της τάξεως του 1% με 2% (140 με 280 εκατομμύρια ευρώ), ο κ. Ανδρεάδης εκτίμά πως αν δεν διαφοροποιηθούν οι φορολογικοί συντελεστές σε βάθος διετίας, ο ελληνικός τουρισμός θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Μάλιστα η κατάσταση θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο όταν ανοίξουν και πάλι οι ανταγωνιστικές αγορές της Τουρκίας και της Αιγύπτου, εκτιμά ο κ. Ανδρεάδης. Εξάλλου η πολιτική αναταραχή στην Τουρκία δεν ωφελεί όλους τους ελληνικούς προορισμούς αφού προβλέπεται πτώση της τουριστικής κίνηση τόσο στην Βόρεια Ελλάδα όσο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα άλλωστε και με στοιχεία των κλεισμένων εισιτηρίων για την επόμενη χρονιά, με προορισμό την Ελλάδα, η ζήτηση αναμένεται, ούτως ή άλλως, ασθενέστερη για το 2017.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σημείωσε πως περίπου το 90% των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κινούνται με ζημιές, και η επιβληθείσα αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές θα «εξαφανίσει»» από την αγορά περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΕΤΕ: Θα κλαίμε αν δεν αλλάξουν οι φορολογικοί συντελεστές "

Αποποινικοποίηση της βλασφημίας

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί ρύθμιση για την αποποινικοποίηση της βλασφημίας, καθώς όπως σημειώνει «στην περίπτωση της βλασφημίας λείπει οποιαδήποτε αποδείξιμη ενώπιον δικαστηρίου βλαπτική συνέπεια της πράξης, επομένως, η έννοια του εγκλήματος δεν διακρίνεται».

Ειδικότερα το υπουργείο Δικαιοσύνης στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Παράλληλα με τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ρητορικής του μίσους, η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας της έκφρασης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων γνωστοποιεί πως η αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας έχει τεθεί υπό την κρίση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα. Τη θέση αυτή θα εκφράσει προσεχώς και κατά την εξέταση της χώρας μας από την Επιτροπή των ΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (3-4 Αυγούστου στη Γενεύη).

Κατά το Ποινικό Δίκαιο η ποινή προϋποθέτει την τέλεση πράξης. Ο προσδιορισμός της τελευταίας χωρεί με στάθμιση των εμπειρικών – αποδείξιμων αποτελεσμάτων της. Ωστόσο, στην περίπτωση της βλασφημίας λείπει οποιαδήποτε αποδείξιμη ενώπιον δικαστηρίου βλαπτική συνέπεια της πράξης. Επομένως, η έννοια του εγκλήματος δεν διακρίνεται».

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποποινικοποίηση της βλασφημίας"

Η απάντηση του υπουργείου Υγείας για το περιστατικό με την έγκυο στη Σαντορίνη

Το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του απαντά για το περιστατικό με την έγκυο η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί από τη Σαντορίνη σε νοσοκομείο της Κρήτης.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πλήρως ενημερωμένη για το συμβάν, δηλώνει την αμέριστη στήριξή της στους ιατρούς, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης αποφάσισαν με γνώμονα το ιατρικό ιστορικό της επιτόκου, τη διαδικασία, η οποία αποδεδειγμένα παρείχε τη μέγιστη ασφάλεια για τη μητέρα και το νεογέννητο» επισημαίνει το γραφείο τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας απαντά επίσης στην ΠΟΕΔΗΝ αλλά και τη ΝΔ.

«Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ), εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν οι ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ συντάσσονται στα γραφεία της Ν.Δ. ή το αντίστροφο. Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται στους εκπροσώπους του παλαιού κοινωνικού συμβολαίου ότι οι πολιτικές που ακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το «φάγανε, φάγανε, φάγανε» επισημαίνει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ), εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν οι ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ συντάσσονται στα γραφεία της Ν.Δ. ή το αντίστροφο. Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται στους εκπροσώπους του παλαιού κοινωνικού συμβολαίου ότι οι πολιτικές που ακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το «φάγανε, φάγανε, φάγανε».

Αν θέλει λοιπόν η αξιωματική αντιπολίτευση να ψάξει για «Μαυρογυαλούρους», των οποίων οι συνεργάτες και σύμβουλοι «φάγανε, φάγανε, φάγανε», ας ψάξει στους κόλπους της, όπου σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, έχει πολλές πιθανότητες να ανακαλύψει αρκετούς.

