facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Χωρίς τρένα και προαστιακό Δευτέρα έως Τετάρτη

Σε νέες τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη τα Σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του οργανισμού, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο επιβατικών αμαξοστοιχιών.

Οι εμπορικές αμαξοστοιχίες θα μείνουν ακινητοποιημένες έως και την ερχόμενη Πέμπτη.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να εγκρίνει τη δεσμευτική προσφορά των Ιταλικών Σιδηροδρόμων για την εξαγορά του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τίμημα 45 εκατ. ευρώ.

Τα σωματεία θα συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.


Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς τρένα και προαστιακό Δευτέρα έως Τετάρτη"

Σαρωτικές αλλαγές: Μόνο με e-πληρωμές θα «χτίζεται» αφορολόγητο-POS παντού Μόνο με e-πληρωμές θα «χτίζεται» αφορολόγητο

Αλλάζουν όλα με το νέο νομοσχέδιου του υπουργείου Οικονομικών. Αφορολόγητο από εφέτος μόνο με e-συναλλαγές και πλαστικό χρήμα, bonus επιστροφής φόρου σε όσους συγκεντρώνουν διπλάσιες e-αποδείξεις από τα νέα όρια, υποχρεωτικά POS σε όλες τις επιχειρήσεις σταδιακά ως το τέλος του χρόνου, διασύνδεση του συστήματος Taxis με ταμειακές μηχανές είναι τα βασικά μέτρα.

Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", το αφορολόγητο θα "χτίζεται" μόνο με ηλεκτρονικές πληρωμές, κάτι που σημαίνει ότι η εφορία θα λαμβάνει υπ' όψιν μόνο τις αποδείξεις με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή με e-banking, και όχι τις αποδείξεις αγορών που έγιναν με μετρητά.

Για να έχουν κάθε χρόνο οι φορολογούμενοι το αφορολόγητο θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του ετήσιου εισοδήματος.

Οσοι φορολογούμενοι συγκεντρώσουν ποσό αποδείξεων διπλάσιο από το όριο που θα θέσει το κράτος για το χτίσιμο του αφορολόγητου, στο υπουργείο οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να τους δοθεί έξτρα έκπτωση φόρου. Σε καμία περίπτωση όμως η έκπτωση δεν θα καλύπτει τον ΦΠΑ που καταβάλλει ο φορολογούμενος και στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί κίνητρο για να μη ζητήσει απόδειξη και να γλιτώσει έξτρα δαπάνη 24%.

Ειδικά για το 2016 θα προβλέπεται:
Ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ: Αποδείξεις ίσες με το 5% του εισοδήματος.
Ετήσιο εισόδημα από 10.001 έως 20.000 ευρώ, αποδείξεις ίσες με το 7,5% του εισοδήματος
Ετήσιο εισόδημα από 20.001-40.000 ευρώ, αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματος και
Ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ αποδείξεις ίσες με το 15% του εισοδήματος.

Για το 2017 θα ισχύουν τα διπλάσια ποσοστά για κάθε κατηγορία δηλαδή:
Ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ: Αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματος.
Ετήσιο εισόδημα από 10.001 έως 20.000 ευρώ, αποδείξεις ίσες με το 15% του εισοδήματος
Ετήσιο εισόδημα από 20.001- 40.000 ευρώ, αποδείξεις ίσες με το 20% του εισοδήματος και
Ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματος.

Επίσης, για το 2017, θα προβλέπονται μεταξύ άλλων λοταρία με αποδείξεις (νικητές θα κερδίζουν αυτοκίνητα, ακίνητα κτλ), αυτόματη σύνδεση ταμειακών μηχανών με το σύστημα Taxis και εξαιρέσεις για ηλικιωμένους (άνω των 70 ή 75 ετών) και για άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Παράλληλα, σύμφωνα με υπουργικές αποφάσεις όλες οι επιχειρήσεις, ακόμη και τα περίπτερα, θα υποχρεωθούν σταδιακά να διαθέτουν συσκευές POS για τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Από τη στιγμή που θα γίνει η συναλλαγή με πλαστικό χρήμα η φοροδιαφυγή αυτομάτως μηδενίζεται, καθώς τα στοιχεία καταχωρίζονται στα συστήματα των τραπεζών.

thepressroom

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαρωτικές αλλαγές: Μόνο με e-πληρωμές θα «χτίζεται» αφορολόγητο-POS παντού Μόνο με e-πληρωμές θα «χτίζεται» αφορολόγητο"

