facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Επανεκκίνηση πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου

Με νέα ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου που «βγαίνουν στο σφυρί» εμπλουτίζεται η λίστα της ΓΓΔΕ, που μετά από πάγωμα της διαδικασίας για αρκετούς μήνες, λόγω διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και αποχής των συμβολαιογράφων, ξαναβάζει μπρος τη μηχανή των πλειστηριασμών.

Μάλιστα πλέον η εκποίηση των ακινήτων θα γίνει με τιμή εκκίνησης την εμπορική αξία των ακινήτων, αντί της αντικειμενικής, που ίσχυε, καθώς το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για το νέο σύστημα προβλέπει ως ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής του την 1η Ιουνίου.

Στη λίστα που έχει αναρτηθεί περιλαμβάνονται πάνω από 30 ακίνητα, που αφορούν κυρίως μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και νομικά πρόσωπα, και περιλαμβάνονται από σπίτια και καταστήματα έως οικόπεδα, αγροτεμάχια, πάρκινγκ και αποθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έναντι χρεών προς την εφορία παρέχεται προστασία στους οφειλέτες μόνο μέσω του νόμου Κατσέλη, κάτι που σημαίνει ότι όποιος δεν έχει ενταχθεί σε αυτόν κινδυνεύει να πλειστηριαστεί ακόμη και η πρώτη κατοικία του.

Η επίσπευση πλειστηριασμών είναι ένα από τα όπλα που χρησιμοποιεί η ΓΓΔΕ για να αναγκάσει τους οφειλέτες να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Στο ίδιο πλαίσιο πλαίσιο λαμβάνονται και μέτρα κατάσχεσης τραπεζικών υπολοίπων και εισοδημάτων στα χέρια τρίτων, όπως είναι τα ενοίκια και οι απαιτήσεις από πελάτες.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Επανεκκίνηση πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου"

Σταθάκης: Τα δύσκολα έρχονται με τη δεύτερη αξιολόγηση για τα εργασιακά

Το γεγονός ότι τα δύσκολα για την κυβέρνηση έρχονται στην επικείμενη δεύτερη αξιολόγηση που περιλαμβάνει τις αλλαγές στα εργασιακά παραδέχθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης.

«Η πρώτη αξιολόγηση έχει ένα τμήμα. Το δεύτερο θα είναι η επόμενη αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου, που έχει δύσκολα θέματα, τα εργασιακά, δεν χωράει συζήτηση. Αλλά το πρώτο κομμάτι για την πρώτη αξιολόγηση και ένα μεγάλο μέρος των θεμάτων που καλούνταν η κυβέρνηση να προχωρήσει για το επιχειρηματικό κλίμα νομίζω ότι η κυβέρνηση το ολοκλήρωσε επιτυχώς», τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης οτι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μείνσει στην εξουσία, ο κ. Σταθάκης τόνισε: «Δεν έχουμε καμία λατρεία για την καμία εξουσία. Εδώ μας έφεραν οι πολίτες για να υπηρετήσουμε αυτά που είπαμε. Είναι άδικη η κατηγορία ότι εμείς κινούμαστε με γνώμονα την εξουσία ιδίως από πολιτικές δυνάμεις που είχαν την ευκαιρία να κυβερνήσουν για δεκαετίες τον τόπο».

Οσον αφορά την κριτική στον αναπτυξιακό νόμο, ότι διανέμει ελάχιστα χρήματα και σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση δεν προσφέρει παρά ελάχιστα στην ανάπτυξη της χώρας, ο Γιώργος Σταθάκης επέμεινε ότι αποτελεί ένα συγκροτημένο και δίκαιο αναπτυξιακό σχέδιο, που δεν επαναλαμβάνει λάθη του παρελθόντος.

Ο ίδιος μάλιστα προανήγγειλε την κατάθεση νομοτεχνικής βελτίωσης, που θα κάνει ευνοϊκότερους τους όρους αποπληρωμής για συγκεκριμένες επιχειρήσεις που είχαν εντάξει τα επενδυτικά τους σχέδια στους δύο παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η πιθανότητα αποπληρωμής τους υπό προϋποθέσεις σε βάθος πενταετίας κι όχι επταετίας όπως προβλέπει η παρούσα διάταξη, χωρίς ωστόσο να το αναλύσει περαιτέρω.

Οι τρεις αλλαγές που προανήγγειλε είναι οι εξής:

- Η μείωση του χρόνου αποπληρωμής επιδοτήσεων από επτά σε πέντε χρόνια για συγκεκριμένες κατηγορίες επενδυτικών σχεδίων.
- Το ενδεχόμενο τροποποίησης της γενικής υποχρέωσης μετατροπής των βιβλίων από β’ σε γ’ κατηγορία
- Η αναπροσαρμογή των επτά ετήσιων δόσεων αποπληρωμής επιδοτήσεων.

Ο υπουργός Οικονομίας προσδιόρισε τα χαρακτηριστικά της «δίκαιης ανάπτυξης», λέγοντας ότι «σημαίνει ανάπτυξη ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να μοιράσει δίκαια τα οφέλη από την ανάπτυξη στις διάφορες κοινωνικές ομάδες».

Τα χαρακτηριστικά της, όπως είπε, θα είναι:

- Οι υπηρεσίες με βάση την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο αποτελεί το «μεγάλο πλεονέκτημα» της χώρας
- Η εξωστρέφεια που σημαίνει «ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων και της παραγωγής συνολικά, όπως και των κλάδων της τεχνολογίας».

Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ακόμη την σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου, που θα είναι, όπως είπε, ένας θεσμός που θα εμπλουτίζει το αναπτυξιακό σχέδιο και θα είναι χώρος διαλόγου μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθάκης: Τα δύσκολα έρχονται με τη δεύτερη αξιολόγηση για τα εργασιακά"