Όσο αφορά το περιστατικό της επιτόκου, που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Κρήτης, όπου και έφερε στον κόσμο το παιδί της με ασφάλεια, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πλήρως ενημερωμένη για το συμβάν, δηλώνει την αμέριστη στήριξή της στους ιατρούς, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης αποφάσισαν με γνώμονα το ιατρικό ιστορικό της επιτόκου, τη διαδικασία, η οποία αποδεδειγμένα παρείχε τη μέγιστη ασφάλεια για τη μητέρα και το νεογέννητο.

Στα ψεύδη περί μεταφοράς άλλων 5 εγκύων γυναικών σε άλλα νοσοκομεία, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απαντά με την πλήρη αλήθεια, σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Το οίκημα λοιπόν που στεγάζει σήμερα το νοσοκομείο είχε αποπερατωθεί από το 2010 και παρέμενε κενό, ξεχασμένο από την πολιτεία. Όταν το 2014 η πολιτεία αποφάσισε να ασχοληθεί με το νοσοκομείο, έδωσε εντολή στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας Α.Ε. (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), να αποφασίσει την προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση του νοσοκομείου, προφανώς σε ιδιώτες. Η σχετική απόφαση ελήφθη από το Δ.Σ. της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. το Σεπτέμβριο του 2014. Για κακή τύχη των διαπλεκόμενων συμφερόντων τη διαδικασία «πρόλαβαν» οι εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο δημόσιος χαρακτήρας του νοσοκομείου ήταν εξαρχής αδιαπραγμάτευτος, οπότε το νέο Δ.Σ. της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε., ακύρωσε την ειλημμένη απόφαση και με βάση την πολιτική βούληση της κυβέρνησης αλλά και σκληρή δουλειά, ετοίμασε προς λειτουργία το νέο ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΝΘ, το οποίο εγκαινίασε την Παρασκευή 15/07/2016 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία επίσημη επίσκεψη Πρωθυπουργού της Ελλάδας πριν από αυτή του Αλέξη Τσίπρα, στη Σαντορίνη, πραγματοποιήθηκε πριν από 60 χρόνια.

Το ΓΝΘ λειτουργεί κανονικά από τις 18/07/2016, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας τόσο στους κατοίκους του νησιού, όσο και στον τουριστικό πληθυσμό. Οι αντικειμενικές δυσκολίες που εμφανίζονται στο ξεκίνημα οποιουδήποτε εγχειρήματος αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας, της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, της Διοίκησης της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Αδιάψευστος μάρτυρας τα επίσημα στοιχεία για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του ΓΝΘ, που φαίνονται παρακάτω.

Αριθμός επισκεπτών στα Εξωτερικά Ιατρεία 343

Γενικό Ιατρείο 103
Γυναικολογικό 28
Καρδιολογικό 22
Ορθοπεδικό 38
Παθολογικό 51
Παιδιατρικό 31
Οφθαλμιατρικό 2
Χειρουργικό 15
Ακτινολογικό/Υπερήχων 25
Μικροβιολογικό 43
Αριθμός επισκεπτών στα Επείγοντα Περιστατικά 259

Το ΓΝΘ λοιπόν, παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, εξυπηρέτησε τις 3 πρώτες ημέρες λειτουργίας του 602 πολίτες.

Οι αριθμοί, τους οποίους ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συχνά επικαλείται, αφήνουν για άλλη μια φορά έκθετη τη Ν.Δ., η οποία προσπαθεί να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη από μεμονωμένα ιατρικά περιστατικά, ξεχνώντας ότι επί διακυβέρνησής της το Δημόσιο Σύστημα Υγείας υποβαθμιζόταν συστηματικά και σχεδιασμένα, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων."

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση του υπουργείου Υγείας για το περιστατικό με την έγκυο στη Σαντορίνη"

ΟΑΣΘ: Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, για να αποφασίσει εάν θα συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι, για την καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών τους.

"Την Παρασκευή, εάν δεν υπάρχουν νεότερα θα γίνει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, όπου θα παρθούν αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ή αν υπάρχουν εξελίξεις να σταματήσουμε την κινητοποίηση.

Πρέπει να τονίσουμε για άλλη μία φορά, πως είναι αδιανόητο για εμάς, εδώ και 45 ημέρες να δουλεύουμε και να μην πληρωνόμαστε.