ΠΟΜΙΔΑ: Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ και όχι οι δόσεις

«Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ, και το παράλογο και δημευτικό δημοσιονομικό ζητούμενό του των 4 περίπου δισ. που αναμένεται να βεβαιωθούν σε λίγο σε βάρος των ιδιοκτητών κάθε είδους ακινήτων της χώρας μας» τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ, σε επιστολή της στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδη, ζητώντας τη μείωση του φόρου και χαρακτηρίζοντας αποπροσανατολιστική τη σύζητηση περί του πόσες πρέπει να είναι οι δόσεις καταβολής του.

«Αλλωστε αν συνεχίσουμε έτσι, αν μάλιστα μετατρέψετε, όπως σχεδιάζεται, τον ΕΝΦΙΑ σε καθαρό ΦΑΠ με συντελεστές που θα φτάνουν και το 5% (αλλιώς δεν βγαίνει ο λογαριασμός), δεν θα έχει καμιά σημασία πόσες θα είναι οι δόσεις, αφού κανείς δεν θα μπορεί να τις πληρώσει...» τονίζεται στην επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Το πρόβλημα δεν είναι οι δόσεις, αλλά ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ!»

Η επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ

«Αξιότιμε κε Υπουργέ,

με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις σας περί των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, θα θέλαμε να ακουστεί και η άποψη των ιδιοκτητών ακινήτων από όλη τη χώρα, ότι αυτοί που τους έχουν επιβάλει μια τόσο βαριά φορολογια, έχουν την ελάχιστη υποχρέωση τουλάχιστον να τους γνωρίζουν έγκαιρα τι φόρο θα πληρώσουν, και σε πόσες δόσεις.

Ο λόγος για τον οποίο η ΠΟΜΙΔΑ δεν ενεπλάκη στην όλως αποπροσανατολιστική συζήτηση περί του πόσες πρέπει να είναι οι δόσεις καταβολής του ΕΝΦΙΑ 2016, δεν είναι μόνον γιατί δεν θα μπορούσε ποτέ η ΠΟΜΙΔΑ να έχει την ανυπομονησία του αρνιού περί του πότε θα έρθει το Πάσχα...

Είναι κυρίως διότι το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ, και το παράλογο και δημευτικό δημοσιονομικό ζητούμενό του των 4 περίπου δισ. που αναμένεται να βεβαιωθούν σε λίγο σε βάρος των ιδιοκτητών κάθε είδους ακινήτων της χώρας μας.

Είναι ο ΕΝΦΙΑ το πρόβλημα που συνεχώς χειροτερεύει, διότι τόσο η πρόσφατη «παρέμβαση» στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, όσο και η προετοιμαζόμενη μέχρι τέλους του 2016 «εξίσωσή» τους με τις «εμπορικές» (?), χρησιμοποιήθηκαν και θα χρησιμοποιηθούν όχι για τη μείωση, αλλά ως πρόφαση για την τερατώδη επαύξηση του βάρους όλων των φορολογουμένων που έχουν ήδη βαρύτατες φορολογικές υποχρεώσεις.

Μια πρακτική που αποτέλεσμα, αλλά και στόχο φοβούμαστε, έχει τη φορολογική εξόντωση των ιδιοκτητών οικοπέδων, ξενοίκιαστων ακινήτων, επιχειρήσεων με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, και γενικά όσων η περιουσία τους είναι απρόσοδη ή υπερβαίνει κάποιο ποσό αντικειμενικών αξιών χωρίς αυτό να έχει πραγματικό αντίκρυσμα στην σημερινή ανύπαρκτη αγορά ακινήτων.

Αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί κε Υπουργέ, το πώς θα μειώσουμε το βάρος του ΕΝΦΙΑ σε όλους τους φορολογούμενους, όπως έγινε πρόσφατα στην Κύπρο, και όχι πόσες θα είναι οι δόσεις του.

Αλλωστε αν συνεχίσουμε έτσι, αν μάλιστα μετατρέψετε, όπως σχεδιάζεται, τον ΕΝΦΙΑ σε καθαρό ΦΑΠ με συντελεστές που θα φτάνουν και το 5% (αλλιώς δεν βγαίνει ο λογαριασμός), δεν θα έχει καμιά σημασία πόσες θα είναι οι δόσεις, αφού κανείς δεν θα μπορεί να τις πληρώσει...»