Πάνω από 50 οι πυρκαγιές στη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Τις 56 έφτασαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα και οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.
Πέντε πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης  μόνο στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την χτεσινή πυρκαγιά, στις 'Ακρες Μεγάρων, η οποία οφείλεται σε εμπρησμό από αμέλεια.
Από τις πέντε πυρκαγιές που ξέσπασαν την Τρίτη στη Δυτική Αττική, οι τρεις σβήστηκαν αμέσως, πριν προλάβουν να προξενήσουν ζημιές, ενώ οι δύο άλλες είναι αυτή την ώρα σε ύφεση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε ύφεση βρίσκονται: Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στο Καντήλι της Νέας Περάμου Αττικής, στις 13:05. Η φωτιά αυτή εκδηλώθηκε στο βουνό, σε έκταση με πουρνάρια, μακριά από κατοικημένη περιοχή. Στην κατάσβεση μέχρι και πριν από λίγο ελάμβαναν μέρος 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο, 7 υδροφόρες ΟΤΑ, 1 ελικόπτερο και 3 αεροπλάνα.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δάσος με πεύκα, στο Παλαιοχώρι - Παλαιοκούνδουρα στα Μέγαρα Αττικής, στις 15:30, προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση στην αρχή, καθώς ο αέρας την κατηύθυνε προς τον οικισμό του Αγίου Παντελεήμονα. Ο κίνδυνος όμως αποσοβήθηκε, ενώ στην κατάσβεση συμμετέχουν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 8 οχήματα ΟΤΑ και μέχρι πριν από λίγο, ένα ελικόπτερο και οκτώ αεροπλάνα.
Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με αφορμή τις τελευταίες πυρκαγιές, αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες μέρες κάνει έκκληση στους πολίτες: Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς αυτή θα καταφθάνει.
  • Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 50 οι πυρκαγιές στη χώρα το τελευταίο 24ωρο "

Ο Μαυρίκος δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει

Νέα στοιχεία σχετικά με τη «σκοτεινή» υπόθεση του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό, προέκυψαν από την έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει οι εμπειρογνώμονες. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, ο Παναγιώτης Μαυρίκος ενδεχομένως να μη βρισκόταν σε κατάσταση να αντιδράσει, ενώ δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν φορούσε τη ζώνη ασφαλείας, ή αν την είχε περασμένη πίσω από την πλάτη του στην ειδική θήκη, προκειμένου να μην ενοχλείται από το καμπανάκι ειδοποίησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει, απομακρύνεται το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Όπως μετέδωσε το Mega, οι αρχές, μέσω των εκθέσεων που συνέταξαν οι εμπειρογνώμονες, συγκέντρωσαν σημαντικά στοιχεία, τα οποία είναι πιθανό να ανοίξουν το δρόμο για την οριστική διαλεύκανση αυτής της περίεργης υπόθεσης. Πρώτα απ' όλα, οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο οδηγός δεν ήταν σε κατάσταση να αντιδράσει, κάτι που θα πιστοποιηθεί και από τις ιστολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν σε 10-15 ημέρες. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, «οποιοσδήποτε και να ήταν στη θέση του οδηγού, θα είχε την ίδια κατάληξη», εξαιτίας όσων παρουσίασε το αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο εξηγεί η αστυνομία τα 30 δευτερόλεπτα που υπάρχει κενό, αλλά και τις πέντε φορές που προσέκρουε το αυτοκίνητο στο διαχωριστικό, στηθαίο.

Δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι η ζώνη βρισκόταν κουμπωμένη στην ειδική θέση που προβλέπεται. Ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί αν ο Παναγιώτης Μαυρίκος φορούσε τη ζώνη, ή απλώς την είχε περάσει πίσω από την πλάτη του, ώστε να μην χτυπά το καμπανάκι προειδοποίησης. Το στοιχείο αυτό δεν πρόκειται να εξακριβωθεί, καθώς το σημείο κάηκε και ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν σε κάποιο συμπέρασμα.

Ένα τρίτο στοιχείο που προέκυψε, αφορά ένα κομμάτι από το τζάμι της πόρτας του συνοδηγού. Στο κομμάτι αυτό δεν βρέθηκαν ίχνη καπνού, γεγονός που, για τους αστυνομικούς, σημαίνει ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε στη διάθεσή του το χρόνο να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητο, βγαίνοντας από τη θέση του συνοδηγού.

Όπως έγινε γνωστό, ένας μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων του αυτοκινήτου θα εξεταστεί και από την κατασκευάστρια εταιρεία. Διευκρινίστηκε, ωστόσο, ότι βάσει των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί, απομακρύνεται το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μαυρίκος δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει"

Αντισυγκέντρωση αναρχικών στους «Παραιτηθείτε» - ΝΔ: Υπεύθυνη η κυβέρνηση

Στο Σύνταγμα έδωσαν «ραντεβού» για το απόγευμα της Τετάρτης και οι αναρχικοί, σε αντισυγκέντρωση για το κάλεσμα του κινήματος «Παραιτηθείτε».

«Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την Κυβέρνηση», σχολίασε η ΝΔ, μόλις έγινε γνωστή η συγκέντρωση των αναρχικών. Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia, καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη στις 19:00, ενώ μισή ώρα νωρίτερα έχει δοθεί το ραντεβού του κινήματος «Παραιτηθείτε», στο ίδιο σημείο.

«Καθιστούμε την Κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος "Παραιτηθείτε", στην αυριανή τους συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος», ανέφερε ακόμη η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι όσο και αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντισυγκέντρωση αναρχικών στους «Παραιτηθείτε» - ΝΔ: Υπεύθυνη η κυβέρνηση "

Ρούλα Καλαρά: Εγώ δημιούργησα το κίνημα «Παραιτηθείτε»

Τη δημιουργία του hashtag «παραιτηθείτε» και τη διαδρομή μέχρι το σύνθημα να οδηγήσει στην αυριανή πρώτη αντικυβερνητική συγκέντρωση στο Σύνταγμα περιέγραψε η εμπνεύστρια του, κυρία Ρούλα Καλαρά.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού Mega, η κυρία Καλαρά, φιλόλογος στο επάγγελμα εξήγησε ότι το «Παραιτηθείτε» προέκυψε πριν από τρεις μήνες από την ίδια και μια φίλη της που ήθελαν να βρουν μια λέξη για να κάνουν πλάκα και να γελούν, όπως χαρακτηριστικά λέει.

«Ξεκινήσαμε δύο στο Facebook, μέσα σε δύο ημέρες είχαμε γίνει εκατό και σε μια εβδομάδα 500. Φτιάξαμε μια μυστική ομάδα 1000 ατόμων και συνενοούμασταν. Μέσα σε δύο μήνες αυτό σοβάρεψε και απλώθηκε πολύ σε όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου και κατέληξε σήμερα στην πρώτη αντικυβερνητική συγκέντρωση» εξηγεί η κυρία Καλαρά.

Σχολιάζοντας το αυριανό «ραντεβού» στο κέντρο της Αθήνας, η ίδια κάνει λόγο για μια συγκέντρωση πολιτών που θέλουμε «να εκδηλώσουμε τον θυμό μας και την αντίθεσή μας ελεύθερα και δημόσια. Είναι δικαίωμά μας» τονίζει.