Αυτή η διαδικασία είναι χρόνια τώρα, βέβαια κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει" δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης.

"Ο ΟΑΣΘ, με τη λογική που πάει καταρρέει, θα γίνει στάση πληρωμών, το συνολικό χρέος του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι στον Οργανισμό ξεπερνάει τα 130 εκατ. ευρώ" σημείωσε ο κ. Τσερμενίδης, προσθέτοντας ότι δε νοείται να κάνει κοινωνική πολιτική η κυβέρνηση με ανέργους, μαθητές, φοιτητές κ.λπ. "και να μην πληρώνει τα χρήματα για την πολιτική αυτή και να φτάνει τον Οργανισμό να καταρρεύσει οικονομικά".

Το Δ.Σ. των εργαζομένων τους ΟΑΣΘ απευθύνθηκε με επιστολές για να κοινοποιήσει τα αιτήματά του σε φορείς, συναρμόδια υπουργεία και τον πρωθυπουργό.

"Το μοναδικό όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι είναι η απεργία. Δε νοείται εργαζόμενος σε όλη τη χώρα να δουλεύει και να μην πληρώνεται.

Θα εξαρτηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης, αν ασχοληθεί με τον ΟΑΣΘ, να μας καλέσει να συζητήσουμε, να πούμε τις θέσεις μας, τις απόψεις μας, πώς μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα και να τελειώνει αυτή η ιστορία, που κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια προβλήματα" σημείωσε ο κ.Τσερμενίδης.

Τη στήριξη του στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ "και τον αγώνα που δίνουν, διεκδικώντας την αμοιβή και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού", γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΘ: Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων"

Εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου για τους σιδηροδρόμους από την αρμόδια επιτροπή

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής στο σύνολό του και κατ' άρθρον έγινε από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τίτλο «Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2012/34/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Νοεμβρίου 2012 για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου».

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, με τις διατάξεις του νόμου επιχειρείται η θέσπιση κανόνων για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου και η ευθυγράμμιση της εθνικής με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Η κύρωση της οδηγίας δεν σχετίζεται με την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ» διευκρίνισε μιλώντας στην Επιτροπή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και προσέθεσε ότι η χώρα έχει αναλάβει δεσμεύσεις από το 2011 προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και προς τους δανειστές.
«Η ανατροπή των δεσμεύσεων θα έχει άσχημες συνέπειες» σημείωσε ο κ. Σπίρτζης και αναφέρθηκε ειδικότερα στο θέμα της διαγραφής των χρεών που αφορά στις κρατικές ενισχύσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το ελληνικό Δημόσιο.

«Αν δεν διαγραφούν τα χρήματα αυτά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα ζητηθούν πίσω από την Επιτροπή, ως κρατική ενίσχυση, ενώ ενδέχεται να πληρώσουμε πρόστιμο» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, διευκρίνισε ότι η χρηματοδότηση από ιδιώτες της ανάπτυξης των υποδομών που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου δεν σχετίζεται με τη διαχείριση του δικτύου που παραμένει στον ΟΣΕ. Το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Παρασκευή στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου για τους σιδηροδρόμους από την αρμόδια επιτροπή"

Ένοχοι οι «8» του ελικοπτέρου – Ποινή φυλάκισης 2 μηνών με αναστολή

Ολοκληρώθηκε η δίκη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αλεξανδρούπολης. 

Οι οκτώ κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας με ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή, καθώς τους αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό ότι δεν υπήρχε δόλος. Για τη δεύτερη κατηγορία της παράνομης πτήσης, αλλά και της εκτέλεσης πτήσης για τον πιλότο, κρίθηκαν αθώοι, διότι η ελληνική νομοθεσία αναφέρεται σε πολιτικά και όχι στρατιωτικά αεροσκάφη.


Τι κατέθεσαν 
Όπως μετέδωσε, νωρίτερα, το δελτίο του Mega, το βασικό επιχείρημα των στρατιωτικών, στην κατάθεσή τους, ήταν "πως αποτέλεσε ζήτημα ζωής ή θανάτου η απόφαση τους να εγκαταλείψουν την Τουρκία και να περάσουν στην ελληνική επικράτεια". 