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΜΙΔΑ: Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ και όχι οι δόσεις"

Ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ για την «κατασκήνωση» των αναρχικών

Ανακοίνωση με παραλήπτες τους Εργαζόμενους στο ΑΠΘ εξέδωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου σχετικά με το «No Border Camp».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «στο Πανεπιστήμιό μας διαμορφώνεται μια δύσκολη κατάσταση» και ζητά «τη βοήθεια, την κατανόηση και την συνεργασία της πανεπιστημιακής κοινότητας, για να ελαχιστοποιήσουμε τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις θα έχει η -παρά τη θέλησή μας- εγκατάσταση του "No Border Camp" στην Πανεπιστημιούπολη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο Πανεπιστήμιό μας διαμορφώνεται μια δύσκολη κατάσταση, που έχει δημιουργήσει προβλήματα ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών του, λόγω της κατασκήνωσης “No Border Camp”. Το πρόβλημα είναι σημαντικό, και για το παρόν αλλά και για τυχόν μελλοντικές του προεκτάσεις, και γι’ αυτό το λόγο η Πρυτανεία του ΑΠΘ θεωρεί ότι οφείλει με την παρούσα ανακοίνωση να ενημερώσει για την πληροφόρηση που έχει μέχρι στιγμής και για τις ενέργειες της συνολικής διοίκησης του ΑΠΘ (Σύγκλητος, Κοσμήτορες) αναφορικά με το θέμα.

Η Πρυτανεία ενημερώθηκε (άτυπα, προφορικά από την Αστυνομία) για το επικείμενο ζήτημα, αναζήτησε πληροφορίες, εκτίμησε ως εξαιρετικά σοβαρό το θέμα και ενημέρωσε με επιστολές όλους τους φορείς της Πολιτείας. Η Εισαγγελία, η Αστυνομία, ο Δήμος, η Περιφέρεια και όλοι οι σχετικοί (λόγω αρμοδιότητας) με το θέμα Υπουργοί έλαβαν επιστολές, με κοινοποίηση στο Γραφείο Πρωθυπουργού, όπου με σαφήνεια εξηγήθηκε ότι η διοργάνωση αυτή δεν σχετίζεται με το Πανεπιστήμιο ή κάποιο σχετικό φορέα/ομάδα και δεν έχει ούτε την άδεια, ούτε την ανοχή του, γιατί παρεμποδίζει τη λειτουργία του, αμαυρώνει τη δημόσια εικόνα του και εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια περιουσία και τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτούς τους λόγους, ζητήσαμε να υπάρξει εναλλακτικός, καταλληλότερος χώρος για το “No Border Camp”. Δηλώσαμε επίσης με σαφήνεια προς όλες τις κατευθύνσεις πως το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση χωρίς τη συνδρομή της Πολιτείας.

Η Σύγκλητος στην έκτακτη συνεδρίασή της (12/7) ομόφωνα στήριξε τις κινήσεις αυτές και ζήτησε μεγαλύτερη δημοσιοποίηση της στάσης του ΑΠΘ και της διαμαρτυρίας του, πράγμα που έγινε την επόμενη μέρα με Συνέντευξη Τύπου παρουσία και του Δημάρχου. Σχετική ανακοίνωση με ενημέρωση και μέτρα προστασίας που το ΑΠΘ μπορούσε να λάβει, στάλθηκε σε όλους τους εργαζόμενους και δημοσιοποιήθηκε στις 13/7.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης η απόφαση της Συγκλήτου να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Πανεπιστήμιο να λειτουργήσει αυτό το διάστημα, παράλληλα με τα προληπτικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων. Είναι επιλογή του Πανεπιστημίου να συνεχίσει να λειτουργεί. Θα πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια ώστε οι τελετές αποφοίτησης, η έρευνα, και οι διοικητικές/τεχνικές εργασίες (που είναι οι βασικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου αυτό το διάστημα) θα πραγματοποιούνται όπου και όπως είναι δυνατό.