Κληθείς να μιλήσει για την επίθεση που δέχτηκε αυτή η κίνηση από στελέχη της κυβέρνησης η κυρία Καλαρά είπε χαρακτηριστικά: «Σε αυτούς τους οχετούς του ψέματος της λάσπης και της συκοφαντίας είναι αδύνατον να απαντήσει ένας νορμάλ άνθρωπος μέσα σε πέντε λεπτά», ενώ εκτόξευσε τα πυρά της και κατά του ΓΓ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη λέγοντας: «Με τον Νεφελούδη υπήρξαμε σύντροφοι για 40 χρόνια. Ήμασταν μαζί στο ΚΚΕκαι τη ΔΗΜΑΡ και ήμουν από τους ελάχιστους που τον ψήφισαν. Ντρέπομαι πολύ για λογαριασμό του».

Αναφερόμενη στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων που διαδήλωναν δυναμικά μπροστά από τη Βουλή το 2011, η εμπνεύστρια του «Παραιτηθείτε» επιδίωξε να διαχωρίσει την «ταυτότητα» των δύο ομάδων χαρακτηρίζοντας τους πρώτους «όχλο που ζωντάνεψε και νομιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή. Εξαιτίας τους φούντωσε ο ναζισμός στη χώρα» δήλωσε.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρούλα Καλαρά: Εγώ δημιούργησα το κίνημα «Παραιτηθείτε»"

Σοκ για 667.229 ασφαλισμένους του ΟΓΑ

«Φουσκωμένες» εισφορές, λόγω της αναδρομικής από την 1/7/2015 αύξησης κατά 42,8% στον κλάδο της σύνταξης (στο 10% αντί του 7% επί των ασφαλιστικών κατηγοριών) και της ασθένειας (από φέτος στο 3,61%) καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.

Η ανακοίνωση του ΟΓΑ

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

Από την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 ξεκίνησε η αποστολή, σε 667.229 ασφαλισμένους του ΟΓΑ (αυτοτελώς απασχολούμενους), των ειδοποιήσεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Β’ εξαμήνου 2015 οι οποίες πρέπει να εξοφληθούν έως 30 Ιουνίου 2016.

- Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μπορούν να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους σε όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, μέσω του Τραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω e-banking.

- Για την έκδοση των ειδοποιητηρίων ελήφθησαν υπόψη οι διατάξεις του ν.4387/2016, σύμφωνα με τις οποίες αυξήθηκε το ποσοστό εισφοράς για σύνταξη από 7% σε 10%, υπολογιζόμενο στο ποσό της ασφαλιστικής κατηγορίας.

- Οι γεννηθέντες έτους 1949, οι οποίοι έχουν προκαταβάλλει προαιρετικά την εισφορά Β΄ εξαμήνου 2015, θα λάβουν νέο ειδοποιητήριο με το υπολειπόμενο ποσό ασφαλιστικής εισφοράς.

- Στα ειδοποιητήρια με ληξιπρόθεσμες οφειλές περιλαμβάνεται και η προσαύξηση του επιτοκίου (8% ετήσιο) του ν.4152/2013, από την 1η του μήνα που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως την 30-06-2016.

- Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην παλιά ρύθμιση με τριμηνιαία καταβολή δόσεων, θα λάβουν τρείς (3) ειδοποιήσεις. Οι δύο αφορούν στις δόσεις Γ΄ και Δ’ τριμήνου 2015 και η τρίτη στην τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά του Β΄ εξαμήνου 2015, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των ειδοποιητηρίων την 30/06/2016.

- Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις (100 δόσεις, "Νέα Αρχή" και "Πάγια") και τηρούν τους όρους αυτής, δεν θα λάβουν ειδοποίηση καταβολής τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς Β΄ εξαμήνου 2015. Η καταβολή της τρέχουσας εισφοράς Β΄ Εξαμήνου 2015, θα γίνει ταυτόχρονα με τη πληρωμή της δόσης του μηνός Ιουνίου 2016. Για το σκοπό αυτό, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να εκτυπώσουν το έντυπο πληρωμής από την σχετική διαδικτυακή εφαρμογή (www.oga.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Υπηρεσίες προς το κοινό / Εκτύπωση εντύπων ρυθμίσεων).

- Ασφαλισμένοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000€, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στο Κ.Ε.Α.Ο., θα λάβουν ειδοποιητήριο μόνο με την τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά.

- Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις της Πάγιας Ρύθμισης των 12 Δόσεων του ν.4152/2013 μέσα από την σχετική διαδικτυακή εφαρμογή (www.oga.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Υπηρεσίες προς το κοινό / Υποβολή αίτησης Πάγιας ρύθμισης).

Παρακαλούνται οι ασφαλισμένοι να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές, προκειμένου να έχουν δικαίωμα στις παροχές υγείας και αγροτικής εστίας και να μην επιβαρύνονται με το ετήσιο επιτόκιο του ν.4152/2013.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ για 667.229 ασφαλισμένους του ΟΓΑ"

Σφακιανάκης: Ιδρύεται το Ινστιτούτο Έρευνας και Ασφάλειας Κυβερνοεγκλημάτων

Την ίδρυση Ινστιτούτου Έρευνας και Ασφάλειας Κυβερνοεγκλημάτων, που θα δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα και θα απευθύνεται σε ανθρώπους που σχετίζονται με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, ανακοίνωσε χτες από τα Χανιά ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., αναπληρωτής προϊστάμενος του Επιτελείου και επόπτης της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Όπως αναφέρει το hanianews,η ανακοίνωση του κ. Σφακιανάκη έγινε στο ιστορικό καφέ «Κήπος», στα Χανιά, όπου ο Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας μοιράστηκε τις μοναδικές εμπειρίες στην έρευνα των διαδικτυακών εγκλημάτων, καθώς και το μέλλον των νέων τεχνολογιών, μέσα από την πορεία του στην Ελληνική Αστυνομία από το 1995 μέχρι και σήμερα, στη διάρκεια της παρουσίασης – συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκδοση των βιβλίων «Ο κώδικας του Διαδικτύου» του Εμμανουήλ Σφακιανάκη και τα «Τα κλειδιά του Διαδικτύου» των Εμμανουήλ Σφακιανάκη και Ιωάννη Μακρυπούλια.