Οι ίδιοι περιέγραψαν στο δικαστήριο τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της απόπειρας του πραξικοπήματος, ποιες εντολές είχαν πάρει από τους διοικητές τους και κατέθεσαν ότι αποφάσισαν, αρχικά, να ταξιδέψουν στην Ρουμανία, στη συνέχεια επέλεξαν τη Βουλγαρία και στο τέλος διάλεξαν να έρθουν στη χώρα μας. 


real

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένοχοι οι «8» του ελικοπτέρου – Ποινή φυλάκισης 2 μηνών με αναστολή"

Απορρίφθηκαν όλα τα ελαφρυντικά για τους κατηγορουμένους του «Νοοr One»

Την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών των κατηγορουμένων για την υπόθεση του δεξαμενόπλοιου «Noor One» αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Κατά την επόμενη φάση, η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Τρούπη θα προτείνει τις ποινές για τους κατηγορουμένους, ενώ έχει οριστεί η δικάσιμος για την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Ιουλίου.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκαν όλα τα ελαφρυντικά για τους κατηγορουμένους του «Νοοr One»"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά, λόγω εργασιών του Τραμ

Λόγω εκτέλεσης εργασιών επέκτασης του τροχιόδρομου (ΤΡΑΜ) Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας στα παρακάτω οδικά τμήματα, περιοχής δήμου Πειραιά, για χρονικό διάστημα από 22.7.2016 έως 22.1.2017, σε τρεις φάσεις. Το χρονικό διάστημα των εργασιών είναι συνολικό και κάθε φάση θα εκτελείται διαδοχικά, με τη λήξη των εργασιών της προηγούμενης φάσης.

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Α΄ ΦΑΣΗ

• Δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του συνδετήριου κλάδου της Ν. Παραλιακής οδού με τις οδούς Εθνάρχου Μακαρίου και Μικράς Ασίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, στο τμήμα από τη συμβολή του με τον κλάδο εξόδου της οδού Εθνάρχου Μακαρίου προς οδό Μικράς Ασίας, έως και εκατόν δέκα (110,00) μέτρα προ αυτού. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται στο εναπομένον τμήμα του οδοστρώματος, δύο λωρίδων κυκλοφορίας, πλάτους δύο μέτρων και εβδομήντα εκατοστών (2,75 μ.) έκαστη.

• Δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Μικράς Ασίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, στο τμήμα από τη συμβολή της με τον κλάδο εξόδου της οδού Εθνάρχου Μακαρίου προς οδό Μικράς Ασίας, έως και διακόσια (200,00) μέτρα μετά, κατά την κατεύθυνση κυκλοφορίας της.

• Αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Εθνάρχου Μακαρίου και του αριστερού τμήματος του κλάδου εξόδου αυτής προς οδό Μικράς Ασίας, στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Καραολή Δημητρίου, έως τη συμβολή του κλάδου εξόδου της με την οδό Μικράς Ασίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται επί της Εθνάρχου Μακαρίου, δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και επί του κλάδου εξόδου της Εθνάρχου Μακαρίου προς Μικράς Ασίας, στο εναπομένον τμήμα του οδοστρώματος πλάτους τριών (3,00) μέτρων.

• Καθορισμό ορίου ταχύτητας σε σαράντα (40) χλμ/ώρα στην περιοχή των έργων.

• Απαγόρευση της προσπέρασης των οχημάτων που κινούνται επί των οδών Μικράς Ασίας, Εθνάρχου Μακαρίου, συνδετήριου κλάδου Νέας Παραλιακής με τις οδούς Μικράς Ασίας και Εθνάρχου Μακαρίου.

• Οι εργασίες της Α΄ΦΑΣΗΣ θα διαρκέσουν τρεις (3) μήνες και θα εκτελούνται καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Β΄ ΦΑΣΗ

• Δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του συνδετήριου κλάδου της Ν. Παραλιακής οδού με τις οδούς Εθνάρχου Μακαρίου και Μικράς Ασίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, στο τμήμα από τη συμβολή του με τον κλάδο εξόδου της οδού Εθνάρχου Μακαρίου προς οδό Μικράς Ασίας, έως και εκατόν δέκα (110,00) μέτρα προ αυτού.

• Μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Μικράς Ασίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, στο τμήμα από τη συμβολή της με τον κλάδο εξόδου της Εθνάρχου Μακαρίου προς Μικράς Ασίας έως και τετρακόσια πενήντα (450,00) μέτρα μετά, κατά την κατεύθυνση κυκλοφορίας της.