Η Διοίκηση του ΑΠΘ και η Συντονιστική Επιτροπή της Συγκλήτου ενημέρωσαν άμεσα (προφορικά και εγγράφως) τις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές για τα γεγονότα, αμέσως μετά την έναρξη εγκατάστασης του camp την Πέμπτη 14/7 και την Παρασκευή 15/7. Οι Πρυτανικές Αρχές και οι Κοσμήτορες των δύο εμπλεκόμενων Σχολών κατέθεσαν στις Αστυνομικές Αρχές (κατά την σχετική προανάκριση που διέταξε άμεσα η Εισαγγελία) τη θέση του ΑΠΘ ότι η διοργάνωση αυτή «δεν έχει ούτε την άδεια, ούτε την ανοχή του και παρεμποδίζει τη λειτουργία του».

Το ΑΠΘ δήλωσε με σαφήνεια την απόφασή του, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου Πανεπιστημίου, και προχώρησε στη λήψη μέτρων στο πλαίσιο της δικής του δικαιοδοσίας. Υπογράμμισε για άλλη μια φορά πως το Πανεπιστήμιό μας υποστηρίζει σθεναρά την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, αλλά δεν μπορεί να γίνεται αποδέκτης κάθε αυθαίρετης, παραβατικής, έως και παράνομης δράσης, χωρίς καμμιά αντίδραση από την πλευρά της συντεταγμένης Πολιτείας. Η Διοίκηση του ΑΠΘ δρα με αποκλειστικό γνώμονα την καλή ακαδημαϊκή λειτουργία του πανεπιστημίου. Δεν ασκεί πολιτική, και δεν πολιτεύεται. Το γεγονός όμως παραμένει ότι στο ΑΠΘ υπάρχει αυτό το διάστημα μια ελεύθερη κατασκήνωση που δεν είναι συμβατή, ούτε στο ελάχιστο, με τη λειτουργία ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος και δεν θα ήταν αποδεκτή από οποιοδήποτε ακαδημαϊκό περιβάλλον εκτός Ελλάδας.

Η Πρυτανεία του ΑΠΘ ζητά σε αυτή τη συγκυρία τη βοήθεια, την κατανόηση και την συνεργασία της πανεπιστημιακής κοινότητας, για να ελαχιστοποιήσουμε τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις θα έχει η -παρά τη θέλησή μας- εγκατάσταση του “No Border Camp” στην Πανεπιστημιούπολη. Ενημερώνει επίσης ότι επειδή η κατάσταση μπορεί να αλλάζει κάθε μέρα το επόμενο διάστημα, θα ανακοινώνει έγκαιρα με ηλεκτρονικό μήνυμα (email) τυχόν αλλαγές στη λειτουργία των υπηρεσιών και στην πρόσβαση των κτιρίων με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία των εγκαταστάσεων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ για την «κατασκήνωση» των αναρχικών"

Οι αναρχικοί που έστησαν το κάμπινγκ στο ΑΠΘ προσπάθησαν να κάνουν κατάληψη στην ΕΡΤ3

Κατάληψη στην ΕΡΤ3 προσπάθησαν να κάνουν αργά το απόγευμα της Κυριακής μέλη του «No Border Camp», της οργάνωσης που έστησε το αυτοσχέδιο κάμπινγκ στο ΑΠΘ.

Σύμφωνα με το seleo.gr, αναρχικοί μπήκαν στην ΕΡΤ3 με σκοπό να διαβάσουν ένα μήνυμα στον αέρα, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν και συνέχισαν με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία ξεκίνησε από την Λεωφόρου Στρατού και κατέληξε στο Camp στο ΑΠΘ, ενώ όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, κατά τη διάρκειά της ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην κινητοποίηση, κινήθηκε προς το αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης και υπέστειλε τη σημαία της Ε.Ε. από τον ιστό της.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αναρχικοί που έστησαν το κάμπινγκ στο ΑΠΘ προσπάθησαν να κάνουν κατάληψη στην ΕΡΤ3"

Κατέκλεισαν το λιμάνι της Κω οι θαλαμηγοί που έφυγαν εσπευσμένα από την Τουρκία μετά το πραξικόπημα

Αναστάτωση επικρατεί στον θαλάσσιο τουρισμό μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, καθώς από το βράδυ της Παρασκευής τα τουριστικά σκάφη, θαλαμηγοί και ιστιοπλοϊκά που βρίσκονταν σε λιμάνια της Τουρκίας αναχωρούν μαζικά ζητώντας να ελλιμενιστούν στα νησιά μας .