Ο συγγραφέας παρακίνησε όλους να είναι ενεργά μέλη του διαδικτύου χωρίς να το δαιμονοποιούν και να φροντίζουν να γνωρίζουν τους κινδύνους και τις παγίδες που κρύβει αυτό.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Σφακιανάκης: Ιδρύεται το Ινστιτούτο Έρευνας και Ασφάλειας Κυβερνοεγκλημάτων"

Εισβολή αστυνομίας στον ΣΚΑΪ - Έψαχναν τον Κυριάκο Θωμαΐδη

Μια πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης για τη σύλληψη του Κυριάκου Θωμαΐδη, μετά από αυτόφωρη διαδικασία που είχε κινηθεί κατά του γνωστού δημοσιογράφου. Ο ΣΚΑΪ με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις για ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες.

Στις 00:05, λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η «Δίκη στον ΣΚΑΪ», τρεις αστυνομικοί και ένας με πολιτικά επιχείρησαν να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Αυτό φυσικά δεν μπορούσε να συμβεί, από τη στιγμή που δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης και μια τέτοια ενέργεια θα ήταν παράτυπη. Στη συνέχεια, οι Αρχές ζήτησαν να μην «παίξει» στον αέρα η εκπομπή, στην οποία αποκαλύφθηκαν συνομιλίες του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη με δημοσιογράφους και παράγοντες, τις οποίες προφανώς ορισμένοι δεν ήθελαν να δουν δημοσιοποιημένες.

Περίπου στις 01:30 εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ η αντιεισαγγελέας Ελευσίνας (συνοδεία περιπολικού), η οποία έχοντας στα χέρια της ένταλμα σύλληψης για τον Κυριάκο Θωμαΐδη, έψαξε κάθε όροφο και κάθε αίθουσα(!) προκειμένου να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει. Ύστερα από αρκετά λεπτά εξονυχιστικού ελέγχου (και πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τις 2:30), οι αστυνομικοί και η αντιεισαγγελέας έφυγαν δίχως να βρουν τον δημοσιογράφο, ο οποίος λόγω του ότι η εκπομπή μεταδόθηκε σε μαγνητοσκόπηση, δεν ήταν στον χώρο και είχε αποχωρήσει από νωρίς.

Πρόκειται φυσικά για ένα πρωτόγνωρο σκηνικό, μια αντιδημοκρατική ενέργεια που είχε ως στόχο την «φίμωση» του δημοσιογραφικού λόγου και της ελευθερίας του Τύπου. Εν έτη 2016... Αξίζει να σημειωθεί πως η «Δίκη» προβλήθηκε κανονικά και το περιεχόμενο των διαλόγων προκαλεί «σεισμό» στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.




Καρέ καρέ η είσοδος της αντεισαγγελέως στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ...




Έξοδος της αντεισαγγελέως από το κτήριο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας...




Δείτε εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ...









Διαβάστε Περισσότερα » "Εισβολή αστυνομίας στον ΣΚΑΪ - Έψαχναν τον Κυριάκο Θωμαΐδη"

Στην τελική ευθεία το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το πλαστικό χρήμα

Τις τελευταίες πινελιές βάζουν στο υπουργείο Οικονομικών σε ό,τι αφορά στο σχέδιο για την επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών το οποίο όμως προβλέπει και τι θα πρέπει να κάνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι προκειμένου να λάβουν την έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο.
Συγκεκριμένα το σχέδιο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη συγκέντρωση αποδείξεων, στις οποίες μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν πληρώσει με πιστωτική, χρεωστική κάρτα ή άλλο τραπεζικό μέσο.
Πιο αναλυτικά, το σχέδιο περιλαμβάνει συγκεκριμένο ποσό ελάχιστης δαπάνης ανάλογα με το εισόδημα το οποίο θα έχει ως εξής:
  • Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ η ελάχιστη δαπάνη με κάρτα θα είναι 10%.
  • Για εισόδημα από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ η ελάχιστη δαπάνη με κάρτα θα είναι 15%.
  • Για εισόδημα από 20.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ η ελάχιστη δαπάνη με κάρτα θα είναι 20%.
  • Για εισόδημα από 40.000 ευρώ και πάνω η ελάχιστη δαπάνη με κάρτα θα είναι 30%.
Το σχέδιο προβλέπει επίσης ότι όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν δαπανήσουν το ελάχιστο ποσό που προβλέπεται, τότε δεν θα καρπώνονται το σύνολο του αφορολόγητου ορίου, Μάλιστα για το ποσό που θα υπολείπεται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα χρεώνονται με φόρο που θα υπολογίζεται με ποσοστό που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.
Σε ότι αφορά τις αποδείξεις που θα μετρούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές αυτές θα περιλαμβάνουν το σούπερ – μάρκετ και τα καύσιμα.
huffingtonpost


Διαβάστε Περισσότερα » "Στην τελική ευθεία το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το πλαστικό χρήμα"

Απεργούν την Τετάρτη οι καθηγητές πανεπιστημίων

Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη 15 Ιουνίου, οι καθηγητές των ΑΕΙ, ενώ για την ίδια ημέρα έχουν προγραμματιστεί και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις όπου υπάρχουν πανεπιστήμια.

Την απεργία έχει προκηρύξει η ΠΟΣΔΕΠ (Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που έχουν ψηφισθεί από την κυβέρνηση στα ειδικά μισθολόγια.

Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Παράλληλα όμως η ΠΟΣΔΕΠ θα καταθέσει την Πέμπτη 16 Ιουνίου και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την εφαρμογή της απόφασης για τις αποδοχές των πανεπιστημιακών.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν την Τετάρτη οι καθηγητές πανεπιστημίων"

Αναφορά στον ΑΠ για την αυριανή συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε»

Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του «Παραιτηθείτε, Ούτε Χρώματα, Ούτε Κόμματα, Ούτε Συνδικάτα, Πολίτες Μόνο» Ελένη Κριτσιδήμα, για την αυριανή συγκέντρωσή του στο Σύνταγμα (8 μ.μ.).

Ειδικότερα, με την αναφορά - την οποία υπογράφει και ο δικηγόρος της κυρίας Κριτσιδήμα, Αντώνης Βγόντζας - γνωστοποιεί στην κυρία Κουτζαμάνη ότι το «Παραιτηθείτε.....» οργανώνει μια «ειρηνική συγκέντρωση με αιτήματα και μηνύματα στο πλαίσιο του Συντάγματος, με πλήρη σεβασμό στους θεσμούς και χωρίς πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων».

Παράλληλα, η κυρία Κριτσιδήμα ενημερώνει την ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό, ότι έχει αποστείλει σχετική επιστολή για την αυριανή συγκέντρωση, στον Δήμαρχο Αθηναίων, ενώ παράλληλα υπέβαλε σχετική αίτηση χορήγησης άδειας χρήσης της πλατείας Συντάγματος. Επίσης, αναφέρει ότι υπέβαλε αίτηση στον γενικό αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία εκείνα μέτρα για την προστασία της συνάθροισης και των πολιτών που θα συγκεντρωθούν.