• Καθορισμό ορίου ταχύτητας σε σαράντα (40) χλμ/ώρα στην περιοχή των έργων.

• Απαγόρευση της προσπέρασης των οχημάτων που κινούνται επί των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και συνδετήριου κλάδου Ν. Παραλιακής με τις οδούς Μικράς Ασίας και Εθνάρχου Μακαρίου.

• Οι εργασίες της Β΄ΦΑΣΗΣ θα διαρκέσουν δύο (2) μήνες και θα εκτελούνται μόνο κατά τις ώρες 22:00 έως 06:00 της επομένης.

Γ΄ ΦΑΣΗ

• Αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του συνδετήριου κλάδου της Ν. Παραλιακής οδού με τις οδούς Εθνάρχου Μακαρίου και Μικράς Ασίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, στο τμήμα από τη συμβολή του με τον κλάδο εξόδου της οδού Εθνάρχου Μακαρίου προς οδό Μικράς Ασίας έως και εκατόν δέκα (110,00) μέτρα προ αυτού.

• Αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Μικράς Ασίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, στο τμήμα από τη συμβολή της με τον συνδετήριο κλάδο της Ν. Παραλιακής οδού με τις οδούς Εθνάρχου Μακαρίου και Μικράς Ασίας έως και τετρακόσια (400,00) μέτρα μετά, κατά την κατεύθυνση κυκλοφορίας της.
• Καθορισμό ορίου ταχύτητας σε σαράντα (40) χλμ/ώρα στην περιοχή των έργων.

• Απαγόρευση της προσπέρασης των οχημάτων που κινούνται επί του συνδετήριου κλάδου Ν. Παραλιακής με τις οδούς Μικράς Ασίας και Εθνάρχου Μακαρίου, καθώς και επί της οδού Μικράς Ασίας.

• Οι εργασίες της Γ΄ΦΑΣΗΣ θα διαρκέσουν ένα (1) μήνα και θα εκτελούνται μόνο κατά τις ώρες 22:00 έως 06:00 της επομένης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά, λόγω εργασιών του Τραμ"

Καλαφάτης: «Χάνεται η ευκαιρία της Ελλάδας για φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα»

Την αδράνεια της κυβέρνησης για τη διεκδίκηση της υπαγωγής της Ελλάδας στα κράτη-μέλη που λαμβάνουν δωρεάν δικαιώματα εκπομπής CO2 κατήγγειλε ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Με σχετική του δήλωση κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για ανικανότητα, καθώς «αφήνει τις ευκαιρίες να προσπερνούν τη χώρα και να χάνονται».

Ο υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Ενώ η κυβέρνηση υποσχόταν δωρεάν ρεύμα στους αδύναμους, τώρα δεν προλαβαίνει να διεκδικήσει φθηνότερο ρεύμα για όλους, επειδή ασχολείται μόνο με την πολιτική της επιβίωση. Η προτεινόμενη από την Ε.Ε. δωρεάν κατανομή δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων ηλεκτροπαραγωγής για κράτη με κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. χαμηλότερο από το 60% του μέσου όρου της Ε.Ε. κατά το 2013, αφήνει εκτός της ευνοϊκής αυτής ρύθμισης την Ελλάδα, που είχε 62% κατά κεφαλή Α.Ε.Π. το 2013, αν και πληροί το κριτήριο για το 2014 με 59,7%!».

«Ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κατέθεσε τροπολογία, ώστε να συμπεριληφθεί και η Ελλάδα στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φαίνεται να αδρανεί, σε μια ακόμα υπόθεση που αφορά άμεσα την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων. Είναι, άλλωστε, προφανές ότι η υπαγωγή της χώρας μας στη ρύθμιση αυτή μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας σε χαμηλά επίπεδα, προς όφελος νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για την οικονομική ανάκαμψη. Αποδεικνύεται έτσι πως με αυτήν την κυβέρνηση η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει πολλές ακόμα ευκαιρίες» πρόσθεσε.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαφάτης: «Χάνεται η ευκαιρία της Ελλάδας για φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα»"

Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ): Να εκδοθούν οι «8», έκαναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Την έκδοση των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών που αυτομόλησαν στην χώρα μας μετά την αποτυχημένη προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας στην γειτονική χώρα ζήτησε η Ελένη Αυλωνίτου από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται στην Δικαιοσύνη και λίγες ώρες μετά την κατάθεση αίτηση ασύλου από τους οκτώ στρατιωτικούς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να υπερασπιστεί στην ελληνική Βουλή την «γραμμή» που έχει χαράξει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη όμως δεν γίνεται η Ελληνική Δικαιοσύνη να παρέχει άσυλο σε άτομα που πυροβολούσαν και βομβάρδιζαν αδιάκριτα πολίτες από αέρος πριν από μια εβδομάδα. Τέτοιες πράξεις έχουν βγει σε βίντεο και αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αυλωνίτου.