Το αδιαχώρητο έχει αρχίσει να διαμορφώνετε στο κεντρικό λιμάνι της Κω, στην πολεμική σκάλα και στα ανοικτά, καθώς οι θαλαμηγοί καταφθάνουν η μια μετά την άλλη, ζητώντας θέση ελλιμενισμού, ενώ σε ότι αφορά την Μαρίνα όπως μας δήλωσε ο Σ. Μαραγκός είναι αυξημένη η ζήτηση από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ωστόσο οι διαθέσιμες θέσεις είναι ελάχιστες καθώς στον τουριστικό λιμένα φιλοξενούνται σήμερα και αύριο τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που μετέχουν στους αγώνες του ‘’ΡΟΔΟΣ GAP’’.


dhras

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέκλεισαν το λιμάνι της Κω οι θαλαμηγοί που έφυγαν εσπευσμένα από την Τουρκία μετά το πραξικόπημα"

Ερντογάν: Δεν θα αγνοήσουμε το αίτημα του λαού για επαναφορά της θανατικής ποινής

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, απευθυνόμενος σε ένα πλήθος πολιτών που φώναζε υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής, ότι «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτό το αίτημα».
Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο την επαναφορά του μέτρου της θανατικής ποινής και ότι θα συζητήσει το θέμα αυτό με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Όταν έκλαψε ο Ερντογάν
Νωρίτερα ο Ερντογάν φάνηκε να δακρύζει κατά την διάρκεια της κηδείας ενός άνδρα, που σκοτώθηκε μαζί με τον γιο του κατά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν σε απευθείας σύνδεση τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.
erdogan
Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, ενώ εκφωνούσε τον επικήδειο λόγο σε ένα τέμενος στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, «έσπασε» η φωνή του και φάνηκε να κλαίει.
Το θύμα ήταν φίλος του, ο γνωστός Τούρκος διαφημιστής Ερόλ Ολτσάκ, και σκοτώθηκε μαζί με τον 16χρονο γιο του τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο από τους υποστηρικτές των πραξικοπηματιών.
Ενώ το πλήθος φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) ο Τούρκος πρόεδρος τους απάντησε:
"Ο Ερόλ ήταν ένας παλιός μου φίλος".
Λίγο μετά η συγκίνηση τον κατέβαλε και είπε: "δεν μπορώ πλέον να μιλήσω. Συλλυπητήρια στην χώρα μας" και ξέσπασε σε κλάματα.
erdogan
Δεν άργησε ωστόσο να καταφερθεί εκ νέου στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγόρησε ως τον υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος.
Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Ερόλ Ολτσάκ, διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν σκοτώθηκε μαζί με τον γιο του ενώ διαδήλωναν εναντίον των πραξικοπηματιών στη γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ολτσάκ γνωρίστηκε το 1993 με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στάθηκε στο πλευρό του καθ' όλη την πολιτική του καριέρα. Υπήρξαν στενοί συνεργάτες καθώς ήταν επικεφαλής των προεκλογικών εκστρατειών του AKP. Σύμφωνα μάλιστα με τουρκικά ΜΜΕ, εκείνος εμπνεύστηκε το όνομα του κυβερνώντος κόμματος.
(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)
huffingtonpost


Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Δεν θα αγνοήσουμε το αίτημα του λαού για επαναφορά της θανατικής ποινής"

Ανησυχία από την αύξηση των ροών των μεταναστών στα νησιά

Βάρκες με μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν τις τελευταίες ημέρες στη Χίο και στη Λέσβο δημιουργώντας έντονο κλίμα ανησυχίας στις τοπικές αρχές.

Τις τελευταίες πέντε μέρες, από το πρωί της Τρίτης μέχρι και σήμερα το μεσημέρι στη Λέσβο έφτασαν 270 άτομα. Στη Χίο 84, ενώ στη Σάμο τρεις.

Σήμερα το πρωί, στη Λέσβο σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονταν εγκλωβισμένοι 2.960 πρόσφυγες και μετανάστες. Στη Χίο 2.480. Και στη Σάμο 1.059.
Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 6.499 άτομα τα οποία στο σύνολο τους έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανησυχία από την αύξηση των ροών των μεταναστών στα νησιά"

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας δεν αποκλείει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, δήλωσε ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα η Σκωτία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και μέρος της Βρετανίας, η οποία τάχθηκε στο σύνολό της υπέρ της εξόδου από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου κυρίως λόγω της ψήφου των εκλογέων στην Αγγλία και στην Ουαλία.