Τέλος, η κυρία Κριτσιδήμα, σημειώνει ότι θεωρεί υποχρέωσή της την αποστολή της αναφοράς αυτής προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «ενόψει της κρίσιμης δικαιοπολιτικά αρμοδιότητας σας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναφορά στον ΑΠ για την αυριανή συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε»"

Κουρουμπλής: Οι «Παραιτηθείτε» μου θυμίζουν τις κυρίες με τα γουνάκια και τα βραχιόλια το 1983

Την αυριανή συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα σχολίασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενθυμούμενος το... 1983.

«Αγωνιστήκαμε για να έχει το δικαίωμα ο καθένας να εκφράζει ειρηνικά όποια άποψη νομίζει. Ας πούμε, εμένα μου θυμίζει αυτή η αυριανή εκδήλωση μια άλλη, το 1983 περίπου, που βγήκαν ορισμένες κυρίες με τα γουνάκια και με τα βραχιόλια να διαμαρτυρηθούν εναντίον της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στα Παραπολιτικά FΜ.

Και συνέχισε λέγοντας: «Δημοκρατία έχουμε, υπάρχουν επιλογές. Σέβομαι την επιλογή του καθενός. Εγώ σας είπα τι μου θύμισε, δεν είπα ότι είναι αυτό. Δηλαδή, αν μαζευτούν 50.000 και 100.000 άνθρωποι στο Σύνταγμα, θα πέσει η κυβέρνηση; Δεν πέφτει αυτή η κυβέρνηση».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Κουρουμπλής: Οι «Παραιτηθείτε» μου θυμίζουν τις κυρίες με τα γουνάκια και τα βραχιόλια το 1983 "

Τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Αυξημένα μέτρα, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της περιόδου εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος (από 17-20/) με σκοπό τη διευκόλυνση και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, αλλά την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα στοχεύουν στην εξασφάλιση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας, στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας.

Αναλυτικά, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

*Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
*Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
*Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
*Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
*Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική κίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
*Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
*Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
*Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
*Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Σε περίπτωση που κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συστήνει στους οδηγούς:
*Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.
*Να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
*Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
*Να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.
*Να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Απαγόρευση της κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου θα ισχύσει, όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, με σκοπό την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και την καλύτερη διαχείριση και βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας.
Αναλυτικά, θα ισχύσουν οι εξής απαγορεύσεις:

1. Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 22:00 και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, για το ρεύμα εξόδου από ώρα 8.00 έως 13.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (ΝΕΟ) και στην Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου.
β) Στη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
ε) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας από το 11ο χλμ. (χ.θ. 11+340) έως την χ.θ. 97+650 (μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα).

2. Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από ώρα 16.00 έως 23.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.
β) Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
ε) Στην Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.

3. Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, δεν ισχύουν απαγορεύσεις.

4. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
- Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με το Ν.3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
- Tα φορτηγά οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
- Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
- Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
- Τα φορτηγά σιλοφόρα οχήματα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της ΠΕΟ Αθηνών-Πατρών από τα διόδια Ρίο έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
- Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

- Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
- Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».
- Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
- Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
- Τα μηχανήματα έργου των Διευθύνσεων Ελέγχου και Συντήρησης Έργων των περιφερειών και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
- Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα τα οποία προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων γραμμών εξωτερικού, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά (συνήθη εμπορικά και τελωνειακά έγγραφα) στα οποία αναφέρεται το όνομα του πλοίου για το οποίο προορίζονται, καθώς και το λιμάνι ελλιμενισμού του.
- Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος"

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος που σκότωσε τον συμμαθητή του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 14χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του εγκλήματος που αποκαλύφθηκε στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με θύμα συνομήλικο φίλο και συμμαθητή του.

Όπως ομόφωνα αποφάσισε ανακριτή και εισαγγελέας το παιδί θα παρακολουθείται από ειδικούς ψυχολόγους ενώ του απαγορεύθηκε η διαμονή και η μετάβαση στο χωριό Γέφυρα.

Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, στους ανήλικους κάτω των 15 ετών δεν επιβάλλεται το μέτρο της προσωρινής κράτησης αλλά και όταν η υπόθεση τους οδηγηθεί στο ακροατήριο δεν προβλέπεται ο εγκλεισμός τους σε κατάστημα κράτησης νέων.

Όπως έγινε γνωστό ο 14χρονος απέδωσε την πράξη του σε συσσωρευμένη οργή που είχε εξαιτίας επιθέσεων «μπούλινγκ» που υφίστατο τον τελευταίο καιρό από το 14χρονο θύμα και ακόμη δύο - τρία παιδιά της παρέας του. Στην παραδοχή της ενέργειάς του φαίνεται να υποστήριξε ότι δεχόταν λεκτικές επιθέσεις, με αφορμή την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του. «Το τρακτέρ σας είναι παλιό και δεν μπορείτε να πάρετε καινούργιο μηχανάκι», ήταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τα όσα λέγανε σε βάρος του.

Όπως έγινε γνωστό τα δύο παιδιά αποχώρησαν μαζί -τα μεσάνυχτα του Σαββάτου- από το δημοτικό αναψυκτήριο της Γέφυρας, όπου διασκέδαζαν με την υπόλοιπη παρέα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί μεταξύ τους καυγάς.

Ενώ βάδιζαν μαζί, επιστρέφοντας ο καθένας στο σπίτι του, ο κατηγορούμενος ανέβηκε στο σπίτι του, προφασιζόμενος ότι πρέπει να πάει στην τουαλέτα, ενώ κάλεσε τον φίλο του να περιμένει προκειμένου να «τα βρουν». Λίγη ώρα αργότερα, όμως, επέστρεψε με το κουζινομάχαιρο και το κάρφωσε στο λαιμό του άτυχου Τάσου. Μάλιστα, φαίνεται ότι επιχείρησε να πνίξει το θύμα του, με το οποίο πάλεψε στην προσπάθεια του άτυχου αγοριού να υπερασπιστεί τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο ανήλικος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος που σκότωσε τον συμμαθητή του"

Εξιχνιάστηκε διπλή δολοφονία που έγινε πριν από 19 χρόνια στις Αχαρνές

Μετά από 19 χρόνια, λίγο πριν την παραγραφή, εξιχνιάσθηκε μια διπλή δολοφονία με θύματα έναν 54χρονο και τον 33χρονο γαμπρό του που είχε γίνει σε σπίτι στις Αχαρνές Αττικής και συνελήφθη ως δράστης ένας 53χρονος.