«Είναι δική σας άποψη;», ρώτησε η κυρία Λιάνα Κανέλλη από τα έδρανα αιφνιδιαζόμενη από την δημόσια τοποθέτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για ένα τόσο «ευαίσθητο» ζήτημα.

«Ο βουλευτής εκφράζει την άποψή του», απάντησε η κυρία Αυλωνίτου για να σχολιάσει η βουλευτής του ΚΚΕ «δεν συμβαίνει πάντα αυτό».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ): Να εκδοθούν οι «8», έκαναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας"

Υλικές ζημιές στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης από τους αντιεξουσιαστές του «No border Camp»(Βίντεο και φωτό)

Υλικές ζημιές στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης προκάλεσε το πρωί ομάδα περίπου 150 ατόμων, που συμμετέχουν στο No Border Camp.

Η ομάδα χωρίστηκε σε 3 υπο-ομάδες που επιτέθηκαν ταυτόχρονα στα δύο Γραφεία Εργασίας, που βρίσκονται στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου, καθώς και στο γραφείο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Οι διαδηλωτές έσπασαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αναποδογύρισαν έπιπλα και βιβλιοθήκες, κατέστρεψαν έγγραφα, έγραψαν συνθήματα και πέταξαν μπογιές στους τοίχους, ενώ άδειασαν έναν πυροσβεστήρα στον διάδρομο.




Η όλη επιχείρηση κράτησε 6 - 7 λεπτά και οι νεαροί επέστρεψαν στους χώρους του ΑΠΘ που έχουν καταλάβει, προτού εμφανιστεί η αστυνομία.



Σύμφωνα με την αστυνομία μέρος της ομάδας φεύγοντας από το δημαρχείο ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία προς την Ειδομένη.

Δείτε το Βίντεο:


Διαβάστε Περισσότερα » "Υλικές ζημιές στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης από τους αντιεξουσιαστές του «No border Camp»(Βίντεο και φωτό)"

"Το ελληνικό χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο"


Την πεποίθησή του ότι πρέπει να καταστεί σύντομα βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση, ο κ. Λιου επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και έχει υλοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις», γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αναπτέρωση της εμπιστοσύνης των διεθνών εταίρων της προς αυτήν.

Όπως σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, «βλέπω τις προβλέψεις προόδου και κατανοώ πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν για την Ελλάδα η μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό, όπως αντίστοιχα είναι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και τις μεταρρυθμίσεις στις αγορές και τις υπηρεσίες. Αυτά θα σηματοδοτήσουν έναν θετικό κύκλο για την οικονομία και οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν σύντομα για το χρέος».

«Πρέπει να καταστεί σύντομα βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας» επεσήμανε.


zougla

Διαβάστε Περισσότερα » ""Το ελληνικό χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο""

Χρυσόγονος: Να διασφαλιστεί ότι δεν θα πάρει τηλεοπτική άδεια ο Εσκομπάρ

«Η εξάρτηση των τηλεοπτικών αδειών από κριτήρια οικονομικής βιωσιμότητας αντιβαίνει στο κοινοτικό δίκαιο» δήλωσε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής της Νομικής Θράκης Μιχάλης Μαρίνος.
«Το πόσα κανάλια μπορούν να αντέξουν οικονομικά το καθορίζει η αγορά, όχι ο διαγωνισμός» τόνισε.

Στο μεταξύ, ο Κώστας Χρυσόγονος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ επεσήμανε: «Ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, σας λέω, ως ζήτημα αρχής, ότι οι τηλεοπτικές άδειες δεν μπορεί να έχουν μόνο οικονομικά κριτήρια αλλά κι άλλα κριτήρια, τα οποία να θωρακίζουν τον δημόσιο βίο της χώρας απέναντι στον κίνδυνο να βρεθούν μέσα ενημέρωσης υπό τον έλεγχο προσώπων, τα οποία, για παράδειγμα, να σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα».