«Δεν νομίζω ότι αυτό πρέπει να αποκλειστεί σε αυτό το στάδιο», πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι οι ψηφοφόροι στη Σκωτία απέρριψαν την ανεξαρτησία το 2014 αλλά υποστήριξαν με ισχυρό ποσοστό την παραμονή στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, με τη Στέρτζον να αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την απόσχιση από τη Βρετανία.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Η πρωθυπουργός της Σκωτίας δεν αποκλείει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ"

Βίτσας: Πολύ ισχυρό το επιχείρημα της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών

Το επιχείρημα της Τουρκίας, υπέρ της έκδοσης των 8 τούρκων στρατιωτικών, που πέρασαν χθες στο ελληνικό έδαφος με στρατιωτικό ελικόπτερο, είναι πολύ ισχυρό, εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Οπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το επιχείρημα είναι ισχυρό, καθώς παραβιάστηκε η συνταγματική νομιμότητα και υπήρξε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που θα γίνει αυτή τη στιγμή είναι να εξεταστεί το αίτημα χορήγησης ασύλου σε πρώτο βαθμό, να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό και μετά ν’ αρχίσει η εξέταση του αιτήματος έκδοσης. H υπόθεση τους είναι στα χέρια των δικαστικών αρχών, που εξετάζουν το θέμα από νομική άποψη και σε σχέση με το διεθνές δίκαιο, τη διεθνή νομιμότητα και σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, επανέλαβε.

Τέλος, διευκρίνισε ότι το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας δεν εμπλέκεται στο θέμα της παράδοσης του τουρκικού ελικοπτέρου. Η επικοινωνία γίνεται ανάμεσα στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το αντίστοιχο τουρκικό Υπουργείο, μέσω της διπλωματικής οδού.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίτσας: Πολύ ισχυρό το επιχείρημα της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών "

Τι ισχυρίζονται οι 8 Τούρκοι συλληφθέντες

Οι οκτώ Tούρκοι αξιωματικοί που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία, επειδή φοβούνται την εκτέλεση της ποινής, αναφέρει σε δήλωσή της στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu η δικηγόρος Λία Μαρινάκη που έχει αναλάβει την υπόθεση των αξιωματικών.

Η δικηγόρος αναφέρει ότι «μετά την παραπομπή τους στον εισαγγελέα, θα ξεκινήσει και η σχετική διαδικασία, η οποία κάτω από κανονικές συνθήκες, θα μπορούσε να διαρκέσει κι ένα χρόνο. Είναι βέβαιο ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία. Φοβούνται την εκτέλεση».

Η δικηγόρος, μιλώντας σήμερα σε άλλο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, στο DHA είπε ότι οι αξιωματικοί αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα της κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα και την πρόκληση κινδύνου διατάραξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και ότι κατά τις καταθέσεις τους είπαν πως «κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη είχαν το καθήκον, να μεταφέρουν τραυματίες με τέσσερα ελικόπτερα» ότι «καθώς μετέφεραν τους τραυματίες ανοίχτηκε πυρ από το έδαφος προς το ελικόπτερο, ότι «επιβιβάστηκαν οι οκτώ σε ένα ελικόπτερο», πως «αρχικά προσγείωσαν το ελικόπτερο σε δασώδη περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα» και πως «συζήτησαν εκεί το τι θα κάνουν και αποφάσισαν να έλθουν στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, οι Τούρκοι αξιωματικοί, στο μεταξύ, επικοινώνησαν με τις οικογένειές τους μέσω κινητού τηλεφώνου και εκεί πληροφορήθηκαν τα περί απόπειρας πραξικοπήματος.

Η δικηγόρος αναφέρει ότι οι Τούρκοι αξιωματικοί επιθυμούν να επιστρέψουν στην Τουρκία επειδή εκεί βρίσκονται οι οικογένειές τους, αλλά τόνισε ότι ανησυχούν για την ασφάλειά τους επειδή κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες και ότι για το λόγο αυτό ζήτησαν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα. Η κ. Μαρινάκη λέει επίσης ότι οι οκτώ αξιωματικοί πέρασαν τη νύχτα στο αστυνομικών τμήμα Φερών, επειδή λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πριν από ένα μήνα, δεν είναι επαρκές το κρατητήριο στην Αλεξανδρούπολη.