Η διπλή δολοφονία εξιχνιάσθηκε από την ειδική ομάδα που έχει συσταθεί στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, η οποία επανεξετάζει και ερευνά , με εξειδικευμένες μεθόδους και με τη χρήση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας, όλες τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις .Η συγκεκριμένη υπόθεση ,αφορά το πιο παλιό έγκλημα που εξιχνιάζεται στα αστυνομικά χρονικά.

Το έγκλημα διαπράχθηκε μεταμεσονύχτιες ώρες στις 28 Ιανουαρίου 1997, όταν τρεις άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν στο διαμέρισμα του 54χρονου θύματος, όπου διέμενε μαζί με την 54χρονη σύζυγό του, την κόρη τους και τον 33χρονο γαμπρό τους.

Κατά την είσοδό τους στο διαμέρισμα, πυροβόλησαν στο πρόσωπο τον 33χρονο, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του και στη συνέχεια πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 54χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, και στο χέρι την 54χρονη σύζυγό του. Ο 33χρονος υπέκυψε λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη μέσα από ανάλυση στοιχείων όπως αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι. Δράστης και θύματα είναι ομογενείς από τη Ρωσία και είχαν απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών - μάλιστα ο δράστης είχε συλληφθεί σε μεταγενέστερο χρόνο για ανάλογη υπόθεση - ενώ ως κίνητρο εκτιμάται πως είναι ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών. Ο 53χρονος από την πλευρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες.

Σε βάρος του 53χρονου δράστη ο οποίος εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο όπου διέμενε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από Τακτικό Ανακριτή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξιχνιάστηκε διπλή δολοφονία που έγινε πριν από 19 χρόνια στις Αχαρνές"

Φίλης: Δεν είναι αμαρτία για ένα σχολείο να μην ξεκινά την ημέρα με προσευχή

Τη λογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην προσευχή και τις παρελάσεις ξεδίπλωσε για άλλη μια φορά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Δεν είναι ούτε αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία. Δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα σχολεία» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψή του σε δημοτικό σχολείο στην Ξυλοκέριζα Κορίνθου.

Όσον αφορά τις παρελάσεις τάχθηκε υπέρ των εκδηλώσεων στα σχολεία λέγοντας ότι «δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης».

Ο Νίκος Φίλης για να αποσείσει, μάλιστα, τις ευθύνες από τα χέρια του «έκανε μπαλάκι» τις ευθύνες στον σύλλογο διδασκόντων λέγοντας ότι κάθε απόφαση θα γίνεται δεκτή.

Οι απόψεις του κ. Φίλη πάντως δεν έγιναν δεκτές χωρίς αντιδράσεις με τον δήμαρχο Κορίνθου να του επισημαίνει ότι «θα προκληθούν μεγάλες αντιπαραθέσεις που θα προκαλέσουν διχασμό στην κοινωνία» παρατηρώντας ότι μπορεί ο Σύλλογος Διδασκόντων να αποφασίσει ότι δεν θα γίνεται προσευχή και παρέλαση σε μια κοινωνία που είναι πιο συντηρητική.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης: Δεν είναι αμαρτία για ένα σχολείο να μην ξεκινά την ημέρα με προσευχή"

Σκοτώθηκε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζουν συριακά Μέσα Ενημέρωσης

Συριακοί τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν ότι σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκε ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Οι φιλοκυβερνητικοί σταθμοί Sama TV και al-Ekhbariya επικαλούνται πηγές προσκείμενες στο Ισλαμικό Κράτος και μετέδωσαν ότι σκοτώθηκε ο αλ-Μπαγκντάντι, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Αλλες πληροφορίες φέρουν τον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης να σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής.

Στις 10 Ιουνίου, το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumariya είχε μεταδώσει, επικαλούμενο τοπικές πηγές στην επαρχία Νινευή, ότι ο αλ Μπαγκντάντι μαζί με διοικητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν τραυματισθεί όταν αεροπορικές επιδρομές έθεσαν ως στόχο τα κρησφύγετά τους κοντά στα συρο-ιρακινά σύνορα.

Ο διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, αλλά δεν αρνήθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν οι αναφερθείσες αεροπορικές επιδρομές.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοτώθηκε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζουν συριακά Μέσα Ενημέρωσης"

Ο Κυρίτσης ειρωνεύεται τους «Παραιτηθείτε»: Καπελάκι να έχουν γιατί έχει ζέστη

Με ειρωνείες αναφέρθηκε στο κίνημα «Παραιτηθείτε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, στη λογική του γενικού γραμματέα του υπ. Εργασίας Παναγιώτη Νεφελούδη ο οποίος έγραψε στο Facebook για όσους θα κατέβουν στο Σύνταγμα για τη συγκέντρωση της Τετάρτης «καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν».

«Μία συγκέντρωση είναι. Να πάνε οι άνθρωποι να το ευχαριστηθούν. Καπελάκι να έχουν γιατί έχει ζέστη και νεράκι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στο Real FM.

Συνεχίζοντας, μάλιστα, στο ίδιο μήκος κύματος πρόσθεσε: Εμείς οι προερχόμενοι από την Αριστερά έχουμε μεγαλώσει στον δρόμο και έχουμε μία μεγαλύτερη εμπειρία και όταν γίνονται συγκεντρώσεις στα μέσα του Ιούνη καλό είναι να λαμβάνει ο κόσμος ορισμένα μέτρα προστασίας αυτού του είδους που σας είπε. Καπελάκι και νεράκι.

Επιχειρώντας να διαχωρίσει τη συγκέντρωση της Τετάρτης από αυτές που διοργάνωνε ή συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση υποστήριξε ότι «το αίτημα ήταν να φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά να έρθει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ, τώρα υπάρχει ένα πρόβλημα ότι οι διοργανωτές, όσοι εμφανίζονται ή στελέχη κομμάτων που φαίνεται να πλαισιώνουν αυτή την προσπάθεια, άλλοι ναι και άλλοι όχι γιατί είναι και λίγο διασπασμένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτό το θέμα, δεν λένε “φύγετε εσείς να έρθει η ΝΔ ή κάτι τέτοιο”. Είναι στο παραιτηθείτε».

Παρόλα αυτά απέφυγε να χρησιμοποίησει τον όρο «αντιδημοκρατική» για τη διαδήλωση. Επιχειρώντας, δε, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η πρώτη δήλωση του Νίκου Φίλη ο οποίος προσπάθησε να θέσει εκτός νόμου το «Παραιτηθείτε» λέγοντας ότι «με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένας περιορισμός του δικαιώματος του συνέρχεστε».