«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι στη δημοκρατία της Κολομβίας δεν θα βρεθούν σε θέσεις-κλειδιά τα πρωτοπαλίκαρα του Πάμπλο Εσκομπάρ» είπε με νόημα ο Κώστας Χρυσόγονος αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσόγονος: Να διασφαλιστεί ότι δεν θα πάρει τηλεοπτική άδεια ο Εσκομπάρ"

Μουζάλας: Ζητώ συγγνώμη από τον Δένδια που διαδήλωνα εναντίον του

Συγγνώμη από τον Νίκο Δένδια ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε σε παλαιότερη συνέντευξή του στην οποία ασκούσε κριτική στον τότε υπουργό Δημοσίας Τάξης Νίκο Δένδια για το μεταναστευτικό.

«Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δένδια, διότι κάποτε διαδήλωνα εναντίον του για τις συνθήκες στα προαναχωρησιακά κέντρα και χρειάσθηκε να γίνω υπουργός για να μάθω ότι υπήρχε εμπλοκή με το Ελεγκτικό συνέδριο και με τα οικονομικά και δεν έφταιγε ο κ. Δένδιας, δεν υπήρχαν λεφτά για να καλυτερέψουν οι συνθήκες εκεί. Είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.

«Αυτό, τιμά εξαιρετικά τον κ. Μουζάλα. Είναι ένας ειλικρινής και αξιοπρεπής άνθρωπος», ανέφερε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Ελισάβετ Σαλαμάρα, ο Νίκος Δένδιας για τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Οφείλω να αναγνωρίσω ότι δεν είναι σύνηθες ένας πολιτικός ή ένας υπουργός να έχει το θάρρος να ζητάει συγγνώμη για μία άποψη που έχει διατυπώσει στο παρελθόν», σχολίασε ο κ.Δένδιας και πρόσθεσε: «Κατά συνέπεια, και μόνον αυτό τον τιμά τον κ.Μουζάλα και τον τιμά εξαιρετικά και θα το διατυπώσω και στη Βουλή, όταν τον δω και όταν έρθει».

«Από την αρχή είχαμε πει, καλώς κακώς, έχουμε αυτή την εμπειρία σε αυτό το θέμα, ότι αυτό το οποίο κάνει η κυβέρνηση με τη δημιουργία ανεξάρτητου, μη στελεχωμένου υπουργείου, είναι καταστροφικό. Βρέθηκε, λοιπόν, ένας άνθρωπος να άρει τον σταυρό του μαρτυρίου. Αποδεικνύεται και ότι είναι ένας ειλικρινής και αξιοπρεπής άνθρωπος, αναγνωρίζοντας τις καταστάσεις ως είχαν», τόνισε ο τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Μουζάλας: Ζητώ συγγνώμη από τον Δένδια που διαδήλωνα εναντίον του"

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε χθες ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός που επικαλέστηκε, μέσω του συνηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου, λόγους υγείας αλλά και το προχωρημένο της ηλικίας του, αφού συμπλήρωσε ήδη τα 77 του χρόνια, είπε μετά την απόφαση:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτηση μας χθες...Θέλω να σας εξηγήσω ότι ζητάω την αποφυλάκισή μου, διότι τα δικά μου όρια, προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί...Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει "έως εδώ". Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο Δικαστήριο...Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!».

Νωρίτερα, την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του Άκη Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας, με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.

"Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή ειναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής" τόνισε η εισαγγελέας.

Παράλληλα, η εισαγγελέας τόνισε πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο πρώην υπουργός μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής.

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Κότσαλης συνήγορος του πρώην υπουργού τόνισε:

"Ο Τσοχατζόπουλος έχει λογαριασμούς και ακίνητα δεσμευμένους και είναι υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων άρχων. Δεν μπορεί να διαπράξει νέα ακίνητα, ζει με τη σύνταξη του..." τόνισε ο συνήγορος.

Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος επισήμανε πως για άλλους κρατούμενους που δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού, η Δικαιοσύνη έχει διατάξει την αποφυλάκιση τους και έχουν τεθεί σε κατ´οίκον περιορισμό.

"Θα είναι καλύτερα να φύγει αύριο με ένα φέρετρο από την φυλακή" διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως δεν πρέπει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να συνθλίβει επειδή είναι το σύμβολο της κάθαρσης μίας άλλης εποχής.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news