Η κ. Μαρινάκη απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση των οκτώ αξιωματικών κατά τη διάρκεια των καταθέσεων, λέει «τους παρομοίωσα με στρατιώτες σε αμερικανικές ταινίες», αφού όταν προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη ήταν ανήσυχοι και φοβισμένοι.

Σημειώνεται ότι η ποινή του θανάτου δεν ισχύει στην Τουρκία, αν και η πολιτική ηγεσία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ερωτηθείς χθες σχετικά, είχε πει ότι η ποινή δεν ισχύει στην Τουρκία, αλλά αν τεθεί θέμα «νομικών ρυθμίσεων, αυτό μπορεί να συζητηθεί με τους υπόλοιπους κοινοβουλευτικούς ηγέτες στην Εθνοσυνέλευση».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς απευθυνόταν χθες σε οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Κωνσταντινούπολη και ενώ οι οπαδοί φώναζαν το σύνθημα «θέλουμε εκτέλεση», είπε «θα γίνει αυτό που πρέπει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι ισχυρίζονται οι 8 Τούρκοι συλληφθέντες"

Κατρούγκαλος: «Δεν θα υπάρξει περικοπή του 13ου και 14ου μισθού»

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περικοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Πρακτορείο. Όπως είπε, το συγκεκριμένο ζήτημα βρίσκεται εκτός της ατζέντας της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Αναφερόμενος στις επικείμενες συζητήσεις για τα εργασιακά, εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Κατρούγκαλος όρισε τους άξονες της διαπραγμάτευσης: α) η επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που έχει θέσει η κυβέρνηση, και β) οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος, που τέθηκαν από τους δανειστές.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα αύξησης του ελάχιστου επιτρεπόμενου ποσοστού ομαδικών απολύσεων, ο υπουργός Εργασίας απάντησε πως «απ' ό,τι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται εκτός της ιδεοληπτικής αντίληψης του ΔΝΤ». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «στην Ελλάδα κανείς- ούτε οι εργοδότες- θεωρούν ότι πρέπει να αυξηθούν τα ποσοστά αυτά», εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι «η στρατηγική του ΔΝΤ θα απομονωθεί και θα ηττηθεί, όπως συνέβη και στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό».

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό υπογράμμισε ότι «επιδίωξη (της κυβέρνησης) είναι να συμφωνείται, όπως στο παρελθόν, με ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και όχι με κρατική απόφαση, όπως επιβλήθηκε από τα προηγούμενα μνημόνια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος: «Δεν θα υπάρξει περικοπή του 13ου και 14ου μισθού»"

Εμπρησμός στη ΔΟΥ Χολαργού

Εμπρησμός στη ΔΟΥ Χολαργού στην οδό Ελ. Βενιζέλου 100 έγινε στις 02:45 τη νύχτα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι δράστες έσπασαν το παράθυρο της κεντρικής εισόδου και έριξαν στο εσωτερικό εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από τέσσερα φυαλίδια υγραερίου.

Ζημιές περιορισμένης έκτασης προκλήθηκαν στο χώρο του ισογείου, ενώ η πυρκαγιά σβήστηκε έγκαιρα από τα πληρώματα πέντε πυροσβεστικών οχημάτων.


Η οδός Ελ.Βενιζέλου αποκλείστηκε μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάσβεση. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια.

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο η ΔΟΥ Χολαργού,σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εσόδων

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπρησμός στη ΔΟΥ Χολαργού"

Αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Σε ριζική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας (φωτο), προχωρά η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας ύστερα και από την υπογραφή των συμβολαίων τις αμέσως επόμενες ημέρες σχετικά με την εκποίηση του κληροδοτήματος Μαρίνας Αριδά.

Πρόκειται για το ποσό των 310.000 ευρώ που θα διατεθεί για προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού της Μονάδας, δηλαδή μηχανήματα και πολυθρόνες αιμοκάθαρσης και ενός συστήματος επεξεργασίας νερού.

«Μέχρι τέλος του έτους η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ν.Μ.Κυπαρισσίας θα διαθέτει ένα σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ειδικότερα δέκα (10) μηχανήματα τεχνητού νεφρού, δέκα τρεις (13) πολυθρόνες αιμοκάθαρσης και ένα (1) σύστημα επεξεργασίας νερού.

Επίσης στις προτεραιότητες μας είναι και η στελέχωση της Μονάδας με ένα (1) μόνιμο ακόμα ιατρό νεφρολόγο» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος.

patrisnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news