«Είναι απολύτως σεβαστό. Ούτε υπάρχει καμία ενοχοποίηση, υπάρχει μία πολιτική κριτική η οποία είναι η γενική κριτική σε κινήματα τα οποία έχουν παραδοσιακά και ιστορικά τον χαρακτηρισμό “κατσαρόλα”. Λέμε τέτοια κινήματα αυτά τα οποία έχουν να κάνουν με προσπάθειες των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων και των συντηρητικών δυνάμεων που τους υποστηρίζουν να στραφούν κατά αριστερών ή προοδευτικών κυβερνήσεων. Ολα αυτά είναι απολύτως νόμιμα και απολύτως θεμιτά» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κυρίτσης ειρωνεύεται τους «Παραιτηθείτε»: Καπελάκι να έχουν γιατί έχει ζέστη"

Γεροβασίλη για το κίνημα «Παραιτηθείτε»: Κινείται εχθρικά στη χώρα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κληθείσα να σχολιάσει την αυριανή συγκέντρωση «Παραιτηθείτε», ανέφερε πως κινείται εχθρικά στη χώρα αυτή τη στιγμή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, υπογράμμισε ότι «το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώσει και να πει την άποψή του είναι αναφαίρετο» και ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να διαδηλώσει όπως εκείνος νομίζει και πως η κριτική αφορά το γιατί γίνεται και ποια είναι τα αιτήματα. «Το "Παραιτηθείτε", λοιπόν, στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα, αυτή τη στιγμή. Με αυτή την έννοια, το σχολιάζω πολιτικά μόνο», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Σημείωσε ότι «βεβαίως, κρίνονται αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να πουν ότι είναι απολίτικο και κόσμος δυσαρεστημένος, ενώ στα αλήθεια δεν πρόκειται περί τέτοιου» και προσέθεσε ότι «πρόκειται περί συγκαλύψεως στελεχών συγκεκριμένων πολιτικών χώρων και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, και καλά θα έκαναν να είναι με το όνομά τους και την υπογραφή τους». «Δεν είχαν να φοβηθούν κάτι από αυτό, αλλά νομίζω ότι έχουν να φοβηθούν τη μη συμμετοχή των ανθρώπων, εάν οι ίδιοι ήταν οι διοργανωτές», σχολίασε.

«Προσπάθησαν να κρυφτούν οι διοργανωτές και να πουν ότι κανείς δεν συμμετέχει σε όλο αυτό αλλά όλο αυτό γίνεται αυθορμήτως. Το σχολιάζω όσον αφορά αυτό. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κανένα θέμα να σχολιάσω περαιτέρω, για μια συγκέντρωση η οποία έχει δικαίωμα ο καθένας να την οργανώσει και να την κάνει», προσέθεσε.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεροβασίλη για το κίνημα «Παραιτηθείτε»: Κινείται εχθρικά στη χώρα "

Κατρούγκαλος: Δεν θα πέσουν οι μισθοί όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση - ΒΙΝΤΕΟ

«Στόχος μας, ο κατώτατος μισθός να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουν οι μισθοί όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση» δήλωσε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή του Star, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «η αγορά εργασίας αυτή τη στιγμή μοιάζει με ζούγκλα γιατί έχουν διαλυθεί όλες οι εγγυήσεις που εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε» και συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων».
Αναφορικά με τον 13ο και τον 14ο μισθό ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι «κανένας δεν έχει ζητήσει κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού», ενώ για τις απεργίες ανέφερε ότι «το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε».
Δείτε το βίντεο του Star:
enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος: Δεν θα πέσουν οι μισθοί όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση - ΒΙΝΤΕΟ"

Για ποιούς είναι αργία η γιορτή του Αγίου Πνεύματος και πώς αμοίβεται;

Στις 20 Ιουνίου είναι φέτος η γιορτή του Αγίου Πνεύματος.

Για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις η γιορτή του Αγίου Πνεύματος δεν είναι αργία, εκτός αν έχει καθιερωθεί ως αργία με Διάταγμα, Υπουργική Απόφαση, Κανονισμό, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή κατ’ έθιμο.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος θεωρείται αργία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις των οικείων συλλογικών συμβάσεων ή άλλων αποφάσεων, για τις εξής κατηγορίες μισθωτών:

Βιβλιοπωλείων, Διαγνωστικών Κέντρων, Δημοσιογράφους Περιοδικών, Εργοδηγούς Σχεδιαστές, Ευγηρίας Οίκων, Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλίας κ.λπ., Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων, Θυρωρούς, Καπνοβιομηχανιών, Κλινικών, Ξυλεμπορικών Καταστημάτων (Αθηνών – Πειραιώς – Περιχώρων), Περιοδικών, Πετρελαιοειδών επιχειρήσεων, Πρακτορείων Ναυτιλιακών κ.λπ., Ραδιοηλεκτρολόγους – Ραδιοτεχνίτες βιομηχανίας, Ραδιοφωνικών Σταθμών, Ραδιοφώνου Τεχνικούς, Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Γραφείων, Τηλεοπτικών Σταθμών, Τηλεοράσεως τεχνικούς Β. Ελλάδος, Τυπογράφους Επαρχ. Εφημερίδων, Φορτοεκφορτοτές Ημερήσιων Εφημερίδων, Φροντιστηρίων Μέσης, Ανώτερης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, και Ξένων Γλωσσών, Φωτοστοιχειοθέτες, Χειριστές βιομηχανικών κ.λπ. επιχειρήσεων, Λατομείων Πέτρας-Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων.

Πώς αμείβεται

• Όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν τη μέρα αυτή, δεν δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους,
• ενώ όσοι απασχοληθούν δεν δικαιούνται την προσαύξηση του 75% επί του νόμιμου ωρομισθίου (για όσες ώρες απασχοληθούν).

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Για ποιούς είναι αργία η γιορτή του Αγίου Πνεύματος και πώς αμοίβεται;"

Επίθεση Βαρουφάκη σε Στουρνάρα για το New Deal: Όταν τα έλεγα εγώ ήμουν κακός

Την αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προκάλεσε το άρθρο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα στους Financial Times, με το οποίο προτείνει ένα new deal Ελλάδας - δανειστών με λιγότερη λιτότητα.

Με κείμενο που ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Γιάνης Βαρουφάκης επισήμανε ότι στο παρελθόν όταν αυτός τόνιζε ότι θα πρέπει να υπάρξει νέα συμφωνία με τους δανειστές αντιμετωπίστηκε ως ο κακός της υπόθεσης και πρόσθεσε ότι ο κ. Στουρνάρας καλούσε τους δανειστές να απορρίψουν την πρόταση του.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κατηγόρησε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι είχε άριστη συνεργασία με τους δανειστές.

Η ανάρτηση Βαρουφάκη στο προσωπικό του ιστολόγιο:

To 2015 ήμουν ο κακός της υπόθεσης επειδή αρνήθηκα να υποκύψω στις απαιτήσεις της τρόικας για ένα γελοιωδώς υψηλό 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα και γιατί αντιπρότεινα στο αποτυχημένο πρόγραμμα των δανειστών ένα σχέδιο ανάπτυξης που ονομάστηκε «Μια Νέα Συμφωνία για την Ελλάδα» (New Deal). Δεν ήμουν μόνο ο κακός της υπόθεσης, αλλά έπρεπε να ασχοληθώ και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος τα 'χε κάνει πλακάκια με την τρόικα στηρίζοντας την απόρριψη της πρότασης μου για νέα συμφωνία, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Νέα Συμφωνία θα κόστιζε στην Ελλάδα 85 δις ευρώ.

Χθες, ο καλός Διοικητής έγραψε στους Financial Times ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια Νέα Συμφωνία, αναμασώντας αποτελεσματικά τις προτάσεις μου από τον περασμένο χρόνο.

Όσον αφορά στις τεχνικές λεπτομέρειες των δύο προτάσεων, αφήνω τον αναγνώστη να αποφασίσει ποια ήταν καλύτερη: Οι τεχνικές μου προτάσεις (για τις οποίες συνεργαστήκαμε με τους Jeff Sachs και Lazard) ή εκείνες της Τράπεζας της Ελλάδας;

Κάποιοι θα πουν κάλλιο αργά παρά ποτέ. Άλλοι μπορεί να πιστεύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο αυτός ο λαθροκυνηγός μετατρέπεται τόσο ξεδιάντροπα θεματοφύλακα είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι Ευρωπαίοι γυρίζουν την πλάτη τους σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που τόσο κακά υπηρετείται από τους λειτουργούς της.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Βαρουφάκη σε Στουρνάρα για το New Deal: Όταν τα έλεγα εγώ ήμουν κακός"

Ελληνικό: Εξώδικο 5 Δημάρχων στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

Εξώδικο απέστειλαν στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, οι 5 δήμαρχοι των δήμων της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων διεκδικώντας αντισταθμιστικά οφέλη από την πώληση του Ελληνικού.

Ειδικότερα, οι Δήμαρχοι Μεσογαίας Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, Παιανίας, Σπύρος Στάμου, Ραφήνας – Πικερμίου, Βασίλης Πιστικίδης και Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου, με την εξώδικη δήλωση – πρόσκληση προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.) – που κοινοποίησαν και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα – αξιώνουν την παροχή αντισταθμιστικών οφελών υπέρ των Δήμων τους, προκειμένου να κατασκευαστούν από τους ίδιους υποδομές και δίκτυα ποιότητας ζωής, με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της LAMDA DEVELOPMENT, για την επικαιροποίηση της σύμβασης αγοραπωλησίας του 100% των μετοχών της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.».

Οι 5 Δήμαρχοι στο ίδιο εξώδικο, επισημαίνουν, τη μη απόδοση πόρων – ορισμένων μάλιστα από σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις ν.2338/1995 – από την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ενώ ταυτόχρονα “υπενθυμίζουν” ότι, δεν εισπράττουν από την εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. και τις εταιρείες που μισθώνουν απ’ αυτήν χώρους στο «Ελ. Βενιζέλος», τους δημοτικούς φόρους και τα δημοτικά τέλη, διότι η Κεντρική Διοίκηση δεν έχει εκδώσει έως σήμερα, την προβλεπόμενη στο άρθρο 10 παρ.2 του ν.3631/2008 ΚΥΑ, με την οποία θα καθορίζεται η επιβολή και είσπραξη ανταποδοτικών και άλλων δημοτικών επιβαρύνσεων, φόρων και τελών.

Δείτε εδώ το εξώδικο

enikos


Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνικό: Εξώδικο 5 Δημάρχων στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ"

Από 15 έως 20/7 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των φτωχών νοικοκυριών, ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Στα μέσα Ιουλίου(15-20 Ιουλίου), θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους 30 δήμους, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά έως το τέλος του έτους, ενώ έως τότε θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας, ανέφερε η υπουργός.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η ίδια διευκρίνισε ότι για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα των τελευταίων έξι μηνών, από τη στιγμή υποβολής της αίτησης.

Σημείωσε ότι τα προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα θα συνεχίσουν να καταβάλλονται, ενώ συμπλήρωσε ότι το εισόδημα θα συνοδεύεται από μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση.

Ανάμεσά τους είναι η παροχή δωρεάν φαρμάκων, δωρεάν νερού και σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά στους δήμους που έχουν πληγεί από τη φτώχεια.

Τόνισε ότι για τους δικαιούχους θα επιχειρήσει να διαπραγματευτεί με τη ΔΕΗ νέο χαμηλότερο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ, όπως τόνισε, επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να εξεταστεί η δυνατότητα για επιδότηση ενοικίου σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Υπογράμμισε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες του προγράμματος είναι για το 10% των δικαιούχων η διαδικασία ένταξης στην αγορά εργασίας διευκρινίζοντας ότι θα απεντάσσονται όσοι συστηματικά αποφεύγουν να εργαστούν.

«Δεν πρέπει το δίκτυ προστασίας να μετατραπεί σε δίκτυ του ψαρά εγκλωβίζοντας τους συνανθρώπους μας στη φτώχεια» επισήμανε η κ. Φωτίου.

Τέλος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κυβερνητικό στέλεχος ξεκαθάρισε ότι το ΚΕΑ είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Από 15 έως 20/7 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης"

Ρέγκλινγκ: Εφικτή η εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της Πέμπτης

Η εκταμίευση της επόμενης δόσης του νέου δανειακού προγράμματος προς την Ελλάδα μπορεί να εγκριθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, εκτίμησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι εκ νέου παραγωγική. Όταν συνεδριάσει το Eurogroup, νομίζω ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες να ληφθεί μια απόφαση για την επόμενη εκταμίευση» επεσήμανε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews.

Την περασμένη εβδομάδα το Euro Working Group έδωσε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δις ευρώ έως την 20ή Ιουνίου.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέγκλινγκ: Εφικτή η εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της Πέμπτης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news